Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A Cigánypárt karácsonyi üdvözlete PDF Print E-mail
Tuesday, 24 December 2013
„A szeretet nagy ünnepén, Mikor kiújul a remény, Amikor testvér minden ember, És egy a másnak könnyes szemmel Bocsátja meg sok vétkeit, A dús a kolduson segít, Mikor fehéren száll a béke árnya Minden kunyhóra, minden palotára…”
 
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! PDF Print E-mail
Monday, 23 December 2013
Tisztelettel köszönjük az egész éves C-PRESS figyelmüket és látogatásukat!
 
MCP VIDEÓ Felhívás! NE REGISZTRÁLJ!PDF Print E-mail
Saturday, 21 December 2013
"Aki regisztrál, azt megszámolják, aki nem regisztrál, azzal számolni kell!"
 
Szele Tamás: Egy kis érdeklődés - listák és vagonok?PDF Print E-mail
Thursday, 19 December 2013
Ha fél szemmel nézzük, szürkületben, messziről, akkor nincsen semmi különös a Farkas Flórián által szétküldött körlevélben: tulajdonképpen csupa kellemes dologról esik szó benne, előnyökről, kedvezményekről, ösztöndíjakról… ha azonban tüzetesebben szemügyre vesszük, kilóg ám belőle a lóláb: túl azon, hogy ez a levél voltaképpen egy tagtoborzó, kissé gyanúsan sok személyi adatra kíváncsi. Mindazonáltal, érdeklődni nem törvénytelen Magyarországon: hanem, aki válaszol, az ne csodálkozzék semmin.
 
Soha nem látott szegénység a kerületbenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
Fogcsikorgató deres időben másfél két órát álltak sorba a kerületi nyugdíjasok az önkormányzat által kiosztott tartós élelmiszercsomagokért. A sor mérete még az avatott szakembert is meglepte. Elmondása szerint ember emlékezet óta nem látott ilyet.
 
Lóhalálában menekültek a masírozó szélsőjobbosok CeglédenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
A Ceglédi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a napokban 20 vádlottal szemben a Ceglédi Járásbírósághoz.
 
Megindult az etikai vizsgálat az ásotthalmi DK-s ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
A DK megindította a hivatalos etikai vizsgálatot Márki József ellen, aki korábban azt nyilatkozta: az ásotthalmi időközi polgármester-választáson a szélsőséges nézeteiről ismert Toroczkai Lászlót fogják a helyi DK-sok támogatni.
 
Családok százai indultak el a hajléktalanságba vezető lejtőnPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
A hajléktalanokra költött évi 18 milliárd forintnál már 2013-ban is 30 százalékkal többet áldoz az orbáni állam fociberuházásokra. Míg azonban a hajléktalan-ellátás stagnál, a foci-beruházásokra szánt közpénz 2014-ben több mint kétszeresére, 2015-ben pedig több mint a háromszorosára nő.
 
333 millió forint jutalom a VárosházánPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
Összesen 333 millió forint jutalmat osztanak szét év vége közeledtével a Főpolgármesteri Hivatal 866 dolgozója között, vagyis átlagosan fejenként bruttó 385 ezer forint "pulykapénzt" vihetnek haza az apparátus tagjai – írja a Népszava.
 
A nyugati sajtót raknák helyre a holokauszt-emlékév pénzénPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
Bár a Civil Alap-2014 pályázati programot a kormány „a Magyar Holokauszt Emlékév céljainak társadalmasítása érdekében″ hirdette meg, a bírálók tágan értelmezték a program céljait. Olyan kormányközeli „szakembereknek″ is jutott a pénzből, akik a nyilvánosságban nem kifejezetten a holokauszttal kapcsolatos társadalmi érzékenység empatikus szakértőiként váltak ismertté korábban. A nyertesek listája több érdekességgel itt található.
 
Kilép a Fideszből, mert csak cigány listára szavazhatPDF Print E-mail
Tuesday, 17 December 2013
Hátrányos a nemzetiségeknek az új parlamenti nemzetiségi képviseleti rendszer roma politikusok szerint. Lakatos Béla, Ács roma polgármestere fel is függesztette Fidesz-tagságát, és kilép a pártból, ha a 2014-es választáson nem szavazhat pártlistára az, aki nemzetiségiként akar voksolni.
 
Dönteniük kell a cigányoknak: cigánynak vagy magyarnak tartják magukatPDF Print E-mail
Monday, 16 December 2013
Január 1-jével indul a valamely magyarországi nemzetiséghez tartozó választópolgárok nemzetiségi névjegyzékbe történő regisztrációja - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerdán egy a nemzetiségi választójog témájában tartott szerdai budapesti konferencián.
 
Szegények Karácsonya Miskolcon + fotókPDF Print E-mail
Monday, 16 December 2013
A Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Szervezete és a Polgár Alapítvány az Esélyekért a társadalmi szolidaritás jegyében, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg vasárnap a Szegények karácsonya című rendezvényét Miskolcon az ITC-székházban.  
 
Szele Tamás: Tücsök, bogár, egércsaládPDF Print E-mail
Sunday, 15 December 2013
Meglepő naptári tényt kell közölnöm: rövidesen Karácsony várható, a Richter-skála szerint alacsony fokozatban ugyan, de tagadhatatlanul Karácsony. Ilyenkor a magyar ember elsősorban beizzítja az emésztőszerveit, mint olyan, mert komoly mérkőzés várható, a rendes évi bajnokság legkeményebb meccse, másodsorban ajándékot vesz. Van, akinek azért, mert muszáj, van, akinek azért, mert illik, de leginkább annak veszi, akit szeret. Például a gyerekének.
 
Megszavazták: Csepelen temethetik el saját kezükkel hozzátartozóikat a szegényekPDF Print E-mail
Saturday, 14 December 2013
A Fővárosi Közgyűlés tegnap megszavazta, hogy a Csepelen temetik el a jövőben a szociális temetkezés a rászolutak elhunyt hozzátartozóit. Németh Szilárd - aki mellesleg a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja - nem emelte fel szavát az intézkedés ellen.
 
Antall József halála az orbáni felejtés ára PDF Print E-mail
Saturday, 14 December 2013
Antall József halálának évfordulóján konjunktúrája van az őt méltató megemlékezéseknek. Nem egy esetben összekeverve az embert és a politikust. A megemlékezések egy részében pedig sokkal inkább a mának szóló látványpékség elemeit vonják bele a megemlékezésekbe. Mintegy megpróbálva a rendszerváltás utáni első miniszterelnök emlékével megfizettetni a felejtés árát.
 
Csúnyán megszívatták a német neonácikatPDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
Augusztus 6-án a német szélsőjobboldali párt, az NPD kilencedik alkalommal szervezte meg a párt szimpatizánsainak a Rock für Deutchland nevű fesztivált, ahol a szélsőjobbos zenekarok mellett a párt vezetői tartottak lelkesítő beszédeket. A koncertre kilátogató 600 embernek azonban valószínűleg nem erről lesz emlékezetes a koncert, hanem egy egészen eredeti reklámhúzásról. Ugyanis az oda kilátogatóknak a szervezők egy elég jól kinéző, koponyás-zászlós, és a "Hardcore lázadók- szabadok és nemzetiek" feliratú pólókat osztogattak. Csakhogy ezek a pólók messze nem azok voltak, aminek először látszottak.
 
Szele Tamás: Vihar előtti lármaPDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
Megdöbbentő, ahogy a magyar sajtó tekintélyesebb része figyelmen kívül hagyja a tegnapi napnak azt az eseményét, mely következményeiben – ha a politikai érdek úgy kívánja – akár a tulajdon megszűnését is jelentheti. De mindenképpen válsághelyzetbe sodorhatja az országot, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. Igen, Deutsch Tamás ultimátumáról van szó. Ne tessék legyinteni, ha a közös érdekek úgy kívánják, akár a kapanyél is elsül – vagy legalábbis kerülközik akárhány ember, aki megesküszik, hogy látta elsülni.
 
Demagógiai agyvízállás-jelentés PDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
A hatalom immár egészen egybites populizmussal is eléri a célját. Az elmúlt kormányzati időszakban tapasztalható hatalmi kommunikáció látszólagos visszásságaival, valamint magának a hatalomnak a demonstrációival többen, több helyen foglalkoztak már. Olyan helyzetekben nehéz is lett volna megkerülni, amikor a miniszterelnök a Parlamentből közli a bírósági döntések minősítését, vagy éppen a frakcióvezetője él hatalmi befolyással, vagy kelti annak látszatát. Ugyanakkor lassan, de kirajzolódott egy teljes, és manipulációktól korántsem mentes ív.
 
Horváth Aladár válasz: mi leszünk sorsunk alakítóiPDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
"Horváth Aladár, a Magyarországi Cigányok Pártjának budapesti elnöke néhány évvel ezelőtt maga is az inkluzív társadalompolitika és a felelősségteljes politizálás híve volt. Bizonyos, hogy – a szubjektíve teljesen érthető! – mérhetetlen elkeseredése és kétségbeesése indította arra, hogy megfontoltan és következetesen képviselt elveit feladva etnikai pártot alapítson, és indítson a választásokon. Csak a teljes kilátástalanság érzése mondathatta vele, hogy a cigányoknak annyiszor mondták, hogy nem lehetnek magyarok, amíg végül tudomásul vették, és hogy az új etnikai párt nem köt szövetséget sem a jobboldali, sem a baloldali pártokkal."   Horváth Aladár, az MCP szóvivője
 
Föld S. Péter: Szegény, szegény Magyarország PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Lopva néz rám, látom-e, hogy mit csinál. Próbálok úgy tenni, mintha nem látnám. Miközben persze, hogy látom. Hiába nézek másfelé, látja rajtam, hogy látom. Még magát sem képes becsapni, másokat még kevésbé.  
 
Andor Mihály: Aki a szarból is aranyat csinálPDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Pitiáner szélhámosunk ráérzett a szittya korszellemre, és alapító tagja lett annak a kis nem-fasiszta, nem-antiszemita Amiaszívemen Azaszámon Pártnak, amely egy nagyobb Amiaszívemen Nemaszámon Párt magyar hangja. Főhősünk a száján kijövő szívével gyorsan haladt a szennylétrán, előbb megyei elnök lett, majd pártja alelnöke, később Európa Parlamenti képviselője. Közben szorgalmasan állítgatta és avatta a rovásírásos helynévtáblákat, de még arra is volt ideje, hogy megalapítsa a TURUL termékmárkát, sőt boltot nyisson Budán.  
 
Hiszünk egymásban, bízunk a jövőnkben! PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Miért van szükség az én véleményem szerint, egy roma identitású pártra akár a Parlamentben is?!! Miért lettem a Magyarországi Cigány Párt Budapesti alapszervezete elnökségének tagja? Dr. Horváth Ferenc, a budapesti elnökség tagja - MCP
 
Index-újságíró levelét adta ki egy plakátcég a Kuruc.infónak?PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Hívogatni kezdte a kuruc.info olvasóközönsége az Index újságíróját, miután a szélsőséges portál névvel-címmel közzétette azt a levelet, amelyet a újságíró a Hungaroplakát nevű cégnek küldött.  
 
Végső döntés a Magyar GárdárólPDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Jogerősen is jogszerűnek találta a strasbourgi bíróság a magyar szélsőséges csoport feloszlatását.
 
'A szélsőjobboldalt a Fidesz hozta a nyakunkra'PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Orbán Viktor és a Fidesz történelmi bűnt követett el, amikor 2002-ben a kokárdát választotta kampányjelvényként – mondja Dénes Balázs, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) volt elnöke, akivel az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából beszélgettünk kisebbségekről, demokráciáról, szélsőjobbról és a felelősségről.  
 
Mihancsik Zsófia: Hát ezért tartanak bennünket náci országnakPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
„A bírónőnek zsidónak tetszik lenni?” – ezt a kérdést tette fel a jobbikos országgyűlési képviselő, amúgy ügyvéd Gaudi-Nagy Tamás egy 2013. november 29-ei tárgyaláson.  
 
Strasbourg: megsértették Hunvald jogát a 31 hónapos fogva tartássalPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
A Hunvald György egykori erzsébetvárosi polgármesterrel szemben megfogalmazott gyanú súlyossága megfelelő indok volt ugyan a politikus vizsgálati fogságba helyezéséhez, ám önmagában nem elegendő ahhoz, hogy igazolja, miért kellett Hunvaldot 31 hónapig rács mögött tartani - állapítja meg keddi ítéletében a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága.  
 
Kövér szerint Mandela nem érdemel főhajtástPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Mint arról beszámoltunk, az elmúlt héten, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnöke, Nobel-békedíjas politikus, emberi jogi harcos, a faji megkülönböztetés elleni harc világszerte ismert alakja és jelképe.    
 
Nem tarthatta meg előadását Szegedi CsanádPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
A kanadai bevándorlási hivatal munkatársai átnézték Szegedi Csanád papírjait, majd az első géppel visszaküldték a Jobbik egykori képviselőjét Budapestre.  
 
Szele Tamás: Politikai kimérákPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Választás lesz, emberek, választás, nem is akármilyen, mert soha ennyi párt, program, gittegylet, ideológia össze nem csapott minálunk. Az már más kérdés, hogy ezeknek a többsége a kormány kacsintására létrehozott fantomszervezet, kiméra, aminek csak az a célja, hogy megossza az ellenzéket – kapnak majd egy kisebb kalap pénzt és utána már csak kreatív könyvelés kérdése, mennyit bírnak hazavinni belőle. Még azok között is lelünk komolytalanokat, akikre mintha emlékeznénk valahonnét.  
 
Új irodában a vásárhelyi Roma Nemzetiségi ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Roma referenst neveztek ki, új irodát nyitnak, kiosztották a Vásárhelyi Cigányságért Díjat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat hétfő délutáni díszközgyűlésén.Sikeres képzési programon vannak túl és újat is indítanak.  
 
Gyermekrajzpályázat és ételosztásPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Harmadik alkalommal rendezi meg Miskolc Cigány Nemzetiségi Önkormányzata Karácsonyi Gyertyaláng elnevezésű programsorozatát. Idén öt alkalommal osztanak ételt a rászorulóknak, s egy rajzpályázatot is hirdetnek gyerekeknek a közelgő ünneppel kapcsolatban.
 
Egyoldalú TASZ-film a cigányságot érő jogsértésekrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Egyoldalú filmet mutatott be a magyarországi cigányságot érő jogsértésekről a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A filmben szinte kizárólag romák és jogvédők szólalnak meg.
 
Első fokon két és fél év börtönt kapott a volt fideszes képviselőPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt nem jogerősen két és fél év börtönre ítélte a Kaposvári Járásbíróság Kovács Józsefet, a Kapos Holding koordinációs igazgatóját. A bíróság hétfői döntéséről a Kaposvári Törvényszék szóvivője tájékoztatta az MTI-t.  
 
Válasz nélkül jár le a gyurcsányi határidőPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
A DK kitart a teljes ellenzéki összefogás szükségessége mellett, de belátják, hogy nem megy, és egyedül készülnek a választásra.  
 
Rajzolgasson napocskát havi ötvenezerértPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Női jogok, devizahiteles ítéletek, közmunkások képzése – napirend előtt a parlamentben.
 
Eldőlt, kiket indít a Fidesz jövőre megjelent a listaPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz–KDNP-támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.  
 
Szele Tamás: Ennen dugába dőlésPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
Ugyebár, az euroszkepszis is egy politikai álláspont, főleg Nagy-Britanniában terjedt el, és ha tekintetbe vesszük a speciális brit szempontokat, még komoly viták várhatóak ez ügyben a Temze partján – no, de viták, gentlemanek között, nem őrjöngő átkozódások. Azok, kérem, nálunk várhatóak, mert Magyarországon is élnek euroszkeptikusok, akiknek azonban csak két dologhoz nincs közük a jelek szerint: Európához és a szkepszishez. Annál több a szélsőjobboldalhoz.    
 
Az iszonyatos titok miért alszanak gyermekek a koldusok ölében?PDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
A történetet egy blogíró osztotta meg a szívszorongató valóságról. Miért alszanak mindig a gyermekek a koldusok ölében?
 
Gyémántjaim, ne engedjétek magatokat megalázni PDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
Idén a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen rendezvénysorozatba a Közéleti Roma Nők Egyesülete is bekapcsolódott, ennek keretében Kozma Blanka elnök beszélgetést szervezett O. Mara roma festőnővel.  
 
Tízmillós jutalmakat kaptak az állami cégek vezetőiPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
Úgy tűnik, jól teljesítettek az elmúlt évben az állami cégek vezetői, sorra kapták a pré­miumokat, amely 9-10 havi fizetést is jelenthetett nekik pluszban.
 
Óriási többség szavazta le a cigánysátortPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
A vasárnapi szavazáson résztvevő ózdiak túlnyomó többsége döntött úgy, nem kérnek az úgynevezett roma kulturális központ tervéből, egyúttal véleményt is formált a fideszes városvezetés munkájáról.  
 
Magyarországi Cigány Párt - RészvétnyilvánításPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
“Without political rights we can never be free and equal." „Politikai jogok nélkül soha nem leszünk szabadok és egyenlők! (Nelson Mandela)  
 
A hazai cigányok követelése itthon Magyarországon!PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
A magyar cigányság alapjogi dekrétuma és társadalmi programja lehet a Roma Parlament vezetője által megfogalmazott 25 pont, ami óriási lehetőség és változás lehet a hazai cigányság részére 2014-2018 között.    
 
A roma referensek sikeresek...PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Eddig sikeres a roma referensek munkája a közigazgatásban és a járási hivatalokban - mondta Szabó Erika közigazgatásért felelős államtitkár. Az érettségivel és diplomával rendelkező cigány származású családsegítők és kapcsolattartók feladata, hogy saját közösségüket informálják és segítsék a hivatali ügyekben.  
 
Per újrajátszva: Rasszisták voltak a bábonyi cigányok?PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Sajóbábonyban négy éve romák egy csoportja támadt a városba érkező gárdisták autójára, akik provokálni mentek a borsodi település cigánysorára. Az elkövetőket rasszista bűncselekménnyel vádolták meg, és ítélték el. A PanoDráma az eredeti peranyag és százórányi interjú alapján „zenés tárgyalási kabaréban” eleveníti fel a bíróságon történteket. A diákokból álló esküdteknek pedig újra dönteniük kell. Interjú a független színház vezetőjével, Lengyel Annával.  
 
Zolnay János : Politikai kalandorság A Magyarországi Cigány Pártról PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Ha a Magyarországi Cigány Párt (MCP) erőfeszítése sikeres lesz, akkor tényleg eldönthetik a választásokat – hatalmon tarthatják a Fidesz–KDNP-kormányt.
 
A gyermekek egyenlőségérőlPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Ebben az írásban állampolgárként igyekszem megfogalmazni az elvárásaimat bárkivel szemben, aki kormányra kerül majd 2014-ben. A legfontosabbról van szó - az ország jövőjéről, békéjéről vagy békétlenségéről, mégpedig hosszú távon.  
 
A gyermekek egyenlőségérőlPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Ebben az írásban állampolgárként igyekszem megfogalmazni az elvárásaimat bárkivel szemben, aki kormányra kerül majd 2014-ben. A legfontosabbról van szó - az ország jövőjéről, békéjéről vagy békétlenségéről, mégpedig hosszú távon.  
 
Buszforduló: Megvásárolható romavoksok?PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Zárt közösség, amelynek tagjai saját vezetőik által könnyen manipulálhatók – így összegzik a szakértők, miért felülreprezentált a cigányság a választási csalásokban. A java szerintük még hátravan.
 
Öt számítógépet hozott a Mikulás a szegedi roma tanodánakPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Mintegy 30 szegregációban élő cigány kisgyerek és szüleik kaptak mikuláscsomagokat a Szent Ferenc utcai roma tanoda épületében, ami 5 számítógéppel is gazdagodott.  
 
A cigányok felzárkóztatása többségi érdek PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Szükség van az önmagért és az országért is felelősséget vállaló roma értelmiségre - mondta az emberi erőforrások minisztere a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáján szombaton Balatonszárszón.  
 
Karácsonyi történetPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Cigány is tud kellemes meglepetést okozni, ha akar. Cigány, és nem roma.
 
Csempekirályból hűbéresPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
A fürdőszobai vállalkozásába jókora hitelállománnyal belebukó, majd az iparkamarai elnökség révén újraéledő Parragh László fontos szereplője a közéletnek. Bármikor odaáll Orbán Viktor mellé, legyen szó tanácsadói szerepről, a szakszervezetek elfojtásáról, a felsőoktatás megregulázásáról. Saját ötletekben nem bővelkedik, de mindig tudja, kihez miért kell fordulni.  
 
Budapest már a demokratikus ellenzékre szavazPDF Print E-mail
Saturday, 07 December 2013
Novemberben a budapestiek közül a Fideszre 25, míg az MSZP-re, az Együtt–PM szövetségre, illetve a Demokratikus Koalícióra összesen 29 százalék szavazott volna az Ipsos felmérései szerint.    
 
Négyszáz rászoruló család kapott tűzifát és élelmiszertPDF Print E-mail
Friday, 06 December 2013
Tizenöt tonnányi tartós élelmiszert és négyszáz mázsa tűzifát osztottak szét a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkatársai a rászorulók között a borsodi Tiszalúcon.  
 
Bakács Tibor: Éhezők viadala 3PDF Print E-mail
Thursday, 05 December 2013
Hatalmas sikert aratott a világon (így nálunk is) az Éhezők viadala című hollywoodi akciófilm, ami után természetes a rókabőr nyúzás, vagyis már a második részét láthatják a lecsúszóban lévő, de mozira még pénzt áldozó középosztály fiai. Nekik is szól az evangéliumom (jó hír), már forgatják a 3. részt Budapesten, és ez már nem fikciós akciófilm, hanem reality-show, valódi szereplőkkel, hiteles környezetben.  
 
Szele Tamás: JoggyakorlatPDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2013
Nem volt régen, hogy a Magyar Hajnal nevű „mozgalom” tüntetést rendezett a Józsefvárosi Pályaudvarra tervezett holokauszt-emlékmű ellen, állítólag azért, mert sokallják a költségeit. Hát, ha sokallják, drágállják, épp megtehetik – de nyilvánvalóan nem az összeg a legnagyobb bajuk, hanem az, hogy ilyen emlékművet egyáltalán tervezhetnek ma, Magyarországon.  
 
Gyurcsány Ferenc: Nem diktálokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2013
A DK elnöke szerint a kormány rezsipolitikája idővel megöli önmagát. A Demokratikus Koalíció újra akarja kezdeni az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokat, amelyeken Gyurcsány Ferenc szerint felelősségérzetből társadalmi támogatottságuknál kisebb képviseletet kérnének maguknak. A párt elnöke szerint a választási szövetség arról szólna, hogy leváltsák a köztársaságot feldúló Orbán Viktor rendszerét.  
 
Mesterházy: a legfontosabb a bizonytalan szavazók meggyőzésePDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2013
A tüntetőket a képviselőjelöltek forró teával kínálták. Az egyik tüntető – köszönet gyanánt – fölborította a forró teával teli tálcát.  
 
Szele Tamás: Majomország PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
Van, hogy az ember nehezen kap levegőt. Megrökönyödés okából. E helyen írok ki pályázatot annak a bölcs embernek, aki meg tudja nekem mondani, mit vétett Weöres Sándor és kinek, valamint mikor? És mivel? Itt és most kell gátat szabnunk a magyar költészet és jelképei ellen folyó hadjáratnak, én a magam részéről bízvást megígérhetem, hogy ha elkapok bárkit, aki költő szobrát rongálja, olyan pofont kap, hogy nemcsak elölről, de visszafelé is elmondja a Toldi-trilógiát.  
 
Horváth Aladár: Újabb keresztes háború a sokgyermekes cigány családok ellen!PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A minap a családi pótlék témája került újra terítékre a nevében is keresztény + demokrata párt, és az advent idején kettős fakeresztekkel „pogányoló” Jobbik Magyarország nevű képződmény sajtómegjelenéseiben. Előbbi kódoltan (becsomagolva), utóbbi nyíltan uszított a nagycsaládos cigányok ellen.   Horváth Aladár, MCP szóvivő
 
Újabb keresztes háború a sokgyermekes cigány családok ellen!PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A minap a családi pótlék témája került újra terítékre a nevében is keresztény + demokrata párt, és az advent idején kettős fakeresztekkel „pogányoló” Jobbik Magyarország nevű képződmény sajtómegjelenéseiben. Előbbi kódoltan (becsomagolva), utóbbi nyíltan uszított a nagycsaládos cigányok ellen.   Horváth Aladár, az MCP szóvivője 
 
Széles Gábor: Hiszek az ufókban és IstenbenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
Földönkívüliek, energiacella, legyőzött gravitáció, Békemenet, prolongált orbáni kétharmad - csupa szürreálisnak tetsző dologról mesélt nekünk hazánk hatodik leggazdagabb embere, a médiatulajdonos gyáriparos. Nagyinterjú két részben; ez itt az első etap, öveket bekapcsolni.   Széles Gábor
 
Setét Jenő: Szövetségek és választásokPDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A politikai elit önfelmentő demagógiája, hogy nem érdemes a roma szavazókért kampányolni, mert úgysem szavaznak, nettó hazugság. Roma szavazatok segítettek már hatalomba baloldali és jobboldali pártot egyaránt.   Setét Jenő
 
Holland alapítvány a cigányzenéért PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A világhírű cigányzene megmentéséért alapítványt hoztak létre Hollandiában, amelyet pénteken este a budapesti holland nagykövetségen is bemutatnak. A Magyar Nóta Alapítvány alapvető célja a cigány muzsika szerepének növelése, az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő cigány muzsikusok támogatása.  
 
Sátáni cinkosság PDF Print E-mail
Monday, 02 December 2013
Gyomorforgató szélsőjobboldali ideológiai agresszió idejét éljük: önkormányzati és egyházi cinkossággal ismét "fatákolmányokat" állítgat a Jobbik.
 
Írasd fel a neved a "jótétemények" könyvébe!PDF Print E-mail
Sunday, 01 December 2013
Támogatási befizetését a következő számlaszámokon teheti meg: CIB BANK CIB BANK Forint számlaszám: 1070 0543 - 6760 9895 - 5110 0005 Euro számlaszám: HU 40 1070 0543 - 6760 9895 - 5000 0005 Külföldi utalás esetén Iban : HU82107005436760989551100005 Bic: CIBHHUHB Támogatását, segítségét előre is köszönjük!    
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Küldetés teljesítve?
  A küldetésünkhöz mindannyiunknak el kell jutnia. Be kell töltenünk, szolgálnunk kell, mert addig nem találhatjuk meg a helyünket, amíg céltalanul, a napi rutint ismételve tengetjük az életünket. A küldetés az, amiért a Földön vagyunk. Nem pedig azért, hogy felkeljünk, elmenjünk robotolni, kifizessük számláinkat, a boldogtalanságunkért másokat okoljunk, majd békétlen éjszakai álmunkban is a félelmeinkkel harcoljunk.
  image
 • 2020. A JANG FÉM PATKÁNY ÉVE
  ÉRTELEM ÉS ÉRZELEM A Gergely naptár szerint már tart a 2020-as év, január 1-jén ünnepeltük az Újévet, a kínai asztrológiában azonban február 4-én, budapesti idő szerint 10:04 órakor veszi kezdetét a jang Fém Patkány éve.
  image
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-28
  Szeretnénk a saját elképzeléseink szerint intézni az ügyeinket, de többször is akadályokkal találhatjuk magunkat szemben. Ma érzékenyek leszünk, egy rosszul megfogalmazott mondattal is könnyen megbánthatjuk egymást. Lehet, hogy kedvesünk egyáltalán nem akar megsérteni, csak éppen helytelenül hangsúlyozott egy szót. A szex csak akkor lesz fontos, ha érzelmekkel párosul.
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 28-tól február 3-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 27-től február 2-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek