Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Virtuóz cigányzenészek Józsefvárosban PDF Print E-mail
Tuesday, 31 May 2016
Ismét roma zenészek muzsikálnak tereinken. Június elejétől nyár végéig hetente két alkalommal ismét kitűnő roma zenészek muzsikálnak Józsefváros nagyobb terein. A Józsefvárosi Roma Önkormányzat Térzene elnevezésű rendezvénysorozatának célja, hogy a magyar cigányzene, mint szellemi és kulturális érték ismét méltó helyére kerüljön.
 
Romaoktatás: éretlenségi bizonyítványPDF Print E-mail
Tuesday, 31 May 2016
Sosem látott Duna · Értelmetlenek azok a fejlesztési programok, amelyek a romák valamely vélt nemzetiségi sajátosságát célozzák.
 
Ciki, ha szóba kerül, hány osztályom vanPDF Print E-mail
Tuesday, 31 May 2016
Az utca kezdetén véget ér az aszfaltburkolat, a mély gödrökkel sűrűn tagolt földútra kis fahídon kanyarodunk rá. Egy darabig, az úttal párhuzamosan villanyoszlopok állnak, ám az utca végén már hiányoznak a világítótestek, az ott lakók este elemlámpával közlekednek. A rút állapotok ellenére a Pest megyei Bagon délután csönd és béke fogadja a cigánysorra érkezőt, amiben bizonyára szerepe van egy civil szervezetnek is, amely évek óta foglalkozik az itt élők problémáival. Nemrég felnőttképzést indítottak, hogy az arra vállalkozók megszerezhessék az általános iskolai bizonyítványt. A romák hetente négyszer ülnek iskolapadba, hogy növeljék önbecsülésüket, és visszatérhessenek a munkaerőpiacra. A közmunkától mindannyian menekülnének.
 
Lázár: Honnan tudja a Bizottság, hogy ki a cigány?PDF Print E-mail
Tuesday, 31 May 2016
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint Brüsszel bosszút áll a roma gyerekek iskolai szegregációja miatti kötelezettségszegési eljárással, aminek a valódi oka, hogy a magyar kormány nem akarja befogadni a migránsokat. Lázár János szerint értelmezhetetlen az eljárás: a miniszternek fogalma sincs, a Bizottság honnan tudja, ki a cigány és ki nem.
 
Jelenleg a cigány nők mindössze 20 százaléka dolgozikPDF Print E-mail
Saturday, 21 May 2016
Százötvenegymillió forintos program indult azzal a céllal, hogy minél több roma lány folytassa a tanulmányait a nyolc általános iskolai osztály elvégzése után is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a köztévé péntek reggeli műsorában.
 
Az Országos Roma Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Thursday, 19 May 2016
Az Országos Roma Önkormányzat a Btk. 396. §-ába ütköző, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének alapos gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen az önkormányzat közreműködésével folyamatban volt TÁMOP-2.2.7.A-13/1. számú, "Út a szakmaválasztáshoz" című kiemelt projekt keretében beszerzett 4550 db táblagép ügyében.
 
Több mint négymilliárd forint gyermekotthonok kiváltására és korszerűsítésérePDF Print E-mail
Wednesday, 18 May 2016
Több mint négymilliárd forintot fordítanak nagy gyermekotthonok kisebb lakásotthonokra történő kiváltására és korszerűsítésére - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.
 
Állami kézbe veszik a közoktatási intézményeketPDF Print E-mail
Wednesday, 18 May 2016
Az állam lesz a közoktatási intézmények működtetője és fenntartója az Országgyűlésnek kedden benyújtandó törvényjavaslat értelmében. Sipos Imre a köznevelési kerekasztal keddi budapesti ülése után közölte: egyértelmű felelősségi viszonyokat kell biztosítani, ezt szolgálják a változtatások.
 
Egy migráns se lehessen jogellenesen MagyarországonPDF Print E-mail
Wednesday, 18 May 2016
A harmadik országbeliek beutazásáról és tartózkodásáról, a menedékjogról és az államhatárról szóló jogszabály módosításának az a célja, hogy egy migráns se lehessen jogellenesen az országban – hangsúlyozta Kontrát Károly kedden az Országházban.
 
A holokauszt roma áldozataira emlékeznekPDF Print E-mail
Wednesday, 18 May 2016
371 cigány gyermek született az auschwitzi haláltáborban. 371 cigány gyermek meghalt az auschwitzi haláltáborban. A holokauszt roma áldozataira és a birkenaui lázadásra emlékeznek a 371 Csillag című előadás keretében a bátorság és a roma ifjúság napja alkalmából a Nemzeti Színházban május 21-én.
 
Kiss Lászlóra lecsapott a versenybíróPDF Print E-mail
Thursday, 12 May 2016
A sors olyan dolgokat produkál, amire az egyszerű ember nem készülhet fel. Ma eltávolították Kiss László nevét a százhalombattai sportuszoda faláról. Nincs ebben semmi különös, várható volt, hogy ez történik majd, mert ennek kellett történnie. 
 
Hogyan lesz legális áram a romatelepen?PDF Print E-mail
Monday, 09 May 2016
Bécsben összesen több mint ötmillió forinttal ismertek el magyar társadalmi célú és újító projekteket SozialMarie-díjjal. Miért kell tudnunk, mennyibe került az ablakunk alatt felbukkant köztéri szobor? Hogyan marad láthatatlan a bíróságokon a bántalmazó viszony? Milyen nehézségekbe ütközik egy cigány fiatal álláskereséskor? A díjazott szereplőkkel a május elsejei átadó után beszéltünk.
 
Teljesen tiszta Kulka János tudataPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
Gyors ütemben javul Kulka János állapota: a hírek szerint a Kossuth-díjas színész már önállóan eszik, és teljesen tiszta a tudata. 
 
Példátlan összefogás van Magyarországon a sportért, a futballértPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
Az elmúlt évtizedek kilátástalansága után napjainkban példátlan összefogás van Magyarországon, hogy a sport és a futball ismét lábra kapjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 40. kongresszusának hétfő esti megnyitóján, a budapesti Várkert Bazárban.
 
A vallás a legszemélyesebb közösségi ügyPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
A vallás nem magánügy, a hit megvallása az egyik legszemélyesebb közösségi ügy, ezért épülnek templomok, és ezért gondolja a kormány fontosnak, hogy támogassa a templomépítést - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszter.
 
Több mint 250 millió forint támogatás kapnak a civil szervezetek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
A nyíregyházi civil szervezet munkáját segítő centrum a helyi közösségek támogatásán túl kiemelt feladatának tekinti, hogy elősegítse a kapcsolatépítést a határon túli magyar szervezetekkel és támogassa őket pályázatok benyújtásában – mondta Fülöp Attila a szabolcsi megyeszékhelyen.
 
Nem az ország érdekét szolgálták a korábbi kohéziós ciklus forrásaiPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
Nem jó társadalompolitikai célokat szolgálva, nem az ország érdeke szerint dőlt el a 2007 és 2013 közötti, mintegy 9223 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament erről szóló vitanapján.
 
Szili Katalin a határon túli magyarok területi autonómiájáról beszéltPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
Szili Katalin a Magyar Hírlapnak adott interjúban arról beszélt, hogy a "tömbmagyarságnak" területi autonómia kellene, de ezt sokan szeparatizmusként értelmezik.
 
Húszéves börtönbüntetést javasolt Budaházyék perében az ügyészPDF Print E-mail
Tuesday, 03 May 2016
Az első és másodrendű vádlottnak majdnem 20, társaiknak pedig 10-15 év körüli börtönbünetést kért az ügyész abban a perben, ahol Budaházyékat terrorcselekményekkel vádolják.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek