Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
A romák lemondatnák Kolompárt az OCÖ élérőlPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
Lemondásra és tisztújító közgyűlés összehívására szólították fel a romák Kolompár Orbánt. Az Országos Cigány Önkormányzat elnökének tevékenységéről Sárközi Károly, a szervezet korábbi elnökhelyettese azt mondta, az OCÖ csak a kormány érdekeinek kiszolgálásával foglalkozott, miközben súlyos milliárdok tűntek el, a romaügy pedig soha nem látott mélypontra került.
 
"Nem remegne meg a térdünk" - interjú Vona Gáborral, a Jobbik elnökévelPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
Beteges provokációnak tartja a melegtüntetést és szerinte egy cigányvicc belefér, mert a humornak helye van a politikában, de visszautasítja, hogy pártját valaki szélsőségesnek nevezze. Szerinte a Jobbik a faltörő kos a magyar politikában, de közben azt mondja, hogy az EP-választáson elért 15 százalékos eredményüket nem szabad túlértékelni.
 
Amit látunk, az szervezett provokációPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
A választók tizenöt százaléka szavazott a Jobbikra júniusban, a párt Magyarország egyik megkerülhetetlen politikai erejévé lett. Vona Gábor elnököt a párt programjáról, a „cigánybűnözésről", a mezőgazdaságról, a multikról, a családi gazdaságokról, a melegekről, a zsidókról és a turulról kérdeztük.
 
Cigányvadászat MagyarországonPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
Április 22-én, szerda este fél és háromnegyed tíz között Tiszalök-Újtelepen agyonlőtték a háza ajtaján kilépő Kóka Jenőt. A cigány származású férfi éjszakai műszakba indult volna munkahelyére, a tiszavasvári Alkaloida gyógyszergyárba, ahol idestova 33 esztendeje dolgozott.
 
Váradiék világsztárokkal muzsikálnakPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
Megtisztelő felkérésnek tesz eleget a Váradi Roma Café július 23-án a Veszprémi Ünnepi Játékokon.A Püspöki palota előtti szabadtéri színpadon a világ egyik legismertebb latin zenét játszó együttese, a Gipsy Kings előzenekaraként lépnek fel.
 
A romák gettóba zárása ellen tiltakoznak BelgrádbanPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
A belgrádi romák - az Universiade miatti - gettóba zárása ellen tiltakozott hétfőn az emberi jogok szerbiai Helsinki Bizottsága.
 
Összefog a BKV és a Fővárosi Cigány ÖnkormányzatPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
A BKV Zrt. és a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) a mai napon együttműködési megállapodást kötött a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának elősegítésére.
 
Újra párbajozhatnak a MargitszigetenPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
Prímáspárbaj szemtanúja lehet a közönség július 10-én, a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar margitszigeti fellépésének napján.
 
Villás Lajos: Rendőr voltam AmerikábanPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
Várhatóan, az év második felében "végre" megjelenik a Rendőr voltam Amerikában című könyvem. Bűnügyi történeteket mesélek el úgy, ahogy az történt, mindezt saját stílusban, űgy, ahogyan azt én láttam... A könyvhöz dr. Pintér Sándor volt Országos Rendőr-főkapitány, később Belügyminiszter írt bevezetőt.
 
Roma kupa - Tatabányai CKÖ felhívásaPDF Print E-mail
Tuesday, 30 June 2009
„A Tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2009. július 4-én (szombaton) Tatabányán, a Jubileum Parkban ez évben ismét megrendezi a „ROMA KUPA” elnevezésű labdarúgó tornát roma és nem roma csapatok részvételével.
 
Egy asztalnál a Jobbik és az új roma pártPDF Print E-mail
Monday, 29 June 2009
Egyre fokozódó feszültség, kölcsönös vádaskodás és egymásra mutogatás jellemzi a roma kisebbség és a többség együttélését. A Duna Televízió Heti Hírmondó műsorában egy asztalhoz ült Almási János, az Együtt a Magyarországi Romákért Párt elnöke és Balczó Zoltán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, EP-képviselő.
 
Keresik a legszebb magyar cigánylánytPDF Print E-mail
Monday, 29 June 2009
Elvárás az alapműveltség is, a győzteseket pedig taníttatni is hajlanóak a szervezők. „Miss Roma Hungary 2009" nevet viselő szépségversenyt szervez a sárbogárdi székhelyű „Tegyünk Értük Együtt" kiemelten közhasznú alapítvány.
 
Megvan a kiskunlacházi gyilkos! Mást is megerőszakolt a fiatal férfiPDF Print E-mail
Monday, 29 June 2009
Korábban több fiatal nőt is zaklatott egy férfi Kiskunlacházán, nem messze a gyermekgyilkosság helyszínétől; a nyomozók egy megerőszakolt nő vallomása alapján jutottak el H. Nóra feltételezett gyilkosához - jelentette a nol.hu.
 
Kis híján összecsaptak a cigányok a Magyar GárdávalPDF Print E-mail
Monday, 29 June 2009
Falunapot tartottak Kiskunlacházán, ám a kulturális és gasztronómiai program majdnem erőszakba torkollott. A rendezvényen résztvevőként megjelentek a Magyar Gárda tagjai, akik szóváltásba keveredtek a helybéli cigányokkal. Estére még erősítést is hívtak.
 
Összefüggések...PDF Print E-mail
Monday, 29 June 2009
A Jobbik a győzelmét megköszönhetné az olaszliszkai lincselőknek. Értelmes, baloldali ismerősöm vélte bűnösnek a „cigány mentalitást" abban, hogy Olaszliszkán megtörtént az, aminek nem lett volna szabad megtörténnie.
 
Csík Tamás: CsődrádióPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Még mindig magyarok döntenek a Rádió C-ről. A hét elején, a reggeli műsorban búcsúztak el a Rádió C-től a munkatársak.  Közölve, hogy július 1-jétől szünetel a Ráció C műsora, és nem ismerik a jövőt. Személyükre nézve sem. Összefügghet ez a bejelentés azzal a ténnyel, hogy Fátyol Tivadar ügyvezető igazgató munkáltatói és ügyvezető igazgatói megbízása ez év január 31-én megszűnt.
 
Havas kontra cigányok: elmarasztalta az ORTT a tévéstPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Az ORTT állampolgári bejelentés kapcsán hivatalból vizsgálta a Story TV által 2009. január 26-án 21:01 órai kezdettel sugárzott Havas című műsorszámot.
 
Elfogták a kiskunlacházai gyermekgyilkosság gyanúsítottjátPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Elfogták a kiskunlacházai gyermekgyilkosság gyanúsítottját. Sajtóértesülések szerint a férfi helyi lakos és nem roma. Ennek azért van jelentősége, mert a településen cigányokat sejtettek a bűntény hátterében.
 
FELHÍVÁS az Esélyegyenlőség-elvű TámogatáspolitikárólPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Szociális és Munkaügyi Minisztérium Budapest, 2009. június 23.
 
Meghalt Michael JacksonPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Csütörtök délután meghalt Michael Jackson amerikai popénekes. A sztárt kómában találták meg a házában a kiérkező mentők, akik a kórházban még egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az énekes halálát szívleállás okozta.
 
ROMBOLÁS A CIGÁNYTELEPENPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Látlelet egy roma-magyar konfliktus hátteréről „Azt mondja a népség, ha cigány vagy – egyforma vagy. De ez nem igaz.” Helyszíni riportunk Csíkszentmártonból.
 
A polgármester, akit megmosolyogtakPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Sértő-Radics István: Az SZDSZ-nek választ kell adnia a kisemberek problémáira Magyarország egyetlen olyan települése a Szabolcs megyei Uszka, ahol az SZDSZ fölényesen nyert a Fidesz, az MSZP és a Jobbik előtt az EP-választásokon. Ez nem meglepő, hiszen a liberálisoknak olyan polgármesterük van a többségében romák lakta településen, mint Sértő-Radics István, aki 1994 óta nyeri a polgármester-választásokat.
 
A cigány elnök szerint a csicskatartók jó része valóban romaPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
A csicskatartással, pontosabban a tegnapi szarvasi rendőri akcióval kapcsolatban megkerestük Bánfi Józsefet, a Szarvasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, s véleményét kértük az ügyről.
 
"El kell roppantani a gerincüket": cigányellenes uszítás a netenPDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Feljelentést tett csütörtökön négy civil szervezet egy szélsőséges nézeteiről ismert blogger ellen az internetes naplójának egyik bejegyzése alapján, közösség elleni izgatás miatt.
 
Tatárszentgyörgyi tűz: biztosítási csalás volt?PDF Print E-mail
Friday, 26 June 2009
Nagy értékű csalás gyanújával hallgatták ki a tatárszentgyörgyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettesét, akinek háza áprilisban lobbant lángra. H. Lídia panasszal élt a gyanúsítás ellen, a tűzeset után pedig azt állította, azt 'visszavágásként' kapta, mert nem hagyta, hogy a faluban februárban meggyilkolt romák ügyét eltussolják.
 
Magyar ÖrökségPDF Print E-mail
Thursday, 25 June 2009
A világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar Magyar Örökség-díjas. Nevét az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma őrzi.
 
Világjáró Művészek a Roma ParlamentbenPDF Print E-mail
Thursday, 25 June 2009
Patai Zoltán „Öcsi” cigányprímás & barátai – születésnapi ünnepi koncert – 2009. június 28. vasárnap 19 óra Roma Parlament - Sarasate koncertterem (1084 Budapest, Tavaszmező u. 6.  Tel./fax: 210-4798
 
Szembefordultak KolompárralPDF Print E-mail
Thursday, 25 June 2009
A roma önkormányzat feloszlatását is kezdeményezik a távozók Bomlik az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) meghatározó koalíciós szervezete, a Magyarországi Cigányszervezetek Országos Fóruma (MCF). Tegnap két OCÖ-képviselő tudatta, kilépnek az MCF-ből, és kezdeményezik a baloldali vezetésű roma önkormányzat feloszlatását, mivel elmaradt a kormány bírálata, kudarcot vallott a választásokon a roma párt.
 
Hazamegy az Észak-Írországban megtámadott románok zömePDF Print E-mail
Wednesday, 24 June 2009
Hazamegy azoknak a román állampolgároknak a nagy többsége, akiket a múlt héten üldöztek el lakóhelyükről az észak-írországi fővárosban. Az őket ideiglenesen befogadó belfasti katolikus templomot keddre virradó éjjel ismeretlen tettesek megrongálták.
 
Közösen támogatják a cigányokatPDF Print E-mail
Wednesday, 24 June 2009
A romák társadalmi integrációjának elősegítése érdekében az esélyegyenlőség elvű támogatáspolitikáról fogadott el közös nyilatkozatot Bulgária, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Spanyolország - jelentette be Herczog László szociális és munkaügyi miniszter.
 
Az Országos Cigány Önkormányzat feloszlatását kezdeményezikPDF Print E-mail
Wednesday, 24 June 2009
Daróczi Sándorné és Sárközi Károly, az Országos Cigány Önkormányzat vezető képviselői a keddi nappal kiléptek az MCF-ből és egyben kezdeményezték az Országos Cigány Önkormányzat feloszlatását is - derült ki az MNO-hoz eljuttatott közleményükből.
 
Újabb támadások Pusztadoboson!PDF Print E-mail
Wednesday, 24 June 2009
Pusztadobos - Fejétől bűzlik a hal a kis községben, a polgármester asszonynak köze van a Pusztadoboson kirobban áldatlan állapotokhoz - állítja Pusuma József, a megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke.
 
Szünet nélkül cigányPDF Print E-mail
Wednesday, 24 June 2009
"Talán akik eddig kedveltek, de nemigen ismertek minket, cigányokat, most megszeretnek; akik utáltak, ezután egy kicsit kevésbé fognak utálni; és akik továbbra is nagyon utálnak, pontosabban fogják tudni, hogy kiket utálnak" - Romano Rácz Sándor, a Cigány sor című könyv szerzője szemlátomást nem riad vissza attól, hogy provokálja, legalábbis vitára ingerelje olvasóit.
 
Bocsánatkéréssel is meg lehet kapni a "magyargyűlölő" vádatPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
"Magyargyűlölő. Ezt a jelzőt kapta Iványi Gábor lelkész a jobboldali médiától, mert tatárszentgyörgyi beszédében bocsánatot kért a cigányoktól az eddig ellenük elkövetett sérelmekért" - így vezeti be Láng Judit a Népszava hétvégi mellékletében Iványi Gáborral készített interjúját. - "Iványi szerint a világ ma két okból figyel Magyarországra: Overdose, a csodaló miatt, és azért, mert sorozattámadások érik a cigányságot.
 
Mezítlábas csajok ropták, míg a roma szakácsok sürögtekPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Sárszentlőrinc | Keresztyén alapon jó hangulatban együtt lenni a cigány kultúra és az Isten igéje körül, a cigány-magyar közeledés elősegítése érdekében. Ezzel a mottóval szervezte meg másodszor a cigány ételek bemutatóját a sárszentlőrinci evangélikus gyülekezet alapítványa.
 
Miért nincsenek meg a kiskunlacházi és a tatárszentgyörgyi gyilkosok?PDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
A kiskunlacházi és tatárszentgyörgyi gyilkossággal kapcsolatban Németh Zsolt azt mondta, rossz a rendőrség kommunikációja.
 
Romák házait gyújtották fel BátorkeszinPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Két, romák lakta családi házat gyújtottak fel tegnapra virradóra ismeretlen tettesek a szlovákiai Bátorkeszi községben. Mindkettőben több kiskorú gyerek is tartózkodott, személyi sérülés szerencsére nem történt. A házakat bérelték a megtámadottak, a pénzt rendben fizették, tartozásuk nem volt. A helyi roma önkormányzat vezetője a magyarországi példa ismétlődésétől tart. A rendőrség szerint nem igazolható a rasszista indíték.
 
Utcai háborúPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Rasszizmussal vádolnak egy volt polgárőrt az Ivánfahegyalja utcai romák. Azt mondják: azért zaklatja őket, hogy elüldözze a családokat a környékről. A volt polgárőr szerint mindez hazugság. Azért rágalmazzák, mert útját akarta állni a bűnözésnek.
 
Mi fontos igazán a tökös jobboldali szavazónak?PDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Az észak-magyarországi települések többségi lakosságát az érdekli, hogy ki lopja el a kertjükből az uborkát meg a krumplit, valamint a nyeletlen villáskapát a sufniból. A cigány lakosság számára a fő kérdés viszont a rendőrség viselkedése és az ellenük elkövetett erőszakos támadások.
 
Bódi Guszti: Cigányul beszélőt még nem láttamPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Bódi Guszti a roma kulturáról beszélt a sztarportre.hu-nak. Egy komaság olyan, mint hogyha egy édes testvérről lenne szó. A roma emberek - pár kivétellel, mert mindenkit nem mondhatok -, alázatosak. Meg lehet velük fordítani a világot, csak tudni kell a nyelvükön beszélni. Baromira tudnak szeretni, hogyha valakit elfogadnak - legyen fehér, barna vagy bármilyen bőrszínű - testvérként, illetve barátként kezelik. Egy komaság olyan, mint hogyha egy édes testvérről lenne szó.
 
Cigány diákok válhatnak rendőrré BorsodbanPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Újabb, kiváló tanulmányi eredményeket elérő roma fiatalok előtt nyílt lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után rendőri szolgálatba állhassanak, pénteken három tanulóval kötött tanulmányi szerződést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta Gaskó Bertalan rendőrségi szóvivő az MTI-t.
 
Városbéli mulatósPDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Debrecen - Hajnalig szórakoztatta minőségi cigányzenével a debreceni közönséget a Parno Graszt zenekar a MODEM kerthelyiségében pénteken
 
"Bármi probléma van, összeröffen mindenki"PDF Print E-mail
Monday, 22 June 2009
Egymást mindig csak a kultúrán keresztül tudjuk megismerni - vallja Bangó Margit, aki elárulta, bár a cigányságon belül a rumunglókhoz tartozik, csak "konyhanyelven" beszéli a nyelvet. Szerinte a cselekedetekben mutatkozik meg az összetartás.
 
Daróczi Ágnes: Hamis realizmusPDF Print E-mail
Saturday, 20 June 2009
Szeretném leszögezni, hogy amiről beszélünk, nem a cigányok újabb marakodása, hanem alap-kérdés: mit kezd a magyar társadalom és a mindenkori kormány a cigányokkal? Lesznek-e tényleges jogaink (pl. az önreprezentációhoz) vagy írott malaszt marad a hazai és nemzetközi jog?.
 
Járóka: "Olyan iskolák kellenek, mint a Gandhi Gimnázium"PDF Print E-mail
Saturday, 20 June 2009
Budapest, 2009. június 19. - A magyarországi cigányság társadalmi befogadásáról tartott előadást Járóka Lívia európai parlamenti képviselő a Professzorok Batthyány Körét is működtető Batthyány Lajos Alapítvány meghívására. A képviselőnő többek között a pécsi Gandhi Gimnáziumhoz hasonló tanintézmények szerepéről és a vállalkozásfejlesztés lehetőségeiről beszélt a rendezvényen.
 
Még mindig félnek: tomfával verték a kommandósok a romákat?PDF Print E-mail
Saturday, 20 June 2009
Huszonnyolc embert állított elő a rendőrség. Elrendelte a vizsgálatot a Borsod megyei Főügyészség a körömi verekedés ügyében, csoportosan felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt — közölte szerdán a Roma Sajtóközponttal (RSK) a szervezet szóvivője.
 
"Te cigány k..., itt fogsz megrohadni": az Állam ellen küzd a roma nőPDF Print E-mail
Saturday, 20 June 2009
Három évig ült előzetes letartóztatásban a roma asszony, most kártérítésért pereskedik.
 
Mivel őrjíti olvasóit a Süddeutsche Zeitung?PDF Print E-mail
Saturday, 20 June 2009
Ha a mit sem sejtő újságolvasó átböngészi Michael Franknak a Süddeutsche Zeitungban megjelenő cikkét, azt hihetné, hogy Budapest utcáin feketeingesek masíroznak, az utcákon támadják az ártatlan értelmiségieket, cigányok tömegeit gyilkolják, mindennapiak a lakásrombolások. Miért nem hirdetik ki a szükségállapotot? - kérdezhetik az olvasók, miért nem rendeli ki a tankokat az utcára Szekeres hadügyminiszter?
 
Bajnai is tiltakozott a Duna-parti cipőknélPDF Print E-mail
Friday, 19 June 2009
A kormányfő is ellátogatott a Duna-parti holokauszt emlékműhöz. Bajnai Gordon virágot helyezett el a helyszínen. Előzőleg csaknem százan tiltakoztak ugyanitt, mert ismeretlenek hétfőre virradóra sertéslábakat helyeztek a cipőkbe, megbecstelenítve a II. világháború végén Dunába lőtt polgárok emlékhelyét.
 
Váratlan fordulat a rakamazi Molotov-koktélos ügybenPDF Print E-mail
Friday, 19 June 2009
Az igazságügyi szakértők megállapításai alapján a rendőrség kizártnak tartja, hogy Molotov-koktéltól keletkezett kisebb tűz egy cigánycsalád lakta rakamazi házban, még februárban; a nyomozást ezért megszüntették.
 
Cigány-magyar közeledés fakanállalPDF Print E-mail
Friday, 19 June 2009
Szombaton második alkalommal rendezik meg Sárszentlőrincen a cigány ételek bemutatóját, a hagyományteremtő eseményen számos kulturális programmal várják a látogatókat, a szervezők célja a cigány-magyar közeledés elősegítése a roma kultúra és Isten igéjének segítségével.
 
"Nagyon sötét bőrű cigányember vagyok" - utcán lőtték állon a kanizsai férfitPDF Print E-mail
Thursday, 18 June 2009
A középkorú roma férfi elmondása szerint a fiatalember ordítani és durván káromkodni kezdett, hogy miért nézi őt. Riasztófegyverrel állon lőttek egy utcán várakozó roma férfit Nagykanizsán - adta közre szerdán a Zalai Hírlap a Roma Sajtóközpont értesülését
 
Demográfiai dinamika: átfogó Jobbik-tanulmány a cigányokrólPDF Print E-mail
Thursday, 18 June 2009
A párt hivatalos programja szerint szükség volna a roma társadalom részletes feltérképezésére. A Jobbik Magyarország hivatalos programja nagy terjedelemben foglalkozik a magyar-cigány együttéléssel. Mint írják, „a megoldást keresve a következő feladattal mindenképpen foglalkozni kell: a hazai cigányságról készüljön egy átfogó és megfelelési kényszerektől mentes felmérés.”
 
Tatárszentgyörgyön ismét kigyulladt egy házPDF Print E-mail
Thursday, 18 June 2009
Kigyulladt egy ház Tatárszentgyörgyön csütörtökön hajnalban, a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt - erősítette meg a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI értesülését.
 
Vétlen diákokat büntetnek az érettséginPDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2009
Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégiumnál az Állami Érettségi Vizsgabizottság ellenőrzést tartott, ahol napvilágra került az iskola törvénysértő joggyakorlata.
 
Érettségi botrány német nyelvbőlPDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2009
Szentgotthárdon 29 tanuló nem tehet német nyelvű szóbeli érettségi vizsgát, az iskolának felróható rendkívül súlyos hiba miatt, mert diákjait osztályozó vizsgával nem zárta le, értesült szerkesztőségünk.
 
Iskolai terror Kerepestől az internetigPDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2009
Megaláztak és megvertek társai egy nyolcadikos lányt hétfőn Kerepesen. Az esetről készült videofelvétel a világhálóra is felkerült. A fő elkövetők cigány származásúak, a lány nem cigány. Osztálytársai azonban tétlenül nézték a megaláztatást.
 
Tájékoztatás a romák sérelmére elkövetett bűncselekmények nyomozásárólPDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2009
A Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is a legfelkészültebb kriminalisztikai szakemberek bevonásával, intenzív módon folytatja a nyomozást emberölés és emberölési kísérlet bűntette miatt nyolc bűncselekményben. A bűncselekményeknek összesen 53 sértett személye van, akik közül négy sérült és öt elhalálozott - tudatta közleményben a Nemzeti Nyomozó Iroda június 12-én.
 
Nagy a baj? A Nyugat sem tud mit kezdeni a cigányokkalPDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2009
Olaszország után Németországban is egyre több gondot okoznak az oda bevándorolt, munka és fedél nélkül élő cigányok. A tömeges "inváziót" tehát még a fejlett nyugati országok is képtelenek kezelni, így hogy várhatnák el tőlünk, hogy meg tudjuk oldani azokat?
 
VálaszútonPDF Print E-mail
Wednesday, 17 June 2009
Bársony János - Az utóbbi két évben megváltozott a cigányságról szóló közbeszéd formája és tartalma mind a nyilvánosságban, mind a magánszférában. A szélsőjobboldal által elindított folyamathoz csatlakoztak a magukat mérsékeltnek, jobboldalinak, baloldalinak, liberálisnak tartó politikai erők és médiaszereplők. Úgy gondolták, a téma nem maradhat a szélsőjobb „privilégiuma".
 
A nőknek rossz munkát adnak, a romáknak meg semmilyet?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2009
Előnyben részesítik a nőket a munkaadók, ha alacsony presztízsű, rosszul fizetett munkáról van szó - írja a Népszabadság.
 
Berlini fejpénz a romániai romáknak - csak menjenek hazaPDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2009
Politikai üggyé dagadt a német fővárosban egy nagycsalád sorsa Utcai zenéléssel, szélvédőmosással vagy koldulással akartak Berlinben pénzt keresni. Jó egy hónap elteltével fejenként 250 eurós "hazautazási hozzájárulással" a zsebükben távozhattak azok a romániai romák, akik sorsa heves politikai vitát kavart a 3,4 millió lakosú német fővárosban.
 
A rendőrségtől kértek kártérítést a cigányokPDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2009
Az angliai munkalehetőségben bízó ivádi cigányok rendőrségi eljárást kezdeményeztek, miután a tervezett fél év helyett csupán egy napot dolgozhattak. A nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették.
 
Cigány a cigánynak farkasa?PDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2009
Közösség elleni izgatással gyanúsítja a rendőrség Balogh Albert szabolcsi roma jogi aktivista fiát, mert adataik szerint részt vett azoknak a rakamazi plakátoknak a ragasztásában, amelyek durván megfenyegették a cigányságot - írja a Magyar Nemzet.
 
Tömegverekedés, őrizetbevétel nélkülPDF Print E-mail
Tuesday, 16 June 2009
Még nem indít nyomozást a a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség a szombat este Körömben történt tömegverekedés miatt. A rendőri intézkedés miatt azonban feljelentést tesznek a helyi romák: elmondásuk szerint "válogatás nélkül" törtek be a lakásokba a kommandósok, gázspray-vel fújták le, s tomfával is ütötték őket.
 
Balogh Artúr: Járóka Lívia, MCF politikai elemzésPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
A cigány pártok burlex jelenetei már a listaállításnál elkezdődtek. A voksolást megelőzően több cigánypárt is képviseltetni szerette volna magát a szavazólapon, elég, ha csak a Száva Vince vezette Magyarországi Kisebbségek Pártjára - gondolunk, akit mint embert sokan szeretnek, és jó lelkű személynek tartanak, de a pártja listája olyan volt, mint egy Celeb Valóság Show, Terry Blackkel és a Pa-Dö-Dös Lang Györgyivel, aki ezért dicséretet érdemel, hogy egyáltalán elvállalta a felkérést egy cigánypárttól.
 
Meghívó - Tamás Gáspár Miklós és Daróczi Ágnes előadása a C-PRESS-benPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
A C-PRESS Közéleti klubja tisztelettel meghívja Önt a „Társadalom, Globalizáció, Magyarország ” c. rendezvényére.
 
A Jobbik a romák és a homoszexuálisok ellen uszít és antiszemita - Osztrák lapvéleményPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
"Barna gátszakadásról" ír a Profil című osztrák hetilap vasárnap megjelent számában a magyarországi belpolitikai helyzetet elemezve. A Jobbikról azt írta, hogy a romák és a homoszexuálisok ellen uszít, és antiszemita üzenetekkel operál, a Fideszről pedig, hogy vezetője, Orbán Viktor a szocialista pártot "elszámoltatással" fenyegeti, és kormányra kerülése esetén "tekintélyelvű elnöki rendszert" akar bevezetni.
 
Nem tudják a rendőrök: ki verte őketPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Nem tudták megmondani a rendőrök, hogy kik támadták meg őket a körömi ballagáson tegnapelőtt, így mindenkit, akit bevittek, mind a 28 embert, elengedték. A miskolci rohamrendőröket hívták ki egy verekedéshez, de a helybéli cigány családok szerint ártatlanokat is megvertek és megaláztak.
 
A legtitokzatosabb valódi cigány, asszonyi és szerelmi babonákPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Cigány átok - ismerős és borzongató kifejezés, és akármennyire is furcsa, még napjainkban is valóságos. Sokan hisznek abban, hogy a cigány átok "fogósabb" mintha egy akármilyen jött-ment jós átkot szórna. A hitnek ugyanis erős szerepe van. És a cigányasszonyok hite nem csak a vallásban, de a babonában is erős.
 
Megvitatták a körömi esetetPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
A körömi támadásról tanácskoztak cigányvezetők és a megyei főkapitány helyettese.
 
Ki élhet még itt?PDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
A történészprofesszor a József Attila Színházban tartott előadássorozatot Magyarország utóbbi másfél századáról. Szerinte többször, a rendszerváltozáskor is lett volna esélyünk Európához felzárkózni, a polgárosodás, a modernizáció útjára lépni. De lehetőségeinkkel hosszú távon sosem tudtunk élni. A konszolidáció hiánya pedig a szélsőségek megerősödéséhez vezetett. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
 
Romák harcoltak a bulinPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
KÖRÖM — Garázdaságba torkollt egy ballagási ünnepség Körömben, ahol egymásnak ugrottak a vendégek. – Garázdaság miatt riasztották a tiszaújvárosi rendőröket, akik a helyszínre érve erősítést kértek miskolci kollégáiktól. Többen a rendőrökre támadtak, az egyik szolgálati gépkocsi ablakát is beverték. A kollégák 28 személyt állítottak elő a miskolci kapitányságon.
 
Cigányvajda: Nem hiszem, hogy a magyarok ilyen primitívekPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Leszúrtak egy 18 éves roma fiatalembert Kazincbarcikán: az eset miatt a városba utazott Kállai Csaba országos vajda. A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pedig háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.
 
"Csak a Fidesz tud segíteni a cigányság baján"PDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
A Fidesz roma származású országgyűlési képviselőjével, Farkas Flóriánnal beszélgettünk a választási eredményekről, a Jobbikról és a magyarországi cigányság helyzetéről.
 
Romák elleni támadások - Több mint négymillió hívást, egymilliónál több hívószámot ellenőriztekPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Milliós nagyságrendben vizsgáltak át telefonszámokat, hívásadatokat a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói az elmúlt másfél év romák elleni támadásai kapcsán. Az NNI előtt lévő nyolc ügyön 100 fős nyomozócsoport dolgozik.
 
Morálisan újjá kell szervezni hazánkatPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke rámutatott: a választók egy hete azt üzenték, hogy a Fideszben látják az ország rendbehozatalának letéteményesét. Még a cigányok is világossá tették, hogy elegük van az őket is becsapó MSZP-SZDSZ-ből.
 
"Pusztulni fogtok, rohadt, büdös cigányok" - A gyanúsított hallgat!PDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
A lehetséges rakamazi plakátozó ellen a rendőrségnek a bizonyítékai vannak.
 
Rendőrt vertek a liszkai cigányokPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak miatt letartóztatták a késsel támadó bűnözőt.
 
Roma településőrök járőröznek MiskolconPDF Print E-mail
Monday, 15 June 2009
Roma városőrök járőröznek Miskolc romák lakta területein. Ott tartanak rendet, ahol az utóbbi években mindennapossá vált a betörés, a falopás, a kiskertek fosztogatása. A csoportvezetőket a borsodi cigány vajda választotta ki. A közfoglalkoztatási programból fizetést is kapnak. Több mint 60 roma jutott így munkához.
 
"Az előítéletek ide vezetnek"PDF Print E-mail
Friday, 12 June 2009
A washingtoni Holokauszt Emlékmúzeumban történt szerdai gyűlöletgyilkosság egyik tanúja - anyja révén -, a részben magyar származású Bayer Lili (17 éves) eleveníti fel kérdésünkre a történteket.
 
Jó úton járunkPDF Print E-mail
Friday, 12 June 2009
A romák integrációja társadalmi probléma, a rendőrség az ország helyett ezt nem tudja megoldani - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön Budapesten.
 
A miskolci Avason: Folytassa, városőrség!PDF Print E-mail
Friday, 12 June 2009
Mérsékelt hangerővel szólnak az esték Miskolc népes lakótelepén, az Avason. Négyéves szerződést kötött a miskolci önkormányzat az Avas lakótelepen tavaly év végén kísérleti jelleggel felállított városőrséget működtető biztonsági céggel. A lakótelepen szerzett tapasztalatok alapján civil településőrséget szerveznek a hétvégi házas övezetből nyomorteleppé vált Lyukóvölgyben és a Bábonyibércen is.
 
Megkárosították a nagykanizsai cigány önkormányzatotPDF Print E-mail
Friday, 12 June 2009
Több mint 800 ezer forinttal károsította meg egy volt alkalmazottja a nagykanizsai cigány kisebbségi önkormányzatot (ckö); az ügyészség csalás miatt emelt vádat a nő ellen - közölte csütörtökön a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.
 
Ahol 51%-ot szerzett a Jobbik: "Nem lophatsz, nem vagy cigány vagy képviselő"PDF Print E-mail
Friday, 12 June 2009
A Jobbik meghódította Borsod-Abaúj-Zemplén megye több kistelepülését. Sok helyütt annyira, hogy még a Fideszt is legyőzte. Helyszíni riport.
 
"A Fidesz vagy az MSZP a Jobbik?"PDF Print E-mail
Thursday, 11 June 2009
A reménytelen munkanélküliség miatt csalódottak a település lakói, ahol a legnagyobb győzelmet érte el a Jobbik az EP-választáson. A helyi jobbikos aktivista szerint a többség fél éve még azt sem tudta, mi az a Jobbik, de a párt vette a fáradtságot, kampányolt, a pártelnök személyesen jelent meg a környéken, míg a többi párt a füle botját sem mozdította.
 
Karantén vagy szalagcím a szélsőjobbnak?PDF Print E-mail
Thursday, 11 June 2009
Németországban szigorú "karanténban" tartják a szélsőjobbot, Itáliában kísérleteznek az újságírók, a csehek és a szlovákok bizonytalanok a tálalás tekintetében - derül ki tudósítóink írásaiból arról, hogyan kezeli a média az előretörő szélsőjobboldalt.
 
Stumpf: A Jobbik nem szélsőségesPDF Print E-mail
Thursday, 11 June 2009
A baloldal részéről hiba csak fasisztoid, szélsőséges pártként kezelni a Jobbikot - jelentette ki tegnap a Politikatörténeti Alapítvány rendezvényén Stumpf István politológus.
 
Vona: a liberális Fidesszel nem lépünk koalícióraPDF Print E-mail
Thursday, 11 June 2009
Továbbra is használja a cigánybűnözés fogalmát a Jobbik, de Vona Gábor szerint nem emiatt kaptak 14 százalékot az EP-választáson. Az Orbán Viktorral közös egykori polgári körben Vona kakukktojásnak érezte magát, a Fideszt liberális pártnak tartja, amellyel nem lépnek koalícióra.
 
TGM: az SZDSZ a zsidópárti imázsa miatt bukottPDF Print E-mail
Thursday, 11 June 2009
Silány a politikai vezető rétegünk, de ez így van egész Európában. A tőke utálata és a "cigány" álnéven emlegetett szegények elleni gyűlölet tulajdonképpen a középosztály lázadása, az állami forrásokért. Az SZDSZ nem a neoliberalizmusa, hanem 'zsidópárti imázsa' miatt bukott. A Fidesz kormányzása alatt a szélsőjobb további térnyerése várható.
 
Amerikai segítséget kértek a magyar romáknakPDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
A hátrányos megkülönböztetés állandó félelme, a zaklatás és az erőszakos támadások azt jelentik, hogy a romák társadalmunk minden rétegében állandó terrorban élnek, és arra kényszerülnek, hogy kivonják magukat a „fősodorbeli" társadalomból - mondta az Egyesült Államok Helsinki Bizottságának keddi, romaügyi meghallgatásán a felkért magyar felszólaló, Bársony Katalin.
 
Élő könyvtárral a Roma Összművészeti FesztiválonPDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
(2009.06.09.) A Romaversitas idén először vesz részt az Athe Sam Roma Összművészeti Fesztiválon izgalmas programelemekkel. A színes magyar társadalomért, a valódi roma értelmiségért tevékenykedő alapítvány - többek között - az úgynevezett Élő Könyvtárral várja az érdeklődőket a június 10. és 14. között a rendezvény alatt.
 
Lángoltak a kalibák: Elűznék a romákat a községbőlPDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
A mintegy 200 fős roma közösség elköltöztetését kéri Csíkszentmárton magyar lakossága, amely bevallása szerint megelégelte a cigányság "garázdálkodását". A 3000 fős Hargita megyei községben az elmúlt időszakban éles ellentét támadt a kisebbségi roma és a többségi magyar lakosság között - írja a Krónika.
 
PDSZ: Kolompárék megvétózhatnák az új Gandhi-igazgatótPDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) pécsi ügyvivő testülete arra kéri az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ), hogy éljen a közoktatási törvény adta jogával, azaz támadja meg a Gandhi Gimnázium igazgatói megbízásával kapcsolatos döntést.
 
Mit kajál a Jobbikon a magyar társadalom?PDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
Társadalmi értelemben törvényszerű volt-e a Jobbik áttörése az EP-választáson, vagy derült égből villámcsapás? Szociológusok szerint legfeljebb a siker mértéke meghökkentő, de a ténye semmiképpen sem. Legtöbbjük a cigányellenességben találta meg az eredmény kulcsát, de akad olyan is, aki a politikai fősodor érzéketlenségével hozza összefüggésbe a Jobbik nagy ugrását.
 
Államtitkár: Majd ha az összes cigánygyerek iskolába járPDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
A roma vezetők is értékelték a vasárnapi EP-választás eredményét. Volt, aki szerint hatalmas sikert értek el a roma szervezetek, ugyanakkor elhangzott az is, hogy a cigányság sok helyen egyszerűen félt elmenni szavazni, de akadt, aki szerint a politika iránti általános érdektelenség a magyarországi cigányságnál is éreztette hatását.
 
Nyíltlevél Bajnai Gordon Miniszterelnök részére - csatlakozásra hívásPDF Print E-mail
Wednesday, 10 June 2009
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Miniszter Urak! Mi, hazánk békéjéért, jövőjéért felelősséget érző magyar állampolgárok, romák és nem romák, valamint őket képviselő szervezetek - kormányzati és politikai, nemzeti kötelezettségük teljesítéséért fordulunk Önökhöz.
 
Pályázat a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület galéria asszisztensi állásáraPDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
Munkaviszony kezdete: 2009. júliusától 1 hónap próbaidő. 2009 szeptemberétől teljes állású alkalmazás.
 
Váradi Roma Cafe közönség találkozó a C-PRESS-ben - MeghívóPDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
A C-PRESS Közéleti klubja tisztelettel meghívja Önt a „Család és zene” c. rendezvényére.
 
Indulhat a per Kolompár ellenPDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
Csak akkor lehet majd folytatni a Kolompár Orbán elleni büntetőeljárást, ha az OVB hivatalosan tájékoztatja a nyomozóhatóságot - jelen esetben a Vám- és Pénzügyőrség Nyomozóhivatalát -, hogy az EP választásokon nem szerzett mandátumot a roma politikus, és így megszűnt a mentelmi joga - közölte Szabó Ferenc ,Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes. A vád: jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette.
 
Villás Lajos: "A fakanál kopogjon,ne a szemed!"PDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
2009 június 7.-én választottunk! Szavaztunk pártokra, és a voksok arányában kerültek a küldöttek az Európai Parlamentbe-képviselőnek. Volt, amelyik pártnak kiemelkedően jól sikerült, volt amelyik bejutott, és vannak olyanok is, akik a "futottak még"kategóriába tartoznak! A Roma Összefogás Pártjának sem sikerült... Futottunk, futunk, és az alagút vége még nem látszik... Pedig csak dolgozni kellene, úgy Isten igazából, teljes szívvel, lélekkel...
 
Együtt közös jövőnkértPDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
Farkas Flórián napirend előtti felszólalásában leszögezte: új cigánypolitika kell, ahhoz pedig új kormányzati szellemiségre, új kormányra van szükség.
 
"Katasztrófa" Megrázta a cigány vezetőket a Jobbik eredményePDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
„Normális demokráciában kiszorítják a szélsőséges pártokat, de Magyarországon ez nem így van".
 
Gypsi PlanetPDF Print E-mail
Tuesday, 09 June 2009
Június 12-én 19 órától kerül bemutatásra Jean-Marc Torres Gypsi Planet című kortárstánc darabja a Gödör Klub Színháztermében. A Gypsi Planet az első olyan táncprodukció, mely a Gödör Klubban fogant, és ott is teljesedik ki, hiszen a próbákra és az ősbemutatóra is ott kerül sor. Az előadás zenei világát a Parno Graszt, vizuális világát Cakó Ferenc homokanimációi határozzák meg.
 
EP VálasztásPDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
Messze felülmúlva az összeurópai tendenciát, Magyarországon a jobboldal elsöprő győzelmét hozta az európai parlamenti választás
 
A romák helyzetét emelte kiPDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
A szociális ügyekben, az esélyegyenlőség érvényesítéséért kíván dolgozni Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti (EP) listavezetője Brüsszelben; Göncz Kinga vasárnap este azt is elmondta, hogy szívesen foglalkozna továbbra is külpolitikával.
 
Végeredmény: Fidesz 14, MSZP 4, Jobbik 3, MDF 1PDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Fidesz megnyerte a választást, 14 mandátumot szerzett, az MDF elérte az 5 százalékos küszöböt, így egy képviselőt küldhet Brüsszelbe, a Jobbik 3 mandátumot szerzett, csak egyel kevesebbet, mint az MSZP.
 
"Az EP-választás egyértelmű győztese a Jobbik"PDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
Kudarcot vallott a Fidesz törekvése az egységes jobboldalra, a Jobbiknak a cigányellenes kampány hozott sikert - mondta Juhász Attila, a Political Capital elemzője.
 
MCF: volt értelme önállóan indulniPDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
Volt értelme az önálló indulásnak: bebizonyosodott, új utat keresnek a szavazók, köztük a magyarországi cigányság is, de sajnálatos, hogy ez az út sok ember számára szélsőségek felé vezet - jelentette ki Kolompár Orbán, az MCF Roma Összefogás Párt elnöke az eredmények ismeretében vasárnap este.
 
A romák döntöttek?PDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
A cigányság saját sorsáról és gyermekei jövőjéről döntött az európai parlamenti választásokon az MCF Roma Összefogás pártra leadott szavazatival, bizonyítva, hogy képes önálló döntést hozni, és bízik benne, hogy mérhető eredménnyel, sikeresen szerepeltek - nyilatkozta az urnazárást követően az MTI-nek Kis Zsolt, a roma politikai szerveződés listavezetője.
 
Kolompár: a romák többsége az MCF-re szavazottPDF Print E-mail
Monday, 08 June 2009
Magyarországon a cigányság a korábbi évekhez hasonló létszámban ment el szavazni, s a leadott roma voksok 90-95 százalékát kapta meg az MCF Roma Összefogás Párt - vélekedett Kolompár Orbán, a párt elnöke a vasárnapi voksolás urnazárását követően az MTI-nek.
 
Vasárnap este 7-ig kampánycsendPDF Print E-mail
Saturday, 06 June 2009
A kampánycsend ma éjfélkor kezdődik, és a vasárnap esti urnazárásig tart, ez alatt az idő alatt a cikkek hozzászólásait kikapcsoljuk.
 
Morvai nem szívbajosPDF Print E-mail
Friday, 05 June 2009
Morvai Krisztina levelét megírta. Mégpedig a Mazsihisznek. Körülmetélt férfiasságról is szó esik benne. A címzettek kérik a Jobbik elhatárolódását az esettől.
 
Bírót játszana a lacházi polgármesterPDF Print E-mail
Friday, 05 June 2009
Kiutasítaná a renitenseket és elvonná a szociális segélyt a „problémás" családoktól Kiskunlacháza polgármestere, aki a pénzből a biztonságot erősítené. Répás Józsefnek főként a romákkal van baja. Az alkotmányjogász szerint az ötlet törvény- és alkotmánysértő.
 
Megfenyegették a munkába álló romákat?PDF Print E-mail
Friday, 05 June 2009
A romák pártja összefogást keres, de még a cigányság egy része sem ért velük egyet. Figyelemfelkeltő akciójukat fenyegetések hiúsították meg.
 
Nem hihet a cigányság a kormány ígéreteinekPDF Print E-mail
Friday, 05 June 2009
A cigányszavazatok megvásárlásáról, a három csapás törvényről és a roma társadalom által vállalt áldozatokról beszélgettünk Farkas Flóriánnal. A Lungo Drom elnöke szerint a cigányság kiábrándult a szocialista kormányból, amelynek intézkedései cigányellenesek, rasszisták.
 
Roma hiedelmekkel és hitvilággal foglalkoznak PécsenPDF Print E-mail
Friday, 05 June 2009
A június 5-ig tartó rendezvény a Vallási kultúra évéhez kapcsolódó programsorozat keretében a cigányság vallási hagyományait, babonáit mutatja be.
 
A romák fogják megállítani a Jobbikot?PDF Print E-mail
Thursday, 04 June 2009
Csak az MCF Roma Összefogás Pártra leadott szavazatokkal lehet megállítani a Jobbikot és Magyar Gárdát - jelentette ki az MTI-nek ifj. Bogdán János, a roma párt elnökhelyettese szerdán.
 
Már Amerikát is nyugtalanítja a magyar romák helyzetePDF Print E-mail
Thursday, 04 June 2009
Kongresszusi meghallgatást tart az Egyesült Államok Helsinki Bizottság a Közép-Európában a romákkal szembeni erőszak fokozódása és a gazdasági válság összefüggéseiről. Persze nemcsak emberi jogi kérdésekről lesz szó: roma menekülthullámtól is tartanak.
 
A cigányellenesség taszítja a befektetőketPDF Print E-mail
Thursday, 04 June 2009
Tovább nőtt a politikai és a gazdasági kockázat Magyarországon – állapítja meg a Political Capital és a Figyelő legfrissebb országjelentése.
 
"A romák ne segélyből éljenek!"PDF Print E-mail
Thursday, 04 June 2009
Kis Zsolt, az MCF Roma Összefogás Párt listavezetője szerint eddig senki sem képviselte megfelelő módon a cigányság érdekeit - ők erre készülnek.
 
Nem kellenek cigány önkormányzatok?PDF Print E-mail
Thursday, 04 June 2009
A közelmúltban alakult Magyarországi Magyar-Roma Érdekképviselet szerint nincs szükség a cigány kisebbségi önkormányzatokra, mert ahol működnek, ott sem látszik érdemi változás a romák életében - írta szerdai számában az Új Néplap.
 
Jobbik EP kampányPDF Print E-mail
Thursday, 04 June 2009
Vona Gábor a Jobbik elnöke pártjának programjáról beszélt a Nap-kelte magazinjában. Elsőként a "Magyarország a magyaroké!" szlogenjükről beszélt, s amikor a riporter a túlzott leegyszerűsítés negatív hatásaira utalt Vona a következőket nyilatkozta: El tudom képzelni, hogy valakiben ez visszásságot kelt, de az legyen az ő gondja.
 
Meghívó - Kis Zsolt az MCF Roma Összefogás Párt európai parlamenti listavezetőjének előadásáraPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
A C-PRESS Közéleti klubja tisztelettel meghívja Önt a „Cigányút Európába" c. rendezvényére.
 
Értelmiségi romák képviselnék a magyar szegényeket az EP-benPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
A valós roma érdekeket képviselnék az MCF Roma Összefogás Párt képviselői az Európai Parlamentben, hangzott el a párt keddi sajtótájékoztatóján.
 
Romák a molotov-koktélos támadók is!PDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Rasszista indíttatás kizárva: roma származásúak voltak az elkövetők is.
 
Fegyvereket találtak három férfinálPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Puskákat, pisztolyokat, lőszereket találtak a rendőrök három férfinál Pest és Nógrád megyében. Egy névtelen telefonáló szólt, hogy szerinte közük lehet a cigányellenes támadásokhoz, bár ezt a rendőrök egyelőre nem mondják. Ketten korábban szerződéses katonák voltak.
 
Cigány diákok sztrájkoltak az igazgatóértPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Diákok sztrájkoltak Pécsett a tehetséges cigány fiataloknak alapított Gandhi Gimnáziumban az igazgatójukért. A kuratórium ugyanis 10 év után leváltotta, és új igazgatót nevezett ki. A cserét sem a diákok, sem a tanárok nem támogatják.
 
Magyarul és cigányul tanulnak a szerb rendőrökPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Nagykiknda - A nagykikindai rendőrség tagjai háromhavi ingyenes gyorstalpaló tanfolyamon tanulhatnak magyarul, illetve cigányul - attól függően mely vidéken teljesítenek szolgálatot - írja a VajdaságMa a B92-re hivatkozva.
 
Mint 150 éve a VadnyugatonPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
"Majdnem mint a Vadnyugaton" címmel terjedelmes interjút közölt Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével keddi számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
"Élesített" Molotov-koktél az ablakbanPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Égő benzines palackot talált egy dunaföldvári cigány férfi háza ablakában; az elmúlt pénteken történt esetről a paksi rendőrkapitányság kedden adott tájékoztatást.
 
Elherdálják a fővárosi romákra szánt pénzt?PDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Feltűnően sok pénzt - 900 millió forintot - szán az állam egy kilúgozott koncepciójú fővárosi roma központra. A kiszemelt épületet a szakértő sem tartja megfelelőnek - olvasható a Figyelőben.
 
Morvai: nem születtünk szolgakéntPDF Print E-mail
Wednesday, 03 June 2009
Magyar asztalra magyar terméket, a magyar falura csendőrséget és euroszkepticizmust ígér Morvai Krisztina. A Jobbik EP-listavezetője az FN-nek adott interjújában beszélt a romák által elkövetett bűnökről és arról, hogy elege van a rasszistázásból. Szerinte Orbán Viktor örülhet a Jobbik aktivitásának.
 
Ahol cigány és magyar között nincs különbségPDF Print E-mail
Monday, 01 June 2009
Újiregen a roma közösség együttműködik a lakossággal, a falu vezetésével. Cigány kisebbségi önkormányzat 2002 óta van a településen, e mellett egy egyesületet is létrehoztak Újiregi Cigányok Szervezete néven.
 
Mirror: a Jobbik összefüggésbe hozható halálesetekkel, cigányok támadásávalPDF Print E-mail
Monday, 01 June 2009
Nem először került terítékre a szigetországban a szélsőséges magyar párt. Terjedelmes cikkben foglalkozott a brit sajtó a Brit Nemzeti Párttal (BNP) és „egyik legerősebb európai fasiszta szövetségesével”, a Jobbikkal.
 
Tanulhatnak, munkát kapnak és új lakásba költözhetnek a cigánytelep lakóiPDF Print E-mail
Monday, 01 June 2009
Felszámolják az abaújszántói cigánytelepet, az úgynevezett Deszkás udvart. Az önkormányzat csatlakozott egy hátrányos helyzetűek megfelelő lakáskörülményeit, képzését és foglalkoztatását megcélzó országos programhoz, amelynek segítségével a telepiek a város különböző pontjaira költöznek majd, és maguk is részt vesznek leendő házuk építésében vagy felújításában.
 
A Magyar Cigányzenészek Szakszervezetének közleményePDF Print E-mail
Monday, 01 June 2009
Az MCZSZ illetve korábban a velük együttműködő civil szervezetek több alkalommal jelezték az arra illetékes szerveknek, hogy az RZ/2006 szám alatt az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által roma zenészek foglalkoztatására kiírt pályázat alapján a támogatások elosztása törvénysértő módon történtek.
 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk