Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Romák + média: nem sokat változott a helyzetPDF Print E-mail
Friday, 29 July 2011
Szinte semmit nem változott a romákról alkotott médiakép; továbbra is főként deviánsként, bűnözőként, szegényként, állami gondozottként mutatják a cigányokat a híradásokban.
 
60 ezer euró egy cigánylányért: Gyerekkereskedelemről szól a vádPDF Print E-mail
Friday, 29 July 2011
Charles Fejtőt vádolják a román hatóságok gyermekkereskedelemmel, ügyvédje állítja: csak segíteni akart védence. Egy történet 60 ezer euróról, koldulásról és még sok másról.
 
Emlékezés a roma holokausztra MiskolconPDF Print E-mail
Friday, 29 July 2011
Augusztus 2-án Diósgyőrött a Romano Teatro Cigány Nemzetiségi Színház próbahelyiségében a roma holokauszt áldozataira emlékeznek.
 
Élelmiszercsomag a tatabányai rászorultaknakPDF Print E-mail
Thursday, 28 July 2011
A tatabányai önkormányzat a közelmúltban 800 darab ingyenes élelmiszercsomagot osztott szét az arra rászorultak között a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázati támogatásával - tájékoztatta Kakuk Tamás, a város kommunikációs és tájékoztatási irodavezetője csütörtökön az MTI-t.
 
Budapesten nyaralnak a rendvédelmi programban résztvevő szabolcsi romagyermekekPDF Print E-mail
Thursday, 28 July 2011
Budapesten nyaralnak a rendvédelmi programban résztvevő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei romagyermekek, akiknek július 30-ig az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában szerveztek táborozást
 
Romák és cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 28 July 2011
Kevés olyan probléma van Magyarországon, amiért oly sok politikus oly keveset tett az elmúlt 20 évben, mint a magyar cigányság helyzetének rendezése. Míg jó szándékú entellektüelek és hivatalnokok azon vitatkoznak, hogy a magyar nemzet e kisebbségét cigánynak vagy romának nevezzük, a szóban forgó népcsoport egyre inkább a már-már reménytelen mélységbe süllyed
 
Négyszeres sírrablás eltemetett ékszerekért?PDF Print E-mail
Thursday, 28 July 2011
Egyszerre négy sírt is megrongáltak, az egyik érintett család szerint pedig ki is raboltak ismeretlenek a múlt hétvégén Vácott: három sírt az Avar utcai köztemetőben, egyet pedig az alsóvárosi sírkertben. Feltehetően mind a négy sír roma családoké; oláh cigány hagyomány szerint ugyanis az elhunytat az értékeivel együtt temetik el, és a család szerint a rablók több százezres értékben el is vihettek ékszereket a sírokból. Ezt azonban bizonyítani nem tudják.
 
Elfelejtett falvak - Szerb fotóművész kiállítása BudapestenPDF Print E-mail
Wednesday, 27 July 2011
Elfelejtett falvak címmel állítja ki alkalmi munkásokat, parasztokat, zenészeket, cigányokat ábrázoló képeit Branislav Brkic szerb fotóművész csütörtöktől Budapesten, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában.
 
A cigányokat leválasztó fal épültPDF Print E-mail
Wednesday, 27 July 2011
Megépült Nagybányán az a fal, amely két, többnyire roma családok által lakott panelt kerít körbe, és emiatt szegregációval vádolták meg roma jogvédő szervezetek a helyi önkormányzatot - adta hírül a Krónika című napilap.
 
A Snétberger Zenei Tehetség Központ egy hónappal a start utánPDF Print E-mail
Wednesday, 27 July 2011
Álomszerű környezet több mint egymilliárdért, hatvan szegény romának - ez az egy hónapja nyílt Snétberger Zenei Tehetség Központ Felsőörsön. Ottjártunkkor meggyőződhettünk róla: minden beruházott forint jó helyre került, s akár nemzeti büszkeségünk is lehetne az intézmény - ha nem a norvég állam állta volna a költségek 85 százalékát.
 
Orbán megmondta, Breivik bebizonyította?PDF Print E-mail
Wednesday, 27 July 2011
A Nyugat válságát, ikertornyainak ledőlését bizonyítja Breivik szörnyű tette - írják jobboldali szerzők. A szélsőjobboldal, a gyűlölködők gondolatvilágából eredeztethető Breivik szörnyű tette - írják a baloldali és liberális szerzők. Abban mégis egyeznek a vélemények, hogy a norvég mészáros tettének elsődleges oka saját maga, a de a többi magyarázat mögött ott állnak a szokásos toposzok: bevándorlás, multikulti, túlzott jólét, gyűlöletbeszéd, szélsőjobb.
 
Tábort vertek a romák a BalatonnálPDF Print E-mail
Wednesday, 27 July 2011
Egy hetes cigány hagyományőrző tábort tartott Fonyódligeten a Zombai Cigány Kisebbségi Önkormányzat, tájékoztatta hírportálunkat Szancsik Mária, a szervezet elnöke.
 
Külföldi sajtó Magyarországról - Tusványosról, nemzetpolitikáról, autonómiáról a romániai sajtóbanPDF Print E-mail
Monday, 25 July 2011
Orbán Viktor nem az autonómiáról beszélt Tusnádfürdőn, hanem inkább a fogyasztásra épülő világ végét vetítette előre, új korszakot jósolva a magyarok számára is - ezt az alapgondolatot sugallták a hétfői romániai lapok többnyire tárgyszerű, kevés kommentáló elemet tartalmazó tusványosi tudósításaikban.
 
Gyöngyöspatán járt a FIR, MEASZ elnökePDF Print E-mail
Monday, 25 July 2011
Egy héttel a szélsőjobbikos polgármester megválasztása után július 24-én Gyöngyöspatán járt az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége- Antifasiszta Világszövetség (FIR), a MEASZ-Összefogás a Demokráciáért elnöke Hanti Vilmos, aki felkereste a cigányvajdát, és a helyi cigánysort.
 
Cigányok nem kellenek!PDF Print E-mail
Monday, 25 July 2011
„Mindannyian egy picit hibásak vagyunk akkor, amikor úgy viselkedünk, hogy nem akarom elfogadni azért, mert az roma, és ő engem ne szolgáljon ki.
 
Továbbra is Kolompár Orbán vezeti az MCF-etPDF Print E-mail
Monday, 25 July 2011
Újabb négy évre Kolompár Orbánt választotta elnökévé a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) siófoki tisztújító közgyűlése - tájékoztatta a roma érdekképviseleti szervezet pénteken az MTI-t.
 
Az Új Széchenyi Terv keretében a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását segíti a kormányPDF Print E-mail
Friday, 22 July 2011
Az Új Széchenyi Terv kiemelt programjának célcsoportja elsősorban a pályakezdők, az alacsony iskolai végzettségűek, az 50 év feletti korosztály, a GYES-ről, GYED-ről, ápolási díjról visszatérők és a tartós munkanélküliek. A felhasznált összeg legalább 15%-át a roma lakosság megsegítésére fordítja a kormány együttműködésben az Országos Cigány Önkormányzattal.
 
Martonyi: Magyarország biztonságos országPDF Print E-mail
Friday, 22 July 2011
Magyarország biztonságos ország, mivel nyitott és versenyképes a gazdasága - mondta Martonyi János külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
 
Már megint a Cigányok?PDF Print E-mail
Friday, 22 July 2011
Klasszikus vihart kavart a Gödör Klubban kiállított Guruló Emlékmű, Nagygyörgy Zoltán munkája. Az elmúlt 48 órában számtalan gonosz, rasszista, elkeseredett, tehetetlen komment jelent meg a világháló vonatkozó kivezetésein, számtalan szubjektív valóság...
 
"Egy erős nemzet elképzelhetetlen sikeres cigányintegráció nélkül"PDF Print E-mail
Friday, 22 July 2011
A magyarországi cigánypolitika nem lehet csupán szociális vagy úgymond közbiztonsági kérdés, hanem nagyon fontos nemzetstratégiai kérdés is, egy erős nemzet elképzelhetetlen sikeres cigányintegráció nélkül - fejtette ki csütörtökön Tusnádfürdőn Balog Zoltán.
 
Hallották, ahogy a golyó elsüvít - cigányok házára lőttek PutnokonPDF Print E-mail
Thursday, 21 July 2011
Szerda este lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának a kapuján a Borsod megyei Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje - ismerteti az index.hu. Az MTI információi szerint rendőrök keresik a lövedékeket a helyszínen.
 
Pintér: Senkit nem kényszerítünk erőszakkal közmunkáraPDF Print E-mail
Thursday, 21 July 2011
Senkit sem fognak erőszakkal közmunkára kényszeríteni, a közfoglalkoztatásban nemcsak volt rendőröket és más hivatásosokat, hanem civil köztisztviselőket is foglalkoztatnak majd szervezőkként, mondta Pintér Sándor belügyminiszter a Népszabadságnak.
 
Nézőpont: 60 százalék elégedett Schmitt Pál államfői munkájávalPDF Print E-mail
Thursday, 21 July 2011
A Nézőpont Intézet felmérése szerint a megkérdezettek 60 százaléka elégedett, kétötöde elégedetlen Schmitt Pál köztársasági elnöki tevékenységével.
 
Nem segít az Országos Roma ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Thursday, 21 July 2011
Most már biztosan nem újul meg Barcs cigányok lakta része. A város vezetése ugyanis hiába várta az Országos Roma Önkormányzat segítségét, nem kapták meg a kért 32 millió forintot. Így önerő híján le kell mondaniuk a pályázati lehetőségről.
 
A cigányozástól függ, együttműködik-e a jobbikos vezetővel a FideszPDF Print E-mail
Thursday, 21 July 2011
A rendészeti bizottság fideszes elnöke szerint a gyöngyöspatai jobbikos polgármester nem játszhatja ki a cigánykártyát.
 
Még két hétig lehet pályázni a szociális földprogramraPDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
Még két hétig, vagyis augusztus 5-éig lehet pályázatot benyújtani a szociális földprogramra - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.
 
A Fidesz szociálpolitikáját okolja a jobbikos győzelemért az MSZPPDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
Az MSZP szerint a Fidesz szociálpolitikája vezetett oda, hogy Gyöngyöspatán a jobbikos jelölt győzött a vasárnapi polgármester-választáson. A szocialisták úgy vélik, a Heves megyei településen történteket vizsgáló parlamenti bizottságnak mindenekelőtt azt kellene kutatnia, hogy ki pénzeli azokat, akik ott járőröztek, illetve hogy a helyi képviselő-testület miért nem foglalkozott a romák problémáival.
 
Program indul a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésérePDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
A kormány programot indít a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére - jelentette be Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.
 
Gyöngyöspatai választás, közmunkaprogram, "kémügy"PDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
A Jobbiknak a gyöngyöspatai polgármester-választáson aratott győzelmét kommentálta kedden két bécsi lap, a liberális Der Standard és a konzervatív Die Presse. A La Croix című francia katolikus napilap a magyarországi közfoglalkoztatás átalakításáról közölt írást keddi számában. A Regnum orosz hírportál a magyarországi "kémügyről" értekezett.
 
Önkormányzati csendőrséget alakítana az új jobbikos polgármesterPDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
Önkormányzati csendőrséget és mezőőrséget kíván létrehozni Gyöngyöspatán Juhász Oszkár, akit a Jobbik színeiben vasárnap választottak polgármesterré a Heves megyei településen.
 
Fidesz: a tettek beszélnek GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
"A Fidesznél azt valljuk, hogy nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek. A jövőben Juhász Oszkár is bizonyíthat. A Jobbik frissen megválasztott gyöngyöspatai polgármesterjelöltjének (...) most megadatott a lehetőség, hogy bebizonyítsa, a cigányozáson és zsidózáson kívül más válaszok is adhatóak az ország, esetében egy helyi közösség problémáira" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Gulyás Gergely.
 
Életreszóló élménnyel gazdagodtak a ParlamentbenPDF Print E-mail
Wednesday, 20 July 2011
Harmincöten - főként gyerekek néhány felnőtt kísérővel - vettek részt azon a tanulmányi kiránduláson, amelyet a cigány önkormányzat szervezett a fővárosba.
 
Megemlékezést tartanak a budapesti Gödör klubbanPDF Print E-mail
Tuesday, 19 July 2011
Három évvel ezelőtt kezdődődött meg a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat; az áldozatokra emlékezve úgynevezett Guruló emlékművet avatnak ma Budapesten, a Gödör klubban. A "bicikliemlékművet" a nyáron a kapolcsi, a nyíregyházi Vidor és a budapesti Sziget fesztiválon is kiállítják.
 
Háborognak a borsodi roma vezetőkPDF Print E-mail
Tuesday, 19 July 2011
A múlt hét végén tartották azt az összejövetelt, amelyen Horváth Ernő, az arlói kisebbségi önkormányzat alelnöke – a borsodnádasdi és a járdánházai cigány önkormányzatok képviselőinek egyetértésével – kijelentette: meggyalázták a cigányságot a négyórás munkaprogram bevezetésével.
 
Cigány fiatalokat várnak rendészeti pályáraPDF Print E-mail
Tuesday, 19 July 2011
Megnyílt a rendészeti pályára irányító egyhetes tábor Nagykovácsiban, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában. Az eseményt olyan roma fiataloknak hirdették meg, akik rendőri, katasztrófavédelmi vagy más hivatásos pálya iránt érdeklődnek.
 
PáriaegyházPDF Print E-mail
Tuesday, 19 July 2011
Spiró György regénye, a Feleségverseny a cigány-magyar háború utáni időben játszódik. Addigra - a negatív utópia szerint - a romákat az ország egyik szögletébe szorították, s a rendszer emberei a még visszamaradt félcigányokat, negyed- és nyolcadcigányokat, valamint a cigányokkal rokonszenvező „szőke cigányokat" üldözik.
 
ElfajulásPDF Print E-mail
Tuesday, 19 July 2011
Ha sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az LMP nem mond semmit, amit nem csak a cigányok értenek meg, akkor a Jobbik mindent visz.
 
Rémálom GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Tuesday, 19 July 2011
Hatalmas kampányt vitt a jobbik Gyöngyöspatán, amelynek vasárnap meg is lett az eredménye: a pataiak Juhász Oszkár jobbikos politikust választották meg polgármesternek. Az eredmény már most érezhető a faluban: lejjebb ment a telkek értéke, fogynak a borvásárlók, folyamatosan mondják le a vadásztársaságok a rendezvényeiket, az esküvőket a panziókban. A cigányok elkeseredtek.
 
Jobbikos győzelem az időközi polgármester-választásonPDF Print E-mail
Monday, 18 July 2011
A Jobbik jelöltje, Juhász Oszkár nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán.
 
Egyre kevésbé utálnánk cigány vejünketPDF Print E-mail
Monday, 18 July 2011
A Szegedi Tudományegyetem szociológia tanszékének Szeged kutatásaiból származó adatok szerint 2000-hez képest nőtt azok aránya, akik nem örülnének, ha gyerekük más vallású házastársat választana, csökkent viszont a cigány származású vő/meny elutasítottsága.
 
Ébred a cigány nacionalizmus?PDF Print E-mail
Monday, 18 July 2011
Ha nem sikerül megoldást találni a cigánysággal kapcsolatos problématömegre, az ébredő cigány nacionalizmus keretei között megtörténhet a nemzetből való kivonulás is. Már tetten érhető a „mi és a fehérek" szembenállás, idejét múlta az a gondolkodásmód, amelyik csak a többségi társadalom felől értelmezte a rasszizmust és a gyűlöletet.
 
Póczik: Élet-halál kérdése a romaintegrációPDF Print E-mail
Monday, 18 July 2011
Ha nem sikerül megoldást találni a cigánysággal kapcsolatos problématömegre, az ébredő cigány nacionalizmus keretei között megtörténhet a nemzetből való kivonulás is. Már tetten érhető a „mi és a fehérek" szembenállás, idejét múlta az a gondolkodásmód, amelyik csak a többségi társadalom felől értelmezte a rasszizmust és a gyűlöletet.
 
Németh Zsolt: a megújuló nemzetpolitikáról szól a jövő heti TusványosPDF Print E-mail
Sunday, 17 July 2011
A megújuló magyar nemzetpolitikáról szól a jövő heti Tusványos - nyilatkozta Németh Zsolt külügyi államtitkár az MTI-nek pénteken. A székelyföldi Tusnádfürdőn július 19-től 23-ig tart a XXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem, röviden Tusványos, amelynek zárónapjára Orbán Viktor kormányfőt is várják.
 
Slota ismét durván támadta a magyarokatPDF Print E-mail
Sunday, 17 July 2011
Újabb durva támadást intézett Magyarország és a magyar politikusok ellen Ján Slota, az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.
 
Kolompárt tanácsadóként alkalmazza KiskunmajsaPDF Print E-mail
Sunday, 17 July 2011
Határozatlan idejű tanácsadói szerződést kötött Kiskunmajsa Kolompár Orbánnal - derítette ki a Lánchíd Rádió. A többszörösen perbe fogott korábbi országos cigányvezető tapasztalataival magyarázta a bruttó százezret fizető munkát.
 
Kirúgták a jobbikost a cigány nemzetiségi iskolábólPDF Print E-mail
Sunday, 17 July 2011
Egyebek mellett párthovatartozása miatt távolították el a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola történelemtanárát, Jakab Pétert, aki az elmúlt évi helyhatósági választáson a Jobbik színeiben önkormányzati képviselő lett a borsodi megyeszékhely közgyűlésében - mondta maga az érintett csütörtöki sajtótájékoztatóján a megyei munkaügyi bíróság határozatát ismertetve.
 
MSZP: fel kell lépni a rasszista, antiszemita parlamenti megnyilvánulások ellenPDF Print E-mail
Thursday, 14 July 2011
Az MSZP üdvözli, hogy a Fidesz kész fellépni a rasszista és antiszemita parlamenti megnyilvánulások ellen, a szocialisták véleménye szerint azonban a kormánypártokat súlyos felelősség terheli az ilyen hangok elterjedéséért. Harangozó Gábor országgyűlési képviselő mérlegelné, hogy a rasszista megjegyzést tevő politikusokat pénzbüntetéssel sújtsák, illetve kivezettessék az ülésteremből.
 
Kihelyezett üléssel kezdi munkáját a gyöngyöspatai eseményeket feltáró bizottságPDF Print E-mail
Thursday, 14 July 2011
Gyöngyöspatára kihelyezett üléssel, majd ezt követően a titkosszolgálati vezetők zárt körű meghallgatásával kezdheti, várhatóan november 20-ig tartó érdemi munkáját az úgynevezett egyenruhás bűnözés és a Heves megyei településen történt események feltárására létrehozott parlamenti eseti bizottság.
 
Az elfogadott új egyházügyi törvényPDF Print E-mail
Thursday, 14 July 2011
A keddre virradóra elfogadott új egyházügyi törvény alapján 14 elismert egyház lesz, a többiek kérvényezhetik egyházzá nyilvánításukat, amiről az Országgyűlés dönt majd. A korábban tervezett további kategóriákat nem tartalmazza az új törvény, a Hit Gyülekezete az állam által elismert egyházak közé emelkedett. A jobbikos Novák nyíltan zsidózott, az államtitkár azt mondta, a párt példaképei a holokauszt felelősei.
 
Százezer cigány fog munkához jutni?PDF Print E-mail
Thursday, 14 July 2011
A romák ügye súlyosabb annál, hogy kihagyják őket a róluk szóló kormányzati döntésekből, és súlyosabb annál, hogy azok végrehajtását kizárólag a romákra bízzák - mondta a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
 
Úgy hagyják a barcsi romatelepetPDF Print E-mail
Thursday, 14 July 2011
Ideiglenesen lemondott a barcsi romatelep rehabilitációjáról a barcsi önkormányzat, erről döntött a képviselő testület, írja a sonline.hu
 
Az Országos Roma Önkormányzat segítségét várjákPDF Print E-mail
Wednesday, 13 July 2011
Segítséget vár Barcs az Országos Roma Önkormányzattól. A város a cigányok lakta részen szerette volna megújítani a közösségi tereket és az infrastruktúrát, de időközben kiderült: ennyi pénzt nem tud előteremteni a város.
 
Orbán-Harangozó csörte: 'Neked harangoztak, Tamás!'PDF Print E-mail
Wednesday, 13 July 2011
Harangozó Tamás azonnali kérdést intézett hétfőn a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A fiatal MSZP-képviselő azt furcsállta, hogyan lehet az, hogy az állami vagyon őrzését Pintér Sándor volt cégére bízták.
 
Fidesz-féle munkatáborok milliárdokértPDF Print E-mail
Wednesday, 13 July 2011
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a kormánynak, ha közmunkaprogramjában valóban szerepet szán az otthonuktól akár több száz kilométerre táboroztatott közmunkásoknak. A munkatábor drága mulatság: a közmunkások elszállásolása akár milliárdokba is kerülhet. Feltéve, hogy a kormány, emberhez méltó körülményeket akar biztosítani, az otthonuktól távoli építkezésekhez behívottaknak. A kényszerből lapátolók nyomorán viszont többen akár sokat is kereshetnek.
 
Farkas Flórián és az ORÖ véget vet a pazarlásnakPDF Print E-mail
Tuesday, 12 July 2011
Már a nyáron kétezer cigány asszonyt készít fel az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) arra, hogy szociális munkával segítsék a legszegényebb közösségeket – mondta a lapunknak adott interjúban Farkas Flórián, a szervezet és a Lungo Drom elnöke. Hamarosan megalakul az elitképzést folytató Roma Közéleti Akadémia is – tette hozzá a politikus.
 
A kohéziós politika erősítésében is sikeres volt a magyar elnökség az EP-meghallgatáson elhangzottakPDF Print E-mail
Tuesday, 12 July 2011
Az elmaradottabb régiók és ágazatok felzárkóztatását, az Európai Unió belső egységének fokozását szolgáló kohéziós politika erősítése volt az egyik törekvése a június végén befejeződött soros magyar elnökségnek, és kitűzött céljait el is érte.
 
Sárkányünnep a freskófaluként ismert BódvalenkénPDF Print E-mail
Tuesday, 12 July 2011
Második alkalommal tartanak Sárkányünnepet a Borsod megyei, freskófalunak is nevezett Bódvalenkén. Az elsősorban romák lakta kistelepülés házainak falán már tizennyolc alkotás díszeleg.
 
Lázár: tűrhetetlen a Jobbik "zsidózása és cigányozása" az OrszággyűlésbenPDF Print E-mail
Tuesday, 12 July 2011
A jobbikos Novák Előd felszólalása okozott hosszas vitát az egyházügyi törvényjavaslat záróvitájában keddre virradó éjszaka az Országgyűlésben. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki politikus szavaira reagálva közölte, pártja nem tudja tovább tiszta lelkiismerettel tűrni "azt a zsidózást és cigányozást", amit a Jobbik egy éve folytat a parlamentben.
 
Mennyit ér a roma, ha diplomás? Cigányút az egyetem utánPDF Print E-mail
Tuesday, 12 July 2011
Közgazdász, pedagógus, doktorandusz, hitoktató roma fiatalok gyűltek össze a siófoki Aranypart Hotelben, a Hanns Seidel Alapítvány által finanszírozott háromnapos képzésen. Van köztük, aki egyszerre két egyetemen is tanul, mások "civilben" polgárjogi harcosok, vagy polgárőrök is.
 
Farkas Flóriánék mostantól nagyon odafigyelnek a romapénzekrePDF Print E-mail
Monday, 11 July 2011
- Az Országos Cigány Önkormányzatok helyén az új összetételű Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) új romapolitikájának egyik pillére a törvényesség, a pazarlás és a jogszerűtlen kifizetések megszüntetése - nyilatkozta Farkas Flórián, az ORÖ és a Lungo Drom elnöke.
 
Áttörés: a világon egyedülálló hálózatot építettek ki a cigányságnakPDF Print E-mail
Monday, 11 July 2011
Már a nyáron kétezer cigány asszonyt készít fel az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) arra, hogy szociális munkával segítsék a legszegényebb közösségeket - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Farkas Flórián, a szervezet és a Lungo Drom elnöke.
 
Ide tartozunk: a roma identitás felvállalására biztatnakPDF Print E-mail
Monday, 11 July 2011
A cigány önazonosság felvállalására biztat Dógi János, aki szerint fontos, hogy megbízható demográfiai adatok álljanak rendelkezésre.
 
Eljárás indult a cigányozós hirdetés miattPDF Print E-mail
Monday, 11 July 2011
Nem rendelkezik megfelelő hatáskörrel az Egyenlő Bánásmód Hatóság a „Cigányok ne hívjanak" mondatot is tartalmazó álláshirdetés teljes vizsgálatához.
 
Másfél milliárdos ösztöndíjprogram indul roma fiataloknakPDF Print E-mail
Monday, 11 July 2011
A kormány egy hárommilliárd forintos ösztöndíjprogram forrásainak a felét szeptembertől a tervek szerint roma fiatalok oktatására fordítja - közölte Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Siófokon.
 
Párhuzamos értelmezések és modellek a kisebbségkutatásbanPDF Print E-mail
Monday, 11 July 2011
Párhuzamos értelmezések és modellek a kisebbségkutatásban címmel megjelent a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézetének 2010-es Évkönyve. A könyv a kiadvány címével azonos, 2010. májusi konferencia tanulmányait és négy kifejezetten az intézet cigány-kutatásait reprezentáló publikációt tartalmaz.
 
Polgári cigány találkozóPDF Print E-mail
Friday, 08 July 2011
A roma fiatalok közül nagyon kevesen szereznek diplomát - hangsúlyozták a találkozón résztvevő szakemberek. A Kaposvári Egyetemen például 4000 hallgatóból mindössze 100 cigány származású.
 
Siófokon ismertette a romastratégiát Balog ZoltánPDF Print E-mail
Friday, 08 July 2011
A romákat érintő aktuális problémák megvitatása, megoldások keresése - ez volt a célja a Napkerék Egyesület nyári polgári cigány találkozójának. A tanácskozáson Balog Zoltán szakállamtitkár a romastrartégia kidolgozásáról is beszélt, hiszen ez jelentős mérföldkő lehet a cigányság jövőjének szempontjából.
 
Most már dolgozhatnak a keceli cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 07 July 2011
Megszavazta a keceli képviselő-testület a helyi cigány kisebbségi önkormányzat kérését: jelképes összegért (10 ezer forint) cserébe termőföldet kapnak a cigány családok, hogy konyhakerti növényeket termeszthessenek, egyelőre saját igényeik kielégítésére.
 
Cigánygyilkosságok: csak fantáziált a debreceni koronatanú?PDF Print E-mail
Thursday, 07 July 2011
A legtöbb korábbi vallomását visszavonta a koronatanú, miután többször figyelmeztette a bíró a hamis vád és a hamis tanúzás büntetőjogi következményeire.
 
Szijjártó: a magyar uniós elnökség sikert sikerre halmozottPDF Print E-mail
Wednesday, 06 July 2011
Strasbourgban mindenki tudta, hogy a magyar elnökség sikert sikerre halmozott, ebben nem is volt vita a politikai oldalak között - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden a HírTV Rájátszás című műsorában. Orbán Viktor kormányfő ugyanezen a napon az Európai Parlamentben (EP) összegezte a június 30-án zárult elnökség eredményeit
 
Fidesz: Orbán Viktor kiállt MagyarországértPDF Print E-mail
Wednesday, 06 July 2011
A Fidesz szerint Orbán Viktor miniszterelnök kiállt Magyarországért az Európai Parlamentben kedden; a párt visszautasítja a magyar EU-elnökséget ért kritikákat és kiáll a kormányfő mellett
 
Pintér: az előítéletek leküzdése a célPDF Print E-mail
Wednesday, 06 July 2011
Az előítéletek leküzdése a cél, ennek érdekében roma szervezetekkel is együttműködik a belügyminisztérium - mondta Pintér Sándor belügyminiszter kedden, Budapesten
 
Balog: a szociális és gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni a romák integrációjábanPDF Print E-mail
Wednesday, 06 July 2011
Nemcsak emberi jogi, diszkriminációs szempontból kell vizsgálni a romák integrációját, hanem szociális és gazdasági szempontból is - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kedden, Budapesten.
 
Szociális földprogrammal a közfoglalkoztatásértPDF Print E-mail
Wednesday, 06 July 2011
Idén a tavalyi keretösszeg több mint duplájára pályázhatnak a szociális földprogram keretében, melyhez immáron közfoglalkoztatás is társulni fog. Az önkormányzatok a cigány önkormányzatokkal, vagy egyházakkal közösen nyújthatják be programjukat, melyek között már most több mintaértékű található. Ugyanakkor a szociális földprogram pályázati kiírása ideiglenesen szünetel, amíg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium között a közfoglalkoztatási programok átadás-átvétele megtörténik.
 
Hallotta a tettesek kiabálását az áldozatok rokonaPDF Print E-mail
Tuesday, 05 July 2011
Hallotta a romák elleni támadássorozat elkövetőinek kiabálását a nagycsécsi támadás idején a két halálos áldozat egyik rokona és a férfi élettársa is; erről szerdán tanúként beszéltek a Pest Megyei Bíróságon.
 
Esélyegyenlőségi tábor nyílt a tatai laktanyábanPDF Print E-mail
Tuesday, 05 July 2011
Esélyegyenlőségi tábor nyílt meg hétfőn a 25. Klapka György Lövészdandár tatai laktanyájában; az egyhetes programban 36 hátrányos helyzetű, roma diák és fiatal felnőtt vesz részt
 
LMP: az EU-elnökség nem makulátlanul sikeresPDF Print E-mail
Tuesday, 05 July 2011
Az LMP szerint a magyar EU-elnökség összességében sikeresnek mondható, de voltak hiányosságok - mondta hétfőn Mile Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője
 
A kormány sikeresnek, az MSZP sikertelennek ítélte a félévetPDF Print E-mail
Tuesday, 05 July 2011
A külügyminiszter szerint sok tekintetben erősebb lett Európa, mint amilyen hat hónappal korábban volt. Az MSZP ugyanakkor úgy látja, bár a szakmai feladatokat valóban jól látta el a magyar soros EU-elnökség, a "negatív politikai elemek" miatt összességében nem volt sikeres.
 
A Kommerszant a soros magyar uniós elnökségrőlPDF Print E-mail
Monday, 04 July 2011
A Kommerszant című orosz lap hétfőn cikket közölt "Az EU lengyel akcentussal" címmel, egyebek között a magyar soros elnökségről.
 
Kihirdették a kisebbségi együttéléssel foglalkozó drámapályázat győzteseitPDF Print E-mail
Monday, 04 July 2011
Balog István Lakodáré című színműve nyerte el a Füredi Játékszín Közhasznú Alapítvány kisebbségi együttélés témájában kiírt drámaírói és adaptációs pályázatát - tájékoztatta az MTI-t vasárnap az alapítvány kuratóriumának elnöke.
 
Clinton a romák helyzete és a magyar demokrácia minősége felől érdeklődöttPDF Print E-mail
Monday, 04 July 2011
Az amerikai külügyminiszter főleg a romák helyzete és a magyar demokrácia minősége felől érdeklődött, amikor csütörtökön ellenzéki politikusokkal és civil szervezetek képviselőivel találkozott - tájékoztatott újságírókat a bő félórás konzultáció után az MSZP és az LMP vezetője.
 
Diszkrimináció a Balatonnál: romák, előre!PDF Print E-mail
Monday, 04 July 2011
Megkülönböztetésben részesíti a Balaton-parti közterületeket üzemeltető önkormányzati társaság a helyi romákat, ezt állítja Németh Zsolt, a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.
 
Könnyű- és komolyzene is felcsendül majdPDF Print E-mail
Monday, 04 July 2011
A klasszikus művek mellett könnyed slágerek, klezmer- és cigányzene is felcsendül az idei vajdahunyadvári zenei fesztiválon. A július 11-én induló, 8 hangversenyből álló sorozat koncertjeit hétfőnként és csütörtökönként tartják öt héten át.
 
Meghívó Ruva Farkas Pál könyvbemutatójáraPDF Print E-mail
Monday, 04 July 2011
Meghívó Ruva Farkas Pál könyvbemutatójára
 
Roma nap, romák nélkül a VoltonPDF Print E-mail
Friday, 01 July 2011
Nagyon szép és igazán európai húzásnak tarthatnánk, hogy az ország legnyugatibb csücskében rendezett Volt fesztiválon roma napot tartanak állami támogatással, mintegy megturbózva az uniós elnökség hivatalos záróünnepségét és a roma stratégiát. Ha nem lenne ezzel egy aprócska gond: annak a 750 ezer cigány honfitársunknak, akiket most "integráltunk", sajnos esélye sem volt bejutni, a 10 ezer forintos napijegy megakadályozta az integrálódásukat.
 
Dolgozni akarnak a keceli romákPDF Print E-mail
Friday, 01 July 2011
- A cigányok nem akarnak otthon tétlenül ülni, dolgozni szeretnének. Ezért kérünk öt hektárnyi önkormányzati földet a városházától - mondja Kolompár László, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetője.
 
Koncert a megosztott Gyöngyöspatán: együtt örültek a Kalákának az emberekPDF Print E-mail
Friday, 01 July 2011
Gyöngyöspatán adott koncertet Péter-Pál napján a Kaláka együttes, amely cigánymuzsikus fellépőkkel kiegészülve játszott a község Árpád-kori temploma előtti téren.
 
A magyar EU-elnöki munkát méltatta az EP néppárti frakcióvezetőjePDF Print E-mail
Friday, 01 July 2011
Az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője, Joseph Daul szerint "az elmúlt hat hónapban az első magyar soros elnökség szakmai hozzáértéssel és rendkívül sikeresen menedzselte a kulcsfontosságú európai ügyeket".
 
Ősztől csak a rendeseknek jár a pénzPDF Print E-mail
Friday, 01 July 2011
Ősztől csak az kaphat bérpótló juttatást, aki rendben tartja a lakókörnyezetét, a gázártámogatás pedig megszűnik, beépül a lakásfenntartási támogatás rendszerébe Zalaegerszegen.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk