Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Die Presse: a szélsőjobb malmára hajtotta a vizet a sajóbábonyi incidensPDF Print E-mail
Monday, 30 November 2009
A magyarországi szélsőjobb malmára hajtotta a vizet a sajóbábonyi romák erőszakos fellépése - írta a Die Presse című osztrák napilap hétfőn. A lap idézi Káli Sándor miskolci polgármestert, aki szerint ha nem történik változás, "polgárháborús állapotok alakulhatnak ki" az országban.
 
Juraj Horváth: őrizzék meg a magyarországi kisebbségek támogatásának szintjétPDF Print E-mail
Monday, 30 November 2009
A nemzeti kisebbségeknek nyújtott anyagi támogatás szintjének megőrzésére szólította fel Magyarországot a szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke.
 
Fideszes polgármester: Barátkozz a cigányokkal, dögöljetek meg!PDF Print E-mail
Monday, 30 November 2009
Újabb botrányos epizód Fóton. Mint a Fót-online írja, ismét hallatott magáról Mádly Zsolt, a település fideszes polgármestere. Mádlyt a napokban rabosították egy korábbi ügy miatt, amikor összetűzésbe keveredett egy taxissal. Ennek kapcsán egy korábbi munkatársa azt tanácsolta neki, hogy fogadjon ügyvédet.
 
Lehet Rosszabb a PolitikaPDF Print E-mail
Monday, 30 November 2009
Hiába válság, munkanélküliségi csúcs (inkább mélység), magyar- cigány hidegháborús állapotok, a meghatározó országok nagyköveteinek szokatlan elővágása, figyelmeztető levele, a közvélemény ellenszenve - a politikai beszéd továbbra is hamis hangról indul, és úgy is fejeződik be. Ha egyáltalán megszólal, átjön a rivaldán.
 
Nem fogják ellepni az országot a stratégiai gyerekekPDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
A magasabb családi pótlék megszerzése érdekében magzatuknak ártó terhes nőkről szóló elmélet a rendőrség, a védőnők és a háziorvosok szerint is sületlenség. Két szociológiai kutatás szerint viszont léteznek olyan, nem csak cigány, munkanélküli családok, ahol más jövedelem híján stratégiai gyerekek vállalásával küzdenek a túlélésért. A téma a demográfusok között is tabu, az elméletben a szociológusok nagy része nem hisz, a szegény családokban szerintük teljesen más okból születik sok gyerek.
 
Nem bízunk a cigány-magyar közeledésbenPDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
A Szonda Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek többsége a roma és nem roma lakosság közötti viszony további romlásától tart, és nem látja azt a politikai erőt, amely kezelni tudná ezt a problémát; a közvélemény-kutató cég elemzése a FN.hu-n jelent meg pénteken.
 
Ferge Zsuzsa: A kormány eszköztelen a leszakadók felzárkóztatásáraPDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
A kormánynak nincsenek eszközei a gazdasági válság okozta egyenlőtlenségek növekedésének megakadályozására, a cigányság elleni gyűlölet csökkentésére és a betiltott Magyar Gárda megrendszabályozására - mondta az InfoRádiónak Ferge Zsuzsa szociológus.
 
Részvétét fejezte ki az OCÖPDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Részvétét fejezte ki a Pécsett történt tragédiában elhunyt áldozat hozzátartozóinak az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) csütörtökön.
 
A rendőrök vetettek véget a népes családok verekedésének PDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Egymásra támadt két cigány család a Gyöngyösi Városi Bíróságon. A rendőrök, miután megfékezték az indulatokat, több embert előállítottak - értesült a HavariaPress.
 
Ki mossa le a gyalázatot?PDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Egy Magyarországon élő osztrák állampolgár vette észre kedd délelőtt, hogy a ferencvárosi Nehru parton álló roma holokauszt emlékművet ürülékkel kenték be, filctollal pedig cigányságot gyalázó sorokat írtak rá.
 
Villás Lajos: Harcolj!PDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Támad a szélsőjobb! Közösség elleni izgatással vádolja az Országos Cigány Önkormányzatot azért, mert fel merte emelni a szavát a Sajóbábonyban történt események miatt! Vajon azok kezdeményezik a büntetőeljárást, akiknek a működését a bíróság jogerősen megszüntette, vagy azok, akiket még szervezetként be sem jegyeztek? Vagy azok, akik ezeket a szervezeteket támogatják?!
 
A Magyar Cselekvő Párt FelhívásaPDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Hiteles politikusaihoz, valamennyi értelmiségéhez, vezetőihez és vajdáihoz!  
 
Daróczi Ágnes: Se kölest, se zabot...PDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
A Fővárosi Közgyűlés október 26-i ülésén Demszky Gábor javaslatára elhalasztotta a döntést a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ (FROKK) ügyében. Ez akár a kabát újragombolását is jelenthetné, ha bátrak lennének a megoldásban és nem a probléma kipipálásában gondolkozni. Ha nem fognák rá a volt iskolára, hogy képes ellátni a színház, a múzeum, a kutatóközpont, hangversenyterem funkcióját.
 
Magyar Szerencsejáték Szövetség sajtóközleményePDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Az APEH 2009. november 25-én, a pénznyerő automata ellenőrzésekről kiadott sajtóközleménye több helyen olyan címmel jelent meg, amely az átlag olvasót könnyen megtévesztheti, ezért a tények pontosítása érdekében a Magyar Szerencsejáték Szövetség a következő sajtóközleményt adja ki:
 
FELHÍVÁS - Roma újságírók kerestetnek!PDF Print E-mail
Sunday, 29 November 2009
Roma újságíró-gyakornoki program - 2009/2010 Jelentkezési határidő: 2009. december 14. (hétfő) A budapesti Független Médiaközpont 2009/10-ben újabb újságíró képzési programot indít roma fiatalok számára. A Független Médiaközpontban 1998 óta 104 hallgató végezte el a roma újságíró-gyakornoki tanfolyamot - közülük sokan dolgoznak riporterként, szerkesztőként, operatőrként a magyarországi média szerkesztőségeiben.
 
Pénzbírsággal büntethetnek a gárdaegyenruha miattPDF Print E-mail
Friday, 27 November 2009
Csütörtöktől 50 ezer forintos pénzbírságot is kaphat, aki a Magyar Gárda egyenruháját hordja. A szabálysértésekről szóló kormányrendeletet egy hete módosították, miután a Borsod megyei Sajóbábonyban összetűzés volt a Jobbik lakossági fórumára érkező gárdisták és a helyi cigány kisebbség között.
 
"A Jobbik és a Gárda bepánikolt" - cigány vezetőket vádol uszítással a pártPDF Print E-mail
Friday, 27 November 2009
A Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentést tesz az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetői ellen "közösség elleni uszítás" miatt, mert véleményük szerint a vezetők elmúlt időszakban tett kijelentései alkalmasak voltak arra, hogy a társadalom békéjét megbontsák - értesült a STOP. Az OCÖ áll elébe egy esetleges pernek, a Magyar Helsinki Bizottság jogásza szerint pedig most a rendőrségnél a labda, nekik kell eldönteni, hogy megvalósult-e bűncselekmény.
 
Rég fel kellett volna oszlatni a szélsőjobb pártot!PDF Print E-mail
Friday, 27 November 2009
Félelem és rettegés helyett inkább megtanítják a roma gyerekeknek, mikor mit jelentett és mire használják Árpád-sávos zászlót, közölte lapunkkal a Dzsaj Bhím Közösséghez tartozó Dr. Ámbédkar Gimnázium igazgatója. Derdák Tibor elmondta: továbbra is segítik a roma gyerekeket.
 
Erdő Péter a cigányok nehézségeiről is beszéltPDF Print E-mail
Friday, 27 November 2009
Erdő Péter bíboros a cigányok nehézségeiről is beszélt Romániában a jászvásári találkozón - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdán az MTI-t.
 
A Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége egyetért a Lomnici Zoltán által közzé tetPDF Print E-mail
Thursday, 26 November 2009
A történelmi egyházak és a parlamenti pártok mellett az Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége is csatlakozik a volt legfelsőbb bírósági elnök, Lomnici Zoltán által az emberi méltóság védelme érdekében kezdeményezett felhívásához.
 
...és nem is kell hozzá cigányPDF Print E-mail
Thursday, 26 November 2009
Idős bácsika kaszálja portája előtt az árokpartot a réveteg nyári alkonyatban. Olyan idilli minden, hogy csak na, mígnem... Mígnem jön egy kék Trabant de úgy, hogy a kanyarban nem tud az úton maradni és midőn az árokba repül, a kaszáló öregurat halálra sújtja. A családja meg a szomszédok kikapják a trabantost a volán mögül és kalákában verik, rugdossák.
 
Újabb bűncselekményt vonnak be Kolompár perébePDF Print E-mail
Thursday, 26 November 2009
Februárig nem folytatódik az a büntetőper, amelyben az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, valamint öt társa a vádlott a Kecskeméti Városi Bíróság előtt. A tárgyalást kedden elnapolták. Nem hivatalos értesülésünk szerint a perben szereplő két bűnügyet egyesítették egy harmadikkal, amely nem kevesebb, mint 145,5 millió forint támogatási pénz jogosulatlan megszerzéséről szól.
 
Jónás Tamás - költő, író zenés felolvasóestjePDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
2009. november 25. szerda 19.30 óra Mai Manó Ház - Napfényműterem (1065 Budapest, Nagymező u 20.)
 
Csütörtökön este 8-kor ismét a C-Café-ban koncertezik a Szilvási Gipsy Folk BandPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Szilvási Gipsy Folk Band, koncert csütörtökön este 8-kor ismét a C-Caféban Népszínház utca 42-44. szám alatt. A jövőben minden csütörtökön, pénteken és szombaton mindig más zenekarok lépnek majd fel a C-Café színpadán.A koncertekről felvételek készülnek, amit a C-Press.hu weboldalán folyamatosan közreadnak.
 
Az Európai Bizottság figyelni fogja, miként hajtják végre a szlovák nyelvtörvénytPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Az Európai Bizottság megkülönböztetett figyelemmel kíséri majd, miként hajtják végre a szlovák államnyelvről szóló törvényt - hangsúlyozta Leonard Orban, az EU többnyelvűségi kérdésekben illetékes biztosa kedd éjjel Strasbourgban, az Európai Parlamentnek (EP) a kisebbségi nyelvhasználatról folytatott plenáris vitájában.
 
Karácsonyi támogatás a százhalombattai rászorulóknakrvény!PDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Több mint tizennégyezer forintos juttatást kapnak a százhalombattai önkormányzattól a rossz szociális helyzetben élő családok, a várhatóan csaknem ötmillió forintos kiadást a város szociális keretéből finanszírozzák - közölte az MTI-vel a polgármesteri hivatal szóvivője.
 
Parlamenti bizottságok előtt a negyedik hiteleseket érintő törvény!PDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Választások közeledtével nagy figyelmet kapott a fogyasztói hitelek törvényjavaslatához Országbíró Zoltán vezető parlamenti lobbista által beterjesztett hivatalos parlamenti lobbi indítvány. Kedden a Varga Mihály elnök (Fidesz) vezette költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, a Balog Zoltán elnök (Fidesz) vezette emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság foglalkozott a jelzáloghitelezést és végrehajtást érintő parlamenti lobbi előterjesztéssel.
 
Legkorábban 2014-től lehet parlamenti képviselete a hazai kisebbségeknekPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Legkorábban 2014-től lehet parlamenti képviselete a hazai kisebbségeknek - jelentette ki Szili Katalin a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Fórumának ügyvezető elnöke, a fórum keddi ülése után, amelyen a magyarországi kisebbségeknek anyagi helyzetéről és a 2011-es népszámlálásról is tárgyaltak.
 
Sajnálatát fejezte ki a cseh kormány roma nők egykori sterilizációja miattPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Sajnálatát fejezte ki a cseh kormány amiatt, hogy a múltban egyes, elsősorban roma származású nőket akaratuk ellenére sterilizáltak Csehországban - közölték a kormány ülése utáni sajtóértekezleten.
 
Sajóbábony: 8-szor nagyobb büntetést kaphatnak a romák a gárdistáknálPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
A TASZ szerint kettős mércét alkalmaz a rendőrség a sajóbábonyi eseményekkel kapcsolatban.
 
Luxusprofit és keresztállításPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Négy éve ugyanezen a napon már javában dúlt a választási kampány. A Fidesz, ahogy ma is, változást ígért, az MSZP pedig a biztonság korát akarta megteremteni. A pártok régi honapjainak hírei után az internet archívumában (archive.org) kutakodtunk.
 
Az OCÖ is csatlakozik Lomnici Zoltán felhívásáhozPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat is csatlakozik a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Lomnici Zoltán által az emberi méltóság védelme érdekében közzétett felhíváshoz - közölte a szervezet elnökhelyettese.
 
Elnapolták a Kolompár Orbán elleni pertPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Két vádlott kihallgatása után a bíróság elnapolta a Kolompár Orbán és öt társa ellen, a Kecskeméti Városi Bíróságon folyó eljárás keddi tárgyalását. Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró közölte: a per várhatóan februárban folytatódik.
 
TGM: Hej, cigány!PDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Mi az, amit a romákkal nem szabad tennie a fehér, a gádzsó értelmiségnek? Mindenekelőtt nem szabad rájuk vetítenie a magában elnyomott reakciós-romantikus hajlamokat.
 
KÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat üdvözli és csatlakozni kíván azon felhíváshoz, melyet Lomniczi Zoltán, az alkotmánybíróság volt elnöke fogalmazott meg az emberi méltóság védelmében.
 
A romák megmutatták a gádzsóknak, hogy mulatnak ők!PDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Székesfehérvár - Nem vitás: a romák ismét megmutatták a gádzsóknak, hogyan kell mulatni. A színpad varázsa még egy ki-mit-tudon is sokszor elragadta a fellépőket.
 
A nagy áttörés: "a cigánykérdés is vastagon ott van a Jobbik sikerében"PDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Tölgyessy Péter szerint ott történt meg a Jobbik áttörése, ahol a magyar kapitalizmus a legrosszabb arcát mutatja: a párt a fiatalok körében fölényesen veri a szocialistákat, ugyanakkor a Jobbik rövid távon a Fidesznek lesz a legnagyobb ellenfele.
 
Fasiszta látványkonyhaPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
Minél több cigány próbálja önmagát ilyen szalonképtelen, törvénytelen, lincselő eszközökkel védeni, paradox (vagyis épphogy logikus) módon a cigányság annál védtelenebb lesz. Minden ilyen garázda cigány népítélet sok száz új voks a Jobbiknak.
 
"Sokan a holokauszt visszatérésétől tartanak"PDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
A Jobbik Magyarországért Mozgalom feloszlatásáról kezdeményez tárgyalásokat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).
 
100 éve született - László Mária az első cigány származású értelmiségi nő és politikusPDF Print E-mail
Wednesday, 25 November 2009
László Mária az első cigány származású értelmiségi nő, az első cigány származású politikus volt. Élete, munkássága, kitartása mindannyiunk számára tanulságos, olyan látlelet, amely kiválóan érzékelteti a különböző társadalmi rendszerek, ideológiák viszonyát a tömegből kitűnő emberhez, csoporthoz.
 
Horváth Aladár és testvérei - cigány folklórkoncert - 2009. november 24. 19.30PDF Print E-mail
Tuesday, 24 November 2009
Az 1986-ban Horváth Aladár által alapított miskolci cigány folklór együttest, a ROMAFOLKot elsősorban testvérei (Mária, Mónika, Aranka és Barnabás), valamint sógornője (Máté Erika) alkották. 1992-ben jelent meg első hangkazettájuk, Kövecselik az utakat címmel. A szakma és a közönség igen elismerően szólt a „miskolci lánykórus" tiszta, mély és energikus hangzásáról.
 
Romák útján Interaktív Oktatási Segédanyag DVDPDF Print E-mail
Tuesday, 24 November 2009
Tisztelt Hölgyem/ Asszonyom/ Uram! Alapítványunk célkitűzése, hogy támogatást keressen és nyújtson egy átfogó társadalomtudományi-néprajzi és kulturális oktatási segédanyag elkészítéséhez: Romák útján Interaktív Oktatási Segédanyag DVD-rom címmel, melynek tartalma és megismerése elősegíti a Roma kisebbség elfogadtatásának sikerességét.
 
Rasszista vagyok?PDF Print E-mail
Tuesday, 24 November 2009
Magyarország számára ma a cigánykérdés a legnagyobb társadalmi és gazdasági kihívás, amely akár polgárháborúhoz vezethet. De ez a legnagyobb lehetőség is, mert ha sikerülne integrálni a cigányságot, olyan új erőforrások jelennének meg a társadalomban, amelyek a 21. században sikert garantálnának. A bajt tetézi, hogy többnyire csak szélsőséges vagy a kérdés bármilyen gyakorlatias megközelítésében a rasszizmust sejtő vélemények hallatszanak. Joguralmat az erőszak ellen is! A cikket egy évig nem közölte a magyar sajtó - a Zipp hozza először.
 
Zsidózó és cigányozó politikusokról értekezik a FideszPDF Print E-mail
Tuesday, 24 November 2009
"A fehér lovat a 'díszzsidózó' Pásztor Tibor belvárosi MSZP-s politikus adta, de adott egyet a zsidózó és cigányozó XIII. kerületi MSZP-s képviselő, Döry Miklós, és Gyurcsány Ferenc is, aki minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet kétszeresen, előbb a nyilasok aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - ezt írta szombat délutáni közleményében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
 
Nem vallott Kolompár OrbánPDF Print E-mail
Tuesday, 24 November 2009
Megtagadta a vallomástételt pénteki kihallgatásán Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke; az ellene indított eljárás ettől még folytatódik.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat 2009. november 19-i sajtótájékoztatójának anyagaPDF Print E-mail
Tuesday, 24 November 2009
Téma: 1. A sajóbábonyi események 2. Felelőtlen, meggondolatlan kijelentések gyermeküket váró anyákról 3. Szociális kártya Monokon 4. Jászalsószentgyörgyi benzinkutas megnyilvánulásáról
 
Meglepő látvány: átfestették az egész falut!PDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
Már elindultak a turisták abba a borsodi törpefaluba, ahol roma festőművészek alkottak szemet gyönyörködtető freskókat a házak tűzfalaira. Egy laikus segítő, csaknem a gazdasági válság kezdetével egyidőben arra szánta el magát, hogy "újrasorsolja" a bódvalenkei cigányok esélyeit.
 
Kasztrációval, tömeggyilkossággal oldanák meg a "cigányproblémát"PDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
Megszüntette a Facebook a kitörő népszerűségnek örvendő „®iadne výhody Cigánom" („semmilyen kedvezményt a cigányoknak") elnevezésű szlovák csoportot, melynek hetvenezer tagja volt.
 
Hiller: oktatás nélkül nem oldható meg a cigánykérdésPDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
Az oktatás és a kultúra hosszútávon hatásosabb megoldást kínál a cigánykérdés magyarországi megoldására, mint a populista, szélsőséges ideák - mondta az FN.hu-nak Hiller István kultuszminiszter, aki szombat este New Yorkban személyesen vett részt az Amerikában zajló magyar kulturális évad egyik záró rendezvényén.
 
Önarckép roma tükörbenPDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
A cigányság történetéről írt könyvet Dupcsik Csaba szociológus Meglehet, illúzió: a könyv megváltoztathatja a világot. Dupcsik Csaba kötete (A magyarországi cigányság története) nem is erre vállalkozik, mindössze képet állít elénk a cigányságról és rólunk, a többségi társadalomról.
 
A Fidesz szerint az MSZP adja a fehér lovat a gárda aláPDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
"A fehér lovat a 'díszzsidózó' Pásztor Tibor belvárosi MSZP-s politikus adta, de adott egyet a zsidózó és cigányozó XIII. kerületi MSZP-s képviselő, Döry Miklós, és Gyurcsány Ferenc is, aki minden nap egy olyan villából indul pénzt osztogatni az MSZP-s holdudvarnak, amelyet kétszeresen, előbb a nyilasok aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - ezt írta szombat délutáni közleményében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
 
Újra statisztika készül a bűnelkövetők származásáról?PDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
Újra vezessenek statisztikát a bűnelkövetők származásáról. Mindezt éppen a kisebbségi ombudsman kezdeményezi, aki szerint egy ilyen lépés nem hogy szítaná az előítéleteket, hanem kifoghatná a szelet a „cigányozók" vitorlájából.
 
A roma szerint igenis van cigánybűnözésPDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009
Kalányos István roma, de azon kevesek, közé tartozik, aki ki meri mondani: igenis létezik romák által elkövetett bűnözés. Koszosak a gyerekek, az iskolával az egyetlen kapocs az ellenőrzőfüzet.
 
Sajóbábony - Újabb hat embert vettek őrizetbePDF Print E-mail
Friday, 20 November 2009
Újabb hat embert vettek őrizetbe a Borsod megyei Sajóbábonyban a hétvégen történtekkel kapcsolatban - mondta az MTI-nek Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.
 
Ahol már nem akarják agyoncsapni a cigányokatPDF Print E-mail
Friday, 20 November 2009
Tanfolyamon tanulták a konfliktuskezelést A Fejér megyei Kőszárhegyen az elmúlt időszakban elszaporodtak a kisebb súlyú bűncselekmények, amelyeket jórészt helyi romák követtek el. Válaszul a faluból jó néhányan beiratkoztak egy képzésre, hogy megismerkedjenek a konfliktuskezelés technikájával.
 
A "cigánybűnözés" furcsa karrierjePDF Print E-mail
Friday, 20 November 2009
A szélsőjobb semmi újat nem talált ki, amikor kampányolni kezdett a „cigánybűnözéssel": ez a fogalom a konszolidáló Kádár-korszak terméke.
 
Polgárjogot kérnek a romák, egyesülés a kirekesztés ellenPDF Print E-mail
Friday, 20 November 2009
Kaposvár | Kaposvári Roma Polgárjogi Egyesület néven új kisebbségi érdekvédelmi szervezet alakult csütörtökön. Az alapítók a cigányság beilleszkedését egyebek között a foglalkoztatás erősítésével és a kulturális örökség védelmével szeretnék elősegíteni, de a kirekesztés, a rasszizmus ellen is fellépnének.
 
Egy cigány pap vallomásaPDF Print E-mail
Friday, 20 November 2009
Se az apjától kapott pofon, sem barátainak gúnyolódása, sem szemináriumi társainak ellenséges magatartása, sem pedig rákbetegsége nem tántorította el a fiatal cigányférfit papi hivatásától.
 
Cigányverés: nem bántották a fiút, csak "elbeszélgettek vele"PDF Print E-mail
Friday, 20 November 2009
Nem rendőrök, nem is egykori rendőrök bántalmazták azt a 17 éves roma fiút, akit hétfőn két, magát rendőrnek kiadó férfi szállított le egy buszról; az elkövetők önként jelentkeztek - közölte csütörtökön a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel. Egyikük az MTI-nek azt mondta: nem bántották a fiút, csak "elbeszélgettek vele".
 
A Jobbik feloszlatását kezdeményezi a magyar Országos Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
Budapest | A Jobbik feloszlatását kezdeményezi és társadalmi összefogást sürget az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a sajóbábonyi, és az ország más településein is tapasztalható cigányellenes megnyilvánulások miatt - mondta a roma szervezet elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Sajóbábony - Újabb két embert vettek őrizetbePDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
Újabb két embert vett őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a hétvégi sajóbábonyi események miatt - mondta a rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
 
Ki a romák barátja?PDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
Helytálló diagnózis nélkül nincs hatékony terápia. A diagnózis pedig lesújtó: a hazai 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben él minden tizedik magyar, összesen egymillió ember. Itt a regisztrált munkanélküliek aránya kétszerese, a száz lakosra vetített működő vállalkozás csak hatvan százaléka és a felsőfokú iskolai végzettségűek aránya is mindössze fele az országos átlagnak.
 
Mégis lehet szegények bankjaPDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
A kormány 135 millió forintot csoportosítana át a "szegények bankja" nevű társadalmi kezdeményezés állami támogatásához a jövő évi költségvetéshez benyújtott egyik kapcsolódó módosító javaslat szerint.
 
Civil ruhás rendőrök verték meg a roma fiút? PDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
Feljelentést tett a megyei főügyészségen kedden egy zalabéri fiatalember, akit - állítása szerint - hétfőn délután a megyeszékhelyről Zalabérbe tartó buszról leszállított, majd bántalmazott két civil ruhás rendőr.
 
Nem tartja felelősnek magát Szilvásy a romagyilkosságok ügyébenPDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
Nem tartja magát felelősnek a volt titokminiszter a romagyilkosságok ügyében, a Fidesznek viszont van felelőssége abban, hogy politikai ügyet csinál belőle - mondta Szilvásy György a Megbeszéljükben. Szilvásy György a műsorban elmondta: a zárt jelentést nem ismeri, a nyilvános jelentés mögött lévő ál vagy valós tények pedig nem felelnek meg a valóságnak, csak a politikai előítéletek kiszolgálását szolgálja.
 
Egy húron Macsaj vajdávalPDF Print E-mail
Thursday, 19 November 2009
Kíváncsi ember a cigány! Az már biztos, hiszen hiába zuhogott az eső, perceken belül egész kis kaláka gyűlt körénk, amikor megkérdeztük Macsaj vajda állításairól az éppen arra járót
 
Sajóbábony - Előzetesbe helyezték a három gyanúsítottatPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Előzetes letartóztatásba helyezte a miskolci városi bíróság szerda délután azt a három férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy vasárnap megrongáltak egy járművet a Borsod megyei Sajóbábonyban.
 
Januártól 4,1 százalékkal emelkedik a nyugdíjPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Januártól 4,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - közölte Herczog László szociális miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
 
Csütörtökön este 8-kor a C-Café-ban koncertezik a Szilvási Gipsy Folk BandPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Szilvási Gipsy Folk Band, koncert nyitja meg csütörtökön este 8-kor a Józsefvárosi C-Cafét a Népszínház utca 42-44. szám alatt. A jövőben minden csütörtökön, pénteken és szombaton más zenekarok lépnek majd fel a C-Café színpadán. A koncertekről felvételek készülnek, amit a C-Press.hu weboldalán folyamatosan közreadnak.
 
Villás Lajos: Valahol Európában?PDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Polgárháborús hangulat Sajóbábonyban! A háború kirobbantói szabadlábon vannak, ellenük semmiféle eljárás nem indult. Azok pedig, akik elveszítették józan ítélőképességüket előzetes letartóztatásba kerültek. Bűncselekményt követtek el, ezért vállalniuk kell a felelősséget.
 
Kolompár nagyothall és nem tudta, mivel vádoljákPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Még ma is a kiskunmajsai munkahely-támogatási pénzekről kérdezte a kecskeméti bíróság Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjét - a hétfői tárgyaláson ugyanis nem tudták befejezni ezt a vádpontot. A vád szerint a helyi roma érdek-képviseleti szervezet jogosulatlanul használt fel, illetve hamis számlákkal igazolt 7,2 millió forintot.
 
Alakuló összefogás a kirekesztés ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Az emberi méltóság, az alkotmányos közbeszéd védelme érdekében nyilatkozatot tett közzé tegnap Lomnici Zoltán. A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke a Népszavának elmondta, miután nem született törvény a gyűlöletbeszéd ellen, a demokratikus erőknek össze kell fogni a kirekesztés, a megbélyegzés ellen.
 
Éjféltől rádiócserePDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Csütörtökön nulla órakor megszólalnak az új kereskedelmi rádiók, a Neo FM és a Klassz FM. A Sláger és a Danubius ma sugároz utoljára országos frekvencián. Utóbbi utolsó száma az LGT-től a Szól a rádió lesz.
 
Ráparancsolt az MSZP Draskovicsra Sajóbábony utánPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Felszólította a rendészeti minisztert a borsodi MSZP, hogy hozzon létre rendőrőrsöt Sajobábonyon, ahol hétvégén konfliktus támadt a helyi romák és a Jobbik szimpatizánsai között. Közben a politikusok a felelősöket keresik: az MSZP a szélsőjobbot, a Fidesz a szerinte rendteremtésre képtelen kormányt okolja a konfliktusért, míg a Jobbik szerint azok felelősek a robbanásveszélyes helyzetért, akik a cigányságot ellenük hergelik.
 
Inkább zsidóztak, mint cigányoztakPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Bár Dömsödön a polgármester szerint elszabadult a pokol, és a helyiek szerint jellemzően cigány betörők megfékezésére a Magyar Gárda segítségét is kérte, a Jobbik lakossági fórumát a klasszikus antiszemitizmus uralta. Ezért a legtöbbet ifj. Hegedűs Loránt tette, aki Solymosi Eszter meggyilkolásától a haza felvásárlásán át a magyarság tudatos kiirtásáig mindennel megvádolta a zsidóságot. A lakossági fórumon bemutatkozott a Jobbik képviselőjelöltje is.
 
Sajóbábony: Erővel és börtönnel is "integrálna" a JobbikPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Sajóbábonyban atrocitás nélkül végződött a Jobbik sajtó-tájékoztatója, melyen a magát országos vajdának nevező Kállai Csaba azzal „biztatta" a hallgatóságot, hogy szereti a Jobbik-ot. A sajóbábonyi romák képviselője viszont azt mondta: a helyieket nem érdeklik a megjelent vajdák.
 
Betiltották a gárda egyenruhájátPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Betiltja a Magyar Gárda egyenruhájának viselését a kormány. A hétvégi sajóbábonyi incidens után döntöttek így. A rendőrök hat ember ellen nyomoznak, három esetben közösség elleni izgatás miatt. Mindannyian cigányok. Ezért akár nyolc évet is kaphatnak. A TASZ jogvédő szervezet szerint azt is vizsgálni kellene, mit keresett a Jobbikosok autója a cigányok utcájában.
 
Kiss Péter: a kisebbségek a nemzet szerves részeiPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
A kormány a hazai kisebbségeket a nemzet szerves részének, egyenrangú tagjának tekinti - mondta Kiss Péter tárca nélküli miniszter szerdán a parlamentben.
 
Az MSZP elnöksége szerint a Jobbiké az erőszak programjaPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
A szélsőjobboldali politikát folytatók, a Magyar Gárda betiltását tudomásul nem vevők, a nosztalgiacsendőrséget felállítók viselik a felelősséget a Sajóbábonyban történtek miatt, de azok is felelősök, akik összekacsintanak velük - állapította meg keddi közleményében az MSZP országos elnöksége, hozzátéve: fontos, hogy Orbán Viktor végre felemelte a szavát a szélsőjobboldali erőszak ellen.
 
Sajóbábony - Békés a városPDF Print E-mail
Wednesday, 18 November 2009
Békés és csendes a Borsod megyei Sajóbábony, a településre vezető bekötőút mentén - a 26-os számú főt kereszteződésében - azonban még mindig rendőrök ellenőrzik a városba tartó járműveket.
 
"Tudatosan hergelik a cigányságot"PDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint „tudatosan szítják és hergelik" a cigányságot a (jogerősen betiltott) Magyar Gárda és a párt ellen. A politikus a Borsod megyei Sajóbábonyban kedden úgy fogalmazott, hogy a településen kialakult helyzet „csepp a tengerben, pattanásig feszült a helyzet", főleg Kelet-Magyarországon.
 
Bíróság előtt az OCÖ-elnök - Hamis dokumentumokat gyártottak KolompárékPDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
Elsősorban a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette került szóba azon a tegnapi első tárgyaláson, melyen az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbánnak, valamint öt vádlott-társának kellett a Kecskeméti Városi Bíróság elé állnia. Az említett bűntetten túl jelentős értékre elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisitás a vád velük szemben.
 
Sajóbábony - Közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt újabb két embert vettek őrizetbePDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
Újabb két embert vett őrizetbe a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban hétfőn; az eljárás közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik - közölte az MTI-vel a rendőrség kedden.
 
Cellatárs, Sajóbábony és Szenior-program - lapszemlePDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
Cigány cellatársat kapott a romagyilkosságok egyik elkövetőjeként számon tartott Cs. István - tudta meg a Magyar Nemzet. A Népszabadság a még mindig feszült sajóbábonyi helyzetről, a Magyar Hírlap pedig Vadász János volt államtitkár Szenior-programjának kétséges eredményeiről ír keddi számában.
 
Valakik állhatnak a roma kivándorlás mögöttPDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
A kanadai hatóságok és a magyar Külügyminisztérium szerint szervezett segítséget is kaphatnak azok a roma családok, akik minden vagyonukat eladva Kanadába utaznak, és menedékjogot kérnek. A Külügyminisztérium többek között kanadai utazási irodákra gyanakszik, mások "belső segítséget", vagy nyerészkedő ügynököket sejtenek az utazási láz mögött.
 
Olaszliszka: jogfilozófiai érvek egy jogerős ítélet mellettPDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
Az emberelőtti és emberalatti ösztönök kitörésének szigorúan gátat kell vetni. Persze színvakon, függetlenül attól, hogy többséghez vagy kisebbséghez tartozó bűnösökről van szó. Jogállamban kollektív bűnösség nincs, ahogy kollektív ártatlanság sem. Csak személyes felelősség. A tetteseket nem azért (vagy annak ellenére) ítélték el, mert cigányok. Hanem azért, mert bűnözők.
 
A kormány szerint a Magyar Gárda provokálja a cigányságotPDF Print E-mail
Tuesday, 17 November 2009
A polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter soron kívül összehívta a nemzetbiztonsági kabinet ülését a Sajóbábonyban történtek miatt - közölte a kormányszóvivő. Teleki László romaügyi miniszteri biztos a Közbeszédben azt mondta a Jobbik provokál, hogy foglalkozzon vele a sajtó. A Jobbik rendvédelmi kabinet vezetője szerint viszont a cigányok egyszerűen rátámadtak egy autó utasaira.
 
Kolompár Orbán újra bíróság elé áll - egy másik ügybenPDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Szerdán várhatóan egy újabb ügy kapcsán folytatódik Kolompár Orbán kihallgatása a Kecskeméti Városi Bíróságon - közölte a hétfői tárgyalás felfüggesztésekor a per tanácsvezető bírája.
 
ECRI-konferencia - Megfelelő jogi eszköz kell a rasszizmus büntethetőségérePDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Megfelelő jogszabályi fegyverre volna szükség Magyarországon a rasszizmus különböző formáinak büntethetőségére az Európa Tanács szakosított testületének egyik tagja szerint.
 
Sajóbábony - Fokozott rendőri jelenlétPDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Több helyen biztonsági pontokat állított fel a rendőrség a Borsod megyei Sajóbábonyban; a város bevezető szakaszán és belterületén is rendőrök figyelnek a közrendre - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
 
Sikkasztás, fiktív számlák: megkezdődött Kolompár perePDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és társai azért állnak bíróság előtt, mert a foglalkoztatási közalapítványtól elnyert 13 milliós pályázati támogatás egy részét hamis számlákkal számolták el. Egy másik ügyben pedig sikkasztás a vád, az ÖCO pénztárából felvett ötmillióval nem tudtak elszámolni.
 
Visszajár a parkolási díj?PDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Az önkormányzatok és a Centrum Kft. által tíz évre kötött parkolóhely-üzemeltetési szerződés 2009. szeptember 24-én lejárt. Ettől az időponttól a Centrum Kft. parkolási díj beszedési joga gyakorlatilag megszűnt, azonban az önkormányzatok ideiglenesen és önkényesen meghosszabították azt.    
 
Romagyilkosságok: szakértőkre várvaPDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
November végén, de legkésőbb december elején ismerhetik meg a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő sorozatgyilkosság feltételezett elkövetői és ügyvédeik azokat a végleges igazságügyi szakértői véleményeket, amelyek állítólag minden kétséget kizáróan igazolják az augusztusban elfogott négy férfi bűnösségét - tudta meg lapunk rendőrségi forrásokból.
 
MDF: a Jobbikot terheli a legnagyobb felelősségPDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Az MDF szerint a sajóbábonyi rendbontásért egyértelműen a Jobbikot terheli a legnagyobb felelősség - olvasható a párt által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
 
Még rendőrök őrzik a Sajóbábonyba vezető utatPDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Reggel már nyugalom volt a Borsod megyei Sajóbábonyban, ahol a hétvégén összetűzésbe keveredtek a Jobbik hívei és helyi cigányok egy csoportja. Egy sajóbábonyi szerint még reggel is sok rendőrt lehet látni, akik a zsáktelepülésre bevezető útnál igazoltatnak. A polgármester állítja, tömegverekedés a hírekkel ellentétben nem volt, de a Jobbik gárdistákkal tarkított gyűlése felheccelte a helyieket.
 
Helyreállt a közrend SajóbábonybanPDF Print E-mail
Monday, 16 November 2009
Helyreállt vasárnap estére Sajóbábonyban a közrend a településen bevezetett határozott rendőri intézkedéseknek köszönhetően - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t vasárnap késő este.
 
Romák és a Jobbik szimpatizánsai csaptak össze SajóbábonybanPDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
A Jobbik lakossági fóruma ellen tiltakozott Sajóbábony roma lakossága. Tömegverekedés tört ki, a helyzet két napja feszült, a települést a rendőrség lezárta.
 
Hétfőn kezdődik az OCÖ-elnök bírósági tárgyalásaPDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
Sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének vádjával áll hétfőn a kecskeméti bíróság elé Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke - tájékoztatta a Kecskeméti Városi Bíróság az MTI-t.
 
A cigányokról őszinténPDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
Manapság majd minden közéleti szereplőnek - legyen az politikus, bankár, médiaszemélyiség vagy a köztársaság egységét megtestesíteni hivatott legfőbb méltóság - erős indíttatása van arra, hogy a cigányokról, a cigányügyről őszintén beszéljen. Cikkek, tanulmányok, konferenciák egész sora sürgeti az effajta beszédet. Beszéljünk hát őszintén!
 
Kiegyezett a romákkalPDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
Miután megállapodott a térség és Jász-Nagykun-Szolnok megye roma vezetőivel, elállt attól a szándékától, hogy kitiltsa benzinkútjáról a cigányokat - közölte a jászalsószentgyörgyi töltőállomás tulajdonosa.
 
Olaszliszka: egy ítélet tanulságaiPDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
Amiképpen a többségi társadalomnak van feladata a romák integrációjával, úgy a cigányságnak is akad tennivalója azokkal, akik társadalmi helyzetüket védőpajzsként tartják maguk elé.
 
Feltámadt a cigányzenePDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
Két év után új albummal jelentkezett a kávéházi cigányzene újraélesztését célul maga elé tűző Budapest Bár. A mai könnyűzenei élet ismert énekeseivel kiálló zenekar vezetőjét, Farkas Róbertet kérdeztük a Táncról, valamint arról, hogy került egy brazil szegény gyerekekből álló kórus repertoárjába a Kis kece lányom.
 
"Itt egyformán szegény mindenki"PDF Print E-mail
Sunday, 15 November 2009
- Ha az iskolás gyerekek kiszédülnek a padból az éhségtől, nem azt kell először firtatni, jól osztja-e be a szülő a családi büdzsét, mert attól a gyerek még éhes marad - véli a vezsenyi polgármester, és ezért azonnali tűzoltóakcióba fogott. Jó szándékú vállalkozók és pedagógusok összefogásával megoldotta, hogy reggeli várja az intézményben a nebulókat.
 
Kommandó arcaiPDF Print E-mail
Friday, 13 November 2009
Háromszéken, a Laur alatti hegyi község egyik jellegzetes férfiarca a Zsögön Zoltáné. A véletlen úgy rendelte, hogy a polgármesteri hivatal épületének földszinti folyosóján botlódjunk egymásba. Amint kiderült, a községi tanács alkalmazottjaként vétették magukat az aznapi nyilvántartásba. Miután kitöltötték a „jelenléti naplót" együtt indultunk haza Kommandó főutcáján.
 
Mit hoz a péntek 13? Melinda, a cigány jósnő megmondja!PDF Print E-mail
Friday, 13 November 2009
Székesfehérvár - Péntek 13 szerencsétlen nap lenne? Már akinek. Melinda, a cigány jósnő például kimondottan kedveli, vele a baljóslatú napon eddig semmi rossz nem történt.
 
Egymással is vitázó romákPDF Print E-mail
Friday, 13 November 2009
Tapolca - A közösségfejlesztő és személyi segítő képzést működtető Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MCFÉSZ) a jelentős cigánylakossággal bíró városban tartotta legutóbbi munkaértekezletét.
 
Tömeges roma kivándorlás: az NBH vizsgálódikPDF Print E-mail
Friday, 13 November 2009
Néhány hete még minden illetékes cáfolta, mára kiderült, nem alaptalan rémhír: magyar cigányok ezrei vándorolnak ki Kanadába. Mohácsi Viktória romajogi aktivista szerint idén csak Borsod és Szabolcs megyéből már kétezren hagyták el az országot. Kanada mindeddig nem vezetett be vízumkényszert hazánkkal szemben - de mi lesz ezután?
 
Gyurcsány és Jánosi is beszámolt a Zuschlag ügybenPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
A bíró még novemberben be akarja fejezni a tanúmeghallgatásokat
 
Társadalom-civilek-önkormányzat-jog Alkotmánybíróságon a szociális kártya ügyePDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Alkotmánybírósághoz fordult az Újkorcsoport nevű civil szervezet a szociális kártya monoki bevezetése miatt - közölte a szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Véleményük szerint a monoki képviselő-testület által alkotott rendelet ellentétes a szociális törvényben és az alkotmányban foglaltakkal.
 
Nagy levegőPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Dogmává merevedett emberi jogi gyakorlattal próbál szakítani Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, aki - Jóri András adatvédelmi biztossal az oldalán - arra tett javaslatot, hogy készüljön statisztika a bűnelkövetők származásáról.
 
A huszonnegyedik órában: cigánykérdés belülről (2. rész)PDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Az év első felében közvélemény-kutatás készült cigányok és nem cigányok között a hazai cigányság helyzetéről. A Marketing Centrum eredményei szerint a magyaroknak csupán negyede tekinthető előítélettől mentesnek a cigányokkal szemben. Írásunkban ennek az előítéletességnek a múltba vesző okaira keressük a választ, és olyan cigány értelmiségieket szólaltatunk meg, akik azon fáradoznak, hogy ″ők″ is ″mi″ legyenek.
 
16 hónapot ült a semmiértPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Ötmillió forint kártérítést fizet a magyar állam annak a fiatalembernek, akit 2006-ban rablás miatt első fokon börtönbüntetésre ítéltek, majd a másodfokú bíróság utasítására elrendelt új eljárás után jogerősen felmentették; a roma fiatalember 16 hónapot ült előzetes letartóztatásban.
 
Huszonötmillió eurót adtak a romaoktatás fejlesztésérePDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Összesen 25 millió euró értékben tettek felajánlást csütörtökön Brüsszelben a közép-, illetve kelet-európai romaoktatás fejlesztésének szentelt, kétnapos adományozó konferencia zárónapján.
 
Megkezdte a versenyt a 287 diplomás cigányPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Megkezdte a felkészülést a közigazgatási versenyvizsgára az a 287 cigány szakember, akik a közigazgatásban való elhelyezkedésüket segítő programban vesznek részt.
 
Az etnikai adatgyűjtést megteremtő jogszabályt javasolnak a szakombudsmanokPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Az etnikai adatkezelés lehetőségét megteremtő jogszabályt javasol a kisebbségi és adatvédelmi biztos; így az állami támogatásokban, a büntető- és igazságszolgáltatási eljárásokban, a diszkriminációval kapcsolatos ügyekben, a gyermekvédelemben és a népszámlálási statisztikákban lehetne különleges adatokat kezelni.
 
Adományozó konferencia Brüsszelben a romaoktatás fejlesztésérePDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Kétnapos adományozó konferencia kezdődött szerdán Brüsszelben a közép-, illetve kelet-európai romaoktatás fejlesztése érdekében, Soros Györgynek, a Nyílt Társadalom Intézete alapítójának a részvételével.
 
Járóka a roma értelmiség erőteljesebb szerepvállalását sürgetiPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
A romák politikai részvételének erősítéséről tartott konferenciát az Európai Roma Információs Iroda Brüsszelben. Járóka Lívia fideszes európai parlamenti képviselő vitaindító beszédében a romák választási hajlandóságának növeléséről és a civil szervezetek megerősítéséről beszélt, valamint a roma vezetők generációváltását és a roma értelmiség erőteljesebb szerepvállalását sürgette.
 
Kétszáz méterre és kétszáz évre: cigánylét a DurándábanPDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
Gyöngyös | Foghíjas házbontások, szeméthalmok, félelemben élő családok, rettegő idősek és terrorizáló tizenévesek. Pillanatkép a Fő tértől kétszáz méternyire.
 
Verekednek a miskolci településőrség tagjai?PDF Print E-mail
Thursday, 12 November 2009
A Miskolc veszélyes körzeteiben járőröző településőrök erőszakot alkalmaznak a cigány lakosok ellen. Legalábbis ezt állítják a helybeliek, illetve a helyi kisebbségi önkormányzat vezetői. A vádakat visszautasítja Lakatos Attila vajda, aki személyesen válogatta ki azokat a roma embereket, akik járőrszolgálatra jelentkeztek.
 
Eddig 4,5 milliárd forint gyűlt össze­ a krízisalapbanPDF Print E-mail
Wednesday, 11 November 2009
Legalább 5-8 ezer család juthat ismét áramhoz pár héten belül - erről állapodott meg tegnap a kormány, az áramszolgáltatók, valamint a Kríziskezelő Program Tanácsadó Testülete.
 
A pénzre nagyobb a szükségük cigányzenészeknek, mint a gyerekeknekPDF Print E-mail
Wednesday, 11 November 2009
Teleki László javaslatával az idei összeg felére csökkenne az esélyegyenlőségi programokra szánt keret.
 
Cigányintegráció: immár az elitek is pánikolnakPDF Print E-mail
Wednesday, 11 November 2009
Súlyos gondot jelent a több gyökérből eredő erőszak, az uzsora miatt kialakult helyzet. Foglalkozni kell a cigányságot érintő, a szaporodó konfliktusok miatt kialakult súlyos problématömeggel. Mivel a társadalom meghatározó erőcsoportjai kellően pánikba estek, lehetséges egy olyan megaprojekt kidolgozása, amely eredményeket érhet el a cigányság integrációjában.
 
Kolompár Orbán: elég volt az acsarkodásbólPDF Print E-mail
Wednesday, 11 November 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke kedden visszautasította azt a kijelentést, hogy a "nagypolitika" beleavatkozott volna az OCÖ belügyeibe, és hangsúlyozta: "elég volt az acsarkodásból, a cigányság nem lehet a politikai küzdelmek, egyéni érdekek martaléka".
 
Farkas Flórián tudomásul veszi az OCÖ döntéstPDF Print E-mail
Wednesday, 11 November 2009
Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke tudomásul veszi, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése kedden elutasította a testület feloszlatására vonatkozó indítványukat, ugyanakkor azt mondta: nem nyugszanak, amíg erkölcsileg és szakmailag nem újulhat meg a testület.
 
Továbbra is többségben a Kolompár Orbán vezette MCF Választási Szövetség az OCÖ-benPDF Print E-mail
Tuesday, 10 November 2009
Rendkívüli közgyűlést tartottak 2009. november 10-én kedden, az OCÖ Dohány utcai székházában, ahol az első és egyetlen napirendi pont az Országos Cigány Önkormányzat feloszlatása volt.
 
A huszonnegyedik órában: cigánykérdés belülről (1. rész)PDF Print E-mail
Tuesday, 10 November 2009
Az év első felében közvélemény-kutatás készült cigányok és nem cigányok között a hazai cigányság helyzetéről. A Marketing Centrum eredményei szerint a magyaroknak csupán negyede tekinthető előítélettől mentesnek a cigányokkal szemben. Írásunkban ennek az előítéletességnek a múltba vesző okaira keressük a választ, és olyan cigány értelmiségieket szólaltatunk meg, akik azon fáradoznak, hogy ″ők″ is ″mi″ legyenek.
 
"Ki utálja jobban a cigányokat?" versenyPDF Print E-mail
Tuesday, 10 November 2009
Az MSZP kiragadta a gumikalapácsot a Fidesz kezéből. A gumisarló már náluk volt. Kibontották hozzá a veres lobogót, és harcra indulnak. Nem tűrhetik tovább, hogy már csak ők nem rasszisták, és a kalapáccsal elkezdik ütni a cigányokat. Íme, Teleki úr stratégiája, vagyis cigány szavazókat nyerni, de megőrizni a rasszista MSZP szavazókat is.
 
Lapát is előkerült: úgy húsz roma támadt rá rendőrökrePDF Print E-mail
Tuesday, 10 November 2009
Bocsánatot kértek a vádlott romák a rendőröktől a február 7-ei tettük miatt a Heves Városi Bíróságon megtartott tárgyaláson - írta a heol.hu.
 
Miért kerülnek "gyogyós iskolába" a cigányok?PDF Print E-mail
Tuesday, 10 November 2009
Szociológusok, oktatáskutatók szerint az oktatási rendszer az oka, hogy nagy számban nyilvánítanak fogyatékosnak cigány gyerekeket.
 
Ügyészek, rendőrök és újságírók a romagyilkosságok hátterébenPDF Print E-mail
Tuesday, 10 November 2009
Horváth Aladár meglepő magyarázata a szörnyű tettekre. Horváth Aladár szerint nem történtek volna meg a romagyilkosságok, ha a társadalom kivetné magából azokat a rendőröket, ügyészeket és újságírókat, akik cigányellenes közhangulatot teremtenek. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke erről az ATV Pont 7 című műsorában beszélt.    
 
Jövőre újra nemzetiségi filmek versenyePDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
Megkezdődtek a jövő márciusi VI. Magyarországi Nemzetiségi Filmszemle előkészületei a Magyar Televízió (MTV) Kisebbségi Műsorainak Szerkesztőségében - tudatta a fesztivál egyik fő támogatója, a Miniszterelnöki Hivatal hétfőn az MTI-vel.    
 
Veszélyben a roma tanulók 2010. évi ösztöndíjaPDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
Veszélybe kerülhet a roma tanulók jövő évi ösztöndíja, ha az Országgyűlés jóváhagyja azt a módosító javaslatot, miszerint 85 millió forintot a Magyarországi Cigányokért Közalapítványtól (Macika) a Szociális és Munkaügyi Minisztérium roma oktatási alapjának utalnak át - jelentette ki Vajda László, a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.    
 
Sok romát ér hátrányos megkülönböztetés az EU-n belüli mozgás soránPDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
A lakóhely szabad megválasztásának uniós elve ellenére is éri hátrányos megkülönböztetés a más uniós tagállamban letelepedő romákat - állapította meg az EU bécsi székhelyű Alapjogi Ügynöksége (FRA) egy hétfőn közzétett jelentésében.      
 
Önfeloszlatás ?? Erről tárgyal kedden az OCÖ közgyűlése.PDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
Rendkívüli ülésen tárgyal az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése kedden az ellenzéki frakció által kezdeményezett önfeloszlatásról - erősítette meg az MTI információját a szervezet szóvivője hétfőn.    
 
Roma menekülthullán tart Kanadába?!PDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
A vízumkényszer eltörlése óta több ezer magyarországi roma utazott Kanadába, hogy munkát vállaljon, vagy menekültstátuszt kérjen az ottani hatóságoktól. A kivándorlást kinti kapcsolatok, családtagok is segítik, de egy jól szervezett hálózat is több száz ezer forintért szervezi az utakat, ezért a Nemzetbiztonsági Hivatal is nyomozást folytat - tudta meg a RomNet. Bár hivatalos források egyelőre nem közölték, úgy tudjuk, Kanada komolyan fontolgatja, január elsejétől újra vízumkényszert vezetnek be a magyar állampolgárokkal szemben.  
 
Tovább folytatja a rendőrség a konfliktuskezelési tréningetPDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
Sikeres volt, ezért tovább folytatódik a BRFK és az FCÖ által szervezett romák, rendőrök és polgárőrök részére modellprogramként indított konfliktuskezelő tréning, így még ebben a hónapban a XIII. kerület után a III. kerületben is képzést kaphatnak a helyi kisebbség és az ott szolgálatot teljesítő rendőrök - mondta Tóth Gábor vezérőrnagy, fővárosi rendőrfőkapitány a XIII. kerületi József Attila Művelődési Központban tartott bűnmegelőzési nap megnyitóján. A rendőr tábornok azt mondta: a szeptemberben kísérleti jelleggel indított tréning sikeresek bizonyult, ezért a III. kerületben tovább folytatják azt a képzést, amelyen a kölcsönös megértésen alapuló kommunikációt sajátíthatják el a résztvevők.    
 
Szó szerint szétverték a tompai család tagjainak fejét PDF Print E-mail
Monday, 09 November 2009
A boncolás eredménye szerint koponyatörés és agyzúzódás volt a Tompán meggyilkolt három ember halálának oka - közölte a rendőrség. A múlt szerdán kezdődött helyszínelés előreláthatólag csak e hét szerdáján fejeződik be.    
 
A romák oktatása SzabadkánPDF Print E-mail
Sunday, 08 November 2009
A szabadkai Roma Edukatív Központ adatai szerint a város területén ötszáz olyan cigány család található, amelyben 18 évnél fiatalabb gyermekek is élnek - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.
 
Cigány belháború ZalábanPDF Print E-mail
Sunday, 08 November 2009
Nem csillapodnak a kedélyek a Zala Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat berkeiben, a működésképtelenség határán imbolygó testületben mindenki a másikat okolja a kialakult helyzetért. Bogdán István elnökkel szemben pedig eljárást kezdeményezett a megye főjegyzője.
 
A dokumentumfilm mindig egy adott pillanatot rögzítPDF Print E-mail
Sunday, 08 November 2009
A dokumentumfilm egy adott pillanatot rögzít. Egy nappal a Jeles András rendezte Párhuzamos halálrajzok című dokumentumfilm újbóli bemutatója előtt, félve írom le, hogy látható lesz benne a 2006. október 15-én megtörtént szörnyű és embertelen olaszliszkai gyilkosság egyik szemtanúja.
 
Jelentés: nincs cigány betegségPDF Print E-mail
Sunday, 08 November 2009
Vannak-e sajátosan cigány betegségek? Melyek a populációra jellemző leggyakoribb krónikus betegségek? Melyek azok az egészségügyi problémák, amelyek a sajátos életmódból származnak? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az a jelentés, amelyet a Romani Criss jogvédő szervezet készített, és amely része egy hét országra kiterjedő, a cigányok általános egészségi állapotáról szóló felmérésnek.
 
Volt, ahol a falubeliek ellenezték, hogy segítsenek a cigányokonPDF Print E-mail
Sunday, 08 November 2009
A telepfelszámolásba még 2004-ben vágott bele Gyurcsány Ferenc. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) az elmúlt három évben 31 településen indította el telepfelszámolási programját.
 
Kártérítést követelnek a tarnabodi támadással meggyanúsítottakPDF Print E-mail
Sunday, 08 November 2009
Többmillió forint kártérítést követel a később a romák elleni támadássorozathoz sorolt tarnabodi ügyben ártatlanul meggyanúsított három helybéli férfi közül kettő. Egyikük családja is ráment a csaknem 11 hónapos előzetes letartóztatásra.
 
Póczik Szilveszter: Ég a város, ég a ház isPDF Print E-mail
Friday, 06 November 2009
A cigányság társadalomalatti helyzetben rekedt tömegeinek integrálását nemcsak szociálisan és lelkileg befagyott állapotuk akadályozza, hanem a politikai környezet is, annak részben adott, részben, sőt, legnagyobb részben, céltudatosan létrehozott körülményei. Csakis felszámolásukkal, a politikai és társadalmi viszonyok alapvető újjárendezésével lehet a cigányok helyzetét is rendezni - állapítja meg többek között Póczik Szilveszter a folytatódó vitához írt hozzászólásában.
 
Mégsem jár kártérítés a fogyatékosnak minősített romáknakPDF Print E-mail
Friday, 06 November 2009
A másodfokú bíróság jogerős ítélete szerint nem jár kártérítés annak a két cigány diáknak, akiket "sajátos nevelési igényűnek" minősítettek Szabolcs megyében. Az ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely még 3 millió forintot ítélt meg. A diákok mégis kapnak 1-1 milliót, mivel a pedagógiai szakértői intézet elmulasztotta a fellebbezési határidőt.
 
"Politikai alkuk a háttérben" - tüntetnek a romákPDF Print E-mail
Friday, 06 November 2009
Demonstrációt hirdetett november végére a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) a Városháza elé a roma központ létrehozásáért.
 
Kisszabó Gábor: "Az életet csak pozitívan és egyenesen szabad élni"PDF Print E-mail
Friday, 06 November 2009
Ötvenéves lett az Első Emelet basszusgitárosa Kisszabó Gábor. A zenész az együttes tagjaival és barátival ünnepelte meg a születésnapját. A buli fergetegesre sikeredett és az est fénypontját emelte az éjfélkor megérkező Judrom cigányzenekar, akik Illényi Katica hegedűművész társaságában elhúzták a zenész nótáit.
 
Teleki megkárosítaná a roma diákokatPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
Teleki László, az MSZP cigány származású képviselője terjesztette elő azt a költségvetési módosító indítványt, amelyben 85 millió forint elvételét kezdeményezi a Magyarországi Cigányokért Közalapítványtól (Macika). Teleki az összeget a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Roma Oktatási Alapjának utalná át.
 
Nagyon jól tudjuk, hogy a cigányok másodrendű állampolgárokPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
Jogerős döntés várható csütörtökön a Debreceni Ítélőtáblán abban a kártérítési perben, melyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek (CFCF) indított, mivel szerinte egy nyíregyházi iskolában indokolatlanul fogyatékossá minősített roma gyerekek vannak.
 
Elverték a cigányok a rendőröket KaposvárottPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
A romák labdarúgócsapata biztosra ment. Ez eddig még sohasem sikerült, a rendőrök focicsapata mindig jobb volt. De egyszer minden szériának vége szakad... - írja a sonline.hu.
 
A magyar romák miatt aggódik ObamaPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
A magyarországi romákról és a válságkezelésről beszélt Barack Obama, amikor átvette az új washingtoni magyar nagykövet megbízólevelét - erről a diplomata, Szombati Béla nyilatkozott a rövid beszélgetés után. Obama egyúttal levélben megköszönte, hogy Magyarország befogad egy guantánamói foglyot.
 
Járóka: Közösségi akciótervet kell az uniónak kialakítaniaPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
Vladimir Spidla foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős biztost látta vendégül az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága. Járóka Lívia fideszes EP-képviselő a romák társadalmi befogadását célzó közösségi stratégiáról kérdezte a biztost.
 
Az OCÖ is elítéli Veresné kijelentésétPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
Sok baloldalhoz kötődő szervezet próbálja megmagyarázni Szabó Éva kijelentéseit, a politikusok azonban továbbra sem hajlandóak nyilatkozni az ügyről. Az Országos Cigány Önkormányzat szerint Molnár Oszkár és az MSZP-s képviselő mondatai között nem lehet párhuzamot vonni, mégis mindkettőt elítélik.
 
Most embercsempészet miatt ítélték el a roma elnökötPDF Print E-mail
Thursday, 05 November 2009
Immár negyedik alkalommal ítélte letöltendő szabadságvesztésre a bíróság első fokon a Mosonmagyaróvári Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetőjét a napokban.
 
GyásznapPDF Print E-mail
Wednesday, 04 November 2009
Igen, 1849. október 6., az aradi vértanúk kivégzésének napja után 1956. november 4. is nemzeti gyásznap lett. A szovjet hadsereg, a világ egyik legnagyobb katonai ereje maga alá gyűrte a felkelt pesti srácok, a munkások, a magyar egyetemisták, az értelmiség, a magyar érzelmű cigányok, a zsidók, az utcai harcosok, a magyar nép erejét. Talán nem utoljára, de szembeszálltunk a lehetetlennel.
 
Miért igazoltat cigányt a rendőr?PDF Print E-mail
Wednesday, 04 November 2009
Igazolhatatlan a tömeges magyar igazoltatási gyakorlat. Az évi mintegy kétmillió igazoltatás nem szolgálja hatékonyan a bűnüldözést, de még a bűnmegelőzést sem - igazolta egy nagyszabású kutatás. A romáknak háromszor akkora az esélyük arra, hogy megállítsa őket a rendőr.
 
OCÖ: a romagyilkosságok áldozataira mlékeztekPDF Print E-mail
Wednesday, 04 November 2009
A romagyilkosságok áldozatainak tiszteletére avattak emléktáblát kedden az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi, Dohány utcai székházában.
 
Névtelen önéletrajz a munkafelvételi diszkrimináció ellen FranciaországbanPDF Print E-mail
Wednesday, 04 November 2009
A munkafelvételi diszkrimináció ellen a névtelen önéletrajz bevezetésével kíván harcolni a francia kormány, amelynek alkalmazását kísérleti jelleggel hét megyében próbálják ki.
 
Kolompár Orbán feláldozza a cigányságot hatalma megtartásáértPDF Print E-mail
Tuesday, 03 November 2009
Most már Kolompár Orbán is úgy látja, jobb lenne az Országos Cigány Önkormányzatot feloszlatni. Így mégsem kell a számára oly kedves és sokat jelentő széket másnak átadnia. Nem érdekes, hogy jó néhány hónapig legitim képviselet nélkül marad országos szinten a magyarországi cigányság. De közvetetten marad a hatalma, hisz kedvenc hivatalvezetője tovább működteti a rendszert s ő ott maradva a háttérben mégis csak közel marad a tűzhöz. Így is - úgy is.
 
MSZP-sek is beszéltek maguknak ártó anyákrólPDF Print E-mail
Tuesday, 03 November 2009
Egy MSZP-s megbeszélésen is szó esett arról, hogy állítólag vannak olyan anyák, akik saját maguknak ártanak azért, hogy magasabb segélyeket kapjanak. Korábban hasonló nyilatkozata miatt cigányellenesnek nevezték Molnár Oszkár fideszes képviselőt, az MSZP szóvivője szerint azonban az ő politikusuk - Veres János egykori pénzügyminiszter felesége - esetében egyértelmű, hogy nem a rasszizmus, hanem az aggodalom volt a motiváció.
 
Már szervezik! Cigányok és rendőrök fognak összecsapniPDF Print E-mail
Tuesday, 03 November 2009
A kaposvári sportcsarnokban roma-rendőr focimeccset rendeznek - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a sonline.hu-val.
 
"Egy cigánynak vásároltam egy mobiltelefont" - Hogy került Zuschlaghoz?PDF Print E-mail
Tuesday, 03 November 2009
A Zuschlag-per vádirata szerint Zuschlag Jánoshoz került egy mobiltelefon azon készülékek közül, amelyeket egy munkanélküli vásárolt meg.
 
"Elég volt ebből!" - Monoki kártyával a szociális katasztrófáértPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Az MCFÉSZ elnöke, Kozák János nyílt levélben tiltakozik a monoki városvezetés döntése ellen, mely szerint a hátrányos helyzetűek juttatásait a jövőben szociális kártya bevezetésével kontrollálnák. Miért dolgoznak a gazdasági érdekek a szegénység helyett, a szegények ellen?
 
Nem kérdeztek, csak gyilkoltakPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Nagycsécs nehezen felejt. Egy évvel a brutális romagyilkosság után a falu szélén már nyugodtan alszanak az emberek, a tragédia azonban örök nyomot hagyott bennük. A feltételezett elkövetők, akik több hasonló bűncselekményt is elkövethettek, már rács mögött vannak, de számtalan kérdésre továbbra sincs válasz.
 
10+1 kihagyhatatlan érdekesség a 100 tagú cigányzenekarrólPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
A 24 éve létező 100 tagú cigányzenekar a magyar zene egyik ékköve. Jöjjön 11 információ, amit mindenféleképpen érdemes magadba szívni.
 
Villás Lajos: Lövészárkok!PDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Már nem nézünk egymás szemébe! Gyűlölködünk a szeretet helyett. Megöljük szomszédunkat, barátunkat, testvérünket, apánkat, anyánkat virtuálisan, azokért az eszményképekért, amelyeket nem mi találtunk ki, és amelyek nem minket képviselnek. Ideológiai harc folyik minden szinten. Nincs kegyelem, nincs megbocsájtás. Megölik a testet, megölik a lelket. Politikusok irányítják mindezt, akiknek semmi nem drága, ha a hatalomról van szó!
 
Cigány Szív - Romano Ylo roma folklórPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
A Fővárosi Művelődési Házban november 6-án nemzetközi roma folklór est kerül megrendezésre Romano Ylo címmel.
 
A gálszécsi betonfal a romákat sem zavarjaPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Az osztrópataki betonfal éles tiltakozást keltett országszerte a napokban. Gálszécsen (Sečovce) azonban már évek óta áll egy hasonló fal a helyi romatelepen. A három méteres kerítés, tetején szögesdróttal az ottani iskolát hivatott védeni. A telep lakói nem tiltakoznak a fal ellen, mely a pedagógusok szerint elsősorban az iskola vagyonát védi.
 
Olaszliszkai emberölés - Ítélethirdetés november 13-ánPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Az olaszliszkai emberölés ügyében november 13-án hirdet ítéletet a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla - közölte a pénteki tárgyalási nap végén Balla Lajos tanácsvezető bíró. A sértett jogi képviselője bejelentette: feljelentést tesz a vádlottak ellen hatósági eljárás akadályoztatása miatt.
 
Gettóból gettóbaPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Városrehabilitációra hivatkozva az önkormányzatok ezerszámra telepítettek ki cigányokat az elmúlt években. A belvárosok megújulnak, a szociális problémákat pedig a falvakba "exportálták". A modellt a liberális vezetésű önkormányzatok dolgozták ki, az állam milliárdokat költ arra, hogy a nagyvárosi romákat új falusi gettókba költöztesse.
 
A Rajkó Zenekar a pápának muzsikálPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
A Vatikánban, XVI. Benedek pápa előtt fog muzsikálni a Rajkó Zenekar szerdán, amikor a katolikus egyházfő audienciát tart, vagyis személyesen fogadja és hallgatja meg a híveket. Gerendás István, a Rajkó Művészeti Együttes igazgatója elmondta, hogy szigorú szabályok szerint, az audiencia előtt, alatt és után is zenélhetnek, ez azt jelenti, hogy kétszer öt percet kaptak és még egy percet.
 
Molotov-koktélt dobtak a cigánysorra: zajlik a perPDF Print E-mail
Monday, 02 November 2009
Polgárőröket vádolnak a cselekménnyel. Pénteken ismét tanúkihallgatásokkal folytatódott a három, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolt három pátkai polgárőr ellen folyó per Székesfehérváron - írja az FMH.hu
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk