Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Kozma atya: A máltaiaknak lenne megoldási módszerükPDF Print E-mail
Thursday, 31 December 2009
Az NDK-s menekültek istápolásakor lett ismert Kozma atya neve. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét arról faggatták, hogy milyen volt Buda 30 évvel ezelőtt egy pap szemével, a hit, vagy a szegények istápolása mostanság a fontosabb feladat, s hogy a gazdasági válság és a kormányzati hozzáállás hogyan hat munkájukra.
 
Slota átnevelné a cigányokatPDF Print E-mail
Thursday, 31 December 2009
A roma kisebbség körében minimális a jogok érvényesítésének esélye, ezért a romatelepek lakóival szemben egységes álláspont elfogadását sürgeti Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke - írta az Új Szó Online.
 
Példás romaintegráció GyulánPDF Print E-mail
Thursday, 31 December 2009
Még egy ház megvásárlása van hátra, azután elkezdődhet a felújítás, és új otthonba költözhet kilenc cigánycsalád Gyulajon: az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával alakít ki önkormányzati bérlakásokat a szegénytelepen élőknek - tájékoztatta Dobos Károlyné polgármester az MTI-t.
 
A cigány ember különösen babonásPDF Print E-mail
Thursday, 31 December 2009
Magyarország | Kéményseprőt látok, szerencsét találok - tartja a mondás. Ilyenkor gyorsan valamiféle gombot keresni a ruházaton, azt jól megcsavarni, közben pedig le sem venni a szemünket a - lehetőleg kormos képű - szerencsehozóról.
 
Szerelemféltő férfiak, ámokfutó, cigánygyilkosokPDF Print E-mail
Thursday, 31 December 2009
Több brutális gyilkosság is volt ebben az évben. Szíven szúrták Marian Cozma válogatott kézilabdázót, Pécsett egy 23 éves férfi lövöldözni kezdett,megölte egyik társát, három embert súlyosan megsebesített. Több olyan gyilkosság volt, amikor az elhagyott férfi bosszúból megölte a volt barátnőjét. Egyikük egy bozótvágókéssel szabályosan kivégezte egy lányt és annak új barátját.
 
Gyújtogatott, de nem ölt az egyik feltételezett romagyilkos?PDF Print E-mail
Wednesday, 30 December 2009
Embert soha nem öltem – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában K. István, a romagyilkosságok egyik feltételezett elkövetője. Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ügyvédje, Gerecs Krisztián közreműködésével válaszolt kérdéseinkre. Mint azt K. István elmondta, valóban járt egyes bűncselekmények helyszínén, ahol néhány ház felgyújtását kísérelte meg.
 
Származásuk miatt szegregálják a cigánygyerekeketPDF Print E-mail
Wednesday, 30 December 2009
Nem elsősorban a szegénységük, sokkal inkább az etnikai hovatartozásuk miatt szegregálja a cigány gyerekeket a magyar iskolarendszer - ez talán a legsokkolóbb megállapítása annak a tanulmánynak, amelyet két közgazdász-kutató, Kertesi Gábor és Kézdi Gábor tett közzé a Közgazdasági Szemlében.
 
SAJTÓKÖZLÉMÉNYPDF Print E-mail
Tuesday, 29 December 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat 2010-ben két országos szintű program megvalósításáról szavazott legutóbbi közgyűlésén.
 
Kormányintézkedések a hitelesek védelmérePDF Print E-mail
Tuesday, 29 December 2009
A hitelesek nagyobb védelme érdekében a kormány maximálja a jelzálog- és gépjárműhitelek mértékét, és sokkal szigorúbb hitelképességi vizsgálatot ír elő a pénzintézetek számára - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
 
Hízlalásra adják a malacot romáknakPDF Print E-mail
Tuesday, 29 December 2009
Néhány hét alatt 17 százalékkal csökkent a sertés felvásárlási ára Magyarországon - írja a Magyar Hírlap a keddi számában. Egy másik cikk a Hungapig Kft. eredményes bérhízlaltatásáról számol be.
 
"A cigány emberek értékesek, Isten szereti őket"PDF Print E-mail
Tuesday, 29 December 2009
Csonka József lett az idei Kisebbségekért Díj egyik tulajdonosa. Széleskörű közösségformáló, összetartó tevékenységéért, missziós munkájáért részesült a kitüntetésben - írta a Teol.hu hírportál.
 
Cigányvadászat Magyarországon 7.PDF Print E-mail
Tuesday, 29 December 2009
Több mint három hónap telt el a roma sorozatgyilkossággal gyanúsított négy férfi debreceni elfogása és letartóztatása óta. A rendőrség továbbra is sziklaszilárdan biztos abban, hogy ők az elkövetők, mindazonáltal az országos rendőrfőkapitány szerint, az általa büszkén hangoztatott két teherautónyi bizonyíték ellenére, a vádemelésig még legalább egy évet várni kell.
 
2009 és a roma-problémaPDF Print E-mail
Tuesday, 29 December 2009
A 2009-es évben a cigányok és nem cigányok közti kapcsolat a mélypontjára jutott. Ennek okai az ez évben történt eseményekhez köthető. Mik voltak ezek?
 
Elkészült a romákat elszigetelő falPDF Print E-mail
Monday, 28 December 2009
Még le sem csengtek az osztrópataki önkormányzat falépítő megmozdulásának utózöngéi, máris itt az újabb meghökkentő eset: alig két hete a szintén szlovákiai Nagymihályban emeltek egy három méter magas, több mint száz méter hosszú falat a Keleti-lakótelep és a romák lakta, Angi-malomnak nevezett városrész között. Az Új Szó riportja.
 
"A jutalmat felvettük, a segélyt később utaljuk, kitartást!"PDF Print E-mail
Monday, 28 December 2009
Barcs | Kézzel írott transzpanens fogadta karácsony előtt a barcsiakat. Az egyik kézzel írott felhívást a Szociális Központ bejárata felé függesztették, melyben az intézmény nevében megfogalmazva hiányolták a szociális juttatások átutalását decemberben, leírták, hogy a rászorulók érjék be vajas-májas kenyérrel és a gyerekeiknek mondják azt, hogy idén azért marad el a karácsony, mert beteg a Jézuska, míg a központ dolgozói nyugodtan ünnepelnek.
 
Ferge: az ország szégyene, hogy Európában becsületünket vesztjük Morvai Krisztina miattPDF Print E-mail
Monday, 28 December 2009
"Ahogyan nő a szegények száma, úgy nő a lakosság intoleranciája" -véli Ferge Zsuzsa. A STOP-nak adott interjújában a szociológus azt állítja, hogy az intolerancia már a társadalom alapvető megoldási mechanizmusaiban is jelen van. Az MTA Gyermekszegénység elleni irodájának vezető szakértője szerint a tanulatlan százezreket főleg a mezőgazdaságban és a vízgazdálkodásban lehetne foglalkoztatni.
 
Hol van itt a baloldal?PDF Print E-mail
Monday, 28 December 2009
Idén Karácsony előtt a Népszava arra kért számos gondolkodót, áttekintve az elmúlt éveket, írjanak arról, szerintük mit kell tenni ahhoz, hogy a magyar baloldal a közeljövőben ne szenvedjen történelminek mondható vereséget. Daróczy Ágnes a "Hol van itt a baloldal?" címet adta munkájának:
 
A romák elégedetten tekintenek visszaPDF Print E-mail
Monday, 28 December 2009
Zomba | Ajándékkal, műsorral és vacsorával vendégelte meg a cigányokat és hajléktalanokat közös évzáró ünnepén a Zombai Romákért Egyesület és a Zombai Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
 
Szilveszteri cigányzenei buli 2009-2010 a C-CafébanPDF Print E-mail
Sunday, 27 December 2009
Kedves Testvérünk és Barátunk! Szeretettel várunk téged és családodat a C-Caféba az idei év utolsónapján egy fergeteges szilveszteri cigányzenei bulira.
 
Bajnai Gordon miniszterelnök karácsonyi üdvözletePDF Print E-mail
Saturday, 26 December 2009
A karácsony a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe, de kitüntetett helye van mindannyiunk életében függetlenül attól, hogy hívők vagyunk-e. A karácsony közös élménye mindenki által megélhető, aki reménnyel tekint a jövőbe, és szeretettel fordul mások felé.
 
Tanácsadó irodák a fiatalok munkaerőpiacra jutásának támogatásáraPDF Print E-mail
Saturday, 26 December 2009
A balassagyarmati és a szécsényi kistérségben egy-egy ifjúsági információs és tanácsadó iroda nyílik jövőre, a program húszmillió forintos támogatást kapott uniós forrásokból - áll a Biztosabb Jövőért Kistérségi Közhasznú Egyesület közleményében.
 
Az MCF egyeztetne a Tisztelet TársaságávalPDF Print E-mail
Friday, 25 December 2009
Az MCF Roma Összefogás Párt elfogadja a Tisztelet Társasága nevű szervezet meghívását és részt vesz a jövő hétfői egyezetésen - közölte a roma politikai tömörülés elnöke- A két szervezet vezetője hétfő délben találkozik.
 
Karácsony a romáknál: ötvenen gyűlnek össze szentestérePDF Print E-mail
Friday, 25 December 2009
Hódmezővásárhely - A legszebb, a legszentebb ünnep a karácsony. De minden családnál kicsit más, speciális szokások épülnek a "programba". Különösen igaz ez akkor, ha például a cigányság hagyományait vizsgáljuk (a teljesség igénye nélkül): sokáig nem volt szokás az ajándékozás, az viszont igen, hogy elhunyt szeretteiket meglátogassák, köszöntsék, megvendégeljék a temetőben.
 
A cigány tiszteletes, aki Krisztust hirdeti minden népnekPDF Print E-mail
Friday, 25 December 2009
„Két cigány lelkészt is ismerek, csak ők nem vállalják a származásukat" - nyugtázza a gáborjáni református gyülekezet roma lelkipásztora. Tóth József soha nem próbálta titkolni cigányságát, pedig volt belőle baja elég. A saját egyházában is.
 
Állva tapsolt az erdélyi közönség a 100 Tagú CigányzenekarnakPDF Print E-mail
Friday, 25 December 2009
Először lépett fel Erdélyben a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar, amely Marosvásárhelyen tartott nagysikerű koncertet.
 
Cigányügyben egyoldalú a NépszabadságPDF Print E-mail
Wednesday, 23 December 2009
A Népszabadság december 18-ai számában a laphoz méltatlanul elfogult és inkorrekt cikket jelentetett meg. A „Nem volt a talicskámon hólánc" című anyag szerzője, Ónody-Molnár Dóra annyira egyoldalúan mutatta be az ózdi Hétes-telep viszonyait, amilyen dühös egyoldalúságra a kuruc.info szerzői is csak legszebb pillanataikban képesek.
 
Pest megér egy estetPDF Print E-mail
Wednesday, 23 December 2009
Volt idő, amikor Budapest egy hatalmas kávéház volt, majd sok száz kis presszóvá parcellázták fel, most viszont eljött a bárok ideje. Leginkább a kávéházakat idézik vissza. Azokat az időket, amikor cigányzene vihara vitte le az art decós, aranyozott stukkókról a porcicákat.
 
A vajda megvédi a "koszlobár cigányozó" polgármestertPDF Print E-mail
Wednesday, 23 December 2009
Sajnálattal értesültünk róla, hogy Csontos János (MSZP) országgyűlési képviselő a cigányságot akarja felhasználni Arnóth Sándor ellen- írja levelében Macsaj Kovács András, Hajdú-Bihar megye fővajdája.
 
Arnóth megint bedurvultPDF Print E-mail
Tuesday, 22 December 2009
Püspökladány polgármestere, volt országyűlési képviselő a cigányokat minősítette.
 
Romagyilkosságok - Tímea a régi életét szeretnéPDF Print E-mail
Tuesday, 22 December 2009
Tímea, az utolsó romagyilkosság 13 éves túlélője édesanyját, a régi életét szeretné visszakapni karácsonyra, sohasem szeretne visszatérni volt lakásukba.
 
Kocsis Istvánnal rontják a helyzetüket a cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 22 December 2009
Kocsis István és Rostás László egyaránt díjat kapott a cigányság helyzetének javításáért, noha mindkettőnek annyi bűn száradhat a lelkén, amennyitől a „díj" szó maximum negatív kategóriában jöhetne szóba. Mit jelképez ez az üzenet?
 
Nincs ok az előzetesrePDF Print E-mail
Tuesday, 22 December 2009
Ha Zuschlag János és társai pere mintegy 75 millió forintos csalás bűntettéről szól, és az egykori szocialista képviselő előzetes letartóztatásban van, miért nem ugyanez az osztályrésze Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének, akinek immár három ügyet magában foglaló büntetőpere 158 millió forint jogosulatlan felhasználásáról szól? Ennek jártunk utána.
 
Etnobiznisz: a legfőbb ügyészhez fordultak a romapénzek miattPDF Print E-mail
Tuesday, 22 December 2009
A származás helyett döntsön a rászorultság. Ezt hangsúlyozza a legfőbb ügyészhez írt levelében Nánási Mihály eleki képviselő, utalva az utóbbi hónapok történéseire. Eleken a közvélekedés szerint nem cigány származású, de magukat annak valló emberek jutottak roma pályázati pénzekhez - írja a beol.hu.
 
Feltárták a cigánygyilkosságok bizonyítékaitPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Feltárták a cigányok ellen elkövetett gyilkosságok gyanúsítottjai előtt a bizonyíték egy részét a nyomozók.
 
Bódi Gusztiék most sem hazudtolják meg magukatPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
A roma mulatós királyi családja minden évben hagyományőrző karácsonyestével ünnepli Jézus születését. Bódi Margó igazi terülj-terülj asztalkámmal várja népes családját. A menü minden évben ugyanaz, hiszen a család ragaszkodik a cigányság évszázados tradícióihoz.
 
Farkas Flórián: A kormány cigánybüntetőPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Húsz éve nem zárt a cigányság ilyen szomorú és sikertelen évet, mint az idén - jelentette ki a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, a szervezet szombati, évértékelő tanácskozása után.
 
Gesztesi Károly ezúttal túl messzire ment...PDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Gesztesi Károly múlt heti kirohanásával úgy tűnik, túllőtt a célon: immáron az interneten is többen feszegetik, hogy legutóbbi megnyilvánulásai sértik a cigányságot.
 
Hogyan lehet hasznot húzni a cigányok nyomorából?PDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Virágzó üzletág épült a szegénységben élő romák köré: a hálózatot korrupt hivatalnokok, szélhámos vállalkozók és maffiamódszereket alkalmazó uzsorások alkotják. Az észak-magyarországi megyékben szerzett tapasztalatairól beszél egy cigány értelmiségi házaspár, Berki Judit és Szomora Szilárd.
 
Frusztráció, szégyen, tehetetlenségFrusztráció, szégyen, tehetetlenségPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Az alacsony foglalkoztatottság, a közoktatás rendkívüli egyenlőtlensége az egész társadalom problémája. Attól válik „cigánykérdéssé", hogy ezzel a címkével dobják be a köztudatba - mondja Zolnay János szociológus.
 
Villás Lajos: Szívünk hungarikumaiPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
A Roma Rendőrök országos Egyesülete az idén is megtartotta karácsonyi záró ünnepségét. A műsor fénypontja, a 100 tagú Cigányzenekar Ifjúsági tagozatának fellépése volt. A jövő művészei, zenei virtuózai egy csodálatos estével ajándékozták meg az ünnepség résztvevőit.
 
Kisebbségekért Díjat kapott egy pénzbüntetésre ítélt roma érdekvédőPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Első fokon pénzbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság pénteken Rostás Lászlót, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettesét, aki aznap este a Parlamentben Kisebbségekért Díjat vehetett át - számol be a Magyar Nemzet szombati számában.
 
Érvénytelenítették a kolduló genfi cigányok büntetésétPDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
A Mesemrom, a genfi romák érdekeit védő szervezet elérte, hogy több ezer koldulás miatt kimondott büntetést érvénytelenítsen a bíróság.
 
Bolgár, magyar: két jó barát?PDF Print E-mail
Monday, 21 December 2009
Bulgária a bolgároké - ezzel a szlogennel szerzett népszerűséget a bolgár szélsőjobboldali párt, az Ataka. Nem pusztán ennyi a hasonlóság a Jobbikkal: az oroszbarátságtól a cigánytéma sulykolásán át a rendvédelmi szervek veteránjainak leigazolásáig a balkáni és a pannon radikálisoknál számos közös pontot találni.
 
Mesterházy: elfogadhatatlan az edelényi polgármester megfenyegetésePDF Print E-mail
Sunday, 20 December 2009
A kirekesztés az egész demokráciának szóló hadüzenet, mert elvesz valamit az ember méltóságából - fogalmazott Mesterházy Attila pénteken Nagykanizsán, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat által szervezett hagyományos nemzetiségi nap alkalmából.
 
Elítélték a roma kárpótlással visszaélőketPDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon hat, három, illetve 4,5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat az osztrák pénzalap által a roma kárpótlásra adott pénzzel történt visszaélés miatt.
 
Éles lőszert kapott Molnár OszkárPDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
Újabb életveszélyes fenyegetést kapott Molnár Oszkár, Edelény polgármestere.
 
Józsefváros megfellebbezi a Roma Kulturális Központ építési engedélyétPDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
A Józsefvárosi Önkormányzat szerint több ponton is törvénysértő módon járt el a VII. kerületi építési hatóság, amikor engedélyezte a Fővárosi Önkormányzatnak, mint a VIII. kerület Szentkirály u. 7. szám alatti iskolaépület tulajdonosának, hogy az épületben belső átalakítással Fővárosi Roma Kulturális Központot alakítson ki.
 
"Nem volt a talicskámon hólánc"PDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
Szemelvények a gettónapokból Sűrű szabálysértési bírságokkal tartják sakkban a rendőrség az ózdi Hétes-telep cigány lakóit. Ha nincs indok, találnak.
 
"Gárdisták fogják ellepni az önkormányzatokat"PDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
Tömeges kivándorlásra számít a Cigány Önkormányzat vezetője. A magyarországi cigányság nevében megbeszélésre hívta a parlamenti pártok elnökeit, frakcióvezetőit csütörtökre az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).
 
Hevesi cigányverés: két rendőrt leszereltekPDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
Megszűnt a csütörtöki nappal annak a két hevesi rendőrnek a szolgálati viszonya, akik a múlt hét péntek este megvertek egy saját bevallása szerint is italos állapotban az utcán gyalogló cigány férfit.
 
Be kell vonni a cigányokat a problémák megoldásábaPDF Print E-mail
Friday, 18 December 2009
Szekszárd | Összefogással a szekszárdi cigányokért. Ez az elnevezése a Mentálhigiénés Műhely által működtetett Civil Bűnmegelőzési Műhely december elején kezdődött, hónapokon át tartó programsorozatának.
 
OCÖ: zéró tolerancia az erőszak ellenPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Zéró toleranciát hirdet az erőszak és a szélsőséges megnyilvánulások ellen az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - közölték a szervezet vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
 
Elhatározta, cigánynak tekinti magátPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Roma diplomások a közigazgatásban: a kormány szélesre tárta a kaput Cs. Kádár Péter származását tekintve nem cigány, de annak vallja magát. Egyike azoknak, akik sikeres vizsgát tettek a roma diplomásoknak meghirdetett programban:a közeljövőben állást kap a közigazgatásban.
 
Kolompár elégedett az évzárássalPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Elfogadta a 2010-es költségvetését és az idei év második felének pénzügyi beszámolóját az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai budapesti közgyűlése; a roma érdekképviselet jövőre is 235 millió forintból gazdálkodhat, amelyhez 80 millió forint intézménytámogatás járul.
 
MSZP: Ne induljon Arnóth!PDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgármestere a tavalyi parlamenti "Lógni fogsz!" bekiabálása után idény nyáron a városában közmunkát végző cigányokra tett sértő megjegyzéseket egy képviselőtestületi ülésen, ezért felszólítjuk a Fideszt, hogy ne indítsa őt képviselő-jelöltként a jövő évi országgyűlési választásokon - mondta Csontos János, a püspökladányi választókörzet szocialista képviselője szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.
 
Aki tud, jöjjön elPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Pár napja Magyarországon élő fölháborodott külföldiek és a Tilos Rádió néhány munkatársa letisztították a Nehru parton álló budapesti Roma Holokauszt Emlékművet, amelyet emberek állatszarral és gyűlölködő feliratokkal mocskoltak be.
 
Egy pozíció bőven elég!PDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Budapest - Önmagát állítja élő példának a Jobbik: a párt által indított jelöltek számára tilos a (leendő) képviselőség mellett másodállást vállalni.
 
Nem dolgozhatnak a meggyanúsított rendőrökPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Két rendőrt az ügy tisztázásáig felmentettek a munkavégzés alól a Hevesen péntek éjjel történt bántalmazás miatt - mondta sajtótájékoztatóján Juhász István dandártábornok, Heves megye rendőrfőkapitánya kedden Egerben.
 
Felgyújtották a jászalsószentgyörgyi benzinkutas autójátPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
- Felgyújtották Jászalsószentgyörgyön az egyik autóját annak a vállalkozónak, aki korábban - a rendszeres nemfizetés miatt - benzinkútján meg akarta tagadni egyes romák kiszolgálását - írta kedden a szoljon.hu.
 
Letolta a nadrágját a babócsai cigány a TescóbanPDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Nagyatád | Megalázó helyzetbe hozták őket az új szupermarket dolgozói, udvariatlanul bántak velük a biztonsági őrök a két hete nyílt nagyatádi Tescóban - állítja több babócsai cigány család.
 
Rendőrbalhé: Állj meg, te rohadt, büdös cigány!PDF Print E-mail
Thursday, 17 December 2009
Heves megye | Kiszálltak többen az őt megállító rendőrautóból - állítja a hevesi, roma származású M. András. Ráfogtak egy gázpisztolyt és arcon lőtték.
 
C-Café heti zenei programjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 15 December 2009
A C-Café színpadán változatos és pörgős cigány zenei műsorok lesznek, ahol mindenki megtalálja zene ízlésének,stílusának megfelelő napját és előadóit. A zenei programokat a C-press videóra rögzíti és azokat weboldalán a C-café blokkban fotókkal együtt megjeleníti.
 
Fölöslegesek a roma önkormányzatok?PDF Print E-mail
Tuesday, 15 December 2009
Magyarországon húsz éve csak beszélnek a romák társadalmi felzárkóztatásáról - jelentette ki sajtótájékoztatóján dr. Pálfi Miklós, az Új Roma Kerekasztal Szövetség elnöke.
 
A jogvédők szerint egyre több a cigányok elleni támadásPDF Print E-mail
Tuesday, 15 December 2009
Európában elszaporodtak a romák ellen irányuló szélsőséges, erőszakos cselekmények - állítja a Romani Criss roma jogvédő szervezet. A civil szervezet az emberi jogok világnapja alkalmából közzétett jelentésében megállapítja, hogy Romániában megsokasodtak az etnikai indíttatásból romák ellen elkövetett erőszakos cselekmények, de több európai államban - köztük Olaszországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon - is gyakorivá váltak az ilyen esetek.
 
A cigányság helyzete nagy kihívásPDF Print E-mail
Tuesday, 15 December 2009
A cigányság helyzete talán a legnagyobb kihívás a magyar társadalom számára - jelentette ki Gémesi Ferenc szakállamtitkár az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány (EÖKIK) legújabb kiadványainak hétfői bemutatóján.
 
Adócsalással vádolják a cigány szervezetetPDF Print E-mail
Tuesday, 15 December 2009
Vádat emelt a Kaposvári Városi Ügyészség a Darányi Cigány Ifjúsági Szervezet elnöke és egy másik férfi ellen, aki fiktív számlák előállításában segített.
 
Nagy mennyiségű iratot foglalt le az ügyészség az OCÖ székházábólPDF Print E-mail
Monday, 14 December 2009
A Magyar Nemzet információja szerint jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűncselekménye miatt kereste fel az ügyészség az Országos Cigány Önkormányzat székházát
 
Cigányverés Hevesen: bántalmazták és a szolgálati járműbe tuszkolták a rendőrök?PDF Print E-mail
Monday, 14 December 2009
Brutálisan elbánt vele pár egyenruhás rendőr - állítja egy roma fiatalember. Az ügyben az Egri Nyomozó Ügyészség is vizsgálódik.
 
Fejbe lőtték a cigány férfit a rendőrök? - új részletekPDF Print E-mail
Sunday, 13 December 2009
Újabb részletek derültek ki: a sértett állítása szerint betuszkolták a szolgálati járműbe és riasztópisztollyal tüzeltek rá.
 
Összeverekedett két cigánycsalád a MÉH-telepnélPDF Print E-mail
Sunday, 13 December 2009
Két rivális cigány család nő tagjai verekedtek össze Kaposváron az egyik Cseri úti MÉH-telepnél – írta a Sonline.
 
Fiktív szervezet nevében nyert pályázatot a roma vezetőPDF Print E-mail
Sunday, 13 December 2009
Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint adócsalás és más bűncselekmények miatt vádat emelt az ügyészség egy darányi cigány ifjúsági szervezet három tagjával, köztük vezetőjével szemben. A szervezet ugyanis már nem működött, mikor a vádlottak működési költségeikre nyújtottak be pályázatot, melyen egyébként közel félmillió forintot el is nyertek.
 
Szorult helyzetben a tatárszentgyörgyi özvegyPDF Print E-mail
Friday, 11 December 2009
Ha a család december végéig nem vásárol magának lakást, akkor a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi özvegyének vissza kell utalnia az önkormányzatnak a pályázaton elnyert egymillió forintot - közölte Berente Imréné, a település polgármestere.
 
A szlovákiai Nagymihályban fallal különítik el a romákatPDF Print E-mail
Friday, 11 December 2009
Közel három méter magas és több mint száz méter hosszú falat építenek a kelet-szlovákiai Nagymihályban (Michalovce) a Kelet lakótelep és a helyi romatelep között - jelentette a Bumm.sk című szlovákiai magyar hírportál pénteken.
 
Mohácsi Erzsébet: az a célunk, hogy megszűnjenek a cigány iskolákPDF Print E-mail
Friday, 11 December 2009
Mohácsi Erzsébet, mint az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány igazgatója elmondta, az a céljuk, hogy megszűnjenek a cigány iskolák, de hatéves működésük alatt egyre több panasszal találkoznak
 
Gyűlölet zsidók és cigányok ellen: mi történt a Hit Gyülekezetében?PDF Print E-mail
Friday, 11 December 2009
A Nobel-békedíjas író szerint soha sem volt olyan jó a kapcsolat a zsidók és a keresztények között, mint napjainkban, mégis az antiszemitizmus feléledésére panaszkodott.
 
Megszólal a cigányok elleni sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottjaPDF Print E-mail
Friday, 11 December 2009
Megszólal a cigányok elleni sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja. A cigányok ellen elkövetett, hat emberéletet követelő sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottját, Cs. Istvánt augusztus 21-én alkalmi munkahelyén, egy debreceni diszkóban vették őrizetbe. Őt mintegy fél órával később, mint társait, mert a zsúfolt szórakozóhelyet lerohanó fővárosi kommandósok igazoltatás után elengedték a helyszínről.
 
"A frusztráció az irracionális bűncselekménytípusoknak kedvez"PDF Print E-mail
Friday, 11 December 2009
A pécsi ámokfutás és a cigányellenes merényletsorozat gyökere közös - állítja Finszter Géza kriminológus. Szerinte az egyik fő baj, hogy a politikusok nem jutnak közös nevezőre: keményebb büntetésekkel vagy megengedőbben, a kiváltó okokra koncentrálva lehet-e eredményt elérni.
 
Bangó Margit december 29-én teltházzal ünnepeli pályafutásának 40 éves jubileumi évét!PDF Print E-mail
Thursday, 10 December 2009
2009. december 29-én régóta várt eseményen vehetünk részt a Papp László Budapest Sportarénában. A Kossuth-díjas Művésznő pályafutásának 40 éves jubileumát nem is egy, hanem dupla koncerttel ünnepli meg az év végén. A délutáni előadásra a jegyek elkeltek, azonban az esti produkcióra még korlátozott számban vannak szabad helyek.
 
Ért a romák nyelvénPDF Print E-mail
Thursday, 10 December 2009
Hajdúhadház - Hajdú-Bihar megyében mindenképpen, de talán az országban is egyedülálló az a kezdeményezés, amelyet idén első alkalommal indított útjára a Hajdúhadházi Cigány Kisebbségi Önkormányzat.
 
Molnár: Elegünk van a rasszista sajtóból, a "cigánybűnözést" konstruáló filmekbőlPDF Print E-mail
Thursday, 10 December 2009
A rasszista sajtóról és a stigmatizálásról szónokolt Molnár Csaba az I. Európai Magyar-Cigány Filmfesztivál megnyitóján, s nem beszélt arról, hogy romák és nem romák igazi boldogulásának kerékkötője ma a Bajnai-kormány, amelyik a teljes elszegényedés felé taszítja az egész magyar társadalmat.
 
Hegesztő, kőműves - Ezeket a szakmákat szánjuk a romáknak?PDF Print E-mail
Thursday, 10 December 2009
Környei László a somogyi integrált szakképző központ konferenciáján kifejtette: nem lehet megoldani a romakérdést, ameddig a szakképzés nem képes tisztességes szakmát adni a roma fiatalok kezébe - írja a sonline.hu
 
"Magyarországon is a legrosszabbtól kell tartaniuk a romáknak"PDF Print E-mail
Thursday, 10 December 2009
"A szélsőjobb minden sarkon zsidókat, amerikaiakat, külföldieket lát leselkedni. Hús-vér embereket, akiket meg lehet támadni. És ez teszi nagyon veszélyessé a szélsőjobbot. Ahogyan Magyarországon is a legrosszabbtól kell tartaniuk a romáknak" -nyilatkozta a HVG-nek Britta Schellenberg politológus ("Nem szabad átengedni a terepet a bűnbakkeresőknek").
 
Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány (MAD) - KÖZLEMÉNY a Nemzetközi Emberi Jogok NapjáraPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Az elmúlt másfél évben ijesztően megnőtt a roma közösségeink ellen elkövetett támadások, erőszakos bűncselekmények száma, melyek rettegésben tartották/tartják - többek között - Tatárszentgyörgy, Nagycsécs, Piricse, Alsózsolca, Tiszalök, Galgagyörk, Kisléta, Tarnabod, Nyíradony, és más megtámadott cigány közösségeink tagjait.
 
C-Café heti zenei programjaiPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
A C-Café zenei színpadán változatos és pörgős zenei cigány műsorok lesznek, ahol mindenki megtalálja zene ízlésének,stílusának megfelelő napját és előadóit. A zenei programokat a C-press videóra rögzíti és azokat weboldalán a C-café blokkban fotókkal együtt megjeleníti.
 
A rendőrség nem kommentálja a szakvéleményekről szóló lapinformációtPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem kommentálja azt a napilapban megjelent információt, hogy a nyom- és fegyverszakértői vélemény szerint a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja nem járt egyetlen helyszínen sem.
 
"Cs. István, a romagyilkosság gyanúsítottja nem járt Tiszalökön"PDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Kétséget kizáróan bizonyítja az elkészült nyom- és fegyverszakértői vélemény, hogy Cs. István, a romagyilkosság gyanúsítottja nem járt sem Tiszalökön, sem az emberölés-sorozat más helyszínén - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Barcsi István, a férfi védője.
 
A cigány kifejezésre csak a szolidaritás lehet a válaszPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Aki komolyan veszi nemzete sorsát, a politikát vagy a művészetet, annak napjainkban a „cigány" kifejezés hallatán egy szó juthat csak eszébe: szolidaritás. Nincs más út. A többi között erről beszélt Molnár Csaba kancelláriaminiszter tegnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az I. Európai Magyar-Cigány Filmfesztivál megnyitóján. Az alábbiakban a megnyitó alkalmából elhangzott miniszteri beszéd szerkesztett változatát közöljük.
 
Nincs cigányügy, csak magyarügyPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Az egyházak szerepe a romák társadalmi befogadásában címmel rendeztek konferenciát Brüsszelben, az Európai Parlamentben, melynek szervezője és házigazdája Járóka Lívia európai parlamenti képviselő, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöke volt. Az eseményen a Kultúrpart is részt vett.
 
Ma kezdődik Magyarország első cigány filmfesztiváljaPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Ma kezdődik Budapesten Magyarország első cigány filmfesztiválja. Öt napon át a cigányság életével foglalkozó archív magyar és külföldi nagyjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, kortárs európai és hazai alkotásokat láthat a közönség az Örökmozgóban és a Kino moziban. A szervezők azt remélik, hogy a filmek segítségével sikerül árnyalni a cigányságról kialakult előítéletekkel teli társadalmi képet.
 
UP: Cigánybűnözés az okmányirodánPDF Print E-mail
Wednesday, 09 December 2009
Az elmúlt hetekben számtalan e-mailben, fórumbejegyzésben, blogposztban, cikkben számoltak be tisztességes magyar sorstársaim cigányok által elkövetett válogatott atrocitásokról, aljas bűncselekményekről, a társadalmi normák változatos és brutális megsértéseiről. Megannyi a való életből kiragadott, a magyar rögvalóságban gyökerező, tanulságos történet. Megjött a kedvem, hadd számoljak be én is egy példátlan esetről.
 
NYÍLT LEVÉL A PARLAMENTI PÁRTOK RÉSZÉREPDF Print E-mail
Tuesday, 08 December 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat által képviselt, közel 1.000.000 lélekszámú magyarországi cigányság nevében megbeszélésre hívom a parlamenti pártok elnökeit, frakcióvezetőit 2009. december 17-én 10 órától az Országos Cigány Önkormányzat székházába ( 1074 Budapest, Dohány u. 76.).
 
Közmunka: "Hadjárat a romák ellen?"PDF Print E-mail
Tuesday, 08 December 2009
Az MTA kutatója szerint a közmunkaprogram nem nyújt megoldást. A tavalyi 9,3 milliárd forint után idén 13-15 milliárd forintot szán közmunkaprogramokra a kormány, jelentette be szerdán Simon Gábor.
 
Molnár Oszkár: még nem dőlt el semmiPDF Print E-mail
Tuesday, 08 December 2009
Továbbra is a Fidesz jelöltjének tartja magát Molnár Oszkár, a párt országgyűlési képviselője, a Borsod megyei Edelény polgármestere, mert szerinte véglegesen december 14-én dől el, hogy a párt indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon.
 
Ajándékozzon máskor a roma MikulásPDF Print E-mail
Tuesday, 08 December 2009
A Somogy megyei Hács boltjának parkolójába hirdetett Mikulás-ünnepséget szombat délutánra a Hácsi Romákért Egyesület, hetven helyi roma és nem roma gyereket invitáltak. - A faluban már mindenki tudott a Mikulás-ünnepségről, amikor a polgármester levélben közölte: mivel nem kértünk közterület-foglalási engedélyt, nem tarthatjuk meg a rendezvényt a boltnál. Aznapra az önkormányzat veszi igénybe a területet. mivel
 
Kuss cigány, nektek nincs szavazati jogotok - bíróság előtt az ügyPDF Print E-mail
Tuesday, 08 December 2009
A bíróságon folytatódik a két és fél évvel ezelőtti hevesi rendőr-roma affér. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Egri Nyomozó Ügyészség hét ember ellen, akik Hevesen 2007. június 24-én, a hevesi búcsúban kerültek összetűzésbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) Agria Bevetési Alegysége és a helyi rendőrség a munkatársaival.
 
Önkormányzati ösztöndíj kaposvári cigány tanulóknakPDF Print E-mail
Tuesday, 08 December 2009
Több mint egymillió forint ösztöndíjjal járul hozzá a kaposvári cigány kisebbséghez tartozó családok oktatási kiadásaihoz Kaposvár önkormányzata; az idei tanév első félévére szóló ösztöndíjakat a nyertes pályázók hétfőn vették át a városházán.
 
Valódi mokka nélkül nevetséges az antirasszizmusPDF Print E-mail
Monday, 07 December 2009
Az MSZP választmányi többsége - félve, hogy borítja az elnökségben szentesített erőpozíciókat - nem szavazott meg egyetlen komolyabb változtatást sem az országos listában. Így lett fontosabb módosítás, hogy Teleki László, mint a cigányság egyetlen képviselője hét helyet előrerukkolhatott.
 
Villás Lajos: "HÉT MÁSODPERC"PDF Print E-mail
Monday, 07 December 2009
Közlekedési baleset nap, mint nap történik. Két villamos ütközött, személyi sérülés is történt. A balesetet okozó villamos vezetője - elismeri vétkességét - idegi állapota súlyosan megromlott. Hibáztatja önmagát, mert egy rossz döntésével másokat sodort veszélybe, okozott személyi sérüléses balesetet. Tettéért felelnie kell, de azt is látni kell, hogy ez az asszony, maga is áldozat ! Saját döntésének áldozata.
 
Ajándékokat osztogatott az OCÖ három télapójaPDF Print E-mail
Monday, 07 December 2009
Mikuláscsomagot osztott kisebb és nagyobb gyermekeknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) három télapója a roma érdekképviseleti szervezet elnökével és néhány elnökhelyettesével közösen szombaton Budapest nagyobb forgalmú aluljáróiban és piacokon.
 
Ajándék a Rózsadombról a cigánytelepen élőknekPDF Print E-mail
Monday, 07 December 2009
Rózsadombi középiskolás diákok vittek Mikulás ajándékot a cigánytelepen élőknek szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókazára. A fővárosi gyerekek korábban még sohasem látták közelről, hogyan élnek mélyszegénységben az emberek.
 
Prima Primissima Díjat kapott ifjabb Sánta Ferenc hegedűművész isPDF Print E-mail
Monday, 07 December 2009
Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában. Kiemelkedő teljesítményükért a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport képviselői hetedik alkalommal részesültek elismerésben a vállalkozók napján.
 
Bajnai Amerikával oldaná meg a cigányügyetPDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009
Bajnai Gordon miniszterelnök amerikai segítséget kért a roma integrációs programhoz csütörtökön Washingtonban, amikor találkozott Benjamin Cardin szenátorral, az amerikai Helsinki Bizottság elnökével.
 
Miskolcon nem kérnek a cigányokból?PDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009
A lakáshelyzet tarthatatlansága Pásztor Albert városi rendőrkapitány januári sajtótájékoztatója kapcsán került az országos figyelem középpontjába.
 
Kromofággal "bírálják" a zákányi romatelep felszámolójátPDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009
Félidőhöz közeledik Zákányban a cigány telep felszámolásának a programja. A vezetőjét ért atrocitás és egy népszavazási kezdeményezés jelzi: törékeny a falu nyugalma.
 
Gönczöl Katalin is rossz ötletnek tartja a roma gárdát + VideóPDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009
Rossz ötletnek tartaná a roma gárda létrejöttét Gönczöl Katalin. A szociológus végzettségű volt ombudsman hozzátette: keveset tud az ügyről, de szerinte ez nem megoldás. Ahogy fogalmazott: erőszakra nem erőszak a válasz.
 
EMBERI JOGOK NEMZETKÖZI NAPJA - 2009. december 10.PDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009
URÁNIA NEMZETI FILMSZÍNHÁZ,  1088 Budapest, Rákóczi út 21.  KÖZELNÉZET A ROMÁK EMBERI JOGAINAK ERŐPRÓBÁJA NÁPOLYTÓL A BOSZPORUSZIG Mundi Romani - a világ a romák szemével Bársony Kata Duna Televízióban készített dokumentumfilmjeinek vetítése
 
Újabb esély a roma egyetemistáknakPDF Print E-mail
Sunday, 06 December 2009
A Romaversitas Alapítvány a tehetséges és szorgalmas roma fiatalok támogatója. A 2009/10-es tanévben egy új partneri megállapodás eredményeként minden hallgató ellátása biztosítva van.
 
A romák helyzetéről tájékozódott az amerikai ügyvivőPDF Print E-mail
Friday, 04 December 2009
A többségi társadalomnak nagyobb a felelőssége a kisebbségek eredményes integrációjának elérésében; ezt Jeffrey D. Levine, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője mondta Nyíregyházán, ahol a romák helyzetéről tájékozódott.
 
A cigányság, a Jobbik meg a hiányzó háromezer rendőrPDF Print E-mail
Friday, 04 December 2009
A cigány kisebbség és a „gádzsó" többség közötti viszony kiéleződésének okát Farkas Flórián, a Lungo Drom nevű cigányszervezet elnöke, Fidesz-képviselő a növekvő nyomoron kívül abban látja, hogy a kormányzat csak szavakban lépett fel a rasszista szélsőségek ellen, ezen kívül csak alibicselekményeket végzett. Problémásnak véli, hogy máig nem derítették fel, hogy a betiltott Magyar Gárdát milyen forrásokból finanszírozzák, ezen kívül legalább háromezer rendőr hiányzik a bűnözés által veszélyeztetett falvakból.
 
Az utóbbi tíz évben "csak a gazdagok gazdagodtak tovább"PDF Print E-mail
Friday, 04 December 2009
Egy szegény, iskolázatlan, munkanélküli, dohányzó cigány férfi Borsod megyében rövidebb ideig él, mint egy káros szenvedélyektől mentes, jómódú dolgozó nő Budapesten - ezt a közismert és magyarázható, de el nem fogadható tényt taglalták az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Friedrich Ebert Alapítvány konferenciájának előadói a Magyar Tudományos Akadémián.
 
Zsidózott és cigányozott a pécsi ámokfutóPDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság azt a 23 éves hallgatót, aki a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Biofizikai Intézetében megölte csoporttársát, egy másik, 19 éves fiatalembert pedig életveszélyesen megsebesített. A lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő is.
 
A gárda mintájára megalakul a Roma TestvériségPDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
Roma testvériség néven a Magyar Gárdához hasonló szervezetet hoznának létre többek között a kiskunlacházi romák részvételével, - értesült a STOP.
 
Pötyögős munkára fognák a hazai romákatPDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
Az ideinél mintegy 4-6 milliárd forinttal több pénz jut 2010-ben közmunkaprogramokra, jelentették be szerdán. Újdonság, hogy januártól elindul egy kifejezetten a romák foglalkoztatását célul kitűző program - ennek keretében adatrögzítéses munkát ajánlanak fel a kisebbséghez tartozóknak, akik az árvízvédelemben és a romatelepek rendbetételében is szerepet kapnak.
 
Együttműködnek a cigányok érdekébenPDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
Állattartással, gazdálkodással kapcsolatos fórumokat szerveznek Vas megyében romák számára, rendszeresen tájékoztatják a cigány területi kisebbségi önkormányzatot a mezőgazdasági hivatal által kínált lehetőségekről és szakmai tanácsokkal segítik pályázataikat.
 
Hadjárat folyik a cigányok ellen?PDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
A Magyar Tudományos Akadémia gyermekszegénység elleni programját vezető kutató szerint Magyarországon ma hadjárat folyik a romák ellen.
 
A cigány gyerekeknek már nem kell szegénységben felnőniükPDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
Jobbá váltak a lakhatási körülményei a Péróból elköltözött családoknak. Munkakilátásaik azonban nem javultak.
 
Tatárszentgyörgy: a rendőrök súlyosan sértették az alapjogokatPDF Print E-mail
Thursday, 03 December 2009
Alkotmányos alapjogokat súlyosan sértette az idén februárban Tatárszentgyörgyön történt két halálos áldozatot követelő Molotov-koktélos és fegyveres támadás utáni rendőri intézkedés - állapította meg a Független Rendészeti Panasztestület.
 
Kolompár elmondta, mi nem szolgálja az ország érdekétPDF Print E-mail
Wednesday, 02 December 2009
Óva inti a cigányságot az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke attól, hogy önvédelmi mozgalmakat alakítsanak, vagy a közösséget ért provokációkra erőszakkal válaszoljanak, ugyanis, mint fogalmazott, ez nem az ország érdekeit szolgálja.
 
Uniós szintre került a magyar romakérdésPDF Print E-mail
Wednesday, 02 December 2009
Sikerült elérni, hogy a romakérdést is érintse az Európai Unió készülő középtávú bel- és igazságügyi stratégiája, a stockholmi program - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn brüsszeli sajtótájékoztatóján.
 
Kirekesztettek - Nem hisznek se magukban, se másbanPDF Print E-mail
Wednesday, 02 December 2009
A szegregált telepeken élő magyarországi cigányok között nincs se közösségi összetartás, se szolidaritás, nem hisznek helyzetük jobbra fordulásában, valamint a társadalmi előítélet és a célzott programok hiánya nehezíti a közösség problémáinak megoldását - állapította meg az Országos Kriminológiai Intézet (OKRI) kutatása.
 
Elröppent illúziók: adományok a mélyszegénységben élőknekPDF Print E-mail
Wednesday, 02 December 2009
- Hatalmas az emberek szociális érzékenysége - hökkent meg Érsek-Obádovics Mercédesz, miközben vékony termetéhez képest hatalmas ruhás zsákot kap a vállára és a megindul a lift irányába. A színész-fotográfus-rendező és művésztársai nem mindennapi feladatot vállaltak fel: a Zalai megyei szegényeknek gyűjtenek ruhát, játékot és bútort.
 
Rendőrőrs kezdte meg működését a sajóbábonyi háborús helyzet utánPDF Print E-mail
Wednesday, 02 December 2009
Rendőrőrs kezdte meg működését a borsod megyei Sajóbábonyban, ahol november 15-én a helyi cigányok megtámadták egy lakossági fórum résztvevőit, s a kisvárosba érkező Új Magyar Gárda tagjait - értesült a HavariaPress.
 
Kedd este 20 órakor a C-Café-ban koncertezik a Rafi BandPDF Print E-mail
Tuesday, 01 December 2009
Ismét fiatal tehetséges tánczenekar lép fel a C-Café színpadán. Kedd este 20-kor a Rafi Band játszik.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk