Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megjelentek a nemzetiségek tevékenységének támogatására kiírt pályázatokPDF Print E-mail
Friday, 30 March 2012
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kiírta a nemzetiségek tevékenységének 2012. évi támogatására vonatkozó pályázatokat több mint 300 millió forintos keretösszegre. A pályázatok célja a nemzetiségi civil szervezetek működésének, a nemzetiségi önkormányzatok és szervezetek kulturális kezdeményezéseinek, a nemzetiségi oktatáshoz kapcsolódó anyanyelvi és népismereti táborok szervezésének, a nemzetiségi pedagógusok anyaországi részvétellel történő továbbképzésének, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok intézményei fenntartásának támogatása. A pályázati kiírásokat a www.kormany.hu honlapon lehet elérni.
 
Nemzetközi Roma Nap az EP-benPDF Print E-mail
Wednesday, 28 March 2012
A Nemzetközi Roma Nap tiszteletére rendezett ünnepséget tegnap este az Európai Parlament bolgár néppárti delegációja. Az est egyik házigazdája Járóka Lívia fideszes EP-képviselő a roma kultúra ünnepléséről és a közös történelem előtti tiszteletadásról beszélt, valamint hangsúlyozta az Európai Roma Stratégia végrehajtásának fontosságát.
 
MSZF-jelentés kilakoltatásokról, árverezésekről, sorsukra hagyott emberekrőlPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
A Magyar Szociális Fórum pénteken tudatta, hogy több gyermekes családokat lakoltattak ki, illetve készülnek kilakoltatni önkormányzati lakásukból lakbérhátralékuk és közüzemi díjtartozásuk miatt. Lakossági bejelentések érkeztek a címére arról is, hogy elárverezték, ill. a következő napokban árverezik el egyetlen otthonukat, de más lakhatást nem biztosítanak nekik.
 
Eltitkolt utasok az Azori-szigetekenPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Tovább bővült az azori-szigeteki utaslista! Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés fideszes elnöke is vitt magával kísérőt az atlanti-óceáni üdülőhelyen tartott november végi konferenciára, akárcsak Mengyi Roland borsodi elnök.
 
Európai Roma Platform: Minden dolgozó kézre szükség vanPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Az Európai Roma Platform rendkívüli ülésén mondott vitaindító beszédet Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő. A néppárti politikus a tagállami roma integrációs stratégiák alapos értékelését, a következő hétéves pénzügyi keret megfelelő kialakítását és a tagjelölt országok bevonását nevezte az uniós intézmények előtt álló legfontosabb feladatnak.
 
"Aki cigányozik vagy zsidózik, azt fejbe vágják" - Szanyi az MSZP megújításárólPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Ígéri, ha ő lesz az MSZP új elnöke, a párt nem fog belefulladni az unalomba: újraírnák a párt 20 éves történetét, egyik rendezvény követné a másikat, régi baloldali hagyományokat élesztene fel. Azt mondja, össze tudna hozni egy Békemenet nagyságú tüntetést, mert egy ilyen tömegdemonstráció csak szervezés és pénz kérdése, nem ezen múlik, ki győz 2014-ben.
 
Három részre szakadt az ügynökügyben a Fidesz frakciójaPDF Print E-mail
Sunday, 25 March 2012
Az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról három különböző vélemény alakult ki a Fideszben. A főként vidéki fideszesekből álló radikálisok a teljes feltárást támogatják, Lázár János és Kövér László szigorúan szabályozná a nyilvánosságra hozatalt, mások szerint már késő rendezni a kérdést. Az egyik képviselő szerint a kormánypártok csak rosszul jöhetnek ki a vitából.
 
Strasbourgban folytatódik a cigányverés ügyePDF Print E-mail
Wednesday, 21 March 2012
„Cigány fejét rúgtam a földön" - írta 2011 januárjában a Facebook közösségi oldalra az a szegedi BV-őrmester, aki a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) szerint előző éjjel cigányozó kijelentések kíséretében bántalmazott egy roma származású fiatalembert.
 
Az államtitkár üzentPDF Print E-mail
Wednesday, 21 March 2012
Nehéz elhinni, hogy épp a cigányság társadalmi integrációját képviselni hivatott államtitkár ne értené, mi a különbség egy romák által elkövetett lincselés és egy fajgyűlölet motiválta sorozatgyilkosság között.
 
MEGHÍVÓ - Szűnjön meg a szegregáció Jászladányban, de hogyan?PDF Print E-mail
Wednesday, 21 March 2012
Tíz év után került pont az elkülönített jászladányi roma gyerekek történetének végére azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróság megtiltotta a szegregációt. Már az idei tanévben együtt kellene tanuljanak a roma és nemroma diákok, ahogyan tíz évvel ezelőtt, de az önkormányzat az ítélet ellenére sem intézkedett. A szegregáció megszüntetésének módja továbbra is (jog)vita tárgya.
 
Külföldi sajtó - Spiegel-riport a romákról, lengyel hetilap az EU és a baloldal viszonyárólPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
A Der Spiegel című német hírmagazin internetes kiadása, a Spiegel Online Gyöngyöspatáról és a magyarországi romák helyzetéről közölt riportot. Az Uwazam Rze című lengyel konzervatív hetilap a szlovák választás kapcsán írt Brüsszel és a baloldal kapcsolatáról.
 
Helyszíni szemle DebrecenbenPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett, zárt tárgyalás keretében debreceni helyszíni szemlével, a négy vádlott egykori munkahelyén folytatódott a romák elleni támadássorozat ügyében, a Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőper hétfőn.
 
A Cigányok, akik hibásabbak a többieknélPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
Mindig lehet találni egy olyan népcsoportot, amelyik válság idején "hibásabb" a többinél, a darab világjelenséget mutat be - jelentette ki Washingtonban az MTI-nek Máté Gábor, Cigányok című darab rendezője. A színművet az amerikai fővárosban a Kennedy Centerben, a Budapest-Prága-Bécs-fesztivál keretében mutatták be csütörtöktől, három egymást követő estén.
 
A Jobbik nem szeretné, ha "akár a cigány kisebbség vezetője" is mentelmi jogot kaphatnaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2012
A Jobbik üdvözli, hogy 2014-től tilos lesz a politikai álláshalmozás, és azt is, hogy választási felhatalmazás nélkül nem alapíthatnak frakciót egy másik pártból kivált képviselők az Országgyűlésről szóló törvényjavaslat szerint, amelyet szerda este nyújtottak be fideszes képviselők a parlamentnek.
 
Elítélték a romákra támadó polgárőröketPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Garázdaság miatt elítélték azt a három pátkai polgárőrt, akiket a per kezdetén még különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádoltak. Az ügyész súlyosításért, a bűnösség megállapításáért és téves jogi értelmezés miatt fellebbez: a per az ítélőtáblán folytatódik.
 
A romáknak szánt milliárdok tíz százaléka jutott el a címzetteknek?PDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
 
Békemenet helyett harci menetet ígért VonaPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Néhány ezren vettek részt a Jobbik március 15-i fővárosi nagygyűlésén: a szónokok „ünnepi" beszédükben cigánybűnözésről és -terrorról, az unió elleni harcról szóltak, s nagy ribilliót, harci menetet helyeztek kilátásba.
 
Kizárták a roma újságírókat a Kossuth-díj átadásárólPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
A So si? (Na, mi van?) nevű, roma értelmiségieknek szóló internetes újság újságíróit az előzetes egyeztetés ellenére sem engedték be a Parlamentbe, hogy tudósítsanak Szentandrássy István roma származású festőművész kitüntetéséről.
 
Kossuth-díj - Szentandrássy István képzőművészPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
"Mikor egy bányász tizennyolc órát dolgozik, mindenből elege van és egyszer csak adnak neki egy nagy pohár hideg vizet, ilyen érzés" - mondta a Kossuth-díjról, Szentandrássy István festőművész, aki szerdán a Parlamentben vehette át az elismerést.
 
Kiderült, mennyit keres Orbán ViktorPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Orbán Viktor több mint bruttó havi 1,5 millió forintot, Semjén Zsolt több mint bruttó havi 1,1 millió forintot keresett 2011-ben. Varga Mihály államtitkári fizetése valamennyivel elmarad Semjénétől, de országgyűlési képviselőként felvett bruttó havi 231 900 forintos illetménye és államtitkári fizetése együtt így is meghaladja a bruttó havi 1 millió forintot - összegezte az Origo.
 
OECD-jelentés - Erősíteni kell a foglalkoztatást MagyarországonPDF Print E-mail
Friday, 16 March 2012
Gyors intézkedések kellenek a magyar gazdaság stabilizálásához a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden bemutatott, Magyarországról készített friss országjelentése alapján, egyúttal erősíteni kell az aktivitási rátát, mert a foglalkoztatás alacsony szintje az ország egyik legnagyobb gondja - közölte Andrew Dean, az OECD országtanulmányokért felelős igazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
 
Munkareggelin fogadta az Európai Bizottság az EP nőjogi szakbizottságátPDF Print E-mail
Wednesday, 14 March 2012
A nemzetközi nőnap alkalmából José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke és Viviane Reding, a testület alelnöke az EP Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságával tartott megbeszélést. Járóka Lívia fideszes EP-képviselő az ülésen kiemelte: az európai nők helyzetének javítása érdekében fel kell számolni a nemek között fennálló bérkülönbségeket, egyben támogatni kell a veszélyeztetett helyzetben lévő nőket.
 
Romagyilkosságok - Ismét elutasították az eljáró bíró kizárásátPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
Ismét elutasították a romák elleni támadássorozat ügyében eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László ellen benyújtott kizárási kérelmet.
 
Új Btk. - Jobbik: csalódás a koncepcióPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
A Jobbik szerint csalódás az új büntető törvénykönyv (Btk.) koncepciója, a tervezetet az ellenzéki párt a jelenlegi jogszabály "toldozgatásának-foldozgatásának" tartja.
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, német, francia és lengyel lapok a magyar politikárólPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
A Financial Times blogjában a forintárfolyammal és a befektetői bizalommal foglalkozott, a Handelsblatt a gazdasági felsőoktatás átalakításáról, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a budapesti tőzsdén az idén eddig tapasztalt mozgásokról, a Le Monde a magyarországi romák kanadai kivándorlásáról közölt cikket, míg a Financial Times Deutschland (FTD) és a lengyel lapok a magyar kohéziós támogatások ügyéről írtak kommentárt.
 
Nem tudta felidézni a történteket a kislétai támadást túlélő lányPDF Print E-mail
Tuesday, 13 March 2012
Nem tudta felidézni a történteket a kislétai támadást túlélő lány, csak arra emlékszik, hogy három csattanást hallott, és meleget érzett a sérülései helyén; a tinédzser erről múlt év novemberében a Kislétán tartott helyszíni meghallgatásán beszélt, tanúvallomását akkor kamerával rögzítettek, és a büntetőper pénteki tárgyalásán vetítették le.
 
Vasárnap Kesznyétenen parádézik a Jobbik és az Új Magyar Gárda - Az LMP elítéli a megmozdulástPDF Print E-mail
Saturday, 10 March 2012
A párt közleménye szerint az LMP mélyen elítéli a vasárnapi "Demonstráció a cigánybűnözés ellen" elnevezésű hangulatkeltő megmozdulást Kesznyétenen.
 
Balog Zoltán: összefogásra van szükség a romák felzárkóztatásáhozPDF Print E-mail
Saturday, 10 March 2012
Az egyház, az önkormányzatok, a kormányzat összefogására és az emberek aktív részvételére közösen van szükség a romák felzárkóztatásához - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Nyíregyházán.
 
Balog: A sikeres roma programokat folytatja a kormányzatPDF Print E-mail
Friday, 09 March 2012
A sikeres roma integrációs programokat az uniós források megszűnése után hazai forrásokból fogja fenntartani a kormányzat - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
 
Bemutatják a cigánygyilkosságokról szóló filmetPDF Print E-mail
Friday, 09 March 2012
Április 5-én mutatják be a magyar mozikban Fliegauf Bence a 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazott Csak a szél című alkotását, amelynek magyarországi forgalmazója a Budapest Film lesz.
 
Rendőr-cigány megállapodásPDF Print E-mail
Thursday, 08 March 2012
A felek hangsúlyozták, hogy nagyobb szükség van az egymással szembeni toleranciára, hogy a különböző előítéletektől mentes, eredményes munkát tudjanak végezni.
 
Szombathelyen adja húsvéti nagykoncertjét a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Wednesday, 07 March 2012
Szombathelyen adja húsvéti nagykoncertjét a 100 Tagú Cigányzenekar, amely eddig még soha nem koncertezett a vasi megyeszékhelyen.
 
Cigányoztak, huhogtak a fradisták - megért 200 ezret?PDF Print E-mail
Wednesday, 07 March 2012
Rendzavarások és rasszista megnyilvánulások miatt az MLSZ megbüntette a Ferencvárost, a DVSC ellenben dicséretet kapott, mert 500 szurkolójának a haja szála sem görbült.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk