Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Búcsúpillantás az elmúlt huszonkét esztendőrePDF Print E-mail
Tuesday, 30 October 2012
Mindenekelőtt a címválasztást szeretném megmagyarázni. Úgy látom, hogy az Orbán-kormány kísérletező gazdaságpolitikája több annál, mint egy unortodox gazdaságpolitika. Lehet, hogy a kormány rossz válaszokat ad bizonyos gazdasági kihívásokra, de az új utak keresésére mindenképpen szükség van ahhoz, hogy abból a valós növekedés nélküli gazdasági helyzetből kijussunk, amely már két évtizede jellemzi a magyar gazdaságot.
 
Kínaiaknak árulná a Fidesz az állampolgárságotPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2012
250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy fideszes javaslat szerint.
 
Ezért kellett eljönnünk MagyarországrólPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2012
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z. írásáról.
 
Öngól vagy összeomlás a kettős állampolgárságrólPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2012
Épeszű kormány ilyet nem tesz – mondja a politikai elemző arról, hogy az állam a határon túli magyarok szavazataiért cserébe ukrajnai és szerbiai magyarok nyugdíját is fizetné. A jelek szerint azonban a kormány nem számol azzal, hogy a kettős állampolgárságra buzdító propagandájának ilyen hatása is lehet.
 
Vona "óvja az országot" az Együtt 2014-tőlPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2012
A Jobbik elnöke szerint óriási eredmény, hogy Fülöp Eriket, az ellenzéki párt jelöltjét választották újra Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi választásokon, ráadásul a 2010-es voksolásnál nagyobb arányú támogatottsággal.
 
Az jár jól, aki felelőtlenül gazdálkodottPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2012
Becsapottnak érezhetik magukat azok az önkormányzatok, ahol felelősen gazdálkodtak, nem hazardíroztak látványos, de nem feltétlenül szükséges fejlesztések érdekében.
 
Jeszenszky szerint felháborító rágalom rasszizmust emlegetniPDF Print E-mail
Monday, 29 October 2012
"Még egy elfogult roma jogvédő sem találhat semmi kifogásolnivalót a téma bemutatásában, könyvemet magyar és külföldi diákok százai használták és találták hasznosnak" - reagált Jeszenszky Géza oslói magyar nagykövet az Index pénteki cikkére, melyben a Roma Sajtóközpont információi alapján egyetemi jegyzeteiről írtunk.
 
Villás Lajos: KőlevesPDF Print E-mail
Friday, 26 October 2012
Ezt a blogot, annak a 80 bányásznak ajánlom, akik október 23.-án megpróbálták elmondani, szemébe kiáltani ORBÁN VIKTORNAK mindazt a sok - sok fájdalmat, sérelmet, amelyet miatta, Tőle szenvedtek el, az elmúlt két évben. Nem engedték be őket a Kossuth térre, nem kaptak lehetőséget arra, hogy az igazságot kimondják, transzparenseiket felmutassák. Hogyan is nézett volna ki, ha 80 igazi, kemény kötésű ember a HAZUGSÁGOT a HAMISSÁGOT nyilvánosságra hozza? Mindezt ott, a fizetett bértapsolók között? Hogyan mutatta volna be ezeket az embereket a Magyar Televízió, a kormány szócsöve? Egyszer azonban minden napvilágra kerül. Még a hamisság is...Csak várni kell még egy keveset...
 
Jutalmat osztottak a médiahatóságnálPDF Print E-mail
Thursday, 25 October 2012
Közpénzek – Átlagosan 2,4 havi prémiumot kaptak a Médiatanács tagjai és az NMHH érintett munkatársai
 
Bayer kirohanása az Echo Tv-ben: a Médiatanácsnak adtak igazat PDF Print E-mail
Thursday, 25 October 2012
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának adott igazat a bíróság Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselővel szemben, és kimondta, hogy az egyéni jogérvényesítésre nem a médiajog alkalmas - olvasható a médiatanács blogjában. Az ausztriai politikus azért fordult a törvényszékhez, mert megítélése szerint a hatóság jogszerűtlenül utasította el hatáskör hiányára hivatkozva a beadványát.
 
Művészettel megtört csöndPDF Print E-mail
Thursday, 25 October 2012
A romák ellen elkövetett náci népirtást a mai napig hallgatás fedi. A köztudatlanság teszi lehetővé és erősíti a mai napig is a romák kirekesztését és üldözését. Ez ellen küzd a Romédia Alapítvány által szervezett Auschwitz-rekviem programsorozat.
 
Széles Gábor hazugnak nevezte Bencsik Andrást PDF Print E-mail
Thursday, 25 October 2012
Hazugságnak nevezte Bencsik András állításait Széles Gábor vállalkozó, akivel idén januárban együtt alapították a kormány mellett kiálló Békemenet mozgalmat. Bencsik András az október 23-i Békemeneten a hvg.hu kérdésére azt mondta: Széles Gábor azért nincs ott, mert éppen a Seychelles-szigeteken nyaral.
 
Az SZPE csatlakozik az Együtt 2014 mozgalomhozPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
A Szabadelvű Polgári Egyesület csatlakozik az október 23-án meghirdetett Együtt 2014 mozgalomhoz - erről Kuncze Gábor beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
 
Ellenőrzik a kamerák felvételeit, Lázár fel fogja keresni a családotPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
A rendőrségi adatok szerint a Lázár János államtitkárt szállító mikrobusz a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt szerda reggel, a karambol előtt az M5-ös autópályán, elé sodródott a személyautó, amely előzőleg többször is letért az útról. "Nem tudom kifejezni az együttérzésnek, a részvétnek azt a fokát, amely vissza tudná adni, amit gondolok, amit érzek. Meg fogom keresni a családot" - nyilatkozta a balesetről a politikus.
 
LMP: erős garanciák kellenek az együttműködéshezPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Ahhoz, hogy az LMP részt vegyen az Együtt 2014 választói mozgalomban, garanciákat kell látnia a párt legfontosabb programpontjainak megvalósulásához.
 
Nem messiásra van szükség!PDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Új politikai korszakot kell nyitni. Ezt Bajnai Gordon nyilatkozta a 168ora.hu-nak. A volt kormányfő rossznak tartja a messiásváró hangulatot, amely őt is övezi. Szerinte nem vezérre, messiásra vagy kormányfőjelöltre, hanem a változást akarók megszervezésére van most szükség.
 
Orbán-beszéd: állítások kontra tényekPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
A gazdasági témák érthetően a háttérbe szorultak az '56-os szónoklatokban, leginkább közvetve voltak jelen a válságra való hivatkozásoknál és az unióhoz való viszony megítélésénél. A kormányfő a nagy sikerek sorolásánál is taktikusan csupán néhány dolgot említett, de példái egyike sem válik kormányzása dicsőségére.
 
Gyurcsány Ferenc: Hiszek a demokratikus szövetség létrejöttébenPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Az egyéves Demokratikus Koalíció az Egyetem téren e percekben kezdi a nagygyűlését. A főszónok a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc lesz. A volt miniszterelnök a rendezvény előtt adott interjút a 168óra.hu tudósítójának, Sándor Zsuzsannának, aki azt is megkérdezte Gyurcsánytól: Bajnai Gordon visszatérése a honi politikába átrendezheti-e az erőviszonyokat a kormányváltó oldalon?
 
Békemenet veletekPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Az ünnep régóta nem ünnep: se állami, se nemzeti, se felekezeti. ’56 október 23-a, a hajdani nevezetes (és félelmes) „kis október” véglegesen a pártok virágvasárnapja lett. Alkalom az ön- és úrfelmutatásra. Mindenesetre furcsa, ahogy Orbánék – állami pénzen – összekötötték a forradalom ünnepét az aktualizált unió és nyugatfóbiával. A száz-százhúszezer résztvevő meg is zavarodott egy percre. Hogy is fikázzák jólesőn a Nyugatot, amelyhez ’56-ban tízmillió magyar egy lélekkel csatlakozni akart (volna)? Hogy kapaszkodjanak a keleti szelekbe, melyektől szintén tízmillió magyar szabadulni szeretett volna? Mi ez az egész? Orbánra várt a nehéz feladat, hogy a két, egymást totálisan kizáró gondolatkört egységes logikai láncba fűzze. Hogy milyen eredménnyel, azt Buják Attila nézte végig.
 
Gyurcsány Ferenc: Hiszek a demokratikus szövetség létrejöttébenPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Az egyéves Demokratikus Koalíció az Egyetem téren e percekben kezdi a nagygyűlését. A főszónok a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc lesz. A volt miniszterelnök a rendezvény előtt adott interjút a 168óra.hu tudósítójának, Sándor Zsuzsannának, aki azt is megkérdezte Gyurcsánytól: Bajnai Gordon visszatérése a honi politikába átrendezheti-e az erőviszonyokat a kormányváltó oldalon?
 
Mesterházy: Égetné Orbán mellét a Kossuth-címerPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Mostantól középre nyit a korábban baloldali gyökereit kereső MSZP, mivel gazdasági programjához szélesebb támogatottságot szeretne szerezni. Ezt Mesterházy Attila mondta a 168ora.hu-nak. A szocialisták elnöke szerint Orbán érdeke, hogy az ellenzék ne találjon egymásra.
 
A DK elítéli a zászlóégetést és az újságíróveréstPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
A Demokratikus Koalíció (DK) fölháborodottan tiltakozik az ellen, hogy a Jobbik október 23-i fáklyás felvonulásának résztvevői a zsinagóga elé érve fölgyújtottak egy izraeli zászlót. A DK elítéli egy állam zászlajának elégetését, mint a politikai vélemény-nyilvánítás elfogadhatatlanul szélsőséges formáját – közölte a párt sajtóirodája.
 
Zagyva újra elővette az ostorátPDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Ismét ostorához nyúlt Zagyva György Gyula. A jobbikos képviselő Kerecsenden ezúttal a romák megrendszabályozásáról beszélt, amikor felkapta a szerszámot.
 
A kormánytól kérnek segítséget a romák PDF Print E-mail
Wednesday, 24 October 2012
Három roma jogvédő szervezet vezetője felszólítja a kormányt és a belügyi szerveket, hogy akadályozzák meg, hogy "szélsőjobboldali szervezetek és bűnözők" a magyar települések életét felborítsák, a magyar törvényekbe ütköző uszítást valósítsanak meg.
 
Elhunyt Lukács MihályPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2012
Az egykori fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat képviselője, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség alapító tagja volt.
 
Intolerancia a nemzettel szembenPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2012
Cigányok egész falvakat rombolnak le, erdőket-mezőket tarolnak le, s felkoncolják, aki útjukba áll. Ahol túlerőbe kerülnek, nyíltan terrorizálják a lakosságot. És a magyarok tűrik a mindennapi Olaszliszkát. (Az írás a Magyar Nemzet 2008. november 20-i számában jelent meg.)
 
Vona: véget vetünk a cigánymercik korszakánakPDF Print E-mail
Friday, 19 October 2012
A Jobbik elnöke szerint el kell venni a romagyerekeket a családjuktól és intézetbe kell őket hazafias eszmékre tanítani – Vona Gábor ezt a miskolci Avason mondta. Hozzátette, hogy csendőrök kellenek, akik 24 órában grasszálnak a településen.
 
Hatalmas rendőri készültség mellett indult a romák menetePDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
Három szervezet demonstrál szerda délután Miskolcon az Avas lakótelepen. Eredetileg a Jobbik szervezett délután öt órára egy Magyar Élet Menete című demonstrációt, ennek hírére a Demokratikus Koalíció félpályás útlezárást és ellendemonstrációt jelentett be Menet a Békéért címmel, amihez több roma szervezet és a Szolidaritás Mozgalom is csatlakozott.
 
Még mindig a rendőrök vannak a legtöbben MiskolconPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
Cigányok és jobbikosok is felvonulást tartanak csütörtökön Miskolcon. A városban kora délután mindenki a két megmozdulásról beszélt, óriási a rendőri készültség, de egyelőre a szokott kerékvágásban folyik az élet. Az avasi lakótelepen kora délután a cigányok által szervezett megmozduláson nagyjából kétszázan gyűltek össze, a Demokratikus Koalíció rendezvényén pedig harminc ember verődött össze.
 
Ilyen rendfenntartók a gárdisták: üldözik a gárdista apja által sorozatban megerőszakolt lányt PDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
N. Angélát éveken át molesztálta gárdista apja, aki egyébként a Vona családdal is kitűnő viszonyt ápolt. A lány életét azonban nem csak apja és anyja, de annak bajtársai is pokollá kívánják tenni. Miután az RTL2 bemutatta a lány tragédiáját, Angéla fenyegetéseket kapott. Felmondta az albérletét és jelenleg bujkál.
 
TGM: Gyertek el mind!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
Szeretném meggyőzni Bauer Tamást („Miért nem megyek a Millára?”), s persze vele együtt más kétkedőket, hogy október 23-án – mindennek ellenére – ott a helyük a Szabad Sajtó Útján, a Milla által szervezett tüntetésen.
 
Borúlátó Orbán feleségePDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
Lévai Anikó szerint nem fogunk jobban élni, csak keményebben dolgozni.
 
Ki dolgozik napi tízmillióért a kormánynak?PDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
A Századvég-csoport az év első felében napi csaknem tízmilliót keresett.
 
Megásta a Kurucinfo sírját a kormány PDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
Akár már a nyomozás során elérhetetlenné lehetne tenni bizonyos súlyos bűncselekményeket megvalósító weboldalakat a kormány tervei szerint. Az új Btk. hatálybalépését előkészítő csomag alapján először a tárhelyszolgáltatót szólítanák fel a jogsértő tartalmak elérhetetlenné tételére, de ha az nem lép - például azért, mert külföldi a szerver - a hazai internetszolgáltatókkal blokkoltatnák az oldalt.
 
Esélyt kaptak a romák HajdúböszörménybenPDF Print E-mail
Wednesday, 17 October 2012
Oktatási és kutatási feladatokat is ellát a jövőben a Debreceni Egyetem (DE) hajdúböszörményi gyermeknevelési és felnőttképzési karán kialakított roma innovációs központ, amelyet kedden adott át Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.
 
Szanyi az MSZP-kormányzásról: "Szent István és Mátyás is hibázott"PDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Indulatos és emelt hangú, helyenként durva vitába torkollott az ellenzéki pártok október 23-ai megmozdulása kapcsán tartott beszélgetés az ATV Szabad szemmel című műsorában vasárnap este. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja és Juhász Péter, a Milla elnöke az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről és a jövő kedden tartandó fővárosi megmozdulásokról vitáztak.
 
Magyar kitüntetés Snétberger Ferencnek és Romani RosénakPDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Érdemrend középkereszt kitüntetést adta át csütörtökön Berlinben két neves roma személyiségnek, Snétberger Ferenc zeneszerző-gitárművésznek és Romani Rosénak, a Német Romák és Szintik Központi Tanácsa elnökének.
 
Demonstráció-cunami lesz szerdán MiskolconPDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Megtartja október 17-én Miskolcon tervezett felvonulását a Jobbik: az ellenzéki párt szerint az avasi lakótelepre meghirdetett "Magyar élet menetével" nem a cigányság ellen demonstrálnak, hanem a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra kívánják felhívni a figyelmet. A helyi cigány nemzetiségi önkormányzat ellentüntetést jelentett be ugyanarra a napra.
 
Az új romapolitika programja már konkrét eredményeket hozPDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint az új romapolitika programja már Baranyában is konkrét eredményeket hoz. A megyei cigány nemzetiségi önkormányzat közgyűlésének ülésén a Komlón beinduló telepprogram főbb feladatait és irányelveit tárgyalták meg, és átadták a Baranyai Cigányságért elnevezésű kitüntetéseket – közölte az ORÖ szombaton az MTI-vel.
 
Cigányok és négerek PDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettesének álláspontja Tegye a kezét a szívére az olvasó, és vallja be önmagának, hogy érdekesnek találta ennek az írásnak a címét (legalábbis remélem). Valóban, a cigány és néger szavak túlmutatnak jelentésükön: így, egymás mellé írva határozottan provokatívnak, tabudöntögetőnek, botrányszagúnak ígérkeznek.
 
Öt hónapig rá se néztek a cigánypárt bejegyzési papírjairaPDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Hetedik hónapja nincs bejegyezve a Magyarországi Cigányok Pártja. A Győri Törvényszékre beadott iratokra hónapokig rá sem nézett a hivatal. A dokumentumok beadói szerint hiába keresték meg akár személyesen is a hivatal munkatársait, csak ígérgettek, amit sosem tartottak be - írja az ujasz.hu.
 
Pásztor Albert megjósolta. Háború lesz a cigányok miatt?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
 A héten Miskolcon, a Jobbik és a roma közösség. Azt csak remélni lehet, hogy a két tábor felvonulása nem fajul tettlegességgé.
 
Zsigó Jenő: "Mondják ki, nem tűrnek minket"PDF Print E-mail
Tuesday, 16 October 2012
Miközben a parlamentben egyetlen párt sem képviseli a cigányság valós érdekeit, fideszes "segítséggel" az országos roma közélet első és legfontosabb, de talán utolsó bázisa, a Magyarországi Roma Parlament is megszűnhet. Erről a végső szót várhatóan holnap mondja ki a bíróság.
 
Horváth Aladár: Erőt kell felmutatni a cigányságnak PDF Print E-mail
Saturday, 13 October 2012
 Megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én - mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteken miskolci sajtótájékoztatóján.
 
Milla-elnök: nem Bajnai lesz a vezérszónok október 23-án PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
A Milla rendezvényén nem Bajnai Gordon lesz a vezérszónok, többek között felszólal Tamás Gáspár Miklós, Kónya Péter és Balavány György.
 
Európai összefogással indulnak roma programok MagyarországonPDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
Kísérleti roma projektek indulnak Magyarországon a kormány, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsa, az Európai Népcsoportok Föderális Uniója (FUEN) és a német Robert Bosch Alapítvány összefogásával - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Berlinben.  
 
Rendőrverés után zaklatásra panaszkodnak a turai cigányok PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
Több tucat rendőr szállta meg Tura romák lakta városrészét, miután szeptember elején egy rendőrt brutálisan megvertek a Pest megyei kisvárosban. A helyiek szerint a kiérkező rendőrök félelemben tartották a roma lakosságot, gyerekeket, várandós anyákat vegzáltak, a körözött bűnözők közül viszont egyet sem állítottak elő. Az is kiderült, nem csak a romák ütöttek rendőrt, még az is lehet hogy nem is ők ütöttek először. A helyiek most a hatóságok indokolatlan zaklatásaira panaszkodnak, ami szerintük kollektív megbélyegzés következménye. A Roma Sajtóközpont riportja.
 
Bizottság segíti a békés együttélést Devecserben PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
Az önkormányzat közmeghallgatást tart, ahová a Jobbikot és a cigányság képviselőit is várják.
 
Gyurcsány a cigánysoronPDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
BAZ megyei buddhista romákhoz látogatott a Demokratikus Koalíció országjáró elnöke.
 
Megnézte magának a magyarországi cigányokat a kanadai miniszterPDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
Roma vezetőkkel találkozott Magyarországon Jason Kenney, Kanada állampolgársági és bevándorlásügyi minisztere - közölte Kanada magyarországi nagykövetsége szerdán az MTI-vel.
 
'A cigánykérdést kiadták gebinbe a Jobbiknak'PDF Print E-mail
Thursday, 11 October 2012
Mélyszegénység – Ladányi János: Legalább egymillióra tehető a társadalomból tartósan kirekesztettek száma
 
Röhögnek a kormány IMF-hirdetéseinPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
A kormány kétszázmillió forintért megrendelt Nemzetközi Valutalap-ellenes hirdetései megihlették az internetezőket.
 
Szijjártó: Magyarország céljainak elérését segíti az Azerbajdzsánnal való gazdasági együttműködés PDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
A magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság hétfőn és kedden Budapesten tartotta harmadik ülésszakát.
 
Bekapcsolva maradt Orbán mikrofonjaPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
Nem kedveli a pocakos tábornokokat a miniszterelnök – derült ki véletlenül az október 6-ai megemlékezésen.
 
Jön az újabb Békemenet PDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
Ismét felvonulást tartanak a kormánypárti csoportosulások, a Békemenet nevű demonstráció ezúttal október 23-án lesz.
 
Nem tűri a cigányozást! PDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
"Súlyos intézkedéseket" helyezett kilátásba a román klubokkal szemben az UEFA elnöke.
 
Kihallgatták a romagyilkosságok vádlottjait PDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
A tiszalöki támadás helyszínén tartott kihelyezett tárgyalási nappal folytatódott kedden a romák elleni támadássorozattal vádolt férfiak a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőpere.
 
A Fővárosi Cigány Önkormányzat közleményePDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
Fővárosi Cigány Önkormányzat megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat egyoldalúan, a holnapi nap folyamán fel kívánja bontani a VIII. kerület Tavaszmező utcában működő nagy múltú, rendszerváltó roma szervezettel, a Roma Parlamenttel korábban kötött bérleti szerződést.
 
Romákhoz költözik GyurcsányPDF Print E-mail
Tuesday, 09 October 2012
A volt miniszterelnök a következő három hétben az ország nehéz helyzetű településeit keresi fel, almát szed, homokot lapátol, és szegénytelepen alszik majd.
 
Útzárral állítanák meg Gyurcsányék a Magyar élet menetétPDF Print E-mail
Friday, 05 October 2012
A Jobbik felvonulást szervez Miskolcon, az Avas lakótelepen, ezt akarja megakadályozni a Demokratikus Koalíció. És állítólag nincsenek egyedül.
 
KÖZLEMÉNY: Az ORÖ ott lesz SepsiszentgyörgyönPDF Print E-mail
Friday, 05 October 2012
Az Országos Roma Önkormányzat szolidaritásáról biztosítja az Erdélyben Sepsiszentgyörgyre, az Igazság Napjaként, a Székely Mikó Kollégium ügyében összehívott tömegtüntetést. Most, amikor több száz év után Közép-Kelet Európában először Magyarországon vált hivatalosan is iskolafenntartó nemzetiséggé a magyar cigányság, különösen fontosnak tartjuk, hogy az egy nemzethez tartozásunkat a Székely Mikó Kollégium román állam általi elorozásának ügyében is kifejezzük.
 
Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat - NYILATKOZATPDF Print E-mail
Friday, 05 October 2012
A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, mély felháborodását fejezi ki annak kapcsán, hogy a minap.hu 2012.10.01-én megjelent tudósítás szerint Egyed Zsolt országgyűlési képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom) elmondása szerint pártja e hónap október 17-én az Avas-dél városrészben tartja meg a „Magyar Életmenetét”.
 
Az első lépést Mi megtettük! A következő már nem rajtunk múlik! A harmadik lépés legyen közös!PDF Print E-mail
Friday, 05 October 2012
Önkormányzatok, társasházak, intézmények, cégek, magánszemélyek figyelem! Megalakult a Magyar Nemzeti Roma Program Nonprofit Kft. Küldetésünk: és főtevékenységünk: Hátrányos helyzetű társadalmi csoportok foglalkoztatásának esélyegyenlőségének elősegítése, munkahelyteremtés, munkaerő-közvetítése.
 
Kósa:Csaltak a válaszáson 2002-ben és a cigánysoron is rotyogott a gulyásPDF Print E-mail
Friday, 05 October 2012
Karácsony Gergely első nekifutásra inkább azt kifogásolta, hogy a Fidesz a széles társadalmi vita és kompromisszum-keresés helyett a pártérdekei által diktált, manipulált törvényalkotási módot választotta.
 
Ünnepi koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar - jegyek itt a Zene-Bor eseményrePDF Print E-mail
Friday, 05 October 2012
A kiváló muzsikosokból álló világhírű együttes 2013. december 30-án Budapesten ad ünnepi koncertet.
 
Gyurcsány: "Azt akarják, hogy ne merjünk szavazni"PDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2012
A volt kormányfő a Facebook oldalán szerdán megjelent írásában kijelentette, hogy a Fidesz célja az, hogy az emberek ne tudjanak, ne merjenek szavazni.
 
Jelentés készül az európai romák helyzetéről PDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2012
A dokumentumot a francia szenátus európai ügyek bizottságának egy tagja állítja össze. A politikus ma Budapesten tájékozódott.
 
Újrakezdhetik a tárgyalástPDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2012
Megismételhetik mind a 30 tárgyalási napot, emiatt akár fél évet is csúszhat a romagyilkosságok gyanúsítottjainak pere. A Budapesti Törvényszék ugyanis tegnap kizárta a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperéből a harmadrendű vádlott, P. Zsolt védőjét az eljárásból.
 
Megnyílt a szegedi roma tanoda nem csak gyerekeknekPDF Print E-mail
Thursday, 04 October 2012
Megnyitotta kapuit a széles társadalmi összefogással létrejött roma tanoda, amely az elvégzett szintfelmérés után a cigány kisebbség általános iskolába járó gyerekei számára elindítja a felzárkóztató oktatást és a tehetséggondozást.
 
TÖRVÉNYESSÉG, ERKÖLCSÖSSÉG, SZAKMAISÁG - ORO határozatok 2012.évPDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2012
Az Országos Roma Önkormányzat weboldalán található határozatok -2012.  évre. Böngéssze át Ön is, hátha felfedezi az Önnek kiírt munkahelyteremtést, oktatást, lakhatást, egészségügyet vagy csak jobb élethez való lehetőséget, érdekképviseletét.  Az is előfordulhat, hogy megtalálja a www.oronk.hu oldalán Farkas Flórián érettségi bizonyítványát vagy diplomamunkáját. Kérjük, hogy akkor azonnal küldje el részünkre, hogy a többi cigányember is olvassa és értékelje.  A TÖRVÉNYESSÉG, ERKÖLCSÖSSÉG, SZAKMAISÁG már jól olvasható az Országos Roma Önkormányzat weboldalán, de ennek nyomát a napi életben a dohány utcai székházban és az országban nem tapasztalták meg a cigányemberek! Érdeklődjön Ön is naponta az elérhetőségeiken! Címünk: 1074 Budapest, Dohány utca 76. Telefon: (+36-1)-322-8903 Fax: (+36-1)-322-8501 Email: oronk@oronk.hu
 
Orbánék tempósan költik a tartalékot PDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2012
Az elmúlt napokban újabb 1,9 milliárd forintot költött a kormány a költségvetési tartalékból „előre nem látható” kiadásokra, szeptemberben egy hónap alatt 15,7 milliárd forint párolgott el - írta a Napi Gazdaság.
 
Demján cégcsoportja lett a kádári pénznyerő-betiltás nyertese PDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2012
Kérlelhetetlen szigorral csapott le a pénznyerő gépeket üzemeltető – korábban igencsak szabadjára engedett – vállalkozókra 1984-ben Kádár János apparátusa. A gépeket hónapokon belül kitiltották a vendéglátó-ipari egységekből, a játék automatákat pedig külön bizottság felügyelte, hogy nem sértik-e jóízlést. Viszont a nagy igyekezet közben hagytak egy kiskaput a Demján Sándor vezette Skála leányvállalatának, amely a gépek felét birtokolta.
 
Kik a cigányok?Raduly József tanulmánya a cigányság jövőképéről PDF Print E-mail
Wednesday, 03 October 2012
A tudomány mai kutatásai szerint Indiából (Pándzsáb államból) származó nép. Nemcsak a tudósok, de a cigányok többsége is szívesen vallja ezt. Bár volt idő, amikor érdekeik azt kívánták, hogy ne cáfolják meg azt a feltételezést, hogy ők a fáraó népe, vagyis egyiptomiak volnának. Ma is vándorló népként emlegetik őket, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vándorlást 400-600 körül kezdték meg. A kutatók szerint 950-1000 körül egy háború miatt indult el a cigányok nagy csoportja Indiából, ugyanúgy, ahogyan nemrégen Romániából és a volt Jugoszlávia területéről is sokan idegen országokban kerestek menedéket.
 
És itt a segélyplafon: 9950 forint, nesztek! PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
Köpjetek fel és álljatok alá, kedves kormánypárti barátaim.
 
A bekapott pofont elemzi a Fidesz elnökségePDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
Még a Fideszben is csak találgatják a vasárnapi dunaföldvári választási bukás okait. A párt helyi vezetője azt mondta, nem számítottak rá, hogy ennyire aktívak lesznek a választók, a szocialisták szerint lélektanilag már biztosan trendfordulóról lehet beszélni.
 
Hamarosan tűzbe borul az ország PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
Magyarország olyan, mint egy nagy focipálya, ahol mindenki a pálya szélén ácsorog, kiabálja, hogy mit kellene csinálni a bent lévő labdákkal, hogy valami történjen. Azok, akik mégis bemerészkednek a pályára, legtöbbször néhány próbálkozás után feladják a küzdelmet és ritkán térnek oda vissza.
 
Korábban tagadták, mégis állami kézbe kerül a babakötvény PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
Már csak a Magyar Államkincstárnál nyithatunk Start-számlát, a bankoknál csak a meglevők maradhatnak.
 
Kiderült, milyen nemzetbiztonsági kockázatokat rejtenek a nyerőgépek PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
annak nemzetbiztonsági kockázatai a nyerőgépiparnak – mondták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület hétfő esti zárt ülése után.
 
Az ORÖ székháza előtt tüntettek roma fiatalokPDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
Farkas Flórián ellen tüntettek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) székháza előtt. A kéttucatnyi roma fiatal azt követelte Farkastól, hogy mutassa be érettségi bizonyítványát és hozza nyilvánosságra az általa irányított szervezet elmúlt kétéves tevékenységének részleteit és hogy mire használta fel a több száz milliós állami támogatást.
 
Bari Károly költő 60 évesPDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
Október 1-jén ünnepli 60. születésnapját Bari Károly Kossuth-díjas költő, műfordító, a magyarországi cigány irodalom jelentős képviselője, néprajzos, grafikus.
 
Orbán: a tandíj és a diákhitel nem keverendő összePDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2012
A tandíj és a diákhitel nem keverendő össze - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában, a jobbikos Dúró Dóra kérdésére.
 
"No Racism - Láss!"Akció,felhívás!PDF Print E-mail
Monday, 01 October 2012
„No Racism - Láss!" elnevezésű akció, a kirekesztettek társadalmi befogadását segítő olyan európai szintű kezdeményezésünk, amely a nemzetközi méretekben és hazánkban is erősödő szélsőségek elleni demonstráció, és figyelemfelhívás az együttélés, az elfogadás előnyeire és szépségeire.   Az akciónk célja az etnikai, vallási és szociális előítéletek ledöntése, a kirekesztett közösségekkel szemben tanúsított viselkedésminták megváltoztatása. Az eseményt 2012. október 19-én Budapesten, a Szent István téren a Bazilika előtt, 16 óra 30 perckor, 1500 nő részvételével bonyolítjuk le. A Flash Mob keretein belül a Vadrózsák néptáncegyüttes és más táncosok segítségével közösen táncolunk a harangszó után. Mindenkit arra kérünk, hogy viseljen valami fehéret. (kabát, sál, pulóver stb.) Most igazán szükségünk van rád! Az akcióhoz kapcsolódó kisfilmek a www.youtube.com oldalon láthatóak
 
No Racism -- Láss!"akció,felhívás!PDF Print E-mail
Monday, 01 October 2012
„No Racism -- Láss!" elnevezésű akció, a kirekesztettek társadalmi befogadását segítő olyan európai szintű kezdeményezésünk, amely a nemzetközi méretekben és hazánkban is erősödő szélsőségek elleni demonstráció, és figyelemfelhívás az együttélés, az elfogadás előnyeire és szépségeire.
 
Elbukta a Fidesz Dunaföldvárt, az MSZP-s jelölt nyert PDF Print E-mail
Monday, 01 October 2012
Az MSZP megyei elnökhelyettese legyőzte a fideszes jelöltet a polgármester-választáson.
 
A romák gyilkosságra felbujtásért feljelentik VonátPDF Print E-mail
Monday, 01 October 2012
A Heves megyei roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke szerint gárdisták vertek meg cigány fiatalokat. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.
 
Pénzt kap a cigány, ha tanul! PDF Print E-mail
Monday, 01 October 2012
Összesen mintegy kétmilliárd forintra pályázhatnak a hátrányos helyzetű - köztük roma - tanulók.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk