Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Fekete Zsolt baloldali jelölt lett a polgármesterPDF Print E-mail
Monday, 29 February 2016
Fekete Zsolt nyerte az időközi polgármester-választást Salgótarjánban vasárnap, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a szavazatok 52 százalékát szerezte meg az adatok 95 százalékos feldolgozottsága alapján.
 
Megalakulóban a Roma Polgármesterek SzövetségePDF Print E-mail
Monday, 29 February 2016
Ez a szövetség pedig nem lenne más, mint a magukat romának valló polgármesterek együttműködése.
 
Szocialisták támadják KarácsonyékatPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2016
„Nem találom a költségvetésben a választókörzetemben élők problémái­ra a fedezetet.”
 
Balogh János lett az ORÖ új elnökePDF Print E-mail
Friday, 26 February 2016
Balogh Jánost, a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma képviselőjét választották az Országos Roma Önkormányzat elnökévé az albertirsai tisztújításon.
 
Dr. Szabó Tünde fogadta a szudáni nagykövetetPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hivatalában fogadta Adil Bashir Hassan Bashir szudáni nagykövetet, aki bemutatkozó látogatáson vett részt. Az egyeztetésen az államtitkár összefoglalta a magyar kormány sportstratégiáját. A nagykövet kifejtette, hogy a szudáni fél példaértékűnek tartja a magyar kormány intézkedéseit, ezért ösztönöznék a két fél együttműködését.
 
Kecskemét az idei Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszínePDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
Kecskemét lesz a 2016-os Múzeumok Éjszakájának kiemelt városa, a múzeumokat több millió forintos pályázattal kívánják ösztönözni a programkínálat további gazdagítására – jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.
 
A kormány a kvótáról szóló népszavazás kezdeményezéséről döntöttPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
A kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kezdeményezéséről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében.
 
Együttműködésben eredményes egy város szociális ellátórendszerePDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2016
Akkor igazán eredményes egy város szociális rendszere, ha egyik oldalról segítséget nyújtanak a kormányzati programok, a másik oldalról pedig van egy helyi vezető, aki képes ezeket összefogni és hasznosítani; a kettőnek egyszerre kell meglennie - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Salgótarjánban.
 
Hét éve lőtték agyon RobikátPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
2009. február 23-án ölték meg az ötéves Csorba Robikát, és édesapját, Csorba Róbertet. A 2008-ban kezdődött cigányok elleni támadássorozat összesen hat halálos áldozatot követelt. A gyanúsítottakat idén jogerősen elítélték. Kiss Árpád Sándor elsőrendű, Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlott életfogytiglant, a negyedrendű vádlott, Csontos István 13 év fegyházbüntetést kapott.
 
Nem vesszük át, ha tetves, vagy ha beteg akiket a körzetes iskola is elküldPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Mit tennének, ha gyermeküket elutasítanák a körzetes általános iskolából, ahová pedig kötelezően fel kellene venni? Nyíregyházán ez napi valóság, legalábbis a cigánytelepen élők számára. Egy helyi aktivista megelégelte a gyakorlatot ,és nagy küzdelmek árán már tucatnyi gyerek átíratásában játszott főszerepet.
 
Csodával kitört a karcagi cigánysorból, most a világ csúcsaira készülPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Ha Horváth József egy mai magyar regény főhőse volna, nagyon drukkolnék a szerzőnek, hogy életszerű legyen a figurája.
 
400 szárnyaló ember Cigánymissziói napPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Történelminek mondható eseményre került sor 2016. február 20-án a Fasori evangélikus templomban, legalábbis a magyarországi cigánymisszió történetében egész biztosan.
 
ORÖ: Új felfogásra van szükség az országos önkormányzatban PDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Új felfogásban segíti majd a hazai cigányság ügyeit a megújult Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), tevékenységét a jövőben kizárólag a roma társadalom érdekei határozhatják meg, ennek érdekében az önkormányzat kiegyensúlyozott és pragmatikus együttműködésben érdekelt a kormányzattal és a miniszterelnöki biztossal – közölte az ORÖ megbízott elnöke pénteken az MTI-vel.
 
ORÖ: Új felfogásra van szükség az országos önkormányzatban PDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2016
Új felfogásban segíti majd a hazai cigányság ügyeit a megújult Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), tevékenységét a jövőben kizárólag a roma társadalom érdekei határozhatják meg, ennek érdekében az önkormányzat kiegyensúlyozott és pragmatikus együttműködésben érdekelt a kormányzattal és a miniszterelnöki biztossal – közölte az ORÖ megbízott elnöke pénteken az MTI-vel.         
 
A FROKK régi és új igazgatója Kathy Horváth LajosPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
A mai napon a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésen a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK ) igazgatójának Kathy Horváth Lajost nevezte ki.
 
Ifj. Lomnici Zoltán: Ha békét akarsz, készülj a háborúra!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Sokak figyelmét felkelthette, hogy az egyik ellenzéki párt négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszélyhelyzet, mint különleges jogrendi kategória elrendelését.
 
Kövér: a salgótarjániaknak nem szabad hibázniuk PDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson - mondta az Országgyűlés elnöke kedden a városban tartott sajtótájékoztatón.
 
Újabb 11 vizsgálat indult az ORÖ uniós pénzeivel kapcsolatbanPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Újabb 11 ügyben indított vizsgálatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Roma Önkormányzat uniós pénzeivel kapcsolatban. A most vizsgált, Farkas Flórián elnöksége idején megkötött szerződések értéke akár a két és fél milliárd forintot is elérheti. Közben a jelenlegi elnök Hegedüs István hivatalosan is benyújtotta lemondását.
 
MSZP: Farkas Flóriánnak távoznia kell a közéletből!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Az MSZP nem tarja elégségesnek Hegedüs István lemondását az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról, a szocialisták szerint Farkas Flóriánnak is távoznia kell a közéletből - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
 
Új roma állást talált ki a kormányPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2016
Az Európai Unió melletti új – roma és társadalmi felzárkózási ügyekért felelős – szakdiplomata-álláshely létesítéséről hozott határozatot a kormány – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
 
Hegedüs István ORÖ elnök lemondottPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
"A cigányság integrációjára szánt milliárdok nem a barna kezek között tűntek el, hiszen az a célközösséghez el sem jutott, ezért a felelősségben szélesebb körben kell osztozni."
 
Súlyos csapás a magyar cigányságraPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
Példátlan lépésre készül az Emberi Erőforrások Minisztériuma: a szabálytalanságok miatt felmondják a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal – írja az Index.
 
Kirúgták a cigányvicceket terjesztő egyetemistátPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
Kirúgták a Studium Generale Diákszervezetből azt a hallgatót, aki véglegesítette a cigányviccet tartalmazó egyetemi felkészítő feladatsort – derül ki a szervezet közleményéből.
 
Érpatak botránypolgármesterét ráeresztenék TiszavasváriraPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2016
Tiszavasvári jobbikos polgármestere előterjesztést nyújtott be, hogy a város kössön együttműködést az érpataki polgármester vezette Becsület Légiójával. A megállapodás alapján a szervezet rendfenntartói feladatokat is kap, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza. A Roma Sajtóközpont szerint a javaslatot valószínűleg megszavazzák.
 
Elmaradt az ORÖ közgyűlésePDF Print E-mail
Monday, 15 February 2016
Határozatképtelenség miatt elmaradt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vasárnap délutánra összehívott közgyűlése.
 
Drága lehet a romáknak az önkormányzati balhéPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2016
Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat megpuccsolt elnöke feloszlatná az ORÖ-t, azonban lehet nem számolt ennek költségeivel, a pénzügyi gondokkal küzdő szervezet nehezen finanszírozhatna meg egy időközi választást.
 
Megszületett a Fővárosi Roma Önkormányzat - FROKK igazgatói döntésePDF Print E-mail
Friday, 12 February 2016
Ma tartotta a Fővárosi Roma Önkormányzat zárt ülés keretében a FROKK igazítói posztra érkezett pályázatok  elbírálását, amit a Fővárosi közgyűlés elé terjeszt.
 
Csőddel várták Tóbiás Józsefet SalgótarjánbanPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
A Fidesz-KDNP aktivistái zsákutcát jelző táblákkal, csőd felirattal fogadták Tóbiás Józset, az MSZP pártelnökét a salgótarjáni MSZP-iroda előtt. A Fidesz szerint.
 
Ez már nem drog, hanem méregPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
Évek óta jelen vannak a pszichoaktív kábítószerek azon a törökszentmiklósi cigány telepen, ahol a minap kómába esett hat fiatal, köztük két mindenórás kismama. A helyiek által csak északi szegregátumként emlegetett városrészben találkoztunk leszokott szerhasználóval, dühös BMW-sekkel, mérgelődő szülőkkel és élőhalott tekintetű, verekedő kiskamaszokkal.
 
Idén először ülésezett a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi BizottságPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
A Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság (TFCTB) idei első ülésén a felzárkózást érintő gazdasági fejlesztésekről, valamint a magyar kormány és az Országos Roma Önkormányzat közötti keretmegállapodásról egyeztettek az érintettek.
 
A cigányság sorsa az iskolapadban dől el Orsós Zsuzsanna PDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2016
Roma Példaképek címmel sorozatot indít a Mandiner olyan fiatal tehetségekről, akik mind a roma, mind a többségi társadalom számára pozitív példával szolgálhatnak kitartásukkal és teljesítményükkel. 
 
MEGHÍVÓ - Így akarlak...PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2016
„ A pillanat varázsa csak annyi, Amíg itt vagy glóriás fényekben.... De ha ellobbansz, hiányzol majd - Maradj velem legalább a versben. „ (részlet ) Nagy Gusztáv tollából
 
Tóbiás József félre akarta vezetni a helyben élő embereket! PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2016
Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója. Reagálás a szocialista pártelnök vádjaira!  
 
Meghívó a FROKK intézmény igazgatói posztjára pályázók nyilvános meghallgatására.PDF Print E-mail
Monday, 08 February 2016
Tisztelettel meghívom, a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kulturális és Szociális Bizottságának a nyílt ülésére, amely 2016.02.10.-én (szerdán) 16:00 órakor lesz. Cím: Budapest VIII. kerület Szilágyi út 5. (FRNÖ székház II. János Pál pápa tér)  
 
Harc a roma nemzetiségi szakképző iskola forrásaiértPDF Print E-mail
Wednesday, 03 February 2016
Több tíz milliós hiányt kérnek számon fővárosi roma képviselők az Európai Politechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskolán. A médiában megjelent hírek szerint az iskola és fenntartója nem tud elszámolni a pénzzel. Az oktatási intézmény igazgatóját, Purebl Balázst és a fenntartó Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (FRNÖ) elnökét, Csóka János Pált kérdeztük arról, hogy szerintük mi igaz a sajtóban keringő hírekből.
 
Felfüggesztették a cigányozós feladatlapot kiosztó oktatótPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
A Studium Generale Diákszervezet felfüggesztette azt az oktatót, aki egy általuk szervezett iskolai érettségi előkészítő csoportban rasszista vicceket tartalmazó feladatsorokat osztott szét a tanulóknak.
 
Ando Drom: Keren chavePDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Úton – ez a jelentése a mai zenei választásunkat előadó együttes elnevezésének. Hallgassuk meg a cigány folklór európai rangú képviselője, az Ando Drom egyik legszebb számát!
 
Adjunktus lett az analfabéta szülők lányábólPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Analfabéta cigány szülők gyereke, mégis doktori címet tudott szerezni Orsós Zsuzsanna. Kitartásról és a magunkba vetett hitről beszélt nemrégiben egy rendezvényen Szegeden - többek között romáknak. Azt mondja: nem csupán szerencséje volt, sokat tett azért, hogy ki tudjon törni.
 
Megjelenik az árakban a sertéshúsok áfájának csökkentése PDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Megjelenik az árakban a sertés tőkehúsok általános forgalmi adójának (áfa) csökkentése, a kereskedelmi láncok átengedik a családoknak ezt a kedvezményt - jelentette ki Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden, egy budapesti CBA Príma üzletben tartott sajtótájékoztatón.
 
Gazdaságpolitika a nemzeti érdekek menténPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Az elmúlt öt év eredményeit sorba véve megállapítható, hogy hazánk sikeresen gyűrte le a 2008-as válság okozta nehézségeket. Erről Varga Mihály beszélt Indonéziában, a yogyakartai Gadjah Mada Egyetem hallgatóinak tartott előadásában.
 
Szükség van civil szervezetekrePDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
A civil szervezetek tevékenységének fontosságáról beszélt a nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szekszárdon, ahol Tolna megyei civil szervezetek képviselőinek adott át elismeréseket.
 
Februárban már érkeznek a magasabb fizetésekPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
A kormány 2016-ban tovább csökkenti a családok terheit a személyi jövedelemadó csökkentésével és a kétgyerekesek családi adókedvezményének növelésével - mondta el Novák Katalin és Tuzson Bence.
 
Jogerősen pert vesztett Hagyó a CÖF-el szembenPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Mint ahogyan Mesterházy Attila, úgy Hagyó Miklós sem járt sikerrel a CÖF-CÖKA ellenében a Gyurcsány-koalíció legfőbb bűneit bemutató plakát és szóróanyag-kampány kapcsán indított bírósági perben.
 
Bírák függetlensége: Handó Tünde is visszaszólt Németh SzilárdnakPDF Print E-mail
Tuesday, 02 February 2016
Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt kéri a többi hatalmi ág képviselőitől, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget. Hétfőn a Kúria elnöke és a Magyar Bírói Egyesület reagált arra, hogy Németh Szilárd fideszes politikus kritizálta a múlt heti ítéleteket, amelyeket a vörösiszap-perben és a Hagyó-ügyben hoztak.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-01-19
  Ma szenvedélyre vágyunk, de nem szívesen bonyolódunk kalandokba. Inkább kedvesünkkel élnénk meg a mély érzelmeket. Töltsünk több időt együtt és hangolódjunk rá egymás igényeire! Ma alhasunk lesz érzékenyebb. Ha nőgyógyászati panaszaink vannak, akkor kellemetlenül felerősödhetnek. A gyógynövények enyhíthetik a panaszokat, használhat például az ülőfürdő cickafarkkal. A kismamák a mai napon tartózkodjanak a fizikai megterheléstől!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek