Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Az éjjel rátámadtak Török Zsolt szocialista szóvivőrePDF Print E-mail
Saturday, 30 October 2010
A múlt éjszaka lefejelték és többször megütötték Török Zsoltot, az MSZP szóvivőjét a 906-os buszon. A támadásnak az utazók vetettek véget, akik megvédték a politikust. Török feljelentést tett a rendőrségen.
 
Indiába készül NormantasPDF Print E-mail
Saturday, 30 October 2010
Nyíregyháza - Indiába készül Normantas Paulius. A Nyíregyházán élő, litván fotóművész a vándorló cigányokról szeretne fotósorozatot készíteni.
 
A cigány gyerekek ebédjével kezdődött a huzavona a borsodi KanadábanPDF Print E-mail
Saturday, 30 October 2010
Példaértékűnek mondott megegyezés született a taktaharkányi általános iskola és a jogvédők között, miután az iskolát két évig vizsgálták, hogy elkülöníti és hátrányba hozza-e a cigány gyerekeket. Bár most mindenki azon igyekszik, hogy megnyugodjanak a kedélyek, többekben tüske maradt. Az iskola úgy érzi, igazságtalanul vádolták, a cigány szülők pedig úgy, hogy továbbra is elhanyagolják a gyerekeiket. Riport a taktaharkányi ingyenebédről és a kisegítőbe járó gyerekekről.
 
Szombaton három helyen választanak Szabolcs-Szatmár-BeregbenPDF Print E-mail
Saturday, 30 October 2010
Nyíregyháza - Szombaton tartják meg a megismételt polgármester- és képviselő-választásokat Ópályiban és Gégényben, míg a megyeszékhelyen a cigány kisebbségi önkormányzat tagjaira voksolhatnak a választópolgárok.
 
Újabb vita a "cigánybűnözés" kifejezés használata miattPDF Print E-mail
Friday, 29 October 2010
Sajnos ma már olyan mondatok hangozhatnak el az Országgyűlésben, amilyenek ellen 15 éve még kormánypártiak és ellenzékiek együtt tiltakoztak volna.
 
"Ne egy újabb cigánytelepre zárják a devecseri romákat!"PDF Print E-mail
Friday, 29 October 2010
A vörösiszappal elöntött Devecser romák által lakott Dankó-telepének felszámolását, az ott élő több száz szegény ember lakhatásának sürgős megoldását kérte a Makai István, a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke a megye és a város vezetőitől, miután egy teherautónyi háztartási kisgépet és pénzadományt vitt segítségül a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak csütörtökön.
 
ENSZ: bírálták hazánkat a cigányok helyzete miattPDF Print E-mail
Friday, 29 October 2010
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának szakértői szigorú bírálattal illették Magyarországot a növekvő antiszemitizmus és a romák helyzete miatt, amelyet a "diszkrimináció" és a "rossz bánásmód" kifejezésekkel jellemeztek csütörtökön nyilvánosságra hozott országértékelő jelentésükben.
 
Januárban folytatódik a Kolompár Orbán és társai elleni perPDF Print E-mail
Friday, 29 October 2010
A jövő év januárjának végén folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa ellen 2009 novemberében a Kecskeméti Városi Bíróságon megkezdett per - közölte a csütörtöki tárgyalási nap végén Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró.
 
Villás Lajos: Mi az igazság?PDF Print E-mail
Friday, 29 October 2010
Ha egy roma vezető megszólal valahol a világban, akkor az első reakció itthon az, hogy "már megint szégyent hoz az országra"! Vajon az a roma vezető hoz szégyent a Magyar Köztársaságra, aki bátran ki meri mondani, hogy itt és most, verbális terrorban élnek olyan emberek, akiket csupán származásuk, bőre színe miatt, nap, mint nap megszégyenítenek, megaláznak, és akikkel akár trágár módon is lehet beszélni, minden következmény nélkül?
 
Devecserben végre lebontják a romos házakatPDF Print E-mail
Thursday, 28 October 2010
Az időjárás is közbeszól a vörösiszappal elöntött települések kármentesítési munkáiba. Az eső és a fagy egyaránt nehezíti a munkagépek tevékenységét. A napokban Devecserben is megindul a lakhatatlanná vált házak bontása.
 
Felnyomta Ujhelyit a JobbikPDF Print E-mail
Thursday, 28 October 2010
Állásfoglalást kért a Jobbik frakcióvezetője az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságától, kifogásolva, hogy Ujhelyi István szocialista házalelnök kritizálta a radikálisokat a „cigánybűnözés" kifejezés használata miatt.
 
Lebontják a pérót, hogy megszabaduljanak a romáktólPDF Print E-mail
Thursday, 28 October 2010
A Plavecky Štvrtok-ban kialakult feszült helyzet megoldásában a kormány roma ügyekkel megbízott felhatalmazottja, Miroslav Pollák is segít. A polgármester a vele folytatott megbeszéléseket követően is ragaszkodik az illegálisan épített roma kunyhók lebontásához, de beleegyezett abba, hogy a helyzetet a szociális dolgozók közreműködésével rendezzék.
 
Akár országos listát is állíthatnak a kisebbségekPDF Print E-mail
Wednesday, 27 October 2010
Az MSZP az arányos választási rendszer, a Jobbik a határon túli magyarok választójoga mellett érvelt a választójogi reformmal foglalkozó parlamenti albizottság keddi ülésén. A hazai kisebbségek parlamenti képviselete kapcsán a parlamenti pártok egyetértenek abban, hogy az Országgyűlés alkotmányos kötelezettsége e kérdést megoldani.
 
Kinyírnák az Alkotmánybíróságot isPDF Print E-mail
Wednesday, 27 October 2010
Az Alkotmánybíróságnak (Ab) és a jogállamiságnak is súlyos károkat jelent az a javaslat, amellyel Lázár János állt elő órákkal azután, hogy az Ab kimondta: alaptörvénybe ütközik a kétmillió forintnál nagyobb végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó.
 
Német újságírók figyelték a romák kirekesztettségétPDF Print E-mail
Wednesday, 27 October 2010
Német újságírók jártak a bátaszéki Roma Civil Házban, azzal a céllal, hogy felmérjék, milyen mértékű a cigányságot érintő megkülönböztetés, tudtuk meg Horváth Eleknétől, a civil ház vezetőjétől.
 
Balogh Artúr: Kolompár, Aba, Farkas Flóri vagy ... ? Ki lesz az új OCÖ elnöke? Elemzés!PDF Print E-mail
Wednesday, 27 October 2010
Ez az elemzés azt vázolja fel, hogy jelenleg milyen stratégiák léteznek OCÖ elnöki székének a megszerzéséért. Azokat a terveket vesszük számba, amelyek a taktikai összecsapások alkalmával is stabilak maradnak.
 
Miskárolás képről képrePDF Print E-mail
Wednesday, 27 October 2010
Emlékezetes pillanat. Kusturica az öreg cigányvajda szájába adja a Casablanca legendás mondatát a Macskajajban. .
 
Találkoztunk boldog cigányokkal isPDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
Az 5200 fős szlovákiai Pálócon településen az ezredfordulón még kisebbségben lévő cigány lakosság száma mára 3000 főre tehető, akik közül szinte az összes család Angliában dolgozik, vagy dolgozott. A külföldön, többnyire szakmunkásként megkeresett pénzből a cigányság sorra vásárolja és újítja fel a falu házait, amelynek köszönhetően a település gyors fejlődésnek indult.
 
A 25 éves 100 tagú cigányzenekarPDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
A hely két részben mutatja be a 25 éves 100 tagú cigányzenekart, valamint a Papp László Sportarénában megrendezett születésnapi koncertjük előkészületeit.
 
A cigányság egy eszközPDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
Pálinkás József szerint a cigányság, miközben a helyzete folyamatosan romlik, egyre inkább a politikai vetélkedések "könnyen manipulálható eszközévé" vált.
 
Az AB elmeszeli a 98%-os adótPDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
A Fidesz kormány egyik első intézkedésével visszamenőleg vetette ki a közszolgák 2 millió forint feletti végkielégítéseire a sarcot. A passzus alkotmányellenesnek találtatott, ez az új kormány első olyan intézkedése, amely egy jogi fórum előtt megbukott.
 
Nyugdíj-ügy: vissza lehet lépni az állami rendszerbePDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
Egy nap alatt megvitatta és elfogadta hétfőn a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló, a fideszes Selmeczi Gabriella által jegyzett törvényjavaslatot az Országgyűlés.
 
A bűnt kezeljük bűnként!PDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
Az MSZP szerint káros a fiatalkorúakra, hogy szabálysértésekért és bűncselekményekért börtönbe is zárhatják őket. Persze, de azt elfelejtik, hogy az eddigi szankcióknak nincs semmilyen elrettentő ereje.
 
A szalonnai etnobiznisz: ki a cigány, ki a román?PDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
A Borsod megyei Szalonnán az őszi helyhatósági választások után cigány, lengyel, ruszin és román kisebbségi önkormányzat alakult: az utóbbi két szervezetben olyan képviselők is akadnak, akik 2002-ben horvátnak, 2006-ban cigánynak vallották magukat. Az ügyben pedig magánokirat-hamisítás miatt nyomoz a rendőrség.
 
"Cigány k..va vagy, a börtönben fogsz megrohadni"PDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
Sokallja az ártatlanul fogvatartott roma asszonynak kifizetett kártérítést, ezért felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelsőbb Bíróságnak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium. A nő három évig raboskodott ártatlanul, maradandó egészségügyi károsodásai lettek, és a majd hat évig tartó jogi procedúra alatt teljesen elszegényedett. Az évtizedes huzavona márciusban azzal zárult, hogy kártérítési pert nyert az állammal szemben.
 
Iskolai szegregáció: példamutató egyezség született TaktaharkánybanPDF Print E-mail
Tuesday, 26 October 2010
Taktaharkány - Egyezség született hétfőn Taktaharkány és iskolája, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat (CKÖ), valamint a roma gyerekek szegregációja ellen küzdő alapítvány között. A megállapodásnak köszönhetően két éves huzavona után a helyben tanuló, halmozottan hátrányos helyzetű diákok mindegyike ingyen kapja az ebédet, akinek szükséges, heti egy órás fejlesztő programon is részt vehet, valamint 50 százalékkal csökkentették az iskolában a szegregáltan oktatott, sajátos nevelési igényű diákok számát.
 
Van-e mire büszkék legyenek a szocialisták?PDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Vállalja-e a Szocialista Párt baloldaliságát, saját magát? Tiszta-e vajon, hogy mi is manapság a baloldaliság? Meg kell-e újítani a baloldali gondolkodást vagy elég csak elhatárolódni néhány, az eszmét lejárató személytől és jó figurát találni a következő országos megmérettetésre?
 
A Romák valódi eredetePDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
A cigányságnak, ennek az összes európai államban megtalálható népnek az eredetével kapcsolatban az idők folyamán a legkülönbözőbb legendák születtek. Nevezték őket Gypsy-knek, Gitanos-nak, Cigánynak, holott valódi nevük Roma (legalábbis a legtöbb csoport esetén; kisebb részük helyes megnevezése a Szinti). Jelen dolgozatban nem célunk ezeknek a mítoszoknak a bemutatása, közülük csupán egyet ragadunk ki, azt, amelyik a legáltalánosabban terjedt el, és amelyik még ma is tartja magát: az állítólagos indoeurópai eredetet.
 
Iszapömlés - Megélhetésüket féltik a devecseri "lomisok"PDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Nemcsak otthonukat siratják, hanem jövőbeli piacukat is, hiszen amikor rájuk zúdult a vörösiszap, sok fáradtsággal összegyűjtött árukészletüket is elmosta az ár, így megélhetésüket is elveszítették - sorolták panaszaikat az MTI tudósítójának azok az emberek, akik eddig a környező országokban lomtalanításkor összegyűjtött portékák eladásából teremtették elő mindennapi megélhetésüket.
 
Nem szolgálták ki a romát, százezres büntetést kaptakPDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Százezer forintos bírság megfizetésére kötelezte az Egyenlő Bánásmód Hatóság azt a siófoki sörözőt, ahol idén május végén megtagadták a roma származású Bogdán József kiszolgálását.
 
Multikulti - sok vagy kevés?PDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Angela Merkel a CDU és a CSU fiataljai előtt egy héttel ezelőtt kimondta azt, ami a Theo Sarrazin könyve körül folyó vitában már ott lappangott: megbukott az a multikulturális megközelítés, miszerint egyszerűen csak élünk egymás mellett, és boldogok vagyunk egymástól. Hogy miről is van szó, azt a párt más funkcionáriusai, akiket nem terhel kancellári felelősség (Bertram Brossardt például) még világosabban kifejtették: az idegeneknek a német társadalomba egyénenként-egyénekként és nem közösségekként kell „integrálódniuk".
 
Közel 40 millió forintjába kerül Győr büdzséjének a hat kisebbségi közösségPDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Az októberi választásokat követően Győrben cigány, horvát, lengyel, német, örmény és román kisebbségi önkormányzat működhet. Képviselőik már megtartották alakuló üléseiket és letették esküjüket - írja a Győri Közélet.
 
Fogyó magyar a Jobbiknál, kis cigányozás, "rendszerváltás 2014-ben"PDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Nem sok szó esett az 1956-os forradalomról a Jobbik október 23-i megemlékezésén, annál több azonban az Orbán-kormányról és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnökről, aki a jelek szerint még mindig jelentős összetartó erővel bír a radikális párt hívei között; ennek ellenére is alig egy-kétezren jelentek meg ma délután a párt Deák téri megemlékezésén, legalább nyolcszor-tízszer kevesebben, mint a párt az országgyűlési választásokat megelőző nagygyűlésén, amelyet ugyancsak itt tartott.
 
Előítéletek és gesztusokPDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
A harminchét éves filmrendező 2001-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen Simó Sándor osztályában. Eddigi alkotásai főként a kisebbségi sorsokat ábrázolják. Legújabb filmjével, a Vespával néhány napja a sienai nemzetközi fesztiválon az UNICEF különdíját nyerte. A Vespát már játsszák a honi mozik. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
 
Cigányoknak prédikál az egykori bőrfejűPDF Print E-mail
Monday, 25 October 2010
Húszas évei elején kerítette hatalmába a fajgyűlölet a most 31 éves Kis Istvánt. Az időközben férjjé és apává lett fiatalembert jelenleg - a sors fintorának vagy a Teremtő humorérzékének köszönhetően - cigányok között végez missziós munkát.
 
Népszavazást kezdeményez az MSZP a nyugdíjpénztárakrólPDF Print E-mail
Friday, 22 October 2010
Népszavazást kezdeményez az MSZP a magán-nyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt. Ismert, a Magyar Nemzet elsőként már kora délelőtt beszámolt arról, hogy a szocialisták referendumot kezdeményezhetnek.
 
Kállai Ernő: ki kell zárni az ál-kisebbségi önkormányzatok megalakulásának lehetőségétPDF Print E-mail
Friday, 22 October 2010
A kisebbségi ombudsman szerint a jövőben ki kellene zárni az ál-kisebbségi önkormányzatok megalakulásának lehetőségét.
 
Soros György harlemi programot hozna a magyar romáknakPDF Print E-mail
Friday, 22 October 2010
Soros György a helyzet súlyossága és a küszöbön álló uniós magyar elnökség miatt kész eurómilliókkal beszállni egy harlemi és magyar tapasztalatokra is építő országos oktatási és egészségügyi roma program elindításába. Az önrészt a milliárdos és a magyar állam állná. A támogatás nagy részét az Európai Unió kohéziós alapja. Orbán Viktor pozitívan állt a dologhoz, mondta az Indexnek Soros György.
 
Tégely és salátástálPDF Print E-mail
Friday, 22 October 2010
A magyar multikulti nem halt meg. Ha másként lenne, bezártak volna rég a kínai és török étkezdék, az arab falafelárusok és az indiai vendéglő a sarkon. Igaz, cigányzene sem szól bennük. Amíg az emberek keresik az idegen ízeket, érdekli őket ez az alapvető oldala más világoknak, addig nem kellene kongatni a vészharangot.
 
EU: a nemzeti romastratégiák összehangolásában segítő uniós program készülPDF Print E-mail
Friday, 22 October 2010
Jövő tavaszra elkészül az a szabályozási javaslat az Európai Unióban, amely uniós keretet adna a tagországok nemzeti stratégiáinak a romák társadalmi bevonására - jelentették be a tagállamok foglalkoztatási és szociálisügyi minisztereinek csütörtöki luxembourgi találkozóján.
 
Bánkitó fesztivál - Cigány festészet Magyarországon 1969-2009 között című kiállításPDF Print E-mail
Friday, 22 October 2010
Válogatás a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ Képzőművészeti Gyűjteményéből.
 
Tizennyolc éves lányt választottak elnöknek a romákPDF Print E-mail
Thursday, 21 October 2010
Előzőleg harmincheten vallották magukat e kisebbséghez tartozónak, a választáson viszont huszonheten járultak az urnákhoz. A voksolás eredménye nagy meglepetést nem hozott, hiszen csupán négy jelöltre lehetett szavazni, így mindannyian bejutottak a testületbe. Mindenki az MCF Fórum színeiben indult.
 
Medián: fölényesen vezet a Fidesz, nőtt a derűlátók arányaPDF Print E-mail
Thursday, 21 October 2010
Évek óta nem volt olyan magas a „derűlátók" aránya az ország ügyeit illetően, mint októberben; a politikusok népszerűségi rangsorát továbbra is Orbán Viktor vezeti, de május óta csökkenő tendenciával - derült ki a Medián legfrissebb felméréséből, amelyet a csütörtöki HVG ismertetett.
 
Vita cigányok befogadásáértPDF Print E-mail
Thursday, 21 October 2010
A romák társadalmi befogadásáért ugyan a lakóhely országai viselik a fő felelősséget, a közelmúlt eseményei rámutattak arra, hogy a határokon átnyúló következmények miatt összeurópai válaszokra is szükség van - olvasható abban a közös nyilatkozatban, amelyet szerdán fogadtak el Strasbourgban, a 47 országot tömörítő Európa Tanács (ET) által szervezett konferencián.
 
A prioritások: cigányügy, bővítés és gazdasági élénkítésPDF Print E-mail
Thursday, 21 October 2010
A 2011 első félévében esedékes soros magyar uniós elnökség csak akkor lehet sikeres, ha célja mögé az egész nemzet fel tud sorakozni és létrejön a nemzeti egyetértés - mondta Martonyi János külügyminiszter szerdán a parlamentben a magyar elnökség prioritásairól szóló, fideszes kezdeményezésre összehívott parlamenti vitanapon.
 
Gyanús az ügy: egyszerre cigányok, románok és horvátokPDF Print E-mail
Thursday, 21 October 2010
Magánokirat-hamisítás miatt nyomoz a rendőrség azután, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán olyan személyek vehettek részt a román, illetve a ruszin kisebbségi önkormányzat megalakításában, akik korábban a cigány és a horvát kisebbségi választáson is elindultak - ismertette az ügyben a feljelentést kezdeményező Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő.
 
Börtönévtizedek cigányellenes támadásértPDF Print E-mail
Thursday, 21 October 2010
Rendkívül súlyos ítéleteket szabott ki szerdán az ostravai regionális bíróság arra a négy szélsőségesre, aki tavaly Molotov-koktélokkal felgyújtotta egy roma család házát az észak-morvaországi Vítkovban.
 
Választójog: mégse kell az állandó magyarországi lakhely?PDF Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010
Vélhetően kiveszik az alkotmányból azt a passzust, amely a választójogot állandó magyarországi lakhelyhez köti - mondta Gulyás Gergely (Fidesz), az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának alelnöke kedd este a TV2 Tények című műsorában. Ezzel választójogot kaphatnak a határon túli magyarok - hangzott el a hírműsorban.
 
Fontos okiratot írnak alá az emberi jogi fórumonPDF Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010
Martonyi János külügyminiszter hétfőn írja alá a Népirtás és Tömeges Emberi Jogsértés Megelőzési Központ alapító okiratát a Külügyminisztériumban a harmadik budapesti emberi jogi fórumon.
 
Jobbik: a Házat nem érdekli a cigánykérdés?PDF Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010
A Jobbik érthetetlennek tartja, hogy az Országgyűlés többsége hétfőn nem támogatta a cigány-magyar együttélés vizsgálatára általuk felállítani kezdeményezett parlamenti eseti bizottságról szóló javaslat napirendre vételét.
 
Így lehetsz divatos cigány ruhákbanPDF Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010
A Romani Design stúdió hagyományos cigány motívumokat modern formákkal és anyagokkal ötvöző ruháiból és kiegészítőiből nyílt tárlat Egymásnak ítélve - Cigány identitás a XXI. században címmel a budapesti Terror Háza Múzeumban.
 
Soros súg a kormánynak cigány-ügyben?PDF Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010
Soros György kedden Orbán Viktorral tárgyalva felajánlotta a kormánynak a szélsőséges, ultraliberális Nyitott Társadalom Alapítvány cigány-ügyben szerzett "széles körű tapasztalatait".
 
"Tegye fel a kezét, aki cigányok mellé költözne"PDF Print E-mail
Wednesday, 20 October 2010
Nem biztos, hogy állami kártalanítást kaphatnak Devecserben azok a Dankó utcai romák, akik engedély nélkül épített fatákolmányokban laktak, vagy nem voltak bejelentve. A cigánysor minden háza elpusztult az iszapáradatban, és a legtöbb károsultnak nincs lakásbiztosítása. Az érintettek albérletet keresnek a környéken, és nem akarnak többé cigánytelepen lakni.
 
A romagyilkosságok vádlottjával, Cs. Istvánnal kapcsolatban álló elhárító fegyelmit kapottPDF Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010
Márciusban kezdi tárgyalni a romagyilkosságok ügyét a Pest Megyei Bíróság - értesült a Magyar Hírlap. A monstre perre a bíróságnak rendkívüli biztonsági intézkedéseket kell majd bevezetnie, ez azonban a korszerűtlen épületben igencsak nehéz lesz.
 
Európa a romákra figyel - de hiábaPDF Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010
Az egykor talán téglaszín háztömbnél szekér áll. Második próbálkozásra is nehéz eldönteni, kiben ül több szomorúság: az elé fogott lóban vagy abban a három kislányban, akik szemlesütve gubbasztanak rajta. Mellettük egy nő kiabál valakivel mobiltelefonon, tűsarkúja el-elsüllyed az épphogy csak megszáradt sárban. Láthatóan zavarja az idegen jelenlét. A közeledésre hátat fordít, és azt kiabálja, hogy eltévedtek, valakinek értük kell jönnie.
 
Támogatta az Országgyűlés az újabb válságadók kivetésétPDF Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010
Újabb különadók, úgynevezett válságadók bevezetéséről döntött az Országgyűlés hétfőn; ezek a költségvetés helyzetét idén 161 milliárd forinttal javítják, amely hozzáadódik a pénzügyi szektor által befizetendő 200 milliárd forinthoz. Lázár János és Rogán Antal fideszes képviselők javaslatát 294 igen szavazattal, 44 ellenében, 12 tartózkodás mellett fogadta el a Ház. A szocialista képviselők nemmel voksoltak, az LMP-frakció tagjai pedig tartózkodtak.
 
Schmitt: Magyarországot és Romániát közös értékek kötik összePDF Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010
Magyarországot és Romániát közös értékek kötik össze, talán soha ilyen jók nem voltak kapcsolataik, mint most, Magyarország európai uniós elnökként mindent el fog követni, hogy segítse Románának a schengeni övezethez való csatlakozását - mondta hétfőn Bukarestben Schmitt Pál köztársasági elnök, miután Traian Basescu államfővel folytatott megbeszéléseket.
 
Ha egy kis cigányasszony egyszer megnyerné a "pert"PDF Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010
Mint a gyártulajdonosok. Holott nem ölt meg nyolc embert, nem tett földönfutóvá háromszázat, csak dolgozni ment reggel hatra, és a gyerekét bezárta a lakásba, mert az még aludt. Gondatlanság volt. A gyerek súlyosan megsérült, és most kórházban van.
 
Tisztelettel beszélni a cigányokrólPDF Print E-mail
Tuesday, 19 October 2010
Elfogadhatatlan az a vélemény, hogy a romák sajátos etnikai kultúrája tehet az elkülönülésükről és minden bajukról. Ezzel azt állítanánk, hogy vannak ők, illetve vagyunk mi, a társadalmi többség, és semmi közünk egymáshoz - hangzott el az ELTE Média és Kommunikációs tanszékének rendezésében tartott kerekasztal beszélgetésen.
 
"Az állami cigánypolitika az elmúlt kétszázötven évben nem változott"PDF Print E-mail
Monday, 18 October 2010
Az országgyűlési választásokon, Edelényben és körzetében elszenvedett súlyos veresége után bejelentett visszavonulásával huszonkét éves jogvédő-politikusi pálya ért véget. 1988-ban, a miskolci Gettóellenes Bizottság létrehozásával, annak vezetőjeként indult Horváth Aladár a kilencvenes évek első felében a Magyarországi Roma Parlament elnöke, 1990 és 94 között az SZDSZ országgyűlési képviselője, 1995-ös megalakítása óta a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője volt.
 
Roma gettó az ötödik kerületbenPDF Print E-mail
Monday, 18 October 2010
Az egykor talán téglaszín háztömbnél szekér áll. Második próbálkozásra is nehéz eldönteni, kiben ül több szomorúság: az elé fogott lóban vagy abban a három kislányban, akik szemlesütve gubbasztanak rajta. Mellettük egy nő kiabál valakivel mobiltelefonon, tűsarkúja el-elsüllyed az épphogy csak megszáradt sárban. Láthatóan zavarja az idegen jelenlét. A közeledésre hátat fordít, és azt kiabálja, hogy eltévedtek, valakinek értük kell jönnie.
 
Alkotmány 2.0 - Pettkó András weblapot indít. Irjon egy alkotmányt ön is!PDF Print E-mail
Monday, 18 October 2010
A mai napon elindult a www.webalkotmany.hu oldal - jelentette be Pettkó András (2002-2010 között országgyűlési képviselő), az oldal kezdeményezője interaktív sajtótájékoztatóján.
 
Az ellátásra és elhelyezésre panaszkodnak a devecseri romákPDF Print E-mail
Monday, 18 October 2010
Devecserben még nem adtak ki bontási határozatot a menthetetlen házakra.
 
Cigány önkormányzat alakultPDF Print E-mail
Monday, 18 October 2010
A városháza dísztermében tartották meg a cigány önkormányzat alakuló ülését.
 
Kártérítés a jászladányiaknakPDF Print E-mail
Saturday, 16 October 2010
Húszmillió forintos kártérítést és annak kamatait ítélte meg a jászladányi alapítványi iskolának a Fővárosi Bíróság az oktatási tárca ellen indított perben. A bíróság szerint Magyar Bálint súlyos károkat okozott az iskolának, amikor a roma gyerekek szegregációjára hivatkozva nem adta ki az intézménynek az oktatási azonosítót, így az egy évig működésképtelen volt.
 
Modern roma divat: kiállítás a Terror HázábanPDF Print E-mail
Saturday, 16 October 2010
A Romani Design stúdió hagyományos cigány motívumokat modern formákkal és anyagokkal ötvöző ruháiból és kiegészítőiből nyílt tárlat Egymásnak ítélve - Cigány identitás a XXI. században címmel pénteken a budapesti Terror Háza Múzeumban.
 
Spiegel: "Budapest a rémálmok fővárosa"PDF Print E-mail
Saturday, 16 October 2010
A Spiegel újságírója egy új antiszemitizmus központjának nevezte a magyar fővárost pénteki riportjában. A riporternél az Echo tv Kertész Imrét patkánnyal összehozó műsora is betehette a kaput. Erich Follath szerint a Jobbik ideológiája kisebbrendűségi komplexus és nagyzási mánia nyers keveréke, amelyhez világos ellenségképek járulnak: zsidók, cigányok, globalizáció, Európai Unió, Nemzetközi Valutaalap.
 
ET-biztos: fel kell hagynia Romániának a cigányellenességgelPDF Print E-mail
Saturday, 16 October 2010
Átfogó intézkedéseket kell hoznia Romániának a terjedő cigányellenesség, a romákat sújtó hátrányos megkülönböztetés visszaszorítása érdekében - állapította meg pénteki nyilatkozatában Thomas Hammarberg, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa, miután háromnapos látogatást tett Romániában.
 
Kedvező ítélet a radikálisnakPDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Félbe kellett szakítania az ítélethozatalt Budaházy György államellenes bűncselekmények miatt indult perében a Fővárosi Ítélőtáblának, miután az utcai radikális hívei üvöltözni kezdtek a tárgyalóban, és trágár kifejezésekkel illették a bíróságot; annak ellenére, hogy Budaházy kedvező ítéletet kapott.
 
Mindenki ideges: felháborodás az orbáni nyugdíj-megszorítás utánPDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerint egyetlen magánnyugdíj-pénztári tagot sem ér kár amiatt, hogy az állam 14 hónapra felfüggeszti átutalásait a magánpénztárak számára. Az internet és a blogok izzanak a feszültségtől: a középosztály a megtakarításait félti a Fidesztől.
 
Mi a baj, romákkal nem akar a vendég egy épületben aludni?PDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Az újonnan érkező vendégek miatt el kellett hagynunk a kifizetett szobánkat - mondta Horváth Gyula, aki a borfesztiválra utazott a feleségével és a kislányával Villányba. A vendégház tulajdonosa szerint nem hibáztak, amikor megkérték a családot, hogy távozzon, hiszen így is jutott nekik szállás, és szerinte a másik vendégházzal még jobban is jártak Horváth-ék. A kirakott család az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult.
 
Szörnyű, hogy idáig fajultak a dolgokPDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Ma este mutatják be a Katona József Színházban a Cigányok című produkciót, melynek első felvonását Tersánszky Józsi Jenő írta még 1923-ban, a második részben viszont a Tersánszky által megálmodott figurák, többek között a címszereplő Szidike történetét Grecsó Krisztián gondolta tovább és helyezte át a mába, egy romagyilkosság helyszínére. A szokatlan konstrukcióról az előadás rendezőjével, a nyáron a színház igazgatójának választott Máté Gáborral beszélgettünk.
 
Turul Plaza tavaszra? - Épül a Jobbik mintavárosaPDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
"Mintavárossá kívánjuk tenni Tiszavasvárit!" - mondta Vona Gábor pártelnök és Fülöp Erik polgármester az önkormányzati választások után. A mintát természetesen a Jobbik eszmerendszere adja, amelyben szerepel a "cigánybűnözők" számára létesítendő rendvédelmi telep, vagy a multikat lenyomó Turul Plaza beindítása is.
 
Az "ősárja fajiságú" cigányság és a Jobbik "kultúremberei"PDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Talán szép szakmánkból következik: ritkán tudom megállni, hogy ha valami nagyon felkelti érdeklődésemet, ne kezdjek el azon gondolkodni: nem bukkant-e föl már ilyesmi az esetleg nem is olyan régi múltban.
 
Barátaival ünnepelte negyedszázados fennállását a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Egy közös zenés ünneplésre invitálta „barátait" a Budapest Arénába a méltán világhírű 100 Tagú Cigányzenekar 2010. október 8-án.
 
Iszapkatasztrófa: visszatérnek a kolontáriak a házaikbaPDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Lakossági fórumon tájékoztatták a kolontáriakat a visszatelepítés forgatókönyvéről csütörtök este az ajkai Sportcsarnokban, a majd egy hete otthonát elhagyni kényszerülő 715 ember péntek déltől visszatérhet a Veszprém megyei településre.
 
A Fidesz a lakosságot brutálisan szembe köptePDF Print E-mail
Friday, 15 October 2010
Vajon az ellenzéki pártok miképp viszonyulnak az új médiajogszabályokhoz? Pörzse Sándor (Jobbik) országgyűlési képviselő és Németh Vladimir (LMP) a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagja nyilatkozott a HírExtrának.
 
Romák vigyáznak a temetőkre a halottak napjánPDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
A temetők őrzéséhez ajánlották fel segítségüket szerdán a kaposvári polgárőr egyesület roma kisebbségi tagozatának tagjai a szervezet vezetőinek.
 
Jövőjükért aggódnak a devecseri romákPDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
Kilátástalannak tartják jövőjüket azok a devecseri romák, akiknek házát a vörösiszap-lavina lakhatatlanná tette a megsemmisült Dankó-telepen. A múlt hétfőig ott élő, házaikat elhagyni kényszerült emberek az MTI tudósítójának szerdán arról panaszkodtak, nem tudják, mikor és hol kaphatnak fedelet a fejük fölé még a tél beköszönte előtt.
 
Ártatlanul rács mögött: több milliós kártérítést követelnekPDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
Életszerűtlen jogszabály miatt azoknak kell bizonyítaniuk lelki sérüléseiket, akiket ártatlanul tartottak fogva csaknem 11 hónapon át - állítja a cigányok elleni tarnabodi támadás alaptalanul meggyanúsított személyeinek védője.
 
Szegregáció? A cigány kisebbség harca a jogvédőkkelPDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
Nem az önkormányzat idézte elő, de neki kell megoldania Spontán szegregáció alakult ki a győri Kossuth Lajos Általános Iskolában -állapította meg nem jogerős ítéletében a megyei bíróság. Az önkormányzat még nem döntött arról, fellebbez-e az ítélet ellen.
 
Virágos, rendezett cigány portákat ígért az új elnökPDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
Négy év szünet után Szekszárdon tegnap ismét megalakult a városi cigány kisebbségi önkormányzat.
 
Villás Lajos: HATÁRTALAN GYŰLÖLET!PDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
Czirok Péter gondolataihoz néhányan keresetlen szóval - amúgy magyarosan - szóltak hozzá. Nincs ezzel semmi baj, legfeljebb akkor, ha a világhálón ugyan így reagálnak a magyarokkal kapcsolatban. A magyar sajtóban nem találtam nyomát, de az iwiw üzenő csíkján azért megjelent egy „hirdetés"! A Kurucinfón megrázó cikk jelent meg arról, hogy Izraeli szélsőségesek miként nyilatkoznak Magyarországról, és az iszapkatasztrófáról
 
Szólásszabadság kontra emberi méltóságPDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
A Jobbik cigányellenessége nem új keletű. Szeptember közepén három jobbikos képviselői indítványában a „cigánybűnözés" tagadóinak bebörtönzését javasolta.
 
Emlékkoncert Pege Aladár tiszteletérePDF Print E-mail
Thursday, 14 October 2010
Pege Aladár világhírű bőgős születésnapja alkalmából nemzetközi sztár dzsesszzenészek adnak csütörtökön emlékkoncertet a budapesti Symbol Art Galériában.
 
Öt hónapig jár a romáknak a támogatásPDF Print E-mail
Wednesday, 13 October 2010
Tizenheten jelentkeztek a faddi önkormányzat cigány származású közép-, illetve főiskolás diákok számára kiírt ösztöndíj pályázatára.
 
Hétmillióval tartozik egy vállalkozónak az Országos Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Wednesday, 13 October 2010
Az adóhivatalnak és dolgozóinak sem tud fizetni az a balatonlellei üzletvezető, aki állítja: több mint hétmillió forinttal tartozik neki az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nyári táborai óta.
 
Vörös kígyó: a NASA is figyeli az iszapkatasztrófátPDF Print E-mail
Wednesday, 13 October 2010
A NASA is felfigyelt a magyarországi vörösiszap-katasztrófára. Honlapján a nap képének jelölték a Kolontár és Devecser környékéről készült műholdfelvételt.
 
Az egész világ izgatottan vár: négy bányász már a felszínenPDF Print E-mail
Wednesday, 13 October 2010
Felszínre hozták az első négy bányászt abból a 33-ból, akik több mint két hónapja rekedtek a föld alatt több száz méter mélyen Chilében. Az egész világ izgatottan figyeli, mi történik a bánya körül, Obama elnök is a mélyben rekedtekért és a mentőakció siekéért imádkozik.
 
Czirok Péter: Egy képmutató "nemzet"PDF Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010
Merengek a sorson és az esélyeken, amelyből a cigányságnak oly kevés jut(ott), annak ellenére, hogy az ellenkezőjét állítja a társadalom széles rétege. Mit adott a politika és a társadalom a cigányoknak? Igen így en bloc a cigányoknak... Nem néhány kiváltságos roma vezérnek, pártfogolt alapítványnak, hanem a cigányoknak?
 
Választási csalás - ötezer forintot ért egy szavazatPDF Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010
Elképzelhető, hogy választási csalással lett új fideszes polgármestere Tarnalelesznek? A hírek szerint Kovács Bélának az egyik helyi uzsorás segített szavazatokat venni - ötezer forintért. A helyiek félnek és nem beszélnek.
 
Megegyezés születhet Tarlós és Horváth Csaba közöttPDF Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010
Megegyezés születhet a második politikai egyeztetésen Tarlós István főpolgármester és Horváth Csaba, az MSZP leendő fővárosi frakcióvezetője között ma délelőtt.
 
Állami irányítás alá vonják a szennyezőtPDF Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010
Vastaps hangzott fel a T. Házban tegnap, amikor Orbán Viktor bejelentette: a rendőrség kezdeményezte a MAL Zrt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását. A miniszterelnök szerint már nem lehet úgy, hogy „a milliárdosok megússzák, és a portás üti meg a bokáját". A közérdek felülírja a magánérdeket: a vörösiszap-katasztrófát okozó MAL Zrt.-t állami irányítás alá kell vonni.
 
FelhívásPDF Print E-mail
Tuesday, 12 October 2010
Veletek vagyunk Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely ! SEGÍTSÜNK! A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének felhívása
 
Pártfinanszírozás és az iszapPDF Print E-mail
Monday, 11 October 2010
Mi megállíthatatlanul mondjuk a magunkét a pártfinanszírozás átláthatatlanságának következményeiről, a politikus pedig hangosan bólogat, néha megölel, de ha kampány van, akkor megértően, de inkább megértést kérve elzárkózik, meg arról beszél, hogy voltak a gonoszok, most meg a jók, talán még hangzatos megoldásokat is bedob, mi meg továbbra is mondjuk, hogy azért ezt már rendbe kéne tenni, sőt, néha a külföld is mondja a magáét, de a politikus továbbra is mosolyog, és megsimogatja a buksinkat. (Értsd: szó szerint!)
 
Soros pénzéből lesz élhetőbb a Pokoli toronyPDF Print E-mail
Monday, 11 October 2010
1,6 millió dollár támogatást adott Soros György intézete három, mélyszegénységben élő romatelep és a veszprémi Pokoli torony lakóinak felzárkóztatására. A 2011 végéig tartó projekt távolabbi célja, hogy elkészüljön egy olyan terepszemléletű, komplex modellprogram, ami segíthet a magyar kormánynak és az unió országainak romapolitikájuk és támogatási rendszerük átalakításában.
 
Kanadáig kíséri a rasszimus a magyar romákatPDF Print E-mail
Monday, 11 October 2010
Parkdale hosszú ideje az újonnan érkezettek első állomása, de a romák néhány sajátos kihívás elé állítják a rendszerint befogadó közeget - írja torontói riportjában Kanada egyik vezető lapja, a Globe and Mail.
 
Közmeghallgatást tart a Cigány Kisebbségi ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Monday, 11 October 2010
A nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló 1993. évi LXXVII. törvény 30/I. §-a alapján Keszthely Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata Képviselő-testülete 2010. október 13-án (szerdán) 17.00 órai kezdettel a HEMO I. emeleti színháztermében (8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 69.) közmeghallgatást tart.
 
Most nem jött be a cigányozásPDF Print E-mail
Monday, 11 October 2010
A romák elleni hangulatkeltés ezúttal nem hozott új szavazókat a szélsőjobbnak. A gettótervekkel előálló Jobbik az önkormányzati választásokon olyan keleti vidékeken is a harmadik helyre szorult, ahol tavasszal még simán verte az MSZP-t.
 
Új voksolás Szabolcsban - reggelizni mentek a szavatszámlálókPDF Print E-mail
Friday, 08 October 2010
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több településén megismétlik az önkormányzati választást: Gégényben, Nyírteleken és Máriapócson új polgármestert, illetve testületet, Nyíregyházán pedig cigány kisebbségi önkormányzatot kell különböző okok miatt ismét megválasztani
 
A 100 Tagú Cigányzenekar Somló Tamással ünnepelPDF Print E-mail
Friday, 08 October 2010
A 100 Tagú Cigányzenekar egy ideje gőzerővel próbál a 25. születésnapi nagy koncertre, hiszen 2010. október 8-án a Budapest Sportarénában az elmúlt negyedszázad megkoronázására készül. A születésnapi koncerten ott lesz Boross Lajos, a prímáskirály, a zenekar egyik alapítója, Szentpéteri Csilla, a Kossuth-díjas Szakcsi Lakatos Béla és a Nádor Vonósnégyes.
 
Megsemmisítették a cigány választástPDF Print E-mail
Friday, 08 October 2010
Megsemmisítette a XXIII. kerületi cigány kisebbségi választás eredményét csütörtök esti ülésén a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), mert úgy ítélte meg, érdemben befolyásolta a voksolás eredményét az, hogy szervezetten szállítottak az egyik jelölt megbízásából választókat a szavazókörbe.
 
Elképesztő: a gárda beszólt a katasztrófa áldozatainakPDF Print E-mail
Thursday, 07 October 2010
A Magyar Nemzeti Gárda kihasználva a vörösiszap-katasztrófát, még egyet rúgott a cigányságon. A gárda azért kelt ki a romák ellen, mert állítólag csak egy kis részük segít a mentésben. Tudósítónk egészen másról számolt be.
 
Kolompár-per - Mintegy száz tanú meghallgatását tervezi a bíróságPDF Print E-mail
Thursday, 07 October 2010
Folytatódott a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen tavaly novemberben indított per szerda délelőtt a Kecskeméti Városi Bíróságon. Az ügyben mintegy száz tanú meghallgatását tervezik.
 
LB-döntések a "cigánybűnözés" kapcsánPDF Print E-mail
Thursday, 07 October 2010
Szalonképessé nyilvánította a „cigánybűnözés" fogalmát a Legfelsőbb Bíróság. Mindezt anélkül, hogy a szóhasználat hátterével akár egyetlen mondatban is foglalkoztak volna múlt heti döntései - írja a HVG e heti száma.
 
Jobbikos vezetés a félig romák lakta falubanPDF Print E-mail
Wednesday, 06 October 2010
A Hajdú-Bihar megyei Hencida község újonnan megválasztott jobbikos polgármesterét, Szémán László mozgóárust egy közeli falu, Váncsod határában érjük utol: a 37 éves férfi évek óta egy kisteherkocsival járja a megyét, annak platójáról árulja a fehér zsákokban tárolt táptakarmányt. A polgármester hivatalosan még a hencidai Euromilk Kft. alkalmazottja, akit minimálbéren alkalmazott eddig a cég.
 
A MACIFÉSZ önkéntesei DevecserbenPDF Print E-mail
Wednesday, 06 October 2010
Veszprém megyében Devecserben új időszámítás kezdődött 2010. október 4-én. Az itt élők ma már sok mindent másképp látnak. Átértékelődött a fontossági sorrend az emberek életében.
 
Folytatódik Kolompár Orbánék perePDF Print E-mail
Wednesday, 06 October 2010
Ma folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai ellen az elmúlt év novemberében indított büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon.
 
Monitoring világítja át a romáknak kiutalt pénzeketPDF Print E-mail
Wednesday, 06 October 2010
A kormány létrehozta a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottságot. Farkas Flórián, az állami szerv társelnöke a cigányok megsegítéséről nyilatkozott a Hírextrának.
 
Hátrányt jelent cigánynak születniPDF Print E-mail
Tuesday, 05 October 2010
Balog Zoltán szerint ma Magyarországon cigánynak születni az esetek nagy többségében hátrányt jelent a munkaerőpiacon, az oktatásban és más területeken egyaránt. Az államtitkár erről azután nyilatkozott, hogy a vezetésével kedden megalakult a társadalmi felzárkózási és cigányügyi tárcaközi bizottság. A testület első ülésén munkahelyteremtésről és adat-nyilvántartási kérdésekről is tárgyaltak.
 
Kisebbségi választások: még csak most jön a java a romáknálPDF Print E-mail
Tuesday, 05 October 2010
A kisebbségeknek lesz még egy újabb választási fordulójuk, a mandátumot szerzett helyi képviselők döntenek majd a területi és országos testületek összetételéről. A legnagyobb küzdelem a cigányvezetők között várható.
 
Cigányok szavaztak a JobbikraPDF Print E-mail
Tuesday, 05 October 2010
Nem lesz gettó, szögesdrót, és a cigányok jó része is Fülöp Erik jobbikos polgármesterre szavazott vasárnap Tiszavasváriban. A Jobbik új frontembere még ellenlábasa szerint is a párt helyi aktivitásának és programjának köszönheti a sikert.
 
Szili Katalin leszámolt az MSZP-velPDF Print E-mail
Tuesday, 05 October 2010
Távozott a szocialisták soraiból, de parlamenti mandátumát nem adja vissza Szili Katalin volt házelnök, aki vasárnap új pártot alapított a baloldalon. A Magyar Hírlap augusztusban már megszellőztette, hogy Szili elhagyja az MSZP-t.
 
A szavazólapon közölték róla, hogy cigányPDF Print E-mail
Tuesday, 05 October 2010
Csupa kisbetűvel szerepel a szavazólapon a nemzetisége egy független kőbányai képviselőjelöltnek. A szavazólapon egyszerűen annyit nyomtattak a neve mellé, hogy cigány.
 
Tarlós képviselő isPDF Print E-mail
Monday, 04 October 2010
Egyelőre megtartja országgyűlési képviselői mandátumát a vasárnap megválasztott főpolgármester, Tarlós István. Az MTI úgy tudja, a fővárosi átadás-átvétel a hét közepén várható.
 
Szanyi: a következő választásokon atomjaira verjük a FidesztPDF Print E-mail
Monday, 04 October 2010
A tegnapi választáson az MSZP támogatottsága nagyobb volt, mint tavasszal. Azonban olyan helyeken is vereséget szenvedett, ahol ez korábban elképzelhetetlen volt. Szanyi Tiborral, a párt kampányfőnökével beszélgettünk.
 
A Budapest fővárosi közgyűlés választásának eredményePDF Print E-mail
Monday, 04 October 2010
A fővárosi közgyűlés létszáma : 33 fő
 
Kolompárék megbuktakPDF Print E-mail
Monday, 04 October 2010
A Fidesszel szövetséges Lungo Drom nyerte a cigány kisebbségi önkormányzati választásokat az országban. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jelenlegi elnöke, a különböző bűncselekményekkel gyanúsított Kolompár Orbán szervezete, az MCF jócskán lemaradva csak második lett.
 
Farkas Flórián: elsöprő győzelmet aratott a Lungo DromPDF Print E-mail
Monday, 04 October 2010
A Lungo Drom több mint százezer szavazattal 2.222 mandátumot szerzett a kisebbségi önkormányzati választásokon, így szerintük "elsöprő győzelmet" arattak a legfőbb riválisuknak számító, Kolompár Orbán vezette MCF felett, amelynek mindössze harmadannyi mandátum jutott.
 
Tarlós István nagy fölénnyel Budapest főpolgármesterePDF Print E-mail
Monday, 04 October 2010
A legtöbb helyen elvéreztek a szocialisták
 
Nyílt levél a Lungo DromnakPDF Print E-mail
Friday, 01 October 2010
Alulírott Bernáth Bálint rendkívül érdekes jelenséget tapasztaltam meg Hajdú-Bihar megyében, melyet jobboldali elkötelezettségű emberként furcsának és elfogadhatatlannak tartok!
 
Néppárti munkacsoport a romák társadalmi befogadásáértPDF Print E-mail
Friday, 01 October 2010
Az Európai Parlament néppárti frakciójának a romák társadalmi befogadásának kérdésével foglalkozó munkacsoportja Járóka Lívia fideszes EP-képviselő vezetésével ma tartotta alakuló ülését. A képviselők elfogadták a testület tervezett munkamenetét, valamint megállapodtak, hogy a folyamatban lévő Európai Roma Stratégiával kapcsolatban november közepére az Európai Parlament rendelkezésére bocsátanak egy konkrét szakpolitikai javaslatokat megfogalmazó dokumentumot.
 
Győzött a Jobbik: zöld út a "cigánybűnözős" reklámoknakPDF Print E-mail
Friday, 01 October 2010
A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki döntése értelmében le kell adnia a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetését a Magyar Rádiónak és a Magyar Televíziónak.
 
Cigánykérdés: ultimátumot kapott a kormányPDF Print E-mail
Friday, 01 October 2010
Az Európai Bizottság úgy döntött, feladatot ad Franciaországnak annak kapcsán, hogy a francia kormány a nyár végén úgy döntött, szigorú lépéseket tesz az országban található illegális romatáborok felszámolása érdekében. Párizs október 15-ig kapott határidőt arra, hogy teljes mértékben átültesse nemzeti jogszabályaiba az európai állampolgárok szabad mozgását biztosító uniós szabályokat.
 
Semjén: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány"PDF Print E-mail
Friday, 01 October 2010
Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes megcirógatva a környező országokat multizott, külföldi szemetezett Szigetváron csütörtök este. Semjén nem kevesebbet vetített előre, mint az egyházak törvényi erővel történő szelektálását, szó szerinti boszorkányüldözést. Őt hallgatva a homoszexuálisok sem számíthatnak sok jóra.
 
Orbán: nagy támogatás esetén felgyorsítom a kormányzástPDF Print E-mail
Friday, 01 October 2010
Magas a rezsi, kevés a nyugdíj, sok a bűnözés, a cigányokkal való együttélés pedig még messze van az ideálistól. Ezért kérek a vasárnapi választáson igen nagy támogatást - ami egyben véleményalkotás is lesz az elmúlt félévi munkánkról -, hogy azt követően fel tudjam gyorsítani a kormányzást és további törvényekkel élhetőbbé tehessük az országot - mondta ma délutáni ózdi látogatásán Orbán Viktor.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk