Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Roma holokauszt - Több mint száz fiatal indult útnak BudapestrőlPDF Print E-mail
Thursday, 31 July 2014
Több mint száz, többségében roma fiatal indult útnak szerda reggel Budapestről Lengyelországba a roma holokauszt 70. évfordulója alkalmából tartandó, civilek által szervezett nemzetközi ifjúsági megemlékezésre.
 
Pásztor Albert nyílt levele Miskolc fideszes polgármesterének PDF Print E-mail
Thursday, 31 July 2014
A harag, és a félelem, nem jó tanácsadó, kérem fejezze be ezt a miskolci emberektől idegen, gyalázatos viselkedést - írja  Pásztor Albert Kriza Ákosnak, Miskolc fideszes polgármesterének küldött nyílt levelében.
 
Lendvai Ildikó: Búcsú Kiss PétertőlPDF Print E-mail
Wednesday, 30 July 2014
 Lendvai Ildikó a Facebook oldalán a cikk megjelenése előtti állapotról, Kiss Péterről így fogalmaz:  "Nem tudok még okosat és emelkedettet Írni Kiss Péterről, pedig kellett már pár sort írnom a 168 órának, és kell majd a Népszabadságnak is. Nem tudok, pedig ha valaki, hát ő útálta az érzelgősséget, egyáltalán: a teátrális pózokat, a fegyelemhiányt. Pétertől a legnagyobb dicséret közéleti emberről az volt: 'van ízlése'. Kevesekről mondta. Először csak kollégák voltunk, a pályánk sok ponton összekapcsolódott.. Aztán barátok. Végül, ami talán még több, minden fontos küzdelmünkben szövetségesek is. Volt, aki azt mondta rá: ó, úgy fest, mint egy régivágású apparátcsik. De a legmodernebb és legnyitottabb gondolkodású politikusok egyike volt a baloldalon. És nemcsak a baloldalon.Egyszerre akart progressziót, reformokat és szociális igazságot, Egyszerre volt klasszikusan szegénypárti és finoman érzékeny az emberi méltóság, a szabadságjogok, a kisebbségek emancipációja iránt. Ha még jelent valamit a szó: demokraták között egy baloldali, baloldaliak között egy európai."  
 
Bogdán Géza: A jó Pásztor PDF Print E-mail
Wednesday, 30 July 2014
„A szót kimondják, ki tudja, ki hogyan érti. A szót leírják, ki tudja, ki mire gondol”… (Bródy János: 1972)
 
Így szól a We are the world lováriulPDF Print E-mail
Wednesday, 30 July 2014
„Megváltoztatta az életünket.” „Sínre rakott bennünket.” „Azóta nem szégyellem, hogy cigány vagyok.” Ilyen és ehhez hasonló leveleket kap Szőke Judit, a Polgár Alapítvány az Esélyekért nevű alapítvány igazgatója, aki öt éve működteti nyaranta a Roma Tehetség Tábort Csillebércen. Idén a tábor titkos projektje az volt, hogy elkészítették a Weare the world című dal táboros feldolgozását lovári nyelven.
 
A holokauszt cigány áldozataira emlékeznek BudapestenPDF Print E-mail
Wednesday, 30 July 2014
Szakcsi Lakatos Béla világhírű dzsesszzenész és Kathy-Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző a 100 Tagú Cigányzenekar tagjainak kíséretében ad koncertet a cigány holokauszt áldozatainak emlékére csütörtök este a budapesti Holokauszt Emlékközpontban.
 
Meghalt Kiss Péter, az MSZP volt alelnökePDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2014
Elhunyt Kiss Péter szocialista parlamenti képviselő, korábbi kancelláriaminiszter. Az 55 éves politikus 1992 óta volt parlamenti képviselő, és több miniszteri posztot is betöltött. Súlyos betegségben szenvedett.
 
A gyerekek számától függhet a nyugdíj: átmegy a KDNP tervezete?PDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2014
A kormány családpolitikai szellemisége összhangban van a Népesedési Kerekasztal által kidolgozott, új nyugdíjszámítási javaslattal, ezért akár már szeptemberben támogatást nyerhet a tervezet - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.
 
Na, melyik parlamenti párt jelöltjei buktak le legtöbbször kampánypénzzel?PDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2014
A Jobbik 22 jelöltjénél talált hiányosságokat az Államkincstár az állami kampánypénzek felhasználásában. A baloldali jelölteknél ez a szám 6, a Fidesznél 4 volt. A parlamenten kívüli pártok közül a Magyarországi Cigány Párttal volt a legtöbb gond.
 
Még hogy nincsen cigánybáró + fotókPDF Print E-mail
Tuesday, 29 July 2014
Jánosháza - Ötszáz embert láttak vendégül a vasi romák a megye legfiatalabb városában szombaton, ahol a megyei romanappal és a Híd a munka világába program roadshow-jával együtt rendezték meg az országos romatornát.
 
Ezrek demonstráltak Izrael mellett Budapesten PDF Print E-mail
Monday, 28 July 2014
Izrael melletti szimpátiatüntetést tartottak vasárnap délután a Dohány utcai zsinagógában. Az eseményen felszólalt Ilan Mor, Izrael Állam nagykövete, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek (Mazsihisz) elnöke, valamint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.
 
A Jobbik cukisága már Németországban is téma PDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2014
Azt írják, a párt már nem uszít annyira nyersen a cigányok és zsidók ellen.
 
Osztolykán: Én lettem volna az LMP cigányaPDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2014
Nem indul Tarlós István ellenében a főpolgármesteri tisztségért Osztolykán Ágnes. Az LMP volt parlamenti képviselője az Indexnek adott interjújában kifejtette: bár pártja támogatásról biztosította, nem akarja, hogy a kampány kizárólag a cigányügyről szóljon.
 
Zsidók és cigányok kiszorításáról ábrándozik a Jobbik szegedi jelöltjePDF Print E-mail
Saturday, 26 July 2014
Szélsőséges tartalmak tömkelegét teszi közzé Tóth Péter, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke és Csongrád megyei frakcióvezetője, akit pártja az önkormányzati választáson a szegedi polgármesterségért indít. Előszeretettel alkalmaz nácik által is használt fogalmakat.
 
"Nem a cigányok tehetnek a rossz megítélésükről"PDF Print E-mail
Tuesday, 22 July 2014
A magyarok szerinte saját rossz énképüket vetítik ki a cigányságra; Forgács Istvánt kápólelkű árulónak, a közmunkát értelmetlen kényszermunkának tartja. Horváth Aladárt kérdeztük.
 
MEGHÍVÓ PHARRAJIMOS - A Roma Holocaust 70. évfordulójaPDF Print E-mail
Tuesday, 22 July 2014
Tisztelt Hölgyem/Uram! Kedves Barátunk! Augusztus másodika a Holocaust Roma és Szinti Áldozatainak Nemzetközi Emléknapja. 1944. augusztus másodikáról harmadikára virradóan közel 3000 embert mészároltak le a nácik egyetlen éjszaka.
 
Gyurcsány alelnöke szerint a cigányság soha, egyetlen társadalomba se integrálódott bePDF Print E-mail
Monday, 21 July 2014
Debreczeni József, a DK alelnöke és a baloldal pártjainak döntését élesen bíráló Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus volt az ATV Hírvitájának vendége.
 
Csendül a nótaPDF Print E-mail
Friday, 18 July 2014
 
Pásztor Albert már másodszor veri meg a baloldaltPDF Print E-mail
Friday, 18 July 2014
A pártok a legkisebb befektetéssel a legnagyobb hasznot akarják kivenni, politikai prédának tekintik a cigányokat – állítja Setét Jenő jogvédő, az Ide tartozunk! roma közösségi hálózat alapítója és szervezője.
 
Pénteken búcsúztatják Boross Lajost, a "prímáskirályt" PDF Print E-mail
Friday, 18 July 2014
 A prímáskirály temetése 2014. július 18-án pénteken 11 órakor a Fiumei úti temetőben lesz, a Kossuth-díjas zenész végső nyughelye a Nemzeti sírkert dísz művészparcellájában lesz.
 
Orbán Gáspár visszavonulPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2014
Abbahagyja a hivatásos focit, tegnap közölte a csapattal. A hvg szerint a túl sok szereplésből lett elege. A miniszterelnök fiának visszavonulásáról a Puskás Akadémia a hvg-nek nem akart nyilatkozni.
 
Hitelességet követeltek demonstrációjukon PDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2014
Nem a gettófelszámolás, hanem annak módja ellen – most a torzítás miatt tiltakoztak.
 
Pásztor Albert: A jövő engem fog igazolniPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2014
Emberek nyomorognak, és mivel nem fogják annyiban hagyni, hogy a gyerekeik is éhezzenek, bemennek majd a boltokba, és elveszik, ami kell. Nem igaz, hogy a cigányok cigire meg italra költik a segélyt. Akadnak olyanok is, de ez a kisebbik rész, a többségnek kenyérre kell – nyilatkozta lapunknak Pásztor Albert, az MSZP és a DK miskolci polgármesterjelöltje.
 
Miskolc: Farkas Flórián előre tudott a készülő kitelepítésrőlPDF Print E-mail
Thursday, 17 July 2014
Az Országos Roma Önkormányzat elnökét a polgármester tájékoztatta a rendeletről. Farkas sem akkor, sem azóta nem szólalt meg az ügyben.
 
Szétesőben az elnémult cigánypártPDF Print E-mail
Wednesday, 16 July 2014
Feloszlatta magát a Magyarországi Cigánypárt (MCP) budapesti szervezete, amelynek Horváth Aladár volt a vezetője. Szerintük a miskolci vezetés nem nézett szembe a választási kudarc okaival, a párt megszűnt létezni. Horváth Aladár azonban folytatja a polgárjogi mozgalmat.
 
De most hova menjünk?PDF Print E-mail
Wednesday, 16 July 2014
"Június 9-én jött egy levél, hogy e hónap 30-ig hagyjuk el a lakást, de most hova menjünk? Nem tudunk hova menni. A negyvenezer forintot kifizetném én, de akkor sem adják vissza a lakáshoz a jogot".
 
Balog Zoltánt nem nagyon izgatja a 350 ezer rokkant kérésePDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2014
Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere figyelmen kívül hagyta a Magyar Szociális Fórum (MSZF) 350 ezer korhatár alatti rokkant ellátása érdekében történt közbenjárását – tudatta az emberjogi szervezet csütörtökön.
 
Demonstráció, a hiteles tájékoztatásért PDF Print E-mail
Saturday, 12 July 2014
A "Miskolcon maradunk" - Kitelepítés Elleni Bizottság demonstrációt szervez 2014. július 16-án 16 órai kezdettel a MIKOM épülete előtt.
 
Bíró András: A PÁSZTOR-STORYPDF Print E-mail
Friday, 11 July 2014
Máig emlékszem meghatódottságomra, amikor anno a parlamenti roma napon miniszterelnököm, Gyurcsány Ferenc lovári nyelven kezdte ünnepi beszédét. Első alkalommal fordult elő e falak között, hogy egy fungáló miniszterelnök ily módon tegyen valamit a megkülönböztetések ellen, az itthoni cigányság integrálásáért.
 
A Jobbik nem hiszi el a DK-nak, hogy szívből megutálták a cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 11 July 2014
A Jobbik szerint a Demokratikus Koalíció (DK) cigányokkal kapcsolatos kijelentéseinél nem őszinte felismerésről van szó, hanem politikai érdekről. Mirkóczki Ádám pártszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján az MTI szerint az ország „leghiteltelenebb, legkorruptabb, leghazugabb” politikai formációjának nevezte Gyurcsány Ferenc pártját.
 
Hajnal Mária: Cseppek és csillagok c. könyve megjelentPDF Print E-mail
Thursday, 10 July 2014
Egy roma lány őszinte vallomása "Nem gondolnám, hogy író lennék. Csak egy nő, aki rendszerbe szedte az élményeit, és mérleget készített" - vallja Hajnal Mária, e kötet szerzője.
 
A DK-ban eljutottak odáig, hogy létezik cigánybűnözésPDF Print E-mail
Thursday, 10 July 2014
Nagyot fordult a világ pár év alatt. A volt SZDSZ-es, jelenleg DK-s Eörsi Mátyás az ATV-n odáig ment Pásztor Albert mentegetésében, hogy kimondta: sajnálatos, de statisztikailag igenis létezik a romabűnözés. Vona Gábor most már tényleg csak egy kávét kér.
 
A Váradi Roma Caffe újra a Kingstonban zenél! PDF Print E-mail
Thursday, 10 July 2014
Óriási, egész éjszakás buli lesz július 11-én pénteken, ahol a Váradi Roma Caffe műsort ad az eredeti felállásban 23 órától.
 
Hiába " adta fel magát " Pásztor AlbertPDF Print E-mail
Thursday, 10 July 2014
Elment az ő állítólagos eltűnéséről filozofálgató fideszes képviselő sajtótájékoztatójára, de nem merték beengedni.
 
Hiába adta fel" magát Pásztor AlbertPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2014
Elment az ő állítólagos eltűnéséről filozofálgató fideszes képviselő sajtótájékoztatójára, de nem merték beengedni.
 
Meghalt a PrímáskirályPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2014
89 éves korában, elment a Teremtőjéhez Boross Lajos Kossuth-díjas prímás, a prímáskirály. Tolnai András, Nótakirály tette közzé ma a facebookon a hírt, mivel Boross családja elsők között értesítette a szomorú hírről Puporka András klarinétművészt.
 
A romák is indítanak polgármester-jelöltetPDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2014
Sajtótájékoztatón jelentette be szerdán a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetése, hogy mivel az eddig nyilvánosságra hozott polgármester-jelöltek közül egyiket sem tudják támogatni, ezért önálló jelöltet indítanak az őszi helyhatósági választáson.
 
Klubrádió: Megbeszéljük című műsor...PDF Print E-mail
Tuesday, 08 July 2014
Téma: Az elhatárolódások ellenére az MSZP, DK és a Együtt-PM miskolci szervezete továbbra is támogatja Pásztor Albert polgármester-jelöltségét.
 
Lázár György: Grosics egy volt Waffen SS ravatala a BazilikábanPDF Print E-mail
Friday, 04 July 2014
Grosics Gyula 1944-ben, 18 évesen, önként csatlakozott a Waffen SS-hez. Még Szakály Sándor történész is “kényesnek” nevezte az epizódot, mivel az Aranycsapat legendás kapusa, a sokak által Fekete Párducnak becézett Grosics nagy valószínűséggel a Waffen SS-ben szolgált.
 
Grosics egy volt Waffen SS ravatala a BazilikábanPDF Print E-mail
Friday, 04 July 2014
Grosics Gyula 1944-ben, 18 évesen, önként csatlakozott a Waffen SS-hez. Még Szakály Sándor történész is “kényesnek” nevezte az epizódot, mivel az Aranycsapat legendás kapusa, a sokak által Fekete Párducnak becézett Grosics nagy valószínűséggel a Waffen SS-ben szolgált.
 
Hasznos Zsófia: Cigány nők, akik munkát kaptakPDF Print E-mail
Friday, 04 July 2014
Roma dajkák és szociális gondozók állhatnak munkába Pécsett. Az Országos Roma Önkormányzat projektjének keretén belül összesen nyolcvan cigány származású asszony szerezhetett szakképzést. A felzárkózási program pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy a tanfolyam után elhelyezkedjenek  a képzésben részt vett nők.
 
Aranydiploma a cigánysorrólPDF Print E-mail
Friday, 04 July 2014
Magyarcsanád - Öt évtizede szerezte végzettségét, ezért a napokban aranydiplomát kapott a magyarcsanádi védőnő, Graur Istvánné. Nagy utat tett meg: az egykori cigánysoron nőtt fel, szülei még írni-olvasni sem tudtak – megkülönböztetést ugyanakkor sem tanulmányai idején, sem munka közben nem tapasztalt.
 
Feladta elveit az MSZP és a DKPDF Print E-mail
Friday, 04 July 2014
Száznyolcvan fokos fordulatot vett a rasszizmus kérdésében az MSZP és a DK: mindkét párt kiállt a cigányozó Pásztor Albert mellett, aki ősszel Miskolc polgármesteri székéért indul.
 
Kezet fogtak a pápával a cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 01 July 2014
A küldöttség tagjai azt remélik, Ferenc megmarad a szegények pápájának. Az útról egy nemzeti színű zászlóval tértek haza, amelyet a pápa megáldott.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk