Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megjelentek a nemzetiségek tevékenységének támogatására kiírt pályázatokPDF Print E-mail
Friday, 30 March 2012
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kiírta a nemzetiségek tevékenységének 2012. évi támogatására vonatkozó pályázatokat több mint 300 millió forintos keretösszegre. A pályázatok célja a nemzetiségi civil szervezetek működésének, a nemzetiségi önkormányzatok és szervezetek kulturális kezdeményezéseinek, a nemzetiségi oktatáshoz kapcsolódó anyanyelvi és népismereti táborok szervezésének, a nemzetiségi pedagógusok anyaországi részvétellel történő továbbképzésének, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok intézményei fenntartásának támogatása. A pályázati kiírásokat a www.kormany.hu honlapon lehet elérni.
 
Nemzetközi Roma Nap az EP-benPDF Print E-mail
Wednesday, 28 March 2012
A Nemzetközi Roma Nap tiszteletére rendezett ünnepséget tegnap este az Európai Parlament bolgár néppárti delegációja. Az est egyik házigazdája Járóka Lívia fideszes EP-képviselő a roma kultúra ünnepléséről és a közös történelem előtti tiszteletadásról beszélt, valamint hangsúlyozta az Európai Roma Stratégia végrehajtásának fontosságát.
 
MSZF-jelentés kilakoltatásokról, árverezésekről, sorsukra hagyott emberekrőlPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
A Magyar Szociális Fórum pénteken tudatta, hogy több gyermekes családokat lakoltattak ki, illetve készülnek kilakoltatni önkormányzati lakásukból lakbérhátralékuk és közüzemi díjtartozásuk miatt. Lakossági bejelentések érkeztek a címére arról is, hogy elárverezték, ill. a következő napokban árverezik el egyetlen otthonukat, de más lakhatást nem biztosítanak nekik.
 
Eltitkolt utasok az Azori-szigetekenPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Tovább bővült az azori-szigeteki utaslista! Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnöke is vitt magával kísérőt az atlanti-óceáni üdülőhelyen tartott november végi konferenciára, akárcsak Mengyi Roland borsodi elnök.
 
Európai Roma Platform: Minden dolgozó kézre szükség vanPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Az Európai Roma Platform rendkívüli ülésén mondott vitaindító beszédet Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő. A néppárti politikus a tagállami roma integrációs stratégiák alapos értékelését, a következő hétéves pénzügyi keret megfelelő kialakítását és a tagjelölt országok bevonását nevezte az uniós intézmények előtt álló legfontosabb feladatnak.
 
"Aki cigányozik vagy zsidózik, azt fejbe vágják" - Szanyi az MSZP megújításárólPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Ígéri, ha ő lesz az MSZP új elnöke, a párt nem fog belefulladni az unalomba: újraírnák a párt 20 éves történetét, egyik rendezvény követné a másikat, régi baloldali hagyományokat élesztene fel. Azt mondja, össze tudna hozni egy Békemenet nagyságú tüntetést, mert egy ilyen tömegdemonstráció csak szervezés és pénz kérdése, nem ezen múlik, ki győz 2014-ben.
 
Három részre szakadt az ügynökügyben a Fidesz frakciójaPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról három különböző vélemény alakult ki a Fideszben. A főként vidéki fideszesekből álló radikálisok a teljes feltárást támogatják, Lázár János és Kövér László szigorúan szabályozná a nyilvánosságra hozatalt, mások szerint már késő rendezni a kérdést. Az egyik képviselő szerint a kormánypártok csak rosszul jöhetnek ki a vitából.
 
Strasbourgban folytatódik a cigányverés ügyePDF Print E-mail
Wednesday, 21 March 2012
„Cigány fejét rúgtam a földön" - írta 2011 januárjában a Facebook közösségi oldalra az a szegedi BV-őrmester, aki a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) szerint előző éjjel cigányozó kijelentések kíséretében bántalmazott egy roma származású fiatalembert.
 
Az államtitkár üzentPDF Print E-mail
Wednesday, 21 March 2012
Nehéz elhinni, hogy épp a cigányság társadalmi integrációját képviselni hivatott államtitkár ne értené, mi a különbség egy romák által elkövetett lincselés és egy fajgyűlölet motiválta sorozatgyilkosság között.
 
MEGHÍVÓ - Szűnjön meg a szegregáció Jászladányban, de hogyan?PDF Print E-mail
Wednesday, 21 March 2012
Tíz év után került pont az elkülönített jászladányi roma gyerekek történetének végére azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróság megtiltotta a szegregációt. Már az idei tanévben együtt kellene tanuljanak a roma és nemroma diákok, ahogyan tíz évvel ezelőtt, de az önkormányzat az ítélet ellenére sem intézkedett. A szegregáció megszüntetésének módja továbbra is (jog)vita tárgya.
 
Külföldi sajtó - Spiegel-riport a romákról, lengyel hetilap az EU és a baloldal viszonyárólPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
A Der Spiegel című német hírmagazin internetes kiadása, a Spiegel Online Gyöngyöspatáról és a magyarországi romák helyzetéről közölt riportot. Az Uwazam Rze című lengyel konzervatív hetilap a szlovák választás kapcsán írt Brüsszel és a baloldal kapcsolatáról.
 
Helyszíni szemle DebrecenbenPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, zárt tárgyalás keretében debreceni helyszíni szemlével, a négy vádlott egykori munkahelyén folytatódott a romák elleni támadássorozat ügyében, a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőper hétfőn.
 
A Cigányok, akik hibásabbak a többieknélPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
Mindig lehet találni egy olyan népcsoportot, amelyik válság idején "hibásabb" a többinél, a darab világjelenséget mutat be - jelentette ki Washingtonban az MTI-nek Máté Gábor, Cigányok című darab rendezője. A színművet az amerikai fővárosban a Kennedy Centerben, a Budapest-Prága-Bécs-fesztivál keretében mutatták be csütörtöktől, három egymást követő estén.
 
A Jobbik nem szeretné, ha "akár a cigány kisebbség vezetője" is mentelmi jogot kaphatnaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
A Jobbik üdvözli, hogy 2014-től tilos lesz a politikai álláshalmozás, és azt is, hogy választási felhatalmazás nélkül nem alapíthatnak frakciót egy másik pártból kivált képviselők az Országgyűlésről szóló törvényjavaslat szerint, amelyet szerda este nyújtottak be fideszes képviselők a parlamentnek.
 
Elítélték a romákra támadó polgárőröketPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Garázdaság miatt elítélték azt a három pátkai polgárőrt, akiket a per kezdetén még különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádoltak. Az ügyész súlyosításért, a bűnösség megállapításáért és téves jogi értelmezés miatt fellebbez: a per az ítélőtáblán folytatódik.
 
A romáknak szánt milliárdok tíz százaléka jutott el a címzetteknek?PDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
 
Békemenet helyett harci menetet ígért VonaPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Néhány ezren vettek részt a Jobbik március 15-i fővárosi nagygyűlésén: a szónokok „ünnepi" beszédükben cigánybűnözésről és -terrorról, az unió elleni harcról szóltak, s nagy ribilliót, harci menetet helyeztek kilátásba.
 
Kizárták a roma újságírókat a Kossuth-díj átadásárólPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
A So si? (Na, mi van?) nevű, roma értelmiségieknek szóló internetes újság újságíróit az előzetes egyeztetés ellenére sem engedték be a Parlamentbe, hogy tudósítsanak Szentandrássy István roma származású festőművész kitüntetéséről.
 
Kossuth-díj - Szentandrássy István képzőművészPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
"Mikor egy bányász tizennyolc órát dolgozik, mindenből elege van és egyszer csak adnak neki egy nagy pohár hideg vizet, ilyen érzés" - mondta a Kossuth-díjról, Szentandrássy István festőművész, aki szerdán a Parlamentben vehette át az elismerést.
 
Kiderült, mennyit keres Orbán ViktorPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Orbán Viktor több mint bruttó havi 1,5 millió forintot, Semjén Zsolt több mint bruttó havi 1,1 millió forintot keresett 2011-ben. Varga Mihály államtitkári fizetése valamennyivel elmarad Semjénétől, de országgyűlési képviselőként felvett bruttó havi 231 900 forintos illetménye és államtitkári fizetése együtt így is meghaladja a bruttó havi 1 millió forintot - összegezte az Origo.
 
OECD-jelentés - Erősíteni kell a foglalkoztatást MagyarországonPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Gyors intézkedések kellenek a magyar gazdaság stabilizálásához a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden bemutatott, Magyarországról készített friss országjelentése alapján, egyúttal erősíteni kell az aktivitási rátát, mert a foglalkoztatás alacsony szintje az ország egyik legnagyobb gondja - közölte Andrew Dean, az OECD országtanulmányokért felelős igazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
Munkareggelin fogadta az Európai Bizottság az EP nőjogi szakbizottságátPDF Print E-mail
Wednesday, 14 March 2012
A nemzetközi nőnap alkalmából José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke és Viviane Reding, a testület alelnöke az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságával tartott megbeszélést. Járóka Lívia fideszes EP-képviselő az ülésen kiemelte: az európai nők helyzetének javítása érdekében fel kell számolni a nemek között fennálló bérkülönbségeket, egyben támogatni kell a veszélyeztetett helyzetben lévő nőket.
 
Romagyilkosságok - Ismét elutasították az eljáró bíró kizárásátPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
Ismét elutasították a romák elleni támadássorozat ügyében eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László ellen benyújtott kizárási kérelmet.
 
Új Btk. - Jobbik: csalódás a koncepcióPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
A Jobbik szerint csalódás az új büntető törvénykönyv (Btk.) koncepciója, a tervezetet az ellenzéki párt a jelenlegi jogszabály "toldozgatásának-foldozgatásának" tartja.
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, német, francia és lengyel lapok a magyar politikárólPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
A Financial Times blogjában a forintárfolyammal és a befektetői bizalommal foglalkozott, a Handelsblatt a gazdasági felsőoktatás átalakításáról, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a budapesti tőzsdén az idén eddig tapasztalt mozgásokról, a Le Monde a magyarországi romák kanadai kivándorlásáról közölt cikket, míg a Financial Times Deutschland (FTD) és a lengyel lapok a magyar kohéziós támogatások ügyéről írtak kommentárt.
 
Nem tudta felidézni a történteket a kislétai támadást túlélő lányPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
Nem tudta felidézni a történteket a kislétai támadást túlélő lány, csak arra emlékszik, hogy három csattanást hallott, és meleget érzett a sérülései helyén; a tinédzser erről múlt év novemberében a Kislétán tartott helyszíni meghallgatásán beszélt, tanúvallomását akkor kamerával rögzítettek, és a büntetőper pénteki tárgyalásán vetítették le.
 
Vasárnap Kesznyétenen parádézik a Jobbik és az Új Magyar Gárda - Az LMP elítéli a megmozdulástPDF Print E-mail
Saturday, 10 March 2012
A párt közleménye szerint az LMP mélyen elítéli a vasárnapi "Demonstráció a cigánybűnözés ellen" elnevezésű hangulatkeltő megmozdulást Kesznyétenen.
 
Balog Zoltán: összefogásra van szükség a romák felzárkóztatásáhozPDF Print E-mail
Saturday, 10 March 2012
Az egyház, az önkormányzatok, a kormányzat összefogására és az emberek aktív részvételére közösen van szükség a romák felzárkóztatásához - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Nyíregyházán.
 
Balog: A sikeres roma programokat folytatja a kormányzatPDF Print E-mail
Friday, 09 March 2012
A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
 
Bemutatják a cigánygyilkosságokról szóló filmetPDF Print E-mail
Friday, 09 March 2012
Április 5-én mutatják be a magyar mozikban Fliegauf Bence a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazott Csak a szél című alkotását, amelynek magyarországi forgalmazója a Budapest Film lesz.
 
Rendőr-cigány megállapodásPDF Print E-mail
Thursday, 08 March 2012
A felek hangsúlyozták, hogy nagyobb szükség van az egymással szembeni toleranciára, hogy a különböző előítéletektől mentes, eredményes munkát tudjanak végezni.
 
Szombathelyen adja húsvéti nagykoncertjét a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Wednesday, 07 March 2012
Szombathelyen adja húsvéti nagykoncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar, amely eddig még soha nem koncertezett a vasi megyeszékhelyen.
 
Cigányoztak, huhogtak a fradisták - megért 200 ezret?PDF Print E-mail
Wednesday, 07 March 2012
Rendzavarások és rasszista megnyilvánulások miatt az MLSZ megbüntette a Ferencvárost, a DVSC ellenben dicséretet kapott, mert 500 szurkolójának a haja szála sem görbült.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek