Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

GYEA

gyea.jpg

Europa Hungary Program

C-PRESS-PR-LOGO.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tiszteket újított a MÖSZ
2017-04-03 07:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének, Csötönyi Sándornak és az elnöksége tagjainak eredetileg 2020-ig szólt a mandátuma…

 Áron Varsanyi fényképe.

 

 

De Csötönyi Sándor úgy döntött, hogy mivel az ökölvívásban szükség van változásra és úgy gondolta a szükséges változáshoz fiatalításra és megújításra van szükség, ezért lemondott elnöki pozíciójáról, a közismert Erdei Zsolt, minden derék magyar ember Madarának a javára. Ez a hír februárban kapott lábra. Nem akarták nagydobra verni, legalábbis Csötönyi és Madár nem akarták volna, de ebben az országban nincsenek titkok, így nagyon hamar kiderült. Az is hamar nyilvánosságot kapott, hogy a váltás majd április elsején, bolondok napján fog bekövetkezni, amikor a MÖSZ megtartja év eleji közgyűlését. 

 

A MÖSZ közgyűlései a Stadion szállóban szoktak elkövetésre kerülni. Akkor is, ha a Stadion szállót ma már Aréna szállodának hívják. Itt az első emeleten van egy nagyon nagy konferencia terem, ami kiválóan alkalmas ilyen gyűlések lebonyolítására és előnye még, hogy igen kedvező áron bérelheti ki a szakszövetség. 

 

10-kor kezdődött az első közgyűlés. Mert itt kérem szépen kettő is volt belőle. Az egyik a rendes, ami mindenképpen megtörtént volna, de utána azonnal jöhetett a második, a rendkívüli, ami egyetlen témája és célja, az tisztújítás lebonyolítása volt. 9 órára értünk oda. De akkorra már igen sokan megjelentek, egy órával előbb, mint ahogy kezdődött volna a műsor. Az ökölvívó közösség egy olyan társulat, amelyik nagyon tud egymással veszekedni, olykor a legpitiánerebb hülyeségeken is, de alapvetően ennek ellenére nagyon szívesen vannak együtt, és szívesen locsognak egymással, ahogy itt is indult a nap. A kávé és az ásványvíz is gyorsan fogyott, de jutott korlátlanul mindenkinek. 

 

A küldöttek regisztráltak és utána felvették kék színű szavazólapjaikat. A terem ajtajában az őr ellenőrizte, hogy csak azok lépjenek a terembe be, akiknek ehhez meg van a jogosultságuk. 

 

Nem volt könnyű a kezdés időpontjára a fegyelmezetlen küldötteket a terembe terelni, mindenki kint beszélgetett még és sokszori felszólítás után foglalták csak el a helyeiket. Nagyon jó helyre kerültem. Mellettem Drexler Géza az egyik oldalamon, a másikon Ungvári Zoli, előttem a csibész Gedó Gyurka, mögöttem Énekes Robi és Lukács Adorján. A társaság garantálta, hogy rossz hangulat ezen a részen biztos nem lesz, reméltem vállalhatatlan dolgokat is elkövetnek majd és akkor jól fogok szórakozni, de sajnos ez itt elmaradt. 

 

Mielőtt még bármi történt volna, felmerült egy ügy, egy szállodában bekövetkezett szemetesvödörbe szarás témájában. Volt aki szerette volna, ha ezt az ügyet a közgyűlésen tisztázzák, hogy megtörtént e egyáltalán a nem megfelelő helyre való széklet ürítés vagy sem és ha megtörtént, akkor az volt e az elkövető akit meggyanúsítottak vele vagy sem.  Na gondoltam, ha ez tényleg a közgyűlés témája lesz, akkor az remekül illik majd április elsejéhez! De sajnos nem lett a plénum előtt téma ez az érdekes és izgalmas bűntény kitárgyalása. 

 

A közgyűlés levezető elnöknek Pelyva György urat választotta meg. Az elején volt is pár vidám pillanat, amikor a három közgyűlési bizottság tagjának megnevezésénél hosszan birkózott azzal, hogy ki melyik bizottságban lesz és kikkel. Sokadik nekifutásra azért tisztába került a képlet és minden mozaik, akarom mondani személy a helyére került, ami nagy megkönnyebbülés volt neki is és a közgyűlés tagjainak is. 

 

Tájékoztattak minket arról, hogy 106 szavazati joggal bíró személy közül, 77 felvette a szavazólapját, megjelent, tehát a közgyűlés határozatképes. 

 

Az első közös cselekvés az volt, hogy a közgyűlés felállással és egy perces néma csenddel adózott azok emléke előtt, akik az ökölvívás közösségéhez tartoztak és a közelmúltban veszítették el életüket. Többek között az előző héten 44 éves korában, tragikus hirtelenséggel eltávozott Kiss Zolira is, akinek a közgyűléssel egy időben zajlott a temetése, amiről lapunk be is számolt önöknek

 

Ezután Csötönyi Sándor kapott szót, hogy tartsa meg utolsó elnöki beszámolóját. Kicsit furcsa volt ez, mert gyakorlatilag nem annyira elnöki beszámoló volt ez itt már részéről, hanem sokkal inkább a leköszönő beszéde. 45 percen keresztül sok területen kalandozott el benne. Látszott rajta, egyfajta szomorúság, de talán egyfajta megkönnyebbülésnek is nyomát lehetett látni ebben.  

 

Ezt követően jobban felgyorsultak az események, hiszen minden pénzügyi beszámoló anyag előre ki lett küldve a küldötteknek, így azokat nem vették tételesen át, csak szavazási nagyüzem indult be az elfogadásukkal kapcsolatban. Kérdése senkinek nem volt, észrevétele senkinek nem volt, így futószalagon jöhetett a kérdés, hogy elfogadják e vagy sem és persze mindent el is fogadtak. Ha gonosz akarnék lenni, akkor csak megkérdeztem volna pár embert, hogy mi szerepelt azokban az anyagokban, amit elfogadtak, de jobb, hogy nem tették, mert szerintem a nagy többség esetében lebukással ért volna ez fel. Igaz általában az ilyen jellegű közgyűléseknél kimennek a küldötteknek az anyagok, azok átveszik és a többség nem olvassa el. 

 

Amikor minden meg lett szavazva, jöhetett a szünet. De ez csak névleg volt szünet, hiszen ezzel az első közgyűlés véget is ért, utána következhetett a második. Arra már piros szavazólapokat kellett a küldötteknek felvenniük. A szünetben szendvicseket hoztak, amire mindenki nagyon határozottan lecsapott és közelharcok árán lehetett egy-kettőt megszerezni. Kemény fiúk között, közelharcban sikert elérni, nagy dicsőség volt számomra, akkor is ha ebben segítséget kaptam Turbucz Gábor Paco barátomtól. Újabb adag kávét öntöttem még magamba, ittam ásványvizet, lementem bagózni és jöhetett a második menet. 

 

A duplázó közgyűlések veszélye, hogy a renitensebbek a szünetet kihasználva lelépnek és veszélybe kerülhet a határozatképesség. De itt pont fordítva történt, a második közgyűlésre már 88 küldött vette fel a szavazócéduláját, tehát többen lettek, mint az első közgyűlésen voltak. 

 

Az elnök személyére egyetlen jelölés érkezett. Ezt persze úgy értem, hogy mindenki, aki jelöltet mondott, az Erdei Zsoltot javasolta. Nem okozott tehát nagy meglepetést, hogy 100%-os arányban nyerte el a pozícióját. A magyar ökölvívó közösség teljes bizalmát élvezi tehát. De azt is 100%-os többség fogadta el, hogy a volt elnök tevékenységét úgy értékeli és jutalmazza, hogy felkérik arra, maradjon a szervezet tiszteletbeli elnöke továbbra is. 

 

Erdei Zsolt nagyon rövid köszönő beszédet mondott, pozitív volt a beszéde hangvétele és célratörő. Reméljük ez a tömörség, határozottság, pozitív szemlélet lesz egész elnökségére majd a jellemző. 

 

Csötönyi Sándor az első közgyűlésen elmondott beszédét zanzásítva köszönte meg a közgyűlés bizalmát és munkájának elismerését. 

 

Az alelnöki pozícióra pont annyi jelölés érkezett, ahány kiadó hely volt. Így itt lehetett tudni, nagy választási harc nem fog kialakulni. De azért minden jelölt felállt és pár szót ejtett magáról. Ezután szavaztak arról, hogy elfogadja e a közgyűlés a jelöltségüket. Mivel elfogadta, ez azt is jelentette automatikusan, hogy megválasztottnak tekinthető az összes. A MÖSZ alelnökei: Dér Tamás, dr. Berkes István, ifj. Lasz György, ifj. Süllős Gyula, Pajna Zoltán, Pantl Péter, Soós Zoltán.

 

Az alelnökök után az elnökségi tagok megválasztására került sor. Itt kettővel több jelöltre érkezett ajánlás, mint amennyi kiadó hely volt, így itt jelentkezett először az a lehetőség, hogy tényleges választás lesz. Elkezdték itt is a jelöltek bemutatni magukat, majd minden bemutatkozás után a közgyűlés döntött arról, hogy elfogadja a jelölésüket. Az utolsó kettőig ez sima liba volt. Ott először Bunyós Pityu nem kapta meg a jelölté váláshoz szükséges megfelelő számú ajánlást, pedig közel volt hozzá. A másik jelölt neve el se hangzott sajnos, mert azt egyetlen szervezet jelölte csak és ott derült ki, hogy többnek kellett volna. Hát ezt nagyon sajnáltam. Mert az az egy jelölő szervezet az MTK volt. És természetesen, ha ökölvívás és az MTK jelöl elnökségi tagot a szakszövetségbe, akkor elárulom, hogy ki más is lehetett volna más a jelölt, mint szerénytelen személyem. Olyan jól esett volna, ha barátaim előtt felállhatok és mondhatok pár szép és okos gondolatot a közgyűlés számára, meg elmondhattam volna nagy büszkén a haveroknak, hogy voltam én már elnökségi tagságra jelölt is az ökölvívásban, és lehet ezzel csajozni is lehet sikeresen. De hallgatásra ítéltettem sajna. 

 

Mivel itt is a végén annyi jelölt maradt, ahány kiadó hely volt, így itt se kellett külön szavazni, mert a jelölés elfogadásával, tulajdonképpen meg is választottuk őket. Az új elnökség tagjai lettek: Balogh Sándor, dr. Sarlós András, dr. Kassai László, dr. Kálózdi Tamás, Draskovics Szilárd, Horváth Ferenc, Kepli József, Kóczián József, Kovács Géza, Rieb György, Sárközi Márk, Szabó Sándor, Varga Gergely.

 

Az Ellenőrző Testület elnökének személyére egyetlen jelölés érkezett. Orodán Sándor volt az, akit simán meg is választottak egyhangúan. A testület tagjainál viszont a létszámhoz képest plusz egy fő lett jelölve, így itt is lehetséges volt, hogy választás jön. A tagok szépen sorra bemutatkoztak, ahogy az előzőekben megszokhattunk, majd mindenki jelölésérnek elfogadásáról egyenként döntöttek. Aki utolsónak mutatkozott be, már nem kapta meg a közgyűléstől azt az arányt, amivel jelölt lehetett volna, így itt is a tényleges választás elmaradt, az összes jelölt bekerült a testületbe. 

Az Ellenőrző Testület tagjai: Dr. Rátkai Norbert, Dr. Pálos Péter, Fásy Ádám, Szántó László, Turbucz Gábor, dr. Laczkó János

 

Ezzel a közgyűlés gyakorlatilag be is fejeződött, meg lett a MÖSZ új vezetése, aki reméljük sikerek kovácsává fog válni. Erdei Zsolt az új vezetéssel, azonnal meg is tartotta az első vezetőségi ülését ott a szállodában. A többiek még kicsit beszélgettek, de aztán mindenki elindult haza békével és nyugalomban. Szerencsére időben vége lett az egésznek, így még én is elértem a szurkolói buszt, amivel elmentem Gyirmótra megtekinteni a Gyirmót-MTK mérkőzést. De ami ott történt, azt most inkább hagyjuk. 

 

 Tamás Csik fényképe.

 Kérjük oszd meg a cikket ismerőseiddel is!

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában. Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek! 

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert azzal is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS  - SPORTMINDIG

 

 

 

 

 

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2017.április 25-től május 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2017-04-25
  Ma egész nap jól bírjuk a megterhelést, képesek vagyunk gyorsan és dinamikusan dolgozni. Az aprólékos feladatoknak nem örülünk, ezeket nagy valószínűséggel el is rontjuk. Szenvedélyesebbek leszünk és sokkal inkább kiállunk a saját igényeink mellett! Harci kedvünk ma megnő, ezért a válságban lévő kapcsolatok ma könnyen torkollhatnak komoly veszekedésbe. Talán jobb lenne, ha a mai napot a hobbynknak, vagy a sportnak szentelnénk.
 • Sorsodat segítő Angyali mantra
  Angyali útmutatással, sokkal könnyebb az élet! Szakértőnk ma elmondja azt a titkos mantrát, amelyet már Ő is régóta használ, és amely a te életedet is megkönnyítheti. Ismerd meg te is az Angyali mantrát most!
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2017.április 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2017-04-24
  Ma fáradtabbnak érezhetjük magunkat, nehezebben indul a nap. Használjuk ki, hogy pihenhetünk, aludjunk egy kicsit tovább. Reggel maradjunk ágyban kedvesünkkel, - szükségünk van a gyengédségre! Ma érdemes a lábainkkal foglalkoznunk, - először szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől. Egy körömkefével óvatosan keféljük át a lábainkat egészen a térdeinkig. Ma megszabadulhatunk a bőrkeményedésektől is, de mielőtt reszelgetni kezdenénk a lábainkat, áztassuk ki alaposan!
 

Bulvár hírek

Kósa titkára elismerte, hogy ő szervezte a Jobbik-plakátok átragasztását

2017. April 25.

article thumbnailA személyi titkár aktivistákat toborzó levelében azt írta korábban, hogy „szeretnék különféle szövegekkel feldíszíteni” a Jobbik óriásplakátjait.
Teljes cikk

Csak a család lehet ott Klapka ravatalánál

2017. January 12.

article thumbnailBudapest — Teljesül Klapka György vágya (†88): cigányzenével kísérik utolsó útjára a népszerű üzletembert.
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

Gyászol a magyar sport, elhunyt az olimpiai bajnok

2017. April 23.

article thumbnailMeghalt Földi Imre, a magyar súlyemelés első olimpiai bajnoka.
Teljes cikk

További hírek