Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
MeghívóPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
2011. február 10-én csütörtökön délután 5 órára RUVA  FARKAS  PÁL A  2010. évi Kisebbségekért díjjal kitüntetett költő, műfordító, újságíró, szociológus irodalmi délutánjára
 
Brüsszel túl messze van a magyarországi cigányoktólPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
A magyar uniós elnökség egyik fő célja, hogy az Európai Unió fél éven belül megalkossa a „közös, átfogó európai romastratégiát".
 
Speciális programmal integrálják a roma diákokat a győri Kossuth-iskolábanPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
Egyedülálló programmal igyekszik diákjait a közösség érdekében végzett tevékenységre, egészséges értékrendre, jobb kapcsolatteremtésre, és a konfliktushelyzetek elkerülésére nevelni a győri Kossuth Lajos Általános Iskola. Az oktatási intézmény minden munkatársa, a tanároktól a konyhai dolgozókig részt vett egy olyan továbbképzésen, ahol a magatartás- és viselkedészavaros gyerekek tanulmányi és mentális felzárkóztatásának lehetőségeiről, a közösségformáló programok iskolai alkalmazásáról esett szó.
 
Orbán: Ha nem sikerül, a romák visszatérnek a nomád életmódhozPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
Magyarország azon lesz, hogy megértesse az EU nyugati államaival, amennyiben nem integrálják a romákat a társadalomba, annak súlyos következményei lesznek - mondta Orbán Viktor pénteken Pozsonyban, miután találkozott Iveta Radicsová szlovák kormányfővel. A magyar miniszterelnök szerint, ha az integráció sikertelen, akkor a romák visszatérnek a nomád életmódhoz az EU-n belül.
 
"Orbán hallucinogénekkel kábít" Vona Gábor szerintPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
A Fideszt és a segélyezési rendszert támadta a évadnyitó beszédében Vona Gábor, a Jobbik elnöke, aki szerint Magyarország egyik legnagyobb problémája az, hogy túl sok cigány gyerek születik. A Jobbik szombati rendezvényén konceret adott a Hungarica és az Edda is, az még Vona Gábort is meglepte, hogy Pataki Attiláék elvállalták a fellépést.
 
Aki törvényt szeg, elnyeri büntetésétPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
Egyszerű dolgokat ígért választási kampányában Pócs János, Jászapáti tavaly megválasztott polgármestere. Ősz óta begyűjtötték a kóbor kutyákat, visszaszorították a bűnözést, erőteljesen fölléptek a jórészt cigányokat sújtó uzsora ellen, és a település képét is hamarosan megváltoztatják. Új elemként többek közt rendszámfelismerő kamerákat telepítenek az utcákba. Erre azért van szükség, mert a tolvajok a közelmúltban a templomkertet sem kímélték: az összes fát kivágták.
 
Snétberger: tisztában kell lenni a gyökerekkelPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
Tehetséges roma gyerekeknek kíván hosszú távon muníciót adni a Snétberger Ferenc nevével fémjelzett Európai Roma Zenei Szakkollégium. A 12 hetes képzésen múltjukkal, tradícióikkal, az angol nyelvvel és menedzsmenttel is foglalkoznak majd a tehetséges cigány fiatalok. Snétberger Ferenccel beszélgettünk.
 
Lengyel János:A NAGYIDAI CIGÁNYOKPDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
1557-ben Magyarország egyszerre nyögte a török és a osztrák/német igát. Egyidőben dúlt a honvédő és a polgárháború. A főurak hol Izabella királynéhoz pártoltak, hol a császárhoz, ahogy éppen érdekük diktálta, hiszen ebben a korban ők voltak a nemzet. Egyéni érdekeik mentén hadakoztak, miközben az ország egyre romlott, a népesség egyre fogyott.
 
Vona lassítaná a 'cigányok szaporodását'PDF Print E-mail
Monday, 31 January 2011
A Jobbik elnöke szerint az elmúlt 20 év nem ért véget és "ami most zajlik, az a magyar rendszerváltás második elsikkasztása." Vona Gábor erről szombaton beszélt a Jobbik évadnyitó rendezvényén Budapesten.
 
Radics Béla: Viszontválasz Farkas Flórián "hivatalos párt közleményére"PDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Farkas Flórián Fidesz által irányított politikus, a szintén Fidesz teljhatalma alatt álló Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új elnöke, megkezdte cigányellenes, talpnyaló munkáját. Máris nyilatkozatot adott ki az MTI (Magyar Távirati Iroda) felé, mely nyilatkozatában azonnal kenyéradója, ura, és parancsolója Orbán Viktor védelmére kel.
 
A cigányok Orbán mellett szóltakPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Igaztalanul vádolják a magyar kormányt és vezetőjét antiszemitizmussal és rasszizmussal - áll az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökségének kommünikéjében.
 
'A kétharmad keménydrog' - Tüntetés a sajtószabadságértPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Az előzőnél jóval kevesebben, de így is körülbelül 5 ezren vehettek részt a Parlament épülete előtt a sajtószabadságért tartott civil tüntetésen. A felszólalók a "régi Orbánt" hiányolták, aki annak idején még lázasan védte a szabadságjogokat. A civil tüntetés-sorozat március 15-én folytatódik, hacsak addig nem teljesíti a követeléseket a parlament.
 
Romákra emlékezett a BundestagPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Weisz: Magyarországon visszatérőben az idegengyűlölet „Ismétli magát a történelem" - figyelmeztetett a romák jogfosztottságára és a diszkriminációra a Bundestagban tartott beszédében Zoni Weisz.
 
"Nem látszatmegoldások kellenek a romakérdésben!"PDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottságának (REGI) mai ülésén a képviselők nagy többséggel fogadták el a romák integrációjának európai uniós stratégiájához megfogalmazott bizottsági véleményt. A romastratégia a magyar elnökség egyik prioritása, ezért a REGI magyar néppárti tagja, Surján László is aktívan részt vett a vélemény kidolgozásában - olvasható az Európai Parlament Magyar Néppárti Képviselőcsoportjának csütörtöki közleményében
 
Gyerekprostitúció pedig nincs - mégis sokan megszenvedikPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
A szabálysértési törvény módosításával a fiatalkorú elkövetők is börtönbe kerülhetnek, így azok a kiskorú prostituáltak is, akik erőszak nyomán kerültek utcára. Egy fideszes képviselő, Ékes Ilona szót emelt érdekükben a belügyminiszternél. Pintér Sándor válaszának lényege, hogy nincs is gyerekprostitúció, azon kevesek pedig, akik erre adták a fejüket, önként tették.
 
OCÖ: méltatlan a rasszizmus és antiszemitizmus vádjaPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Az Országos Cigány Önkormányzat újonnan megválasztott elnöksége döbbenten veszi tudomásul, hogy a hetek óta tartó hazai- és európai uniós kritikák és politikai támadások tartalmilag új elemmel, a nacionalizmus és antiszemitizmus vádjával bővültek - olvasható a szervezet honlapján.
 
Pásztor Albert: a mélypont még nem jött el, a jövő megjósolhatatlanPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Pásztor Albert tíz éven át vezette Magyarország legnagyobb létszámú és ügyfélforgalmú rendőrkapitányságát, részese volt több címlapos bűncselekmény felderítésének. A rendőr ezredes 32 év szolgálat után kérte a nyugdíjazását, és 2011. január 14-től felmentési idejét tölti. Úgy véli: 2009-ben talán nem volt szerencsés cigány nemzetiségű bűnözőkről beszélni, de akkor úgy érezte, a tények elhallgatása nem egyeztethető össze a lelkiismeretével.
 
100 Tagú Cigányzenekar jubileumi nagykoncertPDF Print E-mail
Friday, 28 January 2011
Február 19-én szombaton a 100 Tagú Cigányzenekar tartja 25 éves jubileumi nagykoncertjét a tavalyi év végére elkészült, gyönyörű szép, és csodálatos akusztikájú pécsi Kodály Központ hangversenytermében.
 
Davosban az Európai RomastratégiaPDF Print E-mail
Thursday, 27 January 2011
Tegnap zárult a világ legmeghatározóbb negyven évnél fiatalabb személyiségeit tömörítő találkozó, a Világ Fiatal Vezetőinek Fóruma (Forum of Young Global Leaders) Davosban, amelyen Magyarországot Járóka Lívia, az Európai Parlament egyetlen roma tagja képviselte. A fideszes EP-képviselő mától a Világgazdasági Fórum "Az Új Valóság Közös Normái" című megbeszélés-sorozatán vesz részt, ahol a világ gazdasági és politikai vezetőinek az Európai Romastratégiát és a magyar soros elnökségi programot népszerűsíti.
 
Avasi fészekrakók: cigánysorról a panelbePDF Print E-mail
Thursday, 27 January 2011
Ezen a dombon többen laknak, mint Egerben - meséli egy kutyasétáltató büszkén a miskolci Avason. A gigantikus, tízemeletes házakból álló lakótelepet az egykor tizenötezer embert foglalkoztató diósgyőri kohászat dolgozóinak emelték 1973-ban, majd a második ütemben azoknak a családoknak biztosítottak lakást, akik négy gyereket vállaltak; így kerültek már a kezdetektől romák az Avasra. Az elmúlt két évben azonban újonnan jövő lakók borzolták fel a helyiek idegeit a hangos zenével - egy ingatlansvindli kiagyalói juttatták az addig cigánytelepeken élő családokat a lakásokhoz.
 
Szaporodnak a fideszes konfliktusok Tarlós körülPDF Print E-mail
Thursday, 27 January 2011
Már nemcsak Rogán Antal belvárosi polgármesterrel került szembe Tarlós István főpolgármester, hanem a szintén fideszes II. kerületi vezetővel is konfliktusa támadt. Egy fideszes szerint Tarlós "lelkére veszi a vitákat", a párt más politikusai szerint ha nem rendeződik a helyzet, akkor Orbán Viktornak kell közbelépnie.
 
A családok európai évére tett javaslatot a magyar elnökségPDF Print E-mail
Thursday, 27 January 2011
Az Európai Parlament foglalkoztatási bizottsága előtt hallgatták meg a magyar uniós elnökség programját. Balog Zoltán államtitkár a romák munkaügyi intergrációjának hasznosságáról beszélt, Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár a fiatal munkanélküliség miatt aggódott, Réthelyi Miklós miniszter pedig a család és a munka összehangolását szorgalmazta, s javaslatot tett a családok európai évének megtartására.
 
Cigánytelepről az esélyesek közéPDF Print E-mail
Thursday, 27 January 2011
A somogyi romák 90 százalékának nincs munkája, szakképzettsége. A szegény környezetből csak kevesen tudnak kiszakadni.
 
Athe sam - Roma Összművészeti Fesztivál roma kézműveseket, mestereket keresPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Olyan romák jelentkezését várom, akik az alábbi mesterségek egyikét űzik, vagy romás dolgokkal kereskednek. Az idén is megrendezésre kerülő Athe sam- Roma Összművészeti Fesztivál „Hagyományos roma mesterségeket bemutató kiállítás és Vásárába".
 
Válasz a suttogásra... - avagy gondolatok a Romaújszövetség vezetőjétőlPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Sokan vádolnak manapság azzal egyik oldalról, hogy meghunyászkodtam Farkas Flórián előtt, másik oldalról pedig, hogy Kolompár Orbán a partnerem. Nos, ezekre reagálva kívánom elmondani valódi álláspontom. A Lungo Drom nyert a választáson. Az eredményeket tekintve a veszteseknek ezt el kell tudni ismerni és fogadni.
 
Balog Zoltán: át kell tekinteni a romaprogramok forrásainak felhasználásátPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
A roma felzárkózás céljainak eléréséhez új forrásokra is szükség lesz, előbb azonban át kell tekinteni, hogy mennyire hatékony az eddigi támogatások felhasználása - hangsúlyozta kedden Brüsszelben Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Európai Parlament (EP) szakbizottsága előtti maghallgatásán.
 
Segítséget kapnak a romagyilkosságok áldozatainak családjaiPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Segítséget kapnak az államtól a romagyilkosságok áldozatainak családjai - közölte a Roma Sajtóközpont. A közigazgatási minisztérium nyolc és félmillió forintos meghívásos pályázatot hirdetett, mellyel a közvetlen hozzátartozók lakhatási körülményeit kívánják javítani.
 
Óriási bajban van a cigányságPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Soha nem látott esélyt kapott a hazai cigányság helyzete rendezésére. Félő azonban, hogy a romák saját vezetőik miatt nem tudnak élni a lehetőséggel. Rendszer- és szemléletváltás kellene a cigány vezetőknél (is)?
 
Pert indítanak az állam ellen a kizárt MCF-es jelöltekPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Pertársaság alakításával pert indítanak a magyar állam ellen és 280 millió forint kártérítést kérnek azok a kisebbségi képviselők, akik a Legfelsőbb Bíróság (LB) jogerős döntése értelmében nem vehettek részt a január 9-i országos kisebbségi választásokon - közölte Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányok Országos Fórumának (MCF) elnöke keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.
 
Együttműködő rendőrök és cigány kisebbségi szervezetekPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Bűnmegelőzésről, az áldozattá válás elkerüléséről és a cigány fiatalok rendőri pályára irányításáról is szól az az együttműködési megállapodás, amelyet 27 térségbeli cigányszervezettel kötött a nagykanizsai rendőrkapitányság.
 
Nyílt Cigány gondolatok Balog Zoltán felzárkóztatásért felelős államtitkár úr felé!PDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Tisztelt Államtitkár úr! Mint szegénységben, és társadalmi kirekesztettségben személyesen érintett, a Roma etnikumból származó, választójoggal felruházott, magyar állampolgár-, aki a hazájáért, népéért, nemzetéért, s etnikai csoportjának előbbre jutásáért felelősséggel adózó, azért tenni akaró ember- figyelemmel kísérem az ön tevékenységét, a médiában tett megnyilvánulásait, politikai retorikáját! Ezekből szemezgetve reflektálnék most ön felé.
 
Helyreigazítás és sajtóközleményPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
A Népszabadság online oldalán (nol.hu) megjelent, „Pert akasztanak az állam nyakába a választásból kizárt jelöltek" c. cikk, ill. Kolompár Orbán nyilatkozata tárgyában kívánjuk nyilatkozatunkat közzétenni, helyreigazítás végett.
 
SajtóközleményPDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
A 2011 január 09-ei Országos Cigány Önkormányzati választáson a Lungo Drommal szemben felsorakozó 53 fős listáról adminisztrációs okokra hivatkozva 27 kisebbségi képviselő nevét törölte az Országos Választási Bizottság, megtagadva jelölti nyilvántartásba vételüket.
 
Tüntetés a sajtószabadságért 2PDF Print E-mail
Wednesday, 26 January 2011
Időpont: 2011. január 27. csütörtök, 18:00 Helyszín: Budapest, Kossuth tér Két hete a demokratikus közvélemény megmutatta erejét: több mint 10 ezer ember tüntetett az Országgyűlés előtt a médiatörvény ellen, a sajtószabadság mellett.
 
Gandhi Gimnázium: bizonytalanságból az államiságbaPDF Print E-mail
Tuesday, 25 January 2011
Áprilistól többségi állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaság veszi át a pécsi, romák oktatását, nevelését végző Gandhi Gimnáziumot. Az iskolát máig fenntartó közalapítvány működése ugyanis jó ideje törvénysértő. Az alapítók alapvetően üdvözlik a kormány lépését, mivel kicsúszott a kezükből a gyeplő: hiába váltották le a kuratóriumot, az törvénysértő módon máig regnál.
 
Felháborította a kisebbségi vezetőt a döbbenetes esetPDF Print E-mail
Tuesday, 25 January 2011
Életmentés közben sincsenek biztonságban a mentősök, a munka közben használt eszközeik. A minap egy GPS-t loptak el tőlük Szolnokon. Az eset a megyeszékhely cigány kisebbségi önkormányzatának elnökét is megdöbbentette és felháborította.
 
Kolompár az elnökPDF Print E-mail
Tuesday, 25 January 2011
Kolompár Lászlót, az MCF képviselőjét választotta elnökévé a tegnap megalakult Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
 
Megtartották alakuló ülésüket a megyei kisebbségi önkormányzatokPDF Print E-mail
Tuesday, 25 January 2011
Megtartották alakuló ülésüket a területi kisebbségi önkormányzatok. Győr-Moson-Sopron megyében a horvát, a német és a cigány kisebbség tudott megyei szintű képviseletet állítani. A 7 fős testületek tagjai az alakuló ülésen a Területi Választási Bizottság elnökétől átvették megbízólevelüket, letették esküjüket, ezt követően pedig megválasztották tisztségviselőiket. A rendezvényeken dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt és köszöntötte a testületek tagjait, megválasztott tisztségviselőit.
 
Segély helyett kártyát adnak a romáknakPDF Print E-mail
Monday, 24 January 2011
Idén nyártól bevezeti a pozsonyi szociális minisztérium az úgynevezett E-pay kártyát. Ennek lényege, hogy a szociális segélyt nem készpénzben kapnák a rászorulók, hanem egy mágneskártyára, s azzal vásárolhatnának a rendszerre csatlakoztatott boltokban.
 
Romák és demográfia: mitől szakad be a nyugdíjrendszerPDF Print E-mail
Monday, 24 January 2011
Bár 2050-re a 8 millióra fogyott lakosság 15 százalékát adják, és irgalmatlanul magas közöttük a munkanélküliség, a szakemberek szerint a roma társadalom nem jelent plusz veszélyt a nyugdíjrendszerre. Ami lehet, hogy összeomlik, de addigra már az állam sem működik.
 
Cigányok a kirakatbanPDF Print E-mail
Monday, 24 January 2011
Miért vallottak kudarcot az utóbbi húsz év romapolitikai intézkedései? Hogyan lehet megakadályozni, hogy a feszült helyzetből robbanás legyen? Hová tűnt a roma értelmiség? Két szakértővel, Orsós Évával és Szőke Judittal beszélgettünk.
 
A mélykúti tanú kevés dologra emlékezettPDF Print E-mail
Monday, 24 January 2011
Tanúkihallgatásokkal folytatódott a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon. Ezúttal a Mélykúti Cigány Érdekképviseleti szervezet vezetőjét hallgatta ki a bíróság - írja a baon.hu.
 
Heller Ágnes: Orbán áll az ügy mögött, itt most gyűlölethadjárat folyikPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
"Filmcsillag Ádám" interjút készített vasárnap Heller Ágnessel a filozófusokat ért támadásokról. A filozófussal folytatott beszélgetés egy részét közöljük, szerkesztett változatban.
 
Roma tüntetés KolozsváronPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
A szociális lakások körülményei miatt panaszkodnak a kiköltöztetett romák.
 
Romák is elnyerték a közigazgatási ösztöndíjatPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
Harminchét roma származású szakember is lehetőséget kapott a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Programban való részvételre - mondta el Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási miniszter csütörtökön.
 
Balog: A kormány érdeke, hogy az OCÖ-nek hitele legyenPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
Balog Zoltán államtitkár szerint az előző Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) lejáratta a magyarországi cigányságot, ezért a testület első és legfontosabb feladata, hogy visszanyerje hitelét.
 
A somogyi Berényi László az OCÖ alelnökePDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
Berényi László, somogyi országgyűlési képviselőt választották az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) alelnökévé a szervezet csütörtöki alakuló ülésén.
 
100 Tagú Cigányzenekar - 25 éves jubileumi nagykoncertPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
Február 19-én szombaton a 100 Tagú Cigányzenekar tartja 25 éves jubileumi nagykoncertjét a tavalyi év végére elkészült, gyönyörű szép, és csodálatos akusztikájú pécsi Kodály Központ hangversenytermében.
 
Kövér László: Választójogot kapnak a határon túli magyarokPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
A kettős állampolgárság tényleges tartalmát a Fidesz jó ideg lebegtette, és erről a kormány még akkor sem foglalt állást, amikor tavaly ősszel az egyik fideszes politikus felvetette: kapjanak a határon túliak választójogot. Tegnap viszont Kövér László házelnök tiszta vizet öntött a pohárba: a magyar útlevélhez szavazati jog is társul majd.
 
Háromharmad az OCÖ-nél: Farkas Flórián újra a csúcsonPDF Print E-mail
Friday, 21 January 2011
A Fideszt és a kormányt választották, akik a Lungo Dromra szavaztak A Fideszt és a kormányt választották, akik a Lungo Dromra szavaztak. A nemzeti együttműködés rendszere tökéletesen működik a roma közéletben: a fideszes Farkas Flóriánt ellenszavazat és tartózkodás nélkül, az ellenzék támogatásával választották az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjévé. Balog Zoltán államtitkár jól kiosztotta az előző korszak cigány vezetőit.
 
Kolompár-per: a számlák valóságtartalmát vizsgálta a bíróságPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Tanúkihallgatásokkal folytatódott a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróságon, a tárgyaláson az Európai Szociális Alap és a hazai költségvetés által kiírt pályázat elszámolásához felhasznált számlák valóságtartalmát vizsgálta a bíróság.
 
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között adja át hivatalátPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Kolompár Orbán csak törvényes keretek között kívánja átadni az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hivatalát Farkas Flóriánnak, a roma érdek-képviseleti szervezet újonnan megválasztott elnökének; a szervezet korábbi vezetője ezért arra a kéri a Lungo Drom elnökét, hogy csak pénteken, egy háromtagú munkacsoport közreműködésével, kezdjék meg az eljárást.
 
Farkas: "Vége a megélhetési roma politikának"PDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke megválasztása után röviddel kifejtette, hogy az OCÖ, a partneri viszony fenntartása mellett, a kormány szakmai és politikai ellensúlya akar lenni.
 
Alkotások a nyomor szélérőlPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Mélyszegénységben élő cigány gyermekek képeiből nyílt kiállítás a Debreceni Egyetem Élettudományi Központjában.
 
Hadüzenet lett a polgármester drámai bejelentésébőlPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Érdekes hangvételű roma fórumot tartott hétfőn este Jászapáti polgármestere, egyben a térség parlamenti képviselője, Pócs János, a helyi cigány kisebbségi önkormányzattal karöltve - a rendteremtés programjának meghirdetése szándékával. Az egybegyűlt romák megtapsolták a polgármestert.
 
Egyetlen szavazat döntött a két cigány vezető közöttPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Sárközi János Józsefet választották a tagok a megyei cigány önkormányzat elnökének a tegnapi alakuló ülésen. A hangulat nem volt éppen feszültségmentes, de a jövőben együttműködést akarnak a felek.
 
Jogerőre emelkedett az első devecseri kártérítési ítéletPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Tízmillió forint kárelőleget kapott az a devecseri férfi, aki elvesztette ingatlanát és ingóságait az őszi vörösiszap-katasztrófában. A decemberi ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla jogerőre emelte. A pénzt már az elsőfokú ítélet után ki kellett volna fizetnie a Mal Zrt-nek, ezt azonban nem tette meg.
 
Rövidebb lesz a BAR-listaPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Hamarosan megfogyatkozik a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) "feketelistáján" (közismert nevén: BAR lista) nyilván tartott lakossági hiteladósok száma, egy decemberi törvénymódosítás nyomán ugyanis a korábbi öt év helyett csak egy évig lehet megőrizni az adataikat.
 
Mesterházy: Tragikus volt a miniszterelnök strasbourgi szereplésePDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Tragikusnak tartja az MSZP elnöke Orbán Viktor szerdai Európai Parlament (EP) előtti szereplését. Mesterházy Attila szerint ha a kormányfő nem változtat stílusán, az Magyarország nemzetközi elszigetelődéséhez vezethet.
 
Győri: Az emberek érezzék meg elsőként a válságból való kilábalástPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
A munkahelyteremtés, a romák integrációja, a bővítési folyamat továbbvitele - ezeknek az ügyeknek az unió kommunikációjában központi témáknak kell lenniük az idén. Ezzel teljes összhangban áll a magyar EU-elnökség jelmondata: „erős, emberközpontú Európa". Ezt Győri Enikő EU-ügyi államtitkár egy intézményközi találkozón mondta január 18-án Strasbourgban.
 
Cigány vagyok, menedzser leszekPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
Kapuk nyíltak meg előtte, nagy tudású, befolyásos emberekkel találkozott. Varga József az elmúlt években megtanult „network"-öt, azaz kapcsolatrendszert építeni. A huszonkét éves berettyóújfalui fiatalember - a Debreceni Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomával a zsebében és középfokú angoltudással felvértezve - most már a nagyvállalati-üzleti életben szeretne érvényesülni.
 
Ma tartja alakuló ülését az OCÖPDF Print E-mail
Thursday, 20 January 2011
A mandátumátvételt követően ma tartja alakuló ülését az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). A testület elnöke várhatóan Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke lesz.
 
Kolompár Orbán nem vesz részt az alakuló ülésenPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke bírósági tárgyalása miatt nem vesz részt a roma érdekképviseleti szervezet csütörtöki alakuló ülésén, és mandátumát is csak jövő kedden veszi át.
 
Ismét Makai Istvánt választotta elnöknek az FCÖPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) a szerdai budapesti alakuló ülésének egyedüli jelöltjeként, újabb négy évig irányíthatja a testületet a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke.
 
Hajdúszoboszlón beindúlt az etnobiznisz?PDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Civil szervezetek tiltakoznak.
 
A cigány megállapodások a fővárosban a padlásig érnekPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
A C-PRESS postaládájába ismét befújt a szél egy érdekes szerződést, melyet Bodrogvölgyi Sándor (Fővárosi Cigány Önkormányzat képviselő) aláírásával van ellátva. Lungo Drommal való megállapodását és hűségét írta alá a fővárosi választások előtt. De, a választás közbe szólt és Január 13.-án is aláírt a Roma Polgári Tömörüléssel (Makai István által vezetett szervezet ) egy semmitmondó megállapodást.
 
60 millióba került az új kormányzati portálPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
A korábbinál lényegesen kevesebb pénzbe, 60 millió forintba került az új kormányzati portál fejlesztése. A kormany.hu múlt hét óta működik, és fokozatosan veszi át az eddigi kormányzati oldalak szerepét és tartalmait.
 
Továbbra sem csökkenti az adót a kormányPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
A mai árkorrekció után ismét sohasem látott magasságokban szárnyal a benzin és a gázolaj fogyasztói ára. A motorbenzin literjéért már átlagosan 365 forint körüli, a dízelért pedig 360 forint közeli összeget kell fizetni a kutaknál. A kormány viszont továbbra sem tesz semmit az árak letöréséért.
 
Nem lehet büntetlenül cigánybűnözést szajkózniPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a médiatörvény gátat fog szabni a "cigánybűnözést" szajkózó megnyilvánulásoknak.
 
Andor László: sikeres lehet a romák integrációjaPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Sem a pénz nem volt elég, sem az eddigi programok nem voltak elég jók a romák társadalmi felzárkóztatására. A magyar uniós biztos szerint éppen a magyar elnökség idején és annak programja révén indulhat változás e téren.
 
Turnén a Hubay Koncert CigányzenekarPDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Februárban egyhetes útra indul az öt fiatal roma zenész, hogy Liszt, Hubay Jenő és Reinz darabjait szólaltassák meg az Egyesült Államokban.
 
Alkalom szüli a tudósítót - Ki válogat a hírek között?PDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Könnyebben terjednek a rémhírek, de ellenőrizhetővé válik a sajtó - médiakutatók szerint ezek lehetnek a legnagyobb hatásai a közösségi oldalakon zajló kommunikációnak. A West Balkán-tragédia után sok portálon "késelő cigányokról" lehetett olvasni, de a szakértők szerint ezt csak azok hiszik el, akik erre fogékonyak.
 
Bűn - és... hol a bűnhődés?PDF Print E-mail
Wednesday, 19 January 2011
Tisztelt roma polgártársaim! Sokszor éri a cigány politikát, politikusokat az a jogos kritika, hogy csak választások előtt hozakodnak elő problémáikkal, terveikkel. Ekkor néznek csak a múlt fájdalmas kútjába s szedik elő riválisaik múltbéli bűneit, ekkor foglalkoznak a jelen szenvedéseivel, a romák bajaival, s ezt is főként azért, hogy biztosítsák a saját jövőjüket. Nos, ezt kell mondanom: ebben a kritikában sok igazság rejlik. Sajnos.
 
A nemzeti rombolás kormányaPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
Rombolnak. Rombolják a magántulajdont, a szabadságot, a jogbiztonságot, a nemzeti emlékezetet, az értékteremtés intézményes alapjait.
 
SZENTGYÖRGYI ZSUZSA: A Hold sötét oldalánPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
„Az értelmiségből ma kik lehetnek a hiteles megszólalók?" - faggatja a neves írót a riporter egy minapi interjúban. A bölcs válaszban csupa író szerepel. Természetes: értelmiségi ember, aki ráadásul hiteles, mert alkotó, mert tisztességes, mert van benne cselekvési vágy a társadalom élhetővé és a hatalom elviselhetővé tételére, nos, ilyen csakis író, esetleg színész, rendező, netán újságíró lehet.
 
Biztonsági okokból vették fel Pálffy feleségétPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
Pályázat nélkül kapott állást a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) háttérintézményétől Pálffy István KDNP-s képviselő felesége - írja a Blikk.
 
Tilos lesz bekiabálni a börtönbePDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
Százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtaná a Belügyminisztérium (BM) azokat, akik közterületről bekiabálva vagy kézjelekkel próbálnak kapcsolatot teremteni a büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottakkal, megzavarva ezzel az intézmény rendjét vagy a köznyugalmat.
 
Jön az EBESZ sajtószabadság-képviselőjePDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
A magyar kormány képviselőivel tárgyal az új médiatörvényről az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-képviselője ma Budapesten.
 
Wallenberg a díj romák felzárkóztatásáértPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
A svéd nagykövet adta át az elismerést.
 
Nyomorból nyomorba? Kitörés a Jobbik fővárosábólPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
13-15 ezres kisváros a Nyírség peremén, egy depressziós régió legrosszabb mutatójú kistérségének központja, kétezret meghaladó cigány népességgel: Tiszavasvári. A "Jobbik fővárosa", egy romatelepekkel szegélyezett település, ahol egy alapítványi iskolában új módszerekkel próbálnak küzdeni a kisebbség integrációjáért. Felzárkóztatás, személyiségfejlesztés, közös foci, főzés, együttolvasás. A városvezetés partnernek mutatkozik.
 
Diszkótragédia: Uszítás és cigányozásPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
Uszítanak és cigányoznak az online médiumok és fórumok, amikor beszámolnak a szombat esti tragédiáról. A rendőrség szerint nem volt késelés - több szemtanú is ezt állítja. Ha lett volna, biztos romák lettek volna. A rendőrség a rémhír-terjesztés ügyében hallgat.
 
Roma tehetségek felvételiztek Snétberger iskolájábaPDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
Több tucatnyi fiatal cigánymuzsikus kért meghallgatást hétfőn a salgótarjáni zeneiskolában a Liszt-díjas gitárművész, Snétberger Ferenctől.
 
Villás Lajos: FIATALOK, KÁBÍTÓSZER, ALKOHOL!PDF Print E-mail
Tuesday, 18 January 2011
A TV2. MOKKA műsorában bemutattak néhány olyan videó felvételt, amely még az esemény előtt készült! Alkoholmámorban ordibáló, kábítószertől bambán maga elé bámuló fiatalok, akik szórakozni akartak. Ma már az ilyen látvány igencsak megszokott a discók környékén. Lehet, hogy a pánik elindítója, egy hülyegyerek lehetett, aki „jópofáskodni" akart a „szurkálás" emlegetésével. Jó kis tragédia lett belőle!!! Felelőst még nem neveztek meg! Pedig jó lenne ismerni az arcukat...
 
West Balkán: ''Hogy jönnek ide a cigányok?"PDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
A szombat éjjeli tragédia után többtucat internetes oldalon - közösségi portálokon, fórumokon, blogbejegyzésekben - számoltak be a történtekről és híresztelésekről azok, akik állításuk szerint ott voltak a szórakozóhelyen a tragédia idején. Ezek közül válogattunk.
 
Roma polgármester SzlovákiábanPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Az osztrák sajtó januárban a szlovákiai cigányság sanyarú helyzetéről cikkez annak kapcsán, hogy egy kistelepülésen olvasni alig tudó roma férfit választottak polgármesternek. A nehézkes eskütételéről készült videót már sok tízezren tekintették meg az interneten
 
Egyházi vezetőkkel tárgyalt Orbán ViktorPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
A cigányság integrációja, a demográfiai helyzet és a diszkriminációmentesség fontossága is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és egyházi vezetők hétfői budapesti találkozóján.
 
FOLK - EST jótékonysági koncertPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Helyszín: Bálint Ház VI.ker, Révay utca 16. Időpont: Január 22 (szombat) 17 óra
 
Kisebbségi választás: jogerősek az eredmények, összehívják az alakuló üléseketPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Jogerőre emelkedtek a területi és országos kisebbségi választások eredményei. Az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke a napokban hívja össze az országos kisebbségi önkormányzatok alakuló üléseit, ahol a képviselők megválasztják saját vezetőiket a következő négy évre.
 
Hoppá: Legyőzte az MSZP a Fideszt NyírtelekenPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Magyar László, az MSZP jelöltje győzött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken vasárnap tartott időközi polgármester-választáson
 
Akár már az idén csődbe mehet a BKVPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Tizenkilencmilliárd forint állami segítségre van szüksége a Fővárosi Önkormányzatnak a BKV működtetéséhez, különben még az idén csődbe megy a cég - jelentette ki tegnap Tarlós István főpolgármester.
 
A Facebookon oktatják SzalaiékatPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Újabb viharos hétvégét élt meg a már eddig is sok kritikával illetett médiatörvény: a tiltakozás újabb hulláma még pénteken indult a Kossuth térről, majd szinte azonnal a címzettek cáfolták a tüntetők sajtószabadságot féltő kritikáit. Nem kellett sokat várni, hogy megszülessen a kritika kritikája - ennek helye természetesen most is a facebook volt.
 
Schiff András: Bayer Zsolt egy megvadult fasisztaPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Csak bátorság! címmel közölt interjút vasárnap Schiff Andrással a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
 
Félezren emlékeztek este a tragédia helyszínénPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Mintegy félezren gyűltek össze gyertyagyújtásra és csendes emlékezésre vasárnap este a fővárosi Nyugati téren annak a szórakozóhelynek a bejárata előtt, ahol előző éjjel három fiatal lány vesztette életét egy pánikhangulat miatt bekövetkezett tragédiában.
 
Fényt hoznak a nagycsaládosok életébePDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Új, energiatakarékos izzókat vehettek át pénteken a helyi nagycsaládosok és a fogyatékkal élők közül többen a Teleházban.
 
Keményen bírálja az EU a romák kirekesztésétPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
A spanyolországi Cordobában tartott 2. EU-romacsúcson az EU-t képviselő felszólalók élesen bírálták a romák európai helyzetét.
 
Nem dolgozik tovább a cigányozó rendőrkapitányPDF Print E-mail
Monday, 17 January 2011
Miskolc - Nem kevesebbet állított Miskolc rendőrkapitánya 2009-ben, mint hogy benzinkutat és bankot magyar rabol, de minden mást cigány. Pásztor Albertet szerencsi kollégája váltja. Pedig a vajda is mellé állt.
 
kormany.hu: indul a kormányzati portálPDF Print E-mail
Saturday, 15 January 2011
Publikus teszt formájában elindult a kormany.hu weboldal, a magyar kormány hivatalos információs honlapja, amely folyamatosan frissülve aktuális híreket, beszámolókat, multimédiás tartalmakat közöl a kormányzat mindenkori tevékenységéről - olvasható a portálon.
 
Új fejezet nyílhat a romapolitikábanPDF Print E-mail
Saturday, 15 January 2011
Súlyos problémákat kell megoldani, ehhez hiteles és felelősségteljes roma vezetőkre van szükség. A felzárkóztatásra szánt pénzek nem tűnhetnek el. Ezt vallja Sárközi Károly, aki nyolc éve tagja az Országos Cigány Önkormányzatnak.
 
Megállapodás III. Évezred - RPTPDF Print E-mail
Friday, 14 January 2011
Megállapodás III. Évezred - RPT
 
Orbán Viktor ma mutatja be az Új Széchenyi TervetPDF Print E-mail
Friday, 14 January 2011
A kormányfő pénteken mutatja be az Új Széchenyi Tervet. A pályázati kiírások részletei egyelőre titkosak, ám lapértesülések szerint 60-100 pályázatot hirdethetnek meg első körben. 2000 milliárd forint áramolhat a magyar gazdaságba az új pályázatokkal, amelyek fő célja a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítése.
 
Cigány gyermekek képei az egyetemenPDF Print E-mail
Friday, 14 January 2011
Világba kiáltó kontraszttal szembesít A mi meséink – alkotások a nyomor széléről című kiállítás, amely először látható Debrecenben, az Élettudományi Centrumban. Január 20-án, a megnyitó után beszélgetésre invitál minden érdeklődőt az Esélyek Háza.
 
Piacképes szakma kell a roma fiataloknakPDF Print E-mail
Friday, 14 January 2011
A kisebbségi képviselők és az oktatási intézmények vezetői a roma fiatalok kitörési lehetőségeiről egyeztettek csütörtökön a megyeházán. Szerintük olyan képzésekre van szükség, amelynek segítségével el tudnak helyezkedni a cigány fiatalok.
 
Tüntetés a magyar sajtószabadságértPDF Print E-mail
Friday, 14 January 2011
A facebook oldalon is szervezik a sajtószabadságért való felhívást és tüntetést.  
 
Horribilis végrehajtói díjakra panaszkodnak a bajba jutott hitelesekPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Indokolatlanul drága és hosszú a végrehajtási eljárás, a végrehajtók által követett gyakorlat miatt pedig minimális tartozásoknál is veszélybe kerülhet az adós lakása - állítják a bajba jutott lakáshiteleseket képviselő szervezetek. A kormány egyelőre csak az eljárások egyszerűsítésében gondolkodik, a végrehajtói kamara szerint hamisak a vádak, milliós bevételekről pedig szó sincs.
 
Teljes csőd: senkinek nem kell Hoffmann Rózsa koncepciója?PDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz-KDNP-frakció oktatási munkacsoportja - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került. A Népszava pedig arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben.
 
Elfogadták a főváros költségvetési koncepciójátPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Kétórás vita után elfogadta a fővárosi költségvetés koncepcióját szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester jelezte: a koncepcióban foglaltaknál több forrás juthat a kisebbségi önkormányzatok támogatására, a hajléktalanellátásra és a közterületek állapotának javítására.
 
Ellenzéki szereptévesztésPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
A kormányváltás óta számtalanszor merült fel a kérdés: mire jó ez az ellenzék? Az egyik szájából kiénekelték a sajtot, a másik morális válságával és rovott múltjának maradékával birkózik, a harmadik meg most keresi merre is van előre, meg egyáltalán hol van itt a bejárat. De ne feledkezzünk meg a négyek bandájáról sem, akik a nem jók sehova frakciót alkotják "függetlenek" néven. Ők lennének a demokratikus úton megválasztott magyar kormány ugyanilyen demokratikusan megválasztott ellenzéke.
 
Fél évre államminiszterek lesznek egyes államtitkárokPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
A magyar kormányban minden, saját területet kezelő államtitkár a külföldi kapcsolataiban államminiszteri címet visel - mondta Győri Enikő a magyar EU-elnökség első informális miniszteri találkozójáról tartott külügyminisztériumi háttérbeszélgetésen.
 
A BKV-s botrányok céltáblája Szalai Annamária golyófogójává lett - InterjúPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Kiricsi Karola lett a Médiatanács szóvivője, derült ki a tanács szerdai sajtótájékoztatóján. A STOP gyors interjújában a jelenről a közelmúltról beszél a BKV-s botrányok idején jelentős sajtórohamot kiállt Kiricsi Karola. Most sincs könnyebb helyzetben.
 
Íme, a kisebbségi választások eredményeiPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Megállapította az országos kisebbségi önkormányzati választások eredményeit az Országos Választási Bizottság (OVB).
 
Koncertjeggyel támogatható az Európai Roma Zenei SzakkollégiumPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Felsőörsön, a Balaton-felvidéken június 19-én kezdi meg működését az Európai Roma Zenei Szakkollégium, amelynek alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző Snétberger Ferenc. Az intézmény javára szombaton este rendeznek koncertet a Művészetek Palotájában.
 
Program az adósságcsapda megelőzésérePDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Forintra forint elnevezéssel programot indít az adósságcsapda megelőzésére Tamási térségében a Bonyhádi Független Roma Egyesület - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.
 
Elismerte a kormány határozott reagálását az Európai BizottságPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Magyarországnak veszélyes hulladékká kellett volna minősítenie a vörösiszapot - ezt állapította meg egyebek között az Európai Bizottság abban a levélben, amelyet a magyar hatóságokhoz intézett a témáról folytatott elemzésének lezárását követően.
 
Alig egy év után bezáratná a főváros a roma központotPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Egymilliárd forintból hozták létre tavaly, idén azonban csak a támogatás negyedét kapná meg Budapesttől a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ.
 
Kiválasztódás már óvodábanPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Azokra az óvodásokra már nem is vagyunk büszkék, akik nem jelennek meg az „Akikre büszkék vagyunk" című összeállításban?
 
Aba-Horváth: hazudtak nekemPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
Szinte biztos, hogy Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke és listavezetője lesz az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Az alulmaradt hajdú-bihari Aba-Horváth István azt mondja, becsapták őt.
 
Kolompár-per: újabb tanú maradt távolPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
A hétfői tárgyalás elnapolása után szerdán is veszélybe került a kitűzött bizonyítási eljárás az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) még hivatalban lévő elnöke, Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőperben, mert egy újabb tanú nem jelent meg a Kecskeméti Városi Bíróságon.
 
Szegedi Csanád: CigánybűnözésPDF Print E-mail
Thursday, 13 January 2011
A Jobbik szerint felháborító, hogy a kormány hatalomra kerülése óta semmit nem tett a „cigánybűnözés" felszámolása érdekében. A Jobbik fenntartja korábbi javaslatait a csendőrség bevezetésére, a bentlakásos iskolák bővítésére, a romák munkaerő-piaci integrálására, a közrendvédelmi telepek európai szintű megvalósítására.
 
Az FCÖ elnöke szerint a romák a reményre és a haladásra szavaztakPDF Print E-mail
Wednesday, 12 January 2011
A budapesti romák a haladás és a remény oldalán állnak, az ideológiai programok helyett a kézzel fogható eredményekre, a szakmai politizálásra szavaztak - reagált a fővárosi kisebbségi választások eredményére a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében; Makai István ezzel arra utalt, hogy az általa vezetett szervezet megőrizte vezető pozícióját a héttagú testületben, így ismét ő irányíthatja a Fővárosi Cigány Önkormányzatot (FCÖ).
 
Fülkeforradalom a roma közéletbenFülkeforradalom a roma közéletbenPDF Print E-mail
Wednesday, 12 January 2011
Már megint új korszak kezdődik a cigányügyben: a választásokon nagy győzelmet arató fideszes Farkas Flórián, az OCÖ leendő elnöke szakszerű, törvényes és erkölcsös romapolitikát ígér.
 
Farkas Flórián: soha nem látott összefogás a cigányságon belülPDF Print E-mail
Wednesday, 12 January 2011
Farkas Flórián szerint a magyar cigányság soha nem látott összefogását hozta a hétvégi kisebbségi választás. A Lungo Drom elnöke, aki a Fidesz országgyűlési képviselője, úgy látja, megvan a remény arra, hogy új korszak kezdődik a magyar kisebbségpolitikában. A Lungo Drom fölényesen nyerte a kisebbségi választást az MCF Roma Összefogás Párttal szemben.
 
MCF: A Fidesz nyerte a kisebbségi választásokatPDF Print E-mail
Wednesday, 12 January 2011
A Magyarországi Cigányok Országos Fórumának (MCF) vezetése úgy látja, hogy nem a Lungo Drom, hanem a Fidesz nyerte meg a kisebbségi választásokat, így a gratuláció személy szerint Farkas Flóriánnak és a kormányzó pártnak jár. Az MCF ezzel a kisebbségi választáson kétharmados többséget szerzett Lungo Drom vezetőjének keddi sajtótájékoztatójára reagált.
 
Aba-Horváth István: Demokratikus JobbPDF Print E-mail
Wednesday, 12 January 2011
Tisztelt Lungo Drom! Kedves roma polgártársaim! Engedjétek meg, hogy a demokráciában szokásos módon gratuláljak, és ha nem is baráti, de demokratikus jobbom nyújtsam a 2011-es Országos Cigány Önkormányzati választáson győztes szervezetnek, a Lungo Dromnak, és elektorainak.
 
Az NMHH önkényesen változtatott a médiatörvény szövegénPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
Egy eddig ismeretlen kiegészítés került be a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján elérhető médiatörvénybe. A médiahatóság által közzétett szövegben a kivethető bírságok elleni jogorvoslati passzus egy új félmondattal egészült ki az Országgyűlés által megszavazott és a köztársasági elnök által aláírt változathoz képest.
 
Nyilatkozatok, tüntetések, európai közmeghallgatásPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
A kormány kommunikációs ellentámadást indított a nemzetközi botrányt kiváltó médiatörvény ügyében. Pénteken Budapesten és Bécsben is tüntetnek a magyar sajtószabadságért.
 
Megduplázzák a cigányok megspórolt forintjaitPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
Kenyérgondjaik megoldásában és a takarékoskodásban segíti a cigányokat egy pályázatnak köszönhetően a Független Roma Egyesület.
 
A Roma Diplomások alakíthatnak kisebbségi önkormányzatot Fejér megyébenPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
A Roma Diplomások Országos Szövetségének hét jelöltje került be a Fejér megyei cigány kisebbségi önkormányzatba a vasárnap tartott kisebbségi önkormányzati választás eredményeként. Varjú Mihály főjegyző, a területi választási bizottság elnöke a testület hétfői, eredménymegállapító ülése után az MTI-nek elmondta: a megyében vasárnap 27 településen 48 kisebbségi önkormányzattól 192 elektor szavazott.
 
Tarolt a Lungo DromPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
Fölényes győzelmet aratott a Lungo Drom az országos cigány kisebbségi önkormányzati választásokon.
 
Harrach: Szembe kell nézni a problémákkalPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
A cigányság felzárkóztatása azért vallott kudarcot az elmúlt években, mert nem a tényleges igények, hanem az elvi állásfoglalások mentén próbálták megvalósítani - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus arról is beszélt, hogy az új alaptörvényben hangsúlyozni kell egyebek mellett a házasság és a család védelmét.
 
Kolompár gratulált Farkas FlóriánnakPDF Print E-mail
Tuesday, 11 January 2011
Elismerte vereségét, és gratulált a Lungo Drom országos cigány önkormányzati választásokon elért kétharmados győzelméhez az MCF vezetése.
 
Fontos tanú hiányzása miatt elnapolták Kolompár Orbán perétPDF Print E-mail
Monday, 10 January 2011
Egy kihallgatásra beidézett tanú távolmaradása miatt elnapolták Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke elleni per hétfői tárgyalását. Kolompárt és társait sikkasztással, okirat-hamisítással, jogosulatlan előnyszerzéssel vádolják.
 
Támadott a jobbikos?PDF Print E-mail
Monday, 10 January 2011
Feljelentés
 
Hétfőn folytatódik a Kolompár Orbán ellen indult perPDF Print E-mail
Monday, 10 January 2011
Folytatódik hétfőn a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa ellen indult per - közölte Sárközi Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.
 
Kisebbségi választás - Magas részvétel mellett, békésen zajlott a szavazásPDF Print E-mail
Monday, 10 January 2011
Magas részvételi arány mellett békésen zajlott a vasárnapi területi és országos kisebbségi szavazás az ország közel 1.600 településén.
 
ÉKE-Lungo Drom EgyüttműködésPDF Print E-mail
Sunday, 09 January 2011
A Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Egyesülete(ÉKE) és a „Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség együttműködésről állapodott meg. Az együttműködés tárgya a 2011. évi országos és területi cigány önkormányzati képviselők választása, az azt megelőző kampány és a választást követő önkormányzati munkában helyi, területi és országos szinten történő együttműködés.
 
Dancs Mihály: FeljelentésPDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Kedves Karcsikám! Mivel nem tetted meg amit kértem tőled ,ezért én megtettem a beígért feljelentést amit mellékeltem. Üdvözlettel: Dancs Mihály
 
Itt az idő, kimondatott!PDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Tisztelt képviselőtársaim! A kisebbségi ombudsman végre kimondta az igazságot. Megvezettek minket, a nagypolitika újra átnyúlt a fejünk fölött. Tisztességtelen játszma zajlik, amihez mi, cigányok csak asszisztensnek kellünk. De ez a játszma rólunk, a mi bőrünkre zajlik. Gyermekeink, családunk, teljes közösségünk életéről, jövőjéről!
 
Megyesi Gusztáv: Szalairól és a nagy, fehér görényrülPDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Nem tudom, hogy Kalmár Szilárd, a Zöld Baloldal elnöke tudja-e, de azzal, hogy elsőként az országban följelentette a médiahatóságnál a Magyar Hírlap fajvédő szekciójának munkatársát egy újabb penetránsan bűzlő cikke miatt, egyszersmind elismerte a médiahatóság legitimitását is.
 
Fideszesítik a közoktatási koncepciótPDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Felülkerekedhetett a Fidesz a KDNP-s vezetésű oktatási tárcán az új közoktatási törvény ügyében. Ez látszik legalábbis abból, hogy az oktatási államtitkárság a szakmai szervezetek javaslataira hivatkozva változtat koncepcióján, ám a módosítandó pontokat éppen a nagyobbik kormánypárt kifogásolta korábban. A koalíciós pártok nézetei azonban más kérdésekben, például a felsőoktatási törvény részleteiben is jelentősen különböznek.
 
Kisebbségi választások lesznek holnapPDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Országos és területi kisebbségi választást tartanak a hétvégén.
 
Aba-Horváth: a többség tisztességesen tette a dolgát!PDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Debrecen - Vasárnap választják meg az elektorok a kisebbségek országos önkormányzatait. Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés fideszes képviselője, a megyei cigány önkormányzat elnöke népéhez szólt.
 
Hárman alakíthatnak fővárosi területi önkormányzatotPDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
A 13 nemzeti és etnikai kisebbség közül három alakíthat fővárosi területi önkormányzatot a vasárnapi kisebbségi választásokon, a cigányoknál négy, a görögöknél és a bolgároknál két-két listán szereplő jelöltek küzdenek meg egymással a héttagú önkormányzati testület mandátumaiért.
 
Kolompár László újra a listánPDF Print E-mail
Saturday, 08 January 2011
Újra kell nyomtatni a Bács-Kiskun megyei területi listás szavazólapokat a cigány kisebbségnél, mert az Országos Választási Bizottság (OVB) péntek esti ülésén visszavette az egyik korábban arról törölt jelöltet.
 
Kállai Ernő válaszolt - Ombudsmani vizsgálati eredményPDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Kállai Ernő válaszolt - Ombudsmani vizsgálati eredmény
 
Én már nyertem...PDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Tisztelt Elektortársaim! Most van a választási kampány utolsó hétköznapja. Idejét érzem annak, hogy szóljak hozzátok, mint testvéreimhez. Sokan dolgoztak sokat, s a többség meggyőződésem szerint tisztességesen tette a dolgát, bármely oldalt is támogatta. Soha nem nehéz sorban tengődő, kis képviselők tisztességével, munkájával volt a fő gond...
 
Makai István - a Roma Polgári Tömörülés fővárosi programjaPDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Programunk egy mondatban összefoglalható: A romák polgárosodásának elősegítése, amely álláspontunk szerint a roma integráció egyetlen lehetséges útját jelenti.
 
Szegények holokausztja - összefoglalóPDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
A tömeges fagyhalál miatt azonnali szükségintézkedésekre szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt a Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal (MSZF-SZK). A fagyhalál: a szegények holokausztja című pénteken tartott budapesti rendkívüli sajtóértekezleten közölték, hogy szeptember vége óta 210-220 ember fagyott halálra az országban.
 
Daróczi Ágnes is tiltakozik a hamisítás miatt!PDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Megdöbbenéssel értesültem róla, hogy a nevemmel visszaélés történt és arra buzdítják a helyi cigány kisebbségi önkormányzatok tagjait, hogy az országos kisebbségi választásokon adják voksukat az MCF- listájára. A budakalászi Auchan postáján feladott levélben a nevem mellett sk szerepel.  
 
Farkas Flórián személyes üzenetére: Válasz! Kérdés!PDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Tisztelt Elnök Úr! Népem! Társadalmi szervezetek Kívülállói! Nyílt levelem, mely válasz az ön levelére. Levele első részére, válaszom, s kérdésem ami lényeges, hogy csak a Lungo Drom tagjai az az képviselői számára jön el a jólét, a megbecsülés, s a méltóság, s az ranggal, együtt? Középső része levelének:, személye garancia hogy csak az Ön által elnökölt szervezet vezetői fognak jól élni, ahogy Ön fogalmaz rövid időn belül érezni, fogja a változást.
 
Dógi János: Zárt levél Farkas Flóriánnak!PDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Tisztelt Farkas Flórián! Kedves barátom! Rengeteg nyílt levelet kapsz mostanában, s egyikre sem válaszolsz. Nem nézed annyiba a cigányságot, a saját néped, hogy elszámolj múltaddal. Reményt és programot adj nekik. Nyíltan kiállj, s vállald fel véleményed. Merj érvelni, vitázni, megméretni értelmed lángját, nem létező programod, és személyedet. Gyáva vagy! Mértéktelenül gyáva e téren. Ráadásul számító és önző.
 
Nagy győzelmet ígér a Lungo Drom, együttműködne az MCFPDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Kétharmados győzelemre számít a vasárnapi országos cigány önkormányzati választáson a Lungo Drom roma szervezet. Az Országos Cigány Önkormányzat 53 mandátumából legkevesebb 38 képviselői helyet akar megszerezni Berényi László frakcióvezető. Az ellenfél, a Magyarországi Cigányok Országos Fórumának elnökhelyettese szerint, ha csak egy mandátummal is, de ők győznek majd.
 
Roma gyerekekkel találkozott Erdei ZsoltPDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Roma gyerekekkel "verekedett" Erdei Zsolt csütörtökön Pécsett. A profi világbajnok bokszoló Pécsett küzdött meg több fiatallal. Az Arc az egészségért program szervezői hívták meg, hogy találkozzon olyan cigány fiatalokkal, akik már bunyóznak vagy egyszerűen csak erősnek érzik magukat - és az egyetlen kitörés számukra a sport.
 
Feljelentések és hamisítások? Kolompár László igazságot követel!PDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
A területi választási bizottsághoz a nevemben érkezett Lungo Drom területi listáról való visszalépési szándékom nem fedi a valóságot, mert a visszalépő nyilatkozat nem tőlem származik és nem az én aláírásomat tartalmazza, hisz visszalépni nem kívántam és most sem áll szándékomban.
 
KörlevélPDF Print E-mail
Friday, 07 January 2011
Körlevél
 
Dancs Mihály: Nyílt levél Sárközi KárolynakPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Tisztelt képviselőtársam! Hosszú évekig együtt, egy frakcióban végeztük a munkánkat, és soha nem volt probléma közöttünk, amit ne tudtunk volna megbeszélni.
 
Nyílt levél a Lungo Drom elnökénekPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Magatartásod visszataszító és undorító, hogy már megint a jóhiszemű, a cigányságért tenni akaró Sárközi Károly személyét és nevét használod fel mások lejáratására, hiszen az általad készített, korábban postázott lejárató füzet miatt, melyet a neve alatt küldtél ki, már megtették a jogi lépéseket. Ne bújj el, és nyíltan vállald véleményed!
 
Nem ünnepel a magyarokkal az EU főképviselőjePDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Kedden reggel még úgy volt, hogy Catherine Ashton, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője is részt vesz a magyar EU elnökség kezdetét jelző parlamenti ünnepségén. Mostanra azonban sürgős közel-keleti útja miatt lemondta a rendezvényt.
 
Kritizálta a kormányt a Költségvetési Tanács: nyomtalanul eltüntek a netrőlPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Lekapcsolta a kormány a megszüntetett Költségvetési Tanács honlapját, elzárva a nyilvánosság elől az őt bíráló elemzéseket és tanulmányokat. Eközben a kormány "lekapcsolta" azt a romákat segítő közalapítványt is, amelyet arra használt tavaly ősszel, hogy a romaintegráció gyorsítására hivatkozva megágyazzon a független intézmény megszüntetésének.
 
Kállai: margóra szorítva élnek a romákPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Bár roma üldözésről nem beszélhetünk Magyarországon, de margóra szorításról igen - válaszolt a mindennapi.hu-nak Kállai Ernő. A kisebbségi ombudsman 2010-es évértékelőjéből kiderült, hogy hamarosan az Alkotmánybírósághoz fordul. Forrás: mindennapi.hu / Patay Gábor
 
Átlagos hétköznapok TiszabőnPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Tiszabő egy 2000 fős község Jász-Nagykun-Szolnok megyében. "A lakosság közel 80 %-a cigány származású, fiatalabb korosztályban ez az arány még ennél is magasabb.
 
Megszűnik a Macika, átszervezik a Gandhi KözalapítványtPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Megszűnik a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (Macika) és a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány, feladataikat az újonnan létrehozott Wekerle Sándor Alapkezelő veszi át, a Gandhi Közalapítványt pedig átszervezik. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Macika azért szűnik meg, mert kizárólag költségvetési forrásból működött, ezért a közalapítványi forma nem indokolt. A közalapítvány fő feladatát, a romaösztöndíj-program működtetését a Wekerle Sándor Alapkezelő veszi át.
 
Újra bíróság elé áll a Cigány Önkormányzat elnökePDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Hétfőn folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa ellen 2009 novemberében a Kecskeméti Városi Bíróságon megkezdett per - közölte dr. Sárközi Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.
 
A Pharilpe is a Lungo Dromot támogatjaPDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
Szerződés a székekre...  
 
Farkas Flórián személyes üzenetePDF Print E-mail
Thursday, 06 January 2011
"Akik a rendszeren kívül helyezkednek el, megbízhatatlanok"
 
"Luftballon, cifratornyos szánkó és kánaán helyett"PDF Print E-mail
Wednesday, 05 January 2011
A Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület programja a 2011. Január 9-i Fővárosi Cigány Kisebbségi Választásokra  
 
Tiszabőn csak a segélyt tudják kifizetni, a dolgozókat nemPDF Print E-mail
Wednesday, 05 January 2011
22 ezer forintot kaptak decemberi fizetésük helyett Tiszabőn a tanárok, tanítók, az óvónők és más önkormányzati alkalmazottak. A 90 százalékban cigányok lakta település roma polgármestere abban bízik, hogy valaki majd csak segít, de arról is beszélt az MNO-nak, ő úgy tudja, februárban több pénzt kapnak a kormánytól, abból majd fizetnek visszamenőleg is. A január elején érkezett 14 millióból a 22 ezer forintok mellett a segélyek kifizetését tudja csak a testületi döntés alapján garantálni.
 
Kolompár felsorolta a kormánnyal szembeni elvárásaitPDF Print E-mail
Wednesday, 05 January 2011
Biztos megélhetést jelentő munkahelyek létrehozását, a cigánytelepek felszámolását, őszinteséget és tenni akarást vár a kormánytól 2011-re az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, aki szerint a roma népcsoport részéről összefogásra, a többségi társadalom oldaláról pedig szolidaritásra van szükség. Kolompár Orbán erről kedden, az országos és területi kisebbségi választások előtt nyilatkozott az MTI-nek.
 
Nyílt válasz Varga Zoltánnak!PDF Print E-mail
Tuesday, 04 January 2011
Kedves Zoltán! Megszólítottál roma portálokban is közzétett nyílt leveledben. (Nyílt levél Kolompár Orbán és Aba-Horváth István részére.) Tudom, szokatlan manapság, de én tisztelem annyira a nyilvánosságot, a roma közösséget és Téged is, hogy válaszolok rá.
 
A NEO DROM ÉRVÉNYTELEN VOKSOLÁSRA BÚZDÍTJA ELEKTORJAITPDF Print E-mail
Tuesday, 04 January 2011
A Neo Drom felszólítja az elvi szövetségeseit és a velük szerződést kötött elektorait- akik, megtalálhatóak a teljesség igénye nélkül , az RPT- RPM -CSZOSZ - nél,az MCF-nél, a Lungo Dromnál a Praliphenél a RÖSZ-nél az RMM-nél, a Beások Országos Szövetségénél, a MACIFÉSZ-nél, a RODOSZ-nál - hogy a 2011 január 09-i OCÖ választáson, érvénytelen szavazólapot adjanak le, tiltakozásuk jeléül.
 
Roma Antidiszkriminációs Hálózat élt 9 évet - MCF közleményPDF Print E-mail
Tuesday, 04 January 2011
2001 októberében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Miniszterelnöki Hivatal valamint az Országos Cigány Önkormányzat létrehozta a Roma Antidiszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózatot 30 helyszínen plusz 14 kihelyezett irodában.
 
Jótékonysági koncert a felsőörsi Roma Zenei SzakkollégiumértPDF Print E-mail
Tuesday, 04 January 2011
Az autentikus cigányzenétől a világzenét át a klasszikus és modern jazzig ível az est műsora. Amelyben a zongora-, a hegedű-, a cimbalom-, a nagybögő-, a gitármuzsika, illetve a jazzéneklés legkiválóbb művészeinek előadását egy idehaza talán kevésbé ismert, de nemzetközileg rendkívül sikeres roma zenekar, a Parno Graszt fogja keretbe.
 
Interjú Balog Zoltánnal: senkit sem üldöznek MagyarországonPDF Print E-mail
Tuesday, 04 January 2011
Munkalehetőséget és új ismeretek megszerzését kínálja a kormány a cigányoknak, s felzárkózásukban az egyházaknak is komoly szerep jut. Az integrációért felelős államtitkár lapunknak elmondta: bűnözői csoportok irányítják a romák kivándorlását Kanadába.
 
Vasárnap megválasztják a területi és az országos kisebbségi önkormányzatokatPDF Print E-mail
Tuesday, 04 January 2011
Vasárnap tartják a területi és az országos kisebbségi önkormányzati képviselők választását; a voksoláson csak azok választhatnak és azok választhatók, akik működő települési kisebbségi önkormányzat tagjai, tehát akiket az október 3-i kisebbségi választáson kisebbségi képviselővé választottak. Őket a jogszabály a választási eljárásban elektoroknak nevezi.
 
Egy évnyi életPDF Print E-mail
Monday, 03 January 2011
Az elmúlt év végén azért imádkoztam, hogy még ne virradjon rám az újév első napja. Nem akarok egy újabb évet, borongós, szürke, ködbe burkolózó homályos nappalokkal. Több mint egy éve tudjuk már, hogy a papa (is) súlyos beteg. Még emlékszem az orvos „tipikus arckifejezésére", ahogyan azt mondja (hatórányi idegfeszítő várakozás után): „Mi mindent megtettünk, de a tumort nem lehet eltávolítani."
 
Kolompárnak és Aba- Horváthnak nyilt levél!PDF Print E-mail
Monday, 03 January 2011
K. Orbán esetében, mint ismeretes a Ügyészség és más nyomoó hatóság által indított eljárások miatt Aba Úr részéről pedig okkal és joggal mondatjuk, ogy olyan listavezetője van az MCF koalíciónak, aki ugyan csak a vádhatóság részéről nem makulátlan.
 
Éger: "az új kormánynak járó kegyelmi időszak letelt"PDF Print E-mail
Monday, 03 January 2011
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint letelt az új kormánynak járó kegyelmi időszak. Éger István a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: az elmúlt hónapokban sokkal több és komolyabb közérzetjavító, pénzügyi forrást nem igénylő lépést lehetett volna megtenni az egészségügyben.
 
Budapest 2011: fájdalmat okozó büdzsé készülPDF Print E-mail
Monday, 03 January 2011
Több tíz milliárdos hiány van Budapest folyó fizetési mérlegében, amit a város új vezetése négy év alatt el akar tüntetni, így nagyon szigorú, fiskális szemléletű, feladatszűkítéseket tartalmazó büdzsétervezetet készítettünk - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában György István. A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a második-, és ötödik kerülettel folytatott vitájukról is beszélt.
 
Borul a dominó: a Népszabadság és a Népszava is lépettPDF Print E-mail
Monday, 03 January 2011
A Népszabadság és a Népszava is hétfői száma teljes címlapján tiltakozik az új médiaszabályozás ellen.
 
Az európai cigány szervezetek sokat várnak a magyar elnökségtőlPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
A romaintegráció elősegítését várják európai cigány szervezetek a magyar uniós elnökségtől. Erről beszélt a hírTV-nek a finnországi roma fórum elnöke.
 
Ellenőröket küldtek a cigány gyerekek pénze utánPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Az uniós pályázati támogatás lenyúlásáról szóló vádak terjedtek el a sárkeresztúri tanodaprogramot működtető alapítványról. A cigány gyerekek fejlesztését vállaló tanoda körül csúnyán elmérgesedett a helyzet, az alapítvány vezetője rágalmazásért feljelentést tett. A pályázatot felügyelő hivatal helyszíni ellenőrzése feltárt ugyan hiányosságokat, de csak hiánypótlást kértek, a tanoda működhet tovább.
 
Védelmet kérnek a romaügyi miniszteri biztostólPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) arra kéri Farkas Flórián romaügyi miniszteri biztost, hogy hatalmával, politikai befolyásával védje meg azokat a cigány intézményeket, megszüntetésre váró kisebbségi közalapítványokat, amelyek az elmúlt másfél, két évtizedben nagymértékben hozzájárultak a romák identitásának megőrzéséhez, társadalmi integrációjukhoz.
 
Roma díszpolgárokPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Romákat jutalmazott a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. A különféle elismeréseket azok a szervezetek vagy vezetők kapták, akik céltudatosan törődtek a romák helyzetének jobbításával. A plakett és oklevél mellé pénzjutalom is járt.
 
Aba-Horváth István: Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt minden magyarnak!PDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Álomnak tűnik, hogy Magyarországon cigányként egy új összefogás mentén magyarok és kisebbségiek mindannyian boldogságban élhetjük meg a következő esztendőt. Ebben az esetben az álom hirtelen valósággá válhat. Mi magunk alakíthatjuk szebbé, boldogabbá, emberibbé környezetünket, világunkat.
 
Együttműködési megállapodásPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Együttműködési megállapodás
 
Őszinte vallomásPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Alulírott Horváth Tibor, a Nádudvari CKÖ megválasztott elnökeként elektorként fogok részt venni az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzati választásokon, képviselőtársaimmal együtt. Korábban már a nyilvánosság elé tártam, nyílt levél formájában - elkerülendő a találgatásokat és pletykákat - hogy miért, hogyan, milyen körülmények között léptem ki a Lungo Dromból.
 
Eljárt feletted az idő - nyílt levél Farkas FlóriánnakPDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Kedves barátom! Először is engedd meg, hogy köszöntselek és gratuláljak kinevezésedhez: újra miniszteri biztos lettél, nem kevesebb, mint két hónapra! Ez nem semmi, ez aztán a remekül hangzó, időtálló és komoly hangzású cím! De mi is a valódi tartalma?
 
Tisztelt Alkotmány Bíróság!PDF Print E-mail
Saturday, 01 January 2011
Alulírottak Alkotmányjogi panasszal fordulunk önökhöz, melyben kérjük, hogy szíveskedjenek ügyünket soron-kívül egyedileg Objektíven kivizsgálni. Úgy gondoljuk, hogy a Magyar Alkotmányban rögzített választási, ezen belül a kisebbségi választáshoz való jogunk sérült.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk