Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Meghalt egy férfi a rendőrségen - kamera rögzíttete PDF Print E-mail
Sunday, 31 January 2016
Rosszul lett, majd életét vesztette egy 33 éves férfi a Hevesi Rendőkapitányság épületében pénteken este, miután lopás miatt előállították.
 
Új vezetőket választott a "Híd a munka világába" foglalkoztatási szövetkezetPDF Print E-mail
Sunday, 31 January 2016
Új vezetőket választott a "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet szerdán - közölte a szövetkezet igazgatósága csütörtökön az MTI-vel. Farkas Flórián lemondott elnöki posztjáról, és helyére egyedüli jelöltként a küldöttek Berényi Lászlót, a Lungo Drom elnökét választották. 
 
Macskajaj: Fővárosi romák, romákról, romáknakPDF Print E-mail
Saturday, 30 January 2016
Vendégek: Csóka János Pál, a Fővárosi Roma Önkormányzat elnöke és dr. Purebl Balázs az Európai Üzleti Polytechnikum Roma Nemzetiségi Nyelvoktató Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola igazgatója.
 
Elindult a nemzetközileg körözött bűnözők oldalaPDF Print E-mail
Saturday, 30 January 2016
A honlap naprakész információkat tesz közzé körözött bűnözőkről, akiket Európában súlyos bűncselekmény vagy terrorcselekmény elkövetése miatt ítéltek el, vagy annak elkövetésével gyanúsíthatók – közölték a Police.hu-n.
 
Terror és morális pánik: így változhat a közbiztonságPDF Print E-mail
Saturday, 30 January 2016
A budapesti közbiztonságról tartottak kerekasztal-beszélgetést csütörtökön, többnyire oda visszatérve: mesterségesen gerjeszti a félelmet a politika és a média. A szakértők szerint ugyanakkor a terrorveszélyt nem érdemes lebecsülni.
 
A kormány nem változtat az alaptörvény módosítását célzó javaslatonPDF Print E-mail
Saturday, 30 January 2016
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kijelentette, hogy a kormány valószínűleg nem változtat az alaptörvény módosítását célzó javaslatán, annak ellenére, hogy azt az összes ellenzéki párt bírálja.
 
Nem lehet csak úgy utcára tenni a miskolci cigánysor lakóitPDF Print E-mail
Saturday, 30 January 2016
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) kérelmei és panaszbeadványai alapján már minden létező fórumon elmarasztalták a magyar hatóságok Miskolc Önkormányzatát az úgynevezett Számozott utcákban történt diszkriminatív intézkedései miatt. Korábban az Egyenlő Bánásmód Hatóság félmillióra bírságolta, a Kormányhivatal, az alapvető jogok biztosa, a Kúria is elmarasztalta, hétfőn pedig a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság is jogerős határozatában mondta ki, hogy a miskolci önkormányzat hibázott. Kilencszáz embert érintő telepfelszámolási programja során ugyanis a város rengeteg embert, gyerekeket tett hajléktalanná, és nem segített nekik kellőképpen.
 
Nem fehérít a diploma PDF Print E-mail
Saturday, 30 January 2016
NÓTÁR ILONA MINDEN MOMENTUMÁT vállalja sorsának. A cigánytelepi, mélyszegénységben töltött gyermekkort, a többdiplomás értelmiségi nőt, az írót, aki ma már mentorként igyekszik a kultúrák között közvetíteni. De amikor elmegy a cigány közösségekbe, gyakran megjegyzik: nagyon szép, hogy tanultál, de tudsz-e jól nokedlit szaggatni?
 
Kiengedték a kórházból az ORÖ elnökétPDF Print E-mail
Monday, 25 January 2016
Már hétfőn munkába áll Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, akit botrányos közgyűlésen váltottak le pozíciójából. A roma vezetőt szívinfarktus gyanújával kezelték, de kiengedték a kórházból. 
 
Az Országos Roma Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Friday, 22 January 2016
Megdöbbenve értesültünk a sajtóhírekből arról, hogy tegnap a késő délutáni órákban a RomNet.hu hírportál tudósítóját atrocitás érte az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházának épülete előtt.
 
Lemondás, leváltás, megbuktatásPDF Print E-mail
Friday, 22 January 2016
Lemondás, leváltás, megbuktatás – az elmúlt napokban mindegyikre volt példa az Országos Roma Önkormányzatban. Farkas Flórián miniszterelnöki biztos helyett már Berényi László, a Lungo Drom elnöke vezeti a Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezetet, amely ellen az Emberi Erőforrások Minisztériuma 12 esetben indított szabálytalansági eljárást. Vendégünk: Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke.
 
Feloszlatnák az Országos Roma Önkormányzatot a miskolci romák PDF Print E-mail
Friday, 22 January 2016
Nyílt levelet kaptunk megyei és városi cigány vezetőktől. Azt írták, hogy az ORÖ oszlassa fel magát.
 
Színházi előadás a roma-nem roma konfliktusrólPDF Print E-mail
Friday, 22 January 2016
Hétfőn mutatnak be egy fórumszínházi előadást Szegeden a roma-nem roma konfliktusról. A Norvég Civil Alap támogatásával megvalósult projektet kutatómunka előzte meg, ahol arra próbáltak válaszokat keresni, hogy miért bántják a cigány gyerekeket az iskolákban.
 
Színházi előadás a roma-nem roma konfliktusrólPDF Print E-mail
Friday, 22 January 2016
Hétfőn mutatnak be egy fórumszínházi előadást Szegeden a roma-nem roma konfliktusról. A Norvég Civil Alap támogatásával megvalósult projektet kutatómunka előzte meg, ahol arra próbáltak válaszokat keresni, hogy miért bántják a cigány gyerekeket az iskolákban.
 
Lemondott Farkas FlóriánPDF Print E-mail
Thursday, 21 January 2016
Minden tisztségviselőt leváltottak az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott és eddig Farkas Flórián által vezetett Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezetben - tudta meg a RomNet.
 
Ide verek-oda verek, itt vannak a szép emberek!PDF Print E-mail
Monday, 18 January 2016
Kihívták a rendőröket, lincshangulat a roma önkormányzatban. Az infarktust kapott Hegedüs István nélkül is megtartották a rendkívüli ülést. Új ideiglenes elnököt választottak – obszcén üvöltözés közepette.
 
Cigányok is tüntetnek Deteken, nem csak állatvédőkPDF Print E-mail
Sunday, 17 January 2016
Tízezrek követelik egy háromszáz fős borsodi falu, Detek alpolgármestere, Gulyás Erzsébet lemondását, amiért fia egy videómegosztóra került felvételen agyonvert egy kutyát. Az eset kapcsán Budapesten és Deteken is demonstrálnak majd az állatvédők, utóbbi rendezvényre várhatóan Lakatos Attila, a Borsod megyei cigányvajda is mozgósít majd.
 
1,5 milliárdról volt szó Debrecenben: a romákra költik PDF Print E-mail
Sunday, 17 January 2016
A roma szakkollégiumok támogatására ebben az évben 1,5 milliárd forint európai uniós forrást biztosít a kormány - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára pénteken Debrecenben.
 
Módosította önéletrajzát Farkas Flórián, de csak még nagyobb lett a káosz körülöttePDF Print E-mail
Sunday, 17 January 2016
Péntek délután módosíttatta az országgyűlés honlapján található önéletrajzát Farkas Flórián, miután a Magyar Nemzet kiderítette, hogy valami nem stimmel a diplomája körül. A javítás ellenére még nagyobb lett a káosz, mert képviselői adatlapján az ELTE jogi kara, saját dokumentumában viszont már társadalomtudományi kar van feltüntetve. Az, hogy hol érettségizett, továbbra is homály fedi.
 
Vajon mire vittük volna, ha mi születünk cigánytelepre?PDF Print E-mail
Sunday, 17 January 2016
A Debreceni Református Hittudományi Egyetemen februártól szabadon választható, jövő tanévtől pedig három féléven keresztül kötelező tantárgyként oktatják a romológiát a tanító, informatikus könyvtáros, teológia, teológus-lelkész, valamint a hittantanári és hitoktatói szakos hallgatóknak.
 
CIGÁNY KULTURÁLIS ARCHÍVUM KÉSZÜLPDF Print E-mail
Sunday, 17 January 2016
Már javában dolgoznak a Roma Digitális Archívumon. Az Európában fellelhető cigány drámairodalmi, színházi és cirkuszművészeti alkotások összegyűjtéséről és archívumba rendezéséről egy magyar csapat gondoskodik.
 
Félrevezette a parlamentet Farkas FlóriánPDF Print E-mail
Friday, 15 January 2016
Valótlan adatokat közölt a parlamenttel Farkas Flórián, Orbán Viktor megbízottja, aki az Országos Roma Önkormányzat elnöke volt. A cigány politikus életrajzában azt állította, az ELTE jogi karán szerzett diplomát, ám kiderült, ez nem igaz, amit végül a képviselő is elismert tegnap.
 
Van-e diplomája Farkas Flóriánnak? Tényi feljelentPDF Print E-mail
Thursday, 14 January 2016
Évek óta keringenek szóbeszédek arról, milyen végzettsége van Farkas Flórián miniszterelnöki biztosnak. Egyesek úgy vélik, érettségi bizonyítványa is kétséges, ám a parlamenti adatok szerint a kormányfő bizalmasa diplomát szerzett. Farkas Flórián névvel két szakdolgozatot is leadtak, ám az egyiknek érdekes módon nyoma veszett - írja mai számában az mno.hu. Tényi István "a legnagyobb magyar feljelentő" (444.hu) ezt nem hagyhatta annyiban, ahogy a szerkesztőségünkbe is eljuttatott dokumentumból kiderül, bejelentést tett ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C tv. 370. § alapján lopás gyanújával.
 
Egyetlen céljuk volt: cigányokat gyilkolniPDF Print E-mail
Wednesday, 13 January 2016
Jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte a Kúria kedden a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok ügyében Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot. 2008-ben kezdődött a magyar kriminalisztika egyik legsúlyosabb bűncselekmény sorozata. A korábbi nem jogerős ítéletek szerint három férfi összesen hat embert ölt meg és rengeteget sebesített meg, köztük kettőt súlyosan. A három férfi a támadásokat, puskákkal és Molotov-koktélokkal követte el. A cél pedig miden esetben ugyanaz volt: cigányokat gyilkolni. A sorozatgyilkosság egy éven keresztül tartott.
 
Kifizetési lista alapján nyomozhatnak Farkas Flóriánék ellenPDF Print E-mail
Monday, 11 January 2016
Egy az atv.hu birtokába jutott kifizetési lista szerint az Országos Roma Önkormányzat több mint 150 millió forintot költött 2011 és 2013 között háttértanulmányokra és szakértőkre. A szervezet új vezetése attól tart, hogy a kormány be akarja dönteni az ORÖ-t, ezért a megismert dokumentumok alapján folyamatosan teszi a feljelentéseket, mondván: nem akarják elvinni a balhét az előző garnitúra helyett.
 
Dúró Dóra manipulálta a hvg.hu címét, majd lebukott és kiakadtPDF Print E-mail
Tuesday, 05 January 2016
Előbb elferdítette a Facebookon a hvg.hu egyik cikkének címét, majd felszólításunkra törölték a Facebook-bejegyzését, végül kikérte magának, hogy hamisított volna.
 
18 milliárd forint kulturális támogatást kapnak a települési önkormányzatokPDF Print E-mail
Tuesday, 05 January 2016
A 2016-os költségvetés összesen mintegy 18 milliárd forintot biztosít települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatására, megyei hatókörű városi múzeumok, megyei könyvtárak, valamint a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladataira.
 
Ma már a romák 20 százaléka szerez érettségitPDF Print E-mail
Tuesday, 05 January 2016
Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit – jelentette ki a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna műsorában.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk