Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Szele Tamás: Az önzetlenség házaPDF Print E-mail
Friday, 30 November 2012
Jó érzés, ha látja az ember, hogy nem hiába írt, hogy elértek valamit azok a kis betűkatonák abban a nagy, ellenséges világban. Még jobb érzés, ha sikerült ezzel valakinek segíteni, aki megérdemli – szegénynek, rászorulónak, kiszolgáltatottnak, megalázottnak. Tulajdonképpen valami ilyesmi volna a betűvető dolga – mármint az olvasóközönség kiszolgálásán és szórakoztatásán kívül. Ám olyan hatásra, amit a múlt heti jegyzetem kiváltott, magam sem számítottam…
 
Ruva Farkas Pál a 7 szobás családi házát ajánlotta fel az MNRP részére PDF Print E-mail
Friday, 30 November 2012
A felajánlás teljes szövegét elolvashatják. Előre le szeretnénk szögezni, hogy az MNRP tisztelettel megköszöni az önzetlen segítő szándékot és a nagy értékű felajánlást, de nem fogadhatjuk el, mert azt gondoljuk, hogy előbb a magyar országgyűlési és EP képviselőknek kell reagálni és anyagilag is támogatni a kezdeményezésünket. A tulajdonosok jövő héten teljes kimerítő választ fogalmaznak meg és adnak minden felkért, támogató személyeknek.
 
Debreczeni lerántja a leplet 2006-rólPDF Print E-mail
Friday, 30 November 2012
A magyar politikatörténet „egyik drámai csúcspontjáról” írt könyvet Debreczeni József – a 2006-os őszről. Vágó István szerint megszületett az elmúlt évek, évtizedek legjobb krimije.
 
A Magyar Honvédségben nincs és nem is lehet diszkriminációPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
Együttműködési megállapodást írt alá Hende Csaba honvédelmi miniszter és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke. Hende Csaba hangsúlyozta, a Magyar Honvédségben nincs és nem is lehet diszkrimináció, hiszen az a honvédség alapértékeit kérdőjelezné meg.
 
Ideje, hogy Orbán kimondja: eddig és ne továbbPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
Novák Előd eleget játszotta már a marketingfasisztát ahhoz, hogy jól meggazdagodjon belőle, ezért legfőbb ideje, hogy ő maga távozzon a közéletből. Még jobban tenné, ha kézen fogná Gyöngyösi Mártont és a többi parlamenti dísznácit, és együtt húznának el - jelentette ki STOPhoz eljuttatott közleményében Török Zsolt.
 
Ertsey Katalin átverte Novák ElődötPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
A Jobbik lemondásra szólítja fel Ertsey Katalint, mert az LMP-s politikus a Jobbik írásbeli kérdésére azt írta, hogy izraeli állampolgársággal is rendelkezik. Erről Novák Előd, a Jobbik alelnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Novák szerint elfogadhatatlan, hogy Ertsey eddig ezt "eltitkolta", ezért le kell mondania.
 
Te szerencsétlen kis náci Ertsey válasza NováknakPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
„Régóta érzem, hogy előszeretettel hozol elő homoszexuális témákat. Kérdezem hát: látens buzi-e vagy?” - tette fel a kérdést a jobbikos Novák Elődnek írt válaszában az LMP-s Ertsey Katalin.
 
Te szerencsétlen kis náci Ertsey válasza NováknakPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
„Régóta érzem, hogy előszeretettel hozol elő homoszexuális témákat. Kérdezem hát: látens buzi-e vagy?” - tette fel a kérdést a jobbikos Novák Elődnek írt válaszában az LMP-s Ertsey Katalin.
 
A Rostás Árpád-díjPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
A cigány vándorasztalosban több a büszkeség, a tartás, az erkölcsi érzék, mint a teljes magyar értelmiségben. Neki aztán semmi dolga azokkal, akik a díjat osztják. Akkor miért fogadna el tőlük pénzt?
 
Debreczeni tudja, ki felel 2006 őszéértPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
De a fő éceszgébert, az operátort, aki – ahogy azt Ormos Mária is elmesélte – Mussolini módszereivel, erőszakos, törvénytelen hatalomátvétellel próbálkozott 2006. októberben, csak a sorok között lehet megtalálni. Debreczeni szerint a Révész Mártíriusz kifejezés már csak azért is találó, mert egy nappal azelőtt, hogy a fideszes politikus a bekötözött sebeivel megjelent a parlamentben, a kórházban még nem látszódtak rajta külsérelmi nyomok, ráadásul október 23-án törvénysértést követett el, és inkább részeg lehetett, mint sérült.
 
Vona Gábor: Néhány gondolat a sárga csillagot viselőknekPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
Továbbra is követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, kik izraeli állampolgárok a jelenlegi és az elmúlt 20 év kormányaiban és országgyűlési képviselői közül.
 
Zsidógyűlölet már az utcán isPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
Már az utcán is felbukkant a zsidógyűlölet, miután az Országgyűlésben a Jobbik képviselője antiszemita kijelentéseket tett. Egy holokauszt-túlélő békési asszonyt a minap a piacon többen kérdőre vontak, miért nem visel sárga csillagot. Megrökönyödésére az volt a válasz: "ha a parlamentben lehet zsidózni, itt is lehet". Eközben az Európai Bizottság és az izraeli külügyminisztérium is elítélte a parlamentben történteket; a botránnyal tele van a nemzetközi sajtó.
 
Balog Zoltán: határozottan visszautasítjuk az emberek listázásátPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
"Határozottan visszautasítjuk", hogy embereket bármilyen módon listázzanak, hogy megbélyegezzék vagy veszélyesnek tekintsék őket a magyar államra származásuk miatt - mondta az emberierőforrás-miniszter kedden egy nemzetközi konferencián, Budapesten.
 
Újabb jó arcokat akar Balog miniszter PDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
„Legyenek jó arcok!” – intette az egészségügyi intézmények élére kinevezett vezetőket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, amikor augusztusban átadta megbízólevelüket.
 
Együttműködik a HM és az ORÖ PDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és az Országos Roma Önkormányzat a katonai pálya iránt érdeklődő és az arra alkalmas cigány fiatalok képzéséről és foglalkoztatásáról.
 
Védelem a cigányszavazatokért? PDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
A Jobbik szerint meg kell vizsgálni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nemzetbiztonsági kockázatát, mert a párt szerint a szervezet a bűnözőket védi. Minderről  Apáti István országgyűlési képviselő az Echo Tv Napi aktuális című műsorában beszélt.
 
Nem nyomoznak az Azori-szigeteken "cigánykodó" fideszesek utánPDF Print E-mail
Thursday, 29 November 2012
Megszüntette a rendőrség a megyei közgyűlési elnököknek egy múlt év végi, azori-szigeteki konferencián való részvétele ügyében indult nyomozást - erősítette meg a Blikk információját a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek szerdán.
 
BRÜSSZELI VISSZHANGPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
Úgy tűnik, a magyar cigányság kísérlete, hogy végre saját talpára állhasson gazdasági és, tegyük hozzá, ezzel együtt társadalmi szempontból, mégsem felesleges, mégsem pusztába kiáltott szó. Újabb nagy formátumú politikai személyiség adott kedvező választ megkeresésünkre, ezúttal Göncz Kinga, a Magyar Köztársaság hajdani külügyminisztere. Íme a levél, amit Tőle kaptunk:
 
Fideszes nagyágyúk nélkül ment át a választási törvényPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
Kötelező lesz a regisztrálni a következő választások előtt, az Országgyűlés ugyanis hétfő este elfogadta a választási eljárási törvényt. Orbán Viktor kormányfő és Kövér László házelnök igazoltan volt távol a név szerinti voksolástól, Gyurcsányt pedig kiröhögték, mert nem volt jelen. A szavazások előtt tovább csorgott a múlt heti cigányügyi vita, és felmerült, ki lehet-e mondani, hogy „belerondítottak”.
 
Különös adatok láttak napvilágot a Jobbikról: Íme a részletekPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
A Jobbik tagjai és szavazói a cigányokkal és a zsidókkal szemben határozzák meg magukat. Az egyik társadalmi csoportot az „alulról lehúz", a másikat a „felülről lenyom" érzet miatt utasítják el - hangzott el a TÁRKI és a Friedrich Ebert Stiftung által rendezett konferencián.
 
A Jobbik szerint itt az ideje listázni a zsidó kormánytagokat - parlamenti ppPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
Mirkóczki Ádám "cigányproblémáról" beszélt napirend előtt, amikor Osztolykán Ágnes figyelmeztette, hogy jobban teszi, ha vigyáz magára. Az LMP-s politikusnőt pedig Hoffmann Rózsa tette helyre, aki szerint "rémálomszerű" volt a felszólalása. Újra előkerült a Semjén diplomájával kapcsolatos plágiumgyanú, de a legmeredekebb Gyöngyösi Márton kijelentése volt, aki listázná a zsidó kormánytagokat...
 
Székely János: minél több romát kell bevonni a papi szolgálatbaPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet hétfői budapesti konferenciáján a püspök kiemelte: ma már minden magyarországi papi szemináriumban tanulnak cigánypasztorációt a növendékek. Székely János A roma kisebbség társadalmi integrációjának segítése című rendezvényen tartott előadást. Elmondta: evangelizációs csoportjaikat igyekeznek úgy kialakítani, hogy a romák és a többségi társadalom tagjai egyaránt részt vegyenek benne.
 
Roma rekviem - Egyetlen bűnük a származásuk voltPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
Elmosódó szellemarcok, áttetsző, csontvázszerű alakok. Nők, romák. Egymást átfogva, mintha lebegnének a térben. Az osztrák-roma festőnő, Ceija Stojka képe (Auschwitz szépei) emlék a náci koncentrációs táborból, ahová őt is a többi romával együtt kislányként elhurcolták. Egy másik tintarajzon, a Krematóriumhoz címűn már csak sötét foltokként közelítenek megállíthatatlanul a gázkamrához.
 
Csányi csak később értette megPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
A budapesti Színház- és Filmművészeti egyetem Ódry Színpadán 176 magyarországi cigány főiskolás és cigány egyetemista számára rendezett ösztöndíjátadó ünnepséget a REF, a nemzetközi Roma Oktatási Alap. A jövendő cigány mérnököket, politológusokat, katonákat, tanárokat és művészeket az egyik legnépszerűbb magyar színész, Csányi Sándor köszöntötte. A beszédet a Vasárnapi Hírek nyilvánosságra hozta.
 
Cigány orvosképzés: "hanemsikerül,énhazasemmehetek"PDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
„Én nem a budapesti gazdag cigánygyerekeket akartam egyetemi tanulásra felkészíteni, hanem a legmélyebbről jövőket, akik majd visszatérve övéikhez változtatni tudnak sorsokon” – mondja Rosivall László egyetemi tanár, aki két évvel ezelőtt indította el a cigány orvosképzési programot a Semmelweis Egyetemen, melynek révén idén már 15 roma fiatal tanul az intézményben. Nemsokára indul a harmadik előkészítő kurzus az ország legelmaradottabb vidékein élő tehetségek számára.
 
Cigány orvosképzés: hanemsikerül,énhazasemmehetekPDF Print E-mail
Monday, 26 November 2012
„Én nem a budapesti gazdag cigánygyerekeket akartam egyetemi tanulásra felkészíteni, hanem a legmélyebbről jövőket, akik majd visszatérve övéikhez változtatni tudnak sorsokon” – mondja Rosivall László egyetemi tanár, aki két évvel ezelőtt indította el a cigány orvosképzési programot a Semmelweis Egyetemen, melynek révén idén már 15 roma fiatal tanul az intézményben. Nemsokára indul a harmadik előkészítő kurzus az ország legelmaradottabb vidékein élő tehetségek számára. A Hetek cikke.
 
Szele Tamás: A cigány útPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2012
Jó hírem van, bár ez egy olyan fajta jó hír, hogy nem fog mindenki örülni neki. Arról van szó ugyanis, hogy a magyarországi romák végre kezdenek magukra találni több évtized politikai tévelygése és az általános krízis dacára. Vagy tán épp azért. Munkát akarnak, de mivel nincs – hát teremtenek. Nemcsak maguknak. Minden rászoruló fordulhat majd hozzájuk, ha munkát keres, és ha sikeresen elindul a program.
 
Ütötték-verték a rendőrök az előállítottak rokonaitPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2012
Rendőrök földre tepertek és megvertek Hatvanban negyven főt, kábítószerezésért előállított fiatalok rokonait. A rendőrség szerint a tömeg támadt rájuk, a jelenlévők szerint viszont épp fordítva történt. Az egyik szemtanú által készített videofelvételt a rendőrség elkobozta, holott ez jogszerűtlen.
 
Visszalépett a Prima Primissima díjra jelölt roma vándorasztalosPDF Print E-mail
Saturday, 24 November 2012
– Az önbecsülésem többet ér, mint pár millió forint – jelentette ki kérdésünkre Rostás Árpád vándorasztalos, akit Prima Primissima díjra jelöltek, de a napokban visszalépett.
 
A cigány útPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Jó hírem van, bár ez egy olyan fajta jó hír, hogy nem fog mindenki örülni neki. Arról van szó ugyanis, hogy a magyarországi romák végre kezdenek magukra találni több évtized politikai tévelygése és az általános krízis dacára. Vagy tán épp azért. Munkát akarnak, de mivel nincs – hát teremtenek. Nemcsak maguknak. Minden rászoruló fordulhat majd hozzájuk, ha munkát keres, és ha sikeresen elindul a program.
 
Bokros Lajos EP képviselő válaszolt a Magyar Nemzeti Roma Program levelérePDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
A Magyar Nemzeti Roma Program (MNRP) levelet írt a hátrányos helyzetű társadalmi munkavállalói csoportok nevében – a magyar országgyűlés parlamenti képviselőinek, mind a 386 főnek és 21 fős magyar európai parlamenti képviselőknek, hogy vállaljanak személyes anyagi és közös társadalmi felelősségvállalást az MNRP  foglalkoztatási és munkahelyteremtő programja mellett.
 
386 + 21 levél a Magyar országgyűlési és az európai parlamenti képviselők részérePDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
A Magyar Nemzeti Roma Program (MNRP) levele a hátrányos helyzetű társadalmi munkavállalói csoportok nevében – a magyar országgyűlés parlamenti képviselőitől, mind a 386 főtől és 21 fős magyar európai parlamenti képviselőtől személyes anyagi és közös társadalmi felelősségvállalás támogatás kérése. A levelet névszerinti megszólítás nélkül, de teljes terjedelmében közreadjuk és az erre kapott válaszokat, támogatásokat is itt folyamatosan megjelenítjük.
 
Kilenctagú bizottság értékeli a Nemzeti Színház vezetői pályázatátPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Kilenctagú szakmai bizottság értékeli a Nemzeti Színház vezetői állására beadott pályázatokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.
 
Első fokra utalták vissza a Fidesz egyik nagy elszámoltatási ügyétPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Nehéz eldönteni, miképp értékeljük a pécsi buszper vádjának összeomlását: a nyomozó hatóság lebőgésének, vagy annak, hogy újból csúfos vereséget szenvedett a Fidesz elszámoltatási szándéka.
 
Csányi: a származást a teljesítmény írja fölülPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Leendő logisztikai menedzserek, jogászok, kriminológusok, fuvolaművészek, kémiatanárok, orvosok, katonák és teológusok vettek részt a Roma Oktatási Alap csütörtök délutáni díjátadóján. Majdnem kétszáz roma egyetemista vagy főiskolás kapott ösztöndíjat csütörtök délután. A díjátadón Csányi Sándor színész is beszélt.
 
Csányi: a származást a teljesítmény írja fölül PDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Leendő logisztikai menedzserek, jogászok, kriminológusok, fuvolaművészek, kémiatanárok, orvosok, katonák és teológusok vettek részt a Roma Oktatási Alap csütörtök délutáni díjátadóján. Majdnem kétszáz roma egyetemista vagy főiskolás kapott ösztöndíjat csütörtök délután. A díjátadón Csányi Sándor színész is beszélt.
 
Előállították Novák ElődötPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Az ATV információi szerint egy Izrael állam melletti szimpátiatüntetésről vitték el rendőrök a jobbikos képviselőt.
 
Az ELTE nem vizsgálja Semjén dolgozatátPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
A társadalomtudományi kar dékánja nem lát okot a vizsgálatra.
 
Romákkal kampányol Kocsis Máté ellen volt tanácsadójaPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Kocsis Máté józsefvárosi polgármester ellen szervezett demonstrációt Szabó Gábor, a Jófiúk, a vitatható státuszú közrendvédelmi szervezet volt vezetője, a hajléktalanok elleni népszavazás kezdeményezője. Kocsis egykori tanácsadója a „népgyűlésen közfelkiáltással” fogadtatta el programját.
 
Vona: Ugyanazokat a válaszokat adja a Fidesz és az MSZP PDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
A Magyarországot béklyóban tartó olyan problémákra, mint amilyen az államadósság, az Európai Unió, a multinacionális tőke, a korrupció és a „cigánykérdés", ugyanazt a választ adja a Fidesz és az MSZP – hangoztatta csütörtökön egy győri rendezvényen Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője.
 
Bokros már szervezi új konzervatív pártjátPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
Az Orbán-kormányból kiábrándult jobboldali szavazók támogatására számít Bokros Lajos a 2014-es választáson. Az egykori pénzügyminiszter és MDF-es miniszterelnök-jelölt új pártot alapít.
 
Gyöngyöspatán nem tudják, ki cigányPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
December 6-ára halasztotta mai tárgyalásán az Egri Törvényszék az első fokú ítélet kihirdetését a gyöngyöspatai iskolai szegregációs perben. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány (CFCF) 2011 októberében azért perelte be Gyöngyöspata önkormányzatát és a falu általános iskoláját, mert 2004 óta külön osztályokba sorolva, külön emeleten tanulnak a cigány és a nem cigány gyerekek. Emellett külön ebédelnek és külön ünnepelnek az iskolai ünnepségeken is – mindezt a jogvédők törvénysértőnek tartják.
 
80 százalékos a cigányság körében a munkanélküliségPDF Print E-mail
Friday, 23 November 2012
A 700-750 ezer magyarországi cigány egészségügyi helyzete kirívóan rossz, ráadásul köztük 80 százalék a munkanélküliség; ennek ellenére ügyüket nem szabad kizárólag rájuk hagyni, a többségi lakossággal közösen kell megoldani - hangzott el A magyarországi cigányság felzárkóztatásának esélyei címmel tartott keddi, parlamenti vitanap kormányzati vitaindítójában a Magyar Nemzet írása szerint.
 
Nemzetstratégiai kérdés: a romákról vitatkoztak a parlamentbenPDF Print E-mail
Wednesday, 21 November 2012
A kormány szerint a magyarországi cigányság jövője és felzárkóztatása nemzetstratégiai kérdés - hangzott el a magyarországi cigányság felzárkóztatásának esélyei címmel tartott keddi, parlamenti vitanap kormányzati vitaindítójában. A Fidesz vezérszónoka arról beszélt, hogy a cigányságra nem problémaként, hanem lehetőségként tekintenek, az MSZP szerint ugyanakkor éppen a nagyobbik kormánypárt társadalompolitikája sújtja a romákat.
 
Országgyűlés: a Ház nem tiltotta le a beérkező leveleketPDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
Demokratikus Koalíció (DK) állításával szemben a parlament levelező rendszere - egyetlen cím kivételével - folyamatosan fogadja a beérkező e-maileket, azokat nem tiltotta le - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-vel.
 
Lecserélték a Himnuszt PDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
Senki sem érti, miért kell a csere. Ezer diák fagyoskodott a Lánchídnál. - Neked jutott tea? Kérdezte egy tízéves forma kisdiák a mellette állótól. Nekem jutott, de már nem érdemes beállni a sorba. Mindjárt mehetünk énekelni.
 
Együtt 2014: tudomásul vesszük az LMP döntését PDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
Tudomásul veszik az LMP döntését az Együtt 2014 Választói Mozgalom alapítószervezetei – a Milla Egyesület, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, valamint a Haza és Haladás Egyesület - közölték vasárnap délután. Szerintük az LMP saját jövőjéről hozott döntést a kormány leváltása helyett.
 
Előszilveszter a 100 Tagú CigányzenekarralPDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
Minden évben a ZENE-BOR ünnepén nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar. December 30-i kétrészes műsoruk repertoárján Strauss, Rossini, Hacsaturján, Brahms, Bizet, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai, továbbá olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar.
 
El kell érni a cigánytelepekig, különben feleslegesen költik a pénztPDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
Minden projekt csak akkor ér valamit, ha elér az emberekig, a cigánytelepekig - mondta az eredményes roma integrációs programokról Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. Kijelentette: a helyzetről őszintén kell beszélni, mert ha nem lehet kimondani az igazságot, akkor rossz lesz a diagnózis, nem fognak tudni segíteni, és felesleges célokra költenek pénzeket.
 
Sűrű napok a parlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
Az országgyűlési képviselők hétfőn tizenhat előterjesztés elfogadása mellett végleges formába önthetik a költségvetési kiigazítást célzó intézkedéseket, kedden a magyarországi cigányság felzárkóztatásának esélyeit tárgyalhatják, szerdán pedig a Polgári törvénykönyv (Ptk.) általános vitáját zárhatják le.
 
Semjén is meggyónhatja a lopott doktorit PDF Print E-mail
Monday, 19 November 2012
A HVG információi szerint boldog és szent Semjén Zsolt is lopta a doktori disszzertációjának jelentős részét. A teológiából doktorált makulátlan férfi Glasenapp Öt világvallás című könyvének jelentős részét másolta be a doktori dolgozatba, és mindenfelől ollózott. Semjénnel azért tartja fontosnak, hogy az állam az ő katolikus egyházának a szolgálóleánya legyen, hogy bennünket távoltartson a gonosztól.
 
Balog elnézést kér: "szerencsétlen mondatot mondtam" PDF Print E-mail
Friday, 16 November 2012
Balog Zoltán már sajnálja mondatát, mely szerint a tanárok alig várják, hogy ne kelljen dolgozniuk. A miniszternek nem állt szándékában senkit sem megbántani.
 
250 millióért vesz a Fraditól szavazókat a FideszPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2012
250 millió forintot adott a Ferencvárosi Torna Clubnak a Szerencsejáték Zrt augusztusban – írja az atlatszo.hu, emlékeztetve arra, hogy a IX. kerületi csapat elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, Az FTC Üllői úti ingatlana pedig nemrégiben ismét állami tulajdonba került: a magyar állam 5 milliárd forintot fizetett érte, és most azt tervezik, hogy új stadiont építenek közel 10 milliárd forintért.
 
A sófoki romáknak nem jár ingyen ételPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2012
-Miért? Csak. Kizárták a cigányokat Siófokon az uniós élelmiszersegélyből – hoppon maradt siófoki romáktól kaptuk e jelzést annak kapcsán, hogy a siófoki katolikus templom udvarában tartott segélyosztásról minden jelentkező romát elküldtek. Az élelmiszer-csomagokat Siófokon a Katolikus Karitász helyi szervezete osztotta.
 
Romagyilkosságok: meg kellett bilincselni a vádlottatPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2012
Megtagadta egy fegyverszakértő kizárását a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből a Budapest Környéki Törvényszék szerdán.
 
Egyetlen kormány sem karolta fel így a romák problémáitPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2012
A rendszerváltás óta a jelenlegi kormány az első, amely olyan globális stratégiát dolgozott ki a romák számára, amely tekintettel van a közösséggel kapcsolatos minden szempontra – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a romastratégiáról a Le Monde című francia napilap internetes oldalán csütörtök délután megjelent interjúban.
 
Pályázat települések önkormányzatai, roma/cigány kisebbségi önkormányzatai, civil szervezetek számárPDF Print E-mail
Friday, 16 November 2012
Az Autonómia Alapítvány pályázatot hirdet települések önkormányzatai, roma/cigány kisebbségi önkormányzatai, civil szervezetei számára, hogy hozzásegítse azokat roma integrációt szolgáló hazai és EU-s forrásokhoz, elsősorban humán fejlesztési területen.
 
Turulavatás helyett angolkönyvet adjanak a cigánygyerekeknekPDF Print E-mail
Monday, 12 November 2012
Ha szívatni akarjuk a gyerekeket, vezessük be a latint, mert ott nem az a cél, hogy beszélni tudjanak a diákok idegen nyelven, hanem kizárólag az elme pallérozása – mondja Nádasdy Ádam az új nyelvoktatási stratégia kapcsán.
 
A fű is kipusztult a cigánymosdatás utánPDF Print E-mail
Monday, 12 November 2012
Rákosi és Kádár alatt nem volt cigánykérdés: nemzetiségi helyett társadalompolitikai problémáról beszéltek. Ezzel egyenlőségjelet tettek a szegénység és a cigányság közé, ami napjainkig tartó súlyos károkat okozott.
 
Kopányi Balázs: X-Faktor: Oláh Gergő megmenti a cigányokat?PDF Print E-mail
Monday, 12 November 2012
Vannak bajok itt Magyarországon, nem gyengén. Vannak cigányok is meg magyarok is. Vannak magyar bűnözők is meg cigány bűnözők is. Meg van Oláh Gergő is, aki több dolgot is felülírhat…
 
Orbán tudósai megvédték a cigányozó JeszenszkytPDF Print E-mail
Monday, 12 November 2012
A Professzorok Batthyány Köre tiltakozik a Jeszenszky Gézát ért támadások ellen, amelyek szerintük a félreértés, az ideológiai vakság, a tájékozatlanság és a szimpla rosszindulat keverékéből vannak összegyúrva.
 
A tanulás az esély a kitörésrePDF Print E-mail
Monday, 12 November 2012
A cigány szülők is tudják már, hogy az iskoláztatás, a tanulás a kitörés alapja, ennek ellenére a középiskolán gyakran nem jutnak túl a roma gyerekek. Csekély azoknak a száma, akik főiskolát vagy egyetemet végeznek - mondta Kovács Erzsébet, Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Önkormányzatának elnöke, a Közéleti sarok legutóbbi vendége.
 
Másodfokon folytatódik Kolompár Orbán büntetőügyePDF Print E-mail
Monday, 12 November 2012
Megérkezett a bíróságra az ügyészség fellebbezése a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori elnökére és nyolc társára kiszabott elsőfokú ítélet ellen, így hamarosan kitűzik a másodfokú tárgyalás időpontját - közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-vel.
 
Bajnai Gordon nem a vezetőnk Juhász Péter az Együtt 2014-ről PDF Print E-mail
Friday, 09 November 2012
Minél kevesebb volt minisztert és államtitkárt szeretne látni az Együtt 2014-ben Juhász Péter. A Milla vezetője szerint félreérti a helyzetet, aki azt gondolja, Bajnai Gordon vezető szerepet tölt be az együttműködésben, listavezető majd az lesz, akivel a legnagyobb esély van leváltani a Fideszt. A LMP csatlakozása erősítheti a garanciát, hogy nem a 2010 előtti állapotok restaurálására készülnek. Interjú.
 
Bajnai Gordon nem a vezetőnk Juhász Péter az Együtt 2014-ről PDF Print E-mail
Friday, 09 November 2012
Minél kevesebb volt minisztert és államtitkárt szeretne látni az Együtt 2014-ben Juhász Péter. A Milla vezetője szerint félreérti a helyzetet, aki azt gondolja, Bajnai Gordon vezető szerepet tölt be az együttműködésben, listavezető majd az lesz, akivel a legnagyobb esély van leváltani a Fideszt. A LMP csatlakozása erősítheti a garanciát, hogy nem a 2010 előtti állapotok restaurálására készülnek. Interjú.
 
Google csütörtök, november 8th, 2012 | Posted by romalap Mi cigányok vagyunk és nekünk mindenért töPDF Print E-mail
Friday, 09 November 2012
Magyarországon rég nem látott kivándorlási hullám indult meg. A diplomás fiatalok sem találnak a végzettségüknek megfelelő munkát, vagy csak alulfizetett állásban tudnak elhelyezkedni. A roma fiatalok helyzete még kritikusabb, hiszen mára szinte intézményesült a diszkrimináció a munkaerőpiacon.
 
Vérfertőző tanulmányPDF Print E-mail
Friday, 09 November 2012
Tisztelt Nagykövet Úr! Excellenciás Ura a FIDESZ -KDNP kormánynak! Ifj. Bogdán János vagyok, az előző Országos Cigány Önkormányzat nyugalmazott sajtószóvivője. Nős, négy gyermek édesapja. Lehet, hogy ez Önnek nem szimpatikus, mert egyik gyermekem sem született vérfertőzésből annak ellenére, hogy sok évszázadra visszavezethetően romák a szüleim. (édesanyám romungro édesapám beás cigány)
 
Matolcsy, a látnokPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2012
Matolcsy György látnoki képességeit még egyszer sem igazolta az élet. Az első Orbán-kormány gazdasági minisztereként rendre hétszázalékos növekedést vizionált – fele sem volt igaz. Azóta legfeljebb az változott, hogy már nemzetgazdaságivá vált a tárca, amelynek az élén áll. Június óta immár az ötödik prognózisát teszi a 2013-as gazdasági növekedésre, s ez már bizonyos hitelességi, hozzáértési problémát vet fel.
 
Semmi nem várja itthon a kanadai romákatPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2012
Nincs külön eljárásrend a Kanadából hazatérő romák fogadására - derül ki Martonyi János és Pintér Sándor válaszából, amelyet Szűcs Erika független parlamenti képviselő, a Demokratikus Koalíció tagjának írásbeli kérdésére adtak.
 
Balog Zoltán a francia és a magyar kormány hasonló programjairól PDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2012
A francia szocialista és a magyar jobboldali kormány számos területen hasonló programokat indít, ami annak a jele, hogy olyan konkrét társadalmi problémák megoldásában, mint a romák integrálása, a foglalkoztatás, a kultúra támogatása vagy a nők munkavállalásának a kérdése, a nagypolitika szintjén működő klasszikus jobb-baloldali ideológiai ellentétek zárójelbe kerülnek - mondta kedden Párizsban Balog Zoltán.
 
Havas Henrik beszól Jeszenszky vádlóinak - nagyon súlyos mondatokPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2012
Épp csak nem feszítették keresztre Jeszenszky Géza oslói nagykövetet, miután kiderült: évekkel ezelőtt utalást tett egyes romák szexuális szokásaira. A fogalmazás talán túl sommás volt, ám az állítás – ahogy Havas Henrik a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő interjújában is elmondja – nem légből kapott.
 
Vegyészek is megszólaltak a romagyilkosságok perébenPDF Print E-mail
Thursday, 08 November 2012
Igazságügyi vegyész szakértők meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken.
 
A konzervatív úr és a demokrata győztesPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
Most már, az ohioi eredmények ismeretében biztosan elmondhatjuk: Barack Obama győzött, így kétségtelen, hogy ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Fontos ez Amerikának és fontos nekünk is: nem mindegy, hogy a világ legerősebb hatalmát demokratikus vagy konzervatívabb világnézetű ember irányítja. De mit szólt ehhez kihívója, a republikánus Mitt Romney?
 
Mégsem megy minden házhoz a jegyző a regisztrációértPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
Ismét az utolsó pillanatban módosítja a Fidesz a választási eljárási törvényt. Habár múlt héten még előírták volna, hogy a választási regisztráció miatt a jegyzőnek mindenkit fel kell keresnie az otthonában, az [origo] úgy tudja, csak az idősekhez, mozgáskorlátozottakhoz, a fogvatartottakhoz és a betegekhez kell majd kimenni, ha kérik. A Fidesz emellett azon is változtat, hogy nem kétszáz, hanem ötszáz ajánlás kell egy jelöltnek, csak a közmédiumokban lehetnek politikai hirdetések, és a választási kampányt ötven napra csökkentik.
 
Hullazsákok a minisztérium előttPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
Hullazsákokba bújtak és a minisztérium épülete elé feküdtek A Város Mindenkié aktivistái, hogy felhívják a figyelmet a hajléktalanellátás hiányosságaira.
 
Orbán leszólta az unió döntésétPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
A miniszterelnök szerint az Európai Unió bírósága a magyar bírák nyugdíjazásáról szóló ítéletével egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik, azt ugyanis a magyar Alkotmánybíróság már korábban megsemmisítette.
 
Kolompárék nem fizették ki a söröketPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
Rengeteg sört rendelt magának és családjának Kolompár Orbán volt cigány vezető a balatonlellei állami üdülőben, de a 400 ezres számlát máig nem rendezte. A cigány önkormányzat a 2010-es roma tábor étkezési költségeit sem fizette ki, az étterem vezetője pedig azóta is hiába követeli a pénzét.
 
Dési János: MagyarbűnözőkPDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
Ha a pécsi gyilkos cigánybűnöző, akkor a 11 éves kisfiút elveszejtő asszony magyarbűnöző. Hülyeség ez is, az is. A kaposvári kisfiú brutális meggyilkolása érthetően és joggal okoz óriási felháborodást. Még azt a fellobbanó - és nem egy politikai szervezet által célzatosan fűtött - vitát is megértjük, bár nem támogatnánk egy efféle javaslatot, amely a halálbüntetés visszaállításával próbálna valamiféle elégtételt venni, esetleg megnyugtatni háborgó lelkiismeretünket, hogy akkor aztán biztosan többet nem fordulna elő efféle szörnyűség. Sajnos, dehogynem.
 
Devecser: az ombudsman szerint mulasztásokat követett el a rendőrség PDF Print E-mail
Wednesday, 07 November 2012
Az alapvető jogok biztosa úgy véli, az augusztus eleji cigányellenes tüntetés biztosítása nem volt megfelelő, így sérültek az állampolgári alapjogok.
 
"A mérleg nyelve lehetnénk"- Daróczi Ágnes a romákrólPDF Print E-mail
Monday, 05 November 2012
Ha a cigányok végre öntudatosan megszerveznék magukat, hogy elmenjenek szavazni, a mérleg nyelve lehetnének - állítja Daróczi Ágnes, a Phralipe Független Cigány Szervezet elnöke, Tolerenciadíjas újságíró, aki szerint a romáknak egyedül középen van helyük egy politikai szerveződésben. Ám ehhez olyan önálló politikai arcot kellene mutatni, ami mozgósíthat is. A legnagyobb veszély szerinte a Jobbik cigányok elleni uszítása, amelyet viszont sem a kormány, sem a demokratikus pártok nem vesznek elég komolyan. 
 
Farkas Flórián: Eredményes a komlói telepprogram PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint az új romapolitika programja már Baranyában is konkrét eredményeket hoz.
 
Nevelőanyja ölte meg a hétfő óta keresett fiút PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Megtalálták a Kaposváron eltűnt gyerek holttestét. A rendőrség szerint a 11 éves Szita Bencét előre eltervelten, különös kegyetlenséggel ölték meg. A gyerek nevelőanyja mellett két hajléktalan férfit gyanúsítanak a gyilkosággal a részleges beismerő vallomások alapján.
 
"Most megdöglötök cigányok!" Négy éve kezdődtek a romagyilkosságokPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Civilek gyertyagyújtással emlékeztek a Szent István Bazilikánál a négy évvel ezelőtti véres éjszakára, amikor Nagy Tiborné Illés Évát és Nagy Józsefet meggyilkolták Nagycsécsén. Ők voltak a romagyilkosságok első áldozatai.
 
A választási társasjáték felrúgásaPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Ha már így alakult, mai tudásom szerint el kell menni regisztrálni - mindenki vigyen magával még egy mindenkit - és soha nem tapasztalt választói aktivitással el kell kergetni Orbán Viktort. De úgy, hogy soha többet ne jöhessen vissza.
 
Századvég-sztori: milliárdos birodalmat épít Orbán háttérembere PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Közel egymilliárd forintot keresett pár hónap leforgása alatt a Fidesz-közeli Századvég-csoport – derült ki egy októberi bírósági tárgyaláson. Ám a miniszterelnök főtanácsadójához köthető csoport nemcsak a kormány támogatását élvezi, a Fidesz-frakciónak és az MFB-nek is adnak tanácsokat, továbbá a kormányváltás óta a piacon is lendületet vettek, miután felismerték, az egészség jó befektetés. Megpróbáltuk feltérképezni a századvéges társaság szövevényes érdekeltségeit.
 
Az Olajfa és az Olajcsemete jogállamot akar PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Budapest – Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, aki valamilyen cégháló révén az ATV tényleges többségi tulajdonosa, és fia, Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója lesz a “Hétolajfa rendezvények” sorozat következő vendége. A beszélgetés címe: “Vissza a jogállamot!”. Mondja ezt annak az egyháznak a vezetője, amely egyház az Orbán-rendszer kivételezettje, kedvezményezettje, amely államegyházi státuszban nem fizet adót, amely ellenzékinek mondott tévét üzemeltet, miközben meg nem támadási egyezséget kötött Orbánnal, amelynek elemi érdeke, hogy az Orbán-kormány soha ne bukjon meg, mert az egyház és az állam tényleges szétválasztása esetén egy demokratikus kormányzás alatt ilyen kedvezményekre és a vele járó pénzekre soha nem lenne jogosult. A Hit Gyülekezetét a katolikus egyház megtorpedózta az Orbán-kormánynál, hogy ne vehessen részt az állami iskolák lenyúlásából származó klerikális bizniszben, ezért Németh Sándor már “jogállamot” akar. Mondja ezt az az ember, aki az Orbán-rendszer pénzén és annak berkein belülről ellenzéki, az államegyházi státuszért hátba döfte az MDF-et, és kilóra eladta az egyetlen jobboldali riválisát Orbánnak. Szerencsére van egy partizánunk az Orbán-rendszerbe építve, aki államegyháznak álcázza magát, csak miattunk nem fizet adót, és Orbán pénzével a zsebében harcol a jogállamért. És ezzel is a békét védi.
 
Zombitámadás a Kunigunda utcábanPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Hogy a puszta, szikár tényeknél maradjunk, ma, hajnali öt órakor negyven – más források szerint negyvenkét – biztonsági őr megrohanta a tisztességes közmédiáért éhségsztrájkoló Tiszta Kezek Mozgalom táborát, szétverte a bázisukként szolgáló sátrat, két személyt erőszakkal odébb hurcoltak, ennek során az illető ügyeletesek fizikai sérülést is szenvedtek. Mindezt Halloween éjszakáján, amikor elszabadulnak az élőholtak.
 
Hack: az állam a cigánygyilkosságok elmaszatolásában érdekeltPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
A rasszista ideológia olyan, mint a parlagfű, amely azért nő, mert kedvező a termőtalaj – véli az ELTE ÁJK docense, aki interjút adott a ciganyvadaszat-per.blog.hu-nak a cigányok elleni támadássorozat peréről, illetve a tanulságokról.
 
Dosta!PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Szabadság, "vasra-vert ígéret", szemünk láttára hervadsz a rozsdát-vétkező láncok közt, s azt merik mondani, azt merik mondani, hogy szabadok vagyunk!"A halál tényével korlátok közé szorított lét hatalmaz föl bennünket arra, hogy a minket körülvevő valóságból naponta (...) tisztábban, egyszerűbben és őszintébben fogalmazzuk meg igazunkat, az ember igazát.
 
Varga kimondta: Orbán hazudottPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán Viktor nem az igazmondás bajnoka, most viszont egy vezető fideszes politikus ismerte be, hogy a miniszterelnök nem mondott igazat. Szeptember 6-án Orbán Viktor Sárváron még azt mondta, hogy az IMF el akarja venni a nyugdíjakat és a béreket. Ráadásul a hazugságot októberben még egy 200 millió forintos propaganda kampánnyal is megtámogatták.
 
Merkelék a német közszolgálati rádión keresztül üzentek OrbánnakPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Orbán Viktor jó két éve azt ígérte, hogy felszámolja a korrupciót Magyarországon, régi barátai közül azonban többen igencsak hasznot húznak a Fidesz uralmából – számolt be a közszolgálati Deutschlandradio.
 
"A helyzet drámai": az FCÖ elnökébe fojtották a szót a közgyűlésen PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
A Fővárosi Cigány Önkormányzat vezetője szerint a Fővárosi Közgyűlésen belé fojtották a szót, így írásban ismertette, milyen igazságtalannak tartja, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva ötödére csökkentették költségvetési támogatásukat.      
 
A cigány gyerek akkor sem tanulhat elkülönítve, ha nem tud lépést tartani a többiekkel PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
A szentmihályfalvai iskolában (is) változtatni kell.
 
A romagyilkosságok áldozataira emlékeznekPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
A romagyilkosság-sorozat áldozataira emlékezik november 3-án a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Romano Teatro Kulturális Egyesület.
 
Itt az igazi csattanó a Jeszenszkyt ért támadások kapcsán PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Raduly József, a fővárosi Fidesz képviselője az Echo Tv Napi aktuális című műsorában annak adott hangot, hogy igenis ki kell mondani: létezik a cigányok közötti rokoni szerelmi kapcsolat. A politikus így reagált az utóbbi napokban Jeszenszky Géza oslói magyar nagykövetet ért támadásokra.
 
Pungor András: Kövér őrségePDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Hamarosan az Országgyűlési Őrség védi majd a Parlament épületét, amely a házelnök utasítására a renitens képviselőket kivezetheti az ülésteremből. Vajon mi szükség az új szervezetre? Lehet-e erőszaktól tartani az országgyűlési patkóban? PUNGOR ANDRÁS írása.
 
Csak mutatóban akad női képviselőPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Az utolsó előtti 26. helyen áll Magyarország a nők parlamenti arányát tekintve az unióban, jelentősen lemaradva a környező országoktól is. Ilonszki Gabriella, a Corvinus Egyetem oktatója szerint Szlovéniában 32, Lengyelországban 23,9 százalékos a nők parlamenti aránya, igaz, hogy ebben a két országban már bevezették a női kvótát. De Csehországban is 22, Lettországban 21, Bulgáriában pedig 20,8 százaléknyi női képviselő van, míg Magyarországon csak 9,1 százalék – írta meg a Népszabadság szombati számában.
 
FELJELENTÉS VONA GÁBOR ELLEN EMBERÖLÉSRE VALÓ FELBUJTÁSÉRT PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
A feljelentés teljes szövegét itt tudja elovasni.
 
2013 is nagyon nehéz leszPDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Magyarország gazdasági helyzete csalódás a németeknek is. A külföldi gazdaság legnagyobb magyarországi érdekképviselete, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves Konjunktúra-Fórumán vezető hazai és német szakemberek tájékoztatnak az ország gazdasági helyzetéről és kilátásairól. Az idei Fórumon Cséfalvay államtitkár sem tudott igazán biztatót mondani, míg aki Király Júlia, Bod Péter Ákos elemzését hallgatta, végképp elcsüggedhetett. A német szakember szerint viszont – ha az ő reformjaikat követjük – 2-3 év után javulhat a helyzet.
 
ÉLŐLÁNC A PARLAMENT KÖRÜL! DK Felhívás!PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
A Demokratikus Koalició felhívásban tiltakozik a választási rendszer ellen.
 
Villás Lajos: HÁBORÚRA KÉSZÜLÜNK?PDF Print E-mail
Saturday, 03 November 2012
Egy tűzoltó barátom a következőket mondta ma a borozóban: - Hamarosan megszűnik a másodállásom, nem mehetek parkettázni, festeni, vagy maltert keverni sem.Kiképeznek rendőrnek, kapok géppisztolyt, pisztolyt talán még roham sisakot meg gumibotot, és mehetek tömeget oslatni, amikor a szüleim, testvéreim, rokonaim, barátaim tüntetnek. Ha meg éppen úgy adódik, akkor szabad időmből - gondolom egy kis kiegészítést csak kapunk - mehetünk majd az utcára közrendet fenntartani, vagy a fogdába őrizni a bűnözőket. KÉSZ ŐRÜLTEK HÁZA, és nem volt normális az sem, aki ezt kitalálta, és az sem aki támogatja... Félnek ott a Parlamentben nagyon az egyszerű emberektől, a választóktól... Lassan már az is ellenség lesz, aki vörös bort iszik... Aki meg a sörre esküszik, az besárgulhat? - Már ami a polgári jogokat illeti? Ki tudja, mit hoz még a holnap?
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk