Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Vajda Mihály: Kisebbségben...PDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Kedves roma testvéreim... így szokták az ilyesmit kezdeni. Tőlem azonban ugyancsak távol áll az ilyen papos beszéd, no meg baj is van ezzel a testvérkedéssel, testvériséggel.
 
Az ovisoknak már nem jut iskolatej MiskolconPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Pénzhiány miatt április elseje után már nem kapnak iskolatejet az óvodások Miskolcon. Az iskolatej egy részét az állam, egy részét pedig a helyi önkormányzatok fizetik, így juthatnak a gyerekek minden nap tejtermékhez. Körülbelül húszmillió forint kéne ahhoz, hogy a program tovább folytatódjon - hangzott el a RTL szerdai híradójában.
 
MSZP: mindenki kérje számon a Fidesz-KDNP választási ígéreteit!PDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Az MSZP fideszes politikusok korábbi intézkedéseit felidézve ismét arra kér mindenkit, hogy keresse fel a lakóhelyén a parlamentbe bejutott kormánypárti képviselőt, és kérje számon a Fidesz-KDNP tavalyi választási ígéreteit.
 
"Az egyedülálló szülők és a homoszexuálisok másodrangú állampolgárok"PDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
A nem katolikusok, a nem magyar nemzetiségűek, az egyedülálló szülők és a homoszexuálisok járnak majd rosszul az új magyar Alkotmánnyal - írja összeállításában a Die Welt.
 
Kállai Ernő a hecckampányokrólPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Gyöngyöspatán tíz napig tartotta rettegésben a helyi romákat a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. A Magyar Gárdához és a Jobbikhoz kötődő félkatonai szervezet közölte: áprilisban ugyanígy „polgárőrködnek" majd Hajdúhadházán is.
 
"Megdöbbentem Orbán beszédén" - így látják a kormányt külföldönPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
A kormányzati retorikát, stílust látva akár még türelmesnek is mondhatjuk a magyar gazdaság, és külkapcsolatok szempontjából meghatározó jelentőségű országok diplomáciáját. A Hírszerző diplomatákkal folytatott háttérbeszélgetéseken próbálta felmérni: milyen a megítélése az Orbán-kormánynak külföldön. Cikksorozatunk első részében politikai ügyekkel foglalkozunk.
 
Veszélyben a Gandhi GimnáziumPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Veszélybe került a Gandhi Gimnázium küldetése, amely az országban egyedülálló módon karolja fel a tehetséges cigány diákokat. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó diákok szerint egyre rosszabb a hangulat az iskolában, a problémák megoldása helyett mindenért büntetik őket, megvonják a szociális kedvezményeiket, aminek következtében sokan elhagyják az intézményt. Az új igazgató regnálása alatt a tanári kar kétharmada távozott az iskolából.
 
"A vevők nem akarják, hogy cigány szolgálja ki őket"PDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Valószínűleg mindenki ismer olyan embert, akit azért rúgtak ki, mert meleg; azért kapott kevesebb fizetést, mert nő; fel sem vették egy állásba, mert hamarosan gyermeket szeretne, esetleg etnikai hovatartozása, életkora, fogyatékossága miatt utasították el valahonnan, szenvedett valamiben hátrányt. A hétköznapi diszkrimináció leginkább a munka világában merül fel.
 
Csütörtökön tárgyalják a tatárszentgyörgyi gyújtogatás ügyétPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Csütörtökön kezdődik a 2009 áprilisában, Tatárszentgyörgyön történt gyújtogatás büntetőperének a tárgyalása. A településen abban az időszakban több ház is leégett, illetve 2009 februárjában ez volt a romák elleni gyilkosságsorozat egyik állomása, ahol egy férfit és kisfiát ölték meg.
 
Elmarad a focimeccs, bezár a kocsma: Hejőszalonta készül a Jobbik cigányellenes tüntetésérePDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Gyöngyöspata után újabb kelet-magyarországi kistelepülésen demonstrál szombaton a Jobbik. A párt és szimpatizánsai ezúttal a BAZ megyei Hejőszalontán tüntetnek a "cigányterror ellen", mivel úgy érzik, a kormány nem védi meg a "becsületes magyarokat" a "gyilkoló cigányoktól".
 
Felmentették a csalással vádolt romákatPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Felmentette a csalás vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán Rostás-Farkas György írót, költőt és társát, Kállai Csaba országos cigányvajdát, akiket roma vezetők azzal vádoltak meg, hogy nem számoltak el a cigányvajda-avatásra nekik átadott pénzekkel.
 
Szakértő: csak pozitív diszkriminációval valósítható meg a romák integrációjaPDF Print E-mail
Thursday, 31 March 2011
Pozitív diszkrimináció nélkül nem lehet megvalósítani a romák integrációját; segíthetne a helyzeten, ha több romát vennének fel a hadseregbe - mondta Huncík Péter szlovákiai magyar pszichiáter, közíró, politikus egy konferencián szerdán Budapesten.
 
Felfüggesztették a cigánygyilkosságok tárgyalásátPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
Felfüggesztették a romagyilkosságok büntetőperének tárgyalását szerdán a Pest Megyei Bíróságon, miután az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád nem válaszolt az anyja nevére, illetve állandó lakhelyére vonatkozó bírói kérdésekre.
 
Meglepetésekkel folytatódhat a romagyilkosságok perePDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
Akár szerdán sor kerülhet a cigányok elleni támadások másodrendű vádlottjának régóta beharangozott, meglepetésekről szóló vallomása. Szerdán lesz a romagyilkosságok büntetőperének második napja, amelyen a tervek szerint a vádlottak vallomását hallgatja meg a bíróság.
 
Nem kapták meg pénzüket a megtámadott roma családokPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
Még nem fizette ki a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) azt a 8 és fél millió forintot, amelyet pályázaton nyert el a Phralipe Független Cigányszervezet februárban.
 
NET: válságos a cigányság egészségi állapotaPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
Tíz évvel kevesebbet élnek átlagosan a magyarországi cigányok, mint a többségi társadalom tagjai, egészségi állapotuk pedig siralmas - nem véletlen, hogy alig lehet találkozni idős romákkal. A Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) életmód-tanácsadással és a fiatalok oktatásával segítene rajtuk, de szükségesnek tartják a népegészségügyi program teljes megújítását is. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatja törekvéseiket - egyelőre szóban.
 
Magyar jezsuiták a cigány keresztény értelmiségi rétegértPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
Forrai Tamás a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásának adott interjúban szólt arról a korszakalkotó, Európában egyedülálló kezdeményezésről, amely a magyarországi történelmi egyházak nevéhez fűződik: képviselőik Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat alapításáról írtak alá március 17-én egy dokumentumot Budapesten a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságán. Forrás: Magyar Kurír
 
A Jobbik újra a "cigányterrorral" kampányolPDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
A Jobbik Hejőszalontára hívja "azokat az embereket, akiknek elegük van a cigányterrorból." - olvasható a parlamenti ellenzéki párt meghívójában. A Jobbik szerdán tart sajtótájékoztatót, melynek ez a témája, Miskolcon.
 
Milyen állapotban vannak a cigánytelepen élők fogai?PDF Print E-mail
Wednesday, 30 March 2011
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogorvosai március elején a monori cigánytelepen végeztek szűrővizsgálatot. A telep négyszáz lakosából százan vettek részt a szűrésen, amely megerősítette, hogy a telepeken élő szájhigiéniája elhanyagolt.
 
Deutsch tombolni kezdett: Még a fideszes barátait is lehülyéztePDF Print E-mail
Tuesday, 29 March 2011
Lószar, geci, picsa - szabadszájú megjegyzésekre ragadtatja magát "dajcstomi" az alig három hete indított Twitter-oldalán, ahol megosztja a meglátásait, például, hogy "mélyéről párolog a bögre", valamint hogy a legjobb fideszes barátai körében is tombol a járványos meghülyülés.
 
Aba-Horváth: Mindenki hagyja békén Hajdúhadházat!PDF Print E-mail
Tuesday, 29 March 2011
Nincs szükség se masírozó egyenruhásokra, se habzó szájú cigány vezetőkre Hajdúhadházon - jelentette ki Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Önkormányzat elnöke.
 
Nem ugyanaz elviselni és elfogadni a cigánytPDF Print E-mail
Tuesday, 29 March 2011
Be Young Be Roma! Kampány indul a cigány és nem cigány fiatalok közötti falak lerombolására, ami a hazai szélsőjobboldali csoportokkal szemben kínál agresszió nélküli, élhető, emberi alternatívát egymás elviselésére.
 
Európai roma ifjúsági kampány indul az előítéletek ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 29 March 2011
Európa nyolc országában fél éven át tartó roma ifjúsági kampány indul április 8-án, a nemzetközi romanapon a cigányokkal szembeni diszkrimináció és a szélsőjobboldali törekvések ellen, továbbá a 17 civil szervezet közreműködésével megvalósuló program során szeretnék megismertetni a kisebbségi kultúrát a többségi társadalom tagjaival.
 
Toborzónapot tartottak cigány fiataloknakPDF Print E-mail
Tuesday, 29 March 2011
Nyílt napon ismerkedhettek roma fiatalok a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és más rendvédelmi szervek munkájával, valamint a felvételi követelményekkel hétfőn a rendőrség budapesti igazgatási központjában.
 
Hétfőn jelennek meg a nemzetiségi pályázatokPDF Print E-mail
Monday, 28 March 2011
Átalakul az egyházi, nemzetiségi és civil támogatások rendszere, amelynek részeként hétfőn a Wekerle Sándor Alapkezelőnél jelennek meg a nemzetiségi pályázatok.
 
Milliós bér mellett lakást is kapnak az államtitkárokPDF Print E-mail
Monday, 28 March 2011
Milliós fizetés mellé lakás is jár az állami vezetőknek! A Blikk kiderítette, éppen egy tucat államtitkárnak biztosítanak a tárcák szolgálati lakást. Egy-egy otthon havi átlagos bérleti díja 216 ezer, így évi közel 21 millióba kerül az államtitkárok elhelyezése.
 
Énekelve, imádkozva demonstráltak a romákPDF Print E-mail
Monday, 28 March 2011
Szombaton Gyöngyöspatán 150-200 roma vonult fel a jogvédők szervezte demonstráción. A megbékélés menete előtt imádkoztak.
 
Egy hónapig tervezték az öléstPDF Print E-mail
Monday, 28 March 2011
Az ügyészségi vádirat szerint egy hónapon át tervezték a galgagyörki támadást azok a férfiak, akiket hat ember megölésével vádolva állítottak a Pest Megyei Bíróság elé pénteken.
 
Harrach és Lázár sem írta alá az új alkotmánytPDF Print E-mail
Monday, 28 March 2011
Az "óriási lelki erő" a cigányoknak járó plusz szavazat eltörlését, ellenben a halálbüntetés visszaállítását javasolta. Helyette alkalmasint a tényleges életfogytiglant írják majd az alkotmányba.
 
"Te cigány vagy?"PDF Print E-mail
Sunday, 27 March 2011
Takács László a Magyar Köztársasági Érdemrend Ezüstkeresztjét vette át a nemzeti ünnepen. Több mint negyven év táncpedagógusi múlt adja a kérdéseket, melyeket alább mindig történetek követnek. És választ adnak a megkérdezhetetlenre is.
 
Cigánygyilkosságok: a dobos, a szakács, a cukrász meg a hidegburkolóPDF Print E-mail
Sunday, 27 March 2011
Nagycsécsen gyilkoltak először. A média és a hatóságok reakciójából - pontosabban annak hiányából - igazolva látták tettüket...
 
Rombauer-terv Ózd fejlődéséértPDF Print E-mail
Sunday, 27 March 2011
Elkészült Ózd és kistérsége középtávú cselekvési terve, a Rombauer-terv, amely tizenkilenc kiemelt projektben tartalmazza azt, hogy az elkövetkezendő öt-tíz évben mi az a fő irány, amely fejlődést hozhat a Borsod megyei városnak és környékének - mondta szombaton a település polgármestere az MTI-nek.
 
A nemkívánatos emlékműPDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2011
Alexander Schikowski, egy évek óta Budapesten élő német szobrászművész szeretett volna emléket állítani a cigány áldozatoknak. Fából kifaragott egy nagyméretű (három és fél méter magas, csaknem öt méter széles) szobrot, amit ingyen felajánlott az egyik érintett településnek, Tatárszentgyörgynek.
 
A védőügyvédek nem kommentálták az elhangzott vádakatPDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2011
Nem kívánták kommentálni a romák elleni támadássorozat elkövetésével vádolt férfiak védőügyvédjei az ügyészség által ismertetett, 12 pontban megfogalmazott vádakat pénteken a Pest Megyei Bíróságon, mondván: ügyfeleik a következő tárgyalási napokon vélhetően nyilatkozatot tesznek a terhükre rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.
 
"Valami nagyon elromlott": Martonyi távozik az Orbán-kormányból?PDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2011
Martonyi János nyáron, ha véget ér Magyarország soros uniós elnöksége, várhatóan távozik a magyar diplomácia éléről - ezt valószínűsítik fideszes és kormányközeli források is - értesült a Népszabadság.
 
"Ettől még nem kell megszüntetni!" - interjú a kisebbségi biztossal az új alkotmányrólPDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2011
A gyöngyöspatai terror bármikor megismétlődhet, mert az országban számtalan olyan település van, ahonnan lényegében kivonult az állam. A jelenség nem most kezdődött, az elmúlt húsz évben készült romastratégiák mindegyike csődöt mondott, a rendszerváltás óta egy tapodtat sem léptünk előre. Javaslatból, koncepcióból, ötletből több van, mint elég, ám a politika valamiért nem akarja rászánni magát a változtatásra, sőt, az új alkotmánnyal még az eddig megszerzett kisebbségi jogok is veszélybe kerülhetnek - mondja Kállai Ernő, kisebbségi ombudsman.
 
Romagyilkosságok - Roma vezetők: meg kell állítani a félelemkeltéstPDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2011
Roma vezetők és jogvédők szerint a kormánynak és a hatóságoknak mindent meg kell tenniük, hogy megállítsák a félelemkeltést a romák lakta településeken, különben újra elkezdődhet a "cigányvadászat".
 
"Nekem csúnya a bőröm, azért nem puszil meg az óvó néni"PDF Print E-mail
Saturday, 26 March 2011
Egy állami gondozásból családhoz kerülő gyereknek sok mindent meg kell tanulnia: idegen neki egy ölelés, de akár egy puszi is. Magyarországon a cigány származású gyerekeket fogadják a legkevésbé örökbe, sokszor azért, mert a szülők félnek. Milyen sors vár rájuk? Nem egy olyan roma nevelőszülő akad, aki kifejezetten cigány kisgyereket szeretne magához venni, többek között azért, hogy ápolhassák az identitásukat. Történetek az intézet falain túlról.
 
Lepatkányozták a vádlottakat a romagyilkosság tárgyalásánPDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
Elégedetlenek a romagyilkosságok áldozatainak hozzátartozói a vádirattal, többen is úgy érzik, hogy az ügyészség nem járt el kellő alapossággal. A tárgyalóteremben volt gyilkosozás meg patkányozás is.
 
Makai István: Csökkenthető a fővárosban a roma munkanélküliségPDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
A főváros romaügyi biztosa szerint Budapesten nem alakultak ki hasonló gócok romák és nem romák között, mint egyes vidéki településeken.
 
Cigány diákok, figyelem!PDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
Rendészeti pályára irányító tábort szervez a Belügyminisztérium cigány származású fiatalok részére - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
 
Az évtized pere: a vádlottak padján a debreceni halálosztókPDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
A vád szerint hat romát megöltek, ötöt életveszélyesen megsebesítettek. Összesen 165 tanút és 30 szakértőt hallgatnak meg. Kezdődik az évtized pere Pesten.
 
Több száz családot támogat a csengeri kistérségben az AlapítványPDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
A csengeri kistérség 11 településén összesen 660, halmozottan hátrányos helyzetű család étkeztetésébe segít be a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány; a kezdeményezésről csütörtökön tartottak tájékoztatót a programban érintett családoknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.
 
Idehaza bűnbak, Amerikában példaképPDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
A román határ mellett, egy kis faluban született. Elvégezte az egyetemet, bekerült a parlamentbe. Most leginkább attól tart, hogy a hiszterizált légkörben elszabadulnak az indulatok. Osztolykán Ágnes, az LMP cigány parlamenti képviselője nemrég az Egyesült Államokban „Női bátorság" díjat vehetett át Hillary Clinton külügyminisztertől.
 
Vona Gábor: Gyöngyöspata ügye mintaértékűPDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint mintaértékű az, hogy a politika hogyan kezeli a gyöngyöspatai helyzetet. Vona Gábor saját bevallása szerint, a cigányok és a magyarok békés egymás mellett élésének a híve.
 
Megoldás-e a kríziscsoport Gyöngyöspatára?PDF Print E-mail
Friday, 25 March 2011
A kormány megint elkésett és úgy néz ki, mintha átaludt volna egy évet. Bár tavaly Orbán Viktor nagy hangon kijelentette, hogy a Magyar Gárda-problémát két pofonnal meg fogja oldani, azonban ahogy annak idején Horthy Miklósnak sem jött be ez, úgy Orbán is mellétrafált.
 
Lejárt Farkas Flórián miniszteri biztos megbízásaPDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2011
Március elsején lejárt Farkas Flórián miniszteri biztosi megbízása. A Fidesz képviselőjének az volt a feladata, hogy felülvizsgálja az utóbbi nyolc évben integrációs és más programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások felhasználását.
 
Megszűnik a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány isPDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2011
A kormány kezdeményezi a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány megszüntetését a közfeladat más szervezeti keretek között történő hatékonyabb ellátása érdekében - áll a Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozatban.
 
A cigányság Európa kisebbségePDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2011
Európai kisebbség a roma - világított rá az Európai Parlamentben bemutatott könyv, amelynek szerzői között Soros György magyar származású amerikai üzletember, Andor László, az Európai Bizottság magyar tagja, Viviane Reding, a bizottság alapjogi felelőse, Göncz Kinga (MSZP) EP-képviselő, valamint Daróczi Gábor, a roma egyetemistákkal foglalkozó Romaversitas alapítvány programigazgatója is szerepel.
 
A Jobbik az Élet menetét mocskoljaPDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2011
A cigányozásban és zsidózásban utazó Jobbik ezúttal az Élet menetét támadja. A szélsőjobboldali párt szerint a holokauszt áldozataira emlékező rendezvényen a "magyarságot gyalázzák", a felvonulás nem méltó arra, hogy közpénzből támogassák.
 
"Ha megölik, mit szenved?" - Így készülnek a perre a cigányok elleni támadások helyszíneinPDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2011
"Vasálarcban" hozott vádlottak, előbb hanyagul, majd alaposan dolgozó rendőrök - ezeket látták a nyomozásból a cigányok elleni támadássorozat első helyszínén, Galgagyörkön. Pénteken kezdődik a gyilkosságokkal vádolt négy férfi bírósági tárgyalása, az [origo] a célpontként választott falvakban érdeklődött, hogyan készülnek a helyiek a perre.
 
Felhívás! Demonstráció GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Thursday, 24 March 2011
A MAGYARORSZÁGI NEMZETI ETNIKAI KISEBBSÉGEK ÉRDEKVÉDELMI EGYESÜLETE / ÉKE / szeretettel meghívja Önöket, a Magyar Demokráciánkat veszélyeztető neonáci eszme elleni demonstrációjára, megbékélés menetére!
 
Puha volt a Magyar Gárda a romagyilkosságok vádlottjainakPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
Tisztában voltak tetteik következményeivel a romagyilkosságsorozat vádlottjai, áll az ügyészségi vádiratban a Magyar Nemzet szerint. Úgy érezték, az igazságszolgáltatás nem látja el rendesen a feladatát, ezért saját kezükbe vették a rendcsinálást. Elmentek egy Magyar Gárda-avatásra is, de az nem volt elég kemény nekik.
 
A kormánypárti alkotmánytervezet módosítását kérte Kállai ErnőPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
Alkotmánytervezetük módosítására kérte a kormánypártokat Kállai Ernő kedden a parlamentben. A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa kifejtette: a nemzetiségi kulturális, nyelvi és képviseleti jogok csorbítása, valamint a kisebbségi ombudsman önálló hatáskörének megvonása csökkentené a jogvédelem hatékonyságát és rossz üzenet lenne a kisebbségek felé.
 
Hatalmas érdeklődés és szigorú rendszabályok mellett kezdődik a per péntekenPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
Hatalmas érdeklődés és szigorú rendszabályok, fokozott biztonsági előírások mellett kezdődik meg a romák elleni támadások ügyében indított per pénteken Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon - közölte a megyei bíróság elnöke kedden az MTI-vel.
 
Megállapodott a Makói Rendőrkapitányság a cigány kisebbségi önkormányzatokkalPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
A Makó térségében élő cigány kisebbségi önkormányzatok nevében Károlyi Sándor, az Apátfalva Község CKÖ képviselő-testületének elnöke együttműködési megállapodást írt alá a Makói Rendőrkapitányság vezetőjével, Palicz András alezredessel. A megállapodás arról szól, hogy a bűnmegelőzésben a kisebbségiek cselekvő partnerek kívánnak lenni, segíteni a rendőrséget a család- és vagyonvédelem területén - fajra és nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül.
 
A foglalkoztatásról is tárgyaltakPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
A foglalkoztatás kérdése is napirendre került a nagyatádi cigány kisebbségi önkormányzat soron következő ülésén, ahol a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi önkormányzat is képviseltette magát. Az ülésen bírósági ülnököt is választott a nagyatádi roma kisebbségi önkormányzat, illetve más kisebbségi önkormányzatokkal való együttműködési szándékukat is kifejezték a résztvevő roma vezetők.
 
Utcaseprő lett a cigány festőbőlPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
Alkotásai ott voltak már számos kiállításon, sőt, még Kínába is eljutottak, de van belőlük a Budapest Galériában és a Nemzeti Múzeumban, valamint a VIII. kerületi cigány festők állandó tárlatán is. Váradi Gábor az autodidakta cigány festészet jól ismert képviselője, aki az ecsetet egy hónap időtartamra seprűre cserélte. Elfogadta ugyanis a munkaügyi központ ózdi kirendeltségének közmunkaajánlatát, és napi négy órában dolgozik.
 
Aba-Horváth üzent Hadházra; Csáfordi nem félPDF Print E-mail
Wednesday, 23 March 2011
Ha megjelennek Hajdúhadházon a hívatlan rendfenntartók, Aba-Horváth István szerint a megye cigányságával találják szembe magukat. Csáfordi Dénes polgármester szerint egyik társaság fokozott jelenlétére sincs szükség.
 
MSZP: a kormány vessen véget a cigányság kirekesztésénekPDF Print E-mail
Tuesday, 22 March 2011
Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy vessen véget a cigányság elleni izgatásnak és kirekesztésnek.
 
Az újfasizmus ellen tüntettek a Kossuth térenPDF Print E-mail
Tuesday, 22 March 2011
A "cigányellenesség és az újfasizmus megállítását", a roma kisebbség megvédését követelték a kormánytól az antirasszista világnap alkalmából tartott tüntetésen felszólalók hétfőn a fővárosi Kossuth téren.
 
A sümegi CKÖ vezetője szerint alaptanul bírálja gazdálkodásukat a polgármesterPDF Print E-mail
Tuesday, 22 March 2011
A sümegi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke úgy véli, alaptalanul bírálja a szervezet gazdálkodását a város polgármestere.
 
Honnan a cigányok elleni gyűlölet?PDF Print E-mail
Monday, 21 March 2011
Leírt a kormány 1-2 millió embert, valójában ez van a romakérdés mélyén. Nem fontosak a kormánynak az emberek, a közmunka átalakításával százezreket lehetetlenítettek el, mélyül a gyermekszegénység. Kemény és bátor szavak hangzottak el egy szociálpolitikai konferencián, amely azonban látványosan szemléltette azt is, hogy az általánosabb társadalmi érdekekért szót emelők miért is nem képesek érdemben befolyásolni a közvéleményt.
 
Diákok egymás között, őszinte vélemények a cigányokrólPDF Print E-mail
Monday, 21 March 2011
A diákok többsége úgy érzi, nem éri hátrányos megkülönböztetés a cigány tanulókat az iskolában.
 
Lázár sértegetett, majd támadásba lendültPDF Print E-mail
Monday, 21 March 2011
Bocsánatot kért, majd mentegetni próbálta "félreérthető" szavait Lázár János - csaknem három évvel azok elhangzása után. A Fidesz frakcióvezetője még 2008 májusában azt mondta a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, hogy "akinek nincs semmije (...) aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér (...) annak annyi az élete". Lázár szerint manipulálták a hangfelvételt, szavait kiragadták a szövegkörnyezetből. Az ellenzéki pártok elítélték kijelentéseit, és lemondását követelték.
 
Levélírókampány és tüntetés a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Monday, 21 March 2011
Az Amnesty International levélírókampányt indított az elmúlt hetek gyöngyöspatai fejleményei miatt, hétfőn, az Antirasszista világnapon pedig gyertyagyújtásos, békés demonstrációt tart a Belügyminisztérium előtt. A jogvédő szervezet megfogalmazott egy mintaüzenetet, amelyet bárki továbbküldhet címzéssel és aláírással ellátva.
 
NEONÁCIMENTES MAGYARORSZÁGOTPDF Print E-mail
Monday, 21 March 2011
Hazánk és Európa szégyene. Kétségbeesett emberek fordultak Egyesületünkhöz a Magyar Gárdából szerveződő "Szebb Jövőt Polgárőrség Egyesület" Gyöngyöspata megszállása és a helyi cigány lakosság megfélemlítése miatt!
 
Közösen a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2011
Minden év március 21-e a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napja. Hazánkban a rasszista megnyilvánulások leggyakoribb elszenvedői a cigányok. Az egyetemisták lufikkal és koncerttel emlékeztetnek.
 
"Az egész megye cigányságával találják magukat szembe"PDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2011
A Hajdú-Bihar megyei kisebbségi önkormányzat elnöke nem lepődne meg azon, ha a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület áprilisra tervezett többhetes hajdúhadházi járőrözésének egyik célja igazából az etnikai feszültségek szítása lenne - írja a Hajdú-Bihari Napló.
 
Orbán: a rendfenntartás a rendőrség dolgaPDF Print E-mail
Sunday, 20 March 2011
Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat vezetőjével és Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral tárgyalt pénteken Orbán Viktor. A felek oktatás és a munkahelyteremtés útján rendeznék a cigányság helyzetét - és abban is egyetértettek, hogy a rendfenntartás a rendőrség kötelessége.
 
Cigányok IdejePDF Print E-mail
Friday, 18 March 2011
A rendszerváltás óta a mai kormány az első, amely valóban kész segítő kezet nyújtani a cigányoknak.
 
A gyöngyöspatai bakancscsattogás: Addig vegzáljuk, amíg önként elmegyPDF Print E-mail
Friday, 18 March 2011
- Hol kell aláírni? - kérdezte két fejkendős néni a gyöngyöspatai kultúrház hideg aulájában szerda délután, majd beálltak a hosszú sorba, aminek a végén egy dohányzóasztalnál odakanyarították a nevüket egy kiáltványhoz, miszerint ragaszkodnak a Szebb Jövőért Polgárőrség jelenlétéhez a faluban. A cigányok szerint a le-fel masírozó egyenruhások félelmet keltenek.
 
Hajdúhadházon ellentüntetést szerveznekPDF Print E-mail
Friday, 18 March 2011
A Hajdú-Bihar megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Bernát Bálint szerint nem kellene kiélezni a konfliktust Hajdúhadházon a magyarok és romák között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületnek azzal, hogy a városban járőrözik. A kisebbségi vezető szerint a rendőrség és a polgárőrség jól végzi a munkáját, a nap 24 órájában jelen vannak az utcákon.
 
A cigányokat ünnepelték a Terror HázábanPDF Print E-mail
Friday, 18 March 2011
Interjúk sorozata olvasható az Egymásnak ítélve című új könyvben, ami elsősorban a marosszentgyörgyi cigányoknak állít emléket. Ők voltak azok, akik az 1990-es marosvásárhelyi pogrom idején a magyarok segítségére siettek. A könyvet Balog Zoltán felzárkóztatási államtitkár és Tőkés László EP-képviselő méltatta csütörtökön a Terror Házában.
 
Orsós Feri és az egyenlőtlenség, egyetemre a cigánysorrólPDF Print E-mail
Friday, 18 March 2011
Egy mai tinédzser, akinek a Muirhead-egyenlőtlenség bizonyítása semmivel össze nem hasonlítható gyönyörűség: Orsós Ferenc a fonyódi Bacsákból, vagy ha úgy tetszik, a siófok-kiliti romasorról.
 
Vona polgárőrnek áll Hajdúhadházon? - Hajdú-Bihari NaplóPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2011
Kétszáz tagjával a rossz közbiztonságáról elhíresült Hajdúhadházra készül a Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület. Azt tervezik, hogy áprilisban több héten keresztül nonstop járőrözést tartanak a 13 ezres - jelentős számú cigány lakossal bíró - kisvárosban - írja a Hajdú-Bihari Napló. A lap úgy tudja, a vizit még szervezés alatt áll, és a polgárőrökhöz egy napra Vona Gábor a Jobbik elnöke is csatlakozik.
 
Elhagyják Gyöngyöspatát a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjaiPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2011
Két hét után távoznak a Magyar Gárdához és a Jobbikhoz köthető Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai Gyöngyöspatáról, ahol a cigányok körüli konfliktus miatt az utóbbi hetekben feszültté vált a helyzet. A szervezet tagjai egyúttal közölték: ha bárkinek baja esik, visszatérnek.
 
Meghallgatta a kormány az Orbánt kérlelő cigányzenészeketPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2011
Másfél héttel a benyújtása után szerdán várhatóan már szavaz is a parlament arról a törvényjavaslatról, amely a kedvezményes, 5 százalékos áfakörbe sorol bizonyos élőzenei szolgáltatásokat. Az [origo] kormányzati forrásoktól és egy neve elhallgatását kérő kormánypárti képviselőtől úgy tudja, az áfacsökkentést a cigányzenészek járták ki, akik már két évvel ezelőtt is győzködték Orbán Viktor miniszterelnököt.
 
Cigányok tettek rendet az utcákonPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2011
Társadalmi munkában tisztították meg az utcákat zömében romák.
 
Munkát kaphat kétezer cigányPDF Print E-mail
Thursday, 17 March 2011
Kétezer roma munkavállaló foglalkoztatásáról írt alá együttműködési megállapodást Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke és Ligetvári Ferenc, a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének vezetője szerdán Budapesten.
 
Heteken belül elkészül az uniós romastratégiáról szóló európai bizottsági előterjesztésPDF Print E-mail
Wednesday, 16 March 2011
A jövő hónap elején minden bizonnyal elkészül az Európai Bizottság előterjesztése az Európai Unió romaügyi keretstratégiájáról - erősítette meg Andor László, a testület foglalkoztatási és szociálpolitikai felelőse egy kedd esti európai parlamenti rendezvényen Brüsszelben.
 
Állami kitüntetés romáknakPDF Print E-mail
Wednesday, 16 March 2011
Kathy-Horváth Lajos zeneszerző, előadóművész a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjat, Rostás-Farkas György József Attila-díjas író, költő, újságíró pedig a Magyar Köztársaság Babérkoszorúját vehette át dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
 
Az Európai Bizottság eljárást indított: Uniós jogot sértettünkPDF Print E-mail
Wednesday, 16 March 2011
Az Európai Bizottság eljárást indított Magyarország ellen a távközlési különadó miatt. A kormány továbbra is jogosnak tartja az extra terhet, így az ügyben vélhetően az Európai Bíróságnak kell majd döntenie.
 
Sokezren tüntettek a kormány ellen, a szabad sajtóértPDF Print E-mail
Wednesday, 16 March 2011
Tizenkét pontba foglalták a kormány médiapolitikája elleni tiltakozásukat a demonstráció szervezői.
 
Vona megint keményen cigányozottPDF Print E-mail
Wednesday, 16 March 2011
Jobbik elnöke Orbánt és a kormányt bírálta keményen a nemzeti ünnepen.
 
Kukoricán térdepeltetni az EU-diplomatákatPDF Print E-mail
Wednesday, 16 March 2011
Nem elég az Európai Uniónak, hogy Orbán Viktor kiosztotta, Vona Gábortól is kapott egy pofont március 15-én. A Jobbik-elnöktől egy bezárt vidéki gyárban kapnák meg a magukét a diplomaták. A Fidesz a gazdagok pártja.
 
Romák az 1848-as szabadságharcbanPDF Print E-mail
Tuesday, 15 March 2011
A magyarországi romák jelentős szerepet játszottak a szabadságharcban, ezért maradt fenn jó néhány fegyverkovács, fegyverjavító, ágyúöntő, és tábori muzsikus roma neve.
 
A nácik szabadon zaklathatják a cigányokatPDF Print E-mail
Tuesday, 15 March 2011
Gyöngyöspata - A Jobbik legutóbbi megfélemlítő demonstrációja után feluszított helyi nácik, a betiltott Magyar Gárdából alakult Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai, zavartalanul zaklathatják a faluban élő cigányokat. A Jobbik minden jel szerint véres összeütközést akar kiprovokálni.
 
Előállították a kukázókatPDF Print E-mail
Friday, 11 March 2011
Csütörtökön késő délután demonstrációt tartott az Új Szemlélet Csoport a józsefvárosi kukázást tiltó rendelet ellen. A csoport több tagját előállították.
 
Döntés StrasbourgbanPDF Print E-mail
Friday, 11 March 2011
Az Európai Parlament tegnap Strasbourgban megszavazta azt a határozati javaslatot, amely felszólítja a magyar kormányt, hogy vizsgálja felül a médiatörvényt, és ne alkalmazza azokat a passzusokat, amelyek európai jogszabályok vagy egyezmények betűjével vagy szellemével összeegyeztethetetlenek. Sürgeti a médiahatóság függetlenségének visszaállítását, azt, hogy vessenek véget a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó, illetve a kiegyensúlyozott tájékoztatást érintő állami beavatkozásnak.
 
Munkát és kenyeret követelnek a romákPDF Print E-mail
Friday, 11 March 2011
Munkát és kenyeret követel több tízezer roma április 15-én a parlament előtt, s addig lesznek ott, amíg el nem érik a céljukat - jelentette be tegnap Miskolcon, a területi cigány kisebbségi önkormányzat közmeghallgatásán Nótár Zoltán roma kisebbségi képviselő, a Borsod megyei Igrici uborkatermelő szövetkezet alapítója.
 
A nemzeti kormány nem kér a civil kontrollbólPDF Print E-mail
Friday, 11 March 2011
Az új pályázati rendszerben a bírálóbizottságokba már nem kell külső delegáltat meghívni, azaz kizárták belőlük a szakmai és a civil szakértőket. A civilek szerint a jelenlétük alapvető demokratikus elvárás.
 
Jövedelem nélkül maradt a cigányvezetőPDF Print E-mail
Friday, 11 March 2011
Harmadára csökkent az utcabizalmik száma a 3500 fős cigány lakossággal bíró Kiskunhalason. Rostás Lászlónak, a cigány önkormányzat vezetőjének sem jár már fizetés, beállt a segélyezettek sorába. Az év derekán bezárhat a cigányház is.
 
Megfenyegették a gyöngyöspatai polgármestert és a helyi cigányokatPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2011
"Elvágjuk a torkotokat, meghaltok" - ezzel fenyegették meg Gyöngyöspata polgármesterét, valamint a helyi romákat. A rendőrség keresi az elkövetőket, a kisebbségi önkormányzat elnöke pedig feljelentést tett.
 
Dokumentumszínház a cigánygyilkosságokrólPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2011
A kreatív producer szerint olyan erős szövegek születettek, hogy egy profi drámaíró is megirigyelhetné: közel hatvan órás, a 2008-2009-es romatámadások érintettjeivel készült interjúanyagból állított össze dokumentumszínházas előadást a PanoDráma társulat.
 
MSZP: a kormány becsapja az EU-t romaügybenPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2011
Az MSZP szerint miközben a kormány európai romastratégia megalkotásáról beszél, csökkentette a kisebbségi önkormányzatok létszámát, működési költségeit, a tankötelezettség korhatárának leszállításával pedig a cigányság egy részének jövőképét veszi el.
 
A vándorlók - cigány népmesékPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2011
A cigány népmeséket, apja meséit menti írásos alakba több kötetében a költőként ismert Rostás-Farkas György. A Cigány Tudományos és Művészeti Társaság elnöke, a Közös út című roma magazin főszerkesztője állította össze a Népek meséi sorozat cigány mesés kötetét.
 
Farkas Flórián átfestette a cégért: már nem cigány, hanem romaPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2011
Mi a különbség a cigány és a roma között? Elvileg semmi. De a szóhasználat körüli viták újra felélénkülhetnek: az eddig cigánynak hívott országos önkormányzat felvette a roma nevet.
 
Több pénzt költhet Európa a cigányokraPDF Print E-mail
Thursday, 10 March 2011
Az Európai Parlament szerdán megszavazta az általuk javasult romastratégiát. A Járóka Lívia által beterjesztett szöveg több közös pénzt és hatáskört adna Brüsszelnek az ügyben, mint amivel eddig az Európai Bizottság készült.
 
Roma szakkollégium nyílik DebrecenbenPDF Print E-mail
Wednesday, 09 March 2011
Bentlakásos roma szakkollégium-hálózatot alakítanak a történelmi egyházak, az intézmények már ősszel megkezdik működésüket a Magyar Hírlap értesülése szerint.
 
"Gárdisták követik a cigány gyerekeket Gyöngyöspatán"PDF Print E-mail
Wednesday, 09 March 2011
A roma önkormányzat vezetője szerint a helyi cigányság eszköz egy hatalmi játszmában.
 
Hosszú távú családpolitikát szorgalmaznak a kormánypártokPDF Print E-mail
Wednesday, 09 March 2011
Hosszú távra tervezett, ciklusokon át biztonságot adó családpolitika szükségességére hívták fel a figyelmet a kormánypártok vezérszónokai a parlamentben megrendezett keddi, demográfiai vitanapon. Az ellenzék szerint a kormány intézkedései nem segítik elő a gyermekvállalást.
 
Hillary Clinton adta át a Bátor Nők díjat Osztolykán ÁgnesnekPDF Print E-mail
Wednesday, 09 March 2011
A roma integrációban játszott szerepéért a Bátor Nők Nemzetközi Díjjal tüntette ki a nemzetközi nőnap alkalmából Osztolykán Ágnest az amerikai külügyminisztérium.
 
Járóka: a romák kirekesztettségének gazdasági és szociális okaira kell koncentrálniPDF Print E-mail
Tuesday, 08 March 2011
A romák kirekesztettségének gazdasági és szociális okaira helyezi a hangsúlyt Járóka Lívia néppárti (Fidesz) európai parlamenti képviselő állásfoglalás-tervezete a roma befogadási stratégiáról, amelyet kedden vitat meg az EU törvényhozása. Járóka Lívia a magyar uniós elnökségi honlapnak, az eu2011.hu-nak adott interjúban hangsúlyozta, jelentésének legfontosabb javaslata egy összeurópai "válságtérkép" létrehozása.
 
Telepfelszámolás: búcsú a CigányszertőlPDF Print E-mail
Tuesday, 08 March 2011
Befejezéséhez közeledik Bocska romatelepe, a Cigányszer felszámolása. A projektet lebonyolító konzorciumot vezető Zala Megyei Cigány Civil Szervezet 16 családot juttatott sokkal jobb körülményekhez.
 
600 éve nem tudunk semmit a cigányokrólPDF Print E-mail
Tuesday, 08 March 2011
Megtanulta a cigányhimnuszt is, hogy közel kerülhessen a hívekhez. A napokban megjelent Cigány népismeret című könyv íróját, Székely János cigányreferens püspököt kérdezte a Mindennapi.
 
"Orbán engedi masírozni a megfélemlítőket"PDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "állítsa meg a cigányság ellen irányuló, mélyen rasszista megnyilvánulásokat".
 
Megalakult a Magyar Cigányok Független KözösségePDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
Új roma politikai szervezet alakult Magyar Cigányok Független Közössége (MCFK) néven. A szervezet a Facebook közösségi oldalon azt írja magáról, hogy egyetlen demokratikus politikai tömörülés mellett sincs elkötelezve, de kész együttműködni azokkal, akiknek fontos a hazai cigányok érdekeinek legitim képviselete. Az MCFK alapítói nem tartották szükségesnek, hogy személyesen is bemutatkozzanak, a Facebook-oldalon egyikük neve sem olvasható.
 
Balog Zoltán: bőrszíntől függetlenül segíteni kell a mélyszegénységben élőketPDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
Elsősorban szociális és gazdasági, nem pedig etnikai alapon kell megközelíteni a romákkal kapcsolatos stratégiát Magyarországon a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint. Balog Zoltán az MTI-nek adott interjúban úgy fogalmazott: bőrszíntől függetlenül segíteni kell mindenkit, aki a szegénység bizonyos szintje alatt él. Az európai roma keretstratégia szövegének első változatát Budapesten mutatják be április 8-án, még a soros magyar uniós elnökség idején.
 
Cigány- és gárdaterror GyöngyöspatánPDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
Gyöngyöspatán egy helyi konfliktus miatt egy hete polgárőrnek nevezett gárdisták járőröznek, vasárnap délután pedig a Jobbik nagygyűlést tartott a falu főterén, majd mintegy 2000 ember végigmasírozott a cigánysoron. Vona Gábor "Európába" küldené a Jobbik elvárásainak alkalmazkodni nem tudókat, a romák szerint esélyük sincs dolgozni vagy tanulni.
 
Parti Nagy Lajos: A cigányozás hátulütőiPDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
A budapesti Lánchíd déli gyalogjáróján, fényes délelőtt egy Pestre tartó, feketébe öltözött biciklista éppen hogy, de elsodort egy keszegnek mondható, sértett arcberendezésű férfit, aki nagyméretű sporttáskájában kitömött fácánkakast szállított át Budára, és világosszürke tolldzsekit viselt. A férfi szökkent egyet, az egyensúlyát ezzel vissza is nyerte, és a korlát beszögellésében megállt. A cigánykurvaanyádat, kiabálta a biciklis után, a szájbabaszott gumikalapácsos cigánykurvaanyádat.
 
Bódvalenke az EP cigány integrációs rendezvényére készülPDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
Magyarország három kulturális területről képviselteti magát az Európai Parlament cigány integrációs rendezvényén, amelyet, március közepén tartanak Brüsszelben. Az uniós elnök Magyarország a Barlang című filmmel, valamint a bódvalenkei asszonykórus műsorával, és a freskófalu projekt bemutatásával vendégszerepel - mondta Pásztor Eszter, az Európai Műhely Kulturális és Közművelődési Társaság munkatársa, a bódvalenkei projekt vezetője szombaton az MTI-nek.
 
Romák bevonásával polgárőrökkel védenék a közrendet Győr-ÚjvárosbanPDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
A sok hangoskodás, jogszabálysértés és zugszemetelés megfékezésére és visszaszorítására polgárőrséget alakítana a Győr-Újvárosi Részönkormányzat. A testület erről egyeztetett a rendőrséggel, a városi önkormányzattal és a roma kisebbségi önkormányzattal is, sőt a helyi cigány családokat is bevonták az elképzelések összehangolásába.
 
Nem tetszik a szocialistáknak a tankötelezettség leszállításaPDF Print E-mail
Monday, 07 March 2011
A Magyar Szocialista Párt Pedagógus Tagozata tiltakozik a tankötelezettség korhatárának a Széll Kálmán Tervben a kormány által megfogalmazott, 15 éves korra történő leszállítása ellen.
 
Március végén kezdődik a tárgyalás a Romagyilkosságok ügyébenPDF Print E-mail
Saturday, 05 March 2011
Március 25-én kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.
 
ViperavilágbanPDF Print E-mail
Saturday, 05 March 2011
Nem vagyok hajlandó Kocsis Zoltán megjegyzéseit, interjúit még egyszer elolvasni. Nem vagyok hajlandó elveszteni azt az embert, akit ki tudja mióta, de talán már harminc-negyven éve oly nagy csodálattal figyelek. Mindig lenyűgözött a tehetsége. Nem vagyok hajlandó beállni azok közé, akik azon a megjegyzésen gúnyolódnak, hogy hány zsidó és hány cigány van a zenekarában. Azért, mert nem tudja, miket lehet beszélni, én nem vagyok hajlandó szegényedni. Talán most megtanulja.
 
Cigánypénzek, káoszprojektekPDF Print E-mail
Saturday, 05 March 2011
Nem lehet pontosan tudni, hogy a rendszerváltás óta mennyit költöttek a kormányok összesen a roma integrációra. Ennek oka, hogy rengeteg foglalkoztatási és ösztöndíj-támogatást szociális alapon lehetett igénybe venni, nem pedig úgy, hogy ki cigány, vagy ki nem az. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008-as tanulmánya is csupán egyetlen összegző számot közöl: 1996 és 2006 között körülbelül 120 milliárd forint ment el erre a célra, amiben nincs a benne a szociális segélyezés költsége.
 
"Rasszistákká tettek bennünket" - Hevesben demonstrál a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 05 March 2011
Egy gyöngyöspatai férfi öngyilkossága miatt többezres demonstrációt szervez vasárnapra a Heves megyei községbe az Új Magyar Gárdával felvonuló Jobbik, amelyen a pártelnök is beszédet mond. A haláleset a helyiek szerint a cigányok folyamatos zaklatásaival függ össze. A romák visszautasítják a vádakat. STOP-körkép.
 
Berki István: Romák és a TársadalomPDF Print E-mail
Saturday, 05 March 2011
Visszatekintés: Becslések szerint a világban 12 millió roma él. Európa szinte minden államában élnek romák. Az európai országok cigánylakosságát tekintve, becsült adatok szerint, Magyarország a negyedik helyen áll, Románia, Bulgária és Spanyolország után.
 
Felhívás! Kukázzunk együtt!PDF Print E-mail
Saturday, 05 March 2011
Ha nem látjuk, akkor nincs szegénység? A VIII. kerület (Józsefváros) 2011. január 1-ével betiltotta a kukázást: ha kiveszel valamit a szemetesből, akár 50 000 forintra is büntethetnek.
 
"Megélhetési bűnözés" és segély - mi vár a rendszerből kitaszítottakra?PDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
A kormány százezer rokkantnyugdíjast akar visszaterelni a munkaerő-piacra, mindez azonban a Hírszerzőnek nyilatkozó szakértők szerint nem lesz könnyű, a kérdés ugyanis nemcsak a rokkantellátás területét érinti. A rendszer felülvizsgálatától tízmilliárdokat remél az NGM, a részletekről azonban mélyen hallgat a kormány.
 
Perek kezdődnek az Új Magyar Gárda miattPDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
Az Új Magyar Gárda budapesti kapitánya pénteken, az Új Magyar Gárda főkapitánya pedig március 8-án, vagyis kedden áll bíróság elé Budapesten. A vád: egyesülési joggal való visszaélés vétsége, illetve törvény, hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntette.
 
Lemondatná Zagyva György Gyulát mandátumáról az LMPPDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
Az LMP szerint a jobbikos Zagyva György Gyula méltatlanná vált arra, hogy az Országgyűlés tagja legyen, ezért arra szólítják fel: adja vissza parlamenti mandátumát. Dorosz Dávid országgyűlési képviselő közleményében emlékeztet arra, hogy a jobbikos politikus sajtóhírek szerint vasárnap mintegy 30 emberrel együtt harci indulókat énekelve szidalmazott és fenyegetett egy Csongrád megyei tanyán élő családot, s ezért rendőri intézkedés is történt.
 
29 év börtön a szavakért, amiket nem szabad kimondaniPDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
Mind a hét vádlottat elítélte a bíróság közösség tagja elleni erőszak bűnéért egy Józsefvárosban megvert diák ügyében. Az ítélet szerint a támadás oka egyértelműen a sértett származása volt. A védelem azzal érvelt, szó sem volt előre eltervezett támadásról. Az egyik elítélt maga sem roma.
 
Megbüntethetik a cigányozó Echo Tv-tPDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatát kéri az Echo Tv „Világ-panoráma" műsorában elhangzottak miatt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda. Állításuk szerint a műsorvezető Szaniszló Ferenc olyan nyílt, rasszista kijelentésekkel és fordulatokkal élt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy fokozzák a roma nézőkben a kirekesztettség és megalázottság érzését - közölte a Roma Sajtóközpont.
 
Kövér beszólt Semjénnek: "ne színezze ki a történteket"PDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
A házelnöknek az alaptörvény módosítás sebességével van baja, a parlamentben pedig igyekszik elkerülni, hogy belecsússzon a "tanár bácsi vagy a cenzor szerepébe". Ezt annak kapcsán mondta, hogy megkérdezték, miért nem utasította rendre Vona Gábort, amikor a Jobbik frakcióvezetője a cigányság népszaporulatának kezeléséről beszélt a közelmúltban.
 
Száz éve ünnepeljük a nemzetközi nőnapotPDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
A századik nemzetközi nőnap alkalmából tartott rendezvénysorozat keretében"Nők az Európai Unió politikai életében" címmel tartottak ülést az Európai Parlamentben. A találkozón felszólalt Járóka Lívia fideszes EP-képviselő, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöke is, aki a hátrányos helyzetű nők politikai részvételének és képviseletének fontosságára hívta fel a figyelmet.
 
"F...szopó cigányok, gyertek ki!": jobbikos és barátai balhéztakPDF Print E-mail
Friday, 04 March 2011
Harci indulókat énekelve vonultak vasárnap idegenek egy dóci tanya elé, ahol egy férfi három gyermekével volt otthon. Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő baráti társaságával, mintegy harminc emberrel jelent meg, mint mondta, nem felvonultak, hanem sétáltak egyet, s ha eljárás indul ellene, lemond mentelmi jogáról - írta csütörtökön a Délmagyarország.
 
Sikerül-e a kormánynak a "nagy ugrás"?PDF Print E-mail
Thursday, 03 March 2011
Munkaerőpiac, nyugdíjrendszer, gyógyszertámogatás, oktatás, közösségi közlekedés, állam és önkormányzat, bürokrácia és adminisztráció: e hét terület igényel átfogó szerkezeti átalakítást, jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden, a sokak által megszorító csomagnak, hivatalosan Széll Kálmán Programnak nevezett tervsorozat ismertetésekor.
 
Szociális és foglalkoztatási kérdések a közmeghallgatásonPDF Print E-mail
Thursday, 03 March 2011
Megválasztása óta első alkalommal tartott közmeghallgatással egybekötött kihelyezett testületi ülést a Szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat az Ifjúsági Házban. A jelenlévők az elnöki beszámolót követően főként a közfoglalkoztatás szabályairól és a szociális törvény változásairól érdeklődtek a meghívott szakemberektől.
 
A cigánylány, ha szeretPDF Print E-mail
Thursday, 03 March 2011
Bizet debreceni Carmenje a Csokonai Színház és három franciaországi operaház koprodukciójában készült. A világ színpadainak slágeroperája 1875. március 3-i párizsi bemutatón megbukott.Egyetlen egyszer. Azóta szárnyal.
 
Afrika és a cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 03 March 2011
Az afrikai kultúrát veti össze a magyarországi cigány kultúrával a gyulaji általános iskolában a Fény és Árnyék Művészeti Iskola.
 
Orbánék mérsékelt jobboldala nem rasszista, de cigányozikPDF Print E-mail
Thursday, 03 March 2011
Amint az már többször feltűnt, a magát mérsékeltnek beállító Heti Válasz erős cigányozásba kezdett az utóbbi időben. A bizonyos körökben népszerű cigányozás hiánypótló lehet az eddig annak hiányával küszködő fideszes berkekben.
 
Középpontban a cigányság - fotók!PDF Print E-mail
Wednesday, 02 March 2011
„Ilyenek voltak, így éltek ők" - a régi cigányok képeiből. E kiállítás anyaga fogadja elsőként a Keresztély Gyula Városi Könyvtárba lépőt.
 
Ombudsman: indokolatlan a kisebbségi választási aktivitás ilyen mértékű növekedésePDF Print E-mail
Wednesday, 02 March 2011
Akár örvendetes is lehetne, hogy mintegy 13 százalékkal nőtt a települési kisebbségi önkormányzatok száma, de más megvilágításba helyezi ezt a tényt, hogy a kisebbségi közösségek is indokolatlannak nevezik a választói aktivitás ilyen mértékű növekedését - mondta az október 3.-i önkormányzati választásokról, illetve a területi és az országos kisebbségi önkormányzati képviselők 2011. január 9-i választásáról szóló jelentését ismertetve kedden a parlamentben a kisebbségi biztos.
 
Továbbra sem tisztázott, mi történt 2009. február 14-én az enyingi benzinkútnálPDF Print E-mail
Wednesday, 02 March 2011
Tanúként hallgatta meg Toroczkai Lászlót (ő látható cikkindító fotónkon), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét a Cozma-gyilkosság után alig egy héttel, az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében a székesfehérvári városi bíróság.
 
Nyílt levél a cigányoknak, képviselőknek!PDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
Farkas Flóriánnak, az Országos  Roma Önkormányzat 53 képviselőjének, és a területi cigány önkormányzati testületeknek, települési kisebbségi önkormányzatoknak!
 
Segély rövidebb ideig, szűkülő kedvezmények - részletek a kormány reformterveirőlPDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
Többek között a munkanélküli segély idejének jelentős csökkentését, a közlekedési kedvezmények szűkítését tervezi a kormány, amely kedden délelőtt jelenti be részletes reformcsomagját. Orbán Viktor hétfőn este beszélt a kormánypárti frakciók előtt a tervekről, és konkrét számok említése nélkül azt mondta, hogy az intézkedésekkel az a cél, hogy minél több embert tereljenek a munka irányába. Az [origo] információi szerint felmerült a bankadó meghosszabbítása is, a nagyobb rendszerek átalakításáról azonban későbbre halasztották a döntéseket.
 
Lassan javul a szegények életkilátásaPDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
Folytatódik a társadalom kettészakadása, legalábbis ami a várható élettartamot illeti. A szegényebb települések lakói továbbra sem tudják megközelíteni a fejlettebb régiókban élők életkilátásait. A fővárosi Rózsadombon élő férfiak már 77 évre számíthatnak, ami meghaladja az uniós átlagot, míg egy kelet-magyarországi falu lakója csak 68 évre.
 
Orbán szigorítana, a szakma óvatosságra intPDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
A miniszterelnök leszállítaná a büntethetőség korhatárát, de a kriminológus szerint sérült gyermeki lelkeket nem lehet kalapáccsal javítani - miként svájci órát sem.
 
LMP: Roma fiatalokat a fegyveres testületekbe!PDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
Az LMP szerint a fegyveres testületeknek élen kell járnia a romák társadalmi integrációjának elősegítésében. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hadsereg esélyt és kiugrási lehetőséget tud biztosítani hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjainak - áll a párt közleményében.
 
Öt híján száz - Új cigányzenekar alakultPDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
A magyar cigányzenészek a rendszerváltás óta azon iparkodnak, hogy ne kelljen a „nyűtt vonót" botra cserélni. A Száztagú Cigányzenekarnak most konkurenciája akad: új, méretes cigányzenekar alakul, határozott elképzelésekkel, külföldi megrendelésre.
 
Együttműködés a cigány munkavállalók és vállalkozások támogatásáraPDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
A szakmunkásképzés, valamint a cigány kis- és középvállalkozások működésének a támogatása áll a középpontjában annak a stratégiai szövetségnek, amelyet a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviselete (KISOSZ), a Magyar Iparszövetség (OKISZ), valamint a Lungo Drom írt alá - mondta Farkas Flórián, a Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke az aláírás alkalmával hétfőn Budapesten.
 
Fővárosi romaügyi biztos lett Makai IstvánPDF Print E-mail
Tuesday, 01 March 2011
A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) vezetője március elsejétől látja el feladatát, megbízatása határozatlan időre szól, tevékenységét térítésmentesen látja el.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk