Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Balog: a romastratégia sikerétől is függ a Nyugat-Balkán európai integrációjaPDF Print E-mail
Friday, 30 September 2011
A mélyszegények és a romák társadalmi felzárkóztatásának sikeressége központi jelentőségű a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozása szempontjából - hangsúlyozta Balog Zoltán, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár, aki csütörtökön Szkopjében a Roma Integrációs Évtized Program (RIÉP) keretében szervezett konferencián tartott előadást.
 
Szonda: fogy a Fidesz táboraPDF Print E-mail
Friday, 30 September 2011
Veszített népszerűségéből a Fidesz-KDNP, az MSZP stagnál, a Jobbik és az LMP viszont látványosan erősödik - áll a Szonda Ipsos Népszabadság által közölt felmérésében.
 
Januártól járadékot kapnak a rokkantakPDF Print E-mail
Friday, 30 September 2011
Jövőre 300 milliárd forinttal több kerül az Egészségbiztosítási Alapba, de ez gyakorlatilag nem többlet, mivel ebből az alapból fizetik a rokkantsági ellátásokat, amit korábban a Nyugdíjbiztosítási Alapból fedeztek - írja pénteki számában a Népszabadság.
 
Honosítás: már több mint 150 ezer kérelem érkezettPDF Print E-mail
Friday, 30 September 2011
Hetente közel 4 ezer kérelmet adnak be a határon túli magyarok, amely megfelel az előzetes hatástanulmány által prognosztizált adatoknak.
 
Sok gyógyszer olcsóbb lesz, de még több drágulPDF Print E-mail
Friday, 30 September 2011
Szombattól 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban - közölte Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Ártámogatási Főosztályának a vezetője.
 
"A cigányok olyan csúnyák, hogy nem lehet lerajzolni őket?"PDF Print E-mail
Friday, 30 September 2011
Hogyan lehet a gyereknevelés és a munka mellett a festészetre koncentrálni, hogy mintegy terápiaként mindent kiadjanak magukból, még akkor is, ha ezzel lemeztelenítik lelküket? Színekben oldott életek címmel cigány festőnők képeiből nyílt tárlat Budapesten.
 
Romagyilkosságok - A mentőtiszt meghallgatásával folytatódott a tatárszentgyörgyi ügy tárgyalásaPDF Print E-mail
Thursday, 29 September 2011
A két és fél évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság bizonyítási eljárásával folytatódott szerdán a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. A tárgyalási nap második felében egy mentőtisztet és azt a helyi férfit hallgatta meg a bíróság, aki állítása szerint lőszerhüvelyeket talált a rendőrségi helyszínelés közben.
 
Tanévnyitó a nyíregyházi Evangélikus Roma SzakkollégiumbanPDF Print E-mail
Thursday, 29 September 2011
Húsz hallgató kezdheti meg tanulmányait a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat keretében indított Evangélikus Roma Szakkollégium első szemeszterén Nyíregyházán, a tanévnyitót szerdán tartották a helyi főiskolán. Balog Zoltán államtitkár levélben gratulált a szakkollégium létrehozásához
 
Népszámlálás - KSH: négy kérdés vonatkozik a nemzetiségre, a nyelvi kötődésrePDF Print E-mail
Thursday, 29 September 2011
Négy kérdés vonatkozik a nemzetiségre, a nyelvi kötődésre az idei, október 1. és 31. között tartandó népszámláláson - mondta Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője az MTI-nek.
 
Romagyilkosságok - A tatárszentgyörgyi sérülteket ellátó egészségügyi dolgozókat hallgatják megPDF Print E-mail
Wednesday, 28 September 2011
A két és fél évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi támadás sérültjeit annak idején ellátó egészségügyi dolgozókat hallgatják meg szerdán a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat büntetőügyének tárgyalásán, a Pest Megyei Bíróságon.
 
Vallott a tűzoltó: sejteni lehetett, hogy felgyújtottákPDF Print E-mail
Wednesday, 28 September 2011
A két és fél évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság bizonyítási eljárásával folytatódott kedden a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon; a támadás után kiérkező tűzoltóparancsnok szerint a helyszínen sejteni lehetett, hogy felgyújtották a házat.
 
Farkas Flórián: totális háború megindítására van szükség az uzsorások ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 28 September 2011
Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint "totális háború megindítására van szükség" az uzsorások ellen, ezért személyes találkozót kezdeményezett a belügyminiszterrel a feladatok összehangolására.
 
Cigányellenes tüntetések Bulgáriában, 168 letartóztatásPDF Print E-mail
Wednesday, 28 September 2011
Egy falusi cigánykirály családjának halálos gázolási ügye országszerte romaellenes megmozdulásokhoz vezetett. Összesen 14 városban tüntettek.
 
Először magyarul egy Romano Drom-dalPDF Print E-mail
Wednesday, 28 September 2011
Az alapítás után tizenkét évvel először készült magyar nyelven dal Szabadon élhetek címmel a Romano Drom (Cigányok Útja) együttestől, a nóta hallható lesz a csapat pénteki koncertjén a budapesti Gödör Klubban.
 
Inkább alkalmaznak cigányt, mint kisgyermekes anyátPDF Print E-mail
Tuesday, 27 September 2011
A magyar munkaerőpiacon jobban diszkriminálják a szülés után visszatérni akaró anyákat, mint a cigányokat. Ez aztán a komoly motiváció! Csoda, hogy nem rohannak a nők gyereket szülni?
 
Külföldi sajtó Magyarországról - A Le Monde a népszámlálásról, a Financial Times a végtörlesztésrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 27 September 2011
Népszámlálásra és gyerekcsinálásra szólítják fel a magyarokat címmel közölt írást hétfő délután megjelent számában a francia Le Monde.
 
Romagyilkosságok - A tatárszentgyörgyi támadás bizonyítási eljárásával folytatódott a tárgyalásPDF Print E-mail
Tuesday, 27 September 2011
A két és fél évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság bizonyítási eljárásával folytatódott kedden a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon; a támadás után kiérkező tűzoltó szolgálatvezető parancsnok szerint a helyszínen sejteni lehetett, hogy felgyújtották a házat.
 
Újabb romatelepet számoltak fel Marseille-benPDF Print E-mail
Tuesday, 27 September 2011
Újabb illegális cigánytelepet számolt fel kedden a francia rendőrség Marseille-ben: a táborban mintegy kétszáz romániai roma élt.
 
Megalakult a Roma Koordinációs TanácsPDF Print E-mail
Monday, 26 September 2011
Megtartotta alakuló ülését hétfőn a Parlamentben a Roma Koordinációs Tanács (ROK-T), a testület célja, hogy minél több szereplőt vonjanak be a roma stratégia elkészítésébe, megismertetésébe és végrehajtásába.
 
Fiatalon is ápolják a cigány kultúrátPDF Print E-mail
Monday, 26 September 2011
A cigány hagyományokat ismerhette meg az, aki szombaton a ellátogatott a tatabányai Puskin Művelődési Házba.
 
Nótaparádéval segítettek a daganatos betegeknekPDF Print E-mail
Monday, 26 September 2011
A DEOEC Urológiai Klinika daganatos betegek megsegítésére létrehozott alapítványa számára ajánlották fel a szervezők a szeptember 25-én a Lovardában tartott - Vén cigány című - nótagála teljes bevételét.
 
Don't worry be gipsy! - Dürer KertPDF Print E-mail
Monday, 26 September 2011
Október 7-én a Dürer Kertben főszerepben a folk! Magyar feat Cigány kultúra, a magyar és cigányzenei kultúra, virtus nagy találkozása.
 
Romák pályázatát várjákPDF Print E-mail
Monday, 26 September 2011
Pályázatot írt ki az általános iskola felső tagozatos tanulói, a szakmunkástanulók, a középiskolások és a felsőfokú tanulmányokat folytatók számára a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
 
Romagyilkosságok - A szülők szerint még élt a fiuk, amikor kiérkeztek a mentőkPDF Print E-mail
Saturday, 24 September 2011
A Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi szülei a romák elleni támadássorozat ügyének pénteki tárgyalásán azt állították, hogy még élt a fiuk, amikor a mentők kiérkeztek a helyszínre, míg az orvosszakértői jelentés szerint a 27 éves férfi és 5 éves kisfia halála perceken belül bekövetkezett.
 
Népszámlálás - Vasárnap tartják a magyarországi nemzetiségek fesztiválját a GödörbenPDF Print E-mail
Saturday, 24 September 2011
Vasárnap tartják a magyarországi nemzetiségek fesztiválját a budapesti Gödör Klubban - az esemény szervezője a Sokszínű Magyarország - Népszámlálás 2011 kampány.
 
Vállalják-e identitásukat a romák a népszámláláson?PDF Print E-mail
Saturday, 24 September 2011
Szeged - Adósságai nagy részét rendezte a szegedi cigány kisebbségi önkormányzat. A 10 hónapja hivatalban lévő 4 képviselő azt tapasztalja: élénkül a közösségi élet, ébredezik a roma értelmiség. Az oktatási deszegregációt sikertelen modellnek tartják, és gyorsítanák a cigánytelepek felszámolásának ütemét. Kampányolnak, hogy a népszavazáson minél többen vállalják származásukat.
 
Pesti Broadway Fesztivál a Nagymező utcábanPDF Print E-mail
Friday, 23 September 2011
Tíz éve alapították, egyszer az eső miatt elmaradt, idén így kilencedszer rendezi meg a Budapesti Operettszínház az évadnyitó Pesti Broadway Fesztivált. Péntek délutántól szombat estig klasszikus magyar operettek és kortárs magyar musicalek részletei hangzanak el.
 
Egymás ellen hangolja a kormány az embereketPDF Print E-mail
Friday, 23 September 2011
Bármikor kirobbanhat a cigányellenes erőszak és a szegények is egymás ellen fordulhat - állítják szakértők azokról az intézkedésekről, amelyekkel a kormány átformálja a társadalmat. A lapunk által megkérdezett szociológusok ide sorolják például a 202 ezer forint fölött keresők megsarcolását. A közmunka szigorításával a gyerekeket is bünteti a kabinet, a tandíj bevezetésével pedig kifejezetten a szegény családok gyermekeitől veszik el a felemelkedés lehetőségét.
 
Besencén működik a cigányintegrációs programPDF Print E-mail
Friday, 23 September 2011
A roma integrációs programok komplex és hosszú távú tervezésének fontosságát hangsúlyozta Ignácz József, a Baranya megyei Besence polgármestere, aki csütörtökön Strasbourgban részt vett az Európa Tanács intézményrendszeréhez tartozó nemzetközi önkormányzati fórum romatémákkal foglalkozó konferenciáján.
 
Alföldi Róbert: én cigányokkal nőttem felPDF Print E-mail
Friday, 23 September 2011
Tíz kortárs roma festőnő képeinek adott teret a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert. A teátrum igazgatója a Magyar Rádió Kossuth adójának 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy személyes kötődése is van a cigánysághoz.
 
Budapest Bár: koncertszínházi bemutató és DVDPDF Print E-mail
Friday, 23 September 2011
Október 17-én tartja nemrég megjelent negyedik lemeze, a Hoppá! koncertszínházi bemutatóját a Budapest Bár az újranyílt MOM Kulturális Központban. A cigányzenét a füstös bárok és a modern idők muzsikájával vegyítő produkció új DVD-t is kiad.
 
Romagyilkosságok: élettársa és fia meggyilkolását idézte fel a tatárszentgyörgyi özvegyPDF Print E-mail
Thursday, 22 September 2011
A Pest megyei település cigánysorának utolsó házát 2009. február 23-ra virradóra támadták meg fegyverekkel és Molotov-koktélokkal.
 
Medián: Orbán még sosem volt ilyen népszerűtlenPDF Print E-mail
Thursday, 22 September 2011
Választói rekordpasszivitás, a Jobbik erősödése és Orbán Viktor népszerűségvesztése - ez olvasható ki a legfrissebb Medián-felmérésből, amelyet a hvg.hu ismertetett.
 
Idő előtt elköszöntek a roma brigádtólPDF Print E-mail
Thursday, 22 September 2011
Tizenöt hatvani romát küldtek el idő előtt a helyi konzervgyárból - mondja dühösen a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője. A cég ügyvezetője szerint döntésüknek érthető oka volt.
 
Romák tüntettek PozsonybanPDF Print E-mail
Thursday, 22 September 2011
Az egyre égetőbb szociális problémákra kívánta felhívni a figyelmet az a 200-300 roma, akik a szlovák parlament és az elnöki palota előtt tüntettek szerdán Pozsonyban.
 
A zsidók hova álljanak?PDF Print E-mail
Thursday, 22 September 2011
A zsidó identitás definiálására és vállalására a rendszerváltáskor megnyílt lehetőséggel a hazai zsidóság mostanáig lényegében nem élt. Az államilag elismert vallásos zsidó közélet legbefolyásosabb szervezete, a Mazsihisz most azt szeretné, ha az októberi népszámláláson minél többen vallanák magukat zsidónak, azt viszont továbbra sem akarja, hogy a zsidóság bejegyzett kisebbség legyen. Milyen kisebbség a magyar zsidóság?
 
Fővárosi Közgyűlés - Visszavonták Kertész Ákos díszpolgári címétPDF Print E-mail
Thursday, 22 September 2011
Visszavonta Kertész Ákos író budapesti díszpolgári címét a Fővárosi Közgyűlés szerdán, rendkívüli ülésén. Az előterjesztést 20 igen, 9 nem és 2 tartózkodó szavazattal fogadta el a testület.
 
A tatárszentgyörgyi gyilkosság bizonyítási eljárásával folyatódik a tárgyalásPDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
A két és fél évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság bizonyítási eljárásával folyatódik szerdán a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat büntetőügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. Tanúként a meggyilkolt 27 éves férfinak és ötéves kisfiának a szülei, rokonai idézik fel a fegyveres és Molotov-koktélos támadás körülményeit.
 
Kalyi Jag lemezbemutató koncertPDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
A Kalyi Jag zenekar szeptember 24-én a Gödör Klubban mutatja új lemezének anyagát. Varga Gusztáv és együttese az autentikus cigány népzene, a cigány nyelven előadott dalok talán legismertebb hazai formációja.
 
A magyarok kétharmada szerint létezik a magyar-cigány ellentétPDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
Míg a magyarok kétharmada szerint nagy feszültség van a cigányok és a nem cigányok között, addig csupán negyedük érzékel feszültséget a bevándorlók és a magyarok között.
 
Ötszáz roma tüntet majd PozsonybanPDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
Alojz Hlina polgári aktivista és üzletember szerint mintegy ötszáz roma vehet részt a holnapi pozsonyi tüntetésen, ahol szociális helyzetük feletti elégedetlenségüket fejeznék ki. Korábban ezer résztvevővel számolt.
 
Roma újságírókat képeztek: hatan már elhelyezkedtekPDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
Sikeresnek értékelték szervezői kedden Pécsen azt a két antidiszkriminációs programot, amely keretében tizenöt roma fiatal vehetett részt újságíróképzésben, és dokumentumfilmek készültek az egész társadalom elé példaként állítható cigány származású tehetségekről.
 
Novemberben lehet elsőfokú ítélet Kolompár Orbán perébenPDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
November 30-án elsőfokú ítélet születhet a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen egyebek mellett sikkasztás miatt folyó perben a Kecskeméti Városi Bíróságon. Az Országos Cigány Önkormányzat volt elnöke tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el.
 
Parasztok, cigányok és az "idióta fideszes"PDF Print E-mail
Wednesday, 21 September 2011
2009 novemberének elején a magyar cigányság helyzetéről küldött bizalmas táviratot Washingtonba a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője. Jeffrey Levine az elmúlt évtizedek gazdasági változásait és Észak-kelet Magyarország politikai dinamikáját igyekezett megvilágítani a helyszínről, megszólaltatva romákat, parasztokat, egy helyi szocialistát és Répássy Róbertet.
 
Jobbik: A Fidesznek és az MSZP-nek a cigányság "szent tehén"PDF Print E-mail
Tuesday, 20 September 2011
A Jobbik szerint a fideszes és az MSZP-s politikusoknak "fokozott és egyre súlyosabb" felelősséget kell viselniük azért, hogy "folyamatosan a szőnyeg alá söprik a cigánybűnözés problémáját" - jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Apáti István.
 
Egészségnap a romáknakPDF Print E-mail
Tuesday, 20 September 2011
Egészségnapot tartottak szűrővizsgálatokkal a cigány kisebbségnek az Alsóvárosi Kultúrházban a hétvégén. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni, hiszen nagy volt az érdeklődés, és az igény a vizsgálatokra.
 
25 millió a kár. Felgyújtottak három házat a cigánysoron NyírbátorbanPDF Print E-mail
Tuesday, 20 September 2011
Három, egymás mellett lévő l akóházat gyújtott fel ismeretlen tettes először szombat, majd vasárnap éjjel Nyírbátorban a Csokonai utcában, a tűzben senki nem sérült meg. A tűzoltók megállapították, hogy a tüzet feltehetően szándékos gyújtogatás okozta.
 
Egy hely a térképenPDF Print E-mail
Tuesday, 20 September 2011
Milyen az a falu, ahol a cigány-magyar különbségtétel nem formál a „magyarból" és a „cigányból" két egymásnak feszülő vagy alá-fölé rendeltségben élő egységet? Kis magyar szociográfiai riport.
 
A KBH nem adja ki K. István adataitPDF Print E-mail
Monday, 19 September 2011
Nemcsak az egykori Nemzetbiztonsági Hivatalnak, hanem a Katonai Biztonsági Hivatalnak (KBH) is vannak adatai a romagyilkosságok másodrendű vádlottjáról, K. Istvánról - írta hétfői számában a Magyar Hírlap a birtokába került válaszlevélre hivatkozva, amelyet a hivatal főigazgatója, Domján László vezérőrnagy küldött az ügyben eljáró Pest Megyei Bíróság tanácselnökének kérdéseire.
 
A romák ellen tüntettek CsehországbanPDF Print E-mail
Monday, 19 September 2011
Mintegy 500 fős tömeg tüntetett szombaton az észak-csehországi Varnsdorfban a helyi romák ellen.
 
Válaszút elé érkezett a cigányságPDF Print E-mail
Monday, 19 September 2011
Véget kell vetni az életvitelszerű bűnözésnek a cigányságon belül és pozitív példaképeket kell a fiatalok elé állítani a fukszos bűnözök helyett. Ez a központi üzenete Illés Tibornak. A jászteleki Lungo Drom vezetője állítja: itt az ideje annak, hogy a cigányság szembenézzen saját hibáival is. Annak ellenére, hogy a roma vezető darázsfészekbe nyúlt, semmilyen fenyegetés nem érte, sokkal inkább pozitív visszajelzéseket kapott.
 
'Társadalomtörténeti szempontból a tévéostrom jelentősége nulla'PDF Print E-mail
Monday, 19 September 2011
A politikusoknak tudniuk kellett volna, hogy beláthatatlan következményei lehetnek, ha megengedik az indulatok kiélését. Ha meg lehet ostromolni büntetlenül a Magyar Televíziót, akkor pár év múlva cigányt is lehet gyilkolni - mondja Gerő András történész, akit a tévészékház szétverésének öt éves évfordulóján kérdeztünk a következményekről és tanulságokról.
 
Körlevélben terjed a cigányozásPDF Print E-mail
Monday, 19 September 2011
Debrecen - Add tovább! - áll a vándorló elektronikus levél végén a felszólítás. A Magyar Demokratikus Nemzeti Összefogás Mozgalom többek között azt írja: Gyermekeinknek nincs jövője itthon a cigány szaporulat miatt.
 
A fideszes úthenger árnyékában: választási körkép PüspökladánybólPDF Print E-mail
Monday, 19 September 2011
A püspökladányi időközi parlamenti választáson a szokásos indulók mellett ringbe száll egy „Obamában bízó" cigány jogvédő, valamint Szili Katalin mozgalmának „ifjú titánja" is. A színes mezőnyből hiányzik az LMP-s jelölt, elbénázták az indulást. Körkép azokról, akiknek már az elindulás is szép siker.
 
Felmentették Borovszky TímeátPDF Print E-mail
Saturday, 17 September 2011
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében, bűncselekmény hiányában felmentette dr. Borovszky Tímeát, az oktatásért felelős tárca korábbi esélyegyenlőségi főosztályvezetőjét az ellene felhozott vádak alól. A kirúgott köztisztviselő örül, de szerinte nem lehet jóvátenni a hírnevében, a magánéletében és a karrierjében esett kárt.
 
Összeomlóban a romagyilkosságok koronatanújaPDF Print E-mail
Saturday, 17 September 2011
„Nem félek én már semmitől, csak saját magamtól" - mondta F.-né Ny. Éva a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság második fordulójának kezdetén, szeptember 13-án a Pest Megyei Bíróságon - olvasható a Cigányvadászat-per blogon.
 
Sikeres a romaprogramPDF Print E-mail
Saturday, 17 September 2011
95 roma helyezkedhet el egy végéhez közeledő uniós program segítségével. A projekt keretében három hátrányos kistérségben C kategóriás jogosítványhoz juthatnak a résztvevők. Ezen túl, egy koordinációs hálózat is kiépült, ezt a jövőben is meg kell tartani - hangsúlyozták a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetői mai sajtótájékoztatójukon.
 
"Láthatatlan" cigányok Indiában és Magyarországon - Kiállítás NyíregyházánPDF Print E-mail
Saturday, 17 September 2011
Csaknem száz fotón keresztül mutatja be szabolcsi és Észak-Indiában élő cigányok életét Normantas Paulius litván fotóművész, akinek képeiből pénteken nyílt kiállítás a nyíregyházi Jósa András Múzeumban.
 
Közmunkát szervez a cigány önkormányzat SzekszárdonPDF Print E-mail
Thursday, 15 September 2011
A közérdekű munkára ítéltek a város cigányok lakta részét takaríthatják, de más városrészek szépítésén is dolgozhatnak.
 
Több vallomását is visszavonta a sírva valló koronatanúPDF Print E-mail
Thursday, 15 September 2011
Korábbi tanúkihallgatásaihoz hasonlóan ismét többször került önellentmondásba a romák elleni támadássorozat büntetőügyében koronatanúnak számító asszony, ezért visszavonta a nyomozás során tett, illetve a keddi tárgyaláson ismertetett vallomását. Az asszony - aki többször elsírta magát a meghallgatásakor - a Pest Megyei Bíróságon folytatódott tárgyaláson ismertetett jegyzőkönyv szerint a poligráfos vizsgálaton is megtévesztő válaszokat adott.
 
Iskola a városhatáron újraindult a cigánytelepi iskola NyíregyházánPDF Print E-mail
Thursday, 15 September 2011
Tucatnyi elsőst írattak be Nyíregyházán a szülők a Görögkatolikus Egyház által újraindított szegénytelepi általános iskolába.
 
Nehéz lesz megfogni az uzsorásokatPDF Print E-mail
Wednesday, 14 September 2011
Büntetlenség a társait feldobó uzsorásnak, tanúvédelmi program az adósoknak, szabálysértési bírság a kisebb értékű aránytalan hitelekre, szociális kártyára utalt segély - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) javaslata szerint ilyen eszközökkel lehetne felvenni a harcot az ország szegény régióiban terjedő uzsorakölcsönök ellen.
 
Tizedik évadát kezdte a még mindig ideiglenesen működő Gödör KlubPDF Print E-mail
Wednesday, 14 September 2011
Tizedik évadát kezdte szeptemberben a Gödör Klub: az évi több mint ezer kulturális eseménynek otthont adó népszerű intézmény még mindig ideiglenes engedéllyel működik, az Erzsébet téri központ tulajdonosa a főváros, az ingatlant a kultúrát felügyelő tárca üzemelteti.
 
Patai romák betelepítésével riogatnak KisbérenPDF Print E-mail
Wednesday, 14 September 2011
„Meg nem erősített hírek szerint a kisbéri polgármester aláírt egy szerződést, amely szerint Gyöngyöspatáról és az ilyen településekről távozni kívánó cigány családokat fogad be a település." Az idézett mondatot határozottan cáfolja Kisbér önkormányzata.
 
Egyházak fogtak össze a cigányokértPDF Print E-mail
Wednesday, 14 September 2011
A hálózatban résztvevő négy, keresztény egyházak által fenntartott kollégiumban, felsőoktatási intézményben tanuló, roma származású fiatalok kapnak helyet.
 
EU forrásokkal a romák integrációjáértPDF Print E-mail
Wednesday, 14 September 2011
Az Autonómia Alapítvány pályázatot hirdet települések önkormányzatai, roma/cigány kisebbségi önkormányzatai, civil szervezetei számára, hogy hozzásegítse azokat roma integrációt szolgáló hazai és EU-s forrásokhoz, elsősorban humán fejlesztési területen.
 
Megint összeomlott a cigánygyilkosságok koronatanújaPDF Print E-mail
Wednesday, 14 September 2011
A négy vádlott munkáltatója zárt tárgyalást kért, amit a bíróság elutasított. A bíró kérdései alatt megint összezavarodott, és elismerte, hogy a vallomását igyekszik úgy formálni, hogy ne hozzon bajt a vádlottakra, köztük volt szeretőjére.
 
Elkezdődött az őszi zsidó kulturális fesztivál SzegedenPDF Print E-mail
Tuesday, 13 September 2011
Kovács Valéria üvegfestőművész kiállításának megnyitójával és a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjével hétfőn este elkezdődött a VII. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál október végéig tartó programja az Új Zsinagógában.
 
Klaus: az államnak véget kell vetnie az észak-csehországi zavargásoknakPDF Print E-mail
Tuesday, 13 September 2011
Václav Klaus cseh köztársasági elnöknek meggyőződése, hogy az államnak határozottan be kell avatkoznia Észak-Csehországban és véget kell vetnie a helyi lakosság és a betelepülő romák közötti zavargásoknak.
 
Határozatot sem tudtak hozni a cigány kisebbségi önkormányzatnálPDF Print E-mail
Tuesday, 13 September 2011
Székesfehérvár - Egyre rosszabb helyzetben van a megyei cigány kisebbségi önkormányzat - derült ki hétfői közmeghallgatásukból. A támogatás évről-évre apad.
 
Romagyilkosságok - Kedden folytatódik a per, az idén nem várható ítéletPDF Print E-mail
Monday, 12 September 2011
Az idén nem várható ítélet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt indított büntetőügyben, amelynek tárgyalása kedden folytatódik a Pest Megyei Bíróságon - közölte Kende Katalin, az elsőfokú eljárást lefolytató bíróság szóvivője az MTI érdeklődésére.
 
Kisvárosnyi cigány utazott KanadábaPDF Print E-mail
Monday, 12 September 2011
Kisvárosnyi magyar kért menedékjogot Kanadában három év alatt - A vízumkényszer újbóli eltörlése óta mintegy hétezer magyar állampolgár kért menedékjogot Kanadában, de az évekig elhúzódó eljárás során alig néhány százan kapták meg a státuszt - közölték a hatóságok az MTI érdeklődésére. Az MTI tudósítója beszélt olyanokkal, akik megtalálták szerencséjüket Kanadában, és olyanokkal is, akiket már a repülőtérről visszaküldtek Magyarországra.
 
Átadták az idei Magyar ToleranciadíjakatPDF Print E-mail
Monday, 12 September 2011
Ismét elérkezett az ősz egyik legjobban várt díjátadós estje, a média által figyelemmel kísért ünnepség, melyet Amanda Elstak álmodott meg.
 
Segélykoncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekara és meghívott vendégművészeikPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
A Roma Rendőrök Országos Egyesületének szervezésében, az újpesti Ady Endre Művelődési Központban (cím: 1043 Budapest Tavasz u. 4. Újpest-Központ metróvégállomástól 1 perc gyalogosan), 2011. szeptember 10-én 19.00 órától a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekara és meghívott vendégművészeik adnak jótékonysági koncertet hátrányos helyzetű fiatalok klubjának megsegítésére.
 
Sikkasztás miatt nyomoznak a sárpilisi önkormányzatnálPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt folytat nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) a sárpilisi önkormányzatnál; a gyanú szerint a korábbi választási ciklusban követték el a bűncselekményeket.
 
WikiLeaks: Zöldfülű magyar rendőrök nehezítették a romagyilkosságok felderítésétPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Fiatal és tapasztalatlan rendőrökre bízta a romagyilkosságok nyomozását a magyar rendőrség, így amikor az amerikai nagykövetség felajánlotta, hogy segítenek felderíteni az ügyet, lecsaptak a lehetőségre - derül ki a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai követségi táviratokból. Az amerikaiak az elejétől követték a cigányok elleni támadásokat, és az egyik távirat kiemeli, hogy a többségi társadalom közönyösen viszonyul a támadásokhoz.
 
Rock a cigány-magyar megbékélésértPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Koncertturnéra indult az Amaro Del, mely zenéjével hirdeti: a keresztények sokat tehetnének a cigányság és a magyarság közötti feszültségek elsimításáért.
 
A kisebbségek parlamenti képvisletetét is biztosítani fogja az új választási törvényPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Áder János előterjesztése alapján a frakciók néhány ellenszavazat mellett megszavazták, hogy a hazai kisebbségek is kapjanak parlamenti mandátumokat.
 
XX. Cigány Kulturális Napok Pécs 2011PDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
A XX. Cigány Kulturális Napok Pécs 2011 elnevezésű esemény első napján, szeptember 16-án történeti konferenciát tartanak, valamint képzőművészeti és irodalmi programokra látogathatnak el az érdeklődők. Másnap kerül sor az Együtt a roma diszkrimináció ellen című program keretében megtartandó konzultációra, a nap folyamán még kézműves bemutató és vásár, koncertek várják a közönséget.
 
Levonul a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Kétnapos kihelyezett frakcióülést tart a Jobbik képviselőcsoportja is, a radikálisok Kehidakustányban találkoznak és vitatják meg a szezonkezdést. A devizahitelesek és a cigány-magyar együttélés lesz a fő téma.
 
CigánymunkaPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Lapos városunkban 770 kérdezőbiztost ezekben a napokban is edzenek arra, hogy tökéletesen teljesítsenek a népszámláláson. Hogy mennyi közöttük a roma származású, azt nem mondják meg, pedig nem cigányozni akartunk, hanem reklámozni.
 
Szociális foglalkoztatókat indít a katolikus egyházPDF Print E-mail
Saturday, 10 September 2011
Cigány pasztorációs intézményeket is indít a katolikus egyház.
 
Romagyilkosságok - Kedden folytatódik a büntetőügy tárgyalásaPDF Print E-mail
Thursday, 08 September 2011
Jövő kedden folytatódik a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon.
 
Árammal védte portáját, nem kell börtönbe vonulniaPDF Print E-mail
Thursday, 08 September 2011
Felfüggesztett börtönt kapott jogerősen az a férfi, aki árammal védte portáját a cigányok elleni támadássorozat idején. A bíróság a figyelmeztetés elmulasztását rótta a terhére.
 
Rigó János titkos szerelmi viszonyaPDF Print E-mail
Thursday, 08 September 2011
Cigány ruhába öltözött hercegnő menekült Párizsból: Rigó János titkos szerelmi viszonyából sütemény is született.
 
Politikai gettót hozna létre a kormány?PDF Print E-mail
Thursday, 08 September 2011
Magyarországon bátorság kell ahhoz, hogy valaki vállalja a származását - legalábbis ezt mutatja az a hazai kisebbségek által indított kampány, amely egyértelműen az identitás felvállalásáért harcol. A cigány értelmiség viszont megosztott: az ellenzők szerint nem szabad ennyire megbízni az államban, de sokak szerint gazdasági és politikai felemelkedést is hozhat, ha kiderül, pontosan hány roma él Magyarországon.
 
Tárki: a Fidesz a legnépszerűbb a 35 éven aluli pártszimpatizánsok körébenPDF Print E-mail
Thursday, 08 September 2011
A Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatása szerint a 35 év alatti pártszimpátiával rendelkezők körében 56 százalékkal a Fidesz a legnépszerűbb, a második 19 százalékkal a Jobbik, őket követi 14 százalékkal az MSZP, végül pedig 11 százalékkal az LMP zárja a sort.
 
Több mint harminc borászat a szekszárdi szüreti napokonPDF Print E-mail
Thursday, 08 September 2011
Több mint harminc szekszárdi, tolnai borászat kínálja borait a szeptember 15-től 18-ig tartó, VII. Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyen félszáz kulturális és szórakoztató program várja az érdeklődőket.
 
Kampány-főkoordinátor: a nemzetiségeket nemzetiségiek írják össze!PDF Print E-mail
Wednesday, 07 September 2011
A nemzetiségekhez tartozó állampolgárokat lehetőleg az adott nemzetiséghez tartozó számlálóbiztosok írják össze az október 1-31. között rendezendő népszámlálás során - javasolja Setét Jenő, az Ide tartozunk! - népszámlálás 2011 kampányának főkoordinátora.
 
Soron kívüli ellenőrzés a kisebbségi önkormányzatnálPDF Print E-mail
Wednesday, 07 September 2011
Soron kívüli törvényességi ellenőrzést kezdeményeztünk a kompolti cigány kisebbségi önkormányzatnál, amit a Heves Megyei Kormányhivatal folytat le - közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
 
Püspök, boszorkányPDF Print E-mail
Wednesday, 07 September 2011
Eddig politikusok és gazdasági ügyek voltak a Magyarországról szivárgó WikiLeaks-szövegek fősodrában, mostanra a cigány és a zsidó szervezetek vezetői is beúsztak a képbe. Jeff Levine amerikai ügyvivő a 2009-es uniós választásokat követően meghökkent táviratot küldött hazájába. Bár a választás a szélsőjobb látványos előretörését hozta Magyarországon, azt tapasztalta, hogy a cigány és zsidó közösségek reprezentánsai csak mérsékelten aggódnak. Stratégiájuk pedig nincs a Jobbik növekvő népszerűsége ellen.
 
Miért vallják magukat romának?PDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
Az októberi népszámlálás egyik legfontosabb kérdése, hogy sikerül-e a reálisabb képet kapni a hazai romák számáról. Mit nyerhet és milyen kockázatokat vállal, aki romának vallja magát? A népszámlálástól nem csak a cigányok félnek: számos helyen a jegyzők nem engedik a roma jelentkezőket számlálóbiztosnak.
 
Macskakaparásra hivatkozva utasították el a cigány kérdezőbiztosokatPDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
Tarnaleleszen és több más településen elutasították a népszámlálási kérdezőbiztosnak jelentkező cigányokat a helyiek szerint. Többüknél arra hivatkoztak, hogy csúnyán írnak, ezért nem alkalmazzák őket, de a körjegyző szerint problémát jelent az is, hogy nem elég jó kiállásúak.
 
Esélyegyenlőséget támogató ösztöndíjat írt ki a Honvédelmi MinisztériumPDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
Honvédelmi Minisztérium „Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj" pályázatot hirdet. Az ösztöndíjat az a magyar állampolgárságú, magát cigány (roma) származásúnak valló pályázó nyerheti el, aki a pályázati kiírásnak megfelel. A pályázatok benyújtási határideje: 2011. szeptember 16.
 
KIM: szigorúan fel kell lépni a nemzetiségi támogatások törvényellenes felhasználása ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
A törvény teljes szigorát kell alkalmazni azokkal szemben, akik visszaélnek mások kiszolgáltatottságával - közölte a kisebbségi önkormányzatok működését szolgáló állami források uzsoracélra való felhasználásával kapcsolatban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nemzetiségpolitikáért felelős helyettes államtitkársága vasárnap az MTI-vel. Tudatták azt is, hogy kezdeményezik a kompolti Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. évi működésének vizsgálatát.
 
Segély kell a cigány önkormányzatnakPDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
Ha nem kapnak plusztámogatást a kiskunhalasi önkormányzattól, akkor októberben veszélybe kerül a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat működése - tudtuk meg Rostás Lászlótól, a halasi cigány önkormányzat vezetőjétől.
 
Nincs kétség: a Jobbik ősszel sem száll le a cigányságrólPDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
Radikális hangütéssel, de illúzióktól mentesen vág az őszi parlamenti munkába a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A párt továbbra is az etnikai alapú rendteremtést tűzi zászlaja csúcsára, és változatlanul élni kíván az utcai politizálás adta lehetőségekkel. Minderről a Jobbik szóvivője tájékoztatta a STOP-ot.
 
Félmilliós bírságot kapott a "cigányterrorizmust" emlegető Echo TVPDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
"Magyarországon cigányterrorizmus van" - jelentette ki a műsorvezető az Echo TV egyik februári műsorában. A Médiatanács szerint ezzel a csatorna megsértette a gyűlöletkeltés tilalmát, ezért félmillió forint bírságot szabott ki.
 
Pató Selam: Szemtől szemben a Jobbikkal (beszámoló kerekasztal-beszélgetésről)PDF Print E-mail
Tuesday, 06 September 2011
Konszolidált, de fülledt szauna-hangulat jellemezte azt a kerekasztal-beszélgetést, melyre 2011. augusztus 18-án került sor az Erzsébetvárosi Közösségi Házban. A csaknem éjszakába nyúló, SZEMTŐL-SZEMBEN A JOBBIKKAL címmel megrendezett esemény, Száva Vincének, az ÉKE elnökének már nem első kezdeményezése párbeszéd kialakítására a szélsőjobb, s a politikája által legdrasztikusabban érintett kisebbséget képviselők néhánya (közel 30 fő) között.
 
Bekeményítenek a szocialistákPDF Print E-mail
Monday, 05 September 2011
Arculatépítés, zöldfordulat, cigány-magyar együttélés - az ellenzéki pártok is készülnek a forró politikai őszre.
 
Debreceni Jazznapok: Szakcsi Lakatos Béla improvizációiPDF Print E-mail
Monday, 05 September 2011
Az improvizáció szövi át Szakcsi Lakatos Béla játékát a 40. Debreceni Jazznapokon; a Kossuth-díjas zongorista és zeneszerző az előző napi szólókoncert után pénteken este a Szakcsi Climate Change zenekarral lép fel.
 
Cigány kisebbség: uzsoráról szó sincs, Juci néni feljelentPDF Print E-mail
Monday, 05 September 2011
A hét végén újra országos visszhangot kapott az állítólagos kompolti uzsorázás ügye. A megvádolt kisebbségi vezető szerint merő kitaláció az egész, ezért feljelenti a feljelentőt.
 
Cigányok álltak munkába!PDF Print E-mail
Monday, 05 September 2011
Hajdú-Biharban is kaptak "vizes" munkát romák. Öt megyében több mint ezren helyezkedtek el, állami támogatással. Mások piacképes szakmát szerezhetnek.
 
WikiLeaks: Nem számítanak a cigányok a magyar politikusoknakPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
A fokozódó cigányellenességről, politikailag súlytalan romákról ír több, a budapesti amerikai nagykövetség által kiadott, a WikiLeaks által kiszivárogtatott diplomáciai távirat. A magyarországi cigány politikusokat bemutató irat szerint nem igazán van a romáknak vezetője: vagy azért, mert pártkatonák, vagy azért, mert csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, vagy azért, mert jót akarnak, de rugalmatlanok.
 
Tüzet a vízzelPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
Lehet-e egy cigány jobbikos, ki fél jobban, tényleg a munka hiánya miatt van bűnözés? A Biszku-film alkotóinak Becsöngetünk és elfutunk című sorozatában jobbikosok és cigányok vitatkoznak. Az epizód csütörtöktől elérhető a Heti Válasz webtévéjén.
 
Lebukott a benzintolvaj cigány GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
Benzint lopott egy közmunkás cigány a munkaeszközéből, fűkaszából Gyöngyöspatán. Juhász Oszkár polgármester megtette a szükséges intézkedéseket, feljelentette a tolvajt és három évre kizárták a közmunkaprogramból, így erre az időre a segélyektől is elesett az illető.
 
Meglehet, mi elbuktunkPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
Lehetne értéket teremtő munkát is végeztetni a cigányokkal: például lebontani a szegények belvizes lakásait, és helyettük újakat építeni - állítja a roma polgárjogi vezető, aki szerint ehelyett a jobbikos vezetésű Gyöngyöspatán értelmetlen feladatokkal provokálják a romákat. Úgy véli, a Fidesz most a Jobbikkal tesztelteti, hogy a helyiek hogyan viszonyulnak a büntető szociálpolitikához. PUNGOR ANDRÁS interjúja.
 
Keményebb fellépést szorgalmaznak a liberálisok a cigányok ellenPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
Berlinnek nem szabad beengednie a kelet-európai cigányokat, követeli a főváros jobboldala.  
 
A rendőrség nem zárkózik el a hajdúdorogi cigánysággal való együttműködéstőlPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
Mint arról korábban beszámoltunk múlt hét szerdán Hajdúdorog Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Testületének elnöke emelte fel szavát a cigány közösségért, ugyanis az elmúlt időszakban véleményük szerint komoly túlkapások történtek a rendőri intézkedések során.
 
Polgárháborúval riogat a JobbikPDF Print E-mail
Friday, 02 September 2011
A Jobbik alelnöke szerint a közbiztonság folyamatos romlása és a "cigánybűnözés" folyamatos növekedése azt jelentik, hogy megbukott a Fidesz cigánypolitikája.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk