Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Nem ment iskolába a gyöngyöspatai roma gyerekek többségePDF Print E-mail
Friday, 29 April 2011
Az általános iskola 205 tanulójának fele cigány származású.
 
Memóriazavaros tanúk a bíróságonPDF Print E-mail
Friday, 29 April 2011
A cigánygyilkosságok perének csütörtöki tárgyalásán kiderült, hogy a másodrendű vádlott élettársának fogalma sem volt róla, hogy párja barátai milyen nézeteket vallanak, milyen tetoválásaik vannak, hova járnak szórakozni.
 
Tényfeltáró bizottság vizsgálja GyöngyöspatátPDF Print E-mail
Friday, 29 April 2011
Parlamenti tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezi a Fidesz a Gyöngyöspatán történt események tisztázására. A bizottság az ellenzék politikai felelősségét is keresi.
 
Az urak ünnepelnek, a cigány menekül, az állam nyaralni mentPDF Print E-mail
Friday, 29 April 2011
Miközben jelmezesek sétafikálása lemondásra tud kényszeríteni egy polgármestert, máshol magánszemélyek ellenőrizhetik a járókelők személyes okmányait, megint máshol - munka híján - naphosszat az utcán ődöngő suhancok egzecíroztatják a többi helybélit, aztán meg szabályos közelharc veszi kezdetét, mivel is foglalkoznak választott vezetőink? Lelkesen ünneplik a semmit.
 
Nagybörzsönyi Jobbik lakossági fórum - interjúPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
Nagybörzsöny. Kisközség kb 900 lakossal. A cigány lakosság aránya nagyjából 20%. Hegyvidék, erdő, friss levegő, madárcsicsergés, nyugalom. A Magyar Cigányok Független közösségének facebook csoportját egy férfi kereste meg a napokban akit Zsoltnak nevezünk. Zsolt szerint a faluban élő cigányok szomorú hírről értesültek. Vona Gábor a Jobbik elnöke május 10.-én fog a településükön lakossági fórumot tartani.
 
Orbán szerint kénytelenek az erő nyelvén beszélniPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
"Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban" - írta szerda délután Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán.
 
Az Egyesült Államok méltányolja a magyar kormány állásfoglalásátPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
Az Egyesült Államok a gyöngyöspatai eseményekkel kapcsolatban méltányolja a magyar kormány azon állásfoglalását, hogy a kisebbségi csoportok megfélemlítése és az ellenük irányuló erőszak elfogadhatatlan - közölte a budapesti amerikai nagykövetség szerdán az MTI-vel.
 
Farkas Flórián bizniszt sejt a gyöngyöspatai feszültségek mögöttPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
Az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom fideszes elnöke nem csodálkozik azon, hogy kifütyülték a gyöngyöspatai cigányok. Farkas Flórián szerint a romákat túlságosan hozzászoktatták ahhoz, hogy a politizálás egyet jelent a botránykeltéssel.
 
A magyar cigányokról volt szó az európai stratégiáról szóló londoni konferenciánPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
A nácik idejére jellemző "veszélyes politikai folklórt" teremtenek a Jobbikhoz kötődő félkatonai szervezetek, amelyek a közrend ígéretével lépnek fel a cigányság ellen - vélte Balog Zoltán felzárkóztatási államtitkár Londonban. Szerinte a romák megsegítésében az a legnagyobb feladat, hogy az ügynek megnyerjék a többségi társadalmat.
 
Vizelés miatt tört ki a balhé GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
A térfigyelő kamera képei szerint egy a Bem utcai cigánytelepnél magán könnyítő részeg idegen miatt robbant ki a konfliktus.
 
Megegyeztek a rendőrök a cigánykisebbség vezetőivelPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
Folyamatos kapcsolattartásban állapodott meg a rend fenntartása érdekében szerdán Gyöngyöspatán a rendőrség, illetve a helyi cigány kisebbség.
 
Roma újságírók esélye a magyar sajtóbanPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
Változna-e a közönség romaképe, ha cigány újságíróktól kapnák az információkat? Uniós támogatással képeztek roma sajtómunkásokat Magyarországon.
 
Kirakatban a családi szennyesPDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a nulla erőfeszítést elváró segélyezési rendszer csak rontott a romák helyzetén az elmúlt tíz évben. A lelkész-politikus úgy látja: a "magyar holokausztot" emlegető Jobbik számításból korbácsolja az indulatokat.
 
Romagyilkosságok: a barátok nem gondolták volna...PDF Print E-mail
Thursday, 28 April 2011
A romagyilkosságok szerdán meghallgatott egy tanúja, egy barát nem gondolta volna, hogy „azért, mert a cigányokat nem szeretik, ölni is képesek". A többiek sem tapasztaltak semmi különöset.
 
Új törvényt hozat Orbán az "egyenruhás bűnözés" ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
A büntető törvénykönyv szigorítására készül a kormány - jelentette be a miniszterelnök szóvivője a gyöngyöspatai tömegverekedés után. A javaslat értelmében három évig terjedő börtönnel lennének sújthatóak, akik valamilyen közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek. A javaslatot még szerdán benyújtják a parlamentnek.
 
Kállai Ernő azonnali találkozót kezdeményezett a miniszterelnökkelPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
A kisebbségi ombudsman azonnali személyes találkozót kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a kedd éjszaka "Gyöngyöspatán lezajlott tragikus események miatt". Kállai Ernő véleménye szerint az államnak kell normalizálnia a körülményeket Gyöngyöspatán.
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Akarod tudni milyen az élet angyalbőrben? Kíváncsi vagy a testi és pszichés kondíciódra? Akkor gyere velünk Tatára és a számlára se legyen gondod!
 
AZONNALI INTÉZKEDÉSEKET SÜRGET A TASZ A GYÖNGYÖSPATAI HELYZET MIATT - TASZ SAJTÓKÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Gyöngyöspatán 2011. április 26-án este verekedés tört ki a településen jelen lévő szélsőséges csoportok néhány tagja és egyes romák között. A TASZ álláspontja szerint az, hogy a helyzet idáig fajulhatott, a kormány, a belügyi vezetés és a rendőrség felelőssége is.
 
15 roma és mozgáskorlátozott fiatal végzett sikeres médiaképzéstPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
A lakosság közel 70 százaléka a romákat is szerepeltető tehetségkutató műsorokról azt gondolja, hogy médiaeszközként hozzájárulnak a romák elleni diszkrimináció csökkentéséhez. A megkérdezettek több mint fele tulajdonít pozitív szerepet a romákról szóló televíziós riportműsoroknak, a kisebbség helyzetét bemutató televíziós, rádiós magazinműsoroknak - derül ki a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány által készített friss felmérésből.
 
Fokozódik: többtucatnyi "betyár" gyülekezik GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Feszült a helyzet Gyöngyöspatán, ahol a kedd éjszakai összecsapásokat követően a Betyársereg 30-40 tagja megjelent a cigánysor közvetlen közelében.
 
A Vatikán a romák elfogadására szólítPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
A nácik által elkövetett népirtásra emlékezett Antonio Vegliò érsek Rómában, egyúttal felhívta a figyelmet a cigányságot a történelem során oly sokszor ért diszkriminációra és a társadalmi integráció szükségességére.
 
Egymilliót ad Gyurcsány a cigányoknakPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
A Facebook közösségi portálon jelezte a volt kormányfő, egymillió forintot ajánl fel a gyöngyöspatai (szerinte) nácikérdés megoldását elősegítendő.
 
Romagyilkosságok: megszólalnak a vádlottak családtagjaiPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Szerdán folytatódik a Pest Megyei Bíróságon a cigánysori gyilkosságok pere, a négy vádlott családtagjait hallgatja meg tanúként a bíróság - értesült a HavariaPress.
 
Gyöngyöspatán kedd este verekedés robbant ki; a BM délutáni közleményePDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Kedd este összeverekedtek a Gyöngyöspatára visszaszivárgó Véderő szimpatizánsai a helyi romákkal, írja az Index. A lap úgy tudja, hogy a szélsőjobboldali egyenruhások egész nap provokálták a faluban élő cigányokat, majd meg is ütöttek valakit.
 
"Nem csak zenészek lehetünk"PDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Rosa Vázqueztől még a nevét is elvették. Családját arról a földesúrról nevezték el, akinek a birtokán kétszáz évvel ezelőtt a cigányok éltek. Gyerekkorában a francói törvények arra kényszerítették, hogy faluról falura vándoroljon a szüleivel. Apja mégis ragaszkodott hozzá, hogy iskolába írassa a lányát.
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselő-testülete nevébenPDF Print E-mail
Wednesday, 27 April 2011
Az új vezetésű nagy tervekkel induló Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat a Heves Megyei Közgyűlési támogatását, működéséhez szükséges alapvető feltételeket semmilyen formában nem biztosítja részére.
 
Ünnepi beszéd - Evangelizációs nap, 2011. április 17., HajdúhadházPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Nagyon nehéz ma Magyarországon cigánynak lenni és Hajdúhadházon még inkább az. Egy hazug világban élünk, de ez a hazug világ nem valami meséről szól! Nem meséről, hanem hétköznapi valóságunkról; s ez a valóság gyermeksírástól zeng, mely kenyeret követel, és aggódó szülők nehéz gondolatairól terhes, akik nem tudják sokszor, miből lesz este kenyér az asztalon.
 
Újra megjelent a Véderő GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
A Véderő több tagja hétfőn ismét megjelent Gyöngyöspatán, ahol egy magánterületen továbbra is meg akarják tartani önvédelmi és harcászati ismereteket oktató táborukat. Itt akár hatéves gyerekeket is táboroztatnának. Eszes Tamás a Véderő vezetője bejelentette: Gyöngyöspatán indul a polgármesteri székért.
 
A nagycsécsi túlélők szerint hangjuk alapján azonosíthatnák támadójukatPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Hangjuk alapján akár azonosíthatnák is támadójukat a nagycsécsi fegyveres és Molotov-koktélos támadás életben maradt sértettjei, ugyanis jól emlékeznek a fegyveresek romákat gyalázó szitkozódásaira - ezeket tanúvallomásuk jegyzőkönyvében is rögzítették -, amikor az éj leple alatt rátámadtak a romákra - mondták az érintettek az MTI tudósítójának.
 
Időhiány miatt nem faggatta ki a hírszerzés a romagyilkosságok kulcsfigurájátPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Több hónapos szünet után, kifejezetten a cigánygyilkosságok miatt kereste meg újra a katonai hírszerzés Cs. Istvánt, a cigánygyilkosságok negyedrendű vádlottját, aki a vádirat szerint akkor már részt vett az egyik támadásban. Tartótisztjének az [origo] birtokába került vallomása szerint azonban a tiszt nem akart egyből rákérdezni az ügyre, aztán pedig "nem volt több ideje" arra, hogy részletesen kikérdezze. A vallomása szerint a KBH késlekedett, ráadásul a szereplők eltérően emlékeznek néhány részletre.
 
Parno Graszt: új lemez, bemutató koncertPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Májusban megjelenik a „kispaszabi híres cigányok" negyedik lemeze. Bemutató koncert május 15-én a Millenárison, a Budapest Folk Fest keretében.
 
A romák elítélik a gyöngyöspatai "incidenst"PDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Sajnálatát fejezte ki a gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat a településen vasárnap történt incidens miatt. Ifj. Farkas János, az önkormányzat elnöke közleményében elítélte a történteket, mint írta, "egy rossz válasz volt a nyílt provokációra".
 
Polgárőr-masírozás: szerdán dől el, hogy "beveszik-e" SzikszótPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Parasztok, cigányok, vegyes járőrök, polgárőrök, hiányzó pénzek, szebb jövő és egy brutális gyilkosság - helyzetkép a Borsod megyei Szikszóról.
 
Meglepő kijelentés Kumin FerenctőlPDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Ismét szégyenpadra ültette Magyarországot a félinformációkból nagyon is egész következtetéseket levonó külföldi nyilvánosság - írja blogjában Kumin Ferenc, a Századvég Alapítvány vezető elemzője a gyöngyöspatai események kapcsán. A negatív folyamatnak a cigány-nem cigány együttélés kapcsán láthatóan nincs is vége. Drávapiski egykor liberális polgármestere is a Szebb Jövőért segítségét kéri. Most kéne megfogni ezt a folyamatot - írja blogjában Kumin Ferenc.
 
Megszólal a gyöngyöspatai romák kimenekítőjePDF Print E-mail
Tuesday, 26 April 2011
Vannak idők, amikor a felelős felnőtt embereknek kötelességük, hogy az óvatosság mezejére tévedjenek. Gyöngyöspata ilyen időket élt. Az ottani romák ellen fordultak a szomszédaik, senki sem tudta megmondani, hogy a Véderő hány „hétvégi harcosa" fog felbukkanni könnyen igazivá átalakítható légfegyvereikkel. Richard Field fogalmazott lapunknak így azokra a vádakra, miszerint túlreagálta volna a gyöngyöspatai helyzetet.
 
Tavaszi nagytakarítás KecskéstelepenPDF Print E-mail
Friday, 22 April 2011
Szentmihály, Móraváros és a Cserepes sori cigányság mellett a Kecskés István-telepen is megmozdultak a helyi lakosok, hogy húsvét közeledtével rendbe tegyék környezetüket. A városrész lakói ismét Nógrádi Tibor invitálására fogtak bele a tavaszi „köztértakarításba”, hogy megpróbálják megtisztítani a Szabadkai út melletti részeket, valamint a belső utcákat az évek óta felgyülemlett szeméttől.
 
Várja a romákat a hadseregPDF Print E-mail
Thursday, 21 April 2011
A honvédség sokat tehet a cigányság felemelkedéséért - állítják egyöntetűen a honvédelmi tárca vezetői. Az érdem szerinti előrejutás és a közösségi szellem egyaránt gondoskodik arról, hogy a hadsereg minél csábítóbb legyen a roma fiatalok számára. Míg hazánkban csupán „kóstolgatják" a katonai pályát, addig az USA-ban rekordméreteket ölt a kisebbség létszáma a hadseregben.
 
Vona Gábor: Ahogyan én látom a cigányságotPDF Print E-mail
Thursday, 21 April 2011
Nekem címzett írásában Romano Rácz Sándor a cigányság helyzetét elemezte a Népszabadságban. Mivel az írás egészében higgadt hangvételű volt, úgy érzem, kötelességem a válaszadás. Ami a magyar–cigány együttélés problémáinak megoldásához ugyanis a leginkább hiányzik, az az őszinte, kritikus, de érdemi vita. Írásommal ennek megjelenéséhez kívánok hozzájárulni.
 
Farkas Flórián: Utat fogunk mutatniPDF Print E-mail
Thursday, 21 April 2011
Minden erkölcsi, politikai és társadalmi támogatottsága megvan az integrációs programnak a kormányzat és a cigányság részéről is - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom elnöke portálunknak adott interjújában. A fideszes parlamenti képviselő beszélt többek közt a kormány és a roma önkormányzat között létrejövő keretmegállapodás részleteiről, valamint arról is, hogy milyen viszonyok fogadták, amikor átvette az önkormányzat vezetését.
 
A magyar társadalom nem rasszistaPDF Print E-mail
Thursday, 21 April 2011
Póczik Szilveszter történész, kriminológus szerint a cigányokkal szembeni előítéletesség mögött történelmi időtávlatban felhalmozott negatív tapasztalatok tömege áll
 
A munkaképes cigány férfiak 85 százalékának nincs munkaviszonyaPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2011
A magyarországi munkaképes cigány férfiak 85 százalékának nincs munkaviszonya - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a romák társadalmi integrációjáról szóló konferencián kedden Budapesten.
 
Járóka Lívia: A romaintegráció sikeréhez a romák is kellenekPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2011
A romák helyzete az elmúlt húsz évben Magyarországon fokozatosan romlott. A fordulat az EU, a tagországok kormányai és a helyi önkormányzatok mellett döntően a cigányságon áll vagy bukik. Fontos, hogy a tanult romák aktív szerepet vállaljanak közösségeik életében, szervezőként, tanárként, orvosként, vállalkozóként, - nyilatkozta többek között a hvg.hu-nak Járóka Lívia, fideszes európai parlamenti képviselő, szakmáját illetően szociálantropológus.
 
Balog: a munkaképes roma férfiak 85 százalékának nincs munkaviszonyaPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2011
A magyarországi cigányság munkaképes férfilakossága 85 százalékának nincs munkaviszonya - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a romák társadalmi integrációjáról szóló konferencián kedden Budapesten.
 
Hende Csaba: A honvédségben nem lehet cigányellenességPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2011
A Magyar Honvédségben nincs és nem is lehet cigányellenesség - jelentette ki a honvédelmi miniszter a romák társadalmi integrációjáról szóló konferencián kedden, Budapesten.
 
Visszakozott a romagyilkosságok koronatanújaPDF Print E-mail
Wednesday, 20 April 2011
A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat keddi tárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon F.-né Ny. Éva a vádiratban foglaltakkal ellentétben azt állította: nem hiszi, hogy a vádlottaknak közük lenne a támadássorozathoz. A tanú azt mondta: amikor a rendőrök tavaly rajtaütöttek az általa vezetett Perényi 1 nevű szórakozóhelyen, annyira összezavarodott, hogy azt sem tudta, milyen tanúvallomást ír alá. A bíró figyelmeztette a hamis tanúzás következményeire.
 
Az ENSZ-főtitkárral tárgyalt Orbán Viktor: a romastratégia is téma voltPDF Print E-mail
Tuesday, 19 April 2011
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn hivatalában fogadta a Budapesten tárgyaló Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt; a megbeszélésen téma volt az észak-afrikai helyzet és az európai romastratégia is - tájékoztatott a kormányfő szóvivője.
 
Sorsdöntő fejezetéhez érkezik a cigánygyilkosságok tárgyalásaPDF Print E-mail
Tuesday, 19 April 2011
Tanúmeghallgatással folytatódik ma a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indított büntetőper tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. Elsőként a büntetőügy koronatanújának számító F.-né Ny. Évát hallgatja meg a bíró.
 
Pintér: Akkor is rend leszPDF Print E-mail
Tuesday, 19 April 2011
Borospincébe vették be magukat Gyöngyöspatán a Véderő nevű szervezet tagjai éppen a cigánysor feletti domboldalon; vezetőjük szerint nem azért, hogy a romákban félelmet keltsenek, "egyszerűen itt találtak alkalmas telket". A település polgármestere, Tábi László állítólag a lemondását fontolgatja. Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrei még jelen vannak, de kisebb létszámban.
 
Háromgyerekes családot lakoltattak ki a XV. kerületbenPDF Print E-mail
Tuesday, 19 April 2011
Önkormányzati ingatlanokból lakoltatnak ki családokat a főváros XV. kerületében lakbér- és közüzemi tartozások miatt - közölte a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, valamint egy civil szervezet elnöke hétfőn közleményben az MTI-vel.
 
Nyílt levélPDF Print E-mail
Tuesday, 19 April 2011
A MAGYARORSZÁGI NEMZETI- ETNIKAI KISEBBSÉGEK ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE /ÉKE/ NYÍLT LEVELE MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁHOZ, A PARLAMENTI POLITIKAI PÁRTOKHOZ ÉS VALAMENNYI MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRHOZ! Tisztelt Orbán Viktor Miniszter Elnök Úr!
 
A Jobbik nem cigányellenesPDF Print E-mail
Monday, 18 April 2011
Vona Gábor szerint a Jobbik nem cigányellenes, a pártnak egyetlen olyan törvényjavaslata sincs, amelyik különbséget tenne a cigányság és a magyarok között; a Jobbik elnöke erről mintegy ezer ember előtt beszélt vasárnap Hajdúhadházon.
 
Nyakó: Hajdúhadházon Orbán és Vona harcol a szavazatokértPDF Print E-mail
Monday, 18 April 2011
Nyakó István MSZP-s parlamenti képviselő szerint már nem a cigányokról van szó Hajdúhadházon, sokkal inkább arról, hogy "Orbán Viktor és Vona Gábor harcol az észak-kelet-magyarországi szavazatokért".
 
Aba-Horváth: Nem a masírozás a megoldásPDF Print E-mail
Monday, 18 April 2011
A hajdú-bihari cigány kisebbségi önkormányzat elnöke szerint a cigánykérdést 10 millió magyar fogja megoldani.a mindenkori kormány támogatásával.
 
Katonai kiképzőtábor épül Gyöngyöspatán?PDF Print E-mail
Monday, 18 April 2011
Óriási a feszültség Gyöngyöspatán, tegnap este kővel dobták be egy a cigánysoron lévő ház ablakát.
 
Gyűlik a tömeg az Iparkamara utcánPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2011
Rengetegen kíváncsiak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület pénteken előállított öt tagjának sorsára. Ügyüket a Debreceni Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében tárgyalja.
 
Fújoltak Semjénre, utálták az alaptörvénytPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2011
A melegek házasodásának tiltása és az abortusz elleni törvény lehetőségét ígérő részek váltották ki a legkeményebb kritikákat az új alkotmánnyal szemben, a törvény ellen tiltakozó pénteki tüntetésen. A civilek szervezte megmozduláson a szónokok általában is kritizálták a kormányt szociális érzékeltensége, és túlzott hatalmi törekvései miatt. Néhányan új ellenzék megalkotásában látják a reményt.
 
FCÖ: A hajdúhadházi járőrözők a múlt legsötétebb korszakát idézikPDF Print E-mail
Saturday, 16 April 2011
A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözése a múlt legsötétebb korszakait idézi fel, ezért az ottani történés egész Magyarország ügye.
 
Likvidálás: eltűnt bejegyzések, akcióban a terrorelhárítókPDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
Eltüntették az Orbán Viktor likvidálására vonatkozó bejegyzéseket a Facebookról. A kirohanásoktól Gyurcsány Ferenc is elhatárolódott. A hatóságok vizsgálódnak.
 
Rubi Gergelyt feljelentettékPDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
Az jobbikos országgyűlési képviselőnk állítólag csúnyát mondott a polgárőrökre a Naplóban, ezért bíróság elé citálják. Politikamentes polgárőrséget akarnak.
 
Rettegj a kilakoltatástól!PDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
Mától vége az általános érvényű moratóriumnak, a részleges is csak júliusig tart. Mindenki jól teszi, ha elzárkózás helyett egyezkedni kezd a bankjával, mert az állam csak a bajban lévő adósok durván tizedét menti. Tömeges kilakoltatások mégsem lesznek.
 
A HOLOKAUSZT MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJAPDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
A holokauszt magyarországi emléknapja - április 16. - alkalmából pénteken és szombaton megemlékezéseket tartanak országszerte, Budapesten az emléknap alkalmából rendezvények lesznek a Holokauszt Emlékközpontban, mécsesek helyezhetők el az Áldozatok Emlékfalánál.
 
"Bűnözőknek látjuk a cigányokat"PDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
A romák a társadalom szerint bűnözőként, szegény emberként és állami gondozottként jelennek meg leggyakrabban a médiában - derül ki a Rubeus Egyesület friss kutatásából. E megközelítésen igyekszik változtatni a Kisebbségi és Emberi Jogi Alapítvány (KEJA), amely három hónapos, átfogó kampányt indított a negatív diszkrimináció ellen.
 
A hajdúhadháziak már csak a CNN-t hiányoljákPDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
A Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon folyik a "rendteremtés": a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai masíroznak az utcán, a rendőrök pedig csütörtök este már őket igazoltatták és megmotozták őket. A polgárőrök járőrözése azonban folytatódott, és a szomszédos településekre is kiterjedt. A helyieket megosztja az egyesület jelenléte, igaz, a legtöbben annak örülnek, hogy megnőtt a rendőrök száma, s ettől „eltűntek a főtérről a cigányok".
 
Czinka Panna, a partizenészPDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
"Akarjuk, hogy mai napságtúl fogva ők mindenkitül udvari szabad musikásoknak neveztessenek, hívassanak és böcsültessenek" - állt Magyarország első cigányzenekara, az öt zenészből álló szenci együttes kiváltságlevelén.
 
Indul a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj pályázatPDF Print E-mail
Friday, 15 April 2011
Április 14-én jelenik meg a nemzetiségi fiatalok felsőfokú továbbtanulásának elősegítésére hivatott ösztöndíj - melyet dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter alapított - pályázati felhívása. A Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj pályázat részleteiről Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adott interjút a kormany.hu-nak.
 
Jobbik: felelőtlen a 16 éves tankötelezettségi korhatár tervePDF Print E-mail
Thursday, 14 April 2011
Felelőtlen az az elképzelés, hogy 16 évre szállítsák le a tankötelezettségi korhatárt. Ezzel a kormány elismeri, hogy az oktatási rendszer nem tud mit kezdeni a magatartászavaros, elsősorban cigány diákokkal - mondta Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
 
A Jobbik járőrei beintettek PintérnekPDF Print E-mail
Thursday, 14 April 2011
Pintér Sándor belügyminiszter szerda este örömmel számolhat be arról, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, amely kedden kezdte meg a járőrözést Hajdúhadházon, a rendőri felhívásnak megfelelően szerdán már be is fejezte a kéretlen rendvédelmi munkát. "Kicsoda Pintér Sándor, hogy megmondja nekünk, hogy mit csinálhatunk, amíg nem hágjuk át a törvényeket" - mondta tudósítóinknak a Jobbik helyi képviselője, majd egy leszakadt Opellel elindultak az éjszakai bevetésre.
 
A rendőrség előlépteti Kolompárt, és cáfolja a JobbikotPDF Print E-mail
Thursday, 14 April 2011
Hatala József országos rendőrfőkapitány több éves áldozatkész önkéntes munkájának elismeréseként törzszászlóssá lépteti elő Kolompár László nyugalmazott rendőr zászlós polgárőrt, a hajdúhadházi kapitányság egykori ügyeletvezetőjét, aki április 12-én két alkalmi (nem polgárőr) segítőjével két betörőt fogott egy ideiglenesen lakatlan, lelakatolt házban a Hajdúhadház melletti Tégláson.
 
Romagyilkosságok: K. Árpád szeretője kipakolPDF Print E-mail
Thursday, 14 April 2011
A per koronatanúja F.-né Ny. Éva, aki elismerte ugyan, hogy segítette a cigányvadászattal vádolt férfiakat, de a Pest Megyei Főügyészség szerint nem vádolható bűnrészességgel. Az asszony az ügy elsőrendű vádlottjának, K. Árpád szeretője volt. Bepillantás a sorozatgyilkosság gyanúsítottjainak életébe.
 
Botrányos beszólás - Liptai Claudia arca soha nem volt még ekkoraPDF Print E-mail
Thursday, 14 April 2011
Liptai Claudia kiverte a biztosítékot Bangó Margitnál. A TV2 műsorvezetője úgy érezte, hogy a cigánykirálynő lemezét csak asztalláb-alátétként tudná hasznosítani, ezért nem is fogadta azt el ajándékként.
 
Roma polgárőr fogásával kérkedik a Jobbik HajdúhadházánPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Két betörőt fogott egy ideiglenesen lakatlan házban a szomszédok segítségével Kolompár László, Téglás Város Polgárőrségének tagja Hajdúhadházán. Azonban a roma polgárőr sikerét azóta elorozta a Jobbikhoz közelálló Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület, noha - mint azt Kolompár elmondta - ők már csak a bilincselésre értek a helyszínre.
 
16 éves korig lesz kötelező az iskolaPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Három éves kortól kötelező óvodát, tizenhat éves korig tartó tankötelezettséget, szigorúbb fegyelmi eljárásokat, 50 órás közösségi szolgálatot, és nem hat, csak öt tantárgyból kötelező érettségit tartalmaz az az Index birtokába került előterjesztés, amely az új közoktatási törvény szinte végleges koncepcióját tartalmazza.
 
Elfogultságot jelentett be és tagadja a halálos támadásokat Kiss ÁrpádPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Elfogultságot jelentett be a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat tanácsvezető bírája ellen az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád és védője szerdán a Pest Megyei Bíróságon. A Kiss testvérek továbbra is tagadták, hogy a sérüléssel járó támadásokban részt vettek volna. Csontos István negyedrendű vádlott pedig azt állította, hogy társai politikusok elleni robbantásos merényleteket is terveztek.
 
A NEKI kezdeményezi a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatásátPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatását kezdeményezi a Békés megyei főügyésznél.
 
Hátborzongató részletek: politikusokat akart felrobbantani a halálbrigádPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Csontos István azt mondta, azért akartak rendezett életvitelű cigányokra támadni, hogy olyan mértékű legyen a felháborodás a romák között, hogy "rátámadjanak a magyarokra", és a válaszcsapásra "a politikai is megfelelően reagált volna".
 
Munkahelyteremtésről tárgyalnának a Jobbikkal a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Nyugodtan telt az éjszaka Hajdúhadházon. Bernát Bálint, a Hajdú-Bihar megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat alelnöke elmondta: a nyugalom biztosításában szerepe volt a keddi egyeztető fórumnak, melyen elhangzott, cigányok lakta utcán nem fog járőrözni a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület.
 
Politikusoknak vették bérbe az önkormányzati szállástPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Sajtóhírek szerint Hajdúhadház országgyűlési képviselője 20 politikus elszállásolására bérelte ki a település határában, az állatvásárnál lévő vendégházat. Rubi Gergely (Jobbik) erről személyesen tárgyalt Csáfordi Dénes polgármesterrel. Tóthné Ilyés Edit, a polgármesteri hivatal sajtóreferense ezt a helyi romáktól szerzett értesülésünkre válaszolva közölte.
 
Felvették a kesztyűt a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Fiatal romák és nem romák plakátsorozattal válaszolnak a szélsőjobboldali erődemonstrációkra a C-közép elnevezésű csoport keretein belül. A szervezők a cigány szervezetek megélhetési politikáját is elutasítják, de mindenképpen reagálni akarnak a kirekesztést hirdető felületek üzeneteire.
 
A "800 ezer nyilas országáért" perelt a Jobbik, de vesztettPDF Print E-mail
Wednesday, 13 April 2011
Tízmillió forintot remélt a Jobbik az atv.hu kiadójától, de fizet helyette 200 ezer forint perköltséget, legalábbis így döntött a bíróság elsőfokon.
 
Közel 200 polgárőr járőrözik majd HajdúhadházonPDF Print E-mail
Tuesday, 12 April 2011
Keddtől járőrözik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 150-200 tagja Hajdúhadházon. Hivatalosan ezt hétfőn kora este jelentette be a helyi rendőrkapitányságon Rubi Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki maga is polgárőr.
 
Ruva Farkas Pál - Elgurult álmok könyvbemutatójaPDF Print E-mail
Tuesday, 12 April 2011
Ruva Farkas Pál - Elgurult álmok A kisebbségi-díjjal kitüntetett író, költő, műfordító novellás kötetének bemutatója 2011. Árilis 15. 17 óra - Honvéd Kultúrális Központ
 
A Jobbik trianonos ütőkártyája még hátravanPDF Print E-mail
Tuesday, 12 April 2011
A Jobbik újra az utcákon demonstrál a „cigányterror" ellen. Eddig Gyöngyöspatán és Hejőszalontán szerveztek tüntetést, a következő helyszín Hajdúhadháza lesz. A nagy sajtóvisszhangot keltett események kapcsán a hvg.hu utánajárt, miért szítják vidéken a konfliktusokat Vona Gáborék, és mindez milyen feszültséget hagy maga után.
 
Összeverte szeretőjét a halálbrigád vezetőjePDF Print E-mail
Tuesday, 12 April 2011
Mit tudhatott Ny. Éva, a halálbrigád vezérének, Kiss Árpádnak egykori szeretője a rémtettekről? Hamarosan kiderül: a roma sorozatgyilkosság egyik legfontosabb tanúját egy hét múlva hallgatja meg a Pest Megyei Bíróság. Ny. Éva, a halálbrigád tagjainak volt munkaadója információink szerint nagyban segítette a nyomozást közel 200 oldalas tanúvallomásával.
 
Romano Rácz Sándor: Vona Gábor figyelmébePDF Print E-mail
Tuesday, 12 April 2011
A Jobbik Magyarországért mozgalom vezetője nem tud szabadulni attól a kényszerképzettől, miszerint a cigányok túlszaporodása fogja az ország vesztét okozni. Állítja ezt szemben azzal a józan megfontoláson alapuló tézissel, hogy végül ez, a gazdaságból, a munkaerőpiacról nagy mértékben kirekesztett tömeg lehet az ellensúlya az egyébként kétségtelenül aggasztó méreteket öltött népességfogyásnak.
 
Interjú a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjának védőjévelPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
"Ügyfelem nem betanult szöveget mondott" - állítja Barcsi István, a negyedrendű vádlott, Cs. István ügyvédje - olvasható a Cigányvadászat-per blogon, ahol az ügyvéddel készített interjút a blog szerzője.
 
Méregdrága fegyvert találtak a romagyilkosságok egyik vádlottjánálPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjától lefoglaltak egy olyan, több tízmillió forintot érő mesterlövészpuskát, amelyből csak két-három darab lehet az országban, de ez a fegyver nem szerepel a vádiratban, írta rendőrségi és ügyvédi forrásokra hivatkozva az MTI.
 
Az állásteremtés után nyúlna a cigányellenességhez a kormányPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
A Jobbik által felkeresett településeken a romák örülnek az Orbán Viktor által bejelentett új programoknak, közben azonban többen felvetették, hogy az állásteremtéssel még nem fog eltűnni a cigányellenesség. A romaügyekkel foglalkozó államtitkár szerint ugyanakkor "ha nincs munkahely, hiába mondjuk, hogy ne diszkriminálják a cigányokat", így előbb a lehetőségeket akarják megnyitni a romák előtt.
 
Minden uniós tagállamban élnek romákPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
A roma lakosság beilleszkedése is téma volt az V. Európai Roma Platformon, melynek külön rangot ad, hogy az Európai Bizottság a héten fogadta el az uniós roma keretstratégiát. Az eseményen - mint azt a Református.hu hírül adta - Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt.
 
Interjú a cigány püspökkel: Isten országában nincs fajgyűlöletPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
Tizenöt évesen már férj és apa volt. Tizenhat évesen ismét szerelmes lett: Jézusba. Az Új Élet Roma Egyház vezetőjével, Jónás Jánossal beszélgettünk.
 
"Lassan hozzászokunk a cigánybűnözés szóhoz" - Rasszizmus a médiábanPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
Antirasszista akciósorozatának részeként péntek délután újságírói kerekasztal-beszélgetést szervezett a Gödör Klub teraszára az Amnesty International Magyarország. Az újságírók és az érdeklődők azt boncolgatták, mekkora a média szerepe a rasszizmus előretörésében.
 
Skizofrénia vagy megvilágosodás?PDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
Nehéz azzal az állítással vitatkozni, hogy az Orbán-kormány eddigi működése a szegények és így a cigányok túlnyomó részének rovására ment végbe.
 
Baranyai cigányok tavaszi fesztiválja PécsettPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
A Baranyai Cigányok XIV. Tavaszi Fesztiválja kezdődött meg Pécsett pénteken; a programsorozat keretében többek között nemzetközi konferenciát rendeznek a roma diszkrimináció témájáról.
 
Megállapodást ír alá a kormány és a roma önkormányzatPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
Megállapodás aláírására készül Orbán Viktor miniszterelnök és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke a cigányság problémáinak megoldására.
 
Hangzatos szavak helyett valós romaprogramokra vár a magyarországi cigányságPDF Print E-mail
Monday, 11 April 2011
A Romák Világnapja alkalmából - minden demokratikus érzelmű roma és nem roma magyar nevében - felszólítom a kormányt, hogy a Nemzeti Roma Stratégiák Európai Keretrendszeréről szóló bizottsági közleményhez kapcsolódó hazai intézkedések bejelentése előtt az egyeztetés írott és íratlan szabályait tartsa be!
 
Újabb személyek érintettsége merült felPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
A csak a gyilkosságok idején használt telefonokkal két további személyt - egy a vádlottakhoz hasonló világnézetű férfit és egy SIM-kártya dílert - is hívtak. Cs. István megszólalt, és megint magának okozott bajt.
 
Jobb román cigánynak lenni, mint magyarnakPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
A szegénységről, diszkriminációról, emberkereskedelemről és a társadalom közönyösségéről beszéltek roma nők az EU-s roma platform előtt egy nappal a budapesti Kesztyűgyárban. A találkozót civil szervezetek kezdeményezték, a résztvevők közt sok külföldi, és cigány női szervezet is volt.
 
Vallomást tehet Kiss István a romagyilkosságok perénPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
Kiss István másodrendű vádlott nyomozati szakban tett vallomásainak felolvasásával folytatódik pénteken a cigánysori gyilkosságokkal gyanúsított vádlottak pere - értesülta HavariaPress.
 
Balog: a befogadó Magyarország képét szeretnénk erősíteniPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
A kormány, a civil szervezetek, az egyházak a befogadó Magyarország képét szeretnék erősíteni - jelentette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
 
Az EU kihagyta a roma szervezeteket az egyeztetésbőlPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
A Budapesten tanácskozó szervezetek szerint a héten közzétett roma integrációs stratégia nem megfelelő módon kezeli az Európában egyre inkább növekvő cigányellenességet.
 
A falu, ahol a gárdista együtt járőrözik a cigányokkalPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
Cigányokból álló járőrcsapat rója éjszakánként Sárkeresztúr utcáit. A közmunkásokból szerveződött, kizárólag romákból álló faluőrök rendet akarnak tenni Fejér megye egyik legszegényebb településén, ahol az utóbbi időben elszaporodtak a betöréses rablások. A körzeti megbízott szerint amióta járőröznek, visszaesett a betörések száma, nagyban segítik a rendőrök munkáját. Ám ez nem több, mint tüneti kezelés, a falu az éhséglázadás szélén áll.
 
Ismét több ígéret hangzott el romaügybenPDF Print E-mail
Friday, 08 April 2011
Több mint százezer roma embernek jut közmunka, tízezer roma gyereknek pedig szakképzés annak a megállapodásnak a keretében, amit a jövő héten ír alá a kormány Farkas Flóriánnal, az Országos Cigány Önkormányzat elnökével - jelentette be tegnap Orbán Viktor.
 
Az etika terén feladat vár a köznevelésrePDF Print E-mail
Thursday, 07 April 2011
Az etika újratanulásának folyamatában elsőrendű feladat vár a köznevelésre; a szülőknek és a pedagógusoknak ezen a téren szövetségben kell lenniük - mondta Bogárdi Szabó István református püspök a Parlamentben tartott keresztény civil szervezetek negyedik országos fórumán szerdán Budapesten. Székely János katolikus püspök arról beszélt, hogy a médiának nagy szerepe van a cigányság és a magyarok együttélésének javításában.
 
Négy év múlva már jobb lesz a cigányoknakPDF Print E-mail
Thursday, 07 April 2011
Az Európai Bizottság kedden elfogadta Strasbourgban a közös uniós romastratégiára vonatkozó előterjesztést. Ebben többek közt azt indítványozzák, hogy a fellépés legyen összehangolt, ám országonként a helyi adottságokhoz alkalmazkodjon, ami elősegíti a romák integrációját. A Járóka Lívia által jegyzett állásfoglalást még március elején fogadták el. Itthon leghamarabb négy év múlva lesz érzékelhető a változás.
 
Turistalátványosságot csinálnának egy szlovák cigánytelepbőlPDF Print E-mail
Thursday, 07 April 2011
A helyi romatelep meglátogatására szeretné meghívni a turistákat és az érdeklődőket a tátraaljai Kakaslomnic település polgármestere. A történelmi Késmárkhoz közeli falucska vezetője szerint ez az új és felettébb érdekes célpont nemcsak a Magas Tátra-régió idegenforgalmát színesítené, hanem konkrét segítséget nyújtana a romáknak is.
 
Volt szkinhed a túrkevei cigány maffiózó testőre?PDF Print E-mail
Thursday, 07 April 2011
A bizonyítási eljárással folytatódott a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozattal járó támadássorozat büntetőtárgyalása szerdán a Pest Megyei Bíróságon. Az elsőrendű vádlott a bíró által ismertetett nyomozati vallomásában, amelyet a tárgyaláson is fenntartott, maffiakapcsolatokról beszélt.
 
Cigány-gyilkosságok: nem mindegyik tettes került kézre?PDF Print E-mail
Wednesday, 06 April 2011
Romagyilkosságok-per: az egyik áldozat özvegye szerint nem mindegyik tettes került kézre - A Tiszalökön meggyilkolt Kóka Jenő özvegye közölte a Roma Sajtóközponttal, hogy szerinte nem mindegyik tettes került kézre, mert valakik helyben információt szolgáltathattak a gyilkosoknak a férjéről.
 
Bizottsági javaslat a romák társadalmi befogadásáról: A helyes irányba tett jelentős lépésPDF Print E-mail
Wednesday, 06 April 2011
"Az Európai Bizottság ma bemutatott javaslata a romák integrációját célzó nemzeti stratégiák összehangolásáról kétségkívül a helyes irányba tett fontos lépés " - hangsúlyozta Járóka Lívia fideszes EP-képviselő, az európai romastratégia jelentéstevője a dokumentum nyilvánosságra hozatala kapcsán. A bizottsági javaslat követi a Járóka-jelentés számos alapvető ajánlását.  
 
Győri Enikő: lépés a magyar elnökség prioritásának teljesülése feléPDF Print E-mail
Wednesday, 06 April 2011
Jelentős lépés a magyar elnökség egyik fő prioritásának teljesülése felé az Európai Bizottság keddi előterjesztése az európai uniós roma-keretstratégiával kapcsolatban - jelentette ki Győri Enikő, az EU-ügyek államtitkára az Európai Parlament a témáról folytatott plenáris vitájában, kedd délután Strasbourgban.
 
Romániában marad a "roma" megnevezésPDF Print E-mail
Wednesday, 06 April 2011
Elutasította a román képviselőház azt a törvénymódosító javaslatot, miszerint a hivatalos állami dokumentumokban cigányként és ne romaként említsék ennek a kisebbségnek a tagjait.
 
Lénárddarócon mészárolt volna tovább a halálbrigád?PDF Print E-mail
Wednesday, 06 April 2011
Valószínűleg a Borsod megyei Lénárddarócon folytatódott volna a cigányok elleni támadássorozat, ha a kommandósok nem fogják el a halálbrigád tagjait 2008 augusztusában.
 
Politikusokat is likvidáltak volna a sorozatgyilkosokPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2011
A cigányok sérelmére elkövetett sorozatgyilkosság elsőrendű vádlottja, K. Árpád kapcsolatot keresett a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevű hungarista-neonáci szervezet vezetőjével, Györkös Istvánnal - derül ki a Hírszerző birtokába jutott rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyvekből. A debreceni négyek bandájának nevezett csoport vezetője további, cigányok és politikusok elleni támadásokat is tervezett.
 
Gyurcsány a cigánygyilkosságok tárgyalásánPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2011
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Molnár Csaba egykori kancelláriaminiszter is megjelent a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozattal járó támadássorozat keddi büntetőtárgyalásán a Pest megyei Bíróságon.
 
A rendteremtés jegyében: lopta az áramot a JobbikPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2011
A romák félnek, sok nem roma így tiltakozott: nem vitték tegnap óvodába a hejőszalontai gyerekek többségét, miután a múlt szombati jobbikos cigányellenes felvonuláson a tüntetők között látták az egyik helybéli óvónőt is.
 
Pattanásig feszült helyzet: a cigányokat okolják FürgedenPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2011
A napsütés legalábbis kellemes volt a napokban Fürgeden. A település lakóinak hangulatáról ugyanez nem feltétlenül igaz. A kedélyeket az utóbbi időben a sok betörés és egy gázolás is borzolta.
 
Romagyilkosságok: ma a kislétai gyilkosságról vall CsontrablóPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2011
A kislétai gyilkosságról kérdezi majd a bíróság Csontos István negyedrendű vádlottat a kedden folytatódó cigánygyilkossági per első fokú tárgyalásán - értesült a HavariaPress.
 
Európai roma ifjúsági kampány indul az előítéletek ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 05 April 2011
Európa nyolc országában fél éven át tartó roma ifjúsági kampány indul április 8-án, a nemzetközi romanapon a cigányokkal szembeni diszkrimináció és a szélsőjobboldali törekvések ellen, továbbá a 17 civil szervezet közreműködésével megvalósuló program során szeretnék megismertetni a kisebbségi kultúrát a többségi társadalom tagjaival.
 
"A Fidesz a gazdagok, az MSZP pedig a cigányok pártja"PDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
A Jobbik szerint a Fidesz a gazdagok, az MSZP pedig a cigányok pártja, mert a kormánypárt nem törődik a szegényekkel, a szocialisták pedig "állandóan kiállnak a cigányok mellett" - mondta a hejőszalontai esetre utalva Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Az egyház foglalkozni fog a cigányokkalPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
Az egyház nem kerülheti meg a romaproblémát - mondta Farkas Zsolt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület projektfejlesztője vasárnap Debrecenben.
 
Folytatódik a Kolompár-perPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
Tanúk kihallgatásával folytatódik ma az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) – új nevén: Országos Roma Önkormányzat – volt elnöke, Kolompár Orbán és társai – köztük felesége – ellen indult büntetőper tárgyalása a Kecskeméti Városi Bíróságon – értesült lapunk.
 
A tatárszentgyörgyi család nem bízik az igazságszolgáltatásbanPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
Ellentmondásosnak és pontatlannak tartják a vádiratot a romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi áldozatainak családtagjai, mint az MTI-nek elmondták, nem bíznak az igazságszolgáltatásban, mivel szerintük még vannak szabadlábon olyanok, akiknek közük van a támadáshoz.
 
Visszatérhet az élő cigányzene a megyei vendéglátóhelyekre: segít az új áfakulcsPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
Visszatérhet a hazai, így a Győr-Moson-Sopron megyei éttermekbe, vendéglátóhelyekre a cigánymuzsika azután, hogy a Parlament a kedvezményes, 5 százalékos áfakörbe sorolt egyes élőzenei szolgáltatásokat. Ilyen, ha a zenészek étteremben ebéd vagy vacsora alatt zenélnek, vagy ha meghívják őket egy zártkörű családi esküvőre-lakodalomba, vagy szűkebb baráti társaságba.
 
Hejőszalontán masírozott a JobbikPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
"A cigányok által elkövetett bűnök, a hozzájuk köthető terror" ellen demonstrált fáklyás felvonulással a Jobbik szombaton este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán, ugyanakkor az LMP és több civil szervezet a Jobbik megmozdulása ellen tiltakozott ugyanott; a településen és környékén a rendőrség nagy erőkkel volt jelen.
 
FORRNAK AZ INDULATOK HAJDÚHADHÁZONPDF Print E-mail
Monday, 04 April 2011
A tavaly alakult és 30 helyi tagot számláló Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi egysége rendszeresen járőrözik a városban, a szomszédos Tégláson és a környező erdőkben önkéntes bűnmegelőző programmal. Jelenlétük feszültséget váltott ki.
 
Nem vagyok ingyenélő cigány, tisztességesen dolgoztamPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
Az elmúlt esztendő örökre emlékezetes marad ár- és belvízi védekezések miatt. Többeknek pedig amiatt is, hogy az ott végzett munkájukat mind a mai napig nem fizették ki.
 
Vitát kezdenek az unió romastratégiájárólPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
Április 5-én vitáznak az európai parlamenti képviselők azokról a romaintegrációs intézkedésekről, melyekről az Európai Bizottság aznap délben, Strasbourgban dönt. A Parlament fő célkitűzése, hogy olyan kötelező erejű uniós normákat vezessenek be, amelyek megkönnyítik a romák munkavállalását, illetve az oktatáshoz, a lakhatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésüket, írják közleményükben.
 
Megvan a valódi pátkai támadó?PDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
Csütörtökön Székesfehérváron folytatódott a három évvel ezelőtti pátkai, romák ellen végrehajtott Molotov-koktélos támadás pere. Ezúttal egymás után két tárgyalást is tartottak: az elsőn módosították az eddig társtettesként vádolt három pátkai polgárőr elleni vádat, a másodikon pedig ismertették az újonnan megnevezett elkövető ügyében készült vádiratot.
 
Orbán, az alkotmány és a romáktól való félelemPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
A miniszterelnök szerint a magyar emberek közül azok, akik beszálltak az általuk pontosan még nem ismert, de már a parlament előtt lévő alkotmánytervezet úgynevezett vitájába, azért nem akarják az alaptörvénybe foglalva látni a családoknak járó szavazati jogot, mert „félnek a romáktól".
 
Civilek, cigányok, bazsarózsa...PDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
A civil szervezetek helyzete az Európai Unióban, feladataik az európai biztonság megerősítésében címmel nemzetközi konferenciát rendezett Budapesten a Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja (BHKK).
 
Fenyegetik az ellentüntetést szervező roma vezetőtPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
Feljelentést tett rendőrségen Bernáth Bálint a Hajdú Bihar Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke, telefonos és email-es zaklatása miatt - közölte a Roma Sajtóközpont. Az ismeretlen zaklatók azóta háborgatják, mióta bejelentette, hogy ellentüntetést fognak szervezni, ha a Jobbik illetve a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület április 17-én demonstrálni fog Hajdúhadházán.
 
Aba-Horváth István: a cigányság vezetői hallgatnakPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
Aba- Horváth István, a megyei cigány önkormányzat elnöke nem titkolja: a cigány vezetőket is hibáztatja a kialakult áldatlan állapotokért. Többek között a hadházi helyzetről is kérdeztük.
 
A Volt Fesztivál lesz az EU-elnökség záróbulijaPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
Öt napra Európa színeibe öltözik Sopron június végén, a Volt Fesztivál ad otthont ugyanis a magyar EU-elnökség hivatalos záróbulijának. Az első nap cigány tematikával indít: fellép többek közt Emir Kusturica és az Asian Dub Foundation is.
 
Hitlert apunak nevezték a romagyilkosságok vádlottjaiPDF Print E-mail
Friday, 01 April 2011
A romagyilkosságok vádiratából kimaradt momentumok és személyek legalább annyira érdekesek és fontosak, mint azok, amelyek belekerültek. A tisztánlátást egyelőre nem segítik a vádlottak, akik közül csak Csontos István volt hajlandó beszélni a bíróság előtt. Úgy tűnik, a védői stratégia arra épül, hogy a vádlottak csak részben ismerik be tettüket, a gyilkosságokat mind­egyikük „eltolja" magától.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk