Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Egykulcsos adó, két katasztrófa, három csapás, öt kisposta - Féléves az Orbán-kormányPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Fél éve lépett hivatalba a Orbán-kabinet; a kormányzati kommunikációs államtitkárság ebből az alkalomból összefoglalta a kabinet eddigi főbb intézkedéseit.
 
Saját polgárőrséget és földet akarnak a romákPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Baranyi Lajos Dezső (Csocsó), a kisebbségi grémium elnöke közölte: szorgalmazzák, hogy készüljön el a cigányság szociális térképe.
 
Egy évet kapott az illegálisan plakátolóPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Enyhítve az elsőfokú ítéletet egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly a Magyar Gárda nevében a cigányságot fenyegető plakátot helyezett el Rakamaz több pontján - tájékoztatta a bíróság elnökhelyettese, szóvivője kedden az MTI-t.
 
Bilincsben vitték el a rendőrtPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Bilincsben vitték el a munkahelyéről a szegedi rendőrség egyik volt munkatársát. Egyike lehetett azoknak, akik rátörtek egy roma családra még tavaly és ki akarták rabolni őket.
 
Képtelen együttdolgozni: lemondott a polgármesterPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Lemondott posztjáról a Zala megyei Miháld polgármestere, Mándó Tibor. A településen december elsejétől, az időközi választásokig, az alpolgármester látja el a feladatokat.
 
Ruszin kisebbségi önkormányzat alakultPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kapujában, Tiszavasváriban korábban is működött a helyi cigány kisebbségi önkormányzat. A 2010-es októberi önkormányzati választások után a közelmúltban megalakult immár második helyi kisebbségként a ruszin kisebbségi önkormányzat.
 
Befogadták Varga József módosító javaslatátPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
A kormány a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott ellenzéki módosító indítványok egyikét sem támogatja, de „befogad" minden, kormánypárti javaslatban megfogalmazott felvetést.
 
Magyar romák ügyében döntött a kanadai Legfelsőbb BíróságPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Egyelőre nem adják ki Magyarországnak azt a két magyar roma menekültet, akiket itthon csalásért keresnek - döntött a kanadai Legfelsőbb Bíróság, amely ezzel a szövetségi igazságügyminisztert felhívja korábbi döntése megváltoztatására.
 
Uniós szégyenpad várhat ránkPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
December 10-én Párizsban lesz a záró rendezvénye a szuperlézer projekt előkészítő szakaszának. A cseh, román és magyar együttműködésben megvalósuló különleges beruházás, melynek nagyobbik hányadát hazánk vállalta, siker helyett akár kudarctörténet is lehet.
 
Hatmillió forintért oda a tisztesség?PDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Sztojka Katalin közel 25 éve védi a romák jogait, képviseli az érdekeiket. Egy másodfokú bírósági ítélet szerint most megbotlott, ezért öt évre börtönbe kell vonulnia, és oda a becsülete.
 
Ingyenreggeli a rászoruló gyermekeknekPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Iskolai napokon ingyenreggelit adnak Komlón a rászoruló gyermekeknek. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében indult programban 50-60 diák vesz részt. A pénzt magánadományokból teremtik elő.
 
Európában az Orbán-kormány lett a példaképPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Miközben Kelet-Európában alig javul a cigányok sorsa, van Budapesten egy merész államtitkár, akinek tevékenysége a romák sorsára irányul - írja a balliberális német lap.
 
Új fordulat várható az állítólagos háborús romabizniszbenPDF Print E-mail
Friday, 26 November 2010
Eljárási hibák miatt fellebbez az öt évre ítélt roma kisebbségi vezető ügyvédje.
 
A ketrecember - Horváth Árpád magáncsillagaPDF Print E-mail
Friday, 26 November 2010
A kirekesztés, az elmúlt húsz év rossz romapolitikája miatt egy órára ketrecbe zárta magát a Blahán Horváth Árpád. A fiatal cigány férfi krisztusi korba lépett, megkomolyodott, tüntetést szervezett, látványos akciókon töri a fejét, és egyesületet készül alapítani. Vigyáz az öccsére, nehogy elkallódjon, de a népéért is tenni akar. Az önjelölt roma jogvédő portréját PUNGOR ANDRÁS rajzolta meg.
 
Nemere István: A cenzúra a fejekben vanPDF Print E-mail
Friday, 26 November 2010
Cigányok című új művében mindenkinek odacsap, tíz nap alatt írta meg a szeptember 11-ei terrortámadás történetét, illetve körüllengi a Titkok könyvének, valamint harmincöt évnyi krimi-, fantasztikus és ifjúsági irodalmi életműnek a legendája. Emellett ő Melissa Moretti, valamint Stefan Niermeyer, a náci történelem ismerője.
 
Harmad fokon sem rendelték el a Pécsi utcai iskola bezárásátPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Irreálisnak és megalapozatlannak minősítette a Legfelsőbb Bíróság az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány azon igényét, hogy a kaposvári önkormányzat zárja be a Pécsi utcai Általános Iskolát és az oda járó cigány származású gyereket küldje másik iskolába.
 
Romapolitika: beindul a kormányPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Ösztöndíj, koordinációs központ, egyházi közmunka.Lassan körvonalazódik, mit akar kezdeni a kormány a romaüggyel. Farkas Flórián felelősségre vonást sürget.
 
Roma-gyilkosságok: éheznek az áldozatok rokonaiPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
A romák elleni fegyveres támadások áldozatainak megsegítésére jótékonysági árverést szervez kortárs képzőművészek alkotásaiból a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus. Daróczi Ágnes, a Phralipe elnöke szerint kenyérgondokkal küzdenek a meggyilkolt romák családtagjai.
 
Balog Zoltán: Roma Koordinációs Központ alakulPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Az előző kormány által működtetett Roma Integrációs Tanács utódjaként Roma Koordinációs Központ alakul - jelentette be a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán, egy roma integrációval foglalkozó konferencia első napján Esztergomban.
 
Roma civilek: nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsárólPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Nem támogatják a roma civil szervezetek Farkas Flórián centralizált roma politikájának a tervét. Az Autonómia Alapítvány igazgatója szerint attól nem lesz átláthatóbb a pályázati támogatások felhasználása, ha egy kézben, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosnál összpontosul a pénzosztás, a Rádió C igazgatója pedig azt mondja, hogy nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsáról.
 
800 milliós éket vert fideszes képviselők közé a MacikaPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Egy cigányokat támogató alapítvány költségvetése miatt alakulhat ki feszültség a Fidesz frakciójában. A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, Farkas Flórián megszüntetné az alapítványt, míg egy frakciótársa plusz 800 millióval támogatná működését. Vezető fideszes politikusok nyilatkozatai alapján Farkas ötlete el fog bukni. A képviselő nem kívánta kommentálni a kialakult helyzetet az [origo]-nak.
 
Meghívó: "Jövőnk-most!" - A FROKK oktatási műhelykonferenciájaPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
„Jövőnk - most!" a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK)  oktatási műhelykonferenciája 2010. november 30. kedd 10.00-15.00
 
Nyílt levél Farkas Flóriánnak és Balogh Miklós, Boxinak a Hajdú-Bihar megyei Lungo Drom elnökénekPDF Print E-mail
Wednesday, 24 November 2010
Tisztelt Urak! Teljes mértékben egyetértek törekvéseitekkel, mely szerint új cigánypolitikára van szükség, amely 3 pilléren nyugszik: törvényesség, erkölcs, szakmaiság. Abban is egyetértünk, hogy ezen a szűrőn mindenkinek meg kell rostáltassa magát.
 
Blikk: Orbán Viktor készül az EU-elnökségrePDF Print E-mail
Wednesday, 24 November 2010
Orbán Viktor az EU-elnökség vezetőjeként a romastratégia és a népességfogyás megtárgyalását jelölte meg legfontosabb teendői között a Blikk szerdai számában megjelent interjúban; a nyugat-európai körúton járt miniszterelnök fontos kérdésnek nevezte Európa energiaellátását, ezen belül Kelet-Európa energiafüggőségének csökkentését is.
 
Nem tudták fenntartani, így visszaadták az épületetPDF Print E-mail
Wednesday, 24 November 2010
Visszaadta a települési önkormányzatnak a szekszárdi roma közösségi ház épületét a város cigány kisebbségi önkormányzata - közölte a kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-vel.
 
Zsigó Jenő: be lehetne perelni Farkas FlóriántPDF Print E-mail
Tuesday, 23 November 2010
A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, Farkas Flórián azt mondja: átlátható gazdálkodást akar, ezért feltételeket szab a támogatás odaítéléséhez. A roma parlament vezetője szerint Farkas Flórián ellehetetleníti a cigány érdekképviseleteket.
 
"Fontos, hogy a cigányság integrációja felgyorsuljon"PDF Print E-mail
Tuesday, 23 November 2010
A fideszes Varga József fenntartja azt az indítványát, a Költségvetési Tanács (KT) 835 millió forintos támogatásából csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át. Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági munkacsoportjának vezetője szerint a képviselőcsoport támogatni fogja az indítványt.
 
A rend is elfordul a holokauszttagadó püspöktőlPDF Print E-mail
Tuesday, 23 November 2010
A holokausztot tagadó angol püspököt, Richard Williamsont az a veszély fenyegeti, hogy kizárják a konzervatív Pius testvéri közösségből - írta hétfőn a Der Tagesspiegel.
 
Kiskunlacháza: 19 évet kapott a gyilkosPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Tizenkilenc év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság első fokon a kiskunlacházi gyermekgyilkost hétfőn; P. Józsefet erőszakos nemi közösülés, emberölés és kifosztás miatt ítélték el.
 
Szűrővizsgálat az ózdi Hétes-telepenPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Három orvos és három mentőtiszt végzett szombaton 10-16 óra között szűrővizsgálatot a cigányok lakta ózdi Hétes-telepen. A közel száz önként jelentkező páciens között nem volt fertőzőbeteg, viszont többeknek tüzetesebb vizsgálatot ajánlottak az egészségügyi szakemberek.
 
Keményen bírálták a kormánytPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
A nemzeti együttműködés rendszere akkor lesz több üres jelszónál, ha a Fidesz megváltoztatja az érdemi egyeztetést nélkülöző eddigi parlamenti és kormányzati gyakorlatot - hangzott el a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) hétvégi tisztújító kongresszusán. Az elnöki poszton megerősített Pataky Péter bírálta a kormányt, amiért alapvető jogokat sért meg.
 
A romák 40%-át diplomához kell juttatniPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
További erőfeszítéseket kell tenni a roma gyermekek oktatásának támogatására - állapították meg az európai uniós tagországok illetékes miniszterei.
 
Évekig lopták, pazarolták a romák pénzétPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Soron kívüli eljárás lefolytatását kezdeményezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint az elmúlt években intézményesített lopás folyt a romatámogatások rendszerében.
 
Megszámolják-e a cigánygyerekeket?PDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerint törvénytelen azoknak a kutatóknak a tevékenysége, akik adatokat gyűjtöttek a magyarországi roma gyermekek számáról. A vélemények megoszlanak, csöppet sem kiforrottak.
 
"A cigányság nélkül gyengébb lenne a nemzet"PDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
A történelmi egyházak támogatásának köszönhetően tarthatja meg havonta esedékes találkozóit a Roma Szakkollégium, amely kulcsszerepet kíván játszani a roma közélet új alapokra helyezésében.
 
Elvonják a Költségvetési Tanács pénzének jó részétPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
A Fidesz frakciója valószínűleg megszavazza azt a képviselői indítványt, amely elvonná a Költségvetési Tanács pénzének nagy részét. A 835 millióból mindössze tizet hagynának meg, az így fennmaradó 825 millió forintot pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány számára csoportosítanák át.
 
Cigány származásuk miatt közösítették ki a gyerekeket?PDF Print E-mail
Saturday, 20 November 2010
Két olyan eset is a tudomásunkra jutott, amely roma gyerekeket érint. Nagykanizsán az elsős Alex és szülei számára nem éppen zökkenőmentes az iskolakezdés. Nován bottal vertek fejbe egy négyéves óvodás kisfiút.
 
Betiltatná a Kuruc.info-t a SZEMAPDF Print E-mail
Saturday, 20 November 2010
Szalai Annamáriához fordul petíciójával a Szabad Emberek Magyarországáért Párt, nyílt levelükben rámutatnak: az oldal rendszeresen megsérti az etnikai, kulturális és vallási kisebbségek, elsősorban a zsidóság és a cigányság, valamint a homoszexuálisok jogait.
 
Ítélet az osztrák "megbékélési alap" ügyébenPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Jogerősen egy év, tíz hónap, illetve öt év közötti szabadságvesztéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla annak a bűnbandának az irányítóit, akik több száz millió forinttal károsították meg az osztrák "megbékélési alapot" a második világháború során Ausztriába kényszermunkára elhurcoltak kárpótlására benyújtott valótlan kérelmekkel.
 
Nyílt levél Navracsics Tibor - Miniszter Úrhoz!PDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Tisztelt Miniszter Úr! Az Ön frakciótársai 1989-ben, a rendszerváltás előtt azért szálltak szembe az akkori hatalommal, hogy a „nemzetnek függetlensége", és „politikai szabadsága", „polgári demokráciája" legyen. Azt mondták akkor, „ma sem engedünk a 48-ból, így nem engedünk 56-ból sem." Önökkel együtt hittel valljuk ezt!
 
Orbán biztosa zároltatta a romáknak szánt pénzeketPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Reménytelennek látom a hazai cigányság helyzetét - mondta a STOP-nak egy roma politikus, aki Farkas Flóriánnak, a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosnak a minap nyilvánosságra került központosító kijelentéseiről mondott véleményt.
 
Segítség az iszapkárosultaknakPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Sportkarácsonyt rendeznek Ajkán, jótékonysági gálaműsort tartanak Pakson és Dunaföldváron, a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat takarítási munkával segédkezett, egy szigetszentmiklósi iskola tanulói pedig pénzt gyűjtöttek a károsultak megsegítésére.
 
Összeírják a cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Ungvár - Az összeírást követően totális egészségügyi szűrést végeznek a roma lakosság körében, mert a közösségen belül terjed a tébécé.
 
Farkas Flórián mindent felvállalPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Farkas Flórián: "minden általam elmondott szót és kijelentést vállalok".
 
KÖZLEMÉNY - Még a nyomorunkat is ellopták!PDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettesei Ifj. Bogdán János és Balog József, a mai napon feljelentést tettünk ismeretlen tettes/tettesek ellen a Fővárosi Főügyészségen csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés bűncselekmények elkövetése miatt.
 
Csík Tamás: Válasz Farkas Flórián hangjára, politikai retorikájáraPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Tisztelt OCÖ-képviselő, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úr! Kedves Farkas Flórián!
 
Romaintegráció: Kulcsszerepben a kisvállalkozások és a lakhatási körülmények javításaPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) tegnap Dimitar Ivanovval, a bulgáriai Kisvállalkozói Szövetség igazgatójával tárgyalt a kis- és középvállalkozásoknak a romák foglalkoztatottságának elősegítésében játszott szerepéről. A néppárti frakció Roma Munkacsoportjának elnöke ezután harminc romániai polgármesterrel találkozott.  
 
Friss vagyonbevallások! Tarlós, Rogán, Pokorni, mint lakáshitelesPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Lejárt a törvényben előírt 30 napos határidő, a fővárosi közgyűlés október 4-én megválasztott tagjainak múlt héten le kellett adniuk a vagyonnyilatkozataikat. Az Index.hu összeállításából kiderül, hogy van a közgyűlésben ingatlanmogul elempés, aki havi kétezer dollárt keres a romák jogain, szinte vagyontalan jobbikos, szerény főpolgármester és cédégyűjtő szocialista.
 
Orbán szerint a diktatúra hatékonyabb volt a romák foglalkoztatásábanPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
A 2011 első felében esedékes soros magyar EU-elnökségről beszélt a Le Figaro című francia napilapnak adott interjúban Orbán Viktor kormányfő. Orbán azt mondta: kénytelen megállapítani, hogy a romák képzése és foglalkoztatottsága szempontjából a diktatúra hatékonyabb volt. 
 
Küldj cigánygyereket!PDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Magyarország - Nem vagyunk meglepődve, hazai sajátosság a cigánysággal poénkodni. A sajátos roma névadási szokásokat lovagolja meg a Facebook alkalmazása. Látta ezt a kisebbségi ombudsman?
 
Cigányok idejePDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Párizs környéki illegális romatáborokban és egy Orléans határában időző lakókocsi-karaván helyszínén forgatott filmet szeptember utolsó hetében a Duna televízió öttagú stábja. A Mundi Romani dokumentumsorozat készítői különösen feszült időszakban találkoztak filmjük szereplőivel, pár héttel az után, hogy Sarkozy elnök utasítására megkezdődött a romániai és bulgáriai romák erőltetett hazatelepítése. A közel félórás riportfilmet pénteken 15 óra 20 perckor vetíti a Duna TV.
 
Mélycigányság: apály, dagályPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Debrecen - Vendég. Sok év után nagyobb öröm látni, mint hallgatni. Olyasmit mond, amibe szülőként, tanárként, magyarként, cigányként is bele kell remegni. Ha nem halni. Mesél a 17 éves Tibiről, aki magántanuló lesz. Mert két saját és két nevelt gyereke van.
 
Visszaadják a cigányok a városnak, mert nincs pénzük ráPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
A cigány önkormányzat visszaadja a városnak a Rákóczi utcai Roma Közösségi Házat.
 
Botrányos provokáció - A T. Ház jegyzője cigányozós lánclevélben provokálja a ParlamentetPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Levelet küldött Lenhardt Balázs a Parlament jobbikos jegyzője a képviselők egy részének. Az interneten is olvasható üzenet Nyíregyházáról Kanadába emigrált romák egy csoportján gúnyolódik.
 
Az elrettentésPDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Miskolcon egy bíró nagyon hosszú börtönbüntetéseket rótt ki egy „rossz helyre tévedt" autó utasaira támadó cigányok ügyében. A tatárszentgyörgyi gyilkosság utáni pánikhangulatban, egy félreértés miatt támadó cigányok „üssétek a magyart" kiáltásokkal biztatták egymást, amit a magyarellenesség bizonyítékának tekint a bíróság. Elfogadott tárgyi bizonyítékként egy baseballütőt is, amelyre valaki rávéste, hogy „halál a magyarokra".
 
Kállai: nemzetpolitikai öngól a kisebbségi ombudsmani intézmény leértékelésePDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Kállai Ernő szerint ha leértékelődik, vagy megszűnik a kisebbségi ombudsman intézménye, azzal az Országgyűlés "nemzetpolitikai öngólt rúg".
 
Pert nyert a kiskunlacházi polgármester az őt elmarasztaló jogvédőkkel szembenPDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az Egyenlő Bánásmód Hatóság januárban hozott határozatát, amely szerint Kiskunlacháza polgármestere a 2008-ban történt gyermekgyilkosság kapcsán tett megnyilatkozásaival megsértette az egyenlő bánásmódról szóló törvényt. A hatóságot új eljárás lefolytatására is kötelező bírósági döntésről Kiskunlacháza független polgármestere tájékoztatta kedden az MTI-t.
 
Most dühösek és csalódottak vagyunk!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
2010. november 16-án a Jobbik országgyűlési képviselői meggyalázták az első köztársaság vezetőjének, Károlyi Mihálynak a szobrát.
 
Kolompár Orbán kiáll a cigánytanulók segítése mellett, - a Macika rendszere megváltozottPDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Kolompár Orbán kiáll a cigánytanulók segítése mellett, - a Macika rendszere megváltozott
 
A cigánymissziós tanács elnököt választottPDF Print E-mail
Tuesday, 16 November 2010
A koordináció lehetséges irányairól szóló eszmecserével folytatta munkáját a MRE szeptemberben megalakult Református Cigánymissziós Tanács. A testület tagjai közül megválasztotta az elnököt is: a poszt a beás cigány, albertirsai presbiter Kamarás Istváné lett.
 
Január 9-re tűzte ki az OVB a területi és az országos kisebbségi választásokatPDF Print E-mail
Tuesday, 16 November 2010
Január 9-re tűzte ki a területi és az országos kisebbségi választásokat hétfő esti ülésén egyhangú döntésével az Országos Választási Bizottság (OVB).
 
Mi Pokornival legalább egy nyelvet beszélünkPDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Ellenreformáció - így jellemzi Magyar Bálint egykori SZDSZ-es szakminiszter, szociológus mindazt, ami az oktatásban zajlik. A vége ennek szerinte az állami gettóiskolák és az adópénzekből fönntartott elitiskolák végleges szétválása lesz.
 
Cigányozás a parlamentben - megélhetési gyerekszülésre apellálnak?PDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Szaporodó kedvű romák, védelembe vett nyugdíjasok és az országot elárasztó szenny - mindezt napirend előtt tárgyalta az országgyűlés, mielőtt rátértek volna a 2011-es költségvetés vitájára. Harrach szerint a méret a lényeg.
 
Pályázati felhívásPDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány Kuratóriuma közösen pályázatot hirdet a 2010-es évre gimnáziumi, és érettségit adó szakközépiskolai, a hat évfolyamos gimnáziumok 9., 10., 11., 12. osztályos, valamint a nyolc évfolyamos gimnáziumok 9., 10., 11. és 12. osztályos nappali tagozaton tanuló, magyar állampolgárságú hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű* cigány diákok részére 4,0-től 5,0 tanulmányi átlagig.
 
Vall a Fivérek sztárja: "roma származásom miatt triplán kellett bizonyítanom"PDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Rasszisták a magyar iskolások? Jobban szeretnék a fiatalok, ha nem lennének cigányok az osztályukban? Ez volt a témája az U26 Vitaszínház csütörtök este rendezett szeánszának, ahol a megjelentek - többségében középiskolás fiatalok - romák és nem romák egyaránt, mondhatták el egymásnak véleményüket a vegyes osztályokról, az iskolai szegregációról, a romákat érintő pozitív diszkriminációról, és az előítéletekről az oktatásban.
 
Cigány anya roma gyermeke, magyar földönPDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Roma, cigány vagy magyar? Magyarország legnagyobb kisebbségét nem könnyű néven nevezni. A „cigány" lehet bántó, hiszen a magyar nyelvben sokszor kapcsolódik hozzá pejoratív jelző, viszont a „roma" szó néha túl homályos és elidegenítő. A köznyelvet figyelve néha az az érzése az embernek, hogy „jó" cigány magyarul a roma, a „rossz" roma pedig a cigány.
 
Reding szerint botrányos a romák helyzete EurópábanPDF Print E-mail
Saturday, 13 November 2010
Botrányos az, amilyen körülmények között a romák Európában élnek - jelentette ki pénteken Viviane Reding.
 
Lováré nyelvre is lefordították a liturgia állandó részeitPDF Print E-mail
Saturday, 13 November 2010
Világiakat és romákat is be kell vonni a lelki gondozói munkába - mondta Dúl Géza, a váci katolikus egyházmegye cigánypasztorációs referense az MTI-nek annak kapcsán, hogy a Magyar Szalézi Rendtartomány a cigányság lelki gondozásáról rendezett konferenciát pénteken Budapesten.
 
Farkas Flórián szerint új romapolitika kellPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Farkas Flórián miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő szerint vissza kell adni a hazai cigány népesség tartását, büszkeségét, ezért új romapolitikára van szükség, amely minden idők legnagyobb összefogását hozza magával.
 
A cigányság felzárkóztatása nem csak etnikai kérdésPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
A magyarországi cigányság felzárkózása nem csupán etnikai, hanem társadalmi és szociális-gazdasági kérdés is - emelte ki Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy pénteki budapesti konferencián.
 
Számtanból elégtelen, kommunikációból jelesPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Úgy tűnik, hogy az Országos Cigány Önkormányzat mandátumszerzése nem a valós érdekképviseleten, hanem a kommunikációs háborúban fog eldőlni. Csodálkozva olvasom az MCF-es nyilatkozatokat, mely szerint mára 3.000 elektort tud magáénak Kolompár Orbán szövetségkötései eredményeképp. Néhány dolgot azért tisztázzunk...
 
Kovács Koko István a cigányokkal szemben sportszerűtlen voltPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Kokó asszisztált a kereskedelmi TV2 felelőtlen retorikájához. 2010. november 10-én este beszámoltak arról, hogy egy volt ökölvívó agyonverte az élettársát. Ezzel kapcsolatban ismét előjött a cigánytéma és újra negatívumként.
 
Egy új roma együttműködési rendszer formálódikPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Kolompár Orbán az MCF a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke egy új együttműködési rendszer kialakításának alapjainak megteremtésével kapcsolatban hívta egyeztetésre mindazon számottevő roma szervezetek vezetőit, akik a 2010. évi kisebbségi önkormányzati választásokon kézzelfogható eredményeket értek el.
 
Az Európai Roma Zenei Szakkollégium tehetségkutató felhívása - tehetségkutatóPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Az Európai Roma Zenei Szakkollégium 2010. november 20-án meghallgatást tart Miskolcon, az Egressy Béni Zeneiskolában.
 
Életveszélyes a megtámadott romák háza PiricsénPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
- Ha a gyerekeimet elveszik tőlem, én fölakasztom magam a villanyoszlopra! - fogadkozik feldúltan Getyinás Tibor, mire a mellette ülő édesanyja, Magdolna néni fölkiált: - Nem engedem a pulyákat én sem! Akkor megölöm magam én is! Nélkülük minek éljen az ember?
 
Újraszabályozná a kormány a kisebbségi önkormányzatok finanszírozásátPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
A kormány mielőbb újraszabályozná a hazai kisebbségi önkormányzatok működését és finanszírozását, mert a kabinet szerint csak így lehet gátat szabni az etnobiznisznek, azaz a pénzügyi visszaélésekre szakosodó álönkormányzatok létrehozásának és fiktív ténykedésének.
 
Pokol Béla: A becsődölt romapolitika irányváltásra szorulPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Az elmúlt két érvized sehova sem vezető cigánypolitikájából az új kormánynak le kell vonnia a következtetéseket - hangsúlyozta Pokol Béla, az ELTE jogi kara politológiai intézetének professzora, aki egy személyben szociológus, politológus és jogász. Reményei szerint Magyarország, kihasználva a jövő évi EU-elnökségét, kezdeményező szerepet tölt majd be egy új, közös európai romapolitika kidolgozásában.
 
Valóban rasszisták és kirekesztők lennének a fiatalok? U26 Vitaszínház az U26 djuice clubshopbanPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Hogy működik az előítélet Magyarországon, akkor is, ha azt mondjuk, nincs? Mit tesz a lány, ha kiderül, hogy akivel randizik, roma? Mit szólnak ehhez a szülei, a barátai? Mit tesz a tanár, ha osztályába cigánygyerek kerül? Majd később a munkáltató, ha egy roma álláskereső pályázik hozzá?
 
Győri: A cigányság ügye egész Európát érintiPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Tisztességes, takarékos elnökségre készül Magyarország – mondta Győri Enikő a Magyar Külügyi Intézetben tartott előadásán. A Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára az MNO-nak elmondta azt is: igyekszünk megértetni Európával, hogy a cigányság régióbeli helyzete nemcsak a térség országainak kérdése, hanem az egész kontinensé.
 
A jó állam nem mond le senkirőlPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Húsz évvel a rendszerváltoztatás után éppen itt az ideje, hogy a szegénység ellen radikális lépéseket tegyenek - jelentette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
 
A magyar hatóságok nem boldogulnak a rasszista bűncselekményekkelPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
A romákra potenciális elkövetőként tekintenek a rendőrök, potenciális áldozatként alig kapnak figyelmet.
 
A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány ösztöndíj pályázatot hirdetPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány 2010. november 11-i kuratóriumi ülésén elfogadta az alábbi pályázati kiírásokat:
 
Kolompár összetrombitálja a cigányokatPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Egyeztetésre hívta Kolompár Orbán, az MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) elnöke azokat a roma szervezeteket, amelyek az októberi kisebbségi választáson jelöltet állítottak és mandátumot szereztek - tájékoztatta a roma szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-t.
 
Már a könyv is elektronikus?PDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Felkerült a digitális plázára a nyomtatásban gyorsan elfogyott e-könyvet népszerűsítő füzet. Mit kell tudni az e-book-ról?
 
Márciusra tűzi ki az első tárgyalást a bíróságPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Jövő év márciusában kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - közölte a bíróság szóvivője szerdán az MTI-vel.
 
EU-elnökként tenne a romákért MagyarországPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Cáfolja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), hogy a magyar hatóságok képtelenek volnának az itt élő romák megvédésére - ahogy azt szerdán bemutatott jelentésében az Amnesty International állította; a tárca ugyan elismeri, hogy az állampolgárok általános védelme meggyengült, ám ezért szerinte a korábbi kormányok felelősek. A tárca az EU-elnökség idejére ígéri a cigányság európai integrációs programját.
 
Roma kárpótlás: százan kaptak az osztrákoktól kicsalt pénzbőlPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Felfüggesztett börtönre, illetve pénzbüntetésre ítélte a roma kárpótlási pénzekkel visszaélő volt és jelenlegi szabolcsi cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket szerdán a Kisvárdai Városi Bíróság; az ítélet nem jogerős.
 
Minden döntés a kétharmados kormány felelősségePDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Csík Tamás, az Integrációs Roma Szövetség elnöke szerint a cigánykérdés nemzetpolitikai és nemzetbiztonsági ügy is. A civil szervezet elnökével a kormány és a roma lakosság viszonyát érintő kérdésekről beszélgettünk.
 
Annácska iskola helyett marad a színpadon?PDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Az ötödik Megasztár legfiatalabb versenyzője, hónapokig kénytelen volt kimaradni az iskolából a tehetségkutató miatt. Múlt héten kiesett a műsorból, azonban úgy tűnik, mégsem ül vissza az iskolapadba.
 
Nem vizsgálták a rasszista motivációtPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Amnesty International: a magyar hatóságok nem léptek fel hatékonyan a romákat ért erőszak ellen.
 
Káosz a parlamentben - szabálytalan szavazás?PDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Fideszes képviselők miatt bukott el majdnem a Lázár-féle javaslat a Parlamentben. A hírek szerint négy kormánypárti honatya - köztük Meggyes Tamással - is késve esett be a zárószavazásra. A demokrácia lábbal tiprása?
 
A főügyészség cáfolta, hogy még két embert elfogtak volnaPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
A Pest Megyei Főügyészség helyettes vezetője szerdán cáfolta azt a lapinformációt, amely szerint a romák elleni támadássorozat ügyében folytatott nyomozás során a rendőrök hat embert fogtak el, de kettőt később elengedtek.
 
Milliárdokba fojtott civil szervezetekPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Hiába a százszámra meghirdetett pályázat, mire lezárul az ellenőrzés, az alapítványok sora csődbe jut Az elmúlt négy évben összesen 141 milliárd forinttal segítette az állam a civil projektek megvalósulását. A szervezetek ennek ellenére úgy vélik, hogy a hazai támogatási program segítség helyett inkább tönkreteszi a civil társadalmat. A rendszer mellőz minden életszerűséget, ellenőrzéskor az eredmények helyett a papírokat kérik rajtuk számon.
 
ARANYTOLL ÚJSÁGÍRÓ ISKOLA - BEMUTATKOZÁSPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Szentesi Zöldi László vagyok. Jelenleg a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként dolgozom. Újságírónak 1993-ban szegődtem, ekkor kerültem a Chrudinák Alajos vezette Panorámához. Tíz évet töltöttem el a Duna Televízióban és a Magyar Nemzetnél. Voltam és vagyok televíziós műsorvezető (most éppen az Echo TV-nél), dolgoztam szerkesztő-riporterként, írok és szerkesztek napilapot, egy kicsit még a rádiózásba is belekóstoltam.
 
Aba-Horváth István, Dancs Mihály, Dógi János már összetartoznakPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Aba-Horváth István, Dancs Mihály, Dógi János már összetartoznak
 
Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - VakvágányPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Lungo Drom - Hosszú Út. De vajon hova vezet? Ez húsba vágó kérdés, hiszen közös szerelvényen utazik a hazai cigány közösség. A Kánaánba, vagy vakvágányra? Ez elsősorban a vezetőktől függ, akik utat, példát, mintát mutatnak.
 
Bihari János ÖsztöndíjPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat a 67/2008.05.30. közgyűlési határozat alapján ösztöndíj pályázatot hirdet cigány önkormányzati képviselők számára a 2010/2011-es szorgalmi évre.
 
Elveszett alkotmányPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
„Egy fillért vissza nem adunk" - mondta Lázár frakcióvezető az Alkotmánybíróság (AB) múlt keddi döntése után, amikor a testület eltörölte az extra végkielégítésekre kivetett „revánsadót". AB ide, AB oda, a törvényt visszamenőleges hatállyal, változatlan tartalommal megszavazzák, mert „erre van igény".
 
Botrány a T. Házban: Pörzse szarházinak nevezte a szocialistákatPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Az eset miatt estére összehívták az Országgyűlés házbizottságát.
 
Lehetetlen helyzetben az új cigány önkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
1,5 millió forintos ki nem fizetett számlát hagyott a szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat október 3-án megválasztott új testületére a korábbi vezetés, amivel szinte teljesen ellehetetlenítették a város roma lakosságának felzárkóztatását egy átgondolt programmal megvalósítani akaró testület munkáját.
 
A kilátástalan nyomor lázadást szülPDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
A cigánytelepeken ugyanannyi tehetséges gyerek születik, mint a Rózsadombon. Nem azért nem lesznek a társadalom sikeres tagjai, mert romák, hanem mert a szociális hátrány már az alultáplált anya méhében elkezdődik - állítja Iványi Gábor lelkész, aki bár nem akart közszereplő lenni, mégis az lett, mert ha méltánytalanságot lát, azonnal szóra nyitja "pörös száját".
 
Három károsult család nem jutott albérlethez DevecserenPDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
Még mindig közösségi szálláson, a helyi zeneiskola tantermeiben él három devecseri iszapkárosult család. Albérletet eddig azért nem találtak nekik, mert a bérbeadók meggondolták magukat, és mégsem adják ki a házaikat. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársa szerint "a cigányemberek albérlethez juttatása eggyel nehezebb", de a fő ok, hogy a környékbeliek inkább már eladnák ingatlanjaikat, mint hogy bérbeadják azokat.
 
Szobrot kapott Józsefvárosban a cigányok védőszentjePDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Mindenszentek ünnepén szentmise keretében megáldotta a cigányság által szentként tisztelt Boldog Ceferino szobrát a józsefvárosi plébániatemplomban.
 
A ckö nem pénzosztóhely! Kisebbség, önkormányzat nélkülPDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
Megyénk több, romák által is lakott településén nem alakult meg a cigány kisebbségi önkormányzat, mert nem gyűlt össze a választás kiírásához szükséges regisztráció. Holott például Zalakomárban és Zalalövőn is jelentős a cigányság aránya.
 
Háromszázezer ember él szegénytelepen MagyarországonPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
Több település elzárkózott a felmérésben való részvételtől, s határozatban rögzítették, hogy náluk nincs se cigány-, se szegénytelep, noha van
 
Országos cigánymissziós napot rendez az evangélikus egyházPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
Országos cigánymissziós napot rendez a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Budapesten, a Rózsák téri kollégiumi épületében szombaton, a rendezvényre mintegy száz résztvevőt várnak - közölte az egyház sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.
 
Szakértő: "A középosztály félelme" áll a romaellenesség hátterébenPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
A cigányellenesség hátterét és egyéb társadalmi jelenségeket kutatnak pénteken kezdődött, háromnapos konferencián szociológusok . A középosztály alsó rétegének állandó "félelme, státuszbizonytalansága" állhat a romaellenesség hátterében - mondta az egyik szakértő.
 
A "cigány" a "rossz" metaforájaPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
A cigányság „totális metafora lett" számos negatív társadalmi jelenségre, például a munkanélküliségre vagy a képzettség alacsony színvonalára - mondta Szalai Júlia, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa a Magyar Szociológiai Társaság konferenciáján pénteken Budapesten.
 
Képesítés nélküli tanárok is oktatnakPDF Print E-mail
Friday, 05 November 2010
A többségében cigány gyerekeket oktató iskolákban napjainkban is tanítanak képesítés nélküli pedagógusok. Egyelőre nincs válasz, mikor számolják fel ezt az áldatlan állapotot.
 
Martonyi: az EU-nak foglalkozni kell a romák társadalmi integrálásávalPDF Print E-mail
Friday, 05 November 2010
A FAZ-nak adott interjújában a külügyminiszter azt mondta: a cigányság fölemelésének útja az oktatáson, a tanuláson át vezet, kiemelve az óvoda- és iskolalátogatás fontosságát
 
Törvénytelen a cigány diákok megszámolása?PDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
A kifogásolt kutatást végző szociológus szerint szembekötősdit játszik, aki nem vesz tudomást a valóságról
 
A magyar romákat nem tekintik menekülteknek KanadábanPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Az idén Kanadába kivándorolt többségében cigány származású magyar állampolgárok menekültkérelmét szinte kivétel nélkül elutasították a kanadai hatóságok - írja Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdai közleményében.
 
Országos emléknapot tartott az OCÖPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Országos emléknapot tartott a romagyilkosságok áldozatainak emlékére az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Budapesten, a roma érdekképviselet szákházában tavaly felavatott emléktábla előtt szerdán.
 
A roma holokausztra emlékeztek ZalaegerszegenPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
A zalaegerszegi polgármester szerint a cigányság a Kárpát-medence talán legárvább, sokat üldözött, sokat szenvedett népe: nem volt sem hazája, sem olyan értelmisége, amely igazán öntudatot adhatott volna; Gyutai Csaba a városban szerdán rendezett roma holokauszt megemlékezésen lovári nyelven is köszöntötte az egybegyűlteket.
 
Meghekkelt alkotmány, kiherélt talárosokPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Ha egy párt ilyet csinál, annak ne adja a balsors, hogy ellenzékbe kerüljön. Mert az neki igen cudar lesz. Komolyan gondolja Orbán Viktor és/vagy bármelyik túlbuzgó zombi-bábja, hogy amennyiben bepakolja a Szent Koronát vagy egyéb okkultista baromságokat az alkotmányba, országházi túlerejével bebetonozza a médiahatóságtól a számvevőszéken át az igazságszolgáltatásig a domesztikált udvari kádereit, akkor hatalmilag úgy is nyerő lesz a jövőben, ha választásilag alulmarad?
 
Közzétették Török Zsolt támadójának a fantomképétPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Szombat hajnalban támadták meg Török Zsolt MSZP-szóvivőt egy éjszakai buszjáraton Budapesten. A rendőrség közzétette a támadó fantomképét.
 
Megszűnik az egy család, egy segélyezett elvPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
A jövőben megszűnik az egy család, egy segélyezett elv. Egyelőre azonban senki nem tudja, milyen feltételekkel folyósítják majd a rendelkezésre állási támogatást felváltó bérpótló juttatást, és sokakat aggodalommal tölt el az ehhez kapcsolódó kitételek egynémelyike.
 
Rasszizmus: romákat már büntetnekPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Cigányok védelmében is alkalmazni kellene a törvényt Roma is elkövethet rasszista bűncselekményt, nem roma is válhat rasszista bűncselekmény áldozatává - üzeni a miskolci bíróság múlt heti ítélete. Jogvédők csak azt nem értik, hogy cigányok védelmében miért nem alkalmazzák a törvényt.
 
Villás Lajos: "PARASZTBÓL - TELHETETLEN"!PDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Vannak olyan cigány emberek, akik azt hiszik, ha megtagadják származásukat, önmagukat, akkor akár „fehér" emberré is válhatnak! Mások vagyunk-gondolják. Nem „olyan cigányok"! Itt vannak köztünk, és nap, mint nap elárulnak, megtagadnak egy jó szóért, egy hamis mosolyért. Róluk szól ez a néhány gondolat...
 
Foci program felhívásPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
A Polgár Alapítvány az Esélyekért pályázatot hirdet a futball területén kimagaslóan tehetséges 1997-es és 1998-as születésű fiúk számára
 
Emlékezés - Országos Cigány Önkormányzat meghívójaPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat nevében tisztelettel meghívom az EMLÉKEZÉS NAPJA című rendezvényünkre.
 
Ketrecbe zárta magát egy cigány férfiPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
A fővárosi Blaha Lujza téren felállított ketrecet "közrendvédelmi telep" felirattal látta el.
 
Gyurcsány: tolvaj kormány, csaló kormányfőPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
A volt miniszterelnök szerint, ha a vádak bebizonyosodnak, Orbán politikai értelemben nem legitim vezető.
 
A cigánykérdéssel talált újra egymásra Orbán és SorosPDF Print E-mail
Tuesday, 02 November 2010
Hiába támogatta Soros György a rendszerváltáskor a Fidesz alapítóit, évekkel később fagyossá vált a viszony Orbán Viktor és a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere között. Soros alapítványának egykori munkatársai szerint az első Orbán-kormány idején szóra sem méltatták őket, most azonban az európai uniós romastratégia újra összehozta a régi szövetségeseket.
 
Szobrot kap Boldog Ceferino JózsefvárosbanPDF Print E-mail
Tuesday, 02 November 2010
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek hétfőn megáldja a cigányság által szentként tisztelt Boldog Ceferino szobrát a józsefvárosi plébániatemplomban - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatala az MTI-vel.
 
Járóka Lívia kapta a román külügyminisztérium érdemdíjátPDF Print E-mail
Monday, 01 November 2010
Járóka Lívia európai parlamenti képviselõ (Fidesz) kapta a román külügyminisztérium érdemdíját elismerésül a kisebbségek társadalmi befogadásának elõsegítése érdekében kifejtett tevékenységéért. A díjat tegnap este Teodor Baconschi román külügyminiszter adta át egy jótékonysági est keretében. Járóka Lívia beszédében Európa legégetõbb stratégiai kihívásának, ugyanakkor az egyik legígéretesebb lehetõségének nevezte a romák társadalmi befogadását.
 
Felszámolják a devecseri cigánytelepet?PDF Print E-mail
Monday, 01 November 2010
A vörösiszappal elöntött Devecser romák által lakott Dankó-telepének végleges felszámolását, a károsultak lakhatásának sürgős megoldását kérte az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a város polgármesterétől, miután vasárnap megtekintette a négy héttel ezelőtti pusztítást, és kétmillió forintos támogatási felajánlást tett érdekképviselete nevében a városvezetésnek.
 
A romagyilkosságok áldozataira emlékeznekPDF Print E-mail
Monday, 01 November 2010
Országos emléknapot tart a romagyilkosságok áldozatainak emlékére jövő szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Budapesten - tájékoztatott Kolompár Orbán, a szervezet elnöke.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-01-19
  Ma szenvedélyre vágyunk, de nem szívesen bonyolódunk kalandokba. Inkább kedvesünkkel élnénk meg a mély érzelmeket. Töltsünk több időt együtt és hangolódjunk rá egymás igényeire! Ma alhasunk lesz érzékenyebb. Ha nőgyógyászati panaszaink vannak, akkor kellemetlenül felerősödhetnek. A gyógynövények enyhíthetik a panaszokat, használhat például az ülőfürdő cickafarkkal. A kismamák a mai napon tartózkodjanak a fizikai megterheléstől!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.január 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-01-18
  Ma szenvedélyes hangulatban leszünk, szívesen töltjük az időnket kedvesünkkel. Ha úgy érezzük, hogy mással is flörtöl, akkor kémkedni kezdünk utána. Ne hagyjuk, hogy a féltékenység megmérgezze kapcsolatunkat! Ma az alhasunk lesz érzékenyebb, használhatunk gyógynövényeket a nőgyógyászati problémák megoldására. Figyeljünk arra, hogy agresszív orvosi beavatkozásokat ne végezzenek ma alhasunk területén. Gondoljuk végig, hogy mikor voltunk utoljára szűrővizsgálaton!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek