Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Egykulcsos adó, két katasztrófa, három csapás, öt kisposta - Féléves az Orbán-kormányPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Fél éve lépett hivatalba a Orbán-kabinet; a kormányzati kommunikációs államtitkárság ebből az alkalomból összefoglalta a kabinet eddigi főbb intézkedéseit.
 
Saját polgárőrséget és földet akarnak a romákPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Baranyi Lajos Dezső (Csocsó), a kisebbségi grémium elnöke közölte: szorgalmazzák, hogy készüljön el a cigányság szociális térképe.
 
Egy évet kapott az illegálisan plakátolóPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Enyhítve az elsőfokú ítéletet egy év - három évre felfüggesztett - szabadságvesztéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a férfit, aki tavaly a Magyar Gárda nevében a cigányságot fenyegető plakátot helyezett el Rakamaz több pontján - tájékoztatta a bíróság elnökhelyettese, szóvivője kedden az MTI-t.
 
Bilincsben vitték el a rendőrtPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Bilincsben vitték el a munkahelyéről a szegedi rendőrség egyik volt munkatársát. Egyike lehetett azoknak, akik rátörtek egy roma családra még tavaly és ki akarták rabolni őket.
 
Képtelen együttdolgozni: lemondott a polgármesterPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Lemondott posztjáról a Zala megyei Miháld polgármestere, Mándó Tibor. A településen december elsejétől, az időközi választásokig, az alpolgármester látja el a feladatokat.
 
Ruszin kisebbségi önkormányzat alakultPDF Print E-mail
Tuesday, 30 November 2010
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kapujában, Tiszavasváriban korábban is működött a helyi cigány kisebbségi önkormányzat. A 2010-es októberi önkormányzati választások után a közelmúltban megalakult immár második helyi kisebbségként a ruszin kisebbségi önkormányzat.
 
Befogadták Varga József módosító javaslatátPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
A kormány a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott ellenzéki módosító indítványok egyikét sem támogatja, de „befogad" minden, kormánypárti javaslatban megfogalmazott felvetést.
 
Magyar romák ügyében döntött a kanadai Legfelsőbb BíróságPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Egyelőre nem adják ki Magyarországnak azt a két magyar roma menekültet, akiket itthon csalásért keresnek - döntött a kanadai Legfelsőbb Bíróság, amely ezzel a szövetségi igazságügyminisztert felhívja korábbi döntése megváltoztatására.
 
Uniós szégyenpad várhat ránkPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
December 10-én Párizsban lesz a záró rendezvénye a szuperlézer projekt előkészítő szakaszának. A cseh, román és magyar együttműködésben megvalósuló különleges beruházás, melynek nagyobbik hányadát hazánk vállalta, siker helyett akár kudarctörténet is lehet.
 
Hatmillió forintért oda a tisztesség?PDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Sztojka Katalin közel 25 éve védi a romák jogait, képviseli az érdekeiket. Egy másodfokú bírósági ítélet szerint most megbotlott, ezért öt évre börtönbe kell vonulnia, és oda a becsülete.
 
Ingyenreggeli a rászoruló gyermekeknekPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Iskolai napokon ingyenreggelit adnak Komlón a rászoruló gyermekeknek. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében indult programban 50-60 diák vesz részt. A pénzt magánadományokból teremtik elő.
 
Európában az Orbán-kormány lett a példaképPDF Print E-mail
Monday, 29 November 2010
Miközben Kelet-Európában alig javul a cigányok sorsa, van Budapesten egy merész államtitkár, akinek tevékenysége a romák sorsára irányul - írja a balliberális német lap.
 
Új fordulat várható az állítólagos háborús romabizniszbenPDF Print E-mail
Friday, 26 November 2010
Eljárási hibák miatt fellebbez az öt évre ítélt roma kisebbségi vezető ügyvédje.
 
A ketrecember - Horváth Árpád magáncsillagaPDF Print E-mail
Friday, 26 November 2010
A kirekesztés, az elmúlt húsz év rossz romapolitikája miatt egy órára ketrecbe zárta magát a Blahán Horváth Árpád. A fiatal cigány férfi krisztusi korba lépett, megkomolyodott, tüntetést szervezett, látványos akciókon töri a fejét, és egyesületet készül alapítani. Vigyáz az öccsére, nehogy elkallódjon, de a népéért is tenni akar. Az önjelölt roma jogvédő portréját PUNGOR ANDRÁS rajzolta meg.
 
Nemere István: A cenzúra a fejekben vanPDF Print E-mail
Friday, 26 November 2010
Cigányok című új művében mindenkinek odacsap, tíz nap alatt írta meg a szeptember 11-ei terrortámadás történetét, illetve körüllengi a Titkok könyvének, valamint harmincöt évnyi krimi-, fantasztikus és ifjúsági irodalmi életműnek a legendája. Emellett ő Melissa Moretti, valamint Stefan Niermeyer, a náci történelem ismerője.
 
Harmad fokon sem rendelték el a Pécsi utcai iskola bezárásátPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Irreálisnak és megalapozatlannak minősítette a Legfelsőbb Bíróság az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány azon igényét, hogy a kaposvári önkormányzat zárja be a Pécsi utcai Általános Iskolát és az oda járó cigány származású gyereket küldje másik iskolába.
 
Romapolitika: beindul a kormányPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Ösztöndíj, koordinációs központ, egyházi közmunka.Lassan körvonalazódik, mit akar kezdeni a kormány a romaüggyel. Farkas Flórián felelősségre vonást sürget.
 
Roma-gyilkosságok: éheznek az áldozatok rokonaiPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
A romák elleni fegyveres támadások áldozatainak megsegítésére jótékonysági árverést szervez kortárs képzőművészek alkotásaiból a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus. Daróczi Ágnes, a Phralipe elnöke szerint kenyérgondokkal küzdenek a meggyilkolt romák családtagjai.
 
Balog Zoltán: Roma Koordinációs Központ alakulPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Az előző kormány által működtetett Roma Integrációs Tanács utódjaként Roma Koordinációs Központ alakul - jelentette be a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán, egy roma integrációval foglalkozó konferencia első napján Esztergomban.
 
Roma civilek: nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsárólPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Nem támogatják a roma civil szervezetek Farkas Flórián centralizált roma politikájának a tervét. Az Autonómia Alapítvány igazgatója szerint attól nem lesz átláthatóbb a pályázati támogatások felhasználása, ha egy kézben, a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztosnál összpontosul a pénzosztás, a Rádió C igazgatója pedig azt mondja, hogy nem jó, ha Farkas Flórián egy személyben dönt a cigányok sorsáról.
 
800 milliós éket vert fideszes képviselők közé a MacikaPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
Egy cigányokat támogató alapítvány költségvetése miatt alakulhat ki feszültség a Fidesz frakciójában. A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, Farkas Flórián megszüntetné az alapítványt, míg egy frakciótársa plusz 800 millióval támogatná működését. Vezető fideszes politikusok nyilatkozatai alapján Farkas ötlete el fog bukni. A képviselő nem kívánta kommentálni a kialakult helyzetet az [origo]-nak.
 
Meghívó: "Jövőnk-most!" - A FROKK oktatási műhelykonferenciájaPDF Print E-mail
Thursday, 25 November 2010
„Jövőnk - most!" a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK)  oktatási műhelykonferenciája 2010. november 30. kedd 10.00-15.00
 
Nyílt levél Farkas Flóriánnak és Balogh Miklós, Boxinak a Hajdú-Bihar megyei Lungo Drom elnökénekPDF Print E-mail
Wednesday, 24 November 2010
Tisztelt Urak! Teljes mértékben egyetértek törekvéseitekkel, mely szerint új cigánypolitikára van szükség, amely 3 pilléren nyugszik: törvényesség, erkölcs, szakmaiság. Abban is egyetértünk, hogy ezen a szűrőn mindenkinek meg kell rostáltassa magát.
 
Blikk: Orbán Viktor készül az EU-elnökségrePDF Print E-mail
Wednesday, 24 November 2010
Orbán Viktor az EU-elnökség vezetőjeként a romastratégia és a népességfogyás megtárgyalását jelölte meg legfontosabb teendői között a Blikk szerdai számában megjelent interjúban; a nyugat-európai körúton járt miniszterelnök fontos kérdésnek nevezte Európa energiaellátását, ezen belül Kelet-Európa energiafüggőségének csökkentését is.
 
Nem tudták fenntartani, így visszaadták az épületetPDF Print E-mail
Wednesday, 24 November 2010
Visszaadta a települési önkormányzatnak a szekszárdi roma közösségi ház épületét a város cigány kisebbségi önkormányzata - közölte a kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-vel.
 
Zsigó Jenő: be lehetne perelni Farkas FlóriántPDF Print E-mail
Tuesday, 23 November 2010
A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, Farkas Flórián azt mondja: átlátható gazdálkodást akar, ezért feltételeket szab a támogatás odaítéléséhez. A roma parlament vezetője szerint Farkas Flórián ellehetetleníti a cigány érdekképviseleteket.
 
"Fontos, hogy a cigányság integrációja felgyorsuljon"PDF Print E-mail
Tuesday, 23 November 2010
A fideszes Varga József fenntartja azt az indítványát, a Költségvetési Tanács (KT) 835 millió forintos támogatásából csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át. Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági munkacsoportjának vezetője szerint a képviselőcsoport támogatni fogja az indítványt.
 
A rend is elfordul a holokauszttagadó püspöktőlPDF Print E-mail
Tuesday, 23 November 2010
A holokausztot tagadó angol püspököt, Richard Williamsont az a veszély fenyegeti, hogy kizárják a konzervatív Pius testvéri közösségből - írta hétfőn a Der Tagesspiegel.
 
Kiskunlacháza: 19 évet kapott a gyilkosPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Tizenkilenc év fegyházra ítélte a Pest Megyei Bíróság első fokon a kiskunlacházi gyermekgyilkost hétfőn; P. Józsefet erőszakos nemi közösülés, emberölés és kifosztás miatt ítélték el.
 
Szűrővizsgálat az ózdi Hétes-telepenPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Három orvos és három mentőtiszt végzett szombaton 10-16 óra között szűrővizsgálatot a cigányok lakta ózdi Hétes-telepen. A közel száz önként jelentkező páciens között nem volt fertőzőbeteg, viszont többeknek tüzetesebb vizsgálatot ajánlottak az egészségügyi szakemberek.
 
Keményen bírálták a kormánytPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
A nemzeti együttműködés rendszere akkor lesz több üres jelszónál, ha a Fidesz megváltoztatja az érdemi egyeztetést nélkülöző eddigi parlamenti és kormányzati gyakorlatot - hangzott el a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) hétvégi tisztújító kongresszusán. Az elnöki poszton megerősített Pataky Péter bírálta a kormányt, amiért alapvető jogokat sért meg.
 
A romák 40%-át diplomához kell juttatniPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
További erőfeszítéseket kell tenni a roma gyermekek oktatásának támogatására - állapították meg az európai uniós tagországok illetékes miniszterei.
 
Évekig lopták, pazarolták a romák pénzétPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Soron kívüli eljárás lefolytatását kezdeményezte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, aki szerint az elmúlt években intézményesített lopás folyt a romatámogatások rendszerében.
 
Megszámolják-e a cigánygyerekeket?PDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerint törvénytelen azoknak a kutatóknak a tevékenysége, akik adatokat gyűjtöttek a magyarországi roma gyermekek számáról. A vélemények megoszlanak, csöppet sem kiforrottak.
 
"A cigányság nélkül gyengébb lenne a nemzet"PDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
A történelmi egyházak támogatásának köszönhetően tarthatja meg havonta esedékes találkozóit a Roma Szakkollégium, amely kulcsszerepet kíván játszani a roma közélet új alapokra helyezésében.
 
Elvonják a Költségvetési Tanács pénzének jó részétPDF Print E-mail
Monday, 22 November 2010
A Fidesz frakciója valószínűleg megszavazza azt a képviselői indítványt, amely elvonná a Költségvetési Tanács pénzének nagy részét. A 835 millióból mindössze tizet hagynának meg, az így fennmaradó 825 millió forintot pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány számára csoportosítanák át.
 
Cigány származásuk miatt közösítették ki a gyerekeket?PDF Print E-mail
Saturday, 20 November 2010
Két olyan eset is a tudomásunkra jutott, amely roma gyerekeket érint. Nagykanizsán az elsős Alex és szülei számára nem éppen zökkenőmentes az iskolakezdés. Nován bottal vertek fejbe egy négyéves óvodás kisfiút.
 
Betiltatná a Kuruc.info-t a SZEMAPDF Print E-mail
Saturday, 20 November 2010
Szalai Annamáriához fordul petíciójával a Szabad Emberek Magyarországáért Párt, nyílt levelükben rámutatnak: az oldal rendszeresen megsérti az etnikai, kulturális és vallási kisebbségek, elsősorban a zsidóság és a cigányság, valamint a homoszexuálisok jogait.
 
Ítélet az osztrák "megbékélési alap" ügyébenPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Jogerősen egy év, tíz hónap, illetve öt év közötti szabadságvesztéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla annak a bűnbandának az irányítóit, akik több száz millió forinttal károsították meg az osztrák "megbékélési alapot" a második világháború során Ausztriába kényszermunkára elhurcoltak kárpótlására benyújtott valótlan kérelmekkel.
 
Nyílt levél Navracsics Tibor - Miniszter Úrhoz!PDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Tisztelt Miniszter Úr! Az Ön frakciótársai 1989-ben, a rendszerváltás előtt azért szálltak szembe az akkori hatalommal, hogy a „nemzetnek függetlensége", és „politikai szabadsága", „polgári demokráciája" legyen. Azt mondták akkor, „ma sem engedünk a 48-ból, így nem engedünk 56-ból sem." Önökkel együtt hittel valljuk ezt!
 
Orbán biztosa zároltatta a romáknak szánt pénzeketPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Reménytelennek látom a hazai cigányság helyzetét - mondta a STOP-nak egy roma politikus, aki Farkas Flóriánnak, a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosnak a minap nyilvánosságra került központosító kijelentéseiről mondott véleményt.
 
Segítség az iszapkárosultaknakPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Sportkarácsonyt rendeznek Ajkán, jótékonysági gálaműsort tartanak Pakson és Dunaföldváron, a székesfehérvári cigány kisebbségi önkormányzat takarítási munkával segédkezett, egy szigetszentmiklósi iskola tanulói pedig pénzt gyűjtöttek a károsultak megsegítésére.
 
Összeírják a cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 19 November 2010
Ungvár - Az összeírást követően totális egészségügyi szűrést végeznek a roma lakosság körében, mert a közösségen belül terjed a tébécé.
 
Farkas Flórián mindent felvállalPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Farkas Flórián: "minden általam elmondott szót és kijelentést vállalok".
 
KÖZLEMÉNY - Még a nyomorunkat is ellopták!PDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettesei Ifj. Bogdán János és Balog József, a mai napon feljelentést tettünk ismeretlen tettes/tettesek ellen a Fővárosi Főügyészségen csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés bűncselekmények elkövetése miatt.
 
Csík Tamás: Válasz Farkas Flórián hangjára, politikai retorikájáraPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Tisztelt OCÖ-képviselő, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos úr! Kedves Farkas Flórián!
 
Romaintegráció: Kulcsszerepben a kisvállalkozások és a lakhatási körülmények javításaPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) tegnap Dimitar Ivanovval, a bulgáriai Kisvállalkozói Szövetség igazgatójával tárgyalt a kis- és középvállalkozásoknak a romák foglalkoztatottságának elősegítésében játszott szerepéről. A néppárti frakció Roma Munkacsoportjának elnöke ezután harminc romániai polgármesterrel találkozott.  
 
Friss vagyonbevallások! Tarlós, Rogán, Pokorni, mint lakáshitelesPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Lejárt a törvényben előírt 30 napos határidő, a fővárosi közgyűlés október 4-én megválasztott tagjainak múlt héten le kellett adniuk a vagyonnyilatkozataikat. Az Index.hu összeállításából kiderül, hogy van a közgyűlésben ingatlanmogul elempés, aki havi kétezer dollárt keres a romák jogain, szinte vagyontalan jobbikos, szerény főpolgármester és cédégyűjtő szocialista.
 
Orbán szerint a diktatúra hatékonyabb volt a romák foglalkoztatásábanPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
A 2011 első felében esedékes soros magyar EU-elnökségről beszélt a Le Figaro című francia napilapnak adott interjúban Orbán Viktor kormányfő. Orbán azt mondta: kénytelen megállapítani, hogy a romák képzése és foglalkoztatottsága szempontjából a diktatúra hatékonyabb volt. 
 
Küldj cigánygyereket!PDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Magyarország - Nem vagyunk meglepődve, hazai sajátosság a cigánysággal poénkodni. A sajátos roma névadási szokásokat lovagolja meg a Facebook alkalmazása. Látta ezt a kisebbségi ombudsman?
 
Cigányok idejePDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Párizs környéki illegális romatáborokban és egy Orléans határában időző lakókocsi-karaván helyszínén forgatott filmet szeptember utolsó hetében a Duna televízió öttagú stábja. A Mundi Romani dokumentumsorozat készítői különösen feszült időszakban találkoztak filmjük szereplőivel, pár héttel az után, hogy Sarkozy elnök utasítására megkezdődött a romániai és bulgáriai romák erőltetett hazatelepítése. A közel félórás riportfilmet pénteken 15 óra 20 perckor vetíti a Duna TV.
 
Mélycigányság: apály, dagályPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Debrecen - Vendég. Sok év után nagyobb öröm látni, mint hallgatni. Olyasmit mond, amibe szülőként, tanárként, magyarként, cigányként is bele kell remegni. Ha nem halni. Mesél a 17 éves Tibiről, aki magántanuló lesz. Mert két saját és két nevelt gyereke van.
 
Visszaadják a cigányok a városnak, mert nincs pénzük ráPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
A cigány önkormányzat visszaadja a városnak a Rákóczi utcai Roma Közösségi Házat.
 
Botrányos provokáció - A T. Ház jegyzője cigányozós lánclevélben provokálja a ParlamentetPDF Print E-mail
Thursday, 18 November 2010
Levelet küldött Lenhardt Balázs a Parlament jobbikos jegyzője a képviselők egy részének. Az interneten is olvasható üzenet Nyíregyházáról Kanadába emigrált romák egy csoportján gúnyolódik.
 
Az elrettentésPDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Miskolcon egy bíró nagyon hosszú börtönbüntetéseket rótt ki egy „rossz helyre tévedt" autó utasaira támadó cigányok ügyében. A tatárszentgyörgyi gyilkosság utáni pánikhangulatban, egy félreértés miatt támadó cigányok „üssétek a magyart" kiáltásokkal biztatták egymást, amit a magyarellenesség bizonyítékának tekint a bíróság. Elfogadott tárgyi bizonyítékként egy baseballütőt is, amelyre valaki rávéste, hogy „halál a magyarokra".
 
Kállai: nemzetpolitikai öngól a kisebbségi ombudsmani intézmény leértékelésePDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Kállai Ernő szerint ha leértékelődik, vagy megszűnik a kisebbségi ombudsman intézménye, azzal az Országgyűlés "nemzetpolitikai öngólt rúg".
 
Pert nyert a kiskunlacházi polgármester az őt elmarasztaló jogvédőkkel szembenPDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az Egyenlő Bánásmód Hatóság januárban hozott határozatát, amely szerint Kiskunlacháza polgármestere a 2008-ban történt gyermekgyilkosság kapcsán tett megnyilatkozásaival megsértette az egyenlő bánásmódról szóló törvényt. A hatóságot új eljárás lefolytatására is kötelező bírósági döntésről Kiskunlacháza független polgármestere tájékoztatta kedden az MTI-t.
 
Most dühösek és csalódottak vagyunk!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
2010. november 16-án a Jobbik országgyűlési képviselői meggyalázták az első köztársaság vezetőjének, Károlyi Mihálynak a szobrát.
 
Kolompár Orbán kiáll a cigánytanulók segítése mellett, - a Macika rendszere megváltozottPDF Print E-mail
Wednesday, 17 November 2010
Kolompár Orbán kiáll a cigánytanulók segítése mellett, - a Macika rendszere megváltozott
 
A cigánymissziós tanács elnököt választottPDF Print E-mail
Tuesday, 16 November 2010
A koordináció lehetséges irányairól szóló eszmecserével folytatta munkáját a MRE szeptemberben megalakult Református Cigánymissziós Tanács. A testület tagjai közül megválasztotta az elnököt is: a poszt a beás cigány, albertirsai presbiter Kamarás Istváné lett.
 
Január 9-re tűzte ki az OVB a területi és az országos kisebbségi választásokatPDF Print E-mail
Tuesday, 16 November 2010
Január 9-re tűzte ki a területi és az országos kisebbségi választásokat hétfő esti ülésén egyhangú döntésével az Országos Választási Bizottság (OVB).
 
Mi Pokornival legalább egy nyelvet beszélünkPDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Ellenreformáció - így jellemzi Magyar Bálint egykori SZDSZ-es szakminiszter, szociológus mindazt, ami az oktatásban zajlik. A vége ennek szerinte az állami gettóiskolák és az adópénzekből fönntartott elitiskolák végleges szétválása lesz.
 
Cigányozás a parlamentben - megélhetési gyerekszülésre apellálnak?PDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Szaporodó kedvű romák, védelembe vett nyugdíjasok és az országot elárasztó szenny - mindezt napirend előtt tárgyalta az országgyűlés, mielőtt rátértek volna a 2011-es költségvetés vitájára. Harrach szerint a méret a lényeg.
 
Pályázati felhívásPDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány Kuratóriuma közösen pályázatot hirdet a 2010-es évre gimnáziumi, és érettségit adó szakközépiskolai, a hat évfolyamos gimnáziumok 9., 10., 11., 12. osztályos, valamint a nyolc évfolyamos gimnáziumok 9., 10., 11. és 12. osztályos nappali tagozaton tanuló, magyar állampolgárságú hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű* cigány diákok részére 4,0-től 5,0 tanulmányi átlagig.
 
Vall a Fivérek sztárja: "roma származásom miatt triplán kellett bizonyítanom"PDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Rasszisták a magyar iskolások? Jobban szeretnék a fiatalok, ha nem lennének cigányok az osztályukban? Ez volt a témája az U26 Vitaszínház csütörtök este rendezett szeánszának, ahol a megjelentek - többségében középiskolás fiatalok - romák és nem romák egyaránt, mondhatták el egymásnak véleményüket a vegyes osztályokról, az iskolai szegregációról, a romákat érintő pozitív diszkriminációról, és az előítéletekről az oktatásban.
 
Cigány anya roma gyermeke, magyar földönPDF Print E-mail
Monday, 15 November 2010
Roma, cigány vagy magyar? Magyarország legnagyobb kisebbségét nem könnyű néven nevezni. A „cigány" lehet bántó, hiszen a magyar nyelvben sokszor kapcsolódik hozzá pejoratív jelző, viszont a „roma" szó néha túl homályos és elidegenítő. A köznyelvet figyelve néha az az érzése az embernek, hogy „jó" cigány magyarul a roma, a „rossz" roma pedig a cigány.
 
Reding szerint botrányos a romák helyzete EurópábanPDF Print E-mail
Saturday, 13 November 2010
Botrányos az, amilyen körülmények között a romák Európában élnek - jelentette ki pénteken Viviane Reding.
 
Lováré nyelvre is lefordították a liturgia állandó részeitPDF Print E-mail
Saturday, 13 November 2010
Világiakat és romákat is be kell vonni a lelki gondozói munkába - mondta Dúl Géza, a váci katolikus egyházmegye cigánypasztorációs referense az MTI-nek annak kapcsán, hogy a Magyar Szalézi Rendtartomány a cigányság lelki gondozásáról rendezett konferenciát pénteken Budapesten.
 
Farkas Flórián szerint új romapolitika kellPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Farkas Flórián miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő szerint vissza kell adni a hazai cigány népesség tartását, büszkeségét, ezért új romapolitikára van szükség, amely minden idők legnagyobb összefogását hozza magával.
 
A cigányság felzárkóztatása nem csak etnikai kérdésPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
A magyarországi cigányság felzárkózása nem csupán etnikai, hanem társadalmi és szociális-gazdasági kérdés is - emelte ki Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy pénteki budapesti konferencián.
 
Számtanból elégtelen, kommunikációból jelesPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Úgy tűnik, hogy az Országos Cigány Önkormányzat mandátumszerzése nem a valós érdekképviseleten, hanem a kommunikációs háborúban fog eldőlni. Csodálkozva olvasom az MCF-es nyilatkozatokat, mely szerint mára 3.000 elektort tud magáénak Kolompár Orbán szövetségkötései eredményeképp. Néhány dolgot azért tisztázzunk...
 
Kovács Koko István a cigányokkal szemben sportszerűtlen voltPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Kokó asszisztált a kereskedelmi TV2 felelőtlen retorikájához. 2010. november 10-én este beszámoltak arról, hogy egy volt ökölvívó agyonverte az élettársát. Ezzel kapcsolatban ismét előjött a cigánytéma és újra negatívumként.
 
Egy új roma együttműködési rendszer formálódikPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Kolompár Orbán az MCF a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma és az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke egy új együttműködési rendszer kialakításának alapjainak megteremtésével kapcsolatban hívta egyeztetésre mindazon számottevő roma szervezetek vezetőit, akik a 2010. évi kisebbségi önkormányzati választásokon kézzelfogható eredményeket értek el.
 
Az Európai Roma Zenei Szakkollégium tehetségkutató felhívása - tehetségkutatóPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Az Európai Roma Zenei Szakkollégium 2010. november 20-án meghallgatást tart Miskolcon, az Egressy Béni Zeneiskolában.
 
Életveszélyes a megtámadott romák háza PiricsénPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
- Ha a gyerekeimet elveszik tőlem, én fölakasztom magam a villanyoszlopra! - fogadkozik feldúltan Getyinás Tibor, mire a mellette ülő édesanyja, Magdolna néni fölkiált: - Nem engedem a pulyákat én sem! Akkor megölöm magam én is! Nélkülük minek éljen az ember?
 
Újraszabályozná a kormány a kisebbségi önkormányzatok finanszírozásátPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
A kormány mielőbb újraszabályozná a hazai kisebbségi önkormányzatok működését és finanszírozását, mert a kabinet szerint csak így lehet gátat szabni az etnobiznisznek, azaz a pénzügyi visszaélésekre szakosodó álönkormányzatok létrehozásának és fiktív ténykedésének.
 
Pokol Béla: A becsődölt romapolitika irányváltásra szorulPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Az elmúlt két érvized sehova sem vezető cigánypolitikájából az új kormánynak le kell vonnia a következtetéseket - hangsúlyozta Pokol Béla, az ELTE jogi kara politológiai intézetének professzora, aki egy személyben szociológus, politológus és jogász. Reményei szerint Magyarország, kihasználva a jövő évi EU-elnökségét, kezdeményező szerepet tölt majd be egy új, közös európai romapolitika kidolgozásában.
 
Valóban rasszisták és kirekesztők lennének a fiatalok? U26 Vitaszínház az U26 djuice clubshopbanPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Hogy működik az előítélet Magyarországon, akkor is, ha azt mondjuk, nincs? Mit tesz a lány, ha kiderül, hogy akivel randizik, roma? Mit szólnak ehhez a szülei, a barátai? Mit tesz a tanár, ha osztályába cigánygyerek kerül? Majd később a munkáltató, ha egy roma álláskereső pályázik hozzá?
 
Győri: A cigányság ügye egész Európát érintiPDF Print E-mail
Friday, 12 November 2010
Tisztességes, takarékos elnökségre készül Magyarország – mondta Győri Enikő a Magyar Külügyi Intézetben tartott előadásán. A Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára az MNO-nak elmondta azt is: igyekszünk megértetni Európával, hogy a cigányság régióbeli helyzete nemcsak a térség országainak kérdése, hanem az egész kontinensé.
 
A jó állam nem mond le senkirőlPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Húsz évvel a rendszerváltoztatás után éppen itt az ideje, hogy a szegénység ellen radikális lépéseket tegyenek - jelentette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
 
A magyar hatóságok nem boldogulnak a rasszista bűncselekményekkelPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
A romákra potenciális elkövetőként tekintenek a rendőrök, potenciális áldozatként alig kapnak figyelmet.
 
A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány ösztöndíj pályázatot hirdetPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány 2010. november 11-i kuratóriumi ülésén elfogadta az alábbi pályázati kiírásokat:
 
Kolompár összetrombitálja a cigányokatPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Egyeztetésre hívta Kolompár Orbán, az MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) elnöke azokat a roma szervezeteket, amelyek az októberi kisebbségi választáson jelöltet állítottak és mandátumot szereztek - tájékoztatta a roma szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-t.
 
Már a könyv is elektronikus?PDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Felkerült a digitális plázára a nyomtatásban gyorsan elfogyott e-könyvet népszerűsítő füzet. Mit kell tudni az e-book-ról?
 
Márciusra tűzi ki az első tárgyalást a bíróságPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Jövő év márciusában kezdődik a romagyilkosságokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon - közölte a bíróság szóvivője szerdán az MTI-vel.
 
EU-elnökként tenne a romákért MagyarországPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Cáfolja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), hogy a magyar hatóságok képtelenek volnának az itt élő romák megvédésére - ahogy azt szerdán bemutatott jelentésében az Amnesty International állította; a tárca ugyan elismeri, hogy az állampolgárok általános védelme meggyengült, ám ezért szerinte a korábbi kormányok felelősek. A tárca az EU-elnökség idejére ígéri a cigányság európai integrációs programját.
 
Roma kárpótlás: százan kaptak az osztrákoktól kicsalt pénzbőlPDF Print E-mail
Thursday, 11 November 2010
Felfüggesztett börtönre, illetve pénzbüntetésre ítélte a roma kárpótlási pénzekkel visszaélő volt és jelenlegi szabolcsi cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket szerdán a Kisvárdai Városi Bíróság; az ítélet nem jogerős.
 
Minden döntés a kétharmados kormány felelősségePDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Csík Tamás, az Integrációs Roma Szövetség elnöke szerint a cigánykérdés nemzetpolitikai és nemzetbiztonsági ügy is. A civil szervezet elnökével a kormány és a roma lakosság viszonyát érintő kérdésekről beszélgettünk.
 
Annácska iskola helyett marad a színpadon?PDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Az ötödik Megasztár legfiatalabb versenyzője, hónapokig kénytelen volt kimaradni az iskolából a tehetségkutató miatt. Múlt héten kiesett a műsorból, azonban úgy tűnik, mégsem ül vissza az iskolapadba.
 
Nem vizsgálták a rasszista motivációtPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Amnesty International: a magyar hatóságok nem léptek fel hatékonyan a romákat ért erőszak ellen.
 
Káosz a parlamentben - szabálytalan szavazás?PDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Fideszes képviselők miatt bukott el majdnem a Lázár-féle javaslat a Parlamentben. A hírek szerint négy kormánypárti honatya - köztük Meggyes Tamással - is késve esett be a zárószavazásra. A demokrácia lábbal tiprása?
 
A főügyészség cáfolta, hogy még két embert elfogtak volnaPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
A Pest Megyei Főügyészség helyettes vezetője szerdán cáfolta azt a lapinformációt, amely szerint a romák elleni támadássorozat ügyében folytatott nyomozás során a rendőrök hat embert fogtak el, de kettőt később elengedtek.
 
Milliárdokba fojtott civil szervezetekPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Hiába a százszámra meghirdetett pályázat, mire lezárul az ellenőrzés, az alapítványok sora csődbe jut Az elmúlt négy évben összesen 141 milliárd forinttal segítette az állam a civil projektek megvalósulását. A szervezetek ennek ellenére úgy vélik, hogy a hazai támogatási program segítség helyett inkább tönkreteszi a civil társadalmat. A rendszer mellőz minden életszerűséget, ellenőrzéskor az eredmények helyett a papírokat kérik rajtuk számon.
 
ARANYTOLL ÚJSÁGÍRÓ ISKOLA - BEMUTATKOZÁSPDF Print E-mail
Wednesday, 10 November 2010
Szentesi Zöldi László vagyok. Jelenleg a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként dolgozom. Újságírónak 1993-ban szegődtem, ekkor kerültem a Chrudinák Alajos vezette Panorámához. Tíz évet töltöttem el a Duna Televízióban és a Magyar Nemzetnél. Voltam és vagyok televíziós műsorvezető (most éppen az Echo TV-nél), dolgoztam szerkesztő-riporterként, írok és szerkesztek napilapot, egy kicsit még a rádiózásba is belekóstoltam.
 
Aba-Horváth István, Dancs Mihály, Dógi János már összetartoznakPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Aba-Horváth István, Dancs Mihály, Dógi János már összetartoznak
 
Bernáth Bálint: Lungo Drom - Hosszú Út - VakvágányPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Lungo Drom - Hosszú Út. De vajon hova vezet? Ez húsba vágó kérdés, hiszen közös szerelvényen utazik a hazai cigány közösség. A Kánaánba, vagy vakvágányra? Ez elsősorban a vezetőktől függ, akik utat, példát, mintát mutatnak.
 
Bihari János ÖsztöndíjPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat a 67/2008.05.30. közgyűlési határozat alapján ösztöndíj pályázatot hirdet cigány önkormányzati képviselők számára a 2010/2011-es szorgalmi évre.
 
Elveszett alkotmányPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
„Egy fillért vissza nem adunk" - mondta Lázár frakcióvezető az Alkotmánybíróság (AB) múlt keddi döntése után, amikor a testület eltörölte az extra végkielégítésekre kivetett „revánsadót". AB ide, AB oda, a törvényt visszamenőleges hatállyal, változatlan tartalommal megszavazzák, mert „erre van igény".
 
Botrány a T. Házban: Pörzse szarházinak nevezte a szocialistákatPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
Az eset miatt estére összehívták az Országgyűlés házbizottságát.
 
Lehetetlen helyzetben az új cigány önkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 09 November 2010
1,5 millió forintos ki nem fizetett számlát hagyott a szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat október 3-án megválasztott új testületére a korábbi vezetés, amivel szinte teljesen ellehetetlenítették a város roma lakosságának felzárkóztatását egy átgondolt programmal megvalósítani akaró testület munkáját.
 
A kilátástalan nyomor lázadást szülPDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
A cigánytelepeken ugyanannyi tehetséges gyerek születik, mint a Rózsadombon. Nem azért nem lesznek a társadalom sikeres tagjai, mert romák, hanem mert a szociális hátrány már az alultáplált anya méhében elkezdődik - állítja Iványi Gábor lelkész, aki bár nem akart közszereplő lenni, mégis az lett, mert ha méltánytalanságot lát, azonnal szóra nyitja "pörös száját".
 
Három károsult család nem jutott albérlethez DevecserenPDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
Még mindig közösségi szálláson, a helyi zeneiskola tantermeiben él három devecseri iszapkárosult család. Albérletet eddig azért nem találtak nekik, mert a bérbeadók meggondolták magukat, és mégsem adják ki a házaikat. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársa szerint "a cigányemberek albérlethez juttatása eggyel nehezebb", de a fő ok, hogy a környékbeliek inkább már eladnák ingatlanjaikat, mint hogy bérbeadják azokat.
 
Szobrot kapott Józsefvárosban a cigányok védőszentjePDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Mindenszentek ünnepén szentmise keretében megáldotta a cigányság által szentként tisztelt Boldog Ceferino szobrát a józsefvárosi plébániatemplomban.
 
A ckö nem pénzosztóhely! Kisebbség, önkormányzat nélkülPDF Print E-mail
Monday, 08 November 2010
Megyénk több, romák által is lakott településén nem alakult meg a cigány kisebbségi önkormányzat, mert nem gyűlt össze a választás kiírásához szükséges regisztráció. Holott például Zalakomárban és Zalalövőn is jelentős a cigányság aránya.
 
Háromszázezer ember él szegénytelepen MagyarországonPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
Több település elzárkózott a felmérésben való részvételtől, s határozatban rögzítették, hogy náluk nincs se cigány-, se szegénytelep, noha van
 
Országos cigánymissziós napot rendez az evangélikus egyházPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
Országos cigánymissziós napot rendez a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Budapesten, a Rózsák téri kollégiumi épületében szombaton, a rendezvényre mintegy száz résztvevőt várnak - közölte az egyház sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.
 
Szakértő: "A középosztály félelme" áll a romaellenesség hátterébenPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
A cigányellenesség hátterét és egyéb társadalmi jelenségeket kutatnak pénteken kezdődött, háromnapos konferencián szociológusok . A középosztály alsó rétegének állandó "félelme, státuszbizonytalansága" állhat a romaellenesség hátterében - mondta az egyik szakértő.
 
A "cigány" a "rossz" metaforájaPDF Print E-mail
Saturday, 06 November 2010
A cigányság „totális metafora lett" számos negatív társadalmi jelenségre, például a munkanélküliségre vagy a képzettség alacsony színvonalára - mondta Szalai Júlia, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének munkatársa a Magyar Szociológiai Társaság konferenciáján pénteken Budapesten.
 
Képesítés nélküli tanárok is oktatnakPDF Print E-mail
Friday, 05 November 2010
A többségében cigány gyerekeket oktató iskolákban napjainkban is tanítanak képesítés nélküli pedagógusok. Egyelőre nincs válasz, mikor számolják fel ezt az áldatlan állapotot.
 
Martonyi: az EU-nak foglalkozni kell a romák társadalmi integrálásávalPDF Print E-mail
Friday, 05 November 2010
A FAZ-nak adott interjújában a külügyminiszter azt mondta: a cigányság fölemelésének útja az oktatáson, a tanuláson át vezet, kiemelve az óvoda- és iskolalátogatás fontosságát
 
Törvénytelen a cigány diákok megszámolása?PDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
A kifogásolt kutatást végző szociológus szerint szembekötősdit játszik, aki nem vesz tudomást a valóságról
 
A magyar romákat nem tekintik menekülteknek KanadábanPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Az idén Kanadába kivándorolt többségében cigány származású magyar állampolgárok menekültkérelmét szinte kivétel nélkül elutasították a kanadai hatóságok - írja Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdai közleményében.
 
Országos emléknapot tartott az OCÖPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Országos emléknapot tartott a romagyilkosságok áldozatainak emlékére az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Budapesten, a roma érdekképviselet szákházában tavaly felavatott emléktábla előtt szerdán.
 
A roma holokausztra emlékeztek ZalaegerszegenPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
A zalaegerszegi polgármester szerint a cigányság a Kárpát-medence talán legárvább, sokat üldözött, sokat szenvedett népe: nem volt sem hazája, sem olyan értelmisége, amely igazán öntudatot adhatott volna; Gyutai Csaba a városban szerdán rendezett roma holokauszt megemlékezésen lovári nyelven is köszöntötte az egybegyűlteket.
 
Meghekkelt alkotmány, kiherélt talárosokPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Ha egy párt ilyet csinál, annak ne adja a balsors, hogy ellenzékbe kerüljön. Mert az neki igen cudar lesz. Komolyan gondolja Orbán Viktor és/vagy bármelyik túlbuzgó zombi-bábja, hogy amennyiben bepakolja a Szent Koronát vagy egyéb okkultista baromságokat az alkotmányba, országházi túlerejével bebetonozza a médiahatóságtól a számvevőszéken át az igazságszolgáltatásig a domesztikált udvari kádereit, akkor hatalmilag úgy is nyerő lesz a jövőben, ha választásilag alulmarad?
 
Közzétették Török Zsolt támadójának a fantomképétPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Szombat hajnalban támadták meg Török Zsolt MSZP-szóvivőt egy éjszakai buszjáraton Budapesten. A rendőrség közzétette a támadó fantomképét.
 
Megszűnik az egy család, egy segélyezett elvPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
A jövőben megszűnik az egy család, egy segélyezett elv. Egyelőre azonban senki nem tudja, milyen feltételekkel folyósítják majd a rendelkezésre állási támogatást felváltó bérpótló juttatást, és sokakat aggodalommal tölt el az ehhez kapcsolódó kitételek egynémelyike.
 
Rasszizmus: romákat már büntetnekPDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Cigányok védelmében is alkalmazni kellene a törvényt Roma is elkövethet rasszista bűncselekményt, nem roma is válhat rasszista bűncselekmény áldozatává - üzeni a miskolci bíróság múlt heti ítélete. Jogvédők csak azt nem értik, hogy cigányok védelmében miért nem alkalmazzák a törvényt.
 
Villás Lajos: "PARASZTBÓL - TELHETETLEN"!PDF Print E-mail
Thursday, 04 November 2010
Vannak olyan cigány emberek, akik azt hiszik, ha megtagadják származásukat, önmagukat, akkor akár „fehér" emberré is válhatnak! Mások vagyunk-gondolják. Nem „olyan cigányok"! Itt vannak köztünk, és nap, mint nap elárulnak, megtagadnak egy jó szóért, egy hamis mosolyért. Róluk szól ez a néhány gondolat...
 
Foci program felhívásPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
A Polgár Alapítvány az Esélyekért pályázatot hirdet a futball területén kimagaslóan tehetséges 1997-es és 1998-as születésű fiúk számára
 
Emlékezés - Országos Cigány Önkormányzat meghívójaPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat nevében tisztelettel meghívom az EMLÉKEZÉS NAPJA című rendezvényünkre.
 
Ketrecbe zárta magát egy cigány férfiPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
A fővárosi Blaha Lujza téren felállított ketrecet "közrendvédelmi telep" felirattal látta el.
 
Gyurcsány: tolvaj kormány, csaló kormányfőPDF Print E-mail
Wednesday, 03 November 2010
A volt miniszterelnök szerint, ha a vádak bebizonyosodnak, Orbán politikai értelemben nem legitim vezető.
 
A cigánykérdéssel talált újra egymásra Orbán és SorosPDF Print E-mail
Tuesday, 02 November 2010
Hiába támogatta Soros György a rendszerváltáskor a Fidesz alapítóit, évekkel később fagyossá vált a viszony Orbán Viktor és a világ egyik legbefolyásosabb üzletembere között. Soros alapítványának egykori munkatársai szerint az első Orbán-kormány idején szóra sem méltatták őket, most azonban az európai uniós romastratégia újra összehozta a régi szövetségeseket.
 
Szobrot kap Boldog Ceferino JózsefvárosbanPDF Print E-mail
Tuesday, 02 November 2010
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek hétfőn megáldja a cigányság által szentként tisztelt Boldog Ceferino szobrát a józsefvárosi plébániatemplomban - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatala az MTI-vel.
 
Járóka Lívia kapta a román külügyminisztérium érdemdíjátPDF Print E-mail
Monday, 01 November 2010
Járóka Lívia európai parlamenti képviselõ (Fidesz) kapta a román külügyminisztérium érdemdíját elismerésül a kisebbségek társadalmi befogadásának elõsegítése érdekében kifejtett tevékenységéért. A díjat tegnap este Teodor Baconschi román külügyminiszter adta át egy jótékonysági est keretében. Járóka Lívia beszédében Európa legégetõbb stratégiai kihívásának, ugyanakkor az egyik legígéretesebb lehetõségének nevezte a romák társadalmi befogadását.
 
Felszámolják a devecseri cigánytelepet?PDF Print E-mail
Monday, 01 November 2010
A vörösiszappal elöntött Devecser romák által lakott Dankó-telepének végleges felszámolását, a károsultak lakhatásának sürgős megoldását kérte az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a város polgármesterétől, miután vasárnap megtekintette a négy héttel ezelőtti pusztítást, és kétmillió forintos támogatási felajánlást tett érdekképviselete nevében a városvezetésnek.
 
A romagyilkosságok áldozataira emlékeznekPDF Print E-mail
Monday, 01 November 2010
Országos emléknapot tart a romagyilkosságok áldozatainak emlékére jövő szerdán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Budapesten - tájékoztatott Kolompár Orbán, a szervezet elnöke.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk