Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Váradi Gyula újra megméretteti magát a VirtuózokbanPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2016
Pénteken a Nagyok versenyeznek a középdöntőbe jutásért. Az új tehetségek mellett korábbról ismertek is feltűnnek majd a képernyőn.
 
Pályázat: ORÖ hivatalvezető beosztás ellátásáraPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2016
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. május 10. A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt az Országos Roma Önkormányzat elnöke ad, a székhelyen az elnök titkárságával előzetes időpont egyeztetést követően.
 
Tehetséges roma fiatalok mehetnek a világ legjobb egyetemeirePDF Print E-mail
Monday, 25 April 2016
A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően tehetséges roma fiatalok a világ legjobb egyetemeire juthatnak el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Milestone Intézet egy cambridge-i konferencián jelentették be vasárnap, hogy hárommillió forintból új programot indítanak. A cél, hogy a roma diákokat hozzásegítse ahhoz, hogy világszínvonalú egyetemeken tanulhassanak tovább.
 
Forgács István: A kollektív áldozat szerep gátolja meg a cigánykérdés megoldásátPDF Print E-mail
Monday, 25 April 2016
„A cigányság esetében sokszor nem a valóságról beszélünk” – mondta el a hazai romaügy egyik első számú szakértője, az Európa Tanács volt munkatársa az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiumban tartott előadásán.
 
Szexbotrány DrávapiskibenPDF Print E-mail
Monday, 25 April 2016
Orális aktus a segélyosztó díványon. A romákat sanyargató uzsorások ellen fellépő Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét gyanúsította meg egykori kollégája azzal, hogy 2010-ben egy kiskorúval fajtalankodott. Az orális aktus, amelynek szemtanúja is van, a településvezető önkormányzati irodájában történt. Illés Attila, Drávapiski korábbi alpolgármestere Mali ellen több más bűncselekmény miatt is ügyészségi feljelentést tett.
 
Lemondással fenyegetőzik Dúró DóraPDF Print E-mail
Thursday, 21 April 2016
Csúcsponthoz érkezett a Jobbik belsőviszálya: Dúró Dórának elege van.
 
Az ORÖ feljelenti Hegedüs István korábbi elnökötPDF Print E-mail
Thursday, 21 April 2016
Határozatképtelen volt a rendkívüli közgyűlés.
 
Vona kiadta az útját Novák ElődnekPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
Három jelenlegi alelnök nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a következő, nyári tisztújítást követően – közölte a párt szóvivője.
 
Szele Tamás: RománokPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
Hát, hiszen olcsó volna elütni azzal, hogy mondok egy Eminescu-idézetet, pedig az is szép. De szeretném, ha meg tetszenének érteni. Ez nem csak annyi, hogy „de din vale de Rovine, Doamne, graim pentru tine”. Ez itt fáj, él, lüktet bennem, nem is lenne szabad megírni, hiszen magánügy, de ha bennmarad, belémszakad, s megöl, mint méreg, mi lassan belém hatol.
 
Célkeresztben az internetes adok-veszek PDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
Rászáll az adóhatóság a közösségi adok-veszek oldalakra is. lapértesülés szerint a NAV-osok kis tételben vesznek majd termékeket a különböző csoportokban olyan tagoktól, akik több terméket is árulnak.       
 
Felház Jézussal! PDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
A Felház egy hely, egy alkalom, ahol találkozhatsz Jézus Krisztussal úgy, ahogy Ő van. Egy hely, egy alkalom, ahol úgy találkozhatsz Jézus Krisztussal, ahogy Te vagy. Mert ez Róla és Rólad szól. Arról a kapcsolatról, amibe olyan régóta vár Téged.Gyertek el minél többen hívők, nem hívők, mindenki, aki érzi vagy épp nem, hogy Jézus szereti.
 
Még több pénz marad a családoknál jövőrePDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
Otthonteremtésre az idei költségvetési forrás kétszerese, 211 milliárd forint, míg a családok pénzbeli támogatására 4 százalékkal több, 869,4 milliárd forint juthat jövőre - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
 
Én nem fogok egy romatelepen megöregedniPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
“Azt éreztem, ennél többre vágyom. Én nem fogok egy romatelepen megöregedni” Cigánytelepen született, szegregált osztályba járt, a padtársát eltiltották mellőle a származása miatt. Jónás Tímea ennek ellenére úgy döntött: csak azért is megmutatja. Ma a Nyírő-OPAI pszichiátriai osztályának főápolója, egyúttal a Roma Sajtóközpont által létrehozott Aranypánt-díj idei nyertese, amelyet „hétköznapi roma hősöknek” adnak át. Egyetemre jár, és van, hogy a fürdőkádban tanul éjszakánként, hogy ne zavarja a családot. Interjú.
 
Székely János: Átlépni a szakadékotPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
Azt szoktam mondani, hogy három oszlopa van a cigányság fölemelkedésének: a tanulás, a munkahely és a hit. És a harmadik, a hit a legfontosabb!
 
Díjat nyert a rákkutató cigányfiúPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2016
Ebben az évben a Debreceni Egyetem egyik rákkutatással foglalkozó diákja, Horváth József vette át a Gergely Alexandra Emlékdíjat. A fiúnak három testvére van, édesanyja egyedül nevelte, ám a szegénység sem jelentette akadályát annak, hogy iskolai tanulmányait a kezdetektől kitűnő átlaggal végezze. 
 
400 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok szociális intézményeik fejlesztéséhezPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2016
Négyszázmillió forintra pályázhatnak az önkormányzatok szociális intézményeik fejlesztéséhez, felújításához - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára.
 
Jövőre több pénz jut az oktatásraPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2016
A jövő évi költségvetésben egyaránt emelkedik a felsőoktatásra és a közoktatásra fordítható források összege - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
 
Orbán Viktor tízpontos akciótervet hozott nyilvánosságraPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2016
Tíz pontból álló javaslatot tett Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió külső határainak és az EU-n belüli szabad mozgás megvédése érdekében.
 
Közmunkásként dolgoznak a pedagógusok a roma tanodákbanPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2016
Közmunkásként kénytelenek dolgozni pedagógusok a roma tanodákban, miközben százmilliók tűnnek el az országos önkormányzatnál a felzárkóztatásra szánt forintokból. A hátrányos helyzetű, többségében cigány származású gyermekekkel foglalkozó tanodák közel fele kénytelen volt bezárni, illetve csökkentett üzemmódban, pénz nélkül folytatni a munkát, mivel elapadtak a pályázati források. Pedig az évtizedek óta hektikus támogatásokból épp hogy megélő műhelyek képesek akár az érettségiig is eljuttatni mentoráltjaikat – írja a HVG.
 
A cigányság megbecsülésePDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2016
Ha azt akarjuk, hogy a magyarországi cigányok részei tudjanak lenni a magyar társadalomnak és jövőnek, akkor az egyik legfontosabb feladat, hogy megismerjük egymást – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a nemzetközi roma napon egy könyvbemutatón.
 
Egy kis jótékonyság és a bürokrácia kihagyásaPDF Print E-mail
Sunday, 10 April 2016
Kis jótékonyságot írok, mert tényleg nem világrengető kérdésről van szó. Nem menekült meg senki az éhhaláltól, nyomortól, hajléktalanságtól. De azok, akik most hajlandóak voltak kicsit eltekinteni a merev, hivatali szabályzattól, biztos, hogy más, nagyobb ügyekben is hajlandóak lesznek, ha arra lesz szükség.
 
ORÖ elnöki sajtóközlemény a Nemzetközi Roma Nap alkalmáraPDF Print E-mail
Saturday, 09 April 2016
Tisztelettel Köszöntöm az Országos Roma Önkormányzat nevében, a világban, Európában és Magyarországon élő cigányságot a Nemzetközi Roma Nap alkalmából.
 
Országos Roma Önkormányzat - Nemzetközi Roma Nap 2016PDF Print E-mail
Thursday, 07 April 2016
Az Országos Roma Önkormányzat az alábbiakban ismerteti a Nemzetközi Roma Nap kultúrális progrmaját, melyet 2016. április 8-án fog megtartani az Országos Roma Önkrományzat Dohány utcai székházában.
 
Az ellenzéki romákat leszavazták, a kormánypártit bevédtékPDF Print E-mail
Wednesday, 06 April 2016
Ellenzéki parlamenti képviselők kezdeményezésére a mai napon tárgyalta az Országgyűlés igazságügyi bizottsága az ORÖ pénzköltésével kapcsolatban egy vizsgálóbizottság létrehozását.
 
A romák is tüntetnek a tanárokkal PDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2016
A nyilatkozat, videó itt nézhető meg: http://hirtv.hu/videok/145986  
 
ORÖ-botrány: Farkas Flórián írta alá a legtöbb szerződéstPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2016
Több mint egymilliárd forintnyi szerződést néztünk át, melyet a Híd a munka világába projekt keretein belül kötöttek meg. A megállapodások többsége Farkas Flóriánhoz köthető, ennek ellenére az utódja tart attól, hogy el kell vinnie a balhét, miután az EMMI visszakövetel 1,6 milliárd forintot.
 
Betelt a pohár, demonstrálnak a romákPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2016
Minden megyében elkezdődött a szervezés, több ezer embert várunk a romák országos korrupcióellenes tüntetésére - nyilatkozta Lakatos Oszkár, a demonstráció egyik kezdeményezője, az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) képviselője a Népszabadságnak.
 
Követelik, hívják vissza a főpolgármester romaügyi megbízottjátPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2016
A főpolgármester romaügyi megbízottjának visszahívását követeli a Fővárosi Cigány Önkormányzat.
 
Az FCÖ nem roma származású képviselője lett Tarlós István romaügyi biztosaPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2016
A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) nem cigány származású tagját nevezte ki egy hónappal ezelőtt romaügyi biztosnak Tarlós István főpolgármester – tudta meg a RomNet. A kerületi nemzetiségi önkormányzatok felháborítónak tartják a városvezető döntését, és ha a főpolgármester nem vonja vissza a kinevezést, demonstrációt szerveznek a Városháza elé.
 
Hit Rádió - BudapestPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2016
Dr. Purebl Balázs, ügyvéd a vendégünk. Aki, emellett, az Európai Politechnikum igazgatója. A téma az OKJ-s, ingyenesen elvégezhető tanfolyamok, melyben a fő kérdés, hogy ki, milyen és hány tanfolyamot végezhet el, a 2015 óta folyamatosan változó kedvezmény keretében.
 
Elítélték a holokauszttagadó jobbikos képviselőt, 750 ezret kell fizetniePDF Print E-mail
Friday, 01 April 2016
Nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt a Debreceni Törvényszék szerdán jogerősen 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt. A törvényszék annyiban változtatta meg az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság ítéletét, hogy "a vádlott személyi körülményeiben bekövetkezett változásokra tekintettel 15 havi részletfizetést engedélyezett, így havi 50 ezer forintos részletekben kell a pénzbüntetést kifizetnie" - közölte a bíróság sajtótitkára az ítélethirdetés után az MTI-vel.
 
Mintegy 70 milliárd forint pályázható állattartó telepek korszerűsítésérePDF Print E-mail
Friday, 01 April 2016
Mintegy 70 milliárd forint forrásra lehet pályázni az állattartó telepek korszerűsítésére, az erre vonatkozó öt felhívást a Miniszterelnökség közzé tette a múlt héten - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
Búcsúzunk Kertész ImrétőlPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2016
Amit az író papírra vet, az Kertész Imre szerint bevallott szimbiózisa valóságnak és fantáziának: így fordulhatott az európai és a magyar ember, a szellem embere és mindenki más, aki túl akar látni a közömbös valóságon valami felé, ami már nem csak szebb, igazabb és jobb, mint amit gondok és örömök között megél az ember.
 
Országos tüntetés Farkas Flórián ellen?PDF Print E-mail
Friday, 01 April 2016
Farkas Flórián elérhetetlen, az ORÖ előző elnökét feljelentették, Lázár János 180 fokos fordulatot vett: kaotikus állapotok uralkodnak a másfél milliárdos botrány sújtotta roma önkormányzat körül. A Hetek úgy tudja, országos tüntetés jöhet Farkas Flórián ellen.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk