Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Vasárnap lép hatályba az új nemzetiségi törvényPDF Print E-mail
Saturday, 31 December 2011
Vasárnap, az alaptörvénnyel együtt lép hatályba az új nemzetiségi törvény, amely az eddigieknél több jogot biztosít a Magyarországon élő nemzetiségeknek.
 
Legenda a falonPDF Print E-mail
Saturday, 31 December 2011
Évtizedek óta filmezi a hazai romák életét Böjte József rendező. Egyik emlékezetes sikere volt az a portréfilm, amelyet a fiatal cigány jogvédőről és szociális munkásról, Sztojka Katiról készített, és amellyel 1989-ben elnyerte a miskolci filmfesztivál fődíját. Legújabb, A Freskófalu legendája című filmje viszont hagyományos szociográfia. Van ugyan központi hőse - Pásztor Eszter, a bódvalenkei civil fejlesztő program vezetője -, mégsem portré.
 
Felmondtak a Mátyás-pincében 40 éve játszó cigányzenekarnakPDF Print E-mail
Saturday, 31 December 2011
Letöltötte felmondási idejét a világhírű zenekar, ifj. Déki Lakatos Sándor, a dinasztia hetedik prímása nem tudott megegyezni a budapesti Mátyás-pincét működtető befektetői csoporttal a folytatásról. Az üzlettulajdonos lemondott a közel negyven éve itt játszó zenekarról, Dékiéket másik társulatra cserélik, a zenészek máshol folytatják pályafutásukat.
 
Országjáró kampányba kezd az MCF Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Országjáró "helyzetértékelő és tagtoborzó" kampányba kezd az MCF Roma Összefogás Párt a két ünnep között, hogy a romák tapasztalatait begyűjtve készüljön a következő évek választásaira - közölte a párt szóvivője az elnökségi ülésen hozott döntést ismertetve csütörtökön az MTI-vel.
 
Amen te del o Del tusa khetanes!PDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Ma sem tudható pontosan, hogy a romáknak voltak-e saját ünnepeik. Ha voltak is ilyen ünnepek, nyom nélkül tűntek el a múltban a több száz éves vándorlásuk során. Helyüket elfoglalták a befogadó népek által megült jeles napok. Az európai cigányságnak keresztény ünnepei vannak, melyeket a többségiek hagyományaira építve saját kultúrájukkal ötvöztek.
 
Ételt és ruhát osztottak a Mindszent térenPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Karácsonyi gyertyaláng 2011 elnevezésű programsorozata keretében a tegnapi után másodszor tartott ingyenes melegétel-osztást a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat, ezúttal a Mindszent téren. Az esemény egyik fővédnökeként Pfliegler Péter alpolgármester is részt vett az eseményen.
 
Ők igazán szeretik a cigány gyerekeketPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) karácsonyi ünnepségén köszöntötte a hátrányos helyzetű gyermekeket Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Farkas Flórián, az ORÖ elnöke, országgyűlési képviselő, valamint Schmitt Pálné Makray Katalin.
 
Dógi János átállt GyurcsányhozPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Teleki László elnökségi tag rátelepedett a szervezetre, ezért inkább Gyurcsány új pártját választotta az MSZP Dógi János által vezetett cigánytagozata.
 
Meleg étel, meleg szó a rászorulóknakPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Melegétel osztásával folytatódott a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat Karácsonyi gyertyaláng 2011 című programja szerdán. 350 adag ebédet osztottak szét az Újgyőri főtéren - csütörtökön hasonló mennyiséggel várják a rászorulókat a Mindszent téren.
 
A népszámlálási adatokhoz kötötték a nemzetiségi választástPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Az Országgyűlés hétfőn új jogszabályt alkotott a nemzetiségekről, ami alapján 2014-től csak azokon a településeken lehet majd nemzetiségi választást tartani, ahol a népszámlálásai adatok alapján legalább harmincan az adott nemzetiséghez tartozónak vallották magukat.
 
Mélyszegénységben élőket segítő mintaprogram indul NyíregyházánPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Mélyszegénységben élőket segítő mintaprogram indul Nyíregyházán januárban; a lakhatási és a foglalkoztatási körülményeket javító tervek megvalósítására az önkormányzat és az érintett szervezetek hétfőn konzorciumot hoztak létre.
 
Kanadában Horváth Aladár lefasiztászta MagyarországotPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára elképesztőnek tartja Horváth Aladár volt szabad demokrata képviselő, roma politikus azon kanadai kijelentéseit, melyekben tulajdonképpen lefasisztázta Magyarországot - írja a Magyar Nemzet.
 
Ingyen építőanyagot kapnak a miskolci cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Ingyen építőanyagot ad a Miskolci Önkormányzat lakásfelújításra a romáknak. A feltétel mindössze annyi, hogy kifizessék a városnak a felhalmozott lakbértartozást. A program részeként két ház már elkészült, a munkát a bérlők végzik, és egyre nagyobb az érdeklődés.
 
ÁDER: EZER AJÁNLÓSZELVÉNY KELLHET AZ INDULÁSHOZPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Az új választási rendszer részleteiről tájékoztatta a Budapesten dolgozó külföldi diplomatákat hétfőn a Külügyminisztériumban Áder János. A fideszes politikust elsősorban a határon túli magyarok szavazati jogáról faggatták a nagykövetségek munkatársai, amellyel kapcsolatban elmondta: van megoldási javaslatuk arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság (Ab) kifogást emel az ellen, hogy a külföldi magyarok a tervek szerint csak listára szavazhatnak. 
 
Hetvennyolc lövés, hat áldozatPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
December 9-én befejeződött a cigányok elleni sorozatgyilkosság tárgyalásának (szeptember 16-án kezdődött) második fordulója, folytatás februárra várható. A vád "előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények".
 
Egzisztenciális okok miatt...PDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Iskolatáskát, teli tolltartót kaptak a gyerekek, meg Barbie-s uzsonnásdobozt. De nem ez a legfontosabb, hanem hogy látjuk: a tanárok szeretik őket, nem félnek megsimogatni egy cigány gyerek fejét - ezt mondja a Borsod megyei kistelepülés, Csernely parkjában Radics Rita.
 
Átadták a kissebbségi díjakatPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
Magyarország, mint mindegyik közép-európai ország, kicsiben a sokszínűség mintapéldája lehet, ahol évszázadok óta a nemzetiségek békében gyarapodva élnek egymás mellett - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken a Parlamentben, az idei Kisebbségekért Díj Hazai Kisebbségekért Tagozata elismeréseinek átadásán.
 
Kisebbségi műsorok tárgyában hozott döntést egy osztrák bíróságPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
Döntést hozott az osztrák közigazgatási bíróság az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) egy 2008-as fellebbezése ügyében a kisebbségi adások tárgyában - értesült az MTI.
 
Száz cipősdobozt töltött meg az IKSZPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
Debrecen - Idén az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi programjához.
 
Karácsonyi ajándékosztás lesz a NagytemplombanPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
A Magyar Református Szeretetszolgálat programjának köszönhetően a nehéz helyzetben élő gyerekeknek és családoknak is teljes lehet az ünnep.
 
Bemutatta programját a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalomPDF Print E-mail
Friday, 16 December 2011
A budapesti sajtótájékoztatón Istvánffy András koordinátor elmondta, hogy tagságuk a következő fél évben fogja megvitatni a pártprogramot, amit a májusi alakuló kongresszus fogad majd el. Hangsúlyozta, hogy pártprogramjuk alapján fogják elkészíteni 2014-es választási programjukat. A koordinátor kitért arra is, hogy alapeszméjük a patriotizmus, ami egyaránt elutasítja a bezárkózó nacionalizmust és a rossz értelemben vett kozmopolitizmust is.
 
Átadták a Vályi István-díjat BajnánPDF Print E-mail
Friday, 16 December 2011
A cigány gyermekek körében kifejtett nevelői munkájáért elsőként Lévay Edit nyugalmazott védőnő részesült a Vályi István-díjban; az elismerést Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár adta át csütörtökön Bajnán, a Komárom-Esztergom megyei kisebbségek napján.
 
Sokan reménykednek a kanadai csodábanPDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
Nem olvashat az ember híreket anélkül, hogy ne botlana kivándorló cigányokról szóló cikkbe. Vajon miért akarnak elmenni az országból a romák? És tényleg jobb élet várja őket a távoli országokban? A kérdésekre Nótár Ilona, a sosinet.hu munkatársa keresett válaszokat
 
Hátrányos helyzetű gyermekeket fogadott a KDNP frakcióvezetőjePDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
A kazincbarcikai Don Bosco Szakiskola és Szakközépiskola harminc hátrányos helyzetű, főként roma diákját látta vendégül a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából a Parlamentben Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdán.
 
A malmői cigánykaraván - A vándorló romák kulturális színfoltnak számítanakPDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
Immár ötödik éve ősszel Malmőbe gyűlnek a svédországi cigányok. Eleinte amolyan kis kulturális találkozó volt ez, de hamarosan az egész ország tudott róla, a messze északról is érkeztek résztvevők.
 
A Magyar népmesék után jönnek a cigány népmesékPDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
A karácsonyi iskolai szünetben, december 23-ától vetíti az m2-es csatorna a Magyar népmesék című rajzfilmsorozat nemrég elkészült, utolsó 11 epizódját. A századik részt január 2-án láthatja a közönség.
 
Múltunk közös lesz a jövőben is!PDF Print E-mail
Wednesday, 14 December 2011
2009-ben a Fővárosi Cigány Önkormányzat megalapította a Múltunk közös lesz a jövőben is! díjat. Az elismerést olyan emberek, szervezetek, cégek kapják minden évben, akik munkájukkal, tetteikkel sokat tesznek azért, hogy a budapesti cigányoknak könnyebb legyen. Munkahelyeket teremtenek, támogatnak bennünket erkölcsileg, szakmailag, anyagilag, részt vesznek programjainkban, segítik munkánkat önzetlenül és feltételek nélkül.
 
Horváth Aladár a magyar romák befogadása mellett érvelt KanadábanPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A magyarországi roma lakosság több mint fele joggal érezheti szülőföldjén közvetlen veszélyben magát, ezért Kanadának el kell gondolkodnia azon, hogy képes-e a tömeges befogadásukra - jelentette ki az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleménye szerint Torontóban Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom elnöke, aki az Emberi Jogok Világnapja alkalmából tartott előadást a kanadai nagyvárosban.
 
Hazugság miatt égették fel a cigánytelepetPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
Már későn, de kiderült, hogy hazudott az a 16 éves olasz lány, aki korábban azt állította: megerőszakolta őt két cigány férfi.
 
Forgács István: ez az ország pozitívan akar csalódni a cigányokbanPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
Az előítéletek egészséges dolgok, mindenkinek vannak előítéletei. Komoly gond akkor van velük, ha beigazolódnak. Márpedig a magyar társadalom azt éli meg évtizedek óta, hogy folyamatosan beigazolódnak a cigányokkal kapcsolatos előítéletei - mondja Forgács István romaügyi szakértő, a debreceni református romakollégium tanácsadója és tanára.
 
Mi lesz a borsodi romákat oktató buddhista közösséggel?PDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mintegy félezer cigány diákot oktató Dzsaj Bhim Buddhista Közösség missziós és karitatív tevékenységének ellehetetlenülésére hívta fel a figyelmet hétfőn sajtótájékoztatón az MSZP.
 
"Biztos kezdet" - Motivációs hétvégére került sor PiliscsabánPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A Filadelfia Evangélikus Egyházközség szervezésében a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatásával motivációs hétvégére utazott egy nyolcvankét tagú csoport Nyírtelek-Görögszállásról.
 
Romák gyárthatják a biotéglát GyomaendrődönPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A Start közmunkaprogram keretében hamarosan biotégla gyártása kezdődik Gyomaendrődön. A megvalósításban az önkormányzat szorosan együttműködik a Cigány Szervezetek Országos Szövetségével.
 
Jog-per-bűnügy Romagyilkosságok - Februárban folytatódik a perPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
A jövő év februárjában folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon, ahol pénteken tanúmeghallgatást tartottak.
 
Gyöngyöspata - Ombudsman: csak látszólag rendeződtek a helyi viszonyokPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
Gyöngyöspatán csak látszólag rendeződtek a helyi viszonyok; a félelmek, a kölcsönös bizalmatlanság, a gyanakvás és az elkülönülés nem múlt el, a mindennapok részévé vált - állapította meg utóvizsgálatában a kisebbségi ombudsman, és mindezek orvoslására ajánlásokat, javaslatokat fogalmazott meg.
 
Cigányok karácsonya: zsúfolásig telt a művelődési házPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
A Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata péntek délután rendezte meg a TEMI FRIED Művelődési Házban a mikulásnapi és egyúttal karácsonyi ünnepségét.
 
A kirekesztésért az elmúlt 20 év minden kormánya felelPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
„A roma kisebbség tagjai ma nem egyenlőek a törvény előtt, a megkülönböztetésük mindennapos, nem egyenlőek a munkaerőpiacon, az oktatásban, az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban, a rendőrök szemében" - sorolta Dénes Balázs, hogy mit jelent a gyakorlatban, hogy ma Magyarországon az egyes számú emberi jogi probléma a cigányság helyzete.
 
Azt állítja a roma vezető, megalázták egy áruházbanPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
Alaptalanul gyanúsította meg lopással egy mohácsi nagyáruház biztonsági őre, állítja Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, megyei közgyűlési képviselő.
 
KDNP: Kamarás István soha nem volt sem pártelnöki, sem miniszterelnök-helyettesi tanácsadóPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Soha nem volt Kamarás István sem pártelnöki, sem miniszterelnök-helyettesi főtanácsadó - reagált a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Népszava csütörtöki számában megjelentekre.
 
A magyar kisebbséghez tartozók vettek részt legmagasabb arányban a horvátországi választásokonPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Az összes horvátországi kisebbség közül a magyarok részvételi aránya volt a legmagasabb a hétvégén lezajlott parlamenti választásokon.
 
Debrecenben megkezdte működését az ország első cigány szakkollégiumaPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Debrecen - A kormány támogatja ezt a munkát, mert olyan roma értelmiségiekben érdekelt, akik képesek példát mutatni együttműködésből, tudásból, kultúrából - véli az államtitkár.
 
A pénz miatt nem tudtak segíteniPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Csak ülésezett volna csütörtök reggel a Kaposvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat, egy tag betegsége ugyanis határozatképtelenné tette a testületet. A képviselők délutánra gyűltek össze megfelelő számban, így a döntéseket fél napos csúszással ugyan, de meghozták.
 
Farkas Flórián: "aki nem akar magáért tenni, azon nehéz segíteni"PDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
A roma ügy nem roma ügy, hanem össztársadalmi és nemzeti sorskérdés - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent interjúban.
 
Zsarolja a minisztérium a Rajkó együttest?PDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Adja fel a függetlenségét, legyen a minisztérium zenekara - ezt az ajánlatot tette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára tegnap, amikor meglátogatta a Rajkó Művészegyüttest. Ha beleegyeznek, megkapják azt a csaknem negyvenmillió forintot, amit a KIM meghívásos, zárt pályázatán augusztusban elnyertek. A Rajkó Művészegyüttes tagjai már tíz hónapja nem kapnak fizetést, van, aki éhezik.
 
Egymás ellen a romák, túl nehéz a kisebbségi közös nevezőPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Nem jutnak közös nevezőre a tagok - leginkább ezért recseg-ropog néhány cigány kisebbségi önkormányzat intézménye Somogyban.
 
Emigrált Semjén roma főtanácsadójaPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
A Kanadában menedékjogot kért Kamarás István azt mondja, nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez.
 
Romagyilkosságok - Kapcsolatban volt Kiss Árpád és a koronatanú az eljárás soránPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Meg nem engedett kapcsolatot tartott fenn az eljárás során a romák elleni támadások elsőrendű vádlottja a büntetőügy koronatanújának számító Fehérné Nyalka Évával - derült ki a Pest Megyei Bíróságon zajló per szerdai tárgyalásán.
 
Mozgolódik az SZDSZPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Újjáalakulnak az SZDSZ egyes helyi szervezetei - jelentette be a párt.
 
Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőperPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon.
 
Gyermekvédelmi célra ajánlják fel az azori-szigeteki út költségét a fideszesekPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
Gyermekvédelmi célra ajánlja fel azori-szigeteki utazásának költségét a tizenkét megyei közgyűlési elnök - közölte egyikük, Gelencsér Attila, a somogyi közgyűlés fideszes vezetője. A megyei közgyűlési elnökök a saját pénzükből fizetik azt a fejenként körülbelül 200 ezer forintot, amelyet gyermekvédelmi célokra ajánlottak fel.
 
Benedek pápánál jártak a tolnai cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
A vatikáni útjáról tartott sajtótájékoztatót a megyei cigány kisebbségi önkormányzat.
 
Elmaradt az önfeloszlatás - közmeghallgatás a csabai roma önkormányzatnálPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
Fejek hullanak majd a békéscsabai cigány kisebbség ülésén - jött a sejtelmes „füles", és már a folyosón felfokozott volt kedden délelőtt a hangulat.
 
Trócsányi László párizsi nagykövet a romaügyről, a tanulságokrólPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. A Europe Direct Szeged által a romastratégiáról szervezett konferencia után Trócsányi László párizsi nagykövetet kérdeztük.
 
A Páneurópai Roma Stratégia elfogadtatása miatt utaztak közgyűlési elnökök az Azori-szigetekrePDF Print E-mail
Monday, 05 December 2011
A 12 megyei közgyűlési elnök azért utazott november végén, az Azori-szigeteken megtartott Európai Régiók Gyűlésére (AER), mert az ülésen magyar előterjesztésre a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról döntöttek - közölte pénteken több résztvevő az MTI megkeresésére.
 
Még az LMP-szimpatizánsok fele is előítéletesPDF Print E-mail
Monday, 05 December 2011
A legnagyobb kiugrást - kevéssé meglepő módon - a Tárki kérdőívének „cigánybűnözős" kérdésénél mutatták ki: a jobbikosok 79 százaléka részben vagy teljes mértékben egyetért azzal, hogy „a cigányoknak a vérükben van a bűnözés".
 
A kisebbség helyzete volt a Közéleti Kávéház témájaPDF Print E-mail
Monday, 05 December 2011
A Közéleti Kávéházban péntek este Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Önkormányzat elnöke és Hajdú Géza, a dorozsmai művelődési ház igazgatója beszélt a cigányság múltjáról, a felzárkóztatás lehetőségeiről és akadályairól.
 
Derdák: a Jobbik sem zárná be a cigányiskolátPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Bár az egyházügyi törvény ellehetetleníti a sajókazai romaprogramot, a helyi iskola vezetője szerint győzni fognak. Ahogy azt Gandhi megírta.
 
Kórházi adomány, gyermekeknekPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Százezer forinttal és Mikulás csomagokkal érkezett a cigány kisebbségi önkormányzat küldöttsége csütörtökön a Megyei Kórház Koraszülött és Újszülött-pathológiai Osztályára, hogy segítsen az osztályon, s így az ott kezelt gyerekeken is.
 
A hónap végéig meg kell határozni a cigányok sorsátPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Emlékeztették az Európai Bizottság illetékes tagjai az európai uniós tagországokat csütörtökön arra, hogy a hónap végén lejár a határidő, amelyet a nemzeti romaintegrációs stratégiák elkészítésére és Brüsszelbe juttatására szabtak meg.
 
CKÖ: évzáró rendezvényen összegezték a közmunka tapasztalataitPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Éves beszámolón tájékoztatta a sajtót és az érdeklődőket a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Közmunka program és oklevélosztás.
 
Roma ikonok - Megjelent Lakatos Erika fotográfiai albumaPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Roma ikonok, New York - Budapest, 1996-2011 címmel megjelent Lakatos Erika fotográfiai albuma, melyben roma nyelven is olvashatók a képekhez fűzött történetek.
 
Tárgyalások a KIM és a Rajkó Művészegyüttes között a zenekar jövőjérőlPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
A Rajkó Művészegyüttes vezetői szerdán tárgyalásokat kezdtek Latorcai Csabával, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával a 60 éve alakult együttes zenekarának megmentéséről. A KIM tervei szerint a minisztériumhoz tartozó Design Terminál Nonprofit Kft. működtetné a továbbiakban a Rajkó Zenekart.
 
Elfogadták a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiátPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
A kormány szerdai ülésén elfogadta a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiát; a dokumentum egyesíti a gyermekszegénységgel, a romaüggyel, és hátrányos helyzetű térségekkel kapcsolatos stratégiákat - jelentette be a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Pályázatot hirdet a kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
December 5-ig még beadhatják pályázataikat a diákok a Zombai Cigány Kisebbségi Önkormányzat TÉT (Tanulás-Élet-Talponmaradás) címmel meghirdetett ösztöndíjára - tájékoztatta lapunkat Szancsik Mária elnök.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk