Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Növekvő hordaként írtak a Magyar GárdárólPDF Print E-mail
Wednesday, 31 August 2011
A Wikileaks által előző pénteken nyilvánosságra hozott több százezer amerikai nagykövetségi távirat között a budapesti képviseletről származó iratok is szerepelnek, ezek többsége azonban nem bizalmas, vagy titkos, hanem "unclassified" minősítésű.
 
Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a társát halálosan megsebesítő román állampolgártPDF Print E-mail
Wednesday, 31 August 2011
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt egy év, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság kedden Dumitru Uriuc román állampolgárt; a férfi januárban egy helvéciai tanyán ittasan, tánc közben megsebesítette lakótársát, aki másnap belehalt sérüléseibe.
 
Kamatos pénz: van-e szabadulás az uzsora börtönéből?PDF Print E-mail
Wednesday, 31 August 2011
Segélynap. A segélyezettek a hivatal előtt gyülekeznek. Legtöbben a pénzük átvétele után fegyelmezetten az épület előtt álló fekete Lada nyitott csomagtartójához fáradnak, hogy rendes adósként törlesszék a kamatos pénzt. A kedvenc Tisza-parti falvamban, Nagykörűben (az Index által most lelkiismeretesen feldolgozott Tiszabőtől mindössze egy-két kilométerre, de átellenben fekvő településen) sok éve hallott életkép nagyon megmaradt bennem.
 
Arra kérjük Svájcot, emelje a prostitúció korhatárátPDF Print E-mail
Wednesday, 31 August 2011
Balog Zoltán felzárkóztatásügyi államtitkár szerint pozitívan reagáltak a svájciak arra a magyar kérésre, hogy a legális prostitúció korhatárát 16-ról emeljék föl 18 évre.
 
Önkormányzati támogatás az iskolakezdéshez és a tanulmányok folytatásához KaposváronPDF Print E-mail
Tuesday, 30 August 2011
Kaposvár önkormányzata az idei tanévben összesen 167 millió forinttal segíti a diákok iskolakezdését, tanulmányaik folytatását - közölte a városháza sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat működteti a tarnabodi iskolát és óvodátPDF Print E-mail
Tuesday, 30 August 2011
Szeptembertől a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) működteti a Heves megyei Tarnabod község általános iskoláját és óvodáját - jelentette be pénteken a településen a szeretetszolgálat alelnöke.
 
Felhívás! Ide tartozunk! Roma Népszámlálási kampány!PDF Print E-mail
Tuesday, 30 August 2011
A Fővárosban roma, és romákhoz közelálló önkéntesek jelentkezését várjuk! Az Ide Tartozunk Roma Népszámlálási kampányhoz, fővárosi önkéntes aktivisták jelentkezését várjuk, a feladat, hogy a környezetedben élő roma családok tudjanak az októberben esedékes népszámlálásról, annak kérdéseiről - kifejezetten a nemzetiségi 34. 35. pontban foglaltakat. A családok, barátok, rokonok tájékoztatásához kampányeszközöket biztosítunk: szórólap, információs kérdőív, jelvény, póló.
 
A Hatvannégy Vármegye feloszlatását kezdeményezi a SocieatasPDF Print E-mail
Tuesday, 30 August 2011
A Societas Baloldali Ifjúsági mozgalom jogi úton kezdeményezi a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feloszlatását - jelentette be a szervezet elnöke hétfőn, a Jobbik budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón, ahol néhány újságíró mellett több jobbikos parlamenti képviselő, illetve mintegy száz Jobbik-szimpatizáns várta.
 
Roma helységnévtáblákat is ki kell helyezni SzlovákiábanPDF Print E-mail
Tuesday, 30 August 2011
Sok esetben a településeknek nincs cigány neve vagy nem tudnak róla a szlovák hivatalos szerveknél. Ezért munkacsoport dolgozik a roma elnevezések felkutatásán.
 
Brazil siker született NagyecsedenPDF Print E-mail
Monday, 29 August 2011
Szombat délelőtt, miközben a Balatonnál már kezdték kirakni a megtelt táblát, az ország másik végében tizenhat csapatnyi elszánt fiatal futballozni kezdett a nagy melegben. A nagyecsedi XIX. Országos Roma Labdarúgótornát az Örkényi Brazilok nyerték.
 
A mocsár szélénPDF Print E-mail
Monday, 29 August 2011
A távolban a tornai karszt, a Kárpátok első vonulata, előttünk meg a mocsár. A láp. A lápot errefelé Kotrának hívják, ahogy a mocsarat védő sárkányt is. Az első Sárkányünnepet 2010-ben tartották, a másodikat nemrég. Bódvalenke ma: kétszáz lélek, százhetven cigány, hetven ház, tizennyolcnak a tűzfalán freskó. Emiatt jönnek messzi földről ide, a világ egyetlen freskófalujába a tudósítók és a turisták. SCIPIADES ERZSÉBET nem először járt ott.
 
A sírrablók kapnak a cigány temetésekenPDF Print E-mail
Monday, 29 August 2011
Néha felreppennek olyan hírek, amelyekről még csak név nélkül sem szeretne nyilatkozni senki. Ilyen például, a cigány temetkezési szokások, és a sírrablások ügye. Van, aki állítja, hogy olyan extrém dolgokat temetnek a halott mellé, mint például egy plazmatévé, de ki az, aki ezt be is vallaná, ismerve a sírrablók kapzsiságát?
 
Munkát ajánl a regionális érdekegyeztető fórumPDF Print E-mail
Monday, 29 August 2011
Az Észak-Kelet Magyarországi Cigány Szervezetek és Önkormányzatok Regionális Érdekegyeztető Fóruma együttműködési lehetőséget keres megyénk közfoglalkoztatásban érdekelt települési önkormányzataival.
 
Külföldi sajtó Magyarországról - a cigányságról, a belpolitikáról, a gazdaságrólPDF Print E-mail
Monday, 29 August 2011
Egész oldalas riportban foglalkozott a magyarországi cigányság helyzetével pénteki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Romákra szakosodott rendőri egységeket szorgalmaz a JobbikPDF Print E-mail
Monday, 29 August 2011
Volner János azt mondta: a Jobbik szerint amerikai és nyugat-európai mintára a magyarországi legtipikusabb bűncselekményekre, "amelyeket a cigánybűnözés ölel fel", szakosodott rendőrségi bűnüldöző egységeket kell létrehozni.
 
Kesernyés közmunka Gyöngyöspatán, a mintafalubanPDF Print E-mail
Friday, 26 August 2011
Kizárólag romák dolgoznak közmunkásként Gyöngyöspatán, ahol az országban elsőként indult a program. Bár több falubeli jó előre megjósolta, hogy a közmunkások gyorsan el fognak tűnni és eladják a szerszámokat, ez nem jött be: valamennyien fegyelmezetten dolgoznak. Csak azért morognak, mert a fizetésből az önkormányzat levonja a - sokszor mondvacsinált okokból kirótt - szabálysértési bírságokat.
 
Programsorozat a hajléktalanokról a GödörbenPDF Print E-mail
Friday, 26 August 2011
Hajléktalansággal foglalkozó fotókiállítás, interaktív programok, színházi előadás és koncert is várja az érdeklődőket a budapesti Gödör Klubban csütörtöktől vasárnapig.
 
LMP: Bírósághoz, ombudsmanhoz fordulnak fővárosi és kaposvári szülők az iskolabezárások miattPDF Print E-mail
Friday, 26 August 2011
Az LMP szerint törvénytelenségek övezik a budapesti Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium, valamint a kaposvári Toldi Lakótelepi Általános Iskola és Gimnázium bezárását, a szülők emiatt a bírósághoz, illetve az oktatási ombudsmanhoz fordulnak.
 
Cigány dal a hangbankbólPDF Print E-mail
Friday, 26 August 2011
Mint a STOP megírta, Geszti Péter legújabb együttesének legfrissebb szerzeménye, a Pálinka Sunrise című szám kísértetiesen hasonlít Szekeres Imre 2010-es kampányzenéjéhez, de ennek eredeti alapját a Balkan Fanatik szerint jogszerűen használták fel.
 
Magyarnóta Est Operett és Cigány-dalokkal!PDF Print E-mail
Friday, 26 August 2011
Magyarnóta Estet tartanak Kiskunfélegyházán 2011. október 15-én 17:00 kezdettel a Móra Ferenc Művelődési Központban. Fellépők: Tamon Erika, Kosáry Judit, Koós Éva, Jakab Éva, Miklóssy József, Viszt Péter, Kosár Szabolcs, Szabó Sándor, valamint Látó Imre vezetőprímás és cigányzenekara.
 
Gyöngyöspatai eseti bizottság: több ezer oldal irat, ősszel kihelyezett ülésPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Több ezer oldalnyi dokumentum beérkezésére számít a gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti bizottság fideszes elnöke. Kocsis Máté kedden az MTI-nek elmondta: az ősz elején kihelyezett ülést vagy üléseket tart a testület Gyöngyöspatán.
 
Roma-magyar kommunikáció egyetemi katedránPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Egy fecske nem csinál nyarat - sokan kérdezhetnék, vajon ismeri az ősi népi bölcsességet a hajdani cigánysorról messzire került Nótár Ilona, aki szilárdan elhatározta, hogy a szavak segítségével és erejével szövi a megértés fonalát cigányok és magyarok között. A hétgyermekes roma családba született lány saját fájdalmait, megaláztatásait ha el nem is felejtette, de ahogy mondani szokták, "feldolgozta": igaz, sok időnek kellett eltelnie, amíg kisimultak lelkében a beleégett karcolások.
 
Megduplázták a felzárkóztatási ösztöndíjatPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Megduplázta az új tanévtől a paksi önkormányzat a cigány tanulóknak nyújtható felzárkóztatási ösztöndíjat - közölte Tell Edit alpolgármester szerdán.
 
Rendőri túlkapások Hajdúdorogon? - Félnek a romák a városbanPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Szerdán délelőtt tartotta Hajdúdorog Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Testülete a soron következő ülését a Városháza tanácstermében, amelyen többek között a hajdúdorogi rendőrök cigányokkal szembeni túlkapásairól esett szó.
 
Tízmilliárd megy szegény diákokraPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Balog Zoltán esélyegyenlőségi államtitkár szerda délután bejelentette, hogy összesen közel tízmillárd forintot költ a kormány esélyegyenlőséget célzó oktatási programokra.
 
Cigány családok strandoltak a SziksósfürdőbenPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Hátrányos helyzetű roma családok strandoltak a sziksóstói fürdőben egy pályázat jóvoltából. A cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében családi vetélkedőkön vehettek részt, lángosozhattak, és természetesen egész nap fürödhettek is a családok.
 
Cigányok is elutasítják a bűnözőketPDF Print E-mail
Thursday, 25 August 2011
Létre kellene hozni egy olyan mozgalmat, amelynek a keretében a cigányság részéről minél többen elítélhetjük a bűnöző roma réteget - szögezte le Illés Tibor, aki bár a jászteleki Lungo Drom vezetője, hangsúlyozottan civil cigány magyar emberként nyilatkozott lapunknak.
 
Ösztöndíj jár a romáknak a hármas átlagértPDF Print E-mail
Tuesday, 23 August 2011
Körülbelül száz kérelem érkezett be hétfőig a paksi cigány kisebbségi önkormányzathoz ingyenes füzetcsomagra.
 
Tanévkezdés: 1 millió 300 ezer gyermeknek csengetnek bePDF Print E-mail
Tuesday, 23 August 2011
Már csak tíz napig pihenhetnek a diákok és véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, az országos tanévnyitót idén augusztus 28-án a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton tartják, ahol újrakezdődik a tanítás egy kisiskolában.
 
Tankönyvszállítási bojkott a nemfizető iskolákbaPDF Print E-mail
Tuesday, 23 August 2011
Az elmúlt tizenkét napban egy érintett önkormányzat sem rendezte tartozását, ezért a tankönyvterjesztők megkezdték a bojkottot: az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem. Ha nem lesz megegyezés, tízezer diák maradhat könyv nélkül - írja a Magyar Nemzet.
 
Fórumot hirdetett a cigány önkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 23 August 2011
Fórumot hirdetett a cigány kisebbségi önkormányzat csütörtökön 18 órára.
 
KOLOZSVÁRRA LÁTOGATOTT SCHMITT PÁLPDF Print E-mail
Monday, 22 August 2011
Schmitt Pál köztársasági elnök vasárnap kora délután megkezdte kétnapos kolozsvári látogatását. A magyar államfő a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság meghívására érkezett a városba, ahol Florin Stamatian, Kolozs megye prefektusa fogadta.
 
Uzsorázás gyanúja merült fel a Heves megyei településenPDF Print E-mail
Monday, 22 August 2011
A füzesabonyi rendőrség vizsgálja, hogy valóban uzsorázásra fordították-e a cigány kisebbségi önkormányzat pénzét a Heves megyei Kompolton. A községben aláírásokat gyűjtenek az önkormányzat feloszlatásáért. Az elnök tagad és a riválisaira mutogat.
 
A székelyeknek és a csángóknak is azt javasolják, vallják magukat magyarnakPDF Print E-mail
Monday, 22 August 2011
A székelyek és a csángók is vallják magukat magyarnak - ezt a javaslatot fogalmazta meg Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, aki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke is.
 
Halat és hálót is kaptakPDF Print E-mail
Monday, 22 August 2011
Véget ért a háromszáz településen jótékonykodó Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány idei akciója. Az értékelõ zárótalálkozón a vetõ­mag- és kisállatosztásban részt vevõ száznegyven önkéntes odaadó munkáját névre szóló oklevéllel jutalmazta az alapítvány elnök asszonya, Hegedûs Zsuzsa, amelyet az önkéntes csoportok vezetõi a parlamentben vehettek át.
 
Magyar napokon a 100 tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Monday, 22 August 2011
Kolozsvárra látogat augusztus 20-án és az elképzelések szerint nagyszabású koncertet ad a Hungaricumnak számító 100 tagú Cigányzenekar. A művészek a Kolozsvári Magyar Napok vendégei lesznek.
 
Szent István Napok MosonmagyaróváronPDF Print E-mail
Monday, 22 August 2011
2011. augusztus 19-én 18.00 órakor veszi kezdetét a Nyári Fesztivál Mosonmagyaróváron.A kétnapos rendezvénysorozatban mindenki megtalálja a számára legszórakoztatóbb programot. Fellépnek többek között Illényi Katica, Nyári Károly és a Summer Sisters,Krasznai Tamás, Greznár Zoltán és a Szanyi Cigányzenekar,a nagyszínpadon bemutatásra kerül Andrew L. Webber: Macskák című darabja is, de lesz még Fúvószene fesztivál és sok érdekesség.
 
A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje előtt beszél SchmittPDF Print E-mail
Friday, 19 August 2011
A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság meghívására kétnapos látogatásra Kolozsvárra utazik vasárnap Schmitt Pál köztársasági elnök.
 
Arany János esete a csóri vajdávalPDF Print E-mail
Friday, 19 August 2011
Azt már tegnap megtudhattuk, hogy a felvidéki Csavar Színház miként játszik el nép száján született történetekkel. A nagyidai cigányok című előadásuk azt példázta, hogyan tudnak bánni Arany János szavaival. Szó se róla, hálás feladat, mert bár a népköltések sincsenek híján a jóféle, ízes magyar humornak, se mívességnek, az ebben az esetben mégsem véletlen, hogy Arany János nevet is visel munkái mellett. A nagyidai cigányok nyelv- és stílusbravúr, olvasva is nagy élmény, egy pajkosan mosolygó szem mindent értő szöge.
 
Schmitt Pál elhagyja az országotPDF Print E-mail
Friday, 19 August 2011
Az elnök vasárnap a száztagú cigányzenekar a Kolozsvári Magyar Napokat lezáró koncertje előtt mond beszédet, majd hétfőn - az esemény fővédnökeként - megnyitja a Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust Kolozsváron.
 
Térítésmentesen táborozhattak a fiatalok KisvárdánPDF Print E-mail
Friday, 19 August 2011
Egy közhasznú egyesület támogatásával 15 cigány származású fiatal térítésmentesen vehetett részt Kisvárdán egy táborban, Bozsányi Tibor közreműködésével.
 
Cigány nőket tanítanak, lakást és üvegházat adnak ÓzdonPDF Print E-mail
Thursday, 18 August 2011
Magyarországon milliók élnek mélyszegénységben - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Ózdon.
 
287 ezer családnak összesen 2800 milliárd forint értékű devizaalapú lakáshitele vanPDF Print E-mail
Thursday, 18 August 2011
A kormányzati kommunikációs államtitkárság tájékoztatása szerint 576 ezer háztartásnak van lakáscélú jelzáloghitele, és minden ötödik magyart érinti a lakáshitelezés. Az érintett háztartások közel felének, 287 ezer családnak deviza-, 289 ezer családnak pedig forintalapú lakáshitele van.
 
Bebukott hitelek - ősszel újabb hullám jönPDF Print E-mail
Thursday, 18 August 2011
A svájci frank megugró árfolyama a finanszírozott autók tulajdonosait is nehéz helyzetbe hozta - közli elemzésében az egyik szakportál. A hitelátvállalással kínált használt autók átvételéért az eladók sokszor fizetni is készek a vevőnek.
 
Feketén-fehéren és együttPDF Print E-mail
Thursday, 18 August 2011
Bár a kávéházi cigány muzsika megítélése idehaza meglehetősen leegyszerűsítő, de legalábbis vegyes érzelmeket szül, az európai köztudatba mégiscsak ez az, ami a roma hagyományokból a leginkább beépült.
 
Nem tettek különbséget cigány és magyar közöttPDF Print E-mail
Thursday, 18 August 2011
Homokozó játékokat, labdákat, fejlesztő és rajzeszközöket kapott az óvoda a helyi cigány kisebbségi önkormányzattól.
 
A Frankfurter Allgemeine Zeitung az Orbán-kormány első évérőlPDF Print E-mail
Wednesday, 17 August 2011
A magyar kormányt ért külföldi és hazai bírálatok kapcsán közölt kommentárt kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
A Magyar Szigeten és a Sziget fesztiválon történtektől elhatárolódik a JobbikPDF Print E-mail
Wednesday, 17 August 2011
A Jobbik elhatárolódik a Magyar Szigeten elhangzott bizonyos kijelentésektől és a Sziget fesztivál bejáratánál történtektől - közölte a párt kedden az MTI-vel
 
Exállamtitkár a színvak támogatásrólPDF Print E-mail
Wednesday, 17 August 2011
Helyes-e, ha az állam etnikailag színvak a cigányokat, szegényeket támogató programoknál, vagy jobb, ha szigorúan származáshoz köti őket? Arató Gergely, az egykori szocialista oktatási államtitkár hozzászól a coMMMunity vitájához.
 
A Fidesznek elege van a Jobbik zsidózásábólPDF Print E-mail
Wednesday, 17 August 2011
A kormánypárt szerint Jobbik a céljai eléréséhez olyan szélsőséges mozgalmakkal, csoportokkal is szövetséget kötött, amelyek "rendszeresen és nyíltan zsidóznak, és uszítanak a cigányok ellen".
 
Vona Gábor: a Jobbik radikalizmusa nem az ököléPDF Print E-mail
Wednesday, 17 August 2011
A Jobbik nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel, azokkal a párt nem tud azonosulni. A cigányok, zsidók és „más bőrszínűek" megölésére buzdítottak.
 
Református Roma Szakkollégium: Jelentkezőket vár a Wáli István SzakkollégiumPDF Print E-mail
Wednesday, 17 August 2011
Szeptemberben indul a református cigány szakkollégium első évfolyama, a jelentkezni kívánó főiskolásokat és egyetemistákat honlapján várja az új bentlakásos otthon. Ebben a tanévben huszonöt cigány fiatal tehetséggondozását vállalja a debreceni intézmény.
 
"Cigány fejét rúgtam a földön" - megszüntették a nyomozástPDF Print E-mail
Tuesday, 16 August 2011
A szegedi nyomozóügyészség megszüntette a nyomozást annak a szegedi bv. törzsőrmesternek az ügyében, aki 2011 januárjában bántalmazott egy roma fiatalembert, majd a következő szavakkal számolt be „hőstettéről" a Facebook közösségi oldalon: „cigány fejét rúgtam a földön".
 
A Jobbik a cigánykérdéshez hasonlítja a londoni zavargásokatPDF Print E-mail
Tuesday, 16 August 2011
A Jobbik frakcióvezető-helyettesének véleménye szerint ugyanarról a tőről fakadnak az angliai zavargások, mint a magyarországi cigánykérdés. A politikai pártok felelősségének eltussolásából.
 
Schmitt Pál és a cigányzenekarPDF Print E-mail
Tuesday, 16 August 2011
Kolozsvárra látogat Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke - jelentette be Szilágyi Mátyás főkonzul a Kolozsvári Magyar Napok vasárnapi megnyitóján.
 
"Nem cigányt, románt, zsidót; becsületes magyart" kerestek az Expressz-hirdetésbenPDF Print E-mail
Tuesday, 16 August 2011
Az expressz.hu oldal készítői azt ígérték, eltávolítják a hirdetést. A hirdető szerint „a zsidók megszállták Magyarországot".
 
Tönkrement a roma mintagazdaságPDF Print E-mail
Monday, 15 August 2011
A németországi járvány tönkretette az igrici roma mintagazdaságot, fő termésüket, az uborkát nem tudták értékesíteni, a többi terményt pedig elverte a jég. A Polgár Alapítvány segítségével létrehozott gazdaságban hetven roma család dolgozott.
 
Két évvel a rajtaütés után csődközelben a debreceni szórakozóhelyPDF Print E-mail
Monday, 15 August 2011
Végleges bezárás fenyegeti a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai révén mára hírhedtté vált debreceni Perényi 1 Music Clubot, ahol a hat halálos áldozatot követelő bűntény négy vádlottja dolgozott, s ahol a gyilkosságokhoz használt fegyvereket is rejtegették.
 
"A nemzet szolgálatában" álltak a cigányokPDF Print E-mail
Monday, 15 August 2011
A XVIII. század utolsó harmadában az arisztokrácia szolgálatába állnak az első cigányzenészek: például a Pozsonyban, Galántán, Kismartonban vagy Fertődön élő különböző, grófi és hercegi Eszterházy családok is több ilyen muzsikust felfogadnak.
 
A cigányok és a magyar nemzeti kultúraPDF Print E-mail
Monday, 15 August 2011
A XIX. század első fele a reformkor, szabadságharc időszaka, amely a magyar nemzeti kultúra kialakulása szempontjából rendkívül jelentős periódus, és ennek a cigányokról való gondolkodás is különösen fontos eleme volt.
 
CIGÁNY ARCA LESZ A KECSKEMÉTI FÖLFESZÍTETT JÉZUSNAKPDF Print E-mail
Monday, 15 August 2011
Egy nem mindennapi kereszt készül Kecskeméten. A műkertvárosi Szent Ferenc templom mellett hamarosan felszentelt keresztről cigány karakterjegyeket magánhordozó Jézus tekint majd a hívekre. A Kecskeméti Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Porta Kereszt Kör valamint a Műkertvárosi Templomépítő Egyesület - dr. Bábel Balázs érsek hozzájárulásával - a készülő kereszttel a Cigány Holokauszt áldozatainak állít emléket.
 
Gyilkosságra való buzdítás? Nem, nem, soha!PDF Print E-mail
Monday, 15 August 2011
Magát mentegető interjút adott Tyirityán Zsolt a Betyársereg vezetője a Szentkoronarádió nevű újságnak, miután a Magyar Szigeten többek között azt mondta „el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát", illetve "bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?". Az interjúban a férfiú arra hivatkozik, nem a jelenről beszélt, hanem egy eljövendő önvédelmi háborúról.
 
Zsidózás a Magyar Szigeten: "Schmitt és Orbán miért hallgat?"PDF Print E-mail
Friday, 12 August 2011
A Magyar Helsinki Bizottság nyílt levélben kérdezi a miniszterelnököt és a köztársasági elnököt, nem érzik-e szükségét a megszólalásnak annak kapcsán, hogy egy szélsőséges csoport által szervezett rendezvényen, egy országgyűlési képviselő jelenlétében zsidók, romák és „más bőrszínűek" megölésére buzdították a hallgatóságot. A Helsinki Bizottság álláspontja szerint az ügyészségnek ki kell vizsgálnia az eseményeket, a közjogi méltóságoktól pedig elvárható az uszító kijelentések elítélése.
 
Sziget - Tízéves a Roma sátorPDF Print E-mail
Friday, 12 August 2011
Tízéves idén a Sziget fesztivál Roma sátra, a jubileumra az elmúlt évtized legnagyobb közönségsikereit arató zenekarokat hívták meg a szervezők. A megnövelt alapterületű sátor falait az idén is Kása Béla fotóművész nagyméretű fényképei díszítik, most az erdélyi cigányzenészekről készített sorozata tekinthető meg.
 
A cigánybűnözés ellen tüntet a Jobbik Vas megyébenPDF Print E-mail
Friday, 12 August 2011
Jánosházán és Celldömölkön is tüntet a Jobbik a cigánybűnözés ellen. A szónokok között van, aki a Facebook profilján Adolf Hitlert idéz, a kisebbségi önkormányzat vezetője pedig attól tart, hogy egy tüntetés indulatokat szül és öldöklésre késztet.
 
Táborba költöztetik a marseille-i cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 12 August 2011
"A romák jelenléte komoly veszélyt jelent a közrendre" - többek között ezzel indokolta Marseille vezetése, hogy a város széléről egy ideiglenes táborba költöztetnek közel száz romát. Emberjogi szervezetek elítélték és logikátlannak minősítették a lépést. Szerintük teljesen értelmetlen a már egyébként is az utcán élő emberek kilakoltatása.
 
Kampány indult a cigány identitás vállalásáértPDF Print E-mail
Friday, 12 August 2011
Honlapot indított a Szolidaritás Egyesület az októberi népszámlálással kapcsolatban. Az új internetes oldal része annak az országos kampánynak, amely a nemzetiségi, és ezen belül a roma identitás vállalását népszerűsíti. Az előző népszámláláson még kétszázezren sem vallották magukat cigánynak az országban.Honlapot indított a Szolidaritás Egyesület a népszámlásról, amely a www.idetartozunk.hu címen érhető el.
 
Molotov-koktélt dobtak egy roma család házára CsehországbanPDF Print E-mail
Thursday, 11 August 2011
Ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak egy roma család házára szerdára virradóra a Prágától 80 kilométerre nyugatra fekvő Krtyben: egy férfi könnyebben megsérült, a tüzet sikerült azonnal eloltani - közölte Sona Budská, a helyi rendőrség szóvivője.
 
A román cigány visszatérPDF Print E-mail
Wednesday, 10 August 2011
Teljes kudarcot vallott Nicolas Sarkozy kampánya, amely tavaly indult a Romániából érkező cigányok ellen - állítják emberi jogi szervezetek. Hiába deportáltak ugyanis a francia hatóságok több mint 9000 embert a francia elnök messze visszhangzó beszéde után, ma körülbelül ugyanannyi - becslések szerint 15 ezer - román cigány tengődik Franciaországban, mint egy évvel ezelőtt.
 
Útilaput kötnének a balhés cigányokraPDF Print E-mail
Wednesday, 10 August 2011
Súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség: egy 57 éves férfit fejbe rúgott egy fiatalkorú, majd az orrcsontját is eltörte. A sérettet a Magyar Gárda is meglátogatta a kórházban.
 
Civilek a helyi jólét megteremtéséértPDF Print E-mail
Wednesday, 10 August 2011
A Roma Rendőrök Országos Egyesülete a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány segítségével, augusztus 3-án beszélgetést szervezett roma identitású társadalmi szervezetek részére a VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Házban, melynek során bemutatásra került az "Európai Civil Társadalom a Helyi Jólét Megteremtéséért" című projekt, valamint alkalom adódott a készülőben lévő civil törvény jelenlegi tervezetének megvitatására is.
 
A tiszalöki áldozat házában él a piricsén megtámadott családPDF Print E-mail
Monday, 08 August 2011
A Tiszalökön meggyilkolt Kóka Jenő házába költözött egy sértetteket segítő program keretében az a piricsei, hatgyermekes romacsalád, akiket szintén a romák elleni támadássorozatban három évvel ezelőtt támadták meg fegyverekkel és Molotov-koktélokkal Szabolcs megyei otthonukban.
 
Társadalom-kisebbségek-cigányok Balog Zoltán: gazdasági szükségszerűség is a romakérdés megoldásaPDF Print E-mail
Monday, 08 August 2011
Balog Zoltán szerint a romakérdés megoldása nem csak "emberbaráti ügy", hanem gazdasági szükségszerűség is. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár pénteken Siófokon, a Fidelitas nyári táborában tartott rendezvényen hangsúlyozta: "nemzetstratégiai túlélési kérdésről" van szó.
 
Inkább mennének a bíróságra, csak ne kelljen dolgozniPDF Print E-mail
Monday, 08 August 2011
Keveslik a közmunkáért járó bért a hatvani munkanélküliek, ezért azt sokan vissza is utasították. A Heves megyei városban minden második álláskereső nemet mondott az önkormányzat ajánlatára, a polgármester szerint ők a segélytől is elesnek. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat beperelné a városvezetőt.
 
Cigányzene a múzeumbanPDF Print E-mail
Monday, 08 August 2011
Különleges, zenés tárlatvezetésekkel várja a közönséget a Néprajzi Múzeumban a Liszt Ferenc és a "czigány zene" című kiállítás. A tárlatvezetések során a kiállítás rendezői, Szuhay Péter és Pálóczy Krisztina bemutatják az érdeklődőknek a XIX. századi cigányzenészek világát, valamint Liszt és kortársai róluk alkotott képét.
 
Nagy a munkanélküliség Tiszacsegén isPDF Print E-mail
Monday, 08 August 2011
A munkanélküliség évek óta gondot okoz a cigányság számára is, éppúgy mint máshol is. Nálunk a fő gond, hogy településünk nem fekszik frekventált helyen, így nincs kellő számú beruházás - kezdte Lakatos János, Tiszacsege Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának elnöke.
 
Közmunka mintaprogramok - az idén 7,5 milliárd forint használható felPDF Print E-mail
Friday, 05 August 2011
Az idén, országszerte 7,5 milliárd forint használható fel közmunka mintaprogramok megvalósítására - jelentette ki a Belügyminisztérium közmunkáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Gyöngyöspatán.
 
A franktól nyögő önkormányzatok három évet halasztanánakPDF Print E-mail
Friday, 05 August 2011
Az önkormányzati hitelek tőketörlesztésének egy évvel történő elhalasztását kezdeményezi Gémesi György gödöllői polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke az erős svájci frank miatt. Legalább háromévnyi moratóriumra lenne szükség - reagált kérdésünkre a javaslat kapcsán Schmidt Jenő, a legtöbb helyhatóságot tömörítő Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke, Tab polgármestere.
 
Nem ellenőrzik a segélyeseket: sokan eladták adományállataikatPDF Print E-mail
Friday, 05 August 2011
Többen eladták a Minden Gyerek Lakjon Jól alapítványtól adományba kapott állatokat, de sok csirke, kacsa és malac elpusztult. Az alapítvány nem ellenőrzi a segélyezetteket, és egyelőre nem értesült az állatok pusztulásáról.
 
Fesztivál- borlovag - szórakozás Bor-, borlovag és gasztronómiai fesztivál GyőröttPDF Print E-mail
Friday, 05 August 2011
Egy tucatnál több hazai borvidék pincészetei vonultatják fel boraikat a IV. győri bor-, borlovag- és gasztronómiai fesztiválon augusztus 25-28. között a Széchenyi téren. A rendezvényt ingyenes szabadtéri dzsessz- és világzenei koncertek színesítik - mondta Bolla Péter, az önkormányzat kabinetfőnöke az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón.
 
Máris üres a "cigánykassza"? Munka van, pénz nincs a romákraPDF Print E-mail
Friday, 05 August 2011
Hiába találtak munkahelyet hatvan somogyi cigánynak a MÁV-nál, lehetséges, hogy túl komolyan vette a kormányzat elképzeléseit a roma érdekvédő.
 
Bensőségesen, zsiványkodás nélkül - A Művészetek Völgye egy pap szemévelPDF Print E-mail
Friday, 05 August 2011
Egyre nagyobb az igény az emberekben a szűkebb körű, bensőséges programokra – véli Illés Sándor katolikus pap, a Művészetek Völgyében csak Sanyipapként ismert völgyplébános. Az MTI-Pressnek arról is beszélt, hogy a rendbontók újabban elkerülik a fesztivált, a főzőversenyen békésen rotyog egymás mellett egy helyi cigány család, egy punkokból álló társaság és egy keszthelyi hotel séfjeinek bográcsa.
 
Sziget - Hatvan szervezet az idei Civil SzigetenPDF Print E-mail
Thursday, 04 August 2011
Önkéntesség, egészségügy, drogprevenció, oktatás, emberi jogok, diszkrimináció, fogyasztóvédelem, jog, vallás és környezetvédelem - idén is színes programokkal és játékos formába öltöztetett komoly témákkal várja az összesen hatvan civil szervezetet és intézményt felvonultató Civil Sziget a Sziget fesztivál látogatóit.
 
Jobbik: "Romló közbiztonság és növekvő bűnözés a fideszes fülkeforradalom gyümölcse"PDF Print E-mail
Thursday, 04 August 2011
Utoljára 10 évvel ezelőtt - az első Orbán-kormány idején - követtek el Magyarországon annyi bűncselekményt, mint 2010-ben - olvasható a Jobbik szerdai közleményében. Az ellenzéki párt szerint, a Fidesz "két hét alatt rendet teszünk szlogenjéből" az lett, hogy 13,5 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma.
 
A cigány jósok titkaPDF Print E-mail
Thursday, 04 August 2011
Ki ne hallott volna a különböző jóslási fajtákról? Sok a szkeptikus, de a mai napig hagyománya van a cigánykártyának. Lássuk, mitől különleges a roma nép jósolási technikája!
 
Cigánynak vallom magam a népszámláláson!PDF Print E-mail
Thursday, 04 August 2011
„Vajon az a cigány ember, aki erőfeszítéseket tesz azért, hogy elrejtőzzön, letagadja származását, kinek okozza a legtöbb szenvedést?" - teszi fel a kérdést Setét Jenő, a roma közösség ismert alakja.
 
Legyen nemzeti gyásznap augusztus 2-aPDF Print E-mail
Wednesday, 03 August 2011
A Magyarországi Munkáspárt 2006 javasolja, hogy a magyar kormány a magyarországi cigányáldozatok emlékére nyilvánítsa augusztus 2-át nemzeti gyásznapnak.
 
Cegléd mellett forgat Fliegauf BenedekPDF Print E-mail
Wednesday, 03 August 2011
A Cegléd melletti Csemő falu határában, egy kis tó mellett forgatja Fliegauf Benedek Szállnak a varjak munkacímen futó új filmjét, amely egy cigány család egy napját mutatja be a romagyilkosságok idején.
 
Közmunka: 35 városőr állt munkába DunaújvárosbanPDF Print E-mail
Wednesday, 03 August 2011
Rövid távú, négy hónapos közmunkaprogram keretében 35 városőr állt munkába Dunaújvárosban; a Rendezett Dunaújvárosért feliratú mellényt viselő, igazolvánnyal rendelkező, mobiltelefonnal felszerelt városőrök a hétfőtől tartó felkészítés után szerdától járják az utcákat - mondta el a programot koordináló helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.
 
Közmunkaprogram GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Wednesday, 03 August 2011
Negyven cigány ember kap munkát abban a közmunka-mintaprogramban, amely most indult Gyöngyöspatán. A kormány húszmillió forintos támogatást ad ehhez. Az országos közmunka-program majd januárban indul.
 
Kiirtani a cigányokat is - ez volt a célPDF Print E-mail
Wednesday, 03 August 2011
Az 1935-ös állampolgársági törvény a zsidók mellett a cigányokat is kirekesztette. Himmler már 1938-ban cigánybűnözésről értekezett, mert bebizonyították maguknak, hogy a bűnözési hajlam örökletes.
 
A nem romák munkaviszonyt igazoltak, így nem kell bozótot irtaniukPDF Print E-mail
Tuesday, 02 August 2011
- Berki Pál! - Jelen. - Jó a kabát?
 
A roma holokausztra emlékeznekPDF Print E-mail
Tuesday, 02 August 2011
Kedden emlékeznek Európa-szerte a náci népirtás roma áldozataira. 1944. augusztus másodikán egyetlen éjszaka alatt, mintegy négyezer romát lemészárolva felszámolták az auschwitzi cigánytábort. Az európai romák ezen a napon emlékeznek a Holokausztban meggyilkolt cigány áldozatokra, vagy ahogy ők nevezik: a Pharrajimosra.
 
Közmunka mintaprogram indultPDF Print E-mail
Tuesday, 02 August 2011
Megkezdődött az első, a Belügyminisztérium helyettes államtitkársága által szervezett közmunka-mintaprogram Gyöngyöspatán, ahol negyven, zömében cigány ember kap négy hónapon át munkát.
 
A roma holokauszt áldozataira emlékeztekPDF Print E-mail
Tuesday, 02 August 2011
Egy nappal a roma holokauszt emléknapja előtt nem csak a magyarországi cigány, hanem a zsidó áldozatokra is emlékeztek Komáromban, a Csillag erődben.
 
Egy cigány család egy napja a romagyilkosságok idejénPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
A Cegléd melletti Csemő falu határában, egy kis tó mellett forgatja Fliegauf Benedek Szállnak a varjak munkacímen futó új filmjét, amely egy cigány család egy napját mutatja be a romagyilkosságok idején.
 
Közmunkában foglalkoztatnának a kisebbségi önkormányzatokPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
Kisebbségi önkormányzatok feladat alapú működési támogatási rendszerének átstrukturálását kezdeményezik a nyírbátori kistérségbe tömörült cigány érdekképviseletei szervezetek, hogy - kapcsolódva a kormány közmunkaprogramjához - éves költségvetésük egy részéből legalább két embert napi nyolc órában foglakoztathassanak.
 
Romagyilkosságok: megszólal a kislétai támadást túlélő lányPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
Még ma is viseli a támadás nyomait az a kislétai tinédzser lány, akit két évvel ezelőtt, a roma holokauszt emléknapjának éjszakáján sebesítettek meg otthonában, ágyában alvó édesanyját pedig több lövéssel megölték. A Szabolcs megyei település cigánysorán lakó lány, aki túlélte a támadást, az MTI tudósítójának beszélt elsőként a két évvel ezelőtti támadásról.
 
Nem mentek el a romák a gyöngyöspatai falunapraPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
Falunap volt Gyöngyöspatán. A cigány lakosok azonban nem vettek részt rajta. Vajon miért?
 
Gyöngyöspatáról az NB I-be - vagy a cigányválogatottbaPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
A Sport Tv stábja a romahelyzet miatt az országos médiumokban gyakran emlegetett Gyöngyöspatán járt. A Sport2 futballshow-jában, a Harmadik Félidőben Molnár Mátyás, a műsor házigazdája mutatja be, hogy a foci békét teremt a legnehezebb időszakban is.
 
Homály övezi a cigánygyilkosságok indítékátPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
A gyilkosságot továbbra is tagadja, a beismert bűncselekmények indítékáról pedig hallgat a cigánygyilkosságok elsőrendű vádlottja. Kiss Árpád a Magyar Hírlapnak adott interjúban is csak olyan támadásokat vállalt magára, amelyeknek nem volt halálos áldozatuk.
 
Európai romastratégia: afrikai, ázsiai bevándorlók helyett cigány munkaerőt?PDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnökének kezdeményezésére romastratégiát készítenek az Európai Régiók Gyűlése számára. A tervezet kidolgozására a Miskolci Egyetemet kérték fel. Ennek apropóján beszélgettünk az anyag elkészítésében résztvevő Pankucsi Márta szociológussal.
 
Roma karitatív akcióPDF Print E-mail
Monday, 01 August 2011
Több mint háromezer gyógyszerkészítményt, jellemzően antibiotikumokat, fájdalomcsillapítókat kaptak a somogyi kórházak a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat jóvoltából. A szervezet Zala és Baranya megyei cigány civil szervezetekkel fogott össze, így sikerült megszervezni a jótékonysági akciót. A medicinák egyébként Bécsből érkeztek, közel 8700 dobozzal, amelyeket az említett három megyében osztottak ki.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk