Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Cigánytábor a SzigetenPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Böngésszetek, hátha kedvencetek is a Szigeten lesz augusztus 11. és 16. között.
 
Orvos előtt a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Egészségnapot tartott a nagyatádi cigányönkormányzat. Több mint százan mentek el a felhívásra.
 
Romaügyek: közmunkaprogramot hirdetnének a listaállító pártokPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Az országos listát állító hat párt többsége a romák számára közmunkaprogramot indítana, amelyet a mezőgazdaságban, vagy az építőiparban hoznának létre. A cigányság problémáit komplex, a szociális és az oktatási rendszert, illetve a munkahelytermést érintő megoldási módokkal kezelnék.
 
Molnár Oszkár visszalépését kéri a képviselelőjelöltségtől egy egyesületPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
A Bhim Rao Egyesület azt szorgalmazza, hogy lépjen vissza országgyűlési képviselőjelöltségétől Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere, aki ellen polgári peres eljárás indult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon - tudatta az MTI-hez eljuttatott közleményében az egyesület kedden.
 
Döbbenetes nyomor: viskókban, szegénységben élnek LigetvárosbanPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
A Nagykanizsa ligetvárosi önkormányzati bérlakásokban évtizedek óta nem került sor komoly felújításra, így sokukban áldatlan állapotok uralkodnak. Pár méterrel odébb masszív szegénytelep van kialakulóban.
 
Hagyták szétlopni a vagyontPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Nyaranta tivornyázó, randalírozó fiataloktól volt hangos az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülője. A napokban derült ki, hogy az új gondnok 600 ezer forint értékben észlelt leltárhiányt. Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője úgy véli: meg kell szüntetni a bérleti szerződést az Országos Cigány Önkormányzat és az állam között.
 
Nagy lehetőséget kapnak a romákPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
A Vöröskereszt, a Rajkó együttes és a helyi önkormányzat együttműködésével, várhatóan szeptemberben zenetagozattal bővül a nagykónyi általános iskola. A cél, hogy lehetőséget adjanak a cigány gyerekeknek a tehetségük kibontakoztatásra.
 
Roma vezetők vád alattPDF Print E-mail
Wednesday, 31 March 2010
Sikkasztással vádolják az idő előtt megszűnt Heves megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat két, Kolompár Orbán szervezetéhez tartozó vezetőjét. A bűncselekményt most tárgyalta először az Egri Városi Bíróság - értesült a Magyar Nemzet.
 
Pornóval a romák ellen? Lebukott a szexmunkás gárdistaPDF Print E-mail
Tuesday, 30 March 2010
Müller Nikolett boldog, hogy a Magyar Gárda tagja lehet. Eddig 150 pornófilmben szerepelt.
 
Képzés szükségtelen szakmákraPDF Print E-mail
Tuesday, 30 March 2010
„A láncfűrészes papírral nehéz elhelyezkedni, mert harminc kilométeres körzetben nincs erdő" A hat-nyolc osztályt végzett romák szakmai tanfolyamok elvégzése után sem jutnak munkához. A tanított szakmákra a piacnak gyakran nincs szüksége, ráadásul a tanfolyamok résztvevőit nem készítik fel arra, hogyan kell kitartóan munkát keresni.
 
Kolompár nyáron állhat bíróság eléPDF Print E-mail
Tuesday, 30 March 2010
Legkorábban júniusban állhat ismét a bíróság elé Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke - értesült a Magyar Hírlap.
 
Pártok kerekasztal-beszélgetése a cigányság jövőképérőlPDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Bár a cigányságot érintő legfontosabb kérdésekben egyetértettek, a mélyszegénységből, a kirekesztettségből kivezető útról és közösen elfogadható fellépésről nem tudtak megállapodni azok a felszólalók, akik az országgyűlési választáson induló pártok képviselőiként egy, a témában rendezett pénteki fővárosi kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
 
Szétlopták az OCÖ-üdülőtPDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Nagy értékű berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) balatonlellei üdülőjéből - tudta meg a Magyar Nemzet.
 
Változás a cigányság reményePDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Farkas Flórián szerint leginkább a cigányságnak érdeke a változás. Egyetértek. Csak nem az a változás, amire ő gondol, ami a jobboldal förgeteges győzelme után várhatóan bekövetkezik.
 
Csak a Fidesz támadásából áll a pártok kampányaPDF Print E-mail
Monday, 29 March 2010
Nem hiszek a szocialisták ősi "oszd meg és uralkodj!" stratégiájában, mely minden társadalmi csoportot egymásnak ugraszt: az értelmiségit, a vállalkozót, az alkalmazottat, a munkáltatót, a magyart, a cigányt - fejtette ki a Hír TV-nek Navracsics Tibor, aki a Zala megyei Lentiben tartott lakossági fórumot.
 
Nem érdekelte a pártokat a Jobbik véleménye a cigányokrólPDF Print E-mail
Saturday, 27 March 2010
Bár a cigányságot érintő legfontosabb kérdésekben egyetértettek, a mélyszegénységből, a kirekesztettségből kivezető útról és közösen elfogadható fellépésről nem tudtak megállapodni azok a felszólalók, akik az országgyűlési választáson induló pártok képviselőiként egy, a témában rendezett pénteki fővárosi kerekasztal-beszélgetésen vettek részt.
 
Kolompár visszalépését követelik ózdi roma szervezetekPDF Print E-mail
Saturday, 27 March 2010
Bár felfüggesztették Kolompár Orbán mentelmi jogát, indulhat a képviselőválasztáson. Más kérdés, hogy az ózdi régióban nő az ellenállás az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen, visszalépését követelik.
 
Tisztázatlan roma-rendőr konfliktus GyöngyösoroszibanPDF Print E-mail
Friday, 26 March 2010
Intézkedés közben fegyvert fogtak a rendőrök egy gyöngyösoroszi roma családra és tomfával ütlegelték őket, köztük nőket és kamaszokat - állítják a sértettek. A rendőrök szerint a romák támadtak rájuk, és ezt „kényszerítő eszközök" alkalmazásával hárították el.
 
Felfüggesztette az OVB Kolompár mentelmi jogátPDF Print E-mail
Friday, 26 March 2010
Országgyűlési képviselőként mentelmi jog illette meg Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét, aki ellen több büntetőeljárás is folyik. Az Országos Választási Iroda csütörtökön felfüggesztette a mentelmi jogát, mert úgy ítélte meg, az ügyei nem állnak összefüggésben a választással.
 
Ferge: ki csinálta a rendszerváltást?PDF Print E-mail
Friday, 26 March 2010
Nem voltak fölöslegesek az ellenzéki mozgalmak, de nem azok miatt omlott össze a Kádár-rendszer - állítja Ferge Zsuzsa, akit arról is faggattunk, hogy miért gondoljuk a változások vesztesének magunkat. Álszent módon viszonyulunk és félünk a szegénységtől, amelynek tisztes megéléséhez elengedhetetlen a remény. Az Út a munkához program nem jobb az ínségdombépítésnél.
 
A diszkrimináció elleni fellépés önmagában nem elég az integrációhozPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A romákról szóló második európai csúcstalálkozó kapcsán a mai napon az Európai Parlament megszavazta állásfoglalási indítványát. Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő, az EP Európai Roma Stratégiáért felelős előadója hozzászólásában üdvözölte a határozat elfogadását, és ismételten hangsúlyozta egy átfogó Európai Roma Stratégia kialakításának szükségességét.
 
Családtámogatás és szociális juttatások Magyarországon - HÁTTÉRPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A magyar költségvetésnek valamivel több mint a 4 százalékát fordítják családtámogatási ellátásra, csak családi pótlékot több mint 2 millió gyermek után kapnak Magyarországon - derül ki a szakminisztérium adataiból, amelyek szerint más jellegű jövedelemkiegészítő támogatásként mintegy 110 milliárd forintot fizetnek ki évente.
 
"Gyülekeznek a viharfelhők a fejem felett" - fideszes háború EdelénybenPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A Fidesz botrányos kijelentései miatt elcsapott, korábbi nyerőembere és a párt új jelöltje vív kemény kampánycsatát egymás ellen Edelényben. Molnár Oszkár helyi polgármester szerint a Fidesz hadat üzent neki, miután kiderült, hogy függetlenként is elindul, a párt egyik helyi aktivistája szerint azonban Molnár hetekig úgy kampányolt, mintha őt támogatná a párt. A helyi cigányok igazán Orbán Viktornak örülnének, az MSZP csak plakátokkal avatkozik bele a fideszes háborúba.
 
Volt ÁSZ-vezető a JobbikbanPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
Az állami vagyon követhetetlen eltűnését övező érdektelenség vezette a Jobbikhoz Nyikos László volt számvevőszéki alelnököt. Forradalmi erőszakkal a Jobbik nem venne vissza volt állami vagyont, mint ahogy a hazai cégek támogatását is csak a törvényes keretek között tartja elképzelhetőnek a közgazdász, aki minden bizonnyal tagja lesz a következő Országgyűlésnek. Cigányozásról, zsidózásról is szó esett. Interjú Nyikos Lászlóval.
 
Szociális kártya: a miniszter is az ombudsmani álláspont mellettPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A szociális és mukaügyi miniszter szerint is alkotmánysértő a monoki szabályozás és annak országos bevezetését a tárca nem támogatja. Csak törvényben pontosan meghatározott, alkotmányosan indokolható esetben, így különösen a családok, gyermekek létbiztonságának garantálása érdekében kerülhet sor arra, hogy a támogatásokat természetbeni formában nyújtsák – válaszolta Szabó Máté egy hónapja kiadott jelentésére Herczog László.
 
Eldől Kolompár sorsaPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
Ma bírálja el az Országos Választási Bizottság (OVB) Kolompár Orbán ügyét, akinek mentelmi joga felfüggesztését kérte az OVB-től korábban a Kecskeméti Városi Bíróság - értesült lapunk Szigeti Pétertől.
 
Romagyilkosságok: P. Zsoltot rablással és gyilkossággal gyanúsítjákPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyanúsítottként hallgatta ki a tavaly augusztus óta előzetes letartóztatásban lévő P. Zsoltot a tatárszentgyörgyi kettős emberölés, illetve a gyilkosságokhoz használt fegyverek besenyszögi rablásával összefüggésben.
 
A gyerekek negyedének nem dolgoznak a szüleiPDF Print E-mail
Thursday, 25 March 2010
Az észak-keleti megyékben és a Dunántúl déli részén a legkedvezőtlenebbek az életfeltételek. Főleg ezekben a térségekben alakult ki a gettósodás, itt szinte csak szegények, segélyezettek, cigányok élnek - többek között ez is kiderül a Magyar Szegénységellenes Hálózat legújabb jelentéséből.
 
Sajókaza: továbbra sem járnak iskolába a cigánygyerekekPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
Irdatlan felelőtlenségnek és a gyerek elleni bűncselekménynek tartja Stefán László Sajókaza polgármestere, hogy a településen, többségükben mélyszegénységben élő roma családok nem járatják iskolába gyermekeiket. A hírekbe a köztársasági elnök kegyelme miatt bekerült Bódi családra is újabb eljárás várhat, mert a számukra kedvező, a börtönbüntetést megsemmisítő elnöki kegyelem után sem kezdték el két iskoláskorú gyereküket járatni a suliba.
 
Antiszemitizmus SzentendrénPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
 Durva antiszemitizmus a szentendrei Jobbik-kirakatban. Közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést a Jobbik szentendrei elnöke, Filó András ellen a Szentendrei Városi Ügyészségen egy magánszemély. A Népszava keddi számában arról írt, hogy a Jobbik Városház téri választási irodájának kirakatában zsidó közösséget sértő karikatúrák láthatók, szélsőséges, zsidózó szövegek olvashatók. A feljelentő szerint feltehetően a 11. országgyűlési egyéni választókörzet képviselőjelöltjeként induló Filó tette ki őket.
 
Hajmeresztő indoklások bírósági ítéletekbenPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
"Közismert tény, hogy bizonyos kisebbségek tagjai a hatósági eljárás alkalmával az érintett ismerőseiket elkísérik. (...) Ez a jog nem kizárólagosan egyes népcsoportokat, kisebbségeket illet meg, hanem gondolkozásbeli hasonlóság alapján egymással közösséget vállaló emberek is személyes jelenlétükkel erősíthetik bajba jutott társaikat a felmerülő fizikai problémák megoldásánál".
 
Színdarab dolgozza fel a romagyilkosságokatPDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
A 30. Budapesti Tavaszi Fesztiválon a társadalmi felelősségvállalás jegyében - Roma vagyok - magyar vagyok címmel cigány származású művészek mutatkoznak be. A zenei, képzőművészeti programok mellett, a közönséget egy színházi ősbemutató is várja.
 
Kolompár Orbán mentelmi jogának annyi?PDF Print E-mail
Wednesday, 24 March 2010
Kolompár Orbán OCÖ-elnök mentelmi jogának felfüggesztését kérte az OVB-től a Kecskeméti Városi Bíróság - írja a Magyar Hírlap Sárközy Szabolcsra, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivőjére hivatkozva. A napilap szerdai cikkében emlékeztet arra, hogy az MCF Roma Összefogás Párt egyetlen parlamenti jelöltje a Borsod megyei 5. számú választási körzetben indulhat.
 
A cigány nem hitelképes, így marad a putriPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
A 21. században már ne lakjon senki putriban! Az ötvöskónyi cigányönkormányzat elnöke segítséget kér a felszámolásukhoz.
 
Ez az év a szegénységéPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
Az Európai Bizottság 2010-et „A szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének" nyilvánította. A magyar lakosság 12 százaléka él szegénységben, a gyerekek között ez az arány még drámaibb: minden ötödik magyar gyerek szegény.
 
Galambok esete a cigánytelep-felszámolássalPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
Hivalkodó névvel hirdette meg 2005-ben az első Gyurcsány-kormány Galambok és nyolc másik község cigány telepének felszámolási kísérletét. „Modellprogram" lesz, mondta akkoriban Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter és Teleki László romaügyi államtitkár.
 
Molotov-koktél: nyomravezetői díjat ajánlottak fel a siófoki cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel mai ülésén a siófoki Cigány Kisebbségi Önkormányzat a múlt heti romatámadás ügyében. Mint arról beszámoltunk, csütörtökön hajnalban 4 Molotov-koktélt hajítottak be romák által lakott házak kertjébe.
 
Cigány párt segített Seres Máriának?PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
Szajkó Béla elismerte: adott néhány száz kopogtatócédulát a Civil Mozgalomnak. Seres Mária tagadja, hogy a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt elnöke segítette volna őket.
 
"Jövőbelátók a cigánykérdésről"PDF Print E-mail
Tuesday, 23 March 2010
A Gödör Klub március 26-án péntek 16 órától rendezi meg a ''Jövőbelátók a cigánykérdésről'' című kerekasztal-beszélgetést, amelyre a következők kaptak meghívást: MDF: Dr. Pusztai Erzsébet frakcióvezető-helyettes, a szociális és egészségügyi bizottság tagja, SZDSZ: Hell Nagy István újságíró, V. kerületi ügyvivő, Fidesz: László Zoltán fővárosi képviselő, MSZP: Teleki László romaügyi államtitkár, LMP: Szombati Kristóf, a párt nemzetközi kapcsolatainak és roma programjának felelőse, Moderátor: Báthory Róbert, az MR Krónika tudósítója.
 
Hol vannak az antirasszisták?PDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Március 21-én a rasszizmus elleni küzdelem világnapját ünnepeltük. Soha jobb alkalom, hogy megvizsgáljuk, miért betegeskedik mifelénk az antirasszizmus.
 
"Aki nem a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavaz, az ne találkozzon velünk"PDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Ma Magyarországon nincs még egy olyan társadalmi csoport, melynek nagyobb érdeke lenne a jelenlegi kormány leváltása, mint a cigányok; olyan mély megélhetési válságban van a cigányság, hogy már nemcsak egy ciklust, de még egy évet sem bír ki segítség nélkül - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szombaton Szegeden a Cigányság Világnapja alkalmából szervezett fórumon.
 
Pénzzel segítenék a romák a rendőrök munkájátPDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
Együttműködési megállapodást kötött a helyi cigányönkormányzat és a nagyatádi rendőrkapitányság; az iratot Ignácz János elnök és Hegedűs János kapitányságvezető írták alá.
 
Magyar romák emberkereskedők karmaiban - kanadai lap leleplezésePDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
„Azt hittem, hogy Kanadában új életet kezdhetek, ehelyett rabszolgának adtak el" - állítja egy pápai cigányember, akit a gyanú szerint emberkereskedelemre specializálódott bűnbanda csalt ki Magyarországról - írja az Ontario tartományban fekvő Hamilton város helyi lapjának szombati száma. A lap szerint a kicsábítottaknak túlozniuk kellett a magyarországi állapotokról, otthonmaradt családjaikkal zsarolták őket, fizetést nem kaptak, a szociális segélyt helyettük mások vették fel.
 
Itt nincs cigányügy, jól megférnek romák és magyarokPDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
A felsőnyékiek elmondhatják, nincs feszültség romák és nem romák közt. Pedig a lakosság több mint egyötöde - mintegy 240 fő - cigány.
 
Idegenek a kertemben filmnapokPDF Print E-mail
Monday, 22 March 2010
A filmfesztivál 2010. március 25-28. között látható a DocuArt Filmművészeti Központban (IX. ker., Ráday u. 18. - Erkel u. 15). Szép-e az ideneg? Tényleg igaz, hogy minden bevándorló új értéket hoz magával, ami a mi kultúránkat gazdagítja? Valóban „sokszínűen” szép a Világ? Vagy inkább azoknak van igaza, akik azt mondják, minden idegen bűnözésből él, vagy legjobb esetben is a mi kenyerünket eszi?
 
Gárdisták állták útját a hajdúhadházi romáknakPDF Print E-mail
Sunday, 21 March 2010
A betiltott magyar gárda egyenruháját viselő emberek megakadályozták, hogy a helyi romák bejussanak a Jobbik hajdúhadházi választási nagygyűlésére vasárnap - közölte Lakatos Zsolt Bátor, a helyi roma civil szervezet vezetője.
 
Sólyom kegyelmet adott a cigány szülőknekPDF Print E-mail
Saturday, 20 March 2010
A köztársasági elnök kegyelmet adott: nem kell börtönbe mennie egy borsodi faluban élő szülőpárnak gyerekeik iskolai hiányzása miatt.
 
Antiszemita kampányt folytat a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 20 March 2010
Aki számára kérdéses volt, hogy a Jobbik alkalmazza-e a zsidó kártyát a kampányban, annak elakadhatott a szava a párt hetilapjának a címlapján, melyen Gellért püspököt egy menórával a kezében ábrázolták, azzal a megjegyzéssel: „Ébresztő Budapest! Ezt akarjátok?" Mindezt tetézte ifj. Hegedűs Lóránt március 15-ei álkeresztény beszéde. Merre tart a Jobbik?
 
Ismét fehér port küldtek az OCÖ-nekPDF Print E-mail
Saturday, 20 March 2010
Az ÖCO szerint a fehér por és a siófoki, romák lakóházai elleni Molotov-koktélos támadás azt a gyanút erősíti, hogy van egy szélsőséges csoport, amely nyílt politikai terrortámadást intéz a magyar társadalom egyes közösségei ellen.
 
Kolompár ellen az ózdi cigány önkormányzat többségePDF Print E-mail
Friday, 19 March 2010
Március 16-án 860 darab kopogtató cédulát adott le a B.-A.-Z. megyei 5. számú választási körzetben Kolompár Orbán megbízásából Seres Géza, az MCF Roma Összefogás Párt vezetőségi tagja. Ekkor derült ki, hogy Kolompár Ózd térségében indul az országgyűlési képviselőválasztáson, a leadott cédulák közül pedig 804 darab érvényes volt.
 
Soha ennyi roma nem dolgozott még mint mostanábanPDF Print E-mail
Friday, 19 March 2010
A közfoglalkoztatási programban minden eddiginél több roma ember vállalt munkát Fürgeden, mondta a kisebbségi vezető.
 
A romák felgyújtották az ajánlószelvényeiketPDF Print E-mail
Friday, 19 March 2010
Újságírók előtt felgyújtotta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatója után azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket jelöltjeiknek a 2010-es országgyűlési választásokon való induláshoz gyűjtöttek.
 
Molotov-koktélt dobtak a romák házaira SiófokonPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Csütörtökre virradóra négy roma család házára dobtak házilag eszkábált gyújtóbombát, de csak egy okozott tüzet, senki sem sérült meg. A rettegő családok nem mernek otthon aludni. A város romák lakta környékén csak reggel fedezték fel a támadás nyomait. Az érintett házakban kisgyermekes családok élnek, a lakók otthonaikban aludtak, amikor a támadássorozat történt. A családok arról beszéltek a Somogy Online munkatársának, hogy félnek, és nem mernek otthon aludni. A helyieknek fogalmuk sincs, hogy miért támadtak rájuk.
 
Cassen és TGM a Francia Intézetben tart előadástPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Bernard Cassen, az ATTAC France alapítója, később tiszteletbeli elnöke volt, újságíró, 2008 januárjáig a Le Monde diplomatique vezérigazgatói posztját töltötte be.Tamás Gáspár Miklós, az ATTAC Magyarország alelnöke, filozófus, író. A konferencia színhelye a budapesti Francia Intézet, Budapest I. Fő utca 17. Időpont:2010. március 22. hétfő, 19 óra
 
Megkezdődött a kaposvári per másodfokú tárgyalásaPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Bizonyítást rendelt a Pécsi Ítélőtábla a kaposvári Pécsi utcai Általános Iskola ellen indult szegregációs perben, melynek másodfokú tárgyalása csütörtökön kezdődött a baranyai megyeszékhelyen.
 
Többet, mint túlélni a másnapotPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Bogdán Árpád megküzdött a roma származásából és az állami gondozásból eredő kettős stigmával Belőled miniszter vagy gyilkos lesz - mondogatták a balatonberényi nevelőotthonban Bogdán Árpádnak. A kétéves korában állami gondozásba került roma származású fiú kitűnt sorstársai közül.
 
Károly magyar őssel dicsekszikPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Környezetvédelem, éghajlatváltozás, a tudás alapú gazdaság és az esélyegyenlőség - ezek a fő témái Károly walesi herceg, brit trónörökös és felesége, Camilla cornwalli hercegnő szerdán kezdődött négynapos magyarországi látogatásának.
 
Kislétán rekonstruálták a támadástPDF Print E-mail
Thursday, 18 March 2010
Kislétán folytatódott a romagyilkosságok ügyében a helyszíni bizonyítási eljárás. A kommandósok korábban Galgagyörkön és Tiszalökön is jártak. Komoly biztonsági intézkedések mellett szerdán Kislétán folytatódott a helyszíni bizonyítási eljárás a romák elleni támadássorozat ügyében. Az NNI kora esti tájékoztatása szerint a gyanúsított útmutatása alapján a nyomozók bejárták a 2009. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjszaka történt bűneset helyszínének megközelítési-, és a gyanúsítottak menekülési útvonalát
 
Kolompár Orbán az MCF Roma Összefogás Párt elnöke Borsodban indul jelöltkéntPDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Leadta ajánlószelvényeit és a választási bizottság döntésére vár Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki a Borsod megyei Ózd térségében indul országos mandátumért.
 
Olyanokat ígér a Fidesz, amit a kormány már megcsináltPDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Belengetik a családi adózást, egyszerre utálják és szeretik a multikat, nem mernek a cigánykérdéshez nyúlni, az egészségügy meg úgy jó, ahogy van - Fidesz-program konkrétumok nélkül.
 
Tisztelt nagykanizsai Roma és romákat segítő magyar lakos!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
A 2010-es országgyűlési választások kampányában a radikális jobboldal olyan kijelentéseket tesz szórólapjaink, plakátjain, mely félelemmel tölt el bennünket és állásfoglalásokra késztet. Mindannyiunknak érdeke, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, hogy ne a romák legyenek a bűnbakok a radikális jobboldal kijelentéseiben.
 
Fel kell lépni a kényszersterilizáció ellen - Járóka Lívia sajtóközleményePDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Ünnepi ülést tartott tegnap az Európai Parlament a Nemzetközi Nőnap tiszteletére, melynek kiemelt témája a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítása volt. A Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság által szervezett eseményen Járóka Lívia európai parlamenti képviselő (Fidesz) a roma nők kényszerű sterilizációja ellen szólalt fel.
 
Magyar romák Torontóban: "Nem jön utánam az őr a drogériában"PDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Lapunk az elmúlt hónapokban többször is írt a magyar romák kanadai menekültáradatáról. Tudósítónk ezúttal Torontóban volt kíváncsi a kiérkezettek véleményére.
 
Elítélték a horvát államot a romák szegregálása miattPDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Az Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi határozata szerint Horvátország megsértette a roma kisebbség jogait, amikor szegregált, vagyis elkülönített osztályokba kényszerítette a roma gyerekeket.
 
Népszámlálás 2011: az erő legyen velünk!PDF Print E-mail
Wednesday, 17 March 2010
Mi köze az államnak a vallásunkhoz? És ahhoz, hogy négerek, cigányok, zsidók, netán Jedi lovagok vagyunk-e vagy sem? Hihetetlen, milyen társadalmi-politikai vitákat képes generálni egy ránézésre dögunalmasnak tűnő gigastatisztikai művelet.
 
Hová kerülnek Kolompárék cédulái?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Gyengébben állunk a kopogtatócédulák összegyűjtésével, mint amire előzetesen számítottunk - ismerte el Balogh József, az eredetileg önálló választási megmérettetést célul kitűző MCF-Roma Összefogás Párt elnökhelyettese. Állította, neki és Kolompár Orbán elnöknek - aki egyben az Országos Cigány Önkormányzat vezetője is, no meg több bűncselekmény vádlottja - jó ideje összegyűlt a megfelelő számú ajánlószelvénye.
 
Károly herceg Budán küzd a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Rendhagyó koncertet ad a Karavan Familia 2010. március 21-én, az Antirasszista Világnap alkalmából a budapesti Gödör Klubban.
 
A cigány értelmiség feladataPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Reményeink szerint az új kormány olyan nemzetpolitikát és nemzetfogalmat teremt majd, amely szerint a nemzet érdekközösség, annak összekötő szövete pedig a közös nyelv és az azonos kultúra. Mindez az együtt átélt történelemből ered, a jelen kihívásaival küzd, és a közös jövőképet élteti.
 
Rosszul kezelt romák RómábanPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Az Amnesty International szerint jogsértő a barakkrombolás Regisztrálta, ujjlenyomatot vett tőlük, eltiltotta őket a koldulástól - így lépett fel eddig az olasz főváros a romákkal szemben. Rómában most a cigánytáborokat ledózerolják, ami az Amnesty International szerint az emberi jogok megsértése.
 
Nyomoznak az ügyészségi jegyzőkönyv kiszivárogtatója utánPDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Vizsgálat indult a Borovszky Timea szeptemberi kihallgatásáról szóló ügyészségi jegyzőkönyv kiszivárogtatása miatt. Az ügyészség a múlt héten még vonakodott, mondván lehetetlen kideríteni, hogy ki és hogyan juttatta ki a dokumentumokat. Végül kedden bejelentették, hogy elindul a nyomozás.
 
Utalvány lesz a gyes?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 March 2010
Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) megbízásából készült tanulmány, amely szerint az anyákat úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett utalványokat kapnának - írta pénteki számában a Magyar  Nemzet.
 
Aláásta a víz a romák házaitPDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2010
Az elmúlt hetek esőzései nyomán hat ház vált lakhatatlanná a munkácsi roma telepen. Munkács délkeleti városrészében él Kárpátalja egyik legnagyobb cigány közössége: mintegy hatezer lélek.
 
A Fidesz a cigánykérdéssel próbál jobbikos szavazókat átcsábítani?PDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2010
A Fidesz pénteken nyilvánosságra került programja illeszkedik az eddig követett kampánystratégiába, azaz igen kevés konkrétumot tartalmaz - állítja a STOP által megkérdezett politikai elemző. A legnagyobb ellenzéki párt legfőbb célja ugyanis minél több biztos szimpatizánst az urnákhoz csábítani.
 
A gárdaszóvivőt jelölné rendvédelmi miniszternek a JobbikPDF Print E-mail
Sunday, 14 March 2010
Volner János a Magyar Gárda sajtószóvivője a Jobbik rendvédelmi miniszter-jelöltje. Volner egyik legfontosabb feladatának a "cigánybűnözéssel" szembeni harc felvételét tartja.
 
Március 15-e - nem lesz zavartalan!PDF Print E-mail
Friday, 12 March 2010
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének napjára emlékezünk meg hétfőn. Mind a kormánypártok, mint az ellenzék ünnepségeket, nagygyűléseket tart. Sajnos az idén is számítani lehet kisebb zavargásokra.
 
Március 15-ei hivatalos programokPDF Print E-mail
Friday, 12 March 2010
09:00, Kossuth tér, Zászlófelvonás. Az ünnepi megemlékezések elmaradhatatlan programpontjával kezdődik március 15. ünneplése is. A téren a legfőbb közjogi méltóságok koszorúzni is fognak. adocean( 'adoceanindexhulaesquphgj', 0, 0 ) ado.slave('adoceanindexhulaesquphgj', {myMaster: 'zbk2neLTguIAmBYtxalcJB.xjOgP5pAeWWWWV4F89qX.j7' }); if(typeof adoceanindexhulaesquphgj=='function'){adoceanindexhulaesquphgj();} /* Copyright (c) Copyright (c) 2007, Carl S. Yestrau All rights reserved. Code licensed under the BSD License: http://www.featureblend.com/license.txt Version: 1.0.2 */ eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return(c35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('4 B=L 5(){4 j=P;j.F=12;j.p=-1;j.t=-1;j.q=-1;j.9="";j.K="";4 k=[{"z":"s.s.7","u":5(a){8 l(a)}},{"z":"s.s.6","u":5(a){4 b="6,0,S";C{a.O="N";b=l(a)}D(E){}8 b}},{"z":"s.s","u":5(a){8 l(a)}}];4 l=5(a){4 b=-1;C{b=a.18("$u")}D(E){}8 b};4 m=5(a){4 b=-1;C{b=L 14(a)}D(E){}8 b};4 n=5(a){4 b=a.y(",");8{"p":r(b[0].y(" ")[1],10),"t":r(b[1],10),"q":r(b[2],10),"9":b[2]}};4 o=5(a){8 r(a.X(/[a-W-Z]/g,""),10)||j.q};j.V=5(a){8 j.p>=a};j.B=5(){v(w.I&&w.I.H>0){4 a=\'U/x-T-R\';4 b=w.Q;v(b&&b[a]&&b[a].A&&b[a].A.G){4 c=b[a].A.G;4 d=c.y(\' \');4 e=d[2].y(\'.\');j.p=r(e[0],10);j.t=r(e[1],10);j.9=d[3];j.q=o(j.9);j.F=J}}M v(w.1a.19("17")==-1&&16.15){4 f=-1;13(4 i=0;i
 
A romák elleni magyarországi erőszakra figyelmeztet az amerikai külügyPDF Print E-mail
Friday, 12 March 2010
Első helyen figyelmeztet a romákkal szembeni erőszak 2009-es fokozódására az amerikai külügyminisztérium emberjogi jelentésének Magyarország-fejezete.
 
Kolompárék nem haladnak a cédulagyűjtésselPDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Mindeddig egy érvényes parlamenti képviselőjelöltje sincs az MCF-Roma Összefogásnak; még az Ózdon próbálkozó Kolompár Orbán elnök sem szerepel a nyilvántartásban. A jelek szerint nemhogy országos, de még csak megyei listát sem sikerül állítania a cigány etnikai kis pártnak, a 700 ezres cigány közösség körében ugyanis nincs jó csengése a több bűncselekménnyel vádolt romavezetőnek.
 
"Ne féljetek magyarok, megjöttek a cigányok"PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
"Három napig magyar" - legtömörebben így lehet összefoglalni mindazt, ami az 1990. „Fekete Márciusa" miatt börtönbe zárt marosmenti cigányokkal történt. Ezt az életérzést Puczi Béla egykori elítélt fogalmazta meg egy vele készült interjú-kötetben, ezt idézte Budapesten Schmidt Mária főigazgató a Terror Háza és a Polgári Kultúráért Alapítvány által közösen alapított Petőfi Emléklap a Helytállásért díjátadóján 2010. március 11-én.
 
Bűnbak a cigányság? Ha roma, ha nem, aki lop, bűnhődjön!PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Sárbogárd - A megoldás az oktatás és a foglalkoztatás - állítja Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal cigányügyekért felelős államtitkára, megjegyezve: meg kell ismerni végre egymás kultúráját.
 
Titokzatos faxok az ügyészségrőlPDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Hogyan került Borovszky Tímea kihallgatási jegyzőkönyve a Kuruc.infóra? - Bárándy Péter szerint bűncselekmény történt. Borovszky Tímea, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságának állásából felfüggesztett vezetője ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség március elején vádat emelt.
 
Jobbik: előre törPDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Érezhető ez városban, vidéken, beszédfoszlányokat elkapva a buszon, a plakátokról, a hangulatról: a Jobbik mögött jelentős tömegek állnak. A Szonda Ipsos márciusi közvélemény-kutatása szerint a választásra jogosultak 10 százaléka, vagyis mintegy 800 ezer ember. Ez megközelítőleg ugyanannyi ember, mint amennyi - a jövendölések szerint - az MSZP-re adja a voksát, vagyis a jelen állapotok szerint a Jobbik és az MSZP ugyanannyi széket kap majd a patkóban.
 
Békés autó felhívás!PDF Print E-mail
Thursday, 11 March 2010
Ma már minden felületet fel lehet használni arra, hogy a világról alkotott képünket, mondanivalónkat közvetítsük embertársaink felé. A kép egy online közösségi oldalra került fel. A rajta látható autós üzenete félelmetes, olyan időket idéz, amelyeket szerencsére legtöbbünk már csak filmekből, elbeszélésekből ismer.
 
Büntethető a holokauszttagadásPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Sólyom László köztársasági elnök aláírta az elé terjesztett törvénymódosítást szerdán. Nyilatkozata szerint ez a törvény nem a véleményszabadság korlátozására vonatkozik. A név szerint szavazással elfogadott törvény hároméves szabadságvesztéssel is sújthatja azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel az.
 
Családonként csak egy támogatott: jogvédők az AB-hez fordulnakPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Diszkriminatívnak és alkotmányellenesnek tartja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) azt a törvényi rendelkezést, hogy egy családban csak egy ember részesülhet a tartós munkanélkülieket támogató rendelkezésre állási támogatásból (rát), ezért a jogszabály megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól.
 
Ellepték a rendőrök a hátrányos helyzetű falvakatPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
A roma sorozatgyilkosságok ideje alatt alkalmazott közbiztonsági hálót feszített ki ismét a rendőrség a kritikus régiókba. Ezek az ország válság sújtotta térségei, gazdasági sivatagok, ahol a közbiztonsági is megrendült. A hátrányos helyzetű 44 település 24 órás rendőri védelmet kapott, továbbá 256 helyen heti háromszor is ellenőrzéseket tartanak a járőrök. Az akció egyelőre sikeres, hiszen nyolc nap alatt 308 bűnözőt fogtak el.
 
Cigányvita az Európai ParlamentbenPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Az Európai Roma Stratégia jövőjéről, valamint az áprilisban - Córdobában, a spanyol EU-elnökség szervezésében - tartandó második Európai Roma Csúcstalálkozó napirendjéről tartott vitát kedden Strasbourgban az Európai Parlament (EP).
 
Szükségünk van európai roma stratégiáraPDF Print E-mail
Wednesday, 10 March 2010
Készüljenek hiteles adatokkal alátámasztott felmérések arról, hogy a közösségi támogatások miként járultak hozzá a roma közösségek helyzetének a javításához
 
Dórika és a cigánybűnözés esetePDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Bizony, pech az, ha egy jobbikos thinktank olyan körzetben indul, ahol nincs „cigánybűnözés"(sic!). A Heti Válasz február 26-ai számában a törékeny szépségű Dúró Dóra csak odamondja a magáét: „Szentimrevárosban nincs jelentős cigánybűnözés, a választók többsége beéri egy szalonnemzeti képviselővel. De dolgozunk a radikális változásért errefelé is."
 
Pályázat!PDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
A Kurt Lewin Alapítvány (www.kla.hu) videó-pályázatot hirdet Magyarországon élő roma és nem roma emberek együttműködésében megvalósuló önkéntes kezdeményezések filmes feldolgozására. Jelentkezési határidő: 2010. július 15.
 
Ünnepi csokor muzsikábólPDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Megoldandó feladat a nők munkavégzése és gyermekvállalás közötti egyensúly, valamint a nemek esélyegyenlőségének megteremtése
 
Aki kimarad, az lemarad?PDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Öt éven belül a hazai munkahelyek kilencven százaléka betöltéséhez elengedhetetlen lesz a digitális írástudás - mondta Klotz Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Az unió húsz országban elindított e-képességek hetéhez (e-skills week), országos rendezvénysorozaton hívja fel a döntéshozók, kis- és közepes vállalkozók (kkv-k), illetve a diákok figyelmét arra, hogy a digitális írástudás milyen fontos szerepet játszik a munkaerőpiacon is - kaptuk a hírt az MTV-től.
 
Akik a nevelt gyerekekből élnekPDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Az állami gondozásba vett gyerekek nevelése helyenként megélhetési forma lett. A szociális tárca ezt tagadja, ám az idén célvizsgálatot rendelt el a témában.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub heti zenei programjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 09 March 2010
Cím: C- Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. Tel: (36-1) 630-73-23
 
Boldog nőnapot!PDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
A nők hátrányos helyzetére hívta fel a korabeli sajtó figyelmét Clara Zetkin beszédében 1897-ben, a II. Internationalé alakuló közgyűlésén. Hirdette a nők jogát a (fizetett) munkához, az anyák és gyermekek védelmét és a nők széles körű részvételét a közéletben. Hiába telt el azóta több mint száz év, a nők jogai naponta sérülnek.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
A Liget Galéria (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5.) szeretettel meghív mindenkit Oláh Mara festőnő kiállítás-megnyitójára, amely 2010. március 18-án este 6 órakor lesz. (A kiállítás április 15-ig tekinthető meg.) A kiállítást Ádám Zoltán nyitja meg. „Omara (Oláh Mara) hivatalos megnevezése amatőr roma művész, holott festészete radikalitásával, narrációjának erejével a magyar kortárs festészet fontos alkotója lehetne.
 
Jelinekkel a rasszizmus ellen a TrafóbanPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
Sosem szerettem a direkt politikai színházat - mondja Lengyel Anna dramturg a PanoDráma alapítója. De azt még kevésbé szeretném, hogy szó nélkül hagyjuk mindazt, ami ma Magyarországon történik. Hogy úgy játsszunk Csehovot és Feydeau-t, mintha nem tombolna gyilkos rasszizmus az utcán és nem olvashatnánk nap mint nap a harmincas évek lózungjait a falakon és az újságokban.
 
Magyar antirasszisták néztek farkasszemet német neonácikkalPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
Antirasszista „kegyeleti őrségállást" tartott a Hősök terén szombaton több civil szervezet, megemlékezve a vészkorszak és a romagyilkosságok áldozatairól, egyúttal tiltakozva az "újnyilas militáns alakulatok rendszeres parádéi" miatt. Az eseményt kisebbfajta incidens előzte meg.
 
Még mindig van előítélet a rendőrökben a romákkal szembenPDF Print E-mail
Monday, 08 March 2010
Az elmúlt öt év legnagyobb eredménye, hogy van párbeszéd a rendőrség és a cigány kisebbségi önkormányzatok között, így fogalmazott dr. Kuti István rendőrkapitány tegnap azon a találkozón, ahol az együttműködést értékelték.
 
Egymásnak esik Fidesz és Jobbik. A kapuk előttPDF Print E-mail
Saturday, 06 March 2010
Langyos volna a kampány? Amikor emelt szinten a forradalom, a polgárháború tétjét viszik be, cigánybűnözéstől izraeli felvásárlás elleni küzdelemre mozgósítanak, a nemzet megbecsült művésze kormányzóvá emelné Orbán Viktort, és rendőrbérencként festi le Vona Gábort, a Jobbik elnökét, aki szerint viszont a Fidesz elnöke gyáva, nem akar igazi változást, csak hatalmat?
 
A munkanélküli cigányasszony és a budai értelmiségi nő történetePDF Print E-mail
Saturday, 06 March 2010
A Nap és a Hold című dokumentumfilm nyerte az első díjat a VI. Nemzetiségi Filmszemlén, amelyet csütörtökön rendezett az MTV Kisebbségi Műsorok Szerkesztősége az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
 
Szegregációs per miatt nem indul el egy győri iskola első osztályaPDF Print E-mail
Saturday, 06 March 2010
Szeptembertől nem indíthat első osztályt a győri Kossuth Lajos Általános Iskola - határozott a bíróság nemrég az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány által indított perben. Mohácsi Erzsébet, az alapítvány vezetője az Edupressnek elmondta: másfél éve tart az eljárás a 99 százalékban cigány fiatalokat oktató intézmény ellen.
 
Kilakoltatás a Nefelejcs utcábólPDF Print E-mail
Friday, 05 March 2010
Három civil szervezetet költöztetett ki irodájából az egyébként ingatlanpanamáiról elhíresült hetedik kerületi önkormányzat. A Roma Polgárjogi Alapítványnak (RPA), a Romaversitásnak és a Roma Sajtóközpontnak (RSK) mindössze pár nap alatt kellett csomagolnia és mennie. A Roma Sajtóközpont most rendezkedik be új otthonába, egy József körúti garzonba, amit egy magánszemély ajánlott fel nekik.
 
Néptánc és népzene a 30. Budapesti Tavaszi FesztiválonPDF Print E-mail
Friday, 05 March 2010
Születésnapi előadások és élő hagyományok.  A népzene és a néptánc két jeles évfordulóját és egy majdnem-jubileumot ünnepel idén az ugyancsak születésnapos 30. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A március 19-én induló programsorozatban helyet kapott a 25 éves 100 tagú Cigányzenekar és az 55 éves pozsonyi Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes fellépése is.
 
A cigányok, mint tollpihékPDF Print E-mail
Friday, 05 March 2010
Csekély kockázatot vállalt az erzsébetvárosi önkormányzat, amikor elhatározta, hogy kipakol néhány cigány szervezetet a Nefelejcs utcából - Czene Gábor publicisztikája a romaszervezetek erzsébetvárosi kisöpréséről.
 
Bayer Zsolt levele Vona GábornakPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Szervusz, Gábor! Olvasom a Jobbik szórólapján az írást: „Húsz évet a húsz évért” (természetesen „a nép nevében”, a világ legnagyobb hülyeségeit és gazemberségeit mindig a nép nevében mondták és tették…).
 
Bevándorlómentes nap Európa-szertePDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Március elsején tiltakozó napot szervezett több bevándorló egyesület. A Párizsban és több kisvárosban zajló eseményen a bevándorlók „Itt élünk, itt dolgozunk és itt is maradunk" feliratú táblákat tartottak fel a magasba. A mozgalom Olaszországból indult, ahol az olasz nagykereskedők azt kiabálták a pakisztáni munkásoknak: ha sztrájkolnak, nincs fizetés.
 
Aktivizmus a hajléktalanságbanPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
(Fotó: ICA)A Marom Egyesület és a Város Mindenkié szervezésében 2010. március 4-én 19 órakor mindenkit várnak a Sirályban (VI. kerület, Király utca 50.) kerekasztal-beszélgetésre.
 
Kegyeleti őrség a Hősök terénPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Az újnyilas militáns alakulatok jelenléte, a Nemzeti Forradalmi Párt működése elleni tiltakozásul néma megemlékezést és kegyeleti őrségállást tartanak roma és antifasiszta szervezetek szombaton a budapesti Hősök terén.
 
Védünk és sarcolunkPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Tavaly februárban történt. Kevéssel a negyedik halálos áldozatot követő tatárszentgyörgyi gyilkosság után. A cigányok félelemben és rettegésben éltek az egész országban – sohasem tudhatták, hol, és mikor csapnak le a gyilkosok. A férfiak éjszakánként őrséget álltak. Ha ledőltek is néhány órára aludni a baltát a kezük ügyébe rakták. A gyerekeket sem vetkőztették le esténként, hanem csak úgy, ruhástól altatták – ugrásra készen, ha menekülni kell.
 
A Svájci Gárdával focizott a cigányválogatottPDF Print E-mail
Thursday, 04 March 2010
Rómaiak, turisták, cigányok, bevándorlók, papok tapsolták a Rajkó Zenekar koncertjét a Santa Maria in Trastevere-bazilikában. A magyar művészegyüttes díszvendége volt a Vatikánban ma véget érő európai cigánypasztorációs találkozónak.
 
Mindenki felel a cigány gyermekek jövőjéértPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
A roma gyermekek helyzetéről tartotta tavaszi ülését az Európai Parlament (EP) "Minőségi Gyermekkor" nevű munkacsoportja - közölte szerdán az MTI brüsszeli irodájával Járóka Lívia fideszes EP-képviselő, hangsúlyozva, hogy a társadalom közös felelőssége a roma gyermekek jövője.
 
Gyurcsány: panaszországban bűnbak lesz a cigány, a zsidóPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
A volt miniszterelnök az álom és az illúzió különbözőségéről értekezik legújabb blog-bejegyzésében, mely szerint "Magyarnak lenni jó!".
 
Beismerte, hogy romák házaira lőttPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
A keddi galgagyörki helyszíni kihallgatáson K. Árpád elismerte, hogy vadászpuskával lőtt rá cigányok házaira.
 
A cigányok is ugyanazt akarják, mint a magyarokPDF Print E-mail
Wednesday, 03 March 2010
Zomba | A romák is csak azt szeretnék, amit mindenki, dolgozni megfelelő körülmények között - fogalmazódott meg a VÖRÖS (Völgységi Roma Összefogás) informális hálózat legutóbbi találkozóján.
 
Kommandósok biztosítják a helyszíni bizonyítást GalgagyörkönPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Több tucatnyi kommandós és rohamrendőr biztosítja a Pest megyei Galgagyörkön a romák elleni támadássorozat helyszíni bizonyítási eljárását; a két évvel ezelőtti sörétes fegyveres támadás helyszínéhez vezető utat hermetikusan lezárták - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről kedd kora délután.
 
Elszámoltatják a cigányokat isPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Nem fogja elkerülni a számonkérés azokat, akik ellopták a cigányság felzárkóztatására szánt pénzeket.
 
Rekonstruálják a cigánygyilkosságokatPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Várhatóan kedden kezdődik a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosság-sorozat nyomozása kapcsán a helyszíni bizonyítási eljárás - írta pontosan meg nem nevezett forrásból a Magyar Nemzet.
 
A Fidesz újra buktatnaPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
Ha a Fidesz kormányra kerül, visszaállítja az osztályismétlés lehetőségét, és arra is engedélyt ad, hogy az iskolák eltanácsolhassák az intézményből a többieket bántalmazó vagy társait a tanulásban súlyosan akadályozó diákokat - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
 
Gyurcsány: bűnbak lesz a cigány, a zsidóPDF Print E-mail
Tuesday, 02 March 2010
A volt miniszterelnök az álom és az illúzió különbözőségéről értekezik legújabb blogbejegyzésében.
 
A falu, amely gyermekzsivajt hozatottPDF Print E-mail
Monday, 01 March 2010
Erken tárt karokkal várják a gondozásba vett roma gyermekeket Példa nélküli falumentő akció zajlik a Heves megyei Erken: közhasznú munkából élő roma házaspárokat képeztek ki nevelőszülőkké, ők pedig sorra fogadják be a családjukból kiemelt roma gyermekeket.
 
"Cigányok lágerbe" - egy 46 éves férfi fújkálhatottPDF Print E-mail
Monday, 01 March 2010
A rendőrség gyanúja szerint egy helybéli, 46 esztendős férfi és egy társa fújt festékszóróval romaellenes feliratokat több mint tíz hódmezővásárhelyi ház falára február 21-ére virradóra - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
Elfogadták a Lungo Drom új cigánypolitikai programjátPDF Print E-mail
Monday, 01 March 2010
Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke szerint a rendszerváltozás óta nem történtek alapvető pozitív változások a cigányság helyzetében.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk