Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Sarkozyt bírálja SarköziPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Bírálta Nicolas Sarkozy francia elnököt a romániai cigányok hazatelepítése miatt, az osztrák kormányt pedig tiltakozásra szólította fel Rudolf Sarközi ausztriai roma vezető egy vasárnap megjelent interjúban.
 
Gyűlnek a kisebbségi jelöltekPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Több mint ötezer kisebbségi jelöltet jelentettek már be országos szinten az október 3-ai kisebbségi választásra; közülük a legtöbben cigányok, a legkevesebben szlovénok.
 
Az etnobiznisz fenyegetésePDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Hiába szigorodott a törvény, az „etnobiznisz" néven ismert jelenséget nem sikerült felszámolni. Az Országos Cigány Önkormányzat egyik képviselője állítja: a települések vezetői olykor nem romákat is felhasználnak, hogy a kisebbségi választásokon megszabaduljanak a kényelmetlenné vált roma politikusoktól.
 
Francia kritika: "Túlzó és torz" az ENSZ jelentésPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Elítélte a francia kormány egyik tagja pénteken az ENSZ jelentését, amely bírálja Párizs politikáját a kisebbségekkel szemben, és felszólítja a kormányt, hogy ne utasítsa ki tömegesen a cigányokat. A világszervezet rasszizmus elleni bizottságának megállapításaira válaszul Pierre Lellouche, az európai ügyekért felelős miniszter azt mondta, hogy a jelentés "túlzó és torz".
 
Szekta, vallás, közbiztonság - fideszes képviselő a jászsági romák helyzetérőlPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Nemrég beszámoltunk Jászapáti romatelepein tett látogatásunkról, ahol megtapasztaltuk, hogy az ottani cigány lakosság gondjai nem különböznek a romák országos problémáitól: óriási munkanélküliség, jelentős apátia, nagyfokú tehetetlenség, hónapról hónapra élés, javarészt szociális segélyekből. Megszólítottuk Pócs János, fideszes parlamenti képviselőt is, akit a cigányokat meghódító Boldog Isten Gyülekezetről és város közbiztonságáról kérdeztünk.
 
Megtámadta a romákat a jobbikos képviselőPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Feljelentésttett a Miskolci Rendőrkapitányságon Dániel Péter ügyvéd amiatt, hogy azegyik jobbikos képviselő arról beszélt, kitelepítené Miskolcról és táborba zárná a cigány származású visszaeső bűnözőket. Ez egy nagyon súlyos rasszista bűncselekmény – mondta az ügyvéd a Megbeszéljükben.
 
Elsőként alakult meg a cigány kisebbségi önkormányzatukPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Az Ozorai Cigány Kisebbségi Önkormányzat az első kisebbségi önkormányzatok között alakult meg az országban. 
 
Tűzvész egy római cigánytáborbanPDF Print E-mail
Monday, 30 August 2010
Egy hároméves gyerek meghalt, egy csecsemő súlyos, szüleik pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek, amikor tűz ütött ki egy illegális táborban Rómában.
 
LMP: kirekesztő szándékúnak minősíthető nyilatkozatot tett Balog ZoltánPDF Print E-mail
Friday, 27 August 2010
Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő szerint kirekesztő szándékú nyilatkozatként minősíthető Balog Zoltánnak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárának szerdai, a roma integrációval kapcsolatos nyilatkozata. Az ellenzéki politikus találkozót kért az államtitkártól és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól.
 
Nagyüzemre készül a számvevőszékPDF Print E-mail
Friday, 27 August 2010
Fajsúlyos témákkal készül az őszre az ÁSZ, többek között a négyes metró, a szervtranszplantáció és az Országos Cigány Önkormányzat vizsgálata kerül sorra - írja a Magyar Hírlap.
 
A cigány gyerek nem gyerek az új kormánynakPDF Print E-mail
Friday, 27 August 2010
Jogos, sőt szükséges is lehet az oktatási szegregáció Gloviczki Zoltán szerint. A közoktatásért felelős helyettes államtitkár ráadásul azt igyekezett elhitetni, hogy "szakmailag jobb", ha a hátrányos helyzetű gyermekeket nem integrálják, hanem akár már nulladik osztálytól elkülönítik társaiktól. Hasonló nyilatkozatot tett Balog Zoltán; a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bírálta a romák integrációjának eddigi gyakorlatát.
 
"Aroma" kiállítás: meghaladni az előítéleteketPDF Print E-mail
Friday, 27 August 2010
Ott, ahol négy éve elvadult tüntetők rohamozták meg az MTV székházat, most roma köztéri kiállítás nyílt. A Szabadság téren kilencvennél is több tablókép dolgozza fel a cigányéletet.
 
Uniós támogatást kérnek a franciák a cigányok kitelepítéséhezPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
A francia kormányfő ma fordul az Európai Bizottság elnökéhez fordul a romák ügyében, és arra fogja kérni, hogy fokozza az európai kezdeményezéseket a kérdésben, illetve segítse a koordináció elmélyítését Bukaresttel és Szófiával - jelentették be Párizsban.
 
Balog Zoltán: a cigányügyön hatalmas magyar lobbi élősködikPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
Három Komárom-Esztergom megyei település roma felzárkóztatási programját összegezte a ferences rend szerdán Bajnán. A konferencián előadást tartott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub hétvégi zenei programjaiPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
Szombaton 22 órától - Fővárosi cigányzenészek bálja Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44.
 
Vona finomít: nem cigánylágerről, önfenntartó börtönről lenne szóPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
Önfenntartó börtönökre gondolt a Jobbik miskolci polgármesterjelöltje, amikor azt mondta, hogy táborokba záratná és kitelepítené a városból a többszörösen visszaeső cigány származású bűnelkövetőket - mondta Vona Gábor pártelnök. A Jobbik elnöke szerint is kivitelezhetetlen, hogy előbbiektől megvonják állampolgárságukat.
 
Brüsszel vizsgálja a romák kitoloncolásátPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
Viviane Reding alapjogokért felelős biztos közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy az EU néhány tagállamában teret nyert a romák elleni diszkriminatív retorika. Egy román küldöttség tárgyalásokat kezdett Franciaországban.
 
Falat húztak a romák ellen NagymihályonPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
Saját költségéből mintegy 25 méteres betonfalat építtetett a kelet-szlovákiai Nagymihály egyik lakótelepének több mint félszáz családja, hogy távoltartsa a szomszédságban lévő romatelep lakóit saját lakhelyétől.
 
Soros is felszólalt a kiutasított romákértPDF Print E-mail
Thursday, 26 August 2010
Soros György magyar származású amerikai milliárdos azzal a kéréssel fordult szerdán Franciaországhoz, hogy állítsa le a romák tömeges kiutasítását; egyúttal kérte az Európai Uniót, hogy készítsen egy átfogó, a probléma nagyságával arányos tervet a romák integrációjára.
 
Gömbalja cigányai: "elveszett" az iskolaPDF Print E-mail
Wednesday, 25 August 2010
Változó határvonalak egy magyarországi faluban. Az AnBlokk Egyesületet létrehozó fiatal antropológusok és szociológusok tíz éve végeznek terepmunkát „Gömbalján". A név kitalált, a település viszont nagyon is valóságos: Heves és Borsod határán fekszik, ötödrészt romák lakják.
 
Esti tagozaton képezik a ferencesek a cigányokatPDF Print E-mail
Wednesday, 25 August 2010
Az esztergomi Temesvári Pelbárt Gimnázium igazgatóját, Tokár János ferences szerzetest a Közép-Európai Tanárakadémia Pro Educanda Juventute díjban részesítette, melyet Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke jelenlétében adtak át Budapesten.
 
A Jobbik táborokba zárná a "cigánybűnözőket"PDF Print E-mail
Wednesday, 25 August 2010
A szélsőjobboldali párt szerint XXI. századi, európai megoldás lenne állampolgárságuktól is megfosztani cigány származású, többszörösen visszaeső bűnözöket.
 
A közrendet védi a romák kiutasítása?PDF Print E-mail
Wednesday, 25 August 2010
Nicolas Sarkozy francia elnök elhatározta, hogy felszámolja az illegálisan működő cigánytelepeket, mert ezeket tartja a bűnözés melegágyainak. Az első családok már el is hagyták az országot. A hírt Soma Mamagésa kommentálja.
 
Hogyan él Zákány a romatelep felszámolása után?PDF Print E-mail
Monday, 23 August 2010
- Akkor jöjjön vissza, ha már beköltöztünk, meglátja, különb lesz a mi portánk, mint bármelyik másik a faluban!
 
A romagyilkosságok és a titkosszolgálatok: Hazugságok hálózata?PDF Print E-mail
Monday, 23 August 2010
Vasárnapi interjú Tarjányi Péterrel, független rendőrségi szakértővel
 
Párizs intézkedéseit védik a cigányok kiutasításának ügyébenPDF Print E-mail
Monday, 23 August 2010
Martin Raikov párizsi bolgár nagykövet szerint nem kellene feleslegesen túldramatizálni a romák kiutasítását Franciaországból.
 
A cigányoknak is megvan a saját felelősségükPDF Print E-mail
Monday, 23 August 2010
A cigányságnak sem szabad arra várnia, hogy majd valaki megváltja őket. Ez a fajta gondolkodás megbénítja az önálló akaratot.
 
Cigányok, magyarok: nem is baj a szegregáció?PDF Print E-mail
Monday, 23 August 2010
Az oktatási helyettes államtitkár szerint az iskolai elkülönítés jogos is lehet. Szerinte a szegregáció társadalmi probléma, és nem az oktatásnak kell megoldani.
 
L.L. Junior fergeteges műsort adott a romanaponPDF Print E-mail
Monday, 23 August 2010
Végig sok volt az érdeklődő a cigány kisebbségi önkormányzat romanapján, de a legtöbb nézőt L.L. Junior fellépése és a tűzijáték vonzott.
 
Augusztus 20: ünnepi rendezvények, forgalomkorlátozásPDF Print E-mail
Friday, 20 August 2010
Az augusztus 20-i rendezvények miatt számos korlátozásra kell számítani a fővárosban pénteken, illetve több helyen egész hétvégén. Több közlekedési csomópontot, valamint a tűzijáték idejére több hidat is lezárnak a forgalom elől. A BKV több járműve is módosított útvonalakon és módosított menetrend szerint jár.
 
Hende Rendet vág a hírszerzésnélPDF Print E-mail
Friday, 20 August 2010
Két hónappal meghosszabbította a romák elleni támadásokkal gyanúsított négy férfi előzetes letartóztatását tegnap a Pest Megyei Bíróság. A Magyar Hírlap úgy tudja, az ügyészség szeptember közepére készíti el vádiratát az ügyben. A honvédség szerint csupán adminisztratív hiba miatt maradt a besúgói rendszerben 2009 júliusában az egyik gyanúsított, Cs. István.
 
Színek, képek és arcok a romák világábólPDF Print E-mail
Friday, 20 August 2010
Színek, képek és arcok a romák világából címmel több mint 90 tablóképből - kortárs festményből, fotóból és fotó-festményből - köztéri kiállítás nyílt csütörtökön Budapesten a Szabadság téren.
 
Ugyanaz a cigányok és magyarok problémájaPDF Print E-mail
Friday, 20 August 2010
Koppányszántó | Az első dolog, ami Gómann Sándornak az elmúlt évekről eszébe jutott, az sajnos a válság és ezzel együtt a magas munkanélküliségi arány a településen.
 
Deportálják a romákatPDF Print E-mail
Friday, 20 August 2010
Hazaküldi Franciaország azokat a külföldi romákat, aki bár legálisan érkeztek az országba, de illegális telepeket létesítettek, törvényellenes tevékenységet folytatnak, a gyerekeket koldulásra kényszerítik és megfélemlítik a helyi lakosságot. Főkénr román és bolgár cigányokról van szó.
 
Országot áthidaló együttműködésbe kezdtünk!PDF Print E-mail
Friday, 20 August 2010
Együtt Egymásért a Közös Jövőért Érdekvédelmi Egyesület (ÉKKÖ) Nógrád megye, Bátonyterenyei központtal, valamint Zala megyéből a Zala Megyei Romákért Szervezet (ZMRSZ ) nagykanizsai központtal.
 
Újabb bűncseleményeket követnének el a romagyilkosságok gyanúsítottjai?PDF Print E-mail
Thursday, 19 August 2010
Két hónappal hosszabította meg a cigányok elleni támadássorozat gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását a bíróság. Az indokolás szerint mind a négy férfinál fennáll a szökés és a tanúk befolyásolásának veszélye, K. Árpád, K. István és P. Zsolt esetében pedig újabb bűncselekmény elkövetésétől is tartani lehetne.
 
Összefogott három cigány szervezetPDF Print E-mail
Thursday, 19 August 2010
A roma összefogás és a nemzeti együttműködés jegyében két roma szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Roma Polgári Tömörülés (RPT) vezetője az októberi kisebbségi választásokra.
 
Rendőr a cigánynak: "Ki foglak nyírni"PDF Print E-mail
Thursday, 19 August 2010
- Megállított egy ember, felmutatta a rendőrigazolványát, majd se szó, se beszéd, két hatalmas pofont adott, és közben ordított velem, hogy ki fog nyírni - mesélte a fiatalember a szoljon.hu-nak.
 
Minden ötödik lakos roma, de romakérdés nincsPDF Print E-mail
Thursday, 19 August 2010
Szedres | Viszonylag sok cigány származású polgár él a faluban, becslések szerint a lakosság mintegy húsz százaléka. Romakérdés azonban nincs Szedresen.
 
A jobbik megoldaná a cigánykérdéstPDF Print E-mail
Tuesday, 17 August 2010
A párt szerint a cigány-magyar együttélés a legsúlyosabb társadalmi gond.  
 
Számomra cigánynak lenni, azt jelenti, hogy szabad vagyokPDF Print E-mail
Tuesday, 17 August 2010
Rövid időre haza látogatott a Rádió C egykori igazgatója, aki már letette a névjegyét az újságíró szakmában, majd itt hagyta az országot és Amerikában kezdett új életet feleségével és fiával. Egy kávézóban beszélgettem Zsiga Alfonzzal. Barátságos arc, mosolygós tekintet.
 
Az ároktői szappanoperaPDF Print E-mail
Tuesday, 17 August 2010
Színészekből, társadalomkutatókból, drámapedagógusokból álló csapat vállalkozása Két hétig tartó interaktív színházat varázsolt Ároktőre, az 1200 lelkes borsodi kis faluba az az alkalmi társulat, amelyet Schilling Árpád irányított.
 
Romák barikádoztak el egy francia sztrádátPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Több mint 250 autóval, teherautóval, és lakókocsival barikádoztak el egy autópályát vasárnap Franciaországban a roma kisebbség tagjai.
 
Gyilkosok és cinkosokPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Hiszen csak cigányokat lőttek. Maholnap aztán sorra kerülhetnek a melegek, a muzulmánok, az MSZP-sek vagy a szőkék. Netán a zsidók és a vegetáriánusok.
 
Dógi János: biznisszé lett a cigányügyPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
A fővárosban nőtt a leggyorsabb ütemben a cigány lakosság aránya a rendszerváltozás óta: húsz év alatt 40 ezerről 75 ezerre változott e kisebbség száma.
 
Miért nem adható ki a megvert roma fiú látlelete Miskolcon?PDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
A pofonokkal kezdődött. „Fél Bábonynak ő a háziorvosa. Nem is értjük, hogyan történhetett. Vasárnap délelőtt megütötte a fiamat. Jó gyerek, rendesen jár iskolába, ott sincs panasz rá. Megbocsáthatatlan, hogy miután megütötte, nem segített neki.
 
Erősődő oktatási szegregáció: eleve elrendelt életekPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Nem csökkent, sőt, jelentősen erősödött az oktatási szegregáció jelensége Magyarországon az elmúlt években. Az elkülönített osztályokban vagy iskolában tanuló gyermekek száma több százezerre rúg, pedig évek óta törvény is tiltja e hátrányos megkülönböztetést. Azoknak - a főként roma - tanulóknak, akik szegregált iskolákban nőnek fel, szinte nincs is esélyük a kitörésre.
 
A kisebbségi választásról fggatják legtöbben az OVI-tPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Már működik a Választási Információs Szolgálat. Az iroda munkatársai hétfőtől csütörtökig reggel fél 9 és délután 4 óra, míg pénteken reggel fél 9 és délután 1 óra között érhetők el akár telefonon, akár e-mailben.
 
Cigány volt, német leszPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Alsónána, Alsónyék | Többségében cigány kisebbségi önkormányzatok alakulhatnak idén ősszel a helyi választások után a szekszárdi kistérség településein. Négy községben viszont nem lesz kisebbségi választás.
 
Nem gond a "cigány parazita" kifejezésPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
A szlovák rendőrség nem tartja fajgyűlölőnek az „aszociális cigány parazita" szókapcsolatot. Ezt használta ugyanis Marián Mišun, a Mi Szlovákiánk (Naše Slovensko) párt tagja, aki ellen büntetőfeljelentést is tettek, ám a rendőrség elutasította az eljárás megindítátását.
 
Hétesi cigányok, Bódis Kriszta és a focipályaPDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Füves futballpályát építettek az ózdi Hétes-telep lakói. A sportlétesítmény helyén egy héttel ezelőtt még hatalmas szemétkupacok álltak, ám hívó szóra összefogott 30-40 munkaképes ember és munkához látott. A gyepszőnyeggel leterített területet sajátjukként kezelik.
 
Mit jelent cigánynak lenni?PDF Print E-mail
Monday, 16 August 2010
Én azt akartam, hogy a fiamnak cigánynak lenni azt jelentse, hogy szabad és jól érzi magát! Ezt nagyon tudatosan neveltem a fiamba, többek között ezért mentünk ki Amerikába - nyilatkozta Zsiga Alfonz a Rádió C egykori igazgatója.
 
Szigorúan ellenőrzött gyilkosokPDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
Lapunk birtokába került Cs. István vallomása: a katonai szolgálat ismerhette az elkövetőket
 
Külföldön húzzák a nótátPDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
A cigányzene költségét nem minden étterem tudja kitermelni a rántott szeletből. Ma már leginkább a turisták által látogatott éttermekben szól a cigányzene: az étteremtulajdonosok a magas költségekre panaszkodnak, a cigányzenészek pedig külföldre mennek dolgozni, például luxushajókon zenélnek. Akad, aki a kávéházi cigányzene megújításában látja a jövőt.
 
Terézváros veszélyben!PDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
Ha a Fidesz hatalomra jut kerületünkben, megszűnhet az önálló Terézváros! Az elmúlt hónapokban ellentmondásos nyilatkozatok hangzottak el fideszes politikusoktól, hogy mit terveznek egyes fővárosi kerületekkel. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy céljuk az úgynevezett „CITY" koncepció megvalósítása.
 
A 2010.évi kisebbségi választásra az nyilvántartásukat kérő kisebbségi jelölő szervezetek listájaPDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
A 2010. évi önkormányzati választásra az OVB-nél nyilvántartásukat kérő jelölő szervezetek listája
 
A Jobbik Magyarországa - Ahol megszűnik a demokráciaPDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
Már a nemzetközi sajtó is foglalkozik a Jobbikhoz kötődő Magyar Sziget nevű szélsőjobboldali fesztivállal. A verőcei botránysorozat a Hetek munkatársait ért inzultussal kezdődött, majd három focidrukker brutális megverésével folytatódott, végül a Jobbik elnökének és egy terrorizmusért elítélt olasz újfasiszta képviselőnek a közös előadásában csúcsosodott ki.
 
"Roma" választásból "cigány" választás lettPDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) az eredetileg kiírt "roma" választásról "cigányra" módosította a XIII. kerületi kisebbségi választást.
 
Focipálya épült a cigánytelepenPDF Print E-mail
Friday, 13 August 2010
Az elkészült 15x25 méter méretű füves pálya új színfolt a lelakott környezetben. A fiatalok már alig várják, hogy rúghassák rajta a labdát, pedig arra még néhány hetet várni kell. A fűnek gyökeret kell ereszteni, ezért most locsolással telnek a napok. A völgyön átfolyik egy patak, annak a vize kiválóan alkalmas a locsolásra. Szivattyút is vásároltak, amihez az áramot a telep utolsó házából biztosítják. Abban lakik Pókos Arzén, aki vállalta a pályagazda szerepét.
 
Romagyilkosságok: bűntársak segítették a halálbrigádot?PDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
A Magyar Nemzet értesülései szerint bűntársaik lehettek a romagyilkosságok gyanúsítottjainak.
 
Bosszút álltak Robikán?PDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Nem egészen értem Csizner Zoltánt, a Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott vezetőjét. A Népszabadság híradása szerint (Bosszú és félelemkeltés, augusztus 10.) ő állította, hogy a cigányok elleni gyilkosságsorozat fő motívuma - a zavarkeltés szándéka mellett - „személyes sérelmek megtorlása", azaz a bosszúállás volt.
 
Rasszizmus, aljas indokbólPDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Noha a kiszabható büntetéseket nem befolyásolja, mégis furcsa, hogy a rasszista indíték nevesítve nem jelent meg a romagyilkosságok gyanúsításainál. Gulyás József korábbi képviselő egyenesen skandalumnak nevezte mindezt. Tóth Mihály büntetőjogász azt hangsúlyozta: mindez a büntetési tételeket nem befolyásolja, a rasszista indíték hangsúlyozása a bíróság feladata lehet.
 
ÜvegvárosPDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Ha élne még Siegmund Freud, lélekelemzéseinek egyik alanyául alighanem Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét és Hódmezővásárhely harcos polgármesterét választaná. Bonyolultabb, és éppen ezért analízisre alkalmasabb személyt nehezen találhatna.
 
Nem vizsgálják, miért lóg a gyerekPDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Az új törvény szerint családi pótlékot csak a rendesen iskolába járó diákok szülei kaphatnak Nyáron fogadta el a parlament azt a törvénymódosítást, amely a tanköteles gyereknél az iskolalátogatáshoz köti a családtámogatások folyósítását.
 
Ne csak ürügy - partner is legyenPDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
A Cigány vagyok című fotósorozat fricska a rasszizmusnak Terri Potoczna lengyel származású, Nagy-Britanniában született, de immár hét éve hazánkban élő fotóművész a Bálint Zsidó Közösségi Házban mutatta be legújabb fotósorozatát, amelynek címe: Cigány vagyok.
 
Sziget: színes programok a támogató nélküli Roma sátorbanPDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Idén is sokféle programmal várják a fesztiválozókat a Szigeten a Roma sátorban, amely annak ellenére maradt támogató nélkül, hogy egyedülálló a nemzetközi fesztiválmezőnyben.
 
Romagyilkosságok: feldolgozható a trauma?PDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Milyen motiváció állhat a romagyilkosságok mögött? Mennyire sokkolja az eset a gyilkosok környezetét és a társadalmat? Feldolgozható a társadalmi trauma? Dr. Finszter Géza, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa válaszolt.
 
Minden második településen lesz kisebbségi választásPDF Print E-mail
Thursday, 12 August 2010
Budapest valamennyi kerületében tartanak legalább egy kisebbségi választást.
 
Még sincs elég bizonyíték a romagyilkosságok ügyében?PDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
A védőügyvédek szerint nincs elegendő bizonyítéka a rendőrségnek, hogy a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai követték el a halálos áldozatokkal járó támadásokat, és ez - állításuk szerint - a bíróságon bebizonyosodik.
 
Cigányügyi bizottság alakulPDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
Rövid és hosszútávú terveken dolgoznak majd a roma lakosság felzárkóztatására.
 
Romagyilkosságok - A legmagasabb fokozatban őrzik a gyanúsítottakatPDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
A legszigorúbb fogva tartási szabályokkal, úgynevezett plusz IV-es fokozatú biztonsági előírások mellett őrzik a romák elleni támadássorozattal gyanúsított négy férfit fővárosi és Pest megyei börtönökben.
 
KÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
Az OCÖ kéri, hogy szerepeljen a rasszista indíték a vádiratban
 
A cigányok jobban izgatták az ENSZ-t a székelyek gondjainálPDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
Az ENSZ egyik jogvédő bizottságánál lobbizott három romániai magyar szervezet a székelyföldi autonómiáért. A probléma az ülés több résztvevője szerint sem keltette fel az ENSZ érdeklődését, fontosabbnak érezték a romániai cigányok vagy a ruandai népirtás áldozatainak helyzetét. Az sem egyértelmű ráadásul, hogy az ENSZ bizottságának van-e joga foglalkozni a székelyföldi autonómiával.
 
Magyar mintára terjedhet a bankadóPDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
Elképzelhető, hogy hazánk példáját alapul véve a közeljövőben több térségbeli állam is bevezeti a bankadót. Romániában és Lengyelországban már felmerült, hogy közterhet vessenek ki a pénzintézetekre. Az Európai Unió is hasonló lépést fontolgat.
 
Romaügy: nem csak lapátban lehet gondolkodniPDF Print E-mail
Wednesday, 11 August 2010
Állandóan terítéken van a romaügy. Vörös István pedagógus, a Komárom-Esztergom megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint csak munkával integrálható a cigányság
 
Gerillavideók cigány önkéntesekrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
A Kurt Lewin Alapítvány "Önkéntességgel a roma integrációért" című videó-pályázatára beérkezett tíz pályamű a látogatók szavazatai alapján kerül díjazásra. A pályázó filmek mind romák és nem romák együttműködésében megvalósuló önkéntes akciókhoz kapcsolódóan jöttek létre, példát mutatva a társadalom széles csoportjai számára. Hiszen a jövőnk valóban azon múlik, hogy mennyiben vagyunk képesek együttműködni, és közösen felelősséget vállalni.
 
Cigány nyelvű Elnézést-tábla PécsenPDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
Sugár János képzőművész már eddig is sok viszontagságot megért Elnézést-táblája Pécsett is a helyére került – két helyszínen is.
 
Felpörög az etnobizniszPDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
Borsodban váratlanul szlovének bukkantak fel, sokfelé pedig a cigány önkormányzat nem is romák részvételével alakulhat meg. A cél az lehet, hogy minél többen jussanak állami támogatáshoz - írja az MR1-Kossuth Rádió honlapja.
 
Ismét táboroznak a Jövő Roma VezetőiPDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
Az augusztusi HBLF ROMASTER Tábor során a cégek által mentorált, tehetséges roma diákok többek közt ellátogatnak a Paksi Atomerőműbe, a Budapesti Gazdasági Főiskolára, a Láthatatlan Kiállításra, a Sziget Fesztiválra illetve a támogató vállalatok szervezésében szakmai tréningeken vesznek részt. A „HBLF ROMASTER - Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért" keretében 18 vállalat támogat 47 diákot.
 
TASZ: A Fidesz minden törvényt a szabályok megsértésével hozott megPDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
A Fidesz-KDNP koalíció eddig valamennyi jogszabályát törvényellenesen, a létező jogalkotási előírások megsértésével hozta meg - mondta a Hírszerzőnek Simon Éva, a Társaság a Szabadságjogokért szakértője. A jogász szerint a kormány hátat fordított a demokratikus értékeknek.
 
A NeoDrom Szövetség ProgramjaPDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
A NeoDrom Szövetség Mohácsi Viktória személyével országjáró körútra indul, programja megismertetése céljából. Várjuk azoknak a Cigány/Roma Civil Szervezeteknek, Cigány Kisebbségi Önkormányzatoknak a jelentkezését, akik azonosulni tudnak a program célkitűzéseivel, részletesebben szeretnék megismerni az „Új Út" programot és a NeoDrom Szövetséget.
 
Az én "Cassandra-levelem" Orbán Viktorhoz, avagy egy ellen-fülke-forradalmár gondolatai...PDF Print E-mail
Tuesday, 10 August 2010
Tudod kedves Viktor, mostanában nagyon sokat gondolok Rád, sokat gondolkodok Rólad és a tetteidről. Talán azért is, mert nem is olyan rég még az egyik nagy példaképem voltál, ráadásul pedig meglepően sok a közös vonás is az életünkben.
 
Hétfőn ismertetik a romagyilkosságok nyomozásának eredményeitPDF Print E-mail
Monday, 09 August 2010
Hétfőn tájékoztatja a nyilvánosságot a rendőrség a cigányok elleni támadások ügyében lefolytatott nyomozás eredményeiről. A hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal négy embert gyanúsítanak, akiket tavaly augusztusban vettek őrizetbe.
 
Ez durva! Traktoros húzta ki a romagyilkosság helyszínéről távozó Opelt?PDF Print E-mail
Monday, 09 August 2010
Meg nem nevezett informátorok újabb adalékokkal szolgáltak a sajtónak a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosság gyanúsítottjairól és meglepő részletekről. Bemártott ismerősökről, kiszemelt célpontokról, különös körülmények között végrehajtott menekülésről is szó esett.
 
SzegénybélyegPDF Print E-mail
Monday, 09 August 2010
Pálma de Majjorka háromszázhetven lelkes somogyi falu. Becsületes neve Pálmajor. Egy friss felmérés szerint az ország legszegényebb települése. A háromszázhetven lakos szinte kivétel nélkül cigány. HUSZKA IMRE riportja.
 
"Kitaposnám a beled" Félreérthették Zagyva GyulátPDF Print E-mail
Sunday, 08 August 2010
Helyreigazítást követel és rágalmazás ügyében feljelentést tesz Zagyva György Gyula jobbikos képviselő a Hetek című lap újságírói ellen. A lap pénteki számában azt állította, hogy Zagyva a Magyar Szigeten életveszélyesen megfenyegette két munkatársukat.
 
Cigány, német, horvát, ruszin, örmény és bolgár választások lesznekPDF Print E-mail
Sunday, 08 August 2010
Hat nemzetiség - cigány, német, horvát, ruszin, örmény és bolgár - esetében lesz települési kisebbségi önkormányzati választás október 3-án Kecskeméten. A kitűzésről pénteken döntött a megyeszékhely helyi választási bizottsága.
 
Anális erőszakkal fenyegette az újságírókat a Jobbik képviselőjePDF Print E-mail
Sunday, 08 August 2010
Zagyva György Gyula legszívesebben kitaposta volna a belüket. Életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek című hetilap munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón, ahová előzetes bejelentés alapján érkeztek egy helyszíni riport elkészítése céljából - derül ki többek között a hetilap pénteken megjelenő számából.  
 
Készül az ítélet Kolompár Orbán ügyébenPDF Print E-mail
Sunday, 08 August 2010
Az ősszel elsőfokú ítélet születhet a Kolompár Orbán és társai ellen folyó büntetőperben. A következő tárgyalási nap október 6-án, a vértanúk napján, azaz a kisebbségi önkormányzati választás után lesz.
 
"A szegénység arcai - a sajtó tükrében" - Média és esélyegyenlőség I. konferenciaPDF Print E-mail
Sunday, 08 August 2010
A konferencia időpontja: 2010.09.08. 10.00-13.30. Helyszíne:Vác, Madách Imre Művelődési Központ konferencia terme
 
C-CAFÉ & Járóka Klub szombati zenei programjaiPDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
Szombaton 22 órától Váradi Roma Café koncert Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
Tisztelettel meghívjuk önt a Nyíregyházi Jósa András Megyei Múzeumba "Az emlékezés színes álmai" című kortárs roma festőművészek kiállítására. A kiállítás 2010. augusztus 17-től október 10. között tekinthető meg. Az alkotások között láthatjuk Balázs János, Balogh János András, Dilinkó Gábor, Oláh Jolán, Oláh Mara, Orsós Teréz, Ráczné Kalányos Gyöngyi, Pintér Sándor műveit.
 
A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje, PécsPDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
A 100 Tagú Cigányzenekar koncertje a Pécsi Szabadtéri Színpadon.
 
"Cigányok itt nem árulhatnak lufit"PDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
- Engedéllyel rendelkező roma árust küldtek el a tiszaújvárosi 12. TVK Triatlon Nagyhét rendezvényről - értesült a Roma Sajtóközpont. A lufiárus férfi állítja: azért zavarták el, mert cigány, és erre tanúi is vannak. A rendezvény főrendezője viszont azért küldték el a kereskedőt, mert egy másik cég azt mondta nekik: a roma férfinak nincs engedélye, és az ő területükön árul.
 
Cigánypasztoráció a Mária RádióbanPDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
A roma holokauszt emléknapján, augusztus 2-án cigánypasztorációs tematikus adásnapot tartottak a Mária Rádióban. Az interjúkkal, elmélkedésekkel és megemlékező beszélgetésekkel tarkított műsorfolyam a cigányság lelki gazdagságára, kulturális értékeire, valamint a romák körében elért pasztorációs és evangelizációs sikerekre hívta fel a figyelmet.
 
Aroma - cigány kiállítás a Szabadság térenPDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
Az „Aroma - Színek, képek és arcok a romák világából" kiállítás több mint 90 tablóképből - kortárs festményből, fotóból és „fotó-festményből"- áll. A roma köztéri kiállítás a Magyarországi Roma Galéria Egyesület és a Törökfürdő Alapítvány szervezésében, az Open Society Institute (OSI) és a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ együttműködő partnerségével valósul meg.
 
Jegyzet: A BŐNYI BÁZISTÓL A TATÁRSZENTGYÖRGYI TETTHELYIGPDF Print E-mail
Friday, 06 August 2010
Embervadászat Magyarországon A szélsőjobboldali szervezetek 1990 óta fegyveres kiképzéseket tartanak Eljött a vér és a vas ideje?
 
Budapest, Budapest de csodás...PDF Print E-mail
Thursday, 05 August 2010
Makai István után Száva Vince is főpolgármesternek készül. Száva Vince az ÉKE - MKP országos elnöke jelöltként indul a budapesti főpolgármesteri választáson. Az ÉKE - MKP továbbá az őszi önkormányzati választáson Budapest kerületeiben és 16 megyében állít polgármester jelültet, önkormányzati képviselő-jelöltet és kisebbségi önkormányzati jelöltet.
 
Bánkitó fesztivál - Cigány festészet Magyarországon 1969-2009 között című kiállításPDF Print E-mail
Thursday, 05 August 2010
Koncerttel egybekötött kiállításmegnyitó augusztus 5, csütörtök, 16:00, Evangélikus templom A kiállítást megnyitja: Kathy-Horváth Lajos, a FROKK igazgatójaŰ Válogatás a Cigány Ház (Romano Kher) illetve jogutódja a FROKK közgyűjteményéből
 
Módosult a SZE-PR-10-2 pályázat útmutatójaPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
Ezúton tájékoztatom, hogy módosult A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Év civil programjainak támogatására kiírt SZE-PR-10-2 kódszámú pályázat útmutatójának 2. pontja, valamint a pályázati dokumentáció részét képező 3. számú melléklet - Támogatható kiadások, és 4. számú melléklet - költségvetés szöveges indoklása.
 
KIM FELHÍVÁSPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága Szászfalvi László államtitkár vezetésével társadalmi párbeszédet kezdeményez a többség és a kisebbség harmonikus együttélése során megvalósítható, a kisebbségek kultúrájának, anyanyelvének megőrzését és fejlesztését biztosító jogszabályi keretek továbbfejlesztése érdekében.
 
A roma holokauszt áldozataira emlékeztekPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
Koszorúzással egybekötött gyászünnepséget tartottak a roma holokauszt áldozatainak emléknapján Budapesten, a IX. kerületi Nehru parton lévő roma holokauszt emlékműnél.
 
Lehetőséget kaphatnak a magyar szegények isPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
A létminimum alatt, ráadásul sok esetben szegregált körülmények között élő romák munkalehetőséghez jutásának elősegítése érdekében civil kezdeményezésre indult el a Kiút program, amely néhány elemében és filozófiájában emlékeztet a Grameen-modellhez.
 
Hamarosan elkészül a roma támogatások stratégiájaPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
Napokon belül elkészül és a kabinet elé kerül a roma támogatások új struktúrájának tervezete - mondta a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián (Fidesz) miniszteri biztos.
 
Romák kezében Józsefváros jövőjePDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
Budapest VIII.kerületében szavazhat a legtöbb kisebbségi szavazó. Október 3-án ezerkétszázhuszonegy cigány adhatja le voksát a választásokon. Benga-Oláh Tibort, a józsefvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét kérdeztük.
 
Visszakérik lakásukat a Kanadát megjárt roma családokPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
Bérlakásaikat kérik vissza a Kanadát megjárt, nyíregyházi romák, akik egy éve - állításuk szerint - a cigányok elleni gyilkosságsorozattól való félelmükben hagyták el az országot. Ám korábbi önkormányzati lakásaikat már kiutalták másoknak.
 
700 hátrányos helyzetű gyermek üdülhet a kormány szervezésébenPDF Print E-mail
Tuesday, 03 August 2010
Megérkezett a hátrányos helyzetű gyermekek első csoportja Zánkára. A következő két hétben 700-an tölthetnek majd el 5-5 napot a Balaton partján költségvetési pénzből és a kormány szervezésében. Tavaly még az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) üdültetett, de az Orbán-kabinet nem bízott pénzt a sikkasztással vádolt Kolompár Orbán szervezetére.
 
MSZP: soha többé roma holokausztot!PDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
Az MSZP a demokrácia és a politikai eszközök teljes tárházával kíván küzdeni azért, hogy soha többé ne ismétlődhessenek meg a roma holokauszthoz vezető események.
 
Itt a Fidesz őszi programjaPDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
A parlament elé terjesztette a kormány az őszi törvényalkotási programját, amely negyvenkét javaslatból áll. A tervek szerint a Ház elé kerül a 16 százalékos szja bevezetéséről szóló adócsomag, valamint a nemzeti eszközkezelőről szóló indítvány is.
 
Romákat utasitottak ki SvédországbólPDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
A svéd bevándorlási miniszter szerint nem becsületes dolog koldulással pénzt keresni. Tobias Billström ezzel vett védelmébe azokat a minap ismertté vált intézkedéseket, amelyek eredményeként EU-tagországokból érkezett romákat toloncoltak ki Svédországból.
 
Cigányok idejePDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
Bár Kusturica az Arizoniai álmodozókkal vált a nagy népi mainstream részévé, élete talán legjelentősebb alapművét még 1989-ben tette le az asztalra. Ez a mű nem hiányozhat a „300 film, melyet látnod kell, mielőtt meghalsz" oldalairól
 
Nem segélyre várnakPDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
Nem hittek bennük, de ők bizonyítottak. Az országban elsőként és máig egyetlenként tavaly megalakult dél-borsodi roma szövetkezet elnöke buldózerként küzd, hogy segély helyett munkából éljenek meg.
 
Romagyilkosságok: "Összecsapták" a nyomozást az egyik ügyvéd szerintPDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
A közeljövőben sajtótájékoztatón ismerteti a hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat nyomozati adatait az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte Csécsi Soma, a nyomozó hatóság helyettes szóvivője.
 
Fővárosi kisebbségi választások: a cigány és német választók vannak a legtöbbenPDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
Az október 3-ai kisebbségi választáson Budapesten várhatóan a VIII. és a XVIII. kerületben szavaz majd a legtöbb kisebbségi választó, míg a legkevesebben az I. és a XII. kerületben jelentkeztek a jegyzékbe - derül ki az Országos Választási Iroda világhálós oldalán közzétett adatokból.
 
A roma holokauszt áldozataira emlékezünkPDF Print E-mail
Monday, 02 August 2010
Hivatalosan ma van a roma holokauszt áldozatainak emléknapja, de már a hétvégén is tartottak megemlékezéseket, felidézve, hogy 1944. augusztus 3-ra virradóra több mint háromezer cigány embert mészároltak le az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk