Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Cigánytábor a SzigetenPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Böngésszetek, hátha kedvencetek is a Szigeten lesz augusztus 11. és 16. között.
 
Orvos előtt a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Egészségnapot tartott a nagyatádi cigányönkormányzat. Több mint százan mentek el a felhívásra.
 
Romaügyek: közmunkaprogramot hirdetnének a listaállító pártokPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Az országos listát állító hat párt többsége a romák számára közmunkaprogramot indítana, amelyet a mezőgazdaságban, vagy az építőiparban hoznának létre. A cigányság problémáit komplex, a szociális és az oktatási rendszert, illetve a munkahelytermést érintő megoldási módokkal kezelnék.
 
Molnár Oszkár visszalépését kéri a képviselelőjelöltségtől egy egyesületPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
A Bhim Rao Egyesület azt szorgalmazza, hogy lépjen vissza országgyűlési képviselőjelöltségétől Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere, aki ellen polgári peres eljárás indult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében az egyesület kedden.
 
Döbbenetes nyomor: viskókban, szegénységben élnek LigetvárosbanPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
A Nagykanizsa ligetvárosi önkormányzati bérlakásokban évtizedek óta nem került sor komoly felújításra, így sokukban áldatlan állapotok uralkodnak. Pár méterrel odébb masszív szegénytelep van kialakulóban.
 
Hagyták szétlopni a vagyontPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Nyaranta tivornyázó, randalírozó fiataloktól volt hangos az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülője. A napokban derült ki, hogy az új gondnok 600 ezer forint értékben észlelt leltárhiányt. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője úgy véli: meg kell szüntetni a bérleti szerződést az Országos Cigány Önkormányzat és az állam között.
 
Nagy lehetőséget kapnak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
A Vöröskereszt, a Rajkó együttes és a helyi önkormányzat együttműködésével, várhatóan szeptemberben zenetagozattal bővül a nagykónyi általános iskola. A cél, hogy lehetőséget adjanak a cigány gyerekeknek a tehetségük kibontakoztatásra.
 
Roma vezetők vád alattPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Sikkasztással vádolják az idő előtt megszűnt Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat két, Kolompár Orbán szervezetéhez tartozó vezetőjét. A bűncselekményt most tárgyalta először az Egri Városi Bíróság - értesült a Magyar Nemzet.
 
Pornóval a romák ellen? Lebukott a szexmunkás gárdistaPDF Print E-mail
Tuesday, 30 March 2010
Müller Nikolett boldog, hogy a Magyar Gárda tagja lehet. Eddig 150 pornófilmben szerepelt.
 
Képzés szükségtelen szakmákraPDF Print E-mail
Tuesday, 30 March 2010
„A láncfűrészes papírral nehéz elhelyezkedni, mert harminc kilométeres körzetben nincs erdő" A hat-nyolc osztályt végzett romák szakmai tanfolyamok elvégzése után sem jutnak munkához. A tanított szakmákra a piacnak gyakran nincs szüksége, ráadásul a tanfolyamok résztvevőit nem készítik fel arra, hogyan kell kitartóan munkát keresni.
 
Kolompár nyáron állhat bíróság eléPDF Print E-mail
Tuesday, 30 March 2010
Legkorábban júniusban állhat ismét a bíróság elé Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke - értesült a Magyar Hírlap.
 
Pártok kerekasztal-beszélgetése a cigányság jövőképérőlPDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Bár a cigányságot érintő legfontosabb kérdésekben egyetértettek, a mélyszegénységből, a kirekesztettségből kivezető útról és közösen elfogadható fellépésről nem tudtak megállapodni azok a felszólalók, akik az országgyűlési választáson induló pártok képviselőiként egy, a témában rendezett pénteki fővárosi kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
 
Szétlopták az OCÖ-üdülőtPDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Nagy értékű berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjéből - tudta meg a Magyar Nemzet.
 
Változás a cigányság reményePDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Farkas Flórián szerint leginkább a cigányságnak érdeke a változás. Egyetértek. Csak nem az a változás, amire ő gondol, ami a jobboldal förgeteges győzelme után várhatóan bekövetkezik.
 
Csak a Fidesz támadásából áll a pártok kampányaPDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Nem hiszek a szocialisták ősi "oszd meg és uralkodj!" stratégiájában, mely minden társadalmi csoportot egymásnak ugraszt: az értelmiségit, a vállalkozót, az alkalmazottat, a munkáltatót, a magyart, a cigányt - fejtette ki a Hír TV-nek Navracsics Tibor, aki a Zala megyei Lentiben tartott lakossági fórumot.
 
Nem érdekelte a pártokat a Jobbik véleménye a cigányokrólPDF Print E-mail
Saturday, 27 March 2010
Bár a cigányságot érintő legfontosabb kérdésekben egyetértettek, a mélyszegénységből, a kirekesztettségből kivezető útról és közösen elfogadható fellépésről nem tudtak megállapodni azok a felszólalók, akik az országgyűlési választáson induló pártok képviselőiként egy, a témában rendezett pénteki fővárosi kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
 
Kolompár visszalépését követelik ózdi roma szervezetekPDF Print E-mail
Saturday, 27 March 2010
Bár felfüggesztették Kolompár Orbán mentelmi jogát, indulhat a képviselőválasztáson. Más kérdés, hogy az ózdi régióban nő az ellenállás az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen, visszalépését követelik.
 
Tisztázatlan roma-rendőr konfliktus GyöngyösoroszibanPDF Print E-mail
Friday, 26 March 2010
Intézkedés közben fegyvert fogtak a rendőrök egy gyöngyösoroszi roma családra és tomfával ütlegelték őket, köztük nőket és kamaszokat - állítják a sértettek. A rendőrök szerint a romák támadtak rájuk, és ezt „kényszerítő eszközök" alkalmazásával hárították el.
 
Felfüggesztette az OVB Kolompár mentelmi jogátPDF Print E-mail
Friday, 26 March 2010
Országgyűlési képviselőként mentelmi jog illette meg Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, aki ellen több büntetőeljárás is folyik. Az Országos Választási Iroda csütörtökön felfüggesztette a mentelmi jogát, mert úgy ítélte meg, az ügyei nem állnak összefüggésben a választással.
 
Ferge: ki csinálta a rendszerváltást?PDF Print E-mail
Friday, 26 March 2010
Nem voltak fölöslegesek az ellenzéki mozgalmak, de nem azok miatt omlott össze a Kádár-rendszer - állítja Ferge Zsuzsa, akit arról is faggattunk, hogy miért gondoljuk a változások vesztesének magunkat. Álszent módon viszonyulunk és félünk a szegénységtől, amelynek tisztes megéléséhez elengedhetetlen a remény. Az Út a munkához program nem jobb az ínségdombépítésnél.
 
A diszkrimináció elleni fellépés önmagában nem elég az integrációhozPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A romákról szóló második európai csúcstalálkozó kapcsán a mai napon az Európai Parlament megszavazta állásfoglalási indítványát. Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő, az EP Európai Roma Stratégiáért felelős előadója hozzászólásában üdvözölte a határozat elfogadását, és ismételten hangsúlyozta egy átfogó Európai Roma Stratégia kialakításának szükségességét.
 
Családtámogatás és szociális juttatások Magyarországon - HÁTTÉRPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A magyar költségvetésnek valamivel több mint a 4 százalékát fordítják családtámogatási ellátásra, csak családi pótlékot több mint 2 millió gyermek után kapnak Magyarországon - derül ki a szakminisztérium adataiból, amelyek szerint más jellegű jövedelemkiegészítő támogatásként mintegy 110 milliárd forintot fizetnek ki évente.
 
"Gyülekeznek a viharfelhők a fejem felett" - fideszes háború EdelénybenPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A Fidesz botrányos kijelentései miatt elcsapott, korábbi nyerőembere és a párt új jelöltje vív kemény kampánycsatát egymás ellen Edelényben. Molnár Oszkár helyi polgármester szerint a Fidesz hadat üzent neki, miután kiderült, hogy függetlenként is elindul, a párt egyik helyi aktivistája szerint azonban Molnár hetekig úgy kampányolt, mintha őt támogatná a párt. A helyi cigányok igazán Orbán Viktornak örülnének, az MSZP csak plakátokkal avatkozik bele a fideszes háborúba.
 
Volt ÁSZ-vezető a JobbikbanPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
Az állami vagyon követhetetlen eltűnését övező érdektelenség vezette a Jobbikhoz Nyikos László volt számvevőszéki alelnököt. Forradalmi erőszakkal a Jobbik nem venne vissza volt állami vagyont, mint ahogy a hazai cégek támogatását is csak a törvényes keretek között tartja elképzelhetőnek a közgazdász, aki minden bizonnyal tagja lesz a következő Országgyűlésnek. Cigányozásról, zsidózásról is szó esett. Interjú Nyikos Lászlóval.
 
Szociális kártya: a miniszter is az ombudsmani álláspont mellettPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A szociális és mukaügyi miniszter szerint is alkotmánysértő a monoki szabályozás és annak országos bevezetését a tárca nem támogatja. Csak törvényben pontosan meghatározott, alkotmányosan indokolható esetben, így különösen a családok, gyermekek létbiztonságának garantálása érdekében kerülhet sor arra, hogy a támogatásokat természetbeni formában nyújtsák – válaszolta Szabó Máté egy hónapja kiadott jelentésére Herczog László.
 
Eldől Kolompár sorsaPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
Ma bírálja el az Országos Választási Bizottság (OVB) Kolompár Orbán ügyét, akinek mentelmi joga felfüggesztését kérte az OVB-től korábban a Kecskeméti Városi Bíróság - értesült lapunk Szigeti Pétertől.
 
Romagyilkosságok: P. Zsoltot rablással és gyilkossággal gyanúsítjákPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyanúsítottként hallgatta ki a tavaly augusztus óta előzetes letartóztatásban lévő P. Zsoltot a tatárszentgyörgyi kettős emberölés, illetve a gyilkosságokhoz használt fegyverek besenyszögi rablásával összefüggésben.
 
A gyerekek negyedének nem dolgoznak a szüleiPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
Az észak-keleti megyékben és a Dunántúl déli részén a legkedvezőtlenebbek az életfeltételek. Főleg ezekben a térségekben alakult ki a gettósodás, itt szinte csak szegények, segélyezettek, cigányok élnek - többek között ez is kiderül a Magyar Szegénységellenes Hálózat legújabb jelentéséből.
 
Sajókaza: továbbra sem járnak iskolába a cigánygyerekekPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
Irdatlan felelőtlenségnek és a gyerek elleni bűncselekménynek tartja Stefán László Sajókaza polgármestere, hogy a településen, többségükben mélyszegénységben élő roma családok nem járatják iskolába gyermekeiket. A hírekbe a köztársasági elnök kegyelme miatt bekerült Bódi családra is újabb eljárás várhat, mert a számukra kedvező, a börtönbüntetést megsemmisítő elnöki kegyelem után sem kezdték el két iskoláskorú gyereküket járatni a suliba.
 
Antiszemitizmus SzentendrénPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
 Durva antiszemitizmus a szentendrei Jobbik-kirakatban. Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést a Jobbik szentendrei elnöke, Filó András ellen a Szentendrei Városi Ügyészségen egy magánszemély. A Népszava keddi számában arról írt, hogy a Jobbik Városház téri választási irodájának kirakatában zsidó közösséget sértő karikatúrák láthatók, szélsőséges, zsidózó szövegek olvashatók. A feljelentő szerint feltehetően a 11. országgyűlési egyéni választókörzet képviselőjelöltjeként induló Filó tette ki őket.
 
Hajmeresztő indoklások bírósági ítéletekbenPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
"Közismert tény, hogy bizonyos kisebbségek tagjai a hatósági eljárás alkalmával az érintett ismerőseiket elkísérik. (...) Ez a jog nem kizárólagosan egyes népcsoportokat, kisebbségeket illet meg, hanem gondolkozásbeli hasonlóság alapján egymással közösséget vállaló emberek is személyes jelenlétükkel erősíthetik bajba jutott társaikat a felmerülő fizikai problémák megoldásánál".
 
Színdarab dolgozza fel a romagyilkosságokatPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
A 30. Budapesti Tavaszi Fesztiválon a társadalmi felelősségvállalás jegyében - Roma vagyok - magyar vagyok címmel cigány származású művészek mutatkoznak be. A zenei, képzőművészeti programok mellett, a közönséget egy színházi ősbemutató is várja.
 
Kolompár Orbán mentelmi jogának annyi?PDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
Kolompár Orbán OCÖ-elnök mentelmi jogának felfüggesztését kérte az OVB-től a Kecskeméti Városi Bíróság - írja a Magyar Hírlap Sárközy Szabolcsra, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivőjére hivatkozva. A napilap szerdai cikkében emlékeztet arra, hogy az MCF Roma Összefogás Párt egyetlen parlamenti jelöltje a Borsod megyei 5. számú választási körzetben indulhat.
 
A cigány nem hitelképes, így marad a putriPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
A 21. században már ne lakjon senki putriban! Az ötvöskónyi cigányönkormányzat elnöke segítséget kér a felszámolásukhoz.
 
Ez az év a szegénységéPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
Az Európai Bizottság 2010-et „A szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének" nyilvánította. A magyar lakosság 12 százaléka él szegénységben, a gyerekek között ez az arány még drámaibb: minden ötödik magyar gyerek szegény.
 
Galambok esete a cigánytelep-felszámolássalPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
Hivalkodó névvel hirdette meg 2005-ben az első Gyurcsány-kormány Galambok és nyolc másik község cigány telepének felszámolási kísérletét. „Modellprogram" lesz, mondta akkoriban Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter és Teleki László romaügyi államtitkár.
 
Molotov-koktél: nyomravezetői díjat ajánlottak fel a siófoki cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel mai ülésén a siófoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat a múlt heti romatámadás ügyében. Mint arról beszámoltunk, csütörtökön hajnalban 4 Molotov-koktélt hajítottak be romák által lakott házak kertjébe.
 
Cigány párt segített Seres Máriának?PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
Szajkó Béla elismerte: adott néhány száz kopogtatócédulát a Civil Mozgalomnak. Seres Mária tagadja, hogy a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt elnöke segítette volna őket.
 
"Jövőbelátók a cigánykérdésről"PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
A Gödör Klub március 26-án péntek 16 órától rendezi meg a ''Jövőbelátók a cigánykérdésről'' című kerekasztal-beszélgetést, amelyre a következők kaptak meghívást: MDF: Dr. Pusztai Erzsébet frakcióvezető-helyettes, a szociális és egészségügyi bizottság tagja, SZDSZ: Hell Nagy István újságíró, V. kerületi ügyvivő, Fidesz: László Zoltán fővárosi képviselő, MSZP: Teleki László romaügyi államtitkár, LMP: Szombati Kristóf, a párt nemzetközi kapcsolatainak és roma programjának felelőse, Moderátor: Báthory Róbert, az MR Krónika tudósítója.
 
Hol vannak az antirasszisták?PDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Március 21-én a rasszizmus elleni küzdelem világnapját ünnepeltük. Soha jobb alkalom, hogy megvizsgáljuk, miért betegeskedik mifelénk az antirasszizmus.
 
"Aki nem a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavaz, az ne találkozzon velünk"PDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Ma Magyarországon nincs még egy olyan társadalmi csoport, melynek nagyobb érdeke lenne a jelenlegi kormány leváltása, mint a cigányok; olyan mély megélhetési válságban van a cigányság, hogy már nemcsak egy ciklust, de még egy évet sem bír ki segítség nélkül - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szombaton Szegeden a Cigányság Világnapja alkalmából szervezett fórumon.
 
Pénzzel segítenék a romák a rendőrök munkájátPDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Együttműködési megállapodást kötött a helyi cigányönkormányzat és a nagyatádi rendőrkapitányság; az iratot Ignácz János elnök és Hegedűs János kapitányságvezető írták alá.
 
Magyar romák emberkereskedők karmaiban - kanadai lap leleplezésePDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
„Azt hittem, hogy Kanadában új életet kezdhetek, ehelyett rabszolgának adtak el" - állítja egy pápai cigányember, akit a gyanú szerint emberkereskedelemre specializálódott bűnbanda csalt ki Magyarországról - írja az Ontario tartományban fekvő Hamilton város helyi lapjának szombati száma. A lap szerint a kicsábítottaknak túlozniuk kellett a magyarországi állapotokról, otthonmaradt családjaikkal zsarolták őket, fizetést nem kaptak, a szociális segélyt helyettük mások vették fel.
 
Itt nincs cigányügy, jól megférnek romák és magyarokPDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
A felsőnyékiek elmondhatják, nincs feszültség romák és nem romák közt. Pedig a lakosság több mint egyötöde - mintegy 240 fő - cigány.
 
Idegenek a kertemben filmnapokPDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
A filmfesztivál 2010. március 25-28. között látható a DocuArt Filmművészeti Központban (IX. ker., Ráday u. 18. - Erkel u. 15). Szép-e az ideneg? Tényleg igaz, hogy minden bevándorló új értéket hoz magával, ami a mi kultúránkat gazdagítja? Valóban „sokszínűen” szép a Világ? Vagy inkább azoknak van igaza, akik azt mondják, minden idegen bűnözésből él, vagy legjobb esetben is a mi kenyerünket eszi?
 
Gárdisták állták útját a hajdúhadházi romáknakPDF Print E-mail
Sunday, 21 March 2010
A betiltott magyar gárda egyenruháját viselő emberek megakadályozták, hogy a helyi romák bejussanak a Jobbik hajdúhadházi választási nagygyűlésére vasárnap - közölte Lakatos Zsolt Bátor, a helyi roma civil szervezet vezetője.
 
Sólyom kegyelmet adott a cigány szülőknekPDF Print E-mail
Saturday, 20 March 2010
A köztársasági elnök kegyelmet adott: nem kell börtönbe mennie egy borsodi faluban élő szülőpárnak gyerekeik iskolai hiányzása miatt.
 
Antiszemita kampányt folytat a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 20 March 2010
Aki számára kérdéses volt, hogy a Jobbik alkalmazza-e a zsidó kártyát a kampányban, annak elakadhatott a szava a párt hetilapjának a címlapján, melyen Gellért püspököt egy menórával a kezében ábrázolták, azzal a megjegyzéssel: „Ébresztő Budapest! Ezt akarjátok?" Mindezt tetézte ifj. Hegedűs Lóránt március 15-ei álkeresztény beszéde. Merre tart a Jobbik?
 
Ismét fehér port küldtek az OCÖ-nekPDF Print E-mail
Saturday, 20 March 2010
Az ÖCO szerint a fehér por és a siófoki, romák lakóházai elleni Molotov-koktélos támadás azt a gyanút erősíti, hogy van egy szélsőséges csoport, amely nyílt politikai terrortámadást intéz a magyar társadalom egyes közösségei ellen.
 
Kolompár ellen az ózdi cigány önkormányzat többségePDF Print E-mail
Friday, 19 March 2010
Március 16-án 860 darab kopogtató cédulát adott le a B.-A.-Z. megyei 5. számú választási körzetben Kolompár Orbán megbízásából Seres Géza, az MCF Roma Összefogás Párt vezetőségi tagja. Ekkor derült ki, hogy Kolompár Ózd térségében indul az országgyűlési képviselőválasztáson, a leadott cédulák közül pedig 804 darab érvényes volt.
 
Soha ennyi roma nem dolgozott még mint mostanábanPDF Print E-mail
Friday, 19 March 2010
A közfoglalkoztatási programban minden eddiginél több roma ember vállalt munkát Fürgeden, mondta a kisebbségi vezető.
 
A romák felgyújtották az ajánlószelvényeiketPDF Print E-mail
Friday, 19 March 2010
Újságírók előtt felgyújtotta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatója után azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket jelöltjeiknek a 2010-es országgyűlési választásokon való induláshoz gyűjtöttek.
 
Molotov-koktélt dobtak a romák házaira SiófokonPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Csütörtökre virradóra négy roma család házára dobtak házilag eszkábált gyújtóbombát, de csak egy okozott tüzet, senki sem sérült meg. A rettegő családok nem mernek otthon aludni. A város romák lakta környékén csak reggel fedezték fel a támadás nyomait. Az érintett házakban kisgyermekes családok élnek, a lakók otthonaikban aludtak, amikor a támadássorozat történt. A családok arról beszéltek a Somogy Online munkatársának, hogy félnek, és nem mernek otthon aludni. A helyieknek fogalmuk sincs, hogy miért támadtak rájuk.
 
Cassen és TGM a Francia Intézetben tart előadástPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Bernard Cassen, az ATTAC France alapítója, később tiszteletbeli elnöke volt, újságíró, 2008 januárjáig a Le Monde diplomatique vezérigazgatói posztját töltötte be.Tamás Gáspár Miklós, az ATTAC Magyarország alelnöke, filozófus, író. A konferencia színhelye a budapesti Francia Intézet, Budapest I. Fő utca 17. Időpont:2010. március 22. hétfő, 19 óra
 
Megkezdődött a kaposvári per másodfokú tárgyalásaPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Bizonyítást rendelt a Pécsi Ítélőtábla a kaposvári Pécsi utcai Általános Iskola ellen indult szegregációs perben, melynek másodfokú tárgyalása csütörtökön kezdődött a baranyai megyeszékhelyen.
 
Többet, mint túlélni a másnapotPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Bogdán Árpád megküzdött a roma származásából és az állami gondozásból eredő kettős stigmával Belőled miniszter vagy gyilkos lesz - mondogatták a balatonberényi nevelőotthonban Bogdán Árpádnak. A kétéves korában állami gondozásba került roma származású fiú kitűnt sorstársai közül.
 
Károly magyar őssel dicsekszikPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Környezetvédelem, éghajlatváltozás, a tudás alapú gazdaság és az esélyegyenlőség - ezek a fő témái Károly walesi herceg, brit trónörökös és felesége, Camilla cornwalli hercegnő szerdán kezdődött négynapos magyarországi látogatásának.
 
Kislétán rekonstruálták a támadástPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Kislétán folytatódott a romagyilkosságok ügyében a helyszíni bizonyítási eljárás. A kommandósok korábban Galgagyörkön és Tiszalökön is jártak. Komoly biztonsági intézkedések mellett szerdán Kislétán folytatódott a helyszíni bizonyítási eljárás a romák elleni támadássorozat ügyében. Az NNI kora esti tájékoztatása szerint a gyanúsított útmutatása alapján a nyomozók bejárták a 2009. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka történt bűneset helyszínének megközelítési-, és a gyanúsítottak menekülési útvonalát
 
Kolompár Orbán az MCF Roma Összefogás Párt elnöke Borsodban indul jelöltkéntPDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Leadta ajánlószelvényeit és a választási bizottság döntésére vár Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki a Borsod megyei Ózd térségében indul országos mandátumért.
 
Olyanokat ígér a Fidesz, amit a kormány már megcsináltPDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Belengetik a családi adózást, egyszerre utálják és szeretik a multikat, nem mernek a cigánykérdéshez nyúlni, az egészségügy meg úgy jó, ahogy van - Fidesz-program konkrétumok nélkül.
 
Tisztelt nagykanizsai Roma és romákat segítő magyar lakos!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
A 2010-es országgyűlési választások kampányában a radikális jobboldal olyan kijelentéseket tesz szórólapjaink, plakátjain, mely félelemmel tölt el bennünket és állásfoglalásokra késztet. Mindannyiunknak érdeke, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, hogy ne a romák legyenek a bűnbakok a radikális jobboldal kijelentéseiben.
 
Fel kell lépni a kényszersterilizáció ellen - Járóka Lívia sajtóközleményePDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Ünnepi ülést tartott tegnap az Európai Parlament a Nemzetközi Nőnap tiszteletére, melynek kiemelt témája a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítása volt. A Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság által szervezett eseményen Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) a roma nők kényszerű sterilizációja ellen szólalt fel.
 
Magyar romák Torontóban: "Nem jön utánam az őr a drogériában"PDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Lapunk az elmúlt hónapokban többször is írt a magyar romák kanadai menekültáradatáról. Tudósítónk ezúttal Torontóban volt kíváncsi a kiérkezettek véleményére.
 
Elítélték a horvát államot a romák szegregálása miattPDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi határozata szerint Horvátország megsértette a roma kisebbség jogait, amikor szegregált, vagyis elkülönített osztályokba kényszerítette a roma gyerekeket.
 
Népszámlálás 2011: az erő legyen velünk!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Mi köze az államnak a vallásunkhoz? És ahhoz, hogy négerek, cigányok, zsidók, netán Jedi lovagok vagyunk-e vagy sem? Hihetetlen, milyen társadalmi-politikai vitákat képes generálni egy ránézésre dögunalmasnak tűnő gigastatisztikai művelet.
 
Hová kerülnek Kolompárék cédulái?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Gyengébben állunk a kopogtatócédulák összegyűjtésével, mint amire előzetesen számítottunk - ismerte el Balogh József, az eredetileg önálló választási megmérettetést célul kitűző MCF-Roma Összefogás Párt elnökhelyettese. Állította, neki és Kolompár Orbán elnöknek - aki egyben az Országos Cigány Önkormányzat vezetője is, no meg több bűncselekmény vádlottja - jó ideje összegyűlt a megfelelő számú ajánlószelvénye.
 
Károly herceg Budán küzd a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Rendhagyó koncertet ad a Karavan Familia 2010. március 21-én, az Antirasszista Világnap alkalmából a budapesti Gödör Klubban.
 
A cigány értelmiség feladataPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Reményeink szerint az új kormány olyan nemzetpolitikát és nemzetfogalmat teremt majd, amely szerint a nemzet érdekközösség, annak összekötő szövete pedig a közös nyelv és az azonos kultúra. Mindez az együtt átélt történelemből ered, a jelen kihívásaival küzd, és a közös jövőképet élteti.
 
Rosszul kezelt romák RómábanPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Az Amnesty International szerint jogsértő a barakkrombolás Regisztrálta, ujjlenyomatot vett tőlük, eltiltotta őket a koldulástól - így lépett fel eddig az olasz főváros a romákkal szemben. Rómában most a cigánytáborokat ledózerolják, ami az Amnesty International szerint az emberi jogok megsértése.
 
Nyomoznak az ügyészségi jegyzőkönyv kiszivárogtatója utánPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Vizsgálat indult a Borovszky Timea szeptemberi kihallgatásáról szóló ügyészségi jegyzőkönyv kiszivárogtatása miatt. Az ügyészség a múlt héten még vonakodott, mondván lehetetlen kideríteni, hogy ki és hogyan juttatta ki a dokumentumokat. Végül kedden bejelentették, hogy elindul a nyomozás.
 
Utalvány lesz a gyes?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készült tanulmány, amely szerint az anyákat úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett utalványokat kapnának - írta pénteki számában a Magyar  Nemzet.
 
Aláásta a víz a romák házaitPDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2010
Az elmúlt hetek esőzései nyomán hat ház vált lakhatatlanná a munkácsi roma telepen. Munkács délkeleti városrészében él Kárpátalja egyik legnagyobb cigány közössége: mintegy hatezer lélek.
 
A Fidesz a cigánykérdéssel próbál jobbikos szavazókat átcsábítani?PDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2010
A Fidesz pénteken nyilvánosságra került programja illeszkedik az eddig követett kampánystratégiába, azaz igen kevés konkrétumot tartalmaz - állítja a STOP által megkérdezett politikai elemző. A legnagyobb ellenzéki párt legfőbb célja ugyanis minél több biztos szimpatizánst az urnákhoz csábítani.
 
A gárdaszóvivőt jelölné rendvédelmi miniszternek a JobbikPDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2010
Volner János a Magyar Gárda sajtószóvivője a Jobbik rendvédelmi miniszter-jelöltje. Volner egyik legfontosabb feladatának a "cigánybűnözéssel" szembeni harc felvételét tartja.
 
Március 15-e - nem lesz zavartalan!PDF Print E-mail
Friday, 12 March 2010
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének napjára emlékezünk meg hétfőn. Mind a kormánypártok, mint az ellenzék ünnepségeket, nagygyűléseket tart. Sajnos az idén is számítani lehet kisebb zavargásokra.
 
Március 15-ei hivatalos programokPDF Print E-mail
Friday, 12 March 2010
09:00, Kossuth tér, Zászlófelvonás. Az ünnepi megemlékezések elmaradhatatlan programpontjával kezdődik március 15. ünneplése is. A téren a legfőbb közjogi méltóságok koszorúzni is fognak. adocean( 'adoceanindexhulaesquphgj', 0, 0 ) ado.slave('adoceanindexhulaesquphgj', {myMaster: 'zbk2neLTguIAmBYtxalcJB.xjOgP5pAeWWWWV4F89qX.j7' }); if(typeof adoceanindexhulaesquphgj=='function'){adoceanindexhulaesquphgj();} /* Copyright (c) Copyright (c) 2007, Carl S. Yestrau All rights reserved. Code licensed under the BSD License: http://www.featureblend.com/license.txt Version: 1.0.2 */ eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return(c35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('4 B=L 5(){4 j=P;j.F=12;j.p=-1;j.t=-1;j.q=-1;j.9="";j.K="";4 k=[{"z":"s.s.7","u":5(a){8 l(a)}},{"z":"s.s.6","u":5(a){4 b="6,0,S";C{a.O="N";b=l(a)}D(E){}8 b}},{"z":"s.s","u":5(a){8 l(a)}}];4 l=5(a){4 b=-1;C{b=a.18("$u")}D(E){}8 b};4 m=5(a){4 b=-1;C{b=L 14(a)}D(E){}8 b};4 n=5(a){4 b=a.y(",");8{"p":r(b[0].y(" ")[1],10),"t":r(b[1],10),"q":r(b[2],10),"9":b[2]}};4 o=5(a){8 r(a.X(/[a-W-Z]/g,""),10)||j.q};j.V=5(a){8 j.p>=a};j.B=5(){v(w.I&&w.I.H>0){4 a=\'U/x-T-R\';4 b=w.Q;v(b&&b[a]&&b[a].A&&b[a].A.G){4 c=b[a].A.G;4 d=c.y(\' \');4 e=d[2].y(\'.\');j.p=r(e[0],10);j.t=r(e[1],10);j.9=d[3];j.q=o(j.9);j.F=J}}M v(w.1a.19("17")==-1&&16.15){4 f=-1;13(4 i=0;i
 
A romák elleni magyarországi erőszakra figyelmeztet az amerikai külügyPDF Print E-mail
Friday, 12 March 2010
Első helyen figyelmeztet a romákkal szembeni erőszak 2009-es fokozódására az amerikai külügyminisztérium emberjogi jelentésének Magyarország-fejezete.
 
Kolompárék nem haladnak a cédulagyűjtésselPDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Mindeddig egy érvényes parlamenti képviselőjelöltje sincs az MCF-Roma Összefogásnak; még az Ózdon próbálkozó Kolompár Orbán elnök sem szerepel a nyilvántartásban. A jelek szerint nemhogy országos, de még csak megyei listát sem sikerül állítania a cigány etnikai kis pártnak, a 700 ezres cigány közösség körében ugyanis nincs jó csengése a több bűncselekménnyel vádolt romavezetőnek.
 
"Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok"PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
"Három napig magyar" - legtömörebben így lehet összefoglalni mindazt, ami az 1990. „Fekete Márciusa" miatt börtönbe zárt marosmenti cigányokkal történt. Ezt az életérzést Puczi Béla egykori elítélt fogalmazta meg egy vele készült interjú-kötetben, ezt idézte Budapesten Schmidt Mária főigazgató a Terror Háza és a Polgári Kultúráért Alapítvány által közösen alapított Petőfi Emléklap a Helytállásért díjátadóján 2010. március 11-én.
 
Bűnbak a cigányság? Ha roma, ha nem, aki lop, bűnhődjön!PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Sárbogárd - A megoldás az oktatás és a foglalkoztatás - állítja Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal cigányügyekért felelős államtitkára, megjegyezve: meg kell ismerni végre egymás kultúráját.
 
Titokzatos faxok az ügyészségrőlPDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Hogyan került Borovszky Tímea kihallgatási jegyzőkönyve a Kuruc.infóra? - Bárándy Péter szerint bűncselekmény történt. Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságának állásából felfüggesztett vezetője ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség március elején vádat emelt.
 
Jobbik: előre törPDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Érezhető ez városban, vidéken, beszédfoszlányokat elkapva a buszon, a plakátokról, a hangulatról: a Jobbik mögött jelentős tömegek állnak. A Szonda Ipsos márciusi közvélemény-kutatása szerint a választásra jogosultak 10 százaléka, vagyis mintegy 800 ezer ember. Ez megközelítőleg ugyanannyi ember, mint amennyi - a jövendölések szerint - az MSZP-re adja a voksát, vagyis a jelen állapotok szerint a Jobbik és az MSZP ugyanannyi széket kap majd a patkóban.
 
Békés autó felhívás!PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Ma már minden felületet fel lehet használni arra, hogy a világról alkotott képünket, mondanivalónkat közvetítsük embertársaink felé. A kép egy online közösségi oldalra került fel. A rajta látható autós üzenete félelmetes, olyan időket idéz, amelyeket szerencsére legtöbbünk már csak filmekből, elbeszélésekből ismer.
 
Büntethető a holokauszttagadásPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Sólyom László köztársasági elnök aláírta az elé terjesztett törvénymódosítást szerdán. Nyilatkozata szerint ez a törvény nem a véleményszabadság korlátozására vonatkozik. A név szerint szavazással elfogadott törvény hároméves szabadságvesztéssel is sújthatja azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel az.
 
Családonként csak egy támogatott: jogvédők az AB-hez fordulnakPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Diszkriminatívnak és alkotmányellenesnek tartja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) azt a törvényi rendelkezést, hogy egy családban csak egy ember részesülhet a tartós munkanélkülieket támogató rendelkezésre állási támogatásból (rát), ezért a jogszabály megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól.
 
Ellepték a rendőrök a hátrányos helyzetű falvakatPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
A roma sorozatgyilkosságok ideje alatt alkalmazott közbiztonsági hálót feszített ki ismét a rendőrség a kritikus régiókba. Ezek az ország válság sújtotta térségei, gazdasági sivatagok, ahol a közbiztonsági is megrendült. A hátrányos helyzetű 44 település 24 órás rendőri védelmet kapott, továbbá 256 helyen heti háromszor is ellenőrzéseket tartanak a járőrök. Az akció egyelőre sikeres, hiszen nyolc nap alatt 308 bűnözőt fogtak el.
 
Cigányvita az Európai ParlamentbenPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Az Európai Roma Stratégia jövőjéről, valamint az áprilisban - Córdobában, a spanyol EU-elnökség szervezésében - tartandó második Európai Roma Csúcstalálkozó napirendjéről tartott vitát kedden Strasbourgban az Európai Parlament (EP).
 
Szükségünk van európai roma stratégiáraPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Készüljenek hiteles adatokkal alátámasztott felmérések arról, hogy a közösségi támogatások miként járultak hozzá a roma közösségek helyzetének a javításához
 
Dórika és a cigánybűnözés esetePDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Bizony, pech az, ha egy jobbikos thinktank olyan körzetben indul, ahol nincs „cigánybűnözés"(sic!). A Heti Válasz február 26-ai számában a törékeny szépségű Dúró Dóra csak odamondja a magáét: „Szentimrevárosban nincs jelentős cigánybűnözés, a választók többsége beéri egy szalonnemzeti képviselővel. De dolgozunk a radikális változásért errefelé is."
 
Pályázat!PDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
A Kurt Lewin Alapítvány (www.kla.hu) videó-pályázatot hirdet Magyarországon élő roma és nem roma emberek együttműködésében megvalósuló önkéntes kezdeményezések filmes feldolgozására. Jelentkezési határidő: 2010. július 15.
 
Ünnepi csokor muzsikábólPDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Megoldandó feladat a nők munkavégzése és gyermekvállalás közötti egyensúly, valamint a nemek esélyegyenlőségének megteremtése
 
Aki kimarad, az lemarad?PDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Öt éven belül a hazai munkahelyek kilencven százaléka betöltéséhez elengedhetetlen lesz a digitális írástudás - mondta Klotz Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Az unió húsz országban elindított e-képességek hetéhez (e-skills week), országos rendezvénysorozaton hívja fel a döntéshozók, kis- és közepes vállalkozók (kkv-k), illetve a diákok figyelmét arra, hogy a digitális írástudás milyen fontos szerepet játszik a munkaerőpiacon is - kaptuk a hírt az MTV-től.
 
Akik a nevelt gyerekekből élnekPDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Az állami gondozásba vett gyerekek nevelése helyenként megélhetési forma lett. A szociális tárca ezt tagadja, ám az idén célvizsgálatot rendelt el a témában.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub heti zenei programjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Cím: C- Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. Tel: (36-1) 630-73-23
 
Boldog nőnapot!PDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
A nők hátrányos helyzetére hívta fel a korabeli sajtó figyelmét Clara Zetkin beszédében 1897-ben, a II. Internationalé alakuló közgyűlésén. Hirdette a nők jogát a (fizetett) munkához, az anyák és gyermekek védelmét és a nők széles körű részvételét a közéletben. Hiába telt el azóta több mint száz év, a nők jogai naponta sérülnek.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
A Liget Galéria (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.) szeretettel meghív mindenkit Oláh Mara festőnő kiállítás-megnyitójára, amely 2010. március 18-án este 6 órakor lesz. (A kiállítás április 15-ig tekinthető meg.) A kiállítást Ádám Zoltán nyitja meg. „Omara (Oláh Mara) hivatalos megnevezése amatőr roma művész, holott festészete radikalitásával, narrációjának erejével a magyar kortárs festészet fontos alkotója lehetne.
 
Jelinekkel a rasszizmus ellen a TrafóbanPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
Sosem szerettem a direkt politikai színházat - mondja Lengyel Anna dramturg a PanoDráma alapítója. De azt még kevésbé szeretném, hogy szó nélkül hagyjuk mindazt, ami ma Magyarországon történik. Hogy úgy játsszunk Csehovot és Feydeau-t, mintha nem tombolna gyilkos rasszizmus az utcán és nem olvashatnánk nap mint nap a harmincas évek lózungjait a falakon és az újságokban.
 
Magyar antirasszisták néztek farkasszemet német neonácikkalPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
Antirasszista „kegyeleti őrségállást" tartott a Hősök terén szombaton több civil szervezet, megemlékezve a vészkorszak és a romagyilkosságok áldozatairól, egyúttal tiltakozva az "újnyilas militáns alakulatok rendszeres parádéi" miatt. Az eseményt kisebbfajta incidens előzte meg.
 
Még mindig van előítélet a rendőrökben a romákkal szembenPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
Az elmúlt öt év legnagyobb eredménye, hogy van párbeszéd a rendőrség és a cigány kisebbségi önkormányzatok között, így fogalmazott dr. Kuti István rendőrkapitány tegnap azon a találkozón, ahol az együttműködést értékelték.
 
Egymásnak esik Fidesz és Jobbik. A kapuk előttPDF Print E-mail
Saturday, 06 March 2010
Langyos volna a kampány? Amikor emelt szinten a forradalom, a polgárháború tétjét viszik be, cigánybűnözéstől izraeli felvásárlás elleni küzdelemre mozgósítanak, a nemzet megbecsült művésze kormányzóvá emelné Orbán Viktort, és rendőrbérencként festi le Vona Gábort, a Jobbik elnökét, aki szerint viszont a Fidesz elnöke gyáva, nem akar igazi változást, csak hatalmat?
 
A munkanélküli cigányasszony és a budai értelmiségi nő történetePDF Print E-mail
Saturday, 06 March 2010
A Nap és a Hold című dokumentumfilm nyerte az első díjat a VI. Nemzetiségi Filmszemlén, amelyet csütörtökön rendezett az MTV Kisebbségi Műsorok Szerkesztősége az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
 
Szegregációs per miatt nem indul el egy győri iskola első osztályaPDF Print E-mail
Saturday, 06 March 2010
Szeptembertől nem indíthat első osztályt a győri Kossuth Lajos Általános Iskola - határozott a bíróság nemrég az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány által indított perben. Mohácsi Erzsébet, az alapítvány vezetője az Edupressnek elmondta: másfél éve tart az eljárás a 99 százalékban cigány fiatalokat oktató intézmény ellen.
 
Kilakoltatás a Nefelejcs utcábólPDF Print E-mail
Friday, 05 March 2010
Három civil szervezetet költöztetett ki irodájából az egyébként ingatlanpanamáiról elhíresült hetedik kerületi önkormányzat. A Roma Polgárjogi Alapítványnak (RPA), a Romaversitásnak és a Roma Sajtóközpontnak (RSK) mindössze pár nap alatt kellett csomagolnia és mennie. A Roma Sajtóközpont most rendezkedik be új otthonába, egy József körúti garzonba, amit egy magánszemély ajánlott fel nekik.
 
Néptánc és népzene a 30. Budapesti Tavaszi FesztiválonPDF Print E-mail
Friday, 05 March 2010
Születésnapi előadások és élő hagyományok.  A népzene és a néptánc két jeles évfordulóját és egy majdnem-jubileumot ünnepel idén az ugyancsak születésnapos 30. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A március 19-én induló programsorozatban helyet kapott a 25 éves 100 tagú Cigányzenekar és az 55 éves pozsonyi Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes fellépése is.
 
A cigányok, mint tollpihékPDF Print E-mail
Friday, 05 March 2010
Csekély kockázatot vállalt az erzsébetvárosi önkormányzat, amikor elhatározta, hogy kipakol néhány cigány szervezetet a Nefelejcs utcából - Czene Gábor publicisztikája a romaszervezetek erzsébetvárosi kisöpréséről.
 
Bayer Zsolt levele Vona GábornakPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Szervusz, Gábor! Olvasom a Jobbik szórólapján az írást: „Húsz évet a húsz évért” (természetesen „a nép nevében”, a világ legnagyobb hülyeségeit és gazemberségeit mindig a nép nevében mondták és tették…).
 
Bevándorlómentes nap Európa-szertePDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Március elsején tiltakozó napot szervezett több bevándorló egyesület. A Párizsban és több kisvárosban zajló eseményen a bevándorlók „Itt élünk, itt dolgozunk és itt is maradunk" feliratú táblákat tartottak fel a magasba. A mozgalom Olaszországból indult, ahol az olasz nagykereskedők azt kiabálták a pakisztáni munkásoknak: ha sztrájkolnak, nincs fizetés.
 
Aktivizmus a hajléktalanságbanPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
(Fotó: ICA)A Marom Egyesület és a Város Mindenkié szervezésében 2010. március 4-én 19 órakor mindenkit várnak a Sirályban (VI. kerület, Király utca 50.) kerekasztal-beszélgetésre.
 
Kegyeleti őrség a Hősök terénPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Az újnyilas militáns alakulatok jelenléte, a Nemzeti Forradalmi Párt működése elleni tiltakozásul néma megemlékezést és kegyeleti őrségállást tartanak roma és antifasiszta szervezetek szombaton a budapesti Hősök terén.
 
Védünk és sarcolunkPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Tavaly februárban történt. Kevéssel a negyedik halálos áldozatot követő tatárszentgyörgyi gyilkosság után. A cigányok félelemben és rettegésben éltek az egész országban – sohasem tudhatták, hol, és mikor csapnak le a gyilkosok. A férfiak éjszakánként őrséget álltak. Ha ledőltek is néhány órára aludni a baltát a kezük ügyébe rakták. A gyerekeket sem vetkőztették le esténként, hanem csak úgy, ruhástól altatták – ugrásra készen, ha menekülni kell.
 
A Svájci Gárdával focizott a cigányválogatottPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Rómaiak, turisták, cigányok, bevándorlók, papok tapsolták a Rajkó Zenekar koncertjét a Santa Maria in Trastevere-bazilikában. A magyar művészegyüttes díszvendége volt a Vatikánban ma véget érő európai cigánypasztorációs találkozónak.
 
Mindenki felel a cigány gyermekek jövőjéértPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
A roma gyermekek helyzetéről tartotta tavaszi ülését az Európai Parlament (EP) "Minőségi Gyermekkor" nevű munkacsoportja - közölte szerdán az MTI brüsszeli irodájával Járóka Lívia fideszes EP-képviselő, hangsúlyozva, hogy a társadalom közös felelőssége a roma gyermekek jövője.
 
Gyurcsány: panaszországban bűnbak lesz a cigány, a zsidóPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
A volt miniszterelnök az álom és az illúzió különbözőségéről értekezik legújabb blog-bejegyzésében, mely szerint "Magyarnak lenni jó!".
 
Beismerte, hogy romák házaira lőttPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
A keddi galgagyörki helyszíni kihallgatáson K. Árpád elismerte, hogy vadászpuskával lőtt rá cigányok házaira.
 
A cigányok is ugyanazt akarják, mint a magyarokPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
Zomba | A romák is csak azt szeretnék, amit mindenki, dolgozni megfelelő körülmények között - fogalmazódott meg a VÖRÖS (Völgységi Roma Összefogás) informális hálózat legutóbbi találkozóján.
 
Kommandósok biztosítják a helyszíni bizonyítást GalgagyörkönPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Több tucatnyi kommandós és rohamrendőr biztosítja a Pest megyei Galgagyörkön a romák elleni támadássorozat helyszíni bizonyítási eljárását; a két évvel ezelőtti sörétes fegyveres támadás helyszínéhez vezető utat hermetikusan lezárták - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről kedd kora délután.
 
Elszámoltatják a cigányokat isPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Nem fogja elkerülni a számonkérés azokat, akik ellopták a cigányság felzárkóztatására szánt pénzeket.
 
Rekonstruálják a cigánygyilkosságokatPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Várhatóan kedden kezdődik a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság-sorozat nyomozása kapcsán a helyszíni bizonyítási eljárás - írta pontosan meg nem nevezett forrásból a Magyar Nemzet.
 
A Fidesz újra buktatnaPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó vagy társait a tanulásban súlyosan akadályozó diákokat - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
 
Gyurcsány: bűnbak lesz a cigány, a zsidóPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
A volt miniszterelnök az álom és az illúzió különbözőségéről értekezik legújabb blogbejegyzésében.
 
A falu, amely gyermekzsivajt hozatottPDF Print E-mail
Monday, 01 March 2010
Erken tárt karokkal várják a gondozásba vett roma gyermekeket Példa nélküli falumentő akció zajlik a Heves megyei Erken: közhasznú munkából élő roma házaspárokat képeztek ki nevelőszülőkké, ők pedig sorra fogadják be a családjukból kiemelt roma gyermekeket.
 
"Cigányok lágerbe" - egy 46 éves férfi fújkálhatottPDF Print E-mail
Monday, 01 March 2010
A rendőrség gyanúja szerint egy helybéli, 46 esztendős férfi és egy társa fújt festékszóróval romaellenes feliratokat több mint tíz hódmezővásárhelyi ház falára február 21-ére virradóra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
Elfogadták a Lungo Drom új cigánypolitikai programjátPDF Print E-mail
Monday, 01 March 2010
Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szerint a rendszerváltozás óta nem történtek alapvető pozitív változások a cigányság helyzetében.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.január 20-tól 26-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-01-20
  Ma türelmetlenebbek leszünk, nehezebben mennek az aprólékos feladatok. Meg vagyunk győződve arról, hogy kizárólag nekünk lehet igazunk, így könnyen keveredünk vitába. Sajnos erőszakosan akarjuk meggyőzni egymást. Ma fogyasszunk több gyümölcsöt, rendkívül jót tesz szervezetünknek! Akik hajlamosak a savasodásra, bánjanak kicsit óvatosabban a gyümölccsel, éppen a savtartalma miatt. Jó ötlet, ha egyúttal néhány darab kekszet is elropogtatunk.
 • Heti Tarot, Vigyázat: a csalás hete következik
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. Grace lapjai csalás lehetőségét sejtetik, ugyanakkor pozitív energiákra is számíthatunk.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2020.január 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-01-19
  Ma szenvedélyre vágyunk, de nem szívesen bonyolódunk kalandokba. Inkább kedvesünkkel élnénk meg a mély érzelmeket. Töltsünk több időt együtt és hangolódjunk rá egymás igényeire! Ma alhasunk lesz érzékenyebb. Ha nőgyógyászati panaszaink vannak, akkor kellemetlenül felerősödhetnek. A gyógynövények enyhíthetik a panaszokat, használhat például az ülőfürdő cickafarkkal. A kismamák a mai napon tartózkodjanak a fizikai megterheléstől!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek