Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Farkas Flórián: "A munkát el fogjuk végezni"PDF Print E-mail
Monday, 28 February 2011
A roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos kezdeményezésére az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselői önkéntes munka keretében újítják fel budapesti székházukat. Farkas Flórián - miután bejelentette, hogy újabb feljelentést tesz, mert hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az ORÖ hivatali átvétele során - a kormány.hu-nak az előttük álló feladatokról és jövőbeni tervekről is beszélt.
 
A legfontosabb a lehetőséget megteremteniPDF Print E-mail
Monday, 28 February 2011
A cigány és a magyar kisfiú szorosan egymás mellett ült. Az ajándékba kapott könyvet olvasva kizárták a körülöttük zajló világot, nem foglalkoztak az össze-vissza rohangáló osztálytársaikkal. Tiszavasváriban ritka jelenet az ilyen, mint az is, hogy egy cigány származású híresség eljöjjön és mesét olvasson a helyi kisdiákoknak.
 
Négy ország romaszervezetei fogtak össze a diszkrimináció ellenPDF Print E-mail
Monday, 28 February 2011
"Együtt a diszkrimináció ellen" címet viselő nemzetközi projekt indult 2011 januárjától a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület irányításával. A magyar-horvát-szerb-bosnyák társulás a terv során főként az adott országokban tapasztalható oktatási és a munkaerő piaci diszkriminációt vizsgálja.
 
A pártok cigánypolitikájának visszásságaiPDF Print E-mail
Saturday, 26 February 2011
A cigánysággal szembeni előítéletek nyílt vagy burkolt szítása és a konkrét megoldási javaslatokat nem kínáló, frázisokban kimerülő antirasszizmus jelenleg a két meghatározó irány a magyar pártok cigánypolitikájában - áll a Policy Solutions belpolitikai háttérelemzésében.
 
Rácz Aladár cimbalomművész 125 éve születettPDF Print E-mail
Saturday, 26 February 2011
125 éve, 1886. február 28-án született Rácz Aladár, a cimbalom Kossuth-díjas művésze. Jászapátiban egy 14 gyermekes muzsikus cigánycsaládban látta meg a napvilágot, apja a helyi cigányzenekar brácsása volt.
 
"Cigányozós" rendőrségi közlemény: megrótták a rendőkapitánytPDF Print E-mail
Saturday, 26 February 2011
Felelősségre vonták a XI. kerületi rendőrkapitányt a "cigányozós" közlemény miatt - számol be a Roma Sajtóközpont. Az újbudai önkormányzat weblapján közzétették egy bűntett ismeretlen elkövetőjének vélt roma származását annak ellenére, hogy ezt a törvény tiltja. A jogellenes szöveget azóta törölték a honlapról. Az rendőrség azt nem árulja el, hogy milyen büntetést kapott a felelős.
 
Felkészítő előadás a rendészeti pálya iránt érdeklődő roma fiataloknakPDF Print E-mail
Saturday, 26 February 2011
A Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya tájékoztatást és felkészítő előadást tart, olyan roma illetve hátrányos helyzetű fiatalok számára, akik érdeklődést mutatnak a rendészeti pályák iránt.
 
A kommunizmus áldozatainak világnapjaPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Február 25-e a kommunizmus áldozatainak kegyeletes, ugyanakkor figyelmeztető emléknapja. Az áldozatokra emlékeznek a közmédiumok is ezen a napon. A megemlékezések zöme már szerdán és csütörtökön lezajlott.
 
180 négyzetméter Orbán új irodájaPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Nem tetszett Orbán Viktornak elődje helye a Parlamentben, ezért fogta magát, és átalakíttatta az épületnek azt a szárnyát, ahol a miniszterelnöki dolgozószoba volt.
 
Orbán lelkésze, a romák védelmezőjePDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Elsősorban Orbán Viktor miniszterelnök lelkipásztoraként és a romák védelmezőjeként mutatja be Balog Zoltánt, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt a European Voice, Marco Villard című brüsszeli hetilapban csütörtökön megjelent portré.
 
Ha a család erős, akkor a társadalom is rendben vanPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Ha a társadalom legkisebb egysége, a család erős, akkor a társadalom is rendben van – mondta Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége csütörtökön Veszprémben, a város Családsegítő és Gyermekjóléti Központjában tett látogatásakor.
 
Még az idén kitiltja a kocsmákból a dohányzást a FideszPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Még az idén betilthatják a dohányzást az összes vendéglátóhelyen - az éttermekben, kávézókban és kocsmákban egyaránt - egy fideszes törvényjavaslat szerint, amely hamarosan a parlament elé kerül az [origo] információi szerint. Az egészségügyi államtitkárság támogatja az ötletet.
 
A tudatlanság felszámolásaPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
A Heti Válasz igaztalanul szerepeltette a Dr. Ámbédkar Gimnáziumot fenntartó Dzsai Bhím Közösséget az ötven legkétesebb hazai egyház listáján - sugallja a Népszabadságban február 14-én Derdák Tiborral készült interjúban kérdező és válaszadó (Az állam teljesen levette a kezét a leginkább rászorultakról).
 
Szijjártó úgy tud mellébeszélni, mint senki másPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
A miniszterelnök szóvivője szerint nem európai megoldás, hogy a kormányfő székhelye a törvényhozás épületében van, de Magyarország állapota miatt ezen jelenleg nem lehet változtatni. Szijjártó Péter erről újságírói kérdésre válaszolva beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Nem segít az oktatás a "mélyszegényeken"PDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Érintetlenül hagyja a közoktatás a mélyszegénységben élő roma gyerekeket. Az intézményrendszerrel sokszor nehezebb az együttműködés, mint a családokkal - mondta L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány képviseletében, a Kreater Társadalmi Innovációs Labor mélyszegénységben élőket és romákat segítő projektek bemutatására szervezett rendezvényén.
 
Kavart lemez - KannamuzsikaPDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
Nincs ember a világon, aki végig tudna állni egy cigánykoncertet mozdulatlanul, karba tett kézzel és jégbe fagyott lábbal.
 
100 ezer forint lesz a minimálbér?PDF Print E-mail
Friday, 25 February 2011
A pedagógus-életpályamodell a kezdő tanárok fizetését nem emeli meg látványosan, a több mint két évtizede a pályán lévők bére pedig egyenesen kevesebb lesz, mint ha maradna a mai bérrendszer. Hoffmann Rózsa akár már jövőre elképzelhetőnek tartja a 200 ezres kezdő fizetést, de ez az államtitkársága által összeállított törvénytervezetből nem következik.
 
"A hét könyve" - Lovári- magyar kétnyelvű olvasókönyvPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
A romani nyelv (számos változattal) az Európai Unión belüli mintegy 8 milliónyi roma népesség , még a mai India területéről történt elvándorlásukkor magukkal hozott anyanyelve. A mai Magyarországon élő cigány lakosság kb 20%-a beszéli a romanit, annak is legelterjedtebb változatát, a közös irodalmi nyelvvé választott lovárit.
 
Az Orbán-kormánynak repülőgép kellPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Negyvenmillió eurós, vagyis tízmilliárd forintos repülőgépvásárlást, esetleg a Malév, illetve az OTP és a Mol által használt légi jármű több százmillió forintos bérlését fontolgatja a kormány - derül ki a hvg.hu birtokába került dokumentumból. A szándékot azzal indokolják, hogy "spórolni kell" az idei uniós feladatokkal kapcsolatos utazások költségein.
 
Uniós szinten kellene támogatni a romákatPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Átfogó uniós alapot kellene létrehozni a romák támogatására, mondta Kóczé Angéla szociológus, hangsúlyozva, az EU készülő roma keretstratégiájában foglalkozni kell a többségi társadalom előítéleteivel.
 
Vérvádas gyerekek helyettPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
A kormány nem antiszemita, van sok más, amiért kritikával illetendő, ennek az írásnak azonban nem ez a tárgya, hanem az, hogy mit is lehetne tenni a kormányzati szinten nem, de máshol nagyon is jelen lévő irdatlan gyűlölettel, gyűlölködéssel, intoleranciával szemben. Magyarországon ugyanis sok éve gyomorszorító módon egyre erősebb az idegengyűlölet, a rasszizmus, s van antiszemitizmus is jócskán.
 
Romakép műhelyPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Izgalmas filmklub indul február 24-től, csütörtökönként a DocuArtban. A klubot a romafilmek elkötelezett kutatója, Pócsik Andrea vezeti. A filmklub módszere „nem hagyományos filmelemzés, hanem antropológiai képértelmezés"...
 
"Ha nem történik érdemi fordulat, anarchia és polgárháború vár Magyarországra"PDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
„Ha nem történik érdemi fordulat, anarchia és polgárháború vár Magyarországra" - jelentette ki Vona Gábor az Országgyűlés február 14-ei ülésén a cigány-magyar feszültségekről. Sajátságos, hogy a gárdamellény viselése nagyobb figyelmet keltett, mint ez a mondat - olvasható a Méltányosság-blogon.
 
Harmadik nekifutásra sikerült a cigányoknakPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Harmadik nekifutásra sikerült. Kalányos Jánost választotta meg elnökhelyettesnek a Tolna Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat szerdai rendkívüli ülésén.
 
A cigányság a saját múltjával is megismerkedhetPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Egyfajta kéznyújtásnak tekinti a cigányság és a többségi társadalom felé Cigány népismeret című könyvét Székely János Esztergom-Budapest főegyházmegyei segédpüspök, aki szerdán Szekszárdon mutatta be a tankönyvnek is szánt munkáját.
 
Katolikus kéznyújtás a cigányságnakPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Egyfajta kéznyújtásnak tekinti a cigányság és a többségi társadalom felé Cigány népismeret című könyvét Székely János Esztergom-Budapest főegyházmegyei segédpüspök, aki Szekszárdon mutatta be a tankönyvnek is szánt munkáját.
 
Februári reformok: elvitte a cica?PDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Február 15-ből március és április közepe lett. Bejelentés ezen a héten, vagyis mégsem, csak a jövő héten, vagy valamikor. Ugyanaz a szerencsétlenkedés, amit az előző kormányoktól megszoktunk. (Fotó: Kovács Attila/Index)
 
Elhunyt Baranyi LauraPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
Baranyi Laura 2011. február 24.-én hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt. A Rádió C volt szerkesztő-riportere, a So si ? weboldal munkatársa március 10.-én lett volna 45 éves.
 
Ősz óta tíz százalékpontot veszített a FideszPDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
A Tárki februári pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz-KDNP továbbra is jelentősen népszerűbb minden más politikai pártnál, ugyanakkor támogatottsága november óta folyamatosan olvad, és ez a csökkenő tendencia februárban is folytatódott.
 
Kubatov: "arról az útról, melyen eddig jártunk, nem kívánunk lelépni"PDF Print E-mail
Thursday, 24 February 2011
A kormánynak az elkövetkezendő időszakban is folytatnia kell az eddigi politikát, ugyanakkor fontos, hogy az emberek elmondhassák mit gondolnak az ország sorsáról - fogalmazott makói lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor szerdán.
 
Romaszigor: csak a rendezett porta mellé jár a segélyPDF Print E-mail
Wednesday, 23 February 2011
Nagy lendülettel vetette bele magát a munkába az új paksi cigány kisebbségi önkormányzat élén Berki Attila elnökkel. Portarendezési akciót hirdettek, közösségi ház megnyitásán fáradoznak, sőt városi önkormányzattal közös terveik között tanoda is szerepel.
 
Cigány bibliaiskolát indítottak SárszentlőrincenPDF Print E-mail
Wednesday, 23 February 2011
2011. február 20-án vette kezdetét Sárszentlőrincen a bibliaiskola, amelyet cigányoknak tart a Magyarországi Evangélikus Egyház. Az első alkalmon Szeverényi János országos missziói lelkész szolgált - tudta meg az evangelikus.hu.
 
A cigánygyilkosságokra emlékeztekPDF Print E-mail
Wednesday, 23 February 2011
A két évvel ezelőtt történt tatárszentgyörgyi fegyveres támadás két halálos áldozatára emlékeztek gyertyagyújtással és engesztelő szentmisén roma és nem roma szervezetek, közéleti személyiségek kedden a budapesti Szent István-bazilikában, illetve az előtte lévő téren.
 
Az amerikai szenátusban is téma TatárszentgyörgyPDF Print E-mail
Tuesday, 22 February 2011
Közleményben hívta fel az amerikai szenátus figyelmét a magyarországi romagyilkosságok közelgő évfordulójára Benjamin L. Cardin maryland-i demokrata szenátor, az amerikai Helsinki Bizottság elnökhelyettese. Emlékeztetett arra, hogy két éve február 23-án Molotov-koktélt dobtak a tatárszentgyörgyi Csorba család házára, majd a lángok elől menekülő apát a kisfiával együtt agyonlőtték.
 
Az egész város összefogott LaciértPDF Print E-mail
Tuesday, 22 February 2011
Ritka, amikor egy egész város fog össze egy lakosáért. Márpedig Abonyban ez történt: telt házas jótékonysági estet szerveztek Sörös László gyógyulásának anyagi megsegítésére. A roma fiatalember, családapa vérrákban szenved...
 
A fővárosi kisebbségek szerint a működésüket fenyegeti a forráselvonásPDF Print E-mail
Tuesday, 22 February 2011
A fővárosi kisebbségi önkormányzatok szerint a működésüket fenyegeti a város önkormányzatának költségvetésében tervezett jelentős forráselvonás. A kisebbségek képviselői erről a főváros jogi, ügyrendi, kisebbségvédelmi bizottságának hétfői informális ülésén beszéltek, Budapesten.
 
"Bűnöző, rabló, sikkasztó" - egymásnak ment két roma vezetőPDF Print E-mail
Tuesday, 22 February 2011
Jogerősen pénzbüntetéssel sújtotta a Siklósi Városi Bíróság Kovács István mohácsi roma vezetőt a napokban, amiért bűnözőnek, rablónak, sikkasztónak nevezte Hegedűs Istvánt, a Baranya Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét tavaly egy nyilvános rendezvényen - adta hírül az Új Dunántúli Napló kedden.
 
MINDEN KIDERÜL CSÜTÖRTÖKÖNPDF Print E-mail
Tuesday, 22 February 2011
Várhatóan a hét második felében ismerteti a kormány a strukturális reform lépéseit, miután szerdán második olvasatban megtárgyalja azokat - közölte a kormányszóvivő egy hétfői háttérbeszélgetésen. A Jobbik szerint a kormány hazudott, hogy nem lesznek megszorítások, mivel 237 milliárd forint elvonását tervezik a kormány írányítása alatt álló szerveknél.
 
Szanyi: milliók éheznek a kormány miattPDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szerint a Fidesz-kormány ez elmúlt kilenc hónapban szó szerint az éhezés szélére tolta Magyarország lakosságának nagy részét.
 
Kodály Központ - 25 éves a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
A 100 tagú cigányzenekar lépett fel a pécsi Kodály Központban. A - bátran mondható - világszerte ismert és elismert zenekar koncertjére sokan voltak kíváncsiak, megtelt a különleges akusztikájú, vadonatúj hangversenyterem.
 
Felhívás!PDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
Kedves Barátunk! 2009. február 22. éjszakáján származásuk miatt brutálisan meggyilkolták a 4. éves Csorba Robikát és édesapját, Csorba Róbertet Tatárszentgyörgyön. Ez a dátum mindörökre szégyenfoltja marad a magyar történelemnek. Az elmúlt 66 évnek és a közelmúlt éveiben a cigányok sérelmére elkövetett sorozatgyilkosságnak Csorba Robika az első gyermek áldozata.
 
Mire megy a Jobbik a cigányozással?PDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
A Jobbik ismét előhúzta a „cigánykártyát", a témát, amit a Fidesz biztosan nem nyúl majd le tőle. A magyar társadalomban ráadásul olyan nagy a cigányellenesség, hogy a radikális párt népszerűsége akár még nőhet is azáltal, hogy újra feltették a régi lemezt.
 
Ki teremti a "cigány" fogalmát?PDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
Akit érdekel, hogy a romák sorsát miként befolyásolják ők maguk, és hogyan alakítja azt a többség, annak érdemes elolvasnia a társadalmon belüli etnikai határok kialakulását tárgyaló új tanulmánykötetet. A februárban bemutatott könyvről szerkesztője beszélt a Szondában.
 
Borbély Szilárd versével emlékeznek a cigányokPDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
Már két éve annak, hogy származása miatt édesapjával együtt kivégeztek egy 5 éves cigány kisfiút. Gyertyagyújtás, felolvasás és cigány mise is lesz. +Vers
 
Mi tartja egyben a magyar társadalmat?PDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
Miért, egyben van? - hangzik rögtön a viszontkérdés. S ezzel máris kötésig állunk tajtékos napi vitáinkban. Mert már hogy lenne egyben, ha a széljobbon a „cigányok szaporodásának megfékezése", egy ilyen gazemberfelvetés egyáltalán felmerülhet. S úgy látszik, maga a miniszterelnök is elgondolkodott egy külön kezelendő, „tyúklopásból élő" embercsoporton, ha országértékelő beszédében ezt így meg is fogalmazta.
 
Ferge Zsuzsa: Gyerekesélyek az iskolábanPDF Print E-mail
Monday, 21 February 2011
A gyerekek életesélyei elsődlegesen a szülői házon múlnak. Évtizedek óta tudjuk, hogy a rossz otthoni indulást legjobban egy jó oktatási-nevelési rendszerrel lehet ellensúlyozni. A vita persze azon van, hogy mi a „jó"? Magyarországon az elmúlt években számos iskolajobbító program vált ismertté. Kettő különösen izgalmas.
 
Jubiláló Romafesztivál a Gödör KlubbanPDF Print E-mail
Saturday, 19 February 2011
Idén már nem csak roma fellépői lesznek az Athe Sam Roma Összművészeti Fesztiválnak, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg tavasszal, a budapesti Gödör Klubban.
 
CigányútonPDF Print E-mail
Saturday, 19 February 2011
2011. február 19-én Európai történet címmel mutatja be új, középiskolásoknak készült előadását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a Kolibri Pincében. Robert Jelinek a romák - nem romák közötti ellentétekről írt drámáját Benedek Judit állítja színpadra.
 
Baloldali EP-képviselők vizsgálják a romániai romák helyzetétPDF Print E-mail
Friday, 18 February 2011
Tényfeltáró küldöttség érkezik Bukarestbe a hét végén, hogy részletesen megvizsgálják az országban élő cigány kisebbség helyzetét. A küldöttség tagjai az Európai Parlament szocialista frakciójának tagjai.
 
HÁLÁSAK AZ ESTI ISKOLÁS CIGÁNY DIÁKOKPDF Print E-mail
Friday, 18 February 2011
Oktatás és pasztoráció a hazai cigányság körében címmel konferenciát szervezett a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Budapesten, 2011. február 14-én. Az eseményről Oláh Anita tájékoztatta a Ferences Sajtóközpontot.
 
Európai egyházi állásfoglalás készül a romaügyi stratégiákhozPDF Print E-mail
Friday, 18 February 2011
Az egyházak egyik erőssége az, hogy ideológiai vagy politikai elkötelezettség nem gátolja őket a cigányság helyzetének tisztánlátásban.
 
A T. Házban zavartalanul lehet cigányozni, holokausztot kisebbíteniPDF Print E-mail
Friday, 18 February 2011
Mintha meg sem hallotta volna az ülést vezető politikus és a többi képviselő, amikor az egyik jobbikos társuk bagatellizálni kezdte a holokausztot és cigányozott egy nagyot.
 
Cigánypasztorációs tapasztalatok BajnánPDF Print E-mail
Friday, 18 February 2011
Oktatás és pasztoráció a hazai cigányság körében címmel konferenciát szervezett a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet Budapesten, február 14-én. Az eseményről Oláh Anita tájékoztatta a Ferences Sajtóközpontot.
 
Romagyilkosságok: drámapályázat és gyűjtésPDF Print E-mail
Thursday, 17 February 2011
Még másfél hétig várja az írásokat a Nemzeti Színház a romagyilkosságok témájában meghirdetett dokumentumdráma-pályázatra. A középiskolás és a felnőtt kategória legjobb alkotásait a teátrum műsorára is tűzi. A két évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi támadás évfordulóján, jövő kedden jótékonysági felolvasást is rendeznek Budapesten, amelynek a bevételeit az érintett családokat segítő Facebook-csoport tagjai juttatják el az áldozatoknak.
 
Kimutatták a mérgezést az iszaposok szervezetében!PDF Print E-mail
Thursday, 17 February 2011
Több mint négy hónappal a katasztrófa után kiderült: a vörösiszap jelentős károsodást okoz az emberi szervezetben. A Zöld Baloldal nyílt levelet intézett az ügyben Orbán Viktorhoz. Kalocsai Kingával, a párt alelnökével beszélgettünk.
 
Vona Gábor: "A cigányprobléma egyfajta általánosítás"PDF Print E-mail
Thursday, 17 February 2011
Vona Gábort, a Jobbik elnökét a botrányoktól sem mentes tavaszi ülésszak megnyitójáról, a médiatörvényről és a melegfelvonulás elmaradásáról kérdeztük.
 
Megállapodott egymással a rendőrség és a helyi roma közösségPDF Print E-mail
Thursday, 17 February 2011
Dr. Terdik Tamás százados, a kerületi kapitányság vezetője fontosnak tartotta, hogy felvegye a kapcsolatot a kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzattal. A kerület közbiztonságának az erősítése mellett a rendőri munkát is szeretnék népszerűsíteni a roma fiatalok körében.
 
Mellényre vetkőzvePDF Print E-mail
Wednesday, 16 February 2011
A Jobbik tudatosan, PR-fogásként, de újra és újra előveszi a cigány- és zsidókártyát.
 
Amerika figyeli a magyar romaprogramotPDF Print E-mail
Wednesday, 16 February 2011
Magyarország egyesült államokbeli megítélését nagyban befolyásolja a romaügy hazai és európai szintű kezelése, az amerikai tárgyalópartnerek nagy várakozással tekintenek a magyar kormány romaprogramjára - jelentette ki az MTI-nek Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, aki kedden Washingtonban amerikai külügyi és oktatásügyi vezetőkkel, valamint civil szervezetek képviselőivel tárgyalt
 
Kolompár a rongálásra fogjaPDF Print E-mail
Wednesday, 16 February 2011
Rongálás miatt feljelentést tesz az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) volt vezetője ismeretlen tettes ellen, mert állítása szerint valakik szándékosan kárt okoztak a roma érdekképviseleti szervezet Dohány utcai székházában a hivatal átadás-átvételét követően.
 
Feljelenti az Echo TV-t az OCÖ volt elnökePDF Print E-mail
Wednesday, 16 February 2011
A cigányságra sértő kijelentések elhangzása miatt büntetőfeljelentést tesz, valamint az Echo TV elleni büntetés kiszabását kéri az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) volt elnöke a médiatanácstól, mert szerinte a Világpanoráma című műsorban "náci és uszító" kijelentések hangzottak el a napokban egy műsorvezető szájából.
 
Büfészag, avagy dölyfös Kövér, elnémuló MesterházyPDF Print E-mail
Wednesday, 16 February 2011
Kövér László házelnök szúrósan nézett az MSZP elnökére, amikor Mesterházy Attila hétfőn a parlamentben óvatosan kifogásolta, hogy szó nélkül tűri a Jobbik elnökének fesztelen cigányozását.
 
Rendőrt hívott Török Zsolt a parlamentbePDF Print E-mail
Tuesday, 15 February 2011
Rendőrt hívott Török Zsolt MSZP-s képviselő a Parlamentbe, amiért többen a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelentek meg - jelentette a Hírszerző.
 
Vona testvérül fogadta a dolgos romákatPDF Print E-mail
Tuesday, 15 February 2011
Az Országgyűlés harmadik ülésszaka a miniszterelnök napirend előttijével, afféle parlamenti évértékelővel kezdődött. A körítést Vona Gábor szolgáltatta, aki még egy múlt heti demonstráción megígérte: a betiltott Magyar Gárda mellényében jelenik majd meg az épületben.
 
Farkas: Új munkahelyek a romák számáraPDF Print E-mail
Tuesday, 15 February 2011
Egységes kisebbségpolitikai érdekképviselet, a kisebbségi önkormányzatok működésének biztosítása, és még húszezer munkahely romáknak. Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetője a legfontosabb teendőkről beszélt a Roma Sajtóközpontnak.
 
Putrisodás: a cigányok hatása az ingatlanpiacraPDF Print E-mail
Tuesday, 15 February 2011
Egy érzékeny kérdés, amivel foglalkozni kell: a romák hatása az ingatlanpiacra. Bár a szomszéd bőrszíne egy ingatlan értékbecslésében nem szerepelhet, mindenki tudja: ez a szempont sokaknak elsődleges, alakítja az árat, csökkenti a keresletet. Fokozottan így van ez azon településeken, amelyek gyilkosságokkal, elhíresült „cigány gettókkal" kerülnek be a hírekbe.
 
Kövér Mesterházyval csörtézettPDF Print E-mail
Tuesday, 15 February 2011
Vona rasszista mondatai kapcsán (a cigányság népszaporulatáról beszélt Mesterházy előtt a Jobbik elnöke - a szerk.) a házelnöknek is lett volna teendője - mondta a miniszterelnök beszéde után Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője. Kövér László házelnök erre úgy reagált, hogy a házszabály szerint a levezető elnök tevékenységét nem lehet bírálni.
 
Megengedhető-e a cigányozás és a zsidózás a magyar Országgyűlésben?PDF Print E-mail
Tuesday, 15 February 2011
Cigányozás és zsidózás az Országgyűlésben - mindkét kisebbséget negatív színben tüntette fel a Jobbik.
 
Új önkormányzati szövetség alakult a fővárosbanPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
2011. 02.07-én a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökének kezdeményezésére megalakult a Fővárosi Cigány Önkormányzatok Szövetsége (FCÖSZ), melynek elnökévé Csóka János Pált választották.
 
Nyolc éven át rá sem néztek az OCÖ gazdálkodásáraPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
Ellenőrzés nélkül költhette a közpénzt az Országos Cigány Önkormányzat a szocialista kormányok idején - derül ki Dobóvári Ildikó, az Országos Roma Önkormányzat új hivatalvezetőjének a Lánchíd Rádiónak elmondott szavaiból.
 
Jónás Tamás: Ott áll az a félig leégett házPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
Tamás vagyok. / Jónás vagyok. / Cigány vagyok... / Provokatív vagyok, / kerek arcú, szenvedélyes / vagyok (...) / Őszinte vagyok, / bántóan, mint a vakítóan / ragyogó nap - elnézést a széttördelt sorokért. De ki állítja mindezt? És kiről? Jónás Tamás költővel beszélgettünk.
 
Farkas Flórián: csökken a cigányság lélekszámaPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
A Jobbik-elnöknek a cigány népszaporulat visszaszorítására vonatkozó kijelentéséről kérdeztük az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság tagjait. Íme.
 
Az állam teljesen levette a kezét a leginkább rászorultakrólPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
Magyarországon szükség lenne közfürdőkre és mosodákra, hogy ne kelljen 16 éves lányoknak vödörben cipelni a vizet és azt otthon a lopott fával megmelegíteni, hogy kézzel ki tudják mosni azt, amijük van. Így beszél Derdák Tibor szociológus, aki az életét tette arra, hogy reménytelen helyzetben lévő cigányembereken segítsen tanítással, életvezetéssel.
 
A laki szorító - egy gyilkosság, négy cigánygyerek és a JobbikPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
A cigánysoron nincs közvilágítás, komor alkonyi sötétben hajtunk felfelé a Borsod megyei Lak legszélső utcájában február első napjaiban. Itt már a havat sem takarítják, az autó kerekei kipörögnek a jeges földúton. Egyforma, komfort nélküli, szürke házak, bentről halvány fény pislákol, gyertya vagy olcsó, húszas égő adhat csak ilyen kevés világosságot.
 
Patthelyzet alakult ki a romáknálPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
Továbbra sincs alelnöke a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak.
 
Ez Orbán alkotmánya, nem a magyarokéPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
A Fidesz mindent megpróbál, hogy legitimálja az alkotmányozást: vissza szeretné csábítani az ellenzéket a folyamatba, közben a nemzeti konzultációs testület kérdőíven kérdezi meg az embereket az új alkotmány tartalmáról. A Fideszben attól tartanak, hogy az új alaptörvényre ráragad az, hogy ez a Fidesz vagy személyesen Orbán Viktor alkotmánya. Az ellenzék dühös közleményekben támadja az alkotmányozást és feltételeket szab.
 
Farkas Flóriánék döntöttek: Nincs többé Országos Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Monday, 14 February 2011
Új névről, új szervezeti és működési szabályzatról döntött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése szombati kihelyezett ülésén Kaposváron.
 
Lakásproblémákkal küzdenek a halasi romákPDF Print E-mail
Friday, 11 February 2011
Lakásproblémákkal küzd a Kiskunhalason élő 3500 fős cigányság jelentős része - adta hírül a halasmedia.hu.
 
A falu traktoraPDF Print E-mail
Friday, 11 February 2011
Traktort vettek a tiszteletdíjakból Szenyérben. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjai és a helyi képviselők 1,2 millió forintot gyűjtöttek össze egy mezőgazdasági gépre. De pótkocsi, eke és borona még hiányzik.
 
A roma lakosság érdekeiértPDF Print E-mail
Friday, 11 February 2011
Nagy József György, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének 2002-es megalakulás óta irányítja a szervezet munkáját. Az Országos Cigány Önkormányzat januári alakuló ülésén a DRVSZ vezetőjeként elnökhelyettesi megbízást kapott az OCÖ-ben.
 
Az Athe Sam tehetségkutató pályázati felhívásaPDF Print E-mail
Thursday, 10 February 2011
Az elmúlt években rengeteg fiatal tehetség jelentkezett felhívásunkra, így idén emeljük a tétet! Az Athe Sam tehetségkutató pályázatára roma és nem roma jelentkezőket várunk, akik valamilyen módon kapcsolódnak produkciójukkal a cigány kultúrához. Nevezni négy kategóriában lehet a fesztivál honlapján. A jelentkezést követően a szakmai zsűri által kiválasztott tehetségek élőben, a válogatások alkalmával bizonyíthatnak a Gödör Klubban.
 
EU-elnökség - Magyar roma festőnők tárlata az UNESCO párizsi székházábanPDF Print E-mail
Thursday, 10 February 2011
Négy magyar roma festőnő műveiből nyílt tárlat kedden este a az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) párizsi székházában.
 
Európa és a cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 10 February 2011
A régi uniós országok mostanában szembesülnek azzal, hogy a 10-12 milliósra becsült cigányság Európa legnagyobb létszámú őshonos kisebbsége.
 
Pősze Lajos az uszításról és az uszítókrólPDF Print E-mail
Thursday, 10 February 2011
Tavaly nyáron a gárdát és Budaházyt kritizáló megjegyzése miatt még csak a Jobbik frakcióvezető-helyettesi posztjától fosztották meg, decemberben viszont a képviselőcsoportból is kizárták. Azóta folyvást rasszistázza, anarchistázza a pártot, Vona Gábor pártelnököt pedig bábnak tartja.
 
Kakukktojások? Balhé a román kisebbségnélPDF Print E-mail
Thursday, 10 February 2011
Magyarországi és romániai magyarok, valamint cigány származásúak is nagy számban bekerültek a helyi román kisebbségi önkormányzatokba - állítja a Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége. A tiltakozók szerint „álromának" döntöttek arról is, hogy melyik szervezet jelöltje legyen az országos önkormányzat vezetője. Kreszta Traján, a régi-új elnök visszautasítja a vádat, hogy pártolná az etnobizniszt.
 
Romákat foglalkoztatna egy borsodi szövetkezetPDF Print E-mail
Thursday, 10 February 2011
Elsősorban munkanélküli cigányokat foglalkoztatna az a termelő-értékesítő szövetkezet, amelyet három Tokaj-hegyaljai település, Erdőhorváti, Tolcsva és Vajdácska akar létrehozni - adta hírül a BorsodOnline szerdán.
 
Farkas Flórián: Működésképtelen az Országos Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Wednesday, 09 February 2011
Működésképtelen az Országos Cigány Önkormányzat, miután az előző vezetőség 90-100 millió forintos tartozást halmozott fel.
 
Vona kiakadt: Szavaztak, hogy egye-e ki a rák a belemetPDF Print E-mail
Wednesday, 09 February 2011
A Jobbik elnöke a napokban arról értekezett, hogy „le kell lassítani a cigányság népszaporulatát". Egy református presbiter erre lenácizta, Vona egy közösségi oldalon válaszolt.
 
FT: "Orbán reformbuzgalma a demokrácia felvizezésére késztetheti"PDF Print E-mail
Tuesday, 08 February 2011
A magyar kormányfő országértékelő beszéde kapcsán közöl magyar kormányilletékeseket és külföldi diplomatákat is megszólaltató elemzést a Financial Times.
 
Elsüllyesztett romakutatásokPDF Print E-mail
Tuesday, 08 February 2011
Könnyen az asztalfiókban végezhetik a romaügyi vizsgálatok, ha nem a megbízó által elvárt eredményt produkálják - derült ki egy meglehetősen szkeptikus hangvételű konferencián.
 
Farkas Flórián nem tudja átvenni a hivatalátPDF Print E-mail
Tuesday, 08 February 2011
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) segítségét kérte Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) januárban megválasztott új elnöke, mivel nem tudja átvenni a hivatalt, ugyanis nincsenek meg alapvető iratok, dokumentumok.
 
Gyerekek égtek halálra egy olaszországi cigánytelepenPDF Print E-mail
Monday, 07 February 2011
Tűz ütött ki vasárnap este egy romatelepen az olasz fővárosban, és meghalt négy kisgyerek - közölte a római tűzoltóság szóvivője.
 
Hatmilliós támogatást kapnak a kalocsai romákPDF Print E-mail
Monday, 07 February 2011
Közel hatmillió forinttal támogatja a kalocsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) idei munkáját a helyi városvezetés. Erről legutóbbi testületi ülésükön döntöttek a városatyák, ahol Simon Zoltán, alpolgármester számolt be arról, hogy idén megszűnt az a pályázati forrás, melyből eddig a CKÖ finanszírozni tudta irodájának és a romáknak nyújtott komplex szolgáltatásainak költségeit.
 
A templomban a cigányság is leljen otthonraPDF Print E-mail
Monday, 07 February 2011
A cigányok jelentős része nyitott a hit felé. Ha a papot megszeretik, akkor rengeteg mindent el tud majd érni. Interjú.
 
Csalással vádolják az országos cigány vajdátPDF Print E-mail
Monday, 07 February 2011
Tanúmeghallgatással folytatódott a csalással vádolt országos cigány vajda büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.
 
Mi van Vona fejében?PDF Print E-mail
Monday, 07 February 2011
Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét azért hívták meg a Duna Televízió Közbeszéd című műsorába február elsején este, hogy a magyarországi cigányság népszaporulatának megállítására vonatkozó elképzeléseiről beszélgessenek vele élőben. A politikussal Szántó Georgina műsorvezető készített interjút, de egyszer sem kérdezte meg tőle, hogy „elnök úr, nem szégyelli magát?".
 
Ha autó és laptopvan, ugrik a családi pótlék!PDF Print E-mail
Monday, 07 February 2011
Román szomszédaink nem viccelnek. Miután azzal borzolták a kedélyeket, hogy a romákat ezentúl cigány kisebbségként kötelező nevezni Romániában, jött az újabb törvénymódosításuk, amely értelmében nem kap családi pótlékot az a család, ahol szőrmebunda, laptop vagy éppen autó is fellelhető. Idehaza nincs ilyen jogszabály, de gyanítom igény azért lenne rá.
 
Romaprogram: Vége a tömeges juttatásoknakPDF Print E-mail
Friday, 04 February 2011
Az oktatás és a munkahelyteremtés áll az európai romaprogram középpontjában – mondta el a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
 
Vona újra gárdamellényt húzPDF Print E-mail
Friday, 04 February 2011
Egy meggyilkolt 81 éves asszony halála miatt demonstrált a cigánybűnözés ellen a Jobbik a Borsod megyei Lakon. Vona Gábor elnök azt ígérte, gárdamellényben kéri számon a parlament következő ülésén Pintér Sándoron a közbiztonságot.
 
A holokauszt roma áldozatairól emlékezett meg az Európai ParlamentPDF Print E-mail
Thursday, 03 February 2011
Először emlékezett meg az Európai Parlament a holokauszt roma áldozatairól. A néppárti frakció vezérszónokaként Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) beszédében az emlékezés és a tanulságok levonásának fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá sürgette azon kutatások támogatását, amelyek segítenek a romák által történelmük során átélt viszontagságok feltárásban és bemutatásában.
 
Eljött a nap: cigánynak kell hívni a romátPDF Print E-mail
Thursday, 03 February 2011
A liberális képviselő szerint Románia külföldi megítélése szempontjából hátrányos, hogy Nyugaton a roma megnevezés miatt a román népet összetévesztik a romákkal. Elfogadták a javaslatát.
 
A Jobbik kijárási tilalmat sürget a cigánybűnözés ellenPDF Print E-mail
Thursday, 03 February 2011
Lakossági fórumot szervez csütörtökön a Jobbik a Borsod megyei Lak településen, ahol múlt héten hétfőn holtan találtak egy idős nőt, akinek megölésével négy helyi fiatalt gyanúsítanak.
 
Az OCÖ-nél még zajlik az átadás-átvételPDF Print E-mail
Thursday, 03 February 2011
Remélhetőleg még a héten lezajlik az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) átadás-átvételi eljárása - mondta a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, a szervezet nemrég megválasztott új elnöke.
 
Stratégiára várnak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 02 February 2011
Átfogó európai romastratégiát alakítanak ki, mely nemcsak szimplán segélyeket ad a romáknak, hanem igyekszik felszámolni azokat a problémákat, amelyek már évtizedek szakadékként tátonganak a többségi társadalom és a cigányság között.
 
Maszkabál, cigányzene és nemzeti operaPDF Print E-mail
Wednesday, 02 February 2011
Február 3-án 18 órakor A cigányzenétől a nemzeti operáig. A nemzeti zene a XIX. században címmel Gombos László zenetörténész tart előadást.
 
Balról előzniPDF Print E-mail
Wednesday, 02 February 2011
A magyarok jobban művelték a kommunizmust, mint az elmúlt húsz évben a demokráciát - vallja Kopátsy Sándor. A közgazdász úgy véli: a nyugdíj-megtakarítások többet fialnak az államnál, mint a magánpénztárakban, és ha az emberek hetente kapnák a fizetést, jobban beosztanák a pénzüket.
 
Kőbánya kincsePDF Print E-mail
Tuesday, 01 February 2011
Aki a cimbalmot a cigány mulatós zenével azonosítja, az pontosan annyira süket, mint amennyire a bottal is nehezen járó, már nem is fiatal, és nem igazán az utolsó divat szerint öltözködő, a Kőbánya-Kispest viszonylatban metróval közlekedő világsztárt külsőségei alapján minősítő járókelő vak.
 
Szembenállás nélkül - Cigányok esélye az együttműködésrePDF Print E-mail
Tuesday, 01 February 2011
Az elmúlt hónapokban jelentősen átrendeződött a Veszprém megyei cigány kisebbség közéletben aktív csoportja, a január eleji területi választások a kormánypárti szervezet megerősödését hozták.
 
Az emberiség egyik legnagyobb katasztrófájaPDF Print E-mail
Tuesday, 01 February 2011
Az első világháború csatái színhelyének, Doberdónak a története a közép-európai nemzetek közös története; Doberdó azoknak a szlovén, magyar, osztrák, bosnyák, horvát, cseh, zsidó, dalmát, román, lengyel, cigány és ruszin katonáknak a története, akik az olasz fronton haltak meg a hazájukért - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter Vasja Klavorának, a szlovén parlament elnökének könyvbemutatóján.
 
Nagy terveket szövögetnek a cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 01 February 2011
Kökény Gyula, a cigány önkormányzat elnöke, aki már az előző ciklusban is tagja volt az önkormányzatnak, nagy terveket szövöget.
 
Cigánynak lenni EurópábanPDF Print E-mail
Tuesday, 01 February 2011
A közvélekedéssel ellentétben a cigányság eredetileg messze nem volt egységes népcsoport, sőt, megkockáztatható, hogy nem is egy nép - állítja Póczik Szilveszter, az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) tudományos főmunkatársa. A történész-kriminológussal készített interjúból kiderül, mi a hasonlóság és különbség az Európa nyugati és keleti felében élő cigányok között és szó lesz arról is, hogyan alakult a cigányság sorsa a kontinensen az elmúlt évszázadokban.
 
Az MSZP a "cigányok népszaporulatáról"PDF Print E-mail
Tuesday, 01 February 2011
Nyakó István azt mondja, a kormány összekacsint a szélsőjobbal, vagy halványlila gőze sincs cigányügyben. Vona Gábor nyilatkozatát visszautasítják.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk