Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Most lesz jó romának lenni?PDF Print E-mail
Thursday, 30 September 2010
A kormány a cigányság és a mélyszegénységben élő személyek életkörülményeinek, társadalmi helyzetének javítása, valamint társadalmi integrációjának elősegítésére irányuló kormányzati tevékenység összehangolása érdekében létrehozta a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottságot (TFCTB).
 
A cigány gyerekeket alacsonyabb színvonalon tanítjákPDF Print E-mail
Thursday, 30 September 2010
Csütörtökön ítélethirdetés várható abban az iskolai szegregációs perben, melyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) indított a győri önkormányzat ellen, mert az alapítvány szerint jogellenesen elkülönítik a roma gyerekeket a város egyik iskolájában.
 
"Cigányügyi tanulmányokat" akar a JobbikPDF Print E-mail
Thursday, 30 September 2010
Bevezetné a szociális kártyát a Jobbik, a "cigánykérdés feltérképezésére" pedig tanulmányokat szeretnének készíttetni.
 
Cigány tanácsadó testületet szeretne Horváth CsabaPDF Print E-mail
Thursday, 30 September 2010
Bombariadóval indult a Társadalmi Párbeszéd 2010 program az Országos Cigány Önkormányzat(OCÖ) épületében. Tarlós István előzetes jelzése alapján nem jelent meg a rendezvényen.
 
Jogszerűen tagadták meg a Jobbik hirdetésének leadásátPDF Print E-mail
Thursday, 30 September 2010
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint jogszerűen tagadta meg a Magyar Televízió és a Magyar Rádió a Jobbik "cigánybűnözést" is említő kampányhirdetésének leadását.
 
Nem fizettek a lellei étteremnek a cigány gyerekek étkezéséértPDF Print E-mail
Wednesday, 29 September 2010
Több mint 7 millió forinttal tartozik egy balatonlellei étteremnek az Országos Cigány Önkormányzat. A kisebbségi önkormányzat üdülőjében táborozó gyerekek étkezését nem fizette ki a mai napig.
 
Cigány testvéreiről beszélt Vona GáborPDF Print E-mail
Wednesday, 29 September 2010
Gyöngyösön a Fidesz jelöltjét támogatja a Jobbik. Az országon élősködők élősködnek. Budaházy marad bent.
 
Nem elég kizárólag a rasszizmus és a diszkrimináció elleni küzdelemPDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) a mai napon nyújtotta be a romák társadalmi befogadását célzó európai uniós stratégiáról szóló jelentésének munkadokumentumát. A tervezet rámutat, hogy az európai romák társadalmi kirekesztettségét nem kizárólag a hátrányos megkülönböztetés, hanem számos történelmi-gazdasági tényező kölcsönhatása okozza. Ennek következtében ezt a helyzetet orvosolni kívánó stratégiának nem etnikai hovatartozás szerint, hanem gazdasági tényezők alapján kell meghatároznia célcsoportját.
 
Miért nem érdekli Tarlóst a romák rendezvénye?PDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje visszautasította a meghívást a roma értelmiség által kezdeményezett Társadalmi párbeszéd 2010 című programra. Horváth Csaba elfogadta az invitálást.
 
Aki tavasszal nem fülkézett, az most ne ugasson!PDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
"Tarlós a Jobbik bűvöletében Megmozdultak a cigányok Budapestért, ezen belül is a cigány értelmiség. "Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért" címmel vitát akartak rendezni a két legerősebb főpolgármester-jelölt között, de ez most nem jön össze. Tarlós ügyefogyottan kitér:
 
Farkas Flórián részére NYÍLT LEVÉLPDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
"Szörnyű, hogy több mint 100 millió forinttal megkárosították azokat az idős romákat, akiket a II. világháború idején koncentrációs táborokban meghurcoltak, megaláztak a nácik."
 
Döntenie kell Brüsszelnek, miként ítéli meg a romák Franciaországból való kitoloncolásátPDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
Szerdára ígér testületi döntést az Európai Bizottság arról, hogy miként ítéli meg a romák Franciaországból való tömeges kitoloncolását, indít-e eljárást Párizs ellen.
 
Közismert nehézfiúk vezethették a cigánygyilkosok kezétPDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
Valóban lehettek segítőik a romagyilkosságok elkövetőinek. A Magyar Hírlap birtokába került rendőri jelentések arról tanúskodnak, a nyomozók látókörébe került az egyik gyanúsított, P. Zsolt ismeretségi köréből egy olyan férfi, aki komoly bűnözőkkel tartotta a kapcsolatot, s a támadások idején és helyszínei közelében telefonbeszélgetéseket folytatott velük.
 
Ösztöndíjat kaptak a legjobb roma tanulókPDF Print E-mail
Tuesday, 28 September 2010
Tizenkét roma kisdiák kapott tanulást támogató ösztöndíjat a Nagymányoki Cigány Kisebbségi Önkormányzattól még pénteken.
 
Holokauszt. Vérespénz. Vádirat.PDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
A C-PRESS postaládájába befújta a szél a jelenleg is Lungo Dromos Szabolcsi vezetés vádiratát. A Több éve húzódó büntetőügy ez év október 7.-én kerül ismét bíróság elé. Várhatóan ítélet is születik.  Folytatólagosan, jelentős kárt okozó csalás büntette és más büncselekmények miatt Lakatos István és társai ellen indított büntetőügyet a Kisvárdai Városi Ügyészség.
 
A Száztagú gálája az ArénábanPDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
Fennállásának huszonötödik évét látványos és szórakaztató gálával, régi partnerekkel és új szólistákkal ünnepli a 100 Tagú Cigányzenekar.
 
Válasz a romák kiloncolására - memozdult Lille civil társadalma!PDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
Egy építészhallgatókból álló egyesület az észak-franciaországi Lille-ben apró faházakat épít azoknak a romániai cigányoknak, akiknek táborát a rendőrség felszámolta.
 
Kolompár távozását sürgették a romavezetőkPDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
Tisztességes és törvényességre épülő roma politikára van szükség, és véget kell vetni az Országos Cigány Önkormányzat ámokfutásának Farkas Flórián Lungo Drom-elnök szerint. A romatámogatásért felelős miniszteri biztos visszautasította Kolompár Orbán vádjait, hogy a szervezetnél 2003-ban is történtek visszaélések. A romavezetők a több büntetőügyben is érintett Kolompár távozását sürgették.
 
"A cigányok az egyház szívében vannak"PDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
A cigányság problémáját egy közös út alapjait jelentő építőanyagként kell kezelni, és ehhez az egyházak missziós munkájára is szükség van - hangoztatta a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy témában rendezett konferencián Budapesten.
 
Balog Zoltán: közös úton kell menni a cigányokkalPDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
A cigányság problémáját egy közös út alapjait jelentő építőanyagként kell kezelni, és ehhez az egyházak missziós munkájára is szükség van - hangoztatta a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy témában rendezett konferencián szombaton Budapesten.
 
Kapuk az álmok feléPDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
A magyar társadalom nem akarta befogadni, a családja szerint viszont megtagadta cigány származását. Nótár Ilona ma egyetemi katedráról oktatja orvosoknak, nővéreknek a kultúraközi kommunikációt.
 
"Le kell venni az etnikai szemüveget!"PDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
Roma-ügyekben a politikai korrektség helyett normális és őszinte hangnem szükséges. Szeretni nem kell a romákat, ők sem ezt, hanem a valós teljesítményen alapuló megítélést várják el a többségi társadalomtól.
 
A "cigány- és politikusbűnözés" ellen sétált a JobbikPDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010
A közbiztonságért tartott nagygyűlést és demonstrációt a Jobbik Miskolcon; a Szent István téren kezdődő esemény után a résztvevők végigvonultak a sétálóutcán, majd megkoszorúzták a "Cigánybűnözés áldozatainak emlékére" feliratú, ideiglenesen felállított táblát.
 
Beperli Schiffert az MSZPPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
Rágalmazás és becsületsértés miatt feljelentette Schiffer András LMP-s frakcióvezetőt az MSZP, pontosabban a szervezetnevében Puch László pártigazgató.
 
Még nincs döntés a fővárosi romaügyi megbízott személyérőlPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
Még nincs döntés a fővárosi romaügyi megbízott személyéről; a posztot főpolgármesterré választása esetén Tarlós István tervezi létrehozni a Fővárosi Cigány Önkormányzat kezdeményezésére. Szűcs Somlyó Mária, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének sajtófőnöke csütörtökön este az MTI-nek nyilatkozva egyértelművé tette, hogy egyelőre csak a státus létesítése került szóba, személyekről ebből következően nem tárgyaltak.
 
A kisebbség helyett a nemzetiség szót használná az új alkotmányban Kállai ErnőPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
A nemzeti és etnikai kisebbség helyett a nemzetiség kifejezés használatát javasolja az új alkotmányban a kisebbségi ombudsman, aki ennek megfelelően tisztsége nevét is a faji egyenlőség és a nemzetiségi jogok országgyűlési biztosára változtatná. Kállai Ernő mellett eddig egy felkért állami szerv, a Gazdasági Versenyhivatal juttatta el az új alaptörvénnyel kapcsolatos javaslatát a parlament alkotmány-előkészítő eseti bizottságához.
 
Bulgária és Románia elválasztaná a schengeni övezet ügyét a romákétólPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
Bulgária és Románia ragaszkodik ahhoz, hogy a romákkal kapcsolatos problémák ne befolyásolják a két ország jövőre tervezett belépését a schengeni övezetbe.
 
Romló francia külkapcsolatok a romaügy miattPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
Sarkozy számára egyre kellemetlenebb nemzetközi reakciókat vált ki roma-kitelepítési programja. Az Európai Parlament után a Bizottsággal is összeakasztotta a bajszát, ráadásul több állammal is sikerült konfliktusba kerülnie - köztük néhány megbízható szövetségessel.
 
A cigányok a legnagyobb áldozatok?PDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
Rácz Károllyal, alias Terry Blackkel beszélgettünk, aki újabban Tököl MSZP-s képviselőjelöltjévé kíván átalakulni. A cigány származású előadóművész karakteres véleményét osztotta meg velünk, a cigányság helyzetéről.
 
Nagy arányban tanítanak diploma nélkül a roma töbségű iskolákbanPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
Az iskolák 8,4 százalékában a tanárok egy részének nincs pedagógusi végzettsége, az egyes iskolák tanerejének összetételében fellelhető különbségek pedig szorosan összefüggnek azzal, hány cigány gyermek tanul az adott intézményben - derül ki a Magyar Nemzet cikke alapján az előző oktatási miniszter megbízásából készített Az integrációs oktatáspolitika hatásvizsgálata című kutatás eredményeiből.
 
Megtagadták a Jobbik-reklám sugárzásátPDF Print E-mail
Friday, 24 September 2010
A "cigánybűnözés" kifejezés jogsértő voltára hivatkozva mind a Magyar Televízió, mind a Magyar Rádió megtagadta a Jobbik választási hirdetésének sugárzását - tájékoztatott Dúró Dóra, a párt szóvivője.
 
"TÁRSADALMI PÁRBESZÉD 2010" - MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
A budapesti roma közélet- és művészvilág tisztelettel meghívja a két legtöbb ajánlószelvényt összegyűjtött főpolgármester-jelöltet: Horváth Csabát (MSZP) és Tarlós Istvánt (FIDESZ-KDNP) a „Társadalmi Párbeszéd 2010" című közéleti rendezvényre.
 
Még egyszer a cigánykérdésről StrasbourgbanPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
Az ún. cigánykérdés változatlanul az Európai Parlament figyelmének középpontjában állott a mostani strasbourgi ülésszak (2010. szeptember 20-23.) idején. Rendkívül kedvező visszhangra talált annak híre, hogy a jövő év elején hivatalba lépő magyar EU-Elnökség elsőbbséget élvező ügyként kívánja kezelni európai romastratégia kidolgozását - amiképpen erről maga Orbán Viktor miniszterelnök is nyilatkozott az Európai Néppárt EP-frakciója által rendezett budapesti nyári egyetem alkalmával.
 
Cigánytalan és cigányos BudapestPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
A négy főpolgármester-jelölt egészen eltérő hangsúllyal kezeli Magyarország és a főváros legnagyobb létszámú kisebbségét, a romákat. Staudt Gábor jobbikos jelölt például nagy meglepetésre egy árva szóval sem említi a cigányokat, sőt, egy fikarcnyi negatív példát sem hoz. Az LMP-s Jávor Benedek programja is színvak, hátrányos helyzetű csoportokról ugyan beszél, de cigányokról egyáltalán nem. A fideszes Tarlós István és az MSZP-s Horváth Csaba külön cigányprogramot hirdetett, alig néhány konkrétummal.
 
RomazűrPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
Magyarország - ezt Orbán Viktortól tudjuk - egész Európában élharcosa kíván lenni a cigányok integrációjának. Nincs okunk csodálkozni. A miniszterelnök kedveli a kihívásokat, nem retten akkor sem, ha bugylibicskával kell nekimenni az erdő legnagyobb fájának.
 
Milliókkal tartoznak - Nem tudni, hogy az OCÖ rendezi-e a számlátPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
Milliókkal tartoznak egy helyi vendéglősnek azok a táborszervezők, akik az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjében nyaraltattak rászoruló diákokat a nyáron. Az OCÖ leveléből nem derül ki, hogy a vállalkozó megkapja-e valaha is az elvégzett munka ellenértékét.
 
Basescu: Sarkozy fejezze be a romániai cigányok kitoloncolásátPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
Traian Basescu arra kérte Nicolas Sarkozy francia elnököt, hogy próbálja megállítani a romániai cigányok kitoloncolásának folyamatát - erről szerdán a román államfő maga tájékoztatta Bukarestben külföldi újságírók egy csoportját.
 
Romaügyi megbízottat alkalmazna a Fidesz főpolgármester-jelöltjePDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
A pozíció létrehozását a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezte.
 
Cigánydiszkrimináció MagyarországonPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
Magyarország jelentős erőfeszítéseket tett az elmúlt években a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek jogi védelmének javítása érdekében, ám a pozitív fejlemények ellenére a romákat diszkrimináció éri, és rasszista motivációjú cselekményeket követnek el velük szemben – olvasható a strasbourgi székhelyű Európa Tanács szerdán közzétett jelentésében.
 
Már a következő EU-csúcs tárgyal a cigánykérdésrőlPDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
Az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek következő, október végi találkozóján foglalkoznak majd a romák jobb társadalmi beilleszkedésének témájával is - jelentette be Herman Van Rompuy, a kormányfői tanács elnöke az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán.
 
Azt állítja Pokol Béla...PDF Print E-mail
Thursday, 23 September 2010
alkotmányjogász, egyetemi tanár a Magyar Nemzetben, hogy a legutóbbi demográfiai számítások szerint 2050-ben hat és fél millió vagy legfeljebb hétmillió ember élhet Magyarországon, az amúgy is nyugtalanító jövőkép pedig drámaivá válik, ha hozzátesszük, hogy addigra a ma egymillió felé közelítő cigányság „az összes szülések majd felét adja". Ami azt jelenti szerinte, hogy az akkori hétmilliós magyar lakosságnak csaknem egyharmadát a cigányság teszi ki.
 
Nyílt levél Farkas Flóriánnak + feljelentésPDF Print E-mail
Wednesday, 22 September 2010
Tisztelt Farkas Flórián! Alulírott Gallyas István Országos Cigány Önkormányzati alelnökként megdöbbenve értesültem arról, hogy miniszteri biztosként Ön azt hiszi, Önre nem érvényes a 1997. évi C. törvény - a választási eljárásról - 3. § c)-d) pontja, miszerint:
 
Békésen élnek a romák SpanyolországbanPDF Print E-mail
Wednesday, 22 September 2010
Az európai sajtó intenzíven taglalja a franciaországi romák kitelepítésének ügyét. Hasonló, bár jóval kisebb visszhangot kaptak az olaszországi kitoloncolások. A nemzetközi vitát kiváltó negatív események közepette érdemes egy pillantást vetni a romák sikeresnek mondható spanyolországi integrációjára. Vajon átvehető-e a spanyol struktúra Európa más országai számára is?
 
Miért van börtönben Lakatos József?PDF Print E-mail
Wednesday, 22 September 2010
Lakatos József negyvenes éveiben járó sajóbábonyi férfi. Rokkant feleségével rendezett körülmények közt élt tavaly november 16-ig. Aznap reggel néhány kommandós kirángatta az ágyából és elvitte. Lakatos József akkor már tíz éve dolgozott a sajóbábonyi háziorvosnak. Karbantartó munkákat végzett, a háziorvos szerint becsületesen, megbízhatóan. Lakatos most börtönben van.
 
Szögesdróttal a cigányok ellen?PDF Print E-mail
Wednesday, 22 September 2010
Vasrácsokkal, szögesdrótokkal zártak le egy eddig a gyalogosok és kerékpárosok által használt kis közt Siófokon. Aláírásokat gyűjtöttek, akiknek emiatt kerülővel kell közlekedni, de azok is, akik egyetértenek a lezárással.
 
"Új roma mozgalom bontogatja zászlaját"PDF Print E-mail
Tuesday, 21 September 2010
Ma délelőtt 10:00 -kor cigányzenével és pogácsa kínálással kezdődött meg egy roma demonstráció a cigány megkülönböztetés és a cigány szervezetek nem megfelelő hatékonysága ellen.
 
Az iskolákban nem bukott meg az integrációPDF Print E-mail
Tuesday, 21 September 2010
Egy kutatás eltorzított következtetései - Nem annyira ellenséges a közvélemény, ahogy azt állítják. Ahol bevezették az integrált pedagógiai programot, ott a mélyszegénységben élő nem roma és roma gyerek jobban felszerelt iskolába járnak, jobbak a továbbtanulási mutatóik, azaz nagyobb esélyük van a kitörésre. Ezt állítja Havas Gábor és Zolnay János, az a két szociológus, akinek a kutatására hivatkozva a jobboldal az integrációs politika csődjéről beszél.
 
CigányútonPDF Print E-mail
Tuesday, 21 September 2010
Van egy csomó olyan mű, amely faji kérdésekről, polgárjogi harcokról és egyéb nyalánkságokról szól, a főszereplő azonban nem a fekete gyerek, hanem a lánglelkű fehér ember, aki hősies elszántsággal nyúl az önmagát megvédeni nem képes, gyermeki esetlenséggel botladozó néger hóna alá.
 
Kibékült Merkel és SarkozyPDF Print E-mail
Tuesday, 21 September 2010
Újra szent a béke a francia köztársasági elnök és a német kancellár között, a két politikus hétfői New York-i találkozójukon rendezték a németországi roma-telepek állítólagos kiürítéséről szóló vitájukat.
 
Cigányfórum PocsajbanPDF Print E-mail
Tuesday, 21 September 2010
Cigányfórumot tartottak Pocsajban szeptember 20-án 16 órai kezdettel a rendőrség épületében, melynek fő témája a közelgő önkormányzati választás volt, ezzel kapcsolatban kérdések, javaslatok hangzottak el - adta hírül helyi tudósítónk, Nagyné Kelemen Mónika.
 
Kolompár feljelenti FarkastPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Büntetőfeljelentést tesz Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jelenlegi elnöke a roma érdekképviseleti szervezet korábbi vezetője, Farkas Flórián ellen az OCÖ 1996 és 2003 közötti pénzügyi gazdálkodása miatt.
 
Belga újságíró: Hitler nem volt "árja"?PDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Egy belga újságíró megvizsgáltatta Hitler rokonainak DNS-ét, és arra az eredményre jutott, hogy az egykori náci vezér genetikai térképe szerint ősei berberek, szomáliaiak, sőt, akár askenázi zsidók is lehettek, de legkevésbé németek.
 
A magyar biztos is kritizálta Sarkozyt és kormányátPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Élesen bírálta a romák kollektív kiutasítását Franciaországból, és kiállt uniós kolléganője, Viviane Reding elítélő véleménye mellett Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa, aki egyben közölte: októberben a román fővárosban külön konferenciát tartanak a roma segélyprogramokról.
 
Szijjártó: új megoldásokra van szükség a romaintegrációbanPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Olyan programokra van szükség, melyek az adott társadalmakban integrálják a romákat - jelentette ki a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter a köztévé Ma reggel című műsorában azt mondta: az a pénz, amelyet eddig romákra fordítottak, nem hatékonyan hasznosult.
 
Közbiztonság: összenő, ami összetartozik?PDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Sorozatosan döbbenetes közbiztonsági ötletekkel áll elő a Jobbik és a Fidesz. Ilyen hátborzongató jobbikos javaslat például a "cigánybűnözés" tagadásának büntetése. Vannak ugyanakkor olyan kérdések - például a fiatalkorúak elzárása -, amelyben szinte teljes egyezés van a két szervezet között.
 
Vona: élősködők hátráltatnak minketPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Az ország problémáinak a gyökere az, hogy a magyar emberek szorgalmas többségén élősködik a politika, a nemzetközi tőke és a "cigány kisebbség jelentős része" - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap Debrecenben, egy lakossági fórumon.
 
Emberség, határozottságPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
A legnagyobb vitákat kiváltó kérdések egyike manapság e hazában: vajon létezik-e cigánybűnözés?
 
2010. évi Kisebbségekért Díj jelölésre vonatkozó FelhívásPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága felhívást tesz közzé a 2010. évi Kisebbségekért Díj jelölésére. A Kisebbségekért Díj Hazai Kisebbségekért Tagozata elismerésben a magyarországi nemzetiségek érdekében a kisebbségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződés területén példaértékű tevékenységet végző személyek, szervezetek és kisebbségi önkormányzatok részesülhetnek. 
 
A MACIFÉSZ budapesti tagozatának felhívásaPDF Print E-mail
Monday, 20 September 2010
Kedves roma testvéreink! Tisztelt választópolgárok! A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szervezete arra kéri a cigány választópolgárokat, hogy mielőtt 2010. október 3-án voksolnának a kerületi CKÖ jelöltekre, informálódjanak, hogy valóban az arra érdemes jelöltek kerüljenek a kisebbségi önkormányzatokba, és ne azok, akik hozzáértés nélkül megélhetési politikát akarnak folytatni.
 
Csík Tamás: Kétharmad többség kontra kétharmad szegénységPDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
111 nap után a romáknak nem mindegy. Országgyűlési választások után, önkormányzati választások előtt a cigány értelmiségnek meg kell szólalnia, és a jövőbe kell néznie. Hogy alakult ki  a parlamenti kétharmados többség?
 
Arcra vágódott a nácizó uniós biztosPDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
Sem az olasz, sem a bolgár kormányfő nem lát kivetnivalót Franciaország romapolitikájában. Berlusconi felindultan állt Sarkozy mellé a kérdésben, aki pedig az uniós biztos nagy botrányt kavart szavaira úgy reagált, fogadjon be Viviane Reding romákat a saját hazájában. A francia parlament eközben elfogadta azt a kormánypárti javaslatot, amelynek értelmében náluk is ugrik a családi pótlék rendszeres iskolai hiányzás esetén.
 
Demonstráció a rasszizmus és a magyarországi romák általános negatív megítélése ellenPDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
A rendezvény célja, hogy a Magyarországon egyre erősödő rasszizmus ellen emeljük fel a hangunkat. Az általánosítás, amely szerint minden roma bűnűző, számunkra elfogadhatatlan, megalázó és felháborító.  
 
A cigányok miatt robbant a botrányPDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
Az Európai Unió stratégiai kapcsolatainak fejlesztése állt a tagországok állam- és kormányfőinek szeptember 16-i brüsszeli csúcstalálkozójának fókuszában. Az eredetileg külpolitikára koncentráló találkozó légköre azonban teljesen elmérgesedett, amikor Nicolas Sarkozy francia államfő és az Európai Bizottság vezetője, Jose Manuel Barroso között éles szóváltás alakult ki a romák kitoloncálásának ügye kapcsán.
 
Rendőrök vigyázták a környéket a roma fórum idejénPDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
Hiába várták a kiskunfélegyházi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét egy szerdai roma fórumra a bankfalusi iskolába. Piroska Gábor nem jelent meg, pedig a meghívó azt ígérte, hogy beszámol az elmúlt négy évben végzett munkáról.
 
Cigányok tüntettek Vona ellenPDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
A Jobbik elnöke, Vona Gábor, és a párt helyi jelöltjei tartottak fórumot Mohácson - néhány tíz méterrel távolabb a romák tartottak tüntetést.
 
Friderikusz for president!PDF Print E-mail
Friday, 17 September 2010
Az m1-en múlt héten vasárnap este megnéztem a Gulyás István vezette új Szempont első adását, amely - a honlapján olvasható önmeghatározás szerint - „politikai, közéleti háttérműsorként szakítani kíván az ilyen jellegű televíziós műsorok magyarországi hagyományaival".
 
EP közleményPDF Print E-mail
Thursday, 16 September 2010
Az Európai Parlament brüsszeli munkahetén, szeptember 15-én a politikai csoportok tartották üléseiket. A néppárti frakció délelőtti tanácskozásán a romániai és bulgáriai cigányok Franciaországból való kiutasításának kérdése vetődött fel, délután pedig közmeghallgatásra került sor "Az EU korrupcióellenes politikája egy fenntartható jövő érdekében" témakörben.
 
Schiffer: Orbán Viktor demokrataPDF Print E-mail
Thursday, 16 September 2010
Csak akkor védi a szabadságjogokat a Jobbik, ha azok a szélsőjobboldalnak hasznosak - mondta Schiffer András azzal kapcsolatban, hogy a radikális párt büntethetővé tenné a cigánybűnözés tagadását. Schiffer azt viszont üdvözölte, hogy Orbán Viktor demokratához méltóan fogalmazott a kérdésben.
 
MSZP: A Jobbik kiírta magát a demokráciábólPDF Print E-mail
Thursday, 16 September 2010
Az MSZP tiltakozik minden kirekesztő, bármilyen személy társadalmi helyzete, vallása, származása alapján történő megkülönböztetése ellen. Jobbik többek között büntethetővé tenné a cigánybűnözés tagadását, amely az MSZP szerint elfogadhatatlan.
 
Születésnapot ünnepel a 100 tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Thursday, 16 September 2010
Huszonötödik születésnapját ünnepli a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar. A világot többször is megjáró, zenéjével tízezreket szórakoztató együttes szülővárosában, Budapesten ad különleges, ünnepi koncertet a jeles nap alkalmából.
 
Hűtlen kezelést gyanít a számvevőszék az OCÖ-nélPDF Print E-mail
Thursday, 16 September 2010
Feljelentést tesz az Állami Számvevőszék az Országos Cigány Önkormányzat gazdálkodásában feltárt szabálytalanságok miatt. A gyanú szerint adócsalást, hűtlen kezelést követtek el a Kolompár Orbán által vezetett szervezetnél.
 
Börtönt kér a Jobbik a "cigánybűnözés" tagadóinak?PDF Print E-mail
Wednesday, 15 September 2010
A Jobbik szerint "egy szűk, de annál erőszakosabb" kisebbség kényszeríti "valóságtól elrugaszkodott álláspontját" a "csendes többségre".
 
Magyarországot bírálja a cigányok miatt a SpiegelPDF Print E-mail
Wednesday, 15 September 2010
A magyarok többsége szerint "a romák egyáltalán nem tartoznak Magyarországhoz" a Spiegel című német lap szerint, amely Orbán Viktor kormányfőt is felsorolja a kisebbségekkel szembeni ellenérzésekből tőkét kovácsoló politikusokról szóló listáján. A cigányok elleni gyűlöletet a lap szerint a Jobbik használja ki leginkább.
 
Cigánydeportációk: uniós eljárás indulPDF Print E-mail
Wednesday, 15 September 2010
Felháborodottan utasította rendre a francia kormányt Viviane Reding igazszágügyi EU-biztos, miután kiderült: Párizs hivatalosan is etnikai szempontok figyelembevételével döntött a kelet-európai romák kitoloncolásáról. A francia kabinet tagadta a vádakat, hozzátéve: most nem vitával, hanem a romák helyzetének javításával kell foglalkozni.
 
Pályázat nemzetközi tanulmányútra roma és cigány fiatalokkal foglalkozó szervezetek számáraPDF Print E-mail
Tuesday, 14 September 2010
"Csodák útján járva" (Wandering for wonders) - Nemzetközi tanulmányút roma és cigány fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára. A Fiatalok Lendületben Program finn, szlovák és magyar Nemzeti irodája rövid tanulmányút-sorozatot szervez roma fiatalokkal dolgozó szervezetek aktivistái és munkatársai számára.
 
Roma szervezeteket fejlesztenek uniós támogatással a DunántúlonPDF Print E-mail
Tuesday, 14 September 2010
Hátrányos helyzetű roma szervezetek megerősítését, hálózatba szervezését kívánja elősegíteni a Dunántúl kistérségeiben egy most induló projekt - közölte Rácz Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetségének (TESZ) elnöke a projektindító sajtótájékoztatón hétfőn Győrött.
 
A falu, ahol az emberek 95 százaléka munkanélküliPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
Alsószentmártont 30 éve csakis romák lakják. Ma az 1200 lelkes falu aktív korú lakóinak 95 százaléka munkanélküli. - Abból élünk, amit az állam ad - mondja az 52 éves Mitrovics Péter. Húsz éve nincs munkája. - El kell innen menni, mert a férfiak a tehetetlenségtől csak isznak, az asszonyok meg csak szülnek. Végül ez a falu se lesz jobb, mint amilyen a telep volt - mondja annak a találkozónak az egyik résztvevője, amelyet a Búcsú a cigányteleptől című könyvre emlékezve tartottak.
 
Etnobiznisz miatt tesz feljelentést a JobbikPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
Etnobizniszt gyanít, ezért csalás, valamint a választási törvény megsértése miatt feljelentést tesz a Jobbik, mert egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen olyan személyek kívánnak román kisebbségi önkormányzatot alakítani, akik korábban a cigány és a horvát kisebbségi választáson is elindultak.
 
Orbán Viktor a cigánybűnözésrőlPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
A kormány elfogadja, hogy "a bűnözők között bizonyos vonásokkal rendelkező emberek többen vannak, de az elfogadhatatlan, hogy ha valaki valamilyen származással rendelkezik, akkor azt potenciális bűnözőként kezeljék" reagált Orbán Viktor hétfőn...
 
Választás 2010 - Roma politikusok indulási helyei a kisebbségi mandátumértPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
Kisebbségi jelöltként az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jelenlegi elnöke, Kolompár Orbán ismét lakhelyén, Kiskunmajsán indul kisebbségi mandátumért, míg legfőbb politikai riválisa, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke a Szolnok megyei Tiszapüspökin méretteti meg magát az október 3-ai kisebbségi önkormányzati választáson - derül ki az Országos Választási Iroda adataiból.
 
MEGHÍVÓ - LAKOSSÁGI FÓRUMRAPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
Időpontja: 2010. szeptember. 15./szerda/ du 15.00 órai kezdettel Helye: Hajdúhadház Csokonai Müvelödési Ház  
 
MeghívóPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
Az „Eötvös József" Cigány - Magyar Pedagógiai Társaság és a Napkút Kiadó tisztelettel meghívja Önt és Családját: a NAPÚT 7. az Eötvös Társaság 25 éves c. kiadványának ünnepélyes bemutatójára.
 
Roma rendszerváltásra készül az új tömörülésPDF Print E-mail
Monday, 13 September 2010
A „putrikban" kezdenék el a cigányságot megújulásra ösztönözni. Nem a cigány polgártársaink, vagy más szövetségek, hanem a szegénység, a reménytelenség, a cigánytelepek nyomora az ellenfelünk - jelentette ki Aba-Horváth István szerdai sajtótájékoztatójukon, melyet a kisebbségi önkormányzati választásra készülve tartottak.
 
"A vócse úgy szólal meg, ahogyan kell"PDF Print E-mail
Friday, 10 September 2010
A Trubadur cigánykórusát tanulta meg először cimbalmon eljátszatni. Nem is akárhogy. Igaz, Kossuth-díjat és számos érdemrendet mégsem ezért kapott a cigány dalok királynője. Ő Azucena tragédiáját énekében mondja el.
 
A kiutasított romák átléptek Belgiumba, majd visszaPDF Print E-mail
Friday, 10 September 2010
Franciaországban tartózkodó romániai cigányok, akiknek a francia hatóságok döntése alapján távozniuk kellett az országból, csütörtökön átlépték a francia-belga határt, majd néhány perc múltán visszafordultak egy bírósági végrehajtó kíséretében - jelentette egy AFP-tudósító.
 
Villás Lajos: SZENNY, MOCSOK, HAZUGSÁG!PDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
SOKAT GONDOLKODTAM azon, hogy érdemes-e, változtatna-e, valamit a társadalmi párbeszéd módján, ha egyből, egyenesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom Vezetőihez fordulnék kérdéseimmel.
 
ÚJRAKOVÁCSOLÓDIK AZ MCF VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
Az MCF köszönetet mond valamennyi településnek, ahol cigány kisebbségi önkormányzati választások lesznek, kivétel nélkül mind az 1259 településnek, valamint köszönetet mondunk valamennyi roma képviselő jelöltnek, kivétel nélkül mind az 10 064 főnek függetlenül attól, hogy mely településen melyik szervezet jelöltjeként indulnak.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
A Színes Gyöngyök Délvidéki Roma Nőkért egyesület szeretettel várja Önt és családját a Teret a Vidéknek Fesztiválon. Teret a vidéknek! - Fesztivál 2010. szeptember 10. 16:00 - 20:00 óra Pécs, Kossuth tér
 
Cs. István, már megbocsáss!PDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
Debrecen - Ez aztán a nagy ötlet! A TV2 cigány riportert küldött Cs. Istvánhoz, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjához. Ugyan mit vártak? Nyílt színi kivégzést?
 
Szerződéssel segítik a rendőri pályára készülő romákatPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság idén második alkalommal hirdetett pályázatot cigány származású középiskolás fiatalok számára, hogy ösztönözze a rendőri pálya választását. Ennek eredményeként kedden egy 15 éves szügyi fiúval kötött szerződést a rendőrség - közölte a megyei főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.
 
A romagyilkosságok anyagi támogatói még nincsenek megPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
A hat halálos áldozatot követelő romagyilkosságoknál a gyanú szerint sofőrként segédkező Cs. István a Tényeknek nyilatkozva szerdán elmondta: a Katonai Biztonsági Hivatal tisztje megkereste, ő pedig válaszolt neki. Kapcsolattartója a tiszalöki gyilkosságról is érdeklődött; ezután társaiban fölvetődött, hogy megölik a tisztet. Beszélt arról is, hogy a cigányok elleni támadásokhoz kellettek anyagi támogatók. „Szerintem voltak. Illetve vannak olyan emberek, akik nincsenek bent" - fogalmazott.
 
Az ellenzék az Orbán-beszédről: nincs köze a valósághozPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
Az LMP az utat, az MSZP az utópiákat kifogásolta, míg a Jobbik szerint a cigánybűnözés terén struccpolitikát folytat a kormány.
 
Ötven kisebbségi önkormányzat alakulhat októberben Vas megyébenPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
Vas megyében az ötven kiírt kisebbségi választás keretében összesen kétszázötvenöt jelöltre szavazhatnak október 3-án az érintett választópolgárok. A legtöbb jelöltet a cigányok állították, Sárváron lengyel kisebbségi voksolás is lesz.
 
Az olaszok ledózeroltak egy cigánytelepetPDF Print E-mail
Thursday, 09 September 2010
Felszámoltak az olasz hatóságok kedden délelőtt Milánóban egy 250 fős romatelepet - közölte a rendőrség.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Monday, 06 September 2010
A Cigány Tudományos és Művészeti Társaság sok szeretettel meghívja Önt, egy rendhagyó irodalmi estre amely fehér hollóként látogat a jelenkori magyar irodalom berkeibe és amely színvonalasan mutatja be a métatlanul elfeledett kortárs cigány irodalom egyik jeles képviselőjét Ruva Farkas Pált.
 
A romák franciaországi kitoloncolása ellen tüntettek BudapestenPDF Print E-mail
Monday, 06 September 2010
A román és bolgár cigányok franciaországi erőszakos kitoloncolása ellen tüntettek civilek szombaton a budapesti francia Nagykövetség épülte előtt.
 
Kigyulladt a cigányok lakta ház - fenyegető felirat a falonPDF Print E-mail
Monday, 06 September 2010
A tűzvizsgáló nem zárta ki az idegenkezűséget, annál a tűzesetnél, amely pénteken délután történt Jászapátiban.
 
Mégsem fog kihalni?PDF Print E-mail
Monday, 06 September 2010
Egyes vélemények és a rideg adatok szerint a kihalás szélére sodródott a vendéglői cigányzene (a magyar mű- és népdal, operett, klasszikus és slágerzene sajátos egyvelege). Mások szerint van remény. Érdekes megközelítését kaptuk annak a problémának, hogy vajon miért vannak tele a kórházi idegosztályok Magyarországon? Lehet, hogy azért, mert nem tudunk mulatni? Nem tudjuk levezetni a bennünk felgyűlő feszültséget?
 
Ha fizet a roma beteg, hangoskodhat a rokonsága?PDF Print E-mail
Monday, 06 September 2010
Szülés után az egész család beözönlik a kórterembe, hangosak, erőszakosak - ezek az egészségügyi dolgozók leggyakoribb panaszai a romákról. Nem kapják meg a megfelelő ellátást, elkülönítik őket, lekezelően beszélnek velük, vagy egyáltalán nem tájékoztatják őket - így a romák. Az ellentétek igenis feloldhatók - állítja Nótár Ilona, aki leendő orvosokat tanít roma-magyar kommunikációra.
 
"Mindegy, hogy cigány, a lényeg, hogy adjon" - választási riport TiszaburárólPDF Print E-mail
Friday, 03 September 2010
Háromszáz szemétszedő és ötven faluőr dolgozik az alig 3000 lelkes Tiszaburán, ahol a felnőttek harmada közmunkából él. A polgármester és szinte az egész képviselőtestület ugyanannak a cigány szervezetnek a tagjai, de a helyiek szerint nem ez számít, hanem az, hogy jó vezető álljon a falu élén. A polgármesterre sok helyi jó szívvel gondol, de akad olyan is, aki szerint "a demokrácia megcsúfolása", ami Tiszaburán történik.
 
Rómában bukkantak fel a Franciaországból kiutasított cigányokPDF Print E-mail
Friday, 03 September 2010
Franciaországból kiutasított roma-csoportok érkeztek az olasz fővárosba és ott illegális alkalmi szállásokba költöztek be az Il Messaggero csütörtöki száma szerint.
 
"Nem minden gettó, ami annak hallatszik"PDF Print E-mail
Thursday, 02 September 2010
Kettős kordonnal ellátott „közrendvédelmi telepre"deportálná a Jobbik a bűnöző miskolci romákat. A javaslatot bejelentő Szegedi Csanád EP-képviselő szerint nem gettóról, hanem a cigánykérdésre adandó rövid távú megoldásról van szó. Az MSZP szerint a lágerek réme köszön vissza, Farkas Flórián romaügyi miniszteri megbízott még tájékozódik.
 
Sok minden kiderülhet KolompárékrólPDF Print E-mail
Thursday, 02 September 2010
Legkésőbb szeptember 15-ére elkészül az Országos Cigány Önkormányzat számvevőszéki ellenőrzése - jelentette ki az ÁSZ elnöke. Domokos László az eddigi vizsgálatok eredményéről részleteket egyelőre nem árult el.
 
Az MSZP kész az EU-hoz fordulni a Jobbik tervei miattPDF Print E-mail
Thursday, 02 September 2010
A Jobbik ismét megerősítette rémületes elképzelését a cigánykérdés ügyében, melyet az MSZP határozottan elutasít és korábban felszólította a Fideszt is, hogy határolódjon el a Jobbik elképzelésétől, ezt azonban a mai napig hiába várják.
 
Cigánygyilkosságok - "K. István nem gyilkos típus"PDF Print E-mail
Thursday, 02 September 2010
Nem gyilkos típus - ezt nyilatkozta a Riasztásnak a cigánygyilkosságok egyik gyanúsítottjáról, K. Istvánról barátja. A férfi az egyik skinhead szervezet vezetőjeként kereste meg a hírTV bűnügyi műsorát, hogy tisztázza, a radikális szervezetek nem támogatták a romák elleni támadások elkövetőit.
 
A cigány gyerek tanuljon vagonban?PDF Print E-mail
Thursday, 02 September 2010
Bár az esélyegyenlőségről szóló törvény már hat éve előírja a roma és nem roma gyerekek integrált, azaz együttes oktatását, az utóbbi években jelentősen erősödött a szegregáció az országban - ezt állapította meg nemrég egy szociológiai vizsgálat.
 
Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok!PDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok!
 
Vihar a hajdú-bihari cigány politikábanPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A Lungo Drom hajdú-bihari elnöke petíciókkal, nyílt levelekkel támadta Aba-Horváth István, a megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét. Most azonban visszakozott, s bocsánatot kért. Azt mondja, felbujtották. A meglehetősen kacifántos ügy azzal kezdődött, hogy Aba-Horváth Istvánt (képünkön) a Fidesz az őszi helyhatósági választásra készülve a megyei listán az előkelő 13., azaz biztos befutó helyre tette. Más cigány politikus nem kapott helyet ezen a listán.
 
MKP fővárosi programjaPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A Magyarországi Kisebbségek Pártja az Önkormányzati Választásokon való részvételhez szükséges ajánlószelvény gyűjtéssel ígéretes eredménnyel halad a siker felé ! Alábbiakban küldjük Önöknek az MKP rövidített programját a 2010-es Önkormányzati Választásokra vonatkozóan:
 
Bővült a halálbrigád - ők segítettek a romák gyilkosainak?PDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
Újabb személyekről derült ki, hogy segítséget nyújthattak a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság gyanúsítottjainak: K. Árpádnak, K. Istvánnak, P. Zsoltnak és Cs. Istvánnak.
 
Megvédték a cigányokat Lille-benPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
Franciaországban egy közigazgatási bíróság kedden megakadályozta egy roma csoport hazazsuppolását Romániába.
 
Üzennek Franciaországnak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
Egy romániai cigány jogvédő szövetség a francia termékek bojkottálását szorgalmazza
 
40 milliárdból sem sikerült integrálni?PDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A közoktatási integrációra elköltött negyvenmilliárd forint ellenére az elmúlt öt évben drasztikusan nőtt a cigány többségű iskolák száma, és nem javultak számottevően a roma gyerekek továbbtanulási mutatói - mutat rá egy, még Hiller István korábbi oktatási miniszter megbízásából készített kutatás. Kudarcba fulladt az erőszakos integráció terve, a lakosság és az önkormányzatok ugyanis ellenálltak a kényszerítő jogszabályoknak - számol be a Magyar Nemzet.
 
Andor: változás lesz cigányügybenPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
Az Európai Unióban konszenzus van arról, hogy a tagállamok közötti szorosabb gazdaságpolitikai koordinációt januártól életbe kell léptetni - mondta Andor László. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa a külképviselet-vezetők keddi értekezletén kijelentette azt is, hogy uniós romastratégia készül.
 
Cigányvadászat Magyarországon 13.PDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illetékeseinek sejtetése szerint, mert hogy egyértelmű tényeket - a sorozatunkban már sokszor citált „nyomozási és kommunikációs taktikai megfontolásokra" hivatkozva - a procedúra során nem nagyon hallhattunk tőlük, a romák elleni sorozatgyilkossággal gyanúsított négy férfi ügyében elfogásuk első évfordulójára, vagyis 2010. augusztus második felére elkészül a rendőrségi vádindítvány, aztán talán ősz végére az ügyészségi vádirat is. Vagy nem.
 
OCÖ felhívás!PDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat, Országos Roma Kulturális és Média Centruma olyan jó kommunikációs készséggel rendelkező önkéntes kollégákat keres, akik ambiciózusok, affinitással rendelkezik afelől, hogy a romák életéről, közéleti témában, valamint a hazai roma politikával kapcsolatban a média területén gyakorlatot szerezzenek, majd dolgozzanak. Ha média szakos hallgató vagy és szükséged van gyakorlati helyre, ne habozz, gyere hozzánk!
 
Az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége Követségi Szakmai Képzési ProgramjaPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A jelentkezőknek a következő feltételeknek kell eleget tenniük:
 
Kisebbségi törvényhez reformjavaslatokPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A Cigány Politológusok és Szakértők Szövetsége állást foglal a kisebbségi törvény reformirányával kapcsolatban ,amelyhez konkrét javaslatokat tesz ,miközben kéri a cigány társadalom, a népünk támogatását ,miután mint szabad cigány/roma ember kérdésről-kérdésre, pontról-pontra végiggondolta okfejtéseink és javaslataink a cigány társadalomra irányuló építő, fejlődést segítő, biztonságot és nagyobb szabadságot jelentő jellegét.  
 
Magyar Nemzeti Bank Roma Ösztöndíj pályázataPDF Print E-mail
Wednesday, 01 September 2010
A Magyar Nemzeti Bank tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet nappali tagozaton tanuló, kiemelkedően tehetséges roma diákok számára
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk