Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Célzott programok szükségesek a roma nők többszörösen hátrányos helyzetének javításáhozPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
Többszörös hátrányt szenvednek a roma nők, a helyzetükön ezért csak célzott programokkal lehet javítani - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Berlinben a magyar nagykövetség Roma nők az EU-ban című rendezvényén.
 
Cigány vendéglő sikere a ViharsarokbanPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
„Kenyírleves", sült csirkefarhát krumplimóringgal, kacsanyak késsel vágott tésztával, cigány tyúkos káposzta - néhány fogás a Kira vendéglő választékából. Mi a közös bennük? Az, hogy valamennyi igazi cigány étel, azaz autentikus, ahogy az étterem bejárata felett büszkén hirdeti a cégjelzés magáról a vállalkozásról.
 
Juhász Oszkár lemondását követelték GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
A gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat mintegy száz embert mozgósított, hogy Juhász Oszkár lemondása mellett tüntessenek. A település jobbikos polgármestere szerint mindez gumicsontrágás.
 
Kevés cigány ment el, de szorgosan dolgoztakPDF Print E-mail
Wednesday, 25 April 2012
Önkéntes munkára hívta a roma közösséget szombatra a Paksi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.
 
Az első roma a szlovák parlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
Peter Pollák az első roma származású képviselője a szlovák parlamentnek - az Egyszerű Emberek frakcióját erősíti. Elképzeléseiről kérdeztük őt.
 
Cigányság nem létezik!PDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
Ezt Forgács István romaügyi szakértő mondja, aki többek között a debreceni roma szakkollégium tanácsadója. Diplomás, felesége magyar, de apja házában lovári nyelven beszél.
 
Vendégjegyzet: NAT-ot a cigánynak!PDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
„A tagozatos szervezési forma a tehetséggondozás sajátos módja, amelyben az általános iskolában, illetve a középfokú iskolában egy vagy két meghatározott tantárgy ismereteinek átadása a kerettantervek által meghatározott magasabb követelményekkel, emelt óraszámban valósul meg." Tuza Tibor jegyzete.
 
4 óra 20 perc cigányozás lesz ma a ParlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 23 April 2012
Hétfőn éjszakába nyúlóan ülésezhet a parlament, hiszen csaknem négy és fél órás vita lesz Gyöngyöspatáról.
 
Lemondott a pécsi Gandhi Gimnázium igazgatójaPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Gidáné Orsós Erzsébet személyes okokra hivatkozott, a roma gimnázium fenntartását tavaly az állam vette át.
 
Az FCÖ szerint átláthatóan működik szervezetükPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) visszautasítja, hogy nem tudott volna elszámolni a 2011 decemberében megítélt 4 millió 10 ezer forintos támogatással.
 
Szerződést bonthatnak a Fővárosi Cigány ÖnkormányzattalPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Súlyos szerződésszegés miatt azonnali hatállyal fel kívánja bontani a főváros azt a szerződést, amelynek révén a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) négymillió forint kiegészítő támogatáshoz jutott 2011-es működési költségeinek finanszírozására. Az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.
 
Jobbikbűnözés: Juhász Oszkár csak felkészülten háborúzna a Zsidesz rendőrei ellenPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kampányfőnökével és Szebb jövős polgárőrökkel gondolta végig egy előbb-utóbb bekövetkező polgárháború kimenetelét. Választási győzelme esetén jelentős változásokat és a Jobbik külföldi kapcsolataiból származó hihetetlen mennyiségű pénzt ígért Juhász Oszkár, derül ki az atv.hu birtokába jutott hangfelvételből.
 
Látlelet az oktatásról: dokumentumszínházi premier a PanoDráma előadásában a TrafóbanPDF Print E-mail
Saturday, 21 April 2012
Életpályamodell vagy pályaelhagyás. Százhúszezer forint vagy hatezer svájci frank. Pofozkodó tanár vagy tanárverő diák. Cigány a földszinten, paraszt az emeleten - integrált oktatás. A gyöngyöspatai Robin Hood, egyenest Nottinghamből. Mamakör és gyerekszáj. Ők. Mi. Komolyan. Humorral. Nem szájba rágva, de ismét szó szerint. Április 19. és 21. között dokumentumszínházi premier várja az érdeklődőket a Trafóban.
 
Romák a válság ellen: tiltakozó nagygyűlés KaposváronPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
Tiltakozó nagygyűlést szervez Kaposvárra a Nemzeti Etnikai Roma Érdekvédelmi Szervezet somogyi csoportja.
 
Hisztéria szülte az iskolaőr-programotPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
Rendőrt az iskolákba! - áll a Belügyminisztérium tervezetében. Propagandisztikus hisztériakeltés az egész - véli az oktatási szakember. Ha a parlament rábólint a tervre, akkor az erkölcsi nevelés mellett rendőrök színesítik majd az új közoktatást.
 
Francia körútra indulnak a 100 Tagú Cigányzenekar zenészeiPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
A franciaországi turnéjuk előtt minden nap próbálnak a Hungaricumként is jegyzett 100 Tagú Cigányzenekar zenészei. Rövidesen elkészülnek az új ruhák is, amelyben már fellépnek.
 
Kolompárék súlyos károkozásaPDF Print E-mail
Thursday, 19 April 2012
A Kolompár Orbán vezette egykori Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) által felhalmozott adósságállomány végső veszélybe sodorta az új Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatalának és intézményeinek működését.
 
Tehetséges roma fiatalok a IV. CigányfesztiválonPDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2012
Évről évre nagyobb érdeklődéstől kísérve szervezi meg Cigányfesztiválját a Mészáros Károly Városi Könyvtár, melyen a Hajdúdorogon élő roma származású gyerekeknek adnak lehetőséget a szereplésre.
 
Cigány hagyományok és szokások: A cigány kultúra ünnepePDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2012
A Cigány Világszövetség 1971-es londoni alakuló ülésének határozata nyomán április tizenhatodikát mint a cigány kultúra napját ünneplik világszerte. Hivatalos megnevezéssel ez a Roma Kultúra Nemzetközi Napja.
 
A BM szerint csak a cigány gyerekekkel van gondPDF Print E-mail
Wednesday, 18 April 2012
Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, a Magyar Helsinki Bizottság, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda valamint a Társaság a Szabadságjogokért szerint a Belügyminisztérium (BM) megbélyegzi a cigány gyerekeket. A minisztérium a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében olyan modellprogram kidolgozását írja elő, amelynek célja kizárólag a cigány gyerekek jogkövető magatartásának elősegítése
 
A jobbikos többször is megpróbálta a cigányozást - pechje voltPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
A honvédség képességeiről és a Bükki Nemzeti Park földterületeinek hasznosításáról is szó volt az azonnali kérdések között, az Országgyűlés hétfői ülésén.
 
Jézus és a romák - cigánymissziók találkozója BékésenPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
Öt megye, Békés, Szolnok, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Csongrád felekezeti alapon működő cigánymisszióinak találkozóját rendezték szombaton Békésen
 
Meggyőzte Európát a cigányokról szóló filmPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása nyerte el az Európa Tanács FACE-díját az isztambuli nemzetközi filmfesztiválon szombaton.
 
A Holokauszt áldozataira emlékeztek MagyarországonPDF Print E-mail
Monday, 16 April 2012
Az Élet menete nyitó rendezvényén, a Terror Háza előtt a holokauszt magyarországi áldozataira - a koncentrációs táborokban meggyilkolt zsidó és roma honfitársainkra - emlékeztek a demokraták tízezrei április 15-én délután, melyen díszvendégként jelent meg Per Westerberg, a svéd parlament elnöke és Peter Slipper, az ausztrál parlament alsóházának elnöke, Reuven Rivlin, az izraeli parlament elnöke videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket
 
100 Tagú Cigányzenekar Sztárzenekarának koncertje - Először Zalaegerszegen!PDF Print E-mail
Saturday, 14 April 2012
Június 9.-én, szombaton, a világhírű, Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar fennállása során első alkalommal koncertezik Zalaegerszegen.
 
Balog: a cigánykérdés nem probléma, hanem lehetőségPDF Print E-mail
Thursday, 12 April 2012
A cigánykérdésben nem a problémát, hanem a lehetőséget, az erőforrást kell meglátni - jelentette ki csütörtökön Marosvásárhelyen, az erdélyi magyar ajkú cigányok helyzetével foglalkozó konferencián Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
 
Pályázati felhívásPDF Print E-mail
Thursday, 12 April 2012
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére
 
Romaügy: nincs új a nap alattPDF Print E-mail
Tuesday, 10 April 2012
Magyarországon mára gyakorlatilag minden felzárkóztató program kudarcba fulladt - nyilatkozta Ladányi János szociológus egy korábbi interjúban. Állításával nem lehet vitatkozni. Talán ezért is övezi viszonylag nagy érdektelenség és apátia a társadalmi felzárkózás jegyében született kormányzati stratégiát. Pedig Balog Zoltán államtitkár teljes szemléletváltást ígér.
 
A roma betegPDF Print E-mail
Monday, 09 April 2012
Szülés után az egész család beözönlik a kórterembe, hangosak, erőszakosak - ezek az egészségügyi dolgozók leggyakoribb panaszai a romákról, írja a Népszabadság. Nem kapják meg a megfelelő ellátást, elkülönítik őket, lekezelően beszélnek velük, vagy egyáltalán nem tájékoztatják őket - állítják a romák.
 
A KIM Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat hirdet középiskolásoknakPDF Print E-mail
Sunday, 08 April 2012
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is meghívásos pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjra az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére. Az ösztöndíj célja - a nemzetiségi törvény által felsorolt - valamely nemzetiséghez tartozó, kiemelkedő képességű tanulók továbbtanulásának elősegítése.
 
Becsapta szereplőit Pesty LászlóPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2012
Átvert szereplők, kiforgatott mondatok, be nem váltott ígéretek a stáb tagjaitól - ezt hagyta maga után Pesty László és stábja Körömben, a Borsod megyei faluban.
 
Tovább zsidózhat a BetyárseregPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2012
2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt sokan feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. A feljelentők között volt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő iroda, a Magyar Helsinki Bizottság, a Magyar Antifasiszta Liga, és számos magánszemély.
 
Pogány szokásra épülő bűnbakképzésPDF Print E-mail
Thursday, 05 April 2012
Távozott köztisztviselői állásából, mert nem volt hajlandó a cigányokról úgy beszélni, ahogy elvárták volna tőle. Pintér Szabolcs tavaly nyárig Balog Zoltán egyházügyi tanácsadójaként dolgozott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, a felzárkózásért felelős államtitkárságon. Amit ő nem volt hajlandó kimondani, azt Pintér Szabolcs szerint most más mondta el, politikai megrendelésre, üzleti céllal.
 
Roma vezetők pere: Farkas Flórián is bíróság elé álltPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012
Tanúként hallgatták meg Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét hétfőn a Kecskeméti Városi Bíróságon, a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó perben.
 
Alaptalannak tartja a Gyöngyöspata-bizottság megállapításait Richard FieldPDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012
Alaptalannak tartja Richard Field amerikai üzletember a tavaly tavaszi gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló parlamenti bizottság jelentésének róla szóló megállapításait.
 
Miért mondott le Schmitt Pál?PDF Print E-mail
Tuesday, 03 April 2012
Schmitt Pál maga döntött arról, hogy mégis lemond a köztársasági elnöki posztról – állították az Indexnek kormánypárti képviselők. A források szerint Schmitt nehezen élte meg, hogy már nem olyan népszerű, mint korábban. A népszerűségvesztést a kormány megbízásából készült közvélemény-kutatás is alátámasztotta.
 
Schmitt ma felszólal a parlamentbenPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
A hvg.hu információi szerint Schmitt Pál ma felszólal a parlamentben. A KEH-ben nem tudtak felvilágosítást adni a kérdésben. A kisdoktori címétől megfosztott köztársasági elnök Szöulból való hazatérése óta kétszer beszélt: a köztévének, illetve a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Mindkét esetben megerősítette, hogy nem szándékozik lemondani államfői posztjáról.
 
Családi pótlék: pénz helyett jön az utalvány?PDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Azt tervezi a kormány, hogy a jövőben több szociális juttatást, így a családi pótlékot sem pénzben, hanem az általa bevezetett Erzsébet-utavány formájában adja az érintetteknek. Réthelyi Miklós miniszternek április közepéig kell megvizsgálnia ennek lehetőségét, majd a hónap végéig az is kiderülhet, hogy esetleg milyen területekre terjesztik még ki az utalvány elfogadását. Ha végrehajtják, az átállás rengeteg problémát jelent majd a családoknak.
 
Kőszegi Edit végre megkaptaPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Több évtizedes, sikeres munkásságáért életműdíjjal jutalmazták Kőszegi Edit dokumentum-, és játékfilm rendezőt a harmadik Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén vasárnap.
 
Nem hallgattak, kirúgták őketPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Közéleti képzési programot hirdettek diplomás roma fiataloknak. A programba felvett húsz fiatal közül kettőt már ki is rúgtak, miután szóvá tették, hogy a kommunikációs tréninget a szélsőjobbhoz kötődő, a romákról gyakran uszító hangon beszélő Echo TV munkatársai vezetik.
 
Gyöngyöspata: a kormány saját felelősségét hárítjaPDF Print E-mail
Monday, 02 April 2012
Itt lett volna az alkalom, hogy a kormány - legalább részben jóvátéve sorozatos mulasztásait a gyöngyöspatai események kezelésében - határozottan elítéljen minden, a kollektív bűnösség elvén alapuló politizálást és akciózást, valamint rámutasson a Jobbik felelősségére a legnagyobb lélekszámú magyar kisebbség elleni gyűlölet szításában.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk