Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Az MCP közleménye - a közönség előtti "bemutatkozásról"PDF Print E-mail
Wednesday, 29 January 2014
A cigány facebook- csoportok által szervezett cigány pártok "Közönség előtti bemutatkozó"-ján (2014. február 1., Budapest) a Magyarországi Cigánypárt képviselői nem kívánnak részt venni, az alábbi érveink alapján:  
 
A cigánygyilkosságok elsőrendű vádlottja 1,5 milliós kártérítést kapottPDF Print E-mail
Wednesday, 29 January 2014
Másfél millió forintos kártérítést kapott első fokon jó hírnevének és becsületének megsértése miatt K. Árpád – közölte a Fővárosi Törvényszék.
 
Mesterházy Attila: Ma a holokauszt tanítása a legfontosabbPDF Print E-mail
Tuesday, 28 January 2014
Ma, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 69. évfordulóján kötelességünk az emlékezés.
 
Szele Tamás: SzentbeszédPDF Print E-mail
Tuesday, 28 January 2014
Kedves feleim! Arról szól ez a mai textus, hogy tegnap szentmise vala. Szentmise, éspedig a sajtómunkásokért, az Egyetemi templomban mondotta volt Székely János esztergom-budapesti segédpüspök. Nagy ám a tisztesség, ami minket ért, nagy, és merőben hiábavalónak mondanám. Pogány egy népség a firkász, többet lát, mint a hívek általában, azért is hisz kevesebbet – meg aztán, amint az majd kitűnik, az a sajtó, amiről a jó segédpüspök misézett, nem e világról való.
 
Roma pártoknak - bemutatkozó MEGHÍVÓ!PDF Print E-mail
Tuesday, 28 January 2014
Közönség előtti bemutatkozó beszélgetést szervezünk a parlamenti választásokon induló Roma pártoknak. Időpont : 2014.Február 01-én 11 óra .30 perc Helyszín: Budapest VII. kerület Wesselényi u 17. alatt található közösségi ház dísztermében .
 
Politikai körkép a cigány érdekképviseletbenPDF Print E-mail
Tuesday, 28 January 2014
A sosinet.hu cikksorozatban kérdezi a politikai pártok és a most szerveződő csoportok képviselőit a céljaikról. Horváth Aladár válaszol, az újonnan alakult Magyarországi Cigány Párt (MCP) szóvivője.
 
Nem hatja meg a romákat a nemzetiségi regisztrációPDF Print E-mail
Tuesday, 28 January 2014
Egyelőre csak 54-en szeretnének cigányként szavazni a parlamenti választáson, de lehet, hogy az országos önkormányzat taktikázik. Egy nemzetiségi mandátumhoz szinte biztosan tízezernél több szavazat szükséges, amire lényegében a romáknak és a németeknek lehet esélyük. Utóbbiak képviselete regisztrációra szólít fel, saját jogú képviselőt szeretnének.
 
Holokauszt Emlékév Újabb százmilliók, barátoknakPDF Print E-mail
Friday, 24 January 2014
A Civil Alap másfél milliárdot, a kormány további több száz milliót osztana szét holokauszt megemlékezésekre baráti szervezeteknek. A RomNet birtokába jutott dokumentum szerint az EMMI támogatásával Farkas Flórián egy szűk körű kerekasztal-beszélgetést 5 millióból, egy emlékkiállítást 15 millióból rendezhetne az ORÖ Dohány utcai székházában, de a sárazsadányi zsidó kereskedőház eredeti állapotának helyreállítására is 70 milliót költenének.
 
Holokauszt Emlékév Újabb százmilliók, barátoknakPDF Print E-mail
Friday, 24 January 2014
A Civil Alap másfél milliárdot, a kormány további több száz milliót osztana szét holokauszt megemlékezésekre baráti szervezeteknek.  
 
A Magyarországi Cigány-pártot, a Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette PDF Print E-mail
Thursday, 23 January 2014
"A Nemzeti Választási Bizottság a Magyarországi Cigánypárt (3528 Miskolc,Temes u. 32/4.) nyilvántartásba vételének tárgyában meghozta a következő határozatot: A Nemzeti Választási Bizottság a Magyarországi Cigánypártot, mint jelölő szervezetet az országgyűlési képviselők 2014. évi általános választásán nyilvántartásba veszi."
 
D. Magyari Imre: Valami elindultPDF Print E-mail
Thursday, 23 January 2014
Meglelni a jászolnyi hazát - Cigány irodalom Magyarországon címmel indít előadás-sorozatot az Országos Idegennyelvű Könyvtár január 15-én. A előadásokon megismerhetjük a cigány irodalom máig csak részleteiben kutatott és feldolgozott történetét. – A sorozat szervezőjével és előadójával D. Magyari Imrével arra kerestük választ, miért hiányzik máig a cigányság közel ötvenéves irodalmának összefüggő irodalomtörténeti bemutatása.
 
Szele Tamás: Petíciók és karavánokPDF Print E-mail
Thursday, 23 January 2014
Nem szeretnék mostanság Rogán Antal lenni. Igaz, ő sem említette az utóbbi időben, hogy szívesen cserélne velem, tehát ebben az egy dologban megegyezhetünk az érdemes politikussal: jobb, ha mindenki megmarad a maga kaptafájánál. Vagy nem is annyira jó – mert hiszen pont azért nem jó most Rogánnak lenni, mert nem hozza az ötödik kerület polgármestere a döntéseket, hanem kénytelen-kelletlen, de legitimálja. Petíciók ide, petíciók oda.
 
Hitelre a Zsamóban + videóPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
A főváros új cigánykocsmájában telefonálhatnak és internetezhetnek is azok a vendégek, akik mondjuk munkát keresnek.
 
Csillag: Eddig nem szóltam, de most szólnom kellPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
Mi zajlik ma a gazdaságban? 2014. január 21-én kedden este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Csillag István. A közgazdászt a paksi atomerőművel kapcsolatosan kérdezte Kálmán Olga - mennyire jó üzlet Magyarországnak atomerőművet bővíteni?
 
Kimentik az adósságból a leggazdagabb településeketPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
Buda környéki tizenhét település adósságát veszi magára az állam, csakhogy ezen a vidéken találhatóak a leggazdagabbak. A tizenhét Buda környéki település összesen 11 milliárd 246 millió forintnyi adósságát engedi el az állam a konszolidáció két ütemében – közölte Csenger-Zalán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője.  
 
Roby Lakatos, a cigányzene királyaPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
A cigányzene királyának kiáltotta ki Roby Lakatost a Corriere della Sera olasz napilap római kulturális rovata a hegedűművész és zenekara fellépése alkalmából az olasz fővárosban. Egy dandy cigány szenvedéllyel címmel adta hírül Roby Lakatosnak a Római Filharmonikus Akadémián tartandó csütörtök esti koncertjét a Corriere della Sera.
 
Monori cigánygyerekekkel lépett fel a Szakcsi Gipsy Jazz Band PDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
A Szakcsy Gipsy Jazz Band a cigánytelepen élő gyerekekkel lépett fel január 18-án a monori Vigadóban. Nem véletlenül: ezek a gyerekek nyár óta egy különleges, újszerű program keretében tanulnak hegedülni és csellózni.
 
A cigányságot nem lehet ma büszkén megélniPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
Az oktatási rendszernek nincsenek eszközei a mélyszegénység problémáinak kezelésére, különben hogyan jöhetnének ki az iskolákból 16-18 éves analfabéták – mondja az egyik leghátrányosabb kistérségben dolgozó Igazgyöngy Alapítvány vezetője. L. Ritók Nórával beszélgettünk – többek között – 400 ezer létminimum alatt élő magyar gyerekről, a művészeti képzés áldásairól, a tél kínjairól és a Hencidáról indult cigány kisfiú mesés útjáról.
 
Nem sokan regisztrálnak kisebbségikéntPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
Egyelőre kicsi az érdeklődés a kisebbségi névjegyzékkel kapcsolatban - írja a Népszabadság. Eddig a regisztráltak többsége német, a romák közül csak 46-an döntöttek úgy, hogy a választásokon a cigány listára szavaznak.
 
Cigánynak nézte, lefejelte, elítéltékPDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
Romának nézett, ezért megvert egy fiút egy másik fiatal. A támadóra hétfőn a kaposvári bíróságon súlyos ítéletet szabtak ki – számolt be a Kapospont.hu. A megvert fiú nem is cigány származású, de a törvény azokat is védi, akiket a vélt etnikai hovatartozásuk miatt bántalmaznak.
 
Cigányvadászat Magyarországon 20.PDF Print E-mail
Wednesday, 22 January 2014
Két és félévi monstre tárgyalássorozat után augusztus 6-án, első fokon ítéletet hirdetett Miszori László tanácsa a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első és másod rendű vádlott Kiss testvérek, Árpád és István és a harmadrendű Pető Zsolt, amennyiben jogerőre emelkedik a verdikt, életük végéig rácsok mögött maradnak. A negyedrendű Csontos Istvánra már letöltött négy év után további kilenc év fegyházbüntetés vár, amelyből feltételesen nem szabadulhat.
 
MCP FELHÍVÁS A JOBBIK POLITIKAI RETORIKÁJA ELLEN!PDF Print E-mail
Monday, 20 January 2014
A Magyarországi Cigánypárt felszólítja a politikai pártokat, támogatóikat, az egyházi és társadalmi szervezetek vezetőit az elhatárolódásra egy olyan politikai beszédtől, mely az alany személyének retorikai elmosásával, de arra rejtett utalással, apartheid elemeket vegyít egy választási beszédbe, melynek célja az emberi méltóság sárba taposása.
 
Szele Tamás: Farkasszemek PDF Print E-mail
Sunday, 19 January 2014
Farkasszemet fog nézni február nyolcadikán a magyar szélsőjobboldal és a magyar antifasiszta mozgalom: míg a masírozó egyenruhások „becsületnapi” menettel emlékeznek meg a Várból az 1945-ös ostrom idején egyenesen a halálba rohanó negyvennégyezer német és magyar katonáról, erről az öngyilkos és értelmetlen kísérletről, addig az antifasiszták tiltakoznak az ilyen és efféle megmozdulások ellen. Ugyanis nem a kegyelet, hanem a hamis nosztalgia és a neonácizmus jegyében zajlanak. Tiltakozni is kell ellenük.
 
Lendvai Ildikó: Hajrá, kisfiú!PDF Print E-mail
Sunday, 19 January 2014
Most pedig Kerényi Imrére fogok hallgatni. Új év, új élet. Utoljára több, mint húsz éve fordult velem elő, hogy követni akartam az útmutatását. Akkor még a Demokratikus Charta egyik szóvivőjeként lobogó fehér ingben szónokolt - voltaképpen a mai Kerényi Imrék ellen.
 
Bokros: Vagyunk mi olyan súlyosak, mint FodorékPDF Print E-mail
Thursday, 16 January 2014
Csak az ő pártja maradt ki a kínkeserves ellenzéki összeborulásból. Miért? Villáminterjú a Modern Magyarországért Mozgalom elnökével.
 
Szele Tamás: Róbert bácsi újra PestenPDF Print E-mail
Thursday, 16 January 2014
Jó napot kívánok, nevem Feinsilber Róbert, foglalkozásom aranyműves, csaló és kétkezi apostol, de alkalmilag kölcsönügyletekkel is foglalkoztam volt. Önök szólítsanak egyszerűen Róbert bácsinak, mint mindenki. Mivel az elmúlt hét-nyolc évtizedet részint a politikai eseményeknek, részint a budapesti rendőri szervek túlbuzgó igyekezetének köszönhetően külföldi utazgatással töltöttem, annyira elfogott a honvágy, hogy úgy döntöttem: deres fejjel visszatérek elévült, amnesztiába esett ifjúságom dicső helyszínére, Budapestre. Kár volt így tennem.
 
Cigány vagy? Akkor nem szolgállak kiPDF Print E-mail
Thursday, 16 January 2014
Harminc év alatt sok mindent tapasztaltam már, sokféle emberrel találkoztam, de annál undorítóbbat még nem láttam, mint ami ma Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjában fogadott.
 
Bajnai marad a lista második helyénPDF Print E-mail
Tuesday, 14 January 2014
Ezekben a percekben kezdődött az MSZP székházában az ellenzéki összefogást a felek reményei szerint végleg lezáró tárgyalás. A felek fél tízkor kezdődött megbeszélésén értesüléseink szerint a fő téma az, hogy nem "vonul le" a közös listáról Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője.
 
Bankrobbantás: Rogán a romagyilkosságokkal vetette össze az ügyetPDF Print E-mail
Tuesday, 14 January 2014
A rendőrség a helyzet magaslatán áll, de hagyni kell nekik egy kis időt az ügy felderítésére - mondta a Fidesz frakcióvezetője hétfő este. Ha valaki így akarja előremozdítani a devizahitelesek ügyét, Rogán szerint nagyot téved. A politikus azért azt is hozzátette: lehet, hogy csak egy félresikerült bankrablásról van szó.
 
Farkas Flóriánék kihátráltak a nemzetiségi regisztráció mögül?PDF Print E-mail
Monday, 13 January 2014
A Roma Sajtóközpont birtokába került az Országos Roma Önkormányzat levele, melyben a szervezet elnöke, Farkas Flórián arra kéri a címzetteket, hogy egyelőre ne töltsék ki és ne adják le a nemzetiségi regisztrációs kérelmet, mellyel regisztrálni lehet a kisebbségi képviselők megválasztására.
 
Barátok, Testvérek! SZABAD VAGY! SZABADON SZAVAZHATSZ! PDF Print E-mail
Monday, 13 January 2014
A kormány visszavonta a regisztrációt - ha az erre vonatkozó törvényt még nem is láttuk - de, Farkas Flórián ORÖ elnök levele erről árulkodik!
 
Lendvai Ildikó: A szalámi, a ragasztó és a palacsintaPDF Print E-mail
Monday, 13 January 2014
Az "önszalámizás" kifejezést Lakner Zoltán alkotta meg. Arra utalt, hogy a demokratikus oldal fideszes ármány nélkül is képes felszalámizni önmagát.
 
Villás Lajos nyílt levele Mesterházy Attila az MSZP elnökének!PDF Print E-mail
Monday, 13 January 2014
TISZTELT ELNÖK ÚR! Tisztelettel tájékoztatom arról, hogy ma már nem vagyok az MSZP-nek tagja. Az MSZMP soraiba 1972. évben léptem be, és az Ön által vezetett utódszervezet munkáját is segítettem, szinte napjainkig.
 
Mindenkinek járjon alapjövedelem Magyarországon!PDF Print E-mail
Sunday, 12 January 2014
A LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport azt javasolja, hogy Magyarországon mindenkinek feltétel nélkül járjon alapjövedelem; a modellt neves szociológusok, közgazdászok és pénzügyi szakemberek ismertették egy konferencián a budapesti Kossuth Klubban szombaton.
 
Szele Tamás: Sajtóválság?PDF Print E-mail
Saturday, 11 January 2014
Kérem szépen, komoly felfedezést tettem: Magyarországon kívül is van élet. Nem olyan, mint nálunk (sokkal kellemesebb), de van. És ha az embernek kicsit elege lesz ebből a kis magyar glóbuszból, ami itt forgolódik velünk keserű levében, elővehet pár külföldi lapot is kikapcsolódásképpen: hogy aztán még jobban megijedjen a világ állapotától. A Times már egyenesen ott tart, hogy a professzionális újságírás végéről spekulál: lehet, hogy a jövőben nem lesz sem sejtésünk, sem sajtósunk? Nagy hiba volna…
 
Húzd rá, cigány!PDF Print E-mail
Friday, 10 January 2014
Zene – Holland alapítvány született a magyar hagyományokhoz tartozó cigányzene megmentéséért Frido Diepeveen Magyarországon élő, holland származású üzletember a munkaerő-közvetítéssel és munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Randstad nevű cég kereskedelmi igazgatója, a világhírű magyar kávéházi cigányzene megmentése érdekében (Willem Gülcher holland klarinétos ötletére), zenészekkel, volt politikusokkal, szakemberekkel, barátaival együtt létrehozta a Magyar Nóta Alapítványt.
 
Villás Lajos: BUJDOSÓK HÁZA az ORÖ! Fotók és videóPDF Print E-mail
Friday, 10 January 2014
Ez az a ház, ahol eladták a magyarországi romákat! Ez az a ház, ahol a vezető soha nem mer megszólalni, kiállni a tömeg elé. Ez az a ház, ahol csak beszélnek a roma programokról, de azt olyan kevesen látták.Ez az a ház, ahol semmi nem változik, ahol csak a fizetést veszik fel, de nem dolgoznak. Ez az a ház - mondd el, hogy milyen ez a ház!
 
A kisebbségi regisztráció a választójog megszűntéig szól - Mindhalálig regisztráció!PDF Print E-mail
Friday, 10 January 2014
Akit egyszer regisztráltak, annak nevét csak külön kérésre veszik ki a jegyzékből.A névjegyzékbe vétel az összes jövőbeli választásra érvényes.
 
Regisztrációs-ívek helyett, szavazati jogokat a romáknak! PDF Print E-mail
Thursday, 09 January 2014
Magyarországi Cigány Párt (MCP) Pest megyei tagszervezetének elnöke és elnökhelyettese, Farkas Flórián Fideszes országgyűlési képviselőnek és az ORÖ elnökének a figyelmébe ajánlja a holnapi sajtótájékoztatót.
 
Roma integráció - fejbenPDF Print E-mail
Thursday, 09 January 2014
Hódmezővásárhely - A cigányok integrációja napjaink egyik legfontosabb kérdése, amely valószínűleg a következő években, fejben dől el.
 
Roma integráció fejbenPDF Print E-mail
Thursday, 09 January 2014
Hódmezővásárhely - A cigányok integrációja napjaink egyik legfontosabb kérdése, amely valószínűleg a következő években, fejben dől el.
 
Szele Tamás:Egy krónika krónikájaPDF Print E-mail
Thursday, 09 January 2014
Azt mindig tudtuk, hogy Orbán Viktor kivételes képességekkel rendelkezik, de azt legelvakultabb hívei sem gondolták volna, hogy képes lesz újból egységbe forrasztani a nemzetet – a Magyar Krónika címmel tervezett lap mérhetetlen stupiditásában és bornírtságában gyakorlatilag mindenki egyetért. Azt hittük, a magyar kulturális élet reménytelenül kettészakadt, az országgal együtt, de nem – elkötelezett jobboldaliak állnak fel a dúsan megrakott asztal mellől, és mondanak nemet a további közös lakomára.
 
Roma integráció fejbenPDF Print E-mail
Thursday, 09 January 2014
Hódmezővásárhely - A cigányok integrációja napjaink egyik legfontosabb kérdése, amely valószínűleg a következő években, fejben dől el.
 
Közéleti Klub - MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 09 January 2014
Vendégünk: Horváth Elek Program időpontja: 2014. január 13. 17.00 óra Helyszíne: Csillagház - Reményhír Ház 5630 Békés, Verseny utca 7.
 
Lesz közös lista Gyurcsánnyal, az első helyen MesterházyvalPDF Print E-mail
Wednesday, 08 January 2014
Szerda délelőtt, három nappal az Együtt tárgyalási javaslata után másodjára is szövetséget kötött a két legnagyobb baloldali párt. Szocialista forrásaink szerint lesz közös lista, aminek az első helyén Mesterházy Attila áll majd.
 
Választási csalásra készülnek roma közmunkások adataival?PDF Print E-mail
Wednesday, 08 January 2014
Begyűjtik a roma közmunkások személyes adatait, hogy tudtuk és beleegyezésük nélkül regisztrálják őket a nemzetiségi névjegyzékben – állítja Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke. Azok, akik a nemzetiségi névjegyzékben szerepelnek, elveszítik a jogukat arra, hogy pártlistára szavazzanak.
 
Dr. Horváth Ferenc: A nyomor és a hatalom viszonyai -TiszanánaPDF Print E-mail
Wednesday, 08 January 2014
Ma kb. 2014. január 7-én 16.20 órára a Magyarországi Cigánypárt Budapesti Alapszervezetének elnökével Horváth Aladárral és az egyik egyéni választókerületi jelölt-jelöltünkkel Budai Attilával megérkeztem Tiszanánára, ahol találkozót beszéltünk meg Szőcsi Lajossal a Heves Megyei Roma Önkormányzat elnökhelyettesével, hogy együtt gondoljuk végig, mit tehetnénk egy cigány asszony ügyében, akit lopással vádoltak, igen nagy valószínűséggel polgárőrök vertek meg egy rendőr szeme láttára.
 
Karácsonyi ORÖ jutalmak vagy éhező gyerekek, munkanélküli cigányok?PDF Print E-mail
Tuesday, 07 January 2014
A Lungo Drom a cigányok nélkül háromszor jobban teljesít! A Lungo Dromon kívüli cigányoknak mit hozott a Jézuska? Bizony, a magyar cigány családok többségének vagy nem sok jót tudott hozni, vagy éppenséggel semmit sem – ezrével, tízezrével akadnak családok, akiknek nem hogy fára, gyertyára, csillagszóróra, ajándékra, de még kenyérre sem jutott. Ez volt az utóbbi évtizedek legszegényebb karácsonya a hazai cigányság számára.
 
Két új vércsoportot fedeztek felPDF Print E-mail
Monday, 06 January 2014
Közel tíz év után két új típussal bővült a vércsoportok listája. A Langereis és Junior vércsoportoknak Európában különösen a cigány népesség számára van jelentősége.
 
Egyre nagyobb a Magyarországi Cigány PártPDF Print E-mail
Monday, 06 January 2014
Egyre több tagja és vidéki alapszervezete van a tavaly októberben alakult Magyarországi Cigány Pártnak (MCP). Céljuk, hogy országos listát állítsanak és önállóan induljanak a tavaszi országgyűlési választáson.
 
Ne regisztráljanak! Kukába az értesítővel!PDF Print E-mail
Monday, 06 January 2014
Roma szervezetek - eddigi példátlan összefogást tanúsítva - arra kérik a magukat cigánynak valló szavazópolgárokat, senki ne regisztráltassa magát nemzetiségiként az országgyűlési választásokra, hogy élve alkotmányos jogukkal, tavasszal pártlistákra is leadhassák voksaikat.
 
Emlékmű a német megszállásnak - Az MSZP roma tagozata tiltakozik PDF Print E-mail
Monday, 06 January 2014
Az MSZP roma tagozata tiltakozik az ellen, hogy emlékművet állítsanak Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára, és azt kéri a kormánytól, az adófizetők pénzéből ne finanszírozza "antiszemita és rasszista kegyhelyek" létesítését.
 
Újévi köszöntő a 100 tagú CigányzenekarralPDF Print E-mail
Monday, 06 January 2014
Koncert turnéval és hatalmas sikerrel zárta az óévet és köszöntötte az újat a 100 tagú Cigányzenekar.  
 
Elveszíti pártlistás választójogát, aki nemzetiségi listára szavazPDF Print E-mail
Friday, 03 January 2014
Már postázzák a nemzetiségi regisztrációs kérelem nyomtatványait a Nemzeti Választási Iroda (NVI) megbízásából, a következő napokban valamennyi – több mint négymillió – magyarországi háztartás postaládájába megérkezik a nyomtatvány.
 
Zsíros falatok és "nagykutyák": elkészült Ángyán jelentésePDF Print E-mail
Friday, 03 January 2014
Elkészült Ángyán József legújabb jelentése az állami földek bérbeadásáról, amelyet a volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselő szerint a különféle érdekcsoportoknak juttatott területek aránytalan és igazságtalan elosztása, a családi gazdálkodók háttérbe szorítása jellemez - olvasható a pénteki Népszabadságban.
 
Pénzt kapnak a romagyilkosságok sértettjeiPDF Print E-mail
Thursday, 02 January 2014
Pénzt kap az államtól, aki megsérült a támadássorozatban, vagy aki egy háztartásban élt, illetve közeli hozzátartozója volt olyannak, aki szintén megsérült, vagy meghalt a romák elleni támadásokban.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk