Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A nagycsécsi áldozatokra emlékeztek a településenPDF Print E-mail
Friday, 24 February 2012
A romák elleni támadássorozat első két halálos áldozatára emlékeztek pénteken Nagycsécsen, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település temetőjében; a felgyújtott házból menekülő 40 éves nőt és a 43 éves férfit 2008. november 3-án ölték meg.
 
A tatárszentgyörgyi áldozatokról emlékeztek meg a fővárosbanPDF Print E-mail
Thursday, 23 February 2012
A tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatairól emlékeztek meg roma szervezetek és családtagok gyertyagyújtással, énekekkel, versmondással, beszédekkel, illetve a Hit Gyülekezete lelkészének prédikációjával és imádságával az Ide tartozunk Facebook-csoport szervezésében csütörtökön, a három évvel ezelőtti bűncselekmény évfordulóján Budapesten, a VIII. kerületi Mátyás téren.
 
Mintaprogram a mélyszegénységben élők kitörési lehetőségének biztosítására SzolnokonPDF Print E-mail
Tuesday, 21 February 2012
A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos költségvetésű komplex projekt keretében mintaprogram indul Szolnokon.
 
Kanada szigorítja menekültügyi politikájátPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
A kanadai kormány meg fogja reformálni az ország menekültügyi rendszerét annak érdekében, hogy visszaszorítsa a hamis menedékkérelmeket, amelyek jó része az Európai Unió polgáraitól érkezik - jelentette be csütörtökön Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter az ottawai parlamentben.
 
RÖVIDHÍR - Balog Zoltán: a romastratégiával nagy kockázatot vállalt a kormányPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
Az uniós romastratégia kidolgozásával nagy kockázatot vállalt a kormány, olyan témához nyúlt, amelyhez a többi 26 tagország nem mert, a felzárkóztatás programjával azonban nem lehetett tovább várni - fejtette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Berlinben.
 
Neelie Kroest a tények tiszteletére, Viviane Redinget az uniós jog betartatására kérte Járóka LíviaPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
Járóka Lívia levélben fordult Neelie Kroes digitális és médiaügyekért felelős EU-biztoshoz az Európai Parlament (EP) állampolgári, bel- és igazságügyi szakbizottságában tett múlt heti kijelentései miatt - közölte csütörtökön a fideszes EP-képviselő.
 
Tiszta krimi: Pintér Sándor és Vona Gábor vitájaPDF Print E-mail
Friday, 17 February 2012
A gárda, a közbiztonság és természetesen a cigányság is szóba került Pintér Sándor belügyminiszter és a jobbikos Vona Gábor vitafórumán. A tárcavezető szerint meg lehet élni havi 47 ezerből, mire a parlamenti frakcióvezető javasolta: próbálja meg! Sok újdonsággal nem gazdagodtunk, a szélsőjobboldali párt elnöke azonban újból igazolta: jó képességű politikus, véletlenül sem szabad lebecsülni.
 
A cseheket kedvelik leginkább a lengyelekPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
Egy, a közlemúltban készített felmérés szerint a cseheket kedvelik a legjobban a lengyelek, míg a románokat, cigányokat, törököket és az arabokat a legkevésbé. A magyarok a szimpátiasorrendben szorosan a szlovákok mögött végeztek.
 
A romastratégiáról is egyeztetnek a Nemzetiségi Tanács ülésénPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
A pécsi városházán tartja következő ülését a Nemzetiségi Tanács, amelyen mások mellett a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület és a Baranya Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetője is tárgyal az új nemzetiségi törvény romákat érintő változásairól.
 
A cigányválogatott kapitányaPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
A pápa azt kérte tőle, cigányválogatottja győzze le a svájci gárdát a futballpályán. Burgenlandban az osztrák cigányoknak tizenhetet rúgtak, akik emiatt nem rendeztek búcsúfogadást. A csapat szinte végigverte a világot, száztizennégy mérkőzésből száz tízet megnyertek. Mezei István, a cigányválogatott kitalálója, menedzsere, aki minden mérkőzés előtt felesketi játékosait.
 
Cigányok is az éhségmenetbenPDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
Mostanában nem telik el hét politikai tüntetés, vagy valamilyen más megmozdulás nélkül. Egy héttel korábban Miskolcról indultak a Parlament elé a "Munkát, kenyeret!" menet résztvevői.
 
100 Tagú Cigányzenekar Tavaszköszöntő Ünnepi NagykoncertjePDF Print E-mail
Thursday, 16 February 2012
A 100 Tagú Magyar Cigányzenekar, klasszikus szimfonikus zenekarként működõ együttes, a világon egyedülálló zenei formáció.
 
Ismét vádat emeltek Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Kiskunhalasi Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának (MCF) kiskunmajsai elnöke ellen, mert négymillió forintot fizetett ki egy pályázathoz szükséges felmérésért, amely soha nem készült el.
 
A főügyészség elé kerül a Szlovák Nemzeti Párt gyűlöletszító óriásplakátjainak ügyePDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) napokban megjelent gyűlöletszító óriásplakátjai miatt a főügyészséghez fordult beadvánnyal pénteken magánemberként Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke és a párt választási listáján szereplő három roma aktivista.
 
Az ombudsman figyelemmel kíséri a köznevelési törvény esélyegyenlőségi hatásaitPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Az ombudsman a jövőben különös figyelemmel kívánja nyomon követni a köznevelési törvénynek az esélyegyenlőségre és a társadalmi integrációra tett hatásait - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint Szabó Máté ehhez számít Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár együttműködésére.
 
Lángolt a gyöngyöspatai cigányvajda háza! Mi történt?PDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Kigyulladt Farkas János, vagyis a vajda háza szombaton este Gyöngyöspatán.
 
Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőperPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.
 
Kertész Imre: A magyarok végül mindig elbuknakPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
A Le Monde készített terjedelmes interjút a magyar íróval, aki elmondta: Magyarországon a fiatalság „konformista és fasiszta", a zsidó- és cigánygyűlölet pedig szükséges, primitív víziója a nemzetnek. Kertész Imre szerint a magyarok görcsösen ragaszkodnak végzetükhöz és még mindig nem néztek szembe a holokauszttal. Minden ugyanolyan, mint a Kádár-rendszerben, csak most Orbán „bűvöli el" az országot - jelentette ki a Nobel-díjas író.
 
Bútoraikat is eltüzelték már a halasi cigányokPDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012
A szekrénysor, az ágy és az asztal is a kályhában végezte. A napokban több kiskunhalasi cigány család is feltüzelte a bútorait, mert már nem volt mivel fűteniük.
 
Farkas Flórián: "nem igaz, hogy a romák nem tudnak megélni Magyarországon"PDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
"Aki ma élni és dolgozni akar idehaza, annak minden lehetősége megvan erre" - így nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke arra a hírre reagálva, hogy Mohácsi Viktória roma politikus, aki idehaza nem talált megélhetést, a Népszabadság szerint Kanadába ment azzal a szándékkal, hogy politikai menedékjogot kér.
 
Kállai Ernő mandátumát kitöltve tovább dolgozna ombudsmanhelyetteskéntPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
Mandátumát kitöltve, négyfősre csökkent apparátusával tovább dolgozna az alapvető jogok biztosának helyettese, hogy figyelemmel kísérje és elemezze a nemzetiségek oktatási, szociális és jogi helyzetében bekövetkező változásokat, de a hatékony munkavégzéséhez külső és belső források biztosítását tartja szükségesnek.
 
Osztrák és francia lap a magyarországi helyzetről, német és francia lap a MalévrőlPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
Az osztrák Kurier és a francia Le Monde magyarországi riportot közölt, míg az ORF közszolgálati rádiónak adott nyilatkozatában Othmar Karas, az EP új alelnöke a Magyarország elleni uniós eljárásokról is beszélt. A Malév leállásának kapcsán a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Le Figaro is a légi fuvarozási ágazat nehézségeiről írt.
 
Együttműködne Bakson a cigányokkal a JobbikPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
A baksi települési cigány önkormányzat helyreigazításra kérte a Jobbikot, mert szerintük a helyi napilapban tévesen jelent meg egy cikk a párt és a roma képviselet együttműködéséről, a radikálisok szerint azonban politikai játszma folyik a településen készülő időközi választás miatt.
 
Orbánnal és cigányokkal kampányol a Szlovák Nemzeti PártPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) az óvatosabb kezdés után tejes fokozatra kapcsolt választási kampányában. Legújabb hirdetéseiken megjelentek a rasszista, nacionalista és magyarellenes jellegű üzenetek.
 
Szentmise Fehér SándorértPDF Print E-mail
Wednesday, 08 February 2012
Miskolc - Koós Ede, az egri főegyházmegye cigánypasztorációs referense szentmisét mutatott be a Costa Concordia olasz óceánjáró hajó balesetében 38 éves korában elhunyt hegedűművész, Fehér Sándor emlékére Miskolcon, a Mindszenti templomban.
 
Valóságlecke az AvasrólPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Sokan gúnyolódva fogadták, hogy Gyurcsány Ferenc három napra a miskolci Avas lakótelep egyik panellakásába költözött. Hallhattunk-olvashattunk "csapnivaló színészi teljesítményről", sőt "pojácaságról". A jobboldal legszebb ellenzéki idejének csontig csupaszított kommunikációja is felcsillant egy pillanatra: az egyik miskolci fideszes képviselő a városból való távozásra szólította fel a volt kormányfőt.
 
3 év börtön a rasszista támadással vádolt kaposvári férfinakPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Három év börtönbüntetésre ítélte közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt nem jogerősen a Kaposvári Városi Bíróság azt a 22 éves férfit, aki cigány származásúnak vélt, ezért megtámadott egy gimnazistát 2011 tavaszán.
 
Az ORFK alaptalannak tartja a cigányszervezet aggodalmaitPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerint alaptalanok az Európai Roma Jogi Központ (ERCC) aggodalmai, amelyeket a rendőrség egyik utasításával kapcsolatban fogalmazott meg a szervezet.
 
Szólt a cigányzene: így búcsúztak Mágáék a hős hegedűstőlPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Fehér Sándor a Costa Concordia óceánjárón vesztette életét. A katasztrófa egyetlen magyar áldozatát roma szokás szerint cigányzenekar búcsúztatta.
 
Gyurcsányt nem látják szívesen GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
„A Guardian című lap állításaiból semmi sem igaz, a benne megjelent cikk a Magyarországot lejárató hecckampány része" - mondta lapunknak Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere.
 
Kosztics és Várnai szerint is egyre sötétebb a cigányok helyzete BaranyábanPDF Print E-mail
Friday, 03 February 2012
Bár a laikus szemlélő úgy vélné, elkezdődött megyénkben a helyi cigányság felzárkóztatása (például iskolákat reformálnak meg, Vajszlón és Komlón pedig - négyszáz milliós beruházás keretében - lakásokat újítanak fel számukra) a térség romáinak helyzetét legjobban ismerő két zászlóvivő, dr. Kosztics István és Várnai Márton soha nem látta még ilyen sötétnek saját etnikuma helyzetét.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-01-21
  Ma akkor is energikusnak érezhetjük magunkat, ha hosszúra nyúlt az előző este. A sok alkohol hatása is könnyebben elmúlik. Jól tesszük, ha a mai napon többet pihenünk. Sétáljunk egy nagyot és együnk könnyű ételeket! Ma fontos lesz, hogy megkíméljük magunkat a méreganyagoktól. A káros anyagok elsősorban a cellulitis nevű zsírlerakódás képében raktározódnak el. Az ünnepek után egyébként is nehezebbek lehetünk néhány kilóval. Igyekezzünk megszabadulni a feleslegtől!
 • Heti általános horoszkóp 2020.január 21-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek