Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Fekete Zsolt baloldali jelölt lett a polgármesterPDF Print E-mail
Monday, 29 February 2016
Fekete Zsolt nyerte az időközi polgármester-választást Salgótarjánban vasárnap, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a szavazatok 52 százalékát szerezte meg az adatok 95 százalékos feldolgozottsága alapján.
 
Megalakulóban a Roma Polgármesterek SzövetségePDF Print E-mail
Monday, 29 February 2016
Ez a szövetség pedig nem lenne más, mint a magukat romának valló polgármesterek együttműködése.
 
Szocialisták támadják KarácsonyékatPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2016
„Nem találom a költségvetésben a választókörzetemben élők problémái­ra a fedezetet.”
 
Balogh János lett az ORÖ új elnökePDF Print E-mail
Friday, 26 February 2016
Balogh Jánost, a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma képviselőjét választották az Országos Roma Önkormányzat elnökévé az albertirsai tisztújításon.
 
Dr. Szabó Tünde fogadta a szudáni nagykövetetPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hivatalában fogadta Adil Bashir Hassan Bashir szudáni nagykövetet, aki bemutatkozó látogatáson vett részt. Az egyeztetésen az államtitkár összefoglalta a magyar kormány sportstratégiáját. A nagykövet kifejtette, hogy a szudáni fél példaértékűnek tartja a magyar kormány intézkedéseit, ezért ösztönöznék a két fél együttműködését.
 
Kecskemét az idei Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszínePDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
Kecskemét lesz a 2016-os Múzeumok Éjszakájának kiemelt városa, a múzeumokat több millió forintos pályázattal kívánják ösztönözni a programkínálat további gazdagítására – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.
 
A kormány a kvótáról szóló népszavazás kezdeményezéséről döntöttPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
A kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kezdeményezéséről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében.
 
Együttműködésben eredményes egy város szociális ellátórendszerePDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
Akkor igazán eredményes egy város szociális rendszere, ha egyik oldalról segítséget nyújtanak a kormányzati programok, a másik oldalról pedig van egy helyi vezető, aki képes ezeket összefogni és hasznosítani; a kettőnek egyszerre kell meglennie - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Salgótarjánban.
 
Hét éve lőtték agyon RobikátPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
2009. február 23-án ölték meg az ötéves Csorba Robikát, és édesapját, Csorba Róbertet. A 2008-ban kezdődött cigányok elleni támadássorozat összesen hat halálos áldozatot követelt. A gyanúsítottakat idén jogerősen elítélték. Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlott életfogytiglant, a negyedrendű vádlott, Csontos István 13 év fegyházbüntetést kapott.
 
Nem vesszük át, ha tetves, vagy ha beteg akiket a körzetes iskola is elküldPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Mit tennének, ha gyermeküket elutasítanák a körzetes általános iskolából, ahová pedig kötelezően fel kellene venni? Nyíregyházán ez napi valóság, legalábbis a cigánytelepen élők számára. Egy helyi aktivista megelégelte a gyakorlatot ,és nagy küzdelmek árán már tucatnyi gyerek átíratásában játszott főszerepet.
 
Csodával kitört a karcagi cigánysorból, most a világ csúcsaira készülPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Ha Horváth József egy mai magyar regény főhőse volna, nagyon drukkolnék a szerzőnek, hogy életszerű legyen a figurája.
 
400 szárnyaló ember Cigánymissziói napPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Történelminek mondható eseményre került sor 2016. február 20-án a Fasori evangélikus templomban, legalábbis a magyarországi cigánymisszió történetében egész biztosan.
 
ORÖ: Új felfogásra van szükség az országos önkormányzatban PDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Új felfogásban segíti majd a hazai cigányság ügyeit a megújult Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), tevékenységét a jövőben kizárólag a roma társadalom érdekei határozhatják meg, ennek érdekében az önkormányzat kiegyensúlyozott és pragmatikus együttműködésben érdekelt a kormányzattal és a miniszterelnöki biztossal – közölte az ORÖ megbízott elnöke pénteken az MTI-vel.
 
ORÖ: Új felfogásra van szükség az országos önkormányzatban PDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Új felfogásban segíti majd a hazai cigányság ügyeit a megújult Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), tevékenységét a jövőben kizárólag a roma társadalom érdekei határozhatják meg, ennek érdekében az önkormányzat kiegyensúlyozott és pragmatikus együttműködésben érdekelt a kormányzattal és a miniszterelnöki biztossal – közölte az ORÖ megbízott elnöke pénteken az MTI-vel.         
 
A FROKK régi és új igazgatója Kathy Horváth LajosPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
A mai napon a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésen a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK ) igazgatójának Kathy Horváth Lajost nevezte ki.
 
Ifj. Lomnici Zoltán: Ha békét akarsz, készülj a háborúra!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Sokak figyelmét felkelthette, hogy az egyik ellenzéki párt négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszélyhelyzet, mint különleges jogrendi kategória elrendelését.
 
Kövér: a salgótarjániaknak nem szabad hibázniuk PDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson - mondta az Országgyűlés elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.
 
Újabb 11 vizsgálat indult az ORÖ uniós pénzeivel kapcsolatbanPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Újabb 11 ügyben indított vizsgálatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Roma Önkormányzat uniós pénzeivel kapcsolatban. A most vizsgált, Farkas Flórián elnöksége idején megkötött szerződések értéke akár a két és fél milliárd forintot is elérheti. Közben a jelenlegi elnök Hegedüs István hivatalosan is benyújtotta lemondását.
 
MSZP: Farkas Flóriánnak távoznia kell a közéletből!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Az MSZP nem tarja elégségesnek Hegedüs István lemondását az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról, a szocialisták szerint Farkas Flóriánnak is távoznia kell a közéletből - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
 
Új roma állást talált ki a kormányPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Az Európai Unió melletti új – roma és társadalmi felzárkózási ügyekért felelős – szakdiplomata-álláshely létesítéséről hozott határozatot a kormány – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
 
Hegedüs István ORÖ elnök lemondottPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
"A cigányság integrációjára szánt milliárdok nem a barna kezek között tűntek el, hiszen az a célközösséghez el sem jutott, ezért a felelősségben szélesebb körben kell osztozni."
 
Súlyos csapás a magyar cigányságraPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
Példátlan lépésre készül az Emberi Erőforrások Minisztériuma: a szabálytalanságok miatt felmondják a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal – írja az Index.
 
Kirúgták a cigányvicceket terjesztő egyetemistátPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
Kirúgták a Studium Generale Diákszervezetből azt a hallgatót, aki véglegesítette a cigányviccet tartalmazó egyetemi felkészítő feladatsort – derül ki a szervezet közleményéből.
 
Érpatak botránypolgármesterét ráeresztenék TiszavasváriraPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
Tiszavasvári jobbikos polgármestere előterjesztést nyújtott be, hogy a város kössön együttműködést az érpataki polgármester vezette Becsület Légiójával. A megállapodás alapján a szervezet rendfenntartói feladatokat is kap, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza. A Roma Sajtóközpont szerint a javaslatot valószínűleg megszavazzák.
 
Elmaradt az ORÖ közgyűlésePDF Print E-mail
Monday, 15 February 2016
Határozatképtelenség miatt elmaradt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vasárnap délutánra összehívott közgyűlése.
 
Drága lehet a romáknak az önkormányzati balhéPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2016
Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat megpuccsolt elnöke feloszlatná az ORÖ-t, azonban lehet nem számolt ennek költségeivel, a pénzügyi gondokkal küzdő szervezet nehezen finanszírozhatna meg egy időközi választást.
 
Megszületett a Fővárosi Roma Önkormányzat - FROKK igazgatói döntésePDF Print E-mail
Friday, 12 February 2016
Ma tartotta a Fővárosi Roma Önkormányzat zárt ülés keretében a FROKK igazítói posztra érkezett pályázatok  elbírálását, amit a Fővárosi közgyűlés elé terjeszt.
 
Csőddel várták Tóbiás Józsefet SalgótarjánbanPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
A Fidesz-KDNP aktivistái zsákutcát jelző táblákkal, csőd felirattal fogadták Tóbiás Józset, az MSZP pártelnökét a salgótarjáni MSZP-iroda előtt. A Fidesz szerint.
 
Ez már nem drog, hanem méregPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
Évek óta jelen vannak a pszichoaktív kábítószerek azon a törökszentmiklósi cigány telepen, ahol a minap kómába esett hat fiatal, köztük két mindenórás kismama. A helyiek által csak északi szegregátumként emlegetett városrészben találkoztunk leszokott szerhasználóval, dühös BMW-sekkel, mérgelődő szülőkkel és élőhalott tekintetű, verekedő kiskamaszokkal.
 
Idén először ülésezett a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi BizottságPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
A Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság (TFCTB) idei első ülésén a felzárkózást érintő gazdasági fejlesztésekről, valamint a magyar kormány és az Országos Roma Önkormányzat közötti keretmegállapodásról egyeztettek az érintettek.
 
A cigányság sorsa az iskolapadban dől el Orsós Zsuzsanna PDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
Roma Példaképek címmel sorozatot indít a Mandiner olyan fiatal tehetségekről, akik mind a roma, mind a többségi társadalom számára pozitív példával szolgálhatnak kitartásukkal és teljesítményükkel. 
 
MEGHÍVÓ - Így akarlak...PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2016
„ A pillanat varázsa csak annyi, Amíg itt vagy glóriás fényekben.... De ha ellobbansz, hiányzol majd - Maradj velem legalább a versben. „ (részlet ) Nagy Gusztáv tollából
 
Tóbiás József félre akarta vezetni a helyben élő embereket! PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2016
Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója. Reagálás a szocialista pártelnök vádjaira!  
 
Meghívó a FROKK intézmény igazgatói posztjára pályázók nyilvános meghallgatására.PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2016
Tisztelettel meghívom, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kulturális és Szociális Bizottságának a nyílt ülésére, amely 2016.02.10.-én (szerdán) 16:00 órakor lesz. Cím: Budapest VIII. kerület Szilágyi út 5. (FRNÖ székház II. János Pál pápa tér)  
 
Harc a roma nemzetiségi szakképző iskola forrásaiértPDF Print E-mail
Wednesday, 03 February 2016
Több tíz milliós hiányt kérnek számon fővárosi roma képviselők az Európai Politechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskolán. A médiában megjelent hírek szerint az iskola és fenntartója nem tud elszámolni a pénzzel. Az oktatási intézmény igazgatóját, Purebl Balázst és a fenntartó Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) elnökét, Csóka János Pált kérdeztük arról, hogy szerintük mi igaz a sajtóban keringő hírekből.
 
Felfüggesztették a cigányozós feladatlapot kiosztó oktatótPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
A Studium Generale Diákszervezet felfüggesztette azt az oktatót, aki egy általuk szervezett iskolai érettségi előkészítő csoportban rasszista vicceket tartalmazó feladatsorokat osztott szét a tanulóknak.
 
Ando Drom: Keren chavePDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Úton – ez a jelentése a mai zenei választásunkat előadó együttes elnevezésének. Hallgassuk meg a cigány folklór európai rangú képviselője, az Ando Drom egyik legszebb számát!
 
Adjunktus lett az analfabéta szülők lányábólPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Analfabéta cigány szülők gyereke, mégis doktori címet tudott szerezni Orsós Zsuzsanna. Kitartásról és a magunkba vetett hitről beszélt nemrégiben egy rendezvényen Szegeden - többek között romáknak. Azt mondja: nem csupán szerencséje volt, sokat tett azért, hogy ki tudjon törni.
 
Megjelenik az árakban a sertéshúsok áfájának csökkentése PDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Megjelenik az árakban a sertés tőkehúsok általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése, a kereskedelmi láncok átengedik a családoknak ezt a kedvezményt - jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden, egy budapesti CBA Príma üzletben tartott sajtótájékoztatón.
 
Gazdaságpolitika a nemzeti érdekek menténPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Az elmúlt öt év eredményeit sorba véve megállapítható, hogy hazánk sikeresen gyűrte le a 2008-as válság okozta nehézségeket. Erről Varga Mihály beszélt Indonéziában, a yogyakartai Gadjah Mada Egyetem hallgatóinak tartott előadásában.
 
Szükség van civil szervezetekrePDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
A civil szervezetek tevékenységének fontosságáról beszélt a nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szekszárdon, ahol Tolna megyei civil szervezetek képviselőinek adott át elismeréseket.
 
Februárban már érkeznek a magasabb fizetésekPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
A kormány 2016-ban tovább csökkenti a családok terheit a személyi jövedelemadó csökkentésével és a kétgyerekesek családi adókedvezményének növelésével - mondta el Novák Katalin és Tuzson Bence.
 
Jogerősen pert vesztett Hagyó a CÖF-el szembenPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Mint ahogyan Mesterházy Attila, úgy Hagyó Miklós sem járt sikerrel a CÖF-CÖKA ellenében a Gyurcsány-koalíció legfőbb bűneit bemutató plakát és szóróanyag-kampány kapcsán indított bírósági perben.
 
Bírák függetlensége: Handó Tünde is visszaszólt Németh SzilárdnakPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt kéri a többi hatalmi ág képviselőitől, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget. Hétfőn a Kúria elnöke és a Magyar Bírói Egyesület reagált arra, hogy Németh Szilárd fideszes politikus kritizálta a múlt heti ítéleteket, amelyeket a vörösiszap-perben és a Hagyó-ügyben hoztak.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk