Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Bíróság előtt a rendőrökPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2012
Megkezdődött hat rendőr és két biztonsági őr büntetőpere az Egri Törvényszéken szerdán. Egy gyöngyöspatai férfi kényszervallatással vádolja őket.
 
Címkék:egészségügy,társadalmi felzárkóztatás,Országos Roma Önkormányzat Egészségügyi szűréssel zárkóPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2012
A kormány és az Országos Roma Önkormányzat között létrejött keretmegállapodásban 150 ezer roma egészségügyi szűrését tűzték ki célul - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.
 
Kilép a Vitézi Rendből Mága ZoltánPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2012
Kilépett a Vitézi Rendből Mága Zoltán csütörtökön. A hegedűművészt szombaton avatták vitézzé, és emiatt számos bírálat érte. "Szándékommal éppen ellentétes hatást értem el" - írta lapunknak elküldött közleményében.
 
Ki senkié sem, az mindenkié- Mága Zoltán válaszaPDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2012
Az elmúlt napokban nagy visszhangot váltott ki a Vitézi Rendbe történő belépésem. Nem voltam elég körültekintő döntésem meghozatalakor, és szándékommal éppen ellentétes hatást értem el. Akaratomon kívül sok ember érzékenységét - köztük a családomét is- megbántottam, ezért minden körülményt mérlegelve, úgy döntöttem, hogy a mai nappal kilépek a Rendből.
 
Nyílt levél: Vitéz Senkyházy Mága Zoltánnak, Horthy Miklós katonájának!PDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2012
Méltóságos, kegyelmes, vitéz Mága Zoltán uram! Az egyik oka, hogy bátorkodom méltóságod személyét illetni eme pár sorban az, hogy én is ugyanabból a roma közösségből származom, mint kegyelmed. Szegény muzsikus cigány család leszármazottja vagyok. Az egyik legősibb magyarországi zenészdinasztia sarja. Őseim már akkor-több száz éve - világhírű dicsőséget hoztak Magyarországnak, amikor méltóságod, még tervbe sem volt véve. A nagyapám cimbalmos volt, Horthy politikájának köszönhetően abban az időben elvitték munkaszolgálatosnak, és kilőtték a szemét a náci nyilasok.
 
Halálbüntetés: akasszátok föl a cigányokat?PDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2012
Pontosan tudjátok, ti ott a Parlamentben: azért ekkora a pofájuk, mert van hozzá közönségük is. Azt hiszitek, ha riszáltok nekik is egy kicsit, az hoz valamit a konyhára? Balavány György legújabb blogposztjában a Jobbik akasztófás akcióján akadt ki.
 
Kanadai rasszizmus a magyar romák ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2012
Jason Kenney bevándorlási miniszter hónapok óta mutogat a „hazug" menedékkérőkre, a konzervatív médiában arról értekeznek, hogy a a „cigány" mindig is a „csaló" szinonimája volt, a bevándorlási hatóságok szerint pedig a romákat azonnal le kellene tartóztatni, ahogy feltűnnek az országhatárokon. Véget kellene vetni a roma menekültek megbélyegzésének - tiltakozik a Toronto Star.
 
Cigányok kontra gárdisták - a rendőrség a gárda mellé állt?PDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2012
Kettős látás gárdaügyben - Találja meg az öt különbséget a két, azonosnak tűnő képen! Ez jutott eszembe, amikor a sajtó hírt adott arról, hogy Pécsett őrizetbe vették B. Ferencet, mert cigány önvédelmi szervezetet akart létrehozni, hogy fellépjen a romák, a zsidók és más, fenyegetettségben élő kisebbségek érdekében.
 
Remete Végh Béla levele Mága ZoltánhozPDF Print E-mail
Tuesday, 25 September 2012
Drága lelkem, ha én Mága Zoltán, és ráadásul cigány lennék, nem ülnék a visszhangos tévétől is kirúgott, suttyózó Bencsik Andrással a volt MSZMP pártlapjának újságírójával, a magyar gárda egyik alapítójával egy lócára, még akkor se, ha mostantól valamennyi koncertemről vezércikkben tudósítana a Magyar Demokrata újságjában.   
 
A 25 év alattiak megúszhatják a szociális hozzájárulási adótPDF Print E-mail
Friday, 21 September 2012
A szociális hozzájárulási adó nem vonatkozna a 25 év alatti pályakezdőket alkalmazókra egy a munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó módosító indítvány szerint. A szociális hozzájárulási adó mértéke 27 százalék.
 
Segélyeket szüntetne meg a kormány PDF Print E-mail
Friday, 21 September 2012
Egy név alatt, önkormányzati segélyként vonná össze a kormány a krízishelyzettel és a temetéssel kapcsolatos segélyeket egy, a kormany.hu-n szereplő előterjesztés szerint.
 
Gyorshír: bitófát állít a Jobbik a debreceni főtéren!PDF Print E-mail
Friday, 21 September 2012
Jelképes bitófát állít a Jobbik Debrecenben pénteken délelőtt: ilyen még nem volt a cívisvárosban.
 
Vadai Ágnes: "Magyarország nem a Fideszé, a magyaroké"PDF Print E-mail
Friday, 21 September 2012
A kormány választójogi törvénye elbukik majd az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt - vélte a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szegedi fórumán.
 
Robbantással mentett életet a TEKPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A Vay Ádám utcába az egyik második emeleti lakásban egy öngyilkossággal fenyegetőző férfi zárkózott be, akit a korábban kiérkező mentősök és tűzoltók nem tudtak jobb belátásra téríteni - írja a blikk.hu.
 
Győztes kerestetikPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A Fidesz MPSZ már megbukott, és elveszíti a következő választást.
 
A Fidesz nem vállalja a regisztráció alkotmányossági vizsgálatátPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A választási eljárásról szóló törvényjavaslat benyújtása mellett a kormánytöbbség az Alaptörvény módosítását is tervezi. Ennek egyetlen lehetséges célja annak megakadályozása, hogy az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat tárgyává tegye az előzetes választói regisztráció intézményét.
 
3500 gyerek, 800 dolgozó sem számít - a Fidesz elkaszálta a javaslatotPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Botrányosnak minősíti Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagja, hogy az Országgyűlés emberi jogi bizottságának mai ülésén a kormánypárti többség nemmel szavazott két szocialista képviselő indítványáról az egyházi törvény módosítására.
 
Mire jó és kinek használ a választási regisztráció? PDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Több millió embert is kizárhat a választójogból az előzetes regisztráció, főleg a falun vagy tanyán élők, illetve a kevéssé iskolázottak vannak veszélyben, és jelen állás szerint négy évig nem is térhetnek vissza a választópolgárok közé. A rendszer ugyanakkor nem szünteti meg a szavazatvásárlás lehetőségét, csak kétszer kell majd fizetni a voksokért. A kopogtatócédulák eltörlésével bővülhet a politikai kínálat, főleg ha állami milliókat is kapnak a jelöltek. Kiskáté az új választási rendszerhez.
 
'A zsidó pofátlanság látszik'PDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Személy elleni erőszakkal elkövetett zaklatás vádja miatt kellett a vádlottak padjára ülnie szerdán Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselőnek a Budapest Környéki Törvényszéken. A vád szerint Zagyva 2010 nyarán a verőcei Magyar Sziget rendezvényén egy társával megfenyegette és megfélemlítette a Hetek című folyóirat két újságíróját. A honatya tagadja a terhére róttakat, szerinte a perbe fogásával a „nemzeti oldal" lejáratása a cél.
 
Nem lesz nagy felpattanás az ingatlanpiacon - egyre több az elárverezett lakásPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Csak nagyon óvatos növekedésre lehet számítani az ingatlanpiacon azok után is, hogy augusztustól az állam ismét ad kamattámogatást a jelzáloghitelekhez.
 
Pintér szerint nagy a rendPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A belügyminiszter szerint ma lényegesen nagyobb a rend az országban, mint két éve, a kormányváltás idején. Pintér Sándor az M1 Az este keddi műsorában arról beszélt, ma már mindenki tudja, hogy milyen cselekmény után, milyen büntetésre számíthat.
 
Nagy a rend Magyarországon - Pintér szerintPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Pintér azt nyilatkozta, hogy nagyobb rend van ma Magyarországon, mint két évvel ezelőtt. Pintér Sándor az M1-en, az este keddi műsorában nyilatkozott arról, hogy, aki bűnözésre adja a fejét előre tudja, hogy milyen cselekmény után, milyen büntetésre számíthat.
 
nem fogott kezet Orbán Viktorral a magyar olimpikon PDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Csak Áder János államfővel fogott kezet a parlamenti díjátadón, Orbánnal nem az olimpiai bronzérmes öttusázó, Marosi Ádám - írja a Borsonline.
 
A szegregációt erősítenék az ORÖ nemzetiségi iskolái?PDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Egy roma felsőoktatási hallgatókat tömörítő szervezet szerint a romák társadalmi integrációjával ellentétes, ha az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) "oktatáspolitikai vagy szakmai koncepció nélkül" működtetne alapfokú és felsőoktatási intézményeket - tudósít az MTI.
 
Farkas Róbert: "Egy élet kevés, hogy eljátsszak mindent, ami bennem van"PDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
Az alapításának ötödik évfordulóját ünneplő Budapest Bár vezetője nem ismer korlátokat: játszik hegedűn, zongorán, gitáron és harmonikán, fellépett hagyományos cigányzenét játszó zenekarban és alternatív rockegyüttesekben, szabadidejében barokk és romantikus hegedűversenyeket hallgat és játszik, filmet forgat, és éppen azon dolgozik, hogy külföldön is sikeres legyen zenekara. INTERJÚ, tabuk nélkül.
 
Máriapócsi zarándoklatPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat zarándokutat szervezett Máriapócsra szeptember 16-án.
 
Horváth Aladár: A Fidesz szemében mindenki cigány, aki nem fideszesPDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért nevében szólalt fel Horváth Aladár a Hősök terén a roma országértékelésen. A civil szervezet nevében felvetette: ha a kormány nem tud megoldást találni, kérjen segítséget az ENSZ-től.
 
Elkezdi az új tanévet a debreceni cigány szakkollégium is PDF Print E-mail
Thursday, 20 September 2012
A roma szakkollégium egyedüli kezdeményezés Európában.
 
A hét, amikor Matolcsy végképp eltörölte a munkanélküliséget PDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
Teljes foglalkoztatás, a munkanélküliség teljes felszámolása, és olyan munkahelyvédelmi akcióterv, amely átüti a vasbetont - ezekkel az ötletekkel szórakoztatott minket a nemzetgazdasági miniszter. Az IMF-megállapodás eközben eltűnt az őszi ködben, szaporodnak az elbocsátások, és egyre többe kerül a megélhetés. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
 
Maffia csapolja meg a költségvetés bevételeitPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
Az élelmiszerek kereskedelménél négy adóforintból egy nem folyik be a büdzsébe.
 
Szavaznak a családon belüli erőszakról szóló népi kezdeményezésrőlPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
Az Országgyűlés hétfőn kezdődő kétnapos ülésén támogathatja a családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítését szorgalmazó népi kezdeményezést, a kormány tájékoztatása szerint így még idén meghozhatják az erről szóló jogszabály-változtatást. A Ház emellett szavaz a jövő évi költségvetés fejezetein belüli átcsoportosításokról, továbbá tárgyalni kezdi az alaptörvény második módosítását és az ahhoz kapcsolódó azon törvénymódosítást, amely 62 évről 65 évre emelné a bírák nyugdíjkorhatárát.
 
A rendőrség 'alulminősítette' a romákkal szembeni szélsőjobbos vonulásokat?PDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
Egy hónap telt el a szélsőjobb Devecserben, majd Cegléden tartott akciói óta, de a jogvédő szervezetek szerint továbbra is vannak megválaszolatlan kérdések a rendőrség fellépése kapcsán. Mindezek miatt öt civil szervezet közösen tiltakozott, egyúttal bejelentette: panaszt tesznek a rendőrségen, mert szerintük rendőri mulasztások történtek a konfliktusok során.
 
Csaknem 26 millió a roma kulturális értékek fennmaradásáraPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
A romák kulturális értékeinek megbecsültségét akarja növelni az illetékes minisztérium.
 
Akiknek a romák is segítenekPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
Puritán az irodája Bánkuti Zsoltnak a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért NKft. ügyvezetőjének. Az irodaház első emeleti kis irodában tart megbeszélést Hosszú Jánossal, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével.
 
Közösen rendeznék a devecseri helyzetet jobbikosok és romákPDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
A Jobbik és a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége közösen arra kéri Devecser polgármesterét, hogy nyilvános lakossági fórumon tisztázzák a városban kialakult helyzetet.
 
A Népszabadság pert nyert az MTVA ellen PDF Print E-mail
Monday, 17 September 2012
A bíróság a Népszabadság keresete nyomán arra kötelezi az MTVA-t, hogy árulja el, mennyibe került az a Pesty László által készített, romák és nem romák együttéléséről szóló, tiltakozást kiváltó riportfilm.
 
A cigányok Kegyelmes ura, akinek minden ügyét és múltját elsikáljákPDF Print E-mail
Friday, 14 September 2012
Különös védelem és figyelem alatt állt eddig az ország elsőszámú roma politikusának számító Farkas Flórián, akinek minden olyan ügyét, amely politikailag vagy erkölcsileg, így gazdaságilag is hátrányosan érinthette volna vagy besározza, tisztára mosattak, vagy lepedőbe burkolva mélyen elhallgatták, esetleg államtitokká minősítve egy emberöltőnyire páncélszekrénybe zárták.
 
LESZ-E CIGÁNY SZÓVIVŐJE A JOBBIKNAK? PDF Print E-mail
Thursday, 13 September 2012
Volner Jánossal, a Jobbik alelnökével és Forgács István romaügyi szakértővel arról beszélget Huth Gergely és Zsebők Csaba, hogy komolyan gondolja-e a Jobbik a puhább hangvételt, és valóban érdekelt-e a párt a mélyszegénységben élő cigányság felemelkedésében.
 
Varga "nem árulja el" a Kuruc.info tulajdonosaitPDF Print E-mail
Sunday, 09 September 2012
Az Egyesült Államokban élő Varga Béla ismét tagadta, hogy ő a tulajdonosa a Kuruc.infónak, miként azt az Atlatszo.hu oknyomozó portál állította kedden közzétett írásában. Azt viszont újfent elismerte, hogy ő jegyeztette be a weboldalt az Egyesült Államokban.
 
Az LMP kiállt a Jobbik mellettPDF Print E-mail
Sunday, 09 September 2012
Mint azt megírtuk, tizenkét szervezet - közöttük több párt - félpályás útlezárással tiltakozott a Veszprémbe vezető utak mentén szombat délelőtt a Jobbik által a megyeszékhelyre aznapra meghirdetett Magyar Élet Menete című rendezvény ellen. A szélsőjobboldali párt mellett csak az LMP állt ki.
 
Roma fiatalok mutatnak be Ibsen-átiratot egy norvég ösztöndíj jóvoltábólPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Nemzetközi Ibsen-ösztöndíjat kapott Norvégiától a Független Színház; ennek köszönhetően a következő hónapokban egy Peer Gynt-átiratot mutatnak be hátrányos helyzetű roma fiatalok részvételével.
 
Orbán lányának udvarlója is állami földeket kapott? PDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Ángyán József újra akcióba lendült. A Vidékfejlesztési Minisztérium volt parlamenti államtitkára egy Fejér megyei fórumon azt állította, hogy az állami földbérletek 85 százalékát pár érdekcsoport szerezte meg, akik között állítólag Orbán Viktor lányának az udvarlója is szerepel.
 
Megszólalt a kuruc.info állítólagos tulajdonosaPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Nem tulajdonosa a kuruc.infónak, de "baráti szívességként" ő jegyeztette be saját nevére a portált az Egyesült Államokban - ezt állítja a kaliforniai Healdsburgben élő Bela Varga, akit az atlatszo.hu oknyomozó portál kedden közzétett írásában nevezett meg, mint a kuruc.info valódi tulajdonosát.
 
Fekete szalagos emberek jelentek meg a KIM parkolójában PDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Az országos örmény önkormányzat az azeri kiadatási ügy feltáró vizsgálatára kéri a magyar kormányt, valamint a politikai vagy akár büntetőjogi felelősség megállapítását szeretnék elérni - mondta a nemzetiségi önkormányzat elnöke a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kossuth téri épülete előtt tartott pénteki rendezvényen.
 
Perelhető a szegedi Jobbik alelnökePDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Szeged - Deszken is megjelent a cigánybűnözés Rácz Tibor, a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke szerint. A politikus egy májusi eset kapcsán arról tájékoztatta a sajtót tegnap, hogy egy betelepült roma család egy deszki magyar famíliát zaklatott.
 
Átadták a felújított szegedi roma tanodát és közösségi házat + fotók PDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Mindazok eljöttek a roma tanoda pénteki megnyitójára, akik igazán segítették, támogatták a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzatot, a helyi romatársadalmat. „Ez büszkévé tesz, s egyben megerősít bennünket abbéli hitünkben, hogy van remény elmaradott népünk felemelkedésére" - hangsúlyozta az alkalmi ünnepségen Nagy Mihály, a kisebbségi önkormányzat vezetője.
 
Kanadából hazatelepülő romáktól tart a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
A Jobbik tart attól, hogy hamarosan több ezer Miskolcról Kanadába kivándorolt roma visszatér korábbi lakhelyére, éppen ezért arra szólítja fel a borsodi megyeszékhely vezetését, ne biztosítson se önkormányzati ingatlant, se lakcímkártyát számukra.
 
Farkas Flóriánék most megszólaltak: üdvözlik a "roma gárda" elleni fellépéstPDF Print E-mail
Saturday, 08 September 2012
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) üdvözli a Belügyminisztériumnak és a nyomozóhatóságoknak a roma gárda szerveződésével kapcsolatos gyors és hatékony intézkedését - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
 
"Roma gárda": gyanúsítottként vették őrizetbe B. FerencetPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2012
Gyanúsítottként hallgatott ki és őrizetbe is vett a rendőrség egyet azon hat ember közül, akiket a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben fogtak el csütörtökön.
 
Őrizetbe vették a roma gárda Daflics ezredesétPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2012
Gyanúsítottként hallgatott ki és őrizetbe is vett a rendőrség egyet azon hat ember közül, akiket a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben fogtak el csütörtökön.
 
A Jobbik meglátogatta a Roma GárdátPDF Print E-mail
Friday, 07 September 2012
A pécsi képviselők felkeresték a jogilag nem létező Roma Gárdát, de a cigány „ezredessel" nem tudtak beszélni.
 
Romba dőlhet Hoffmann Rózsa álmaPDF Print E-mail
Thursday, 06 September 2012
Közvélemény-kutatást végezne az emberi erőforrások tárca oktatási államtitkársága, hogy felmérje, mit gondol a társadalom az iskolai egyenruha viseléséről, de egyelőre nincs napirenden a téma - közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium.
 
Gyurcsány kármentést hajtott végrePDF Print E-mail
Thursday, 06 September 2012
A Safarov ügynek lehet pozitív hozadéka, ugyanis ez az ügy kizökkentette a kormányzatot abból a hungarocentrikus attitűdből amely eddig jellemezte a magyar politikát az elmúlt években - mondta Paár Ádám a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában.
 
Auschwitz-rekviem a Holokauszt roma áldozatainak emlékérePDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2012
Az Auschwitz-rekviem nagyszabású programsorozat, amely európai kezdeményezéssel valósul meg és amelynek társadalmi jelentősége európai és magyar vonatkozásban is kiemelkedő, hiszen a romák ellen elkövetett náci népirtást a köztudatban a mai napig hallgatás és homály fedi. A rendezvény keretén belül egy koncertet, egy dokumentumfilm fesztivált és egy kiállítást láthat a közönség.
 
Értékálló tradíció Lugosi Tibor prímásPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2012
A cigányzene értékálló és értékhordozó hungaricum, azonban keveseknek adatik meg, hogy játsszák ezt a műfajt. 
 
Nézőpont: Kanadatours PDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2012
Állítják, őket nem vitték, maguktól mentek. Senki nem szervezte az útjukat, önszántukból döntöttek úgy, hogy Kanadában próbálnak szerencsét. A jobb élet reményében, a hazai cigányság helyzete miatt gondolták , hogy a tengerentúlon jobb lesz. Eladták mindenüket, szegénységüket pénzzé tették, és irány Kanada ahol kolbászból fonják a kerítést. Szántó Rita jegyzete.
 
Kivel is van a baj?PDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2012
„A cigányokkal van a baj!" - ez a sommás szöveg virít másfél centis betűkkel a Helyi Téma augusztus 22-i számának címlapján. A mondat végén felkiáltójel, a szerkesztő számára ott a gondolat vége.
 
Jobban támogatná az EU a romák vállalkozásalapításátPDF Print E-mail
Wednesday, 05 September 2012
A romák vállalkozásalapításához nyújtott pénzügyi segítséget nevezte az Európai Bizottság és a Világbank a cigányság társadalmi integrációjához szükséges egyik legfontosabb lépésnek. A témában tartott brüsszeli konferencián a magyar Kiútprogramot nevezték az egyik követendő példának.
 
Orbán engedte el a baltás gyilkost?PDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2012
A haszon kétséges, a negatív következmények azonban már most láthatók. Nem sok jót jósolnak Magyarországnak a szakértők. Állampapírok kontra erkölcs és etika.
 
Nem szolgálják a roma programok a cigányságotPDF Print E-mail
Sunday, 02 September 2012
A magyarországi szegénységről és a cigányság helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Teleki László, az MSZP országos elnökségének tagja Király József, az MSZP megyei elnökének vendégeként csütörtökön Kecskeméten.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk