Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Belehajtottak Áder kocsijábaPDF Print E-mail
Thursday, 28 June 2012
Belehajtott az államfő szolgálati gépkocsijába egy szabálytalanul közlekedő autós csütörtök reggel a fővárosban; a balesetben sem Áder János, sem a vétkes gépkocsivezető nem sérült meg - tájékoztatta a Terrorelhárítási Központ (TEK) az MTI-t.
 
Kolompár börtön helyett politizálnaPDF Print E-mail
Thursday, 28 June 2012
Július 5-én hirdetnek ítéletet első fokon a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó perben a Kecskeméti Városi Bíróságon - jelentette be a tanácsvezető bíró a szerdai tárgyaláson. Az országos Cigány Önkormányzat volt elnöke az utolsó szó jogán többek között azt mondta: a politika ültette a vádlottak padjára.
 
Felcsuti: a magyar bankok élő-halottá, zombivá váltakPDF Print E-mail
Wednesday, 27 June 2012
A Bankszövetség volt elnöke szerint agyrém, amit a nemzetgazdasági miniszter legutóbb mondott, miszerint a hitelminősítők üzleti érdeke leminősíteni egy országot.
 
Európai Polgár Díjat kapott a romák vezetgetéséért PDF Print E-mail
Wednesday, 27 June 2012
- Csak azt tudjuk szeretni, akit ismerünk - mondta Székely János atya, az Európai Polgár Díj kitüntetettje.
 
Romákat megalázó rendőrök ellen döntöttek Strasbourgban PDF Print E-mail
Wednesday, 27 June 2012
Megsértette a magyar állam a megalázó bánásmód tilalmát - hozta meg kivételes gyorsaságú ítéltetét az Emberi Jogok Európai Bírósága egy roma kérelmező brutális rendőri intézkedés miatt Magyarország ellen indított ügyében. Az ügyet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Romaprogramja tárta fel, majd az Európai Roma Jogok Központjával (ERRC) közösen vitte a strasbourgi bíróság elé.
 
Ahol tilos a hűtlenségPDF Print E-mail
Tuesday, 26 June 2012
Némi szervezést igényelt, hogy találkozhassak az országos cigány fővajdával, Kállai Csabával. Előbb úgy volt, hogy az egyik legújabb fővárosi hotelben futunk össze, aztán beleegyezett, hogy Újszászon, a lakásán beszélgessünk, később már valamiféle hintós utazást is ajánlott az interjút színesítendő, végül mégiscsak a szállodában ültünk le. Vagy negyedórája vártam már rá a hotel halljában, mikor rám telefonált: hol van, szerkesztő úr? Mint kiderült, ő meg az egyik különteremben vár; olykor ezt használja pesti irodájának.
 
Nyíregyházi szegregációs perPDF Print E-mail
Tuesday, 26 June 2012
Lelkiismeret és vallásszabadság.Bezárt cigánytelepi iskolában indított újra osztályt a Hajdúdorogi Görög Katolikus Egyházmegye Nyíregyházán. Az iskolát öt éve bezárták, hogy ne szegregáltan képezzék a roma diákokat, ezért most egy civil szervezet perel az újraindítás miatt. A Nyíregyházi Törvényszéken a pénteki tárgyalási napon a bíró ideiglenes intézkedésként megtilthatta volna új osztály indítását. Nem tette. Viszont kiderült, hogy az egyház miképp gondolkodik joguralomról, esélyegyenlőségről és a közfeladatok ellátásáról.
 
Tizenegy dolog, amit sose írjunk ki FacebookraPDF Print E-mail
Tuesday, 26 June 2012
Mások frusztrációját csökkenthetjük azáltal, ha betartjuk ezeket a szabályokat.
 
Pályázat munkahelyteremtési képességek támogatásáraPDF Print E-mail
Monday, 25 June 2012
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtési képességének támogatása" című (GOP-2012-2.2.4 kódszámú) pályázati kiírás. A pályázatok benyújtása 2012. augusztus 1-jétől 2012. december 31-ig lehetséges.
 
Cigány - és Zsidóvér PDF Print E-mail
Monday, 25 June 2012
A genetikai teszt célja a betegségek diagnosztizálása, nem pedig „faji tisztaság" igazolása. Nem a Jobbik parlamenti képviselője, és a párt tudomása szerint nem is tagja a Jobbiknak az a férfi, aki egy önkéntes laborteszttel azt akarta kimutatni, hogy felmenői között nincsenek zsidó vagy roma ősök - mondta Pál Gábor, a párt sajtófőnök az MTI-nek vasárnap, cáfolva az erről megjelent információkat.
 
L.Simon: Több pénz lesz kultúrára 2013-banPDF Print E-mail
Sunday, 24 June 2012
„Nem sumákolunk, nem bujdosunk, nem csinálunk úgy, mintha később kiderülne, hogy az államtitkár lesz az alelnök" - jelentette ki L. Simon László az NKA-ról szólva. A kultúráért felelős államtitkár a Duna TV Közbeszéd című műsorában emellett beszélt a Nemzeti Színházról, valamint a magyar játékfilmgyártásról.
 
MSZP: Roma provokátorok védték OrbántPDF Print E-mail
Saturday, 23 June 2012
Orbán hétfői nagykátai látogatásakor roma provokátorok akarták megzavarni a kormányfő ellen tüntető MSZP-seket - állította pénteken a szocialista párt. Nagykáta fideszes polgármestere szerint viszont MSZP bérelte fel saját maga ellen a roma provokátorokat. Orbán sajtófőnöke azt közölte: a szocialisták beszámolója nem felel meg a valóságnak.
 
Az FCÖ is előhúzta a rasszista kártyátPDF Print E-mail
Saturday, 23 June 2012
A fővárosban tizenegy kisebbségi önkormányzat kap támogatást, köztük a Fővárosi Cigány Önkormányzat. Utóbbi plusz támogatást is igényelt a városvezetéstől, amit a Jobbik elutasítása ellenére meg is kapott. A támogatásokkal határidőre nem tudott elszámolni, majd a kétszeri felszólítás után bemutatott dokumentumok alapján kiderült, hogy a kapott összegeket nem a kijelölt célokra fordították. A fővárosi Jobbik ezek után tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya pedig nyomozást rendelt el a Fővárosi Cigány Önkormányzatnál jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt.
 
Roma egyesület díjazta a cigányozó kormánymegbízottatPDF Print E-mail
Saturday, 23 June 2012
A Gyöngyöspatán tavaly tavasszal kialakult etnikai jellegű konfliktus megoldásában vállalt szerepének elismeréseként Szebb jövőért-díjban részesítette Horváth László Heves megyei kormánymegbízottat az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület.
 
A cigány identitás nem a magyar identitás ellen vanPDF Print E-mail
Saturday, 23 June 2012
A cigányoktól nagyon sok jót is tanulhatunk, pontosan a családi életükből. Interjú.
 
Botrány: egymilliárdnyi közpénz folyt el luxusétteremrePDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Egymilliárdot költött az önkormányzat egy étteremre - Milliós sütőket, jégkásakészítőt és még szappantartót is vásárolt az önkormányzat.
 
Növekvő elégedetlenség: darázsfészekbe nyúlt a kormányPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Több ezren tüntettek a kazincbarcikai kórház megmaradásáért - A helyieket nem nyugtatta meg a fideszes képviselő ígérete. A szervezőket is meglepte az a körülbelül ötezres tömeg, amely a kazincbarcikai kórház megmaradásáért tüntetett.
 
Bocsánatot kell kérni Gyurcsánytól?!PDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
A Demokratikus Koalíció (DK) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordul a Hír Tv Célpont című műsora miatt.
 
Orbán Viktor megtekintette államtitkára gazdaságátPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Szent Ivánkor szerte az országban folyik a meggyszüret. A puszták népét, a magyar föld új gazdáit látogatta meg a Velencei-tó partján Orbán Viktor miniszterelnök, hogy közvetlen tapasztalatai alapján siethessen a föld dolgozóinak segítségére.
 
Török Monika: Lennél-e roma Magyarországon? PDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
(A félreértések elkerülése végett: ez a cikk 1994-ben jelent meg először a 168 Órában...)
 
Közmunkásokkal dolgoztat Juhász Oszkár a bodzásábanPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Újabb botrány a Jobbik minta falujában. Gyöngyöspata közmunkaprogram keretében szerződtetett munkásokat több ízben is magánterületen dolgoztatott.
 
Hivatalosan figyelmeztette Magyarországot az EBPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Az Európai Bizottság hivatalos figyelmeztetést intézett Magyarországhoz a távközlési szektorral kapcsolatban 2010-ben hozott adóügyi szabályok, illetve a különleges kiskereskedelmi adók ügyében - közölte csütörtökön az uniós végrehajtó testület szóvivője.
 
Elie Wiesel úr és az ő keresztjePDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Gyomaendrődön éppen úgy kezdődött a nap, mint máskor. Kapálgattak ez emberek, szépen haladt a sor, úgy tűnt, délutánra készen lesz a munka. Kövéren sütött a nap, és délután gyors zápor hűtötte le a zsíros fekete földet.
 
Ők is magyarok PDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Toronto - Olvasónk, David B. Beleznay levelet írt Andrassew Ivánnak, és az Amerikai Népszava segítségét kérte, hogy ennek a felvételnek adjon nagyobb nyilvánosságot. Nem ismerjük a konkrét ügyekben a részleteket, de azt tudjuk, hogy a cigányokkal való bánásmód Magyarországon nem üti meg egy civilizált ország szintjét. Mivel ez a felvétel elérhető a világhálón, a szereplők nevükkel és arcukkal vállalják mondandójukat, eleget teszünk a kérésnek, és elítéljük a magyarországi romákkal szembeni rasszizmus és diszkrimináció minden formáját, és teljes mértékben megértjük azokat, akik nem akarnak egy olyan országban élni romaként, mint amilyen Magyarország. Szolidárisak vagyunk a faji alapon megalázott emberekkel.
 
Jóváhagyott stratégiaPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Elfogadták csütörtökön a Kaposvári Egyetem romákat felzárkóztató programját azok az állami, önkormányzati és civil szervezetek, cégek, amelyek együttműködnek a campus esélyteremtő terveivel.
 
Nemzetközi szemináriumot tartanak Egerben a cigányok integrációjárólPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Opening Doors (Kinyíló ajtók) címmel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia cigány lelkipásztorkodásért felelős bizottsága és a Renovabis német egyházi segélyszervezet első alkalommal rendezi meg nemzetközi szemináriumát, amely a közép-és kelet-európai cigányok integrációját szolgáló tervezetekről szól. Az eseményt Egerben, az Érseki Hittudományi Főiskola Szent János Házában tartják.
 
Balog: A cigányság potenciális munkaerőPDF Print E-mail
Friday, 22 June 2012
Balog Zoltán bízik abban, hogy az Európai Unió hamarosan egyre több munkát biztosít a közép-európai romáknak azokon a területeken, ahol most az Unió import munkaerőre szorul.
 
Elie Wiesel visszaadta nagykeresztjét Kövér és a múlt átírása miattPDF Print E-mail
Tuesday, 19 June 2012
Egy Kövér Lászlónak címzett levélben mond le magas magyar állami kitüntetéséről Elie Wiesel magyar származású Nobel-békedíjas író. Írása szerint megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a magyar Országgyűlés elnöke is részt vett a nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József újratemetési kísérletében. Kövér László házelnök megkapta a levelet, erősítették meg kérdésünkre. A válasz várhatóan szerdán születik meg.
 
Elie Wiesel: "Visszaküldöm a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét"PDF Print E-mail
Monday, 18 June 2012
A Nobel-békedíjas író egyebek mellett a Nyirő Józsefnek tartott megemlékezésen történtek és megjelentek miatt küldi vissza állami kitüntetését. Kövér Lászlónak írt levele az alábbiakban olvasható.
 
Farkas Flórián üdvözölte - Kanadában tiltakoznakPDF Print E-mail
Monday, 18 June 2012
Kanada 13 városában tiltakoznak ma a menekültek jelentős részét sújtó durva egészségügyi megszorítások ellen. A tb a "biztonságos országból" Kanadába érkezett menekültek számára június 30-tól már csak a legszükségesebbnek minősített, elsősorban sürgősségi és járványügyi ellátásokat fedezné.
 
Times: erősödő antiszemitizmus MagyarországonPDF Print E-mail
Monday, 18 June 2012
A magyarországi antiszemitizmus a kommunizmus 1990-es bukása óta nem tapasztalt szintekre hágott a The Times budapesti tudósítójának elemzése szerint.
 
Választói regisztráció: újabb fideszes átverésPDF Print E-mail
Monday, 18 June 2012
A közelmúltban azt hangoztatta a Fidesz, hogy francia mintára vezetnék be a választásokat megelőző regisztráció intézményét a Fidesz. Viszont a kiszivárgott információk szerint egészen másra készülnek, amíg a francia rendszer a választáson való részvételt folyamatos akadálymentesítéssel igyekszik ösztönözni, addig a Fidesz éppen a kiszámíthatatlan szavazók távoltartására törekszik.
 
Az Ógyallán lelőtt cigány áldozatokra emlékeztek BudapestenPDF Print E-mail
Monday, 18 June 2012
Gyertyagyújtással emlékeztek vasárnap Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt azokra az áldozatokra, akiket a magyar határhoz közeli Ógyallán előző nap lelőtt egy rendőr.
 
Több gyerek marad éhes nyáronPDF Print E-mail
Monday, 18 June 2012
Kormányrendelet - A legszegényebb települések eshetnek el a szünidei étkeztetés megszervezésétől.   Szabó Tímea LMP-s képviselő május végén arra hívta fel a figyelmet, hogy egy áprilisi minisztériumi rendelet egyik pillanatról a másikra úgy módosította a hátrányos helyzetű gyermekek nyári étkeztetéséhez szükséges pályázati feltételeket, hogy számos önkormányzatot kizárt a lehetőségből.
 
Ki kajálja meg Matolcsyék újabb blöffjét?PDF Print E-mail
Sunday, 17 June 2012
"Fel kell készülnünk arra, hogy idén stagnál a gazdaság - mondta csütörtökön Matolcsy György. Jelzem, Miniszter úr, az ország ezen már rég túl van. A kormánynak kellene végre szembenéznie azzal, hogy a gazdaságot recesszióba rántotta. Az ember tényleg nem tudja, sírjon-e vagy nevessen, mikor a tündérmesék álmodója arról fantáziál, hogy Közép-Kelet-Európa lesz a világ új növekedési központja" - olvasható Mesterházy Attila szokásos hétértékelőjében.
 
BörtönpolitikaPDF Print E-mail
Sunday, 17 June 2012
Büntethető gyerekek. Élet elleni bűncselekmények, emberölés, illetve halált okozó testi sértés esetén 14-ről 12-re csökkenne jövő esztendőtől a büntethetőség korhatára. A szakértő azt mondja: problémás gyerekeknél nem az a megoldás, ha beélesítjük a büntető igazságszolgáltatást, hanem az, ha megerősítjük a gyerekvédelem rendszerét. Kerezsi Klárával, az ELTE jogi karának habilitált egyetemi docensével, a fiatalkorú bűnözés egyik szakértőjével KRUG EMÍLIA beszélgetett.
 
Horthy ellen tüntetnek a Hősök terénPDF Print E-mail
Sunday, 17 June 2012
A Himnusz eléneklésével megkezdődött a Horthy Miklós és kultusza ellen meghirdetett demonstráció a Hősök terén. A helyszínen tartózkodó tudósítónk becslése szerint ezren tüntetnek. A demonstráción feltűntek szélsőjobboldali csoportok is, akik Horthyt éltették. A rendőrök igazoltatták őket.
 
Roma ösztöndíj elsős diákoknakPDF Print E-mail
Sunday, 17 June 2012
Apátfalva - Július 30-áig írásban lehet jelentkezni az apátfalvi cigány kisebbségi önkormányzat egyszeri ösztöndíjpályázatára, amelyet a faluban élő 5-8. osztályos roma származású diákok számára írtak ki, hogy motiválják őket a továbbtanulásra.
 
Megadta magát a három cigányt agyonlövő rendőrparancsnok!PDF Print E-mail
Sunday, 17 June 2012
Két óra egyezkedés után megadta magát a rendőrségnek az a rendőr, aki szombaton délelőtt három embert lelőtt, kettőt pedig megsebesített a szlovákiai Ógyallán.
 
Jobbik: nyomozás indult a Fővárosi Cigány Önkormányzat támogatása ügyében PDF Print E-mail
Thursday, 14 June 2012
Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének alapos gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Fővárosi Cigány Önkormányzat támogatási pénzének ügyében - közölte a Jobbik szerdán az MTI-vel. A rendőrség az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.
 
Hazugságokkal kampányolnak Magyarország ellen KanadábanPDF Print E-mail
Thursday, 14 June 2012
Magyarország nem biztonságos ország. Ezt írja Gina Csányi-Robah abban a hazug vádakkal teli dokumentumban, amelyet a kanadai parlament bevándorlásügyi bizottságának adott be a közép-európai cigányok befogadására specializálódott torontói Roma Community Center vezetője. A tengerentúli országban várhatóan új bevándorlási törvényt fogadnak el, tulajdonképpen a magyarországi romák menekültáradata miatt.
 
Lemondott Szőcs GézaPDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
Lemondott Szőcs Géza, a kultúráért felelős államtitkár. Az 59 éves politikus a második Orbán kormány megalakulása óta vezette a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárságát.
 
A Roma Oktatási Alap projekt asszisztenst keres a nyíregyházi és mátészalkai kistérség területénPDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
A  Roma Oktatási Alap napi 6 órás foglalkoztatásban keres projekt asszisztenst a nyíregyházi és mátészalkai kistérség területén tervezett kora gyermekkori fejlesztést és nevelést célzó projekjének végrehajtásához..
 
Zsidó származása miatt vertek meg egy idős férfit pénteken Budapesten.PDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
Fiatalok támadtak egy idős férfire a Dohány utcai zsinagógánál pénteken. A földre lökték, és ököllel ütötték az arcát, közben származását hangoztatták.
 
Drámai megszorítás után borzalmas gyógyszerárak jönnekPDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
Jövőre a lakossági gyógyszerfogyasztás támogatására mindössze 158 milliárd jut. Ez alig több mint 43 százaléka annak a 360 milliárd forintnak, amit 2011-ben az egészségbiztosító gyógyszertámogatásra költött.
 
Átjárók és megtérők Gyurcsányéktól vissza az MSZP-be?PDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
Egyre több Gyurcsány-szimpatizáns igyekszik vissza az MSZP soraiba, vagy legalábbis kacsingat korábbi pártcsaládja felé - állítják szocialista forrásaink. A Demokratikus Koalíció (DK) vezetése ezzel szemben azt állítja, hogy nincs szó tömeges át- vagy visszalépésekről.
 
Kölcsönbe vett milliók?PDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
Valamennyi vádpontban Kolompár Orbán elsőrendű vádlott felmentését kérte ügyvédje az egykori cigány vezető és nyolc társa ellen folyó perben a Kecskeméti Városi Bíróságon - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.
 
Átjárók és megtérők Gyurcsányéktól vissza az MSZP-be?PDF Print E-mail
Wednesday, 13 June 2012
Egyre több Gyurcsány-szimpatizáns igyekszik vissza az MSZP soraiba, vagy legalábbis kacsingat korábbi pártcsaládja felé - állítják szocialista forrásaink. A Demokratikus Koalíció (DK) vezetése ezzel szemben azt állítja, hogy nincs szó tömeges át- vagy visszalépésekről.
 
A gyűlölet kultúrája a sovinizmus, mint üzletPDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
Nem napjainkban, hanem már kilencven évvel korábban felfedezték, hogy a nacionalizmus és a sovinizmus nemcsak eszme, hanem jól jövedelmező üzlet is. - Adolf Hitler és a német nemzetiszocializmus ideológusai nem a történelemre, hanem a germán, árja illetve az északi népcsoportok mítoszaira, legendáira alapozva teremtették meg azt a hamis világképet, melyet a népnek felmutatva először lelküket formázták át, majd sorsukért eleinte a szomszédaikat, majd az egész világot okolva borították lángba Európát. A „Führer" nyolcmilliós példányban jelentette meg hírhedt Mein Kampf című művét, melynek egy-egy példánya nem hiányozhatott egyetlen német család könyvtárából sem, hasonlóan Alfred Rosenberg „Der Mythos des 20. Jahrhunderts" c. sikerkönyvéhez.
 
A gyűlölet kultúrája a sovinizmus, mint üzletPDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
Nem napjainkban, hanem már kilencven évvel korábban felfedezték, hogy a nacionalizmus és a sovinizmus nemcsak eszme, hanem jól jövedelmező üzlet is. - Adolf Hitler és a német nemzetiszocializmus ideológusai nem a történelemre, hanem a germán, árja illetve az északi népcsoportok mítoszaira, legendáira alapozva teremtették meg azt a hamis világképet, melyet a népnek felmutatva először lelküket formázták át, majd sorsukért eleinte a szomszédaikat, majd az egész világot okolva borították lángba Európát. A „Führer" nyolcmilliós példányban jelentette meg hírhedt Mein Kampf című művét, melynek egy-egy példánya nem hiányozhatott egyetlen német család könyvtárából sem, hasonlóan Alfred Rosenberg „Der Mythos des 20. Jahrhunderts" c. sikerkönyvéhez.
 
A gyűlölet kultúrája a sovinizmus, mint üzletPDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
Nem napjainkban, hanem már kilencven évvel korábban felfedezték, hogy a nacionalizmus és a sovinizmus nemcsak eszme, hanem jól jövedelmező üzlet is. - Adolf Hitler és a német nemzetiszocializmus ideológusai nem a történelemre, hanem a germán, árja illetve az északi népcsoportok mítoszaira, legendáira alapozva teremtették meg azt a hamis világképet, melyet a népnek felmutatva először lelküket formázták át, majd sorsukért eleinte a szomszédaikat, majd az egész világot okolva borították lángba Európát. A „Führer" nyolcmilliós példányban jelentette meg hírhedt Mein Kampf című művét, melynek egy-egy példánya nem hiányozhatott egyetlen német család könyvtárából sem, hasonlóan Alfred Rosenberg „Der Mythos des 20. Jahrhunderts" c. sikerkönyvéhez.
 
Milyen továbbképzésre lehet szüksége egy dolgozónak?PDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
A munkaadóknak és a munkavállalóknak egyaránt érdeke, hogy a dolgozók használható, naprakész tudással rendelkezzenek - írja a Világgazdaság.
 
Visszaküldenék a magyar cigányokat KanadábólPDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
A kanadai parlament alsóháza megszavazta hétfőn a konzervatív kormány egyoldalú bevándorlási törvényjavaslatát, amely az ellenzék szerint egyebek között szabad kezet ad a kormánynak annak eldöntésében, hogy mely ország minősül biztonságosnak. Mivel Magyarország európai uniós tagországként biztonságosnak minősül, valószínű, hogy szinte a Magyarországról érkező összes cigány bevándorlót gyors eljárásban vissza fogják küldeni hazájába - jelentette kedden a canada.com hírportál.
 
Miért nem lett Farkas Flórián a mega-minisztérium Megasztárja?PDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
Hónapokkal ezelőtt a C-press- megbízható Fideszes belsőforrásokra hivatkozva- elsőként és örömmel adta hírül, hogy Farkas Flórián esélyes Balogh Zoltán államtitkári székére az esedékessé váló kormányátalakítás során.     A napokban megjelent híradásokból arról értesülhettünk, hogy Farkas Flóriánt- az ORÖ elnökét, Fideszes parlamenti képviselőt- felkérték a megüresedő poszt betöltésére, melyet Ő nagyvonalúan, a cigány választói iránt érzett elkötelezettségére hivatkozva utasított vissza. (bár szerintünk pontosan ezért kellett volna vállalnia)   Őszintén sajnáljuk, hogy Farkas Flórián nem  fogadta el  a roma integrációs „Titanik" kapitányi feladatát, de nem lepődtünk meg a döntésén, miután Fideszes forrásoktól úgy értesültünk, hogy e pozíció betöltése valójában az Ő személyes múltjával maga lenne egyben a jéghegy is.   Kiderült ugyanis, hogy a Fidesz vezérkara megismerte Kerényi György 1998-ban megjelent-„Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva" című írását, mely akkor a Magyar narancsban jelent meg. Van itt ebben minden, ami kiverné egy C típusú átvilágítás biztosítékát.   Felfüggesztett és ténylegesen letöltött szabadságvesztés, ( nem is egy)  csalás, sikkasztás, büntetőperek és a végén egy csinos kis eljárási kegyelem, melyet nem kisebb személy, mint Göncz Árpád adott meg. Hogy miért és mire kapta ezt- sajnos nem tudhatjuk meg, mert az anyagot teljes terjedelmében titkosították 30 évre. (A teljes cikk megtekinthető)   Hol van az az erkölcsi és jogi korlát, amit Balogh Zoltán- hamarosan miniszter úr- oly gyakran hangoztat, még akkor is, amikor a hallgatóság tudja, hogy mint mindig, most is  vizet prédikál és bort iszik?   Hányan ülnek még a Fidesz- KDNP és a Parlament  padsoraiban, akik ilyen tekintélyes priusszal várják politikai karrierjük kiteljesedését? (ügynökök, besúgók, stb.)   Ki lesz az, aki megtalálja végre már azt a régkeresett mércét, amivel megmérhető a mi kutyánk és az Ő kutyájuk azonos módon?   Kapcsolódó anyag: http://magyarnarancs.hu/belpol/eljarasi_kegyelem_farkas_floriannak_elsikalva-61985   Forrás C-press.hu
 
A pusztacsászi romákat a hitélet tartja összePDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
Két éve szentelték újra a pusztacsászi kápolnát. A Heves külterületi, ma már szinte csak romák lakta részén álló szakrális helyet az utolsó pillanatban sikerült megmenteni az enyészet elől. Lányi József, az egyházközség gondnoka úgy vélte: a felújítási munkálatokba be kell vonni az itteni munkaerőt, hiszen az épület későbbi megóvása csak úgy lehetséges, ha a kisebbség érzi, látja munkája súlyát és jelentőségét. Az összefogás olyan jól sikerült, hogy a kápolna újraszentelése után a közösség együtt maradt: tagjai közül többen megkeresztelkedtek és azóta is rendszeresen járnak két hetente hittanfoglalkozásokra, amit az általuk újraépített kápolnában tartanak.
 
Roma fiatalok részére hirdet pályázatot a BRFKPDF Print E-mail
Tuesday, 12 June 2012
Pályázatot hirdet a Budapesti Rendőr-főkapitányság a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló cigány származású fiatalok részére. A pályázat célja - a rendőri pálya népszerűsítése mellett -, hogy elősegítse a tanulók tanulmányainak befejezését - olvasható a police.hu-n.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk