Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Megkaptuk: fasisztáktól bűzlik MagyarországPDF Print E-mail
Tuesday, 28 December 2010
Unket, Ungern. Ennél kínosabb jelzést aligha kaphattunk volna a svéd sajtótól karácsonyra. S távolabb sem kerülhetünk a derűs 'Underbara Ungern' kifejezéstől, mellyel gyakran illetett bennünket korábban, amikor az elvágott vasfüggöny, az irodalmi Nobel-díj és a fapados repülők révén Magyarország még szimpatikus asszociációkat keltett.
 
Közalapítványokat szüntet meg a kormányPDF Print E-mail
Tuesday, 28 December 2010
A kormány által alapított közalapítványok és alapítványok egy része nonprofit gazdasági társasággá alakul, mások feladatát központi költségvetési szervek veszik át.
 
Radics Béla: Balogh Államtitkár úr nem szeretne morális lenni?PDF Print E-mail
Tuesday, 28 December 2010
Nyolc hónap alatt nem lehet megoldani a cigányság évtizedes problémáit - mondta az [origo]-nak adott interjújában Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.
 
Kemecsei halál esetPDF Print E-mail
Monday, 27 December 2010
A Kemecse városában (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) élő H. István /46 éves/ férfi 1 év 4 hónap BV büntetése letöltésére időben nem vonult be.
 
Nem szeretnék moralizálni - interjú Balog Zoltán felzárkózási államtitkárralPDF Print E-mail
Monday, 27 December 2010
Nyolc hónap alatt nem lehet megoldani a cigányság évtizedes problémáit - mondta az [origo]-nak adott interjújában Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. A kormány tavasszal a hátrányos helyzetűek lakáskörülményeit javító programot indít, de a támogatást bizonyos teljesítményhez kötik majd - mondta az államtitkár.
 
Cigányintegráció: elfogyott a türelem?PDF Print E-mail
Monday, 27 December 2010
Politikai és rendszerhiba is szerepet játszik a sikeresnek nem mondható romaintegrációban. Elsősorban Magyarországon kell egy felülről centralizált stratégiát megalkotni, s ez vezethet el a sikeres uniós programokig. Póczik Szilveszter szerint hazánknak minden tapasztalata megvan ahhoz, hogy vezető szerepet vállaljon a cigányok integrációs folyamatában.
 
Lakást kapnak a romákPDF Print E-mail
Sunday, 26 December 2010
Lakáshoz juthatnak azok a devecseri romák, akiknek a háza a vörösiszap-ömlésben megsemmisült Dankó-telepen állt, ám a kártalanítással kapott pénzből nem tudnának másikat vásárolni, vagy nem jogosultak kártalanításra engedély nélkül épült viskóik miatt - mondta Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), a település polgármestere pénteken az MTI-nek.
 
Romagyilkosságtól romagyilkosságigPDF Print E-mail
Sunday, 26 December 2010
A romagyűlölők, miután húsz méter távolságból egy Mauserrel, egy golyós vadászpuskával leterítették, szíven lőtték Kóka Jenő gyógyszergyári munkást, a tiszalöki cigánytelep lakóját, a Keleti-főcsatorna hídja felé indultak. 2009. április 22-e volt, 23 óra 29 perc. Kóka Jenő keze még meleg volt, de már nem mozdult. Ott feküdt a virágoskertben lefele szájjal, és a felesége nem értette, honnét folyik az a sok vér.
 
Cigányútra ment tradícióPDF Print E-mail
Sunday, 26 December 2010
Nem kétséges, hogy a Jobbik a cigányokat "csökkent értékű fajtaként" kezelő nürnbergi törvények szelleméhez igazodik, akár deklarálja ezt, akár nem.
 
Cigánygyerekek potyognak az égbőlPDF Print E-mail
Sunday, 26 December 2010
Ha cigánygyerekek potyognak az égből, akkor is megteszünk valamit, szoktuk mondani, amikor valami képtelenségre gondolunk, és ennek dacára, mindenáron meg akarjuk csinálni. Most Kovács Kristóf Az utolsó roma-Egy utolsó cigány című darabjában, elképzelte azt az abszurd szituációt, mi is történne, ha egy kis faluban valóban cigánygyerekek potyognának az égből.
 
Parno Graszt, Snétberger és a többiekPDF Print E-mail
Sunday, 26 December 2010
Az autentikus cigányzenétől a világzenén át a klasszikus és modern jazzig ível az est műsora.Különleges zenei élményben lehet része azoknak, akik, 2011. január 15-én ellátogatnak a Művészetek Palotájába. A zongora-, a hegedű-, a cimbalom-, a nagybőgő- és a gitármuzsika, illetve a jazzéneklés legkiválóbb művészeinek előadását egy idehaza talán kevésbé ismert, de nemzetközileg rendkívül sikeres roma zenekar, az egyik kritikusa szerint "áttetszően tiszta derűt" sugárzó Parno Graszt fogja keretbe.
 
Ünnepi levélPDF Print E-mail
Friday, 24 December 2010
Ünnepi levél
 
Jövőre hatszázezer szülő mentesül az szja megfizetése alólPDF Print E-mail
Wednesday, 22 December 2010
Az egygyermekes szülők 58 százalékától, a két gyermeket nevelők 68 százalékától, míg a háromgyermekesek 98 százalékától egy fillér személyi jövedelemadót sem kér jövőre az állam. A január elsején életbe lépő új adórendszer gyermekkedvezményei 2011-ben több mint hatszázezer szülőt mentesíthetnek az adófizetés alól.
 
Jobban is fel lehetne használni az uniós pénzeketPDF Print E-mail
Wednesday, 22 December 2010
Hiányosságokat mutat az Európai Unió tagországaiban azoknak az uniós támogatásoknak a felhasználása, amelyet a romák gazdasági és társadalmi bevonására lehetne fordítani - állapította meg az Európai Bizottság romaügyi munkacsoportja.
 
Ilyen lesz az uniós romastratégiánkPDF Print E-mail
Wednesday, 22 December 2010
A kezdeti homály után kezd tisztulni a kép, és egyre többet tudunk meg a "magyar fejlesztésű" európai-szintű romastratégiáról. Mit tudunk eddig? Mi lesz a legnagyobb feladat?
 
A cigányhelyzet miatt a franciák betartanak a románoknak, meg nekünk isPDF Print E-mail
Wednesday, 22 December 2010
Még mindig nem tudni, hogy mikor mehetünk át határellenőrzés nélkül Nagyváradra. Franciaország és Németország még nem ért egyet a keleti szomszédunk schengeni csatlakozásával.
 
Díjátadás, ünnepségek a Kisebbségek NapjánPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Magyarország köztársasági elnöke, Schmitt Pál jelenlétében 2010. december 18-án Budapesten adták át az idei évi Kisebbségekért Díjakat. A rangos állami kitüntetésben dr. Lázók Anikó, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány irodaigazgatója, Michelisz József költő, német nemzetiségi pedagógus, Riba Etelka pedagógus, újságíró, az Országos Szlovák Önkormányzat alelnöke, Ruva Pál Sándor roma költő, író, újságíró és az Országos Lengyel Nyelvoktató Iskola részesült.
 
Alma a fájától? - avagy nyílt levél Farkas FlóriánnakPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Alulírott Muszka Sándor Hosszúpályi lakos több mint egy évtizede közéleti gondolkodásomban, tetteimben jobboldali elkötelezett vagyok. 4 éve léptem be a Fidesz Polgári Szövetségbe. 1998 óta - jelenleg is - a Hosszúpályi Települési Önkormányzat Fideszes képviselőjeként dolgozom. E mellett a kisebbségi politikában is részt veszek. Cigány emberként a Hosszúpályi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője is vagyok.
 
Kódisvilág karácsony előttPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Fölverte a nagy európai port, amikor a francia kormány hazatessékelte a balkáni származású cigány lebujok, viskók, hevenyészett kalyibák lakóit. Párizsból például már 1420-ban királyi rendelettel ebrudalják ki a cigányokat.
 
Közlemény - Szót kér az MCFPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Az MCF Választási Szövetség a mai napon lemondásra szólította fel Dr. Bordás Vilmos urat az Országos Választási Bizottság elnökét, mert álláspontunk szerint az OVB egymásnak ellent mondó, elfogult és törvénytelen határozatokat hozott az országos cigány kisebbségi önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Ennek eredményeként az MCF Választási Szövetség listájáról 28 jelöltet töröltek.
 
Lemondott a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei MCF Megyei Elnöke Varga Zoltán!PDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei MCF Roma Összefogás Párt és a Magyarországi Cigányok Országos Fórumának Elnöke a mai napon az alábbi nyilatkozatot teszem:
 
LB: jogerős, hogy nem indulhat az MCF 27 jelöltjePDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
A Legfelsőbb Bíróság szerint sem indulhatnak a januári országos kisebbségi választáson az MCF Magyarországi Cigányok Országos Fóruma azon jelöltjei, akik nem nyilatkoztak arról, hogy a területi vagy országos választókerületben elfogadják-e a jelölést, illetve van-e választójoguk. Az országos kisebbségi választáson induló jelölőszervezeteknek december 14-éig kellett bejelenteniük listájukat az Országos Választási Bizottságnál (OVB).
 
Kolompár Orbán is támogatja Aba-Horváth István indulásátPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Egységesnek kell lenni a cigány közösségnek ahhoz, hogy meg tudja oldani az előtte álló problémákat. Ezt mondta Aba-Horváth István szombaton a nemzeti és etnikai kisebbségek estjén. A Hajdú-Bihar Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke indul a januári választáson az országos elnökségért. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat most leköszönő vezetője a szombati rendezvényen elmondta, mindenben támogatni fogja Aba-Horváth Istvánt.
 
Szerényebb lesz a romák karácsonyaPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Szerényebb lesz idén a makói cigány kisebbségi önkormányzat karácsonyi ünnepsége, mert a leköszönt testület nem pályázott az ajándékbeszerzésre. Az új testület hiába kért plusztámogatást, nem adott a város.
 
Az OVB jóváhagyta az országos kisebbségi szavazólapok mintáitPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Jóváhagyta az országos kisebbségi választás szavazólapjait pénteki ülésén az Országos Választási Bizottság; a cigány kisebbségi szavazólap adattartamát azonban nem tudták elfogadni, mivel az azon szereplő egyik jelölőszervezet listájának nyilvántartásba vétele jogorvoslat miatt még nem zárult le.
 
Kolompár: a cigányságnak ki kell követelnie a program teljesítésétPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Kolompár Orbán szerint Magyarország soros uniós elnökségével a romák is megérkezhetnek Európába, de a fél év alatt, akár utcára vonulva is, ki kell követelniük az élethelyzetüket javító kormányzati program beteljesülését; az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke erről a roma érdekképviselet pénteki budapesti évzáró ünnepi közgyűlésén mondott beszédében.
 
Átadták az OCÖ közéleti díjaitPDF Print E-mail
Tuesday, 21 December 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) pénteki évzáró ünnepségén adták át a roma érdekképviseleti szervezet közéleti díjait. A budapesti ünnepségen az OCÖ vezetése posztumusz közéleti díjat adományozott annak a berceli kisfiúnak, aki december elején egy szánkóbaleset következtében agyhalotti állapotba került, s a szülők hozzájárulása nyomán belső szerveinek transzplantációjával négy másik gyermek életét menthették meg az orvosok.
 
Autentikus cigányzenével jótékonykodnak a MüpábanPDF Print E-mail
Thursday, 16 December 2010
2011. január 15-én, szombaton a Mûvészetek Palotájában a műsor az autentikus cigányzenétõl a világzenét át a klasszikus és modern jaz- zig ível. Amelyben a zongora-, a hegedû-, a cimbalom-, a nagybõgõ-, a gitármuzsika, illetve a jazzéneklés legkiválóbb mûvészeinek elõadását egy idehaza talán kevésbé ismert, de nemzetközileg rendkívül sikeres roma zenekar, a Parno Graszt fogja keretbe.
 
Cigányozás helyettPDF Print E-mail
Thursday, 16 December 2010
A rasszizmus szétszakít - a zene összeköt, ezzel a mottóval várják a látogatókat csütörtökön a Gödör Klubban a „Zene a rasszizmus ellen" programsorozat újabb nagyszabású rendezvényén.
 
Balog Zoltán: A kiváltó okokra kell koncentrálni a roma stratégiábanPDF Print E-mail
Thursday, 16 December 2010
Itthon a roma felzárkóztatást célzó programok eddigitől eltérő megvalósításával, a pénzek felhasználásának szigorúbb ellenőrzésével, a cigányság munkához juttatására tett nagyobb erőfeszítésekkel igyekeznek csökkenteni a társadalmi és szociális feszültségeket.
 
Kolompár Orbán szűk köre - anarchia, vagy tudatosság?PDF Print E-mail
Thursday, 16 December 2010
Viharos hangulatú országos lista állítás történt tegnap az OCÖ székházában, improvizáció és cikcakk jellemezte a Kolompár Orbán vezetette MCF frakció ülését. Minden olyan volt mint egy jól felépített színdarab, Kolompár Orbán forgatókönyvét valósították meg a felkért szereplők. Ebben az egyszemélyes darabban nehéz volt eldöntenünk hol volt a tudatosság és hol kezdődött az improvizáció.
 
Hárman kaptak roma integrációs díjatPDF Print E-mail
Wednesday, 15 December 2010
A cigányság társadalmi integrációjának támogatásáért és elősegítéséért "Múltunk közös lesz a jövőben is" elnevezésű díjjal jutalmazta a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) Tarlós István főpolgármestert, az amerikai nagykövetet, valamint Molnár Ferenc Caramel előadóművészt.
 
KoMa az utolsó roma nyomábanPDF Print E-mail
Wednesday, 15 December 2010
A KoMa Társulat új premierre készül, december 15-én lesz a bemutató. Az utolsó roma - egy utolsó cigány című darabban vendégművészként fellép Katona László és Scherer Péter is.
 
Orbán: az integrációra összpontosító romastratégiát terjeszt be a magyar EU-elnökségPDF Print E-mail
Wednesday, 15 December 2010
A közelgő magyar EU-elnökség jövő év június végéig olyan európai roma stratégiát fog előterjeszteni, amely mindenekelőtt a romák integrációjára összpontosít az oktatás, a foglalkoztatás és a lakhatás terén - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Bécsben az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban.
 
Nem fizetnek Kolompárék - bajban a vendéglősPDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
Még mindig nem fizette ki a Balatonlellén felhalmozott milliós tartozását az Országos Cigány Önkormányzat. Kolompár Orbánék egy helyi vendéglősnek tartoznak, aki nyáron átvállalta, hogy biztosítja a Lellén táborozó gyermekek és kísérőik napi háromszori étkezését 1650 forintért.
 
FAZ-írás a magyar EU-elnökség súlyponti témáirólPDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
A kulturális sokszínűség megőrzése címmel közölte kedden bécsi tudósítója cikkét a Frankfurter Allgemeine Zeitung a januárban kezdődő magyar EU-elnökség súlypontjairól.
 
A Jobbik "cigányterror" kifejezése miatt ülésezett a házbizottságPDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
Rendkívüli ülést tartott kedd reggel a házbizottság az LMP kezdeményezésére azzal összefüggésben, hogy a hétfői plenáris ülésen a jobbikos Lenhardt Balázs a "cigánybűnözés" és a "cigányterror" kifejezéseket használta. Az érintett országgyűlési képviselő fenntartja kijelentéseit.
 
Mágikus realista roma thriller készülPDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
Halottakkal kommunikáló különös roma férfiak, orákulumot szülő túlvilági tündérek és egy felnövés küszöbén álló roma fiú, akinek döntenie kell, hogy milyen életet akar élni. Ők lesznek Bogdán Árpád Halottlátó című thrillerének főhősei.
 
Nyílt levél Aba-Horváth István részérePDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
A minap megszólíttattam az Ön által közzé tett nyílt levélben. Írta, hogy számít rám és az általam képviselt DRVSZ-re az OCÖ választások során.
 
Szavazóit keresi a gyengülő JobbikPDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
Bár a Jobbik vezetése továbbra is egységről beszél, a párt körüli konfliktusok ennek rendre ellentmondanak. Tegnap kizárták a pártból az egyébként is renitensnek tekintett Pősze Lajost, szombaton pedig a pártvezetés számára ellenszenves Ináncsi Józsefet váltották le a gárda főkapitányi posztjáról.
 
Magánnyugdíj: Menni vagy maradni?PDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
A parlament már döntött, most a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag következik. Másfél hónapot kaptak arra, hogy prognózist készítsenek saját karrierjükről és az ország várható fejlődéséről, az állam teherbíró képességének és persze fizetési hajlandóságának változásáról, majd mindezek alapján határozzanak: visszatérnek az állami kebelre, vagy vállalják a kihívást, s (leküzdve az eléjük állított adminisztratív akadályokat is) magán-nyugdíjpénztári tagok maradnak.
 
Növelnék az EU szerepvállalását a romákat érintő ügyekbenPDF Print E-mail
Tuesday, 14 December 2010
Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn mutatja be Magyarország EU-elnökségi romaprogramját a Roma Platform ülésén Brüsszelben - tudatta a tárca.
 
Az ügyvéd eltűnt a rábízott milliókkal - újabb piramisjáték?PDF Print E-mail
Monday, 13 December 2010
Szinte nem múlik el nap, hogy ne derülne fény újabb és újabb nagy összegű csalásra, sikkasztásra. A kisemberek csak kapkodják a fejüket, amikor eltűnt tíz- és százmilliókról hallanak. A jelek szerint megyénk sem kivétel az ilyen jellegű bűnözés alól.
 
Ajándékcsomag a sajókazai Dr. Ámbédkár Gimnázium tanulóinakPDF Print E-mail
Monday, 13 December 2010
Ajándékcsomagot kaptak a Borsod megyei Sajókazán azok a családok, amelyek az elmúlt évben a Dr. Ámbédkár Gimnáziumba járó gyermekeikkel együtt tanultak és jó eredményt értek el. Az ünnepi ajándékot Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár adta át az érintetteknek szombaton.
 
Ég az arcom, pedig még Matolcsy is örülhetnePDF Print E-mail
Monday, 13 December 2010
Ez év elején felkértek: lennék én a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének egyik magyarországi „arca". Akkor már túl voltunk az első bódvalenkei jövedelemfelmérésen, amiből kiderült, hogy mindent - szociális transzfereket, közmunkát, alkalmi feketemunkát - figyelembe véve a faluban az egy főre jutó havi átlagjövedelem 16 ezer forint volt 2009 augusztusában.
 
Lakatos Attila B.-A.-Z. megye cigányvajdája levelet írt...PDF Print E-mail
Monday, 13 December 2010
Kedves Testvéreim! 2011 legyen a cigányság éve, de most végre pozitív képet mutassunk magunkról. Bizonyítsuk be önmagunknak és a többségi társadalomnak, hogy képesek vagyunk összefogni, hibáinkat feltárva elindulni a felzárkózás útján és békében, egyetértésben élni minden emberrel.
 
Felhivás budapesti roma képviselök részérePDF Print E-mail
Sunday, 12 December 2010
"Nem elég a jóra vágyni,a jót akarni kell, és nem elég akarni, de tenni tenni kell, a jószándék kevés"
 
Roma nagykoalíció Farkas Flórián nélkül!PDF Print E-mail
Sunday, 12 December 2010
Engedett a magyarországi cigányság követelésének a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF), a Roma Polgári Tömörülés (RPT), a Roma Polgárjogi Mozgalom BAZ- Megyei Szervezete (RPM), a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ), valamint a jelölteket állítani tudó közel egy tucat roma szervezet, akiknek összefogásával 3000 főre tehető az újszövetséget alkotó elektorok száma.
 
Az Európai Parlament szakbizottsága előtt a RomastratégiaPDF Print E-mail
Sunday, 12 December 2010
Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága tegnap tárgyalta Járóka Lívia jelentés-tervezetét a romák társadalmi befogadását célzó európai uniós stratégiáról. A dokumentum főbb pontjainak ismertetését követően az EP valamennyi frakciója támogatásáról biztosította a Fidesz európai parlamenti képviselőjét.
 
Új fejezetet nyitunk a cigányok és a többségi társadalom viszonyábanPDF Print E-mail
Friday, 10 December 2010
A roma kisebbség sorsának javítását célzó programokról, a romakérdés európai dimenziójáról folytatott tárgyalásokat pénteken Berlinben a közigazgatási és igazságügyi minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.
 
Cigánysors, sajtószabadság, melegjogok: 2010 kérdéseiPDF Print E-mail
Friday, 10 December 2010
Előrelépés nem történt, a jogbiztonság inkább csak romlott az elmúlt egy évben: a cigányság helyzete továbbra is siralmas, a társadalom passzív, a szólás-és sajtószabadságot pedig 1989 óta nem látott veszélyek fenyegetik - állítják jogvédő szervezetek. Szerkesztőségünknek az AI Magyarország, a MEJOK és a TASZ vezetői nyilatkoztak az emberi jogok világnapján.
 
Áldozatok a reménytelenségbenPDF Print E-mail
Friday, 10 December 2010
Nyomorban és lakás nélkül él ma is a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság áldozatainak családja. Másfél éve Molotov-koktélokat dobtak a cigánytelep végén lakó háromgyerekes Csorba család házára, a menekülő családfőt, és ötéves kisfiát, Robikát agyonlőtték. Az özvegy szülei segítségével küszködik a hétköznapokkal és a két életben maradt gyereke nevelésével: a világ mára elfeledkezett róluk.
 
Beletörik a bicskánk a romastratégiába?PDF Print E-mail
Friday, 10 December 2010
Nem kisebb feladatra vállalkozik Magyarország, mint hogy soros uniós elnöksége alatt kidolgozza a hiánypótló egységes európai romastratégiát. Konkrétumokról egyelőre keveset tudni, áprilisra azonban el kell készülnie az anyagnak.
 
Balog: kiemelt támogatás a hátrányos helyzetűek ösztöndíjára és lakhatásáraPDF Print E-mail
Thursday, 09 December 2010
A jövő évi költségvetésben kiemelt összeg áll majd rendelkezésre a hátrányos helyzetűek ösztöndíjára, és fokozottan támogatni akarja a kormány a lakhatási körülmények javítását is - erről Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt az MTI-nek a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve záró rendezvényének szünetében.
 
"Polgárjogot nyert a zsidózás, a cigányozás"PDF Print E-mail
Thursday, 09 December 2010
Főleg szélsőjobboldali csoportok az Athena Intézet listáján Gyűlölni nem büntetőjogi kategória, a magyarországi gyűlöletcsoportok létrejöttét és terjeszkedését azonban egy normális társadalom mégsem nézheti tétlenül.
 
Ingerültek a károsultakPDF Print E-mail
Thursday, 09 December 2010
Az iszapkatasztrófa károsultjainak 100-250 ezer forint közötti újabb egyszeri pénzadományt osztanak ki a napokban. A karácsony előtt felajánlott jelképes összeg azonban nem megnyugtatja, inkább ingerültté teszi a térségben élő érintetteket - tudtuk meg a helyszínen -, hiszen a valódi kártalanítás még mindig várat magára. Devecserben a helyi cigány önkormányzat elnöke szerint ezernyi roma sorsa bizonytalan.
 
Senkit nem zavar a romákat gyalázó felirat SzegedenPDF Print E-mail
Thursday, 09 December 2010
Egy-két "ismeretlen elkövetőben" annyira túlcsordult a gyűlölködés, hogy erős kényszert érzett arra, hogy a szegedi Hont Ferenc és Gyöngyvirág utca sarkán álló társasház falára - nagyjából hatvan centis betűkkel - felfesse: "Halál a romákra". Hasonló (Cigány meg halsz [sic!]) felirat "ékeskedett" a hódmezővásárhelyi Andrássy úton is, de azt már eltávolították.
 
Szembesítené a cigányokkal Európát a kormányPDF Print E-mail
Wednesday, 08 December 2010
A magyar kormány legnagyobb szabású vállalása a januárban induló uniós elnökségre az európai romastratégia megalkotása. A francia cigánytáborok nyári felszámolását követő európai politikai és társadalmi vita mutatja, hogy a kérdés megoldása kemény dió lesz. Ezt nehezítheti, hogy az [origo] információja szerint a kormány olyan stratégia kialakításán gondolkozik, amit a tagállamoknak kötelezően végre kellene hajtaniuk.
 
Cigány gyerekek: óriási blődséget mondott a fideszesPDF Print E-mail
Wednesday, 08 December 2010
Hosszú idő óta kérdés, hogy hogyan haladnak jobban a valamilyen okból hátrányból induló gyerekek a tanulásban. Az új közoktatási törvény tervezetéből az derül ki, hogy több kis létszámú, közel azonos képességű gyerekekből álló csoport lehet az iskolákban, mint eddig.
 
Tíz roma családot emelnének ki a méltatlan körülményekbőlPDF Print E-mail
Wednesday, 08 December 2010
Egy pályázat révén hetényi cigány családokat költöztetnének máshová, jobb körülmények közé - az új „szomszédok" nem igazán örülnének neki.
 
Horváth Tibor Nádudvari CkÖ nyílatkozataPDF Print E-mail
Wednesday, 08 December 2010
Horváth Tibor Nádudvari CkÖ nyílatkozata
 
Nyilvános - SAJTÓMEGHÍVÓPDF Print E-mail
Wednesday, 08 December 2010
Fővárosi cigány önkormányzati képviselőként meg kell szólalnom és fel kell emelni szavamat a nyilvánosság előtt annak okán, hogy a Fővárosi Cigány Önkormányzat 2010. november 15-ei közgyűlésén a „Múltunk közös lesz a jövőben is" című díj kapcsán Tarlós István főpolgármester úrnak közpénzen, egy gesztus alapján aranygyűrűt ítélt meg.
 
Roma gyerekek RomániábanPDF Print E-mail
Tuesday, 07 December 2010
A hivatalos adatok alábecsülik a romák számát, mert sokan el akarják kerülni a 'gettó szégyenbélyegét'. Főleg azokban az országokban, ahol a cigány, roma szó azt is jelenti, hogy kirekesztés. A romaellenes diszkriminációtól való félelem a munkaerőpiacon, az oktatásban, az egészségügyben a legszembetűnőbb.
 
Virgács a magyar kormánynakPDF Print E-mail
Tuesday, 07 December 2010
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a globális pénzpiac furkósbotjának szerepét betöltő nagy nemzetközi hitelminősítőknek édesmindegy, hogy a magyar kormány milyen áldozatok árán faragja le a költségvetési hiányt az általuk is elvárt szintre.
 
"Az egykultúrájú rendvédelmi szerv erőtlen"PDF Print E-mail
Tuesday, 07 December 2010
Rendészeti programot indított roma fiataloknak az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület (ERRBKE); az egyéves program során Magyarország keleti régióiban élő, hátrányos helyzetű cigány fiatalok számára nyújtanak bűnmegelőzési, rendészeti és szabadidős foglalkozásokat - közölték a program elindítói hétfőn Budapesten.
 
MACIFÉSZ elektori gyűlésPDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége 2010. december 6-án elektori gyűlést tartott Pápán, ahol a megjelent képviselőket a MACIFÉSZ elnöke arról tájékoztatta, hogy kivel és miként kötünk együttműködési megállapodást a 2011. január 9-i területi és országos cigány kisebbségi önkormányzati választáson. Kozák János a MACIFÉSZ elnöke elmondta, hogy országosan 138 képviselője van a szervezetnek.
 
Cigányszervezetek marakodnak egymással a Költségvetési Tanácstól elvett pénzértPDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010
A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom-elnök Farkas Flórián berágott a MACIKÁ-s, szintén fideszes Varga József képviselőre, és magának akarja megszerezni a megsemmisítendő Költségvetési Tanács 825 millió forintját. A kormány Farkas Flóriánnak adná a pénzt. Most már Rogán Antal is, pedig nemrég még a MACIKÁ-t stafírozták volna ki.
 
Bulgária teljesítette a feltételeket, s felkészült arra, hogy 2011 közepén csatlakozzon a schengeni PDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010
Bulgária teljesítette a feltételeket, s felkészült arra, hogy 2011 közepén csatlakozzon a schengeni övezethez. Uniós partnereitől, így a bolgár és a román belépést kitolni akaró franciáktól és hollandoktól Szófia reális megítélést vár el. Erről is beszélt a Népszabadságnak adott interjújában a minap Budapesten tárgyalt Nikolaj Mladenov bolgár külügyminiszter.
 
Elcsatolt pénz csalóknakPDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010
„Álláspontom szerint sem megoldott a magyarországi romákat segítő ösztöndíjprogramok helyzete, és a jelenlegi szabályozás a származás és az identitás meghatározásának hiánya, illetve nem megfelelő alkalmazása miatt a gyakorlatban jelentős visszaélésekre adnak lehetőséget" - írta válaszul egy újságírói kérdésre 2009. augusztus 10-én Kállai Ernő kisebbségi ombudsman a Magyarországi Cigányokért Közalapítványról (Macika) készülő riport kapcsán.
 
Több mint negyven film a második Cigány FilmfesztiválonPDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010
Ismét megrendezik a Cigány Filmfesztivált; a hétfőn kezdődő és december 11-ig tartó rendezvénynek a VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Ház, a Napház (volt Nap Mozi) és az Örökmozgó Filmmúzeum ad otthont.
 
"Hiteles cigány vezetőket!"PDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010
Nem kerülhető el a felelősségre vonás a roma felzárkóztatásra szánt pénzek elherdálásában - jelentette ki Farkas Flórián. A Lungo Drom elnöke szerint a megújulás a cigány vezetők hitelességén múlik. A somogyi jelöltek ma tanácskoztak a Megyeházán, felkészülvén az országos cigány önkormányzati választásokra.
 
Vége a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak?PDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
2010-12-03, péntek - A korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg nem a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány MACIKA) fogja kezelni a roma ösztöndíjakat. A Roma Sajtóközpont parlamenti forrásból származó információi szerint a MACIKA jövőre már csak roma kulturális programokat támogathat.
 
Felhívás orvosi pályára készülő roma/cigány fiatalok részérePDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
A Semmelweis Egyetem és az Avicenna International College ismételten meghirdeti roma orvosképzésre irányuló intenzív előkészítő programját, melyre jelentkezhetnek 2011-ben érettségizők, ill. az előző négy évben középiskolai végzettséget szerzett, magukat roma/cigány identitásúnak valló fiatalok, akik orvosi pályára készülnek.
 
Csík Tamás: Tarlós begyűrűzve, meggyűrűzve?PDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
„Remélhető, hogy Tarlós István főpolgármesterben van önbecsülés és morális tartása, és érdemek nélkül nem veszi át ezt a gyűrűt, tehát visszautasítja a Fővárosi Cigány Önkormányzatnak eme nagyvonalú gesztusát."
 
Összefognak az illegális szemétdombok felszámolásáértPDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
Az illegális szemétlerakó helyek felszámolásáért fog össze a kaposvári cigány kisebbségi önkormányzat és a Városgondokság.
 
Tíz évet kapott Svájcban a cigánylányokat futtató magyarPDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
Tíz év börtönre ítéltek Svájcban egy magyar állampolgárt, aki 15 magyarországi és romániai cigány lányt kényszerített prostitúcióra Zürich utcáin.
 
Kiss Norbert roma újságírókkal találkozott a Sándor-palotábanPDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
Az újságíróképzéssel és a képzés utáni munkavállalással kapcsolatos nehézségekről tárgyalt négy roma újságíróval Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője csütörtökön a Sándor-palotában.
 
Politikai FelhívásPDF Print E-mail
Friday, 03 December 2010
Hamarosan, 2011. január-9-én kerül sor a területi és az országos kisebbségi önkormányzati választásokra.
 
Egyetértésben az uniós intézmények: Romastratégiára van szükségPDF Print E-mail
Thursday, 02 December 2010
Az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának tegnapi és mai közmeghallgatásán került bemutatásra Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) által készített, a romák társadalmi befogadását célzó uniós stratégiával kapcsolatos jelentés. A közmeghallgatáson jelenlevők egyetértettek: összeurópai prioritás a romák társadalmi befogadásának előmozdítása és egy európai romastratégia megalkotása.
 
Pókerblöff, a cigányok bőrére!PDF Print E-mail
Thursday, 02 December 2010
A cigány közélet királyai újabb közös pókerjátszmába kezdtek. A tét nem kicsi: ki legyen a 2011-2015 közötti OCÖ elnök, a régi-új király? (Hiszen mindketten regnáltak már 8-8 évet, melyről a számvevőszéki jelentések egyaránt lesújtó képet adnak.)
 
HBO - RomazsarukkalPDF Print E-mail
Wednesday, 01 December 2010
Egyszerre mutatja be a romák és a rendőrök mindennapjait az HBO e héten induló új sorozata. Három történet - egy széria.
 
Jó befektetés iskolába küldeni a romákatPDF Print E-mail
Wednesday, 01 December 2010
Magyarországon ma minimális számban jutnak el a felsőoktatásig a romák. Ez más szempontokon túl az országra jelentős gazdasági terheket ró, 19 millió forint kiesést okoz. Az önkormányzati fenntartású Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK) műhelykonferenciája az oktatásra fókuszálva arra kereste a választ: milyen beavatkozásokkal lehetne elérni, hogy a roma fiatalok mind többen eljussanak az érettségiig, s így azután jelen lehessenek a munkaerőpiacon.
 
Cigánykérdés: létjogosultságuk van az etnikai alapú ösztöndíjaknakPDF Print E-mail
Wednesday, 01 December 2010
Csaknem félezer diáknak nyújtott tanulmányi ösztöndíjat idén a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ. Balogh Tímea oktatásszervező szerint az utóbbi pár évben már piacképes szakmákat választanak az ösztöndíjasaik. A budapesti Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumban belügyi és rendészeti ismeretekből érettségizhetnek a nappali tagozatos gimnazisták. Messing Vera, az MTA Szociológiai Intézetének kutatója szerint a roma diákokat nem csak szociális helyzetük miatt éri hátrány, hanem etnikai hovatartozásuk miatt is.
 
Meghívó Galyas Éva Klára - Rólam vagy rólad című verses kötetének bemutatójáraPDF Print E-mail
Wednesday, 01 December 2010
Időpont és helyszín: 2010. december 14. 16:30 - Uránia Filmszínház.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk