Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék *** Az EMMI minisztere helyet biztosít a roma hős emléktáblájának *** Nem engedte a MÁV a roma hős emléktáblájának felavatását *** A cukiság és a cigányok *** Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra *** Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására *** A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben *** Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek *** Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak *** Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák *** 840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak *** Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán *** Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hosszú éremlista
2016-08-26 09:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Az úszás volt a riói olimpián legeredményesebb sportágunk hét érmével – ebből három arany –, az önkéntes számkivetettként készülő Hosszú Katinka pedig betempózott az örökkévalóságba. Hogy a többiek eközben mire mentek, arról is szól alábbi elemzésünk.

 Hosszú Katinka majdnem mindentől és mindenkitől függetlenül készült, de aranyai magyar aranyak

 

Egy napjainkban nem túl eredményes sportágunk tisztességben megőszült elnökétől hallottam először: a sikert nem kell, a kudarcot nem lehet megmagyarázni. Ha ezt az alapvetést elfogadjuk, akkor úszóinknak nem kell mást tenniük, mint büszkén kidülleszteni a mellüket, és az eredményjelzőre mutatni: Nézzetek a táblára!

 

Ami ugyanis ott látható, az nem szorul magyarázatra: hét riói érem, ebből három arany, kettő-kettő ezüst és bronz, a magyar küldöttség teljes medáltermésének 47 százaléka. A XXXI. nyári olimpián felmutatott produkciónál csak a barcelonai, a szöuli és a helsinki éremmennyiség volt kiemelkedőbb, s bátran kijelenthetjük: három arany- és egy ezüstérmével Hosszú Katinka a brazil metropolisban felvételt nyert abba a szűk körű sportági panteonba, ahol Magyarországot eddig csak az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina és a négyszeres aranyérmes Darnyi Tamás képviselte.

 

Gyorsan le kell szögeznünk azt is, hogy a 27 éves bajai hölgy már-már nyomasztó – de roppant örvendetes – fölénye ellenére korántsem egyszemélyes a magyar úszósport. Mert bár igaz, hogy még pár napig a Vasas, illetve szeptember elsejétől önmaga „alkalmazottja” Argentínával holtversenyben 27. lett volna, ha létezne „Hosszú Katinka” nevű ország, azért a többiek is kitettek magukért: Cseh László ezüst, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás bronzérme jelzi, több lábon áll idehaza a sportág. Sőt, még ennél is több lábon, hiszen joggal számítottunk további érmekre, mondjuk Verrasztó Dávidtól vagy Gyurta Dánieltől, sőt, titkon még Szilágyi Liliánától is, csakhogy ők – ilyen, olyan okokból – nem hozták a remélt eredményt.

 

És ezzel meg is érkeztünk a magyar úszás riói teljesítményét elemző írás azon részéhez, amelyben mégiscsak magyarázni, sőt, magyarázkodni kell. Ez pedig a formaidőzítés. Egy kezünkön megszámolható vérprofit (Hosszú, Kapás, részben Cseh, s bizonyos értelemben Kenderesi, bár az ő esetében még ne beszéljünk vérprofiról, sokkal inkább egy szikrázóan tehetséges, gátlásoktól szerencsére még mentes, romlatlan gyerekről) leszámítva a válogatottat a májusi, londoni Európa-bajnokságra „hegyezték ki”. Itt persze ne tessék arra gondolni, hogy Hargitay András szövetségi kapitány parancsba adta volna, mindenki pihenjen rá a londoni kontinensbajnokságra, már csak azért sem, mert olyan, hogy egységes úszóválogatott, valójában nincs. Minden egyes műhely (UTE, Kőbánya, Vasas, BVSC, Honvéd, Jövő SC, Győr, Pécs, Kecskemét stb.) a saját elképzelései, programja szerint, más-más edzővel készül, a szövetségi kapitánynak nincs egyéb dolga, mint… Alaposan el kell töprengenie az elemzőnek, hogy mi is a dolga a kapitánynak egy egyéni sportágban. Ahol például az a versenyző, aki egymaga többet nyom a latban, mint az összes többi együttvéve, a szövetségtől száz százalékig külön készül, még érdemi kommunikáció sem folyik a felek között. (Persze a függetlenség csak látszólagos, hiszen Hosszú Katinka nem a saját, kétségkívül tetemes bevételeiből fedezi felkészülését, hanem szövetségi, ha úgy tetszik, állami forrásból.)

 

Annak, hogy a sportág igazán nagyot három hónappal az olimpia előtt, Londonban, vagy például (Késely Ajna) a hódmezővásárhelyi ifjúsági kontinensvetélkedőn villantott, annak több oka is lehet. Néhányan nyilván bölcsen felmérték, hogy ami a mi kontinensünkön elég lehet az éremhez, az Rióban még a döntőbe jutáshoz sem, s úgy okoskodtak, hogy inkább májusban járatják csúcsra magukat.

 

De a formák látványos elcsúszásának lehet még egy oka. Dacára annak, hogy a többség már jóval a júliusi határidő előtt biztosította az olimpiai részvételhez szükséges szintidőt, bizonyos műhelyek versenyzői szinte naponta tettek kísérletet a szint teljesítésére. Akadt olyan fiatalember, akinek nyolcadik (!) nekifutásra sikerült mindez, azon a bizonyos, Budapest Bajnokság Open néven elhíresült viadalon, június 29. és július 2. között, a Tüskecsarnokban. Képzeljük el, miként úszik az illető augusztus közepén Rióban, ha előzőleg – ahelyett, hogy gőzerővel készülne az olimpiára – pár hónap leforgása alatt nyolcszor kényszerül felkönnyíteni, vagyis alkalmazni azt a szakzsargonban taperingnek nevezett módszert, ami a terhelés visszavételét jelenti. Ezeknél a versenyzőknél a célkeresztbe nem az olimpia került, hanem az olimpiára kijutás. Óriá­si különbség.

 

Sajnos, ők úgy is szerepeltek Rióban… Már ha egyáltalán szerepeltek, hiszen volt féltucatnyi olyan úszónk, aki vízbe sem ugrott az olimpián, legfeljebb edzésen…

 

Persze akad olyan eset is, amelyre nincs racionális magyarázat. Még a fentiek ismeretében sincs. A 400 m vegyesen éremesélyesnek elkönyvelt Verrasztó Dávid betlijére gondolunk. Az úszóhoz nagyon közeli forrásból tudom, tehát nincs okom megkérdőjelezni az információ igazságát: a Jövő SC 28 esztendős klasszisa kirobbanó formában volt, az előfutamot megelőző bemelegítésnél edzője azt hitte, ebből világcsúcs körüli idő lesz. Egészen addig, amíg Dávid be nem ment a „last call roomba”. Onnan már összetört emberként jött ki, s csak 4:15.04 perces időre volt képes, amivel 12. lett, nem jutott döntőbe, holott egy évvel azelőtt a kazanyi vb-n 4:09.90-nel szerzett ezüstérmet… Verrasztó állítólag pánikbeteg – bár ő maga azt nyilatkozta, olimpiafóbiája van.

 

Jövő ilyenkor Budapest rendezi a világbajnokságot. Reméljük, ezzel a versennyel kapcsolatban nincsenek komplexusai…

 

 

     

C-PRESS szavazás kérdése a főoldalon!   


Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?

Országgyűlés döntése nélkül, Nem

Igen támogatom az EU döntést

Nem érdekel, külföldi vagyok

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESSmagyaridok.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Merj változni és meglesz a jutalmad!
  Ma lép a Nap a Nyilas jegyébe, ezzel az idei naptári év utolsó előtti jegyváltásához értünk. Advent idején szinte mindenkit megérint majd a közelgő ünnepek hangulata, főként a Nyilasokat. A Nap jegyváltásának köszönhetően a következő pár hétben többet idealizálgatsz, filozofálgatsz, tervezed majd a jövődet, új célok, ötletek születhetnek meg benned. De ez még nem minden! Hogy mire lehet számítani a következő időszakban, most megtudhatod.
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2017.november 24-től 30-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2017-11-24
  Ma igényt tartunk az önállóságra, azt szeretnénk, ha senki sem szólna bele, hogy miként intézzük az ügyeinket. Az érzelmesség nem jellemző ránk, nem vagyunk oda a romantikáért. Ne mára időzítsük az első randit! Ma érdemes olajos magvakat fogyasztanunk. A dió minden más olajos magnál több omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely csökkenti a vér olyan káros zsírszintjeit, mint a koleszterin. Meggátolja az érfalakon később érelzáródást okozó plakkok növekedését.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2017.november 23-tól 29-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2017-11-23
  Ma összeszedett hangulatban, rendkívüli összpontosítással indul a munkahét. Képesek vagyunk arra is, hogy főnökünk követelményeit az utolsó pontig, maradéktalanul teljesítsük. Ma kivívhatjuk az elismerését! Ma jobban hasznosulnak szervezetünkben az ásványi anyagok, fel kell töltődnünk nyomelemekkel. A legjobb, ha a mai menü zöldségekből áll, egy könnyű saláta nagyon egészséges lehet. Használhatunk táplálék kiegészítőket is, vagy szedhetünk C vitamint.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek