Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Költészet Napi Irodalmi EstPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2016
Vendégeink lesznek: PATÓ SELAM író-költő, műfordító, grafikus-festőművész RIGÓ JÓZSEF költő GLONCZI ERNŐ költő – műfordító A rendezvényen Pató Selam alkotásait tekinthetik meg.
 
Jogvédő képzést indítottak roma szervezeteknekPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2016
Roma civil szervezetek és kisebbségi önkormányzatok képviselőinek tart jogvédő képzést a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hogy segítséget nyújtsanak a roma közösségből hozzájuk fordulóknak - közölte Muhi Erika a szervezet igazgatója.
 
Az Oláh Gipsy Beats játszik a Dürerben a roma világnaponPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2016
A tizenkét zenész és táncos által alkotott csapat közös koncertje a valóra vált álmokat, a barátság és az oláhcigány muzsika együttes varázsát nyújtja. A repertoár a négy zenekar slágereiből és az oláh cigányzenei kultúra alapjait képező hagyományos dalokból áll.
 
Váci püspök: Az egyházi iskolák részt vesznek a szegregációbanPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2016
Beer Miklós váci püspök szerint nagyon sok hiba történt oktatásügyben, ennek részeként sok önkormányzat az egyházhoz menekítette iskoláját a Klik elől, ezek pedig úgy váltak a magyar gyerekek gyűjtőhelyévé, hogy kiszorultak a cigány származásúak.
 
Meghívó a Nemzetközi Roma Napra PDF Print E-mail
Tuesday, 29 March 2016
A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és ismerőseit a NEMZETKÖZI ROMA NAP alkalmából rendezendő kulturális programjára.
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!PDF Print E-mail
Sunday, 27 March 2016
Baxtali Patradyi Savore Zhenenge!   Kattints a linkre - ott a meglepetés! http://c-press.hu/…/kellemes-husveti-unnepeket-kivanunk.html  
 
Húsvéti Macskajaj PDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2016
Forgács István önálló roma közéleti rádiós műsora Témák: Brüsszeli terrorizmus, roma húsvét, közélet, politika, roma média helyzete.
 
JÉZUS A KERESZTEN KÖZBENJÁRÓKÉNT IMÁDKOZOTTPDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2016
Két másikat is vittek ővele, két gonosztevőt, hogy kivégeztessenek. Amikor pedig odaértek ahhoz a helyhez, amit Koponya helyének neveznek, megfeszítették őt és a gonosztevőket, egyiket jobbkéz felől, a másikat pedig balkéz felől.
 
Elhunyt Pozsgay ImrePDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2016
Életének nyolcvanharmadik évében pénteken elhunyt Pozsgay Imre volt államminiszter, egyetemi tanár – közölte a család az MTI-vel.
 
Mirkóczki: Meg kell tisztítani a cigány politikai elitetPDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2016
Az Országos Roma Önkormányzat megszüntetését, összes vagyonának elkobzását és pályázatainak felfüggesztését követeli a Jobbik.
 
Belgium, veled vagyunk és veled gyászolunk!PDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2016
 
Forgács István: Fordítva ülünk a lovonPDF Print E-mail
Monday, 21 March 2016
El kell felejteni azt a régi megközelítést, hogy a cigányügy esélyegyenlőségi probléma. Nem az, elsősorban a gazdaságra van kihatással. A kérdés leginkább az, hogy ki fogja fenntartani Magyarországot tíz, húsz, huszonöt év múlva – mondta a Demokratának Forgács István független romaügyi szakértő.
 
Kitüntették a kerület példaképeitPDF Print E-mail
Monday, 21 March 2016
A hagyományokhoz híven József-napon adták át a kiemelkedő érdemeket szerzett józsefvárosiaknak az önkormányzat elismeréseit. A Józsefváros díszpolgára kitüntetést Schuster Lóránt, a magyar rockélet különleges alakja, a Gesarol alapítója, a P. Mobil együttes vezetője vehette át Kocsis Máté polgármestertől. Az Olasz Kultúrintézetben ünnepélyes keretek között kiosztották a "Józsefvárosi Becsületkereszt", a "Józsefvárosért", a "Józsefvárosi Aranykoszorú" és a "Jó Sport" elismeréseket is. A jótékonysági árverésből befolyt bevételt a fogyatékkal élők társadalmi integrációját munkahelyteremtéssel támogató Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány javára ajánlották fel.
 
Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!PDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
25 éve történt - „Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!” – ez a mondat pont negyedszázada a marosvásárhelyi vérengzés idején hangzott el, amikor a város magyar lakosságát a környező falvakból odasiető cigányok védték meg a lincselni készülő román tömegektől. Puczi Béla egyike volt annak a hat embernek – hárman közülük romák -, akiket az összecsapások után őrizetbe vettek a román hatóságok. Puczi Bélát kilenc hónapnyi előzetes letartóztatás után utcai huliganizmus vádjával több mint másfél év börtönbüntetésre ítélték. “Hatunk közül az egyikünket addig verték, amíg belehalt” – emlékeztetett a hat elítélt elszenvedett borzalmaira.
 
Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!PDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
25 éve történt - „Ne féljetek magyarok, mert itt vannak a cigányok!” – ez a mondat pont negyedszázada a marosvásárhelyi vérengzés idején hangzott el, amikor a város magyar lakosságát a környező falvakból odasiető cigányok védték meg a lincselni készülő román tömegektől. Puczi Béla egyike volt annak a hat embernek – hárman közülük romák -, akiket az összecsapások után őrizetbe vettek a román hatóságok. Puczi Bélát kilenc hónapnyi előzetes letartóztatás után utcai huliganizmus vádjával több mint másfél év börtönbüntetésre ítélték. “Hatunk közül az egyikünket addig verték, amíg belehalt” – emlékeztetett a hat elítélt elszenvedett borzalmaira.
 
Szanyi Tibor elindul az MSZP elnöki posztjáértPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
Szanyi Tibor az MSZP szombati választmányi ülésén hivatalosan is bejelenti indulását a párt elnöki tisztségéért a júniusra tervezett tisztújításon, megválasztása esetén pedig elmondása szerint a szocialisták baloldali karakterét erősítené.  
 
Angliába költözött, onnan irányít a polgármesterPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
Angliába költözött Megyer polgármestere. Építkezési vállalkozása van, azon keresztül kapott egy ajánlatot, és úgy döntött: külföldre költözik családjával. A falu irányítását azonban így sem adta át másnak. Megyer az ország legkisebb faluja, 17-en lakják. Akkor lett híres, amikor a polgármester a falusi turizmus fellendítése érdekében kitalálta, hogy bárki kibérelheti akár az egész települést is.
 
Albérlet kiadó, de nem mindegy, kinek!PDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
Hiába vár több mint tíz éve, nem kap önkormányzati bérlakást a két gyermekét egyedül nevelő édesanya. Egy szerényebb albérletet ki tudna venni, de úgy tűnik, számára nincs kiadó lakás – szerinte a főbérlőktől cigány származása miatt kap rendre elutasítást.
 
Visszautasítják a romák a minősítéstPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
A RomNet portál főszerkesztője visszautasította Lázár János szavait, miszerint azért foglalkoznak egyes orgánumok – így ők is – Farkas Flórián ügyeivel, mert a politikus cigány származású. Több roma politikus állította, a kancelláriaminisztertől szereztek tudomást róla, hogy Farkas cigány. A kisebbségi vezetők szerint a kormánynak elfogytak az érvei a miniszterelnöki biztos védelmére.
 
Tabletügy: felszámolnák az ORÖ-tPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
Felszámolási eljárást kezdeményez az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) ellen az Albacomp RI Kft. – értesült a Magyar Nemzet. Az ORÖ nem fizette ki annak a 4500 táblagépnek az árát, amit hátrányos helyzetű diákok számára rendelt az informatikai cégtől.
 
A Jobbikban látja a megoldást a cigány polgármesterPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2016
A Jobbiktól vár segítséget az egyik baranyai falu cigány polgármestere a bűnözés visszaszorítása érdekében. A közbiztonságról tartott lakossági fórumon a városvezető arról beszélt, hogy már nem bízik a rendőrségben. Úgy látja, csak az ellenzéki párt segítségével lehet javítani a helyzeten. A Jobbik az úgynevezett érpataki modellt vezetné be a többségében romák lakta településen.
 
A sertés tőkehús áfájának csökkentése meghozta a várt eredménytPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Meghozta a várt eredményt a sertés tőkehús áfájának csökkentése, az első két hónap tapasztalatai szerint mérséklődött a sertéshús ára, nőtt a fogyasztás, és fehéredett az ágazat - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) sajtótájékoztatóján.
 
Logisztikai központ épül Pest megyébenPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Földrajzi elhelyezkedésünk, Európa nyugati és keleti részét összekötő gazdasági és kulturális szerepünk, infrastrukturális adottságaink teremtik meg annak a lehetőségét, hogy a régió logisztikai szolgáltató-központjává váljon Magyarország – hangsúlyozta Varga Mihály a Karzol-Trans Kft. új telephelyének ünnepélyes alapkőletételén.
 
Pályázati forrás nyílt az erdők gazdasági értékének növelésérePDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Az erdőgazdálkodók számára nyílt újabb pályázati lehetőség 2016. március 16-án a Vidékfejlesztési Program keretében. A Miniszterelnökség a most megjelent felhívással mintegy 2,7 milliárd forint támogatást különített el az erdők gazdasági értékének növelését szolgáló tevékenységek megvalósítására.
 
Az emberi közösségek életminőségének javítása nemzetstratégiai célPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Az emberi közösségek életminőségének javítása olyan nemzetstratégiai cél, amely növeli a gazdaság teljesítőképességét, javítja az emberi élet minőségét és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez - mondta az emberi erőforrások minisztere a Fókuszban az ember című, a 2007-2013-as európai uniós programozási időszak zárókonferenciáján csütörtökön Győrben, a Széchenyi István Egyetemen.
 
Forrásvesztés nélkül zárulnak a humán fejlesztések PDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Magyarországnak a 2007-2013-as fejlesztési időszakban a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében 1855 milliárd Ft fejlesztési forrás állt rendelkezésére a humán közszolgáltatások személyi és tárgyi feltételeinek korszerűsítésére, kapacitások bővítésére, szakmai folyamatok megújítására.
 
Borzasztó humanitárius állapotoknak nézünk elébePDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével közölt interjút a Die Zeit című liberális német hetilap Zeit Online című hírportálja Borzasztó humanitárius állapotoknak nézünk elébe címmel.
 
Parlament előtt a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről szóló törvényjavaslatPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Újabb elemmel bővül a kormány Otthonteremtési Programja: létrejöhetnek a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek, amelyek közösségi finanszírozáson alapuló lakáscélú megtakarítást tesznek lehetővé az eddiginél jóval nagyobb állami támogatás mellett - az erről szóló törvényjavaslatot Rogán Antal nyújtotta be az Országgyűlésnek.
 
A nyomor tartja fenn Farkas Flóriánt - Villáminterjú Setét Jenő polgárjogi aktivistávalPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
Megfizeti azt a 80-100 roma kiskirályt a mindenkori hatalom, hogy lefojtsák a cigányság mozgolódását. - Farkas Flórián hiába tapsolt el 1,6 milliárdot, Orbán fogja a kezét. - Amíg élelmiszerre is alig futja, a romák nem emelik fel magukat.
 
A kormány kimondta az ORÖ halálos ítéletét?PDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2016
A kormány segítsége nélkül bedobhatja törölközőt az Országos Roma Önkormányzat. A hatalom szándékáról megoszlanak a vélemények, de arról sincs mindenki meggyőződve, hogy a sorozatos balhék után érdemes életben tartani a cigányság érdekképviseletét.
 
Lomnici: bárhonnan jöhetnek migránsok, fel kell készülniPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2016
Az alkotmányjogász szerint az északi határ kivételével minden magyar határszakasz veszélyben van. ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy vélte, az európaiak többsége inkább a magyar miniszterelnök és kormányzat által képviselt irányvonalat szeretné a Merkel félével szemben.
 
Megjelent a kormányrendelet az országos válsághelyzetrőlPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2016
Szeptember 9-ig rendelték el az ország teljes területére a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzetet. Az Orbán Viktor által szignált rendelet alapján az országos krízishelyzet hasonló a tavaly szeptemberi, határmenti válsághelyzethez.
 
Az EMMI eláll az ORÖ - Híd a munka világába projekttőlPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2016
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma számos szabálytalansági gyanúbejelentéssel élt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) felzárkózási projektje kapcsán, melyek együttesen majdnem az Önkormányzatra eső teljes támogatási összeget, több mint 1.6 milliárd forintot érintenek. A lefolytatott vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a projekt során létrehozott foglalkoztatási szövetkezet nem alkalmas a támogatási szerződésben meghatározott tevékenység ellátására, ezért az EMMI a folyamatban lévő vizsgálatok és szabálytalansági eljárások lefolytatása mellett a szerződéstől eláll.
 
Baj van Farkas érettségijével PDF Print E-mail
Wednesday, 09 March 2016
Bár Farkas Flórián azt állítja, hogy 2001-ben szerzett érettségit a Budakalász Gimnázium esti tagozatán, az Index.hu által az Oktatási Hivataltól kikért adatok cáfolják a cigány politikust. A szervezet 1998 óta vezet nyilvántartást, amelyben mindenki adata szerepel, aki leérettségizett, ám Farkas neve nem szerepel az adatbázisban. Ez alapján pedig a roma képviselő nem végezhetett 1998 után.
 
Szakított az Országos Roma Önkormányzattal az EmmiPDF Print E-mail
Wednesday, 09 March 2016
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) napokon belül bejelenti, hogy felbontja a Híd a munka világába projektre kötött szerződést az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ), 1,6 milliárd forint támogatást kell visszafizetnie a szervezetnek – tudta meg az Index. Hogy az óriási összeget miből fizeti vissza az ORÖ, illetve mi történik, ha ezt nem teszi meg, egyelőre nem tudni.
 
Az Országos Roma Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Monday, 07 March 2016
Balogh János az Országos Roma Önkormányzat elnöke jelen sajtóközleményben kívánom a közvéleményt informáló észrevételeimet megosztani a tegnapi nap folyamán a sajtóban megjelent Országos Roma Önkormányzatban elkövetett gazdálkodást érintő visszaélés kapcsán.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk