Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Egyetemre járnak az alsó tagozatosokPDF Print E-mail
Saturday, 27 February 2010
Kaposvár | Harminc hátrányos helyzetű diák, a toponári és a Pécsi utcai iskola tanulói egyetemre járnak minden csütörtökön.
 
"A roma etnikumúak körében fiziológiai probléma a bűnözés"PDF Print E-mail
Saturday, 27 February 2010
A szerdai utcai tiltakozó akciójuk után tegnap ismételten távozásra szólították fel az emberjogi szervezetek a román külügyminisztert állítólagos rasszista kijelentései miatt.
 
Szakcsi Lakatos Róbert odaadja magát a hallgatóknakPDF Print E-mail
Saturday, 27 February 2010
Kevés olyan magyar művész van, aki olyan nemzetközi sikereket ért volna el, mint Szakcsi Lakatos Róbert. A jazz-művész újabban Ázsiában, a messzi Japánban halmoz sikert sikerre, elvarázsolva a közönséget különleges muzsikájával, melyet ő „cigány jazz"-nek nevez.
 
Végső nyugalomra helyezték Erzsike nénitPDF Print E-mail
Saturday, 27 February 2010
A Gyári temetőben kísérték utolsó útjára Solymosi Miklósnét, a 92 esztendős asszony február 13-án hunyt el egy súlyos bántalmazás következményeként - írja a boon.hu.
 
Az LMP arra kéri a pártokat, támogassák a kiáltványátPDF Print E-mail
Saturday, 27 February 2010
A Lehet Más a Politika (LMP) arra kéri a pártok listavezetőit, hogy aláírásukkal támogassák a "magyarok és cigány magyarok együttélésének minimumáról" szóló, Van fény az alagút végén című kiáltványukat - írja az MTI-hez is eljuttatott levelében Schiffer András.
 
Magyar védi a cigányozó román minisztertPDF Print E-mail
Saturday, 27 February 2010
A szerdai utcai tiltakozó akciójuk után tegnap ismételten távozásra szólították fel az emberjogi szervezetek a román külügyminisztert állítólagos rasszista kijelentései miatt.
 
Sikeresen zárult a budapesti "Beindító" roma foglalkoztatási programPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Sikeresen zárták a „Beindító"Fővárosi Roma Gyakornoki Programot, amely 2009.febrárban startolt és tehetséges romák beilleszkedését segítette. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a projekt konkrét eredménye, hogy harmincöt érettségizett, illetve diplomás roma fiatal 6 hónapos gyakorlatot szerzett Budapest közszolgálatában. Közülük 15-en már hosszú távra is elhelyezkedtek. A program fő üzenete, hogy ha szakszerűen, segítjük az igyekvő romák beilleszkedését, azzal értékesebb lesz mindannyiunk világa.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub szombati zenei programjaiPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. A zenei programokat a C-press hírügynökség hang és képanyagban rögzít amit weboldalán a C-Café blogban időről-időre megjelenít
 
Navracsics: "Nem tehetünk különbséget jobb-és baloldali polgár között"PDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a ceglédi művelődési házban tartott minapi előadásában utalt arra, hogy az új kormány támogatni akarja mind a magyar vállalkozásokat, mind a „jó minőségű" külföldi befektetéseket. Megerősítette: a magyar politikában nincs helye a cigánygyűlöletnek és az antiszemitizmusnak, a jobb-, illetve baloldali polgárok megkülönböztetésének.
 
A sóssziki romateleptől a cigány önkormányzat aranygyűrűjéigPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
A megyei cigányságért végzett munkája elismeréseképpen a Békés Megyei Cigány Önkormányzat aranygyűrűjét vehette át Zsigmond Károly, a Dobozi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.
 
Aki tagadja a holokausztot, az hazudikPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Nem lehet egyenlőséget tenni a kommunizmus és a holokauszt áldozatai között, ez utóbbi esetében ugyanis az ember dönthetett arról, hogy kommunista lesz-e vagy sem, aki viszont zsidónak vagy cigánynak születik, az nem személyes döntés kérdése - mondta Herényi Károly, MDF-es politikus a Fórum c. műsorban. Történelmi adósságot törlesztett a Parlament azzal, hogy büntethetővé tette holokauszttagadást - tette hozzá a képviselő.
 
Nyílt levél a Magyar Nemzet Főszerkesztőjének!PDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Tisztelt Liszkay Gábor Igazgató Főszerkesztő úr! Megdöbbenve tapasztalja az Országos Cigány Önkormányzat, hogy a Magyar Nemzet napilap tudatos és szisztematikus támadássorozatokkal próbálja a roma érdekképviselet vezetését, és ezen keresztül az egész magyarországi cigányságot támadni. 
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2009. Október - NovemberPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Helyesbítés Emberéletekbe került Kompetenciazavar a titkosszolgálatoknál Cigány szomszéd magyar átok? – Telepfelszámolási zûrök Zákányban
 
Már megint házkutatás OCÖ-pénzek miattPDF Print E-mail
Friday, 26 February 2010
Több száz oldal illetéktelenül kivitt iratot foglaltak le a vám és pénzügyőrség nyomozói az Országos Cigány Önkormányzat egyik hivatali dolgozójánál - tudtuk meg. A nyomozás az OCÖ utóbbi évekre vonatkozó pénzügyi visszásságaival függ össze. A roma önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán ellen 2003-2005 közötti ügyek miatt már folyamatban van egy büntetőper.
 
A kiskunlacházi modellPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2010
Az utóbbi időkben a vélelmezhetően cigányok által elkövetett cselekményeknél olyan hisztérikus lincshangulat gerjesztődik, amely a legkevésbé sem az egyszerre tabu és gyűlöletmentes, igazságkereső diskurzus felé visz, hanem a gyűlöletvezérelt vérbosszú felé.
 
Cigány művészek PécsettPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2010
Cigány származású művészek százai mutatkozhatnak be mintegy harminc program keretében idén Pécs Európa Kulturális Fővárosa (EKF) rendezvénysorozatán.
 
Kisebbségi vezetők cigány fiatalokat ösztönöznének tanulásraPDF Print E-mail
Thursday, 25 February 2010
Berettyóújfalu Cigány Kisebbségi Önkormányzata ösztönözni szeretné a halmozottan hátrányos helyzetű - többek között cigány származású - fiatalok általános tanulásra, valamint továbbtanulásra. Ezért februártól kezdődően hat állomásból álló programsorozatot indít - írja a police.hu.
 
Jászladányi iskolapéldaPDF Print E-mail
Wednesday, 24 February 2010
Tíz évvel ezelőtt kezdődött el az úgynevezett jászladányi iskolaügy: 2000-ben történt, hogy a falu akkori, és azóta is regnáló polgármestere, Dankó István egy magániskola létrehozását kezdeményezte, amelybe szavai szerint a komolyan tanulni s a közösségi szabályokat betartani akaró gyerekek járhatnának.
 
A tatárszentgyörgyi ház, amit nem lehetett újjáépíteniPDF Print E-mail
Wednesday, 24 February 2010
Egy évvel ezelőtt Tatárszentgyörgyön felgyújtották Csorba Róberték házát, és orvul agyonlőtték a tűzből menekülő apát és ötéves kisfiát. A tragédiára emlékeztek tegnap a Pest megyei településen.
 
REAGÁLÁS A VII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT A ROMA SAJTÓKÖZPONTOT ÉRINTŐ ÁLLÍTÁSAIRAPDF Print E-mail
Wednesday, 24 February 2010
A VII. kerületi önkormányzat közleményben igyekezik hárítani a felelősséget abban, hogy a másfél évtizede fennálló, nemzetközileg is elismert Roma Sajtóközpontot önhibáján kívül olyan kényszerű helyzetbe hozta, hogy az kénytelen szűk egy hét alatt megoldani, hogy Európában is egyedülálló adatbázis-gyűjteményével és holokauszt archívumával kiköltözzön tíz éve használt Nefelejcs utcai irodájából.
 
Nincs szerződésük a kirakott romáknakPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
A Roma Sajtóközpont szerint az önkormányzat nem találta a bérleti szerződésüket, ezért lakoltatják ki őket a hetedik kerületi irodájukból. Az önkormányzat szerint a sajtóközpontot befogadó szervezet soha nem is kezdeményezett velük szerződést.
 
Megmutatom az országnak, egy cigány is viheti sokra!PDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Hét éve érkezett Szolnokra a család. Menekülniük kellett Miskolcról. Mindent otthagytak, hogy újrakezdhessék az életüket. Az ötgyermekes édesanya áldozatos kitartásán múlt leginkább, hogy ez sikerült, és hogy a gyerekek jó tanulók, énekesek, táncosok.
 
Monok nem táncol visszaPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Monok önkormányzata nem fogja visszavonni rendeletét, továbbra is fenntartja véleményét a szociális kártya szükségességéről és szorgalmazni fogja annak országos bevezetését is - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere, az Összefogás Párt elnöke kedden az MTI-nek.
 
Lakatosék bérleti díj nélkül lakhatnak - szerződést adott át az OCÖPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Zámoly - Húsz évre szóló bérleti szerződést ajánlott fel hétfőn Lakatos Piroskának az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).
 
Halkuló cigányzenePDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
A Kossuth-díjas prímás, ifjabb Sánta Ferenc úgy látja: a cigányzene manapság nem kap kellő megbecsülést. Hódít a gagyi, a magyarok nem járnak vendéglőbe, a külföldiek pedig elmaradnak.
 
A romák története: Pandzsábból EurópábaPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Nagy fába vágta a fejszéjét, aki arra vállalkozik, hogy a magyarországi romák sorsáról, történetéről, hagyományairól, szokásairól gyűjtse össze azokat az ismereteket, amelyek nem ismertek a széles nyilvánosság előtt. Pedig gyakran épp az ismeretek hiányából fakadó félreértések okozzák azokat a rossz reakciókat, amelyek az emberek közötti viszonyok elmérgesedéséhez vezethetnek.
 
Munka helyett aprított tűzifát kért a karádi cigányPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Havi tízezer forintot fizet az albérletért. Az álláskeresési járadékból csupán kilencezer-nyolcszáznyolcvanöt forint marad egy hónapra.
 
Az áldozatokra emlékeztek TatárszentgyörgyönPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Az egy évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi fegyveres támadás halálos áldozataira emlékeztek a kormány és a cigányság képviselői, családtagok kedden, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi, Dohány utcai székházában.
 
A Legfelsőbb Bírósághoz fordul a roma gyerekek elkülönítésével vádolt kerepesi iskolaPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
A Legfelsőbb Bírósághoz fordul a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola, amelyet többször elmarasztaltak roma gyerekek elkülönítéséért. A Fővárosi Bíróság korábban jogerősen elutasította az intézmény keresetét abban a közigazgatási perben, melyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) ellen indítottak
 
Közös érdek a szélsőjobboldal visszaszorításaPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
A politikának nem önmagáról kell szólnia, hanem a mindennapi élet problémáira kell választ adnia, az ország, a nemzet érdekében kell tevékenykednie
 
Büntethető lesz a holokauszttagadásPDF Print E-mail
Tuesday, 23 February 2010
Az Országgyűlés 197 igen, egy nem és 144 tartózkodás mellett fogadta el az indítványt
 
Bombariadóval akasztották meg a cigánybált SzegedenPDF Print E-mail
Monday, 22 February 2010
Közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoz a rendőrség, mert szombaton bombariadóval tették tönkre a Szegedre szervezett cigánybált. A rendőrök éjfélig keresték a bombát, de nem találtak semmit.
 
'Cigányok lágerbe' - Megerősített készenlét HódmezővásárhelyenPDF Print E-mail
Monday, 22 February 2010
A rendőrség megerősíti a járőrszolgálatot Hódmezővásárhelyen, ahol több mint tíz lakóház falára festettek ismeretlenek különböző feliratokat szombat éjszaka. Közösség elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt nyomoznak.
 
Rasszista rendőrök! Egy 12 éves cigánylánynak lenyírták a haját, és ez még nem minden...PDF Print E-mail
Monday, 22 February 2010
Vizsgálat indult Brüsszelben 14 rendőr ellen, akik a belga főváros egyik pályaudvarának környékén a gyanú szerint részben rasszista indíttatásból bántalmaztak embereket - jelentette pénteki számában a La Derniere Heure című bulvárlap.
 
Már 9 hónaposan megkezdődik a leszakadásPDF Print E-mail
Friday, 19 February 2010
Az ötéves korukban problémásnak számító gyerekek már kilenc hónaposan is kevésbé fejlettek - derül ki a Millenium Cohort Study felméréséből. Egyes szakértők szerint az esélyegyenlőség érdekében ezért már jóval a beiskolázás előtt meg kell kezdeni a hátrányos helyzetben lévő gyerekek felzárkóztatását.
 
Times: szégyenteljes, hogy Kelet-Európában húsz éve nem segítik a romákatPDF Print E-mail
Friday, 19 February 2010
Szégyenteljes, hogy a kommunizmus bukása óta eltelt több mint húsz évben egyetlen kormány sem fejtett ki tényleges erőfeszítést a kelet-európai térségben a romák megsegítésére - áll a londoni The Times csütörtökön megjelent riportjában.
 
Katolikus pap is pályára lép a cigányválogatottban!PDF Print E-mail
Friday, 19 February 2010
Jótékonysági koncert lesz Székesfehérváron a Székesegyházban, 2010. február 26-án, pénteken 18-órától. Fővédnök: Spányi Antal megyés püspök, védnökök: Nagy István a Hírváró havilap főszerkesztője és Varga István a VOSZ Fejér megyei elnöke.
 
Roma kárpótlási-ügy: itt a jogerős ítélet!PDF Print E-mail
Friday, 19 February 2010
A Győri Ítélőtábla csütörtökön másodfokon 5 év börtönre ítélte a pankaszi cigány kisebbségi önkormányzat volt vezetőjét csalás és közokirat-hamísítás miatt. Társát, bűnsegédként 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Mindkét vádlott esetében az ítélőtábla súlyosbította a korábban kiszabott büntetést.
 
Eljárás indulhat a nyírkátai segélyek ügyébenPDF Print E-mail
Thursday, 18 February 2010
A nyírkátai segélyek kifizetésének állítólagos elmaradása miatt feljelentést tett egy budapesti magánszemély - közölte a Szabolcs Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
 
Kerepesnek fizetnie kellPDF Print E-mail
Thursday, 18 February 2010
Jogerős az Oktatási Hivatal korábbi határozata: a hátrányos megkülönböztetés és a közoktatási törvény megsértése miatt kiszabott egymillió forintos bírságot ki kell fizetnie a kerepesi általános iskolának, amely újabb ellenőrzés elé, a település pedig kártérítési perek elé néz.
 
Nem fogadja el a támogatást a Roma Oktatási AlapPDF Print E-mail
Thursday, 18 February 2010
A Roma Oktatási Alap (ROA) nem fogadja el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatását, mivel csak a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA) költségvetésének jelentős csökkentése árán juthatna ahhoz hozzá, írja a Magyar Nemzet.
 
Roma kárpótlás: bíróság előtt az önkormányzati elnökPDF Print E-mail
Thursday, 18 February 2010
A Győri Ítélőtábla ma tárgyalja másodfokon a roma kárpótlással kapcsolatos Vas megyei csalási ügyet. Az elsőrendű vádlottat - az egyik Vas megyei község cigány kisebbségi önkormányzatának egykori elnökét - korábban az első fokon eljáró Vas Megyei Bíróság 3 év 6 hónap börtönre ítélte; a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
 
"Elválik a szar a májtól" Cigánynak nézik a Fidesz jelöltjét?PDF Print E-mail
Thursday, 18 February 2010
A politikus szerint szlovák etnikum nem létezik, ugyanakkor sok cigány szimpatizál a radikálisokkal.
 
TEHETSÉGKUTATÓ A C-CAFÉ & Járóka Klub-ban!PDF Print E-mail
Thursday, 18 February 2010
Énekesek, táncosok, zenekarok FIGYELEM! A 3 hónapja működő C-Café & Járóka klub vezetősége fontosnak tartja, hogy a már befutott, nagy múltú kiváló művészek mellett más roma fiatalok, tehetségek is helyet kapjanak a pódiumon.
 
Tehetségek, ha összefognakPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2010
A kreativitás és a kooperációs képesség fejlesztése a célja a Magyarországon ötödik éve működő Roots & Routes programnak, amelyben hátrányos helyzetű fiatalok vehetnek részt.
 
XIV. Országos Roma FilmakadémiaPDF Print E-mail
Wednesday, 17 February 2010
Közös pályázatot írt ki az Eötvös József Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság és további két szervezet évente megrendezendő mozgóképes szakmai továbbképzésére a filmezés iránt érdeklődő, abban dolgozó cigány és nem cigány fiatalok részére.
 
Munkát adnak 2500 cigánynakPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2010
Elindult a roma foglalkoztatás-szervezői projekt, amellyel 2500 roma munkaerőpiacra történő belépését szeretnék elősegíteni
 
C-CAFÉ & Járóka Klub heti zenei programjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2010
Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. A zenei programokat a C-press hírügynökség hang és képanyagban rögzít amit weboldalán a C-Café blogban időről-időre megjelenít
 
Romák az iskolapadban: a gyógynövénygyűjtés a tananyagPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2010
A rossz idő is közrejátszhatott abban, hogy a „Lépjünk együtt a munka világába" című program kisvejkei toborzó tájékoztatóján a 30 meghívottból csak 16 jelent meg - mondta Szancsik Mária, a szervező Zombai Romákért Egyesület képviselője.
 
Arany-apródokPDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2010
Kitörés a kis falvak ingerszegény környezetéből. A magyar lakosság több mint tíz százaléka ötezernél kisebb lélekszámú településeken él. Az ezekben a falvakban tanulóknak csupán egy-két százaléka jut be a felsőoktatásba. Horváth Péter, az ország egyik legjobb eredményeket elérő középiskolájának, a győri Révai gimnáziumnak az igazgatója szerint egy apró községben felnövekvő gyereknek az egyetemre kerülési esélye tizenötöd része annak, mint aki nagyvárosba születik.
 
Budapest szította a székelyföldi roma-magyar konfliktust?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 February 2010
A kelet-európai romák helyzetéről közölt anyagot a Le Figaro francia lap, amelyben kitért a tavaly nyári, Hargita megyében kitört etnikumközi zavargásokra is.
 
Villás Lajos: Isten!, Haza!, Család!...PDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
Országgyűlési választások előtt állunk. A nagy és kicsi politikai pártok igyekeznek minél szebb, jobb arcukat megmutatni, és a választópolgárokat megnyerni.
 
Az uzsorás és az Élet utcájaPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
- Megeszem a kalapom, ha a Bazsa börtönbe kerül - morogja egy középkorú férfi az egyik dombóvári kocsmában, amikor a közelmúltban kirobbant uzsoraügyről kérdezem. A rendőrség viszont állítja, hogy - a Tolna megyei városban csak Bazsa becenéven emlegetett - 44 éves H. Ferenc ezúttal nem úszhatja meg.
 
Tudós elemzések a megerősödő szélsőjobbrólPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
A Fideszben semmiféle kiegyezési hajlam nincs, s az az orbáni beállítás, miszerint Magyarországon két szélsőséges párt van: az MSZP és a Jobbik, elfogadhatatlan - fogalmazott az egyik előadó, Bauer Tamás.
 
Megtisztított emlékműPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
Több tucat civil gyűlt össze szombat délután a budapesti Duna-parton, és kefékkel, rongyokkal megtisztították a budapesti roma holokauszt-emlékművet, amelyet valakik állatfekáliával szennyeztek be.
 
Maguk dönthettek a romák, hogy kinek jut kenyérkeresetPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
A cigányönkormányzat is beleszólhatott Kutason, hogy kiket válogassanak be a cigány közmunkaprogramba.
 
A Jobbik esete a roma akadémiávalPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
A Norvég Alapból épül a Felsőörsre tervezett zenei tábor Szórólapokkal „hintette be" a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Felsőörsöt. A „Résen vagyunk" szlogennel ellátott iromány azt kérdezi a helyi polgároktól, hallottak-e arról, hogy a falujukban zenei szakkollégium nyílik roma gyerekek számára.
 
Cigányok támogatása: szétfolynak a százmilliók?PDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
A romaügyi szakértő szerint "üzletszerű kéjelgők" szakosodtak romák felzárkóztatásáért kiírt pályázati programok lefölözésére - írja a mai Magyar Nemzet.
 
Az állami földektől megszabadulna a Fidesz?PDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
A jelenleg állami tulajdonban lévő szántóterület gyors értékesítése is szerepel a Fidesz birtokpolitikai tervei között - értesült a Népszabadság.
 
A jogvédő szerint sértő a cigányság kapcsán az általánosításPDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
A cigánysággal szemben megnyilvánuló egyre fenyegetőbb jelenségekre hívja fel a figyelmet a jogvédő és a kisebbségi önkormányzat képviselője.
 
Cigány értelmiségi vagy?PDF Print E-mail
Monday, 15 February 2010
Erzsikének kulcsa volt hozzánk. Ha ott járt nálunk, utána ragyogott a ház. Erzsikének gyönyörű nagy fekete szemeiből kedvesség és intelligencia sugárzott, és tőle tanultam meg, olyan nincs, hogy cigány. Van magyar cigány meg beás meg oláh, akik egymással nemigen keverednek-házasodnak, és többnyire egymás nyelvét sem értik.
 
Jobbik: nem bűnözhet se cigány, se politikusPDF Print E-mail
Sunday, 14 February 2010
A Jobbik egyik törekvése a közbiztonság helyreállítása, ezen belül pedig a cigánybűnözés és a politikusbűnözés felszámolása
 
Hauser Filip: "Rágalmazásért feljelentem a hangfelvétel készítőjét!"PDF Print E-mail
Sunday, 14 February 2010
A Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint nem volt még példa arra Vasban, hogy roma a romát úgy megvezesse, ahogyan most őt. Ugyanis egy privát beszélgetését szivárogtatták ki.
 
Nincs több pénz a cigányalapítványra - Lefejezik a Macikát?PDF Print E-mail
Sunday, 14 February 2010
Az idén még kifizetik a roma ösztöndíjakat, azonban a következő tanévre már nincs pénze a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak (Macika).
 
Romabarát polgármestert keresnekPDF Print E-mail
Sunday, 14 February 2010
Romabarát polgármesterek számára hirdet versenyt a hollandiai Spolu Alapítvány, valamint két erdélyi cigány szervezet. Az akció célja megértetni a helyi közösségek elöljáróival, hogy a romák is ugyanolyan jogokkal bírnak, mint fehér bőrű embertársaik.
 
"Indiába kellett nekünk lemenni..." - Színpadon a Parno Graszt hangos-képes indiai utazásaPDF Print E-mail
Sunday, 14 February 2010
Többeknek ismerősen csenghet a címben szereplő dalszöveg, ami eredetileg "Kispaszabra" hívta a tüzes falusi cigányzene szerelmeseit. Noha a Parno Graszt ízig-vérig szabolcs-szatmári cigányzenekar, kalandvágyuk 2008-ban egészen Indiáig vitte őket, ahol három héten át keresték, kutatták cigányságuk gyökereit. Hogy mit találtak? Erről zenélnek színes, szélesvásznú képekben 2010. február 12-én a Hagyományok Házában.
 
Roma eklektik a MerlinbenPDF Print E-mail
Friday, 12 February 2010
Február 13-án visszalopózik a nyár a téli szürkeségbe. Vérpezsdítő balkán dallamok, és hajnalig tartó vigadalom csempészi vissza a hőn áhított napfényt életünkbe a Merlinben. Csevapcsicsa, tánckavalkád, mintha csak egy fülledt nyáresti balkán lagziban lennénk.
 
Félmilliárdot osztanak ki roma ösztöndíjraPDF Print E-mail
Friday, 12 February 2010
Az idén még kifizetik a roma ösztöndíjakat, azonban a következő tanévre már nincs pénze a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak (Macika) - tudta meg a Roma Sajtóközpont (RSK). A minisztérium pénteken egyeztet a közalapítvánnyal.
 
Nem szerepet játszunk, mindenki magát adjaPDF Print E-mail
Friday, 12 February 2010
A Budapest Bár zenéjét mindenki ismeri. All Star válogatott énekel örökzöld slágereket cigányzenével megbolondítva. Könnyen születhetett volna igazán ciki produkció, ahol az énekesek rossz kabaréműsori hangulattal adják elő a régi idők slágereit
 
Fát gyűjtenek a fagy ellenPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2010
Csapatot szerveztek fakitermelésre Inkén, hogy fához juttassák azokat, akik segítség nélkül talán megfagynának.
 
Komoly segítség a romák életkörülményeinek javításáraPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2010
Üdvözölte Göncz Kinga szocialista EP-képviselő azt a parlamenti jelentést, amely közösségi támogatást szorgalmaz a hátrányos helyzetű közösségek lakáshelyzetének javítására. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap fölhasználásának módosításáról szóló rendeletet a képviselőtestület szerdai ülésén nagy többséggel hagyta jóvá.
 
Váradi Roma Café: "Ez van"?! - és ez jó!PDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2010
Aki a zenében kicsit jártas, 2009 őszére - amikor megjelent a Váradi Roma Café új albuma - már biztosan ismeri az arany- és platina lemezzel büszkélkedő együttest. Lehet tudni, hogy a testvérek mellett jó barátaik és mostanra már fiaik is tagjai a zenekarnak. Stílusukat meghatározni nagyon nehéz, ötvözik a popzenét, a latin dallamvilágot, a híres magyar cigányzenét, a jazzt és a klasszikus zenét. Sajátos a stílusuk, amely különleges színfolt a hazai zenei életben.
 
Az alapító BarabásPDF Print E-mail
Thursday, 11 February 2010
A ma kétszáz éve született festő, Barabás Miklós 1898-ig tartó hosszú életében rendre megörökítette a tizenkilencedik századot, ezt az ország történetében oly fontos, oly eseménydús, oly sokféle korszakot. Arcképfestőként él legtöbbek tudatában. Holott érzékeny akvarelleket készített a fővárossá épülő Pest-Budáról, a gémeskutas Alföldről, a kitörő Vezúvról, és őt tartja a szaktudomány a népéletkép úttörőjének is cigány- és román tárgyú képei, metszetei alapján.
 
Az oktatás lehet a romák kitörési pontjaPDF Print E-mail
Wednesday, 10 February 2010
„Az oktatás a legfontosabb a romák társadalmi felzárkóztatása terén" - mondja Károlyi Sándor, a Lungo Drom Csongrád megyei elnöke. Az apátfalvi cigány politikus is részt vett azon a háromnapos tanácskozáson, melyen a romák helyzetét értékelték a közelmúltban Lakitelken. Az ott megfogalmazott problémákról nyilatkozott portálunknak a kisebbségi tanácsnok.
 
Fizetésemelés, mézcímkézés, "cigányozás" - mit csináltak EP-képviselőink az év elején?PDF Print E-mail
Wednesday, 10 February 2010
MSZP-Jobbik egyetértés? Ha pénzről van szó, miért ne! Ez is, és még sok egyéb nyalánkság kiderül a magyar EP-képviselők januári munkáját értékelő összeállításunkból ami a Policy Solutions nélkül nem jöhetett volna létre.
 
Orbán felemelné a cigányokatPDF Print E-mail
Wednesday, 10 February 2010
Orbán Viktor szerint nem lehet egykulcsos az adórendszer, több kategóriára van szükség. A Fidesz elnöke kedden a TV2 Tények című műsorának arról is beszélt, hogy rövidíteni kell az állami megrendelések kifizetési idejét, emelni kell az orvosok, nővérek fizetését, és minden településen szükség van körzeti megbízottra. Közölte azt is, még nem dőlt el, hogy részt vesz-e miniszterelnök-jelölti vitán.
 
Jön az első Országos Cigány Ki Mit TudPDF Print E-mail
Wednesday, 10 February 2010
Első alkalommal rendezik meg az Országos Cigány Ki Mit Tud versenyt, az érdeklődők február 28-ig jelentkezhetnek.
 
Cigányút - máshogyPDF Print E-mail
Wednesday, 10 February 2010
Sajátos, kilátástalannak tűnő helyzetből kezdi életét a romák legnagyobb része: szegénység, kirekesztettség, törvényenkívüliség - így tartja a közvélekedés. De vajon mi az igazság? Ennek próbáltunk utánajárni az alábbi interjúban, melynek elkészítésében egy nevét vállalni nem akaró ún. roma értelmiségi volt segítségemre. Hogy miért nem vállalja a nevét? Tabukat és előítéleteket próbálunk ledönteni, melyet sokan nem néznek jó szemmel.
 
Választás 2010 - Az MKP a szegényeket képviselné a parlamentbenPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
A Száva Vince nevével fémjelzett Magyarországi Kisebbségek Pártja (MKP) a szegények képviseletét látná el az Országgyűlésben, és programpontjai között egy roma bank létrehozása mellett a közbiztonságot erősítése és egy börtönprogram végrehajtása szerepel.
 
Választás 2010 - Az MCF "becsületből" méretteti meg magátPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Kötelességtudatból és becsületből méretteti meg magát az MCF Roma Összefogás Párt a 2010-es országgyűlési választásokon - közölte a roma tömörülés elnökhelyettese az MTI-vel kedden.
 
C-CAFÉ & Járóka Klub heti zenei programjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Cím: C-Café & Járóka Klub 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. A zenei programokat a C-press hírügynökség hang és képanyagban rögzít amit weboldalán a C-Café blogban időről-időre megjelenít.
 
Két és fél évesen óvodábaPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Mégsem lesz kötelező idén szeptembertől minden hároméves gyereket fölvenni az óvodába: a fenntartók egy év haladékot kaptak a feltételek megteremtésére. Ha viszont van elég hely, már a 2,5 éveseket is be lehet íratni.
 
Öttömösről szegedi gimnáziumbaPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
A pályaválasztásban a család a meghatározó - Előítélet, hogy általánosítják a falusi iskolák gyenge színvonalát. Február 15-ig kell középiskolába jelentkezniük a nyolcadik osztályosoknak. Milyen esélyük van olyan pályát találni, amelyre alkalmasak, és amelyből meg is lehet élni? Miként látják a lehetőségeket egy 800 lelkes csongrád megyei kisközség tanárai és nyolcadikos diákjai, s hogyan értékeli a helyzetet a pályaorientációval foglalkozó fővárosi pszichológus?
 
Kuruzslók szociális kártyájaPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
A szociális ellátórendszer átalakításával kapcsolatos húsz évnyi lemaradást Bokros Lajos és Szepessy Zsolt két hét leforgása alatt behozta. A segélyezéssel kapcsolatos problémákra a nemzetközileg elismert közgazdász és az egykori kocsmáros ugyanazt a sajátos, de egyszerű választ adta: szociális kártya!
 
Ismét meggyalázták a Roma Holokauszt emlékművetPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Valaki megint meggyalázta a Roma Holokauszt emlékművet a budapesti Nehru parkban. Ezért - immáron harmadik alkalommal - budapesti polgárok ismét letakarítják.
 
A kirekesztés ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Először adták át idehaza a Raoul Wallenberg-díjat. Az elismerés azoknak jár, akik a legtöbbet tették a társadalmi megbékélésért, a kirekesztés és a rasszizmus ellen. Kitüntették Dúl Géza katolikus lelkipásztort is, a hazai cigánypasztoráció egyik vezetőjét. Romákból és nem romákból olyan evangéliumi segítőhálózatot hozott létre, amely egyedülálló a világon. SÁNDOR ZSUZSANNA írása.
 
Tovább csúszik a Kolompár-perPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Eredetileg februárról volt szó, mégis csak májusban folytatódhat legkorábban a Kolompár Orbán büntetett előéletű cigány vezető ellen tavaly megkezdődött büntetőper, melybe azóta egy másik ügyet is bevontak.
 
5 éve üresen áll - eladó a cigány közösségi házPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Szeged - Legalább 12 és fél millió forint veszett kárba azzal, hogy a szegedi Amaro Kher cigány közösségi ház az enyészeté lett. Az épületet most telekáron, 20 millió forintért hirdette meg az IKV.
 
Morvai Krisztina 12 évre csökkentené a büntethetőség korhatárátPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
A Jobbik államfő-jelöltje, Morvai Krisztina szerint a kiskorú, büntethetetlen elkövetők megzabolázására nincs kidolgozva megfelelő eljárásrendszer.
 
Tisztes úton az iharosi cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
A településen negyven, hittel élő cigány mutat követendő példát emberségből. Manapság egyre többen érdeklődnek a gyülekezet felől.
 
Ez a harc lesz a végső?PDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Az elmúlt húsz év legnehezebb voksolására készül az MSZP Kazincbarcikán, az ország legbaloldalibb választókerületében. Győzelemben reménykedik az európai parlamenti választáson helyben megtáltosodott Fidesz - a Jobbik pedig mindkét nagy párt megelőzését tervezi.
 
"Rasszizmus a legfelsőbb szinten"PDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Az optimizmusnak még a szikráját is nehéz volt felfedezni az A38 Hajón tartott rendezvényen. Az emberi jogok helyzete volt a téma. Horn Gábor szerint a rasszizmus a legfelsőbb szinten is megjelent.
 
Ez az egyetlen kiút a cigányok számáraPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
- Egyetlen kiútja van cigányoknak, mégpedig a tanulás - ez lett a VÖRÖS (Völgységi Roma Összefogás) informális hálózat pénteki találkozójának egyik fő következtetése.
 
Dolgozik a cigánytelepeken a kitörési vágyPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
A konfliktust kerülik, egymást védik és támogatják a legvégsőkig, de kitörésre vágynak sok cigányközösség tagjai. Az előítéletek az ő életüket és a többségi társadalomhoz való közeledést is megnehezítik. A kriminológiai intézet tavaly megjelent tanulmánya ijesztő képet festett a legnyomorúságosabb telepeken élő cigányokról, de a kisebbségei ombudsman felháborodott a kutatás megállapításain, ezért másokat ajánlott helyette.
 
Kevés a cigányfilm a szakma szerintPDF Print E-mail
Tuesday, 09 February 2010
Csúsztatásokkal terhelt az a kevés film is, amely a cigányokról szól a szemlén - vélik a szakértők.
 
A monori cigánytelep tanulni mentPDF Print E-mail
Monday, 01 February 2010
Látod mama, ott egy pont, azt jelenti, szorozni kell a számokat Sajátos iskola nyílt tavaly őszszel a monori cigánytelepen: arra vállalkozott, hogy a jelentkezőknek segít bepótolni az elmaradt általános iskolai osztályokat, és ami különösen fontos, sikeres vizsga esetén papírt is ad a nyolc osztály elvégzéséről.
 
Színházzal a cigányok beilleszkedéséértPDF Print E-mail
Monday, 01 February 2010
Újszerű kezdeményezéssel, drámapedagógiai módszerrel igyekszik segíteni a tamási kistérségi társulás egy 2010-ben induló programja a roma integrációt: Az élet színházában cigány fiatalok játsszák el az őket érő megkülönböztetést.
 
Kolompár újabb menete nyaralóügyben - ki nyaral, hol?PDF Print E-mail
Monday, 01 February 2010
Móring József Attila somogy megyei KDNP-s képviselő a balatonlellei üdülő előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a bérleti szerződés felbontását szorgalmazza, mert az Országos Cigány Önkormányzat nem tartotta be a hasznosítás feltételeit. Az OCÖ rasszista támadást sejt az ügy mögött.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk