Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A cigány: rabszolga vagy janicsár PDF Print E-mail
Saturday, 30 November 2013
Megrekedt a roma egyenjogúság és a roma polgárosodás, ezért volt muszáj Horváth Aladárnak megalakítania a Magyarországi Cigánypártot. Azon azonban velünk együtt az ORF is meglepődött, hogy a párt már egy éve működik.
 
Vasárnaptól bárki kérhet lakást, aki rászorulPDF Print E-mail
Saturday, 30 November 2013
A jövőben bárki kérvényezhet szociális bérlakást, aki szociálisan rászorul vagy hajléktalan, esetleg túlzsúfolt lakásban él. Egy módosított kormányrendelet szerint a Nemzeti Eszközkezelő tartalékállományából utalhatnak ki lakást, de előfordulhat, hogy nem lesz benne se fürdőszoba, se WC, se villany és melegvíz sem. Boldvalenkei emberek
 
Szele Tamás: Műmellek és máglyaPDF Print E-mail
Saturday, 30 November 2013
„Pipacsok, rózsák, dáliák? Szebbek a genitáliák! Azt mondják a modern elvek, éljenek a nemi szervek!” Nem, ezt speciel nem Vidnyándszky Attila mondta, nem is Alföldi Róbert, hanem Stanislaw Lem, ő is bolondozott, de mindenesetre ez jut az ember eszébe, mikor a Nemzeti Színház új bemutatójának a képeit látja. Arról volt, ugye, szó, hogy vége az Alföldi-féle „provokatív” színháznak, kozmopolitizmusnak, a konzervatív értékek kerülnek előtérbe ezentúl. Meg a műmellek, kérem.
 
Bejuthat-e valaha roma párt a parlamentbe?PDF Print E-mail
Friday, 29 November 2013
Noha az elmúlt évek legszélesebb körű roma politikai összefogásával és Horváth Aladár ringbe szállásával névleg jelentősen megerősödött a Magyarországi Cigánypárt (MCP), meglehetősen borúsak egy roma szervezet parlamenti bejutási esélyei. Óriási helyzeti előnnyel indul ugyanakkor az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) uraló Fidesz-szövetséges Lungo Drom, amely a szabályozás következtében roma rivális nélkül juthat be a nemzetiségeknek fenntartott kedvezményes országgyűlési helyekre. A Roma Sajtóközpont (RSK) cikke a hvg.hu-n.  
 
Soros a roma munkásosztályért kampányolPDF Print E-mail
Thursday, 28 November 2013
A korábban merész - és erkölcsi szempontokat figyelmen kívül hagyó - pénzügyi manővereivel meggazdagodott Soros György nyugdíjaséveire leginkább a kapitalizmus ostorozásában és progresszív politikai ötletei népszerűsítésében találta meg önmagát.  
 
Másnak is feltűnt az áfahiányPDF Print E-mail
Thursday, 28 November 2013
Beszélt az Indexnek a Horváth András ex-adóellenőr mellett kiálló, de egyelőre névtelenséget kérő volt adóhivatalnok. Sok az alkalmatlan ellenőr, az egész hivatal felépítése úgy rossz, ahogy van. Az Európai Bizottság egyik tanulmánya is alátámasztja, hogy Magyarország évente 1000 milliárd forintnál is több áfabevételtől esik el.  
 
A Sályi utcát ellenőrizték az AvasonPDF Print E-mail
Wednesday, 27 November 2013
Az átfogó ellenőrzések sora kedden az Avas 2. ütemben található Sályi utca 2-10. számú házakhoz ért. A különböző hatóságok képviselői a közösségi együttélés szabályainak betartását ellenőrizték. A közösségi együttélés alapvető szabályainak betartatásában nagyobb jogkört biztosít a hatóságoknak az október 1. óta érvényes 35/2013-as számú önkormányzati rendelet. A dekrétum feljogosítja a rendészeket, hogy szabálysértés esetén 10 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabjanak ki, ami az önkormányzat elé kerülve, közigazgatási eljárás után akár 150 ezer forintra is rúghat.  
 
A Sályi utcát ellenőrizték az AvasonPDF Print E-mail
Wednesday, 27 November 2013
Az átfogó ellenőrzések sora kedden az Avas 2. ütemben található Sályi utca 2-10. számú házakhoz ért. A különböző hatóságok képviselői a közösségi együttélés szabályainak betartását ellenőrizték. A közösségi együttélés alapvető szabályainak betartatásában nagyobb jogkört biztosít a hatóságoknak az október 1. óta érvényes 35/2013-as számú önkormányzati rendelet. A dekrétum feljogosítja a rendészeket, hogy szabálysértés esetén 10 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabjanak ki, ami az önkormányzat elé kerülve, közigazgatási eljárás után akár 150 ezer forintra is rúghat.    
 
Vágóhídra küldené a fattyú lovakat a minisztériumPDF Print E-mail
Tuesday, 26 November 2013
Ellehetetleníti a kis, családi vállalkozásként működő lovardákat, a hobbiállatok jelentős részét pedig vágóhídra ítélheti a Nemzetgazdasági Minisztérium új, szigorú rendelete. A lovasok petícióval tiltakoznak.  
 
Hova tűnnek a romáknak szánt milliárdok?PDF Print E-mail
Tuesday, 26 November 2013
Az integrációra, a hátrányos helyzetűek esélyteremtésére szánt uniós pénzekből alig lehet felmutatni eredményeket, ez Magyarországra éppúgy igaz, mint más európai országokra. Az uniós célt ugyanis erősen legyengíti a projektek „lepapírozása”, a pályázatbiznisz kiépülése, valamint a nemzeti oktatás- és szociálpolitikák érdeke.  
 
100 forintért problémamegoldás cigány-magyar vitás ügyekbenPDF Print E-mail
Monday, 25 November 2013
Hívásra kiszáll, és rendezi az ország bármely településén a helyi romák és magyarok között kialakult konfliktusokat Kállai Csaba. Az „európai uniós fővajda” levelet intézett az önkormányzatokhoz, bátran forduljanak hozzá, ha közigazgatási területükön eltulajdonítottak valamit. A közreműködés ára havi 100 forint.     Vona Gábor csapata, a Jobbik sem zárkózik el a 100 forintos cigánytól és megoldástól.  
 
A belvárosban tüntettek a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Sunday, 24 November 2013
Vasárnap délután, zuhogó esőben tüntettek a rasszizmus ellen Budapesten, a Nádor utca és Zoltán utca kereszteződésében. Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője
 
Szele Tamás: Szélsőjobb alfelekPDF Print E-mail
Sunday, 24 November 2013
A tegnapi tüntetés és ellentüntetés mérlegét megvonva egy mondatba sűríthetjük a tanulságot: a Magyar Hajnal megmutatta farizmát, az Antifasiszta Hálózat pedig a karizmát. Na jó, karizmáját. Ritkán sikerül szélsőjobboldali szervezet, mit szervezet, párt legelső akciója ilyen ügyetlenül – az ellenük demonstrálók, ha nem is voltak számszakilag többen, mint az új politikai alakulat egyenruhásai, de sikerrel söpörték szét a fasisztoid beszédeket. Sikerrel és szirénával.      
 
Dr. Horváth Ferenc: Elfogult emlékeztető egy rendezvényrőlPDF Print E-mail
Sunday, 24 November 2013
Minden kedves résztvevőnek köszönöm az örkényi rendezvényen való aktív közreműködést... Egy, talán egyetlen egy attitűdöt kivéve, úgy érzem tényleg mederben folytak az előadások és a viták. Mások is és jómagam is olyan tételes információk birtokába jutottunk, amik később jelentőséggel bírhatnak a roma közéletben. Mert a kimondott szónak súlya van!  
 
Szele Tamás: Sajtó, kényszer, szabadság?PDF Print E-mail
Sunday, 24 November 2013
Nagyon, nagyon komoly bajok vannak mostanság a magyar sajtó szabadságával. Teljesen szabad nyilvánvalóan sohasem volt, de annyira láncra sem verték még eddig, mint mostanság akarják. Se szeri, se száma a jobbára indok és alap nélkül indított sajtópereknek, az oknyomozó újságírás lassan már tökéletesen lehetetlenné válik, a vélemény kinyilvánítását is büntetni kívánja szinte mindenki – lehet, hogy a közeljövőben már csak a Fürge Ujjak jelenhet meg háborítatlanul?  
 
Baráti gesztus és odafigyelés PDF Print E-mail
Wednesday, 20 November 2013
Mire elég manapság félmillió forint? Elég sok mindenre, vagy elég kevésre, attól függ, honnét nézi az ember, de a sashalmi önkormányzat megfizethetetlen dolgot rendezett vele – barátságot.    
 
Választást nyert az MSZP a Fidesz-Jobbik koalíciónak PDF Print E-mail
Wednesday, 20 November 2013
A Fidesz könnyen lehet, hogy véglegesen megnyerte a jövő évi választásokat. Ráadásul úgy, hogy semmi további törvénymódosításra nincs szükség, mivel a Jobbik megoldotta ezt a problémát. Egy egész egyszerű húzással, ami nagyjából Piszkos Fred logikáját követte. Lecsaptak egy labdát, ami egyenesen az MSZP fején landolt.
 
Választást nyert az MSZP a Fidesz-Jobbik koalíciónak PDF Print E-mail
Wednesday, 20 November 2013
A Fidesz könnyen lehet, hogy véglegesen megnyerte a jövő évi választásokat. Ráadásul úgy, hogy semmi további törvénymódosításra nincs szükség, mivel a Jobbik megoldotta ezt a problémát. Egy egész egyszerű húzással, ami nagyjából Piszkos Fred logikáját követte. Lecsaptak egy labdát, ami egyenesen az MSZP fején landolt.  
 
Kemény, tökös náci...PDF Print E-mail
Monday, 18 November 2013
Egy ismeretlen személy támadt Csillag Ádámra a Jobbik Horthy évfordulós megemlékezés előtt a buszon videón rögzített részlete.  
 
Összetört Radnóti-szobor: baleset miatt nyomoznakPDF Print E-mail
Monday, 18 November 2013
Autóval darabokra törték Győr határában a Radnóti-szobrot, amelyet a költő halálának helyszínéhez közel állítottak fel 1980-ban – írja hétfői számában a Kisalföld.    
 
Radics Béla: Segélykiáltás!!!PDF Print E-mail
Monday, 18 November 2013
A SEGÉLYKIÁLTÁST TEGNAP ESTE HORVÁTH CSABA ÍRTA KI A NEMZETKÖZI ROMA INTERNETES HÁLÓZAT FACEBOOK CSOPORTUNKBAN! FELHÍVJUK MINDEN SEGÍTENI KÍVÁNÓ EMBER, A ROMA VEZETŐK, ÉS NEMROMA POLITIKAI VEZETŐK, A JOGVÉDŐK, ÉRDEKVÉDŐK FIGYELMÉT, ÉS KÉRJÜK AKI TUD SEGÍTSEN! HORVÁTH CSABA ELÉRHETŐSÉGÉT MEGKAPHATJÁK A : radics.b.68@gmail.com e-mail címen, vagy Szami Radics Béla facebook oldalán privát megkeresés után!  
 
Szele Tamás: Könyvégetés, szobordöntésPDF Print E-mail
Monday, 18 November 2013
Legyünk egy kicsit cinikusak: a magyar szélsőjobboldal Radnóti-hétvégét tartott. Az ártalmatlan költő ideális célpont volt már életében is, most, mártírhalála után főleg nem várható, hogy visszaüt, de remekül lehet az emléke gyalázásával provokálni mindenkit, aki szereti. És ki szereti? Aki nem szélsőjobboldali. Tehát rajta – pénteken jelent meg a hír, hogy Radnóti-kötetet égettek, tegnap már a szobrát is kidöntötte valaki. Természetesen és bizonyára véletlenül.  
 
Vessék ki! - Balog Zoltán és a cigányok gyalázásaPDF Print E-mail
Sunday, 17 November 2013
"Nem tűrjük katolikus honfitársaink gyalázását - mondta Balog Zoltán erőforrás-miniszter a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének minapi közgyűlésén -, cserébe viszont azt kérjük, elsősorban az itt megjelentektől, ne tűrjék meg maguk közt a kisgyermekekkel erőszakoskodókat, vessék ki maguk közül a pedofíliában vétkeseket!" Nem, nem, isten őrizz, hogy ilyet mondott volna, vicc volt, nem ezt mondta, és nem ott. Hanem a Fidesszel szövetséges cigányszervezet, a Lungo Drom szolnoki kongresszusán ezt: "Nem tűrjük a cigányok gyalázását, de önök se tűrjék meg maguk között a bűnözőket, a zavarkeltőket!"
 
Szegénységük áldozatai lettek - A putnoki bányatragédia hátterePDF Print E-mail
Saturday, 16 November 2013
Két ereje teljében lévő fiatalember halt meg csütörtökön az egykori putnoki szénbánya meddőhányóján. Nem először jártak arra, mivel eladták, amit illegálisan bányásztak. A környékbeli szegények rendszeresen vettek tőlük kis mennyiségű szenet. Többre, legálisan már nem futotta.  A cikk végén olvasható Horváth Gyula és dr Horváth Ferenc felhívása!   
 
Fagyjál meg, ahol akarsz!PDF Print E-mail
Saturday, 16 November 2013
A magyar állam okafogyottá vált. Már hogy tisztázzuk a szavak mögötti valódi jelentést: az "állampolgárok" nem az állam afféle alattvalói, egy gépköztársasági királyság tányérnyalói és udvaroncai; nem az állam "ad kenyeret" a kezükbe – éppen hogy ők adják oda az államnak munkaerejüket, jövedelmük egy nagy (és egyre nagyobb) részét, tulajdonképpen – most mit szépítgessük – az életük vissza nem téríthető adagjait; de nem ám azért, mert az államnak ez amúgy alanyi jogon jár, hanem afféle közös háztartási pénzként, ami kell a kosztra-kvártélyra, a gyerek iskolájára, és néha mozira, nyaralásra, sörre-cigarettára.  
 
Kócosfogú rémségnek nevezték SelmeczitPDF Print E-mail
Friday, 15 November 2013
A Fidesz szerint Selmeczi Gabriellát megsértették mint nőt, megsértették mint édesanyát és megsértették mint képviselőt, amikor Kéri László politológus az MSZP-s Szekeres Imre fórumán kócosfogú rémségnek nevezte a Fidesz szóvivőjét – derül ki az MNO híradásából.
 
Kétféle falopás, kétféle rendőrségPDF Print E-mail
Friday, 15 November 2013
Magyarországon a nagy földrajzi távolságok miatt tájegységenként változik a rendőrök reakciója falopásra. Ami keleten még megengedhető, az nyugaton már kezd kimenni a divatból.  
 
Vérdíj, fenyegetés büntetlenülPDF Print E-mail
Friday, 15 November 2013
Semmiféle következménye nem lesz annak, hogy tavaly egy szélsőséges portálon lényegében vérdíjat tűztek ki „magyarellenes zsidókra”, ennek nyomán pedig több embert súlyosan megfenyegettek. A rendőrség ugyanis a közelmúltban másodjára, úgy tűnik, végérvényesen is megszüntette az ügyben indult nyomozást.
 
Embertelenek és hajléktalanok PDF Print E-mail
Friday, 15 November 2013
Megy a háború a hajléktalanokkal, röpködnek az érvek pro és kontra, szelídlelkű emberbarátok veszekednek nettó ökrökkel, akik szerint aki akar dolgoz, aki akar lak.
 
A Békemenetre terelte dolgozóit a CBA PDF Print E-mail
Friday, 15 November 2013
Budapest – Eggyel több ok, hogy tisztességes ember ne tegye be a lábát a CBA-ba. Eddig is volt miért elkerülni a magát magyarnak nevező üzletláncot, nem utolsósorban azért, mert annak vezetői támogatták a Gój Motorosok nevű kirekesztő bandát. Ráadásul a CBA drágább is, mint a legtöbb magyarországi áruházlánc. Baldauf László a CBA társtulajdonosa. Gój Modorosok.  
 
A Menhely Alapítvány közleményePDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
Új jogszabályok rendelkeznek arról, hogy Budapest számos közterületén az életvitelszerű tartózkodás jogellenes, aki e területeket a rendészeti szervek felszólítására nem hagyja el, az szabálysértést követ el.
 
Két diplomám van, három nyelven beszélek, közmunkás vagyokPDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
Régész, művészettörténész, építészmérnök, könyvtáros, magyartanár. Ilyen és más diplomával rendelkezők is kénytelenek közmunkásnak jelentkezni. A jelenleg folyó kulturális közfoglalkoztatási programok résztvevői közt rengeteg a diplomás, őket a kormány most újra meg akarja tanítani dolgozni. A közintézményeknek és a munkanélküli diplomásoknak is jól jönnek ezek a programok, de méltatlannak tartják a helyzetet.
 
Nyert a DK első fokon: ki kell adni a trafikpályázatok adataitPDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
A Fővárosi Törvényszék szerdán egy, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke által indított perben első fokon, nem jogerősen arra kötelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra a trafikpályázatokat elbíráló bizottság tagjainak névsorát, illetve a vesztes és nyertes pályázatok bírálati lapjait. Ezt Molnár Csaba jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.  
 
Rosszabbul élünk, mint négy éve - most ténylegPDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
A magyarországi szegénység alakulásával már több írásunkban is foglalkoztunk. Most a GfK Vásárlóerő tanulmányának és a KSH friss fogyasztási adatsorai alapján vizsgáljuk meg ismét a témát. Ez utóbbi szerint csak a gazdaságilag legjobb helyzetben lévők (a legfelső jövedelmi ötöd) összfogyasztása tudott bővülni a többiek csökkenésével szemben az idei első félévben a tavalyihoz képest.  
 
Baja-gate: dideregnek az állítólag tűzifán megvett romákPDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
Tényleg a Fidesz adja a tűzifát a botrányt kiváltó bajai választókerületben. Ám nem csak a választás idején, máskor is. Lapunk visszatért a tett színterére. Baja egy hónappal a botrányos második forduló után. Exkluzív riportunk a holnap utcára kerülő Heti Válaszban.
 
Szele Tamás: Hakuna matata!PDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
Hakuna matata! Ne aggodalmaskodjunk, az élet szép, az ég felhőtlen, a légköri viszonyok kiválóak, a Hotel Hotel Alpha nemsokára belép Bissau légterébe, ahol a kifutópályán a hadsereg és a biztonsági erők díszőrsége fogadja, majd az utasokat államfőnek kijáró díszkísérettel veszik őrizetbe. Délután szafári, tantálbányák látogatásával. Este ismerkedés a helyi rovarvilággal. Önök a Sólyom Airways járatával utaztak a festői Afrikába!
 
üntető FideszKDNP-s hölgyekPDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
130-130 ezer forintos büntetéssel sújtotta az ún. Tisztelt Ház Vadai Ágnest és Szűcs Erikát. A két DK-s képviselő november 5-én tiltakozott a nőkkel szembeni erőszak ellen, továbbá – amint Vadai Ágnes a Facebookon közölte – az ellen, hogy „az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet”.  
 
Szégyenlista Itt vannak a nőbüntető FideszKDNP-s hölgyekPDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
130-130 ezer forintos büntetéssel sújtotta az ún. Tisztelt Ház Vadai Ágnest és Szűcs Erikát. A két DK-s képviselő november 5-én tiltakozott a nőkkel szembeni erőszak ellen, továbbá – amint Vadai Ágnes a Facebookon közölte – az ellen, hogy „az asszonyverő Balogh József még mindig képviselő és polgármester lehet”.    
 
Köddé vált magyar milliárdosok, eltűnt vagyonok PDF Print E-mail
Thursday, 14 November 2013
Több magyar milliárdos is kimaradt a legutóbb megjelent, a leggazdagabb honfitársainkat felsoroló kiadványból.
 
Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők! PDF Print E-mail
Wednesday, 13 November 2013
A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat útjára indította a „Van egy álmom...” című programsorozatát!
 
Van egy álmom... MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Wednesday, 13 November 2013
Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők! A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat útjára indította a „Van egy álmom...” című programsorozatát!   Programjainkra olyan Miskolcon élő 11-15 év közötti fiatalokat várunk, akik heti rendszerességgel az érdeklődésüknek megfelelő, térítésmentes foglalkozáson való aktív részvétellel szeretnék szabadidejüket eltölteni. Következő foglalkozásunk időpontja: 2013. november 16. 16-20 óra között Helyszín: Miskolc, Baross Gábor u. 13-15. (Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat irodája) Következő foglalkozásunk alkalmával, amit kínálunk: • filmklub • móka, kacagás • tánc, zene Elérhetőségeink: e-mail: miskolcicko2010@gmail.com tel.: 06-70 777-5785   Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-PRESS.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is! http://www.facebook.com/hirugynokseg      
 
Hosszú lécek éjszakáiPDF Print E-mail
Wednesday, 13 November 2013
Balog Zoltánnak megint elsült a szája: a keresztények jobb emberek mindenkinél, de legalábbis nekik meg van bocsátva ugyanaz.  
 
Magyarországi Cigány Párt lakossági fórum meghívó PDF Print E-mail
Wednesday, 13 November 2013
Tisztelettel meghívjuk roma testvéreinket és mindazokat, akik egy békés és előítélet-mentes világban szeretnének élni, egy kerekasztal-beszélgetésre. A rendezvény helye: 2377 Örkény Iskola u. 20. – Magodi étterem A rendezvény ideje: 2013. november 23. / 11.00 órától- 13.30 óráig
 
Pofátlan: megszavazta Vadaiék büntetését a komondoros BaloghPDF Print E-mail
Tuesday, 12 November 2013
Százharmincezer forinttal csökkentette a Demokratikus Koalícióban politizáló független Vadai Ágnes és Szűcs Erika tiszteletdíját a parlament Kövér László házelnök javaslatára. Nem kis arcátlanság kellett ahhoz, hogy a büntetésre igent mondjon Balogh József is, aki ellen Vadaiék demonstráltak.  
 
Kállai Ernő - Francia EstPDF Print E-mail
Sunday, 10 November 2013
  Időpont: November 22. 19:00 Helyszín: Óbudai Táraskör, Kiskorona utca 7, Budapest 1036 Műsorprogram: Poulenc: d-moll szonáta Saint-Saëns: d-moll szonáta, op. 75/1 -----------------szünet------------------------- Saint-Saëns-Ysaye: Etűd keringő formában Debussy: Holdfény Ravel: Darab habanera formában Ravel: Tzigane Kállai Ernő, hegedű Ifj. Balázs János, zongora Jegyár:1400 Ft, diákjegy: 700 Ft
 
Válaszlevél-féle egy világszövetségnekPDF Print E-mail
Friday, 08 November 2013
Kedves Patrubány Miklós uram! Hogy az elején kezdjem, volt ám valamikor minékünk egy Világszövetségünk. Minékünk, magyaroknak, felekezetre való tekintet nélkül. Így, múlt időben, mert amint látom, sóhivatal lett belőle, tapsoncok szélsőjobboldali klubja vagy bolondok tornya, válassza ki magának, amelyik éppen tetszik. Hagynám, hadd múlassák az időt tetszésük szerint, míg kárt nem tesznek, magukban vagy másban, és becsületes embereket nem sértegetnek – de nem ülnek meg békében, hát szólnom kell.         
 
Polgár Alapítvány - Meghívó, rendezvényPDF Print E-mail
Friday, 08 November 2013
 
Szele Tamás: Zsinati ügyekPDF Print E-mail
Wednesday, 06 November 2013
Hogy mi történt vasárnap a Szabadság téren, mindannyian tudjuk. Leleplezték Horthy Miklós mellszobrát, minden tiltakozás dacára, holott legalább háromszor annyian fejezték ki ellenérzésüket, mint ahányan rokonszenvüket. A műtárgyat azóta üvegkalitkába tették, arra riasztóberendezést kötöttek, ipari kamerákkal figyelik, minden bizonnyal azért, mert maguk a felállítói is tartanak attól, hogy kijön és elszabadul. Késő bánat, már itt járkál, közöttünk.   Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész - " Én vagyok az Óz, a nagy varázsló..."
 
Orbán haverja villámgyorsan többszörös milliárdos lett PDF Print E-mail
Wednesday, 06 November 2013
Felcsút polgármestere már a 88. a leggazdagabb magyarok listáján, 6,9 milliárdosra becsült vagyonnal. Mészáros Lőrinc Orbán Viktorral – Forrás: origo
 
Civil szervezetek összefogása egymásért.PDF Print E-mail
Wednesday, 06 November 2013
A Budapest Bike Maffia, a Romani Platni, a TASZ és a Menhely Alapítvány közös figyelemfelhívó akciója.
 
Bokros Lajos előadása a Debreceni EgyetemenPDF Print E-mail
Wednesday, 06 November 2013
Megtekinthető a hétfői előadás, amit a Debreceni Egyetemen tartott Bokros Lajos EP képviselő az uniós intézmények szerepéről a válságkezelésről.  
 
Facebook: beteg vagy? PDF Print E-mail
Wednesday, 06 November 2013
Fejlődésellenes ultrakonzervatív pillanataimban - amikor amiatt a rohadt gép miatt még magamra sincs időm, nem hogy másra - belegondolok: milyen lenne az élet Facebook nélkül. Mi lenne ha holnaptól megszűnne a cég? Kemény, mi?  
 
A makói Buzás Anna száll harcba Lázár Jánossal PDF Print E-mail
Wednesday, 06 November 2013
A 2014-es országgyűlési képviselő választáson az új Csongrád megyei 4-es választókerületben a kormánypárti Lázár Jánossal szemben a Demokratikus Koalíció a makói MSZP-s polgármester lányát, Buzás Annát indítja, míg az MSZP - Együtt 2014-PM választási szövetség jelöltje Varga Péter apátfalvi polgármester.
 
Horváth Aladár: Rendezni végre közös dolgainkatPDF Print E-mail
Tuesday, 05 November 2013
Niedermüller Péter, a DK alelnöke, a párt roma integrációban (inklúzióban-befogadásban, ahogy ő fogalmazott a minap egy konferencián) elkötelezett politikusa „fölmondta a leckét” – ismertette a roma polgárjogi mozgalom két évtizedig vallott nézeteit: Kell-e „roma politika”? címmel. Horváth Aladár  - polgárjogi aktivista, a Cigány Párt szóvivője   Itt olvasható:  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/337309_rendezni_vegre_kozos_dolgainkat
 
Szele Tamás:Nemzetvizsga PDF Print E-mail
Tuesday, 05 November 2013
Egzámen lesz nemsoká, minden közalkalmazottnak, már amelyik le nem vizsgázott már jó előre. Éspedig nemzettudatból lesz egzámen, amint azt Semjén Zsolt tudomásunkra hozta tegnap. Hogy miképpen lehet e tárgyból levizsgázni, az rejtély előttem: adnak egy zászlót, egy törököt és egy várfalat, aztán lesik, hogy ugrik a jelölt vagy nem ugrik? Szerencsére lesz hozzá segédkönyv, azt kell majd bebiflázni a meglett hivatalnokoknak. Szép lesz, izgalmas lesz. Ő az ártatlan vak komondor – Fotó: vasarnapihirek.hu
 
"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" Monoklival flashmoboztak a parlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 05 November 2013
Vadai Ágnes és társai nyomtatott papírokkal és monoklival demonstráltak kedden. Latorcai János, az ülést vezető KDNP-s országgyűlési alelnök szerint az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek.    Vadai Ágnes még monoklit is festett a szeme alá
 
"Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?" Monoklival flashmoboztak a parlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 05 November 2013
Vadai Ágnes és társai nyomtatott papírokkal és monoklival demonstráltak kedden. Latorcai János, az ülést vezető KDNP-s országgyűlési alelnök szerint az ülés rendjét súlyosan veszélyeztető módon viselkedtek.  Vadai Ágnes még monoklit is festett a szeme alá
 
Szalonnazsidózás PDF Print E-mail
Monday, 04 November 2013
Ülök a hivatalban, falun, ami névleg város. Ki is táblázták a kurta kocsmánál: "Üdvözöljük városunkban!" Az utcákon masszív vetemény, virág, szar és szalonnaszag terjeng. Életszag. Velem szemben a végzet asszonya, járási vezető: toka, lenőtt zsíros haj, kifakult-kihízott kiskosztüm és a tudatlanság egy olyan foka, amelyet már nem lehet mérni. Spéci NASA felszereléssel sem. 150 IQ, mínuszban. Mondom neki, hogy nagyapám innen származott. Most meg itt fekszik - a temetőben.
 
Európai cigánykérdés- Bíró AndrásPDF Print E-mail
Monday, 04 November 2013
Az, hogy megkülönböztettek, fokozta a velem született érzékenységet. Bulgáriában születtem, ahol az utcán ott volt a bolgár, zsidó, örmény gyerek, mindegyik a maga megélt identitásával, amely nem volt konfliktusos identitás. Természetes volt, hogy vannak mások, és a másik nem több és nem kevesebb, mint én.
 
Szele Tamás:Emberszag a Szabadság téren PDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
Emberszagot érzett a szélsőjobboldali Horthy-szimpatizáns ma a templom előtt, még ha nem is így fogalmazott. Hanem úgy, amint a Horthy-szobor avatása ellen tüntető tömeg felé nézett, hogy „érzem a szagukat”. Persze, a szalonzsidózás műfajában sem számít ez nagy alakításnak, de ő legalább megtette a magáét. Hogy a templomban aztán mit érzett, meg nem mondhatom, mert ott emberszag nem lehetett – kriptabűz talán, de nem szeretnék szentségtörést elkövetni.  
 
Magyar AIDS Gála és jótékonysági koncertPDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
  Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-PRESS.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg   C-PRESS
 
Nácik haza! Zúg a Horthy- szoboravatást ellenző tömeg PDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
A Horthy- szoboravatásra érkezőket mintegy ezer ellentüntető várta a Szabadság téren.
 
Gémesi Gábor:De szar itt élni! PDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
A magyar identitás szerves része az önsajnálat. Részben okkal, joggal. Részben érthető és elfogadható. “Máshol valamivel jobb, könnyebb, de itt…” “El kell menni, különben…” Ismerős mondatok, ugye? Mi magyarok folyton csomagolunk. Már aki még nem ment el – külföldiek poharát mosni vagy lépcsőjét súrolni.    
 
Király Gábor:A szegekPDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
Emlékszem, mikor hazajött apa, elébb a gubát akasztotta fel, aztán egy mosoly,  - megjöttem mama!, rohanok hozzá, és ő fölemel.   De aztán már semmi se érdekel. Mert egyszer csak nem jött többé haza.   Csak néztem az oltár felett a Krisztust, szólt a kórus márványhangú dala, de nem a Megváltó kezéből csorgó festett vér fogta a szemem oda, csak a rozsdától megbarnult vasszegek, miken a bánat úgy függeszkedett, hogy a meggyötört Úr Krisztus meztelen teste és csurdé, örök fájdalma középen szépen eltakarva legyen, ahogy apukám kopott kabátja és anyám tarka, utcai köntöse takarta be az én kiskabátom otthon, a középső szegen.    
 
Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz PDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
Budapest – Eltörölné a kormány azt a szabályt, amely szerint automatikusan megszűnik a 70 éves korukat betöltő alkotmánybírák mandátuma. Sunyi módon, a nyilvánosság megkerülésével, minden előzetes vita nélkül, Mindenszentek napja előtti estén kerül fel a módosítás a parlament honlapjára.
 
Asperján György: Wittner Mariska erényességéről PDF Print E-mail
Sunday, 03 November 2013
Azon kevesek közé tartozom, akik Wittner Máriát már 56 viharos napjaiból ismerik, és egyenesen a Corvin közből. Akkori tapasztalataim szerint, nyugodt lélekkel állíthatom, a politikailag megfelelni akaró Dániel Péter legalább annyira primitív, mint a szintén megfelelni akaró, csak ráadásul mérhetetlenül műveletlen Wittner Mária. Dániel Péternek fogalma sincs az akkori viszonyokról, konkrét emberi helyzetekről, például arról, hogy milyen összetételű volt a Corvin közi forradalmár "sereg", hogyan zajlottak ott a mindennapok, és tudatlanságában vádaskodik.        
 
Lendvai Ildikó: Közügyektől eltiltvaPDF Print E-mail
Saturday, 02 November 2013
Tisztelt Bíróság, előre jelzem: koedukált cellát szeretnék. Mármint arra az esetre, ha a független igazságszolgáltatás megrágalmazásának tetszene minősíteni ezt az írást. Arra készülök tudniillik, hogy a Molnár Gyula ügyében született másodfokú ítéleten álmélkodjam. Koedukált cellát pedig nem azért kérek, mert koromhoz nem illően mindenáron férfitársaságra vágynék. Úgy vélem azonban, előbb-utóbb visszaáll az a rendszer, amelyben politikai foglyokat tartanak, a köztörvényesektől elkülönítve. Mivel a politikában sajnálatos módon alig vagyunk nők, ha a státusfoglyok részlegében szeretnék maradni, női sorstárs híján valószínűleg koedukált cellára lesz szüksége.   
 
"Helyet a bölcsőnek..." - Meghívó házszentelőrePDF Print E-mail
Saturday, 02 November 2013
"A cél, hogy az életkörülmények megváltoztatásával az ott élők otthonra találhassanak, végre teljesült... és a kisbaba hazatérhet."  
 
Szele Tamás: Eszkimók, fókák, mérlegekPDF Print E-mail
Friday, 01 November 2013
Párt alakult a tegnap, úgy is mondhatnánk, hogy zászlót bontott, Hogy aztán ez a zászló micsodás légyen, mi lesz rajta, azt ki kell még deríteni, mert bizony nem lényegtelen. Egy dolog biztos: tolerancia, humánum, jog és rend nem nagyon. Magyar Hajnalnak hívják az új politikai alakulatot, bár ez a szép női név markánsan férfias gondolkodást takar – egyelőre annyit tettek, hogy a magyar szalonzsidózás szókincsét új kifejezéssel gazdagították, ami, lássuk be, rögtön, a megszületésük napján nem is olyan jelentéktelen teljesítmény.  
 
Király Gábor verse: A Mindenszentek PDF Print E-mail
Friday, 01 November 2013
Felhők felett holt Hold lappang, búvik félve, gyáván. Nagy merészen mindenszentek füstös éjszakáján kislány áll a nagy mezőben, karja égre tárva, drága vérem, Szentegyházam, miért lettem árva?   Hol vannak az égbe röppent mártírlelkű szentek, segítői semmit érő pára életemnek, merre van a fényességes, dicső Urunk vára, hadd kopogjak, hadd tudjam meg, miért lettem árva!   Emeljél fel Isten Uram, hadd nézzek szemedbe, mondtam-e én nemet bármely okos törvényedre? Miért hullott mégis reám kegyelmednek átka? Segíts Uram megértenem, miért lettem árva?   Felhők felett felhők szállnak, fekete az éjjel, füstöt fúj az erdő, mező, és a lány letérdel, combja mellett két kis keze, könnye hullik, úgy zokog. Ez a törvény kicsiny leány, nem kellenek rá okok.  
 
Add az arcod TE IS! Mondj NEM-et a kialakuló magyarországi nácizmusra! PDF Print E-mail
Friday, 01 November 2013
A MEASZ Kávézó keretében Hanti Vilmosnak az Egyházfórum című folyóiratban megjelent cikke kapcsán (Zarándoklás Magyarországért: szabadság, egyenlőség, testvériség!) beszélgetünk arról, hogy mi a vallásos emberek viszonya társadalmunk szélsőjobbos jelenségeihez, mennyire támogatható a keresztény emberek számára Orbán Viktor “keresztény” kurzusa?    
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk