Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Fővárosi Közgyűlés - Kathy-Horváth Lajos a FROKK igazgatójaPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
Intézményvezetői kinevezésekről döntött csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
 
Orbán: Se rangkórság, se kormányzati dáridóPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
Orbán Viktor, ígéretéhez híven, megkezdte kormánytagjainak bemutatását. Első a nem is egyenlők közt Navracsics Tibor lesz, aki miniszterelnök-helyettesi poszton közigazgatási és igazságügyi miniszter lesz. Varga Mihály a miniszterelnökséget vezeti, államtitkári poszton.
 
Szollár: Nem gondoltuk, hogy ennyire nehéz leszPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
A jó szándékhoz kétség sem fér, de nem gondoltuk, hogy ennyire nehéz lesz - magyarázta Szollár Domokos kormányszóvivő, miért halad nehezen a roma diplomások elhelyezkedését segítő program. Ugyanakkor szerinte nem lehet garantálni, hogy a programban valóban csak cigányok vegyenek részt.
 
Kolompár: el kell temetni a cigányság húszéves nyomorátPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
Az elmúlt 20 év politikáját "eltemető" szakmai programjavaslattal segítené a következő kormány munkáját az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a cigányság helyzetének javítása érdekében.
 
Nemzetközi díjat nyert az fn.hu újságírójaPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
Második díjat nyert Balla István kollégánk a Mit látnak Budapestből a cigány gyerekek? című cikkével az Európai Unió újságíróinak szóló pályázatán.
 
Élelmiszersegély AngyalföldönPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
Élelmiszersegélyt kapnak a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a hátrányos helyzetű gyerekek a XIII. kerületi önkormányzattól. Május 15-éig kell jelentkezniük, a rászorulók várhatóan június elején vehetik át a csomagot.
 
C-Café és Járóka Klub hétvégi zenei kínálataPDF Print E-mail
Friday, 30 April 2010
Cím: C- Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. Tel: (36-1) 630-73-23
 
Hoppon maradt roma diplomásokPDF Print E-mail
Thursday, 29 April 2010
Sok sebből vérzik az a kormányzati program, amely kétszáz roma diplomásnak ígért állást a közigazgatásban. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman szerint a szándék helyes, a megvalósítás silány.
 
Kurt Lewin Alapítvány: nem biztosított a Roma Integráció Évtizede Program eredményességePDF Print E-mail
Wednesday, 28 April 2010
Nem biztosított a Roma Integráció Évtizede Program (RIÉP) hatékonysága és eredményessége Magyarországon a megfelelő társadalmi és politikai háttér valamint az átlátható támogatási rendszer hiányában - olvasható a Kurt Lewin Alapítvány által készített tanulmány összefoglalójában.
 
Roma integráció - sokat segíthet az oktatásPDF Print E-mail
Wednesday, 28 April 2010
Az oktatás egyik legfontosabb szerepe, hogy pontos, precíz tájékoztatást adjon és ezzel is segítsen lebontani az előítéleteket - hangzott el az „Együttélés a jelenben és jövőben - A roma integráció kérdései az oktatásban" című keddi konferencián. A rendezvény célja volt többek között, hogy olyan programokat, kezdeményezéseket is bemutassanak, amelyek már eredményesen működnek.
 
Új kormányában is újít OrbánPDF Print E-mail
Wednesday, 28 April 2010
Nyolc miniszter, harminc államtitkár, két miniszterelnök-helyettes, sok egybevont, korábban külön minisztérium felügyelete alá tartozó szakterület - a sajtóban az elmúlt hetekben megjelent, a Fidesz által meg nem erősített, de nem is cáfolt információk szerint így épül majd fel a második Orbán-kormány. Miniszter lehet Pintér Sándor, Matolcsy György, Navracsics Tibor, államtitkárság felelhet az igazságügyért, a cigányügyért, az infokommunikációért. Orbán megint újít, de ezt már megszokhattuk első kormányának felállításakor.
 
A diákokból süt az előítéletPDF Print E-mail
Wednesday, 28 April 2010
okozottan előítéletesek a középiskolások és a felsőoktatásban tanuló hallgatók a teljes lakosság átlagához képest, állapítják meg a hazai értékszociológiai kutatások. Ennek egyik fő oka a tájékozatlanság és a valós ismeretek hiánya. A tudatlanság csökkentése és a téves beidegződések feloldása érdekében a tanárképzésben és az oktatási rendszerben is szemléletváltásra lenne szükség - hangsúlyozták a szakértők a Budapesti Gazdasági Főiskola roma oktatási konferenciájának sajtóbeszélgetésén.
 
Az OCÖ szakmai javaslatokkal sietne a Fidesz segítségérePDF Print E-mail
Wednesday, 28 April 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) az új kormány megalakulását követően a cigányság és a társadalom alsó harmadában élők élethelyzetét javító programot kíván letenni az új kormány asztalára - közölte a roma érdekképviseleti szervezet vezetője kedden.
 
Lehet más a cigánypolitika?PDF Print E-mail
Wednesday, 28 April 2010
Osztolykán Ágnes, akinek az LMP képviselőjelölt-listáján befutó helye van, a miskolci egyetem politológia szakán végzett, menedzselte a magyar Soros Alapítvány roma programját, részt vett A roma integráció évtizede című program kidolgozásában, majd a hasonló nevű alapítvány munkatársaként dolgozott.
 
A lakosság nagy része roma, de nincs ok a félelemrePDF Print E-mail
Tuesday, 27 April 2010
Nincs munka, a lakosság nagy része roma, sok a hátrányos helyzetű, a bűncselekmény mégsem több, mint máshol. A dombóvári rendőrkapitány is részt vett a gyulaji testületi ülésen.
 
Edelényi csata Orbánnal, szidalmakkal, sértődött jobbikossalPDF Print E-mail
Tuesday, 27 April 2010
Párharc - ez a szó jellemezte leginkább a Borsod megyei nyolcas számú választókerületben, Edelényben kialakult helyzetet a második fordulóban: a szakértők az első fordulóban a szavazatok 24,14 százalékát megszerző Molnár Oszkár, a függetlenként indult, a Fideszből márciusban kizárt helyi polgármester és a két héttel ezelőtt, 36,54 százalékos szavazati aránnyal az első helyen végzett Daher Pierre, a Fidesz hivatalos jelöltje, az edelényi kórház igazgatója között vártak szoros csatát.
 
Négy cigány képviselő lesz az új parlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 27 April 2010
A korábbi három helyett négy roma képviselő lesz a hamarosan felálló új Országggyűlésben. Hárman közülük fideszes színekben szereztek mandátumot, egyikük pedig az LMP képviselője lesz. Az MSZP soraiban nem lesz cigány képviselő, Teleki László, korábbi kormánymegbízott nem szerzett mandátumot.
 
"SZEMÜNK ELŐTT SZÜLETETT MEG A CIGÁNY FESTÉSZET"PDF Print E-mail
Monday, 26 April 2010
A cigány festészet megteremtői, hetvennégy cigány festő hív téged a Cigány Ház munkatársaival együtt egy meghitt látogatásra a cigány festészet világába. Közel negyedszázadon keresztül gyűjtöttük az alkotók műveit, szerveztünk nyári alkotótáborokat és segítettünk, ha arra volt szükség. Úgy érzem, többnyire lehetett ránk számítani.
 
Mesterházy lesz az MSZP elnöke?PDF Print E-mail
Monday, 26 April 2010
Mesterházy Attila, ha felkérést kap rá, "nagyon komolyan" elgondolkodik azon, hogy elvállalja az MSZP elnöki posztját. A szocialista listavezető a TV2 Mokka című műsorában hétfő reggel azt mondta: most az a legfontosabb, hogy értékeljék a kialakult helyzetet, az elmúlt húsz, nyolc és négy év eseményeit.
 
Behúzta a fidesz - Orbán szabad kezet kapottPDF Print E-mail
Monday, 26 April 2010
Eldőlt minden mandátum sorsa: a Fidesz-KDNP fölényesen, kétharmados többséget szerezve nyerte meg a 2010-es választásokat. Az MSZP a második fordulóban csupán két helyet szerzett.
 
Natasa meg a többiek - fél éve előzetesbenPDF Print E-mail
Friday, 23 April 2010
Országos botrányt váltott ki tavaly januárban, amikor Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az utóbbi két hónapban történt bűncselekmények valamennyi elkövetője cigány származású volt.
 
Szegény cigány nő és szegény nem cigány nőPDF Print E-mail
Friday, 23 April 2010
Mélyszegénységben felértékelődik a nő szerepe, mert rendszeres jövedelmet hoz a családnak, és a hivatalos statisztikákhoz képest sokkal több szegény dolgozik, főként feketén vagy alkalmi munkában.
 
Kutyáknak szívesebben adunk, mint cigány gyerekeknekPDF Print E-mail
Friday, 23 April 2010
Inkább adakoznak honfitársaink állatmenhelyek vagy külföldi gyermekek javára, mintsem az itthon rászoruló, éhezőkére - írja a Népszabadság. Az egyik alapítvány vezetője arról számolt be: gyakran azzal utasítják el őket, hogy minek adjanak pénzt hatgyermekes cigány asszonyoknak
 
Romaösztöndíj a cigánybűnözésről beszélő Jobbik-vezető családjábanPDF Print E-mail
Friday, 23 April 2010
Idézhetetlenül trágár, kirekesztő és fenyegető kijelentéseket tett a cigányságra és cikkírónkra Sajben András, a Jobbik eleki városi elnöke azok után, hogy azzal szembesítettük: lánya nemrégiben kizárólag roma fiataloknak szóló ösztöndíj-pályázatot nyert, holott a felmenői között nincsenek cigányok.
 
"A tisztességes cigánytársadalmat is képviselném"PDF Print E-mail
Friday, 23 April 2010
A Jobbik jelöltje hivatalosan is visszalépett Edelényben az ex-Fideszes független képviselőjelöltként induló Molnár Oszkár polgármester javára, aki így akár nyerhet is. Molnár Oszkárt és a Jobbikot kérdeztük.
 
A Jobbik visszalép Molnár Oszkár javáraPDF Print E-mail
Thursday, 22 April 2010
A Jobbik edelényi egyéni képviselőjelöltje visszalép az országgyűlési választásokon függetlenként induló Molnár Oszkár polgármester javára.
 
Roma politikusok Parlamenten kívül és belülPDF Print E-mail
Thursday, 22 April 2010
A választás első fordulójában öt roma mérette meg magát egyéniben: Horváth Aladár függetlenként, Bordás Géza, Dancs Mihály, Kolompár Orbán és Kőszegi Zsolt pártszínekben indultak. Összesen 1744 szavazatot kaptak a képviselőjelöltek, egyikük sem jutott be az Országgyűlésbe. Horváth Aladár korábban be is jelentette: visszavonul az országos politikától.
 
Családi pótlék csak iskoláértPDF Print E-mail
Thursday, 22 April 2010
A Fidesz a gyerek iskolába járásához akarja kötni a családi pótlék kifizetését. Derdák Tibor szociológus szerint ez hatékony eszköz lehet az iskolai hiányzások visszaszorítására, de a túlkoros gyerekek esetében már nem működik. Kérdés, hogy az intézkedés összeér-e közoktatási folyamatokkal. Ha a buktatás tilalmát - mint ahogy az várható - megszüntetik, az automatikusan megnöveli a túlkoros gyerekek számát.
 
5 millió magyar zuhanna mélyszegénységbe szociális juttatások nélkülPDF Print E-mail
Thursday, 22 April 2010
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb kiadványában az áll, hogy a magyar lakosság fele (egészen pontosan 49%-a) szegény státuszba zuhanna, ha nem lennének szociális juttatások.
 
Szanyi Tibor: Egyharmad nélkül az ellenzéki képviselők csak papírfigurák szerepét játszhatják.PDF Print E-mail
Wednesday, 21 April 2010
A C-PRESS Hírügynökség munkatársa a második forduló előtt riportot készített Szanyi Tiborral, az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltjével.
 
A cigányok röghöz kötésénél még az ingázás is jobbPDF Print E-mail
Wednesday, 21 April 2010
Illúzió, hogy a föld és a falu segít majd a cigányokon. A depressziós kistérségekben rekedt tartós munkanélküliek tömegei számára nem terem helyben megoldás, csak gettó.
 
A munkanélküliség és a cigányság kérdése a lelégetőbb probléma EdelénybenPDF Print E-mail
Tuesday, 20 April 2010
Az országgyűlési választások második fordulójához közeledve Molnár Oszkár Edelény korábbi Fideszes képviselője, elmondta: az ellene folyó elképesztő méretű lejárató kampány hatását még nem lehet lemérni.
 
Kolompár pere júniusban folytatódikPDF Print E-mail
Tuesday, 20 April 2010
Június 17-én folytatódik a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai ellen, az elmúlt év novemberében indított büntetőper a Kecskeméti Városi Bíróságon - közölte Sárközy Szabolcs bíró, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel kedden.
 
Plüssállatok a román, magyar és cigány kisgyerekeknekPDF Print E-mail
Monday, 19 April 2010
Remek felkészülési lehetőséget nyújtott a magyar válogatottnak a hétvégi Pannon Hoki Gála, ahol a norvégok elleni 2:1-es szép győzelem mellett rengeteg macinak is örülhettek a nézők. A 4451 db plüssállatot és még sok más játékot a magyar jégkorong-válogatott játékosai a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek, valamint Böjte Csaba Alapítványának és a Balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon kis lakóinak adták át.
 
Egy roma fiú aktuális bukásaPDF Print E-mail
Monday, 19 April 2010
A Cigánykerék, Szakcsi Lakatos Béla első musicalje nem mindennapi mű. És sajnos aktualitásából mit sem vesztett. Bemutató Egerben.
 
Társai újra látják nevetni a kislétai gyilkosság túlélőjétPDF Print E-mail
Sunday, 18 April 2010
Amikor Tímea megpillant minket a házuk előtti járdán, szó nélkül berohan az ajtón, és ki se jön addig, amíg ott vagyunk. Fél az idegenektől, és nehezen áll szóba olyanokkal, akiket nem ismer. Meg lehet érteni: a most 14 éves lányra és anyjára, a 45 éves Balogh Máriára tavaly augusztusban álmukban lőttek rá a romák elleni sorozatgyilkossággal gyanúsított, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfiak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán.
 
Megemlékezés TiszalökönPDF Print E-mail
Sunday, 18 April 2010
A Tiszalöki Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete 2010. április 22.-én du. 14 órától Tartja megemlékezését
 
Erősítsd a toleranciád! Gyermekkorban még nincs cigánykérdésPDF Print E-mail
Sunday, 18 April 2010
Lezárult a toleranciaerősítő program a Barcsi kistérségben. A szervezők a folytatást tervezik, tovább erősítenék az együttműködést, a szolidaritást.
 
Máj sukár juma - egy szebb világ vár a diákokraPDF Print E-mail
Sunday, 18 April 2010
Fejlődést tapasztal a kisvejkei Máj sukár juma (Egy szebb világ) nevű tanodába járó diákok legtöbbjénél Jákovics Vilmos. A gyerekek többségének a szövegértéssel vannak problémái.
 
Megyesi Gusztáv: IndexenPDF Print E-mail
Sunday, 18 April 2010
Megjelent egy interjú az Index nevű hírportálon Balog Zoltán fideszes képviselővel a párt cigánypolitikájáról. A hír jelentőségét nem a tartalma adja, noha elemzők nyilván egész tanulmánykötetet tudnának összehozni a következtetésekről, hanem az a tény, hogy a Fidesz szóvivője és a képviselő az interjú mellőzését kérte, mondván, „a megjelentetése pillanatnyilag nem aktuális".
 
Táptalaj a szélsőjobbnakPDF Print E-mail
Friday, 16 April 2010
A Jobbikot a radikális romaellenessége emelte fel, és lassan ott tartunk, hogy a romáknak már nincs is hova beilleszkedniük - véli Tamás Pál. Hegedűs Zsuzsa szerint viszont Magyarországon nincsenek etnikai ellentétek, a feszültségeket gerjesztő szocialisták leköszönése után először a nyomort kell kezelni, s utána a romaprobléma is könnyebben megoldódik.
 
Hatalmas bulik a cigánytelepen, tombola: ezért kapott ki Molnár Oszkár?PDF Print E-mail
Friday, 16 April 2010
Molnár Oszkár, korábbi Fidesz jelölt, az országgyűlési választások első fordulójában független jelöltként a második helyet szerezte meg, amögött a Pierre Daher mögött, akit a pártvezetés utódjául szemelt ki. A korábban szoros barátságot ápoló politikusok (Molnár Oszkár még gyermeke keresztapjának is kiszemelte a libanoni orvost) mára már köszönőviszonyban sincsenek.
 
Megverték az OCÖ egyik elnökhelyettesétPDF Print E-mail
Friday, 16 April 2010
Beverték csütörtökön az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyik elnökhelyettese eleki kocsmájának ablakait, majd a helyszínre siető roma politikusra is rátámadtak és bántalmazták.
 
Roma fiatalok a KülügyminisztériumbanPDF Print E-mail
Friday, 16 April 2010
A program elindulása óta eddig 200 felső végzettségű roma fiatal tette le sikeresen a köztisztviselői versenyvizsgát – olvasható a külügyminisztériumi dolgozók szakaszervezetének lapjában.
 
Napi ügymenet - találkozó a kisebbségi önkormányzatok vezetőivelPDF Print E-mail
Thursday, 15 April 2010
Az elmúlt héten a mindennapokat érintő közös feladatokról tartott munkamegbeszélést a cigány kisebbségi önkormányzatok elnökeivel a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője.
 
Ajánlószelvényeket vásárolt az LMP-s jelölt?PDF Print E-mail
Wednesday, 14 April 2010
Tagadja a dombóvári LMP-s jelölt, hogy milliókért vette volna ajánlószelvényeit az Országos Cigány Önkormányzat helyi szervezetének vezetőjétől.
 
Molnár Oszkár nem lép vissza sem a Fidesz, sem a Jobbik javáraPDF Print E-mail
Wednesday, 14 April 2010
Edelény cigányokat gyalázó, egykoron fideszes polgármestere, immáron független országgyűlési képviselőjelöltként nem lép vissza Daher Pierre, a Fidesz jelöltje javára.
 
Horváth Aladár: nagyon csúnya idők jönnekPDF Print E-mail
Wednesday, 14 April 2010
A szalonnai és a szendrői cigányok és cigányvezetők kérték meg Horváth Aladárt, hogy induljon a választásokon. Az indok egyszerű volt: a térségben élők „nem akarnak a rasszistákra szavazni". Mint azt Horváth Aladár a sosinet.hu-nak adott interjújában elmondja: ez egy kísérletnek indult, hogy kiderüljön, körülbelül mekkora támogatottságra számíthatnak.
 
Kövér házelnök, Balog Zoltán romaintegrációs államtitkár leszPDF Print E-mail
Wednesday, 14 April 2010
A Fidesznek komoly gondot okoz a Jobbik visszaszorítása, amit Orbán Viktorék két irányból próbálnak meg elérni: egyfelől rendteremtéssel, másrészt pedig a szociális biztonságérzet növelésével. Rendkívül nehéz feladatot kap Balog Zoltán, aki romaintegrációs államtitkár lesz. Egyre bizonyosabbnak tűnik az is, hogy Kövér László a házelnöki poszt várományosa.
 
Több százan virrasztottak Daróczi DávidértPDF Print E-mail
Wednesday, 14 April 2010
Több százan virrasztottak a tragikus körülmények között elhunyt Daróczi Dávidra emlékezve kedd este, a temetés előtt egy nappal Budapesten, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Dohány utcai székházában.
 
Cigánybotrány az LMP-nél - fegyelmi indul a csaló ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 13 April 2010
A Lehet Más a Politika (LMP) fegyelmi eljárást indított Faith Balázzsal, a párt egyéni képviselőjelöltjével szemben, aki a vádak szerint annak ellenére nyert egy roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy valójában nem roma. A párt arra kérte az Országos Választási Bizottságot, hogy a Faith Balázsra leadott töredékszavazatokat ne vegyék figyelembe az LMP-nek járó parlamenti mandátumok megállapítása során.
 
A cigányok lakta településen is megelőzte a Jobbik az MSZP-tPDF Print E-mail
Tuesday, 13 April 2010
Az országgyűlési választásokon a területi listára leadott szavazatok alapján megyénkben a Fidesz-KDNP három, a Jobbik kettő, míg az MSZP egy mandátumhoz jutott. Ez érdekes helyzetet teremthet a második fordulót követően.
 
Választás 2010: mit gondolnak a roma politikusok?PDF Print E-mail
Tuesday, 13 April 2010
A már biztosan a Parlamentbe jutott roma képviselők közül a fideszes Farkas Flórián szerint a cigányoknak nem kell félniük a radikálisok előretörésétől, az újonnan képviselővé váló, LMP-s Osztolykán Ágnes szerint viszont félelmetes, hogy a Jobbik szerephez jut az Országgyűlésben.
 
Mi az oka, hogy itt tartunk a cigánykérdésben?PDF Print E-mail
Tuesday, 13 April 2010
Magyarországra is megérkezett a dokumentumfilmes fordulat. Egyre több fiatal talál rá új formákra, más megközelítési módokra - fejezi ki örömét Almási Tamás.
 
"Van fény a kövekben..." - Üzenet Liptai ClaudiánakPDF Print E-mail
Monday, 12 April 2010
Őszinte fájdalommal emlékezünk az értelmetlen halállal közülünk eltávozó Daróczi Dávidra. Talán soha nem fogjuk megtudni miért ment el, de rövid élete küldetés volt. Bizonyítani önmagának és másoknak is. Kevés ember juthat el oda, ahol ő megfordult. Nem csak a cigányság soraiból, de a többségi társadalomból egyaránt.
 
Cigányok a választáson: a többiek sorsa erősen kétséges...PDF Print E-mail
Monday, 12 April 2010
A választások első fordulója szerint úgy tűnik: a parlamentben nem marad roma képviselő a baloldalon. A Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) és a Roma Polgárjogi Mozgalom függetlenként illetve a Magyar Szociáldemokrata Párt (MSZDP) színeiben elindult aktivistái „ megrázó” vereséget szenvedtek. Meglepetésként viszont bejut a parlamentbe „ vadonatújként” Osztolykán Ágnes, aki a Lehet Más a Politika színeiben indult. Mellette már biztos a parlamentben ülhet a Fidesz-KDNP színeiben újra Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke is.
 
Ideiglenesen Herényi Károly veszi át az MDF vezetésétPDF Print E-mail
Monday, 12 April 2010
Herényi Károly vezeti az MDF-et elnökhelyettesként addig, amíg a lemondott Dávid Ibolya helyett nem választanak új elnököt a parlamentből az idei országgyűlési választás során kiszorult párt élére.
 
Magyarország választott: Végeredmények - ÖsszefoglalóPDF Print E-mail
Monday, 12 April 2010
A botrányos első választási fordulót óriási fölénnyel a Fidesz nyerte. A listán 52,76 százalékot kapott, egyéniben pedig 119 helyen már mandátumot nyert, így összesen már 206 hellyel rendelkezik. A második helyen az MSZP végzett 19,31 százalékkal, ami 28 helyet, a Jobbik 16,69 százaléka pedig 26 mandátumot jelent. A negyedik parlamentbe jutó párt az LMP lett, 7.43 százalékkal, vagyis egyelőre 5 helyet kap a parlamentben.
 
"Isten őrizz az MSZP-től!" - Gáspár Győző a romákhoz szólPDF Print E-mail
Friday, 09 April 2010
Idősebb Gáspár Győző szerint az egész hazai cigány társadalom készül már a vasárnapi országgyűlési választásokra, mert a romák megunták a kormány politikáját.
 
Daróczit holtában is cigányozzákPDF Print E-mail
Friday, 09 April 2010
"Öngyilkos lett Daróczi Dávid volt kormányszóvivő. Andrássy úti otthonában rokonai találtak rá a holttestére. 38 éves volt" - közölték a híportálok szombat hajnalban.
 
Kire szavaznak a cigányok?PDF Print E-mail
Friday, 09 April 2010
A kutatások szerint a romák szavazási hajlandósága jóval alacsonyabb, mint a társadalom átlaga, aki mégis az urnákhoz járul, nagyrészt a Fideszre fog szavazni. Döntésük azonban nem értékalapú, hanem egzisztenciális okai vannak. Van azonban szakértő, aki azt se zárja ki: lesz egy csoport, aki a Jobbiktól úgy vár védelmet, hogy jelöltjére adja voksát.
 
Miért nem toleráljuk a romákat?PDF Print E-mail
Friday, 09 April 2010
A romák elleni támadássorozattal az ilyen típusú erőszak kezd banálissá válni Magyarországon - írta csütörtöki számában a La Croix című francia napilap. A katolikus újság a romák világnapján címlapján foglalkozott az "európai kisebbséggel", s külön írásban számolt be a cigányok elleni magyarországi intoleranciáról.
 
A GDP-t is növelné a romák integrációja - Járóka Lívia sajtóközleményePDF Print E-mail
Thursday, 08 April 2010
Córdoba ad otthont az Európai Bizottság és a spanyol soros elnökség által közösen szervezett Második Európai Roma Csúcstalálkozónak. A kétnapos eseményen elhangzott beszédében Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) egy olyan kötelező erejű uniós stratégia kialakítását sürgette, amely az európai romákat elsősorban nem etnikai kisebbségként, hanem gazdasági célcsoportként azonosítja.
 
László: összefogással kell visszaszorítani a radikalizmustPDF Print E-mail
Thursday, 08 April 2010
Teleki László szerint minden demokratának, romáknak és nem romáknak közös összefogással kell kiszorítaniuk a radikalizmust, a szélsőjobboldalt az országból és Európából; a  roma ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott erről a cigányság világnapja alkalmából, csütörtökön nyilatkozott  az MTI-nek.
 
Van-e Fidesz-recept a cigány válságra?PDF Print E-mail
Thursday, 08 April 2010
Végletekig hiszterizált közhangulatban kell majd a kormányzásra készülő Fidesznek szembenéznie a magyarországi cigányok körül kialakult válsághelyzettel. A megoldást nehezíti majd az is, hogy sem maga a polgári párt, sem a jobboldali média nem a kedélyek lenyugtatásával tűnt ki eddig.
 
Ma van a romák világnapjaPDF Print E-mail
Thursday, 08 April 2010
Konferenciával, fotókiállítással, versmondással, zenével és filmvetítéssel ünneplik ma a romák világnapját Budapesten. A cigányok világnapja alkalmából a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Barankovics István Alapítvány és a Barankovics Roma Egyesület közös szervezésében konferenciát tartanak a cigányság jövőjéről és helyzetéről.
 
LMP: Magyarországon nem cigánykérdés vanPDF Print E-mail
Thursday, 08 April 2010
A párt szerint szegénységkérdés van, "a szegénység és nem a szegények ellen kell küzdeni".
 
A Jobbik csak elhatárolódott a Daróczi-gyalázástólPDF Print E-mail
Wednesday, 07 April 2010
A radikális portál a hétvégén azt írta, az összes cigány példát vehetne Darócziról. A Jobbik szóvivője elsőre nem, csak a Stop.hu portál cikkének megjelenése után határolódott el az általa "jó és hiánypótló" portálnak nevezett kuruc.info botrányos hangvételű Daróczi-cikkétől.
 
Jövő pénteken temetik Daróczi DávidotPDF Print E-mail
Wednesday, 07 April 2010
Április 16-án, péntek délután két órakor temetik el Daróczi Dávidot a csepeli temetőben – mondta a Blikknek Choli Daróczi József, Daróczi Dávid édesapja. Hozzátette: a végső búcsú nyilvános lesz, várnak minden barátot, hiszen „Dávidot mindenki szerette”.
 
Nem volt képzés a roma üdülőben - Magyar NemzetPDF Print E-mail
Wednesday, 07 April 2010
Soha nem folyt képzés az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülõjében, amelyet roma szakképzési központként illetve felnõttképzési szakkollégiumként adták át - írja a Magyar Nemzet.
 
40 cigányvajda érkezik VeszprémbePDF Print E-mail
Wednesday, 07 April 2010
Több mint 40 cigányvajda rója le kegyeletét csütörtökön Marian Cozma szobránál Veszprémben - jelentette be kedden az országos fővajda.
 
Találgatás Daróczi halálárólPDF Print E-mail
Tuesday, 06 April 2010
Szombat reggel bombaként robbant a hír, hogy a Gyurcsány-kormány volt szóvivője öngyilkos lett Batiz András Andrássy úti lakásában. Az újságok szerint Daróczi Dávid öngyilkos lett, ám a Tabu Tv stábja a férfi tegnap esti búcsúztatóján újabb találgatásokról értesült. Az internetes sztártévé riporterének ugyanis több gyászoló, köztük egy híresség is kifejezte az irányú aggodalmát, hogy a mindenki által szeretett politikus talán mégsem saját kezűleg vetett véget az életének.
 
Edelény, forró körzetPDF Print E-mail
Tuesday, 06 April 2010
A függetlenként induló „gumikalapácsos" Molnár Oszkár szeretne visszakerülni a Fideszbe. A választáson épp úgy számít a romákra, mint Horváth Aladár vagy - kapaszkodjanak meg - a jobbikos Miklós Árpád. A libanoni születésű fideszes kórházigazgató, Daher Pierre ugyanakkor biztosra veszi, hogy a cigányok többsége rá fog szavazni. A szocialista Gúr Nándor reménykedhet: az edelényi körzetben annyira összekavarodott minden, hogy akár még ő is befuthat.
 
Sikeres turnét zárt a 100 Tagú Cigányzenekar FranciaországbanPDF Print E-mail
Tuesday, 06 April 2010
A párizsi Théatre des Champs Elysées színpadán aratott sikerét követően a 100 Tagú Cigányzenekar azonnal meghívást kapott 2012 januárban újabb öt fellépésre az egyik legnagyobb presztízsű francia koncertterembe - közölte Beke Farkas Nándor, a zenekar főtitkára.
 
Botrány! A Jobbikhoz közeli lap szerint minden cigány akassza fel magátPDF Print E-mail
Tuesday, 06 April 2010
Nem először számolnak be közéleti személyek haláláról minősíthetetlen stílusban.
 
MunkaTárs program a Fővárosi Cigány ÖnkormányzattólPDF Print E-mail
Tuesday, 06 April 2010
Új módszertani program kínál segítséget a munkaközvetítésben cégeknek és azoknak a tartósan munkanélkülieknek, akik állást keresnek. A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) által alapított "Új híd" Munkaerő-közvetítő Non-profit Kft. rendszerébe eddig mintegy ötszáz álláskereső regisztráltatta magát, több száz ügyfél került be a programba, és harmaduk már el is helyezkedett.
 
Elhunyt Daróczi Dávid volt kormányszóvivőPDF Print E-mail
Saturday, 03 April 2010
Elhunyt Daróczi Dávid volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel - erősítette meg Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a helyszínen az MTI tudósítójának.
 
Az OCÖ szerint nem tűntek el ágyak a balatonlellei táborbólPDF Print E-mail
Friday, 02 April 2010
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint a balatonlellei gyermek- és ifjúsági táborukból mégsem tűnt el az a 35 ágy, amely miatt rendőrségi nyomozás indult; a roma érdekképviselet az MTI-vel csütörtökön azt közölte: a gondnok nem valós leltári adatokat közölt, ezért őt elbocsájtották.
 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!PDF Print E-mail
Friday, 02 April 2010
 Baxtali Patradyi Savore Zhenenge!   
 
Új ellenségképet kreáltak: az "ingyenélő, segélyeket felvevő" cigányságPDF Print E-mail
Thursday, 01 April 2010
Bár a közvélemény-kutatások azt mutatják: országos átlagban a Fidesz támogatottsága a legmagasabb, amelyet szinte fej fej mellett követ a Jobbik és az MSZP, Ózdon a Fidesz riválisává nőtte ki magát a radikális párt - írja a Magyar Nemzet.
 
Cigány származású diákokat támogat a nógrádi rendőrségPDF Print E-mail
Thursday, 01 April 2010
Két cigány származású középiskolás diák nyert ösztöndíjat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság idei pályázatán - mondta a testület szóvivője az MTI-nek szerdán.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk