Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Áldott Karácsonyt kívánunk minden kedves Olvasónknak! PDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
Végre eljött a várva-várt nap.  Ne is gondoljunk ma másra, csak élvezzük azokat a meghitt pillanatokat, amiket szeretteink körében tölthetünk, lehetőleg anélkül, hogy engednénk a telefont csörögni, vagy a számítógépet felszisszenni.
 
Navracsics nevezte ki Kövér feleségétPDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én ü nnepélyes keretek között kinevezte a járási hivatalok vezetőit - írja a Szigetszentmiklós Online.
 
Orbán a Frizbiben: egy-két kivétellel "a diákok elérték, amit akartak" PDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
"Lehet azt mondani, hogy a diákok elérték, amit akartak, egy, esetleg két ügy kivételével" - mondta Orbán Viktor vasárnap késő este a TV2 Frizbi című műsorában. Arról is beszélt, hogy a kormány kész megállapodni az IMF-fel, de nem minden áron, illetve, hogy a kormánynak nem volt más választása, mint a választási regisztráció bevezetése.
 
Könnyebb utcára kerülni, mint gondolnánkPDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
A karácsonyi időszak nem csak a fagy miatt a legnehezebb a hajléktalanok számára: sokan magányosan, az utcán töltik az ünnepet. Az Üdvhadsereg Rákoscsabai szociális otthonában dolgozik azonban Rózsi, aki kitört a hajléktalanságból.
 
Csalók hivatkoznak a szombathelyi romákra PDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
A HÁROFIT egyesület nevében kérnek pénzt az ismeretlenek, cserébe előnyöket ígérnek, és azt, hogy a pénzből a hátrányos helyzetűeket támogatják.
 
Élelmiszer-adományt kaptak a móravárosi romákPDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
Négy kiló vitaminozott lisztet és három liter tejet kaptak móravárosi roma családok. A több mint százötven csomagot kimondottan nagycsaládosoknak, rászorulóknak adták át csütörtökön délután.
 
Hétes: van visszaútPDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
„Miért jöttetek?” – mered ránk fél tucat cigánygyerek a lepukkant egykori postaépületben, mi pedig megszeppenve állunk. Egyrészt, mert azt hisszük, hogy egyértelmű, magától értetődő az ottlétünk, illetve annak célja, másrészt mert rögtön rájövünk, hogy talán mégsem az. „Hoztunk csokit meg mézeskalácsot a gyerekeknek; a karácsonyi műsorukra voltunk kíváncsiak” – persze rögtön érezzük: a már kimondott szavak rettenetesen ostobának hangzanak. De jön a segítség: „önkéntesek lesztek?” – és mosolyog ránk most már nemcsak a helyiek, de a messzebbről jött segítők köre is. Bódis Kriszta emlékeztet: aki egyszer segítő szándékkal jött, hogy lássa Hétest, az mindig visszatér.
 
Balog Zoltán: Támogatni kell a romaiskolátPDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
Nem szegregáció, hanem felzárkóztatás zajlik a nyíregyházi Huszár-telepi cigányiskolában Balog Zoltán szerint, amit támogatni kell.
 
Rendhagyó kezdéssel indult a Dankó RádióPDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
Farkas Bálint és Szolnoki Tibor operettművész vendégszereplésével, élő kívánságműsorral indult el szombat reggel 6 órakor a közmédia új zenei rádiócsatornája, a Dankó Rádió.   
 
A honvédség segíthet a roma fiatalokon PDF Print E-mail
Monday, 24 December 2012
A tárca szerint a katonai munka hozzájárulhat a cigányság társadalmi felemelkedéséhez.
 
Mert kétszer ad, aki gyorsan ad!PDF Print E-mail
Friday, 21 December 2012
A Facebook közösségi oldalon is megjelent MNRP felhívást a C-PRESS hírügynökség is közre adja, hogy ezzel is segítsen a családon, annak érdekébe, hogy minnél több jó szándékú emberhez is eljusson a család segítség kérésük. Kedves Ismerőseim! Segíteni akarók figyelem! Megosztom veletek is ezt a fontos felhívást, tegyétek ti is ezt, mert mindenki segítségét várják.
 
Bemutatkozott az EURoma Hálózatban a magyar komplex telekprogramPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
A Magyarországon elindított program, amelyet a mélyszegénységben élő romák számára dolgoztak ki, komplex módon kezeli a problémákat.
 
Pályázatok miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésrePDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
Az EMMI a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra szerb, szlovák, ukrán, horvát, román állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek részére. A pályázatok beadásának határideje: 2013. január 16. 16 óra.
 
Cigányország" fővárosa lesz Miskolc?PDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
25 igen, 2 nem , 0 tartózkodás mellett elfogadta tegnap a miskolci közgyűlés, a Világsátor projekt megvalósítását. Az 1.7 milliárdos program célja , hogy segítse a romák felzárkóztatását a kultúrán keresztül.
 
Vannak cigány angyalok is? [Nyomorszéle]PDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
Érdekes a karácsonyra készülődés azoknál a gyerekeknél, ahol az ünnephez nem tud kapcsolódni az ajándékvárás izgalma, a karácsonyi sültek illata, vagy a szaloncukrokkal feldíszített karácsonyfa. Érdekes és szomorú.
 
Az amerikai nagykövetség díjazza az UtcaSzak színházi társulatotPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Hónap Civil Kezdeményezése díjjal tüntette ki az Utcaszínházi Alkotóközösség és a Roma Filmakadémia közös művészetpedagógiai programját, amely borsodi cigány fiatalok társadalmi integrációját célozza.
 
Pályázat cigányzenészeknekPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
Cigány mesékből készül animációs filmsorozat Kecskeméten, a Magyar népmesék műhelyében. A filmsorozat 20 másodperces főcímzenéjére hirdetünk pályázatot, amely lehet megzenésített vers, vagy csak zene.
 
100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Nagykoncertje Bangó MargittalPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL, DUPLA ELŐADÁS! December 29-én, szombaton a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar tartja Ünnepi Nagykoncertjét a Szegedi Nemzeti Színházban.
 
Másodfokon súlyosbítást kért az ügyész Kolompár OrbánraPDF Print E-mail
Thursday, 20 December 2012
Az elsőfokú ítélethez képest hosszabb időtartamú börtönbüntetés kiszabását kérte perbeszédében az ügyész Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökére a Kecskeméti Törvényszéken szerdán kezdődött másodfokú per tárgyalásán.
 
Ruva Farkas Pál:Törj ki a csendből!PDF Print E-mail
Monday, 17 December 2012
Az X- Faktor néha zötyögött, zakatolt, útközben, ennél fogva sokan lepotyogtak róla, de vasárnapra végre, mint egy szuper lokomotívhoz illő, befutott. Az úgy volt, még anno, hogy a feketevonat felhordta a ’60-as, ’70-es években, az ország minden megyéjéből a kékarcú avatárokat.
 
Hervadt Rózsa ki kell dobni - Békéscsabán is tüntettek a diákokPDF Print E-mail
Friday, 14 December 2012
Több mint 120-an demonstráltak a kormány felsőoktatásban tervezett átalakításai és a keretszámok csökkentése ellen csütörtökön a kormányhivatal Derkovits sori épülete előtt, miközben odabent Hoffmann Rózsa államtitkár tartott előadást.
 
A többség érdekePDF Print E-mail
Friday, 14 December 2012
Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította a szabálysértési törvénynek azt a paragrafusát, amely a közterületi hajléktalanságot tiltotta. A hajléktalan emberek hatósági üldözésének azonban hosszú története van, és nem kizárólag a jobboldali vezetéshez kötődik, lásd például Demszky Gábor aluljáró-takarítási akcióit a 2000-es évek elején, vagy a Molnár Gyula MSZP-s polgármester által 2009-ben bejelentett ún. hajléktalanmentes övezeteket Újbudán. A Fidesz hatalomra jutása óta a hajléktalanság kriminalizációja a hivatalos politika szintjére emelkedett.
 
150 milliót ad a kormány a Lungo Drom székházának a felújítására PDF Print E-mail
Friday, 14 December 2012
Azonnali hatállyal 150 millió forintot csoportosít át a kabinet a tartalékból a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség székházának felújítására és a szervezet működési támogatására.
 
Ifj Bogdán János:A DunánálPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Soha többé nem lesz még egyszer a világon ilyen dátum. 2012.12.12. Emlékezetes hamarosan jó emlékű lesz a mai nap. Több ezer diák áll a parlament előtt, a kemény mínuszokban, követelve jogaiknak és az őket követő generáció jogainak a tiszteletben tartását „nem hagyjuk! hallgassanak meg!” rigmusokat skandálva. Nem kellett betörniük a tévé székházba, tankot ellopni, köveket dobálni a rendőrökre, autókat gyújtogatni, molotov koktélokkal támadni.
 
Semjén visszautasítja az erkölcsi vádakatPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
"Teljes jóhiszeműséggel jártam el, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasítok" - jelentette ki a plágiumgyanús ügye miatt sajtó elé álló miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt szombaton. "Az érintett oktatóknak a vitatott szövegeket szükségszerűen ismerniük kellett, ha bármilyen tudományetikai probléma lett volna, miért nem akkor jelezték, miért húsz év után akarnak pellengérre állítani" - fogalmazott a politikus.
 
A magyar diáktüntetéssel van tele a világsajtóPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Magyar hírekkel van tele a nemzetközi sajtó. A tegnap esti diáktüntetésekről több lap is részletesen beszámol. A Wall Street Journal szerint Magyarország agyelszívással néz szembe, mivel a frissen végzettek mind inkább felfedezik a nyugati munkalehetőségeket. A Reuters beszámolójában arról ír, hogy a felvonulók a csúcsforgalom idején elfoglalták az egyik legfontosabb hidat és több utcát. Azt követelték, hogy a kormány adja fel tervét és kezdjen nyilvános vitát a reformokról.
 
Közműadó: száz településen is megszűnhet a tévé és az internet PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Több mint száz, a legszegényebbek közé tartozó településen szűnhet meg a tévé- és internetszolgáltatás a közműadó miatt - írja a Népszabadság csütörtökön.
 
Bizonyítvány, diploma, oklevél fordítás akciós árakon!PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Külföldi munkavállaláshoz és tanuláshoz szükséges minden hivatalos okmány (bizonyítvány, diploma, oklevél, érettségi, szakmunkás bizonyítvány, erkölcsi bizonyítvány, anyakönyvi kivonat, önéletrajz stb.) hiteles fordítása a legtöbb európai nyelvre, nyelvtől és típustól függően akár már 3.200 Ft + ÁFA összegtől kezdődően. Angol és német nyelv esetén alighanem a legolcsóbb árak Budapesten! Érdeklődjön irodánkban a részletekről!      
 
Egyes MSZP-s politikusok,már most frusztráltak és megosztók,mi lesz ha hatalomra jutnak?PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Nem volt szándékomban írni a tegnapi Kossuth téri „Tiltakozunk a kormány szegény-ellenes, kirekesztő és álszent politikája ellen!” elnevezésű tüntetésről. Tulajdonképpen az történt, amire számítottam, ezért nem is vagyok csalódott, s ezért nem is kívántam elemezni találgatni az okát miért is voltunk olyan kevesen. Most sem ez a szándékom.
 
Fókuszban a sorozatgyilkosságPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
December 10. világszerte az emberi jogok napja. Az Amnesty International magyar csoportja által szervezett megemlékezésen a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok álltak a középpontban.
 
Konferenciát tartott a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Aki csak jó magyar akar lenni, az pogány lesz és gyűlölködni fog, ám aki jó keresztény, abból biztos, hogy jó magyar, illetve jó cigány lesz – figyelmeztetett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáján, december 8-án Berekfürdőn.
 
Újabb közösségi tereket szülhet Szegeden roma tanoda sikere + FOTÓKPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Sikeresen, telt házzal működik a Szegedi Roma Tanoda – ez az egyik legnagyobb eredménye az idei esztendőben a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak, melynek testületi ülésén elhangzott, a tervek szerint jövőre Dorozsma és Móraváros is közösségi térrel gazdagodik, melyek szintén nyitva állnak majd a cigányság előtt.
 
Tiltakozik a radikális párt a Világsátor ellen PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Miskolc – Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke elfogadhatatlannak nevezte szerdai sajtótájékoztatóján, hogy miközben a Miskolci Egyetemet a kormány leépíti, addig 1,7 milliárd forintot szán arra, hogy Miskolcon adjon otthont a cigánykultúra európai központjának.
 
Az iskola, ahol nincs cigánykérdésPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
A csepeli Burattino Magyarország egyetlen olyan magánintézménye, melyben általános-, és középiskola, szakképzés és gyermekotthon integráltan működik. A Burattino Iskola 1991-es indulásakor egy olyan iskolamodellt hozott létre, amelyben diákjai családias hangulatban, kis létszámú osztályokban, a munkát örömmel végezve élhetik mindennapjaikat. Kampányt indítottak a túlélésért.
 
Több mint négyszáz roma került a közigazgatásbaPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Tavaly január óta több mint négyszáz cigány került a közigazgatásba, nyolcszáz roma asszonyt foglalkoztatnak a Nő az esély programban, és száz álláshelyet nyerhet el a cigányság a járási rendszerben is - cikkezi a Magyar Hírlap.
 
Kitüntették Schmidt Máriát PDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
A Fővárosi Cigány Önkormányzat kitüntette azokat, akik a legtöbbet tették a cigányság integrációjáért. Maga a díj egy aranygyűrű, amelybe cigánykereket véstek, és a gyűrűt névre szóló gravírozással kapja a díjazott.
 
Együtt hatékonyabbanPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Cigányság és az új evangelizáció a hit évében címmel rendeznek konferenciát Egerben. Egyházi és civil kezdeményezések partnert és szövetségeseket keresnek, hogy közösen hatékonyabban szolgálják a társadalom harmonikus együttélését – fogalmazta meg Dúl Géza cigánypasztorációs referens az összejövetel célját.
 
Dolgoznának az alpári romák, de nincs munkaPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Jutalmazni kellene azt a munkáltatót, aki segélyből élő embereket alkalmaz - egyebek mellett ez is elhangzott a tiszaalpári Cigány Nemzetiségi Önkormányzat ülésén.
 
Százötven Mikulás-csomagot kaptak a cigánygyerekekPDF Print E-mail
Thursday, 13 December 2012
Százötven Mikulás-csomagot állított össze a gyerekeknek a tolnai cigány nemzetiségi önkormányzat a pénteki Mikulás-ünnepségre, amit a Bezerédj szabadidőközpontban rendeztek.
 
Bíróság: Gyöngyöspatán jogellenesen különítik el a cigány gyerekeket PDF Print E-mail
Monday, 10 December 2012
ogellenesen különíti el egymástól a cigány és a nem cigány gyerekeket a gyöngyöspatai általános iskolában a fenntartó önkormányzat, illetve az intézmény - mondta ki csütörtökön az Egri Törvényszék.
 
Schmidt Mária roma díjaPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2012
A Fővárosi Cigány Önkormányzat az emberi jogok napján díjat ad Schmidt Máriának, a Terror Háza főigazgatójának.
 
Zsidózás, cigányozás - a Jobbik belső harcának eszközeiPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2012
A Fidesz immár nem működhet együtt a Jobbikkal; a cigányozást a Dunántúlon, a zsidózást vidéken nem értik - gondolják számosan a párt frakciójában. Ám úgy tűnik, a durvuló mandátumháborúban a szélsőségesek a rasszizmus bevetésével küzdenek.
 
Van kivezető út a reménytelenségbőlPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2012
Szükség van egy olyan roma magyar középosztályra, amely az együttműködésben érdekelt – mondta Balog Zoltán. A politikus arról is beszélt, hogy nemcsak magyar, hanem cigány rasszizmus is létezik, amely a „konfrontációban érdekeltek” malmára hajtja a vizet.
 
Elmarasztalták az Echo TV-sekkel dolgozó alapítványtPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2012
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta a Demokráciáért és Politikai Kultúráért Közhasznú Alapítványt, amiért tavaly tavasszal két roma fiatalt kirúgott az általa indított képzésről. A fiatalok sértőnek találták, hogy a cigánybűnözésről beszélő Echo TV szakemberei adtak volna nekik órákat.
 
Botrányok helyett új szakpolitikaPDF Print E-mail
Monday, 10 December 2012
Farkas Flórián, az országos roma önkormányzat elnöke: húsz év után most látok először valami fényt a romaügyek alagútjában.
 
Tiltakozás a kormány szegényellenes politikája ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Eleged van az éhezésből? Eleged van abból, hogy munkát nem kapsz, legfeljebb olykor 4-6 órában rabszolgamunkára itéltettél? Eleged van abból, hogy a hatalom a semmit is megvonva tőled hajléktalanná, földönfutóvá tehet? Teszi fel a kérdést a tiltakozás rendezvényét meghirdető Facebook csoprt és a roma szervezők.   
 
Nyílt levél: Viktóriónak, az ország legfőbb fő Vajdájának nemzettestvérünknek!PDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Drága sukár csávó nemzettestvérem Vktórió! Először is engedd meg nekem drága sukár nemzettestvérem Viktórió, hogy minden jót kívánjak neked a romnyidnak, meg a pulyáknak is. Kívánom, hogy a csatkai Szűz Mária figyeljen mán oda rátok. Azért írok mán neked drága sukár nemzettestvérem, mert amióta itt a cigánytelepen, amit mán úgy hínak, hogy Magyarország.
 
A DK falhoz állította a Fideszt PDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Budapest – Nyílt színvallásra kényszeríti a Fideszt a Demokratikus Koalíció a rasszista és antiszemita nézetek visszaszorítására vonatkozó törvényjavaslata. A Molnár Csaba által jegyzet javaslat azokat a tevékenységeket tiltaná be, amelyeket a Fidesz eddig támogatott, illetve az Orbán-kormány foglalt törvénybe. A Fidesz reakciója pontosan tükrözi majd a párt viszonyát az antiszemitizmushoz, és kézzelfogható tetteket követel tőle. Kiderül, mennyit értek a Jobbik polgármesterjelöltjének, Rogán Antalnak a Kossuth téren elmondott szavai.
 
Lehetetlen küldetés a választói regisztrációPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Ha egy jegyzőnapi 8 órában dolgozik és 3 percenként elvégez egy regisztrációt, akkor 160 nap alatt csak 25 600 választót tud névjegyzékbe venni - ismerteti a  Népszava a Magyarországi Szociáldemokrata Párt számítását. Ez azt jelenti a párt szerint, hogy a jelenlegi feltételek mellett kivitelezhetetlen a feliratkozás.
 
Kövér intézkedett? Gyöngyösi Márton lekerült a listárólPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Kövér lehúzta a listáról Gyöngyösit – Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöksége kedden háromnapos hivatalos útra Rómába látogat – Gyöngyösit azonban itthon hagyják.
 
Célkeresztben Zsigó JenőPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Roma Polgárjogi Esték címmel minden csütörtökön olyan emberekkel készül életút-interjú, akik jelentős szerepet töltöttek vagy töltenek be a cigányokért folytatott politikai harcban, vagy a kulturális élet területén.
 
Szakértőket hallgatott meg a bíróság a cigányiskola-perbenPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
Szakértők meghallgatásával folytatódott a nyíregyházi görög katolikus iskola bezárását kezdeményező Chance for Children Foundation (CFCF), vagyis az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány és az intézmény fenntartója, a Hajdúdorogi Egyházmegye közötti polgári peres eljárás kedden a Nyíregyházi Törvényszéken.
 
Megszólalt a zsidók és cigányok összeírását szorgalmazó jobbikosPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
A zsidók mellett a cigányokat is összeíratná a Jobbik. A Komárom-Esztergom megyei közgyűlés jegyzőkönyve szerint Michl Miklós jobbikos képviselő a testület márciusi ülésen arra biztatta a közgyűlés fideszes elnökét: hasson oda a kormánynál, hogy tegye lehetővé a zsidóság és a cigányság pontos nyilvántartását.
 
Cigányzene mellett vettek végső búcsút Kovács ApollóniátólPDF Print E-mail
Wednesday, 05 December 2012
A Kossuth-díjas nótaénekest mintegy kétszázan kísérték el utolsó útjára. Rokonok, barátok, pályatársak és tisztelők kíséretében cigányzene mellett vettek végső búcsút a magyar nóta királynőjének tartott Kovács Apollónia Kossuth-díjas előadóművész-népdalénekestől a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben kedden
 
Vajon a regisztráció is nemzetbiztonsági kockázattá válhat?PDF Print E-mail
Monday, 03 December 2012
Amikor Hitler hatalomra jutott, és kiteljesedett a diktátori ambíciója, állítólag fennhangon kürtölte a világ számára, hogy a világ bármelyik országa fogja és vigye a németországi zsidókat, oda ahová akarja! Akkor elmaradt volna a deportálásuk. De mit felelt a „sorstalanságuk”? Senki, egy ország sem jelentkezett értük. Majd Churchill-ék, még 1944 karácsonya előtt, az angolszász katonai hírszerzőkkel azon morfondíroztak, hogy a magyarországi zsidódeportálást úgy kellene megelőzni, hogy repülőkről röpcédulákat szórnak le a fővárosunkra, hogy figyelmeztessék a lakosságot, de főleg Magyarország kormányzóját, Horthy Miklóst, a Hitleri szándék- holokauszt megelőzéséről. De végül nem lett a röpcédula ledobásból semmi. Lett viszont a hitleri csapatok megszállása, és a többit már tapasztalhattuk saját bőrünkön, zsidók, cigányok és mások Magyarországon.
 
Bajban a szélsőjobb, ezért nagyobb fokozatra kapcsolPDF Print E-mail
Monday, 03 December 2012
Az utóbbi időben felerősödött antiszemita kirohanásokkal a megosztott radikális holdudvar egyben tartása lehet a Jobbik célja, mert ezzel a retorikával új híveket nem nagyon lehet szerezni, a cigányellenességet pedig nem lehet tovább fokozni. Ez a politika azonban sokakat riaszt, és széles körű összefogást eredményez a Jobbik ellen.
 
A cigányság helyzetéről és Gyöngyösiről is tárgyalt Kumin AmerikábanPDF Print E-mail
Monday, 03 December 2012
Az Egyesült Államokban pozitívan reagálnak azokra a változtatásokra, amelyeket Magyarország a legtöbbet bírált kérdésekben tett – jelentette ki pénteken az MTI-nek nyilatkozva, a héten New Yorkban és Washingtonban folytatott megbeszéléseit összegezve Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár.
 
Kolompár Orbánt jogerősen felmentettékPDF Print E-mail
Monday, 03 December 2012
Négy évvel a Heves megyei cigány kisebbségi időközi önkormányzati választás után a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet helybenhagyva jogerősen felmentette a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény vádja alól Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat egykori elnökét.
 
Ünnepi koncerttel érkezik Szegedre a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Monday, 03 December 2012
A világon egyedülálló zenei formáció, a 100 Tagú Cigányzenekar, klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes december 29-én ad ünnepi koncertet Szegeden, a Nemzeti Színházban.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk