Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Gyanúsított lett az OKM főosztályvezetőjePDF Print E-mail
Wednesday, 30 September 2009
Büntetőügy lett a Katapult Mentorprogramnál történt szabálytalanságokból, Borovszky Tímeát vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. Nem tett vallomást.
 
A Fészekrakó program révén beköltözött romákra utalt...PDF Print E-mail
Wednesday, 30 September 2009
A szemét és a guberálók miatt 16 darab zárt kukatárolót helyeznek ki Miskolc diósgyőri városrészében. Többek között erről döntött a részönkormányzati ülés, amelyen a városrész idei költségvetésének módosítása is szóba került - tudósított a Mikom.hu miskolci hírportál
 
Elkészültek a szakértői vélemények a cigánytámadások ügyébenvéleményekPDF Print E-mail
Wednesday, 30 September 2009
Elkészültek azok a szakértői vélemények, amelyeket a cigányok ellen elkövetett támadás-sorozat ügyében készíttetett a rendőrség.
 
Volt szkinhedvezér lenne a Jobbik családügyi minisztere?PDF Print E-mail
Wednesday, 30 September 2009
Elhatárolódott önmagától a gárdista egyenruhában tetszelgő, "cigányverő" Sneider Tamás, aki a Heti Válasz szerint akár kormányzati szerepre is esélyes lehet - feltéve, hogy a Jobbik alakíthat kormányt Magyarországon.
 
Megkezdődött a koszovóiak visszatelepítése visszatelepítésePDF Print E-mail
Wednesday, 30 September 2009
A Tanjug úgy tudja, hogy most szállították Koszovóba Németországból kizsuppolt személyek, többségükben cigányok első csoportjait - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.
 
Mégsem harmadolják a gyermektkezési normatívátPDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2009
Egyeztetnek a gyermekétkeztetés normatívájáról: biztos, hogy csökken, de az is, hogy nem annyival, mint amennyivel azt tervezték.
 
A "Mortimer-ügy" mint metaforaPDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2009
Ha furkósbotként nem is, metaforaként annál inkább használható a Mortimer-ügy. A rasszizmus elleni fellépésre válaszoló reagálások már akkor is világosan jelezték a veszélyt, ami azóta valósággá vált.
 
Ördögi kört idézhet elő a jó oktatás hiánya a romák számáraPDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2009
Ördögi kört idézhet elő a romák számára a megfelelő oktatás hiánya, mert munkanélküliséghez, szegénységhez, rossz lakhatáshoz, gyenge egészségügyi körülményekhez vezethet - állapították meg az Európai Bizottság illetékesei egy hétfőn Brüsszelben rendezett romaügyi konferencián.
 
Emlékképek Déváról DévárólPDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2009
„Mosolygós gyermekarcokat láttam Déván. Jól nevelt, kiegyensúlyozott, harmóniában élő gyermekeket. Egymást segítő és egymás nyelvét beszélő cigányokat, magyarokat és románokat, testvéri szeretetben." Így emlékezik dévai látogatásáról Kisvágó Árpád fotóművész, aki a gyermekotthon lakóinál járt és az ott készült képeit lehet most megtekinteni a Meditres Egészségházban.
 
Nem a cigányozást kell erősíteni!PDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2009
Két éve még nem hitte, hogy a Budapest Bár valóban egy színpadra állítható produkcióvá növi ki magát, ma pedig már nem is annyira ritka az, hogy mind a 10 vendégénekessel elővarázsolják a múlt század eleji kávéházi hangulatot. Farkas Róberttel, a zenekar megálmodójával és alapítójával az új albumról, legfrissebb élményeiről és a vitás közhangulatról beszélgettünk az lemezfelvételt követően, amelyet az A38-on tartottak.
 
Romagyilkosságok: egyelőre nem beszél az NNI az új szakvéleményekrőlPDF Print E-mail
Tuesday, 29 September 2009
Egyelőre nem hozza nyilvánosságra a rendőrség, hogy miről szólnak a cigányok elleni támadásokról készített legújabb szakértői vélemények. Azok tartalmát először a támadások gyanúsítottjaival közlik.
 
Ami megváltoztathatja a választások kimenetelétPDF Print E-mail
Monday, 28 September 2009
A Szonda Ipsos felmérése szerint a bizonytalan szavazók jóval közelebb állnak az MSZP -hez, mint a Fideszhez. Ha ez igaz, akár a választások kimenetelét is megváltoztathatja - mint azt tette korábban is.
 
A választmány további támogatásáról biztosította a kormánytPDF Print E-mail
Monday, 28 September 2009
Kevés esélyük van a szocialistáknak a jelenlegi helyzet szerint egyéni választási győzelmekre, biztosabb mandátumot a párt listáin elfoglalt jó pozíciók jelenthetnek. Az ezekért folyó erőpróbáknak már vannak "hősi halottai".
 
Több mint 400 ezer ember van munka nélkülPDF Print E-mail
Monday, 28 September 2009
Június-augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 800 ezer, a munkanélkülieké 419 ezer volt, ami 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
 
Egész napra szól a nóta?PDF Print E-mail
Monday, 28 September 2009
Úgy fütyülünk, ahogy ön táncol. Ezzel a szlogennel indult szeptember elején az országos kábelhálózaton a Nóta Tv. Nemcsak magyar nóta és cigányzene szerepel a műsorban, hanem operett, musical, világzene, pop és dzsessz is - tudtuk meg Csüllög Sándortól, a Tematik-Kábel Kft. fejlesztési igazgatójától.
 
Romagyilkosságok: "titkosszolgálati machinációk" a háttérben?háttérbenPDF Print E-mail
Monday, 28 September 2009
Elképzelhető, hogy a cigányok ellen elkövetett gyilkosságok hátterében „titkosszolgálati machinációk" állnak a magyar és roma lakosság közötti ellentétek kiélezésének, polgárháború kirobbantásának szándékával - közölte Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap Kiskunlacházán a párt által az erőszak ellen szervezett demonstráción.
 
A föld alatt is jobb, mint egy cigánytelepenPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
Tízezrek élnek az utcán hajléktalanként Magyarországon. A szakemberek szerint egy aluljáróban is nagyobbak a túlélés esélyei, mint egy cigánytelepen - írta a Sonline.hu Somogy megyei hírportál. A hajléktalanügyről Balatonföldváron rendeztek konferenciát.
 
A Magyar Gárda egyenruhájában vonultak fel KiskunlacházánPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
Kiskunlacházán 70-80 ember vonult fel mára virradóra, többségük a jogilag már nem létező Magyar Gárda egyenruháját viselte. Egy családi ház előtt sorakoztak fel, mert úgy tudták, hogy az ott lakó roma férfi megvert egy magyar nőt.
 
Fél éve munkavégzés nélkül fizetik BorovszkytPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
Fél éve munkavégzés nélkül kapja fizetését az oktatási tárcától Borovszky Tímea - tudta meg a Magyar Nemzet. Hiller István a cigány fiatalok felzárkóztatásáért felelős esélyegyenlőségi főigazgatóság vezetőjét márciusban függesztette fel a csalás és vesztegetés gyanúját felvető kifizetések miatt.
 
L-alakú válság is lehetPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
A jelenlegi és a következő magyar kormánynak is jó ideig az lesz a feladata, hogy az egyensúlyra és a növekedésre egyszerre koncentráljon, mondta Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken Zalakaroson, a közgazdászok éves vándorgyűlésén. Fontosnak tartja továbbá, hogy a jelenleg 56 százalék körüli magyarországi foglalkoztatási arányt az unió átlagszintjére, legalább 65 százalékra kellene javítani, és véghez kell vinni a szociális, egészségügyi és oktatási rendszer reformját.
 
Az állatkertben dolgoztatnák a budapesti romákatPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
A fővárosi munkanélküli romák számára idénymunkát biztosítanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, míg a hátrányos helyzetű, szegény gyermekek kedvezményesen látogathatják az intézményt. Erről írt alá együttműködési megállapodást az állatkert és a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) vezetője pénteken Budapesten.
 
Nincs pénzük a temetésre, két hete virrasztanakPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
Két hete virraszt egy monori roma család temetetlen halottja felett, mert nincs pénzük a végtisztesség költségeire, adta hírül a Roma Sajtóközpont. Miután a törvények nincsenek tekintettel a különböző kisebbségi csoportok vallásának vagy szokásainak temetkezéssel kapcsolatos igényeire, az ingyenes köztemetés csak a legolcsóbb, hamvasztásos szertartást biztosítja.
 
A romák jövője a tétPDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
A cigánygyerekek egyetlen esélye, ha megismerik a magyar és a roma kultúra minden csínját-bínját. Az egyik, többségében roma gyerekeket nevelő és tanító intézmény, a Kalyi Jag cigány nyelv és irodalom tanára mondta ezt egy vele készült beszélgetés keretében. Nagy Gusztáv a szívén viseli a romák felzárkóztatását, de szerinte a feltételek nem igazán adottak, hogy a kultúra eljusson mindenkihez, akihez kellene, vagy egyáltalán ahhoz, akinek igénye van rá.
 
Villás Lajos: Sárdobálás, vagy...PDF Print E-mail
Sunday, 27 September 2009
Indul a gyorsvonat Auswitzba énekeli néhány fiatal átszellemült arccal. Magyarország politikai pártjai már most készülnek a 2010.évi országgyűlési választásokra. Szavazatot gyűjteni mostanában csak úgy lehet, ha egy népcsoportot megaláznak, lealacsonyítanak, vagy egyéb módon a gyűlölet tárgyává teszik.
 
Dr. Molnár Zsolt az MSZP budapesti kampányfőnökePDF Print E-mail
Saturday, 26 September 2009
Az MSZP fővárosi szervezete egyöntetűen támogatja Komássy Ákos polgármesteri kampányát a VIII. kerületben
 
A romák törvényt szegnek, szégyent hoznak az országra?PDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
Az Insomar által augusztusban 1201 személy megkérdezésével készített közvélemény-kutatás adatai azt mutatják: a román társadalomra jellemző homofóbia, a sztereotipikus gondolkodás csak nagyon kis mértékben enyhült.
 
Újabb fordulat várható a cigánygyilkosságok ügyébenPDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
A szakértők hétvégére ígérték az újabb DNS és fegyverszakértői vélemények elkészítését a romák ellen elkövetett támadások ügyében - mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtökön az országos rendőrfőkapitány.
 
Korózs: az a jó a társadalomnak, ha kevesebb a cigányputriPDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
A pénzügyi válság hatására valószínűleg nő a problémák száma, és ha most nem reagál jól a kormányzat, ha a politikai erők nem tudnak egy irányba hatni, akkor hosszú válságra számíthatunk a hajléktalanügyben is, de leginkább a családpolitikában - közölte Vecsei Miklós, a Hajléktalanokért Alapítvány kuratóriumi elnöke azon a balatonföldvári konferencián, amelyen a hajléktalan-ellátás elmúlt két évtizedét tekintik át.
 
Lenyúlták a magyarbűnözéstPDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
Pénzszállító furgont a legritkább esetben szoktak a cigányok szitává lőni, pláne rendőrautóval együtt.
 
Csehországi cigányokra támadtakPDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
Gyújtópalackot dobtak ismeretlen támadók a csehországi Mikulovban egy romák lakta házra - jelentette egy cseh tévécsatorna csütörtökön.
 
A rendőrség és a cigányság közötti együttműködés javításáért egyeztettekPDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Cigány Önkormányzat a rendőrség és a cigányság közötti együttműködés javítása, az esetleges problémák feltárása, a jó módszerek megismertetése érdekében szakmai konzultációt rendezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság központi épületében 2009. szeptember 24-én.
 
Érettségi a felzárkózásért TiszadobonPDF Print E-mail
Friday, 25 September 2009
Tiszadob - Közel ezer halmozottan hátrányos helyzetű vagy cigány származású diák kezdte meg tanulmányait a mostani tanévben a Sziltop Nonprofit Kft. által fenntartott Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.
 
Romák és cigányokPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Igyekeznek, igyekeznek a magyar tévécsatornák, hogy a politikai korrektség jegyében foglalkozzanak legnagyobb kisebbségünk problémáival. Minden ostoba elszólásra ráugranak, s az utolsó cseppig kifacsarják belőle, amit lehet, interjúk, vitaműsorok épülnek rá.
 
Cigányprímások az UrániábanPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Első ízben rendezik meg szombaton este hét órakor a Virtuóz Cigányprímás Fesztivált, melynek az Uránia Színház ad otthont. Az est hangulatát a Rajkó Zenekar garantálja.
 
Mentor kerülhet Borovszky helyérePDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Várhatóan Pálfi Ferencet, az Iparművészeti Múzeum korábbi miniszteri megbízottját nevezi ki biztosként az esélyegyenlőségi területre - értesült a Magyar Hírlap
 
Egy családban csak egy segélyezett lehet?PDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
A költségvetés tervezetében az intézményi gyermekétkeztetés normatíváját a harmadára csökkentették. A Legyen jobb a gyerekeknek nemzeti stratégiára emlékezteti a döntéshozókat a gyerekszegénység ellen küzdő szociológus. Ferge Zsuzsa levele nem maradt visszhangtalanul: úgy tudjuk, a kormány újra elkezdett számolni. Tárgyalások folynak arról is, hogy megváltoztassák-e a tervezetben lévő "egy család - egy segélyezett" elvet.
 
A helybéliek tiltakozása ellenére a zákányi romatelep-felszámolás megkezdődöttPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
A zákányi önkormányzat hétfői döntése után - a lakossági tiltakozások ellenére - elkezdődött a romatelep-felszámolási program a somogyi községben. A zákányiak többsége nehezen fogadja el ezt, nincs nyugalom a faluban.
 
A többség csendjePDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
A csendes többség tartózkodik. Öt falu kapott pénzt az idén roma telepek felszámolására, négyben nincs gond. Zákányban van. A falu 1300 lakosa közül kettőszázat kérdeztek meg, ötvenen nyilvánítottak véleményt, harmincvalahányan tiltakoztak az ellen, hogy 23 életveszélyes házban lakó ember, nagyobbrészt gyerek, szociális alapon, jelképes összegért kibéreljen négyet a falu több száz háza közül.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2009. AugusztusPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Szerki: A tudás mindenkié vagy senkié Vasárnapról hétfőre virradóra Újabb gyilkos támadás romák ellen, ezúttal Kislétán Akiket az ág is húz
 
Karácsonyig ülhetnek előzetesben a romagyilkosság gyanúsítottjaiPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Kilencven nappal meghosszabbította a romák elleni támadásokkal gyanúsított négy férfi előzetes letartóztatását a bíróság. A gyanúsítottakat augusztus 23-án vették őrizetbe, és a döntés értelmében december 23-ig börtönben maradnak.
 
Vádat emelnek Kolompár Orbánék ellenPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Vám és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és kilenc társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak.
 
Szelet vetettPDF Print E-mail
Thursday, 24 September 2009
Többször hallottam, hogy ütögetik a terhes asszonyok hasát, abban a reményben, hogy idióta születik, aki után magasabb támogatás jár - írja Moldova György az Érik a vihar című miskolci riportkötetben. Lapszemle.
 
Letöltendő börtönt kapott egy OCÖ-vezetőPDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
Csalásért és magánokirat-hamisításért első fokon 3 év 5 hónap börtönre ítélték Dancs Mihályt, az OCÖ elnökhelyettesét.
 
Konfliktuskezelési tréning romáknak, rendőröknek, polgárőröknekPDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
Konfliktuskezelő tréninget indítottak romák, rendőrök és polgárőrök részére; a modellprogramként kedden elkezdődött háromnapos képzésen a XIII. kerületi romák és ott szolgálatot teljesítő rendőrök vesznek részt.
 
Romatelep-felszámolás: "Félek, megmérgezték az ivókutunkat"! Feszült a helyzet ZákánybanPDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
A józan és cigány kisebbség az indulatok csillapodását reméli Zákányban, ahol egy dühödt "mégkisebbség" aláírásgyűjtéssel tiltakozik a helyhatóság romatelep-felszámolási programja ellen. Az öt család és kisgyermekeik mostani lakhelye életveszélyes; nem kizárólag a vezetékes ivóvizet nélkülözi.
 
Csekély az esélye egy magyar ObamánakPDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
Kétszáz romának biztosítana helyet a regionális és központi közigazgatásban a kormány - jelentette be a Romaversitas Alapítvány tanévnyitóján Bajnai Gordon miniszterelnök, aki hetven jelentkezési lappal érkezett az eseményre. A tervek szerint olyan program indulna, mely segítené a diplomás cigányok elhelyezkedését a közigazgatásban: - Talán itt ül önök között a magyar Obama - mondta a kormányfő...
 
Csóka János az OCÖ új képviselőjePDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén döntött az Országos Cigány Önkormányzatban megüresedett képviselői mandátum kiadásáról.
 
Belül tágasabb?PDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
Nem hiszem, hogy lesz eredménye annak a feljelentésnek, amelyet a Borsod megyei cigány önkormányzat kíván tenni (vagy már tett is) rágalmazás címén Molnár Oszkár edelényi polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselője ellen, aki azzal vádolta meg a környékén élő roma asszonyokat, hogy a majdani magasabb segély érdekében szándékosan károsítják magzataikat.
 
Nem tesz feljelentést Edelény fideszes polgármesterePDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
Egy testületi ülésen a polgármester úgy fogalmazott: Szendrőládon és Lakon a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, ezért a cigány asszonyok gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat.
 
Lovári cigány nyelvtanfolyam indulPDF Print E-mail
Wednesday, 23 September 2009
AZ ORSZÁGOS ROMA KÖZÉRDEKŰ MUZEÁLIS GYÜJTEMÉNY ÉS KIÁLLÍTÁSI GALÉRIA 1074  Budapest, VII. Dohány u.76.  2009-ben elindítja  L  O  V  A  R  I cigány nyelvtanfolyamát, a ( 120 órás tanfolyam ára1000 forint/fő/óra)
 
Felhívás a 2009. évi Kisebbségekért Díj jelölésrePDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
A 2009. évi Kisebbségekért Díj Hazai Kisebbségekért Tagozatára 2009. október 20-ig fogad el jelölést a Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkársága.
 
Gyaloglással tiltakoznak a romákPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Gyalog indul a fővárosba a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, hogy petíciót adjon át a köztársasági elnöknek a roma gyermekek elkülönítése miatt; Kállai László október elején indul Jászladányból, az utat egy hét alatt tenné meg.
 
Cigánykérdés: milyen megoldásokat kínált a magyar XX. század?PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Örökzöld téma a közbeszédben a „cigánykérdés", s nem volt ez másként a második világháború előtt és a Kádár-korszakban sem. Országos cigányrazziák, elkobzások, speciális kódolás - mi derül ki a levéltári iratokból?
 
Feszültség romák és nem romák között: Bagon megoldották a gondotPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
A helyi cigányok és a többségi lakosság közötti konfliktusok oldására több, egymásra épülő elemből álló koncepciót dolgozott ki a bagi önkormányzat.
 
Csecse goja, azaz cigány hurkaPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek életéről, konyhájáról. A sorozatot legközelebb a szerző bemutatásával zárjuk.
 
Cigányvadja: Elég, ha lekapcsolják a villanyt, máris ott a gyerekPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Nem felhőtlen a viszony a Miskolcon néhány hónapja működő településőrség és néhány helybéli roma közt. Pedig a megyeszékhely településőreit a borsodi cigányvajda emberei irányítják a Lyukó-völgyben, a Bábonyi-bércen és a számozott utcákon.
 
Veszteség: a piacképes cigányok itt hagyják Magyarországot!PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Újabb, az eddigiektől jelentősen eltérő vonásokat mutató migrációs hullám tapasztalható a hazai romák körében. A kőbányai cigány önkormányzattól csak az elmúlt másfél hónapban több mint kéttucatnyian kértek származási igazolást, az Országos Cigány Önkormányzatnál (OCÖ) ezidő alatt több mint kétszázan érdeklődtek a külföldi lehetőségek iránt.
 
"Hétvége a másság jegyében" - "Tolerancia Kupa" (Zala MRFK - Nagykanizsa)PDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság szervezésében 2009. szeptember 18-án a nagykanizsai Mindenki Sportpályáján került megrendezésre a már hagyományosnak számító, „ IX. Hétvége a másság jegyében" című program, melyhez idén első alkalommal „Tolerancia Kupa" címmel sportrendezvény is kapcsolódott.
 
Folytatódik a huzavona a cigánytelep felszámolásárólPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Rendkívüli ülésen tárgyal a Somogy megyei Zákány képviselő-testülete a helyi romatelep felszámolásáról. Az 1100 lelkes község 50 millió forint pályázati támogatást nyert a programra, amelyet nemcsak a magyar lakosság egy része ellenez, hanem azok a romák is, akik kimaradnak belőle.
 
A városi bírósághoz került az edelényi polgármester ügyePDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Nem követett el közvádas bűncselekményt az edelényi polgármester, aki korábban azt állította, hogy egyes cigánylakta borsodi falvakban több terhes anya szándékosan igyekszik ártani magzatának. Az ügyészség szerint a városvezetőt legfeljebb magánvádas eljárásban marasztalhatják el, ezért az ellene tett feljelentést továbbküldték az illetékes bíróságra.
 
Fontos, hogy cigány rendőrök járőrözzenek, majd akár főrendőrök legyenekPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
Ösztöndíjjal segíti a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság helyi cigány fiatalok rendőrré válását. A hétfő déli, gyulai sajtótájékoztatón dr. Gyurosovics József főkapitány hangsúlyozta: megyei szinten nem lehet azt mondani, hogy vannak „cigány ügyek".
 
Villás Lajos: Kulturális Örökség NapjaiPDF Print E-mail
Tuesday, 22 September 2009
A BKV. .Zrt. és a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat alkalmából nyílt napokat tartott azokon a telephelyein, amelyeken ma már múzeumi tárgyaknak tekinthető járműveket tárolnak, vagy azokat őriznek. Ezek a járművek, - hihetetlenül hangzik - de a dolgozók szakértelmének és szeretetének következtében még mindig üzemképesek, és nagyon szépek.
 
A cigány festő és a CsíkPDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
Szombat este átadták a Magyar Örökség Díjakat az Akadémia dísztermében. Évente négyszer szellemi kiválóságokat, alkotókat, tudósokat, művészeket ismernek el.
 
"Ennek háborúnak a győztesei ti nem lehettek, cigányok"PDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
Újra demonstrált a feloszlatott Magyar Gárda. A szélsőjobboldali szervezet azzal próbál kibújni az őt feloszlató bírósági döntés elől, hogy Új Magyar Gárdának hívja magát - bár a tagok, az egyenruha és a módszerek ugyanazok. Sarkadon felszólalt az antiszemita kijelentéseiről híres ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész, aki "az Új Magyar Gárda Mozgalom egyik legújabb tagja".
 
Mi vár a romagyilkosokra és Cozma kivégzőire?PDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
Marian Cozma feltételezett gyilkosainak, illetve a romák elleni támadások gyanúsítottjainak csak akkor van esélyük a túlélésre a börtönben, ha elkülönítik őket - idézi a Hetek című hetilapot az ATV.hu.
 
Novák Péter roma világaPDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
A kampányokban nem, csak a hosszú távú munkában hisz a sokoldalú zenész. Novák Péter gondolkodás nélkül állt a romákat segítő akció élére.
 
Cigányok kérték a Magyar Gárda segítségét: összecsapás lesz?PDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
Galgagyörkön áll a bál: úgy tudjuk, hogy egy pénteki konfliktus nyomán ismét a településre tart a Magyar Gárda többtucat tagja.
 
Teleki: kormányokon átívelő romaprogramok indultakPDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
Kormányokon átívelő, hosszú távú, komplex romaprogramokat indított az MSZP-kormány, és ezt az utat kell folytatni ahhoz, hogy a cigányság integrációja megvalósuljon - mondta Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Sarló és gumikalapácsPDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
Megalázni, emberi méltóságában megsérteni egy népcsoportot ma már mindennapos történetnek számít. Magyarországon ennek amúgy is szép hagyománya van. Most ezt a hagyományt szépen lassan felélesztik, tovább fejlesztik, akár még sport is lehet belőle. A szomorú csak az, hogy vannak cigány vezetők, akik mindezekhez statisztálnak.
 
Kisebbségi torna AszódonPDF Print E-mail
Monday, 21 September 2009
A gól ugyan a sava-borsa a világon mindenhol a futballmeccseknek, mégsem feltétlenül az eredmény volt a legfontosabb azon a nyolccsapatos tornán, amelyet szombaton rendezett Aszódon a Magyar Labdarúgó Szövetség kisebbségi bizottsága. A testület elnöke, Sztán István, aki egyszemélyben a vendéglátó város polgármestere is, nem titkolta: ezzel az eseménnyel is bizonyítani akarta a sport, s azon belül a labdarúgás integráló, kohéziós erejét.
 
"Minek digitális tábla, ha nem tudnak enni adni a gyerekeknek?"PDF Print E-mail
Saturday, 19 September 2009
(A fotó illusztráció)A Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a jövő évi költségvetésben a gyermekétkeztetésen akar spórolni - mondta Soltész Miklós, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője. Az MSZP várhatóan módosító indítvánnyal él a büdzséhez, hogy a rászoruló gyerekek étkeztetésére jutó fejpénz ne csökkenjen a harmadára.
 
Diplomás romákat a közigazgatásba, a "magyar Obamáért"PDF Print E-mail
Saturday, 19 September 2009
A kormány kétszáz roma diplomás felvételét kezdeményezi a közigazgatásba - jelentette be Bajnai Gordon szombaton a Romaversitas Alapítvány tanévnyitóján.
 
Kiss Péter: Fel kell lépni a szegregáció ellenPDF Print E-mail
Saturday, 19 September 2009
Országszerte 80-100, a cigányság képzését segítő tanoda jön létre nagykanizsai mintára, ahol az általános iskolás gyerekekkel való foglalkozástól a szakma vagy a diploma megszerzéséig kínálnak képzési lehetőséget a romák számára - közölte pénteken Kiss Péter társadalompolitikai miniszter a Roma integráció évtizede című programot ismertetve Nagykanizsán.
 
Nem izgatta a cigányosztály az OKM integrátorátPDF Print E-mail
Saturday, 19 September 2009
Minisztériumok által megrendelt tanulmányok bizonyítják, hogy a cigány gyerekek harmadát nem engedik az iskolákban a nem cigányokkal tanulni Magyarországon. Egy alapítvány 50 millió forintra pereli emiatt az államot. Az oktatási minisztérium azt állítja, mindent megtesz, és ez a probléma így nem elég konkrét. Egy éve azonban még a tárca háttérintézményének munkatársa mondta azt Tiszavasváriban, hogy nem kell aggódni, a hátrányos helyzetűek külön tanulnak majd.
 
Mit tudnak a cigányokról a bankvezérek?PDF Print E-mail
Saturday, 19 September 2009
Ha Csermanek Jánost be tudta fogadni a nemzet, akkor Orsós Józsefet miért nem? - tette fel a kérdést Iványi Gábor egy különleges vezetői tréningen, amelyen vállalatigazgatók, minisztériumi felső vezetők, tanárok, lelkészek, alapítványok elnökei, bankárok együtt, a szokásos környezetükből kiragadva vitatkoztak a cigánykérdésről.
 
Felszámolnák a cigánytelepet: forrnak az indulatokPDF Print E-mail
Saturday, 19 September 2009
A zákányi önkormányzat 50 millió forintot nyert a szegregált lakókörnyezet felszámolására, a döntést bejelentő falugyűlés résztvevőinek azonban nem tetszik a döntés - írta pénteken a Somogyi Hírlap.
 
Az OCÖ elnöke felvette a csatabárdotPDF Print E-mail
Friday, 18 September 2009
Úgy tűnik csak kifele mutatja nyugodt arcát az OCÖ elnöke, hiszen a háttérben kemény küzdelmet folytat renitensnek ítélt képviselőtársai eltávolításáért.
 
Nem bizonyította állítását az edelényi polgármesterPDF Print E-mail
Friday, 18 September 2009
Bár lehetősége lett volna, nem bizonyította kijelentését Edelény polgármestere az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál tartott tárgyaláson. A hatóság hivatalból indított eljárást Molnár Oszkár ellen, de ettől függetlenül a magzatuk bántalmazásával vádolt borsodi asszonyok is beadták indítványukat.
 
A szegénység arcaiPDF Print E-mail
Friday, 18 September 2009
Szombat este hétkor mutatják be a budapesti Gödör Klubban a 100 legszegényebb című könyvet. A kötetet kiadó Kurt Lewin Alapítvány a 100 leggazdagabb című kiadvány ellenpólusaként jelenteti meg saját gyűjteményét, ám elsősorban nem az extrém nyomorra, hanem a mindennapokban fellelhető, az olvasók saját környezetében is megtalálható szegénységre próbálja ráirányítani a figyelmet.
 
OKM: a tárca minden a szegregáció konkrét gyanúját felvető és ismertté vált ügyben eljárPDF Print E-mail
Friday, 18 September 2009
Az oktatási tárca minden, az iskolai szegregáció konkrét gyanúját felvető és tudomására került ügyben eljár, illetve megteszi a megfelelő lépéseket - reagált a minisztérium a Népszabadság csütörtöki számában megjelent írásra, hozzátéve: nincs tudomásuk az újságban említett perről.
 
A nyírbogáti cigányok szerint megkurtítják támogatásaikatPDF Print E-mail
Friday, 18 September 2009
Aláírásgyűjtésbe kezdett a nyírbogáti cigány önkormányzat a helyi polgármester és a települési önkormányzat szociális bizottsága ellen, mert szerintük a község vezetői megkurtítják az állami támogatásokat a helyi díjhátralékok összegével. A polgármester szerint szabályosan járnak el, és méltánytalannak tartja a vádakat.
 
Az MSZP nem érti, mit keres még a helyén az edelényi polgármesterPDF Print E-mail
Friday, 18 September 2009
Az MSZP szerint nincs helye demokratikus pártban, demokratikus közéletben a fideszes Molnár Oszkárnak, aki hazugságokkal, rágalmakkal jellemzi a roma közösséget, hangulatot, gyűlöletet kelt ellenük. Molnár Oszkár vérvádat fogalmazott meg a cigányokkal szemben, és ilyen súlyos vádnál nem bizonyíték az, ha talál valakit, aki egy homályos történetből ugyanazt következteti, amit ő állít - mondta Fogarasiné Deák Valéria képviselő.
 
Villás Lajos: Ali baba egy nagyvárosbanPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Valami csoda folytán az "Ezeregy éjszaka" birodalmából néhány mesehős átlépi egy szellem segítségével az idő kapuját, és ide kerülnek közénk. Élniük nekik is kell, munkához nem szoktak. Ezért aztán a szellem segít Ali Babának, aki társaival együtt, ismét gazdag lesz, boldogan él, míg meg nem hal... És mi tényleg azt hisszük, hogy manapság nincsenek mesék. Vannak, és mesélők, akik mindent el akarnak velünk hitetni. Mint mi, kicsinyke gyermekekkel...
 
Jogvédők pert indítanak az állam ellen indítanakJogvédők pert indítanak az állam ellen indítanakPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
A roma gyerekek elkülönítése elleni fellépést kérik számon A roma gyerekek oktatási esélyegyenlőségéért küzdő alapítvány pert indít a magyar állam ellen, mert megelégelte, hogy a törvények ellenére következmények nélkül lehet mindenféle ürügyekkel külön osztályokban és iskolákban oktatni a roma gyerekeket.
 
Bajnai bátorságaPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Úgy látszik, csak az ideológiamentes válságkezelés nevében kormányzó, szakértő miniszterelnök engedheti meg magának, hogy politikai értékei is legyenek. Legalábbis olyanok, amelyek nem túl népszerűek.
 
Demján: a csodákat meg kell szervezniPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
A vállalkozó a válságkezelésről és a torz foglalkoztatásról nyilatkozott lapunknak Először a foglalkoztatás szerkezetét kell helyre rakni, s amíg ez nem valósul meg, addig nem lehet Magyarországon jó adórendszert csinálni - állítja Demján Sándor nagyvállalkozó, aki továbbra is tragikusnak ítéli az ország versenyképességét.
 
Ösztöndíjjal támogatvaPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Egy évre szóló tanulmányi ösztöndíj-szerződést kötött a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője egy roma középiskolás fiúval, a támogatás célja a rendőri pályára való orientálás - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
 
A Jobbik "szociális" programjaPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Szociális programot hirdetett a Jobbik. Olyat, amely az "igazságot Magyarországnak" életérzésen túl mindenfajta szociális attitűdöt nélkülöz. Idegenellenesség, cigányellenesség, összeesküvés-elmélet meg egy csipet "Monoki modell", oszt' szebb jövőt!
 
"Ez nem bizonyíték" - az edelényi polgármestert faképnél kéne hagynia képviselőtársainak?PDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Vékonyka bizonyítékkal állt elő Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, aki a nyár elején a környékbeli cigányasszonyokat azzal vádolta meg, hogy a magasabb családi pótlék érdekében gumikalapáccsal ütögetik a hasukat és gyógyszereket szednek be, hogy fogyatékos gyerekük szülessen. A bizonyíték egy férfi, aki szerint tényleg van ilyen.
 
MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság tisztelettel meghívja Önt „Hétvége a másság jegyében"-„Tolerancia Kupa" című rendezvényére!
 
OCÖ: november 3-a legyen az emlékezés napjaPDF Print E-mail
Thursday, 17 September 2009
Az emlékezés napjává szeretné nyilváníttatni november 3-át az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyik elnökhelyettese, annak emlékére, hogy egy évvel ezelőtt azon a napon gyilkoltak meg a Borsod megyei Nagycsécsen egy testvérpárt. A romák elleni támadássorozatnak ők voltak az első halálos áldozatai.
 
Éles vita alakult ki Göncz Kinga EP-bizottsági alelnöksége miattPDF Print E-mail
Wednesday, 16 September 2009
Éles szóváltás alakult ki az Európai Parlament plenáris ülésén kedd délután szocialista képviselők és a Jobbik tagjai között. Morvai Krisztina kifogásolta, hogy Göncz Kinga a szabadságjogi, rendészeti és igazságügyi EP-bizottság alelnöke, mivel a 2006-os jogsértések idején a kormány tagja volt. Göncz szerint a rendőrséggel kapcsolatos problémákat annak idején független bizottság vizsgálta ki.
 
Az OCÖ pénzügyi ellenőrző bizottsága közgyűlés elé viszi az OCÖ beszámolót - Galyas István OCÖ képviPDF Print E-mail
Wednesday, 16 September 2009
Az OCÖ pénzügyi ellenőrző bizottság és az OCÖ független frakció 2009. szeptember 15.-e sajtótájékoztatóról szöveges összefoglaló.
 
Zsarolással vádolják Kolompár OrbántPDF Print E-mail
Wednesday, 16 September 2009
Kolompár Orbán megzsarolt engem és a családomat, úgy kényszerített arra, hogy mellette szavazzak 2007-ben az elnökválasztáson - állította Galyas István, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) borsodi képviselője azon a tájékoztatón, amelyet az OCÖ-elnök koalíciójából kilépett hét kisebbségi politikus tartott.
 
Horogkereszteket rajzoltak a holokauszt-emlékműrePDF Print E-mail
Tuesday, 15 September 2009
Három horogkeresztet festettek ismeretlenek egy holokauszt-emlékműre a főváros IX. kerületében. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.
 
Elhalasztották a sajókazai anya büntetésének végrehajtásátPDF Print E-mail
Tuesday, 15 September 2009
Elhalasztotta a büntetés végrehajtását a kegyelmi kérelem elbírálásáig Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter annak a sajókazai anyának az ügyében, akinek két gyermeke nem járt rendszeresen iskolába.
 
"A JOBBIK A CIGÁNY KISEBBSÉG ELLENI ÉRZÉSEK FELKAVARÁSÁVAL VONZ MAGÁHOZ SZAVAZÓKAT"PDF Print E-mail
Tuesday, 15 September 2009
A Jobbik nem parlamenti párt, és a parlamenti pártok mindegyike elzárkózik a Jobbikkal való együttműködéstől - hangsúlyozta Berlinben újságírók előtt Sólyom László. Az elnök - aki a 20 évvel ezelőtti határnyitás évfordulójával kapcsolatos megemlékezésre érkezett a Berlinbe - a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) által rendezett háttérbeszélgetésen vett részt.
 
Diszkó és horogkeresztek - Magáért beszélő csendrendelet BorsodnádasdonPDF Print E-mail
Tuesday, 15 September 2009
Két roma fiatalember diszkót akart nyitni Borsodban. A kisvárosban ezt - a roma fiatalokon kívül - senki sem akarta. Végül is azokat a jogi eszközöket vetették be az önkormányzat és a rendőrség által gerjesztett ellenszélben, amelyeket épp a romák kiszorítására szoktak alkalmazni. A második buli után ismeretlenek horogkereszteket festettek az épületre.
 
Bajnai: Magyarország stabilabban áll a viharbanPDF Print E-mail
Tuesday, 15 September 2009
Bajnai Gordon szerint a gazdasági válság közepén nemcsak annak kezelésével, hanem a romakérdéssel és az erőszakszervezetek megjelenésével is szembe kell néznie a kormánynak. A parlamenti frakciók vezetőinek felszólalásaira reagálva a miniszterelnök úgy vélekedett: utóbbiak esetében nemcsak a kormány, hanem a politikusok példamutatása, megnyilvánulásai is iránymutatóak lehetnek, ezért ebben mindenkinek van felelőssége.
 
Mit üzen a cigányok zászlója?PDF Print E-mail
Tuesday, 15 September 2009
A kék-zöld-vörös színű roma zászlót egyre többen ismerik. Mikor alkották meg és milyen üzenete van a színeknek és a zászló közepén lévő keréknek?
 
"Hosszú évek alatt hozzák meg eredményüket a cigánytelep-felszámolások"PDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Támogatja az idei költségvetést az SZDSZ - mondta napirend előtti felszólalásában Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes.
 
Cigányvezetők ellen tüntettek romákPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
A cigányság valós politikai érdekképviseletének megteremtéséért, a jelenlegi roma politikai vezetés azonnali távozásáért tartott demonstrációt mintegy százötven ember részvételével a Megújult Magyarországi Roma Összefogás Párt hétfőn Budapesten a Képviselői Irodaház előtt.
 
Lehülyézte Edelény polgármesterét az MSZP politikusaPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Üzent Szanyi Tibor: a hülyeség felnőtt korban is kialakulhat, jó példa erre az edelényi polgármester - írja a baloldali közösségi oldalon. A fideszes polgármester ugyanakkor azt mondta a Heti Válasznak, hogy bizonyítékokkal tudja alátámasztani hatalmas vihart kavart állításait.
 
Meghívó az OCÖ független frakciójának sajtótájékoztatójáraPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Helyszín: C-PRESS Média és Sajtó Központ Cím: 1081. Budapest, Népszínház utca 42-44. Időpont: 2009. szeptember, 15 (kedd) 15-óra
 
Valótlanságokkal védekezett a lubickolós OCÖ-elnökPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Kolompár és az előkerült "fél gatya". Mint cseppben a tenger, olyan Kolompár Orbán tavalyi balatonmáriafürdői nyaralásának története. A botrányos ügyre igencsak érdemes visszatérnünk, miután múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján az Országos Cigány Önkormányzat elnöke olyan részletbe menő védekezési érvvel állt elő, amelyet a lapunk birtokában lévő újabb fotók cáfolnak.
 
Moldova is írt a borsodi cigányok magzatnyomorításárólPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Nem az edelényi polgármester volt az első, aki a borsodi cigányok magzatnyomorításáról beszélt. Moldova György legújabb riportkötetében arról írt: hallott arról, hogy a Miskolc környéki várandós roma asszonyok hasát ütögetik, hogy a születendő sérült gyermek után magasabb támogatást kapjanak. Molnár Oszkár fideszes polgármestert ugyanezért a kijelentéséért feljelentették, de a roma vezetők azt sem zárják ki, hogy a Kossuth-díjas író szavai miatt is a hatóságokhoz fordulnak.
 
Negyvenhárom félkész alibiház áll a Borsod megyei Taktaköz településeinPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Lezárult a nyomozás a tavaly kirobbant taktaközi szocpolcsalás ügyében: az eredmény 202 vádlott és 464 millió forint jogtalanul felvett támogatás. A puszta adatoknál még megdöbbentőbb annak a többek közt Szerencsen, illetve Monokon található 43 háznak az állapota, amit a csalók építés ürügyén összehordtak: félkész állapotban vannak, soknak se ablaka, se ajtaja, a téglák között nincsen malter, néhányat pedig már teljesen benőtt a gaz. Pedig a papírokon minden stimmel.
 
Őrjárat a Fekete BáránybólPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
- Ha kell, átcsoportosítunk a nincsből is! De igenis ki fogjuk gazdálkodni a pénzt arra, hogy Kislétán az emberek újra biztonságban és nyugalomban érezzék magukat. Az emberéletnél ugyanis nincsen drágább - ez Pénzes Sándor kislétai polgármester válasza arra a kérdésünkre, hogy a jelentős forráshiánnyal küszködő kistelepülés vajon honnan teremt elő pénzt egy gépkocsis járőrszolgálat finanszírozására.
 
Temessünk vagy javítsunk?PDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Az integrációs pedagógia megpróbálja megbontani a poroszos iskolai örökséget, s a programban részt vevő tanárok eszköztárát megújítani. De gyermekközpontúságot elvárni a pedagógusoktól alapos módszertani felkészítés nélkül, hiú ábránd.
 
Átváltozások - KentaurbeszédPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
A semmiben vacogók mindegyre visszavágynak az anyaölbe, és ezt, mármint az édes anyaölet, ahogy évszázadok óta újra meg újra - ama tüzesen szerető Isten híján - az állam márványölében vélik megtalálni.
 
Nem csak benézett, Kolompár több napig bulizottPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Kolompár Orbán továbbra sem bontja ki az igazság minden részletét tavalyi balatonmáriafürdői családi nyaralásával kapcsolatban. Bár az Országos Cigány Önkormányzat elnöke állítja, családja is csak arra a napra maradt, amelyre ő is, mindössze pár óra erejéig a táborba látogatott. Csakhogy fotósorozatunk bizonyítja, hogy a roma vezető nem pusztán röplátogatást tett a Balaton partján.
 
Ülésezett az OCÖ független frakciójaPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat nemrégiben alakult független frakciója 2009. szeptember 13-án ülésezett, ahol rögzítették céljaikat, meghatározták a következő időszak feladatait.
 
Egy úr a zűrbőlPDF Print E-mail
Monday, 14 September 2009
Őszinte hittel reprezentált. A rendet, tisztaságot, fegyelmet, amely csakis minket, a szittyákat jellemez…így ismernek minket a világban is. És vonult.
 
Az első cigány tájházPDF Print E-mail
Sunday, 13 September 2009
Felavatták Magyarország első roma tájházát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon szombaton.
 
Késelés: A Magyar Gárda bocsánatot kért a cigányoktólPDF Print E-mail
Sunday, 13 September 2009
Könnyű sérülést szenvedett az a fiatal férfi, akit egy hónappal ezelőtt Dabas-Sári belterületén ismeretlen tettes megszúrt: az áldozat akkor azt állította, hogy azért támadták meg, mert a Magyar Gárda tagja.
 
Politikai kártyajátékPDF Print E-mail
Sunday, 13 September 2009
Összefogás néven pártot alapít Szepessy Zsolt, Monok polgármestere, hogy országos politikussá válva reformálhassa meg a szociális ellátórendszert. A vidék pártjaként megjelenítendő új képződmény Kelet-Magyarország válságrégióiban a Fidesztől és a Jobbiktól is vehet el szavazatokat.
 
Nem fog sikerülni sikerülniPDF Print E-mail
Sunday, 13 September 2009
Aznap éjjel nem arra az ijedtségre ébredtem, hogy kisebb-nagyobb ügyeim elvégzésére ki kellene menni a barakk hátsó kijárata mögé elintézni a dolgomat, hanem kutyaugatásra, sikítozásra, német ordítozásra és teherautó-zúgásra. Meg arra, hogy időnként, nyilván a forduló teherautók lámpáitól, kivilágosodott a barakk, mert fönn, a gerincen, mintha valami külön kis házikó lenne, egy ablaksor húzódott végig, dróttal erősített katedrál-üvegekkel.
 
Nem lehet örökösen félelemben élniPDF Print E-mail
Saturday, 12 September 2009
Paszab - Az utóbbi időben egyre többször hallani arról, hogy - az ismert okok miatta - a romák egy része szívesen vándorolna ki az országból. A hullám a mi megyénket is elérte.
 
"Örülök, hogy megtették" - 370 cigány nő jelentette fel az edelényi polgármestertPDF Print E-mail
Saturday, 12 September 2009
Dr. Mészáros János megyei főügyész vette át pénteken délelőtt a Molnár Oszkár edelényi polgármester, fideszes országgyűlési ellen hozzá bevitt feljelentéseket – írta a Boon.hu Borsod megyei hírportál.
 
Iskolapadban a romákPDF Print E-mail
Saturday, 12 September 2009
Tavaly a Cigány Önkormányzat (CÖK) által szervezett Lépj egyet előre programban tizenhárman vehették át Oroszlányban a nyolcadik osztály elvégzését igazoló bizonyítványt, s most többen ismét iskolapadba ültek; a cél immár az érettségi - közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
 
Bajnai: a cigányság integrációja a következő tíz év legkomolyabb ügyePDF Print E-mail
Saturday, 12 September 2009
Bajnai Gordon szerint aki a szívével nem látja be, annak az eszével kell belátnia, hogy nincs magyar felzárkózás a roma közösség integrációja nélkül. A kormányfő a Népszabadságnak adott interjújában úgy vélekedett: "ha nem vagyunk képesek bevonni őket a munkavállalás, az adófizetés, az oktatás világába, akkor Magyarország menthetetlenül leszakad".
 
"Ha nem leszel jó, odaadlak a cigánynak"PDF Print E-mail
Saturday, 12 September 2009
Öt román állampolgárból egy nem ért egyet azzal, hogy a romák Romániában lakjanak - derül ki az IMAS kutatóintézet felméréséből, amelyet a SPER nevű roma-diszkrimináció ellenes kormányzati program keretében rendeltek meg.
 
Csík Tamás válaszolt Kolompár Orbán hazugságaira + HanganyagPDF Print E-mail
Saturday, 12 September 2009
A Rádió C 2009 Szeptember 8-i Élesztő adásában Csík Tamás válaszolt Kolompár Orbán hazugságaira.
 
Sólyom és a 100 Tagú CigányzenekarPDF Print E-mail
Friday, 11 September 2009
A magyar köztársasági elnök német kollégájával közösen emlékezett meg az egykori NDK-s menekültek tízezreinek nyugatra való kiengedését lehetővé tévő, 1989. szeptember 10-i magyarországi határnyitás 20. évfordulójáról.
 
Feljelentik a romák az edelényi polgármestertPDF Print E-mail
Friday, 11 September 2009
Feljelentik a romák Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármesterét - közölte Káló Norbert, a szendrőládi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese az MTI-vel csütörtökön.
 
Tovább rágják a gittet az OCÖ elnök és követőiPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat 2009. szeptember 10-i sajtótájékoztatóján hét gonosznak, hetek bandájának nevezte a másként gondolkodó képviselőtársait Kolompár Orbán az OCÖ elnöke. Azokat, akik átláthatóságot, tiszta gazdálkodást, programot és törvényességet akarnak.
 
Kolompár Orbán átruházza helyetteseire OCÖ-elnöki jogköreitPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Jogköreinek 80 százalékát négy helyettesére ruházza át Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, hogy az elkövetkezendő időszakban pártja felkészülését irányítsa a jövő évi országgyűlési választásokra. Ezt a roma politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hangsúlyozva: lépése nem jelenti azt, hogy lemondana elnöki megbízatásáról.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2009. JúliusPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Halmajugrán ilyen a boksz A tanodát padlóra küldte az önkormányzat Mindenki formálódik Roma–Gadje Párbeszéd az Önkéntes Szolgálat Által EU: szélsőjobbra tart Idegengyűlölő, rasszista képviselők az uniós törvényhozásban
 
Börtönbe mehetnek "lógós" gyerekeik miattPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Börtönbüntetésre ítéltek a szülőket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókazán, mert a gyerekeik rendszeresen igazolatlanul hiányoztak az iskolából. Az elítéltek a jövő héten vonulnak be a börtönbe, tíz hónapra. Korábban többször figyelmeztették a családot, pénzbüntetést is kaptak a hiányzások miatt, de nem változott semmi. A településen most figyelő szolgálatot hoznak létre, hogy megelőzzék a hasonló eseteket. A helyi iskolában 12 ezer igazolatlan órát halmoztak fel a diákok.
 
A saját lábra állás nehézségeiPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Sodródó család az erki befogadófaluban. A Máltai Szeretetszolgálat két Heves megyei faluban, Tarnabodon és Erken indította el néhány éve a befogadóprogramját: önálló életvitelre képes, de valamilyen okból a perifériára szorult, hajléktalan családokat telepítettek a két községbe. Házakat vettek nekik, segítették gazdálkodásukat, odafigyeltek a munkahelyteremtésre, a gyerekek számára is biztosították az ingyenes óvodai, iskolai ellátást.
 
A fővárosban nem dönthetnek a radikális honlaprólPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
A Székesfehérvári Városi Bíróságon folytatódik a kuruc.info főszerkesztője, M. Balázs ellen indított per az­után, hogy kizárták a Fővárosi Bíróság (FB) összes bíráját az ügyből - tudta meg lapunk. A férfi ellen - aki egyes hírek szerint azonos a korábban a Demokratánál dolgozó Molnár Balázzsal - még 2008. december 3-án emelt vádat a Fő­városi Fő­ügyész­ség sze­mélyes adattal visszaélés vétsége miatt.
 
"Pecsételték" a romákat FranciaországbanPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Franciaországban a jobboldali kormány alatt egyre durvább eszközök kerülnek bevetésre az illegális bevándorlókkal szemben. Nemrégen a francia rendőrség egy a bevándorlókat ellenőrző razzia során Essone megyében különös módszert választott a romák ellenőrzésére: pecsétet nyomott a már kontrollált emberekre. Az eljárás felháborodást váltott ki.
 
Sólyom: a Jobbiknak a cigányellenességen túl nincs programjaPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
A parlamenti pártok elzárkóznak a Jobbikkal való együttműködéstől - mondta Sólyom László Berlinben újságírók előtt. A kormányfő szerint a radikális jobboldali párt a cigányellenes érzések felkavarásával vonz szavazatokat és ügyesen használja a médiát. A szélsőjobb ezen túl nem ad semmilyen programot - jelentette ki.
 
A fegyverekről már többet tudunkPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Egy korábbi rablásból származnak azok a fegyverek, amelyeket a cigányellenes támadások feltételezett elkövetői használhattak - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány.
 
Kilenc cigány család költözhet új otthonba GyulajonPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Kilenc cigány család új otthonba költözhet, öt család házát pedig felújítja az önkormányzat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően Gyulajon - tájékoztatott szerdán a Tolna megyei község polgármestere.
 
Feljelentik az edelényi polgármestertPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Edelény - Rágalmazás és becsületsértés miatt a megyei cigány önkormányzat feljelenti Molnár Oszkárt, edelény polgármesterét - erről tájékoztatt Bordás Géza, az önkormányzat elnöke.
 
Edelény: mire készül a polgármester? Mikor bizonyítja a megdöbbentő vádakat?PDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Molnár Oszkár, edelényi polgármester iszonyatos vádakat szórt a környékbeli roma asszonyokra. Egy képviselőtestületi-ülésen azt állította, hogy a terhes cigányasszonyok a dupla támogatás érdekében olyan gyógyszereket szednek be szándékosan, hogy a születendő gyerek fogyatékos legyen, sőt ennek érdekében gumikalapáccsal ütik a hasukat.
 
"Testvér, hisz ez rézből van!" - Cigány búcsún jártunkPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
A cigányok Csíksomlyója a Veszprém megyei Csatka, ide gyűlnek messzi földről megünnepelni a Szűzanya születésnapját, a Kisboldogasszony ünnepéhez legközelebb eső hétvégén. A Heti Válasz szeptember első szombatján Csatkán járt.
 
Szentmise a cigány-magyar megbékélésértPDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
Szentmise a cigány-magyar megbékélésért Szeptember 16-án este 18 órakor a Jezsuita Jézus Szíve templomban. A mise főcelebránsa: Dr. Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar cigánypasztorációs felelőse.
 
A bűnözés a cigányok vérében van?PDF Print E-mail
Thursday, 10 September 2009
A romákkal kapcsolatos közkeletű nézetek közül az egyik legelterjedtebb vélekedés - amit egy kutatás szerint a magyarok nagyjából kétharmada oszt –, hogy a cigányság és a bűnözés között szoros kapcsolat áll fenn. Sorozatunkban a cigányokkal kapcsolatos nézeteknek járunk utána. Szó volt már a segélyekről, a romák munkaerőpiaci helyzetéről, arról, hogy ki a cigány, most a bűnözést és a rendelkezésre álló tényeket vizsgáljuk meg közelebbről.
 
Kolompár már csak a székébe kapaszkodik - a frakció elengedte a kezétPDF Print E-mail
Wednesday, 09 September 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat MCF 31 fős frakciójából, a mai napon 7 fő kilépett.
 
2,5 milliós profi fegyverük volt, mégis vadászpuskákkal ölték a romákat? + KépPDF Print E-mail
Wednesday, 09 September 2009
Vass Gábor fegyverszakértő szerint furcsa, hogy egyszerű sörétes puskával öltek a romagyilkosságokkal gyanúsítottak, miközben igen ritka és drága mesterlövész-fegyvereket is foglaltak le tőlük, melyeket ráadásul legális jövedelmükből ki sem tudtak volna fizetni.
 
Beváltak a romák segítőiPDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
Városlőd - Nincs cigánykérdés sem Városlődön, sem Kislődön, amiért sokat tettek a személyi segítők is, így összegezhető a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MACIFÉSZ) pénteki munkaértekezletén hallottak.
 
Álláslehetőség a budapesti Amerikai NagykövetségenPDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
Az Amerikai Nagykövetség felvételt hírdet SEGÉDMUNKÁS-FELÜGYELŐ munkakörre, a General Services Office karbantartási részlegére.
 
Vona még az EU-ból is kilépnePDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
A Jobbik elnöke nem zárja ki a kilépést, ha belülről nem lehet változtatni. Vona Gábor megkezdte őszi országjárását, és ezzel együtt a Jobbik programjának népszerűsítését is. Bár választási programjukat jövő év január közepén hozzák nyilvánosságra, néhány tervezett intézkedésükről már most lerántotta a leplet.
 
Házirend: melegek, zsidók és cigányok nem léphetnek bePDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
A Népszabadság május 8-ai számában írt arról, hogy katonai gyakorlatokat tartanak és harcászati táborokat szerveznek a hungaristák, folyik a kiképzés: a demokrácia pusztulására, a "tűzben, mocsokban és vérben születő új világ eljövetelére készülnek".
 
"Magyarország gyűlöletbe süllyed"PDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
A Simon Wiesenthal Központ az Európa Tanácstól várja a fasiszta vírus feltartóztatását
 
Megjelentek a romák a jogi és az orvosi karokonPDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
A felsőoktatási tanévkezdés kapcsán a Romaversitas - a roma egyetemisták anyagi és közösségi támogatási programja - reprezentatív összeállítást készített a felsőoktatásban tanuló roma fiatalok szakpreferenciáiról. A felmérésből kiderül, a korábbi képpel ellentétben a romák már nem csak szociális munkásként diplomáznak.
 
"Gárda-kadétot vertek a cigányok" Valaki megint hazudikPDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
A rendőrség tájékoztatása szerint két diák összeverekedett: szó sem volt Gárdáról és magyarságról.
 
A Nemzetbiztonsági Bizottság előtt a romatámadások ügyePDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
Ma hallgatja meg a Nemzetbiztonsági Bizottság a szakminisztert a cigányok elleni támadásról. A testület összehívását a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő Ficsor Ádám kezdeményezte azután, hogy az internetre felkerült egy anyag a Nemzetbiztonsági Hivatal állítólagos szerepéről az ügyben.
 
Két cigánypolitikus, anya és fia, egy ügyértPDF Print E-mail
Tuesday, 08 September 2009
Az öt éve alakult győri Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület a cigány kultúra megismertetését, a tehetségek felfedezését és támogatását tűzte ki célul. Szervezőmunkájuknak köszönhetően a 100 Tagú Cigányzenekar Győrre talált, augusztusban a megyeszékhelyen járt.
 
Nyílt levél Farkas Flórián országgyűlési képviselő Úr részérePDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Tisztelt Képviselőtársam! Az elmúlt pár nap történései felborzolták a magyarországi cigány családok érzelmeit azzal, hogy egy felelős pozícióban lévő ember, Edelény polgármestere szánt szándékkal a roma édesanyák becsületébe gázolt, megsértve ezzel a legbecsesebb érzést, az anyaság szentségét. Mint azt te is tudod a romáknál a család fogalma szent és sérthetetlen, Molnár Oszkár képviselőtársad mindezt megbecstelenítette.
 
Molnár: Nyugtatóval bolondították a roma gyerekeketPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Molnár Oszkár fideszes polgármester az edelényi önkormányzatban állította, hogy több faluban roma anyák gyógyszerekkel károsították születendő gyerekeik egészségét, hogy több segélyhez jussanak. A polgármester ellen hétfőn hivatala előtt tüntetettek. Molnár szerint a tünettők csak badarságokat hordtak össze, a gyógyszerezésről biztos információi vannak.
 
A romák nem szeretnek dolgozni?PDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
„Büdös a cigányoknak a munka. A kenyérkeresetnél szívesebben élősködnek az államon" - hangzik két közkeletű állítás. Hogyan állnak helyt a romák a munkaerőpiacon, miért nagyobb körükben a munkanélküliség? Sorozatunkban a cigányokkal kapcsolatos nézeteknek járunk utána. Szó volt már a segélyekről, arról, hogy ki a cigány, most a munkával folytatjuk.
 
Eltorzult a sörétektől Timi arcaPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Eddig még a temetőbe sem mert elmenni, mert szégyelli a sörét ütötte sebeit.
 
Bajnai tízpontos közbiztonsági csomagot jelentet bePDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
A várakozásoknak megfelelően hétfő délelőtt a Rendőrtiszti Főiskolán bejelentette a kormány tízpontos közbiztonsági csomagját Bajnai Gordon miniszterelnök. Eszerint megemelik a polgárőrség támogatását, segítik a roma fiatalok rendőrré válását, több pénz lesz térfigyelő kamerákra, s 600 millió forinttal megerősítik a Nemzeti Nyomozó Irodát.
 
Lemondatnák a cigányozó polgármestertPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Edelény polgármesterének távozását követelte a közéletből és a politikából mintegy 400-500 roma hétfőn délelőtt az edelényi városháza előtt.
 
Romatörténeti konferenciát rendeznek PécsettPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Ez év őszén immár nyolcadik alkalommal kerül sor a romák múltjával és jelenével foglalkozó tudományos konferenciára - ezúttal a Magyar Országos Levéltár főszervezésében és a Nemzeti Kulturális Alap főtámogatásával - "Vándorút - cigánysors a Kárpát-medencében" címmel Pécsett az Erdős Kamill Cigány Közösségi Házban.
 
Intézményesített előítéletek "Az állam sem tudja kik a cigányok" előítéletekPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Zsigó Jenő szerint törvényekkel kialakított társadalompolitikai és politikai okok húzódnak a cigány vezetők megosztottságának hátterében.
 
Roma, vagy cigány magyar?PDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
„Az én időmben általában csecsemőként került intézetbe az ember, ma egyre inkább tizenéves korban, amikor már tisztában van a cigányságával. A szóhasználat is más. Mi a nem cigányokat úgy hívtuk, hogy »nem cigányok«, a mostaniak meg azt mondják, hogy »magyarok«. Ilyenkor mindig odaszólok nekik, hogy könyörgöm, magyarok vagytok ti is! Furcsa az egész..." - nyilatkozta a minap az intézetben felnőtt Oláh Ibolya énekes a Népszabadságnak.
 
Az ellopott Nap visszaszerzésePDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Bódvalenkén gondozzák a kerteket, és freskókat festenek a házak falára Egyiptomi ötlet, magyar megvalósítás. Egy észak-magyarországi faluban turistacsábító freskókat festenek a házfalakra. Ahhoz, hogy értelme legyen, előbb rendet és tisztaságot kellett teremteni az elszegényedett lakosok portáin és az egész településen.
 
Ősztől ezerrel több rendőr az utcánPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Bajnai Gordon miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola ma délelőtti évnyitóján ismerteti a kormány új közbiztonsági csomagját. A Biztonság és rend program felállítja a településőrségeket, másfélszeresére növeli a rendészeti szakközépiskolákba felvehetők számát, és mintegy 600 millió forinttal támogatja a Nemzeti Nyomozó Iroda szélsőségesek elleni nyomozásait.
 
Romatüntetés az edelényi polgármester ellenPDF Print E-mail
Monday, 07 September 2009
Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere ellen demonstrálnak ma délelőtt 10 órától a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és térsége romaszervezetei, követelve, hogy mondjon le képviselői mandátumáról, mert megrágalmazta a cigány asszonyokat.
 
Húszezer forinton múlt egy beteg gyerek élete életePDF Print E-mail
Sunday, 06 September 2009
A közelmúltban hagyományőrző fesztivált szervezett Rózsafán a Dél-Zselici Cigányok Szövetsége. A rendezvény előtt két nappal jutott a tudomásukra, hogy egy 9 hónapos kisgyermek a faluban súlyos légzőszervi beteg, és egy masszírozó gépre lenne szüksége, ami javítana az állapotán.
 
Cigányok ideje - 40 ezren látogattak idén a csatkai Mária-kegyhelyrePDF Print E-mail
Sunday, 06 September 2009
A hagyománytisztelet és a több évszázados Szűzanya-kultusz mellett idén az összetartozás megerősítése is téma volt a csatkai búcsúra érkező cigányok között.
 
Katolikusok: a cigányok ne vigyenek politikát az egyház életébePDF Print E-mail
Sunday, 06 September 2009
Heves megye | Az Actio Catholica Mozgalom szerint az Erdőtelki Cigány Kisebbségi Önkormányzat az egyház életébe avatkozott bele. És felszólítják: ne tegye.
 
Melegfelvonulás: két rendőr megsérült, 43 embert előállítottakPDF Print E-mail
Sunday, 06 September 2009
Szombat éjfélig 43 embert állítottak elő a rendőrök a melegfelvonulással kapcsolatban, ellenük hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és garázdaság miatt indul eljárás; két rendőr könnyebben megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztálya.
 
Molnár Oszkár kérjen bocsánatot a cigányságtól, és vonja le a következtetéseketPDF Print E-mail
Saturday, 05 September 2009
Teleki László, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott arra szólítja fel Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy kérjen bocsánatot a teljes cigány népcsoporttól, majd demokrata politikusként vonja le a következtetéseket a sajtóban megjelent, a cigányságot támadó nyilatkozata miatt.
 
Kolompár Orbán megrögzött hazugságaira - Csík Tamás "háromcsapásos" viszontválaszt kért és kapottPDF Print E-mail
Saturday, 05 September 2009
A C-PRESS tudomására jutott, hogy Kolompár Orbán teljesítménynélküli, hazudozó OCÖ elnök, a Rádió C 2009. szeptember 3-i "Élesztő" című reggeli műsorában nem meglepő módon, ismételten hazudott. Ezért a C-PRESS "jogorvoslatot kért" a Rádió C főszerkesztőjétől, hogy az elhangzottakra reagáljon. A főszerkesztő e-mailben a c-press kérésére megküldte a hanganyagot és levélében a következőket írta a szerkesztőségnek:
 
MSZP: hogyan nyerjük meg a roma szavazókat?PDF Print E-mail
Saturday, 05 September 2009
Tizenhárom oldalas dokumentum készült az MSZP-ben arról, miként lehetne mind több roma szavazót megnyerni a következő választásokon; a Teleki László által jegyzett dolgozat szerint "meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés" - írja szombati számában a Népszabadság.
 
Válasz a Gárda feloszlatásra, döntetlenre törekszik a JobbikPDF Print E-mail
Saturday, 05 September 2009
Vona Gábor újra zászlóra tűzte a cigány ügyet. Most az OCÖ feloszlatása a cél. De mi köze Vona Gábornak az OCÖ-höz? Igaz vannak belső feszültségek, gondok, problémák. A sajtó útján való egymásnak üzengetés nyilvánosságra hozott sok mindent. Ennek ellenére úgy gondolom, ha a kisebbségi törvény a többségi társadalomból kiemelte a kisebbségi szavazókat, akkor a döntést is az ő kezükbe adta a feloszlatással kapcsolatban is.
 
Kalyi Jag Művészeti Egyesület "Igazi élmények, igazi értékek"PDF Print E-mail
Saturday, 05 September 2009
Balatonfüred Városa és a Kalyi Jag Arts Management bemutatja az év legnagyobb mulatságát Balatonfüred Szüreti Vígassága Népek Tánca, Népek Lába elnevezésű rendezvényt
 
ifj. Horváth Béla hegedű- és brácsaművész mesterkurzusának zárókoncertjePDF Print E-mail
Saturday, 05 September 2009
Fiatal Művészek Háza sorozat a Roma Parlamentben ifj. Horváth Béla hegedű- és brácsaművész mesterkurzusának zárókoncertje - a növendékekkel közösen -
 
Nem kell a lubickolós KolompárPDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Már a szocialisták és Teleki László romaügyi miniszterelnöki megbízott is az OCÖ-elnök távozását kéri
 
Romák tiltakoznak a Jobbik Trianon-emlékműve miattPDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Levélben kérte az egri érsek állásfoglalását a Heves megyei Erdőtelek cigány kisebbségi önkormányzata arról, hogy a helyi búcsú összeköthető-e a Jobbik azon szándékával, miszerint Trianon-emlékművet emelne a templomkertben.
 
OCÖ közlemény: "Lubickoló Kolompár Orbán"PDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat felháborodással és ingerülten vette tudomásul, hogy Kolompár Orbán tavaly Balatonmárián, miközben a Balaton vizében fürdött előre megfontolt szándékkal (de véletlenségre hivatkozva) négy korty vizet ivott a Balaton vizéből. Többen jelezték, hogy fenti cselekményéről rövid időn belül fotót is prezentálnak, amely igazolja azt a tényt, hogy Kolompár Orbán megkárosította a Balaton vizének mennyiségét (magyarul négy korty vizet lopott a Balatonból).
 
Az OCÖ feloszlatását kezdeményezte a JobbikPDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Vona Gábor, a Jobbik elnöke kezdeményezte az Önkormányzati Minisztériumot és a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszternél, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket, vagyis járjanak el a Kormánynál annak érdekében, hogy az javasolja az Alkotmánybíróságnál az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat feloszlatását.
 
Nem vagyok reklámpolitikusPDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Hiller István szerint az oktatásügy nélkül nincs megoldás semmilyen társadalmi problémára Nem a szegények iskolája lesz az állami iskola - állítja Hiller István, aki szerint a jövő tanévben elindul a program, 2014-re pedig sok iskola kerül állami kézbe. Az oktatási miniszter úgy látja: büszkén vállalható időszak áll mögötte.
 
TestvérharcPDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Hiába állítják egyre többen, hogy Kolompár Orbánnak mennie kell, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke manővereivel mindig biztosítja többségét a közgyűlésben. A politikus az ellene folyó eljárásokat a cigányság félelmeinek kihasználásával feledtetné.
 
Cigányellenes kijelentései miatt feljelentik az edelényi polgármestertPDF Print E-mail
Friday, 04 September 2009
Az edelényi polgármester szerint a terhes roma nők gumikalapáccsal ütik a hasukat, hogy nyomorék gyerek szülessen, vagy olyan gyógyszereket szednek, amik károsítják a gyermekük agyát, hogy több családi pótlékot kapjanak. A szendrőládi kisebbségi képviselők feljelentést tesznek.
 
Fókuszban Kolompár Orbán "nyaralása"PDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
Kolompár Orbán szerint a politikai ellendrukkerei minden elkövetnek a lejáratása érdekében, amikor azt terjesztik róla, hogy hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült volna közpénzből a Balatonnál. A Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat elnöke védelmébe vette Kolompárt, aki Teleki László szocialista romapolitikus szerint viszont méltatlanná válhat posztjára, ha beigazolódnak a róla szóló hírek.
 
A vajda megintette a romákatPDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
Nyugalomra, az önbíráskodás elkerülésére kéri a cigányságot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigányvajda a Borsod Online-on csütörtökön közzétett nyílt levelében.
 
Nem közpénzből nyaraltak a roma vezetők, de nem is a rászorulókkalPDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
Hátrányos helyzetű gyerekek helyett cigány önkormányzati vezetők nyaraltak közpénzből tavaly egy hetet a Balatonnál - írja a Magyar Nemzet. A Bács-Kiskun megyei Cigány Önkormányzat vezetői cáfolnak.
 
Farkas: Kolompárnak azonnal távoznia kell!PDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
Kolompár Orbán alkalmatlan posztjára és méltatlan a cigány emberek bizalmára - közölte Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzet csütörtökön megírta, hogy az OCÖ elnöke gyermektáboroztatásra odaítélt pályázati pénzből nyaralt egy hétig.
 
Roma gyermekek helyett üdültek Kolompárék?PDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
Újabb botrányszagú ügy bukkant fel Kolompár Orbánnal, a két büntetőügyben is vádlott, egy harmadikban gyanúsított országos cigány önkormányzati elnökkel kapcsolatban. Egy pályázati alvállalkozó fotókkal alátámasztva állítja, hogy az OCÖ-elnök több Bács-Kiskun megyei vezetőtársával hátrányos helyzetű roma gyerekek helyett üdült közpénzből a Balatonnál.
 
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal pályázata roma foglalkoztatás szervező munkakör betöltésérePDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Humánpolitikai Főosztály roma foglalkoztatás szervező munkakörre (26 fő országosan) "A TÁMOP 1.3.1. projekt 1.1.4 alprojektjének működtetési periódusára. A közszolgálati jogviszony időtartama: határozott idejű közszolgálati jogviszony 2009. december 31-ig.  
 
Ingyen számítógépek a társadalmi felzárkózásértPDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
65 ingyen számítógéphez és szoftverekhez jut Magyarország leghátrányosabb helyzetű térségében két település oktatási intézménye és tanulói. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a Microsoft Magyarország összefogásával a szendrői általános iskola és a sajókazai gimnázium hátrányos helyzetű tanulói használhatják ezek után azokat a számítógépeket, melyek a nem szokványos – de követendő – összefogás eredményeképpen iskoláikba érkeznek.
 
Milyen egy roma lagzi?PDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
A cigányok ünnepségeinek is megvannak a maguk szabályai. Nem véletlenszerű az ültetés, fontos a színek szerepe, és az italozás sorrendje is. Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus egyike azon a keveseknek, akik ott lehetek egy hagyományos, sátoros oláhcigány esküvőn.
 
A cigányság csak politikai akarattal integrálhatóPDF Print E-mail
Thursday, 03 September 2009
Különféle programok helyett igazi politikai akaratra van szükség a cigányság helyzetének javítására, a kormány azonban megelégszik látszatintézkedésekkel, ami elfogadhatatlan, és a társadalmi feszültségek további növeléséhez vezet - jelentette ki a Roma Integrációs Tanács roma irányító és monitoring bizottságának társelnöke az MTI-nek szerdán adott nyilatkozatában.
 
Hírünk a világban: "Így csinálják a neonácik is Magyarországon"PDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
A Klu Klux Klan gyilkosságaihoz hasonlította a magyar romák ellen elkövetett támadássorozatot a Die Presse című osztrák lap szerdai számában közölt kommentár.
 
Végh József: elismerésre vágytak a romák gyilkosaiPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Valamifajta elismerésre vágytak, és épp ezért mindenképpen üzentek volna a rendőrségnek a romagyilkosságok elkövetésével gyanúsítottak - vélekedik a hvg.hu-nak adott interjújában Végh József kriminálpszichológus.
 
BBC: A magyar romák lemaradtak az ausztrál bennszülöttektőlPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
A napokban Ózdon vizsgálódott a Jobbik szélsőjobboldali párt romaellenességéről a BBC tévé tudósitója.
 
Honnan volt pénz fegyverekre?PDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) még nem adta át a rendõrségnek a romák elleni támadások gyanúsítottainak többéves megfigyelése alatt összegyûlt információkat, bár az országos rendõrfõkapitány szerint a rendõrség korábban segítséget kért az NBH-tól az ügyben - írja a Népszabadság.
 
Segélyből él az összes cigány?PDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
„Sok milliárd forint segély megy el a cigányokra az adófizetők pénzéből, a romák az államon élősködnek" - hangzanak közkeletű nézetek. Mennyi pénz valójában az a sok milliárd, és mire kapják a romák? Sorozatunkban a cigányokkal kapcsolatos állításoknak nézünk utána. Az első részében körüljártuk, ki a cigány, most a segélyezést, támogatásokat vizsgáljuk meg.
 
Ki a cigány?PDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
A magyarországi cigány és nem cigány népesség együttélésének nehézségei és konfliktusai évek óta nem voltak ilyen látványosak és fájdalmasak. Sorozatunkban közkeletű nézeteken keresztül végigjárjuk a cigányokat érintő legfontosabb kérdéseket: az elkülönítést, a támogatások-segélyek kérdését, a bűnözést. Azzal kezdjük, hogy egyáltalán ki a cigány.
 
Hosszú távú támogatói projektben való részvételi lehetőség cigány/roma fiatalok és velük foglalkozókPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
TRIN PASURA - Három lépés: hosszú távú támogatói projekt cigány/roma fiatalok és velük foglalkozók számára A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás OrszágosIfjúsági Szolgálata és a Diagonál Magyarország Ifjúságsegítők Országos Szervezete hosszú távú támogatói projektben való részvételi lehetőséget hirdet cigány/roma fiatalok és velük foglalkozók számára TRIN PASURA - Három lépés címmel.
 
Az SZDSZ megzsarolta a józsefvárosi polgármestert?PDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Az SZDSZ állítólag ultimátumot adott a józsefvárosi polgármesternek: vagy lemond, vagy feloszlatják a képviselő-testületet. Csécsei Béla állítólag ma jelenti be, hogy egészségügyi állapota miatt távozik posztjáról.
 
A romagyilkosok két indítéka: pszichés gondok, vagy megbízatás?PDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Tények és feltételezések az NBH-s dokumentumról. A dokumentum napvilágra kerülése óta számtalan összeesküvés-elmélet kering a különböző fórumokon. A lehetséges variációk tárháza kimeríthetetlen, és a megválaszolásra váró kérdések száma is egyre nő.
 
A DNS-bizonyíték sem üt mindentPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Erős bizonyíték lehet egy DNS-minta egy nyomozás során az [origo] által megkérdezett ügyvédek szerint, de nem üt mindent és könnyen elvesztheti hitelességét. A DNS-mintára építő bizonyítás egyik gyenge pontja lehet, hogy azért van hasonlóság az emberek között, de akár egy gondatlan rendőr is tönkre teheti az értékes maradványt. A DNS-minta azonban így is komoly fegyver, mert szóra bírhatja a gyanúsítottakat.
 
Oktatási és gyakorlati képzési lehetőség romáknak az Amerikai NagykövetségenPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége örömmel jelenti be, hogy elindítja Roma Oktatási és Gyakorlati Képzési Programját. A program célja, hogy a résztvevők olyan nyelvi és szakmai tapasztalatokat szerezzenek, amelyek bővítik jövőbeni karrierlehetőségeiket. Szakmai bevezető kurzusként a program célja olyan alapvető készségek kialakítása, amelyeket a lehetséges munkaadók hasznosnak tartanak.
 
Rövidesen távozik a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszterPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Szeptember elsejei hatállyal távozott hivatalából Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, szeptember 14-én pedig Ficsor Ádám, a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter is megválik posztjától. Ficsor Ádámot idén április 16-i hatállyal nevezte ki polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszternek a kormányfő, miután elődje, Szilvásy György lemondott posztjáról.
 
Hazaengedték a kórházból Kislétán meglőtt kislánytPDF Print E-mail
Wednesday, 02 September 2009
Hazaengedték a Kislétán meglőtt kislányt hétfőn a nyíregyházi kórházból - erősítette meg a Független Hírügynökség értesüléseit Pénzes Sándor, Kisléta polgármestere. A kislány a nagymamájához került, azonban sérülései miatt iskolába még nem járhat. A meglőtt gyereket a rendőrök továbbra is őrzik.
 
A Balatonba fulladt pénz - Kolompár Orbán és társai megmenekülnek?PDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Habár lassan összecsapnak fejük felett a hullámok, a magyar roma vezetők kiélik az utolsó lehetőségeiket. És milyen szép élet is volt ez. A roma vezetők pancsikálhattak a különféle pályázati forrásból befolyó pénzekben. Szó szerint.
 
Szkinhedekként kezdték a 90-es években a romagyilkosokPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Az egykori országos bőrfejűfőnök ma a Jobbik egyik vezetője. K. István 1995-ben egy társával felgyújtotta a debreceni zsinagóga frigyszekrényét. A tóratekercsek porig égtek. K. akkor mindössze 19 éves volt, büszkén vallotta magát szkinhednek. Korábban több eljárás indult ellene, mert cigányházak ablakait betörte. Most a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja. A fotón Sneider Tamás a Jobbik Heves Megyei Választmányának elnöke látható.
 
Becsengettek - Megkezdődött a 2009/2010-es tanévPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Kedd reggel megkezdődött a tanítás az ország általános és középiskoláiban. A most induló tanévben a tanítási napok száma 183, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában és szakiskolában 182 lesz.
 
KüM: nem számíthatnak menekültstátuszra a kivándorolni készülő romákPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
A Magyarországról kivándorolni készülő roma családoknak sem Kanada, sem az Európai Unió országai nem adnak menekültstátust, ezért a Külügyminisztérium nem tanácsolja, hogy elinduljanak - mondta Berta Krisztina, a Külügyminisztérium konzuli főosztályának vezetője.
 
Jegyeket, bérleteket! Romák is ellenőriznek a buszokon szeptembertőlPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Székesfehérvár - Több lesz az ellenőrzés szeptemberben az Alba Volán buszain. A munkaügyi központtal együttműködve két roma ellenőrt is felvesz a cég.
 
Az ország cigányútra megyPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Megkezdődött a melegfesztivál Budapesten. Megkezdődött a zsidó nyári fesztivál is. Mit tesz isten, éppen egyszerre tartják a kettőt, igaz, a zsidó fesztivál szeptember 6-áig tart, a melegek viszont 5-én ejtik meg a „hagyományos” felvonulásukat.
 
Ilona (M.G.P.)PDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Bemutatták Gazdag Péter: Ilona című drámáját felolvasó színházi, fél-nyers állapotában a Cinka Panna Cigány Színház Alapítvány támogatásával a sokszorosan átformálódott Rottenbiller utcai színházteremben.
 
Biztonságos falu - cigányok nélkülPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Egy külföldi ismerősömnek kerestünk házat, amikor a hirdetésben megláttam : " Ház egy biztonságos faluban." Mikor nem értettem, barátom hangosan felnevetett:" Mit nem értesz ezen ? Ez egy falu cigányok nélkül.Ma ezt így írják a hirdetésbe."
 
Papíron maradt a roma integrációPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Az elmúlt csaknem két évtizedben több mint 150 milliárd forintot költhettek a kormányok roma integrációs programokra, létrejöttek cigány kisebbségi önkormányzatok, romákat segítő alapítványok, de az integráció még mindig csak terv és feladat.
 
Kompilációnak tartja a Nemzetbiztonsági Iroda a megjelent anyagotPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Pusztán újságírói kompilációnak tartja a Nemzetbiztonsági Iroda azt az anyagot, amely az elmúlt napokban jelent meg a sajtóban a romagyilkosságokkal kapcsolatban. A szakminiszter kész ismertetni, hogy milyen szerepük volt a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a romagyilkosságok felderítésében, ezért kéri az Országgyűlés illetékes bizottságának összehívását.
 
MagyarkérdésPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Akármi is történt az elmúlt időszakban, akár romák váltak bűncselekmények áldozataivá, akár a gyanúsítottak vagy elkövetők voltak azok, gyakorlattá vált "cigánykérdésről" beszélni. Noha a fogalom a hetvenes évek Kék Fényének s a műsor hátterében működő belügynek a szüleménye, ma is előszeretettel használják. A cigánysággal kapcsolatos kérdések valóban öszszevonhatók lennének egy cigánykérdésben?
 
Helyben a cigánylakosság aránya sokszorosan meghaladja az átlagotPDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
Nem lehet a pesti Duna-partról megoldani azokat a konfliktusokat, amelyek ma Magyarországot feszítik, helybe kell menni, oda, ahol a problémák vannak, azokkal kell találkozni, akik ezeket megélik, akik a létbizonytalanságtól szenvednek, attól a biztonsághiánytól, amelyet ez a válság okoz - mondta Bajnai Gordon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmányban.
 
Politikai kampányfogás a holokauszt és romák nélküli atlasz?PDF Print E-mail
Tuesday, 01 September 2009
A somogyi tanárok szerint a közelgő politikai kampány része a történelmi atlasz körül kialakult vita.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk