Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Schmitt Pált államfővé választottákPDF Print E-mail
Wednesday, 30 June 2010
„A köztársasági elnöknek minden pártból a legjobbat kell kihoznia, annak érdekében, hogy választóik megbízását teljesítve hozzájárulhassanak a közjó megvalósulásához" - hangoztatta tegnap az Országházban Schmitt Pál, akit az első fordulóban 263 szavazattal köztársasági elnöknek választottak a képviselők.
 
Mégis most folytatódik a Kolompárok büntetőperePDF Print E-mail
Wednesday, 30 June 2010
Mégsem októberben, hanem napokon belül folytatódik Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa büntetőpere a Kecskeméti Városi Bíróságon - írja a Magyar Nemzet.
 
Balog: Nem csak pénzkérdés a felzárkóztatásPDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010
Az a típusú nyomorúság, ami ma Magyarországon tetten érhető - ami cigányokat és nem cigányokat egyaránt érint -, sokszor nem áll távol az afrikai nyomorképektől - nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Balog Zoltán, a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. A helyzet felszámolásához szükségesnek látja hosszú távon ható programok finanszírozását, a problémák felszíni kezelése nem elég.
 
Hamis jelentés TatárszentgyörgyrőlPDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010
Egy lapunk birtokában lévő irat szerint az akkori egészségügyi kormányzat az igazságügyi szakfelügyelő számos szakmai hibát felsoroló szakvéleménye ellenére minősítette szakszerűnek annak az orvosnak a tevékenységét, aki 2009. február 22-én Tatárszentgyörgyön nem ismerte fel Csorba Róbert és ötéves kisfia holttestén a lőtt sérüléseket. Információink szerint a rendőrség augusztusig átadja a romák elleni támadássorozat nyomozati iratait a Pest Megyei Főügyészségnek.
 
Finomabbnál finomabb cigány ételeket kóstolhattakPDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010
Harmadízben rendezték meg a cigány ételek bemutatóját. Sem a főzőcsapatok elmaradása, sem a szabadtéri programnak cseppet sem kedvező időjárás nem gátolta, hogy hiánytalanul megvalósítsák a tervezett programot.
 
A Lungo Drom kivizsgáltatná az OCÖ pénzügyeitPDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010
A Lungo Drom elnöksége nyomatékkal kéri az illetékes kormányzati szervezetet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdasági és pénzügyeinek részletes vizsgálatára.
 
A középosztálynak és a leszakadóknak is kedveznünk kellPDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010
A gyermeklétszám, a csoportlétszám és a feladat alapján kell meghatározni, hogy egy iskolában hány pedagógusra van szükség: az ő bérüket teljes egészében a központi költségvetésből kell finanszírozni - mondja Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára.
 
Sárkányünnep Bódvalenkén, avagy a lápi emberek történetePDF Print E-mail
Monday, 28 June 2010
A Sárkányünnepre vonattal utazunk, de mert a síneket a Bódvából kiömlő víz egy darabon alámosta, az utat autóbusszal folytatjuk. Bódvaszilason le is szállunk, de mert a Sárkányünnep innen két falura van, egy kis gyaloglást követően, Komjátiban fölkéredzkedünk egy sráfkocsira.
 
Becsapott tatabányai férfi: fémbódéból harcol az igazáértPDF Print E-mail
Sunday, 27 June 2010
Hét éve egy fémbódéban él Galyas Sámuel Tatabányán. Két ingatlant is eladott azért máshol, hogy telket vegyen a városban, s arra felhúzzon egy házat a családjának, de becsapták. A Győri Ítélőtábla nem vagyoni kártérítés és egyéb jogcímen most 23 millió forintot ítélt meg neki.
 
A vállalkozóvá válást segíti a szegények bankjaPDF Print E-mail
Sunday, 27 June 2010
Többnyire egyetértenek a szakemberek abban, hogy a Muhammad Yunus-féle szegények bankja Bangladesben kidolgozott és bevált modelljének lemásolása nem jelent megoldást. Néhány európai országban már kísérleteztek ezzel a módszerrel, de ha nem alakítják, változtatják meg a helyi viszonyoknak megfelelően, egyértelmű a kudarc.
 
Mit akar kezdeni a Fidesz a cigányság helyzetével?PDF Print E-mail
Sunday, 27 June 2010
Véget akar vetni a cigányügyben zajló „dupla vesztes játszmáknak" a fideszes Balog Zoltán. Az államtitkár komoly kormányzati lépéseket ígér, szerinte így lehet elszívni a levegőt a Jobbik elől. Ezzel együtt az a véleménye, hogy az „emberi jogi dogmatizmus" többet árt, mint használ.
 
"Nem csak a kisebbséget félemlítjük meg" - járőrözés a gárdistából lett polgárőrökkelPDF Print E-mail
Sunday, 27 June 2010
A Magyar Gárda hagyományait is őrizni szeretné az a polgárőr egyesület, amely Békés megyében alakult meg több egykori gárdista részvételével. A fekete mellényben, bakancsban, árpádsávos címerrel, jórészt a saját pénzükből járőröző polgárőrök hasonlóan látják a világot, mint a jogerősen feloszlatott gárda: szerintük bár vannak köztük rendes emberek is, sok cigány nem szeret dolgozni, megfélemlítik a környezetükben élő magyarokat és valakinek rendet kell tennie. Elkísértük őket egy esti járőrözésre.
 
Októberben folytatódhat Kolompár büntetőperePDF Print E-mail
Thursday, 24 June 2010
Leghamarabb októberben folytatódhat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének büntetőpere, mert a másodrendű vádlott nem épült fel a balesetéből.
 
Schmitt Pált jelöli államfőnek Orbán ViktorPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolta a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek, hogy Schmitt Pál házelnököt jelöljék, majd válasszák meg államfőnek - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán az Országházban.
 
Balog Zoltán: A valóságismeretem lesz az iránytűmPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
Keresztény emberhez az méltó, ha a bajbajutottak felé fordul - a lapunknak adott interjúban ezzel indokolja Balog Zoltán, az előző parlament emberi jogi bizottságának elnöke, hogy elvállalta a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkári posztot. Balog új feladatköre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban leginkább - de nem kizárólagosan - a cigányság beilleszkedésével kapcsolatos.
 
Elítélte a romák elleni támadásokat az Európa TanácsPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
A cigányok oktatási, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítését szorgalmazzák Strasbourgban
 
Szebb jövő: nagy lépést tettek felé a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
A Zombai Romákért Egyesület a Lépjünk együtt a munka világába! című projekt keretében két sikeres képzést is lebonyolított: Kisvejkén gyógynövénygyűjtő, Tamásiban pedig zöldségtermesztői OKJ-s vizsgát tett 13-13 ember.
 
Karcsúsítás a kisebbségi önkormányzatoknál isPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
Utolérte a karcsúsítás a kisebbségi önkormányzatokat is: miként a települési és megyei közgyűlésekbe, e testületekbe is kevesebb képviselőt választhatnak ősszel a szavazók. Hétfőn döntött így a parlament.
 
Fliegauf Benedek: Cigánynak lenni ma Magyarországon maga a borzongásPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
Fliegauf Benedek Wombját még be sem mutatták, de a rendező már hónapok óta járja az országot és amatőr cigány szereplőket keres következő filmjéhez. A Szállnak a varjak munkacímű film a közelmúlt cigánygyilkosságait dolgozza fel egy egyszerű cigánycsalád egy napján keresztül. A téma abszolút aktuális, és a filmnek már világforgalmazója is van, mégsem biztos, hogy az alkotók megkapják hozzá a magyar állami támogatást.
 
Eddig 58 ezer kisebbségi szavaz nálunkPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
Egy hét alatt 22 ezerrel nőtt azok száma, akik jelezték a lakóhelyük szerinti jegyzőnél, hogy részt kívánnak venni a települési kisebbségi önkormányzati képviselők októberi választásán; a határidő lejárta előtt valamivel több mint három héttel már 58 ezren szerepelnek a kisebbségi választói jegyzékekben az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.
 
Kolompár-per: a védő szerint rendben voltak a számlákPDF Print E-mail
Wednesday, 23 June 2010
Bár néhány vádlott megtagadta a vallomást, a Kolompár-per a védő beszédével folytatódott. Szerinte minden rendben volt az úniós elszámolás körül. A bírósági eljárás októberben folytatódik.
 
Balog Zoltán: a romák problémáit komplexen kell kezelniPDF Print E-mail
Monday, 21 June 2010
Az államtitkár a következő hónapokban mindenkivel le akar ülni, akinek a cigányságról mondanivalója van.
 
Sárkányfesztivál BódvalenkénPDF Print E-mail
Monday, 21 June 2010
Felszámolták a cigánytelepet és sok munkaképes helybeli kezdhetett el dolgozni a Borsod megyei Bódvalenkén. Ez az elmúlt évek programsorozatának eredménye. Rendezvényük a Sárkányfesztivál elnevezést kapta, a sárkány ugyanis véleményük szerint a helyi turisztikai értékek szimbóluma.
 
Bemutatták az Alapjogi Ügynökség első kisebbségekkel foglalkozó jelentését az EP-benPDF Print E-mail
Sunday, 20 June 2010
Bemutatták a bécsi székhelyű Alapjogi Ügynökség (FRA) kisebbségekkel foglalkozó első jelentését az Európai Parlamentben (EP) - közölte pénteken Gál Kinga fideszes EP-képviselő.
 
Kolompárt nem zavarták volna a kamerákPDF Print E-mail
Sunday, 20 June 2010
Újraindult a Kolompár-per. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét sikkasztással, folytatólagosan elkövetett, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, és az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével vádolják. A cigány vezető a tavaszi választásokon a képviselőjelöltként szerzett mentelmi jogával többször is lassítani tudta az eljárást. Most azonban egyesítették ügyeit és őszre el is ítélhetik.
 
Pisztolyt szegezett a polgárőr a romavezetőrePDF Print E-mail
Thursday, 17 June 2010
A polgárőrség vezetője pisztollyal fenyegette meg a romaszervezet vezetőjét, majd a polgármesterre támadt.
 
Folytatódik a Kolompár-perPDF Print E-mail
Thursday, 17 June 2010
Ma folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai ellen az elmúlt év novemberében indított büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon.
 
OVB: sokszorosítható a kisebbségi választói jegyzékbe vételi kérelemPDF Print E-mail
Thursday, 17 June 2010
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén úgy döntött, kiegészíti a kisebbségi választói jegyzékbe vétel iránti kérelem kitöltéséről 2006-ban kiadott állásfoglalását, és beleveszi, hogy a formanyomtatvány - üresen - sokszorosítható.
 
Végre komolyan veszik a cigánykérdést?PDF Print E-mail
Wednesday, 16 June 2010
A kisebbségi törvény felülvizsgálata és újragondolása lesz az Országgyűlés és a kormány 13 nemzeti és etnikai közösséget érintő egyik legfontosabb feladata a következő években - mondta Szászfalvi László egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkár, miután Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal találkozott szerdán.
 
Tatárszentgyörgy emlékmű helyett "testre szabott" segítséget szeretnePDF Print E-mail
Wednesday, 16 June 2010
A két halálos áldozatot követelő, romák elleni támadásról elhíresült Tatárszentgyörgy lakói, illetve az elhunyt apa és fia hozzátartozói sem szeretnék, ha emlékművet állítanának fel a településen, másfajta segítségre azonban nagy szükség lenne - összegezte a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökével, illetve a mű alkotójával folytatott megbeszélésen elhangzottakat a község polgármestere.
 
Aki bevállalja az OCÖ helyettPDF Print E-mail
Wednesday, 16 June 2010
Balatonlelle önkormányzata átvenné működtetésre az eddig az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) által bérelt, majd tőle visszavett balatonlellei gyermeküdülőt; a megoldástól a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t(MNV) nem zárkózott el - tájékoztatta Kenéz István, Balatonlelle polgármester kedden az MTI-t.
 
Visszavették a balatonlellei üdülőtPDF Print E-mail
Tuesday, 15 June 2010
Visszavette az állam az Országos Cigány Önkormányzattól az alig két éve haszonbérbe adott balatonlellei üdülőt, az OCÖ-nek szeptemberben ki kell költöznie - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
 
Lehet más a cigánysorsPDF Print E-mail
Tuesday, 15 June 2010
A Jobbik és a Fidesz között ül a patkóban az LMP kicsiny frakciója, tagjai közt egy törékeny cigány politikusnővel. Aki, ha kell, a jobbikosokat okítja a parlamenti folyosón, máskor meg roma zsebtolvajt üldöz az Andrássy úton. Osztolykán Ágnes érzi a felelősséget. KRUG EMÍLIA rajzolta meg a portréját.
 
Országgyűlési bizottsági vezetőkkel találkozott a kisebbségi ombudsmanPDF Print E-mail
Monday, 14 June 2010
Bemutatkozó látogatáson fogadta hivatalában az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának vezetőit Kállai Ernő kisebbségi ombudsman hétfőn.
 
Drágos József roma vezetőt többször bűnösnek mondta ki a bíróságPDF Print E-mail
Monday, 14 June 2010
Az elmúlt években többször került összetűzésbe a törvénnyel Drágos József, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke, eleki fideszes képviselő. Egyebek mellett: évekkel ezelőtt két könnyű testi sértéses eset miatt próbára bocsátották, alig két évvel ezelőtt okirathamisítás és a választás rendje elleni bűntettben marasztalták el, nemrégiben folytatólagosan elkövetett zaklatás miatt mondta ki első fokon bűnösnek a bíróság.
 
Karambolozott Kolompár László, kórházba vittékPDF Print E-mail
Sunday, 13 June 2010
Autóbalesetet szenvedett az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyik elnökhelyettese péntek este Solt közelében, az 53-as főúton; Kolompár Lászlót súlyos sérülésekkel szállították kórházba - erősítette meg az MTI információját a rendőrség.
 
Számítógépek a monori cigányteleprePDF Print E-mail
Sunday, 13 June 2010
Hangárépületben működtet integrációs központot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a monori cigánytelepen. Az Emberi Méltóság Tanácsa számítógépekkel segíti a karitatív munkát.
 
Mégsem lesz romatábor LellénPDF Print E-mail
Sunday, 13 June 2010
Nem nyithat ki jövő kedden az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülőtábora.
 
Aljasnak minősítették a romagyilkosságok elkövetőitPDF Print E-mail
Friday, 11 June 2010
Életfogytiglani börtönbüntetést kaphatnak a romagyilkosság-sorozat feltételezett elkövetői, a rendőrség újabb minősítő körülménnyel, az aljas indokkal is meggyanúsította az emberölés-sorozat feltételezett elkövetőit - írja a Magyar Nemzet.
 
Kolompár fenyegetőzikPDF Print E-mail
Friday, 11 June 2010
Kipakol lejáratásának, meghurcolásának hátteréről - ezt helyezte kilátásba egy csütörtöki tévéadásban a három egyesített büntetőügyben vádlott Kolompár Orbán cigány vezető. Úgy fogalmazott: „Akkor nem fog érdekelni, mely politikus nevét kell majd sárba tipornom, mely politikai pártot kell majd meghurcolnom".
 
A Jobbik "nyílt titka" a cigányellenességPDF Print E-mail
Friday, 11 June 2010
Olaszliszka, Veszprém, a miskolci rendőrkapitány vagy az ombudsman „cigánybűnözéssel” kapcsolatos kijelentései. A Magyar Gárda nagy médianyilvánossága, de még a tatárszentgyörgyi vagy a tiszalöki gyilkosság is a Jobbik malmára hajtotta a vizet.  
 
A rendőr, aki nyíltan cigányPDF Print E-mail
Friday, 11 June 2010
Berettyóújfalu - Az ifjú őrmester és egy nőkollégája az elsők a megyében, akik felvállalták származásukat.
 
1,7 milliót ad a boldvai cigányoknak Balog ZoltánPDF Print E-mail
Friday, 11 June 2010
A Borsod megyei Boldva árvízkárosultjainak Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán 1,7 millió forintos adományt adott át.
 
Kéttucatnyi roma család maradhat fedél nélkül FelsőzsolcánPDF Print E-mail
Wednesday, 09 June 2010
A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint a Petőfi telepen élőknek a háza is összedőlt az árvíz miatt a településen, mivel a családoknak nem volt lakásbiztosítása, így senki sem tudja, hogy az ár levonulása után hol lakhatnak majd.
 
A harlemi módszerrel segítenék a cigány gyerekeketPDF Print E-mail
Wednesday, 09 June 2010
A fekete gyerekek integrációját segítő Harlem Childrens Zone (HCZ) program nyilván működne Magyarországon, a romák helyzetének javítására - mondta Geoffrey Canada, a HCZ-program elnöke az MTI-nek a témában rendezett, kedden zárult washingtoni konferencia végén.
 
Uniós források a romák társadalmi befogadásának elősegítéséértPDF Print E-mail
Wednesday, 09 June 2010
A mai napon hivatalosan is útnak indult az Európai Unió másfélmillió eurós kísérleti programja a romák társadalmi befogadásáért. Az aláírási ünnepségen Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz), a program egyik kezdeményezője reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés olyan jó gyakorlatnak bizonyul majd, amelyre később szélesebb körben is lehet építeni.
 
Romák százai kérnek őstermelői igazolványt SomogybanPDF Print E-mail
Tuesday, 08 June 2010
Június közepétől régiónként ismertetik a lakossággal az állattartásrsa és a bodzaszedésre vonatkozó előírásokat
 
Meseszolgálat és könyvbatyuPDF Print E-mail
Tuesday, 08 June 2010
Hátrányos helyzetű gyerekeknek olvastak fel meséket önkéntes egyetemisták két hónapon át Kaposváron. A kísérleti program olyan sikeres volt, hogy a Magyar Olvasástársaság országos mozgalommá bővítené az ingyenes meseszolgálatot.
 
Örömmel fogadták a romák történetétPDF Print E-mail
Tuesday, 08 June 2010
A hőgyészi cigányság történetét mutatta be Rielné Csapó Etelka cikksorozata a helyi, ingyenes havilap három legutóbbi számában.
 
Csúcstechnológiás jogsegélyszolgálat romáknakPDF Print E-mail
Tuesday, 08 June 2010
A csúcstechnika betört a jogvédelembe. A Társaság a Szabadságjogokért új módszert szeretne meghonosítani: videokonferenciákat szervez a Budapesttől messze élő, javarészt iskolázatlan ügyfelek számára.
 
Hol teremnek ők, a szegények?PDF Print E-mail
Tuesday, 08 June 2010
Megrázó albumot tesz közzé a könyvhétre a Napkút kiadó: jó száz fényképet szegény gyerekekről, isten háta mögötti falvakról, faluszélekről, a kalyibák és putrik senkiföldjéről - egy tengerfenék világról, mely mégiscsak a mi országunkban van, igaz, eldugott, eltakart pontokon. Mit látunk a fényképeken? A magyar Afrika napszítta rétjeit, düledező viskóit, egész elárvult élővilágát.
 
Bizonytalanság a roma közmunkaprogram körülPDF Print E-mail
Sunday, 06 June 2010
Nem csődölt be, sőt folytatódhat a megyében a roma közmunkaprogram - nyilatkozták lapunknak az érintettek. Mintegy nyolcvan cigányembert további öt hónapig is foglalkoztathatnak.
 
Ötnapos színes roma kavalkád PécsettPDF Print E-mail
Sunday, 06 June 2010
A város több szegletében rendezi meg a Színes gyöngyök - Délvidéki Roma Nőkért Egyesület a cigányság kultúráját bemutató fesztivált. A június 7-11. között megvalósuló Színes kavalkád "Cigánynak születtem" rendezvényben az irodalomnak, a zenének és a táncnak, valamint a színháznak is teret engedtek.
 
El a kezekkel a Pécsi utcai iskolától!PDF Print E-mail
Sunday, 06 June 2010
Felháborítónak tartja a kaposvári cigány kisebbségi önkormányzat, hogy Budapestről akartak beavatkozni a Pécsi Utcai Általános Iskola életébe - mondta a testület elnöke péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.
 
Rászakadt a Bódva EdelényrePDF Print E-mail
Friday, 04 June 2010
Óriási erővel önti el a borsodi Edelényt a Bódva; a városban a Bódva és az Újtemplom utcáknál csónakokkal menekítik a lakókat. Két helikoptert is bevetnek a védekezésben.
 
Nincs más út, csak az integrációPDF Print E-mail
Friday, 04 June 2010
Régóta áll szakmai és politikai viták középpontjában az iskolai integráció kérdése. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője Hódmezővásárhely polgármestereként felszámolta a város szegényiskoláját. Azt állítja, nincs más út, csak az integráció: a szegény gyerekeknek esélyt kell biztosítani, bőrszíntől függetlenül.
 
Romagyilkosságok - rendkívüli tájékoztatást kér az OCÖPDF Print E-mail
Friday, 04 June 2010
Soron kívüli, személyes tájékoztatást kért az országos rendőrfőkapitánytól a romák elleni támadássorozat nyomozati és bizonyítási eljárásáról az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, mert az utóbbi időben "túl nagy a csend" - közölte a roma érdekképviseleti szervezet elnöke csütörtökön Budapesten.
 
Zongorát kapott egy felvidéki roma fiú a győri Lions ClubtólPDF Print E-mail
Friday, 04 June 2010
Keresd, ami összeköt! Ez a mottója a győri Lions Clubnak. A rászorulóknak évente 10-12 millió forinttal segítő szervezet legutóbb egy felvidéki roma származású muzsikust támogatott: a tehetséges fiatal egy régi pianínó helyett egy felújított zongotán gyakorolhat.
 
Az ombudsman bölcseletePDF Print E-mail
Friday, 04 June 2010
A kisebbségi ombudsman szerint az oktatási rendszerrel óriási baj van, mert állandóan újratermeli a munkaerőpiacra belépni képtelen embereket.
 
Mohácsi Erzsébet: ára lett a szegregációnakPDF Print E-mail
Friday, 04 June 2010
Az iskolai elkülönítés miatt először megítélt jogerős kártérítés után a települések talán jobban odafigyelnek majd - mondta a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Alapítvány elnöke a 180 percben.
 
A cigány vajdákat milliókból avattákPDF Print E-mail
Thursday, 03 June 2010
Csalással vádolja az ügyészség Kállai Csaba országos cigány vajdát és Rostás-Farkas György költőt. A büntetőperben megyei vajdák szerepelnek sértettként. Szerintük avatási ceremóniáikra nagyságrenddel több pénzt kellett fizetniük a vádlottak zsebébe, mint amennyibe a rendezvények kerültek. Kállaiék lejáratási kísérletnek tartják perbe fogásukat.
 
Roma érdekvédők visszavonatnák a kormány kisebbségi képviseleti javaslatátPDF Print E-mail
Thursday, 03 June 2010
A kisebbségi önkormányzatok létszámának csökkentésére vonatkozó országgyűlési indítvány újragondolását kezdeményezi a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MACIFÉSZ), mert véleményük szerint a jelenlegi ötfős testületek csökkentését semmi sem indokolja.
 
Egyelőre felderítetlen marad az "iratszivárgás"PDF Print E-mail
Thursday, 03 June 2010
Mivel az elkövetőt nem találták meg, két és fél hónap után a nyomozás felfüggesztéséről döntött a Központi Nyomozó Főügyészség, amely azt vizsgálta: miként szivároghatott ki Borovszky Tímea tavalyi vallomása. A jegyzőkönyv útját egy iratgyűjtő mappáig tudták követni az ügyészségi nyomozók, ahonnan "ismeretlen okból" időközben eltűnt az irat. Felelős vagy gyanúsított nincs, de a nyomozás újraindítható.
 
Kedvenc fegyverükkel lőttek a cigányokraPDF Print E-mail
Thursday, 03 June 2010
Pár héten belül lezárul a romák elleni gyilkosságsorozat nyomozása. A gyanúsítottak ügyvédei és rendőrségi forrásaink alapján összefoglaltuk, hogyan zajlott a 2008 márciusától 2009 augusztusáig tartó támadássorozat, amelyben összesen hat cigány származású férfi, nő és gyerek halt meg és öten szenvedtek súlyos sérülést. A tavaly augusztusban Debrecenben elfogott négy férfi közül volt, aki beismerte, hogy járt a helyszíneken, de egyikük sem vallotta be, hogy embert ölt.
 
"Cigány létemre legyőzöm majd a rettegett orvostársadalmat"PDF Print E-mail
Wednesday, 02 June 2010
Amikor 2005-ben felvételt nyert a Semmelweis Egyetemre, úgy érezte teljesülhetnek az addig hiú ábrándoknak hitt vágyai. Egy cigánylány vakmerő álma volt ez, amit sokáig kimondani sem mert. „Orvos leszek, szülész leszek, fehérruhás isten leszek! Olyan leszek, mint azok, akiket eddig ámulva csodáltam, vagy félelemmel és leszegett fejjel hallgattam." - Ezekkel a világmegmentő gondolatokkal a fejében kezdte meg az első gyakorlati évét a kórházban.
 
Alkotmányos adósság sújtja a cigányságotPDF Print E-mail
Wednesday, 02 June 2010
A romáknak is lesz önálló képviselőjük a parlamentben. Összefogással sokkal több lehetne.
 
ROMAESTEK MINDEN SZOMBATONPDF Print E-mail
Wednesday, 02 June 2010
A RÉGI CALIPSO DISCOBAN A „ MEGA PUB-BAN" JÚNIUS 5-ÉN FELLÉP BESCART TRIÓ ÉS A NYÍREGYHÁZIAK BÜSZKESÉGE AZ „ AMARE SAVE „ VALAMINT LION BONI ÉS PISTI
 
Beteg ötletekPDF Print E-mail
Tuesday, 01 June 2010
Az új kormány megvonja a családi pótlék feletti rendelkezés jogát azoktól a szülőktől, akik nem járatják iskolába gyermekeiket. Ám a juttatással kapcsolatban nem ez az egyetlen visszásság. A Heti Válasz leltárt készített a csalási módszerekről. Árulkodó például, hogy egy év alatt nyolcezerrel nőtt a tartósan beteg gyermeket nevelők száma - legalábbis papíron.
 
Fotókiállítás a borsodi roma freskófalurólPDF Print E-mail
Tuesday, 01 June 2010
A mélyszegénységben élő borsodi törpefalu, Bódvalenke egész házfalakat beborító, cigány álmokat ábrázoló gigantikus festményekkel szeretne kitörni az ismeretlenségből és kilátástalanságból. Fotóriporterünk, Stiller Ákos helyszínen készített képeiből nyílik kiállítás a budapesti Gödör Klubban május 31-én, hétfőn hat órakor.
 
Nem babazsúrra készül az új kormányPDF Print E-mail
Tuesday, 01 June 2010
Nagygyűlés a „Nemzet terén" - Hivatalba lépett a második Orbán-kabinet Tizenkét év elteltével Orbán Viktor ismét letette a miniszterelnöki esküt, és szombaton megalakult a második kormánya. „Több millió magyar ember vállán állunk, akiket szerényen és alázattal kell szolgálnunk", mondta a miniszterelnök a Parlament falai között.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk