Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A Cigánypárt karácsonyi üdvözlete PDF Print E-mail
Tuesday, 24 December 2013
„A szeretet nagy ünnepén, Mikor kiújul a remény, Amikor testvér minden ember, És egy a másnak könnyes szemmel Bocsátja meg sok vétkeit, A dús a kolduson segít, Mikor fehéren száll a béke árnya Minden kunyhóra, minden palotára…”
 
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! PDF Print E-mail
Monday, 23 December 2013
Tisztelettel köszönjük az egész éves C-PRESS figyelmüket és látogatásukat!
 
MCP VIDEÓ Felhívás! NE REGISZTRÁLJ!PDF Print E-mail
Saturday, 21 December 2013
"Aki regisztrál, azt megszámolják, aki nem regisztrál, azzal számolni kell!"
 
Szele Tamás: Egy kis érdeklődés - listák és vagonok?PDF Print E-mail
Thursday, 19 December 2013
Ha fél szemmel nézzük, szürkületben, messziről, akkor nincsen semmi különös a Farkas Flórián által szétküldött körlevélben: tulajdonképpen csupa kellemes dologról esik szó benne, előnyökről, kedvezményekről, ösztöndíjakról… ha azonban tüzetesebben szemügyre vesszük, kilóg ám belőle a lóláb: túl azon, hogy ez a levél voltaképpen egy tagtoborzó, kissé gyanúsan sok személyi adatra kíváncsi. Mindazonáltal, érdeklődni nem törvénytelen Magyarországon: hanem, aki válaszol, az ne csodálkozzék semmin.
 
Soha nem látott szegénység a kerületbenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
Fogcsikorgató deres időben másfél két órát álltak sorba a kerületi nyugdíjasok az önkormányzat által kiosztott tartós élelmiszercsomagokért. A sor mérete még az avatott szakembert is meglepte. Elmondása szerint ember emlékezet óta nem látott ilyet.
 
Lóhalálában menekültek a masírozó szélsőjobbosok CeglédenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
A Ceglédi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a napokban 20 vádlottal szemben a Ceglédi Járásbírósághoz.
 
Megindult az etikai vizsgálat az ásotthalmi DK-s ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
A DK megindította a hivatalos etikai vizsgálatot Márki József ellen, aki korábban azt nyilatkozta: az ásotthalmi időközi polgármester-választáson a szélsőséges nézeteiről ismert Toroczkai Lászlót fogják a helyi DK-sok támogatni.
 
Családok százai indultak el a hajléktalanságba vezető lejtőnPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
A hajléktalanokra költött évi 18 milliárd forintnál már 2013-ban is 30 százalékkal többet áldoz az orbáni állam fociberuházásokra. Míg azonban a hajléktalan-ellátás stagnál, a foci-beruházásokra szánt közpénz 2014-ben több mint kétszeresére, 2015-ben pedig több mint a háromszorosára nő.
 
333 millió forint jutalom a VárosházánPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
Összesen 333 millió forint jutalmat osztanak szét év vége közeledtével a Főpolgármesteri Hivatal 866 dolgozója között, vagyis átlagosan fejenként bruttó 385 ezer forint "pulykapénzt" vihetnek haza az apparátus tagjai – írja a Népszava.
 
A nyugati sajtót raknák helyre a holokauszt-emlékév pénzénPDF Print E-mail
Wednesday, 18 December 2013
Bár a Civil Alap-2014 pályázati programot a kormány „a Magyar Holokauszt Emlékév céljainak társadalmasítása érdekében″ hirdette meg, a bírálók tágan értelmezték a program céljait. Olyan kormányközeli „szakembereknek″ is jutott a pénzből, akik a nyilvánosságban nem kifejezetten a holokauszttal kapcsolatos társadalmi érzékenység empatikus szakértőiként váltak ismertté korábban. A nyertesek listája több érdekességgel itt található.
 
Kilép a Fideszből, mert csak cigány listára szavazhatPDF Print E-mail
Tuesday, 17 December 2013
Hátrányos a nemzetiségeknek az új parlamenti nemzetiségi képviseleti rendszer roma politikusok szerint. Lakatos Béla, Ács roma polgármestere fel is függesztette Fidesz-tagságát, és kilép a pártból, ha a 2014-es választáson nem szavazhat pártlistára az, aki nemzetiségiként akar voksolni.
 
Dönteniük kell a cigányoknak: cigánynak vagy magyarnak tartják magukatPDF Print E-mail
Monday, 16 December 2013
Január 1-jével indul a valamely magyarországi nemzetiséghez tartozó választópolgárok nemzetiségi névjegyzékbe történő regisztrációja - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője szerdán egy a nemzetiségi választójog témájában tartott szerdai budapesti konferencián.
 
Szegények Karácsonya Miskolcon + fotókPDF Print E-mail
Monday, 16 December 2013
A Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Szervezete és a Polgár Alapítvány az Esélyekért a társadalmi szolidaritás jegyében, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg vasárnap a Szegények karácsonya című rendezvényét Miskolcon az ITC-székházban.  
 
Szele Tamás: Tücsök, bogár, egércsaládPDF Print E-mail
Sunday, 15 December 2013
Meglepő naptári tényt kell közölnöm: rövidesen Karácsony várható, a Richter-skála szerint alacsony fokozatban ugyan, de tagadhatatlanul Karácsony. Ilyenkor a magyar ember elsősorban beizzítja az emésztőszerveit, mint olyan, mert komoly mérkőzés várható, a rendes évi bajnokság legkeményebb meccse, másodsorban ajándékot vesz. Van, akinek azért, mert muszáj, van, akinek azért, mert illik, de leginkább annak veszi, akit szeret. Például a gyerekének.
 
Megszavazták: Csepelen temethetik el saját kezükkel hozzátartozóikat a szegényekPDF Print E-mail
Saturday, 14 December 2013
A Fővárosi Közgyűlés tegnap megszavazta, hogy a Csepelen temetik el a jövőben a szociális temetkezés a rászolutak elhunyt hozzátartozóit. Németh Szilárd - aki mellesleg a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja - nem emelte fel szavát az intézkedés ellen.
 
Antall József halála az orbáni felejtés ára PDF Print E-mail
Saturday, 14 December 2013
Antall József halálának évfordulóján konjunktúrája van az őt méltató megemlékezéseknek. Nem egy esetben összekeverve az embert és a politikust. A megemlékezések egy részében pedig sokkal inkább a mának szóló látványpékség elemeit vonják bele a megemlékezésekbe. Mintegy megpróbálva a rendszerváltás utáni első miniszterelnök emlékével megfizettetni a felejtés árát.
 
Csúnyán megszívatták a német neonácikatPDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
Augusztus 6-án a német szélsőjobboldali párt, az NPD kilencedik alkalommal szervezte meg a párt szimpatizánsainak a Rock für Deutchland nevű fesztivált, ahol a szélsőjobbos zenekarok mellett a párt vezetői tartottak lelkesítő beszédeket. A koncertre kilátogató 600 embernek azonban valószínűleg nem erről lesz emlékezetes a koncert, hanem egy egészen eredeti reklámhúzásról. Ugyanis az oda kilátogatóknak a szervezők egy elég jól kinéző, koponyás-zászlós, és a "Hardcore lázadók- szabadok és nemzetiek" feliratú pólókat osztogattak. Csakhogy ezek a pólók messze nem azok voltak, aminek először látszottak.
 
Szele Tamás: Vihar előtti lármaPDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
Megdöbbentő, ahogy a magyar sajtó tekintélyesebb része figyelmen kívül hagyja a tegnapi napnak azt az eseményét, mely következményeiben – ha a politikai érdek úgy kívánja – akár a tulajdon megszűnését is jelentheti. De mindenképpen válsághelyzetbe sodorhatja az országot, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. Igen, Deutsch Tamás ultimátumáról van szó. Ne tessék legyinteni, ha a közös érdekek úgy kívánják, akár a kapanyél is elsül – vagy legalábbis kerülközik akárhány ember, aki megesküszik, hogy látta elsülni.
 
Demagógiai agyvízállás-jelentés PDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
A hatalom immár egészen egybites populizmussal is eléri a célját. Az elmúlt kormányzati időszakban tapasztalható hatalmi kommunikáció látszólagos visszásságaival, valamint magának a hatalomnak a demonstrációival többen, több helyen foglalkoztak már. Olyan helyzetekben nehéz is lett volna megkerülni, amikor a miniszterelnök a Parlamentből közli a bírósági döntések minősítését, vagy éppen a frakcióvezetője él hatalmi befolyással, vagy kelti annak látszatát. Ugyanakkor lassan, de kirajzolódott egy teljes, és manipulációktól korántsem mentes ív.
 
Horváth Aladár válasz: mi leszünk sorsunk alakítóiPDF Print E-mail
Friday, 13 December 2013
"Horváth Aladár, a Magyarországi Cigányok Pártjának budapesti elnöke néhány évvel ezelőtt maga is az inkluzív társadalompolitika és a felelősségteljes politizálás híve volt. Bizonyos, hogy – a szubjektíve teljesen érthető! – mérhetetlen elkeseredése és kétségbeesése indította arra, hogy megfontoltan és következetesen képviselt elveit feladva etnikai pártot alapítson, és indítson a választásokon. Csak a teljes kilátástalanság érzése mondathatta vele, hogy a cigányoknak annyiszor mondták, hogy nem lehetnek magyarok, amíg végül tudomásul vették, és hogy az új etnikai párt nem köt szövetséget sem a jobboldali, sem a baloldali pártokkal."   Horváth Aladár, az MCP szóvivője
 
Föld S. Péter: Szegény, szegény Magyarország PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Lopva néz rám, látom-e, hogy mit csinál. Próbálok úgy tenni, mintha nem látnám. Miközben persze, hogy látom. Hiába nézek másfelé, látja rajtam, hogy látom. Még magát sem képes becsapni, másokat még kevésbé.  
 
Andor Mihály: Aki a szarból is aranyat csinálPDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Pitiáner szélhámosunk ráérzett a szittya korszellemre, és alapító tagja lett annak a kis nem-fasiszta, nem-antiszemita Amiaszívemen Azaszámon Pártnak, amely egy nagyobb Amiaszívemen Nemaszámon Párt magyar hangja. Főhősünk a száján kijövő szívével gyorsan haladt a szennylétrán, előbb megyei elnök lett, majd pártja alelnöke, később Európa Parlamenti képviselője. Közben szorgalmasan állítgatta és avatta a rovásírásos helynévtáblákat, de még arra is volt ideje, hogy megalapítsa a TURUL termékmárkát, sőt boltot nyisson Budán.  
 
Hiszünk egymásban, bízunk a jövőnkben! PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Miért van szükség az én véleményem szerint, egy roma identitású pártra akár a Parlamentben is?!! Miért lettem a Magyarországi Cigány Párt Budapesti alapszervezete elnökségének tagja? Dr. Horváth Ferenc, a budapesti elnökség tagja - MCP
 
Index-újságíró levelét adta ki egy plakátcég a Kuruc.infónak?PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Hívogatni kezdte a kuruc.info olvasóközönsége az Index újságíróját, miután a szélsőséges portál névvel-címmel közzétette azt a levelet, amelyet a újságíró a Hungaroplakát nevű cégnek küldött.  
 
Végső döntés a Magyar GárdárólPDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Jogerősen is jogszerűnek találta a strasbourgi bíróság a magyar szélsőséges csoport feloszlatását.
 
'A szélsőjobboldalt a Fidesz hozta a nyakunkra'PDF Print E-mail
Wednesday, 11 December 2013
Orbán Viktor és a Fidesz történelmi bűnt követett el, amikor 2002-ben a kokárdát választotta kampányjelvényként – mondja Dénes Balázs, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) volt elnöke, akivel az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából beszélgettünk kisebbségekről, demokráciáról, szélsőjobbról és a felelősségről.  
 
Mihancsik Zsófia: Hát ezért tartanak bennünket náci országnakPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
„A bírónőnek zsidónak tetszik lenni?” – ezt a kérdést tette fel a jobbikos országgyűlési képviselő, amúgy ügyvéd Gaudi-Nagy Tamás egy 2013. november 29-ei tárgyaláson.  
 
Strasbourg: megsértették Hunvald jogát a 31 hónapos fogva tartássalPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
A Hunvald György egykori erzsébetvárosi polgármesterrel szemben megfogalmazott gyanú súlyossága megfelelő indok volt ugyan a politikus vizsgálati fogságba helyezéséhez, ám önmagában nem elegendő ahhoz, hogy igazolja, miért kellett Hunvaldot 31 hónapig rács mögött tartani - állapítja meg keddi ítéletében a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága.  
 
Kövér szerint Mandela nem érdemel főhajtástPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Mint arról beszámoltunk, az elmúlt héten, 95 éves korában elhunyt Nelson Mandela a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnöke, Nobel-békedíjas politikus, emberi jogi harcos, a faji megkülönböztetés elleni harc világszerte ismert alakja és jelképe.    
 
Nem tarthatta meg előadását Szegedi CsanádPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
A kanadai bevándorlási hivatal munkatársai átnézték Szegedi Csanád papírjait, majd az első géppel visszaküldték a Jobbik egykori képviselőjét Budapestre.  
 
Szele Tamás: Politikai kimérákPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Választás lesz, emberek, választás, nem is akármilyen, mert soha ennyi párt, program, gittegylet, ideológia össze nem csapott minálunk. Az már más kérdés, hogy ezeknek a többsége a kormány kacsintására létrehozott fantomszervezet, kiméra, aminek csak az a célja, hogy megossza az ellenzéket – kapnak majd egy kisebb kalap pénzt és utána már csak kreatív könyvelés kérdése, mennyit bírnak hazavinni belőle. Még azok között is lelünk komolytalanokat, akikre mintha emlékeznénk valahonnét.  
 
Új irodában a vásárhelyi Roma Nemzetiségi ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Roma referenst neveztek ki, új irodát nyitnak, kiosztották a Vásárhelyi Cigányságért Díjat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat hétfő délutáni díszközgyűlésén.Sikeres képzési programon vannak túl és újat is indítanak.  
 
Gyermekrajzpályázat és ételosztásPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Harmadik alkalommal rendezi meg Miskolc Cigány Nemzetiségi Önkormányzata Karácsonyi Gyertyaláng elnevezésű programsorozatát. Idén öt alkalommal osztanak ételt a rászorulóknak, s egy rajzpályázatot is hirdetnek gyerekeknek a közelgő ünneppel kapcsolatban.
 
Egyoldalú TASZ-film a cigányságot érő jogsértésekrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Egyoldalú filmet mutatott be a magyarországi cigányságot érő jogsértésekről a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A filmben szinte kizárólag romák és jogvédők szólalnak meg.
 
Első fokon két és fél év börtönt kapott a volt fideszes képviselőPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt nem jogerősen két és fél év börtönre ítélte a Kaposvári Járásbíróság Kovács Józsefet, a Kapos Holding koordinációs igazgatóját. A bíróság hétfői döntéséről a Kaposvári Törvényszék szóvivője tájékoztatta az MTI-t.  
 
Válasz nélkül jár le a gyurcsányi határidőPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
A DK kitart a teljes ellenzéki összefogás szükségessége mellett, de belátják, hogy nem megy, és egyedül készülnek a választásra.  
 
Rajzolgasson napocskát havi ötvenezerértPDF Print E-mail
Tuesday, 10 December 2013
Női jogok, devizahiteles ítéletek, közmunkások képzése – napirend előtt a parlamentben.
 
Eldőlt, kiket indít a Fidesz jövőre megjelent a listaPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz–KDNP-támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.  
 
Szele Tamás: Ennen dugába dőlésPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
Ugyebár, az euroszkepszis is egy politikai álláspont, főleg Nagy-Britanniában terjedt el, és ha tekintetbe vesszük a speciális brit szempontokat, még komoly viták várhatóak ez ügyben a Temze partján – no, de viták, gentlemanek között, nem őrjöngő átkozódások. Azok, kérem, nálunk várhatóak, mert Magyarországon is élnek euroszkeptikusok, akiknek azonban csak két dologhoz nincs közük a jelek szerint: Európához és a szkepszishez. Annál több a szélsőjobboldalhoz.    
 
Az iszonyatos titok miért alszanak gyermekek a koldusok ölében?PDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
A történetet egy blogíró osztotta meg a szívszorongató valóságról. Miért alszanak mindig a gyermekek a koldusok ölében?
 
Gyémántjaim, ne engedjétek magatokat megalázni PDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
Idén a 16 akciónap a nők elleni erőszak ellen rendezvénysorozatba a Közéleti Roma Nők Egyesülete is bekapcsolódott, ennek keretében Kozma Blanka elnök beszélgetést szervezett O. Mara roma festőnővel.  
 
Tízmillós jutalmakat kaptak az állami cégek vezetőiPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
Úgy tűnik, jól teljesítettek az elmúlt évben az állami cégek vezetői, sorra kapták a pré­miumokat, amely 9-10 havi fizetést is jelenthetett nekik pluszban.
 
Óriási többség szavazta le a cigánysátortPDF Print E-mail
Monday, 09 December 2013
A vasárnapi szavazáson résztvevő ózdiak túlnyomó többsége döntött úgy, nem kérnek az úgynevezett roma kulturális központ tervéből, egyúttal véleményt is formált a fideszes városvezetés munkájáról.  
 
Magyarországi Cigány Párt - RészvétnyilvánításPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
“Without political rights we can never be free and equal." „Politikai jogok nélkül soha nem leszünk szabadok és egyenlők! (Nelson Mandela)  
 
A hazai cigányok követelése itthon Magyarországon!PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
A magyar cigányság alapjogi dekrétuma és társadalmi programja lehet a Roma Parlament vezetője által megfogalmazott 25 pont, ami óriási lehetőség és változás lehet a hazai cigányság részére 2014-2018 között.    
 
A roma referensek sikeresek...PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Eddig sikeres a roma referensek munkája a közigazgatásban és a járási hivatalokban - mondta Szabó Erika közigazgatásért felelős államtitkár. Az érettségivel és diplomával rendelkező cigány származású családsegítők és kapcsolattartók feladata, hogy saját közösségüket informálják és segítsék a hivatali ügyekben.  
 
Per újrajátszva: Rasszisták voltak a bábonyi cigányok?PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Sajóbábonyban négy éve romák egy csoportja támadt a városba érkező gárdisták autójára, akik provokálni mentek a borsodi település cigánysorára. Az elkövetőket rasszista bűncselekménnyel vádolták meg, és ítélték el. A PanoDráma az eredeti peranyag és százórányi interjú alapján „zenés tárgyalási kabaréban” eleveníti fel a bíróságon történteket. A diákokból álló esküdteknek pedig újra dönteniük kell. Interjú a független színház vezetőjével, Lengyel Annával.  
 
Zolnay János : Politikai kalandorság A Magyarországi Cigány Pártról PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Ha a Magyarországi Cigány Párt (MCP) erőfeszítése sikeres lesz, akkor tényleg eldönthetik a választásokat – hatalmon tarthatják a Fidesz–KDNP-kormányt.
 
A gyermekek egyenlőségérőlPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Ebben az írásban állampolgárként igyekszem megfogalmazni az elvárásaimat bárkivel szemben, aki kormányra kerül majd 2014-ben. A legfontosabbról van szó - az ország jövőjéről, békéjéről vagy békétlenségéről, mégpedig hosszú távon.  
 
A gyermekek egyenlőségérőlPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Ebben az írásban állampolgárként igyekszem megfogalmazni az elvárásaimat bárkivel szemben, aki kormányra kerül majd 2014-ben. A legfontosabbról van szó - az ország jövőjéről, békéjéről vagy békétlenségéről, mégpedig hosszú távon.  
 
Buszforduló: Megvásárolható romavoksok?PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Zárt közösség, amelynek tagjai saját vezetőik által könnyen manipulálhatók – így összegzik a szakértők, miért felülreprezentált a cigányság a választási csalásokban. A java szerintük még hátravan.
 
Öt számítógépet hozott a Mikulás a szegedi roma tanodánakPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Mintegy 30 szegregációban élő cigány kisgyerek és szüleik kaptak mikuláscsomagokat a Szent Ferenc utcai roma tanoda épületében, ami 5 számítógéppel is gazdagodott.  
 
A cigányok felzárkóztatása többségi érdek PDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Szükség van az önmagért és az országért is felelősséget vállaló roma értelmiségre - mondta az emberi erőforrások minisztere a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáján szombaton Balatonszárszón.  
 
Karácsonyi történetPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
Cigány is tud kellemes meglepetést okozni, ha akar. Cigány, és nem roma.
 
Csempekirályból hűbéresPDF Print E-mail
Sunday, 08 December 2013
A fürdőszobai vállalkozásába jókora hitelállománnyal belebukó, majd az iparkamarai elnökség révén újraéledő Parragh László fontos szereplője a közéletnek. Bármikor odaáll Orbán Viktor mellé, legyen szó tanácsadói szerepről, a szakszervezetek elfojtásáról, a felsőoktatás megregulázásáról. Saját ötletekben nem bővelkedik, de mindig tudja, kihez miért kell fordulni.  
 
Budapest már a demokratikus ellenzékre szavazPDF Print E-mail
Saturday, 07 December 2013
Novemberben a budapestiek közül a Fideszre 25, míg az MSZP-re, az Együtt–PM szövetségre, illetve a Demokratikus Koalícióra összesen 29 százalék szavazott volna az Ipsos felmérései szerint.    
 
Négyszáz rászoruló család kapott tűzifát és élelmiszertPDF Print E-mail
Friday, 06 December 2013
Tizenöt tonnányi tartós élelmiszert és négyszáz mázsa tűzifát osztottak szét a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkatársai a rászorulók között a borsodi Tiszalúcon.  
 
Bakács Tibor: Éhezők viadala 3PDF Print E-mail
Thursday, 05 December 2013
Hatalmas sikert aratott a világon (így nálunk is) az Éhezők viadala című hollywoodi akciófilm, ami után természetes a rókabőr nyúzás, vagyis már a második részét láthatják a lecsúszóban lévő, de mozira még pénzt áldozó középosztály fiai. Nekik is szól az evangéliumom (jó hír), már forgatják a 3. részt Budapesten, és ez már nem fikciós akciófilm, hanem reality-show, valódi szereplőkkel, hiteles környezetben.  
 
Szele Tamás: JoggyakorlatPDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2013
Nem volt régen, hogy a Magyar Hajnal nevű „mozgalom” tüntetést rendezett a Józsefvárosi Pályaudvarra tervezett holokauszt-emlékmű ellen, állítólag azért, mert sokallják a költségeit. Hát, ha sokallják, drágállják, épp megtehetik – de nyilvánvalóan nem az összeg a legnagyobb bajuk, hanem az, hogy ilyen emlékművet egyáltalán tervezhetnek ma, Magyarországon.  
 
Gyurcsány Ferenc: Nem diktálokPDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2013
A DK elnöke szerint a kormány rezsipolitikája idővel megöli önmagát. A Demokratikus Koalíció újra akarja kezdeni az ellenzéki együttműködésről szóló tárgyalásokat, amelyeken Gyurcsány Ferenc szerint felelősségérzetből társadalmi támogatottságuknál kisebb képviseletet kérnének maguknak. A párt elnöke szerint a választási szövetség arról szólna, hogy leváltsák a köztársaságot feldúló Orbán Viktor rendszerét.  
 
Mesterházy: a legfontosabb a bizonytalan szavazók meggyőzésePDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2013
A tüntetőket a képviselőjelöltek forró teával kínálták. Az egyik tüntető – köszönet gyanánt – fölborította a forró teával teli tálcát.  
 
Szele Tamás: Majomország PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
Van, hogy az ember nehezen kap levegőt. Megrökönyödés okából. E helyen írok ki pályázatot annak a bölcs embernek, aki meg tudja nekem mondani, mit vétett Weöres Sándor és kinek, valamint mikor? És mivel? Itt és most kell gátat szabnunk a magyar költészet és jelképei ellen folyó hadjáratnak, én a magam részéről bízvást megígérhetem, hogy ha elkapok bárkit, aki költő szobrát rongálja, olyan pofont kap, hogy nemcsak elölről, de visszafelé is elmondja a Toldi-trilógiát.  
 
Horváth Aladár: Újabb keresztes háború a sokgyermekes cigány családok ellen!PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A minap a családi pótlék témája került újra terítékre a nevében is keresztény + demokrata párt, és az advent idején kettős fakeresztekkel „pogányoló” Jobbik Magyarország nevű képződmény sajtómegjelenéseiben. Előbbi kódoltan (becsomagolva), utóbbi nyíltan uszított a nagycsaládos cigányok ellen.   Horváth Aladár, MCP szóvivő
 
Újabb keresztes háború a sokgyermekes cigány családok ellen!PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A minap a családi pótlék témája került újra terítékre a nevében is keresztény + demokrata párt, és az advent idején kettős fakeresztekkel „pogányoló” Jobbik Magyarország nevű képződmény sajtómegjelenéseiben. Előbbi kódoltan (becsomagolva), utóbbi nyíltan uszított a nagycsaládos cigányok ellen.   Horváth Aladár, az MCP szóvivője 
 
Széles Gábor: Hiszek az ufókban és IstenbenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
Földönkívüliek, energiacella, legyőzött gravitáció, Békemenet, prolongált orbáni kétharmad - csupa szürreálisnak tetsző dologról mesélt nekünk hazánk hatodik leggazdagabb embere, a médiatulajdonos gyáriparos. Nagyinterjú két részben; ez itt az első etap, öveket bekapcsolni.   Széles Gábor
 
Setét Jenő: Szövetségek és választásokPDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A politikai elit önfelmentő demagógiája, hogy nem érdemes a roma szavazókért kampányolni, mert úgysem szavaznak, nettó hazugság. Roma szavazatok segítettek már hatalomba baloldali és jobboldali pártot egyaránt.   Setét Jenő
 
Holland alapítvány a cigányzenéért PDF Print E-mail
Tuesday, 03 December 2013
A világhírű cigányzene megmentéséért alapítványt hoztak létre Hollandiában, amelyet pénteken este a budapesti holland nagykövetségen is bemutatnak. A Magyar Nóta Alapítvány alapvető célja a cigány muzsika szerepének növelése, az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő cigány muzsikusok támogatása.  
 
Sátáni cinkosság PDF Print E-mail
Monday, 02 December 2013
Gyomorforgató szélsőjobboldali ideológiai agresszió idejét éljük: önkormányzati és egyházi cinkossággal ismét "fatákolmányokat" állítgat a Jobbik.
 
Írasd fel a neved a "jótétemények" könyvébe!PDF Print E-mail
Sunday, 01 December 2013
Támogatási befizetését a következő számlaszámokon teheti meg: CIB BANK CIB BANK Forint számlaszám: 1070 0543 - 6760 9895 - 5110 0005 Euro számlaszám: HU 40 1070 0543 - 6760 9895 - 5000 0005 Külföldi utalás esetén Iban : HU82107005436760989551100005 Bic: CIBHHUHB Támogatását, segítségét előre is köszönjük!    
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk