Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Tabajdi Csaba: A Fidesz félrevezeti a magyar közvéleményt!PDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
A Fidesz és a Híradó félretájékoztatása ékesen bizonyítja, hogy politikailag manipulálják a közmédiát. A Fidesz és a közleményében foglalt ferdítéseket átvevő hírportálok, köztük a Híradó tudatosan akarta félrevezetni a magyar állampolgárokat azzal, hogy azt állította, miszerint sikeresen lezárult a párbeszéd az Orbán-kormány és az Európa Tanács között a magyar médiaszabályozásról.“ – jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője, reagálva Gyürk András, a Fidesz EP-delegációvezetőjének közleményére.
 
Orbánék bosszút állnának az AlkotmánybíróságonPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Újabb drasztikus módszerrel korlátozná az Alkotmánybíróság mozgásterét a kormány, válaszul arra, hogy a testület az elmúlt hetekben több, a kormánypártok számára fontos törvényt megsemmisített - közölte az Origo több, egymástól független kormánypárti forrásra hivatkozva.
 
Csányi felesége bevásárolt OTP-bőlPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
OTP-részvényekre váltható OPUS-kötvénycsomagot vásárolt Csányi Erika 14 millió euró értéken - adta hírül a Napi Gazdaság.
 
Balog: szigorúbban kell büntetni a kapcsolaton belüli erőszakotPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerint szigorúbban kell büntetni a kapcsolaton belül elkövetett erőszakot, mint ha két idegen között történik bántalmazás.
 
Elmarasztalták Magyarországot StrasbourgbanPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Az emberi jogi bíróság szerint indokolatlanul küldtek két cigány fiatalt kisegítőbe, ezért elmarasztalták Magyarországot. A bíróság szerint a hasonló eseteknek hosszú történetük van.
 
Nyílt levél a Cigányokról: válaszolt a Katona direktoraPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Válaszolt a budapesti Katona József Színház igazgatója arra a nyílt levélre, amelyet korábban a Független Színház ösztöndíjasai írtak neki a Cigányok című darabbal kapcsolatos kifogásaikról.
 
Elhunyt Ceija Stojka holokauszt-túlélő roma művész PDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Az oláh cigány családban született művésznő számos alkotását szentelte a koncentrációs táborok borzalmainak.
 
Van cigánybűnözés KanadábanPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Kanada a megélhetési menekültek paradicsoma. Volt. December óta azon dolgozik a kanadai kormány, hogyan toloncolhatják ki azokat a magyarországi romákat, akik a „fokozódó náci veszélyre” hivatkozva az észak-amerikai országban szerettek volna letelepedni.
 
Cigányzenével kedveskedett az IMF-nek Varga MihályPDF Print E-mail
Thursday, 31 January 2013
Közpénzből fizette a kormány azt a vacsorát, amelyen Varga Mihály vendégül látta az IMF küldöttségének néhány tagját - írja a Blikk. A lap szerint a fülbemászó cigányzenétől még a görög tárgyalásvezető, Thanosz Arvanitisz is dalra fakadt, Irina Ivascsenko kirendeltségvezetőt pedig Varga egyik kollégája hívta táncba.
 
Megjelent a Párbeszéd MagyarországértPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
A Párbeszéd Magyarországért Platformja azért jött létre, hogy motorja és élő lelkiismerete legyen a kormányváltáshoz vezető folyamatnak. írja magáról a Facebook oldalon az PM.
 
Ókovács vezetői pályázatokat ír ki az OperábanPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
Ókovács Szilvesztert nevezte ki a Magyar Állami Operaház főigazgatójává Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn.
 
Ókovács lett a főigazgatóPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
Ókovács Szilvesztert nevezte ki a Magyar Állami Operaház főigazgatójává Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn.
 
Nehéz helyzetben az LMPPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
A korábbinál is nehezebb helyzetből vághat neki a jövő évi országgyűlési választásoknak az LMP, amelynek hétvégi kettészakadásából a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 ellenzéki összefogás sem profitált sokat - állapították meg hétfőn az MTI által megkérdezett elemzők.
 
Közel félmilliót kaphatnak a hazaküldött cigányokPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
Fejenként kétezer dollárt, azaz körülbelül 450 ezer forintot is kaphatnak azok a cigányok, akiket a hatóságok hazaküldenek Kanadából.
 
Vona Gábor: népszavazás kell a bűnözők segélyének megvonásárólPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
A Jobbik a jövő héten népszavazást kezdeményez azért, hogy ha valaki súlyos, erőszakos bűncselekményt követ el, vonják meg tőle és családjától a segélyeket.
 
Borzalmas állapotok a cigánytelepekenPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
Drámai adatokat mértek a Debreceni Egyetem munkatársai az észak-magyarországi romatelepeken végzett egészségügyi kutatásuk során: a magát cigánynak valló emberek 90 százaléka dohányzik, kiugróan magas a cukorbetegek aránya, a férfiak pedig az átlagnál jóval fiatalabban hunynak el.
 
"Nehogy a csigolyája eltörjön" - kivizsgálják a cigányozó tanár ügyétPDF Print E-mail
Monday, 28 January 2013
Vizsgálatot indít a cigányozó konyári tanár ellen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A fenntartók megerősítették, hogy az internetre a minap kikerült felvételen valóban a község iskolájának tanára látható, ugyanakkor azt állítják, nem volt tudomásuk arról, hogy a férfi testi fenyítést alkalmazott volna. Konyáron feszült a hangulat a többségi és a kisebbségi közösség között, tavaly a lakosok egy része aláírásgyűjtésbe kezdett, és a Magyar Gárda "behívását" tervezte. A polgármester szerint a falu eddig békés volt, csak az utóbbi időben keltik a hangulatot "bizonyos erők".
 
Több százan kísérték utolsó útjáraPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2013
A Fiumei úti Sírkert ravatalozójából, a római katolikus egyház szertartása szerint kísérték utolsó útjára Csécsei Bélát. Több százan rótták le kegyeletüket Józsefváros korábbi polgármesterének sírjánál.  
 
Milliós jutalmak a Főpolgármesteri HivatalbanPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2013
Több mint 300 millió forint jutalmat kaptak tavalyi munkájuk után decemberben a főváros vezetői és a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói – írta a Népszava a fővárosi önkormányzattól kapott adatokra hivatkozva.
 
A csencselésről érdeklődött OrbánPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2013
Szabolcsban tartott kormányülést a kormány, Orbánt leginkább a cigányok sorsa és a csempészek érdekelték. Semjén szerint sajátos spiritualitása van Szabolcsnak, Matolcsy szerint Szabolcs az uniós fejlettségi szint harmadán áll.
 
Orbán: Akkor is lesz egymillió új munkahely, ha cigánygyerekek potyognak az égbőlPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2013
A miniszterelnök szavai szerint kormánya az emberek mindennapi életét érintő, özönvízszerű változásokat zúdított az országra az elmúlt két évben.
 
TGM: Óva intjük KanadátPDF Print E-mail
Friday, 25 January 2013
A hírlapi mocsok kormányzati és kormánypárti védelme, a magyarországi cigányság gyilkos állatnak nyilvánítása mintegy félhivatalosan: mindez azt az ellenzéki sajtóretorikát igazolja, amelyet én keményen bíráltam.
 
Romlott a cigányok médiaképe PDF Print E-mail
Friday, 25 January 2013
A közszolgálati és a kereskedelmi csatornák hírműsorai egyaránt górcső alá kerültek.  A politikai migránsok médiaképe javult, a romáké viszont romlott 2012 első félévében a közszolgálati és kereskedelmi csatornákon sugárzott hír- és politikai tájékoztató műsorokban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tanulmánya szerint.
 
Beszélgetés Setét Jenővel meghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
A Roma Polgárjogi Esték sorozat e hét pénteken ismét újabb beszélgetéssel jelentkezik. Eddig Zsigó Jenővel, Horváth Aladárral, Daróczi Ágnessel és Szentandrássy Istvánnal beszélgettünk.   A következő alkalommal Setét Jenővel beszélget Szirmai Norbert a roma politikai mobilizációjának lehetőségeiről. Időpont: 2013.január 25. péntek, 18.00- 21.00 Cím: Roma Parlament, 1086 Budapest, Tavaszmező utca 6.  A beszélgetés szünetében szeretettel várunk egy pohár borra.  A részvétel ingyenes!   
 
Beszélgetés Setét Jenővel meghívóPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
A Roma Polgárjogi Esték sorozat e hét pénteken ismét újabb beszélgetéssel jelentkezik. Eddig Zsigó Jenővel, Horváth Aladárral, Daróczi Ágnessel és Szentandrássy Istvánnal beszélgettünk.
 
Cigány kuss neked! Az MSZP-s Roma politikus Artúr az Echo tévében.PDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
MSZP-s Roma politikus Balogh Artúr az Echo tévében. A Műsor pár mondatban összefoglalva: "Artúr Cigány! Te itt csak igennel, vagy nemmel válaszolhatsz", a kérdést úgysem érted, a válaszról meg gőzöd sincs! Ha nem úgy mukkansz, ahogy nekünk műsorcsinálóknak tetszik, akkor kivezetünk a stúdióból!"
 
Csak erős idegzetűek költözhetnek ÓcsáraPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Preventív orvosi vizsgálatot követően, az ottani állapotok elfogadása mellett, már közepes depressziós állapotban, a külvilágról nem tudomást vevő személyeknek nem javallott az ócsai adósparkba költöznie.
 
A "cigánykérdés" margójáraPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Magyar Hírlapban megjelent Bayer Zsolt-cikk nyomán ismét egymásnak feszültek az indulatok a mai Magyarország legégetőbb problémája, a "cigánykérdés" körül (hogy miért indokolt az idézőjel, arról pár sorral később). Holott ha van olyan társadalmi problémakör, amelyben nem az indulatoknak és az ellenségeskedésnek, hanem a tisztánlátásnak és a konszenzuskeresésnek kellene dominálnia, akkor az éppen a hazai roma lakosság sorsa, amelytől az egész ország sorsa és a társadalom békéje is függ.
 
Miként lehetne a sportot a romák felzárkóztatásának szolgálatába állítani?PDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Az MSZP Országos Sporttagozata pénteken "A sport szerepe a roma integrációban" címmel szervezett konferenciát a párt Jókai utcai székházában - tájékoztatta szerkesztőségünket Teleki László, az MSZP elnökségi tagja és Varga László, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő.
 
Kocsis Fülöp: A jogvédők által citált törvényi értelmezésekkel szemben ezerféle útja-módja lehet a cPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Múlhatatlan felelőssége van a magyar sajtónak abban, hogy milyen képet mutat a hazai cigányságról – mondta a lapunknak adott interjúban Kocsis Fülöp. A görög katolikus püspök szerint csak korlátolt gondolkodás gyanakodhat arra, hogy egyházuk azért hoz létre a hátrányos helyzetű településeken iskolákat, hogy ezáltal szándékosan szegregálja az ott tanuló roma származású gyermekeket.
 
Katasztrófavédelmi pályára ösztönzik a romákatPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Húszezer forint támogatásban részesül tizenöt, hátrányos helyzetű családban élő roma fiatal, ha a katasztrófavédelmi pályát választja.
 
Jószomszédi viszony - romákkalPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Baks - Sikeres magyar–cigány együttélésről mesélt lapunknak Búza Zsolt. Baks polgármestere a napokban vehette át az integrációs törekvések elismeréseként átadott Wallenberg-díjat.
 
Füstös képek: a magyar cigányság Száz év magányaPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Ma mutatják be Lakatos Menyhért negyven évvel ezelőtt először megjelent sikerkönyvének, a Füstös képeknek az ötödik kiadását az íróról elnevezett iskolában. A szépírói remekműből az író lányai olvasnak fel, majd beszélgetésen idézik Lakatos Menyhért emlékét és a kötet születésének körülményeit.
 
Bayer-botrány: bojkottra szólítják a Magyar Hírlap hirdetőitPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Huszonnégy civil szervezet arra kéri a Magyar Hírlapban hirdető cégeket, hogy ne reklámozzák termékeiket a napilapban, amíg a szerkesztőség a leghatározottabban el nem ítéli Bayer Zsolt cigányozó írását - áll az Amnesty International Magyarország STOPhoz eljuttatott közleményében.
 
Listázók és listázottak PDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Maradjunk a tényeknél: miközben itthon és külföldön attól hangos a baloldali-liberális sajtó, hogy Magyarországon listázni akarják a zsidókat és a cigányokat, eddig kétféle névsor készült: a HVG listázta a keresztény iskolavezetőket, a miskolci MSZP pedig a város erdélyi származású vezetőit.
 
Cigányok elleni gyilkosságok: iratismertetéssel folytatódott a büntetőperPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Iratismertetéssel folytatódott a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken pénteken.
 
A kormányváltás roma politikájához PDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Milyenek a cigányok? Olyanok, mint mások, sokfélék. Mit szeretnének a cigányok? Amit mások, sok mindent, elsősorban munkát, kenyeret, békességet, méltóságot. Abban reménykedünk, hogy az orbáni kormányzás okozta riadalom, a lehetséges kormányváltás okozta felszabadulás katarzisa, végre túllöki az országot a roma kérdés több évtizedes mentális blokkján. Reménykedünk, hogy az ország új vezetői és a lakosság is megértik, hogy saját eminens érdekük is a probléma kezelése, a cigányok pedig elhiszik ezt nekik. Ujlaky András vitaindító javaslatai.
 
A romák még nem hallottak a kanadaiak kampányárólPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Megjelentek Miskolcon a kanadai nagykövetség plakátjai, amelyeken a helyi cigányokat figyelmeztetik a bevándorlási szabályok szigorítására. A borsodi romák tömegesen jönnek haza, Sajószentpéterre szombaton is érkezett egy csoport, mert kiutasították őket.
 
Paár Ádám: A cigánykérdés margójáraPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Ha az elit nem törődik az elesettekkel, ha megpróbálja gettóba zárni a problémákat, akkor nem csodálkozhat azon senki, hogy valóban kialakul egy zárt szociokulturális miliő, amelynek a tagjai maguk szabnak törvényeket a maguk területén.
 
A cigány festészet mítoszaPDF Print E-mail
Wednesday, 23 January 2013
Balázs János cigány festőművész és költő egyedülálló jelensége a magyar és a nemzetközi cigányfestészetnek, aki különleges, utánozhatatlan festői nyelvet dolgozott ki. Budapesten megrendezett újabb kiállítása méltán tarthat igényt széleskörű érdeklődésre.
 
Átadták a Raoul Wallenberg-díjakatPDF Print E-mail
Friday, 18 January 2013
A C-PRESS szerkesztősége gratulál és további sok sikert kíván  Csóka János Pálnak a díjhoz, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökének.
 
Gyurcsány Mátyásdombon nem cigányPDF Print E-mail
Friday, 18 January 2013
A felkínált „magyar vagyok” táblát elfogadta, de nyakába nem akasztotta Gyurcsány Ferenc a mátyásdombi fórum előtt.
 
A Humana magazin rendhagyó lapszámbemutatója slam poetryvelPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Vitted már el más helyett a balhét? Ültél csendben, miközben beszélgetőtársad szidta a szingli nőket, mert miattuk nem lesz nyugdíja, a kutyatartókat, mert miattuk szaros a város, a cigányokat, mert "mindannyian tudjuk", hogy képtelenek a közösségi normák szerint élni, a hajléktalanokat, mert ők döntöttek úgy, hogy az utcán akarnak élni?
 
Nyári Kálmán - Piano bár - Zenei programajánlójaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Újra fellép Gitano Nagy Laci és a Bescart TRIÓ a Nyári Kálmán Mulatóban.
 
Bokros: A Fidesz világa nem jobbközép, hanem marxistaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A Fidesz politikájáról írt elemzést Bokros Lajos a Financial Times londoni gazdasági napilap felzárkózó térségekre szakosodott blogrovatában (beyondbrics).
 
Nyíltlevél Orbán Viktor Miniszterelnök részérePDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Éke egyesülete nyíltlevele Orbán Viktor Miniszterelnök úr részére / Gyűlölködő kampány helyett megbékélést hazánknak /    
 
Nálunk romlik leggyorsabban a pénzPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A Fidesz-kormány unortodox matolcsyzmusának eredménye egy szánalmas első helyezés: tavaly mi zártunk a legmagasabb inflációval az Európai Unióban. Világos, hogy Orbán nagy szabadságharcában az emberek pénztárcája vérzik el.
 
Jubileumi Mr. és Mrs. a JátékszínbenPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A Játékszín Terézkörúti Színházban 2012. január 16-án, szerdán este 7 órakor kerül sor Peter Quilter: Mr. és Mrs. című vígjátékának 50. jubileumi előadására, a Verebes Linda - Pindroch Csaba művészházaspár előadásában.
 
MSZP: Miskolchoz nem kötődő erdélyi magyarok kapnak vezetői posztokat PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Egyre nagyobb számban kapnak vezetői posztot Erdélyből áttelepült magyarok Miskolcon, ez tény, és ez nem emberek listázása - reagált az MSZP miskolci önkormányzati frakcióvezetője Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester szavaira.
 
Így változnak az illetékek - ki nyer rajta, és ki fizet rá?PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Január elsejétől hatályba léptek az illetéktörvény módosításai, amelyek összességében egyszerűsödést hoznak több ponton, miközben megszűnnek illetékkedvezmények, ami kellemetlen meglepetéseket is okozhat. Emelkedik például a lakásvásárlások illetéke, viszont egyszerűsödik a helyzet öröklés és ajándékozás esetén, a takarékbetét ajándékozás azonban illetékkötelessé válik.
 
Ilyen plakátokkal ijesztené el Kanada a romákat PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Gyakoribb hatósági ellenőrzésekkel számolhatnak azok a Kanadából Miskolcra hazatoloncolt romák, akik az önkormányzathoz fordulnak segítségért, a gyerekeket pedig a gyámügy veheti gondozásba – mondta a város polgármestere. A kanadai kormány egy hónapos „lebeszélő kampányt” indít a városban, ami felháborodást keltett. A hvg.hu megmutatja, mi szerepel a plakátokon, amelyekkel megpróbálják otthon marasztalni a romákat.
 
Nem mindenki örült Mesterházynak Kolozsváron PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezet által mozgósított fiatalok transzparensekkel felszerelkezve próbáltak bejutni arra a rendezvényre Kolozsváron, ahol az MSZP elnöke, Mesterházy Attila mutatta be pártja új alapokra helyezett nemzetpolitikai programját. Mesterházy meghívása ellen Tőkés László is szót emelt.
 
Svájc nem lesz partner a magyar kormány számlavadászatábanPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Viharos gyorsasággal menekíthetik el Svájcból az ottani bankszámlákon tartott vagyonaikat a magyarok, ha a kormány a mai bejelentését komolyan gondolja, és tényleg 35 százalékos adót vet ki rájuk. Az ötletnek számos buktatója van, ezeket vesszük sorra.
 
"Érpataki modell": tüzelőt is csak jó magaviseletért kaphatnak a szegények PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Magaviselet szerint rangsorolja a tűzifa-kérelmezőket az érpataki polgármester - közölte Orosz Mihály Zoltán, a település polgármestere Érpatak honlapján. A közlemény szerint akik nem tartják be az együttélés szabályait, azok kérelmét úgyis elutasítják.
 
Gyurcsány: sokan nem merik bevallani Orbánék elutasításátPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A Demokratikus Koalíció (DK) a havi pár ezer forintos tandíjat, többkulcsos jövedelemadó-rendszer bevezetését és a "büntető jellegű" bankadó eltörlését támogatja - közölte Gyurcsány Ferenc pártelnök, független parlamenti képviselő kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
 
Bayer-cikk: Németországban is tiltakoznakPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Elhatárolódásra szólította fel Orbán Viktort Bayer Zsolt január 5-én megjelent cikkével kapcsolatban a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke.
 
Feljelentést tesz az Együtt 2014PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Romák láncszavaztatásáról beszél a fideszes politikus. Az Együtt 2014 szerint Ajtai Tibor, a Fidesz Bács-Kiskun megyei választmányának tagja, a megyei cigány önkormányzat elnöke egy felvételen részletesen elmondja, hogyan hajtottak végre – a láncszavazás módszerével – választási csalást a Fidesz-KDNP kiskunfélegyházi polgármesterjelöltje, Kapus Krisztián javára. Kiskunfélegyháza polgármestere feljelentést tesz rágalmazás miatt. 
 
Ezer roma nő képzése indul el országosanPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A roma nők foglalkoztatottsági aránya Magyarországon aggasztóan alacsony, mindössze 10 százalék. Ezt mindenképpen növelni kell a romák társadalmi felzárkóztatása és integrációja érdekében. Az Országos Roma Önkormányzat által indított Nő az esély-program keretén belül ezer roma nőnek van lehetősége, hogy a gyermekjóléti és szociális területen végzettséget szerezzen.
 
Immár Egert is elérte a cigánybűnözésPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A cigány–magyar együttélés stratégiájának kimunkálása, a „cigánybűnözés" elleni küzdelem céljából egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok helyi vezetőivel a Jobbik Heves megyében – jelentette be szerdán Egerben Mirkóczki Ádám parlamenti képviselő
 
Immár Egert is elérte a cigánybűnözés PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A cigány–magyar együttélés stratégiájának kimunkálása, a „cigánybűnözés" elleni küzdelem céljából egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok helyi vezetőivel a Jobbik Heves megyében – jelentette be szerdán Egerben Mirkóczki Ádám parlamenti képviselő.
 
Kriza Ákos miskolci polgármester kiutasíthatja a roma lakosokat a városból?PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Kriza Ákos elmondta, hogy Kanada magyarországi nagykövete arról tájékoztatta, miszerint az észak-amerikai ország médiakampányt indít Miskolcon annak érdekében, hogy tájékoztassa a lakosokat a megváltozott menekültügyi eljárásról.
 
Bajnai elárulta: ezért nem ül le az MSZP-vel egyeztetniPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Szerinte mindkét fél ürügynek használta a rasszizmust. A szocialistákkal is van baja.
 
A cigányokkal csalt a polgármester? PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Azzal vádolják, hogy a láncszavazás módszerével hajtottak végre választási csalást.  Kapus Krisztián (Fotó: civilkontroll.blogspot.com)
 
Rendkívüli lehetőség a kulturális központPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A Miskolcra tervezett cigány kulturális központ szociológusok szerint kiváló lehetőséget nyújtana arra, hogy árnyalja a többségi társadalom tagjai között a cigányokról alkotott képet – amellett persze, hogy bemutatja azok kulturális hagyományait. A tervezett miskolci kulturális intézmény egyben oktatási, felzárkózási és módszertani centrumként is működne. Szabó-Tóth Kingával, a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének vezetőjével beszélgettünk, rövidesen a Pankucsi Márta szociológussal készült interjút is olvashatják.
 
Ócsai lakópark: már jelentkezhetnek a bérlőkPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Éjféltől már benyújthatják pályázatukat az érdeklődők az ócsai szociális lakópark házainak bérleti jogára.
 
Jobbik: felesleges a Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A párt szerint ez a testület "nem megoldás, porhintés, maszatolás" és nem hozna semmilyen új eredményt, hiszen ugyanazok a politikusok lennének a tagjai, akik felelősek a "kialakult tarthatatlan helyzetért" is.
 
Ebből most már tényleg Elég! PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Pártunk és NER-ünk szeme mindent lát, kiszúrja a legkisebb cigányozós szálkát más szemében, csak a gerendát nem látja a sajátjában. Meg a faéket, ott bent, jó mélyen az agyában.
 
Arcpirító hétköznapi igazságok PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Ma Magyarországon ideje lenne észrevenni, hogy azért váltunk párbeszédre képtelenné, mert kizárólag a hétköznapi igazságok szintjén mozgunk. Látni kellene, hogy nincs olyan, hogy baloldali és jobboldali ember, cigányság és zsidóság, ezek csak fogalmak, elnevezések, amelyeket az elménk tetszőleges tartalommal tölt meg. Valójában csak emberek vannak, akik valaminek vallják magukat esetleg, de ennél sokkal érdemesebb arra figyelnünk, mit mondanak és csinálnak.
 
Navracsics úr, Bayer Zsolt igenis gáz!PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Sokan azt hiszik Bayer Zsolt tett valamit, kimondott valamit, lehetőséget adott valamilyen vita megnyitására. pedig ez nem történt meg. Bayer csupán annyit tett, hogy elmondta, szerinte a cigányok jelentős része állat és az állatokat ki kell írtani. Bayer Zsolt ezzel semmilyen megoldást nem ajánl és semmilyen vitát nem nyit meg, semmilyen együttélési konfliktussal kapcsolatban. Bayer Zsolt nem azt mondja, hogy a bünösőket meg kell büntetni. Bayer Zsolt azt mondja, hogy a cigányok java részt bűnösök és ezért őket ki kell irtani.
 
Bolgár László:Amíg még nem későPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Az ultra-liberális véleményhatalmak a médiában továbbra is cigány–magyar polgárháborút igyekeznek gerjeszteni, cinikus módon.
 
Újabb felháborodás a Bayer-cikk miattPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
"Elborzasztotta" az Európai Bizottság médiáért felelős tagját is Bayer Zsolt cigányellenes cikke. Neelie Kroes blogoldalán hangsúlyozta, hogy ő "nem ezt" érti a szólás és vélemény szabadságán. Bayer a szigethalmi késeléssel kapcsolatban a többi között azt írta, "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre.
 
Mikortól bűn a büdös cigányozás?PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Két nap alatt megnyugodhatott Bayer Zsolt újságíró, aki egyik cikkében állatoknak nevezte a cigányok egy részét, feljelentették közösség elleni izgatás miatt, amit azonban visszautasított az ügyészség. Az ügyész közleményben magyarázkodott, azt bizonygatta, hogy a bírósági gyakorlat miatt fölösleges nyomozni Bayer ellen. Az elmúlt húsz év hasonló ügyei alapján vékony jégen egyensúlyoznak a hatóságok. Miért jár valakinek felfüggesztett börtön, ha cigánygalerik szétverését emlegeti, és miért ússza meg, ha megoldást sürget a szerinte állatias cigányok ellen?
 
Kit képvisel Farkas Flórián a cigányság helyett? PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
Bayer Zsolt, a nemzet tintába mártott karikás ostora írt egy cikket, melyben röviden összefoglalja, hogy mégis kik azok, akik a gonosz manifesztációjaként tenyésznek ebben az amúgy tiszta és szeplőtelen világban.
 
Tüntetés a Fidesz-székháználPDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A Bayer Zsolt-cikk nem maradhatna következmények nélkül egy demokratikus jobbközép pártban. Vasárnap a Fidesz székházánál tüntetők emlékeztették erre Orbánékat. A Fidesztől válaszul rágalom érkezett: a "Ne álljatok a gyilkosok pártjára! Ne hallgassatok Ron Werberre!" molinó a tiltakozókat gyilkosok mentegetőinek, és az MSZP-t segítő kampánytanácsadó bábjainak próbálta beállítani.
 
"Én is cigány vagyok" - A rasszizmus ellen tüntetett az ellenzék PDF Print E-mail
Wednesday, 16 January 2013
A rasszizmus, a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés ellen tartott demonstrációt a Fidesz budapesti székháza előtt vasárnap délután a Demokratikus Koalíció (DK) és a hozzá csatlakozó pártok, szervezetek Bayer Zsolt cikke miatt.
 
Szele Tamás: SajtóetikaPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Ritka eset, hogy manapság a magyar sajtó etikájával kapcsolatban jó hírről számolhatunk be – a rosszakkal meg nem dicsekszik a firkász, mert miért is tenné? Csak csendben pironkodik… De most van minek örülni. Mint az eduilne tegnap este közzétette, a négy legnagyobb egyetemi médiaszak eltanácsolja hallgatóit a rasszista orgánumoknál, főleg a Magyar Hírlapnál és a kuruc.infonál végzett szakmai gyakorlattól.
 
Szanyi: hiába hisszük, hogy nem, a Fidesznél mindig van lejjebbPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Ha Kocsis Máté szimpla közíró lenne, azt mondanám, hogy orvosi eset, és ezzel el van intézve, de ő a Fidesz kommunikációs vezetője, amit mond, az akarva akaratlanul a Fidesz tematikáját határozza meg – így reagált Szanyi Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a fideszes politikus szavaira, aki szerint az MSZP akarva akaratlanul a gyilkosok pártjára állt.
 
Magyar-román: nulla néző?PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Bár az MLSZ fellebbez, és a csapat érdekében magam is azt remélem, hogy a FIFA módosít a döntésén, de ettől függetlenül a szégyen már ránk égett: a magyar-román vb-selejtező focimeccset zárt kapuk előtt kell rendezni. Az indoklás szerint a magyar-izraeli meccsen tapasztalt antiszemita szurkolói magatartás miatt büntették a válogatottunkat, tágabb értelemben az egész országot.
 
Kósa kikotyogta: nem nyerhet az ellenzék PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Azért kellett az egyfordulós választási rendszer, hogy a Fidesz nyerjen 2014-ben. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke Érden beszélt, ahol Arató András képviselőtársa meghívására tartott előadást. Kósa szerint korábban a Fidesz mindig a választások második fordulójában.
 
Frank Tibor: Lenin és a regisztrációPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Gyerekkorom óta kering egy vicc Leninről – hogy a nagy forradalom közepén éppen arról tanácskoznak, hogyan tudnák még jobban megszilárdítani – a már amúgy is teljes – hatalmukat, amikor a nyitott ablakon beröppen egy labda. Lenin kinéz, látja, hogy az ablak alatt játszanak a gyerekek. Pillanatnyi tétovázás után kéri a labdát, és kidobja a gyerekeknek.
 
Molnár Tamás: Gettók népe PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Szerzőnknek nemrég egy néhány évtizede íródott szociográfia került a kezébe, mely a cigányság korabeli állapotait mutatja be. Döbbenetes, hogy az akkor leírtak mennyire helytállóak a mai napig.
 
Pokorni: A diákok nem hisznek a kormánynakPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Az a probléma, hogy a hallgatók nem hiszik el a kormánynak azt, amit mond, mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, az országgyűlés oktatási bizottságának elnöke a Hír TV Péntek 8 című műsorában. Pokorni szerint ugyan nincsenek keretszámok, de a felvehető férőhelyekkel, és a pontszámokkal aránylag pontosan be lehet állítani, hogy hány hallgatót lehet felvenni ingyenes vagy önköltséges képzésre.
 
Népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
A párt azt szeretné elérni, hogy ne épüljön meg zömmel uniós pénzből egy roma kulturális központ.
 
A gyűlöletkeltés ellen és mellett is felvonulnakPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Mint az várható volt, nem határolódott el Bayer Zsolttól a Fidesz, és Orbán Viktor sem szólalt meg az ügyben, helyette viszont a békemenet szervezője vette védelmébe a cigányellenes írása miatt bírált publicistát - furcsa hasonlattal élve szerintük a tej kifutott, csak arra kell vigyázni, nehogy odakozmáljon. Az indulatok ma újra elszabadulhatnak, mivel a Jobbik Szigethalomra vonul a "cigányterror" ellen.
 
Létrehozzák a Cigányügyi Egyeztető TanácsotPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról készített előterjesztést a Emberi Erőforrások Minisztériuma. A testület részt venne a kabinet döntéseinek előkészítésében, a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolásában
 
Farkas Flórián nem foglalkozik Bayer Zsolt kizárásávalPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
A magyarországi cigányság első számú képviselője mégsem találkozik Bayer Zsolttal. Amikor pedig a publicista Fideszből történő esetleges kizárásáról kérdeztük, Farkas letette a telefont. Az ügy kirobbanásához képest sokat puhult a Fidesz kommunikációja.
 
Horváth Ferenc Válasz Balogh Gábornak és Bayer Zsoltnak&PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Előzmények: Balogh Gábor: Levél a cigányokhoz  http://ultrasliberi.hu/?p=23092 Bayer Zsolt: Ki ne legyen. http://www.magyarhirlap.hu/ki-ne-legyen  2013. január 01-én történt egy sajnálatos esemény.  
 
Brüsszelben nem szalonképes Bayer romaellenes publicisztikájaPDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Teljességgel elfogadhatatlannak minősítette Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi, szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnöke Bayer Zsolt magyar publicista cigánysággal kapcsolatos legutóbbi állásfoglalását.
 
Mégsem találkozik Bayer, Stefka és Farkas PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
Tekintettel az elmúlt napok politikai hangulatkeltésére, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a pénteki, a Magyar Hírlap főszerkesztőjével, Stefka Istvánnal és a lap főmunkatársával, Bayer Zsolttal tervezett megbeszélést békésebb időpontra halasztja – tájékoztatott a szervezet.
 
Ki ne legyen? PDF Print E-mail
Saturday, 12 January 2013
„kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány”
 
Nyílt levél Dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Úr részérePDF Print E-mail
Thursday, 03 January 2013
Hova tűnt a roma projektek támogatására szánt 120 milliárd forint?  Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!  2010. november 18-án feljelentést tettem elnökhelyettes kollégámmal - Balogh Józseffel - az MCF Roma Összefogás Párt nevében a Fővárosi Főügyészségnél ismeretlen tettes, tettesek ellen csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés bűncselekmények elkövetése miatt.
 
Áder: köszönet Weisz Fanninak PDF Print E-mail
Wednesday, 02 January 2013
Idén fordította először jelelő tolmács a köztársasági elnök újévi köszöntőjét. Áder János facebook oldalán köszönte meg a húszéves hallássérült lánynak a közreműködést. A komoly rajongó táborral rendelkező – 2010-ben a Blikk szavazásán az év civil hőse címet is elnyerő – pécsi születésű Weisz Fanni fotómodellként dolgozik. Emellett karitatív feladatokat is ellát, szóvivő Afrikai-Magyar Egyesületnél, és tevékenykedett a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteiként.
 
Nyárra várható ítélet a romagyilkosságok ügyébenPDF Print E-mail
Wednesday, 02 January 2013
Nyáron várható ítélet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi ügyében - közölte Kende Katalin, a Budapest Környéki Törvényszék sajtószóvivője az MTI érdeklődésére.
 
ORÖ: A legfontosabb cél a romák helyzetének javítása PDF Print E-mail
Wednesday, 02 January 2013
Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) legfontosabb célja, hogy javítsa a magyarországi romák foglalkoztatási és oktatási helyzetét: jövőre várhatóan további kétezer embert vonnak be közfoglalkoztatási programba, valamint több iskola átvételével megkezdődött az oktatási hálózat kialakítása - közölte a Farkas Flórián (Fidesz) országgyűlési képviselő vezette önkormányzat csütörtökön.
 
Versenyképességünk múlik a sikeres romafelzárkóztatásonPDF Print E-mail
Wednesday, 02 January 2013
Túl kell lépni azon, hogy a romákra mindenki áldozatként tekint, hiszen a cigányság felzárkóztatása elsősorban nem emberi jogi, hanem nemzetstratégiai kérdés – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjújában Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. A kabinet célja a szocialista – szabad demokrata kormányokkal ellentétben nem az, hogy segélyekkel minimális szinten biztosítsa a hátrányos helyzetűek túlélését, hanem olyan segítséget kíván nyújtani számukra, amellyel kitörnek a nyomorból. A segítségért cserébe azonban komoly elvárásokat támasztanak.
 
Bangó Margitnak nem akarták engedni a cigány himnusz eléneklésétPDF Print E-mail
Wednesday, 02 January 2013
Bangó Margit kislány korában példaképének tartotta a magyar nóta koronázatlan királynőjét, a nemrég elhunyt Kovács Apollóniát. Ám ő sokáig úgy viselkedett az utóddal, mint aki félti a trónját.
 
Óévbúcsúztatón a 100 tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Wednesday, 02 January 2013
Hatalmas, országjáró turnéval zárta a Hungaricumként is elismert Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar a 2012-es évet. Pécsett, Debrecenben, Győrben és Szegeden a legkiválóbb hangverseny és színháztermek adtak otthont a nagyszabású és a maga nemében páratlan kulturális csemegének számító eseménysorozatnak.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk