Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Célzott programok szükségesek a roma nők többszörösen hátrányos helyzetének javításáhozPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
Többszörös hátrányt szenvednek a roma nők, a helyzetükön ezért csak célzott programokkal lehet javítani - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Berlinben a magyar nagykövetség Roma nők az EU-ban című rendezvényén.
 
Cigány vendéglő sikere a ViharsarokbanPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
„Kenyírleves", sült csirkefarhát krumplimóringgal, kacsanyak késsel vágott tésztával, cigány tyúkos káposzta - néhány fogás a Kira vendéglő választékából. Mi a közös bennük? Az, hogy valamennyi igazi cigány étel, azaz autentikus, ahogy az étterem bejárata felett büszkén hirdeti a cégjelzés magáról a vállalkozásról.
 
Juhász Oszkár lemondását követelték GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
A gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat mintegy száz embert mozgósított, hogy Juhász Oszkár lemondása mellett tüntessenek. A település jobbikos polgármestere szerint mindez gumicsontrágás.
 
Kevés cigány ment el, de szorgosan dolgoztakPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
Önkéntes munkára hívta a roma közösséget szombatra a Paksi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.
 
Az első roma a szlovák parlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
Peter Pollák az első roma származású képviselője a szlovák parlamentnek - az Egyszerű Emberek frakcióját erősíti. Elképzeléseiről kérdeztük őt.
 
Cigányság nem létezik!PDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
Ezt Forgács István romaügyi szakértő mondja, aki többek között a debreceni roma szakkollégium tanácsadója. Diplomás, felesége magyar, de apja házában lovári nyelven beszél.
 
Vendégjegyzet: NAT-ot a cigánynak!PDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
„A tagozatos szervezési forma a tehetséggondozás sajátos módja, amelyben az általános iskolában, illetve a középfokú iskolában egy vagy két meghatározott tantárgy ismereteinek átadása a kerettantervek által meghatározott magasabb követelményekkel, emelt óraszámban valósul meg." Tuza Tibor jegyzete.
 
4 óra 20 perc cigányozás lesz ma a ParlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
Hétfőn éjszakába nyúlóan ülésezhet a parlament, hiszen csaknem négy és fél órás vita lesz Gyöngyöspatáról.
 
Lemondott a pécsi Gandhi Gimnázium igazgatójaPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Gidáné Orsós Erzsébet személyes okokra hivatkozott, a roma gimnázium fenntartását tavaly az állam vette át.
 
Az FCÖ szerint átláthatóan működik szervezetükPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) visszautasítja, hogy nem tudott volna elszámolni a 2011 decemberében megítélt 4 millió 10 ezer forintos támogatással.
 
Szerződést bonthatnak a Fővárosi Cigány ÖnkormányzattalPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Súlyos szerződésszegés miatt azonnali hatállyal fel kívánja bontani a főváros azt a szerződést, amelynek révén a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) négymillió forint kiegészítő támogatáshoz jutott 2011-es működési költségeinek finanszírozására. Az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.
 
Jobbikbűnözés: Juhász Oszkár csak felkészülten háborúzna a Zsidesz rendőrei ellenPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kampányfőnökével és Szebb jövős polgárőrökkel gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét. Választási győzelme esetén jelentős változásokat és a Jobbik külföldi kapcsolataiból származó hihetetlen mennyiségű pénzt ígért Juhász Oszkár, derül ki az atv.hu birtokába jutott hangfelvételből.
 
Látlelet az oktatásról: dokumentumszínházi premier a PanoDráma előadásában a TrafóbanPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Életpályamodell vagy pályaelhagyás. Százhúszezer forint vagy hatezer svájci frank. Pofozkodó tanár vagy tanárverő diák. Cigány a földszinten, paraszt az emeleten - integrált oktatás. A gyöngyöspatai Robin Hood, egyenest Nottinghamből. Mamakör és gyerekszáj. Ők. Mi. Komolyan. Humorral. Nem szájba rágva, de ismét szó szerint. Április 19. és 21. között dokumentumszínházi premier várja az érdeklődőket a Trafóban.
 
Romák a válság ellen: tiltakozó nagygyűlés KaposváronPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
Tiltakozó nagygyűlést szervez Kaposvárra a Nemzeti Etnikai Roma Érdekvédelmi Szervezet somogyi csoportja.
 
Hisztéria szülte az iskolaőr-programotPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
Rendőrt az iskolákba! - áll a Belügyminisztérium tervezetében. Propagandisztikus hisztériakeltés az egész - véli az oktatási szakember. Ha a parlament rábólint a tervre, akkor az erkölcsi nevelés mellett rendőrök színesítik majd az új közoktatást.
 
Francia körútra indulnak a 100 Tagú Cigányzenekar zenészeiPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
A franciaországi turnéjuk előtt minden nap próbálnak a Hungaricumként is jegyzett 100 Tagú Cigányzenekar zenészei. Rövidesen elkészülnek az új ruhák is, amelyben már fellépnek.
 
Kolompárék súlyos károkozásaPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
A Kolompár Orbán vezette egykori Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) által felhalmozott adósságállomány végső veszélybe sodorta az új Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatalának és intézményeinek működését.
 
Tehetséges roma fiatalok a IV. CigányfesztiválonPDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2012
Évről évre nagyobb érdeklődéstől kísérve szervezi meg Cigányfesztiválját a Mészáros Károly Városi Könyvtár, melyen a Hajdúdorogon élő roma származású gyerekeknek adnak lehetőséget a szereplésre.
 
Cigány hagyományok és szokások: A cigány kultúra ünnepePDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2012
A Cigány Világszövetség 1971-es londoni alakuló ülésének határozata nyomán április tizenhatodikát mint a cigány kultúra napját ünneplik világszerte. Hivatalos megnevezéssel ez a Roma Kultúra Nemzetközi Napja.
 
A BM szerint csak a cigány gyerekekkel van gondPDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2012
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, a Magyar Helsinki Bizottság, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda valamint a Társaság a Szabadságjogokért szerint a Belügyminisztérium (BM) megbélyegzi a cigány gyerekeket. A minisztérium a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében olyan modellprogram kidolgozását írja elő, amelynek célja kizárólag a cigány gyerekek jogkövető magatartásának elősegítése
 
A jobbikos többször is megpróbálta a cigányozást - pechje voltPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
A honvédség képességeiről és a Bükki Nemzeti Park földterületeinek hasznosításáról is szó volt az azonnali kérdések között, az Országgyűlés hétfői ülésén.
 
Jézus és a romák - cigánymissziók találkozója BékésenPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
Öt megye, Békés, Szolnok, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Csongrád felekezeti alapon működő cigánymisszióinak találkozóját rendezték szombaton Békésen
 
Meggyőzte Európát a cigányokról szóló filmPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása nyerte el az Európa Tanács FACE-díját az isztambuli nemzetközi filmfesztiválon szombaton.
 
A Holokauszt áldozataira emlékeztek MagyarországonPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
Az Élet menete nyitó rendezvényén, a Terror Háza előtt a holokauszt magyarországi áldozataira - a koncentrációs táborokban meggyilkolt zsidó és roma honfitársainkra - emlékeztek a demokraták tízezrei április 15-én délután, melyen díszvendégként jelent meg Per Westerberg, a svéd parlament elnöke és Peter Slipper, az ausztrál parlament alsóházának elnöke, Reuven Rivlin, az izraeli parlament elnöke videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket
 
100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekarának koncertje - Először Zalaegerszegen!PDF Print E-mail
Saturday, 14 April 2012
Június 9.-én, szombaton, a világhírű, Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar fennállása során első alkalommal koncertezik Zalaegerszegen.
 
Balog: a cigánykérdés nem probléma, hanem lehetőségPDF Print E-mail
Thursday, 12 April 2012
A cigánykérdésben nem a problémát, hanem a lehetőséget, az erőforrást kell meglátni - jelentette ki csütörtökön Marosvásárhelyen, az erdélyi magyar ajkú cigányok helyzetével foglalkozó konferencián Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
 
Pályázati felhívásPDF Print E-mail
Thursday, 12 April 2012
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére
 
Romaügy: nincs új a nap alattPDF Print E-mail
Tuesday, 10 April 2012
Magyarországon mára gyakorlatilag minden felzárkóztató program kudarcba fulladt - nyilatkozta Ladányi János szociológus egy korábbi interjúban. Állításával nem lehet vitatkozni. Talán ezért is övezi viszonylag nagy érdektelenség és apátia a társadalmi felzárkózás jegyében született kormányzati stratégiát. Pedig Balog Zoltán államtitkár teljes szemléletváltást ígér.
 
A roma betegPDF Print E-mail
Monday, 09 April 2012
Szülés után az egész család beözönlik a kórterembe, hangosak, erőszakosak - ezek az egészségügyi dolgozók leggyakoribb panaszai a romákról, írja a Népszabadság. Nem kapják meg a megfelelő ellátást, elkülönítik őket, lekezelően beszélnek velük, vagy egyáltalán nem tájékoztatják őket - állítják a romák.
 
A KIM Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat hirdet középiskolásoknakPDF Print E-mail
Sunday, 08 April 2012
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére. Az ösztöndíj célja - a nemzetiségi törvény által felsorolt - valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű tanulók továbbtanulásának elősegítése.
 
Becsapta szereplőit Pesty LászlóPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2012
Átvert szereplők, kiforgatott mondatok, be nem váltott ígéretek a stáb tagjaitól - ezt hagyta maga után Pesty László és stábja Körömben, a Borsod megyei faluban.
 
Tovább zsidózhat a BetyárseregPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2012
2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt sokan feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. A feljelentők között volt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő iroda, a Magyar Helsinki Bizottság, a Magyar Antifasiszta Liga, és számos magánszemély.
 
Pogány szokásra épülő bűnbakképzésPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2012
Távozott köztisztviselői állásából, mert nem volt hajlandó a cigányokról úgy beszélni, ahogy elvárták volna tőle. Pintér Szabolcs tavaly nyárig Balog Zoltán egyházügyi tanácsadójaként dolgozott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, a felzárkózásért felelős államtitkárságon. Amit ő nem volt hajlandó kimondani, azt Pintér Szabolcs szerint most más mondta el, politikai megrendelésre, üzleti céllal.
 
Roma vezetők pere: Farkas Flórián is bíróság elé álltPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012
Tanúként hallgatták meg Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét hétfőn a Kecskeméti Városi Bíróságon, a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó perben.
 
Alaptalannak tartja a Gyöngyöspata-bizottság megállapításait Richard FieldPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012
Alaptalannak tartja Richard Field amerikai üzletember a tavaly tavaszi gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló parlamenti bizottság jelentésének róla szóló megállapításait.
 
Miért mondott le Schmitt Pál?PDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012
Schmitt Pál maga döntött arról, hogy mégis lemond a köztársasági elnöki posztról – állították az Indexnek kormánypárti képviselők. A források szerint Schmitt nehezen élte meg, hogy már nem olyan népszerű, mint korábban. A népszerűségvesztést a kormány megbízásából készült közvélemény-kutatás is alátámasztotta.
 
Schmitt ma felszólal a parlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
A hvg.hu információi szerint Schmitt Pál ma felszólal a parlamentben. A KEH-ben nem tudtak felvilágosítást adni a kérdésben. A kisdoktori címétől megfosztott köztársasági elnök Szöulból való hazatérése óta kétszer beszélt: a köztévének, illetve a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Mindkét esetben megerősítette, hogy nem szándékozik lemondani államfői posztjáról.
 
Családi pótlék: pénz helyett jön az utalvány?PDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Azt tervezi a kormány, hogy a jövőben több szociális juttatást, így a családi pótlékot sem pénzben, hanem az általa bevezetett Erzsébet-utavány formájában adja az érintetteknek. Réthelyi Miklós miniszternek április közepéig kell megvizsgálnia ennek lehetőségét, majd a hónap végéig az is kiderülhet, hogy esetleg milyen területekre terjesztik még ki az utalvány elfogadását. Ha végrehajtják, az átállás rengeteg problémát jelent majd a családoknak.
 
Kőszegi Edit végre megkaptaPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Több évtizedes, sikeres munkásságáért életműdíjjal jutalmazták Kőszegi Edit dokumentum-, és játékfilm rendezőt a harmadik Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén vasárnap.
 
Nem hallgattak, kirúgták őketPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Közéleti képzési programot hirdettek diplomás roma fiataloknak. A programba felvett húsz fiatal közül kettőt már ki is rúgtak, miután szóvá tették, hogy a kommunikációs tréninget a szélsőjobbhoz kötődő, a romákról gyakran uszító hangon beszélő Echo TV munkatársai vezetik.
 
Gyöngyöspata: a kormány saját felelősségét hárítjaPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Itt lett volna az alkalom, hogy a kormány - legalább részben jóvátéve sorozatos mulasztásait a gyöngyöspatai események kezelésében - határozottan elítéljen minden, a kollektív bűnösség elvén alapuló politizálást és akciózást, valamint rámutasson a Jobbik felelősségére a legnagyobb lélekszámú magyar kisebbség elleni gyűlölet szításában.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek