Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Gyilkosság után rejtélyes tűz KiskunlacházánPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Rejtélyes körülmények közt kigyulladt egy családi ház a kiskunlacházi cigány telepen. A tűzben senki sem sérült meg. A romák támadásra gyanakodnak és félnek.
 
Távozik a budapesti amerikai nagykövetPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Két és fél évet töltött nálunk April H. Foley. Ünnepélyes keretek között búcsúztatták el April H. Foley budapesti amerikai nagykövetet a magyar gazdaság, tudomány, kultúra, művészet és sport képviselői kedden. A nagykövet asszony tiszteletére szervezett – hazatérése alkalmából tartott – vacsorának a Magyar Tudományos Akadémia adott helyet.
 
Roma értelmiséget nevelnek a támogatásbólPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Fadd | Támogatják a helyi cigány fiatalok középiskolai és főiskolai tanulmányait, a most induló tanévtől kezdve. A cél a roma értelmiség kinevelése.
 
A végrehajtó rendőrök is csak az utolsó percben tudták meg, mi is a feladatukPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Gyáva gyermekgyilkosok primitív bűncselekménye volt a romák elleni támadássorozat - állítja az országos rendőrfőkapitány. Bencze József altábornagy szerint a gyanúsítottak elfogásában az aprólékos munka mellett a nyomozásról szóló nyilatkozatok is segítséget nyújtottak, így a sajtó is komoly szerepet kapott a felderítésben. Lapunknak adott interjújában azt is leszögezi: ebben az ügyben bizonyosan nem történhet a móri esethez hasonló fiaskó.
 
Nem tűrik az önbíráskodástPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Nyolc romaellenes támadással gyanúsították meg a testvéreket Rövid időn belül 60-ról 300-ra növeli az ORFK a roma rendőrprogramba felvehető fiatalok számát - jelentette be Bencze József roma vezetők előtt. Az országos rendőrfőkapitány közölte: a rendőrség nem tűri el az önbíráskodást, bárki kövesse is el.
 
Gárdisták demonstráltak MezőkovácsházánPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Mezőkovácsháza - Gárdisták jelentek meg szombat este Mezőkovácsháza romák lakta településrészén. A polgármester vejének megverésével gyanúsított férfiak lakhelyének közelében demonstráltak.
 
Farkas Félix: Nem üldözik a cigányságotPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Magyarországon nincs politikai üldöztetés, nem üldözik a cigányságot, és aki ezt állítja, az riogat; ezzel pedig csak feszültséget kelt romák és nem romák között - jelentette ki Farkas Félix, a Lungo Drom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke vasárnap, miskolci sajtótájékoztatóján. Szerinte Kolompár Orbánnak, az OCÖ elnökének távoznia kellene a közéletből.
 
Korai volt a cigányok sátras örömünnepe?PDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Mégsem szünteti meg az eljárást a rendőrség a hét elején szabadon bocsátott tarnabodi cigányok ügyében. A 3 férfi egy évig ült előzetes letartóztatásban a településen elkövetett fegyveres és Molotov-koktélos támadás miatt. Az ügyet annak ellenére tekintette a cigánygyilkosságok részének a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy a cigánysoron megtámadott asszony nem volt roma.
 
Lungo Drom: Nem üldözik Magyarországon a cigányságotPDF Print E-mail
Monday, 31 August 2009
Magyarországon nincs politikai üldöztetés, nem üldözik a cigányságot, és aki ezt állítja, az riogat; ezzel pedig csak feszültséget kelt romák és nem romák között - jelentette ki a Lungo Drom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke vasárnap, miskolci sajtótájékoztatóján.
 
Ma hajnalban Kiskunlacházán a cigánysoron kigyulladt egy családi házPDF Print E-mail
Sunday, 30 August 2009
A helybeli cigányok félnek és molotov-koktél támadásról beszélnek. A tűzoltóság eddigi vizsgálata szerint nem gyújtogatás okozta a vasárnap hajnali tüzet Kiskunlacházán a cigánysoron: a tűzoltóság és a rendőrség is kizárja az idegenkezűséget. Répás József polgármester a helyszínre érkezett és a C-PRESS Hírügynökségnek elmondta, tűzoltóság eddigi megállapításait
 
Kedves muzsikus barátunk ! Mesterkurzus hegedű és brácsa szakos tanulóknakPDF Print E-mail
Sunday, 30 August 2009
A Fővárosi Önkormányzat Romano Kher a Magyarországi Roma Parlament Fiatal Művészek Háza sorozatában harmadik alkalommal szervez mesterkurzust hegedű és brácsa szakos zeneiskolai és zeneművészeti szakközépiskolai tanulók, valamint főiskolai hallgatók, zeneakadémiai növendékek részére egyéni részvételi lehetőséggel.
 
Megnősült az országos cigányvajda fiaPDF Print E-mail
Sunday, 30 August 2009
Újszász, Hold utca 7. számú ház. Innen indultak szombaton délután három órakor a huszárok, a lovashintók, a 15 méteres limuzin és a nászmenettel megrakott drága autók, hogy hetedhét országra kürtöljék: nősül az országos cigányvajda fia.
 
Egész napos iskolákat terveznekPDF Print E-mail
Sunday, 30 August 2009
A cigányság helyzetének javítása az egyik kiemelten fontos feladat lesz a következő kormányzati időszakban - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a párt ifjúsági tagozatának balatonszárszói tanácskozása után szombaton.
 
Nem kilenc, hanem nyolc bűncselekménnyel gyanúsítják a testvérpárt a romagyilkosságokbanPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Bencze József országos rendőrfőkapitány az önbíráskodás veszélyére figyelmeztetett, és higgadtságot kért a cigányságtól a romaügyi miniszterelnöki megbízott is
 
A cigányok nem bíznak abban, hogy minden tettest elfogtakPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A romák környezetében sok a bizonytalanság, nem bíznak abban, hogy a romák elleni támadások miatt előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottakelfogásával minden elkövető rendőrkézre került - erről az Országos Cigány Önkormányzat elnöke beszélt szombaton a felderítés kapcsán szervezett, rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón, Budapesten.
 
Külügy: haszonszerzők állnak romák kivándoroltatása mögöttPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A Külügyminisztérium szerint anyagi haszonszerzés céljából szervezik ismeretlenek a magyarországi cigányok kivándorlását - erről a tárca képviselője szombaton beszélt a romák elleni támadások elkövetőinek felderítése kapcsán szervezett, rendőri és roma vezetők részvételével tartott találkozón, Budapesten.
 
Kampány a sokszínűségért a nyíregyházi Vidor FesztiválonPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Figyelemfelkeltő diszkrimináció-ellenes kampány zajlik a szombaton kezdődött nyíregyházi Vidor Fesztiválon; az Európai Bizottság által útjára indított program keretében színes kínálattal, interaktív bemutatókkal várják az érdeklődőket.
 
Csak az Alkotmánybíróság vétózhatja a segélyezés új rendszerétPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Monokon még szeptember folyamán bevezetik a szociális kártyát, amellyel csak meghatározott termékeket vehetnek igénybe a segélyezettek. A szociális tárca szerint a rendelet alkotmánysértő. De nincs közigazgatási hivatal, ahol meg lehetne támadni. Mi a teendő?
 
A hátrányos helyzetűeket szűrik szeptembertőlPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Folytatódik a leghátrányosabb kistelepüléseken élő nők emlőszűrése; az Egyenlő eséllyel a rák ellen program szeptembertől Baranya, Somogy, Bács-Kiskun és Csongrád megye apró falvait keresi fel - mondta el az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ).
 
A nagykanizsai városházán történt sikkasztás felelőseit keresik a szocialistákPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A polgármestert, az alpolgármestert és a jegyzőt is felelősnek tartják a szocialisták, amiért a nagykanizsai polgármesteri hivatalban több éven át sikkaszthattak el szociális segély címén kiutalt pénzeket - közölte pénteki nagykanizsai sajtótájékoztatóján Fodor Csaba, a közgyűlés MSZP-frakciójának tagja.
 
2010-től muszáj lesz óvodába járniPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A Fidesz szerint több ponton is aggályos az egységes óvoda-bölcsőde létrehozása, amelyre az új tanévtől lesz lehetőség - közölte Sió László, a Fidesz oktatási műhelyének vezetője.
 
Romagyilkosságok: a napnál is világosabb dolgokat sem hiszik el az emberekPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Papp Péter, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint tipikus magyar jelenség, hogy az emberek kételkednek abban, hogy a romgyilkosságok tetteseit kapták el, ahogy azt sem hitték-hiszik, hogy a kiskunlacházi gyermekgyilkosságot a letartotztatott személy követte el.
 
Sokkoló számok - Magyarország harmada kap nyugdíjatPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Az év elején az egy évvel korábbinál kevesebben kaptak több nyugdíjat, járadékot vagy nyugdíjszerű rendszeres ellátást. A több mint hárommillió eltartottra fordított összeg tavalyelőtt a GDP 10,9, tavaly 11,6 százalékát tette ki.
 
Kiköszörülték a csorbát: Tatárszentgyörgyön rögzített nyomok is segítettekPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója számára elégtétel és megnyugvás, hogy elfogták a roma támadásokkal alaposan gyanúsítható személyeket. Papp Péter pénteken azt mondta, hogy a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság helyszínén végzett nyomrögzítéskor a Pest megyei rendőrök követtek ugyan el hibákat, de helyrehozták, és a vélhető tettesek elfogását nagyban segítették az ott talált nyomok.
 
Foltokban terjed a monoki modellPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Egyre több település akarja "megfelelő magatartáshoz" kötni a segélyek kifizetését. Monokon hamarosan bevezetetik a szociális kártyát, vagyis nem fizetik ki készpénzben a szociális segélyeket. A példa nyomán Gyulán kezdeményezi egy Fidesz-képviselő, hogy aki lop, ne kapjon segélyt, máshol azt zárnák ki a támogatottak közül, aki nem műveli meg a kertjét. Szakértők szerint mindez törvénytelen. De azért - Monokon biztosan - bevezetik.
 
Pécs-baranyai romanapot szerveznekPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
Augusztus 29-én Pécs-baranyai romanapot rendeznek Pécsett a cigányságot érintő beszélgetésekkel, előadásokkal és sok-sok zenével. Az esemény a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, hiszen az EKF program egyik központi témája a kisebbségi kultúrák esélyegyenlősége.
 
Évekig megfigyelték a romagyilkostPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját - közölte a Magyar Televízió híradója péntek este.
 
MTV Híradó: A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjátPDF Print E-mail
Saturday, 29 August 2009
A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját - közölte a Magyar Televízió híradója péntek este.
 
Madonna cigányzenekara a bukaresti botrányrólPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
Szomorúnak nevezte a Kolpakov Trio, hogy kifütyülték Madonnát bukaresti koncertjén, amiért az énekesnő szót emelt a cigányok diszkriminációja ellen. A sztár műsorának roma betétjében közreműködő együttes vezetője szeint általános kelet-európai problémáról van szó.
 
LMBT: párt ne szólítsa fel jogkorlátozásra a rendőrségetPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
A magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (lmbt) szövetség szerint nem megengedhető, hogy egy párt a szólás és a gyülekezés jogának korlátozására szólítsa fel a rendőrséget; mindenképpen lesz melegfelvonulás a fővárosban. Erről Steigler Sándor, a szövetség ügyvivője beszélt az MTI-nek pénteken.
 
Budapest Pride - Tizenhárom nagykövetség támogató nyilatkozataPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
Közös nyilatkozatban biztosította támogatásáról és szolidaritásáról a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösségeket az idei Budapest Pride fesztivál alkalmából 13 budapesti külképviselet.
 
Fidesz: Az MSZP hülyének nézi az embereketPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
A Fidesz szerint a szocialisták teljesen hülyének nézik az embereket a fővárosi és állami cégeknél kifizetett hatalmas végkielégítések ügyében - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra, hogy a kormányfő határozatot írt alá az állami többségi vállalatok vezető tisztviselői bérének nyilvánosságra hozataláról.
 
OCÖ: egyetlen cigány se hagyja el az országot!PDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
Egyetlen cigány származású ember se hagyja el az országot, a kivándorlás, a menekülés nem lehet megoldás a népcsoport problémájára – erről állapodott meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöksége pénteki zárt ajtók mögötti tanácskozásán.
 
"Jobb, ha felkötik magukat" - a romagyilkosoknak az alvilág is szenvedést ígérPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
Nem véletlenül köszönte meg az ORFK bűnügyi főigazgatója az alvilág segítségét a roma sorozatgyilkosságok ügyében. Azok a gyilkosságok, amelyeket gyermekek vagy anyák ellen követnek el, az éjszakai életben megbocsáthatatlanok. A STOPnak nyilatkozó éjszakai nehézfiúk elmondták, hogyan nyomoztak és mi várhat a börtönben a négy gyanúsítottra.
 
A család gyásza csak nehezen enyhülPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
Elhisszük, de legalábbis nagyon reméljük, hogy valóban a romákat sorozatban megtámadó tetteseket fogta el a rendőrség - mondta a csütörtökön Danyi József, a Tatárszentgyörgyön februárban meggyilkolt Csorba Róbert sógora. A férfi szerint a gyakori rendőri járőrözésnek köszönhetően ő, illetve környezete biztonságban érzi magát.
 
A melegfelvonulás betiltását kéri egy fideszes képviselő és több civil szervezetPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
A szeptember 5-ére tervezett fővárosi melegfelvonulás betiltását kéri a budapesti rendőrfőkapitánytól Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő és több civil szervezet.
 
Ferences szerzetesnők a cigányság felemelkedéséértPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
A Szent Ferenc Kisnővérei szerzetesrend által létrehozott Elfogadlak Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával konferenciát rendez az Ózd közeli Arlón augusztus 29-én a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásáról.
 
CIGÁNYGYILKOSSÁGOK: FÉLELEM ÉS BIZALMATLANSÁGPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
Továbbra is fenntartják az éjjeli figyelőszolgálatot azoknak a településeknek a többségén, ahol az elmúlt egy évben támadás ért cigányokat. Az érintettek kételkednek abban, hogy a valódi tetteseket sikerült elfogniuk a rendőröknek Debrecenben.
 
Bencze: A politika és a sajtó táncol a hátunkonPDF Print E-mail
Friday, 28 August 2009
A lehető leghamarabb kapták el a cigányok elleni támadások gyanúsítottjait, a rendőrségnek nem volt módja rá, hogy megelőzze bármelyik gyilkosságot - mondta az [origo]-nak Bencze József rendőrfőkapitány. Bencze szerint voltak hibák a nyomozás során, de az elfogás így is bravúros. A főkapitány a rendőrség megítéléséért nem aggódik, de azt nem tartja szerencsésnek, ha ilyen nyomás alatt kell dolgozni.
 
KÖZLEMÉNYPDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
Galyas István, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese, a mai nappal kilépek az MCF frakcióból.
 
Elég a hazug politikábólPDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke 2009. augusztus 26-án az ATV Egyenes Beszéd c. műsorában arról beszélt, hogy a Magyarországot elhagyni kívánó cigányok igazolást kérnek tőle, hogy hazájukban politikai üldözöttek és folyamatos terrortámadásoknak vannak kitéve.
 
Roma vezetőket tájékoztat a rendőrfőkapitányPDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
A hat halálos áldozatot követelő romák elleni gyilkosságsorozat felderítéséről ad tájékoztatást roma vezetőknek az országos rendőrfőkapitány szombaton.
 
Több mint 200 bűnügyi akta a csíkszentmártoni magyar-roma konfliktus ügyébenPDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
Kétszázharminc bűnügyi aktát állított össze a csíkszeredai ügyészség a május végén Csíkszentmártonban romák és magyarok között kirobbant incidens miatt, miközben a megye tanácselnöke cáfolja a román sajtó és a cigányszervezetek állítását, miszerint etnikai konfliktusról lenne szó.
 
Romagyilkosságok: rettegniük kell a gyanúsítottak családtagjainak?PDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
Itt nem lesz semmiféle vérbosszú! - jelentette ki Száva Vince ismert roma politikus a STOPnak. A sajtóban többször felröppent a hír, mely szerint veszélyben vannak a romagyilkosságok gyanúsítottainak családjai, mert a romák a szemet szemért törvény szerint igazságot akarnak tenni. Mint kiderült, valóban volt néhány szerveződés, de a Magyarországi Kisebbségek Pártjának vezetője elfojtotta az indulatokat még csirájában.
 
Cigány pasztorációs és missziós munka a Kárpát-medencei Magyarországért - MeghívóPDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
A Szent István Egyetem Roma Szakkollégiuma, az Európai Integrációs Cigány Szövetség és a Ceferino - Alapítvány  szeretettel meghívja Önt Vámospércsre 2009. szeptember 1-jén, 11 órai kezdettel tartandó Konferenciár.
 
"Gárdistát késeltek a cigányok": három hazugság egy mondatban, Morvai fenyegetPDF Print E-mail
Thursday, 27 August 2009
Mára a gárdahonlap mondatának mindhárom szaváról kiderült: hazugság. Múlt hét pénteken több hazai híroldal is átvette a betiltott Magyar Gárda honlapján megjelenő, „Gárdistát késeltek a cigányok” címmel közölt hírt. E szerint csütörtökön este 23 óra körül Dabas-Sári térségben egy 18 éves gárdistát késeltek meg – a honlap szerint – roma elkövetők.
 
Csökkent a Jobbik támogatásaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
A megkérdezettek többsége szerint Bajnai Gordon lehet az MSZP következő miniszterelnök-jelöltje, derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív felméréséből, amely 1000 ember telefonos megkérdezése alapján készült.
 
"Minden cigány úgy védje magát, ahogy tudja..."PDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Amíg rá nem mutatnak a kislétai gyilkosra, mi meg nem nyugszunk! Azt se tudjuk már, mi az alvás és az evés, csak a cigányokban bízunk - ilyen vélemények hallatszanak Kislétán, a legutóbbi romagyilkosság helyszínén és más cigánysorokon. A kisebbségiek a debreceni elfogások után is pánikban vannak, az egyik cirkál, a másik az őrtűznél ül, a harmadik befalazza ablakát.
 
Esélyegyenlőségi tréning az MTV-benPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Elsőként a Magyar Televízió szervezi itthon azt a gyakorlati képzést, amely a kisebbségek kiegyensúlyozott megjelenítését segíti a médiában. A tréninget tartó D. Tóth Kriszta és Daróczi Tímea Brüsszelben kaptak tréneri képzést.
 
A tarnabodi polgármester kamerarendszer telepítését terveziPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Tarnabodon egyöntetű volt az a vélemény, hogy nem a korábban őrizetbe vett helybéli gyanúsítottak követték el tavaly a fegyveres támadást a faluban - mondta Pető Zoltán polgármester az MTI-nek, hozzátéve: nem érzi úgy, hogy megnyugodnának a kedélyek a valódi tettesek elfogása után a községben, ezért kamerarendszer telepítését tervezi.
 
Elmeszakértő: Kisebbségi érzésüket akarhatták helyre tenni a romagyilkosokPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Az InfoRádió által megkérdezett igazságügyi elmeszakértő szerint a romagyilkosok valószínűleg agresszív, sikertelen, kiegyensúlyozatlan és szociopata személyiségek. A gyilkosságok eredeti motivációja egy régi sérelem lehetett, de az is előfordulhat, hogy kisebbségi érzéseiket és csalódásaikat akarták kompenzálni egy "nagy tett" elkövetésével - fűzte hozzá Gaál Katalin pszichiáter.
 
Tatárszentgyörgy: magára hagyták az özvegyet a polgármester szerintPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Perben áll a biztosítóval az a tatárszentgyörgyi roma asszony, aki férjét és kisfiát veszítette el az otthonukat ért támadás során. Az asszony a Molotov-koktéltól kiégett házba nem akar visszaköltözni, másik ingatlan vásárlására egyelőre esélye sincs.
 
Villás Lajos: Álmomban vádolom...PDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Soha nem gondoltam volna, hogy a magyar társadalomban vannak olyan normális emberek, akik a gyilkosokból akár nemzeti hősöket is kreálnának. Nem gondolják meg, hogy az "embervadászat" fordított irányba is megindulhatott volna, és akkor a saját gyermeke, családja, barátja, ismerőse volna most az áldozat. A "vadászra" akkor is büszke volna? Vagy akkor sírna, átkozódna, és halált kiáltana még a csecsemőre is...
 
Továbbra is őrzik a 13 éves kislétai lányt! - A romák körében nincs nyugalom!PDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője kedden Az Estében megnyugtatásként közölte, hogy a bizonyítékok is alátámasztják, "tetteseket fogtunk"
 
Félnek a halasi cigányokPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Napok óta nem alszanak, tűz mellett, szerszámokkal felszerelkezve őrködnek a Sáros utcaiak. Az éjszaka is riadalom támadt egy gyanúsnak vélt autó miatt, amely megállt a Dong-ér völgyi út új szakaszán. A rendőrség és Rostás László kisebbségi vezető is kiment a helyszínre, de a végén kiderült, hogy csak az üzemanyag fogyott ki a járműből ezért állt meg.
 
Romagyilkosság AusztriábanPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Burgenlandban is követtek el rasszista gyilkosságot romák ellen. A másfél évtizede történt esetnek Ausztria messzemenően levonta a tanulságait. Az egykori alattomos merényletet és következményeit SZÁSZI JÚLIA eleveníti fel.
 
Ez az alak a halálbrigád vezére? A romagyilkosságok gyanúsítottainak profiljaPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Noha többen közismerten rasszisták, a romák elleni sorozatgyilkossággal vádolt férfiak egyikéről sem gondolták közeli ismerősök sem, hogy mire képesek. Aggasztó magyarországi helyzet: vajon milyen tulajdonság alapján tartunk ma valakit elvetemültnek? Mi kell ahhoz, hogy valakiből kinézzük: embert is ölne? Úgy látszik, a szélsőséges cigányellenesség nem tartozik ezen tulajdonságok közé.
 
Horváth Aladár a cigányellenesség okairólPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
A múlt héten a rendőrség elfogta a romagyilkosságok feltételezett elkövetőit. Horváth Aladár, a hazai cigány polgárjogi mozgalom egyik ismert alakja úgy véli, ezzel még nem oldódott meg semmi.
 
A romagyilkosok elfogása nem oldja meg az alapproblémátPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Szedres | A romagyilkosságok elkövetőit ugyan úgy tűnik megtalálták, de a cigánysággal kapcsolatos problémák nem oldódtak meg. Többek között ez is elhangzott a Szedresen megrendezett roma emléknapon.
 
Álláslehetőség a budapesti Amerikai NagykövetségenPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
A budapesti Amerikai Nagykövetség  “tengerészgyalogsági sofőr” állásra várja a kedves érdeklődők jelentkezését.
 
Obama elnök üzenete Sólyom László köztársasági elnöknekPDF Print E-mail
Wednesday, 26 August 2009
Tisztelt Elnök úr! Engedje meg, hogy az amerikai nép nevében gratuláljak Önnek és Magyarország állampolgárainak nemzeti ünnepük, augusztus 20. alkalmából.
 
"Érthető, ha Szögi Lajos meglincselése után elszabadultak az indulatok"PDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
Érthető, hogy Szögi Lajos 2006-os olaszliszkai meglincselését követően elszabadultak az indulatok, hiszen addig is sok idős, védtelen ember esett áldozatul cigány bűnelkövetőknek. De meg kellene érteni, hogy a romák túlnyomó része nem azonosítható a bűnözéssel - mondta a debreceni cigány elnök.
 
Több száz cigány tervezi kivándorlásátPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
Több száz aláírással ellátott kérelemmel fordultak az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökéhez fővárosi és vidéki romák a napokban, hogy segítse kivándorlásukat a népcsoportot ért sorozattámadások és a diszkrimináció miatt - tájékoztatta az MTI-t kedden Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.
 
A négy férfi közül kettőt gyanúsítanak mind a kilenc támadássalPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
A romák elleni támadások ügyében előzetes letartóztatásba helyezett négy férfi közül kettőt gyanúsít a rendőrség mind a kilenc bűncselekménnyel, a másik kettőt egy-egy támadás elkövetésével gyanúsítanak - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda kedden.
 
Szili Katalin: ősszel szeretnék elfogadtatni a kisebbségek parlamenti képviseleti határozatátPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
A parlament őszi ülésszakán szeretnék elfogadtatni azt az országgyűlési határozatot, amely előírná a kormány számára, hogy mikorra terjessze elő a kisebbségek parlamenti képviseletére vonatkozó törvényt - mondta Szili Katalin házelnök a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Fórumának hétfői ülése után.
 
Az egyik gyanúsított sógora ma is aktív rendőrPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
A romák elleni támadásokkal összefüggésben előzetes letartóztatásba került négy férfi egyike egy ma is aktívan szolgáló rendőr sógora - erősítette meg az MTI kérdésére Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetője a gyanúsítottak elfogásáról tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón. Mint mondta, az NNI és a társszervek vizsgálják a rokon esetleges szerepét.
 
Szabadon engedték a tarnabodi támadás miatt letartóztatott három férfitPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
Nem az a három férfi követte el a tavaly nyári tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadást, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek korábban a bűncselekmény miatt, ezért szabadlábra helyezték őket - jelentette be Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője kedden.
 
Az alvilág is kereste a romagyilkosokatPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
Két gyanúsított DNS-mintája egyezik a cigányok elleni támadások helyszínén talált DNS-nyomokkal, jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője a délelőtti sajtótájékoztatón. További bizonyítékként értékeli a rendőrség, hogy a debreceni bár rejtekhelyéről előkerült fegyverek kalibere megegyezik a gyilkosságsorozat különböző helyszínein használt fegyverekével.
 
Romagyilkosságok - Ma számol be a rendőrség a nyomozás részleteirőlPDF Print E-mail
Tuesday, 25 August 2009
A mai rendőrségi sajtótájékoztatón a romák elleni támadások gyanúsítottainak elfogásakor készült videófelvétel nyilvánosságra kerülése mellett több apró részlet és nyomozati információ is kiderülhet a hat halálos áldozatot követelő támadássorozat felderítéséről.
 
"Zsidók nélküli világról tudósít" a középiskolai történelmi atlasz?PDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség levélben fordult Hiller Istvánhoz, és a kiadvány „halaszthatatlan módosítását" szorgalmazták.
 
Sólyom kitiltása is szóba került a miniszterelnökök találkozójánPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
A cigányok elleni erőszak, a szegregáció és a tervezett Nabucco-gázvezeték mellett Sólyom László kitiltása is szóba került a magyar és a cseh miniszterelnök budapesti tárgyalásán.
 
A neten is a cigányok kiirtására buzdított Csontrabló, azaz Cs. IstvánPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Köztudomásúlag gyűlöli a cigányokat, egykori katonaként jól ért a fegyverekhez, nickje pedig Csontrabló - alakul a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok egyik feltételezett tettesének portréja. Ismerősei szerint nagyon rendes ember. Frissítve
 
Romagyilkosságok - A Mazsihisz törvényt sürget a rasszizmus ellenPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Nemcsak a holokauszt, hanem a romagyilkosságok áldozatainak emléke is megköveteli, hogy az Országgyűlés olyan törvényt alkosson, amely útját állja a rasszizmusnak, az Alkotmánybíróságnak pedig szakítania kell azzal a gyakorlattal, amely eltűri a gyilkosságokhoz vezető ideológia terjesztését - írta a Mazsihisz az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.
 
Új kiegyezést hirdet az OCÖ a romák és nem romák közöttPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Két év beteges ámokfutása ért véget - így reagált az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke hétfői sajtótájékoztatóján arra, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a romák elleni támadások négy gyanúsítottját, ugyanakkor hozzátette: Magyarországon erősödik a rasszizmus, ezért új kiegyezésre, egy békés alapokon nyugvó ország építésére van szükség.
 
Cigány vagy romaPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
A negyedszázados beás írásbeliséget gazdagítja az a két kötet, amely nemrég került a boltokba. Az egyik a Krák, krák vergyé (Bújj, bújj zöld ág), amely 14 gyermekverset és mondókát tartalmaz magyar és beás nyelven, a másik, tudományos igényű beás leíró nyelvtan a Tinta Kiadónál látott napvilágot - mondta el Orsós Anna, a Pécsi Tudományegyetem romológiai tanszékének tanára az MTI-Pressnek.
 
Romák házát rongálták meg HatvanbanPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Hatvanban az elmúlt éjszaka ismeretlenek megrongálták egy cigány család házát - mondta el az MR1-Kossuth Rádiónak egy névtelenséget kérő helyi kisebbségi képviselő. A rendőrség megerősítette a rongálás hírét, ismeretlen tettesek ellen nyomoznak.
 
Morvai Krisztina nyílt levele Szepessy ZsoltnakPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Tisztelt Szepessy Zsolt Polgármester Úr! Köszönettel vettem és érdeklődéssel olvastam a szociális kártya bevezetésének tervéről szóló tájékoztatását.
 
Megdöbbentő részletek a cigánygyilkosságok egyik gyanúsítottjárólPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Elhatárolódik egykori tagjától, a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjától a debreceni Replika zenekar - közölte hivatalos honlapján az együttes vasárnap.
 
PogromhangulatPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
A pozsonyi kormány a magyarországi cigányok sérelmére elkövetett gyilkosságokat a hazánk elleni politikai támadásra használja fel. Közben északi szomszédunknak is meggyűlt a baja a szélsőségeseivel, ami akár politikai átrendeződést is okozhat Szlovákiában.
 
Koszovóban szolgált a cigánygyilkosságok egyik gyanúsítottjaPDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Koszovóban is volt szerződéses katona a romagyilkosságok egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja - értesült róla az MTI megbízható forrásból. A magát megnevezni nem kívánó informátor közölte: Cs. István szerződéses katonaként legalább két ciklusban szolgált a koszovói magyar KFOR-misszióban.
 
Se holokauszt, se romák - ami a Középiskolai történelmi atlaszból kimaradt...PDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Az érettségizőket segítő 19 oldalas kronológiában egyetlen szó sem szerepel annak az etnikumnak a múltjáról, amely a hazai iskolákban tanuló diáknépesség közel 10%-át alkotja. Az elmúlt hónapok eseményeinek fényében nem halogatható a kérdés: milyen képet kap az ifjúság azokról a kérdésekről, amelyek a szélsőjobb propagandájának eszközévé váltak. Milyen ideológiává állhatnak össze azok az információk, amelyek a középiskolások gondolkodását alakítják?
 
Ki kapta el a romagyilkosokat? Új részletek a "négyek bandája" vezéréről!PDF Print E-mail
Monday, 24 August 2009
Hivatásos katona volt az egyik "romairtó" sorozatgyilkos. A magyar kriminalisztika történelmének legsúlyosabb bűncselekmény-sorozatának végrehajtóit már el is keresztelte a közvélemény: a történelembe a "négyek bandája"-ként fognak bekerülni. A két méter magas izomkolosszus a STOP információi szerint 2008-ban szerelt le a honvédségtől, aztán saját "hadsereget" toborzott.
 
Tagadják a bűncselekmények elkövetésétPDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Mind a négy gyanúsított tagadja a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat elkövetését - tájékoztatta az MTI tudósítóját két gyanúsított ügyvédje, közvetlenül az előzetes letartóztatásukat elrendelő bírósági tárgyalást követően vasárnap kora délután.
 
Előzetesben a feltételezett romagyilkosokPDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Előzetes letartóztatásba vette a bíróság vasárnap azt a négy férfit, akit a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal gyanúsítanak.
 
Sok a hátrányos helyzetű hallgatóPDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Nőtt a tavalyi évhez képest a felsőoktatásban a halmozottan hátrányos és hátrányos helyzetű hallgatók száma. A szociális hátrányokkal érkező fiatalok támogatását célzó ösztöndíjprogram, az oktatási tárca esélyegyenlőségi főigazgatóságán kirobbant botrány miatt, tavasszal a megszűnés határára sodródott.
 
Vona Gábort gyanúsítottként idézték bePDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Összesen 176 személy ellen tett feljelentést és indított szabálysértési eljárást a szombati, szentendrei "Új Magyar Gárda" eskütétellel kapcsolatban a rendőrség - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Vona Gábornak, a Jobbik és a Magyar Gárda alapító elnökének gyanúsított idézést adtak át a helyszínen a rendőrök.
 
Rengeteg a bizonyíték a roma-gyilkosságok gyanúsítottjai ellenPDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
A bíróság vasárnap dönt azoknak a férfiaknak az előzetes letartóztatásáról, akiket a romák elleni támadások gyanúja miatt péntekre virradóra vettek őrizetbe Debrecenben egy szórakozóhelyen. A támadásokban érintett településen élő romák - helyi roma vezetők elmondása szerint - vegyes érzelmekkel fogadják az elfogás tényét. Összefoglaló.
 
Terítsék ki a kártyákat a pártok! A cigányokról hamis képet festettek!PDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Veszprém - A megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke köszöni a rendőröknek a cigányok feltételezett gyilkosainak elfogását, de a helyzettel nem elégedett
 
Villás Lajos: Szép volt fiúk, köszönjük!PDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársai elfogták azokat az embereket, akik hosszú-hosszú idő óta, - a megalapozott gyanú szerint - aljas, terrorista módszereket alkalmazva támadásokat hajtottak végre vidéki cigány emberek ellen. Többeket, köztük gyermekeket is meggyilkoltak, vagy súlyosan megsebesítettek.
 
Tovább járőröznek a romákPDF Print E-mail
Sunday, 23 August 2009
Hiába fogta el a rendőrség a romagyilkosságok feltételezett elkövetőit, a cigányok egy ideig még folytatják a járőrözést. Ismert, az utóbbi napokban többször is megesett, hogy „roma járőrök" megállásra kényszerítettek számukra gyanús autókat. Balogh Mihály, a tiszalöki cigány önkormányzat elnöke szombaton elmondta: félnek attól, hogy lehetnek még bűntársak.
 
Helyszínelnek DebrecenbenPDF Print E-mail
Saturday, 22 August 2009
Ismét megnyitják a nagyközönségnek szombat este azt a debreceni belvárosi sörözőt, ahol csütörtök éjjel elfogták a roma-gyilkosságok gyanúsítottjait - közölte Barabás Zoltán, a vendéglátó helyet üzemeltető vállalkozó az MTI-vel.
 
Korompán a romák már reggel az erdőbe menekültekPDF Print E-mail
Saturday, 22 August 2009
Ma a kelet-szlovákiai Korompán (Krompachy) kíván tiltakozni a roma bűnözés ellen a szélsőséges Szlovák Testvéri Közösség (Slovenská pospolitost). - Akár csak két hete a közeli Szentmihályfalván (Sarisské Michalany) most is bizonyítani akarjuk, hogy öntudatos szlovákként képesek vagyunk tettekkel megvédeni nemzetünk minden egyes tagát, nem úgy, mint Robert Fico vagy Ján Slota, akik csak papolnak a cigánybűnözők elleni határozott fellépésről - nyilatkozta Marián Kotleba, a szervezet volt elnöke és eszmei vezére.
 
Sólyom: az egész ország fellélegezhetPDF Print E-mail
Saturday, 22 August 2009
A romagyilkosságok feltételezett támadóit tegnap hajnalban fogta el a rendőrség. Az államfő, a miniszterelnök és több párt, valamint a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke is nyilatkozatban adott hangot megkönnyebbülésének.
 
Elfogták a cigánygyilkosságok gyanúsítottjait, a kétely maradtPDF Print E-mail
Saturday, 22 August 2009
Elfogták az utóbbi hónapok legnagyobb feszültséget keltő bűnténysorozata, a romák elleni támadások gyanúsítottjait. A rendőrségnek egyelőre nincs adata arról, hogy az előállított hat ember megrendelésre, bérgyilkosként követte-e el a bűntetteket - mondta el lapunknak Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány.
 
Az OCÖ társadalmi összefogást sürgetPDF Print E-mail
Saturday, 22 August 2009
A romák elleni gyilkosságsorozat is rávilágított arra, hogy a többségnek és a kisebbségnek elkerülhetetlenül össze kell fognia, s a szélsőségeket, a szélsőséges szervezeteket ki kell rekeszteni a társadalomból - mondta ifj. Kozák János, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese, reagálva a romák elleni támadások gyanúsítottjainak elfogására.
 
Elfogták a romák elleni támadások gyanúsítottjait: DNS-minta is vanPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
DNS-minta és több más bizonyíték is rendelkezésre áll a romák ellen elkövetett gyilkosságok elkövetésével gyanúsított négy férfi előzetes letartóztatására - jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatón Budapesten. A gyanúsítottakat csütörtök éjjel Debrecenben fogták el - közölte. Korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője elmondta: Debrecenben egy szórakozó helyen fogtak el hat férfit csütörtök éjjel, akik közül öt gyanúsítható a romák elleni támadássorozatban való részvétellel.  
 
Rendőrség:Nyírpilisen nem történt elfogásPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja, hogy a romák elleni támadásokkal kapcsolatos ma délutáni ORFK-NNI sajtótájékoztató bármilyen módon kötődik Nyírpilishez. A településen semmiféle elfogás nem történt.    
 
Elfogták a romagyilkosságok gyanúsítottjaitPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
A rendőrség elfogta a hat halálos áldozatot követelt, romák ellen elkövetett támadások gyanúsítottjait csütörtökön éjjel. Állítólag Debrecenben fogták el őket, miután Nyírpilisen rálőttek a járőröző romákra. Meg nem erősített információk szerint az öt gyanúsított nem roma származású és 23 és 42 év közöttiek.
 
Felavatták a mosolydoktor mellszobrátPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
Felavatták Fátyol Misi cigányprímás makói szobrát szerdán; Kiss Jenő szobrászművész alkotását a sokak által kedvelt és tisztelt zenész születésének századik évfordulóján a Maros-parti város központjában állították fel, egykori "munkahelye", a Korona Szálló mellett.
 
Szakáli roma fiatalok a BalatonnálPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
Körösszakál (HBN-Vmirjáncki József) A kis település Cigány Demokratikus Egyesülete az Országos Cigány Önkormányzattól nyert egy balatoni táborozást 20 fő részére. A pályázat a szállás költségeit támogatta.
 
AUGUSZTUS 20. - Sólyom László: nincs más út, mint az integrációPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
A cigányság és a többség viszonyában a változást akarni kell és kölcsönösen kell akarni. Nincs más út, mint az integráció, a változáshoz mindkét félnek vannak tennivalói és kötelességei - mondta Sólyom László a Hősök terén csütörtökön, az ünnepélyes tisztavatás előtt tartott beszédében.
 
A Jobbik szerint az a demokrácia, ahol fekete egyenruhában masíroznakPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
Hazaáruló kormány, cigánybűnözés, végnapok kontra fegyelmezett, rendezett, magyarságuk miatt üldözött gárdisták - így foglal állást Szegedi Csanád EP-képviselő mai közleményében. Mi nem úgy emlékszünk, hogy a demokrácia csúcsa lett volna az az ország, ahol a barnaingesek szabadon masíroztak, a cigányokat pedig táborokba gyűjtötték.
 
A remény halt meg utoljáraPDF Print E-mail
Friday, 21 August 2009
A cigány népcsoportok az egész világon szétszóródott, egymással rokon indiai származású népek, népcsoportok, diaszpórák, akik magukat cigánynak vagy romának tekintik, és egymást is kölcsönösen cigánynak, romának ismerik el. A cigány elnevezés a görög „atsziganosz” kifejezésre vezethetõ vissza, amelynek egykori jelentése: „érinthetetlen” volt. –
 
Kiss Károly kitálal - Tudja, kik gyilkolják a romákat!PDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Én tudom, kik vannak a közel másfél éve tartó roma gyilkosságok mögött. Tisztában vagyok vele, hogy ezek súlyos szavak, de vállalom értük a felelősséget - kezdte beszélgetésünket Kiss Károly, a Tiszaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője.
 
Magyar-román-roma munkacsoport alakult a romák problémáinak megoldásáraPDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Közösen próbál megoldást találni a Magyarországon és Romániában élő romák legégetőbb problémáira az a munkacsoport, amelyet magyar, román és roma nemzetiségű közszereplők, civil szervezetek képviselői hoztak létre Marosvásárhelyen - adta hírül szerdán a romániai magyar sajtó.
 
Cigány-képek a folklórtól az etnopolitikáig: a romák és a rendszerváltásPDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
A 20 évvel ezelőtt kezdődött, rendszerváltásnak nevezett folyamat hazánk roma/cigány lakossága számára kisebbségi jogi szempontból kibontakozást, gazdasági szempontból viszont hatalmas méretű visszaesést jelentett. Sztereotip nézetek, kirekesztettség, és szélsőjobboldali fenyegetettség: a "cigányképek" változása a történeti folyamatok és a rendszerváltás kontextusában.
 
Nyolc tonna szemetet vittek el a cigányteleprőlPDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Ismét elvitette Gyöngyös önkormányzata a Duránda illegális szeméthalmait.
 
Most Nyírmihálydiban állítottak meg vadászokatPDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Vadászatról hazafelé tartó, szabadnapos rendőröket fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban, írja a Magyar Nemzet.
 
Többszörös hurokban az OCÖ-elnökPDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Gátolni próbálja Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, hogy független könyvvizsgáló tekintse át a legfőbb roma szervezet 2007. április-2009. június közötti gazdálkodását. Az ügy pikantériája: pár éve éppen egy független könyvvizsgáló cég munkája nyomán derültek ki az OCÖ korábbi pénzügyi anomáliái, amelyek miatt utóbb Kolompár vádlottá vált.
 
Hírek és álhírek KislétárólPDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Értékelhető információkat kapott a rendőrség a Kislétán meglőtt 13 éves kislánytól; a nyomozók azt sem zárják ki, hogy rokonok lehetnek az elkövetők - adta hírül tegnap az egyik kereskedelmi televízió.
 
"A gyűlölet érzéséről senki sem tud lemondani"PDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
A következő húsz évnek valószínűleg az lesz a dolga, hogy a közérdeket érvényesítse a kapitalista szabad rablással szemben - állítja Nádas Péter. A Kossuth-díjas író szerint ez nehéz lesz, mert a kádárista és a horthysta restauráció egyetlen ponton találkozik: a korrupcióban.
 
OCÖ: "Egyedül ne intézkedjenek a romák!"PDF Print E-mail
Wednesday, 19 August 2009
Egyedül ne intézkedjenek, és kerüljék az önbíráskodást, mert az törvényellenes illetve veszélyes - erre hívja fel a romavezetők figyelmét az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ). Egyben arra kérik őket, hogy munkájukba minden esetben vonják be a rendőrséget és a polgárőrséget.
 
Italba menekülnek a cigánytámadások tettesei?PDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
Négy embert keres a Nemzeti Nyomozó Iroda az elmúlt hónapok cigányok ellen elkövetett támadásai ügyében - jelenti a HavariaPress. A hatóság szerint az elkövetőknek a támadások kezdete óta megváltozhatott az életmódja, s azt remélik, hogy éppen ez segíthet az azonosításukban.
 
Koncert Olaszliszka és Kisléta árváiértPDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
Mága Zoltán hegedűművész 100 koncertes jótékonysági sorozatot indított, hogy segítse a romák és nem romák közti megbékélést, s adományokat adjon át a rászorulóknak - írja a Népszabadság.
 
LMA: ÚTONÁLLÓ CIGÁNYOKPDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
Képzeljünk el egy sajátos közlekedési helyzetet: két nagydarab, kopaszodó férfi tart éjféltájt Szögligetről Budapestre, amikor Ózd előtt megállásra kényszeríti kocsijukat egy fél tucat emberből álló csapat. A sofőr ugyan megijed, de mivel nem óhajt áthajtani senkin, félrehúzódik s leparkol. Hamarosan kiderül, a stopposok romák, amolyan "önkéntes polgárőrök", akik arról faggatják az utasokat, kik ők és mit csinálnak errefelé?
 
A munka világa védi magát a cigányoktólPDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
Heves megye | Egyre érezhetőbb a munkaképes korúakkal szembeni diszkrimináció. A legtöbben vagy a koruk miatt, vagy pedig azért vesztik el az állásukat, illetve nem kapnak munkát, mert kisgyermeket nevelnek. Romának lenni a legrosszabb ómen ebben a vonatkozásban.
 
Rabszolgaként dolgoztatja a romákat a cigány elnök?PDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
A legalapvetőbb munkafeltételeket sem biztosítja a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke azoknak a roma származású munkásoknak, akik szociális foglalkoztatottként dolgoznak - olvasható a Zalai Hírlap internetes oldalán.
 
Cigány ház ösztöndíj pályázati kiírás 2009/2010. I. félévPDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
Érdeklődni: Balogh Timea, oktatásszervező
 
Cigány ház pályázati határidő módosítva október 15.PDF Print E-mail
Tuesday, 18 August 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasók! Tájékoztatjuk a budapesten élő roma közép - és felsőoktatásban tanuló diákokat, hogy a pályázati határidőt a Romano Kher - Cigány Ház meghosszabbította.
 
Kettős beszédPDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
Kiállt-e a Fidesz a romák mellett, amikor kellett? Szót emelt-e a Magyar Gárda ellen, a törvényesség védelmében? Jogos-e kettős beszéddel vádolni a legnagyobb ellenzéki párt vezetőit? Az erőszak eszkalációjában vajon volt-e szerepe a közbeszéd eldurvulásának, vagy épp ellenkezőleg: az volt a baj, hogy a politikai elit egységesen megijedt attól, hogy néven nevezze a bajokat? Minderről az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnökét BARÁT JÓZSEF kérdezte.
 
Megfenyegették a romák a Jobbikot?PDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Csongrád megyei szervezete szombat délután tüntetést szervezett Kisteleken, a napokban a mindszenti kompnál megvert rokkantnyugdíjas esete miatt. A demonstráción Tóth Péter, a radikális párt megyei, illetve szegedi elnöke beszédet mondott, melyet követően a tüntetést végignéző romák megfenyegették az elvonuló jobbikosokat és gárdistákat - tudósít a Promenad.hu hírportál.
 
CIGÁNYGYILKOS CSALÁD?PDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
Egy család követheti el a roma gyilkosságokat - véli Fülöp Gyula szociológus, aki még 13 évvel ezelőtt letette a bűnügyi profilalkotás hazai alapjait.
 
Külföldi maffiózók ölik a cigányokat?PDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
Hat halott és 55 sértett - ez a mérlege a tavaly áprilisban kezdődött, romák ellen intézett támadássorozatnak. A rendőrség feladata nehéz: kevés nyomot hagynak a támadók, precízen, gyorsan követik el rémtetteiket. A biztonságpolitikai szakértő szerint nem kizárt, hogy külföldi szervezett bűnözői csoportok állnak a bűncselekmények mögött, arra törekedve, hogy félelmet keltsenek Magyarország lakosságában.
 
Új cigánypolitika a Lungo DromtólPDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
A Lungo Drom elnöksége szombaton a romák elleni támadásokkal kapcsolatban megállapította: a rendőri vezetés tehetetlen és alkalmatlan feladatának ellátására.
 
Balogh Artúr: Fiatal cigány értelmiségiek törésvonalai, és jövőjük!PDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
Elsődleges törésvonal , ebben az új cigány társadalmi csoportban a hatalomért folyó küzdelem módszerében és ehhez rendelt eszközökben tapinthatóak ki. A következő megosztottság a kulturális különbségekből adódó ellentétek mentén érzékelhető, ami speciálisan, a cigányságra jellemző, egyedi törésvonal.
 
Villás Lajos: A nyomor országa?!PDF Print E-mail
Monday, 17 August 2009
Mindegyikünknek joga van egy otthonhoz, amit megengedhet magának: Gyógyszerekhez, oktatáshoz, gyermekgondozáshoz, a megélhetéshez elegendő pénzhez, és betegsége vagy öregsége esetén orvosi ellátáshoz..
 
Sorozatgyilkosok nyomábanPDF Print E-mail
Saturday, 15 August 2009
Sorozatgyilkosokat keres a rendőrség a cigányok elleni támadások ügyében. A megyei rendőr-főkapitányság nyugállományú ezredese, Nyers Tibor 20 évig dolgozott életvédelmi területen, ebből tízet alosztályvezetőként. Számos sorozat-bűncselekmény felderítésében vett részt, legyen az postarablás vagy gyilkosság. Példaértékű volt az 1991. június 12-én Vízműves gyilkosságként indult Donászi-ügy.  
 
Leállították a cigányok: Lélekjelenlétemen múlt, hogy nem történt nagyobb bajPDF Print E-mail
Saturday, 15 August 2009
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság közleményben szólított fel az önbíráskodások ellen. Feljelentést tett náluk ugyanis két vadász, akiket a fekete terepjárójuk miatt állított meg és igazoltatott egy önkéntes polgárőrcsoport. A civil járőrök azt állítják, azért intézkedtek rendőr módjára, mert a kislétai roma asszony meggyilkolása óta félnek. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is mindenkit lebeszélne az önbíráskodásról.  
 
Az OCÖ nagyon örül, hogy elmarad a neonáci emlékmenetPDF Print E-mail
Saturday, 15 August 2009
A magyar demokrácia erősödésének tartja és üdvözli az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), hogy a rendőrség nem engedélyezte a Rudolf Hess halálának évfordulójára szervezett szombati neonáci rendezvények megtartását - mondta Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke pénteken.    
 
A vadászok inkább fehérre festetik terepjáróikatPDF Print E-mail
Saturday, 15 August 2009
Túrós András: A civil őrszolgálatoknak nincs intézkedési jogosítványu. A romák ellen elkövetett gyilkosságok nyomán több vadász azt tervezi, világosra festeti fekete terepjáróját. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ugyanis lassan minden sötét színű terepjáró gyanús, különösen este, sötétedés után. Gávavencsellőn ez majdnem tragédiához vezetett.  
 
Nemzetközi roma tanácskozás a cigányellenes támadások miattPDF Print E-mail
Saturday, 15 August 2009
A magyarországi romák elleni támadások miatt és az európai cigányság valós társadalmi integrációja érdekében kétnapos nemzetközi tanácskozást tartanak roma és nem roma civil szervezetek, jogvédők és közéleti személyiségek részvételével hétfőtől Marosvásárhelyen.    
 
A romák kiirtásával fenyegetőzött a megvert nyugdíjasPDF Print E-mail
Saturday, 15 August 2009
Kistelek - A Jobbik szombat este a cigánybűnözés ellen tart figyelemfelhívó demonstrációt Kisteleken. A város polgármestere szerint nem kellene a települést ilyen demonstrációkkal felkavarni. Úgy véli: az igazságszolgáltatásra kell bízni az ítéletet.    
 
Orrba vágtak egy szocialista képviselőt PDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Eltört az orra Simon Gábor parlamenti képviselőnek, miután egy baráti összejövetelen megütötte valaki. Az esetről hírt adó Eszakhirnok.hu úgy tudja, nem a foglalkozása miatt kapott a szocialista politikus.    
 
Szociális kártyával együtt közösen a mélyszegénység és a nyomor felszámolásáértPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Az elmúlt 20 év bebizonyította, hogy cigányoknak és nem cigányoknak egyaránt együtt kell küzdenünk a mélyszegénység és a nyomor felszámolásáért, azért hogy Magyarországon, Európában és a világ szívében ne nyomorogjanak százezrek, ne nélkülözzenek és végre emberhez méltó életet élhessenek.    
 
200 ezres roma demonstráció ősszel? PDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Legalább kétszázezer embert várnak a szervezők arra az őszi demonstrációra, melynek fő célja felhívni a figyelmet a romákat érő diszkriminációra és kirekesztésre - közölte a Népszava pénteken.    
 
Állam híján az erőszak az úrPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
A kormány nem reagált időben azokra a jelzésekre, amelyek előrevetítették a cigányság helyzetének drámai romlását s a többségi és a kisebbségi társadalom közti feszültség kezelhetetlenné válását - nyilatkozta lapunknak Hódmezővásárhely polgármestere.    
 
Büdös cigány, ki kellett volna irtani mindenkitPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Durva rendőri intézkedés.  Az apát ok nélkül megbilincselték, fiát az árokba lökték. A törökszentmiklósi középkorú családapa tizenhárom éves fiával este tíz óra körül kerékpárral ment hamburgert venni a fiú tizenöt éves, leukémiás nővérének, mert a kislány nagyon szeretett volna azt enni.    
 
Csalás járadékért: az értelmi fogyatékosok falujaPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Nyírmihálydiban feltűnően sokan részesülnek rokkantsági járadékban. A rendőrségi vizsgálat során kiderült: többen vélhetően megtévesztették a járadék jogosultságáról döntő orvos szakértői bizottságot. Az ügyben csalás miatt nem jogerősen letöltendő börtönre ítélték Nagy Józsefet, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét  
 
Újra akcióban a Szlovák Testvériség a cigányterror ellenPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Újabb megmozdulást szervez a Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitos») a "romabűnözés", a "cigányterror" ellen - tájékoztat honlapján a szélsőséges szervezet.    
 
Hazudott a cigány referens - ismerte el a hírportálPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
"A roma referens tájékoztatását, miszerint hatalmas tömeg tüntetett Monokon, mi tettük közre első ízben portálunkon, amit többen tényként kezeltek" - írja szinte meglepődve a mikom.hu, miközben keddi cikkükben nem szólaltatták meg sem a polgármestert, sem a jegyzőt. A Heti Válasz viszont utánajárt a hírnek, és tegnap megírta: uzsorások állhatnak a műbalhé hátterében.  
 
Roma rendőröket toboroznakPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Pályaorientáló programsorozatot indított roma középiskolás fiataloknak a Komárom-Esztergom megyei cigány kisebbségi önkormányzat és a rendőr-főkapitányság; a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön, Tatabányán.    
 
A telep gitárosaPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Az egész úgy kezdődött, hogy Barack hozott valahonnan egy karaokekészüléket. Barack nem az amerikai elnök keresztnevét viseli, beceneve a monori cigánytelepen szokatlan világos bőrére és seszínű hajára utal. A zenegépet napszámból hazafelé találta egy kukában. Hozott már rozsdás kerékpárvázat, motoros fűrész műanyag házát, régi tévédobozt képcső nélkül. De ez most más volt.  
 
Rögzülni látszik a Jobbik szavazótáboraPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
Állandósult a Jobbik szavazói köre, miközben a Fidesz és az MSZP is nagyjából a korábban belőtt szinten tartja magát. A Szonda-Ipsos felmérése szerint a Jobbik tartalékát a Fidesz-tábor adja. A fiatalok körében a szélsőjobboldali pártnak kétszer annyi szavazója van, mint a szocialistáknak. Korábbi kutatások szerint egyébként kevesen tartják szélsőségesnek a Jobbikot, és a magyarok többsége is cigányellenes.  
 
Rendezni húsz esztendő legnagyobb hibájátPDF Print E-mail
Friday, 14 August 2009
- roma vezető is kiáll a monoki terv mellett Monok első embere bemutatta az országban először a településén bevezetendő szociális kártyát. Célja ezzel, hogy a különféle juttatásokat a rászorulók kizárólag arra használhassák fel, amire azokat szánják. Kolompár Orbán szerint a kártya bevezetése fontos momentum.  
 
Kiforgat-lak Kft.PDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
KÚRIÁBAN UTAZÓ CSALÓPÁROS Bedõlt hitelek miatt árverésre szánt lakásokat hirdetett ügyfeleinek Samu István és társa, Kovács Emil. A több néven is futó vállalkozás potom áron kínálta az ingatlanokat. Mindezt a tulajdonosok tudta és felhatalmazása nélkül, többmilliós haszonnal.    
 
Idén sem lesz olcsó a tanévkezdésPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Már csak kevesebb, mint három hétig pihenhetnek a diákok, szeptember 1-én elkezdődik a tanítás; az új tanévben összesen mintegy 1 millió 348 ezer 900 tanuló veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés idén is jelentős, az MTI számításai szerint mintegy 30 ezer forintba kerülhet azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke először ül be az iskolapadba. Az oktatási tárca tájékoztatása szerint általános iskolákban 775.820 (788.639), szakiskolákban 123.720 (123.865), speciális szakiskolákban 9770 (9785), gimnáziumokban 203.360 (203.602), szakközépiskolában 236.230 (236.518) diák ül be a becsült adatok szerint az iskolapadba (zárójelben az előző évi adatok).  
 
Gyilkos elmékPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Rendőrségi szakértő: A kislétai gyilkosok már megvannak. Megroppant rendőrség keresi erejét megfeszítve a cigányokra tüzelő bűnözőket - bár lehet, hogy az eredetileg többfős kommandó feloszlott, s immár magányos elkövető gyilkol. Az ügy megoldásához szükséges adatok már ott vannak a hatóság által felhalmozott információtengerben.  
 
Az idegenPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Olyan országban élünk, ahol sorozatban aljas gyilkosságokat követnek el ártatlan cigány emberekkel szemben, ahol a társadalom nem csekély része deviánsoknak tekinti a melegeket, alacsonyabb rendűeknek a nőket, elítélendőknek a "csonka családokat", nemzetközi összeesküvőknek a zsidókat, és ahol a legnézettebb tévé csatorna vezető riporterét Izraelbe küldheti egy szélsőjobboldali politikus, ha éppen ahhoz van kedve. Agresszív és kioktató hangú küzdelem a parlamentben és a médiában, szitokáradat az utcán, az üzletben, a játszótéren. Permanens adok-kapok. De ki harcol ki ellen? Ki az ellenség?  
 
A cigányság útja az aprófalvakba vezetPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Hova tűnnek a rehabilitációk és ingatlanfejlesztések nyomán a városokból kiszoruló szegények és cigányok? Mi várja őket, van-e esélyük a kitörésre? Ha nem tudnánk, a szociológusok megmondják nekünk. Kínos szembesülés.    
 
Néma Nővérek a romákértPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Nemzeti gyásznap elrendelését kéri a Néma Nővérek elnevezésű értelmiségi csoportosulás a romák elleni támadások miatt. Kezdeményezték továbbá, hogy augusztus 20-án a Kossuth téren eresszék félárbocra az ország zászlaját, és tűzzék ki a gyászlobogót a roma áldozatokra emlékezve.
 
A bíróságokon is múlik, lesz-e engedélyezett Rudolf Hess-emlékmenetPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Többnapos hallgatás után ma várhatóan megszólal a rendőrség a volt náci vezérre, Rudolf Hessre emlékező, szombatra tervezett menet kapcsán. Annyit már közöltek, hogy kilenc bejelentést megtiltottak, ám döntésükre nem adtak magyarázatot. Nem is csoda: valószínűleg nem a sokak által elvárt, nemzetközi egyezményekben foglalt, szélsőséges eszmék terjesztésének tiltását adták magyarázatként. Úgy tudjuk, az indok a közlekedés aránytalan akadályozása. A jelenlegi forgatókönyvek szerint, ha bármilyen módon megrendezik a neonáci menetet, a rendőrség oszlathat.  
 
Elnöki ígéret a kórházbanPDF Print E-mail
Thursday, 13 August 2009
Sólyom László meglátogatta a kislétai támadás túlélőjét - A hozzátartozók eleinte nem akartak elmenni.  Minden segítséget megadunk a kislánynak az őt ért tragédia feldolgozásához, a gyógyulásához, s ahhoz, hogy ha szándékában áll, továbbtanulhasson - mondta tegnap a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban Sólyom László köztársasági elnök, aki meglátogatta a romák elleni legutóbbi támadást súlyos sebesüléssel túlélő lányt.  
 
Cigány Fesztivál KeszthelyenPDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Augusztus 15-én (szombaton) kerül megrendezésre a II. Keszthelyi Cigány Fesztivál a keszthelyi Sport Kempingben (Balaton part Vasútállomás és Halászcsárda között).    
 
Belebukik a polgármester a cigányellenes tüntetés feloszlatásába?PDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Szentmihályfalva polgármesterének lemondását követeli a helyi lakosság egy része, mert elégedetlenek azzal, ahogy Jozef Brendza a Szlovák Testvériség(Slovenská Pospolitost) nevű szervezetnek a településen múlt szombaton lezajlott rendezvényét kezelte.    
 
Cáfol a szocialista politikus - nem akar akasztani!PDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
A minap a köztelevízió reggeli műsorában Karsai József, MSZP-s országgyűlési képviselő azt mondta, hogy: "Minden bankárt fel kellene akasztani, ahogy azt Szanyi Tibor is megmondta!" Megkérdeztük a szintén szocialista képviselőt, mikor és miért nyilatkozta ezt a kemény mondatot.  
 
N Y Í L T L E V É L PDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Sólyom László köztársasági elnök úrnak és Bajnai Gordon miniszterelnök úrnak!        
 
Sólyom felháborodással értesült a neonáci demonstrációrólPDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Törvénymódosítással bizonyosan gátat lehetne szabni a szombatra tervezett és ahhoz hasonló neonáci tüntetéseknek, ám erre egyelőre kevés az esély. A kormánypárt szerint ugyanis a Fidesz ebben nem partner. A hasonló ügyekben ritkán megszólaló államfő viszont határozottan közölte: nem kívánatosak a neonácik hazánkban. A rendőrség azt ígérte, ha engedély nélkül tartanak az újnácik demonstrációt, azt feloszlatják.  
 
Látványos tettenérés TerézvárosbanPDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Kenőpénz elfogadásán érték tetten a rendőrök hétfőn Farkas Kálmánt, a Terézvárosi Közterület-felügyelet vezetőjét, s még aznap házkutatást is tartottak nála.      
 
Az első Shakespeare-darab romani nyelvenPDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Először mutatják be romani (oláh cigány) nyelven Csehországban William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámáját a dél-morvaországi Kyjov városka amatőr színtársulatának előadásában - írta a Lidove Noviny című prágai lap.  
 
Roma rendfenntartók a romatelepenPDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
Ózd öt városrészében munkanélküliekből toborozták a telepgondnokokat. Húsz roma férfi állt munkába az elmúlt hetekben Ózdon, akiket a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke alkalmasnak tartott a telepgondnoki feladatok ellátására. Elsősorban a rendfenntartás a feladatuk.  
 
Etnikai kisháborúk fenyegetnek?PDF Print E-mail
Wednesday, 12 August 2009
A romák ügye európai politikai ügy. És szociális, gazdasági és kulturális. Államok közötti konfliktusok ürügyéül is szolgálhat, ahogy most történik Szlovákia és Magyarország között. A 2004-es, majd a 2007-es bővítéssel az uniónak egyszerre több millió roma polgára lett. Jellemző, hogy csak találgatunk a számukat illetően. A cigányok számát az államok többnyire alacsonyabbra, a romák maguk és a romagyűlölők magasabbra becsülik a valóságosnál. A romák rejtőznek a statisztikák elől.  
 
Megkezdődött a Zene a rasszizmus ellen koncertsorozat a SzigetenPDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
A Sziget fesztivál keddi, nulladik napján - jó időben, alig csepergő esőben - megkezdődött a Zene a rasszizmus ellen című koncertsorozat, amelyen a hazai pop- és rockélet legismertebb képviselői mellett külföldi vendégzenészek és magyar dzsesszmuzsikusok állnak ki a toleranciáért. A nagyszínpadon a koncertsorozat első fellépője az FG-4 zenekar volt, amely az Illés és a Fonográf együttes életművét ápolja; a csapat az Illés 1971-ben megjelent, Human Rights című beat-oratóriumából játszott el két tételt. Bródy János, az Illés és a Fonográf egykori tagja a színpadon bevezetőjében elmondta: annak idején az emberi jogok egyetemes nyilatkozata inspirálta az album elkészítését.  
 
Ne lehessen cigányozás PDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
A Sziget nulladik napján a hazai zenészek és a nemzetközi sztárok (Miles Davis zenésztársai és indiai zenések is) közösen lépnek fel a rasszizmus ellen, hogy a fiataloknak jelezzék, megmutassák: szerintük nem menő („kúl”) zsidózni és cigányozni.  
 
Ne lehessen cigányozás PDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
  A Sziget nulladik napján a hazai zenészek és a nemzetközi sztárok (Miles Davis zenésztársai és indiai zenések is) közösen lépnek fel a rasszizmus ellen, hogy a fiataloknak jelezzék, megmutassák: szerintük nem menő („kúl”) zsidózni és cigányozni.    
 
Szegény szlovák romák: se munka, se tanulásPDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
Várható volt, hogy Magyarországhoz hasonlóan Szlovákiában is bekövetkezik a robbanás a többség és az ország legnagyobb szociális problémáját alkotó roma kisebbség viszonyában. Már csak azért is, mert a romák aránya és körükben a mélyszegénység mértéke még a déli szomszédunknál tapasztaltnál is magasabb - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap kedden.,  
 
Cigány polgárőröket is bevet CeglédPDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
Roma–magyar polgárőrség alakult Cegléden, a romákból és nem romákból álló szervezet együttműködik a rendőrséggel és az önkormányzattal a közbiztonság megszilárdítása érdekében – közölte az egyesület életre hívója kedden.  
 
A cigánygyilkos(ok)rólPDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
A Nemzeti Nyomozó iroda szerint a romák elleni támadásokat „változó összetételben" követték el. A csoport teljes létszáma négy fő lehetett, ami az első emberölést követően megváltozott.  
 
Gerendai: ne lehessen kúl a cigányozás PDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
A Sziget nulladik napján a hazai zenészek és a nemzetközi sztárok (Miles Davis zenésztársai és indiai zenések is) közösen lépnek fel a rasszizmus ellen, hogy a fiataloknak jelezzék, megmutassák: szerintük nem menő („kúl”) zsidózni és cigányozni.    
 
Kolompárék üdvözlik Sólyom megszólalásátPDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke üdvözli, hogy az államfő felemelte szavát a cigányságot ért sorozatgyilkosságok ügyében; Kolompár Orbán szerint minden közjogi méltóságnak és politikusnak együtt kell dolgoznia a romák megvédése és a valós társadalmi integráció megteremtése érdekében.  
 
A rendőrség szerint magára maradhatott a romák gyilkosaPDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
Kezdetben három-négy tagú csoport követte el a romák elleni támadásokat, amely garázdálkodásra készült, és megfélemlítési céllal támadt a romák házaira; a nagycsécsi első emberölés azonban vízválasztó lehetett a csapat életében, és lehet, hogy a többi támadást már csak egyvalaki követte el, akinek azonban kizárólag az emberölés a szándéka - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője a Figyelőnetnek.  
 
"A gyilkosságsorozat nem cigány-ügy"PDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
A romák megvédése becsületbeli ügy, az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel. Magyarország a roma állampolgárai mellett áll - jelentette ki a köztársasági elnök, miután a miniszterelnök tájékoztatta az egy héttel ezelőtti, kislétai gyilkosság nymozásáról. Sólyom László most először nyilatkozott érdemben és azt mondta: robbanásig feszült a helyzet a romagyilkosságok miatt. Előtte fogadta a kisebbségi ombudsmant is, aki azt mondta: napokon belül megtörténnek azok a lépések, amelyek megnyugtathatják a lakosságot.  
 
Felébresztették a meggyilkolt kislétai asszony kislányát!PDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
Édesanyját kereste ébredés után P. Timi (13), az egy héttel ezelőtti brutális mészárlás túlélője. A hét végén felébresztették az orvosok az altatásból a kislányt, aki bár jobban van, a szövődmények veszélyeitől még mindig tartani kell. Timi nem emlékszik semmire. A gyerek nem látta támadóikat, azt hitte, hogy a betört ablaküveg cserepeitől sérült meg súlyosan. Bár a sörétekből még 47 a lány testében van, az orvosok azt mondták, ezeket csak a teljes felépülése után távolítják el, ha szükséges.  
 
Cigány testvéreim, Honfitársaim!PDF Print E-mail
Tuesday, 11 August 2009
Mélységes fájdalommal és szolidaritást vállalva az áldozatok hozzátartozóival, valamint az egész magyar cigánysággal állok mellettetek ezekben a nehéz órában. Én, aki évek óta a cigány-magyar testvériségért és megbékélésért dolgozom és vegzem missziós munkámat, biztosítalak benneteket, hogy a kislétai és az elmúlt évek tragédiái bennem is mély sebet ejtettek.  
 
A hazugság rezsimjePDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Tanulás és munka ez a kulcsa a magyarországi cigányság felemelésének és integrálásának. Az elmúlt húsz évben erre a célra több mint százmilliárd forintot költöttek el a kormányok, de ez alig hozott érdemi eredményt. A kudarc okairól, a cigány oktatási integráció területén uralkodó tudatos káoszteremtésről Menyhért Ildikó pedagógussal, az Utolsó Padban Egyesület elnökével beszélgettünk.  
 
Nyílt levél Vona Gábornak!PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Vona Gábor Elnök Úr az egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy a Magyarországon meggyilkolt roma áldozatokból akarnak egyesek mártírt faragni. Pedig mártírok Ők, a Magyar Demokrácia mártírjai. Ennek égisze alatt, erre való hivatkozással gyilkoltak ismeretlenek, tettek egy életre tönkre, egy tizenhárom éves kislányt. Neki csak az volt a bűne, hogy cigánynak született. Bűnös, bűnöző mindenki, aki cigány, vagy annak látszik? Csak "cigánybűnözés" van? Néhány gondolat, kérdés, amire választ várok a Jobbik Magyarországért Mozgalom Elnökétől...  
 
3,3 Milliárd végkielégítésekre!PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A BKV kimutatásai szerint a cégnél 2007 óta mintegy 3,3 milliárd forintot költöttek végkielégítések kifizetésére; Kocsis István vezérigazgató a volt humánpolitikai igazgató ügye miatt feljelentést tett a rendőrségen - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel. Tavalyelőtt 2,6 milliárd, 2008-ban 600 millió forintot fizettek ki "munkaviszony-megszüntetések" miatt, Kocsis István 2008 őszi munkába állása után a mai napig pedig 168 millió forintot - derül ki a BKV közleményéből. Hangsúlyozták: azoknál a munkavállalóknál, akikkel Kocsis István elődei kötöttek munkaszerződést, de már ő kezdeményezte a munkaviszonyuk megszüntetését, sok esetben sikerült elérni, hogy csak a szerződés szerint járó végkielégítés felét fizesse ki a BKV.  
 
Elfogták a szanki gyilkost PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Elfogták a múlt héten Szankon elkövetett gyilkosság elkövetőjét, aki brutális kegyetlenséggel megölt egy 71 éves svájci állampolgárságú nőt – erősítette meg az MTI információját hétfőn a rendőrség.  
 
Szili Katalin szerint is Parlamenti úton kell segíteni a hiteleseket.PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Szili Katalin azt javasolja a szocialista frakció vezetőjének, hogy a képviselőcsoport a devizahitelesek védelmében szükséges intézkedések érdekében fontolja meg az Országgyűlés rendkívüli ülésének kezdeményezését - tudta meg az MTI hétfőn. Az MTI információi szerint az Országgyűlés szeptemberben leköszönő elnöke múlt kedden küldött levelet Mesterházy Attilának, Ebben aggodalmát fejezte ki, hogy a kialakult helyzet mintegy félmillió ember - köztük háromszázezer gyerek - életkörülményét közvetlenül veszélyezteti.  
 
Menjen Izraelbe?PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Izraelbe küldte az őt kérdező újságírót Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfőn a köztelevízió Nap-kelte című műsorában. "Ha Önt annyira izgatja és foglalkoztatja a zsidókérdés, költözzön ki Izraelbe" - válaszolta Betlen Jánosnak a politikus, miután a műsorvezető azt kérdezte a Jobbik egyik holokauszttagadó rendezvényhez kapcsolódóan, mit tanácsolna a Jobbik szavazótáborának: elmenjenek vagy sem a holokauszttagadó eseményre. Betlen úgy reagált: nagyon felháborította, hogy a Jobbik elnöke ezt a kijelentést tette rá. Vona szerint a romagyilkosságok "felháborító dolgok", és feltételezései szerint magyarországi vagy külföldi titkosszolgálatok állhatnak a háttérben - erre utal az elkövetők profizmusa.  
 
Neonácik menetelnek Budapesten?PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Rudolf Hess Emlékmenet néven neonáci felvonulást szervez a fővárosba a magyar náci szervezeteket összefogó NS Front augusztus 15-re, de a pontos helyszínt csak két nappal az esemény előtt jelentik majd be. A hvg.hu annak járt utána, kik állnak a szervezkedés mögött és ezek milyen kapcsolatban vannak a „nemzeti radikális” erőkkel.  
 
Megerősítik a polgárőrséget a romák elleni támadások miattPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Az egész országban megerősítik a polgárőrséget a közelmúlt romák elleni támadásai miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében februárban 100 olyan települést jelöltek meg, melyben fokozott veszélyben lehet a lakosság. Hétfőtől ezek közül 22 településen rendkívüli polgárőri szolgálatot rendeltek el.
 
Az antirasszizmus esete Nagy FeróvalPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A Beatrice énekese úgy érzi, megint olyan, mint régen. Persze, hogy az antiszemitizmus ellen vagyok. És nyilvánvaló, hogy elítélem a cigányellenességet - mondja Nagy Feró, aki kedden a Beatricével koncertet ad a Sziget antirasszista napján. Az énekes szeretne kikerülni a skatulyákból: most, hogy több oldalról támadják, megint jól érzi magát.
 
TGM: Válság és hanyatlásPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A kapitalizmus súlyos válságára az európai választók a kapitalizmus híveinek megerősítésével válaszoltak. A legtöbb országban a különféle konzervatív erők növelték részesedésüket az Európai Parlament mandátumaiból.
 
Józsefvárosban az titkos, amit annak tartanakPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A lapunk birtokában lévő dokumentumok alapján kétségbe vonható a legfontosabb állítás, ami alapján a Józsefváros elzárja a nyilvánosság elől a Futureal-csoport által megvalósuló Corvin sétány projektet is átvilágító jelentést, miszerint nem hallgatták meg a bonyolító önkormányzati cég vezetőjét.
 
Egyfajta diszkrimináció-ellenes védőhálóPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Bajnai Gordon miniszterelnök ma tájékoztatja az államfőt a romák elleni gyilkosságok ügyében zajló nyomozásokról; a sorozatos cigányellenes támadások miatt pedig Kállai Ernő kisebbségi ombudsman is találkozik Sólyom Lászlóval. A Sándor-palota eddig más módon nem reagált a brutális kislétai gyilkosságra.
 
Kisléta utánPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Nem érzem a társadalom elemi felháborodását. Megjelenik néhány újságcikk, amely kongatja a vészharangot, amely rámutat a helyzet tarthatatlanságára, amely rögzíti, hogy még nem minden értelmiségi vesztette el morális tartását, de aztán nem történik semmi. A temetésen ott van a kormány tagja, néhány pártvezető - a megrendültség, a kiállás szükségessége és az erkölcsi érzék viszi oda őket. Elítélő közleményt ad ki néhány civil szervezet, például a Magyar Demokratikus Charta.
 
Nincs kapcsolat a tarnazsadányi tűz és a romák elleni támadások közöttPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A rendőrség szerint nincs kapcsolat a szombat éjszakai tarnazsadányi tűz és a romák elleni támadássorozat között - mondta Kocsis Irén, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap. A körülmények nem arra utalnak, hogy ez beleillene a romák elleni támadássorozatba.
 
Már Brüsszelben is téma a magyarországi romák ügyePDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A magyarországi romaellenes támadásokról közölt cikket a Le Soir című, francia nyelvű belga lap hétvégi számában.
 
Cigányzene Hollandiából Keszthelyen - egyetemistáktólPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
A tulipánok országában is népszerű a magyar cigánymuzsika, és nem csupán hallgatják, művelik is. Először furcsán hangzik, de igaz: Hollandia számtalan egyetemén működik diákok alkotta cigányzenekar. Az egyik legismertebb a delfti műszaki egyetem Pipacs nevű együttese, amely ismét magyarországi körutat szervezett. Másodszor látogattak el a Dunakanyarba Perőcsényre, Keszthelyre és Hévízre.
 
Mi a cigányság valódi története?PDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Vastaps fogadta szombat este a világ első roma rockoperáját a szentendrei Művészet Malomban: a cigányság trónviszályokkal, testvérháborúval és ősi átkokkal terhes története méltó párja lehetne az István, a királynak, ha a Varga Gusztáv vezette társulat állandó helyszínen, több támogatást élvezve mutathatná be a Roma legendát.
 
Vizsgálják a lefoglalt fegyvereketPDF Print E-mail
Monday, 10 August 2009
Nem először jártak a rendőrök azon a tanyán, ahol a rendőrség jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert foglalt le szerdán - értesült a Borsod Online. A portál arról is ír: a helybélieket meglepte, hogy a tanyán ilyen hatalmas fegyverarzenált rejtegettek az ott lakók.
 
Gyújtogattak Tarnazsadányban?PDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
Az első tűzvizsgálati eredmények szerint valószínűleg gyújtogatás nyomán égett le egy családi ház vasárnap hajnalban a Heves megyei Tarnazsadányban; személyi sérülés nem történt – közölte a katasztrófavédelem
 
Eredményes rendőrségi vizsgálatot sürget az Amnesty InternationalPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
A romaellenes támadások eredményes rendőrségi vizsgálatát sürgeti az Amnesty International. Mély aggodalmát hangoztatta az Amnesty International (AI) nemzetközi emberjogi szervezet a magyarországi romaellenes gyilkosságsorozattal kapcsolatban és eredményes rendőrségi vizsgálatot sürgetett az ügyben.  
 
Az Amerikai Követség felvételt hirdet - diplomás ápoló/nővérPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
Az Amerikai Követség felvételt hirdet  diplomás ápoló/nővér  munkakörre, a követség egészségügyi részlegébe.
 
Kényszerkilakoltatások miatt, Rendkivüli Parlamenti üléstPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
  Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kérik az Otthonvédők, hogy azonnal véget vessenek a kényszer kilakoltatásoknak, és vizsgálóbizottságot állítsanak fel a bankok felelősségének megállapítására több tízezer ember kilakoltatásáért - közölte Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője vasárnap az MTI-vel,
 
Megemlékezés Pozsonyban a megölt magyar romákrólPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
A Magyarországon az utóbbi fél évben meggyilkolt romákról emlékezik meg a Szlovákiai Roma Kezdeményezés hétfőn 11 órakor a Magyar Köztársaság pozsonyi követsége előtt. Attól is tartva, hogy a romagyilkosságok átgyűrűzhetnek Szlovákiába is. Szélsőségesek ugyanis az ottani feszültségeket kihasználva már tüntettek a romák ellen.  
 
Orbán kormánya nem kér a Jobbikból!PDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
Orbán Viktor kormányának nem lesz jobbikos tagja - közölte a Fidesz sajtófőnöke pénteken az MTI megkeresésére.  
 
Roma legendákPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
A mai napig azt mondom, hogy jó illatú "büdös cigány" vagyok! "Mindig azért dolgoztam, hogy a cigányokat pozitívan ítéljék meg" - mondja Varga Gusztáv, aki a Kalyi Jaggal a világ minden részére eljuttatta a cigány népzenét, nemzetiségi iskolahálózatot hozott létre, és - érettségi tétellé vált - rockoperát is írt, amit augusztus 8-án Szentendrén mutatnak be.
 
Soha ilyen árulásnak nem volt kitéve a cigányságPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
Hiába a hangzatos kormányprogramok, amíg néhány megélhetési politikus irányítja a roma integráció ügyét, akiknek milliárdok tűnnek el a kezeik között - mondta Farkas Flórián a Roma diplomások országos konferenciáján Makón. A Lungo Drom elnöke széles körű roma összefogást sürgetett.  
 
A kormányfő közleményePDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
Bajnai Gordon: "Osztozom az áldozat hozzátartozóinak fájdalmában, ahogy roma honfitársaim aggodalmában is" Kislétán hétfőre virradóra szörnyű tragédia történt, amelynek elkövetőit mélyen elítéli az egész magyar társadalom. A mai napon osztozom az áldozat hozzátartozóinak fájdalmában, ahogy roma honfitársaim aggodalmában is.
 
Cigánygettóban a gettómilliomosokPDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
"Bódis Kriszta törleszti Isten adósságát" A romaellenesség sem akadályozza meg Bódis Krisztát abban, hogy Magyarország egyik legszegényebb romatelepén az idén is nyári alkotótábort szervezzen, melyben a cigánygyerekek filmet készítenek, újságot, színdarabot írnak, Az író, filmrendező, pszichológus évekkel ezelőtt Isten adóssága címmel filmet forgatott a telep egyik romacsaládjáról.
 
Szélsőjobb elleni nemzetközi békés akciónap!PDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
CIVILEK A SZÉLSŐJOBB ELLEN MOZGALOM 2009.08.15-én Budapest (V.ker.), Városház Parkban vár minden elkötelezett demokratát, kiállítással és alternatív utcai demonstrációval!  
 
NATO tankok előre!PDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
"Hitványságban és ostobaságban meddig mehet el ez a közbotrány?" Mintaszerű, ahogy ostobaságban és rosszindulatban a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap a kislétai romagyilkosság "oknyomozásában" kéz a kézben halad. A míves ravaszkodással kidolgozottabb opus a Magyar Nemzeté. Ügyes fogás minden felelősség elől eleve elbújni egy olyan mondattal, hogy "Miután demokráciában esélyegyenlőség van, bizonyíték híján spekulálni nekünk is szabad".
 
Pont az államfő hallgat a romákat ért támadás kapcsán - Miért?PDF Print E-mail
Sunday, 09 August 2009
Az erőszakos szavak erőszakos tettekhez vezetnek. Eltemették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán Balogh Máriát; a roma asszonyt hétfőn ölték meg ismeretlen elkövetők. A méltóságteljes, rendzavarás nélküli temetésen többen Káin Ábel elleni testvérgyilkosságához hasonlítottak a brutális tettet.
 
Sant'Egidio közleményePDF Print E-mail
Friday, 07 August 2009
A Sant'Egidio közösség megdöbbenéssel és felháborodással értesült az újabb, Kislétán, hétfõn elkövetett gyilkosságról. Szeretnénk kifejezni õszinte részvétünket az áldozat, Mária családjának és mindazoknak, akiket fájdalommal sújtott ez a tragédia vagy az utóbbi idõben romák ellen elkövetett erõszakos cselekedetek. Kívánjuk Mária kislányának mielõbbi teljes felépülését.    
 
Eltemették a Kislétai gyilkosság áldozatátPDF Print E-mail
Friday, 07 August 2009
Ma 13 órai kezdettel temették el a Kislétai gyilkosság 45 éves áldozatát. A temetési szertartást ökomenikus istentisztelettel, a Református és Katolikus Egyházak képviselői tartották, melyen a roma szervezetek mellett, jelen voltak a minisztériumok, és a rendőrség képviselői is, valamint az országos cigányönkormányzat és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselői is.    
 
Olvasónk nyílt levelePDF Print E-mail
Friday, 07 August 2009
Közreadjuk az alábbi  - az érintet felhatalmazásával - nyílt levelet, melyet egy kilakoltatás előtt álló Asszony küldött Nagykanizsáról a szerkesztőségük részére. Az Asszony elérhetőségét annak, aki segíteni szeretne az érintettnek, mailban megküldjük.      
 
Balogh Adrienn: Cigánygyerekek nyári életmódtáboraPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A Cigány Fiatalok Kulturális Szövetsége tizenkét éve működik Jászapátin.  A fiatal szerveződés a cigányfiatalok oktatásával, kulturális fejlesztésével foglalkozik, programjaik során hangsúlyt adnak a cigánygyermekek önismeretének, önbecsülésének, önálló életre nevelésének. Cigány néprajzi kutatással is foglalkozunk, összegyűjtöttük a Jászapáti cigányok életéről, szokásaikat, kultúrájukat.
 
"Közösen kell megfékezni a romák elleni terrorizmust"PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Összefogást szorgalmazott a romák elleni támadássorozat megfékezése érdekében az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában csütörtökön.
 
Kolompár mondjon le, álljon félre! PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Nemesszalók - Kozák János, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szervezetének (MACIFÉSZ) elnöke, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCKÖ) általános alelnöke felszólítja Kolompár Orbánt, hogy mondjon le az OCKÖ elnök tisztségéről, mert tevékenységével akadályozza a cigányság érdekeinek megfelelő képviseletét.
 
Főiskolai pályázat cigány hallgatók részére 2009.PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A pályázatok postára adási határideje: 2009. október 15. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány Kuratóriuma közösen pályázatot hirdet valamennyi cigány hallgatók részére a 2009-es évre
 
Zsigó: nem a támadások, hanem a kisebbségi törvény öli meg a romákatPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Nem a romák elleni támadások elkövetői és nem is a gárdisták állnak amögött, hogy a romák katasztrofális helyzetbe kerültek - mondta Zsigó Jenő a Roma parlament elnöke.
 
"Magyar" Sziget: terhes cigány nőre támadtak a szkinhedekPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Bőrfejűek támadtak a verőcei cigányokra szerdán; a Magyar Sziget elnevezésű rendezvényre tartó, "fehér Magyarországot" hirdető fiatalok egy terhes nőt és egy fiatal roma fiút vertek meg. A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a Pest megyei településen.
 
Bencze: az elkövetők akarategysége megtörhetett NagycsécsenPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A romák sérelmére elkövetett támadások elkövetőinek akarategysége a nagycsécsi első halálos eset után megtörhetett - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány, miután szerdán megbeszélést folytatott roma vezetőkkel és tájékoztatta őket a romák elleni bűncselekmény-sorozatról.
 
Horváth: tervszerűen irtják a romákat Magyarországon!PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A szlovák parlament külügyi bizottságának elnöke szerint a szélsőségesek Magyarországon tervszerűen irtják a romákat, s ennek következtében az ország balkanizálódik.
 
Slota: Magyarországon irtják a romákatPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) érdeklődnie kellene a rasszista indítékú bűncselekmények magyarországi elszaporodása iránt, amely a roma kisebbség kiirtásához vezet - reagált Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke arra, hogy a szlovák államnyelvtörvény ügyében Budapest az ENSZ Emberi Jogi Tanácsához és az Európa Tanácshoz fordul.
 
Sme: Józanságot Budapesttől!PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Lényegesen nagyobb józanságot tanúsíthatnának a magyar politikusok a szlovákiai nyelvtörvény bírálatakor egy olyan helyzetben, amikor odahaza az állam képtelen gátat szabni a romák gyilkolásának - állapítja meg a pozsonyi Sme szerdai kommentárja.
 
"A cigányok elnyomása össztársadalmi akarat"PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Nem a romák elleni támadás elkövetői és nem is a gárdisták állnak amögött, hogy a cigányság katasztrófahelyzetbe került - állította lapunknak adott e-mail interjújában Zsigó Jenő. A Roma Parlament elnöke szerint Magyarországon az elmúlt két évtizedben a cigányoknak szinte senki nem akart jót, de az unióban bízik.
 
Ördögi körökPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
"Az a tény, hogy a legutolsó kivégzés a roma Holokauszt évfordulójának éjjelén történt, nyilván nem véletlen. Ez olyan erejű üzenet, ami elől becsületes ember nem térhet ki." - jelentette ki Neményi Mária, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének tudományos tanácsadója a romák elleni, immár hat halottat követelő támadássorozat kapcsán.
 
Kislétai gyilkosság: a kormányfő intézkedéscsomagot rendelt a rendőrségtőlPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Intézkedéscsomagot rendelt a rendőri vezetőktől Bajnai Gordon miniszterelnök - jelentette be a kormányszóvivő, miután a kormányfő a rendőri vezetőkkel egyeztetett a kislétai gyilkosság és a romagyilkosságokkal kapcsolatos nyomozások állásáról. Szollár Domokos kiemelte: a kormány minden segítséget megad a rendőrségnek a nyomozáshoz.
 
Főkapitány: "folytatni fogják"PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Folytatni fogják a cigánysori gyilkosságokat, ha el nem fogják a tetteseket, a rendőrfőkapitány szerint. Nem magányos sorozatgyilkosról van szó, hiszen van olyan hely, ahol legalább négy ember nyomát találták meg. Ugyanaz a puska három helyen, vagyis valóban tervszerű a gyilkosságsorozat. Ennyit tudnak a rendőrök. Vagy ennyit mondanak.
 
A Jobbik szerint mártír cigányokkal ijesztgetik a társadalmatPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A párt közleménye szerint „a Jobbik unalmasnak tartja a kommunista tömeggyilkos Szamuely Tibor szellemi és erkölcsi örökösének tekinthető Szanyi Tibor MSZP-képviselő azon vádaskodását, miszerint a nemzeti radikálisok lennének a felelősei a cigányok elleni gyilkosságoknak. Az érthetetlen brutalitásra csak a 17%-os választási eredménye után is hatalmához ragaszkodó bűnszervezet gátlástalansága adhat magyarázatot.”
 
Mit üzen a gyilkos?PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Nem sokkal a kislétai bűncselekmény előtt egy négytagú járőr volt a településen - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány, miután szerdán megbeszélést folytatott roma vezetőkkel és tájékoztatta őket a romák elleni bűncselekmény-sorozatról.
 
Zöld szám a romákértPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A rendőrség az ingyenesen hívható 06-80/201-303 zöld számon várja a romák sérelmére elkövetett támadásokkal kapcsolatos bejelentéseket.
 
Draskovics tiltja a romalistátPDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A rendőrségen nincs nyilvántartás arról, hogy ki roma és ki nem, ezt a törvény tiltja, "én pedig nem engedem, hogy bárki ilyen nyilvántartást vezessen" -jelentette ki Draskovics Tibor, rendészeti miniszter, azt követően, hogy a kormányfőnél járt az országos rendőrfőkapitánnyal együtt.
 
Felismerhetők-e a sorozatgyilkosok?PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
A móri mészárlással gyanúsított, s elfogása után néhány hónappal öngyilkosságot elkövető Nagy Lászlót felesége és ismerősei is csendes, nyugodt embernek tartották, akiről álmukban sem gondolták volna, hogy hidegvérrel képes embereket ölni. Ha a romák elleni gyilkosságokat - ahogy erre az eddigi jelek utalnak - valóban sorozatgyilkosok követik el, akkor könnyen lehet, nem marad más lehetősége a nyomozóknak, mint kivárni, amíg a gyilkos vagy a gyilkosok hibáznak.
 
Drága elnök úr!PDF Print E-mail
Thursday, 06 August 2009
Nem láttam Önt az esti híradókban, amint elszánt arccal a helyszínen tájékozódik a történtekről, és ha kell, a tizedik kamerába is belemondja, hogy a cigányasszony megölésével az egész nemzetet (ha jobban tetszik: a köztársaságot) érte támadás.
 
A Tettrekészek hátráltatják a cigánygyilkosságok felderítését?PDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
Elképzelhető, hogy a Tettrekész Rendőri Szakszervezet tagjai tudatosan hátráltatják a cigánygyilkosságok felderítését? A Demokratikus Hálózat szerint egyértelmű, hogy a Jobbik hivatalos partneréül szegődött Tettrekész Rendőri Szakszervezet a szélsőséges párt trójai falova az rendőrségen belül. Erről Galba-Deák Ádám, a DH elnöke beszélt lapunknak.
 
Pénteken temetik a kislétai támadás áldozatátPDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
Pénteken 13.00 órakor temetik a meggyilkolt roma nőt a kislétai köztemetőben. Az asszony holttestét várhatóan csütörtökön reggel nyolc órakor adják ki a debreceni kórházból, ezután szállítják át Kislétára, és ravatalozzák fel a település köztemetőjének ravatalozójában.
 
FBI-os pszichodokik vizsgálták a cigánygyilkosságokatPDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
Három napot töltött Budapesten az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodájának (FBI) két munkatársa, hogy segítse a magyar rendőrök munkáját a romák elleni támadások ügyében - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.
 
Tegyenek ki gyászlobogót a kisebbségi önkormányzatok!PDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
Az együttérzés és a rasszizmus elleni tiltakozásul kedden arra kérte a kisebbségi önkormányzatokat és a civil szervezeteket Teleki László, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, hogy intézményük falára helyezzenek ki fekete lobogót.
 
Komoly dolgokra készülnek a magyar cigányszervezetekPDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
Soha nem látott összefogást sürgetnek roma vezetők a hétfő hajnali kislétei asszonygyilkosság, és a korábbi mészárlások miatt. A HírExtra információi szerint akár az egész országot lefedő műholdas terrorelhárító rendszer felépítését sem tartják kizártnak.
 
Romák és magyarok együtt jobban szót értenek CeglédenPDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
Ceglédi mintára roma-magyar polgárőrséget alakítana a legtöbb településen Jakab István, Pest megye cigány vajdája. A tíz éve működő ceglédi "vegyes" polgárőrség szerinte igazolta létjogosultságát - együtt jobban szót értenek a problémás területek lakóival.
 
Virrasztanak a kislétai romákPDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
A falu teljes cigánysága és szomszédos települések együtt érzői is gyertyát gyújtva virrasztanak annál a kislétai családi háznál, ahol hétfőre virradóra álmában agyonlőttek egy 45 éves cigányasszonyt, 13 éves kislányát pedig életveszélyesen megsebesítették.
 
Ezreket vizsgál a rendőrség a romák elleni támadások ügyébenPDF Print E-mail
Wednesday, 05 August 2009
A romák ellen elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben már ezren kerültek a rendőrség látókörébe „fegyverek és lőszerek tekintetében", közülük a nyomozó hatóság több százat ellenőrzés alá is vont - közölte kedden a rendőrség a honlapján.
 
Csík Tamás: Evolúciós válasz egy "csúcsragadozó" Rádiós C-s jegyzetérePDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Ignácz József a Rádió C főszerkesztője egy világsztárhoz hasonlított és féregnek nevezett a Romnet.hu weboldalon, 2009. július 3-án megjelent, A féreg című jegyzetében. Az engem sértegetőt még negatív formában sem tudom egy kosárlabdázó világsztárhoz vagy egy jól fejlett féreghez hasonlítani, mivel annyira szürke és jelentéktelen, hogy még a sértegetése is bohózat számba megy.
 
Draskovics: a nyomozás részleteit nem teszik közzéPDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Nincs itt az ideje a minden részletre kiterjedő tájékoztatásnak a romák elleni támadások nyomozásának állásáról, a rendőrségnek most információkra van szüksége és arra, hogy nyugodtan végezhessék a munkájukat - erről Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter beszélt az MTI-nek azt követően, hogy hétfő este az ORFK vezetői tájékoztatták őt az eljárásokról.
 
Romák elleni támadások - miért hallgat Sólyom?PDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
A Társulás a Cigány Méltóság Védelméért szervezet felszólítja Sólyom László köztársasági elnököt, hogy "szakítsa meg a hazai romák elleni gyűlöletkeltés és fegyveres támadások ügyében mindeddig tanúsított hallgatását".
 
Kislétai gyilkosság: százmillióra emelték a nyomravezetői díjatPDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Megduplázta a romák elleni támadások elkövetőinek kézre kerítéséért járó nyomravezetői díjat Bencze József országos rendőrfőkapitány hétfőn; a 100 millió forintos nyomravezetői díj a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében.
 
Villás Lajos: Megelőztük a világot?!PDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
A közel múltban Magyarországon járt Ms Mary Shuttleworth a Fiatalok az A magyar sajtó az UNICEF egyik igazgatójának látogatásáról nem tett Emberi Jogokért Nemzetközi Szervezet alapítója, és egyben vezetője...említést, vagy ha igen, akkor igencsak lanyhán. Igaz, munkája nem látványos,nem kísérik botrányok, de amit tesz, amit hirdet, politikai eszméket dönthet romba, taszíthat a feledés homályába...
 
Retkes: csak a romákkal együtt emelkedhetünk fel!PDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Augusztus 2-án magyar állampolgárok ezreinek tragikus és értelmetlen halálára emlékezünk. Olyan magyar állampolgárokéra, akiket először magyarok korlátoztak emberi és politikai jogaikban, és akik később magyar emberek közreműködésével kerültek a haláltáborokba.
 
Gyilkosság a kislétai cigánysoronPDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Roma az áldozata annak a fegyveres támadásnak, amely hétfőre virradóra történt Kislétán - erősítették meg az MTI információját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármesteri hivatalában.
 
Döglött ló, sitt és méteres szemét a cigánynegyed szélénPDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Gyöngyös | Egyre hiábavalóbbnak tűnik a gyöngyösi önkormányzat harca a rég berögződött szokások ellen: a lakosok egy része még mindig természetesnek tartja, hogy a saját maga által összehordott szeméthegyek között él.
 
Független céggel vizsgáltatnák az OCÖ gazdálkodásátPDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Független könyvvizsgálóval ellenőriztetné az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elmúlt háromévi gazdálkodását a szervezet pénzügyi bizottsága - közölte a roma érdekképviseleti szervezet bizottsági elnöke pénteki ülésük után; az OCÖ hivatalvezetőjének tájékoztatása szerint viszont már négy hónapja kettős ellenőrzést rendelt el a szervezet elnöke.
 
Új megbékélésPDF Print E-mail
Tuesday, 04 August 2009
Új megbékélést, a cigányság és a többségi társadalom közötti új híd építését hirdette meg Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke pénteken a szervezet budapesti székháza előtt, a roma holokauszt évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.szeptember 18-tól 24-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-09-18
  Ma a társasági élet napja van, nyoma sincs már bennünk az elmúlt napok elvonult hangulatának. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.szeptember 17-től 23-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-09-17
  Ma a társasági élet napja van. Örülünk az új ismeretségeknek, és meglévő kapcsolatainkat is szívesen ápolgatjuk kollégáinkkal, barátainkkal. Ma a brokkoli, valamint a karfiol napja van, - melyek jót tesznek immunrendszerünknek, egészségünknek is. Különösen a brokkoli jótékony hatású, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, - a mai napon, pedig sokkal jobban hasznosul.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 16-tól 22-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk