Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Tatárszentgyörgyön jártak a német labdarúgókPDF Print E-mail
Monday, 31 May 2010
A tatárszentgyörgyi romagyilkosság helyszínén járt a német labdarúgó-válogatott delegációja szombaton, a magyar-német barátságos labdarúgó-mérkőzést megelőzően; a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) küldöttsége azért utazott a Pest megyei településre, hogy a tavaly februári támadás során kiégett ház újraépítésében segédkezzen, és ajándékot adjon az iskolásoknak.
 
Rendőrt hívtak a romák, mert kitiltották őket a sörözőbőlPDF Print E-mail
Monday, 31 May 2010
Rendőröket hívtak a romák a siófoki belváros egyik sörözőjéhez. Nem engedik be, nem szolgálják ki őket - ezt állították, emiatt kívántak bejelentést tenni a városi rendőrkapitányságon.
 
Ismét visszaállítanák a buktatás lehetőségét az alsó tagozatonPDF Print E-mail
Saturday, 29 May 2010
Már szeptembertől visszaállítaná a buktatás lehetőségét az általános iskola második osztályának végétől a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa a közoktatási törvény módosítását célzó indítványában.
 
A cigánygyilkosságok miatt fociznak TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Saturday, 29 May 2010
A romaellenes magatartás elleni akció keretében szombaton, a válogatott magyarok elleni barátságos mérkőzése előtt Tatárszentgyörgyre látogat a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) delegációja.
 
Choli bácsi sajnálja, hogy nem cigánynak nevelte a fiátPDF Print E-mail
Saturday, 29 May 2010
Egyre elképesztőbb hírek jutnak el Choli bácsihoz fia, Daróczi Dávid haláláról. Még túl sem tették magukat a meleg-botrányon, amikor valaki azzal állt elő, hogy Claudia azért szakított Dáviddal, mert a férfi megverte őt.
 
Ingyen dolgoznának a nyitrai cigányok?PDF Print E-mail
Friday, 28 May 2010
Ezer óra ingyenmunkát ajánlottak fel a nyitrai romák a városnak azon a megbeszélésen, amelyet a polgármesterrel folytattak a lakbérhátralékok rendezéséről, környezetük rendben tartásáról és gyerekeik iskoláztatásáról - írja pénteki számában az Új Szó című pozsonyi napilap.
 
Borovszky vezetőként vesztegetett, 2 év felfüggesztett lett a végePDF Print E-mail
Friday, 28 May 2010
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Borovszky Tímeát a Fővárosi Bíróság hivatali vesztegetés bűntette miatt csütörtökön Budapesten. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium esélyegyenlőségi főigazgatóságának felfüggesztett főosztályvezetője szabadságvesztésének végrehajtását három év próbaidőre függesztették fel.
 
Vége a sötétségnek: újra előtérben az emberi jogokPDF Print E-mail
Friday, 28 May 2010
A leendő kormány egyértelműen elkötelezett az emberi jogi garanciák erősítése mellett – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterjelölt csütörtökön az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága előtt.
 
Pintér szerint nincs cigánybűnözésPDF Print E-mail
Friday, 28 May 2010
Szakmai barátság fűzi a volt budapesti rendőrkapitányhoz, Gergényi Péterhez, így nem akarja megítélni a munkáját, azt másokra bízza. Ezt mondta bizottsági meghallgatásán Pintér Sándor. A leendő belügyminiszter ugyanakkor azt ígérte: minden adatot átadnak a 2006 őszi tüntetések rendőri intézkedéseit vizsgáló bizottságnak. Azt is mondta: nincs cigánybűnözés.
 
A cigánykérdés nemzeti ügyPDF Print E-mail
Thursday, 27 May 2010
A Fidesz stratégiai jelentőséget tulajdonít az ország legsúlyosabb társadalmi krízisének, a romaügynek, ezért a kiszivárgó hírek szerint a kormányváltást követően minden korábbinál magasabb kormányzati szintre delegálják az azzal összefüggő feladatokat. A terület felelőse Balog Zoltán lesz. A református lelkész és mentálhigiénés szakember 2006 óta az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke.
 
Két Molotov után azt kiabálták: "meghaltok büdös cigányok."PDF Print E-mail
Thursday, 27 May 2010
Térfigyelő kamera működik a helyszínen, ezért lehetnek információk, sőt akár már a tettese is kézre kerülhetne a hatvani Molotov-koktélos támadásnak -vélik a helyi romák, akik nem értik: a rendőrség miért késlekedik a tájékoztatásukkal és „tartja bizonytalan félelemben" őket. A rendőrségnél azt mondják: a sikeres nyomozás érdekében nem kívánnak több információt nyilvánosságra hozni.
 
Orbán: zsákutcás integrációs kísérletekPDF Print E-mail
Thursday, 27 May 2010
A fideszes vezetésű Hódmezővásárhelyen sikeres az oktatási modell. Sokakat aggodalommal töltött el Orbán Viktor sommás ítélete az iskolai integrációs törekvésekről, amelyeket zsákutcának minősített. Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője ugyanakkor úgy véli: a tanulók etnikai elkülönítésének felszámolása és megakadályozása nem képezi vita tárgyát.
 
Utálják a cigányokat Közép-EurópábanPDF Print E-mail
Thursday, 27 May 2010
Szlovákiában és Romániában tavaly is széleskörű megkülönböztetéssel szembesült a roma lakosság, Oroszországban pedig emberi jogi aktivistákat, ügyvédeket, újságírókat értek egyes esetekben halálos kimenetelű, gyakran büntetőjogi következmények nélküli támadások - áll az Amnesty International csütörtökön Londonban kiadott éves világjelentésben.
 
Kolompár: nem kell cigánynak lenni, hogy az ember megvédje a családját!PDF Print E-mail
Wednesday, 26 May 2010
Az L. család kedden délelőtt a Országos Cigány Önkormányzat elnökéhez fordult segítségért az őket ért vádak tisztázásában. A szervezet elnökével, Kolompár Orbánnal beszélgettünk az ercsi támadásról és annak sajtóvisszhangjáról.
 
Kolompár kért valamit a cigány képviselőktőlPDF Print E-mail
Wednesday, 26 May 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nyílt levélben hívta fel kedden a parlamenti pártok elnökeit, és az Országgyűlés minden képviselőjét, külön a roma származású képviselőket, hogy terjesszék a parlament elé az OCÖ hazai kisebbségeknek helyi önkormányzati kedvezményes mandátumra vonatkozó törvényjavaslatát.
 
Kiderült a Fidesz titka - Sajnálkoznak az elemzőkPDF Print E-mail
Wednesday, 26 May 2010
Az elemzők nagy részét meglepte az e héten megvitatásra kerülő kormányprogram konkrétumokat nem tartalmazó koncepciótlansága. A programról kedden a Parlamentben vitatkoznak, a STOP által megkérdezett szakértő szerint viszont kiderült: nincs és nem is volt valós programja a Fidesz-KDNP szövetségnek.
 
Veszélyben a sátai nemzetközi hírű iskolaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 May 2010
Nem bírta finanszírozni a borsodi Sáta község a helyi iskola működését, amelyben magas szintű művészeti és nyelvi oktatás folyik. Az intézményt bezárás fenyegeti, így bizonytalan, mi lesz a tanulókkal, akiknek többsége cigány származású.
 
Együtt roma és nem roma - elismerték a háromfai integrációtPDF Print E-mail
Wednesday, 26 May 2010
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium elismerését és különdíjat kapott Háromfa társadalmi integrációs pályázata a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége döntőjén, ahova az ország mintegy 200 települése kapott meghívót.
 
Jól vizsgáztak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 26 May 2010
Sikeres zöldségtermesztő OKJ-s vizsgát tett a napokban a Lépjünk együtt a munka világába program 13 roma hallgatója.
 
Molnár Oszkártól kért segítséget a boldvai romatelepPDF Print E-mail
Monday, 24 May 2010
Molnár Oszkár edelényi polgármestertől, független országgyűlési képviselőtől kértek segítséget a boldvai cigányok annak érdekében, hogy az áradatban használhatatlanná vált ágyaik helyett használható bútorokat kaphassanak. A "gumikalapácsos" kijelentéséről elhíresült politikus felhívást adott ki az ágyak beszerzése érdekében.
 
2014-től cigányok a ParlamentbenPDF Print E-mail
Saturday, 22 May 2010
Előremutatónak és üdvözlendőnek tartja a kisebbségi ombudsman, hogy az Országgyűlés által csütörtökön elfogadott Alkotmánymódosítás szerint már 2014-ben helyet kaphatnak a parlamentben a nemzeti és etnikai kisebbségek.
 
Égő benzines palackokat dobtak egy cigányok lakta házraPDF Print E-mail
Saturday, 22 May 2010
Több „Molotov-koktélt" dobtak ma hajnalban egy romák lakta házra Hatvanban. A rendőség azt is vizsgálja, hogy van-e etnikai szál a történtekben.
 
Árverés cigány gyerekeknek: a fővédnök Orbán ViktorPDF Print E-mail
Saturday, 22 May 2010
"Plüssmackóval a világhálóra". A talányos elnevezés egy jótékonysági árverést takar, amit borsodi roma gyerekek javára rendeznek - Orbán Viktor fővédnökségével.
 
Botrány: a romák nem lehetnek árvízkárosultakPDF Print E-mail
Saturday, 22 May 2010
A sajókazai cigányok úgy érzik, azért nem engedték őket szükséglakásba költözni, mert az önkormányzat attól tart, hogy később nem térnének vissza elázott lakásaikba.
 
A Fidesz és a cigányokPDF Print E-mail
Saturday, 22 May 2010
A romák integrációjának régóta húzódó eredménytelenségén a Fidesz minden egyébhez hasonlóan nagy tervekkel, de közvetetten próbál változtatni.
 
Makai István: A lakhatás támogatása önmagában kevésPDF Print E-mail
Friday, 21 May 2010
Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés elnöke ugyan örült annak, hogy az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) felhasználásának szabályait módosították a romák lakhatásának támogatása érdekében, de ugyanakkor kiemelte, hogy ez önmagában kevés a sikerhez.
 
Kedvezménnyel sem lenne esélyük a kisebbségeknek?PDF Print E-mail
Thursday, 20 May 2010
Kedvezményesen juthatnának parlamenti mandátumhoz az egyes kisebbségek a Fidesz által javasolt választásitörvény-módosítás alapján. A szakértő szerint azonban a feltételek még így is annyira szigorúak, hogy legfeljebb a cigány, a német és a szlovák kisebbségeknek sikerülhetne megugrani őket, nekik is csak akkor, ha egységes pártba tömörülnek.
 
Sólyom: A cigányság integrációjának az iskola az útjaPDF Print E-mail
Thursday, 20 May 2010
Az oktatási rendszer újjáépítésére semmilyen összeget nem szabad sajnálni - mondta a köztársasági elnök csütörtökön egy budapesti konferencián az elkövetkező időszak oktatáspolitikai elképzelései kapcsán. Sólyom László hangsúlyozta azt is: fontosnak tartja, hogy a nevelésügy egy kézben maradjon a bölcsődétől egészen a felnőtt- és szakmunkásképzésig. Ami a cigányságot illeti, az integrációnak az iskola az útja - jelentette ki az államfő.
 
Csak részeredményeket ért el eddig a RIÉPPDF Print E-mail
Thursday, 20 May 2010
Eddig nem hozott jelentős eredményt a Roma Integráció Évtizede Program. A Kurt Lewin Alapítvány kutatása szerint az is nehéz kérdés, hogy hány cigány él Magyarországon, de a program a célokat sem tette mérhetővé.
 
Országos katolikus cigánytalálkozót tartanakPDF Print E-mail
Thursday, 20 May 2010
Országos katolikus cigánytalálkozót tartanak szombaton Gödöllőn, a rendezvényen a többségi társadalom romapasztorációval foglalkozó képviselői is jelen lesznek - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkársága szerdán.
 
Tízezrek élnek a kétmillió homokzsák mögöttPDF Print E-mail
Thursday, 20 May 2010
Sok helyen már apad, de még messze a vészhelyzet vége. Az országban összesen ezer kilométeren van készültség, kétmillió homokzsák védi a településeket.
 
Mire költenek a szegények?PDF Print E-mail
Wednesday, 19 May 2010
Gyümölcsteák, sűrített tej, zsír, pudingporok és fagyasztott pizza - ezekből az élelmiszerekből vásárolnak többet a szegények, mint a jobb módúak. Utóbbiak viszont többet költenek - költhetnek - tejtermékre, édességre, alkoholra. Szakemberek szerint hárommillió ember él szegénységben Magyarországon.
 
Árvíz: több milliárdos a kár, de nem fizetnek mindenkinekPDF Print E-mail
Wednesday, 19 May 2010
Minden idők legnagyobb árvizét mérték a Bódván, a Hernádon, a Zagyván, a Tarnán, az Ipolyon és a Sajón. Kritikus a helyzet a Bódván, készültség van több folyón is. Több milliárdos a kár.
 
Családi pótlék helyett jegyzői védelem?PDF Print E-mail
Wednesday, 19 May 2010
Még nem tudni, hány gyereket érintene az a tervezett változtatás, hogy aki sokat hiányzik, annak a szülei természetben kapnák a családi pótlékot. Az új kormány kötelezővé tenné a jegyzői védelmet.
 
OCÖ: Romák, gátra!PDF Print E-mail
Tuesday, 18 May 2010
Az árvízi védekezésben való részvételre és roma önkéntesek szervezésére kéri az Országos Cigány Önkormányzat a helyi kisebbségi önkormányzatokat, elsősorban az árvíz sújtotta borsodi térségben - mondta Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke kedd reggel.
 
A romák több mint fele mélyszegénységben élPDF Print E-mail
Tuesday, 18 May 2010
Sok gyerek hétvégén éhezik, az iskolai menzán kívül nincs mit ennie - ezt tapasztalta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Kiemelték a roma családok helyzetét. A felnőttek olyan rosszul fizetett munkát kapnak, hogy jövedelmüknek csupán négy százalékát teszi ki a kereset. Napszámból, alkalmi árusításból van bevételük, táplálkozásra pedig alig futja.
 
Putriból palotába? - Elégedetlenek a romák a telepfelszámolás utánPDF Print E-mail
Tuesday, 18 May 2010
A telepfelszámolási programba bevont romák jobb lakhatási körülmények közé kerültek ugyan, ám a kapott házakra esetenként még így is több százezer forintot kellene költeniük Zalaszentjakabon.
 
A cigányság polgárosodására van szükségPDF Print E-mail
Tuesday, 18 May 2010
Csak a cigányság polgárosodásával csökkenthető a társadalmi feszültség, és összefogással oldódhatnak meg a szociális problémák - hangozatta Makai István, a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke az Üljünk egy asztalhoz! szlogennel tartott rendezvényen a budapesti Felvonulási téren szombaton.
 
Búcsúzik Győzi és "Bejá ásszony"PDF Print E-mail
Tuesday, 18 May 2010
Sokan kiritzálták, de még többen nézték. Öt év után véget ér Győzike szárnyalása az RTL Klubon. Cigánycsávó helyett jön majd valaki más, még nem tudni, ki.
 
Tatárszentgyörgy, ahol nem akarnak emlékezniPDF Print E-mail
Monday, 17 May 2010
Tatárszentgyörgy köszöni, de nem kéri azt a fából faragott szobrot, amit a faluban meggyilkolt roma áldozatok emlékére készített egy Budapesten élő, német művész.
 
A roma családok felének már ennivalóra is alig futjaPDF Print E-mail
Monday, 17 May 2010
– A gyermekszegénység mára állapottá vált, egyre több gyerek az iskolai menzán kívül nem jut más ételhez – állítják a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál. A Roma Sajtóközpont által összegyűjtött kutatási adatok szerint a roma családok több mint fele már az ezredforduló után olyan mélyszegénységben élt, hogy megfelelő táplálkozásra sem futotta.
 
Szegények bankja MagyarországonPDF Print E-mail
Monday, 17 May 2010
A hátrányos helyzetűeket veszi célba az osztrák Erste Bank csoport, amikor legfontosabb közép-kelet-európai piacain - köztük Magyarországon - is megkezdi a "banknélküliek bankja" koncepciójának bemutatását.
 
Kolompár nem hagyja magátPDF Print E-mail
Saturday, 15 May 2010
Elképzelhetőnek tartja Kolompár Orbán roma vezető, hogy haszonbérleti szerződést bont a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az Országos Cigány Önkormányzattal (OCÖ), így szeptemberben a szervezetnek elvész elhíresült balatonlellei üdülője - olvasható a Magyar Nemzetben.
 
Cigányverő a Parlamentben?PDF Print E-mail
Saturday, 15 May 2010
Az LMP, annak ellenére, hogy több képviselőjük is megszavazta az Országgyűlés bizottsági struktúráját, elfogadhatatlannak tartja, hogy egy olyan személy került az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság élére, "aki korábban etnikai alapon követett el fizikai erőszakot" mások ellen - mondta az MTI-nek Scheiring Gábor.
 
"Buta cigány család" Megtámadták az RTL Klub sztárjának lányátPDF Print E-mail
Saturday, 15 May 2010
Büszke a szeretteire és arra, amit családja csinál - szögezi le Gáspár Evelyn, aki igyekszik nem foglalkozni az emberek véleményével.
 
Cigányokat is foglalkoztatott a Jobbik alelnökePDF Print E-mail
Saturday, 15 May 2010
Sneider Tamás szerint azzal, hogy cigány származású dolgozókat is foglalkoztatott, többet tett, mint Magyarország kormányzata az elmúlt 8 évben.
 
Lezárult a vizsgálat Daróczi halála ügyébenPDF Print E-mail
Thursday, 13 May 2010
A rendőrség csütörtökön közölte a honlapján: hétfőn lezárult a Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő halála ügyében indult közigazgatási eljárás. Az orvosszakértői vizsgálatok a rendőrség szerint "minden kétséget kizáróan" megállapították, hogy idegenkezűség nem játszott közre Daróczi halálában. Az elhunyt életében fontos szerepet játszó tanúk meghallgatása ugyanerre az eredményre vezetett.
 
Cigány viselettel találkozik VonaPDF Print E-mail
Thursday, 13 May 2010
Tiltakozásul formatervezett cigány viseletben jelenik meg az egyik megválasztott roma képviselőnő a pénteki parlamenti alakuló ülésen, válaszul arra, hogy a Jobbik elnöke gárdista mellényt akar húzni.
 
ALKOSS VELÜNK ÉLŐLÁNCOT!PDF Print E-mail
Thursday, 13 May 2010
A Város Mindenkié - Élőlánccal tiltakozunk egy ferencvárosi kilakoltatás ellen. Múlt heti ferencvárosi demonstrációnk látszólag hatástalan maradt, ezért A Város Mindenkié csoport élőlánccal tiltakozik egy ferencvárosi család emberhez méltó elhelyezés nélküli kilakoltatása ellen.
 
Roma Civilszervezetek tiltakoznak - SajtónyilatkozatPDF Print E-mail
Thursday, 13 May 2010
Címzett: Pest Megyei Közigazgatási Hivatal 1052. Budapest, Városház u. 7. Tárgy: Nyilvános panasztétel a tatárszentgyörgyi képviselőtestület, a Csorba emlékmű felállítása ügyében hozott, március 23-i döntése ellen.
 
Nem állíthatnak szobrot Tatárszentgyörgyön a meggyilkolt apának és fiánakPDF Print E-mail
Wednesday, 12 May 2010
Nem állíthatnak közterületi szobrot a tavaly februárban Tatárszentgyörgyön agyonlőtt 27 éves Csorba Róbertnek és ötéves kisfiának, mert az alkotás a tragédiára emlékeztetné az embereket - döntött a Pest megyei település önkormányzata a közelmúltban, azt javasolva, állítsanak emléket a tragédia helyszínén, a leégett háznál - tudta meg az MTI.
 
Romaellenes akciók miatt aggódik az EPPDF Print E-mail
Wednesday, 12 May 2010
roma holokauszt társadalmi elismertetése az egyik kulcskérdés, hogy az Európai Unió megfelelően kezdjen foglalkozni e kisebbség helyzetével, múltjának kutatásával - hangzott el kedden az Európai Parlamentben szervezett konferencián, amelyen a részvevők aggodalommal szóltak a romák elleni agresszió növekedéséről, s ezzel összefüggésben a szélsőjobb térnyeréséről.
 
"Az emberek a biztonságérzetük javulását várják, nem a statisztikákét"PDF Print E-mail
Wednesday, 12 May 2010
Magyarország rendet akar - jelentette ki Orbán Viktor nemzeti konzultációjának első, közbiztonsággal foglalkozó rendezvényén Ózdon. A leendő miniszterelnök megerősítette: a kormány hivatalba lépése után két hét alatt igenis javulhat a közbiztonság, "lesz pénz, lesz rendőrőrs, nem nyugszom, amíg nem lesz minden faluban körzeti megbízott".
 
Négy embert vádolnak, de ki dobta a kézigránátot Pécsett?PDF Print E-mail
Wednesday, 12 May 2010
Akár életfogytiglan tartó szabadságvesztés is adható azért a kettős gyilkosságért, amit 2008. november 18-án kézigránáttal követtek el Pécs meszesi városrészében. A bűncselekménynek négy vádlottja van, ám hogy ki dobta be a családi házba a gránátot, azt a nyomozás nem tudta megállapítani.
 
Cigány népismereti vetélkedő KörösszakállbanPDF Print E-mail
Tuesday, 11 May 2010
- A Bihar Nemzetiségi Általános Iskola öt tanulója került be az Oktatási és Fejlesztési Intézet által szerevezett országos iskolai tanulmányi versenyre - írja Vmirjáncki József, tudósítónk
 
Bocsánatot kért a cigány szakácsot elhajtó főiskolaPDF Print E-mail
Tuesday, 11 May 2010
Ápolatlan megjelenésre hivatkozva nem vett fel szakácsnak egy főiskola egy roma jelentkezőt, holott korábban a konyhafőnök szakmai tudása és tapasztalata alapján megfelelőnek találta az állásra. A visszautasított jelentkező az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és az eljárás végére sikerült egyezségre jutnia a főiskolával. Az intézmény bocsánatot kért és felajánlotta neki a korábban megpályázott állást.
 
IskolapéldaPDF Print E-mail
Monday, 10 May 2010
„A kisfiam, Barkai Botond a Miskolc, Fazekas utcai általános iskola 5. a osztályos tanulója. 2010. április 16. napján 15.15 órakor a gyermekem napközis tanára telefonon értesített, hogy menjek be az iskolába, és vigyem el a gyermekemet az orvoshoz, mert az iskolában bántalmazták... a bántalmazás során elájult... Az orvos elmondása szerint Botondnak agyrázkódása van, a jobb füle vérzett, arcának bal oldala belilult, bedagadt, véraláfutásos volt.”
 
Pucér nők és a kincskeresésPDF Print E-mail
Monday, 10 May 2010
A tehetséges, illetve a hátrányos helyzetű gyerekek egyaránt a társadalom peremére szorulnak. A kettő együtt pedig különösen rossz kombináció.
 
Anyák tanulnak gyerekük iskolájábanPDF Print E-mail
Monday, 10 May 2010
Milyen problémákat okoz az, ha a népesség kisebbik része egészen más kulturális normák szerint viselkedik, mint a vele együtt élő többség? Hogyan birkóznak meg az iskolák azzal a helyzettel, hogy migrációs hátterű tanulóik egy része nem vagy csak tökéletlenül beszéli az iskola oktatási nyelvét, vagy azzal, hogy a kisebbségekhez tartozó gyerekek a családjuktól nem kapnak sem motivációt, sem segítséget a tanuláshoz?
 
Hol a boldogság mostanában?PDF Print E-mail
Monday, 10 May 2010
- Nincs boldogságom, hogy nincs egészségem - mondja a 82 éves Hartmann Antal, aki a Baranya megyei Túrony községben a legidősebb férfi. - Mert a boldogsághoz három dolog kell: egészség, munka, család.
 
Gyűlölet és demokrácia - Orbán most is hallgatni fog?PDF Print E-mail
Friday, 07 May 2010
A Fidesz az általa megszerzett hatalmas többséggel, a politikáját elgáncsolni képes ellenzék hiányában - vagy megújítja Magyarország gazdaságát, vagy nem. Az idő majd eldönti, mivel ehhez hasonló helyzetre még nem volt példa.
 
Eltűnt osztálypénz: roma gyerekeket vegzáltak a rendőrök?PDF Print E-mail
Friday, 07 May 2010
Eltűnt az osztálypénz, a kihívott rendőrök az érintettek szerint kizárólag a zömmel 13-14 éves, roma gyerekeket faggatták ki az ecsédi általános iskolában. Mindezt a szülők jelenléte és engedélye nélkül - írja a Roma Sajtóközpont.
 
Pályázat roma fiatalok számáraPDF Print E-mail
Friday, 07 May 2010
Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán, jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére
 
76 oldalon javasol az új kormánynak az OCÖPDF Print E-mail
Thursday, 06 May 2010
Szakmai egyeztetésre hívja az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a roma érdekképviseletben szerepet játszó roma civil szervezetek vezetőit és tagjait, hogy megvitassák, majd társadalmi vitára bocsássák a következő kormány asztalára szánt programjavaslatukat.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2010. MárciusPDF Print E-mail
Wednesday, 05 May 2010
Az elõítélet az iskolában kezdõdik Újabb hat településen kezdõdhet meg a roma gyerekek integrált oktatása Vakvágányok Roma oktatási ügyek Közép- és Kelet-Európában E segregacija na-j lsahi ale inke ashel buhleardi Europake Forumo E Romengo thaj e Phirutnengo
 
Amerika segít a három H-soknakPDF Print E-mail
Wednesday, 05 May 2010
A diplomás roma lány már a telefonban sem hallgatja el származását, és politikai pályáról ábrándozik Magyarországra találták ki, de a régióban is elterjedhet a halmozottan hátrányos környezetből származókat segítő amerikai program.
 
Munkát teremt a LEADERPDF Print E-mail
Wednesday, 05 May 2010
Nemcsak munkahelyeket teremtenek, hanem a megrendelésekkel is élénkítik a helyi gazdaságot a LEADER-beruházások.
 
Cigány majális magyar és roma kultúrávalPDF Print E-mail
Wednesday, 05 May 2010
Mezőlak - Jó hangulatban szórakoztak együtt a romák és nem romák a vasárnapi cigány kulturális majálison. A fellépőknél sem számított, hogy ki milyen származású, egyformán tapsoltak a magyar folklórt bemutató csoportoknak és a cigány hagyományokat előadóknak.
 
Megrendezik a kisebbségi önkormányzatok bálját ZalaegerszegenPDF Print E-mail
Wednesday, 05 May 2010
Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a cigány, horvát és német kisebbségi önkormányzatok bálját Zalaegerszegen pénteken - jelentette be Vajda László, a Zala Megyei Közgyűlés kisebbségi és nemzetiségi bizottságának elnöke keddi sajtótájékoztatóján.
 
Irigyeljük a cigányokatPDF Print E-mail
Sunday, 02 May 2010
Az előítéletesség teljesen természetes, és a kisebbségben is éppúgy megvan, mint a többségben. Az amerikai feketék szerint már a busz ablakai is rasszizmusról árulkodnak, míg a magyarok tudat alatt irigylik a romákat - az Ütközések című film és a szociálpszichológus magyarázata az fn.hu-n.
 
Munka nélkül, a rendszerváltás ótaPDF Print E-mail
Sunday, 02 May 2010
FMH - Megyei összevetésben is húzós a munkanélküliségi mutató, már Sárbogárdon is, a kistérségben pedig egyértelműen. Minden döntéshozó tudja ezt. Miként a számokat is. Ám úgy tűnik, mindenki vár valamire.
 
Croatica kiadó: tankönyvek hazai kisebbségeknekPDF Print E-mail
Sunday, 02 May 2010
Popzenét, hetilapot, tankönyveket, szépirodalmi műveket is megjelentet a Croatica kiadó, amely nemcsak horvát nyelvű tartalmakkal foglalkozik, de a többi magyarországi kisebbség - bolgár, görög, szlovén, német - iskolai tankönyveinek megjelentetésével is.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk