Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Vasárnap lép hatályba az új nemzetiségi törvényPDF Print E-mail
Saturday, 31 December 2011
Vasárnap, az alaptörvénnyel együtt lép hatályba az új nemzetiségi törvény, amely az eddigieknél több jogot biztosít a Magyarországon élő nemzetiségeknek.
 
Legenda a falonPDF Print E-mail
Saturday, 31 December 2011
Évtizedek óta filmezi a hazai romák életét Böjte József rendező. Egyik emlékezetes sikere volt az a portréfilm, amelyet a fiatal cigány jogvédőről és szociális munkásról, Sztojka Katiról készített, és amellyel 1989-ben elnyerte a miskolci filmfesztivál fődíját. Legújabb, A Freskófalu legendája című filmje viszont hagyományos szociográfia. Van ugyan központi hőse - Pásztor Eszter, a bódvalenkei civil fejlesztő program vezetője -, mégsem portré.
 
Felmondtak a Mátyás-pincében 40 éve játszó cigányzenekarnakPDF Print E-mail
Saturday, 31 December 2011
Letöltötte felmondási idejét a világhírű zenekar, ifj. Déki Lakatos Sándor, a dinasztia hetedik prímása nem tudott megegyezni a budapesti Mátyás-pincét működtető befektetői csoporttal a folytatásról. Az üzlettulajdonos lemondott a közel negyven éve itt játszó zenekarról, Dékiéket másik társulatra cserélik, a zenészek máshol folytatják pályafutásukat.
 
Országjáró kampányba kezd az MCF Roma Összefogás PártPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Országjáró "helyzetértékelő és tagtoborzó" kampányba kezd az MCF Roma Összefogás Párt a két ünnep között, hogy a romák tapasztalatait begyűjtve készüljön a következő évek választásaira - közölte a párt szóvivője az elnökségi ülésen hozott döntést ismertetve csütörtökön az MTI-vel.
 
Amen te del o Del tusa khetanes!PDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Ma sem tudható pontosan, hogy a romáknak voltak-e saját ünnepeik. Ha voltak is ilyen ünnepek, nyom nélkül tűntek el a múltban a több száz éves vándorlásuk során. Helyüket elfoglalták a befogadó népek által megült jeles napok. Az európai cigányságnak keresztény ünnepei vannak, melyeket a többségiek hagyományaira építve saját kultúrájukkal ötvöztek.
 
Ételt és ruhát osztottak a Mindszent térenPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Karácsonyi gyertyaláng 2011 elnevezésű programsorozata keretében a tegnapi után másodszor tartott ingyenes melegétel-osztást a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat, ezúttal a Mindszent téren. Az esemény egyik fővédnökeként Pfliegler Péter alpolgármester is részt vett az eseményen.
 
Ők igazán szeretik a cigány gyerekeketPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) karácsonyi ünnepségén köszöntötte a hátrányos helyzetű gyermekeket Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Farkas Flórián, az ORÖ elnöke, országgyűlési képviselő, valamint Schmitt Pálné Makray Katalin.
 
Dógi János átállt GyurcsányhozPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Teleki László elnökségi tag rátelepedett a szervezetre, ezért inkább Gyurcsány új pártját választotta az MSZP Dógi János által vezetett cigánytagozata.
 
Meleg étel, meleg szó a rászorulóknakPDF Print E-mail
Sunday, 25 December 2011
Melegétel osztásával folytatódott a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat Karácsonyi gyertyaláng 2011 című programja szerdán. 350 adag ebédet osztottak szét az Újgyőri főtéren - csütörtökön hasonló mennyiséggel várják a rászorulókat a Mindszent téren.
 
A népszámlálási adatokhoz kötötték a nemzetiségi választástPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Az Országgyűlés hétfőn új jogszabályt alkotott a nemzetiségekről, ami alapján 2014-től csak azokon a településeken lehet majd nemzetiségi választást tartani, ahol a népszámlálásai adatok alapján legalább harmincan az adott nemzetiséghez tartozónak vallották magukat.
 
Mélyszegénységben élőket segítő mintaprogram indul NyíregyházánPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Mélyszegénységben élőket segítő mintaprogram indul Nyíregyházán januárban; a lakhatási és a foglalkoztatási körülményeket javító tervek megvalósítására az önkormányzat és az érintett szervezetek hétfőn konzorciumot hoztak létre.
 
Kanadában Horváth Aladár lefasiztászta MagyarországotPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára elképesztőnek tartja Horváth Aladár volt szabad demokrata képviselő, roma politikus azon kanadai kijelentéseit, melyekben tulajdonképpen lefasisztázta Magyarországot - írja a Magyar Nemzet.
 
Ingyen építőanyagot kapnak a miskolci cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Ingyen építőanyagot ad a Miskolci Önkormányzat lakásfelújításra a romáknak. A feltétel mindössze annyi, hogy kifizessék a városnak a felhalmozott lakbértartozást. A program részeként két ház már elkészült, a munkát a bérlők végzik, és egyre nagyobb az érdeklődés.
 
ÁDER: EZER AJÁNLÓSZELVÉNY KELLHET AZ INDULÁSHOZPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Az új választási rendszer részleteiről tájékoztatta a Budapesten dolgozó külföldi diplomatákat hétfőn a Külügyminisztériumban Áder János. A fideszes politikust elsősorban a határon túli magyarok szavazati jogáról faggatták a nagykövetségek munkatársai, amellyel kapcsolatban elmondta: van megoldási javaslatuk arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság (Ab) kifogást emel az ellen, hogy a külföldi magyarok a tervek szerint csak listára szavazhatnak. 
 
Hetvennyolc lövés, hat áldozatPDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
December 9-én befejeződött a cigányok elleni sorozatgyilkosság tárgyalásának (szeptember 16-án kezdődött) második fordulója, folytatás februárra várható. A vád "előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények".
 
Egzisztenciális okok miatt...PDF Print E-mail
Tuesday, 20 December 2011
Iskolatáskát, teli tolltartót kaptak a gyerekek, meg Barbie-s uzsonnásdobozt. De nem ez a legfontosabb, hanem hogy látjuk: a tanárok szeretik őket, nem félnek megsimogatni egy cigány gyerek fejét - ezt mondja a Borsod megyei kistelepülés, Csernely parkjában Radics Rita.
 
Átadták a kissebbségi díjakatPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
Magyarország, mint mindegyik közép-európai ország, kicsiben a sokszínűség mintapéldája lehet, ahol évszázadok óta a nemzetiségek békében gyarapodva élnek egymás mellett - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken a Parlamentben, az idei Kisebbségekért Díj Hazai Kisebbségekért Tagozata elismeréseinek átadásán.
 
Kisebbségi műsorok tárgyában hozott döntést egy osztrák bíróságPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
Döntést hozott az osztrák közigazgatási bíróság az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) egy 2008-as fellebbezése ügyében a kisebbségi adások tárgyában - értesült az MTI.
 
Száz cipősdobozt töltött meg az IKSZPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
Debrecen - Idén az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat karácsonyi programjához.
 
Karácsonyi ajándékosztás lesz a NagytemplombanPDF Print E-mail
Saturday, 17 December 2011
A Magyar Református Szeretetszolgálat programjának köszönhetően a nehéz helyzetben élő gyerekeknek és családoknak is teljes lehet az ünnep.
 
Bemutatta programját a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalomPDF Print E-mail
Friday, 16 December 2011
A budapesti sajtótájékoztatón Istvánffy András koordinátor elmondta, hogy tagságuk a következő fél évben fogja megvitatni a pártprogramot, amit a májusi alakuló kongresszus fogad majd el. Hangsúlyozta, hogy pártprogramjuk alapján fogják elkészíteni 2014-es választási programjukat. A koordinátor kitért arra is, hogy alapeszméjük a patriotizmus, ami egyaránt elutasítja a bezárkózó nacionalizmust és a rossz értelemben vett kozmopolitizmust is.
 
Átadták a Vályi István-díjat BajnánPDF Print E-mail
Friday, 16 December 2011
A cigány gyermekek körében kifejtett nevelői munkájáért elsőként Lévay Edit nyugalmazott védőnő részesült a Vályi István-díjban; az elismerést Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár adta át csütörtökön Bajnán, a Komárom-Esztergom megyei kisebbségek napján.
 
Sokan reménykednek a kanadai csodábanPDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
Nem olvashat az ember híreket anélkül, hogy ne botlana kivándorló cigányokról szóló cikkbe. Vajon miért akarnak elmenni az országból a romák? És tényleg jobb élet várja őket a távoli országokban? A kérdésekre Nótár Ilona, a sosinet.hu munkatársa keresett válaszokat
 
Hátrányos helyzetű gyermekeket fogadott a KDNP frakcióvezetőjePDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
A kazincbarcikai Don Bosco Szakiskola és Szakközépiskola harminc hátrányos helyzetű, főként roma diákját látta vendégül a közelgő karácsonyi ünnepek alkalmából a Parlamentben Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerdán.
 
A malmői cigánykaraván - A vándorló romák kulturális színfoltnak számítanakPDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
Immár ötödik éve ősszel Malmőbe gyűlnek a svédországi cigányok. Eleinte amolyan kis kulturális találkozó volt ez, de hamarosan az egész ország tudott róla, a messze északról is érkeztek résztvevők.
 
A Magyar népmesék után jönnek a cigány népmesékPDF Print E-mail
Thursday, 15 December 2011
A karácsonyi iskolai szünetben, december 23-ától vetíti az m2-es csatorna a Magyar népmesék című rajzfilmsorozat nemrég elkészült, utolsó 11 epizódját. A századik részt január 2-án láthatja a közönség.
 
Múltunk közös lesz a jövőben is!PDF Print E-mail
Wednesday, 14 December 2011
2009-ben a Fővárosi Cigány Önkormányzat megalapította a Múltunk közös lesz a jövőben is! díjat. Az elismerést olyan emberek, szervezetek, cégek kapják minden évben, akik munkájukkal, tetteikkel sokat tesznek azért, hogy a budapesti cigányoknak könnyebb legyen. Munkahelyeket teremtenek, támogatnak bennünket erkölcsileg, szakmailag, anyagilag, részt vesznek programjainkban, segítik munkánkat önzetlenül és feltételek nélkül.
 
Horváth Aladár a magyar romák befogadása mellett érvelt KanadábanPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A magyarországi roma lakosság több mint fele joggal érezheti szülőföldjén közvetlen veszélyben magát, ezért Kanadának el kell gondolkodnia azon, hogy képes-e a tömeges befogadásukra - jelentette ki az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleménye szerint Torontóban Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom elnöke, aki az Emberi Jogok Világnapja alkalmából tartott előadást a kanadai nagyvárosban.
 
Hazugság miatt égették fel a cigánytelepetPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
Már későn, de kiderült, hogy hazudott az a 16 éves olasz lány, aki korábban azt állította: megerőszakolta őt két cigány férfi.
 
Forgács István: ez az ország pozitívan akar csalódni a cigányokbanPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
Az előítéletek egészséges dolgok, mindenkinek vannak előítéletei. Komoly gond akkor van velük, ha beigazolódnak. Márpedig a magyar társadalom azt éli meg évtizedek óta, hogy folyamatosan beigazolódnak a cigányokkal kapcsolatos előítéletei - mondja Forgács István romaügyi szakértő, a debreceni református romakollégium tanácsadója és tanára.
 
Mi lesz a borsodi romákat oktató buddhista közösséggel?PDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mintegy félezer cigány diákot oktató Dzsaj Bhim Buddhista Közösség missziós és karitatív tevékenységének ellehetetlenülésére hívta fel a figyelmet hétfőn sajtótájékoztatón az MSZP.
 
"Biztos kezdet" - Motivációs hétvégére került sor PiliscsabánPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A Filadelfia Evangélikus Egyházközség szervezésében a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatásával motivációs hétvégére utazott egy nyolcvankét tagú csoport Nyírtelek-Görögszállásról.
 
Romák gyárthatják a biotéglát GyomaendrődönPDF Print E-mail
Tuesday, 13 December 2011
A Start közmunkaprogram keretében hamarosan biotégla gyártása kezdődik Gyomaendrődön. A megvalósításban az önkormányzat szorosan együttműködik a Cigány Szervezetek Országos Szövetségével.
 
Jog-per-bűnügy Romagyilkosságok - Februárban folytatódik a perPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
A jövő év februárjában folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon, ahol pénteken tanúmeghallgatást tartottak.
 
Gyöngyöspata - Ombudsman: csak látszólag rendeződtek a helyi viszonyokPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
Gyöngyöspatán csak látszólag rendeződtek a helyi viszonyok; a félelmek, a kölcsönös bizalmatlanság, a gyanakvás és az elkülönülés nem múlt el, a mindennapok részévé vált - állapította meg utóvizsgálatában a kisebbségi ombudsman, és mindezek orvoslására ajánlásokat, javaslatokat fogalmazott meg.
 
Cigányok karácsonya: zsúfolásig telt a művelődési házPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
A Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata péntek délután rendezte meg a TEMI FRIED Művelődési Házban a mikulásnapi és egyúttal karácsonyi ünnepségét.
 
A kirekesztésért az elmúlt 20 év minden kormánya felelPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
„A roma kisebbség tagjai ma nem egyenlőek a törvény előtt, a megkülönböztetésük mindennapos, nem egyenlőek a munkaerőpiacon, az oktatásban, az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban, a rendőrök szemében" - sorolta Dénes Balázs, hogy mit jelent a gyakorlatban, hogy ma Magyarországon az egyes számú emberi jogi probléma a cigányság helyzete.
 
Azt állítja a roma vezető, megalázták egy áruházbanPDF Print E-mail
Monday, 12 December 2011
Alaptalanul gyanúsította meg lopással egy mohácsi nagyáruház biztonsági őre, állítja Kovács István, a Mohácsi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, megyei közgyűlési képviselő.
 
KDNP: Kamarás István soha nem volt sem pártelnöki, sem miniszterelnök-helyettesi tanácsadóPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Soha nem volt Kamarás István sem pártelnöki, sem miniszterelnök-helyettesi főtanácsadó - reagált a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Népszava csütörtöki számában megjelentekre.
 
A magyar kisebbséghez tartozók vettek részt legmagasabb arányban a horvátországi választásokonPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Az összes horvátországi kisebbség közül a magyarok részvételi aránya volt a legmagasabb a hétvégén lezajlott parlamenti választásokon.
 
Debrecenben megkezdte működését az ország első cigány szakkollégiumaPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Debrecen - A kormány támogatja ezt a munkát, mert olyan roma értelmiségiekben érdekelt, akik képesek példát mutatni együttműködésből, tudásból, kultúrából - véli az államtitkár.
 
A pénz miatt nem tudtak segíteniPDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
Csak ülésezett volna csütörtök reggel a Kaposvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat, egy tag betegsége ugyanis határozatképtelenné tette a testületet. A képviselők délutánra gyűltek össze megfelelő számban, így a döntéseket fél napos csúszással ugyan, de meghozták.
 
Farkas Flórián: "aki nem akar magáért tenni, azon nehéz segíteni"PDF Print E-mail
Friday, 09 December 2011
A roma ügy nem roma ügy, hanem össztársadalmi és nemzeti sorskérdés - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent interjúban.
 
Zsarolja a minisztérium a Rajkó együttest?PDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Adja fel a függetlenségét, legyen a minisztérium zenekara - ezt az ajánlatot tette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára tegnap, amikor meglátogatta a Rajkó Művészegyüttest. Ha beleegyeznek, megkapják azt a csaknem negyvenmillió forintot, amit a KIM meghívásos, zárt pályázatán augusztusban elnyertek. A Rajkó Művészegyüttes tagjai már tíz hónapja nem kapnak fizetést, van, aki éhezik.
 
Egymás ellen a romák, túl nehéz a kisebbségi közös nevezőPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Nem jutnak közös nevezőre a tagok - leginkább ezért recseg-ropog néhány cigány kisebbségi önkormányzat intézménye Somogyban.
 
Emigrált Semjén roma főtanácsadójaPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
A Kanadában menedékjogot kért Kamarás István azt mondja, nem akarta nevét adni a kormány szerinte cigányokat megnyomorító intézkedéseihez.
 
Romagyilkosságok - Kapcsolatban volt Kiss Árpád és a koronatanú az eljárás soránPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Meg nem engedett kapcsolatot tartott fenn az eljárás során a romák elleni támadások elsőrendű vádlottja a büntetőügy koronatanújának számító Fehérné Nyalka Évával - derült ki a Pest Megyei Bíróságon zajló per szerdai tárgyalásán.
 
Mozgolódik az SZDSZPDF Print E-mail
Thursday, 08 December 2011
Újjáalakulnak az SZDSZ egyes helyi szervezetei - jelentette be a párt.
 
Romagyilkosságok - Tanúmeghallgatással folytatódott a büntetőperPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon.
 
Gyermekvédelmi célra ajánlják fel az azori-szigeteki út költségét a fideszesekPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
Gyermekvédelmi célra ajánlja fel azori-szigeteki utazásának költségét a tizenkét megyei közgyűlési elnök - közölte egyikük, Gelencsér Attila, a somogyi közgyűlés fideszes vezetője. A megyei közgyűlési elnökök a saját pénzükből fizetik azt a fejenként körülbelül 200 ezer forintot, amelyet gyermekvédelmi célokra ajánlottak fel.
 
Benedek pápánál jártak a tolnai cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
A vatikáni útjáról tartott sajtótájékoztatót a megyei cigány kisebbségi önkormányzat.
 
Elmaradt az önfeloszlatás - közmeghallgatás a csabai roma önkormányzatnálPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
Fejek hullanak majd a békéscsabai cigány kisebbség ülésén - jött a sejtelmes „füles", és már a folyosón felfokozott volt kedden délelőtt a hangulat.
 
Trócsányi László párizsi nagykövet a romaügyről, a tanulságokrólPDF Print E-mail
Wednesday, 07 December 2011
3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamiért az érdeklődés középpontjába kerültek, és olyanoknak, akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. A Europe Direct Szeged által a romastratégiáról szervezett konferencia után Trócsányi László párizsi nagykövetet kérdeztük.
 
A Páneurópai Roma Stratégia elfogadtatása miatt utaztak közgyűlési elnökök az Azori-szigetekrePDF Print E-mail
Monday, 05 December 2011
A 12 megyei közgyűlési elnök azért utazott november végén, az Azori-szigeteken megtartott Európai Régiók Gyűlésére (AER), mert az ülésen magyar előterjesztésre a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról döntöttek - közölte pénteken több résztvevő az MTI megkeresésére.
 
Még az LMP-szimpatizánsok fele is előítéletesPDF Print E-mail
Monday, 05 December 2011
A legnagyobb kiugrást - kevéssé meglepő módon - a Tárki kérdőívének „cigánybűnözős" kérdésénél mutatták ki: a jobbikosok 79 százaléka részben vagy teljes mértékben egyetért azzal, hogy „a cigányoknak a vérükben van a bűnözés".
 
A kisebbség helyzete volt a Közéleti Kávéház témájaPDF Print E-mail
Monday, 05 December 2011
A Közéleti Kávéházban péntek este Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Önkormányzat elnöke és Hajdú Géza, a dorozsmai művelődési ház igazgatója beszélt a cigányság múltjáról, a felzárkóztatás lehetőségeiről és akadályairól.
 
Derdák: a Jobbik sem zárná be a cigányiskolátPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Bár az egyházügyi törvény ellehetetleníti a sajókazai romaprogramot, a helyi iskola vezetője szerint győzni fognak. Ahogy azt Gandhi megírta.
 
Kórházi adomány, gyermekeknekPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Százezer forinttal és Mikulás csomagokkal érkezett a cigány kisebbségi önkormányzat küldöttsége csütörtökön a Megyei Kórház Koraszülött és Újszülött-pathológiai Osztályára, hogy segítsen az osztályon, s így az ott kezelt gyerekeken is.
 
A hónap végéig meg kell határozni a cigányok sorsátPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Emlékeztették az Európai Bizottság illetékes tagjai az európai uniós tagországokat csütörtökön arra, hogy a hónap végén lejár a határidő, amelyet a nemzeti romaintegrációs stratégiák elkészítésére és Brüsszelbe juttatására szabtak meg.
 
CKÖ: évzáró rendezvényen összegezték a közmunka tapasztalataitPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Éves beszámolón tájékoztatta a sajtót és az érdeklődőket a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Közmunka program és oklevélosztás.
 
Roma ikonok - Megjelent Lakatos Erika fotográfiai albumaPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
Roma ikonok, New York - Budapest, 1996-2011 címmel megjelent Lakatos Erika fotográfiai albuma, melyben roma nyelven is olvashatók a képekhez fűzött történetek.
 
Tárgyalások a KIM és a Rajkó Művészegyüttes között a zenekar jövőjérőlPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
A Rajkó Művészegyüttes vezetői szerdán tárgyalásokat kezdtek Latorcai Csabával, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával a 60 éve alakult együttes zenekarának megmentéséről. A KIM tervei szerint a minisztériumhoz tartozó Design Terminál Nonprofit Kft. működtetné a továbbiakban a Rajkó Zenekart.
 
Elfogadták a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiátPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
A kormány szerdai ülésén elfogadta a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiát; a dokumentum egyesíti a gyermekszegénységgel, a romaüggyel, és hátrányos helyzetű térségekkel kapcsolatos stratégiákat - jelentette be a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Pályázatot hirdet a kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Friday, 02 December 2011
December 5-ig még beadhatják pályázataikat a diákok a Zombai Cigány Kisebbségi Önkormányzat TÉT (Tanulás-Élet-Talponmaradás) címmel meghirdetett ösztöndíjára - tájékoztatta lapunkat Szancsik Mária elnök.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-01-19
  Ma szenvedélyre vágyunk, de nem szívesen bonyolódunk kalandokba. Inkább kedvesünkkel élnénk meg a mély érzelmeket. Töltsünk több időt együtt és hangolódjunk rá egymás igényeire! Ma alhasunk lesz érzékenyebb. Ha nőgyógyászati panaszaink vannak, akkor kellemetlenül felerősödhetnek. A gyógynövények enyhíthetik a panaszokat, használhat például az ülőfürdő cickafarkkal. A kismamák a mai napon tartózkodjanak a fizikai megterheléstől!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.január 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-01-18
  Ma szenvedélyes hangulatban leszünk, szívesen töltjük az időnket kedvesünkkel. Ha úgy érezzük, hogy mással is flörtöl, akkor kémkedni kezdünk utána. Ne hagyjuk, hogy a féltékenység megmérgezze kapcsolatunkat! Ma az alhasunk lesz érzékenyebb, használhatunk gyógynövényeket a nőgyógyászati problémák megoldására. Figyeljünk arra, hogy agresszív orvosi beavatkozásokat ne végezzenek ma alhasunk területén. Gondoljuk végig, hogy mikor voltunk utoljára szűrővizsgálaton!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek