Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Lendvai Ildikó: A Fidesz és a Jobbik szövetségére pecsét kerültPDF Print E-mail
Tuesday, 29 April 2014
Miért lett a kulturális bizottság a Jobbiké? A parlamenti bizottságok átalakulnak. A kultúra-oktatás-tudomány-média, valamint az esélyegyenlőség, a vallási és egyházi ügyek összevonva egy monstre parlamenti bizottságba kerülnek. A politikai testület elnöke jobbikos lesz.
 
Elhunyt a 100 Tagú Cigányzenekar elnökePDF Print E-mail
Monday, 28 April 2014
Rövid, súlyos betegség után 65 esztendős korában vasárnap 13 órakor elhunyt Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke, művészeti vezetője - tájékoztatta az MTI-t Beke Farkas Nándor, a zenekar főtitkára.   Buffó Rigó Sándor vezető-prímás 
 
"Vajon hová vezet az utatok?" Nyílt levél Dr. Baur Péternek!PDF Print E-mail
Monday, 28 April 2014
Tiltakozás a bírói ítéletben megjelenő szélsőséges, és szubjektív értékítéleten alapuló, előítéletes „cigányozás” ellen!
 
Navratil Szonja: Mindenki méltósága Célkeresztben a romák és a szegényekPDF Print E-mail
Sunday, 27 April 2014
A Ténytár és a Mérték Médiaelemző Műhely közös kezdeményezésének célja a kirekesztés és a diszkrimináció elleni fellépés. A kirekesztés a kisebbségek, a társadalom egyes csoportjainak emberi minőségét kérdőjelezi meg azzal, hogy nem tekinti őket másokkal egyenlőnek. Ott pedig, ahol az emberek egyenlősége sérül, a demokrácia is sérül.
 
Volt szkinhedvezér lehet a parlament egyik alelnökePDF Print E-mail
Saturday, 26 April 2014
Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét jelöli a párt az Országgyűlés alelnöki tisztjére – tájékoztatta Vona Gábor pártelnök az elnökség csütörtöki döntéséről az MTI-t. Az Index szerint Sneider a kilencvenes évek eleji egri cigány-szkinhed háborúban vezető szerepet töltött be Roy néven.
 
Össztűz a 'cigányozó' gyulai bírónőrePDF Print E-mail
Saturday, 26 April 2014
Kivágta a biztosítékot a jogvédő szervezeteknél a Gyulai Törvényszék ítélete és indoklása, amelyben a bírónő elutasította a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatását és cigánybűnözésről értékezik.  
 
Tamás Gáspár Miklós: A magyarok még önmagukat sem szeretikPDF Print E-mail
Thursday, 24 April 2014
A Der Standard című osztrák liberális lap online változata ezzel a címmel közölte Csekő Balázs interjúját Tamás Gáspár Miklóssal. Az alábbiakban az interjú teljes változatát olvashatják.  
 
"Nem a Fidesz-kormánynak köszönhetően gazdagodtam meg" megszólalt Mészáros LőrincPDF Print E-mail
Thursday, 24 April 2014
A felcsúti polgármester szerint őt nem a Fidesz-kormányok tették az ország leggazdagabb vállalkozóinak egyikévé. Mészáros Lőrinc a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy földije, Orbán Viktor már 1999-ben álmodozott egy futballakadémia megalapításáról.  C-press megjegyzés: Őszintén megmondva rácsodálkoztunk erre a Mészáros kijelentésre.    A csütörtökön megjelenő Heti Válasznak adott interjút a nyilvánosságot kerülő Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki gázszerelőből lett az ország leggazdagabb embereinek egyike. Az interjúban Mészáros Lőrinc a felcsúti stadionról is beszélt. Volt iskolatársához, Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is azt állítja: "közpénz egyetlen fillér sem jött'" a Pancho arénára. Hacsak valaki a társasági adó felajánlását nem tekinti annak – tette hozzá. A stadion egyébként nem Felcsúté, hanem a Puskás Akadémiáé, amely több száz gyereknek nyújt bentlakásos futballozási lehetőséget – mondta Mészáros Lőrinc. A beruházás nagyrészt akkor valósult meg, amikor Orbán még ellenzékben politizált. Az ügynek olyan támogatói voltak, mint Csányi Sándor vagy Demján Sándor – olvasható az interjúban. Mészáros szavai szerint Orbán Viktor már 1999-ben a futballakadémia megalapításáról álmodozott, és szüksége volt olyan emberekre, akik segítenek neki ennek az álomnak a megvalósításában. Mészáros Lőrincet kérte fel kuratóriumi elnöknek, amikor 2004-ben megalapította az akadémiát működtető alapítványt. A felcsúti polgármester azt mondta, cége már 1991-ben rengeteg munkához jutott, amikor a környékbeli településeken elkezdték kiépíteni a gázhálózatot. "Később is sikeresen vállalkoztam tovább, tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg" – fogalmazott. Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Kérjük, hogy szóljon hozzá itt! http://www.facebook.com/hirugynokseg   C-PRESS / HVG
 
"Nem a Fidesz-kormánynak köszönhetően gazdagodtam meg" megszólalt Mészáros LőrincPDF Print E-mail
Thursday, 24 April 2014
A felcsúti polgármester szerint őt nem a Fidesz-kormányok tették az ország leggazdagabb vállalkozóinak egyikévé. Mészáros Lőrinc a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy földije, Orbán Viktor már 1999-ben álmodozott egy futballakadémia megalapításáról.
 
EP-választás: nagy harc lehet a második helyért, íme a versengő pártok sorrendje!PDF Print E-mail
Thursday, 24 April 2014
Döntő lehet a sérülékeny csoportok, a romák, a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű (LGBT-) közösség vagy a zsidó közösségek szavazata.
 
Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiválja PécsenPDF Print E-mail
Thursday, 24 April 2014
A roma kultúra népszerűsítése, sokszínűségének bemutatása a célja a Baranyai Cigányok Tavaszi Fesztiváljának, amelyet pénteken és szombaton tartanak Pécsett.
 
Vizsgálat indulhat a bizniszpártokkal szembenPDF Print E-mail
Wednesday, 23 April 2014
Ajánlóív-botrány: a Jobbik a bankszámlák zárolását és az ajánlóívek lefoglalását javasolja a legfőbb ügyésznek.
 
Lejárt a határidő - ezek a pártok indulhatnak az EP-választásonPDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014
Ma délután 4 órakor lejárt a határidő, ameddig a pártoknak le kellett adniuk az aláírásokat ahhoz, hogy indulhassanak az európai parlamenti választáson. A magyar pártoknak 20 ezer aláírást kellett összegyűjteniük.
 
Aczél Endre : Monti és KossuthPDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014
Nem lehetett olcsó a „Pancho-aréna” fölavatási ceremóniája se, mert a tehetségkutatókban sikeres dalnokok immár nem olcsójánosok, Mága Zoltán hegedűvirtuóz pedig végképp nem az. Miután szárazra nyalta a szocik seggét, pár éve célpontot váltott, és nem kevés sikerrel. Hja, a tehetséget meg kell fizetni, még akkor is, ha sokakban e tehetség felől kétségek merülnek föl.
 
Felcsút: mindenki ott volt Orbán stadionavatóján, aki számít fotó PDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014
Húsvét kora este avatták az elmúlt évek egyik legtöbbet vitatott építményét, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes, Orbán Viktor házának szomszédságában található felcsúti stadiont. Hétfőn a Real Madrid fiatal játékosai is kipróbálhatták az új, Puskás Ferenc beceneve után Panchónak nevezett pályát.
 
Zárolták az MSZP számláit?PDF Print E-mail
Tuesday, 22 April 2014
Most a bank mért csapást a pártra. A választási kudarcot követő belharcok mellett az adóssággal is meg kell küzdenie az MSZP-nek - írja a Magyar Nemzet.
 
Magyarországi Cigánypárt - SAJTÓKÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Saturday, 19 April 2014
A Magyarországi Cigánypárt elnöksége április 17-ei ülésén értékelte a párt 2014. évi országgyűlési választásokon elért eredményét, és meghatározta a szervezet előtt álló feladatokat.  
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!PDF Print E-mail
Saturday, 19 April 2014
  C-PRESS Hírügynökség 
 
Vágó Gábor is vizsgáltatná az MNB-tPDF Print E-mail
Saturday, 19 April 2014
Az LMP-s Vágó Gábor kezdeményezi, hogy a jövő hétre hívják össze az Országgyűlés költségvetési bizottságának rendkívüli ülését a jegybank gazdálkodásának vizsgálatára.
 
Választási adatmegsemmisítés: késik a cigány önkormányzatPDF Print E-mail
Saturday, 19 April 2014
A kampányban politikai pártok igényelhették a választók személyes adatait az NVI-től, ezt a Fidesz és az MSZP tette meg, ők már visszaküldték az adatok megsemmisítéséről szóló jegyzőkönyvet. Az országos nemzetiségi önkormányzatok is jogosultak arra, hogy megkapják a nemzetiség választópolgáraként szereplők nevét és lakcímét. Az Országos Cigány Önkormányzat igényelte az adatokat, ám nem küldte vissza időben a megsemmisítésről szóló jegyzőkönyvet.
 
Másik kultúra?PDF Print E-mail
Wednesday, 16 April 2014
A Népszava április 12-i Szép Szó mellékletében élvezettel olvastam Hága Antónia megkapó írását a cigányok világáról.
 
Választókat szembesítettek a nevükben aláírt ajánlóívvelPDF Print E-mail
Wednesday, 16 April 2014
Emlékeznek még arra, hogy a választás előtt a Most Mozgalom elnevezésű alternatív szervezet vezetője állítása szerint saját szemével látta, ahogy öt mikropárt elnöki szinten cserélgette az ajánlóíveket?  
 
Hivatalos: Hoffmann Rózsa nem lesz államtitkárPDF Print E-mail
Wednesday, 16 April 2014
A KDNP szóvivőjén, Pálffy Istvánon a Fidesz totális győzelme sem segített volna, kiesett a parlamentből. A KDNP azonban eredetileg nem tőle, hanem Hoffmann Rózsától akart megszabadulni. Kormányzati szintről szóltak, hogy a választások előtt rossz üzenet lenne, ha egy hivatalban lévő államtitkár kieső helyet kapna saját pártjától. Kicserélték.
 
Hivatalos: Hoffmann Rózsa nem lesz államtitkárPDF Print E-mail
Wednesday, 16 April 2014
A KDNP szóvivőjén, Pálffy Istvánon a Fidesz totális győzelme sem segített volna, kiesett a parlamentből. A KDNP azonban eredetileg nem tőle, hanem Hoffmann Rózsától akart megszabadulni. Kormányzati szintről szóltak, hogy a választások előtt rossz üzenet lenne, ha egy hivatalban lévő államtitkár kieső helyet kapna saját pártjától. Kicserélték.
 
"A kamu- és bizniszpártok visszaéltek a támogatással"PDF Print E-mail
Tuesday, 15 April 2014
Módosító csomagot készül benyújtani a választási törvényhez az Együtt-PM, amelyben többek között megtiltanák a többes ajánlást és eltörölnék a győztes képviselőjelöltek után járó kompenzációt – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a szervezet társelnöke. Szabó Tímea azt mondta, hogy a javaslatot az új Országgyűlésnek terjesztik majd be.
 
Isten hozott, testvérPDF Print E-mail
Tuesday, 15 April 2014
Nem szépen és nem csöndesen, de szinte ellenállás nélkül megtörtént az integráció. Cigány lettem én és szinte mindenki 40 éves kor fölött.  
 
Lemond a Cigánypárt vezérkaraPDF Print E-mail
Monday, 14 April 2014
A tragikusan rossz eredmény miatt lemondott a Magyarországi Cigány Párt (MCP) szóvivői posztjáról Horváth Aladár, aki a párt országos listáját vezette a választáson. A közeljövőben megválik a budapesti elnöki tisztségtől is.
 
Beszélgetés az igazságrólPDF Print E-mail
Friday, 11 April 2014
Marek Bertram március 22-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A feljelentésében megnevezett öt pártot, továbbá egy személyt is, aki az MCP-ben szervezte az ajánlóívek cseréjét. Az ügyben érintett a Szili Katalin által vezetett KTI, az ismeretlen SZAVA, a Zöldek Pártja, valamint az MDF jogutódja, a JESZ. Eljött az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Beszélgetés az igazságról.
 
A MoMa EP listavezetője Bokros Lajos fogadónapot tartPDF Print E-mail
Thursday, 10 April 2014
Időpont: április 12 (szombat), 14-18 óra Helyszín: Klubrádió parkolója: Budapest,III.kerület, Bokor utca 1-5. www.moma.hu  A MoMa elérhető a Facebook oldalon is: https://www.facebook.com/events/379188605553658/
 
A Jobbik jogi lépéseket tesz visszaélésekkel kapcsolatbanPDF Print E-mail
Thursday, 10 April 2014
A párt több mint 30 esetben kezdeményez jogi lépéseket, elsősorban "cigány szavazatokkal kapcsolatos visszaélések miatt" - mondta a Jobbik szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.
 
Szele Tamás: Kordon a porban PDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014
Hogy miféle négy évre számíthatunk, arról megoszlanak a vélemények. Azonban aki optimista, annak ajánlanám a figyelmébe pusztán a tegnapi nap eseményeit. Még a szavazatszámlálásnak sincs vége, még az új kormány sem alakult meg a régiből – lesznek változások, különben, Martonyi János biztosan távozik a külügyi tárcától – az ország vezetése már látványos offenzívába lendült saját korábbi ígéretei ellen. Ebből következően a civil tüntetők a Szabadság téren ledöntötték az épülő német megszállási emlékművet körülvevő kordont.
 
Megépítik a német megszállási emlékművetPDF Print E-mail
Wednesday, 09 April 2014
Úgy tűnik, valóban csak a választások miatt halasztották el a nagy vitákat kavart német megszállási emlékmű felállítását. Kedd délután 10-15 munkás jelent meg a Szabadság téri helyszínen, kordonokat raktak ki, és megkezdték a szoborállítás előkészületeit
 
A Modern Magyarország Mozgalom közleménye a nemzetközi roma nap alkalmábólPDF Print E-mail
Tuesday, 08 April 2014
A Modern Magyarország Mozgalom minden politikai eszközzel támogatja a cigány identitás és kultúra támogatását itthon és Európában. A MoMa szerint soha és sehol sem szabad egyetlen lépést sem engedni az emberi és kisebbségi szabadságjogokból, az emberi egyenlőség elvéből és a jogvédelemből. Ezt a hitet erősíti bennünk április 8.-a, a nemzetközi roma nap.
 
Szele Tamás: Sonkafák a függőkertbenPDF Print E-mail
Friday, 04 April 2014
Kérem szépen, én eddig azt hittem, idén április 18.-án lesz Nagypéntek. Kicsit vigasztal a tudat, hogy a katolikus egyház szintén így tudta – de bizony mindketten rosszul tudtuk. Lehet, hogy Magyarország egyéb területein később várhatóak a húsvéti ünnepek, de az ötödik kerületben, Belvárosi Szent Antal földjén már ma is Húsvét van.
 
Nyílt társadalmi párbeszéd a kerület és az ország közös-ügyeiről.PDF Print E-mail
Friday, 04 April 2014
Április 05.-én (szombat) nyilvános társadalmi párbeszédet tartunk 13.30 - 17 óra között. Cím: 1163 Budapest, Hősök Fasora utca 63. Fasor presszó Rendező, házigazda: XVI. kerületi - Sashalom Roma Önkormányzat Moderátor: Csík Tamás, a C-PRESS Hírügynökség főszerkesztője
 
Szibériába küldené a cigányokat egy jobbikos + hangfelvételPDF Print E-mail
Wednesday, 02 April 2014
Dudás Zoltán jobbikos képviselőjelölt egy hangfelvételen arról beszélt, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az oroszokkal arról, hogy oda küldik majd a magyar rabokat, szerinte egy 26 éves borsodi nagypapa három év Szibéria után majd jobban meggondolja, mit csinál.  
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-09-27
  Ma tele vagyunk ötletekkel és szabadságvággyal. Nem szívesen tartjuk be a szabályokat, már ha egyáltalán hajlandóak vagyunk az elvárások szerint viselkedni. Kreativitásunk szárnyal, mindenre van egy jó ötletünk! Ma a lábszárunk kerül előtérbe, erre a testrészünkre jobban kell vigyáznunk. Ha visszeres panaszaink vannak, akkor menjünk el egy boltba, ahol gyógytermékeket vásárolhatunk. Itt biztosan találunk egy gyógy harisnyát, mely segíthet a panasz mérséklésében.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.szeptember 26-tól október 2-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk