Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A nagycsécsi áldozatokra emlékeztek a településenPDF Print E-mail
Friday, 24 February 2012
A romák elleni támadássorozat első két halálos áldozatára emlékeztek pénteken Nagycsécsen, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település temetőjében; a felgyújtott házból menekülő 40 éves nőt és a 43 éves férfit 2008. november 3-án ölték meg.
 
A tatárszentgyörgyi áldozatokról emlékeztek meg a fővárosbanPDF Print E-mail
Thursday, 23 February 2012
A tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatairól emlékeztek meg roma szervezetek és családtagok gyertyagyújtással, énekekkel, versmondással, beszédekkel, illetve a Hit Gyülekezete lelkészének prédikációjával és imádságával az Ide tartozunk Facebook-csoport szervezésében csütörtökön, a három évvel ezelőtti bűncselekmény évfordulóján Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren.
 
Mintaprogram a mélyszegénységben élők kitörési lehetőségének biztosítására SzolnokonPDF Print E-mail
Tuesday, 21 February 2012
A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos költségvetésű komplex projekt keretében mintaprogram indul Szolnokon.
 
Kanada szigorítja menekültügyi politikájátPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
A kanadai kormány meg fogja reformálni az ország menekültügyi rendszerét annak érdekében, hogy visszaszorítsa a hamis menedékkérelmeket, amelyek jó része az Európai Unió polgáraitól érkezik - jelentette be csütörtökön Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter az ottawai parlamentben.
 
RÖVIDHÍR - Balog Zoltán: a romastratégiával nagy kockázatot vállalt a kormányPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 tagország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.
 
Neelie Kroest a tények tiszteletére, Viviane Redinget az uniós jog betartatására kérte Járóka LíviaPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
Járóka Lívia levélben fordult Neelie Kroes digitális és médiaügyekért felelős EU-biztoshoz az Európai Parlament (EP) állampolgári, bel- és igazságügyi szakbizottságában tett múlt heti kijelentései miatt - közölte csütörtökön a fideszes EP-képviselő.
 
Tiszta krimi: Pintér Sándor és Vona Gábor vitájaPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
A gárda, a közbiztonság és természetesen a cigányság is szóba került Pintér Sándor belügyminiszter és a jobbikos Vona Gábor vitafórumán. A tárcavezető szerint meg lehet élni havi 47 ezerből, mire a parlamenti frakcióvezető javasolta: próbálja meg! Sok újdonsággal nem gazdagodtunk, a szélsőjobboldali párt elnöke azonban újból igazolta: jó képességű politikus, véletlenül sem szabad lebecsülni.
 
A cseheket kedvelik leginkább a lengyelekPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
Egy, a közlemúltban készített felmérés szerint a cseheket kedvelik a legjobban a lengyelek, míg a románokat, cigányokat, törököket és az arabokat a legkevésbé. A magyarok a szimpátiasorrendben szorosan a szlovákok mögött végeztek.
 
A romastratégiáról is egyeztetnek a Nemzetiségi Tanács ülésénPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
A pécsi városházán tartja következő ülését a Nemzetiségi Tanács, amelyen mások mellett a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület és a Baranya Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője is tárgyal az új nemzetiségi törvény romákat érintő változásairól.
 
A cigányválogatott kapitányaPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
A pápa azt kérte tőle, cigányválogatottja győzze le a svájci gárdát a futballpályán. Burgenlandban az osztrák cigányoknak tizenhetet rúgtak, akik emiatt nem rendeztek búcsúfogadást. A csapat szinte végigverte a világot, száztizennégy mérkőzésből száz tízet megnyertek. Mezei István, a cigányválogatott kitalálója, menedzsere, aki minden mérkőzés előtt felesketi játékosait.
 
Cigányok is az éhségmenetbenPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
Mostanában nem telik el hét politikai tüntetés, vagy valamilyen más megmozdulás nélkül. Egy héttel korábban Miskolcról indultak a Parlament elé a "Munkát, kenyeret!" menet résztvevői.
 
100 Tagú Cigányzenekar Tavaszköszöntő Ünnepi NagykoncertjePDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
A 100 Tagú Magyar Cigányzenekar, klasszikus szimfonikus zenekarként működõ együttes, a világon egyedülálló zenei formáció.
 
Ismét vádat emeltek Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Kiskunhalasi Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) kiskunmajsai elnöke ellen, mert négymillió forintot fizetett ki egy pályázathoz szükséges felmérésért, amely soha nem készült el.
 
A főügyészség elé kerül a Szlovák Nemzeti Párt gyűlöletszító óriásplakátjainak ügyePDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) napokban megjelent gyűlöletszító óriásplakátjai miatt a főügyészséghez fordult beadvánnyal pénteken magánemberként Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke és a párt választási listáján szereplő három roma aktivista.
 
Az ombudsman figyelemmel kíséri a köznevelési törvény esélyegyenlőségi hatásaitPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Az ombudsman a jövőben különös figyelemmel kívánja nyomon követni a köznevelési törvénynek az esélyegyenlőségre és a társadalmi integrációra tett hatásait - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint Szabó Máté ehhez számít Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár együttműködésére.
 
Lángolt a gyöngyöspatai cigányvajda háza! Mi történt?PDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Kigyulladt Farkas János, vagyis a vajda háza szombaton este Gyöngyöspatán.
 
Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőperPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.
 
Kertész Imre: A magyarok végül mindig elbuknakPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
A Le Monde készített terjedelmes interjút a magyar íróval, aki elmondta: Magyarországon a fiatalság „konformista és fasiszta", a zsidó- és cigánygyűlölet pedig szükséges, primitív víziója a nemzetnek. Kertész Imre szerint a magyarok görcsösen ragaszkodnak végzetükhöz és még mindig nem néztek szembe a holokauszttal. Minden ugyanolyan, mint a Kádár-rendszerben, csak most Orbán „bűvöli el" az országot - jelentette ki a Nobel-díjas író.
 
Bútoraikat is eltüzelték már a halasi cigányokPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
A szekrénysor, az ágy és az asztal is a kályhában végezte. A napokban több kiskunhalasi cigány család is feltüzelte a bútorait, mert már nem volt mivel fűteniük.
 
Farkas Flórián: "nem igaz, hogy a romák nem tudnak megélni Magyarországon"PDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
"Aki ma élni és dolgozni akar idehaza, annak minden lehetősége megvan erre" - így nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke arra a hírre reagálva, hogy Mohácsi Viktória roma politikus, aki idehaza nem talált megélhetést, a Népszabadság szerint Kanadába ment azzal a szándékkal, hogy politikai menedékjogot kér.
 
Kállai Ernő mandátumát kitöltve tovább dolgozna ombudsmanhelyetteskéntPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
Mandátumát kitöltve, négyfősre csökkent apparátusával tovább dolgozna az alapvető jogok biztosának helyettese, hogy figyelemmel kísérje és elemezze a nemzetiségek oktatási, szociális és jogi helyzetében bekövetkező változásokat, de a hatékony munkavégzéséhez külső és belső források biztosítását tartja szükségesnek.
 
Osztrák és francia lap a magyarországi helyzetről, német és francia lap a MalévrőlPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
Az osztrák Kurier és a francia Le Monde magyarországi riportot közölt, míg az ORF közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában Othmar Karas, az EP új alelnöke a Magyarország elleni uniós eljárásokról is beszélt. A Malév leállásának kapcsán a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Le Figaro is a légi fuvarozási ágazat nehézségeiről írt.
 
Együttműködne Bakson a cigányokkal a JobbikPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
A baksi települési cigány önkormányzat helyreigazításra kérte a Jobbikot, mert szerintük a helyi napilapban tévesen jelent meg egy cikk a párt és a roma képviselet együttműködéséről, a radikálisok szerint azonban politikai játszma folyik a településen készülő időközi választás miatt.
 
Orbánnal és cigányokkal kampányol a Szlovák Nemzeti PártPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) az óvatosabb kezdés után tejes fokozatra kapcsolt választási kampányában. Legújabb hirdetéseiken megjelentek a rasszista, nacionalista és magyarellenes jellegű üzenetek.
 
Szentmise Fehér SándorértPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
Miskolc - Koós Ede, az egri főegyházmegye cigánypasztorációs referense szentmisét mutatott be a Costa Concordia olasz óceánjáró hajó balesetében 38 éves korában elhunyt hegedűművész, Fehér Sándor emlékére Miskolcon, a Mindszenti templomban.
 
Valóságlecke az AvasrólPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Sokan gúnyolódva fogadták, hogy Gyurcsány Ferenc három napra a miskolci Avas lakótelep egyik panellakásába költözött. Hallhattunk-olvashattunk "csapnivaló színészi teljesítményről", sőt "pojácaságról". A jobboldal legszebb ellenzéki idejének csontig csupaszított kommunikációja is felcsillant egy pillanatra: az egyik miskolci fideszes képviselő a városból való távozásra szólította fel a volt kormányfőt.
 
3 év börtön a rasszista támadással vádolt kaposvári férfinakPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Három év börtönbüntetésre ítélte közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nem jogerősen a Kaposvári Városi Bíróság azt a 22 éves férfit, aki cigány származásúnak vélt, ezért megtámadott egy gimnazistát 2011 tavaszán.
 
Az ORFK alaptalannak tartja a cigányszervezet aggodalmaitPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint alaptalanok az Európai Roma Jogi Központ (ERCC) aggodalmai, amelyeket a rendőrség egyik utasításával kapcsolatban fogalmazott meg a szervezet.
 
Szólt a cigányzene: így búcsúztak Mágáék a hős hegedűstőlPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Fehér Sándor a Costa Concordia óceánjárón vesztette életét. A katasztrófa egyetlen magyar áldozatát roma szokás szerint cigányzenekar búcsúztatta.
 
Gyurcsányt nem látják szívesen GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
„A Guardian című lap állításaiból semmi sem igaz, a benne megjelent cikk a Magyarországot lejárató hecckampány része" - mondta lapunknak Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere.
 
Kosztics és Várnai szerint is egyre sötétebb a cigányok helyzete BaranyábanPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Bár a laikus szemlélő úgy vélné, elkezdődött megyénkben a helyi cigányság felzárkóztatása (például iskolákat reformálnak meg, Vajszlón és Komlón pedig - négyszáz milliós beruházás keretében - lakásokat újítanak fel számukra) a térség romáinak helyzetét legjobban ismerő két zászlóvivő, dr. Kosztics István és Várnai Márton soha nem látta még ilyen sötétnek saját etnikuma helyzetét.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk