Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Egymásért Képzés és Foglalkoztatás Korlát Településen!PDF Print E-mail
Friday, 31 July 2009
„Egymásért” képzési és foglalkoztatási program Korlát településen címmel nyerte el a  Phralipe Korláti Tagszervezet, az Európai Unió és a Magyar Állam  támogatását.
 
Mi lesz a monori cigányteleppel?PDF Print E-mail
Friday, 31 July 2009
A Monori cigánytelepen lakók életkörülményeinek javításáért 5 éve küzd a Máltai Szeretetszolgálat, most mégis úgy tűnik, megtorpan a telep felszámolása. Az alelnök Vecsey Miklós szerint a telepen közvetlen életveszély van. Az, hogy kiköltözött onnan 100 ember, nem jelent semmit, hiszen közben 100 gyermek született.
 
Tüntetést szervez a Jobbik az emelkedő törlesztőrészletek miattPDF Print E-mail
Friday, 31 July 2009
Tüntetést szervez hétfőre a Jobbik a Pénzügyminisztérium és a bankszövetség szomszédos székházai elé, mert felháborítónak tartják a törlesztőrészletek egyoldalú felemelését az eredeti szerződéshez nem kapcsolódó külső változásokra hivatkozással - közölte a párt csütörtökön.
 
"A kormány megvédi a kisebbséget"PDF Print E-mail
Friday, 31 July 2009
A kormány elkötelezett abban, hogy minden eszközzel védje valamennyi kisebbség, köztük a cigány emberek jogait, biztonságát és életét - közölte a kormányszóvivői iroda a roma holokauszt vasárnapi emléknapja alkalmából az MTI-vel.
 
Meghívó - Megemlékezés a Holokauszt Roma ÁldozatairaPDF Print E-mail
Thursday, 30 July 2009
A fasizmus roma áldozataira emlékezünk augusztus 2-án, 18 órától a Holokauszt Roma Áldozatainak Emlékművénél.
 
A cigánytelepen repülnek az évekPDF Print E-mail
Thursday, 30 July 2009
A konténert kifosztották - A játékok közt soha nem volt gyermekkorukat találták meg a szülők A monori cigánytelepen megállt az idő. Ugyanazok a házak, ugyanazok az arcok, ugyanaz a szemét az utcán, talán csak a négyszáz embernek épített közös fürdőre kihelyezett "Európa itt épül" tábla lett viseltesebb az elmúlt másfél évben.
 
Vizsgálják az OCÖ gazdálkodásátPDF Print E-mail
Thursday, 30 July 2009
Vizsgálják az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) 2006. évi gazdálkodását. Az ellenőrzést rutinvizsgálatra hivatkozva rendelte el a szervezet pénzügyi bizottságának elnöke - tudta meg a Magyar Nemzet.
 
A segélyek nem készpénzben folyósítása a Jobbik alapvetésePDF Print E-mail
Wednesday, 29 July 2009
A Jobbik által 2006-ban készített Bethlen Gábor-programban már szerepelt, és a párt azóta is képviselt elképzelése, hogy a szociális segélyeket ne készpénzben folyósítsák, hanem célirányosan levásárolható formában tegyék elérhetővé.
 
Ráleltünk Hunvald luxusvillájáraPDF Print E-mail
Wednesday, 29 July 2009
Csupán a palota felújítása kétszázmillióba kerülhetett Keszthelyen, az építkezést Pável, a régi üzlettárs segítette
 
Nemzetiségi nap GyőröttPDF Print E-mail
Wednesday, 29 July 2009
Kulturális hagyományaikat mutatják be a Győr-Moson-Sopron megyében élő nemzetiségek augusztus 8-án Győrött, a nemzetiségi napon. Czinka Panna roma kultúrest, 100 Tagú Cigányzenekar.
 
A 100 Tagú Cigányzenekarra Tunéziában is kíváncsiakPDF Print E-mail
Wednesday, 29 July 2009
Meghívták Tunéziába, a 45. Karthágói Nemzetközi Fesztiválra a 100 Tagú Cigányzenekart, hogy augusztus 4-én lépjen föl az Antik Színházban, előtte vasárnap pedig muzsikáljon El Dzsemben, az amfiteátrumban; az alkalomra arab dallamokat is megtanultak.
 
Havonta a professzorok fizetésének ötszörösét viheti haza egy vezetőPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Akár 54 millió forint is lehet egy rektor éves jövedelme - derítette ki a Magyar Nemzet. A napilap keddi száma szerint Klinghammer István, az ELTE gazdasági tanácsának elnöke megelégelte a titkolózást és elárulta: Magyar Bálint ajánlása és Hiller István jóváhagyása nyomán havonta a professzorok fizetésének ötszörösét viheti haza egy vezető, valamint éves bérének további nyolcvan százaléka ütheti a markát prémium formájában.
 
Eladósodás fenyegeti az MSZP-tPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Ha nagyot bukik a baloldal, akkor az MSZP mostani évi egymilliárd forintos állami támogatása harmadára-felére csökkenhet, és nem lesz képes finanszírozni veszteségeit. A szocialisták 2008-at körülbelül hétszázmillió forint veszteséggel zárták. A párt működtetéséhez felvett hitelek forrásaink szerint ennél jóval többre rúgnak, és egy részük a vidéki pártingatlanokat terheli.
 
Túl nagyra nőtt a siker az igrici cigányoknálPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Túl sikeres lett az igrici romák uborka-ötlete: a termelőszövetkezetbe tódulnak munkáért a szomszéd falvakból is és ráadásul az uborkák túl nagyra nőttek. A helyi konzervgyár pedig csak a kisebb uborkákat veszi meg tőlük. A cigányokat segítő civil szervezet néhány munkatársa most önkéntesekkel szeretne segíteni a túlzott sikeren.
 
Megvádolta az ügyészség a majsai roma vezetőtPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Kolompár Orbán, a kiskunmajsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke ellen, aki egyben az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője is, több büntetőeljárás is folyik. Most a budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség emelt vádat Kolompár és két társa ellen.
 
Gettóbontók - Összművészeti fesztivál BánkonPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
A lakótelepünkön folyton megverik a barátaimat, és a rendőrség nem tesz semmit - válaszolta a Vaskereszt medálos kamaszfiú arra, hogy miért lépne be a Magyar Gárdába. Akkor Schönberger Ádám rádöbbent: Magyarországon egyik szubkultúra sem ismeri a másik érveit. A főszervező szerint ezért is indul augusztus elején a Bánkitó fesztivál.
 
Nem ezüstérmet nyertél, hanem aranyat vesztettélPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Miképpen vélekednek tudós emberek arról, hogy a társadalomban nem mutatkozik megfelelő védekezőképesség a normáit sértő hatásokkal szemben? Másképpen: mi az oka a társadalmi immunitás hiányának? Három egyetemi oktatónak, három területet ajánlottunk figyelmébe: a szélsőjobboldal előretörését, a társadalmi szolidaritás hiányát, és a jogállamisággal kapcsolatos ellentmondásokat.
 
A múlt ködePDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
"Nem lehet álmokat valóságként hirdetni" - erre a főcímre ébredtek a Népszabadság olvasói 2005 júliusának első hajnalán. A cím alatti interjúban Gyurcsány Ferenc elmagyarázta, miként lesz kicsi a hiány és nagy az adócsökkentés, miközben nem lesz szükség fájdalmas költségcsökkentésre, és még a versenyképességünk is megmarad.
 
Továbbra is kómában van a roma "trónörökös"PDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Továbbra is kritikus állapotban van az a romániai roma fiú, akit egy prágai kórházban ápolnak. A fiú állítólag a bánáti cigány királyi trón várományosa. A fiú egy tóban fürödve majdnem megfulladt, azóta kómában van.
 
A Roma Holokauszt 65. évfordulója alkalmából - MEGHÍVÓPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az Országos Cigány Önkormányzat tisztelettel meghívja a Roma Holokauszt 65. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésre, amely 2009. július 31-én 1600-órától az Országos Cigány Önkormányzat székházában kerül megrendezésre.
 
Cigánytelep-felszámolás: számlaügyben nyomoznakPDF Print E-mail
Tuesday, 28 July 2009
Nyomoz a rendőrség a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei szervezete ellen – ez az új hír arról a kisebbségi alakulatról, amely cigánytelep-felszámolási programokban vesz részt, bár vezetője ellen régóta folyik büntetőeljárás. A pályáztatás irányítója Ürmös Andor, a szociális tárca romaintegrációs főosztályának vezetője.
 
Sajtóközlemény - Kolompár Orbán lemondását követeli a Lungo DromPDF Print E-mail
Monday, 27 July 2009
A szervezet azért ragaszkodik az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjének lemondásához, mivel június elején sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése miatt vádat emelt az ügyészség Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke ellen, akivel szemben tavaly decemberben egy másik ügy kapcsán már történt vádemelés
 
Felháborodott a szociális kártya ötletén a borsodi cigányvajdaPDF Print E-mail
Monday, 27 July 2009
Felháborítónak tartja a szociális kártya bevezetésének ötletét Borsod-Abaúj-Zemplén megye cigányvajdája.
 
Büntetőügyes cigányvezető állami projektekbenPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Kicsinyíteni igyekszik a Magyar Nemzet által feltárt cigánytelep-felszámolási botrányban játszott szerepét és bagatellizálná a visszásságokat Ürmös Andor, a szociális tárca roma integrációs főosztályának vezetője. Holott – amint tegnap hírül adtuk – a főosztályon az állami programok pályázat-elbírálásakor „kecskére bízták a káposztát”, hiszen az egyik többszörös nyertes egy 2007 óta büntetőeljárás alá vont személy szervezete.
 
Balogh Gusztáv (Lungo Dromos, OCÖ képviselő) nyílt levele Farkas Flórián Úr részérePDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Balogh Gusztáv (Lungo Dromos, OCÖ képviselő) nyílt levele Farkas Flórián Úr részére
 
Kiss Jánosné (OCÖ elnökhelyettes) nyílt levele Farkas Flórián Úr részérePDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Kiss Jánosné (OCÖ elnökhelyettes) nyílt levele Farkas Flórián Úr részére
 
Kolompár László OCÖ képviselő közleményePDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
A Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ 2009. július 23-án (csütörtökön) Kecskeméten szakmai fórumot tartott, amelynek témája az „Út a munkához” program megvalósítása volt.
 
Nem örülnek a strandolók a barna bőrű fiataloknak?PDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Nemkívánatosak a cigány gyerekek és a fogyatékosok az egyik gyomaendrődi magánstrandon - állítja Dógi János helyi kisebbségi vezető.
 
Már áll Fátyol Misi szobraPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Makó - Már áll a makói Korona épülete előtt Fátyol Mihály cigányprímás szobra, amelyet augusztus 19-én avatnak fel. Aznap a Maros-parti városban lép fel a Száztagú Cigányzenekar.
 
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokatPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu portálon, ezzel mintegy 127.500 jelentkező továbbtanulásáról született döntés. Első körben mintegy 94 ezren nyertek felvételt. A felsőoktatási intézményekbe való bejutáshoz az idén sem kellett sehol sem a maximális 480 pontot elérni.
 
Horogkereszt egy cigány család házánPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Horogkeresztet véstek egy cigány család házának falába Karakón, Vas megyében. Azt írták mellé, hogy "meghaltok, takarodjatok".
 
Bokoji kenyér - az ínség receptjePDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Szerzőnk, Varjú Katalin révkomáromi pedagógus újabb története a felvidéki roma közösségek mindennapi betevőjéről, a cigány- avagy bokoji kenyérről szól.  
 
ElsötétítésPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Fordulatot jelenthet az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szankcionálási gyakorlatában, hogy a közelmúltban az RTL Klubot és a TV2-t is félnapos elsötétítésre ítélték - előbbit az elnök Majtényi László, utóbbit a fideszes Szalai Annamária javaslatára. Majtényi Lászlótól megtudtuk: a közeljövőben a cigányellenes műsorokkal is foglalkoznak.
 
Francia hetilap a magyar szélsőjobboldalrólPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Morvai Krisztina "obszcenitásairól" nem lenne érdemes beszélni, ha vezetésével a szélsőjobboldali Jobbik nem szerzett volna három képviselői helyet az Európai Parlamentben: az eredmény azonban nem váltott ki heves érzelmeket Magyarországon, ahol a cigányok kirekesztése széles körben elfogadott - írta csütörtökön megjelent számában a Le Nouvel Observateur című francia hetilap.
 
Kutatás a "cigánykérdésről"PDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
A Marketing Centrum ez év januárjában és márciusában reprezentatív közvélemény-kutatást végzett a felnőtt lakosság nem roma és roma tagjainak megkérdezésével a hazai cigányság helyzetéről és megítéléséről. A MIX Online a cég kutatási igazgatóját, Marián Bélát kérdezte a napokban közzétett eredményekről.
 
A székely huszárok elfoglalták MarossárpatakotPDF Print E-mail
Friday, 24 July 2009
Van egy hely ahol románok, magyarok, cigányok együtt ünnepelnek. A Marossárpatakért Egyesület és a helyi önkormányzat második alkalommal szervezte meg a Marossárpataki Tánc- és Huszárfesztivált.
 
Nem tetszett az ingyen épület a cigányoknakPDF Print E-mail
Thursday, 23 July 2009
Bátaszék | Marad a civil házban a bátaszéki roma kisebbségi önkormányzat. Pedig a helyi önkormányzat felajánlotta, hogy ingyen biztosít helyet a nekik a pártok házában.
 
Végh László: A cigány közösség válságaPDF Print E-mail
Thursday, 23 July 2009
Magyarország, a közép-európai térség és az Európai Közösség országai számára egyre fontosabbá válik a cigányság helyzetének mindenki számára megnyugtató rendezése. Már a XV. században szerte Európában megjelent a cigányság és mai nehéz helyzetének kialakulása összefügg a világ egészének és hazánknak válságba kerülésével.
 
Iványi: Orbán nem államférfiPDF Print E-mail
Thursday, 23 July 2009
Kilépett az SZDSZ-ből, bár nem volt a tagja Iványi Gábor. A lelkész-teológus az FN-nek adott interjújában beszélt a cigányságra váró rettenetes lehetőségekről, a gyűlöletkeltés felelősségéről és Orbán Viktor tiltott eszközeiről is.
 
Kecskére bízták a káposztátPDF Print E-mail
Thursday, 23 July 2009
Korántsem csak az állami támogatás elégtelen mértéke és a koncepciótlanság az oka, hogy a cigánytelepek felszámolási programjának nincs látható eredménye. A Magyar Nemzet kiderítette: a kevés pályázatnyertes között kétes múltú egyének is szerepelnek, ami felvetheti a pályáztató szociális tárca felelősségét.
 
Tűnjön el a cigánycsalád - ezt követeli a városPDF Print E-mail
Thursday, 23 July 2009
Kisköre | A boltokban nem szolgálják ki a roma famíliát, és aláírásokat gyűjtenek a kiköltöztetésükért. A kisebbségi ombudsman szerint jogállamban erre nincs mód.
 
A Gój Motoros Egyesület közleménye - a romnet.hu oldalon megjelent és elferdített cikkrePDF Print E-mail
Thursday, 23 July 2009
A Gój Motorosokkal közösen tüntet a Lungo Drom a cigányok ellen Rudabányán
 
Gettókba szorulnak a csehországi romákPDF Print E-mail
Wednesday, 22 July 2009
Csehországban szaporodnak a szélsőséges, elsősorban a romaellenes megnyilvánulások - hangsúlyozza az a terjedelmes elemzés, amelyet kedden vitatott meg Jan Fischer kabinetje.
 
"Kolompár nagyban hasonlít" GyurcsányhozPDF Print E-mail
Wednesday, 22 July 2009
Lemondásra szólította fel Kolompár Orbánt a Cigány Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Vajda László szerint a korrupcióval vádolt Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke nem képviselheti tovább a magyarországi romák érdekeit.
 
Húzd rá, cigány! - indul a Nóta TVPDF Print E-mail
Wednesday, 22 July 2009
Kárpát-medence-szerte sugározzák majd annak a magyar zenei csatornának az adását, amely Nóta TV néven indul hamarosan
 
A romák szerint sokszor ők is hibásak a konfliktusokértPDF Print E-mail
Wednesday, 22 July 2009
A roma közvélemény többsége úgy érzi, Magyarországon növekszik a cigányellenesség, ám a válaszadók 73 százaléka azzal is hajlik egyetérteni, hogy az etnikumok közti konfliktusok kialakulásáért sokszor a cigányok is felelősek - ez derült ki a Marketing Centrum közvéleménykutató romák körében végzett felméréséből, amelyben a megkérdezettek az iskolai szegregációról, a szélsőjobb terjedéséről is elmondták véleményüket.
 
Baló Györgyös lábtörlőt árul a Morvai-közeli hírportálPDF Print E-mail
Tuesday, 21 July 2009
A fizetett hirdetés szövege: "Törölje bele lábát Gyurcsányba, Demszkybe, Gáspár Győzőbe, vagy valamely más irritáló szarháziba! Hogy a kosz méltó helyére kerüljön!"
 
Sadri Ferati koszovói önkormányzati miniszter látogatása az OCÖ-benPDF Print E-mail
Tuesday, 21 July 2009
A koszovói delegáció 2009. július 19-én vasárnap érkezett Magyarországra és szerdáig tart a látogatásuk, ezalatt az idő alatt számos kisebbségi - és kormányzati vezetővel találkoznak. A látogatás célja, hogy Ferati Úr szeretne tapasztalatokat gyűjteni arról, Magyarország hogyan kezeli a kisebbségeit, és ezeket szeretné a saját hazájában a helyi kisebbségek kezelésénél alkalmazni.
 
Az is baj, ha a cigányok tenni akarnak valamit?PDF Print E-mail
Tuesday, 21 July 2009
Sajókazán a cigánytelepen élő, eladósodott, az áramot szabálytalanul fogyasztó családok nagyon komoly javaslatot tettek a falu önkormányzatának asztalára. A program az önkormányzatnak egyetlen fillérjébe sem került volna. Harmadszor is elutasították.
 
Beindulás Budapest esélyegyenlőségéértPDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009
Budapest, 2009.június.20.- Mennyire befogadóak a Fővárosi Önkormányzat intézményei, vajon milyen új gyakorlatokra volna szükség a romák közszolgáltatásokhoz való jobb hozzáférésének érdekében, miért van szükség munkahelyi pozitív diszkriminációra, hogyan lehetne Budapest az esélyek városa?
 
Jobbik: Terror TiszavasváribanPDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009
Nyíregyháza - Pattanásig feszült a helyzet Tiszavasváriban. A múlt héten legalább öt olyan bűneset történt, ahol egyértelműen romák okoztak sérelmet a lakosságnak - mondta a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján Császár József, a párt tiszavasvári elnöke.
 
Egy "nem hihető gyilkosság" történetePDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009
Mikor lesz megbékélés Kiskunlacházán? Tavaly novemberben megöltek egy lányt Kiskunlacházán, és - a polgármester tevékeny részvételével - helyben gyorsan megszületett a verdikt: cigány elkövezőket kell keresni.
 
Megvált az OFA a gárdista BöbétőlPDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009
Információink szerint a közelmúltban elbocsátotta állásából az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány vezetése a gárdista Böbeként elhíresült munkatársát. Az elbocsátás okát az OFÁ-tól kiszivárgott információk szerint a civil szervezetek pénzügyi elszámolásainak ellehetetlenítése válthatta ki.
 
Nem, nem, nem!PDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009
"Fáj a fejünk a rohadt portól" - Csapat, amely mindenkit legyőz Nem támogatja a sajókazai önkormányzat az adósságkezelési szolgáltatás bevezetését, amely javíthatna a telepen élő eladósodott, az áramot szabálytalanul fogyasztó cigányok helyzetén. Harmadszor is elutasították a kezdeményezést, pedig az önkormányzatnak egyetlen fillérjébe sem került volna.
 
MagyarútonPDF Print E-mail
Monday, 20 July 2009
Igen, hogyan is történhetne másképp, mint hogy a megalázott és megszomorított kisebbség szélre szorított értelmiségét még le is „politikai analfabétázzák” e lap hasábjain (Cigányúton. 2009. június 25.).
 
A rasszizmus áldozatai a romákPDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2009
A Magyar Gárda feloszlatása ellenére a nyíltan rasszista és antiszemita szélsőjobboldal a válságra és a nacionalista nosztalgiára építve virágzik Magyarországon - írta pénteki számában a francia napilap.
 
Csécsei is lelépett az SZDSZ-tőlPDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2009
Csécsei Béla, Józsefváros polgármestere is kilépett az SZDSZ-ből - erősítette meg az MTI információját az érintett pénteken.
 
Kolompár bűnePDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2009
Vádat emeltek pénteken az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen. Kolompár Orbán sikkasztás miatt került bíróság elé.
 
"Büdös oláh, büdös cigány!"PDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2009
A romániai sajtó pénteken bírálta az Újpest szurkolóinak viselkedését, akik - mint írják - összeverekedtek a rendfenntartó erőkkel és rasszista szólamokat skandálták a Steaua Bucuresti elleni, csütörtök esti labdarúgó-mérkőzésen.
 
Magyar Gárda: újabb botrány! Összeverte feleségét a kapitányPDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2009
A STOP információi szerint a Magyar Gárda Pest megyei kapitánya súlyosan bántalmazta feleségét. Az orvosi látlelet alapján a nő orrcsontja eltört, bal szeme körül pedig duzzanat volt látható. A kapitány tagadja a történteket.
 
A Kisebbségi Hírlevél 2009/05 és 2009/06. összevont számaPDF Print E-mail
Sunday, 19 July 2009
Tisztelt C-PRESS Olvasó! A Kisebbségi Hírlevél 2009/05. és 2009/06. összevont számát találja itt: [Letöltés] (0,6 Mb)
 
Cigányok imája a magyarokért - búcsú a félelemtől?PDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Amíg szombaton a fővárosban egy feloszlatott szervezet a gyűlöletért kepesztett, addig a szentkúti cigánybúcsún a "többségért" imádkoztak. Azonban a csodáiról nevezetes Magyar Nemzeti Kegyhelyen egyetlen szó sem esett aktuáll-közéleti tényezőkről. Mert ugye a békesség, a szelídség bár csodaszámba megy, de rég nem időszerű a honi köz-társasági életben.
 
Vádemelés Kolompár Orbán ellenPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése miatt emelt vádat az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetője és két társa ellen.
 
CKÖ vezetők fordulnak a C-PRESS olvasókhoz - FelhívásPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Kalányos Sanyika súlyos betegségben szenved (daganatos). Édesanyja fizetés nélküli szabadságon van, édesapja rendelkezik munkahellyel, de minimálbért keres. A család nehéz anyagi helyzetbe került, a lakás hitel részleteit sem tudják már fizetni, így a végrehajtás megkezdődött, az áramszolgáltatást is megszüntette a szolgáltató.
 
Gúr Nándor: interneten uszítanak zsidók és cigányok ellenPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Egy helyi internetes portálon olyan hozzászólásokat tettek közzé, amelyek a zsidóságot és a cigányságot gyalázták, és a megfigyelésükre szólítottak fel. Mivel az internetes portál működtetői nem vették le az uszító üzeneteket, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke és Káli Sándor, az MSZP miskolci elnöke.
 
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház - Romano Kher FelhívásaPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
A Fővárosi Önkormányzat Cigány Ház - Romano Kher intenzív angol nyelvi és cigány társadalomismereti tábort szervez. A tábor célja a fiatalok nyelvi és társadalomismereti tudásának bővítése, intenzív angol nyelvi felkészítése érettségire és nyelvvizsgára.
 
Megengedhető a "Cigány mentes település"?PDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Ki gondolná, hogy öt éve az Európai Unióban lévő szeretett Magyarországunk nem előre, hanem visszafelé halad az alapvető értékek megítélésének terén. Konkrétan a diszkrimináció tekintetében.
 
"Amiről a bíróság azt mondta, hogy nem működhet, az nem is fog"PDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Draskovics Tibor: A törvénynek is van visszatartó ereje Példátlan, hogy egyesek nyíltan szembefordulnak az államot képviselő bíróság döntésével; ráadásul egy parlamentbe törekvő párt támogatása mellett. A jogállam válasza is példátlan lesz, ki fogja kényszeríteni a törvényes helyzet helyreállítását - nyilatkozta lapunknak Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.
 
Cigánykártya: az univerzum üzenete?PDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
A jövő fürkészésének talán legismertebbike a cigánykártya, amelyet többféleképpen lehet felhasználni, például úgy is, hogy az univerzum üzenetét közvetítse.
 
A cikk címe - Cigányúton - megütötte a szememetPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Tisztelt Szentirmay László! Élvezettel olvastam kitűnő írását, és majdnem mindenben egyet is értek Önnel. De a cikk címe – Cigányúton – megütötte a szememet.
 
Pető Iván: az SZDSZ története belátható időn belül véget érPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Az SZDSZ története belátható időn belül véget ér - mondta Pető Iván a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelenő, az MTI-hez szerdán eljuttatott interjúban, hozzátéve, számára ez régóta világos. A politikus a múlt héten pénteken készített interjúban úgy fogalmazott, nem tudta, hogy ez 2009-ben lesz, de arra számított, hogy közeleg a befejezés.
 
Ifj.Hegedűs Lóránt és a "fasisztoid Magyar Gárda"PDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Megdöbbentő, hogy ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész egy utcai tüntetés keretében demonstratív módon belépett az elsősorban fenyegető cigányellenességével és antiszemita retorikájával ismertté vált "fasisztoid" Magyar Gárda Mozgalomba - írta Iványi Gábor teológus, a Wesley János Lelkészképző Főiskola (WJLF) rektora és Majsai Tamás, a főiskola teológus és lelkész szakának dékánja közleményében.
 
Ismét 53 tagot számlál az OCÖPDF Print E-mail
Friday, 17 July 2009
Átadta az Országos Választási Bizottság (OVB) az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) két új képviselőjének a mandátumát szerdán, így újra 53 tagú a grémium - tájékoztatott a roma érdekképviseleti szervezet szóvivője.
 
Hittel nevelik a romákat FaddonPDF Print E-mail
Wednesday, 15 July 2009
Fadd | Öt napig tartanak rendhagyó hittanórát a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai Faddon a nevelőotthonban, valamint a főként cigányok által lakott Kurdi saroknál.
 
Buldózerek, drótkerítés: gettóba kényszerítik a belgrádi romákat a diákolimpia idejére?PDF Print E-mail
Wednesday, 15 July 2009
Belgrád vezetése, miután negyven házat leromboltatott, most drótkerítéssel vette körül a három hónap múlva esedékes Universiade játékok helyszíne melletti cigány telep maradék részét. Erre reagálva egy tekintélyes nemzetközi civil hálózat petícióval kezdte bombázni a szerb vezetést és a diákolimpia szervező testületét.
 
Vállalták a cigányok, hogy nem lopnak és WC-re járnakPDF Print E-mail
Wednesday, 15 July 2009
Aláírták a békés együttélésről szóló megállapodást a romák és a magyarok képviselői a Hargita megyei Csíkszentkirályon, ahol néhány nappal korábban konfliktus robbant ki a két közösség között - írja a Krónika.
 
Roma ösztöndíj program TolnábanPDF Print E-mail
Wednesday, 15 July 2009
A tavalyinál másfélszer többen kérték eddig a Tolna Megyei Közoktatási Alapítvány ösztöndíját, amellyel középiskolás diákok iskolakezdését segítik - közölte az MTI-vel kedden a pályázatokat kezelő Tolna megyei cigány kisebbségi önkormányzat képviselője.
 
A többszínű munkahelyek új arcot adnának a romáknakPDF Print E-mail
Tuesday, 14 July 2009
Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott Romák esélyegyenlősége a foglalkoztatásban címmel tartott kedden sajtótájékoztatót.
 
Lemondott az SZDSZ borsodi elnökePDF Print E-mail
Tuesday, 14 July 2009
Lemondott elnöki posztjáról, és kilépett az SZDSZ-ből Novák Éva, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke, aki szerint példáját más megyei elnökök is követték, követik, írta az Észak-Magyarország kedden.
 
Konrád György kilépett az SZDSZ-bőlPDF Print E-mail
Tuesday, 14 July 2009
Konrád György hétfőn hivatalosan is kilépett az SZDSZ-ből - erősítette meg az érintett az MTI-nek. A párt egykori alapítója közölte, nem tetszik neki a vasárnap elnökké választott Retkes Attila "nyegle modora", amellyel az új vezető az elődeiről beszélt, akiket ő viszont nagyra tart. Hozzátette, az sem nyerte el a tetszését, hogy a pártelnök olyan dolgokért kért bocsánatot, amelyeket nem ő tett, így ez a bocsánatkérés valójában váddá alakult át.
 
Újra vízum kell a cseheknek KanadábaPDF Print E-mail
Tuesday, 14 July 2009
Kanada vízumkötelezettséget vezetett be az országba utazó cseh állampolgárokkal szemben - jelentette a cseh közszolgálati televízió a kanadai külügyminisztérium internetes honlapjára hivatkozva. A vízumkötelezettség felújítását, amely kedden reggel lép érvénybe, a kanadai kormány a cseh állampolgárok növekvő számú menedékkérelmével indokolja.
 
Aláírásgyűjtő akciót indít az OCÖPDF Print E-mail
Tuesday, 14 July 2009
Országos aláírásgyűjtő akciót indít az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a cigányság élethelyzetét döntően befolyásoló és meghatározó három témakörben, egyben a roma integráció végrehajtására találkozót kezdeményez a miniszterelnökkel, illetve a parlamenti pártok vezetőivel - tájékoztatott a szervezet szóvivője hétfőn.
 
Nem szerzett mandátumot. Bíróság elé áll Kolompár Orbán!PDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Felfüggesztették az Országos Cigány Önkormányzat elnökének mentelmi jogát. Folytatódhat a Kecskeméti Városi Bíróságon a Kolompár Orbán elleni büntetőeljárás, amit korábban az EP választáson induló politikus mentelmi joga miatt függesztettek fel.
 
Megjelent az Amaro Drom legújabb száma! - 2009. JúniusPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Szerki: Búcsú a baloldaltól A gimnazisták fellázadtak Botrányos igazgatóváltás a pécsi Gandhiban EU: szélsőjobbra tart Idegengyűlölő, rasszista képviselők az uniós törvényhozásban
 
Retkes Attila az SZDSZ új elnökePDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Fodor szerint politikai bizonytalanságba taszították az országot - Kókát lemondásra szólították fel. A szavazatok több mint 50 százalékával Retkes Attilát választotta elnökének az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése.
 
Romák zarándokoltak Mátraverebély-SzentkútraPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Cigány zarándoklatot szervezett szombaton a ferences szerzetesek által vezetett Mátraverebély-Szentkútra a Nógrád Megyei Cigány Önkormányzat - tájékoztatta lapunkat a Ferences Sajtóközpont. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós váci megyés püspök celebrálta, majd a több száz résztvevő körmenetben vitte a keresztet, jelezve, hogy "a cigányság vállalja a megváltó Krisztushoz tartozás jelét".
 
Gondolni sem mernek a visszatérésre az Írországban megtámadott romákPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
A napokban azoknál a feketebátori családoknál jártak a BBC, valamint az European Roma Right Center képviselői, akiket atrocitások érték Belfastban, s akik emiatt nemrég hazajöttek.
 
Jobb cigánynak lenni Romániában, mint magyarnak?PDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Magyarból romává válna a romániai Tenke lelkipásztora, hogy állami támogatáshoz jusson az egyháza által fenntartott idősek otthona. Döntését az indokolja, hogy a faluban élő roma családok minden hónapban pontosan megkapják a szociális segélyt, míg ők évek óta nem jutnak hozzá törvényes jussukhoz. Emiatt egyébként adót sem fizetnek.
 
Villás Lajos: Felesleges kakasok!PDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Az eset a napokban történt. Utaztam az egyik fővárosi villamos járaton. A történetet közre adom. Lehet, hogy lesznek akik megköveznek, lesznek akik a pokolra kívánnak, és talán majd akad olyan ember is, aki azt mondja: Igazad van barátom!
 
A száztagú a MargitszigetenPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Remek műsorral örvendeztette meg a hallgatóságot a 100 tagú Cigányzenekar Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
 
Kirakodóvásár és nemzetiségek fesztiváljaPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Közös kezdeményezéssel állt elő a Phralipe Független Cigány Szervezet, a Lipa Szlovák Egyesület és a Német Kultúregyesület. A főváros egyik legszebb terén a Műcsarnok szomszédságában a sokszínű világvárost, Budapest sokféleségét szimbolizáló kirakodóvásárt és fesztivált rendeznek.
 
Megfenyegettek egy roma nőt BékéscsabánPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Békéscsaba - Egy roma kismama reklamált egy ételszállító cégnél, mert a kiszállított leves ráömlött a többi ételre, elmondása szerint ezután verőlegények fenyegették meg. A helyi cigányvajda szerint a Magyar Gárda is megjelent, a rendőrök azonban nem találkoztak gárdistákkal. A békéscsabai romák őrjáratot szerveztek.
 
Buddhisták tanítanák Waldorf módszerrel a cigány fiatalokatPDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Az új, egyházi iskolákat Baranyában alapítanák Buddhista egyházi iskolát alapítana Alsószentmártonban a cigány fiatalok Dzsaj Bhim nevű közössége; ha az engedélyeket megkapják, a régi iskolában indul szeptembertől a nyolc osztály - írta szombati számában az Új Dunántúli Napló. 
 
Így szelektál az MSZP...PDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Azon mérte le az MSZP az európai parlamenti delegációtitkári állására jelentkezők alkalmasságát, hogy hogyan viszonyulnak a bankárkaszthoz, a homoszexuálisokhoz, a drogosokhoz és a népes cigány családokhoz - írja a Magyar Hírlap.
 
Egy cigánylány vagyok, mit csináljak? Külföldre menne a Megasztár?PDF Print E-mail
Monday, 13 July 2009
Oláh Ibolya azt mondja: szereti a hazáját, de nem tudja igazán otthon érezni magát, mert vannak, akik ezt nem engedik
 
Fodor Gábor lemond képviselői mandátumárólPDF Print E-mail
Friday, 10 July 2009
Fodor Gábor az őszi ülésszak kezdetétől lemond képviselői mandátumáról - közölte a politikus az SZDSZ elnökeként tartott utolsó sajtótájékoztatóján pénteken Budapesten.
 
A szélsőjobb előretörésePDF Print E-mail
Friday, 10 July 2009
A Fidesz, az MSZP és a Jobbik részvételével hárompárti parlament alakulna, ha most vasárnap lennének a választások; az MDF, az SZDSZ és a Lehet Más a Politika ( LMP) viszont nem érné el az ötszázalékos küszöböt - áll a Progresszív Intézetnek az MTI-hez is eljuttatott felmérésében, amely szerint jelenleg semmi sem veszélyezteti a Fidesz kétharmados többségét.
 
Simon Gábor (MSZP): Mielőbb kellene egy miniszterelnök-jelöltPDF Print E-mail
Friday, 10 July 2009
A stabilitás érdekében mielőbb kellene egy miniszterelnök jelölt - mondta Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke, a szociális minisztérium államtitkára a HírExtrának. A politikussal az MSZP előtt álló feladatokról beszélgettünk.
 
Munka felhívás- angolul jól beszélő roma fiatalok számáraPDF Print E-mail
Friday, 10 July 2009
Egy nemzetközi vezető bank a Polgár Alapítvány közvetítésével angolul jól beszélő munkatársakat keres Budapesten működő telefonos szolgáltató központjába. Elvárás az angoltudás mellett az alapszintű számítógép, különösen az Excel használata.
 
ifj. Ruva Pál: Bürokratikus rasszizmusPDF Print E-mail
Friday, 10 July 2009
Hogyan lesz Roma Évtized Programból Halmozottan Hátrányos Helyzetűek programja? Válság van! Ezt a két szót már elfogadtatta velünk a média. Hirtelen támadta meg az emberek hétköznapjait ez a rövid mondat. Válság van... Az elamerikanizálódott nyugati piac, a kizsákmányolás, profitnövelés, veszteség elkerülés szentháromságára épülő birodalom megrendülésének híre hamar eljutott hozzánk is.
 
Segélyezés helyett TSZ-t alapítottakPDF Print E-mail
Friday, 10 July 2009
Termelőszövetkezetet alapított a helyi cigány kisebbségi önkormányzat Igriciben, hogy így próbáljanak segíteni önmagukon. A TSZ-ben öt hektáron uborkát termelnek, a termést egy konzervgyár veszi át. Csaknem negyven ember dolgozik a földeken minden nap. A program olyan sikeres, hogy környékbeli településekről már jelezték: szeretnének ők is segíteni a munkanélküli, reménytelen helyzetben lévő falubelieken.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat mint veszélyforrásPDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
"A Magyar Gárda valóban félelmet kelthet sokakban, ám az Országos Cigány Önkormányzat büntetőügyekbe keveredett vezetői valódi veszélyt jelentenek a legnagyobb hazai kisebbség számára.
 
"Nem a gárda, hanem a buzifelvonulás akadályozza a forgalmat"PDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
Szegeden is demonstrálnak a Magyar Gárda feloszlatása ellen. A nemzeti radikálisok „ünneplőben" demonstrálnak a Magyar Gárda feloszlatása ellen pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeum előtt. A tüntetést a rendőrség tudomásul vette.
 
Veres János elvállalná az uniós biztosi posztotPDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
Veres János volt pénzügyminiszter elvállalná az uniós biztosi posztra jelölést; a szocialista politikus csütörtökön, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta, egyike azoknak, akiknek a neve szóba került a jelöléssel kapcsolatos beszélgetéseken.
 
A magyarok fele egyet ért a Gárda feloszlatásávalPDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
A magyarok fele egyetért a Magyar Gárda feloszlatásáról szóló bírósági döntéssel, a megkérdezettek harmada azonban túl keménynek tartja a rendőrség fellépését a gárdisták szombati tüntetésén - derül ki a Népszabadság megbízásából készített Medián-felmérésből.
 
Karsai József: "Még rabszolgák sem vagyunk saját országunkban"PDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
Karsai Józseffel beszélgettünk a magyar mezőgazdaság helyzetéről, a kormányról, az MSZP-ről és a bankok hitelezési gyakorlatával szemben tervezett demonstrációjáról.
 
Akik nélkül nem sikerült volna feloszlatni a Magyar GárdátPDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
Saját sikerüknek érzi a Gárda feloszlatását a Magyarországi Kisebbségek Pártjának (MKP) roma vezetője, Száva Vince. A politikus szerint ők voltak az egyetlen olyan párt, akik perbeszédükkel és beadványaikkal megerősítették az elsőfokú bíróság ítéletét, amit a másodfokú bíróság helybenhagyott. De elégedett csak akkor lesz Száva, ha sorban bocsánatot kér mindenki a romáktól, akik miatt most félelemben kell élniük.
 
A ferences gimnáziumok sikeresek a romák körébenPDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
A Komárom-Esztergom megyei Bajna község önkormányzata kezdeményezésére egy évvel ezelőtt esti tagozatú gimnázium kezdte meg működését a településen, elsősorban - de nem kizárólag - a cigány lakosság felzárkóztatása céljából.
 
3 cigány család egy panellakásban? Két szervező már előzetesben!PDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
Előzetesbe helyezett egy férfit és egy nőt, egy személy ellen pedig körözést adott ki a bíróság a Miskolcon kipattant Fészekrakó-ügyben - az eszakhirnok.hu információi szerint.
 
Cigányodj el egy százasért!PDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
Azt hiszed viccelek? Nem! Tényleg erre a különleges kalandra ad neked lehetőséget most a sorsod, mindössze egy budapesti BKV jegy árának egyharmadáért. Egy százas. Ennyit ér mai árfolyamán egy cigányélet. Kéred? Megéri!
 
Freskókkal kitörni a lápos cigánysorrólPDF Print E-mail
Thursday, 09 July 2009
A mélyszegénységben élő borsodi törpefalu, Bódvalenke egész házfalakat beborító, cigány álmokat ábrázoló gigantikus festményekkel szeretne kitörni az ismeretlenségből és kilátástalanságból. Képriportunk a freskófaluban készült.
 
Megbukott az Út a munkához programPDF Print E-mail
Wednesday, 08 July 2009
Farkas Flórián szerint újra kell gondolni az Út a munkához programot, az ugyanis megbukott. A fideszes politikus Teleki László keddi tájékoztatójára reagált, ahol a romaügyi miniszterelnöki megbízott arra biztatta a vállalkozásokat, pályázzanak a romák foglalkoztatását elősegítő programokra.
 
A többszínű munkahelyek új arcot adnának a romáknakPDF Print E-mail
Wednesday, 08 July 2009
Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott Romák esélyegyenlősége a foglalkoztatásban címmel tartott kedden sajtótájékoztatót.
 
MSZP: roma dolgozókat a vállalkozásokbaPDF Print E-mail
Wednesday, 08 July 2009
Az MSZP arra biztatja a vállalkozásokat, vegyenek részt a romák foglalkoztatását is elősegítő programokban, amelyekre több tízmilliárd forint áll rendelkezésre - mondta Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott, keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Munkahely-növekedés nem képzelhető el gazdasági fellendülés nélkülPDF Print E-mail
Wednesday, 08 July 2009
Farkas Flórián szerint újra kell gondolni az Út a munkához programot, az ugyanis megbukott. A fideszes politikus Teleki László keddi tájékoztatójára reagált, ahol a romaügyi miniszterelnöki megbízott arra biztatta a vállalkozásokat, pályázzanak a romák foglalkoztatását elősegítő programokra.
 
Megrendelések a kormánynakPDF Print E-mail
Tuesday, 07 July 2009
Az MSZP konkrét kormányzati elképzelésekkel fordult frakciójához, illetve azon keresztül a kormányhoz. Kezdeményezik például az Út a munkához program kiterjesztését és a kríziskezelő program kibővítését. Javasolják, hogy a tehetősebbek felajánlhassák családi pótlékukat a kríziskezelő alapba. A javaslatcsomag része, hogy uniós forrásokból legalább száz cigánytelepet számoljanak fel a romák közmunkájával, mentorálással, képzéssel.
 
Jog a rasszizmushozPDF Print E-mail
Tuesday, 07 July 2009
Ha jók a törvények, akkor az embereknek nem kell jóknak lenni, írta Brecht. Ha nyilasszimbólumokkal éktelenkedő szervezetek az alkotmány formális betartásával s némi stilisztikai trükközéssel bejegyezhetők; ha vezéreik törvényesen oktathatnak ki másokat - jövőre tán a parlamentben is - a holokauszt általuk vélt tartalmáról, polgártársaink vélt rassztulajdonságairól; akkor ideje elgondolkodni törvényeink minőségéről.
 
Az SZDSZ a fővárosban "üti" az MSZP-tPDF Print E-mail
Tuesday, 07 July 2009
A fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíció egyeztető tanácsának összehívását kezdeményezték a szocialisták - nyilatkozta Steiner Pál hétfőn újságíróknak. A fővárosi MSZP ugyanis nehezményezi az SZDSZ magatartását a Budapesti Egészségügyi Modell konsrtukciójával kapcsolatban. Az ügy olyan súlyú, hogy a fővárosi MSZP és az SZDSZ koalíciós együttműködése is kockán foroghat miatta.
 
Cigányok, németek, szlovákok a LigetbenPDF Print E-mail
Tuesday, 07 July 2009
A Sokszínű Budapest - Nemzetiségek Fesztiválja című eseményen július 6 és augusztus 8-a között a Felvonulási téren, a Műcsarnok oldalában várják az érdeklődőket a szervezők. A sokoldalú rendezvényen a hazai nemzetiségek kultúráit ismerhetik meg a látogatók.
 
Tölgyessy Péter: Összeomlott a Gyurcsány-mítoszPDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
Az MSZP szombati kongresszusán eldőlt az a nagyon fontos kérdés, hogy nem lesz előrehozott választás. Tulajdonképpen nem történt semmi, az MSZP rendezte sorait kádári alkukkal - jelentette ki Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.
 
Top 10-es bűnözőt fogtak a rendőrök a szombati gárdista-demonstrációnPDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
A budapesti rendőrség top 10-es körözési listáján szerepelt egy férfi a szombaton előállított 216 ember közül. A 35 éves budapesti férfit őrizetbe vették, ellene a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. A gárdista demonstráción előállított emberek többsége még az éjszaka elhagyhatta a rendőrséget, egyesek ellen bűncselekmény és szabálysértés miatt indítottak eljárást - tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) honlapján.
 
LIPOVECZ IVÁN - VakuPDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
Pontosan az történt, amire előre számítani lehetett: a Nagy Imre és mártírtársai újratemetésére emlékező rendezvények nagy része a közönség szinte teljes érdektelenségével találkozott. Hiába állítják sokan, hogy 1989. június 16-a volt a rendszerváltás emb­le­ma­ti­kus napja, az emberek ma már nem feltétlenül így élik meg, és nagy valószínűséggel legtöbbjüknek megvan a saját története arról, hogy melyik pillanatban és mitől érezte egyszer csak azt: mostantól minden másképpen lesz.
 
Ember-e a piréz?PDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
A Tárki fölméréséből kiderült, hogy tíz honfitársunk közül hét nem fogadná be a menedéket kérő pirézeket. Még az a szerencséjük ezeknek a pirézeknek, hogy nem léteznek - gondolhatnánk. De hogyne léteznének! A megkérdezettek tudják róluk, hogy emberek, s nyilván távoliak, mert nem tudnak róluk egyebet. Az emberiséget alkotó sok ezer népcsoport jelentős részével vannak így. Ők mind pirézek. Milliárdos nagyságrendű tábor.
 
Csak a terepszín számítPDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
Debrecen - A romákat invitálta a Honvédség kötelékeibe az Esélyegyenlőség Napján július 5-én, ahol a tartalmas programok mellett tanúi lehettünk L.L. Junior besorozásának is
 
Roma gyerekeket táboroztatnakPDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
Közel harminc roma gyereknek biztosít tartalmas elfoglaltságot az orosházi cigány kisebbségi önkormányzat. Egy hétre ugyanis ingyenes napközis tábort szerveztek számukra a városban.
 
A Magyar Gárda titkai: fegyverbe!PDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
Nemrégiben Samu Tamás Gergő, politológus-hallgató, a Jobbik Békés megyei elnöke és a párt Külügyi Bizottságának alelnöke a Magyar Gárda feladatairól nyilatkozott Sarkadon, ötven gárdista jelenlétében. Beszédében kiemelte, reményeik szerint demonstrációjukkal megfélemlítenek néhány garázda, tolvaj, rabló sarkadi cigányt.
 
Cigánykerék musical - Szakcsi Lakatos Béla musical Egerben!PDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
A Pécsi Nemzeti Színház társulata vitte színre először, 1984. február 11-én Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza Cigánykerék című musicaljét. A produkció rendezője Szegvári Menyhért volt, évekkel később - 1992 szeptemberében - a Budapesti Kamaraszínház Józsefvárosi Színházában is ő állította színpadra a művet. A Józsefvárosi előadáson látható volt a darabban többek között Vári Éva, Nemcsák Károly, Lang Györgyi és Falusi Mariann is.
 
Pénzt kapnak a közepesnél jobban teljesítő romákPDF Print E-mail
Monday, 06 July 2009
Ösztöndíj pályázatot ír ki a faddi önkormányzat középiskolában tanuló, illetve főiskolás, egyetemista faddi cigány fiatalok támogatására - döntött múlt heti ülésén a faddi képviselő-testület.
 
Családi nap Körösszakálban a romáknálPDF Print E-mail
Sunday, 05 July 2009
Körösszakál - Hatodik alkalommal rendezték meg a településen a Családi Napot a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Körösszakáli Cigány Demokratikus Egyesület szervezésében - adta hírül Vmirjáncki József, civil tudósítónk.
 
Ahol nem tört át a JobbikPDF Print E-mail
Sunday, 05 July 2009
Az MSZP józsefvárosi szervezete annak idején nyíltan tiltakozott a cigány bűnözőkről beszélő miskolci rendőrkapitány visszahelyezése ellen. Molnár György közgazdász-matematikus, a szervezet elnöke arról beszél, miért nem tudott előretörni a szélsőjobb a legnagyobb cigány népességű területen, a Józsefvárosban.
 
Olasz Nemzeti Gárda ellenőrzi a cigány bevándorlókatPDF Print E-mail
Sunday, 05 July 2009
Az olasz parlament elfogadta az Olasz Nemzeti Gárda létrehozását. A katonai egyenruhás, polgári szervezet célja, hogy a bűnözésből élő, elsősorban cigány származású bevándorlókat ellenőrizzék. A parlament egyúttal az illegális bevándorlást is büntethetővé tette.
 
Bódvalenke: freskófalu - ártó szegénységbőlPDF Print E-mail
Sunday, 05 July 2009
Freskófalu lesz Bódvalenkéből. Az első kép már elkészült, egy további festését megkezdték a falu Szlovákia felőli végén, a többi alkotás terveit készíti Horváth János, Miskolcon élő cigány festő.
 
Kiskunlacháza: egy nem hihető gyilkosságPDF Print E-mail
Sunday, 05 July 2009
Roma demonstráció volt szombat délután Kiskunlacházán a tavaly novemberben meggyilkolt kislány emlékművénél, miután kiderült, hogy a tettes - az előzetes hiedelmekkel ellentétben - mégsem cigány származású. Sztojka Csaba szervező azt mondta lapunknak: az ország számos településéről várják a romákat, hogy egy-egy szál virág elhelyezésével adózzanak az áldozat emlékének, és kifejezzék reményüket, hogy a bűnügy megoldását követően az etnikai feszültségeket is sikerül megoldani.
 
Kiskunlacházán nem hisznek a rendőrségnekPDF Print E-mail
Friday, 03 July 2009
Pár óra alatt nehéz megítélni, hogy egy faluban milyen a hangulat, de nagyon úgy tűnik, a kiskunlacháziak többsége nem hiszi el, hogy a múlt csütörtökön letartóztatott P. József egyedül ölte meg tavaly novemberben a 14 éves H. Nórát. A romák és a nem romák közötti utálkozás cseppet sem csökkent attól, hogy a letartóztatott férfi, aki már beismerő vallomást is tett, nem roma.
 
MSZP: a Gárda feloszlatása nem elégPDF Print E-mail
Friday, 03 July 2009
Fontos a Fővárosi Ítélőtábla Magyar Gárdát feloszlató ítélete, de nem elég a szélsőségek visszaszorításához - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője.
 
Lehet-e majd pincéregyenruhában cigányozni?PDF Print E-mail
Friday, 03 July 2009
A Fővárosi Ítélőtábla - helybenhagyva az elsőfokú ítéletet - csütörtökön jogerősen föloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet. Ettől még szabad pincéregyenruhában, Árpád-sávos cuccban, zárt alakzatban cigányt rémisztgetni, de csak magánemberként. Az egykori Magyar Gárda Egyesület ügyvédje bejelentette: fölülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bíróságnak.
 
Kolompár Orbán: nagyon sok cigány lesz kénytelen útra kelni lakóhelyérőlPDF Print E-mail
Friday, 03 July 2009
Kolompár Orbán a magyarországi cigányság egyik meghatározó alakja. Pártja - a Roma Összefogás - az európai parlamenti választásokon nem tudott komoly sikert elérni, még annak ellenére sem, hogy saját becslésük szerint mintegy fél millió roma szavazó él az országban.
 
Szolidaritási béke menetre - OCÖ felhívásPDF Print E-mail
Friday, 03 July 2009
Az Országos Cigány Önkormányzat 2009. július 4-én, szombaton 14 órakor vár minden józanul gondolkodó romát és nem romát a Kiskunlacházán tartandó Szolidaritási Béke Menetre, mely a gyilkosság helyszínén felállított emléktáblánál ér véget, ahol a településen kegyetlenül meggyilkolt 14 éves H. Nórára emlékezünk.
 
Jogerős: feloszlatták a Magyar Gárda EgyesületetPDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében.
 
A fejlesztési ügynökség levette a kezét a romákrólPDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Felszámolta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a kisebbségi munkatársakból álló Roma Program Támogatási Hálózatot (RPTH) - tudta meg a Magyar Nemzet.
 
Itt van az ideje az árokásásnak!PDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
"Árokásás helyett végre párbeszéd" című tévéjegyzetében lelkendezett Varga Klára, a Magyar Nemzet munkatársa, hogy a Duna TV Heti Hírmondó című műsorában egy asztalhoz ült Almási János nyírségi cigányvajda, az Együtt a Magyarországi Romákért Párt elnöke és a Jobbik alelnöke, Balczó Zoltán.
 
Kétszeres vádlott lehet KolompárPDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Vádemelési javaslattal zárta le a napokban a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) három tisztségviselője elleni nyomozást - értesült a Magyar Nemzet. Információit a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella megerősítette.
 
A "cigánykérdés" és a FideszPDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
A Jobbik sikerét mindenekelőtt annak köszönheti, hogy politikájának középpontjába az etnikai gyűlöletkeltést állította. Erre 1939-ben volt példa utoljára Magyarországon. A Fidesz kénytelen átszámolni politikai kalkulációit; ismét kétfrontos harcra kényszerül. Ha egyedül akar alkotmányozó többséget, akkor mondandóját meg kell fogalmaznia a szélsőjobboldali szavazók számára érthető nyelven is.
 
SAJTÓMEGHÍVÓ: Kiket fenyeget a népirtás veszélye?PDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Időpont: 2009. július 2. csütörtök, 11:00 Helyszín: Független Médiaközpont, 1088 Budapest, Vas utca 6. I. em. 5.  
 
Villás Lajos kérdései dr. Répás József Kiskunlacháza polgármesteréhezPDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Találkozót kértem dr. Répás József Kiskunlacháza polgármesterétől. Jeleztem, hogy provokálni szeretném, és a találkozó ennek ellenére létre jött. Feltettem a kérdéseimet, és írásban azokra a mai napon választ is kaptam...Döntse el az olvasó, hogy a feltett kérdésekre számára a válasz kielégítő volt, vagy nem.
 
Feketepontot kapott a magyar demokráciaPDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Több szempontból is gyengült a magyar demokrácia 2008-ban az amerikai Freedom House kutatóintézet szerint. Nem javult, sőt romlott a korrupció szintje, erősödött a szélsőjobboldal, a romák ellen időnként halálos támadásokat intéztek, és a demokratikus kormányzás mutatója is romlott. Kelet-Európában 2008 a demokrácia sötét éve volt - állapította meg a kutatóintézet jelentése.
 
Raduly József: A kitiltott cigányzenePDF Print E-mail
Thursday, 02 July 2009
Cigány emberként és mint akinek köze van nemzeti kincsünk elemi részéhez, hadd szólok arról az értékről, amely egyszerre cigány, magyar és egyetemes. Szólok arról is, hogy mit jelentett cigány muzsikusnak lenni régen, milyen volt a társadalmi presztízse, és hogyan tüntették el mesterségesen, ideológiai alapon a föld színéről ezt a különleges hungarikumot; és hogy kik tették ezt, kik ezért a felelősek, s egyáltalán, életet lehet-e lehelni még ebbe a különleges hivatásba.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk