Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Összeverekedtek a cigányok GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
Összeszólalkozott, majd kézi szerszámokkal felfegyverkezve egymásnak esett két csoport szerda délután Gyöngyöspatán, a tömegverekedésben hárman könnyebben megsérültek - közölte Lázár Levente, a Heves megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
 
Miskolci romáknál vizsgálódtak a kanadai határrendészekPDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
Információink szerint hétfőn Miskolcon jártak a kanadai határrendészeti szervek képviselői, mivel a városból és vonzáskörzetéből is igen nagy számban próbálnak kivándorolni romák a tengerentúli országba. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat adatai szerint az elmúlt négy-öt évben legalább kétezer miskolci roma kísérelte meg a tengerentúli letelepedést.
 
Eljárási hibákat javított ki a bíróságPDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
A romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi figyelmeztetésével összefüggésben ejtett eljárási hibákat javított ki a Pest Megyei Bíróság az ügyben folyó büntetőper keddi tárgyalásán.
 
Sajnálatos, hogy Magyarországon bárkit is megtámadhatnakPDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
Vágó Gábor sajnálatosnak tartja, hogy Magyarországon bárkit is megtámadhatnak, de a szóvivő szerint a konfliktus szításával kapcsolatos felelősség nem az LMP-t terheli. A politikus erről keddi parlamenti sajtótájékoztatóján beszélt, arra reagálva, hogy kedden rálőttek Juhász Oszkárra, Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére.
 
Nem járhatnak uszodába a patai cigánygyerekekPDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
Beperelte a gyöngyöspatai Mekcsey Demeter Általános Iskola és Napközi Otthont, illetve az intézményt fenntartó önkormányzatot az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány.
 
Cigányút: hovatovább?PDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
„Hovatovább roma művészet?" teszi fel a kérdést a Beszélő folyóirat fesztiváljának címadó beszélgetése. A hétnapos, ingyenes Hovatovább fesztiválon cigányábrázolásoké és cigányművészeké a terep, a kérdés pedig, hogyan-hovatovább?
 
Losonci Bálint: fals képet formál a média Gyöngyöspatáról!PDF Print E-mail
Wednesday, 30 November 2011
Az Év Borászfelfedezettjét az elmúlt hónapokban többször is megszólaltatta a média a gyöngyöspatai, cigány-magyar ellentétek eseményei kapcsán. A Házon Kívül stábja nemrégiben készített interjút vele, amelyet a szerkesztők úgy állítottak össze, hogy kihagyták a borász leglényegesebb gondolatait, aki szerint a közvélemény így ismét fals képet alakíthat ki a faluban élők helyzetéről, de legalábbis az ő állásfoglalásáról.
 
Rálőttek a gyöngyöspatai polgármesterrePDF Print E-mail
Tuesday, 29 November 2011
Ismeretlenek rálőttek a Heves megyei Gyöngyöspata polgármesterére; az esetről maga a jobbikos Juhász Oszkár tett bejelentést hétfőn éjjel.
 
Morvai: befolyásos emberek szóltak oda a GandhibaPDF Print E-mail
Tuesday, 29 November 2011
A Jobbik EP-képviselője szerint a cigányság álképviselői félnek attól, hogy a romák valós problémáikról beszélnek.
 
Verhetetlen cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 29 November 2011
Nevéhez fűzik a világon is példátlan cigány futballválogatott megszervezése. Nincs olyan meccs, amit ne nyernének meg. XVI. Benedek pápa arra biztatta őket, verjék meg a svájci gárdát, és eleget tettek a kérésnek. A focisták gyöngyöspatai származású „cigánybárója" végzett kemény bányamunkát, jeleskedett közügyekben, mindmáig önzetlenül segít másokon. Mezei Istvánnal beszélgettünk.
 
Tizennyolc diákot támogat a kisebbségi önkormányzatPDF Print E-mail
Monday, 28 November 2011
Húsz pályázat érkezett a cigány kisebbségi önkormányzat tanulmányi ösztöndíjára.
 
Romagyilkosságok - Félbeszakította a bíró a tárgyalástPDF Print E-mail
Monday, 28 November 2011
Félbeszakította a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének pénteki tárgyalását a bíró, mert a másodrendű vádlott nem fogadta el helyettes védőjét, ügyvédje pedig más ügy miatt nem tudott megjelenni a Pest Megyei Bíróságon.
 
Cigányok ezrei indulnak ismét útnak KanadábaPDF Print E-mail
Monday, 28 November 2011
Tíz éve Kanada egyszer már bevezette a vízumkényszert Magyarországgal szemben a cigány bevándorlók miatt. Mostanság ismét romák ezrei indulnak a tengerentúlra - írja a Somogyi Hírlap.
 
Balog Zoltán: az ORÖ nemzetiségi iskolákat működtethetnePDF Print E-mail
Monday, 28 November 2011
A kormányzat erősíteni szeretné az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) iskolafenntartó szerepét - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy pénteki budapesti konferencián.
 
Balog Zoltán: A cigány értelmiség ne hagyjon magából áldozatot csinálni!PDF Print E-mail
Monday, 28 November 2011
A leendő roma értelmiség legyen tudatában a jogainak, és legyen meg benne az öntudat, hogy saját magán múlik, mi lesz belőle - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szombaton Esztergomban egy konferencián.
 
Romagyilkosságok: hárított a rendőrPDF Print E-mail
Monday, 28 November 2011
A helyszínelés körülményeire és félretájékoztatásra hivatkozva szabadkozott a Tatárszentgyörgyön elkövetett kettős gyilkosság terepszemléjére érkező dabasi rendőr a romagyilkosságok perének tegnapi tárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon; eleve nem gyilkossághoz, hanem egy két ember életét kioltó tűzesethez hívták őket, és már a tűzoltók után, utolsóként érkeztek a Csorba család cigánysoron lévő házához. Sőt ő is csak később tudta meg, hogy emberölés történt.
 
RÖVIDHÍR - Tanúmeghallgatással folytatódott a bizonyítási eljárásPDF Print E-mail
Friday, 25 November 2011
A tatárszentgyörgyi emberöléssel összefüggő tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Pest Megyei Bíróságon.
 
Schiffer világossá tette: 2014-ben sem lesz együttműködés az MSZP-velPDF Print E-mail
Friday, 25 November 2011
A demokratikus ellenzéki pártok nem tartanak jobbikos áttöréstől. Az MSZP változtat kelet-magyarországi politikáján, és szakít a cigányprobléma egyoldalú megközelítésével. Az LMP megértő lenne a szélsőjobb párt támogatóival, és még a kormány leváltása érdekében sem lenne hajlandó együttműködni a szocialistákkal.
 
Juhász: "szebb jövőt", köszöntek az alakzatban vonuló cigánygyerekekPDF Print E-mail
Friday, 25 November 2011
Juhász Oszkárt, Gyöngyöspata jobbikos polgármesterét hallgatta meg a Békés Megyei Bíróság csütörtökön délelőtt a Szebb jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatása miatt indított polgári peres eljárásban.
 
Balog Zoltán: a romastratégia minden szegényen segíteni akarPDF Print E-mail
Friday, 25 November 2011
A magyar romastratégiával, annak intézkedéseivel a kormány a mélyszegénységben élő embereken akar segíteni, és nem csak a kisebbséghez tartozókon - erről Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt a témában tartott csütörtöki, budapesti konferencián.
 
Tolerancia díjas pedagógusokPDF Print E-mail
Friday, 25 November 2011
Apátfalva - Tolerancia díjjal tüntetett ki a napokban két helyben dolgozó pedagógust az Apátfalvi Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
 
Mesterházy: a cigánykérdés nem jogvédelmi kérdésPDF Print E-mail
Friday, 25 November 2011
Nem lehet kizárólag jogvédelmi oldalról megközelíteni a roma emberek problémáit, az oktatási, egészségügyi, munkaügyi, szociális, rendészeti és együttélési nehézségeket együtt kell kezelni - mondta Mesterházy Attila csütörtökön Budapesten, A baloldal és a szélsőjobboldal küzdelme című konferencián.
 
Botrány a cigány gimnáziumbanPDF Print E-mail
Thursday, 24 November 2011
A pécsi Gandhi Gimnázium a magyar Európai Parlamenti képviselőkkel mutatja be diákjainak, hogy hogyan működnek a Unió döntéshozó szervei. Az iskola meghívta Morvai Krisztinát, a Jobbik EP képviselőjét is, ezen azonban a szülők és a roma értelmiség is felháborodott, mondván, aki "cigánybűnözésről" beszél, ne tarthasson "rendhagyó történelemórát" a diákoknak. Morvai óráját végül az utolsó pillanatban lefújták.
 
A Gandhi Gimnáziumban tart előadást Morvai KrisztinaPDF Print E-mail
Thursday, 24 November 2011
Gidáné Orsós Erzsébet, a roma gimnázium igazgatója szerint nem utasíthatták vissza a Jobbik EP képviselőjének ajánlkozását. Morvai ez első jobbikos képviselő, aki a cigány gimnáziumban órát ad.
 
Jobbik: aki három tárgyból bukik, ismételjen évetPDF Print E-mail
Thursday, 24 November 2011
Ma folytatódott a Parlamentben a köznevelési törvényjavaslat vitája. A közoktatást átalakító indítvány megtárgyalásakor a Fidesz képviselője arra figyelmeztetett, hogy az oktatást nem lehet egyszerűen szolgáltatásnak tekinteni. Az MSZP a Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán közötti vitát elevenítette fel.
 
A Kongresszusi Központban zárja az évet a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Thursday, 24 November 2011
Minden évben a ZENE-BOR ünnepén december 30-án a Budapest Congress & World Trade Centerben nagyszabású gálakoncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar. Kétrészes műsoruk népzenéből, cigányzenéből és klasszikus zenéből áll.
 
Feljelentést nyújtott be a bíróságnak a másodrendű vádlottPDF Print E-mail
Thursday, 24 November 2011
A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadásokkal vádolt négy férfi egyike, Kiss István a Pest Megyei Bíróságon szerdán tartott tárgyaláson azt állította, hogy "valaki szándékosan meghamisította" a jegyzőkönyvet, s emiatt feljelentést nyújtott be.
 
Karácsonyi gyertyaláng a rászorulók megsegítésérePDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
A Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat Karácsonyi gyertyaláng címmel rendezvényekkel egybekötött adományozási akciót indított útjára. Az akciót támogatja a katolikus egyház, az adományokat a Mindszenti plébánia gyűjti. Az akció fővédnöke Palánki Ferenc segédpüspök és Pfliegler Péter alpolgármester.
 
Rövidhír - Feljelentést nyújtott be a bíróságnak a másodrendű vádlottPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
A jegyzőkönyv meghamisítása miatt feljelentést nyújtott be a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi egyike, Kiss István szerdán a Pest Megyei Bíróságnak.
 
Roma sportnap PocsajbanPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
Sportnapot rendeztek az elmúlt hét végén a pocsaji általános iskola tornatermében. A roma sportnapot minden évben megrendezik, ahová több település csapata szokott eljönni. Ezúttal Hosszúpályi, Bagamér és Pocsaj csapata mérte össze erejét futballban.
 
ORÖ: a romák számára kockázatos lehet kivándorolni KanadábaPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) arra figyelmezteti a magyarországi romákat: a Kanadába történő kivándorlás "komoly kockázatokat rejt magában".
 
Eddig 1500 MSZP-s ment át GyurcsányhozPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
Egyelőre valamivel több mint négyezer személy írt alá szándéknyilatkozatot vagy töltött ki már belépési nyilatkozatot a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő által vezetett Demokratikus Koalíció nevű pártba - tudta meg a Népszabadság. Ez kevéssel több mint a fele azoknak, akik korábban beléptek a formációba, amikor az még az MSZP egyik platformjaként működött.
 
Négy alapvető területet tartalmaz a romastratégiaPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási és Roma Stratégia négy alapvető területe az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás és az egészségügye - mondta a 2011-től 2020-ig szóló tervezetet ismertető Balog Zoltán
 
Rátgéber Felcsúton tartott kosáredzést gyerekeknekPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
Hátrányos helyzetű gyerekeknek tartott kosárlabdaedzést kedden Rátgéber László a Puskás Akadémián.
 
Győrbe érkezik a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Wednesday, 23 November 2011
A 100 Tagú Cigányzenekar rendhagyó koncertturnéjának első állomása Győr, a káprázatos akusztikájú Richter Teremben koncerteznek december 26-án.
 
Lezárult a roma népszámlálási kampányPDF Print E-mail
Tuesday, 22 November 2011
Az elmúlt húsz év legjelentősebb roma összefogása, amely erős közösségi aktivitást és szolidaritást generált a cigány közösségekben - hangzott el az Ide tartozunk! - Népszámlálás 2011 elnevezésű, a népszámlálást népszerűsítő roma civil együttműködési hálózat kampányzáró rendezvényén.
 
RMDSZ: a romániai magyarság szempontjából kedvezőek a népszámlálási részeredményekPDF Print E-mail
Tuesday, 22 November 2011
A romániai magyarság szempontjából kedvező népszámlálási részeredményekről számoltak be hétfőn Kolozsváron tartott sajtóértekezletükön a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tisztségviselői, akik szerint az eddigi adatok azt bizonyítják, hogy sikeres volt e szervezet tájékoztató, tudatosító kampánya
 
Meghosszabbították a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti bizottság megbízatásátPDF Print E-mail
Tuesday, 22 November 2011
Az Országgyűlés hétfőn jövő év március végéig meghosszabbította a gyöngyöspatai eseményeket feltáró eseti bizottság, eredetileg november 20-án lejáró megbízatását.
 
Romániai cigányok, brazíliai szegények magyar és lengyel fotós kiállításánPDF Print E-mail
Tuesday, 22 November 2011
Romániai cigányokról a magyar Berekai Judit, Sao Paolo egyik szegénynegyedének bokszolóiról a lengyel Tomasz Gudzowaty fotósorozatát láthatja a közönség közös kiállításon keddtől a budapesti Lengyel Intézetben.
 
LB: jogszerűtlenül oszlatta fel a rendőrség az Erzsébet téri gárdatüntetéstPDF Print E-mail
Tuesday, 22 November 2011
Jogszerűtlenül oszlatta fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2009. július 4-én a fővárosban a Magyar Gárda Erzsébet téri tüntetését - mondta ki a Legfelsőbb Bíróság (LB) a Kiss Róbert gárdafőkapitány kontra BRFK közigazgatási per felülvizsgálati tárgyalásán hétfőn.
 
A lakosság közel negyede roma VasváronPDF Print E-mail
Tuesday, 22 November 2011
Körmendről, Szombathelyről is költöztek roma családok Vasvárra, az elmúlt egy év alatt, a vasvári roma kisebbségi önkormányzat becslése szerint a hegyháti központban 20-25 százaléka a lakosságnak cigány származású - tájékoztatott Kánya László, a kisebbségi önkormányzat vezetője. A kisebbségi önkormányzat célja a munkahely-találás a helyi romáknak, például képzések szervezésével.
 
A jelszó a régi: irány Kanada!PDF Print E-mail
Monday, 21 November 2011
Javában tart a romakivándorlás Kanadába. Vegyes a kép. Némelyik megyében a helyi viszonyokat jól ismerő cigány vezetők sem tudnak arról, hogy a romák nagyobb számban elhagyták volna szülőföldjüket.
 
Nyolcvanmillióba került, hogy minél több cigány vállalja a hovatartozásátPDF Print E-mail
Monday, 21 November 2011
A népszámlálásban 782 roma ember dolgozott számlálóbiztosként, és több mint ezer fejtett ki valamilyen tevékenységet a népszámláláshoz kapcsolódóan. Nyolcvanmillió forintért.
 
Elégedetlenek a romákPDF Print E-mail
Monday, 21 November 2011
Elégedetlenek a megyei cigány kisebbségi önkormányzatok az Országos Cigány Önkormányzat munkájával. Főleg amiatt, mert az országos képviselet nem informálja a vidéki roma vezetőket.
 
A találkozások tíz évePDF Print E-mail
Monday, 21 November 2011
Cigány-magyar színháznak indult, és egy évtized alatt címke nélküli, független, a nemzetközi piacon keresett társulat lett belőle. A Maladype Színház neve „találkozásokat" jelent, nem véletlen, hogy ezeket keresi a Balázs Zoltán vezette csapat: hol új színházi formákkal, hol a közönséggel, hol kőszínházakból érkező, kalandra vágyó, népszerű színésznőkkel „randevúzik".
 
Benedek pápához mennek a cigányokPDF Print E-mail
Monday, 21 November 2011
A Vatikánba látogat a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat négy tagja, valamint 16 egyéb roma kisebbségi képviselő novemberben - döntötte el a megyei cigány kisebbségi önkormányzat csütörtöki ülésén.
 
Publikus részeredmények a román népszámlálásrólPDF Print E-mail
Monday, 21 November 2011
A lakosság számának csökkenése a jellemző a romániai Szatmár megye községeire az első, összesen 16 településre vonatkozó idei népszámlálási adatok szerint.
 
Matolcsy csak ma közli az IMF-felPDF Print E-mail
Friday, 18 November 2011
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter péntek délelőtt jelenti be a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációjának, hogy Magyarország egy biztosítás típusú megállapodást szeretne kötni az IMF-fel - közölte Orbán Viktor kormányfő, hangsúlyozva: Magyarország gazdasági önállósága továbbra sem lesz korlátozható.
 
Bölcskei Gusztáv: a válságnak spirituális gyökerei vannakPDF Print E-mail
Friday, 18 November 2011
Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke szerint a jelenlegi válságnak spirituális gyökerei vannak - az a bizalom és a hitelesség hiányából fakad -, ezért a krízisre adott válasznak is spirituális természetűnek kell lennie.
 
Andor: a romák ügyében most az uniós tagállamoknak kell lépniükPDF Print E-mail
Friday, 18 November 2011
Az EU-tagállamoknak az év első felében közösen elfogadott döntés értelmében hamarosan be kell nyújtaniuk az unióhoz saját nemzeti romaintegrációs stratégiájukat, aminek az elkészítésébe be kell vonniuk a cigány közösségek képviselőit is - figyelmeztetett Andor László EU-biztos csütörtökön Brüsszelben, az Európai Roma Platform ülésén.
 
100 zseniális cigány zenél Debrecenben!PDF Print E-mail
Friday, 18 November 2011
December 27-én Debrecenben koncertezik a 100 Tagú Cigányzenekar. A művészek a Kölcsey Központban lépnek fel.
 
A romák integrációjáról és a Nyugat-Balkánról szól a Pro Minoritate legújabb számaPDF Print E-mail
Friday, 18 November 2011
Az erdélyi és a magyarországi romák integrációjáról és a Nyugat-Balkánról szól a Pro Minoritate folyóirat legújabb száma, amelyet csütörtökön mutatnak be a Magyar Külügyi Intézetben. Mindkét témakör kapcsolódik Magyarország 2011. első félévi európai uniós elnökségének kiemelt feladataihoz.
 
Soros György romaoktatási uniós költségvetést sürget - EV-interjúPDF Print E-mail
Thursday, 17 November 2011
Nagyobb hozzájárulásra buzdítja Soros György az európai uniós tagországokat a romák integrációjának anyagi támogatásában a 2014-ben kezdődő hétéves EU-költségvetési tervidőszakban.
 
A tatárszentgyörgyi áldozatok hozzátartozóit hallgatták megPDF Print E-mail
Thursday, 17 November 2011
A tatárszentgyörgyi áldozatok családtagjainak meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Pest Megyei Bíróságon.
 
ORFK: javuló közbiztonság GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Thursday, 17 November 2011
Az esztendő második negyedévéhez képest Gyöngyöspatán jelentősen javult a bűnügyi helyzet - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által a község közbiztonsági helyzetéről készített elemzésében, amelyet az ORFK szóvivője szerdán juttatott el az MTI-hez.
 
NSU, mint a cigánygyilkosságokPDF Print E-mail
Thursday, 17 November 2011
Andreas Baader és társai az 1970-es években az „elnyomó fasiszta rendszer" és annak képviselői ellen vívtak városi gerillaháborút. Négy évtizeddel azután, hogy a szélsőbalos Vörös Hadsereg Frakció rémületben tartotta az egykori NSZK-t, az újraegyesített Németországot egy újbarna terroristacsoport sokkolja.
 
Győr is állomása a 100 Tagú Cigányzenekar többnapos, ünnepi koncertsorozatánakPDF Print E-mail
Thursday, 17 November 2011
A világon egyedülálló, Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar több mint 25 éves fennállása óta először többnapos turnéra indul idehaza. Ezért az időpontválasztás sem véletlen, 2011 karácsonya és szilvesztere között zajlik majd a négy Ünnepi Nagykoncert. A fellépések olyan jelentős kulturális élettel büszkélkedő vidéki városokat érintenek majd, mint Győr, Debrecen, Szeged és Pécs. Mindenkit várunk szeretettel, egy valódi, ünnepi és unikális koncertcsemegével!
 
Rövidhír - A tatárszentgyörgyi áldozatok hozzátartozóit hallgatták megPDF Print E-mail
Wednesday, 16 November 2011
A tatárszentgyörgyi áldozatok családtagjainak a meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Pest Megyei Bíróságon.
 
Négymillió forint többletforrást kap a Fővárosi Cigány Önkormányzat PDF Print E-mail
Wednesday, 16 November 2011
Négymillió forint többletforráshoz jut a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ), erről szerdán 29 igen és 3 nem szavazattal döntött a Fővárosi Közgyűlés.
 
Egymilliárdot osztanak szét Nyírbátor környékénPDF Print E-mail
Wednesday, 16 November 2011
A gazdasági válság ellenére is egymilliárd forint összegű adományt oszt szét a Demján Sándor Alapítvány Nyírbátor környékén. A szervezet 26 határon inneni és 5 romániai település szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeit segíti.
 
Fővárosi Közgyűlés - Elfogadták a napirendetPDF Print E-mail
Wednesday, 16 November 2011
21 igen, 7 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett elfogadta a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésének napirendjét a testület.
 
Macskafogó és 100 Tagú Cigányzenekar a Szegedi NemzetibenPDF Print E-mail
Wednesday, 16 November 2011
A Macskafogó musicalváltozatának premierje, Parti Nagy Lajos A Bandy-lányok című zenés mesejátéka, Petr Zelenka Hétköznapi őrültek című komédiája, valamint Szentpéteri Csilla, Palya Bea, Harcsa Veronika koncertjei, Karácsonyi Dixie Gála és 100 Tagú Cigányzenekar várja december folyamán a közönséget a Szegedi Nemzeti Színházban.
 
Bezárulhat Kanada a magyar romák előttPDF Print E-mail
Tuesday, 15 November 2011
Ottawa megelégelte a tömeges visszaéléseket az ország nagyvonalú menekültügyi rendszerével szemben, és jövőre sokkal szigorúbb szabályokat vezet be. A szigorítás elsősorban a magyarországihoz hasonló menekülthullámok leállítását célozza.
 
"...ahhoz asszisztáltok, hogy eltakarítsanak minket"PDF Print E-mail
Tuesday, 15 November 2011
Ébresztő! felütéssel nyílt levelet írt Bernáth Bálint, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat alelnöke a hadházi roma képviselőknek. Véleménye szerint a városban nem kizárólag a cigányok minden baj okozói.
 
Cigány szavak a magyar nyelvbenPDF Print E-mail
Tuesday, 15 November 2011
Sokan nem is gondolnák, hogy az általuk nap mint nap használt szavak cigány eredetűek lehetnek, pedig már háromszáz jövevényszó épült be nyelvünkbe.
 
Tolna megyei romákat fogad audiencián XVI. BenedekPDF Print E-mail
Monday, 14 November 2011
Hetventagú Tolna megyei zarándokcsoportot fogad audiencián XVI. Benedek pápa november 23-án - közölte a zarándoklat szervezője pénteken az MTI-vel.
 
Réthelyi Miklós: a szociális munka hatalmas társadalmi értékPDF Print E-mail
Monday, 14 November 2011
A szociális munka az emberi jogok, a társadalmi igazságosság és az esélyegyenlőség elveire épül, hatalmas társadalmi érték, amely az egyenlőség és az emberi méltóság tiszteletén alapul - jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pénteken Budapesten.
 
Kisléta volt polgármesterét hallgatta meg a bíróságPDF Print E-mail
Monday, 14 November 2011
A volt kislétai polgármester tanúkénti meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Pest Megyei Bíróságon.
 
Kocsis Fülöp püspök cigányul misézettPDF Print E-mail
Monday, 14 November 2011
November 8-án igazi ünnepnap volt a hodászi görögkatolikus cigány egyházközségben. A Főangyalok ünnepét tartották, és az Angyalok kertje óvoda második születésnapját is ünnepelték.
 
"Azt akarják, hogy többet ide cigány ne jöjjön" - megszólal a kanadai börtön rabjaPDF Print E-mail
Friday, 11 November 2011
"Puszta hazug szavakra" alapozva tartják börtönben a Pápáról kivándorolt család tagjait - állítja a kanadai emberkereskedelmi ügy egyik gyanúsítottja. A gyanúsítottak egyik ügyvédje szerint az ügy nem független a rasszizmustól, és mögötte felsejlik a roma menekültáradat miatt egyre idegesebb politika. Az [origo] riportja Kanadából, harmadik rész.
 
Jobbik: Vonják vissza a köznevelési törvényt!PDF Print E-mail
Friday, 11 November 2011
A Jobbik szerint a köznevelési törvénytervezet megalázza a pedagógusokat, „liberális befolyásokat" hagy meg, és beismeri: a kormány „nem tud mit kezdeni a cigánygyerekekkel".
 
Többletforrást kaphat a Fővárosi Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Friday, 11 November 2011
Négymillió forint többletforráshoz juthat a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ), ha a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán elfogadja az erre vonatkozó előterjesztést.
 
A kislétai támadás áldozatának rokonait hallgatták megPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
A kislétai támadás halálos áldozata rokonainak meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Pest Megyei Bíróságon
 
Cigánypasztorációs konferenciát tartottak EgerbenPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
Boldog Ceferino üzenete a Család évében címmel rendezték meg a 9. cigánypasztorációs konferenciát Egerben, a Szent János Lelkigyakorlatos Ház és Továbbképző Központban november 3-a és 5-e között, a Migrációs Iroda szervezésében, a Ceferino Ház közreműködésével.
 
Külföldi sajtó Magyarországról - A Le Monde a népszámlálásrólPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
A romák haboztak romának vallani magukat a magyarországi népszámláláson címmel közölt tudósítást kedd délután megjelent számában a Le Monde című napilap.
 
Újraindul a szénbányászat ÓzdnálPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
Az Ózdi Szénbányák Zrt. megkapta az engedélyt a farkaslyuki Gyürky-táró újranyitásához - írta az Észak-Magyarország szerdán.
 
Félő, hogy nem lesznek kész a romastratégiákPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
Szerdán fogadja el a kormány a magyar romastratégiát, amely a cigányság társadalmi befogadásainak a középtávú intézkedéseit és céljait tartalmazza. A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár egy a romákkal foglalkozó brüsszeli konferencián beszélt erről, amelyen kiderült, több tagország vonakodik teljesíteni az integrációs kötelezettségeit.
 
Korniss Péter cigány portréiPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
A portréfényképezés valójában arról szól, mondta Korniss Péter a Petőfi Irodalmi Múzeumban, hogy akit lefényképezünk, annak el kell nyernünk a bizalmát. Korniss a fényképezés nagy öregje, az Egy sor cigány fotografálása előtt mégis izgult. Kimondhatatlanul. Ugyanis a könyvhöz, amit Závada Pállal közösen készített, huszonnégy mai magyart kellett lefotóznia.
 
Megbüntették a romákat kizáró edzőtermetPDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
A szerencsi konditeremben arra hivatkozva tiltották meg a cigány fiatalok belépését, hogy klubszerűen működnek. De nem.
 
Nyílt levél Hajdúhadház polgármesterének!PDF Print E-mail
Thursday, 10 November 2011
Tisztelt Csáfordi Dénes Polgármester Úr! Ön hajdúhadházi polgármesterként az önkormányzati lap 2011. novemberi számában egy cikket jelentetett meg, melyben kifejtette, hogy a szegregált oktatásban részesült roma tanulók érdekében született jogerős bírósági ítélettel nem ért egyet, és hogy ezen jogsérelmet szenvedett roma gyermekek jogsérelmének megszüntetése óriási, talán soha ki nem heverhető károkat okozott a településnek
 
Civil szervezetek a roma integráció szolgálatábanPDF Print E-mail
Tuesday, 08 November 2011
Az Európai Unió által támogatott programban közel negyven civil szervezet vesz részt. Cél a szegregáció csökkentése és a cigány szervezetek fejlesztése, hálózatba szervezése a Dunántúl kistérségeiben.
 
Helsinki bizottság: elfogadhatatlan, hogy a fennálló rendhez igazodjon a bíróságPDF Print E-mail
Tuesday, 08 November 2011
A Magyar Helsinki Bizottság szerint elfogadhatatlan az az álláspont, hogy a bíróságnak "az országban fennálló rendhez", és nem a jogrendhez kell igazodnia. A szervezet az Új Magyar Gárda főkapitányának ügyében hozott bírósági ítélettel kapcsolatban juttatott el közleményt hétfőn az MTI-hez.
 
A tehetséges roma fiatalokat segíti a kaposvári önkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 08 November 2011
Akár 15 ezer forint ösztöndíjat is kaphat havonta az roma származású diák, akinek tanulmányi átlaga meghaladja a 4.5-et. Kaposvár önkormányzata 16 éve támogatja a tehetséges cigány származású tanulókat.
 
A cigányok részvétele is nagyon fontosPDF Print E-mail
Tuesday, 08 November 2011
A konzultációsorozat célja az volt, hogy a felzárkózási és roma stratégia célkitűzései eljussanak minden érintetthez. A Partners Hungary Alapítvány hétfői tájékoztatásából kiderült: nagyon fontos a személyesség az integráció kérdésében.
 
Kótai a rakamazi cigánysoron döntötte el, hogy világbajnok leszPDF Print E-mail
Tuesday, 08 November 2011
Kótai Mihály kilencszer védett világbajnoki címet, van két állami kitüntetése, most a SOTE fogorvosi karának első éves hallgatója.
 
Kovács Zoltán: Magyarország határozottan fellép a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Monday, 07 November 2011
Magyarország a lehető leghatározottabban fellép, illetve fellépett a rasszista motivációjú bűncselekmények ellen, és megakadályozta, hogy félkatonai szervezetek "masírozzanak" és keltsenek félelmet az emberekben - jelentette ki Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek az Amnesty International közleményére reagálva.
 
Amnesty International: a kormány akadályozza meg a hátrányos megkülönböztetést!PDF Print E-mail
Monday, 07 November 2011
Az Amnesty International (AI) európai igazgatói arra kérik a magyar kormányt, hogy lépjen fel a társadalomban tapasztalható hátrányos megkülönböztetés és rasszizmus ellen, különös tekintettel a roma lakosságra.
 
A politika nyert a gyöngyöspatai cirkusszalPDF Print E-mail
Monday, 07 November 2011
Csillapodott, de nem tűnt el teljesen az etnikai feszültség Gyöngyöspatáról. Akik eddig utálták a cigányokat, azok most sem szerették meg őket, és a helyi fiatalok szerint néha utánuk kiabálnak, hogy cigány. Újabb ellenségeket azonban nem szerzett senki, és a tavaszi konfliktusok középpontjában álló Véderő vezetője is megtalálta a helyét. Többen azonban attól tartanak, hogy Eszes Tamás csütörtöki halála felszíthatja az indulatokat.
 
Próbára bocsátotta a bíróság az Új Magyar Gárda főkapitányátPDF Print E-mail
Monday, 07 November 2011
Egyrendbeli, hatósági rendelkezés elleni izgatás miatt bűnösnek mondta ki Kiss Róbertet, az Új Magyar Gárda főkapitányát a Fővárosi Bíróság első fokon pénteken. A bíróság két év próbára bocsátotta a vádlottat, ugyanakkor őt és két társát az egyesülési joggal visszaélés miatt emelt vád alól bűncselekmény hiányában felmentette.
 
Helsinki Bizottság: a rasszista közhangulat felelős a tömeges kivándorlásértPDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
Idén már mintegy 2500 magyar állampolgár kért menedékjogot Kanadában - mondta el Iván Júlia, a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa az ATV Start-ban.
 
Cziffra György zongoraművész 90 éve születettPDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
Kilencven éve, 1921. november 5-én született Budapesten Cziffra György zongoraművész. Az MTVA-Sajtóadatbank portréja:
 
Nem általában "a cigányok" a probléma - a cigányvita folytatódikPDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
Hanem a munkanélküliség, az aluliskolázottság, a mélyszegénység, a bűnözés és a rassz szerinti - kinek előnyös, kinek hátrányos - megkülönböztetés. Az integráció pedig nem más, mint - politikai értelemben vett - nemzetszervezés.
 
A gyöngyöspatai romákról ír a LibérationPDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
A gyöngyöspatai kísérleti közmunkaprogramról közöl riportot a francia liberális napilap, a Libération. A lap szerint a faluban a jobbikos polgármester azt akarja bemutatni, hogyan lehet leküzdeni a "cigánybűnözést", a közmunkaprogram azonban inkább csak elüldözi a helyi romákat.
 
ORFK: szigorúbban büntetik az uzsorásokatPDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
Szigorúbban bünteti a törvény az uzsorásokat, novembertől már azt is szabadságvesztés fenyegeti, aki csak egyetlen kölcsönért követel uzsorakamatot - erről Szelei Pál, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főosztálya gazdaságvédelmi és pénzhamisítás elleni osztályának a vezetője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
 
A Der Standard és a Neue Zürcher Zeitung is írt PécsrőlPDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
„Ki az ördögi körből!" címmel egész oldalas cikket közölt a roma fiatalok képzését zászlajára tűző pécsi Gandhi Gimnáziumról szerdán a Der Standard osztrák napilap, amely az intézmény bemutatása mellett kitért arra, hogy a jobboldali konzervatív kormány alatt - bár az EU elnökség során Magyarország terjesztette be az európai roma stratégiát - sem javult a cigányság helyzete Magyarországon.
 
MSZP: nem érdekli a kormányt a cigányság jövőjePDF Print E-mail
Friday, 04 November 2011
Az MSZP szerint ha elfogadják az új közoktatási törvényt, okafogyottá válik a magyarországi cigányság integrációjáról szóló szakmai és politikai egyeztetés- adta hírül az MTI.
 
Kitüntetett roma takarítónőPDF Print E-mail
Wednesday, 02 November 2011
Magas állami kitüntetésig meglehetősen ritkán jutnak el roma asszonyok. Pláne takarítónőként és egy isten háta mögötti borsodi kis faluból. A 62 éves Lakatos Gézánénak sikerült.
 
Áradó szenvedélyekPDF Print E-mail
Wednesday, 02 November 2011
Látványos kiállításban, sztárszereplőkkel mutatták be a Cigányszerelem című Lehár nagyoperettet a Budapesti Operettszínházban. A társadalmi feszültséget jobbára kilúgozták a darabból, de profin működtetik a szenvedélyes műfaj paneljeit.
 
Meghívó - KözmeghallgatásPDF Print E-mail
Wednesday, 02 November 2011
A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló, 1993. évi LXXVII. törvény 30/I. §-a alapján Keszthely Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata képviselő-testülete
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk