Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A cigányok négy pontja nyílt levél a FidesznekPDF Print E-mail
Saturday, 29 June 2013
Roma civil szervezetek nyílt levélben kérik a Fideszt, hogy a választási eljárásról szóló törvényt módosítsa.
 
A cigányok négy pontja nyílt levél a FidesznekPDF Print E-mail
Saturday, 29 June 2013
Roma civil szervezetek nyílt levélben kérik a Fideszt, hogy a választási eljárásról szóló törvényt módosítsa.  
 
A cigányok négy pontja nyíltlevél a FidesznekPDF Print E-mail
Saturday, 29 June 2013
Roma civil szervezetek nyílt levélben kérik a Fideszt, hogy a választási eljárásról szóló törvényt módosítsa.
 
Leváltották Gyöngyöspata cigány elnökétPDF Print E-mail
Wednesday, 26 June 2013
Gyöngyöspata Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata új elnököt választott Baranyi Miklós személyében, illetve két alelnökét is leváltotta. Mindezt egy nyilatkozatban juttatták el Juhász Oszkárnak, Gyöngyöspata polgármesterének, egyben felkérték, segítsen az együttműködésben, hogy valós megoldásokat találjanak a cigányság problémájának megoldására.
 
Cigány sulikat hoz létre a szabad iskolaválasztásPDF Print E-mail
Wednesday, 26 June 2013
Nem a lakóhelyi elkülönítés, hanem a szabad iskolaválasztás befolyásolja legerőteljesebben az iskolai szegregációt – ez derül ki Kertesi Gábor és Kézdi Gábor szociológusok legújabb kutatásából.
 
Tábortűz 800 millió magyarnakPDF Print E-mail
Wednesday, 26 June 2013
“Ne zavarjam el a rossz szellemeket ostorral?” – a tűzszertartás mestere bólintott. A buggyos nadrágos hagyományőrző férfi nekiállt, először egy, majd kettő, végül egyszerre négy ostorral csattogtatott a Heves megyei Parádfürdő palócpiacán egészen addig, míg a rossz szellemek el nem takarodtak a szentjánosbogarakkal teli erdőbe, ahonnan már nem zavarhatták meg az év leghosszabb napjának ünnepét.
 
Martonyi: A cigányság nem problémaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 June 2013
A külügyminiszter szerint örömteli, hogy a roma közösségek ma már egyre inkább önszerveződőkké válnak, és ezzel nyilvánvalóvá teszik, hogy nemcsak az elesettek felemeléséhez, hanem az ország társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődéséhez is készek és képesek hozzájárulni.
 
"Az aggregátort is Orbán Viktor cseszte el" - tüntetnek a Kossuth térenPDF Print E-mail
Wednesday, 26 June 2013
Hogy ne lehessen a náciknak színházat adni, hogy ne éhezhessenek milliók büntetlenül, hogy a cigányozás, a zsidózás és a buzizás ne legyen a közbeszéd "szentesített" része - ezért tüntetnek most a Kossuth téren, meg azért, hogy az orbanditáknak is legyen hol lakniuk.  
 
Július 1-től büntethetők a tizenkét éves gyerekekPDF Print E-mail
Monday, 24 June 2013
Július 1-jén hatályba lép az új, a jelenleginél több tekintetben szigorúbb büntető törvénykönyv (Btk.), amely egyes bűncselekményeknél 12 évre szállítja le a büntethetőség korhatárát, szigorít egyes büntetési tételeket, bevezet új büntetési nemeket, például az elzárást, új bűncselekményként a jogellenes termőföldszerzést és a gazdasági csalást, a drogfüggőkre vonatkozó speciális, enyhébb szabályok megszűnnek, és szigorodik az ittas vezetés szabályozása is.
 
Botrány a Parlamentben: megzavarta a Jobbik a földtörvény szavazásátPDF Print E-mail
Friday, 21 June 2013
Botrányos fordulatot vett pénteken a Parlamentben az új földforgalmi törvény szavazása, de a Jobbik-frakció hazaárulózása közben is elfogadták a javaslatot. Az őrséget végül nem hívták be a terembe, a hangzavarban is megszavazták, amit kellett, majd berekesztették az ülést.
 
Mohácsi Viktória tündöklése és bukásaPDF Print E-mail
Friday, 21 June 2013
Azt állítani, hogy valakinek önmagában a származása miatt lenne az élete veszélyben, sőt, a hatóságok részéről, meg hogy közel a polgárháború, meg hogy a magyar titkosszolgálat "elkaphatja" őt Kanadában, enyhén szólva igen hajmeresztő.
 
Balog: kényszert kell alkalmazni a cigányokkal szembenPDF Print E-mail
Friday, 21 June 2013
Az emberi erőforrások minisztere szerint Magyarországon mindenkinek a munkájára szükség van a közjó eléréséhez, így azoknak a közreműködésére is számítanak, akik egyébként segítségre szorulnak.
 
Elhunyt Horn Gyula, a Magyar Köztársaság harmadik miniszterelnökePDF Print E-mail
Wednesday, 19 June 2013
Hosszan tartó súlyos betegség után, 81 éves korában elhunyt Horn Gyula. A volt miniszterelnök 2007-ben került kórházba, azóta nem szerepelt a nyilvánosság előtt, így a 2010-es országgyűlési választáson már nem indult jelöltként. A nemzetközileg is nagy tisztelettel övezett szocialista politikus 1994–98 volt kormányfő. A kormány részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának.
 
A magyar cigányzene virtuózai a JózsefvárosbanPDF Print E-mail
Tuesday, 18 June 2013
A „Józsefváros Zene Város Zene Nyár” legszínesebb eseménye, Józsefvárosban a romazenészek bemutatkozása. Minden héten pénteken és szombaton mind a hat helyszínen egy időben és kezdéssel Józsefváros terein és vendéglátó helyein, láthatja és hallhatja őket a közönség.
 
Cigány voltam KanadábanPDF Print E-mail
Tuesday, 18 June 2013
A negyvenöt éves Radics József öt éven át volt cigány Kanadában. Magyar cigány menekült. Most újból Budapesten él. Útban Kálló felé találkoztunk, ahová önkéntes adatfelvevőnek utazott.
 
Farkas Lilla: Ha én cigány lennékPDF Print E-mail
Tuesday, 18 June 2013
Ha én cigány lennék, semmi mást nem szeretnék, mint hogy ne kezeljenek cigányként. Kezeljenek úgy, mintha én is "magyar" lennék. Ennél csak egy dolgot szeretnék jobban: kezeljék a gyerekemet is úgy, mintha "magyar" lenne.
 
Furcsa háborúPDF Print E-mail
Saturday, 15 June 2013
Furcsa háború zajlik Magyarországon, lappangó hadjárat, aminek legfőbb célja elsősorban önmaga fenntartása – vagyis az, hogy minél kiélezettebb nemzetiségi ellentéteket idézzen elő. Ha lehet, erőszakot, konfliktust, zavargást is. Akik ezt vívják, úgy gondolják: számukra minden eszköz megengedett. Nem számít sem a család, sem a magántulajdon szentsége, asszonyt, gyermeket se kímélnének, ha tehetnék – a céljuk pedig természetesen az, hogy hazánk minél lakhatatlanabb hely legyen. Ha lehet, uralkodjon el az erőszak.
 
FarkasszámtanPDF Print E-mail
Thursday, 13 June 2013
Farkas Flórián megszólalt, rendszertelenül teszi, és a társadalomtudósok még dolgoznak annak felderítésén, miért is, mi bírhatja rá arra, hogy időnként megossza a közvéleménnyel gondolatait.
 
Szele Tamás: KéptelenségPDF Print E-mail
Thursday, 13 June 2013
Most tessenek újságot, hírlapot, blogot, mindenfélét olvasni, míg van, mert jövőre már csak kismacskák kergetőznek a fotókon, valamint galambok ülnek majd a verebekhez a Bazilika előtt, jó esetben.
 
Kállai Ernő: kormányzati romapolitikák helyett hagyni kellene a cigányokat a saját útjukat járniPDF Print E-mail
Wednesday, 12 June 2013
A nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztos-helyettes kritikus hangon szólt valamennyi korábbi és a jelenlegi kormány, a cigányokat érintő politikájáról, és húsz év "toporgásról" beszélt.
 
Nem volt kegyelem: kilakoltatták a 11 fős családotPDF Print E-mail
Wednesday, 12 June 2013
Vége a drámának. Kilakoltatták a Faragó családot kőbányai otthonukból. A Magyar Szociális Fórum és az Otthonvédő Tanács a helyszínen próbálta megvédeni őket, mindhiába.
 
Farkas Flórián: ezer cigány segíti szervezett formában a védekezést PDF Print E-mail
Monday, 10 June 2013
Az ORÖ elnöke szerint soha ennyi cigány és ilyen szervezett formában nem segítette az árvízi munkálatokat, mint most az ORÖ és a Lungo Drom szervezésében.
 
Tojással dobálták meg Balog Zoltánt ZürichbenPDF Print E-mail
Monday, 10 June 2013
Tojással dobálták meg Balog Zoltán emberi erőforrás minisztert a pénteki Zürichi Egyetemen tartott előadásán - írta a 444.hu.
 
Tényleges életfogytiglant kaptak Szita Bence gyilkosaiPDF Print E-mail
Thursday, 06 June 2013
Az egyik férfi az ítélethirdetés után összeesett és hörgött, a másik ezen jót nevetett.
 
Ingyen segítünk! Hívja az MNRP munkatársait! PDF Print E-mail
Thursday, 06 June 2013
A munkatársaimmal Budapesten 3 tonnás teherautóval ingyen segítünk a szállításba, költözködésben, a személy és vagyonmentésben + 2 fő rakodóval az árvíz sújtotta részeken.
 
Pesty László: Végre romák készítik a romákról a dokumentumfilmetPDF Print E-mail
Thursday, 06 June 2013
Idén száz filmet neveztek a 6. Roma Life Közép-európai Riport- és Dokumentumfilm Fesztiválra. A romák mindennapjait bemutató filmek célja, hogy minél többen megismerjék és megértsék a cigányság kultúráját.
 
Ki a cigány? Akit annak tartanak?PDF Print E-mail
Thursday, 06 June 2013
Kérdések és válaszok a cigányságról címmel jelent meg könyv a romák világáról, történelméről, kultúrájáról, a legnagyobb lélekszámú magyarországi nemzetiség életét érintő problémákról, a 2011-es népszámlálás adatairól, és arról, "ki a cigány": az, akit a többség annak tart vagy aki annak mondja magát.
 
Gárdisták verik szét a cigányokat egy stuttgarti operaelőadásbanPDF Print E-mail
Wednesday, 05 June 2013
A gyöngyöspatai cigányellenes támadásokat idézi fel egyik előadásában a Stuttgarti Opera, melynek kezdő jelenetében gárdisták verik a cigányokat a Rákóczi-induló dallamára.
 
Mesterházy kimondta: az egész baloldal jelöltje akar lenniPDF Print E-mail
Wednesday, 05 June 2013
Vállalja a miniszterelnök-jelöltséget 2014-ben – mondta el Mesterházy Attila a Hír TV-nek.
 
Halál a magyarokra! fordulat a verekedő romák tárgyalásánPDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
A fellebbviteli tárgyaláson kiderült, hogy az egyetlen olyan tanúvallomást, ami arról szól, hogy a miskolci romák 2009-ben magyarellenesség miatt támadtak a telepükön cirkáló magyarokra, a rendőrök kényszerítették ki, veréssel.
 
Romagyilkosságok: ítéletre várva PDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
Több mint két év és közel 170 tárgyalási nap után végéhez közeledik a romák elleni gyilkosságsorozat feltételezett elkövetőinek pere.
 
Hegedűk, amelyek túlélték a haláltábortPDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
Minden hegedűnek megvan a maga története – mondja egy interjúban Amnon Weinstein, izraeli hegedűkészítő mester, aki évtizedeken keresztül olyan hegedűket kutatott fel és restaurált, amelyek átvészelték a holokausztot. Hegedűket, amelyeken gettókban és koncentrációs táborokban játszottak.
 
Szanyi végre elmondhatta, és a Zsidó Világkongresszus vezetőire kérdezettPDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
Harmadik nekifutásra elmondhatta interpellációját Szanyi Tibor, aki a trafikmutyi kapcsán a sukorói álmok felmelegítéséig jutott, és titkos tárgyalásokat sejtetett Orbán Viktor és a Zsidó Világkongresszus résztvevői között.
 
Athe Sam: ismét roma összművészeti fesztivál a GödörbenPDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
Magyar és külföldi fellépőkkel, kiállítással, irodalmi esttel, filmvetítésekkel és táncházzal várják az érdeklődőket a roma kultúrához és a cigányság aktuális kérdéseihez kapcsolódó ingyenes Athe Sam (Itt vagyunk) roma összművészeti fesztiválra június 4. és 9. között a budapesti Gödör Klubban.
 
VI. Athe Sam Itt vagyunk!PDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
Már hatodik alkalommal Athe Sam, azaz itt vagyunk. Ez a két szó magába foglalja a hat napos fesztivál lényegét: itt vagyunk, megmutatjuk magunkat, romáknak és nem romáknak bemutatkozik az ezerarcú cigány kultúra megannyi művészeti ágban, magas színvonalon, a főváros közepén, az új helyre költözött Gödör Klubban, 2013-ban újra a megszokott június eleji napokban.
 
Figyelmeztetést adott ki az OMSZ: özönvízszerű eső jönPDF Print E-mail
Tuesday, 04 June 2013
A várható felhőszakadás miatt keddre több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
 
Luxemburgban robbant a bomba!? - Semmisek a devizahitel-szerződések!? (Videóval!)PDF Print E-mail
Saturday, 01 June 2013
Európai Bíróság döntést hozott Luxemburgban a devizahitelesek ügyében. A bankkal kötött szerződések semmisnek lettek mondva!
 
Elégtelent kapott Európa romapolitikájaPDF Print E-mail
Saturday, 01 June 2013
„Az Európai Bizottság mindent megtesz a roma-kérdés rendezésében" - ezekkel a szavakkal biztosította az EB elhivatottságáról Andor László, az Európai Bizottság biztosa a Roma Részvétel, Fejlődés és Emancipáció elnevezésű konferencia résztvevőit.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk