Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Egyre jobban tanulnak a romákPDF Print E-mail
Saturday, 31 July 2010
A Gandhi Gimnázium végzőseinek átlagteljesítménye az idei érettségin több tárgyból tizedekkel, némelyiknél egy osztályzattal javult - mondta Gidáné Orsós Erzsébet, akit egy éve neveztek ki az ország egyetlen roma nemzetiségi oktatási intézményének élére.
 
Több ezer romát gyilkoltak le - párhuzamok a mai korralPDF Print E-mail
Saturday, 31 July 2010
Teleki László: közös felelősségünk, hogy a történelem ne ismétlődjön meg. Balog Zoltán: számítunk a cigányságra a nemzeti együttműködés rendszerében. Pécsett és Nagykanizsán megemlékezek a roma holokausztra.
 
Gárdisták a cigányok ellen: a rendőrök mulasztottak SajóbábonynálPDF Print E-mail
Saturday, 31 July 2010
Elkészült a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának jelentése a Borsod megyei Sajóbábonyban tavaly november közepén történt eseményről, és az azzal összefüggő jogértelmezési problémáról.
 
Imaóra a meggyilkolt romákértPDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010
Imaórát tartanak a romaholokauszt hatvanhatodik és a kislétai gyilkosság első évfordulója alkalmából vasárnap Budapesten, a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templomban
 
Kolompár Orbán: A kormány megfélemlítés helyett teremtsen munkahelyeket!PDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Dohány utcai székházánál tartott, a roma holokauszt áldozataira történő péntekei megemlékezésen párhuzamot állítottak a náci népirtás és az elmúlt években történt romagyilkosságok áldozatai között.
 
Nyilt levél SZÁSZFALVI LÁSZLÓ ÁLLAMTITKÁRNAKPDF Print E-mail
Friday, 30 July 2010
Tisztelt Államtitkár Úr! Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökeként furcsának tartom, hogy ismét a médiából kellett értesülnöm, hogy az államtitkár úr megvonta a kormány által korábban megítélt az OCÖ balatonlellei üdülőben táborozó gyermekek étkeztetését biztosító közel 20 millió forintos támogatást.
 
Mick Jagger is szóba került főpolgármesterként - Viharfellegek a szocialistáknálPDF Print E-mail
Thursday, 29 July 2010
Szanyi Tibor, a szocialisták kampányfőnöke meglehetősen negatív képet festett a STOP-nak a közelgő főpolgármester-választásokról. Szanyi úgy véli, talán csak akkor tudnák legyőzni Tarlós Istvánt, ha Mick Jaggert indítanák, ettől függetlenül Horváth Csaba helyett nem keresnek új jelöltet, döntött az országos elnökség.
 
Kihagyják az OCÖ-t a romák üdültetésébőlPDF Print E-mail
Thursday, 29 July 2010
A kormány nem találta megfelelő partnernek az Országos Cigány Önkormányzatot.
 
Vállalkozókat támogatna a Roma Polgári Tömörülés főpolgármester-jelöltjePDF Print E-mail
Thursday, 29 July 2010
Makai István, a Roma Polgári Tömörülés (RPT) és a Fővárosi Cigány Önkormányzat főpolgármester-jelöltje szerint a segélyezésre költött milliárdokból a kis- és középvállalkozásokat kellene támogatni.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub hétvégi zenei programjaiPDF Print E-mail
Wednesday, 28 July 2010
Szombaton 22 órától - Fővárosi cigányzenészek bálja Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44.
 
Felhívás - Magyaroszági-Szegények és Romák-Érdekvédelmi-Közhasznú-SzervezetePDF Print E-mail
Wednesday, 28 July 2010
Felhívás - Magyaroszági-Szegények és Romák-Érdekvédelmi-Közhasznú-Szervezete
 
Nyílt levél Aba-Horváth IstvánnakPDF Print E-mail
Wednesday, 28 July 2010
Alulírott Balogh Miklós "Boxi" az alábbi nyilatkozatot teszem. Előadom, hogy az elmúlt hetek, hónapok Hajdú-Bihari történései nem az én ötletemből, fejemből pattantak ki. (Lejáratás, nyílt levél, petíció roma portálokon, stb.)
 
Aba Horváth István: "Minden ország, a mely magával meghasonlik, elpusztul"PDF Print E-mail
Wednesday, 28 July 2010
Tisztelt Olvasó! Sokan talán csak kapkodják a fejüket, hogy mi történik Kelet-Magyarországon, Debrecenben és környékén, hiszen az internetes portálokon egyre másra jelennek meg a nyilatkozatok, petíciók, személyemet és munkámat lejáratni igyekvő írások - és mindezek visszavonásai. A hullámok lassú elültével idejét érzem annak, elmondjam saját megélésem, véleményem, álláspontom ezen történésekről.
 
Kelet-Magyarország: nem kaphatják vissza a Kanadából hazatért nyíregyházi romák korábbi bérlakásukatPDF Print E-mail
Wednesday, 28 July 2010
Több nyíregyházi roma család szeretné visszakapni korábbi bérlakását, melyeket Kanadába történő kivándorlásuk miatt hagytak hátra, a hatályos rendelet erre azonban nem nyújt lehetőséget - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.
 
Nehéz helyzetbe hozhatja a diákokat az alapítvány hisztériakeltésePDF Print E-mail
Wednesday, 28 July 2010
Szegregációval vádolja Győr önkormányzatát a Mohácsi Erzsébet vezette Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány. A szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a zömében romák lakta városrészben található Kossuth-iskolában a 70 százalékot is meghaladja a cigány származású diákok száma. A hivatal - hogy elkerüljék az intézmény bezáratását - ősztől az első osztályba jelentkező gyerekeket más iskolákba irányítja.
 
Roma modellt keresekPDF Print E-mail
Tuesday, 27 July 2010
Egy lengyel származású brit fotóművésznő fotózott végig Magyarországon egy önként jelentkezőkből álló csapatot, a festészet történetéből jól ismert kosztümökben. Roma jelentkezőket várt a felhívásra, amit interneten tett közzé. Az eredmény most a Bálint Ház kiállításán látható.
 
Etnobiznisz: álromák és álörmények a kisebbségi névjegyzékbenPDF Print E-mail
Tuesday, 27 July 2010
Nemcsak álrománok, hanem álörmények és álromák is nagy számban feliratkoztak a kisebbségi választói névjegyzékre.
 
Mindenkit be kellene engedniPDF Print E-mail
Tuesday, 27 July 2010
Polónyi István szerint a felsőoktatási felvételi bármely szigorítása a hátrányos helyzetűeket sújtja. Nincs szükség az emelt szintű érettségire. Olyan felsőoktatási rendszert kell kialakítani, amely tudomásul veszi, hogy nagyon heterogén a bemenet, és nem lehet mindenkit azonos módszerekkel tanítani - véli Polónyi István közgazdász, oktatáskutató, a Debreceni Egyetem tanára.
 
Cigány fiatalok ismerkednek a rendőrséggelPDF Print E-mail
Tuesday, 27 July 2010
Harminc roma származású fiatal táborozik hétfőtől egy héten keresztül Nagykovácsiban, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában. A rendezvény célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a rendőri hivatással.
 
Több kissebbségi fog szavazni, mint 4 évePDF Print E-mail
Monday, 26 July 2010
Csaknem 29 ezerrel többen jelentkeztek a kisebbségi választói jegyzékbe, mint négy éve. A legtöbben a cigány, a legkevesebben pedig a szlovén közösséghez tartozónak vallották magukat. Az Országos Választási Iroda adatai szerint az előírt határidőig, július 15-éig 228.664-en vetették fel magukat az említett jegyzékbe
 
Cigány kereszt az OCÖ-benPDF Print E-mail
Monday, 26 July 2010
II. János Pál pápa által megszentelt kereszt az Országos Cigány Önkormányzat székházában megtekinthető 2010. július 10-től - 2010. augusztus 31-ig. A kereszt a Vatikánban 2003. november 19-én lett megszentelve. A helyszín: OCÖ székház, 1074 Budapest, Dohány utca 76.
 
A káposztásmegyeri "faluból" az ügyvédi pályáigPDF Print E-mail
Monday, 26 July 2010
A magyar közoktatás nem sok esélyt ad a roma diákoknak arra, hogy eljussanak az egyetemre, a felsőoktatásba csak egy-két százalékuk kerül be. A 14 éve működő Romaversitas nem csupán ösztöndíjjal, hanem egy komplex szakmai programmal is segíti a roma hallgatók sikeres egyetemi karrierjét. Ám ehhez uniós forrásokat nem tudnak lehívni, pedig óriási az igény a programra.
 
"Szálljon magába!" - A jobbikos képviselőknek mindenről ugyanaz jut az eszükbePDF Print E-mail
Monday, 26 July 2010
A Jobbik az új országgyűlés tagjaként nem hazudtolta meg önmagát, a párt képviselőinek felszólalásai cigánygyűlölettel itatódnak át. A cigányozásban az egykori szkinhead Sneider Tamás áll az élen, de Vona Gábor, Novák Előd, és Volner János is tett általánosító, az előítéleteket elmélyítő kijelentéseket. A STOP a legdurvább eseteket gyűjtötte össze.
 
Tanyasiak fesztiválja a szegénység és kirekesztés ellen BajánPDF Print E-mail
Monday, 26 July 2010
Zömmel a Baja környéki tanyákon élők vettek részt azon a fesztiválon, melyet a Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesület rendezett szombaton Baján.
 
V.- Megyei Roma Kupa Vb - HosszúpályiPDF Print E-mail
Sunday, 25 July 2010
V.- Megyei Roma Kupa Vb - Hosszúpályi
 
Gárdisták a rendőrök ellen: feszültség BékéscsabánPDF Print E-mail
Saturday, 24 July 2010
Mintegy száz gárdista demonstrál a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság előtt. Állampolgári bejelentés alapján robbanószerkezetet találtak annak a tanyának a közelében, ahol a Magyar Nemzeti Gárda sportnapot akart tartani. A rendőrség kiürítette a tanyát - közben előállítottak egy ittas gárdistát, aki nem akarta elhagyni a helyszínt - az ő szabadon bocsátást követelik a gárdisták.
 
Kézigránátokat találtak a Magyar Nemzeti Gárda sportnapjánPDF Print E-mail
Saturday, 24 July 2010
Két darab kézigránátot találtak a rendőrök a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének helyt adó tanya közelében szombaton - közölte a szervezet Békés megyei vezetője.
 
Megyesi Gusztáv: egy király, egy cigányPDF Print E-mail
Saturday, 24 July 2010
Most meg a jól dolgozó közmunkások nevét tette közzé Hódmezővásárhely elöljárósága; olyan szép ez a lista, hogy a legszigorúbb ombudsman is kedvét lelheti benne.
 
Áll az árvízi romabál SátoraljaújhelyenPDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
Nem putri ez, hogy folyton ide szaladgáljanak! - néhány árvízkárosult újhelyi roma szerint így fogadják mostanában őket az önkormányzatnál, amikor csupán annyit kérdeznének, hogy ötven család miért nem kapott semmilyen támogatást a várostól. Mesélik, olyanoknak is megítéltek készpénzes és építőipari utalványos kártérítést, akiknek házához alig ért el az ár, de több vödör vízzel körbelocsolták a falakat, hogy támogatáshoz jussanak.
 
"A politikus nem áll szakszervezeti védelem alatt"PDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
Harrach Péter az állami közmunkaprogramokról és a vasárnapi sajtótájékoztatókról  
 
Orbán a jobbszélen cselezPDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
Kiengedte a Jobbikot a karanténból? A Jobbiknál tett látogatása beleillett a nemzeti együttműködés rendszerébe, a szocialisták meghívásán viszont mélyen elgondolkodna Orbán Viktor. A miniszterelnök határozottan elutasította a Magyar Gárdát, a Jobbikkal kapcsolatban azonban nem emelt más kifogást. A Hetek által megkérdezett politológusok arról is beszéltek, hogy jelentheti-e a vizit a Jobbik kiengedését a politikai karanténból.
 
Újabb kormányzati segítséget kapnak az árvízkárosultakPDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
A kormány az árvíz sújtotta térségeknek nyújtandó újabb segítségről döntött: kormánytisztviselők vesznek részt Borsodban, elsősorban Felsőzsolcán a helyi önkormányzatok munkájában - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő pénteken. A Belügyminisztérium közben 334 millió forintot osztott ki a működésképtelen önkormányzatoknak.
 
Rostás: a magyarok is ugyanúgy lopnak, mint a cigányokPDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
Rostás László az utolsó halasi cigányvajda unokája, a városi cigány önkormányzat irányítója, az Országos Cigány Önkormányzat egyik alapítója, Kisebbségekért díjjal kitüntetett szakember. Úgy véli: ahhoz, hogy a problémák megoldódjanak, összefogásra és pozitív diszkriminációra van szüksége a cigányságnak.
 
Csak most vették észre, hogy 86 roma eltűnt a településrőlPDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
A megyében az eddigieknél több kisebbségnek lehet önkormányzata. Nemrég zárult le a jelentkezés a kisebbségi névjegyzékbe. Az előző ciklusokban a cigányok és lengyelek tudtak saját képviselőket választani, idén azonban már a ruszinok és a görögök is megtehetik ezt.
 
ROMA IDENTITÁS - "Ki a cigány?"PDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
Remélem nem haragszik rám Ladányi János és Szelényi Iván, hogy kölcsönvettem tõlük a fenti alcímet. Annál is inkább mivel gondolataim szintén ezt a kérdést boncolgatják. Ma Magyarországon gyakorlatilag nincs pontos adat arra vonatkozólag, hogy hány cigány él. A teljes lakosság öt százaléka mondható cigánynak, melyet 1992, illetve 1993-ban végzett kutatások támasztanak alá.
 
Jövő áprilisig nem lehet kilakoltatniPDF Print E-mail
Friday, 23 July 2010
A következő fűtési szezon végéig, azaz 2011. árpilis 15-ig tart a kilakoltatási moratórium. Az Országgyűlés csütörtökön elfogadta a bírósági végrehajtásról szóló törvény kormány által kezdeményezett módosítását.
 
SZANYI: BUDAPEST LESZ A FIDESZ HADJÁRATÁNAK SZTÁLINGRÁDJAPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
A szocialisták ujdonsült kampányfőnöke számít Szili Katalin mozgalmára is az őszi választásokon
 
Molnár Rozália beszéde a parlament előttPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Beszédem azokhoz szól, akik a Magyar Nemzet fogalmát kisajátítják holmi származás alapján, illetve azokhoz, akik egy 20004-es statisztikai adat szerint nagyon cigányellenesek. Ezen felmérés eredménye szerint 71%-os a „nagyon nagy" és a „nagy" cigány-ellenesség együttes aránya hazánkban.
 
LMP XI.-XXII. kerületi szervezetének sajtóközleményePDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Lehet más a Polgármester? Legyen más Újbuda! Virágzó korrupció helyett virágzó várost!  
 
MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt 2010. július 24-én 14 órától Pécsett a Hősök terére, a Pécs2010 EKF programsorozat részeként kiírt Láttatni a láthatatlant rajz- és videoinstallációs pályázatunkra beérkezett versillusztrációk második szabadtéri kiállítására.
 
Nyílt levél a Lungo Drom országos és Hajdú-Bihar Megyei vezetőségénekPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Tisztelt elnök, elnökhelyettes Urak! Alulírott Lendvai Bátor Zsolt a Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat vezetője az alábbi véleményt fogalmazom meg rövid, alig néhány napos Lungo Dromos múltammal kapcsolatosan.
 
Tisztelt Aba-Horváth István Úr!PDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Tisztelt Aba-Horváth István Úr! Engedje, meg mint LUGO-DROM Hajdú Bihar Megyei elnök, hogy nyíltan szólítsam meg önt. Elsőként szeretném tájékoztatni önt, hogy élő és felépített erős szervezet vagyunk.Nem úgy, mint ahogy ön állítja.
 
VIASAT3 Felhívás!PDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Kedves Ifjú Párok! Szeretnétek-e a várva-várt esküvőtöket és a készülődés pillanatait még emlékezetesebbé tenni? És megnyerni álmaitok luxusnászútját egy igazán egzotikus tájon?  
 
A kirekesztés ellen demonstráltakPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Mintegy kétszáz ember egymás kezét fogva tiltakozott a Parlament épülete előtt a kirekesztés ellen.
 
Borovszky még mindig havi 600 ezret kapPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Még mindig a minisztérium alkalmazásában áll Borovszky Tímea, korábbi esélyegyenlőségi főigazgató, akit tavaly márciusban függesztettek fel állásából, majd idén májusban vesztegetés miatt első fokon, nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott - írja a Magyar Nemzet.
 
Új cigány összefogás szerveződött, országos lista készülPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
Országos listát kíván állítani a kisebbségi választásokra a nagykanizsai székhelyű Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége (DRVSZ), amely három megye cigány szervezetével kötött együttműködési megállapodást - közölte szerdán sajtótájékoztatón a DRVSZ elnöke.
 
Sarkozy felszámoltatja a romák lakta táborokatPDF Print E-mail
Thursday, 22 July 2010
"Hadat üzent" az utcai erőszaknak a múlt heti zavargások nyomán Nicolas Sarkozy francia elnök, aki szerdán elbocsátotta az erőszakcselekmények által érintett párizsi körzet prefektusát, és egy volt rendőrtisztet nevezett ki a helyére.
 
Feltámadó hagyományPDF Print E-mail
Wednesday, 21 July 2010
Néhány éve hétvégenként 10-15 debreceni szórakozóhelyen szólt a cigányzene. Ma viszont sehol. Nincs is már a városban ilyen zenekar. Ezt a hiányt pótolja május óta a Hajdúsági Cigányzenekar. Az együttest a 100 tagú cigányzenekar koncertmestere, Berki László prímás vezeti.
 
Jelölőszervezetek: be kell jelentkezni a választási bizottságnálPDF Print E-mail
Wednesday, 21 July 2010
Az októberi önkormányzati választáson jelöltet és listát jelölőszervezetek (pártok, társadalmi szervezetek) állíthatnak, illetve a választáson a listás választások kivételével független jelöltek vehetnek részt.
 
Eltűnt 800 cigány, görög és német PécsrőlPDF Print E-mail
Wednesday, 21 July 2010
2006-ban Pécsett annyian jelentkeztek kisebbségi választónak, hogy három szavazókört kellett kijelölni. Ehhez képest 2010-re eltűnt közel 800, magát romának, görögnek és németnek valló szavazó. A lehetséges okokról egy szociológust és egy politológust kérdeztünk.
 
Három héten belül ki kell írni a kisebbségi választásokatPDF Print E-mail
Wednesday, 21 July 2010
A települési kisebbségi önkormányzati képviselők választásán az a magyar állampolgár vehet részt, aki július 15-ig felvetette magát a kisebbségi választói jegyzékbe.
 
Titkosak lettek a telefonszámokPDF Print E-mail
Wednesday, 21 July 2010
A szégyenlista után az elismertek névsora is felkerült Hódmezővásárhely honlapjára. Így a segélyre érdemtelenek mellett azt is bárki megtudhatja, kinek jár polgármesteri elismerés a jól végzett közmunkáért. Azt nem tudtuk meg, mit szólnak ehhez a megdicsértek, a telefonszámok ugyanis titkosak.
 
Hiller István milliós pogácsapénzePDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
Hiller István megállás nélkül reprezentált - legalábbis ez derül ki az átadás-átvételi jegyzőkönyv egyik mellékletéből. A dokumentum az OKM igazgatása által idén január 1. és április 30. között nyilvántartásba vett kiadások listáját tartalmazza.
 
Pintér hadat üzen minden bűncselekménynekPDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
- Az elmúlt nyolc évben senki nem tartotta fontosnak ellenőrizni, hogy ott vannak-e kellő számban rendőrök, ahol az embereknek szükségük volna a jelenlétükre.
 
Botrányok a névjegyzék körül - Választás 2010-ben: SEGÉLY vagy CKÖ!PDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (MACIFÉSZ) tagsága 2010-ben is komolyan gondolta, hogy élve a törvényben biztosított jogával részt vesz az október 3-ra kitűzött kisebbségi önkormányzati választáson.
 
Magyarország első Roma Fashion ShowjaPDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
A Bánkitó Fesztivál (Bánk, augusztus 5-8.) szervezésében a Romani Design Stúdió bemutatja Magyarország első Roma Fashion Showját, amelyre szeretettel meghívjuk Önöket!
 
"Mink együtt vagyunk - Amen ketháne szam"PDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
Napraforgótáblák mellett, lombos fák között vezet az út Szécsénybe és a környező falvakba. Ápolt utcák, virágokban pompázó árokpart, rendezett házak. Az idilli látvány mögött munkanélküliség, szegénység, többnyire mélyszegénység rejtőzik.
 
Segély helyett esélyt kell adni a cigányságnakPDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
5 perces interjú: Makai István, a Roma Polgári Tömörülés főpolgármester-jelöltje Nem több segélyt, hanem több esélyt kell teremteni a leszakadásban lévőknek, köztük a cigányságnak. Támogatni kell a munkahelyteremtő kis- és középvállalkozásokat - vélekedett a lapunknak adott interjúban a civilszervezet képviselője.
 
Erdő Péter az európai szegénységrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
Nehezen tudják ellátni feladatukat sok országban a nagy szociális ellátó rendszerek, de ezek puszta létezése is azt bizonyítja, hogy az európai társadalmak gondoskodni akarnak a leginkább rászorulókról - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros hétfőn egy brüsszeli konferencián elhangzott beszédében.
 
"Cigánybűnözőkről" beszélt egy jobbikos a ParlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
Az Országgyűlés ülésén, az azonnali kérdések és válaszok órájában Egyed Zsolt, a Jobbik parlamenti képviselője Tállai András belügyi államtitkárhoz fordult amiatt, mert állítása szerint a kormány bejelentésével ellentétben az árvíz sújtotta borsodi településeken bűnözők fosztogattak. A képviselő azt mondta, a karzaton ül egy nő, akinek a házát "cigánybűnözők" fosztották ki.
 
PETÍCIÓPDF Print E-mail
Tuesday, 20 July 2010
A FIDESZ -Magyar Polgári Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Elnökéhez, Kósa Lajos Elnök Úrhoz A LUMGO DROM Országos Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Elnökségétől és tagságától.
 
Kolompár Orbán kitalált határozataiPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
A Kolompár Orbán által előterjesztett javaslatokat elfogadta a képviselők többsége, s azok végrehajtásáról elfelejtett gondoskodni az OCÖ elnöke.
 
Fogjunk össze roma honfitársainkért - Felhívás és demonstráció a kirekesztés ellenPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
Az elmúlt hetek kirekesztő megnyilvánulásai elleni tiltakozásként, civil kezdeményezésre demonstráció szervezünk 2010. július 21-én 17 órától a Parlament elé.
 
Mottó: közös a sorsunk, ismerjük meg egymás értékeit!PDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
MEGHÍVÓ - A Csácsé Rom Cigány Kultúrális Egyesület legfontosabb célja, hogy a roma és nem roma emberek jobban megismerjék egymást, így esély van arra, hogy békében, szeretetben éljenek.  
 
Elhallgatott gondolatok a jobboldalrólPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
Balogh Albert vagyok. Jobboldali elkötelezettségű ember. 2002-2006 között OCÖ képviselő, 2006-tól a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tagja. Roma származásúként egyedül értem ezt el.
 
Ahogyan egy cigány képviselő a "jobb oldalt" látja...PDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
Muszka Sándor vagyok, a Hosszúpályi Települési Önkormányzat Fideszes képviselője.  
 
A 2010. ÉVI KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK VÁLASZTÁSAPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
Cigány kisebbségi választói jegyzék fővárosi adatai További 1546 település adatai itt tekinthetőek meg: http://www.valasztas.hu/hu/ovi/446/446_2_index.html
 
GondozásPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
A középiskolai tehetséggondozás nagyjából ugyanolyan ügy, mint az általános iskolai szegregáció. Kétféleképpen gondolkodik róla az ember. Amíg csak a jogegyenlőséget természetes jussnak tekintő állampolgár, addig őszintén hirdeti, hogy közpénzből mindenkinek egyforma oktatáshoz, a többiekénél semmivel sem jobb vagy rosszabb iskolai körülményekhez van joga.
 
Utat kell nyitniuk egymáshoz a romáknak és a magyaroknakPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
Július 18-a a Roma Szolidaritás Napja. Ez adta az apropóját annak a hőgyészi rendezvénynek, melynek keretében a helyi kisebbségi és többségi önkormányzat, valamit az LMP megyei szervezete konferenciát szervezett a roma oktatás, munkanélküliség valamint a szegénység témakörében.
 
A roma-feszültség feloldásában szerepe lehet az egyháznakPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
A többségi társadalom és a cigányság közötti feszültségek feloldásában jelentős szerepe lehet az egyháznak. A lehetőségeket az Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón, Szarvason vették sorra. A résztvevők szerint le kell számolni az előítéletekkel és a segítségre szoruló romák helyzetét nem elsősorban gazdasági kérdésként kellene kezelni.
 
Társadalmi párbeszéd a kisebbségi törvény újragondolásáértPDF Print E-mail
Monday, 19 July 2010
A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága Szászfalvi László államtitkár vezetésével társadalmi párbeszédet kezdeményez a többség és kisebbség harmonikus együttélése során megvalósítható, a kisebbségek kultúrájának, anyanyelvének megőrzését és fejlesztését biztosító jogszabályi keretek továbbfejlesztése érdekében.
 
Botrányos beszólás - Mindenki egyetlen képviselő ellenPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
Bekövetkezett, amit korábban sokan feltételeztek, nevezetesen, hogy a Jobbikkal együtt a "kocsmai" politizálás is bejut a Parlamentbe. A héten Novák Előd okozott hatalmas felháborodást, aki Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztésekor azt kiabálta be, hogy "lógjon". A Jobbik alelnökének most bocsánatot kell kérnie.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub hétvégi zenei programjaiPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44.
 
Október 3-án lesznek a helyhatósági választásokPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
Sólyom László köztársasági elnök a lehetséges legkorábbi időpontra, október 3-ra tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának időpontját. A törvény értelmében ugyanezen a napon kell megtartani a kisebbségi önkormányzatok választását is.
 
Farkas Flórián "révbe ért" a FidesznélPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
Miniszteri biztosként szolgálja a jövőben a cigányság ügyét Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke. A roma politikus hosszú és kacskaringós utat járt be, míg végül lecövekelt a Fidesznél.
 
Aláírásgyűjtésbe kezdtek az árvízkárosult boldvai romákPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
- Egyre nő az elkeseredettség és a félelem a boldvai árvízkárosultak között - tudta meg a Roma Sajtóközpont (RSK). Csabai Gyula polgármester szerint a cigánytelepen álló százhuszonkilenc házat elöntő árvíz legkevesebb hétszázhúsz embert tett földönfutóvá. Az adományok lassan érkeznek, és vannak, akik ezért az önkormányzatot hibáztatják.
 
Az LMP-t hizlalja, az MSZP-t és a Jobbikot, sorvasztja a FideszPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
A Fidesz az utóbbi húsz évben alaposan átrajzolta a magyar jobboldal térképét, hisz több körben, részben vagy egészben magába olvasztotta az MDF-et, a Kisgazdapártot és a KDNP-t is. Két hónapja tartó kormányzása alatt láthatóan az ellenzéki oldallal kapcsolatban is világos koncepcióval rendelkezik: az LMP pályázhat „őfelsége ellenzékének" szerepére; az MSZP politikusait az elszámoltatással igyekeznek kriminalizálni; a Jobbikot pedig a nyílt konfrontáció helyett adminisztratív eszközökkel gyengítik.
 
A minta: HarlemPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
A kezdetekkor senki nem hitt az azóta „csodaprogrammá" lett Harlemi Gyermekövezetben - ma sorsolással lehet bekerülni az iskoláiba. A magyarországi romák elé is mintaként állított HCZ egyes igazgatói olyan egykori helyi tinédzserek, akik a program segítségével menekültek meg az elkallódástól.
 
Parittyával támadták a cigány család házát?PDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
Csütörtökre virradó éjszaka parittyával betörték egy kétgyermekes cigány család házának ablakát Kevermesen, a Kossuth utcában. A rendőrség szerint személyes konfliktus állhat a háttérben.
 
Kitörés készséggelPDF Print E-mail
Friday, 16 July 2010
A gyerekek egymásnak adják a kilincset, Sanyinak, azaz Tubi Sándornak egypercnyi nyugalmat sem hagynak. A bátonyterenyei Tanoda adminisztrátora és egyben mindenese azonban angyali nyugalommal állja a rohamot. - Megcsinálom a beosztást, de tudjátok jól, mindenkire sor kerül - mondja a hangsúlyt a „mindenkire" helyezve.
 
Náday Gyula MCDSZ elnök nyílt levele az OCÖ-nekPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
" Kérjük a cigány identitású személyeket is, hogy következetesen, tartsák be a törvényességet"
 
Szivar, gyűrű, testőr és BKV pénz?PDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Náday Gyula ismét várja a választ Makai István FCÖ elnök és Önjelölt Főpolgármester-jelölttől. Honnan a lé a kampányra - Választ vár Kocsis István BKV vezértől...
 
Tehetségpont a romáknak!PDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Debrecenben 12 hónapon keresztül gondozzák a Tehetségpontban a roma gyerekeket.
 
Már nincs 10 000 000 magyarPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Míg a világ a túlnépesedéssel küzd, Magyarországon valószínűleg már 10 millió fő alá esett a népesség. Nem csak a termékenység alacsony, de a bevándorlók száma sem több annál, ahányan elhagyják az országot. 2050-re már csak körülbelül 8,5 millióan leszünk.
 
A belga soros elnökség a diszkrimináció elleni aktív fellépést ígérPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Tegnap mutatta be féléves programját az Európai Unió soros elnöki feladatait ellátó belga kormány az Európai Parlament Nõjogi és Esélyegyenlõségi Bizottságában. Járóka Lívia európai parlamenti képviselõ (Fidesz), a bizottság alelnöke, a többszörös diszkrimináció visszaszorításáról, illetve a képzetlenek és szegénységi küszöb alatt élõk munkaerõpiaci integrációról kérdezte Joëlle Milquet belga miniszterelnök-helyettest.
 
Adtunk mindenkinek, akinek kellettPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
A szikszói roma asszonyok nem bőrszín alapján osztottak székelykáposztát
 
Árvíz után lassan folydogálnak a pénzekPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Még 17 településnek kell várnia arra, hogy megkapja az árvízi védekezés második szakaszára kiadott pénzt az államtól. A települések közé tartozik Miskolc - ahol majd' 34 millió forintra számítanak - és Edelény is. De várniuk kell azoknak is, akik az áradás miatt nincstelenné váltak - nekik házanként 10 milliós támogatást ígértek.
 
Százötven millió jut ötvenegy romáraPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
A cigány kisebbségi önkormányzatok kezdeményezésére július 15-től két éves roma integrációs és foglalkoztatási program indul Komárom-Esztergom megye nyolc településen. A résztvevők az önkormányzatok intézményeiben kapnak munkát.
 
A kormány kezdeményezi az OCÖ számvevőszéki ellenőrzésétPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
A kormány kezdeményezi az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) 2009. első félévi pénzügyi gazdálkodásának átfogó számvevőszéki ellenőrzését. Nagy Anna kormányszóvivő azt mondta, hogy Farkas Flórián, amikor bejelentették, hogy miniszteri biztosnak nevezik ki a roma támogatások felügyelésére, a tervei között beszélt arról, hogy egy ellenőrzési tevékenység is lesz a feladatkörében.
 
Kisegítő feladatok cigányoknakPDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Kisegítő feladatokat láthatnak el két évig roma származásúak Komárom-Esztergom megye kisebb településein, továbbá roma közösségfejlesztő hálózatot alakítanak ki a munkaügyi központ támogatásával - jelentette be a szervezet regionális főigazgatója, Zimmermann József sajtótájékoztatón Tatabányán szerdán.
 
GYERTEK BULIZNI! Július 17-én szombat este 9-kor az Amaro Suno koncertezik Barbár Pincében!PDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
Július 17-én szombat este 9-kor az Amaro Suno koncertezik Barbár Pincében!
 
Nyílt levél Babai Jánosnak a Lungo Drom Veszprém megyei elnökének!PDF Print E-mail
Thursday, 15 July 2010
A Napló 2010. július 7-i számának „Ki képviseli jól a romákat?" című cikkére hivatkozva a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (MACIFÉSZ) közösségfejlesztő asszisztensei és személyi segítői nevében szeretnék Babai János úrnak pontos felvilágosítást adni az általa eredménytelennek tartott foglalkoztatási programról.
 
Láttatni a láthatatlantPDF Print E-mail
Wednesday, 14 July 2010
Sok szeretettel hívunk meg minden érdeklődőt a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként, egyesületünk által megrendezésre kerülő Láttatni a láthatatlant - rajz- és videoinstallációs pályázat szabadtéri kiállítására - kísérő rendezvényeire - amely 2010. július 17-én 14 órától veszi kezdetét az Apáczai Csere János Körtéren Nevelési Központ)
 
Koncert az árvízkárusoltak javáraPDF Print E-mail
Wednesday, 14 July 2010
2010. augusztus 19-én este 8 órakor a Budapesti Papp László Arénában kerül sor a Hungarian Royal Gypsy Orchestra és Vendégeinek koncertjére, melynek bevétele az árvízkárosultak megsegítésére kerül felhasználására.
 
Cigánykenyér mellé egy falat BácskaPDF Print E-mail
Wednesday, 14 July 2010
A Somló hegy és a Doba-Erdődy Kastély lesz a színhelye július 14-18-ig tartó Somló Hangja fesztiválnak, amelyen számos híres és közkedvelt művész lép fel a különböző zenei színpadokon. A kiemelkedően szép táj ezekben a napokban kiemelkedő zenei programoknak ad majd helyet több mint tíz különböző helyszínen.
 
142 ezer kisebbségi a jegyzékbenPDF Print E-mail
Wednesday, 14 July 2010
Alig néhány nappal a határidő lejárta előtt több mint 140 ezren jelezték a lakóhelyük szerinti jegyzőnél, hogy részt kívánnak venni a települési kisebbségi önkormányzati képviselők októberi választásán, amelyet az önkormányzati választással egy napon tartanak.
 
Ágh: Novák Előd azonnal mondjon le a mandátumáról!PDF Print E-mail
Tuesday, 13 July 2010
A Fidesz azt javasolja a jobbikos Novák Elődnek, hogy azonnal mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról a hétfői parlamenti bekiabálása miatt.
 
A Három Pontos NeoDrom DeklarációPDF Print E-mail
Tuesday, 13 July 2010
A NeoDrom egy olyan új, önálló szövetség, mely tömöríti a politikailag aktív, ám független építő és reformer csoportokat, egyéneket, mely elsősorban nem valami ellen, hanem valami érdekében óhajt politizálni, s reméli, hogy ehhez partnerekre talál. A NeoDrom Szövetség létrejötte az első lépés a hazai cigányság és a többségiek kulturális és politikai szakadékainak áthidalására.  
 
Cigányútra ment kultúrközpontPDF Print E-mail
Tuesday, 13 July 2010
2010. január elsején megkezdheti működését a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ - jelentette tavaly többször is a média, hiszen az erről szóló határozatot a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta. A Szentkirályi utca 7. szám alatti épületbe álmodott romaközpont ellen az elmúlt hónapokban több cigány szervezet is tiltakozott, mert alkalmatlannak tartották az épületet a feladat ellátására. A kerületnek sem tetszik az ötlet.
 
Százmilliókat buktak a pártokPDF Print E-mail
Tuesday, 13 July 2010
Megszavazta a Ház azt a törvénymódosítást, amellyel 220 millió forintot vettek ki a pártok zsebéből. Ezen kívül döntöttek arról is, hogy még másfél évig nem kell esélyegyenlőségi program az önkormányzatoknak ahhoz, hogy pályázatokon induljanak. Vona Gábor Jobbik-elnök a cigánybűnözésről, az LMP az elszámoltathatóságról beszélt. A rendkívüli ülésszakot megtoldották három nappal, így a médiatörvénnyel megkerülhetik Sólyom László államfőt.
 
Az árvízzel keresnek fogást a kormányonPDF Print E-mail
Tuesday, 13 July 2010
Az országgyűlés hétfői ülésén a napirend előtt felszólalásokban többen is okolták a kormányt az árvíz utáni helyzet rossz kezelésével. Nagy feltűnést keltett a KDNP-s Pálffy István felszólalása, aki botrányosnak nevezte az MSZP parodisztikus törvényjavaslatát arról, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata mellé függesszék ki Orbán Viktor képét is.
 
Suhso Drom - Üres ÚtPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
Alulírott Balogh Gusztáv 1996 óta vagyok az önálló jogi személyiséggel bíró sápi Lungo Dromos tagszervezet vezetője. Mindig is csodálattal adóztam Farkas Flórián, a Lungo Drom országos elnöke politikai tehetségének.
 
"A fajelmélethez az etnikai elméleten keresztül vezet az út"PDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
"Mindenfajta koszorúzástól, zászlófelvonástól, vagyis nemzeti rituálétól eleve kiütést kapok" - mondja Marsovszky Magdolna tudományos elemző és publicista, akinek kutatásai fókuszában a magyarországi antiszemitizmus és anticiganizmus áll.
 
A párt radikális megújulásával lehet eredményeket elérniPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
A Magyar Szocialista Párt tisztújító kongresszusa elnöknek Mesterházy Attilát, elnökhelyettesnek Balogh Andrást, alelnököknek Kovács Lászlót és Szabadkai Tamást, a választmány elnökének pedig Simon Gábort választotta meg. A szavazás jelenleg is tart, az elnökségi tagok megválasztása ezek után fog megtörténni - közölte Mesterházy Attila, pártunk újonnan megválasztott elnöke a kongresszus szünetében tartott sajtótájékoztatón.
 
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kéri az OCÖPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
Levélben fordul az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szóvivője, ifj. Bogdán János Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárhoz, amelyben arra kéri az államtitkárt, hogy kezdeményezze parlamenti vizsgálóbizottság felállítását az 1996 - 2006 közötti roma integrációra szánt pénzek felhasználását, illetve fel nem használását (eltűnését) illetően.
 
Pénzszűke miatt vállalták a kisebbségi oktatástPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
Cigány kisebbségi oktatást vezettek be a tófeji iskolában, hogy ne zárják be a három település gyermekeit oktató tanintézményt. Tófejen egy roma család sincs, a kisiskolában tanulók közül is alig néhányan vallják magukat cigánynak - a többlet állami támogatásért cserébe azonban szeptembertől a roma népcsoport kultúrájáról, történetéről is tanulnak majd az órákon.
 
Miért felejtenék, hogy cigányok?PDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
A borsodi árvíz károsultjai kilencven százalékban a cigánytelepek lakói - ennek okára is rámutatott Lengyeltótiban Szuhay Péter, a Néprajzi Múzeum gyűjteményvezető muzeológusa.
 
Nyugdíjas óvónőket köszöntöttek ÓpályibanPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
Megható ünnepséget szervezett a Cigány Kisebbségi Önkormányzat Ópályiban a nyugdíjba vonuló óvónőknek.
 
Ismét cigányok házát akarták felrobbantaniPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
Ha igaza van a helyieknek, akkor ez már a második romák elleni támadás a településen.  
 
Szegények bankja a magyarországi romák sikeréértPDF Print E-mail
Monday, 12 July 2010
A mélyszegénység csökkentésében komoly eredményeket elérő bangladesi Grameen bank kis összegű hiteleket nyújt a rászorulóknak. Mára Indiában és Bangladesben százezreken segített a korábban szokatlan hitelezési forma, amely hamarosan Magyarországon is indul. A pénzintézet alapítója, Muhammad Yunus szerdán Magyarországra látogatott, hogy üzleti modelljét itt is népszerűsítse.
 
Rend, igazság, béke és összefogás?!PDF Print E-mail
Saturday, 10 July 2010
Alulírott Bernáth Bálint nem vagyok „agyoniskolázott" ember, mégis magyar cigány emberként tudom mi a különbség az igazság és az igazságtalanság, a béke és a háború, a viszály és az összefogás között. Farkas Flórián, aki egykor a romák jogaiért küzdő harcostársam volt, folyamatosan ezeket a szavakat ismételgeti. De mára vagy nem érti azokat, vagy tudatosan kiforgatja. Nem tudom, a cigányság szempontjából melyik a rosszabb, de azt igen, hogy egyik sem jó!
 
Megvizsgálnák, mire költötték a roma integrációra szánt pénztPDF Print E-mail
Friday, 09 July 2010
Levélben fordul az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője, ifj. Bogdán János Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárhoz, amelyben arra kéri az államtitkárt, hogy kezdeményezze parlamenti vizsgálóbizottság felállítását az 1996 - 2006 közötti roma integrációra szánt pénzek felhasználásával, illetve „fel nem használásával" kapcsolatban.
 
Németország sokat szenvedett cigányai: a szintókPDF Print E-mail
Friday, 09 July 2010
A szintók Európa cigány lakosságának egy csoportja; ma a világ különböző országaiban körülbelül 320 ezren élnek. Talán a legismertebb közülük a világhírű jazzgitáros, Django Reinhardt. Cikkünk a szintók kalandos vándorlásáról, üldöztetésekkel és hányattatásokkal teli történetéről szól.
 
Makai István nyílt levelePDF Print E-mail
Friday, 09 July 2010
Makai István a Roma Polgári Tömörülés elnöke a változás és a cselekvés főpolgármester jelöltjének tartja magát.
 
ROMAvilág BerlinbenPDF Print E-mail
Thursday, 08 July 2010
ROMAvilág Berlinben címmel magyar, szlovák, lengyel és német résztvevőkkel nyílik pénteken kiállítás a kelet-közép-európai romák életéről, művészetéről a berlini Collegium Hungaricumban (CHB).
 
Milliók a prostituáltaknakPDF Print E-mail
Thursday, 08 July 2010
A gazdasági válság kirobbanásakor közel 57 ezer euróval támogatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületét Rauch Edit volt szocialista szakállamtitkár védnökségével - tudta meg a Magyar Nemzet. A projekt a prostituáltakat „egy speciális értelemben hátrányos helyzetű csoportnak" nevezi, így a diszkrimináció leküzdése nevében ítélték a szervezetnek a hatalmas összeget.
 
Több mint 100 ezren a névjegyzékbenPDF Print E-mail
Thursday, 08 July 2010
Egy héttel a határidő lejárta előtt több mint 100 ezren jelezték a lakóhelyük szerinti jegyzőnél, hogy részt kívánnak venni a települési kisebbségi önkormányzati képviselők októberi választásán; négy éve csaknem kétszer ennyien jelentkeztek.
 
Sztereotípiák a cigányságrólPDF Print E-mail
Thursday, 08 July 2010
A cigányságról alkotott sztereotípiánk, előítéletünk az elmúlt évtizedekben szinte alig változott. Neves cigánykutatók felhívják a figyelmünket arra a tévhitre, hogy azért mert a nem cigányok világából a cigányok „világai" láthatatlanok, ez nem azt jelenti, hogy a cigányok sem látnak „minket" (nem cigányokat). A cigányok legalább két világban élnek, vagyis, azóta interkulturálisak, amióta cigányok.
 
Cigányok és rendőrök a bíróság előttPDF Print E-mail
Thursday, 08 July 2010
Jogászok csatáztak kedden a tárgyaláson Hevesen a 2007. évi búcsúban történt rendőr-roma affér ügyében. A jogi érvek után még nem született elsőfokú ítélet.
 
Náday Gyula MCDSZ elnök levele Kocsis István BKV vezérnekPDF Print E-mail
Wednesday, 07 July 2010
"Makai István azzal dicsekszik, hogy Ön "palimadara" lett a gyűrű miatt."
 
Makai István FCÖ elnök roma vagy BKV pénzből kampámyolt?PDF Print E-mail
Wednesday, 07 July 2010
"Makai Istvánt szervezetünk nem támogatja, személyét a budapesti főpolgármesteri tisztség betöltésére alkalmatlannak tartja. Jelölését nem erősíti meg a fővárosban élő cigány közösség, ez a jelölő szerveztek egyéni döntése. Felkérjük Makai Istvánt, hogy a nyilvánosság előtt számoljon el a kampányrendezvényére, az "ingyenes gulyás-partira" költött pénzekről."
 
Angyalok kertjePDF Print E-mail
Wednesday, 07 July 2010
Egy zalai kis zsákfalu összes óvodása és iskolása, szám szerint tizenhárom gyerek a szülők kérésére cigány kisebbségi oktatásban részesül. Községükben egyetlen roma sem él.
 
Vádemelési javaslat a polgárőrök és a cigány fiú ellen isPDF Print E-mail
Wednesday, 07 July 2010
Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a két férfi ellen, akik tavaly ősszel Zalaegerszeg közelében leszállítottak az autóbuszról, majd bántalmaztak egy roma fiatalt, de a fiatalkorú fiú ellen is vádat emelhet az ügyészség - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
A vajdák Szentkútért, Szentkút a cigányokértPDF Print E-mail
Wednesday, 07 July 2010
Az évenként ismétlődő hagyományos mátraverebély-szentkúti cigánybúcsút július 10-én, szombaton tartják.
 
Cigányok, zsidók, szlovákok, magyarok egy táborbanPDF Print E-mail
Wednesday, 07 July 2010
Lehetetlennek tűnő feladatra vállalkozik a Bánkitó Fesztivál szervező csapata. Olyan négynapos (augusztus 5-8), zenés közösségi fesztiválra hívják a gondolkodó és felelősséget vállalni képes embereket, amely minden ízében a mai magyar társadalom akut kérdéseire keresi a válaszokat.
 
Lövöldözés Olaszliszkán: a rendőrség cáfolPDF Print E-mail
Tuesday, 06 July 2010
Három lövést adtak le vasárnap éjszaka a Borsod megyei Olaszliszka egyik romák lakta házára, de senki sem sérült meg.
 
Meg kellene szüntetni a cigány kisebbségi önkormányzati rendszert?PDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
A cigány vajdák, illetve Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista korábbi hasonló megnyilvánulásai után most, a választás közeledtével Csík Tamás, az Integrációs Romaszövetség elnöke vetette föl: meg kellene szüntetni a cigány kisebbségi önkormányzati rendszert. Hegedűs István, a Lungo Drom elnökhelyettese szerint kollektív önfeladás volna a cigány társadalomtól, ha ilyen kezdeményezést felkarolna.
 
Drámai méreteket ölt a rasszizmus új formájaPDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
A vallási intolerancia a rasszizmus új formája - ez a Kisebbségek és őslakosok helyzete 2010 című jelentés fő megállapítása. A kötet hazai bemutatóján Setét Jenő, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa a romák elleni magyarországi sorozatgyilkosságról szólva azt mondta: drámai a bűncselekményeket övező társadalmi közöny.
 
Farkas Flórián: A romák oktatására és foglalkoztatására költeni most a legjobb befektetésPDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
Extra állami segítséget adna a cigány kis- és középvállalkozásoknak a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos. Farkas Flórián az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, a romák iskoláztatására és foglalkoztatására költeni most a legjobb befektetés. A politikus szerint a cigányok felemelése, oktatás és munkalehetőség biztosítása nélkül nem szabad felszámolni a cigánytelepeket.
 
Újabb "erdőgazdasági" számítógép adományPDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
Harmadik alkalommal juttatott számítógépeket a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a tiszadobi Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületének és a tiszalöki Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak.
 
Palya Bea: Tengeres, fagyis, angyalosPDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
Angyalos hely, mondja Palya Bea a kőszegi várudvaron, ahova most egy szál magában, az EgyszálÉnekkel érkezett. Ahogy elnézi-hallgatja az ember, arra jut, hogy az a hely angyalos, ahol Palya Bea megjelenik.
 
Romaintegráció. Így is lehet!PDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
Aktív szerepet kell biztosítani a romáknak az integrációs programok megalkotásánál csakúgy, mint a gazdasági vérkeringésbe való bekapcsolódásukban - fogalmazódott meg egy bécsi nemzetközi konferencián.
 
"A fajelmélethez az etnikai elméleten keresztül vezet az út"PDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
"Mindenfajta koszorúzástól, zászlófelvonástól, vagyis nemzeti rituálétól eleve kiütést kapok" - mondja Marsovszky Magdolna tudományos elemző és publicista, akinek kutatásai fókuszában a magyarországi antiszemitizmus és anticiganizmus áll.
 
Számít a segítségre a lebénított RSKPDF Print E-mail
Monday, 05 July 2010
Tegnapra virradóra betörtek a Roma Sajtóközpont budapesti, ideiglenes József körúti irodájába: az ismeretlenek százezres nagyságrendben műszaki eszközöket, köztük a hírügynükség négy számítógépet vitték el, ám az eszmei kár az igazgató szerint felmérhetetlen. Számos archív anyag ugyanis, többek között ma már nem élő holokauszt-túlélők hanganyaga elveszett.
 
A Roma Szakkollégium Közleménye - Solymosi Imre részérePDF Print E-mail
Sunday, 04 July 2010
A Roma Szakkollégium írt közleményt, amelyben felszólítja Solymosi Imre egykori Szakkollégiumi igazgatót és jelenlegi Fővárosi Lungo Drom elnököt arra, hogy a továbbiakban semmilyen rendezvényen, beszélgetsen ne hivatkozzon a Roma Szakkollégiumra, ugyanis az általa képviselt irányvonalat a fiatal értelmiségiekből álló csoportosulás elítéli, és nem tartja követhetőnek.
 
Miniszteri biztos lett Farkas FlóriánPDF Print E-mail
Friday, 02 July 2010
Farkas Flórián felügyeli július 1-től a roma támogatásokat. A miniszteri biztos feladatai közé tartozik többek között annak felülvizsgálata, hogy 2002-2010 között milyen integrációs programokra milyen forrásokat fordítottak. A biztos működését a közigazgatási miniszter irányítja, neki tartozik beszámolási kötelezettséggel is. Farkas Flórián munkájáért semmilyen díjazást nem fogad el.
 
Cigányzene várja a muzsikára vágyókatPDF Print E-mail
Friday, 02 July 2010
Debrecen - Az idén kis híján Cívis Korzó nélkül maradtunk, pénzügyi problémák miatt került veszélybe a júliusi program, amely négy hétvégét ölel át.
 
Negyedszázados lett a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Friday, 02 July 2010
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad hagyományos szereplője a 100 Tagú Cigányzenekar, amely szombaton ünnepi műsort ad abból az alkalomból, hogy negyedszázada hozták létre az együttest.
 
Az MCF mindenhol állít jelöltetPDF Print E-mail
Friday, 02 July 2010
Az őszi helyhatósági választásokra minden településen állít polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltet a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF), hogy megállítsa a szélsőségek további térnyerését - mondta Kolompár Orbán, a roma szervezet elnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Nem zárják el a csapokat "Kolompár Orbán: az OCÖ gazdálkodása átlátható."PDF Print E-mail
Thursday, 01 July 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) sajtóosztálya a 2010. július 01.-jén a Magyar Nemzet hasábjain megjelentekkel kapcsolatban telefonon megkereste az Egyházügyi, Nemzetiségi és Civil Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságot.
 
Szászfalvi elzárja az OCÖ pénzcsapjátPDF Print E-mail
Thursday, 01 July 2010
Állami számvevőszéki vizsgálatot, egyúttal törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményezett Szászfalvi László nemzetiségi államtitkár az Országos Cigány Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban. Egyúttal levélben szólította fel Kolompár Orbán OCÖ-elnököt, hogy további kifizetéseket ne tegyen. Ma egyébként folytatódik Kolompárék büntetőpere.
 
NYÍLT LEVÉL FARKAS FLÓRIÁNNAK!PDF Print E-mail
Thursday, 01 July 2010
Tisztelt Farkas Flórián! Engedd meg, hogy vasárnapi elnökségi ülésed témájával és az ott elhangzottakkal, illetve a médiában közzétett írásoddal kapcsolatban az alábbiakra hívjam fel a figyelmedet:
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk