Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Az MCF újra indulna a jövő évi választásokonPDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
Bár az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettese az MTI kérdésére egyértelműen nem jelentettek ki, de a párt csütörtöki közleményéből az derül ki, hogy a roma politikai tömörülés ismét indulni készül a jövő évi országgyűlési és önkormányzati választásokon.
 
A cigányzene szeretetePDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
Négy fellépő, két nagyon különböző zenekar és két DJ, akiket egy valami köt össze: a cigányzene szeretete. Október 30-án, azaz ma, ismét Balkan Beats a Gödörben.
 
Az MCFÉSZ nyílt levele a szociális kártyárólPDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
A monoki polgármester a szociális kártya bevezetésével egy olyan lavinát indított el, amelynek megállítása nem könnyű feladat. De a felhasználók tisztessége, emberi méltósága mégis megköveteli, hogy lépéseket tegyünk ennek érdekében.
 
Segítenek a roma integrációbanPDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
A Common Purpose Magyarország Egyesület és az Open Society Institute (OSI Nyílt Társadalom Intézet) együttműködésében a 2009 novemberében induló Common Purpose Nemzetközi Navigátor vezetőfejlesztő programba felvételt nyert négy fiatal roma nemzetiségű vezető is.
 
Akit negyvenezer forintért adtak el romáknakPDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
Cigány család tartotta három évig rabszolgasorban Újkígyóson a 69 esztendős Feri bácsit, akire lapunk a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat egyik szállásán lelt rá. Az idős férfi csicskáztatóival szemben mindössze csalás miatt folyik nyomozás a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, nem pedig emberkereskedelem, testi sértés és/vagy személyi szabadság megsértése címén.
 
Csavargatta-e a bíró nemi szervét Fitos?PDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
Gyerekfutball Magyarországon 2009-ben: bunkó edzők, buzizás, cigányozás, zsidózás, verekedés, anyázás U16-os meccsen. Nem egyedi eset.
 
Romagyilkosságok - közeleg a gyásznapPDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
Országos emléknapot tart a romagyilkosságok áldozatainak emlékére jövő kedden az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). Egy évvel ezelőtt november 3-án gyilkoltak meg a Borsod megyei Nagycsécsen egy testvérpárt, a romák elleni támadássorozatnak ők voltak az első halálos áldozatai.
 
Gyarapodásnak indult Kolompár vagyonaPDF Print E-mail
Friday, 30 October 2009
Régóta visszafogott jómódban él Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, de az utóbbi néhány évben egy üdülőnegyedben lévő ingatlannal és egy E osztályos Mercedesszel is gyarapodott a vagyona. Ez a roma vezető vagyonnyilatkozataiból derül ki, amelyeket az [origo] az után kért ki, hogy az ügyészség három gazdasági bűncselekmény miatt is vádat emelt ellene.
 
Szegénység elleni felvonulás Budapesten november 8-án - BRFKPDF Print E-mail
Thursday, 29 October 2009
Tudomásul vette és biztosítja a Budapesti Rendőrfőkapitányság azt a szegénység elleni tiltakozó menetet, amelyet a Magyar Szociális Fórum és az Otthonvédő összefogás szervez november 8-ra, vasárnapra a fővárosban - jelentette be a Szociális Kerekasztal csütörtökön.
 
Monok és a cigányvajda: Maffiaüzlet a szociális kártya?PDF Print E-mail
Thursday, 29 October 2009
Zsarolással vádolja a borsodi cigányvajdát az egyebek mellett a monoki szociális kártyát is kibocsátó, budapesti Cafeteria Card Kft. Ezzel szemben a vajda azt állítja: őt akarta megvesztegetni a cég azzal, hogy a profitból egy százalékot ajánlottak fel neki a szociális kártya népszerűsítéséért.
 
Egyesítették Kolompár Orbán két ügyétPDF Print E-mail
Thursday, 29 October 2009
November 16-án egyesítve kezdi el tárgyalni a Kecskeméti Városi Bíróság Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnökének két ügyét.
 
Cigánytelepeket számoltak fel HelsinkibenPDF Print E-mail
Thursday, 29 October 2009
Rendőrök jelenlétében számoltak fel a finn hatóságok egy sátortábort és egy bódételepet Helsinkiben, lakóhelyük elhagyására kényszerítve a telepeken élő romákat.
 
"Itt mindenki tudja, kik gyilkoltak"PDF Print E-mail
Wednesday, 28 October 2009
Helyszíni tárgyalással folytatódott kedden Olaszliszkán a másodfokú bírósági eljárás Szögi Lajos tanár meggyilkolása ügyében. Az első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt másodrendű vádlott azt mondta. "Itt mindenki tudja, kik gyilkoltak, ki ugrált Szögi Lajoson, de senki nem mondja el az igazat".
 
Kötelező lesz az esélyegyenlőségPDF Print E-mail
Wednesday, 28 October 2009
Jövő évtől a foglalkoztatásban, az egészségügyben és az élet szinte minden területén kötelező lesz úgynevezett esélyterveket készíteni a hátrányos helyzetű csoportok integrációjáról. Mármint akkor, ha egy önkormányzat pályázati támogatáshoz szeretne jutni. Ennek érdekében az esélyegyenlőségi törvényt kell módosítani: az erről szóló javaslat már elkészült.
 
Azonnali lépések kellenek a szegénység ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 28 October 2009
Az európai uniós lakosság 73 százaléka a hazájában jelen lévő széles körű problémaként tekint a szegénységre, 89 százalékuk pedig azonnali lépéseket vár kormányától a probléma kezelése érdekében - derül ki egy kedden közzétett, átfogó uniós közvélemény-kutatásból.
 
Fidesz: Varga az MSZP-nél rasszistázzon!PDF Print E-mail
Wednesday, 28 October 2009
Varga László és társai jobban tennék, ha az MSZP-hez fordulnának, és ott rasszistáznának - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-vel kedden.
 
Debrecen, OlaszliszkaPDF Print E-mail
Wednesday, 28 October 2009
Debrecen - Szerény kis városunkba úgy kúszott be a cigánykérdés meg a magyarkérdés, mint az ügyes kölyökkutya a beépített szekrény alá: némileg váratlanul és nagy felindulást okozva.
 
Panaszokat hallgat meg a kisebbségi ombudsman Szabolcs megyébenPDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
Panaszfelvétellel egybekötött szabolcsi megyelátogatásra indul Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa novemberben.
 
Lemondott megyei tisztéről a cigányvezetőPDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
Lemondott a napokban a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöki tisztségéről Hódi Sándor, aki egyúttal a képviselői mandátumát is visszaadta.
 
Kibékült Teleki és Kolompár?PDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
Az MSZP-nek kell a többszörös vádlott OCÖ-elnök. Zárt ajtók mögött, a Parlamentben, Lendvai Ildikó szocialista pártelnök, Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, valamint Juhász Ferenc, a kormánypárt elnökségének tagja jelenlétében egyeztetett Teleki László MSZP-s parlamenti képviselő, a miniszterelnök romaügyi megbízottja és Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) három büntetőeljárásban is vádlott elnöke - tudta meg a Magyar Nemzet.
 
Iskolai éhkopp tartozás miattPDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
Ebéd nélkül maradhatnak novembertől négy dél-baranyai falu általános iskolásai. A konyhát az iskola adósságai miatt kénytelen leállítani az igazgató.
 
14 évesen a börtönbe: berágtak a cigányokraPDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
A legnagyobb ellenzéki párt a lopást is bűntettként kezelné, a büntethetőség alsó korhatárát pedig ilyen esetben is 14 évre szállítaná le.
 
"Sok az ellentmondás" a szociális kártya körülPDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
A szociális miniszterrel egyeztetne az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a szociális kártya bevezetéséről, mert a szervezet szerint a Monokon megszavazott rendszer körül "sok az ellentmondás".
 
Kik nem szeretik a romákat?PDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
A roma embereket szinte alig ismerik a magyarok, mégis előítéletekkel viseltetnek irántuk. Sőt, egy felmérés szerint az itt élők háromnegyede cigányellenesnek vallja magát.
 
Parlamenti vitatéma lett Molnár OszkárPDF Print E-mail
Tuesday, 27 October 2009
Nagy vita alakult ki Molnár Oszkár körül a parlament hétfői ülésén. Szabó Zoltán MSZP-s képviselő szerint Edelény polgármestere cigányozott, ő azonban azt mondta: ez csúsztatás. Ráadásul megfenyegették, hogy ne perelje be az őt korábban "lenácizó" Lendvai Ildikót. A romaügyi kormánybiztos mindezen kiakadt. Videó!
 
Sólyom László a kirekesztők közé álltPDF Print E-mail
Monday, 26 October 2009
Sólyom László, ha tud róla, ha nem, egy lopási lehetőség megnyitását szorgalmazza. Olyanét, amelynek legfőbb nyertese az ő egyháza, a római katolikus lenne. Az államfő visszaküldte az Országgyűlésnek a népszámlálásról szóló törvényt, többek között azért, mert nem értett egyet azzal, hogy ne gyűjtsenek adatokat a vallási hovatartozásról. Az elnök azzal érvel, hogy a társadalom felekezeti, világnézeti megoszlása fontos adat, annak ismerete közérdek.
 
Cigánykép 2009: veszélyesek, szegények, vidámakPDF Print E-mail
Monday, 26 October 2009
Minden negyedik magyar szerint az elkülönülés a legjobb út a cigány-többségi konfliktusok csökkentésére. Eközben kiderül, akiknek van vagy volt személyes kapcsolatuk romákkal, kevésbé érzik fenyegetve magukat és reálisabban ítélik meg őket. A társadalmi távolság növeli a félelmet.
 
Minden ötödik helyen romákat indítana a választáson az új liberális pártPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Mint arról beszámoltunk, Szabad Emberek Magyarországért néven újabb, poszt-SZDSZ-es párt hajtott rá a (nagyon régen) szebb napokat látott SZDSZ egykori szavazótáborának - ezúttal a baloldalára. A többek között Ungár Klára és Sértő-Radics István nevével fémjelzett alakulat "a társadalmi, gazdasági és szociális kérdésekre érzékeny" párt szeretne lenni.
 
"Egy oka van, hogy kiemeltem a zsidó nagytőkét" - interjú Molnár OszkárralPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Meglepődött az edelényi polgármester, hogy Dávid Ibolya nem szavazott saját mentelmi ügyében. Molnár Oszkár szerint ugyanis egy képviselőben legyen annyi kurázsi, hogy vállalja a véleményét akár bíróság előtt is. A Hírszerzőnek adott interjújában elmondta, ő szeretné bizonyítani, hogy nem állít valótlant, és a roma terhes nők ügyét nem rasszista indítékból vetette fel. A Jobbikba pedig nem akar átlépni.
 
Pataky Attila: sajnos ma káosz van a magyar szívekbenPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Az Edda frontembere kiállt a romák mellett: ő volt az egyik fővédnöke a Sziráki Nemzetközi Roma Fesztiválnak. Az énekes még beszédet is mondott a közönségnek.
 
Együtt ropta cigány, székely, és svábPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Kaksd | Több mint egy tucat csoport vett részt szombaton Kakasdon a Hagyományőrzők Találkozóján.
 
Megkéselték a magyar zászló miattPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Egy magyar zászlóval hazafelé tartó férfit megtámadtak és összeszurkáltak október 23-án éjjel, Angyalföldön. A Hír Televízió beszámolója szerint a budapesti megemlékezésekről éppen hazafelé tartott a fiatalember. Az áldozatra, mint ő maga a csatorna riporterének fogalmazott, "két cigány támadt".
 
Hammarberg: szükséges az etnikai hovatartozásra vonatkozó adatgyűjtésPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Az etnikai hovatartozásra vonatkozó adatfelvétellel szembeni ellenérvek dacára a szakpolitikai tervezés során szükséges legalább hozzávetőleges statisztikai adatokkal rendelkezni - mondta az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy strasbourgi meghallgatáson.
 
"Sólyomnak szava sincs a náci beszédet használó képviselőre"PDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
Az MSZP közleményben reagált az államfő október 22-i, műegyetemi beszédére, és kifogásolja, hogy „a nemzet teljes közössége nevében szóló vezető az egyik oldal érveit teszi magáévá". Morálisan elmarasztalja a parlamenti többség egyik döntését, ugyanakkor egy szava sincs például arról, hogy a parlamentben továbbra is helyet foglalhat zsidózó, cigányozó, náci beszédet használó képviselő.
 
"Cigánybűnözéssel" ünnepelt a JobbikPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
A Jobbik szombaton, Budapesten több radikális európai párttal köt szövetséget - jelentették be a párt október 23-ai nagygyűlésén, pénteken a fővárosi Deák téren.
 
Cigány a forradalom élénPDF Print E-mail
Sunday, 25 October 2009
A „Cigány", a „Zsidó Laci", a „Kis Zsidó", a görög Konstantinidisz vállvetve harcolt magyar társaival 1956-ban. A forradalom nem ismert cigányt, zsidót és magyart, csak bajtársakat, akik egyként érezték: „ez a hazám, itt a helyem" - Eörsi László történész cikke az FN.hu-n.
 
Élet-halál harc FarkaslyukbanPDF Print E-mail
Friday, 23 October 2009
Farkaslyuk az elmúlt hónapokban a média érdeklődésének előterébe került: a község határában lévő illegális bányából a helyi romák engedély nélkül bányászták a szenet, életveszélyes körülmények között. De a falura más miatt is érdemes odafigyelni: az ország többi kistelepüléséhez hasonlóan, az állami és helyi pénzügyi források drasztikus csökkenése ellenére, emberfeletti erőfeszítésekkel próbálják falujuk életképességét megőrizni.
 
Alpolgármester perelte volna a patkányozó BayertPDF Print E-mail
Friday, 23 October 2009
Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt a Tavaszmező utcai garázdaság nyomán kezdett cigányozni, harlemezni, meg zsidózni. Józsefváros SZDSZ-es alpolgármestere a kerület jó hírnevét perrel akarta megvédeni, de indítványát a képviselőtestület leszavazta.
 
Sajókaza polgáraPDF Print E-mail
Friday, 23 October 2009
Egy riporter egyszer azt kérdezte tőle: az általa irányított sajókazai gimnáziumban mennyire jellemző, hogy a tanárt megverik a cigány diákok, leköpik őket, esetleg a szülők bántalmazzák a pedagógust? Azt válaszolta, hogy náluk ilyen még nem fordult elő, és nem is hinné, hogy valaha is számolniuk kellene ilyen jelenségekkel. "Miért nem?", kérdezte a riporter.
 
A Jobbik nem indul, Bayer cigányozását elítélték JózsefvárosbanPDF Print E-mail
Friday, 23 October 2009
Időközi polgármester választás lesz, Vonáék úgy látják, nincs esélyük.
 
Mennyibe került a cigányságnak a rendszerváltás?PDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
A rendszerváltás után két, a romákkal kapcsolatos stratégiát importáltunk: Amerikából a felszabadított rabszolgák jogaiért dolgozó polgárjogi vonalat, míg az egykori európai gyarmattartó államokból a bevándorlók tömegeit kezelő technikát. Kiderült, hogy vannak gyengeségeik. Húsz év után ideje volna egy saját stratégiával előállni - hangzott el a Rükverc fesztivál harmadik kerekasztal-beszélgetésén. Az ELTE TáTK Lágymányosi Campusán zajló rendezvénysorozat legutóbbi előadásán járt a 168ora.hu
 
Történelmi lehetőség előtt áll a magyar cigányságPDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
Történelmi lehetőség a cigányságnak, hogy több mint fél évezred elteltével, egy politikai, gazdasági fordulat után bekapcsolódhat a mezőgazdasági termelésbe - mondta Széles Gábor, lapunk tulajdonosa a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a cigányság jövőjéről tanácskoztak. Pálinkás József, az Akadémia elnöke szerint a felemelkedés alapja, hogy tettekre váltható gondolatok szülessenek.
 
"Magyarország nem kínál lehetőséget a cigányságnak"PDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
Társadalmi összefogást és szemléletváltást sürgettek a cigányság társadalmi integrációjának megteremtése érdekében az előadók az e témában rendezett konferencián szerdán Budapesten, hangsúlyozva: szavak helyett tettekre van szükség.
 
Szociális kártya: Újkígyós megelőzte MonokotPDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
A megyében abszolút elsőként, az országban pedig első városként Újkígyós vezeti be novembertől a szociális kártyát. Az intézkedés lényege az, hogy az átmeneti segélyt, a lakásfenntartási- és az óvodáztatási támogatást a rászorulók nem költhetik el jövedéki termékekre.
 
Vona: nem rasszizmus, hanem a rend szeretetePDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
A csicskáztatás a cigánybűnözés egyik válfaja - hangzott el ma délután Szarvason azon a tüntetésen, melyen az újkori rabszolgatartás ellen tiltakoztak. A rendezvény egyik szónoka Vona Gábor volt.
 
A vidék és a cigányság felzárkóztatása cigányságPDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
„A vidék felzárkóztatása teljes mértékben összefügg a cigányság felzárkóztatásával" - mondta Széles Gábor. A nagyvállalkozó azon a konferencián vett részt, amely a cigányság jelenlegi helyzetével és a felemelkedésére irányuló programokkal foglalkozott. A nagyvállakozó szerint egyedül Orbán Viktornak van programja a vidék felemelkedésének elősegítésére.
 
Nagyon kellenek a cigány értelmiségiekPDF Print E-mail
Thursday, 22 October 2009
Társadalmi összefogást és szemléletváltást sürgettek a cigányság társadalmi integrációjának megteremtése érdekében az előadók.
 
Romák! Ki mit dzsanel? Itt az alkalom, most megmutathatják!PDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Székesfehérvár - Roma Ki mit tud?-ot, azaz Ki mit dzsanel? című kulturális fesztivált rendez A Szabadművelődés Háza. A vetélkedőt november 21-én, szombaton rendezik.
 
Pálinkás: A cigány értelmiségnek is tennie kell az integrációértPDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Társadalmi összefogás, szemléletváltás, munka és oktatás - ezek a kulcskérdések a cigányság társadalmi integrációjának megteremtése érdekében tartott konferencia előadói szerint. A Batthyány Lajos Alapítvány és a Lungo Drom által szervezett, a Magyar Tudományos Akadémia bupapesti épületében szerdán tartott tanácskozáson a felszólalók azt hangoztatták: pusztán politikai eszközökkel nem lehet segíteni a magyarországi cigányság helyzetén.
 
Az MDF a monoki megoldás mellettPDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Az MDF támogatja a Monokon bevezetni tervezett szociális kártya ötletét, és szorgalmazni fogja, hogy a kormány dolgozza ki a széleskörű bevezetés feltételeit - mondta Herényi Károly az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. Ugyanitt Szepessy Zsolt polgármester visszautasította, hogy a rendelet alkotmányellenes lenne, de ha mégis az, akkor szerinte az alaptörvényen kell változtatni.
 
Villás Lajos: Ha megölödPDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
2009. október 23.-án ünnepeljük a Magyar Köztársaság kikiáltásának 20.ik évfordulóját. Húsz éve arról döntött az ország, hogy egy másik politikát kíván folytatni remélve, hogy az életünk megváltozik, szebb lesz, jobb lesz!Eltelt húsz év, és a szebb, jobb világból semmit nem látunk. Tudjuk, hogy van olyan is, de azoktól mi nagyon távol vagyunk. Machiavelli Brutust a szabadság megtestesítőjének mondta. És Brutus is elveszett...
 
"Jól beszél és jót akar"PDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Rokonszenvtüntetés Molnár Oszkár mellett, akit "keresztre akarnak feszíteni" A helyiek kedvelik Edelény polgármesterét, Molnár Oszkárt, aki mellett tegnap szimpátiatüntetést tartottak. Voltak vagy félezren.
 
Rálőttek egy cigány házára és ürülékkel kenték be kerítésétPDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Bolhó | Korábban légpuskával rálőttek, tegnap virradóra pedig egy vödör emberi ürülékkel kenték be a bolhói Pfeifer Vendel kerítését és kertkapuját.
 
Nem kell gettó, sem előítélet!PDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Tűrhetelen szemlélet, hogy a cigányok mind bűnözők, munkakerülők, tudatlanok és koszosak, akiknek telepeken a helyük. Szükség volna tanuláshoz, munkához, felemelkedéshez segíteni őket - amiért persze nekik is tenniük kell.
 
Mélypontról folytatja a roma elitPDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Kevés látszatja van a több száz cigány szervezetnek. A pártok elvileg egyetértenek, hogy cigányügyi programokat a siker reményében csak romák közreműködésével lehet indítani. Ehhez viszont erős cigány önszerveződésre is szükség lenne. Kérdés, létezik-e ilyen?
 
Megkülönböztetik a romákat a lakhatás terénPDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
Hátrányos megkülönböztetéssel kell szembenézniük a magán- és a szociális lakhatás területén a romáknak az egész Európai Unióban - állítja kedden Brüsszelben kiadott jelentésében az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA).
 
Nevezzük néven a cigányokat!PDF Print E-mail
Wednesday, 21 October 2009
A roma kifejezésnek nincs értelme. Sőt - Bihari György, megyei vajda szerint - egyszerűen butaság. A cigányok büszkék cigány őseikre. Egyáltalán nem tartják diszkriminatív dolognak, ha a nevükön nevezik őket - írja a kemma.hu.
 
Sólyom: Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak adjonPDF Print E-mail
Tuesday, 20 October 2009
Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak adjon - mondta Sólyom László köztársasági elnök, a Jobb velünk a világ elnevezésű jótékonysági rendezvényen Budapesten.
 
Megszurkáltak egy roma férfitPDF Print E-mail
Tuesday, 20 October 2009
Egy elhúzódó vita késeléssel ért véget. Egyik alkalommal durva szóváltás után verekedés kezdődött két férfi között. Sárközi Tamás amikor hazaért vette csak észre, hogy véres a pólója. Veséje táján hét centiméter mélységű sebet ejtettek, de a csigolyái mellett is voltak vágások.
 
Ma döntenek Monokon a szociális kártyáról MonokonPDF Print E-mail
Tuesday, 20 October 2009
Tiltakozó aláírások a településen - A szociális tárca az AB-hez fordul Ma dönt a monoki képviselő-testület a településen bevezetendő szociális kártyáról. Úgy tudjuk, ha bevezetik a rendszert, a szociális tárca államtitkára az Alkotmánybírósághoz fordul. Tegnap kiderült: Monokon sem mindenki támogatja Szepessy Zsolt polgármester ötletét.
 
Tartózkodással óvták meg Molnár Oszkár mentelmi jogátPDF Print E-mail
Tuesday, 20 October 2009
A Fidesz és a KDNP képviselőinek többsége tartózkodott, ezért az Országgyűlés nem függesztette fel Molnár Oszkár fideszes képviselő és edelényi polgármester mentelmi jogát. A politikust romák jelentették fel rágalmazás miatt, amiért azt mondta, cigányasszonyok szándékosan ártanak a magzatuknak, hogy több segélyt kapjanak.
 
Cigányok a közszférába: ötszáz jelentkezőPDF Print E-mail
Tuesday, 20 October 2009
Közel ötszázan pályáztak a roma diplomások számára meghirdetett kétszáz, közszférában betöltendő álláshelyre - jelentette be a romaügyi miniszterelnöki megbízott hétfőn Budapesten.
 
A vajda eltörölné a roma szót, ő büszke cigányságáraPDF Print E-mail
Tuesday, 20 October 2009
A roma kifejezésnek nincs értelme. Sőt, egyesek szerint, mint Bihari György, megyei vajda, egyszerűen butaság. A cigányok büszkék cigány őseikre. Egyáltalán nem tartják diszkriminatív dolognak, ha a nevükön nevezik őket.
 
Babarczy Eszter: Még egyszer a cigánykérdésrőlPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
Egy erősen célzott ösztöndíjrendszer nélkül a cigánygyerekek átvezetése a szegénység kultúrájából a munka kultúrájába szinte elképzelhetetlen. Persze egyének felajánlhatnak egyedi ösztöndíjakat, de ez a társadalmi szintű feszültségen nem segít. A gyerekekre kell koncentrálnunk.
 
Cigány Művészeti Fesztivál a FonóbanPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
A Somnakuno Kher (Aranyház) Cigány Művészeti Fesztivál immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, a Khamoro Egyesület és a Fonó Budai Zeneház közös szervezésében.
 
Nem felkészültek a pedagógusokPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
Nem felkészültek a pedagógusok sem a szegény, sem a cigánykultúrából
 
Túljelentkezés a roma diplomásoknak meghirdetett állásokraPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
Népszerűnek bizonyult a cigány származású diplomásoknak kiírt pályázat, a kétszáz álláshely elnyeréséhez szükséges tanfolyamra ötszázan adtak be pályázatot, de nem biztos, hogy romák, mert a jelentkezők származását az elbírálás során nem vizsgálja az illetékes kormányzati szervezet - számolt be az MR Online.
 
Az edelényi lényPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
Mindig is tudtam, hogy a Teremtő nem egyformán osztotta szét a teremtményei között az értelmi képességeket. Mert mit is cselekedett Molnár Oszkár "áldott jó ember", fideszes honatya? "Csak" annyit, hogy a nyilvánosság előtt zsidózott, cigányozott, echte magyarkodott egy keveset. De azért ne legyünk naivabbak a kelleténél. Amióta zsidók, cigányok vannak, zsidóznak és cigányoznak, főleg az intelligenciaküszöb alatt élők - és ez nem magyar jelenség, lássuk be.
 
A "zsidó vinnyogás" ellenére folytatódik a hungarista kiképzésPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
A hungarista Magyar Nemzeti Arcvonal újabb kiképzőtáborokat szervez, többfelé az országban. A táborokban "buzik, cigányok és zsidók továbbra sem vehetnek részt". Szakállasok sem. Előírás a borotvált arc és a rövid haj.
 
Durva cigányozás, zsidózás Szögi Lajos emlékérePDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
Több száz fekete egyenruhás rendőr sorfala között vonult végig fekete egyenruhában, kezükben magyar- és árpád sávos zászlókkal, fáklyákkal az a mintegy hatszáz gárdista, akik részt vettek a három éve kegyetlenül meggyilkolt Szögi Lajos emlékére szervezett rendezvényen Olaszliszkán.
 
A romatelepeken élők helyzetén is javítana a Győr-Moson-Sopron Megyei ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Monday, 19 October 2009
Összefogással, 1 millió 200 ezer forintból készült el a győrsági cigánytelep és a település egyik utcáját összekötő út. Az út különösen az óvodába, iskolába történő eljutást segítheti. A programot a megyei önkormányzat területfejlesztési alapjából támogatta.
 
Czinka Panna elintézte: bekötötték a cigánytelepet a falubaPDF Print E-mail
Saturday, 17 October 2009
Összefogással, 1 millió 200 ezer forintból készült el a győrsági cigánytelep és a település egyik utcáját összekötő út.
 
Új, katolikus, cigány misePDF Print E-mail
Saturday, 17 October 2009
"Cigány honfitársainkért az előítéletek leküzdésével, az imádság erejével, kultúrájuk elfogadásával és tiszteltben tartásával tehetünk a legtöbbet" - mondta a Mária Rádióban Székely János, Esztergom-budapesti segédpüspök.
 
Barátságos összecsapás rendőrök és cigányok közöttPDF Print E-mail
Saturday, 17 October 2009
Rendőrök futballoztak romákkal Szécsényben, a ligeti sportpályán.
 
Minden szép és jó?PDF Print E-mail
Saturday, 17 October 2009
Civakodós interjú fültanúja lehetett a hallgató nemrég a Klubrádióban. A vidéken élő művész, Wahorn András műsorvezetőként Túrós Andrást, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnökét először a településőrségről kérdezte.
 
A Jobbik retorikája elfogadhatatlanPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
A választási kampányból közösen kéne kizárnia a gyűlöletbeszédet a magyar pártoknak - javasolja Thomas Hammarberg svéd diplomata, aki szerint az EU-nak többet kéne tennie a kisebbségekért.
 
"A zenekar nagyon élvezi, hogy rocksztárokkal dolgozunk együtt"PDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Tizennégy évesen a Száztagú Cigányzenekarba került, hamarosan vezető prímássá vált. Több zenekarban játszott, mikor megismerte feleségét, a Budapest Bár jelenlegi menedzserét. A produkciót a házaspár közösen álmodta meg, esténként régi bakelitlemezeket hallgatva válogatták a készülő album dalait, és a tíz underground ikont is szép lassan megtalálták.
 
Kivándorlás helyettPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Kovács István, a mohácsi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke igazolást írt a külföldre készülő romáknak. Ebben büntetőjogi felelőssége tudatában kijelentette, hogy 2008-2009 között sorozatosan gyilkosságokat követtek el cigány származású emberek ellen, sőt, még a gyerekeket sem kímélték.
 
A nyilas korszak áldozataira emlékeztek korszakA nyilas korszak áldozataira emlékeztek korszakPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
A nyilas korszak, valamint a második világháború valamennyi áldozatára emlékeztek a Nyilaskeresztes Párt hatalomátvételének 65. évfordulóján a budapesti Terror Háza Múzeum előtt zsidók, romák és liberálisok.
 
Bajnai: A szakadék szélétől távolodva mászunk a hegyrePDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Most a szakadék szélétől ismét távolodva mászunk fel a hegyre, ami nagyon nehéz küzdelem lesz és sokáig tart még - jelentette ki Bajnai Gordon az MTI-nek adott interjújában. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a válságnak még nincs vége. Szijjártó Péter Bajnai szavaira így reagált: a munkanélküliség nemsokára átlépi a 10 százalékot, Bajnai alkalmatlansága miatt újabb tízezrek veszítették el munkahelyüket.
 
Érpatak besegít a helyi romák kertjeinek megművelésébePDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
A közel kétezer lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon a romák egy része – amellett, hogy közfoglalkoztatásban vesz rész – az önkormányzat segítségével elkezdte saját kertjének művelését. Így megtermelték a családnak a télire valót és a gyerekek iskolakezdéséhez is hozzájárult a kertből származó bevétel. Jövőre bővíteni szeretnék a gazdálkodást. A Hajnal-táj munkatársa, Korpás Éva járt a helyszínen.
 
Az MSZP-t zavarja Molnár Oszkár jelenléte a FideszbenPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Az MSZP szerint abból, hogy a Fidesz eddig még nem zárta ki soraiból Molnár Oszkár edelényi polgármestert, országgyűlési képviselőt, arra lehet következtetni, a politikus "a cigányozással, rasszista, gyomorforgató és antiszemita beszéddel sem sérti a szövetség jó hírnevét."
 
Csillag Születik: Internetről tanulta a cigánytáncotPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Nagydorog | Egy nagydorogi fiúért is izgulhat a Csillag Születik közönsége. Csikó Szabolcs cigánytánccal lép színpadra.
 
MSZP: "A Fidesznek fontosak a neonáci és fasiszta szavazatok"PDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Az MSZP szerint abból, hogy a Fidesz eddig még nem zárta ki soraiból Molnár Oszkár edelényi polgármestert, országgyűlési képviselőt, arra lehet következtetni, a politikus "a cigányozással, rasszista, gyomorforgató és antiszemita beszéddel sem sérti a szövetség jó hírnevét".
 
Kellenek a cigány segítők - Nyolchónapos közösségfejlesztő képzés kezdődöttPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
Pápateszér - Mindenképpen meg kell találni a módját annak, hogy a most kiképzett cigány közösségfejlesztők és személyi segítők a program áprilisi lezárulása után is tovább végezhessék munkájukat - értettek egyet a résztvevők egy fórumon.
 
IV. Somnakuno Kher (Aranyház) Cigány Művészeti FesztiválPDF Print E-mail
Friday, 16 October 2009
A Somnakuno Kher (Aranyház) Cigány Művészeti Fesztivál immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, a Khamoro Egyesület és a Fonó Budai Zeneház közös szervezésében.
 
Molnár Oszkár megtettePDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Felülvizsgálati kérelmet nyújtotta be Molnár Oszkár, Edelény polgármestere az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) határozatával szemben a Fővárosi Bírósághoz csütörtökön - tájékoztatott a borsodi város polgármesteri hivatalának kabinetirodája.
 
Sólyom: értelmes munka kell a cigányságnakPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Uniós forrásokat is lehet majd biztosítani a valódi telepfelszámoláshoz Értelmes munka és többségi empátia - ez a romák integrációjának feltétele az államfő szerint. Az Európai Parlament hamarosan szavaz egy javaslatról, amely alapjaiban változtathatja meg a magyarországi cigánytelepek felszámolását is.
 
A Fidesz megvédi a cigányozó polgármestertPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere mellett szerveznek demonstrációt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban október 20-ra - tájékoztatott Antal Pál, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.
 
Új elnök a nógrádi CKÖ élénPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Új elnököt választott csütörtökön a Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat, miután a korábbi vezető májusban lemondott - tájékoztatta Kalocsai Péter, Nógrád megye aljegyzője az MTI-t.
 
Zuschlag-per: Gyurcsányékat is kihallgatjákPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Elrendelte a bíróság Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Szilvásy György, Benedek András, Jánosi György és Keszthelyi András tanúkihallgatását a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján Kecskeméten.
 
Schmidt Mária: fogytán a társadalom tűrőképességePDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Miért nem integrálódnak a magyarországi romák? - címmel indított vitánkhoz - a sok értékes és a néhány kigyomlált kommentár mellett - hozzászólás érkezett Schmidt Máriától, a XX. Század Intézet és a Terror Háza múzeum igazgatójától. A cigányok társadalmi beilleszkedése rajtuk és rajtunk is múlik - vallja. Várjuk a további hozzászólásokat.
 
A TÁMOP minden pillére támogatja a romaintegrációtPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
A 2013-ig mintegy ezermilliárdot felhasználó Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) minden strukturális pilléréből jutnak források a romák integrációjának elősegítésére - mondta Sági Zsolt, a Humán Erőforrás Irányító Hatóságok igazgatója szerdán Debrecenben.
 
Trükkök sora tarkítja Kolompár büntetőügyétPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Többszörösen is érintett Kolompár Orbán roma vezető abban a vád szerint 145 millió forintos pályázati visszaélésben, amelyért hamarosan bíróság elé kell állnia. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke nemcsak pályázott a később eltűnt pénzre, hanem az ügyészség szerint saját cége által kibocsátott fiktív számlákkal próbált trükközni. Igaz, már az is furcsa volt, hogy a pályázaton nyerni tudtak, Kolompár cége ugyanis úgy jutott pénzhez, hogy közben az APEH végrehajtási eljárást folytatott ellene.
 
Segítő kezet nyújt az unió romaügybenPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Debrecen - Az unió nagy volumenű forrásainak köszönhetően Magyarország komoly előrelépést tehet a társadalmi integrációban.
 
MSZP: Molnár Oszkár állításai megjelennek hivatalos Fidesz-álláspontként is?PDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Az MSZP szerint felháborító, hogy a jobboldal első számú vezetője Molnár Oszkár kijelentéseinek és viselkedésének megítélését visszaküldi az edelényi Fideszhez. Nyakó István, a párt szóvivője azt kérdezi az ellenzéki párttól, hogy ha az edelényi fideszesek elfogadják mindazt, amit az "antiszemita és rasszista politikus" állít, akkor ezek a gondolatok a hivatalos Fidesz-álláspontként is megjelennek-e majd.
 
Romagyilkosságok: Bencze szerint megdönthetetlenek a bizonyítékokPDF Print E-mail
Thursday, 15 October 2009
Szentlőrinc-Budapest | Beismerő vallomások nélkül is megdönthetetlenek a bizonyítékok a romák elleni sorozatgyilkosság ügyében, nyilatkozta lapunknak Bencze József országos rendőrfőkapitány baranyai látogatásán.
 
Villás Lajos: Nyílt levél Farkas Flóránnak!PDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Háború folyik. Háborúzik a magyarországi cigányság vezetőinek egy része a hatalomért, a koncért, az öncélú parlamenti képviseletért. A vezetők harcának pedig a legszegényebb rétegek, a legelmaradottabb területeken élő egyszerű emberek az áldozatai. Ők, a választópolgárok, akiket megtévesztenek hamis ígéretekkel, hangzatos szavakkal.
 
RIMB - ÁllásfoglalásaPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Magyarországon a romákkal szemben posztkolonialista, felsőbbrendűség tudaton alapuló előítélet rendszer él a társadalmi köztudatban és fokozottan van jelen a tömegkommunikációban - hasonlóan más országokhoz.
 
Közösségi cselekvési terv szükséges a romák integrációjáhozPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Az európai romák biztonsági helyzetéről rendezett konferenciát az Európai Romák és Vándorlók Fóruma (ERTF) és a Román Parlament. Járóka Lívia EP-képviselő üzenetében egy összeurópai cselekvési terv kialakítását sürgette a romák társadalmi és gazdasági integrációja érdekében.
 
Miért nem integrálódnak a magyarországi romák?PDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Megelégeltük, hogy roma-ügyben - kis túlzással - vagy képmutató, szemforgató, a „Rózsadombról mi így látjuk" jellegű, vagy, ami a másik véglet: indulatos, gyűlölködő írások jelennek meg. Már-már polgárháború-közeli helyzet van kialakulóban cigányok és nem-cigányok között. Vélemény rovatunk vitát indít, azzal, hogy csak a demokrácia íratlan szabályait betartó, átokszórástól mentes írásokra vagyunk "vevők".
 
Orbánnak is kínos az edelényi polgármesterPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Molnár Oszkár edelényi polgármesternek egyértelművé kell tennie a gondolatait - mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök. Orbán szerint kínosak a képviselő cigányokra és zsidókra tett kijelentései, de nem lát okot arra, hogy kizárják a pártból.
 
Minden szegény cigány, de nem minden cigány szegény?PDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
„Az utóbbi időben úrrá lett valami őrület a többségi társadalmon, amely meg van győződve róla, hogy a magyar jóléti rendszer pazarló, milliárdokat szór ki az ablakon, ráadásul a segélyezést támogatja. Olyan módon, hogy a segélyezetteknek azután nincs kedvük visszatérni a munkaerőpiacra, elkényelmesednek - hangzott el az ELTE TáTK Lágymányosi Campusán megrendezett Rükverc fesztivál második kerekasztal-beszélgetésén.
 
Mi történik a magyar cigánysággal? Tájékozódik az Európa Tanács svéd emberi jogi biztosaPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
A magyarországi romák helyzetét, a népcsoportot érő hátrányos megkülönböztetést és az életellenes támadások lehetséges okait vizsgája az Európa Tanács emberi jogi biztosa, aki kedden találkozott Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannal.
 
Ismét kórházba került a kislétai merénylet túlélőjePDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Néhány hetes iskolába járást követően újra kórházi ápolásra szorul a Kislétán meglőtt tizenhárom éves kislány.
 
Madonna cipőjével támogatja a roma oktatástPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Bukaresti botránya után elárverezi lábbelijét az örökifjú énekesnő, hogy segítsen a cigányoknak.
 
Cigányok és gárdisták csaptak össze KálozonPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Egyelőre a rendőrség sem tudja pontosan, mi váltotta ki az összetűzést Kálozon a feloszlatott Magyar Gárda tagjai és a helyi romák között. A gárdisták négy autója közül háromnak betörték az ablakát, ketten az egyenruhások, ketten a romák közül sérültek meg. A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, de egyelőre mindenkit csak tanúként hallgattak ki. Az egyenruhát viselő gárdisták ellen szabálysértési eljárást indítottak.
 
Molnár Oszkár egyéniben indul a 2010-es választásonPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő a 2010-es választáson is indul egyéni képviselőjelöltként. Orbán Viktor először megvárja, mit mondanak az edelényiek és a környékbeliek, s ezután alakítja ki a saját álláspontját.
 
Pertársaság az edelényi polgármester ellenPDF Print E-mail
Wednesday, 14 October 2009
Pertársaságot alakított kedden több száz szendrőládi és laki roma nő, valamint több civil szervezet. A társaság kártérítési igényt jelent be Edelény fideszes polgármesterével, Molnár Oszkárral szemben a politikus cigánysággal kapcsolatos kijelentései miatt.
 
Még három napig jelentkezhetnek a diplomás cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Még három napjuk van a diplomás roma munkavállalóknak, hogy jelentkezzenek arra a miniszterelnök által meghirdetett programra, amelynek keretében 200 diplomás roma szakember nyerhet felvételt a közigazgatás legkülönbözőbb szintjeire - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
 
MSZP: "Navracsics a zsidó- és cigánygyűlölők oldalára állt"PDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Az MSZP szerint a Fidesz politikája korszakhatárhoz érkezett: az egykor toleráns, nyílt és befogadó csapat másfél évtized elteltével "a nyíltan antiszemita, rasszista, náci gondolatokat hangoztató politikai erők támogatójává vált" - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője az MTI-nek.
 
Sólyom László: a többségen múlik a romák integrációjaPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
A többség együttérzése és értelmes munka is kell a romák integrációjához - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök hétfőn Az EU alapok szerepe a roma integráció elősegítésében című budapesti konferencián, amelyen felszólalt Vladimir Spidla, az Európai Bizottság foglalkoztatási, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős biztosa is.
 
Az össztársadalmi fejlődéshez szükséges a romák felzárkóztatásaPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Magas szintű fórumot rendezett az Európai Bizottság Budapesten, az EU alapok szerepéről a roma integráció elősegítésében. A rendezvényen Járóka Lívia Európai Parlamenti Képviselő a Strukturális Alapok támogatási keretei és a tagállami fejlesztési tervek átalakítását sürgette.
 
A cigányok "agyon vannak kutatva", új utakra van szükségPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
A köztársasági elnök bírálta az eddig javasolt, szerinte túl általánosan megfogalmazott elképzeléseket a romák integrációjára. Sólyom László egy budapesti konferencián arról is beszélt, hogy a cigányoknak értelmes munkára van szükségük. Megszólalt Vladimir Spidla európai esélyegyenlőségi biztos is.
 
Tájékoztató a 2010. évi differenciált támogatás határnapjárólPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
A kisebbségi önkormányzatok 2009. december 1-éig nyújthatják be a 2010. évi feladatalapú költségvetési támogatás iránti igénylést. A két éve bevezetett differenciált támogatás igénylésének formai elemei és határnapjai nem változtak.
 
A pártok szegénysége - a gyerekek nyomoraPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Elvekben mindenki egyetért a gyermekszegénység leküzdésében, ám a gyakorlatban nem sok minden történik. A kormány ugyan elfogadta az erre irányuló cselekvési tervet, de a szakemberek szerint több intézkedésével épp a szegénységet mélyíti. Bátonyterenyén olyan jó közoktatási gyakorlatokat mutatnak be a hétvégén, amelyek bizonyítottan hatásosak a szegregáció, a gyermekszegénység ellen.
 
A freskófalu: Bódvalenke pont euPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Bódvalenke - Az alig 200 lakosú borsodi faluban - ahol a lakosság többsége roma - immár kilenc házfalra festett freskót csodálhatnak meg az arra járók. A Miskolctól 60 kilométerre fekvő település a turizmus segítségével szeretne kitörni a nyomorból és a szegénységből.
 
Rakamazi roma hizlalja a negyven kismalacotPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Negyven sertést kapott bérhizlalásra egy cigány család a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon a Hungapig Kft. jóvoltából. A cég szélesebb körben is ki akarja terjeszteni a programját, a jövőben több rászoruló, hátrányos helyzetű roma család tarthat majd disznókat.
 
Demszkynek vége? Az MSZP a fővárosi koalíció felbontását terveziPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Ma egyeztet a pártelnök és az MSZP fővárosi vezetése Újragondolják a szocialisták az SZDSZ-szel kötött koalíciót a fővárosban. Elképzelhető, hogy Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes visszaadja megbízatását - értesült a Népszabadság. A fővárosi és az országos vezetés ma tárgyal a lehetőségekről.
 
Az iskolatejet is elveszi a kormányPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Lényegében megfelezi, félmilliárd forinttal csökkenti a jövő évi költségvetés tervezete az iskolatej támogatására fordítható juttatás összegét. Ez a pénz csak a 2010-es esztendő első felére lesz elég. Ez azt jelenti, hogy a tanév vége után az a több mint 120 ezer óvodás és iskolás gyermek sem juthat hozzá a reggeli friss innivalóhoz, akik jelenleg mindennap kapják a két és fél deciliternyi tejet. Ráadásul pont akkor vonják el az iskolatejet, amikor a program amúgy is gondokkal küszködik.
 
Nincs mese, Dávidról és Herényiről ma dönteni kellPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Ma újra tárgyalja a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi ügyét. A testület várhatóan megfogalmazza ajánlását a két MDF-es képviselő mentelmi jogának felfüggesztése vagy fenntartása kapcsán.
 
A Fidesz előnye 65:17, illetve 36:10, pontosabban 58:61PDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Ha most vasárnap lennének a választások, a biztos pártválasztók körében a Fideszre 65 százalék, míg az MSZP-re 17 százalék szavazna - közölte keddi számában a Népszabadság a Szonda Ipsos október eleji felmérésének adatait ismertetve.
 
Adócsökkentést ajánl Magyarországnak a Nobel-díjas közgazdászPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Ha a hitelezők és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) áldásukat adják rá, akkor Magyarországnak érdemes belevágni az adócsökkentésbe - mondta a decemberi klímatalálkozó apropóján megrendezett hét végi koppenhágai konferencia szünetében a Világgazdaságnak Kenneth Rogoff, aki korábban a valutaalap vezető közgazdásza volt.
 
Lendvai Ildikó szerint le kell mondatni Molnár OszkártPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Lendvai Ildikó szerint le kell mondatni Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselőt. Ha a Fidesz megbocsátja a náci beszédet, akkor a náci beszéd pártján áll - állapította meg. Az MSZP elnöke hétfőn az MTI-vel közleményben közölte: szégyen, hogy Molnár Oszkár ma is a Fidesz-frakció tagjaként ül a parlamentben. "Molnár Oszkár zsidózott, cigányozott, börtönbe kívánta a melegeket, a neki nem tetszőket.
 
A Kolompár-ügy nem befolyásolja a választásokatPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Nem lenne ildomos leváltani Kolompár Orbánt, amíg a bíróság nem dönt, vallja a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.
 
A cigányügyet Bajnaiék is gerjesztettékPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Nemcsak Molnár Oszkár edelényi polgármester, hanem egy korábbi cigány képviselő is állítja, hogy vannak olyan roma asszonyok, akik a magasabb családi pótlék megszerzésének reményében ártanak magzatuknak.
 
Marad a Fideszben a zsidózó-cigányozó képviselőPDF Print E-mail
Tuesday, 13 October 2009
Edelény polgármestere ma megbeszélést folytatott Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével, amelyen kijelentette: a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája. Molnár Oszkár korábban a melegekről, a romákról és a zsidókról tett megdöbbentő kijelentéseket, köztük azt, hogy a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek.
 
Három ügyben emeltek vádat eddig Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Eddig három büntetőügyben emelt vádat két különböző ügyészség Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen. A vádak szerint a politikus jogosulatlan gazdasági előnyt szerzett, megsértette az Európai Közösségek pénzügyi érdekeit, illetve sikkasztott.
 
Románia: cigányozás miatt eljárás indult a Steaua tulajdonosa ellenPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Hivatalból eljárást indít a román diszkriminációellenes tanács Gigi Becali, a Steaua Bucuresti labdarúgóklub tulajdonosa ellen, aki lecigányozta az egyik rivális csapat szurkolóit.
 
Kolompár botránya: feloszlik az OCÖ?PDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
November 10-én rendkívüli ülésen tárgyal az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése az ellenzéki frakció által kezdeményezett önfeloszlatásról.
 
Vér nélkül nincs megoldás: ősmagyarok a "cigánykérdésről"PDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
„A magyar a választott nép"; „Jézus magyar volt"; „a zsidók kizsákmányolnak minket"; „radikális politikai megoldásokra van szükség" - mondják az ősmagyar hit követői.
 
Több száz roma tizenkét pontjaPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Demonstráció a Hősök terén, petíció a köztársasági elnöknek A Jászladányból indult cigánymenet utolsó napján roma polgárjogi demonstrációt rendeztek a Hősök terén. A mintegy hatszáz résztvevő petíciót vitt a köztársasági elnök hivatalába: azt kérik Sólyom Lászlótól, hogy "vegye kezébe a vezető szerepet" a cigányság integrációjáért folytatott küzdelemben.
 
"Nem lesz rend, ha a Fidesz-kormány nem szerez kétharmadot"PDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
A rádiók és a televíziók legalább 30 százalékban mindennap irodalommal, zenével, filozófiával foglalkozzanak, a törvényekben minimum a természetes isteni parancsok jelenjenek meg, a cigányságot nem a mássága, hanem a nemzeti közösségen belüli különbözősége jegyében kellene támogatni - ezek vezető konzervatív értelmiségiek elvárásai egy leendő Fidesz-kormánnyal szemben.
 
A Jobbikról ír a Los Angeles TimesPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
A szélsőjobb magyarországi térnyeréséről közölt terjedelmes riportot vasárnap a Los Angeles Times című liberális amerikai napilap. Sikerük az amerikai lap szerint a cigánybűnözés szónak tulajdonítható.
 
Jöjj és lásd! - romák tiltakoztak az "apartheid" ellenPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Vasárnap kora délután véget ért a budapesti Hősök terén tartott roma polgárjogi demonstráció. A mintegy hatszáz résztvevő a köztársasági elnöknek címzett petícióval a budai Várba vonult. Frissítve.
 
Kiütés után, felemelt fejjelPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Ma valahogy semmi sem akar működni Magyarországon, ha van kohéziós erő a társadalomban, akkor ennek zsigerekig ható érzete az. A kapcsolódó példák keserű sorolása sok lapoldalt töltene meg. Ha történik is valami valóban felemelő dolog, ilyen volt mondjuk a romák gyilkosainak az elfogása, akkor is mindig légy kerül a levesbe (a kínos nemzetbiztonsági szál). Felhőtlenül örülni semminek sem lehet, ami az állam működésével kapcsolatban van.
 
Gazdasági bűncselekményekkel gyanúsítjákPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Megvonták a bizalmat Kolompár Orbántól (képünkön), az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjétől a szervezet közgyűlésén, amely veszekedésbe fulladt. A botrány az önkormányzat feloszlatásához vezethet - olvasható a Magyar Hírlapban.
 
Palya Bea és Novák Péter közös kalandjaPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Palya Bea Novák Péterrel és Dés Andrással készül a Roma Ikonra. Az énekesnő nagyszerű kezdeményezésnek tartja a fesztivált, hiszen úgy véli, a romakérdés megoldása a kultúrában rejlik, nem pedig a hatalmi kérdésektől túlfűtött politikában. Bea kíváncsian várja a többi előadó produkcióját is.
 
Bírósági úton távolítanák el Kolompár Orbánt az OCÖ élérőlPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Megbukott Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke - határozott az önkormányzat Lakitelken tanácskozó 29 tagja. Az OCÖ feloszlatását nem kezdeményezik, Kolompárt törvényes úton fosztanák meg elnöki címétől. Kolompár ennek megfelelően hajlandó összehívni az OCÖ rendkívüli közgyűlését, ahol szerinte átláthatóság és rend uralkodik.
 
"Az OCÖ testülete egyhangúan Kolompár Orbán leváltását sürgeti"PDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
Egyhangúan Kolompár Orbán leváltását sürgeti az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselő-testülete. Farkas Flórián, az OCÖ ellenzéki frakciójának vezetője szerint a szervezetet erkölcsileg meg kell tisztítani, és ennek egyetlen útja, ha a jelenlegi vezető távozik. A szombati közgyűlést eredetileg azért hívták össze, hogy kimondják az OCÖ feloszlatását, végül úgy döntöttek, a közelgő választások előtt nem maradhat a cigányság érdekképviselet nélkül.
 
Oszkár best of - csak gyűjtőknekPDF Print E-mail
Monday, 12 October 2009
A hasukat gumikalapáccsal verő várandós cigány asszonyokról szóló történettel megalapozta hírnevét. Ezen Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere olyannyira föllelkesedett, hogy legutóbb az emberiség ősnyelvére vonatkozó értesüléseiről is beszámolt.
 
Kállai elégedetlen: kevesen csatlakozotak a cigánymenthezPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
Keményen bírálja a roma vezetőket Kállai László, a cigánymenet főszervezője, véleménye szerint az országos roma vezetőknek már mind le kellett volna mondaniuk, miattuk fajult idáig a helyzet - állítja Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, a cigányok hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozó gyalogosmenet főszervezője.
 
Bayer Zsolt: PatkányokPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
Normális ember már be sem teszi a lábát a „nyóckerbe". Évekkel ezelőtt megírtam ezt - kaptam is érte mindent onnan, ahonnét mindenki kapni szokott.
 
OCÖ-közgyűlés: megint áll a bálPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
Ismét dúl a belharc az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) 53 tagú közgyűlésében. A pénteki rendkívüli ülésen az ellenzéki frakció megakadályozta a napirendi pontok elfogadását, így az ülést nem lehetett megtartani; a Lungo Drom (LD) bejelentette: kezdeményezi a testület feloszlatását.
 
Forgalomkorlátozás a fővárosban PDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
Két nagy rendezvény miatt forgalomkorlátozás lesz a fővárosban a hétvégén: szombaton az önkormányzati demonstráció, vasárnap pedig a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen tiltakozó menete miatt lesz forgalomkorlátozás.
 
Külföldre akarnak menekülniPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
1700 magyar, zömében cigány származású ember kért menedékjogot Kanadában. Úgy tudjuk, a tatárszentgyörgyi gyilkosság áldozatainak családja is. A Külügyminisztérium szerint, ha még többen kérnek menedékjogot, elképzelhető, hogy Kanada visszaállítja a vízumkényszert Magyarországgal szemben.
 
Zsidózott is a cigányozó polgármesterPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
A világuralomra, azon belül is elsősorban Magyarország megszerzésére törekedő zsidó nagytőkéről nyilatkozott tavaly az edelényi városi tévének Molnár Oszkár. A fideszes politikus ellen korábban cigányozó kijelentései miatt indult eljárás.
 
Zárt ülést rendeltek el rendeltekPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
Zárt ülést rendelt el az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a testület pénteki, budapesti rendkívüli közgyűlésén azt követően, hogy a jelenlévő képviselők többsége nem szavazta meg a jegyzőkönyv vezetőjét és annak két hitelesítőjét.
 
A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán és öt társa ellenPDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és öt társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak - közölte csütörtökön Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes.
 
A baloldaliak 80 százaléka is cigányellenes!PDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
A romák nagyjából 40 százaléka nem fejezte be az általános iskolát, várható élettartamuk az országos átlagnál nyolc évvel kevesebb.
 
Több mint 150 millió sikkasztása Kolompár Orbán és társai számláján?PDF Print E-mail
Saturday, 10 October 2009
A Kecskeméti Városi Ügyészség vádat emelt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és öt társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak - közölte Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes.
 
EP jelentés a Roma Stratégiáról 2010-benPDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Nyílt napot tartott az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatósága a "Régiók és Városok Európai Hete" keretében. Járóka Lívia néppárti EP-képviselő a rendezvényen elhangzott beszédében hangsúlyozta, hogy a romák integrációja minden tagállam gazdasági érdeke.  
 
"Rohadt cigányok, megdöglötök!"PDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Feldühödött szülők rángattak, karddal fenyegettek nyolcéves kislányokat Nagymaros főterén - írja a Roma Sajtóközpont.
 
A kormány gondolja át a sarokszámokatPDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Magyarország két legnagyobb problémája a következő húsz évben a népesség fogyása és a magyarországi cigányság integrációja lesz - mondta Varga József a költségvetés vitájában szerdán a parlamentben. Csampa Zsolt a költségvetés honvédségi fejezetében foglalt összeget kevesellte felszólalásában.
 
A romák tiltakoznak a segélyezési elképzelés ellenPDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Az MCF Roma Összefogás Párt tiltakozik az "egy család, egy segélyezett" elv ellen; arra kéri Bajnai Gordon miniszterelnököt és a kormányt, hogy vonja vissza ezt a kezdeményezését - közölte Ifj. Bogdán János, az MCF elnökhelyettese.
 
Jutalmak a kiemelkedő munkáértPDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Nyíregyháza - A romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat elkövetőinek felderítése és nyomozása során végzett kiemelkedő munkájáért szeptember 30-án Aranyos János József r. alezredest az Igazságügyi és Rendészeti miniszter; Szabó Géza r. alezredest, Kazsamér Béla r. őrnagyot és Bukovenszki Zoltán r. századost az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője részesítette dicséretben és jutalomban.
 
Ha nincs pénz, nincs cigánymenetPDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
A kisebbségi önkormányzatok, amikor megtudták, hogy ezért nem kapnak pénzt, sorra lemondták a részvételt - mérgelődik Kállai László, a Jászladányból indult cigánymenet főszervezője. Így aztán csak tucatnyian vonulnak Budapest felé, hogy a diszkrimináció ellen tiltakozzanak.
 
Kora őszi vérpezsdítés a Gödörben - Romano Dromon jártunkPDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Szeptember utolsó szombatján Romano Drom koncert volt a Gödörben. No de mi is az a Romano Drom? Nem nehéz behatárolni a stílusukat, hiszen tradicionális cigányzene, kicsit frissebben, úgy is mondhatnánk neo-cigánymuzsika. De kik ők, honnan jöttek, magyarok-e egyáltalán? Ha Besh o Dromot írnánk, talán mindenki felkapná a fejét, sokaknak ismerősnek tűnne, de így, hogy nem róluk van szó, nehezebb dolgunk lesz. Megpróbáljuk hát bemutatni őket, reméljük felkeltvén az érdeklődést, hátha teret hódíthatnak az autentikus irányzatok is, ne csak a gépzene maradjon.
 
Van kiút a putriból? Mit ér a romatelep-felszámolás?PDF Print E-mail
Thursday, 08 October 2009
Zalaegerszeg - Ígéretet tett a minap a kormány: továbbra is lesz pénz a hazai cigánytelepek felszámolására, a következő 3 évben 100 nyomortanyát szüntetnének meg állami forrásból. A programnak eddig sem örült mindenki.
 
Gulyás József nyilvános írásbeli választ vár Draskovics Tibor IRM minisztertőlPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Gulyás József országgyűlési képviselő a mellékelt írásbeli kérdést nyújtotta be Dr. Draskovits Tibort IRM miniszterhez, miután két korábbi napirend előtti felszólalására adott válaszokkal, valamint a feloszlatott Magyar Gárda ügyében a hónapok óta tartó következetlen jogalkalmazói gyakorlattal nem volt elégedett. A parlamenti bizottságot is vezető Gulyás József (SZDSZ) az ügy súlyának megfelelően - a benyújtott kérdésére nyilvános írásbeli választ vár Dr. Draskovics Tibor IRM minisztertől  
 
"Te nem olyan cigány vagy" - diplomás romák MagyarországonPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Felbukkanásuk sokakat összezavar: egyesek nem hiszik el, hogy cigánnyal állnak szemben, mások külföldinek nézik, vagy arról győzködik őket, hogy valójában nem is cigányok - mondják az [origo] által megkérdezett diplomás romák, akiknek a főiskolai vagy egyetemi papír nem sokszor könnyíti meg az életét. A kormány 200 diplomás cigányt venne fel a közigazgatásba, de szerintük ez csak csepp a tengerben, és ellenkező hatást is kelthet.
 
Lerombolják a cigányputrikatPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Elindult a szegénytelep felszámolási program Gyulajon. A kedvezményezettek már kiválasztották új otthonukat, de a költözéssel még várni kell a minisztérium jóváhagyására.
 
Szegedi cigányozott, Kuncze fasisztázott, az MSZP kivonultPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Debütált a Jobbik a magyar Parlamentben. Kivonultak az MSZP képviselői kedden az Országgyűlés ülésterméből, amikor a Jobbik EP képviselői felszólaltak a jövő évi költségvetés vitájában. Morvai Krisztina és Szegedi Csanád a Jobbik részéről a költségvetési javaslatot politikai terrorizmusnak nevezték és visszavonását sürgették. Kuncze Gábor újfasiszta alapvetésnek minősítette a felszólalásokat.
 
Befűtenek a romáknak - ingyen tüzifa családoknakPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Enying, Székesfehérvár - Több köbméter téli tüzelőt ajándékozott az Alba Volán Zrt. a fehérvári romák számára. A fát kedden délután kezdték szállítani a cég enyingi, használaton kívüli telephelyéről. Ezzel a térítésmentes tüzifa mennyiséggel tizenöt roma család fűtését tudják megoldani egy időre
 
Kódolt zsidózás, kódolatlan cigányozásPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Morvai csak alapozott. Multizott és radikális változást sürgetett. Szegedi Csanád viszont slotázott, pereszezett, s pártja ígéretéhez híven cigánybűnözést emlegetett. Így debütált az Országházban a Jobbik.
 
Mentelmi joga miatt ússza meg az eljárást az edelényi polgármesterPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Országgyűlési képviselőként mentelmi joga van, ezért felfüggesztették a Molnár Oszkár edelényi polgármester ellen indult eljárást. Molnár ellen azért indult eljárás, mert azt mondta, tud olyan cigány asszonyról, aki szándékosan árt saját magzatának, hogy magasabb családi pótlékhoz jusson. A mentelmi bizottság elnöke, Géczi József Alajos szerint nem valószínű, hogy a parlament felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát.
 
Lehull a lepel az OKM-botrányrólPDF Print E-mail
Wednesday, 07 October 2009
Perdöntő részletek jutottak birtokunkba a február óta zajló korrupciós botrányból az oktatásügyi tárcánál. Havas Gábor, a Romaversitas Alapítvány egykori elnöke vall eltűnt milliókról, törvénytelen versenyeztetésről és a szocialisták elárult esélyegyenlőségi ügyéről.
 
Zaklatás - elmarasztalták a cigányozó polgármestert!PDF Print E-mail
Tuesday, 06 October 2009
Zaklatás miatt elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét. A fideszes képviselő a bíróságon fellebbez, mert szerinte nem tudták bizonyítani, hogy a cigány terhes nőkre értette, hogy szándékosan fogyatékos gyerekeket szülnek.
 
Romák a közigazgatásbanPDF Print E-mail
Tuesday, 06 October 2009
Október 16-ig nyújthatják be pályázatukat azok a roma diplomások, akik be szeretnének kerülni a közigazgatásba. Teleki László romaügyi miniszterelnöki megbízott hétfőn a Parlamentben közölte: 200 romának tudnak lehetőséget biztosítani arra, hogy ha sikeres versenyvizsgát tesznek, januártól bekerülhessenek a közigazgatásba.
 
Javító szándékkal a cigányságértPDF Print E-mail
Tuesday, 06 October 2009
Két esztendővel a II. világháború után, 1947-ben Szatmár-Bereg vármegyéből indultak ki azok a javaslatok, amelyek oda vezettek, hogy a Népjóléti Minisztériumban hivatalosan foglalkozni kezdtek a cigányok helyzetével.
 
Cigányok az újkori forrásokbanPDF Print E-mail
Tuesday, 06 October 2009
XVII-XVIII. századi forrásainkban gyakran felbukkannak olyan mozzanatok, amelyek egyértelművé teszik, hogy a környezet megkülönböztette a cigány nyelvi és az azokhoz kapcsolódó foglalkozási csoportokat.
 
Százmilliók eltüntetésén dolgozik a kormányzatPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Grál-lovagok voltak Hornék ehhez a kormánygarnitúrához képest - fogalmazott a választási felkészülés elején lévő Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a Lánchíd Rádió vasárnapi háttérműsorában. Kövér véleményt formált a forintban százmilliókat eltüntetni képes apparátusról, a kiszavazó szocialistákról, nemzeti jelképekről, Bajnai romakvótájáról és az MDF és az SZDSZ közti különbségről is.
 
Magyar fiatalok: "ijesztő a tudatlanság"PDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
"Ijesztő tudatlanság, az áldozatszerep túlhangsúlyozása, aránytévesztés, önfelmentés, felelősséghárítás" - ezek a legfontosabb jellemzői annak a vizsgálatnak, amelyet Vásárhelyi Mária 2009 augusztusában ismertetett, és amely a 30 év alatti fiatalok történelmi tudatának sajátosságait kutatta - írja a hétfői Népszava.
 
Villás Lajos: Álmomban vádolomPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Nem gondoltam volna, hogy a magyar társadalomban vannak olyan emberek - akik egyébként eddig nem tűntek rasszistának -, hogy azokat az embereket, akiket most sorozat gyilkosságok gyanúja miatt eljárás alá vontak, akár nemzeti hősként is el tudnák képzelni. Nos, én egy ilyen embernek alaposan beletapostam a lelkivilágába.. Elgondolkodott azon amit mondtam neki, és ezt követően már csak lehorgasztott fejjel járt azon a munkanapon...
 
Szociális cigánykártya leleplezésePDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Elemzésünkben a „szociális kártya" bevezetésével kapcsolatos ellentmondásokat járjuk körbe, nevezetesen azt, hogy valóban megoldás-e a kártya a szegénység elleni küzdelemben, az uzsorajelenség visszaszorításában és az igazságosabb szociális ellátásban?
 
Tarnabod: az ártatlanul gyanúsított romák ügyvédje bocsánatkérést várPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Bocsánatkérést vár az országos rendőrfőkapitánytól a tarnabodi Molotov-koktélos támadással ártatlanul gyanúsítottakat védő egri ügyvéd, különben beperli Bencze Józsefet. A három roma fiatalember 11 hónapot ült előzetesben, mire kiderült, hogy nem ők voltak az elkövetők.
 
Edelény polgármestere folytatja: szerinte ő nem cigányokról beszéltPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) elmarasztaló határozatát a Fővárosi Bíróságnál támadja meg Molnár Oszkár Edelény fideszes polgármestere, aki továbbra is fenntartja azon állítását, miszerint egyes terhes nők szándékosan ártanak születendő magzatjuknak a magasabb családi pótlék reményében. Ezt a polgármester vasárnap mondta az MTI-nek.
 
Fenntartja állításait Edelény "gumikalapácsos" polgármesterePDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Edelény fideszes polgármestere fenntartja botrányos kijelentését, miszerint a cigány többségű településeken a terhes nők direkt ártanak magzatuknak a magasabb családi pótlék reményében. Molnár Oszkár szerint ez belefér a szólásszabadságba, az Egyenlő Bánásmód Hatóság őt emiatt elmarasztaló határozatát bíróságon támadja meg.
 
Kezdődik a Nemzetközi Cigányfesztivál!PDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Szirákon rendezik meg az I. Nemzetközi Cigányfesztivált október 10-én, a Nógrád megyei településen hagyományteremtő szándékkal szervezett fesztivál jótékonysági rendezvény is lesz egyben.
 
Felszámolják a cigánytelepet ZákánybanPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Az ütemterv szerint október 15-ig adásvételi szerződést kell kötni azokra a házakra, amelyek bekerülnek a zákányi romatelep-felszámolási programba.
 
Nők segítettek a romagyilkosok fegyvereinek azonosításábanPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
A véletlen is segített a rendőrségnek a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozathoz használt fegyverek azonosításában - írta szombati számában az Új Néplap.
 
Jogaikért gyalogolnak a romák Jászladányból BudapestrePDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Szimpatizánsai élén Jászladányból gyalog indult Budapestre szombat délelőtt Kállai László, a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, hogy így demonstráljon a magyarországi cigány kisebbség kirekesztése ellen.
 
Módosíthatják a KRESZ-tPDF Print E-mail
Monday, 05 October 2009
Elkészült a KRESZ módosításának tervezete. A reformok az eddigi szabályokat nem nagymértékben, de több részletkérdésben megváltoztatják, ami átrendezheti a már jól megszokott beidegződéseket. Ezért is érdemes megismerkedni a jövőben akár törvénnyé váló elképzelésekkel.    
 
Romagyilkosságok: a véletlen is segített a rendőrségnek?PDF Print E-mail
Sunday, 04 October 2009
A véletlen is segített a rendőrségnek a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozathoz használt fegyverek azonosításában - írta szombati számában az Új Néplap.
 
Villás Lajos: Szolgálnak és VédenekPDF Print E-mail
Friday, 02 October 2009
Rendőröket támadnak meg fegyverrel, fegyver nélkül. Jogi védelem van is, meg nincs is. A politika irányít. Ahogy a szél fúj, úgy lebegnek azok a zászlók, amelyek arra hivatottak, hogy a rend őreinek jogait megvédjék... Egykoron volt egy mondás, amely politikustól eredt. " Azt a kezet, amelyet a rendőrre emeltek, el kell törni " ! Most mindezért, dicséretet, vagy Népünk Hőse kitüntetést adományoznának egyesek! Ha valaki rendőrre támad, soron kívül kerüljön bíróság elé. Kapja meg azt, amit a törvény előír !Szabaduljunk meg tőlük egy jó időre! Védjük meg a rend őreit!
 
"Cigányok rugdosnak halálra embereket, láncfűrésszel fenyegetik a magyar gazdákat"PDF Print E-mail
Friday, 02 October 2009
Nyílt levelet intézett a miniszterelnökhöz Kiskunlacháza polgármestere. A levél tovább borzolja a már amúgy is háborús kedélyeket a Budapesttől csupán negyven kilométerre fekvő településen, ahol a múlt héten gárdisták pogrom-szerűen vettek elégtételt egy olyan bűncselekményért, amelyet valaki szándékosan eltúlzott. A polgármester tendenciózus levelében egyes bűncselekményeket egyoldalúan mutat be, és olyan eseteket is romáknak tulajdonít, amelyek elkövetői még a rendőrség sem ismeri.
 
Pokorni: a cigányprogramok nagy részét tovább kell vinniPDF Print E-mail
Friday, 02 October 2009
Magyarország egyik legnagyobb problémája, nemzeti ügy, a következő évtizedeket meghatározó sorskérdés a romák integrációja - hangsúlyozta Bajnai Gordon miniszterelnök a Pénzügykutató Zrt. és a CIB Bank szervezésében tartott konferencián.
 
Romakvóta bevezetésén gondolkodik a kormányPDF Print E-mail
Friday, 02 October 2009
Bajnai Gordon miniszterelnök többek közt az apartheid politika felszámolását állította követendő példaként a magyar társadalom elé, amikor a cigányság integrálásáról beszélt egy konferencián. Pokorni Zoltán szerint aki a romákkal kapcsolatban propagandájában etnikai kérdésről beszél, az a szélsőjobboldalnak tesz szívességet. A Fidesz alelnöke szerint absztrakt emberi jogi viták helyett biztosítani kellene például a fedezetet a cigány gyerekek étkeztetésére.
 
Cigánykérdés: vége az ígérgetések korának?PDF Print E-mail
Friday, 02 October 2009
Járóka Lívia (Fidesz) európai parlamenti képviselő szerint új és sürgős programokat kell indítani a romák társadalmi integrációjának megvalósítására, mert "lejárt a romaügyben történt eddigi látszattevékenységek és ígérgetések ideje".
 
Pénzt gyűjtött az SZDSZ a meglőtt cigánylánynakPDF Print E-mail
Friday, 02 October 2009
Átadta csütörtök délelőtt a Kislétán három hónappal ezelőtt súlyosan megsebesített kislány gyámjának az adományokból összegyűlt 370 ezer forintot, valamint ajándékokat, ruhákat, tanszereket Szabadai Viktor, az SZDSZ Új Generáció elnöke és Béki Gabriella, a párt országgyűlési képviselője.
 
Bajnai: a romák integrációja sorskérdés MagyarországonPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
A politika következő tíz-húsz éve meghatározó mértékben a romák integrációjáról fog szólni - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön egy budapesti konferencián. A "Romakérdés - társadalmi, gazdasági és erkölcsi felelősség" címmel megrendezett tanácskozáson a kormányfő úgy fogalmazott: Magyarország következő évtizedeket meghatározó sorskérdése a romák integrációja, e nélkül nincs fenntartható fejlődés.    
 
Dráguló okmányok elsejétőlPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
A következő közlekedéssel kapcsolatos okmányok drágulnak október 1.-étől: Nemzetközi vezetői engedély 500 forinttal, Rendszámtábla 2.000 forinttal (8.500 ft lesz). Az egyéni rendszám 25.950 forinttal (112.450 – 435.000 ft között) Import autó származásának ellenőrzése, illetve forgalomból kívont autó újbóli forgalomba helyezésie 2.500 forinttal, Vezetői engedély honosítása 1.400 forinttal (6.200 ft) kerül majd többe.
 
Egy családban csak egy segélyezett lehet?PDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
Gyakorlatilag már eldőlt, hogy a kormány nem módosít korábbi álláspontján: a költségvetési törvénytervezetben megmarad az "egy család egy segélyezett" elv, és nem változik a gyermekétkeztetés normatívája sem: az eddigi 65 ezerről 22 500 forintra csökken. A szociológus szakma teljes vereségben.
 
"Szarvason nem csak romák tartanak csicskát"PDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
Tartóik tudatmódosítókkal kábítják a a modernkori rabszolgákat, már az APEH is vizsgálódik a csicskatartóknál, Szarvason pedig nem csak roma családokra jellemző a dolgoztatás ezen formája. Többek között ezek az állítások is elhangzottak szerdán délelőtt a szarvasi polgármesteri hivatalban a nagy port kavaró téma kapcsán - írta a Beol.hu Békés megyei hírportál.
 
Romák foglalkoztatását segítikPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
Dombóvár | Ötven ember fogalalkoztatását segíti a város azzal a kétmillió forintos támogatással, amit a roma közhasznú alapítvány részére nyújtottak.
 
A cigányság kérdése a politikai vitábanPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
Az Amnesty International (AI) nemrégiben nyilvánosságra hozta legújabb jelentését a világ országainak emberi jogi helyzetéről. Az egyes országok helyzetét rendkívül röviden összegező jelentés Magyarországról szólva kiemeli a cigány közösség általános megkülönböztetését. Ezzel párhuzamosan - az ellenzék népszerűségére válaszolva - a kormánypárti MSZP és SZDSZ folyamatosan a fasizálódás rémével fenyegeti a közvéleményt.
 
AZ MCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT KÖZLEMÉNYEPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
A PRIKEZSIA GÁRDA KISKUNLACHÁZI MENETELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN. Az uszítás, a menetelés és a békétlenség helyett, új kiegyezés kell a cigányság és a többségi társadalom között. Mondjon nemet minden magyar állampolgár függetlenül attól, hogy milyen származású vagy hitvallású, a szélsőséges kirekesztő eszmékre épülő ideológiára, amelynek szörnyű és pusztító erejét már megtapasztalhatta saját bőrén az emberiség.
 
Akna a jövőnekPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
Erősödik a társadalmi kohézió. Helyi partnerségek alakulnak ki. A roma fiatalok iskolai sikeressége nagymértékben javul - efféle szépeket várt a főként cigányokat megsegítő Tanoda programtól a kormány. 2005-ben. És az uniótól kapott forrásokra támaszkodva 515 millió forintot költött rá.
 
Gulyás József vezeti a romák elleni gyilkosságok bizottságátPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
A kezdeményező, vagyis Gyulyás József vezeti azt parlamenti munkacsoportot, amely a romagyilkosságok felderítésének titkosszolgálati hátterét vizsgálja. A liberális politikus azt ígéri, munkájuk alapján a jövő hónap végére elkészül jelentésével a Nemzetbiztonsági Bizottság.
 
Romák: 200 állás vár rájukPDF Print E-mail
Thursday, 01 October 2009
Magyarország - Október 1-től pályázhatnak arra a 200 közigazgatási álláshelyre, amire kizárólag roma diplomásokat vesznek fel. A program 100 milliós költségét uniós forrásból fedezik.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk