Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Orbán Viktor miniszterelnök 50 évesPDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Magyarország miniszterelnöke ma 50 éves. Ezt a kedves magyar népszokást, felköszöntést, jókívánságot a politikai teljesítménye és párthovatartozása figyelmen kívül hagyásával tesszük. Egyszerűen csak azért, mert magyarok, állampolgárok, emberek, cigányok és nem utolsósorban, jól neveltek vagyunk.
 
Orbán Viktor 50 éves, Istenn éltesse! PDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Magyarország miniszterelnöke ma 50 éves. Ezt a kedves magyar népszokást, felköszöntést, jókívánságot a politikai teljesítménye és párthovatartozása figyelmen kívül hagyásával tesszük.
 
Orbán Viktor miniszterelnök 50 éves Isten éltesse sokáig! PDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Magyarország miniszterelnöke ma 50 éves. Ezt a kedves magyar népszokást, felköszöntést, jókívánságot a politikai teljesítménye és párthovatartozása figyelmen kívül hagyásával tesszük.
 
Orbán Viktor miniszterelnök 50 éves Isten éltesse sokáig! PDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Magyarország miniszterelnöke ma 50 éves. Ezt a kedves magyar szokást, felköszöntést, jókívánságot a politikai teljesítménye és párthovatartozása figyelmen kívül hagyásával tesszük.    
 
Bárkitől megvonhatnák a szavazati jogot?PDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Bármely cselekvőképes magyar állampolgár választójogát elvonhatóvá tenné a kormány arra hivatkozva, hogy nem érti elég pontosan a politika kérdéseit, vagy nem képes racionális döntéseket hozni - írta Verdes Tamás, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa egy, a parlament előtt lévő kormánypárti javaslatra hivatkozva.
 
Jönnek a nemzeti italboltok?PDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Az eddiginél erősebb kormányzati ellenőrzés alá vonhatják a hazai szeszkereskedelmet is – írja a Magyar Narancs egy a Nemzetgazdasági Minisztérium számára készült szakértői feljegyzésre hivatkozva.
 
Ízekre szedték az alaptörvénytPDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Elfogadhatatlannak tartja az alaptörvény negyedik módosítását a Velencei Bizottság jelentéstervezete, mely szerint a jogalkotó állandósította a magyar alkotmányos rendszer hibáit.
 
Kétszáz éve békében él egymás mellett magyar és cigányPDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
A magyarok és a cigányok közel kétszáz éve élnek ebben a faluban egymás mellett. Az ország más részeiben tapasztalható viszonyokhoz képest mindenképpen megállapítható, hogy a két népcsoport békében megfér egymással.
 
Rendőr lehet a legjobban tanuló cigány ifjakbólPDF Print E-mail
Friday, 31 May 2013
Jó tanulmányi eredményeket elérő roma fiatalok állhatnak rendőrnek tanulmányaik befejezése után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a megyei főkapitányság pályázatára középfokú oktatási intézmények diákjai jelentkezhetnek.
 
Choli Daróczi József: A megbélyegzettPDF Print E-mail
Thursday, 30 May 2013
Kenyérsirató esteken, mikor a macskák holdat lopni jártak, a fal tövébe kuporodva soroltuk egymásnak félig kitalált álmainkat, jól kicifrázva, hosszan, sóváran
 
Felgyorsult a kivándorlás: egyre többen csomagolnakPDF Print E-mail
Thursday, 30 May 2013
A kormánypropaganda hiába beszél gazdasági fordulatról – egyre többen hagyják el az országot, hogy máshol boldoguljanak, mert idehaza nem tudnak.
 
Azonnali, radikális beavatkozás szükséges a lyukói ügyben!PDF Print E-mail
Thursday, 30 May 2013
„Ima a gyermekekért” A Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat Nyilatkozata
 
Juhász: megkülönböztető jelzéssel járnak bevásárolni a kormányzatbólPDF Print E-mail
Wednesday, 29 May 2013
Az MSZP-s Juhász Ferenc szerint többen a kormányzatból megkülönböztető jelzéssel ellátott luxusautókkal viszik a gyerekeiket iskolába, illetve egyre gyakrabban bukkannak fel ilyen autók a bevásárlóközpontok parkolóiban. Az Országgyűlés a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) szerint hat darab miniszterek személyes használatára rendelt és rendszeresen használt gépjárművet szerelt fel megkülönböztető jelzéssel, amit a szabályok szerint csak indokolt esetben lehetne használni.
 
Kilátástalanság és szegénység - nincs kormányzati válasz a romák munkanélküliségérePDF Print E-mail
Wednesday, 29 May 2013
A kormány 100 ezer cigány származású ember foglalkoztatását tervezi 2015-ig, ezt azonban feltehetően csak közmunkával tudja majd megoldani - vélik a HR Portálnak nyilatkozó szakértők, akik szerint ez a foglalkoztatási forma nem jelent valódi alternatívát és csak meghosszabbítja a nehéz helyzetben lévők vegetálását. Átfogó, romáknak szóló foglalkoztatási és képzési program nincs, enélkül viszont nem valószínű, hogy tartósan csökkenne a 80 százalékos munkanélküliségi arány.
 
Muzsikus cigányok parkja a VIII. kerületbenPDF Print E-mail
Wednesday, 29 May 2013
Muzsikus cigányok parkja elnevezést veszi fel egy Baross utca menti névtelen terület a VIII. kerületben Raduly József képviselő kezdeményezésére. A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta, hogy a helyszínen köztéri emlékfalat állítsanak fel, amelyen híres muzsikus cigányok emléktábláit helyezik el.
 
Újabb cigányozás a parlamentben PDF Print E-mail
Wednesday, 29 May 2013
Megint jobbikos képviselőnek volt sértő megjegyzése. "Osztolykán Ágnes tolvaj cigánybűnöző asszisztense" - mondta Novák Előd jobbikos képviselő szerdán a parlamentben Ertsey Katalin szerint.  A független képviselőnő a Facebookon azt írta, azonnal az ülés berekesztésére kérte a levezető elnököt, "aki a házszabályra hivatkozott, és figyelmeztette Novákot, mert többet nem tehet". "Kövérhez fordulunk" - tette hozzá Ertsey.
 
Bayer Zsolt gratulált a "köcsögmentesítéshez"PDF Print E-mail
Tuesday, 28 May 2013
Bayer Zsolt is gratulált Cserdi polgármesterének azért, hogy sikeresen megszervezte az úgynevezett Köcsögmentesítési Napokat Pécsett. A program célja az volt, hogy elrettentsék a cigányokat a bűnelkövetéstől.
 
Orbán: ha a cigányokról lemondunk, a sírunkat ássuk!PDF Print E-mail
Tuesday, 28 May 2013
A kormány eddigi lépései nem be-, hanem kifelé hozták az országot a gyarmati sorból - fogalmazott a kabinet gazdasági intézkedéseire utalva Orbán Viktor hétfőn a parlamentben.
 
Napelemes iskola cigányoknak?PDF Print E-mail
Tuesday, 28 May 2013
Közös egyezséggel egy hónapja szünetel az a per, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) indított a Magyar Görög Katolikus Egyház Hajdúdorogi Egyházmegyéje ellen.
 
Choli Daróczi József megbotránkoztatPDF Print E-mail
Sunday, 26 May 2013
A magyar társadalom rohad – mondja a roma költő, aki szerint ott tartunk, mint az 1920-as években.
 
Mindenbe belekóstolt Őszöd állítólagos tanújaPDF Print E-mail
Saturday, 25 May 2013
Megerőszakolták, pénzért toborzott cigányokat, és fiktív szervezetek létrehozásával is meggyanúsították - az őszödi beszédről valló Szabó Bálint 24 évesen egyszer már abbahagyta kalandos politikai karrierjét. A DK szóvivőjeként tért vissza, legutóbb az építőipari alvállalkozókért harcolt.
 
Muzsikus cigányok parkja lesz a nyolckerbenPDF Print E-mail
Saturday, 25 May 2013
Új közterület-elnevezésekről dönt jövő héten a fővárosi közgyűlés.
 
Tagadja a cigánygyilkosságokat a fővádlottPDF Print E-mail
Saturday, 25 May 2013
Egy sértetti képviselő nagyjából negyedórás felszólalását nem számítva a cigánygyilkosság-per teljes pénteki tárgyalási napját kitöltötte az elsőrendű vádlott, K. Árpád ügyvédjének a védőbeszéde. Bérdi Zsolt rövid szünetekkel majdnem nyolc órán át beszélt.
 
Fantomintézetbe ölt Orbán 1,3 milliárdot Kövér kedvéértPDF Print E-mail
Friday, 24 May 2013
Alig ad életjeleket magáról az az intézet, melyet 1,3 milliárd forinttal indított el a kormány, tavaly pedig úgy kapott 100 milliót, hogy még csak papíron létezett. Több órás telefonálás után sem találtuk meg az irodáját, a kormányzati kommunikáció szerint viszont a Miniszterelnökségen székelnek. A kutatóintézet vezetője Kövér László régi barátja, aki havi 997 ezret kap a posztja után.
 
Őszödi beszéd: "Katalin, Imre és Ferenc" árulta el Gyurcsányt egy tanú szerintPDF Print E-mail
Thursday, 23 May 2013
Nyilatkozott a Heti Válasznak az Eduardo Rózsa-Floresszel jó kapcsolatot ápoló egykori MSZP-s politikus, Szabó Bálint, aki állítja, látta, hogy kik adták át az őszödi beszéd hangfelvételét a később Bolíviában lelőtt Rózsa-Floresnek.
 
Kulka nyílt levele Kerényi Imrének: "Helyetted szégyellem magam, Imre"PDF Print E-mail
Thursday, 23 May 2013
"Magyar állampolgárként és a Nemzeti Színház társulatának egykori tagjaként visszautasítom Kerényi Imre szavait, melyekkel a Nemzeti Színház elmúlt éveit minősíti" – írja a nemrégiben a Katona József Színházhoz igazolt színművész, Kulka János nyílt levelében a kormánybiztosnak. A művész kijelentette: a Nemzeti Színházban a következő évadra átvinni tervezett Sirályban nem lép színpadra.
 
Iskolakrízis után jövőre jöhet az óvodakrízisPDF Print E-mail
Thursday, 23 May 2013
Elviselhetetlenül zsúfolttá válhatnak egyes óvodák jövőre, amin csak rontana a családi napközik óvodastátuszának megszüntetése. A „lefokozás” ellen több szervezet is tiltakozik, szerintük a tömegessé váló óvodák nem ösztönzik a gyerekvállalást.
 
Amnesty-jelentés: Magyarország nem dicsekedhetPDF Print E-mail
Thursday, 23 May 2013
Az azonos nemű párok hátrányos megkülönböztetése, a romák elleni rasszista támadások, és a menekültekkel való hazai bánásmód továbbra is problémát jelentenek Magyarországon - derül ki az Amnesty International éves jelentéséből. A nemzetközi jogvédő szervezet szerint ugyanakkor több problémát is orvosolt a médiatörvény tavaly májusi módosítása, így például csökkent a hatóság általi ellenőrzés lehetősége.
 
Tényleges életfogytiglant kért az ügyész a cigánygyilkosságok vádlottjairaPDF Print E-mail
Wednesday, 22 May 2013
Tényleges életfogytiglant kért a cigánygyilkosságok első-, másod- és harmadrendű vádlottjaira az ügyész a per szerdai tárgyalásán. A negyedrendű Cs. István 15 év börtönt kaphat.
 
Roma Összművészeti Fesztivál PDF Print E-mail
Wednesday, 22 May 2013
Már hatodik alkalommal Athe Sam, azaz itt vagyunk. Ez a két szó magába foglalja a hat napos fesztivál lényegét: itt vagyunk, megmutatjuk magunkat, romáknak és nem romáknak bemutatkozik az ezerarcú cigány kultúra megannyi művészeti ágban, magas színvonalon, a főváros közepén, az új helyre költözött Gödör Klubban, 2013-ban újra a megszokott június eleji napokban.
 
Deutsch lehet Szalai Annamária utódja?PDF Print E-mail
Thursday, 16 May 2013
Az origo.hu információja szerint Deutsch Tamás lett a favorit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) élén Szalai Annamária halála miatt megüresedett posztra.
 
Bedurvult a kormány: perelik, aki rosszat írPDF Print E-mail
Thursday, 16 May 2013
Győri Tibor államtitkár akciócsoportot állíttatott fel, hogy a kormány a jövőben határozottan reagálhasson a médiában megjelent cikkekre.
 
Kezdődik a IV. Nemzetközi Cigány Filmfesztivál PDF Print E-mail
Thursday, 16 May 2013
Mintegy negyven filmmel, kerekasztal-beszélgetésekkel és koncertekkel várják a szervezők a ma kezdődő négynapos IV. Nemzetközi Cigány Filmfesztivál közönségét a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban.  
 
Deutsch Tamás lehet a médiahatóság elnökePDF Print E-mail
Thursday, 16 May 2013
Eddig a médiatanács egyik tagját, Koltay Andrást, illetve az MTVA vezetőjét, Böröcz Istvánt tartották esélyesnek a Fideszben arra, hogy az egy hónapja elhunyt Szalai Annamária utódja legyen a médiahatóság élén. Az [origo] információja szerint újabban viszont már Deutsch Tamás a favorit, a Fidesz EP képviselőjének nemcsak a pártban, hanem szakmai berkekben is vannak támogatói. Úgy tudjuk, el is vállalná a feladatot, bár a Fideszben is többen kockázatosnak, illetve pikánsnak tartanák a kinevezését.
 
Munk Veronika: Egy közmunkás lázadásaPDF Print E-mail
Wednesday, 15 May 2013
Musa István a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vajdácskán él, a rendszerváltás óta közmunkásként dolgozik. 2012 nyarán egy útépítésen dolgozott, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkásaként. A közmunkások a legnagyobb hőségben vizet csak reggel kaptak, ami rövid idő alatt felforrósodott. A szabadságáról nem dönthetett, és azt állítja, nem engedték el orvosi vizsgálatra sem. Musa István a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda segítségével alkotmányjogi panaszt nyújtott be, ami most van az Alkotmánybíróság előtt.
 
A MAGYAR HEGEDŰ ÜNNEPEPDF Print E-mail
Wednesday, 15 May 2013
A Magyar Hegedű Napja című rendezvény és kiállítás, mely 2013.05.31-én kerül megrendezésre számos színvonalas programmal kecsegtet! 
 
"Most verik szét az egész ügyet"PDF Print E-mail
Wednesday, 15 May 2013
2010. augusztusában emelt vádat az ügyészség, 2011. március 25-én kezdődött a tárgyalás. A tárgyaláson a bíróság ízekre szedte a vádiratot, a szakértők és rendőrök intézkedéseit, a bűnjelek feltárásának és kezelésének szabályait, az igazságügyi szakértők véleményét. Csaknem mindenki hibázott, legalábbis nem rangján kezelték a támadásokat. Az összköltség több mint 80 millió forint, de nem tudni mibe kerül az elszúrt nyomozás, mekkora kárenyhítést kell fizetnie az államnak.
 
Önkiszolgáló temetést javasol a belügyPDF Print E-mail
Wednesday, 15 May 2013
Olcsóbb lehet a temetés a rászorulóknak számára, de cserébe tevékenyen részt kell venni az előkészületekben és a szertartásban – áll a belügyminisztérium javaslatában. A tárca szigorítana az urnák hazavitelének szabályozásán is.
 
Szele Tamás: Köcsögnapok HungáriábanPDF Print E-mail
Monday, 13 May 2013
Láttak már börtönt? Igen? Jó. És belülről? Aki még nem, az is fog, nemsokára. Ki nem akar köcsög lenni, kaptárt kell majd annak nézni, sejehaj. Ilyen népköltéseink lesznek, ha általánosan bevezetik a cserdi polgármester, bizonyos Bogdán László találmányát, amely abból áll, hogy a még nem börtönviselt, sőt, tökéletesen ártatlan romáknak megmutogatják a sittet belülről. Szokják a levegőt, legyen mitől féljenek. Emberséges, keresztényi gondolat.
 
Lemondólevél az asszonyverő fideszes politikusoknakPDF Print E-mail
Monday, 13 May 2013
A Párbeszéd Magyarországért (PM) számára teljességgel elfogadhatatlan, hogy sajtóhírek szerint több fideszes képviselő is nőket bántalmazott - közölte Scheiring Gábor, aki független országgyűlési képviselőtársával, Szabó Tímeával közösen vasárnap tartott sajtótájékoztatót Budapesten.
 
Fölényesen nyert a Fidesz Komlón PDF Print E-mail
Monday, 13 May 2013
Hegedűs Norbert, a Lungo Drom–Fidesz által támogatott jelölt nyerte Komlón a kenderföldi városrészben tartott időközi önkormányzati választást.
 
Tárki: az ország közel fele szegénységben élPDF Print E-mail
Friday, 10 May 2013
A romák, az egyedülálló szülők és a legfeljebb általános iskolát végzettek helyzete a legrosszabb a Tárki felmérése szerint, ráadásul egyre nehezebb kitörni a szegénységből Magyarországon.
 
Megszereztük: hangfelvétel bizonyítja a trafikmutyitPDF Print E-mail
Friday, 10 May 2013
Hangfelvétel bizonyítja, hogy nem mondott igazat a szekszárdi polgármester, amikor letagadta a trafikmutyit: a hvg.hu birtokába került felvétel tanúsága szerint valóban volt egyeztetés a helyi fideszesekkel, amelyen egyenként vették végig, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. Horváth Istvánt az sem zavarta, hogy az egyik helyi képviselő maga is pályázott, mert szerinte az volt a lényeg, hogy "ne a szocik győzzenek".
 
Áder újabb két törvényt küldött vissza megfontolásraPDF Print E-mail
Friday, 10 May 2013
Az államfő a közérdekű adatközlést újraszabályozó és az agrárkamara vezetőinek összeférhetetlenségi szabályain lazító törvényeket küldte vissza a parlamentnek.
 
Támogass bennünket! Support us!PDF Print E-mail
Thursday, 09 May 2013
Hiszünk abban, hogy az információs és gazdasági önrendelkezés a Magyarországon élő cigányok részére is megteremthető úgy, hogy nem a politikai és gazdasági érdekcsoportok kiszolgálója.
 
Megbüntették Bayer Zsoltot a cigányozós cikk miattPDF Print E-mail
Thursday, 09 May 2013
Első alkalommal folytatott eljárást írott és online médiatermékkel szemben a Médiatanács a médiaigazgatási szabályok megsértése miatt. A Magyar Hírlapnak 250 ezer forint bírságot kell fizetnie Bayer Zsolt "Ki ne legyen?" című cikke miatt, amelyben a cigányok egyes csoportját állatoknak nevezte. A lapnak a döntésről közleményt kell közzétennie.
 
Saját csapdájában a Szalai utódját kereső kormányPDF Print E-mail
Thursday, 09 May 2013
Visszaütött a kormányra a médiatörvény márciusi módosítása: a médiahatóság elnökére vonatkozó új, szigorúbb feltételeknek a szóba jöhető jelöltek közül mindössze két személy felel meg. Ezért a saját törvényével elégedetlen igazságügyi miniszter az Alkotmánybíróság segítségét kérte a feltételek tágításában. Ez arra utal, hogy a jelöltkeresés még nem zárult le, egyelőre nem találják Szalai Annamária utódját, akinek a mobilcégekkel is meg kell majd küzdenie.
 
Elítélték a rasszista támadókat PDF Print E-mail
Thursday, 09 May 2013
Fegyházban, illetve börtönben letöltendő, két és fél évtől négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék csütörtökön azt a kilenc sajóbábonyi romát, akit az ügyészség közösség tagja elleni - felfegyverkezve, csoportosan elkövetett - erőszak bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt meg.Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért fellebbeztek. A TASZ szerint súlyos jogalkalmazói hibák történtek az ítéletben.
 
Ezer roma nő képzése kezdődött megPDF Print E-mail
Tuesday, 07 May 2013
2012. július. 01-én indult el az az uniós támogatású projekt, mely keretén belül ezer roma származású nő, asszony szerezhet gyermekjóléti és szociális területen OKJ-s végzettséget.
 
Orbán: A kormány rejtett erőforrásként tekint a cigányságraPDF Print E-mail
Tuesday, 07 May 2013
A kormány rejtett erőforrásként, nem pedig problémaként tekint a cigányságra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Cigányügyi Egyeztető Tanács ülésén, Budapesten.
 
Kövér 200 ezerre büntette a PM-eseketPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Karácsonyék egy "Loptok, csaltok, hazudtok" feliratú tábla miatt kaptak pénzbírságot.
 
Elfogtak egy auschwitzi őrt NémetországbanPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
A 93 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 1941 őszétől a háború végéig a haláltábor őreként bűnsegédként részt vett gyilkosságokban.
 
Medián: egymilliós rejtőzködő tömeg döntheti el a választásokatPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
A Fidesz előnye töretlen: 29 százalék támogatja a kormánypártot a teljes népességben, mögöttük 16 százalékkal kullog az MSZP. Félmillió ember biztosan elmenne szavazni, de pártja nincs – derül ki a Medián legfrissebb kutatásából.
 
Életbe lépett a Kövér cenzúra - nem szólalhatott fel Szanyi TiborPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Visszautasította Kövér László házelnök a szocialista Szanyi Tibor hétfőre tervezett interpellációját, az indoklás szerint azért, mert kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna.
 
Oláh József: LEGITIM, VAGY ILLEGITIM KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK?PDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Értekezésemben három olyan ” régóta ellentmondások kereszttüzében álló, és mindmáig egyes részleteiben is folytonosan ” vitatott kérdéskört emelnék ki az 1993. évi LXXVII. a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényből (továbbiakban: kisebbségi törvényből), amelyeknek fontos, meghatározó szerepe volt/van a kisebbségi önkormányzatok keletkezésében és működésében.
 
Zsaruk fenyegetik az izsáki koronatanútPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Fél évig biztosan betegállományban marad az a rendőr, aki szemtanúja volt Bara József (†47) bántalmazásának az izsáki őrsön.
 
A jobboldalnak is vállalhatatlan lett a trafikbotrányPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
A kormánypárt minden erőlködése ellenére tovább dagad a trafikbotrány: hiába korrigálna Lázár János a régi trafikosok pályázatainak "újraértékelésével",a több tízezer vesztest csak az kárpótolná, ha megkapnák a dohányárusítás jogát. Miközben az ügy már kormánypártiak szerint is egyre kínosabb, a szocialisták szerint érvényteleníteni kellene az eredményeket.
 
Előbb ítélet, aztán tárgyalásPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
A baloldal az európai demokrácia egyedüli letéteményesének állítja be magát.
 
Gyurcsány Ferenc otthagyta Orbán beszédét PDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Bár a hivatalos média nem számolt be róla, mások mellett Gyurcsány Ferenc is hivatalos volt a Zsidó Világkongresszus vasárnap esti vacsorájára. A volt miniszterelnök egy ideig részt is vett a rendezvényen, ám mielőtt Orbán Viktor kezdett beszélni, elhagyta a termet.
 
Hol van itt munkaalapú társadalom?PDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Orbán Viktor tegnap Estorilban azt mondta, Magyarország már áttért a munkaalapú társadalomra, például bevezette az új, versenyképes adórendszerét, és egy rugalmas munka törvénykönyvét alkotott, mindezt azért, hogy jobban megérje dolgozni. A Kossuth Rádió tudósítása szerint azt is mondta, dolgozz többet, akkor többet fogsz keresni.
 
Bokszakadémiát alapítottak romáknak PDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Az ökölvívás segít a hátrányos helyzetűeknek a kitörésben.
 
Teleki:ellehetetlenítik a cigányságotPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
A Völgységi Közéleti Klub szervezésében fórumot tartottak a napokban a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.
 
Dési János: Zsidók, cigányok, OrbánPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
A református lelkész Hegedűs família a magyar közélet legundorítóbb szereplői közé tartozik még ebben az erős mezőnyben is. Mint tudjuk, aki Auschwitz után zsidózik/cigányozik, az potenciális gyilkos, bátorítója, sőt ösztönzője későbbi, esetleges emberöléseknek.
 
A hit jobbá tette a szatmári cigányok életétPDF Print E-mail
Monday, 06 May 2013
Szabó Szonja Szatmárcsekén hét évig filmezett egy cigány baptista közösségetA Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett Szabó Szonja csütörtökön mutatta be a fővárosi Toldi moziban Ammen című dokumentumfilmjét, és a komáromi Mediawave programjában is megtekinthető volt szombaton. A rendező hét éven keresztül dokumentálta egy szatmárcsekei cigány közösség hétköznapjait, akik egy amerikai hittérítő hatására áttértek a baptista hitre. A rendező a Magyar Nemzetnek nyilatkozott tapasztalatairól.
 
Oláh József:Legitim,vagy illegitimek a kisebbségi önkormányzatok?PDF Print E-mail
Sunday, 05 May 2013
Értekezésemben három olyan ─ régóta ellentmondások kereszttüzében álló, és mindmáig egyes részleteiben is folytonosan ─ vitatott kérdéskört emelnék ki az 1993. évi LXXVII. a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényből (továbbiakban: kisebbségi törvényből), amelyeknek fontos, meghatározó szerepe volt/van a kisebbségi önkormányzatok keletkezésében és működésében.
 
Oláh József: Legitim, vagy illegitimek a kisebbségi önkormányzatok?PDF Print E-mail
Sunday, 05 May 2013
Értekezésemben három olyan ─ régóta ellentmondások kereszttüzében álló, és mindmáig egyes részleteiben is folytonosan ─ vitatott kérdéskört emelnék ki az 1993. évi LXXVII. a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényből (továbbiakban: kisebbségi törvényből), amelyeknek fontos, meghatározó szerepe volt/van a kisebbségi önkormányzatok keletkezésében és működésében.
 
Oláh József: Legitim, vagy illegitimek a kisebbségi önkormányzatok?PDF Print E-mail
Sunday, 05 May 2013
Értekezésemben három olyan ─ régóta ellentmondások kereszttüzében álló, és mindmáig egyes részleteiben is folytonosan ─ vitatott kérdéskört emelnék ki az 1993. évi LXXVII. a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényből (továbbiakban: kisebbségi törvényből), amelyeknek fontos, meghatározó szerepe volt/van a kisebbségi önkormányzatok keletkezésében és működésében.
 
Oláh József: Publikáció a törvényrőlPDF Print E-mail
Sunday, 05 May 2013
Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Jogairól szóló 1993: LXXVII törvény Értekezésemben három olyan ─ régóta ellentmondások kereszttüzében álló, és mindmáig egyes részleteiben is folytonosan ─ vitatott kérdéskört emelnék ki az 1993. évi LXXVII. a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvényből (továbbiakban: kisebbségi törvényből), amelyeknek fontos, meghatározó szerepe volt/van a kisebbségi önkormányzatok keletkezésében és működésében.
 
Nem a válság szülte az újnácikatPDF Print E-mail
Saturday, 04 May 2013
Bár a történelmi példák ezt diktálnák, egy ország gazdasági helyzetének nincs sok köze a különféle szélsőjobboldali pártok támogatottsághoz – állítja az elmúlt húsz év statisztikáit összegezve egy napokban megjelent kutatás.
 
Cigánymeséket állít színpadra a NemzetiPDF Print E-mail
Thursday, 02 May 2013
A Nemzeti Színház és a Comédie de Caen-Centre Dramatique National de Normandie, valamint a budapesti Francia Intézet közös produkciójában mutatják be szombaton Az ördög szekrénye című színjátékot a Gobbi Hilda Színpadon.
 
Gyurcsány, a majális és a vak komondorPDF Print E-mail
Thursday, 02 May 2013
Több száz fős tömeg várta a Demokratikus Koalíció városligeti majálisán Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, aki beszédében legalább annyit bírálta a „teszetosza” ellenzéket, mint az „ország hűbérurát”, Orbán Viktort. Az ezer forintos sült kolbászra kevesen voltak vevők, Gyurcsány vicceit viszont derűsen fogyasztották a DK szimpatizánsai.
 
Elhagyta Baloghot a megvert élettársaPDF Print E-mail
Thursday, 02 May 2013
Már otthon lábadozik a súlyos sérüléseket szenvedett S. Terézia, Balogh József fideszes országgyűlési képviselő, fülöpházi polgármester élettársa, aki azonban saját otthonába tért vissza a kórházi kezelés után, Solton a gyermekei ápolják.
 
A Csanyikban is ünnepeltekPDF Print E-mail
Thursday, 02 May 2013
A Csanyik hagyományos helyszínén is majálisoztak szerdán. Itt ünnepeltek a Magyar Szocialista Párt és a Munkáspárt helyi szervezetei, s a Csanyikban rendezett Roma Majálist a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is.
 
Ízes ízek, avagy a cigány gasztronómia sajátosságaiPDF Print E-mail
Thursday, 02 May 2013
A romák étkezési szokásairól legtöbben úgy foglalják össze: sok hús, sok zsír. Ez részben igaz is, mivel a cigány gasztronómia sokban hasonlít a magyar paraszti konyha stílusához. A hasonlóságok és a különbségek közt kalandozzunk egy keveset!
 
Ammen: romák a baptisták szárnyai alattPDF Print E-mail
Thursday, 02 May 2013
Szabó Szonja Ammen című dokumentumfilmjéből kiderül, hogyan segített a hit a szatmárcsekei cigánysor lakóinak. Az utcában élők egy amerikai pásztor vezetésével bemerítkeztek, és felvették a baptista vallást.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk